Testování webových stránek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Testování webových stránek"

Transkript

1 Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) C1 Testování webových stránek

2 OBSAH 1 ÚVOD Popis objektu testování METODOLOGIE Test použitelnosti Usability lab Observer room Participants room Použité softwarové programy TESTOVÁNÍ Cílová skupina uživatelů Výběr účastníků testování screener Pre-test Seznam úkolů Post-test NASBÍRANÁ DATA Participant č Pre-test Průběh testování Post-test Participant č Pre-test Průběh testování Post-test Participant č Pre-test Průběh testování Post-test Participant č Pre-test Průběh testování Post-test Participant č Pre-test Průběh testování Post-test PŘEHLED NÁLEZŮ... 13

3 1 ÚVOD 1.1 Popis objektu testování Cílem semestrálního projektu je testování webových stránek (viz obrázek 1.1.1). Obrázek Hlavní stránka servisu Webový servis poskytuje takové služby, jako celosvětové vyhledávání místa ubytování a následně jeho rezervace v případě zájmu. Navíc umí servis i poradit, kam se nejlépe vydat, kam se podívat, kde se lépe ubytovat atd. 2 METODOLOGIE 2.1 Test použitelnosti Hodí se k odstranění drobnějších problémů, kterých stále může být velké množství a přitom jsou obtížně odhalitelné. Uživatelské testování použitelnosti je však dokáže odhalit velice jednoduše. Testování probíhá pomocí speciálně stanovených úkolů, které je třeba otestovat, např. na webových stránkách si vybrat nějaké vhodné místo ubytování a poté ho zarezervovat. Tyto úkoly pak postupně budou předloženy určitému počtu průměrných uživatelů. Přitom celý postup testování uživatelem včetně všech zaváhání bude sledován a zaznamenán. Na výstupu testování bude získána zpráva s nalezenými problémy.

4 2.2 Usability lab Usability lab je laboratoř, ve které probíhá uživatelské testování použitelnosti. Laboratoř se obvykle skládá ze dvou místností: Observer room pozorovací místnost a Participants room místnost, kde probíhá samotné testování (viz obrázek 2.2.1). Obrázek Usability lab ČVUT Observer room Místnost slouží pro organizátory testu použitelnosti. Hlavním cílem oragnizátorů je sledování průběhu testování na obrazovkách a poznamenání důležitých okamžiků během testu Participants room Místnost pro samotné testování, ve které se nachází během testu použitelnosti participant a jeden moderátor. Činnost participanta je zaznamenávána pomocí několika kamer a mikrofonu. Součástí místnosti je také jeden počítač, pomocí kterého vlastně probíhá testování vybraného objektu Použité softwarové programy

5 K testování použitelnosti byl použit software Morae od firmy TechSmith. V participant room byl využit Morae Recorder, který zaznamenovoval celý průběh testování. V observer room byl současně využit Morae Observer, který sdílel obrazovku a také zaznamenovoval samotné testování. 3 TESTOVÁNÍ 3.1 Cílová skupina uživatelů Všichni, kteří rádi cestují po světě a přitom se rádi ubytovovají v hotelích. Navíc preferují hledání svých míst ubytování pomocí speciálních webových stránek, které tuto službu umožňují. 3.2 Výběr účastníků testování screener Výběr participantů byl proveden pomocí metody tzv. screener. Screener má podobu krátkého dotazníku, který ověřuje konkrétní vlastnosti či schopnosti potenciálních účastníků (viz obrázek 2.4.1).

6 Obrázek Screener 3.3 Pre-test Dotazník před testem slouží jako lehký icebreaker a zároveň by v něm měly být zaznamenány informace, které mohou zásadním způsobem ovlivnit výsledek testu např. zkušenost uživatele s podobným typem programu, již získaná zkušenost s testem použitelnosti apod.

7 Otázka 1: Otázka 2: Otázka 3: Otázka 4: Otázka 5: Jak často používáte počítač? Jak často provádíte online rezervace ubytování? Máte zkušenosti s webovými stránkami Používáte pro Vaše rezervace? Účastili jste se někdy nějakého testu použitelnosti? 3.4 Seznam úkolů Účastníci od nás dostali 5 úkolů, které měli vyplnit: 1. Vyhledejte nějaké místo ubytování/hotel podle svých potřeb. (později zadání bylo upřesněno: potřeby uživatele byly rozepsány). 2. Vyhledejte Vámi vybraný hotel na mapě přes touž stránku. 3. Prohlédněte recenze u vybraného hotelu. 4. Vyhledejte nejlevnější hotel v libovolně Vámi vybraném městě. 5. Vyhledejte nějaké tipy o libovolném městě (tipy na to, kam se vydat). 3.5 Post-test Dotazník po testu slouží ke shrnutí zkušenosti účastníka, k zakončení testu a k celkové reflexi. Otázka 1: Otázka 2: Otázka 3: Otázka 4: Otázka 5: Jak se Vám vzhledově líbily stránky Co se Vám líbilo/nelíbilo na stránkách? Jak se Vám celkem orientovalo na stránkách? Jak obtížné Vám přišly zadané úkoly? Setkal/a jste se v průběhu řešení úkolů s nějakými problémy?

8 4 NASBÍRANÁ DATA Testování s 5 participanty proběhlo v usability lab na Katedře počítačové grafiky a interakce dne Participant č.1 Muž ve věku 20-25, cestující několikrát ročně, který preferuje jiné ubytování než v hotelích Pre-test Počítač používá každý den. Někdy provádí i online rezervace, ale zkušenosti s objektem testování nemá Průběh testování 1. Vyhledejte nějaké místo ubytování/hotel podle svých potřeb. (později zadání bylo upřesněno: potřeby uživatele byly rozepsány). Participant neměl žádný problém s vyplněním formuláře pro hledání ubytování. 2. Vyhledejte Vámi vybraný hotel na mapě přes touž stránku. Participant byl překvapen tím, že servis poskytuje službu vyhledat hotel na mapě přes touž stránku. Jinak participant chtěl zkopírovat adresu vybraného hotelu a přejít na jiné mapové stránky, např. google maps. 3. Prohlédněte recenze u vybraného hotelu. Participant byl si jistý, že najde veškeré recenze na konci stránky dole, ale nenašel tam nic. Prohlédl stránku znova od shora dolů. Po několika vteřinách si všimnul potřebné tlačítko, které pak vlastně odkazovalo na recenze o hotelu. 4. Vyhledejte nejlevnější hotel v libovolně Vámi vybraném městě. Participant neměl žádný problém s tímto úkolem. Rychle našel potřebná tlačítka na seřazení a vybral si to seřadit podle ceny. 5. Vyhledejte nějaké tipy o libovolném městě (tipy na to, kam se vydat). Participant očekával tipy o městě přímo na stránce s možnostmi nabízených hotelů. Pak zkoušel hledat na hlavní stránce servisu. Pak po několika minutách zbytečného hledání byla poskytnuta nápověda od moderátora, a podle té nápovědy se to participantovi nakonec povedlo najít tipy o městě.

9 4.1.3 Post-test Participantovi se vůbec nelíbily stránky Obtížně se mu na nich orientovalo. Hlavním problémem pro participanta bylo najít tipy o městě. Řekl, že by radši hledal ty tipy na stránce vybraného hotelu. A tlačítko by se podle něj mělo jmenovat spíše Zajímavosti o destinaci, než Objevit nové destinace. 4.2 Participant č.2 Muž ve věku 25-30, cestující několikrát měsíčně. Během cestování preferuje ubytování v hostelu či levnějším hotelu či zůstat u kamarádů. Rezervace ubytování většinou provádí přes Internet Pre-test Participant používá počítač každý den. Online rezervace ubytování provádí několikrát měsíčně. Zkušenosti s webovými stránkami má, ale obvykle pro svoje rezervace používá jiný rezervační servis. V testu použitelnosti se zúčastnil vícekrát Průběh testování 1. Vyhledejte nějaké místo ubytování/hotel podle svých potřeb. (později zadání bylo upřesněno: potřeby uživatele byly rozepsány). Participant neměl žádný problém s vyplněním formuláře pro hledání ubytování. 2. Vyhledejte Vámi vybraný hotel na mapě přes touž stránku. Během hledání mapy se neobjevil žádný problém. Participant rychle našel mapu zleva od popisu hotelu. 3. Prohlédněte recenze u vybraného hotelu. Najít rezence se participantovi podařilo jen na druhý pokus. Očekával najít všechny rezence na stránce dole. Ale i když participant změnil jazykový kontext stránky na anglický (původně se stránka zobrazovala v češtině), stejně se pokoušel najít rezence na stránce dole. Pak se mu nakonec podařilo si všimnout tlačítka See all verified reviews vedle fotografií. 4. Vyhledejte nejlevnější hotel v libovolně Vámi vybraném městě. S vyhledáváním nejlevnějšího hotelu v zadaném městě participant žádné problémy neměl. Našel seřazovací panel a seřadil podle ceny. 5. Vyhledejte nějaké tipy o libovolném městě (tipy na to, kam se vydat).

10 Participant pro splnění tohoto úkolu chtěl použít jinou webovou stránku, kterou běžně pro tento účel používá. Tipy o městě participant hledal docela dlouho. Na hlavní stránce se snažil najít nějaká pomocná slova, např. tipy, rady, kam se vydat atd. Jen na třetí pokus se mu povedlo si všimnout tlačítka Objevit nové destinace, pak už všechny tipy byly nalezeny Post-test Testované stránky se participantovi líbily. Orientovalo se mu jednoduše, a úkoly splnil rychle a bez jakýchkoli problémů. V průběhu řešení úkolů participantovi nebylo jasné, jak funguje vyhledávání turistických zajímavostí, též tipů, a říkal, že by je spíš na těchto stránkách nehledal. 4.3 Participant č.3 Muž ve věku 30-40, cestující několikrát ročně. Během cestování preferuje ubytování v hotelu. Rezervace ubytování občas provádí i přes Internet Pre-test Participant používá počítač každý den. Pokud cestuje, obvykle bydlí v hotelu. Pokud je možnost, ubytování si rezervuje přes Internet. Stránky zná, ale ubytování přes ně nikdy nerezervoval. S testem použitelnosti zkušenosti nemá Průběh testování 1. Vyhledejte nějaké místo ubytování/hotel podle svých potřeb. (později zadání bylo upřesněno: potřeby uživatele byly rozepsány). Participant bez problémů vyplnil formulář. Pozastavuje se nad specifikací, zda-li je účel návštěvy dovolená nebo business. Hledá význam dané specifikace, ale nenachází jej. 2. Vyhledejte Vámi vybraný hotel na mapě přes touž stránku. Vyhledávání na mapě proběhlo bez problému, mapu našel na první pohled. 3. Prohlédněte recenze u vybraného hotelu. Na první pohled recenze nevidí. Scrolluje dolů, ale recenze očekává někde na očích, tak se vrací zpět nahoru, kde celkem rychle recenze nachází. 4. Vyhledejte nejlevnější hotel v libovolně Vámi vybraném městě.

11 Bez problémů nachází řazení hotelů od nejlevnějších. Použil jej intuitivně již v prvním úkolu. 5. Vyhledejte nějaké tipy o libovolném městě (tipy na to, kam se vydat). Tipy by na těchto stránkách vůbec nehledal. Pokud by věděl, že na stránkách někde jsou, hledal by je v rámci vyhledávání hotelů v konkrétním místě, případně u jednotlivých hotelů. Tlačítko "Objevit nové destinace" nachází, ale s cílem si jej nespojí. Na tipy se nakonec dostane přes ikonu v pravém horním rohu, ale není si jistý, jestli je to ono Post-test Participant si o stránkách myslí, že jsou komplikované. Tlačítko "Objevit nové destinace" se mu zdá nelogicky umístěné. Na samostatné najití hotelu mu stránky přijdou velmi vhodné, formulář rozhraní se mu líbí. Subjektivně největší problém měl s hledáním tipů tam, kde byly. 4.4 Participant č.4 Muž ve věku 20-25, cestující několikrát ročně. Během cestování nebydlí ani v hostelech, ani v hotelech. Rezervace přes Internet provádí zřídka Pre-test Participant používá počítač každý den. Stránky zná, ale rezervace přes ně nikdy neprováděl. S testem použitelnosti zkušenosti má Průběh testování 1. Vyhledejte nějaké místo ubytování/hotel podle svých potřeb. (později zadání bylo upřesněno: potřeby uživatele byly rozepsány). S vyplněním formuláře se žádný problém neobjevil. 2. Vyhledejte Vámi vybraný hotel na mapě přes touž stránku. Participant chtěl hledat na mapě přes jinou nějakou mapovou stránku. Pak se dozvěděl, že by to šlo i přes testovanou stránku. Potřebné na to tlačítko našel bez problémů. 3. Prohlédněte recenze u vybraného hotelu.

12 Recenze se snažil hledat dole na stránce. Znovu prohlédl stránku od shora dolů. Nevídí to, a říkal, že by to už přestal hledat. Podle nápovědy moderátoru našel to nepatrné označení recenzí. 4. Vyhledejte nejlevnější hotel v libovolně Vámi vybraném městě. Bez problémů seřadil podle ceny, ale pak chtěl najít u vybraného hotelu hodinovou sazbu. 5. Vyhledejte nějaké tipy o libovolném městě (tipy na to, kam se vydat). Tipy se snažil najít podle města, které zadával do hledacího políčka. Moc se mu to nedařilo, protože políčka mají omezená kritéria. Snažil se najít tipy podle názvu hor, ale políčko fungovalo jen podle názvu měst. Tipy se objevily jen po správném zadaní vybraného města Post-test Participant si o stránkách myslí, že jsou komplikované. Příliš moc informací na stránkách. Nelíbila se participantovi navigace na hledání tipů o městě. Špatně se na stránkách orientovalo, ale zadané úkoly nebyly moc složité. 4.5 Participant č.5 Žena ve věku 20-25, cestující několikrát ročně. Když cestuje, preferuje ubytování u kamarádů. Hostely či hotely nikdy přes Internet nerezervovala Pre-test Participant používá počítač každý den. Během cestování bydlí spíš u kamarádů. Stránky zná, ale nikdy je nepoužívala. Testu použitelnosti se nikdy předtím nezúčastňovala Průběh testování 1. Vyhledejte nějaké místo ubytování/hotel podle svých potřeb. (později zadání bylo upřesněno: potřeby uživatele byly rozepsány). Úkolem bylo najít ubytování pro 4 osoby. Poprvé přehlédla tlačítko Více možností v boxu s výběrem počtu hostů. Zkoušela najít nastavení počtu osob v Pokročilém vyhledávání. 2. Vyhledejte Vámi vybraný hotel na mapě přes touž stránku. Neměla žádný problém s vyhledáváním hotelu na mapě.

13 3. Prohlédněte recenze u vybraného hotelu. Předpokládala, že najde recenze dole na stránce s hotelem. Prohlédla stránku shora dolů a zpět. Pak rychle našla potřebné tlačítko nahoře. 4. Vyhledejte nejlevnější hotel v libovolně Vámi vybraném městě. Nesetkala se se žádným problémem při hledání nejlevnějšího hotelu. 5. Vyhledejte nějaké tipy o libovolném městě (tipy na to, kam se vydat). Poprvé hledala tipy o městě u jednotlivých hotelů v tomto městě. Pak podle nápovědy moderátora se jí podařilo najít tlačítko Objevit nové destinace. Nezabralo to moc času Post-test Participantovi se testované stránky líbily. Orientovalo se jí dobře. Navíc se jí líbilo, že ve formuláři je mnoho možností nastavení vyhledávání. 5 PŘEHLED NÁLEZŮ Každý problém použitelnosti bude hodnocen na základě odpovědí na tři výše uvedené otázky podle priorit ve stupnici 0-4: 0 not a usability problem 1 cosmetic problem (need not be fixed unless extra time is available on project) 2 small usability problem (fixing this should be given low priority) 3 usability problem, important to be removed (important to fix, so should be given high priority) 4 red flag problem, must be removed (imperative to fix this before product can be released)

Kvalitativní test s uživatelem - VLC Media Player

Kvalitativní test s uživatelem - VLC Media Player České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce C Testování uživatelského rozhraní - A4B39TUR Kvalitativní test s uživatelem - VLC Media Player Jakub Groll Jaroslav Skala

Více

Uživatelský test desktopové aplikace Google Maps

Uživatelský test desktopové aplikace Google Maps Uživatelský test desktopové aplikace Google Maps Testování uživatelského rozhraní - A4B39TUR Jan Šimůnek, Dominik Siegel, Jan Vidašič, Richard Sadloň Obsah 1 Úvod... 4 1.1 Popis aplikace... 4 1.2 Cíle

Více

TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio

TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio - 1 - Luboš Doležal Michael Drdlíček Pavel Reiter Tomáš Velechovský Michal Vlček 2.12.2011 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Testování s uživatelem obecně... 3 1.2 Popis

Více

Test s uživatelem Ashampoo Burning Studio

Test s uživatelem Ashampoo Burning Studio Test s uživatelem Ashampoo Burning Studio vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní v zimním semestru 2011 Jan Červenka, František Bauma, Tadeáš Brzák, Viktor Schumann, Tomáš Klejna

Více

Test s uživatelem - Synkron

Test s uživatelem - Synkron Test s uživatelem - Synkron Odevzdání práce B2 vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní v letním semestru 2011 Jan Fabián, Jan Kalíšek, Václav Hoštička, Michal Vrba 1 1 Úvod Předmětem

Více

Testování webové aplikace

Testování webové aplikace Testování uživatelských rozhraní Semestrální práce C1 Testování webové aplikace www.dpp.cz Jakub Ištoňa, Petr Vích, Milan Bodlák, Ivan Šofránek istonjak@fel.cvut.cz, vichpetr@fel.cvut.cz, bodlamil@fel.cvut.cz,

Více

Testování použitelnosti webové aplikace Studentagency.cz. Tomáš Ivanič Ondřej Chvíla Lukáš Chvátal Jakub Berka Petr Frantál

Testování použitelnosti webové aplikace Studentagency.cz. Tomáš Ivanič Ondřej Chvíla Lukáš Chvátal Jakub Berka Petr Frantál Testování použitelnosti webové aplikace Studentagency.cz Tomáš Ivanič Ondřej Chvíla Lukáš Chvátal Jakub Berka Petr Frantál 1 Obsah 1. Úvod... 4 1.1. Předmět testování... 4 1.2. Stručný popis testování...

Více

Testování webových stránek AEROFLOT Russian Airlines.

Testování webových stránek AEROFLOT Russian Airlines. Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) A2 Testování webových stránek AEROFLOT Russian Airlines. 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 POPIS PŘEDMĚTU TESTOVÁNÍ... 3 1.2 POPIS CÍLOVÉ SKUPINY... 6 1.3 METODY TESTOVÁNÍ

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování programu Free Easy CD/DVD Burner 5.1.0 Semestrální práce B2 z předmětu A7B39TUR Vypracovali: David Rozenberg Tomáš Pavlík Pavel Chráska

Více

Semestrální práce C1- Test s uživatelem

Semestrální práce C1- Test s uživatelem Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce C1- Test s uživatelem Testovaná služba: Google+ Tým číslo 3: Lukáš Löwinger David Král Aleksandr Primak Kamil Hendrich Vladislav Telehuz 2013 Úvod Předmětem

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování programu Free Easy CD/DVD Burner podklady pro analýzu - B1 Semestrální práce v rámci předmětu A7B39TUR Vypracovali: David Rozenberg

Více

Testování webového rozhraní oční kamerou

Testování webového rozhraní oční kamerou ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování webového rozhraní oční kamerou Semestrální projekt C2 předmětu A7B39TUR Řešitelé: Veronika Černohorská, Luboš Černý, Václav Dobeš, Jakub

Více

Test použitelnosti programu Spotify

Test použitelnosti programu Spotify České Vysoké Učení Technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Semestrální práce z předmětu A4B39TUR Test použitelnosti programu Spotify Zdeněk Brabec Maxat Mansurov Igor Kuzevanov LS-2016 25. května 2016

Více

Eye Tracking. Testování uživatelského rozhraní internetového obchodu Blancheporte za pomoci oční kamery

Eye Tracking. Testování uživatelského rozhraní internetového obchodu Blancheporte za pomoci oční kamery Eye Tracking Testování uživatelského rozhraní intertového obchodu Blancheporte za pomoci oční kamery Vypracovali: Jiří Troup, Adam Švec, Lidziya Pabalavets, Petr Fišer Úvod Předmětem testování byly dvě

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Testováni AIMP3. Martin Vrabel, Danylo Tkachenko, Sergey Krasotin, Lukas FIgura. Akademicky rok: 2014/2015

Testováni AIMP3. Martin Vrabel, Danylo Tkachenko, Sergey Krasotin, Lukas FIgura. Akademicky rok: 2014/2015 Testováni AIMP3 Vypracovali: Martin Vrabel, Danylo Tkachenko, Sergey Krasotin, Lukas FIgura Akademicky rok: 2014/2015 Vyučující: Ing. Adam J. Sporka, Ph.D. Datum odevzdáni: 11.05.2015 1 Obsah Obsah 1.

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní.

Testování Mapy.cz. David Říha. Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní. Testování Mapy.cz Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní David Říha rihadav4@fel.cvut.cz Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 1.1. Popis aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 3 2. Test bez

Více

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz

SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz SMS Jízdenka Semestrální úloha pro předmět Y39PDA Jan Peca pecajan@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace... 3 Uživatelé... 3 Aktivity... 3 Systémová podpora... 3 Kontext... 3 Prototyp... 4 Informace... 4 Design

Více

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová cizlokat@fel.cvut.cz Obsah 1. Popis... 1 2. Cílová skupina... 2 3. Případy užití... 2 3.1.

Více

Testování použitelnosti co to obnáší

Testování použitelnosti co to obnáší Testování použitelnosti co to obnáší Usability testing! celý proces testování určení cíle a kostry testu nastavení testu výběr účastníků zkušební test testování zpracování výsledků Určení cíle a kostry

Více

Testování aplikace Discord

Testování aplikace Discord Testování aplikace Discord Marek Tomaštík, Mykola Isaiev, Vojtěch Tollar, Dominik Truong 18. května 2018 1 Obsah 1 Úvod 4 1.1 Popis aplikace........................... 4 1.2 Cílová skupina..........................

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Testování uživatelského rozhraní programu TeamSpeak 3

Testování uživatelského rozhraní programu TeamSpeak 3 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ Testování uživatelského rozhraní programu TeamSpeak 3 Testování uživatelského rozhraní v Usability Lab Ladislav Mejzlík, Pavel Matyáš, Ondřej Netík, Jakub Moravec Obsah 1 Úvod...

Více

Deliverable A2 Testování WIN8 aplikace Zdraví a fitness

Deliverable A2 Testování WIN8 aplikace Zdraví a fitness 2013/2014 Deliverable A2 Testování WIN8 aplikace Zdraví a fitness Semestrální práce na předmět Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR). Jakub Kameniar ČVUT v Praze fakulta elektrotechnická, Otevřená

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka

Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka Dokument D3 Kateřina Fixová Michal Bečka České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Ondřej Záruba Návrh uživatelských rozhraní (A4M39NUR)

Více

Hierarchické číselníky

Hierarchické číselníky Semestrální práce z předmětu návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR): D1 F3 České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra počítačové grafiky a interakce Hierarchické číselníky Anastasia

Více

Úloha C1 Usability test

Úloha C1 Usability test Úloha C1 Usability test Vypracoval tým: Antonina Lebedeva,Peter Šourek,Vojtěch Suk,Nikita Silin A7B39TUR ZS 2013/2014 2 1. Úvod... 3 2. Cíl testování... 3 3. Cílová skupina participantů... 3 4. Popis a

Více

Způsob výběru participantů a popis výsledné skupiny

Způsob výběru participantů a popis výsledné skupiny Testování v ulabu B1 Obsah - participanti - náš Screener - hodnocení Screeneru - způsob hodnocení Screeneru - tabulky o Screener o Pre-Test o Post-Test o zajímavé logy Způsob výběru participantů a popis

Více

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify A4B39TUR 2014/2015 Desktopová aplikace pro Windows Spotify Contents 1. Úvod... 3 1.1. Popis testované aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 4 1.3. Popis testovaných use case scénářů... 4 1.3.1. Vytvoření

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Testování s uživateli - KMPlayer

Testování s uživateli - KMPlayer České vysoké učení technické v Praze Testování s uživateli - KMPlayer Předmět: Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) Autoři: Marek Hajer Tomáš Jiran Věra Okruhlicová Vladimír Pokorný Martin Svatoš

Více

USI Úloha A2. Kognitivní průchod. Autor: Thang Do

USI Úloha A2. Kognitivní průchod. Autor: Thang Do ČVUT USI Úloha A2 Kognitivní průchod Autor: Thang Do 15.10.2013 Obsah 1 Popis aplikace 2 1.1 Úvodem co je DeviantArt...................... 2 1.2 Bližší pohled............................. 2 2 Cílová skupina

Více

Testování Java EE aplikací Petr Adámek

Testování Java EE aplikací Petr Adámek Testování Java EE aplikací Petr Adámek Testování aplikací Testování aplikací Ověřuje soulad implementace se specifikací a s očekáváním zákazníka. Je důležitou součástí procesu řízení kvality vývoje software

Více

Od ledna 2011...Roky přípravy. Oslovte restaurace snadno

Od ledna 2011...Roky přípravy. Oslovte restaurace snadno www.praguedining.cz Organizování nezapomenutelné a úspěšné akce je více, než hosté odcházející s plným žaludkem. Najít to správné místo je složité a časově náročné. PragueDining.cz poskytuje zdarma službu,

Více

Testování cd.cz/eshop

Testování cd.cz/eshop ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE, FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování cd.cz/eshop Semestrální práce z předmětu Testování uživatelských rozhraní (A7B39TUR) Šimon Kohout kohousim@fel.cvut.cz 2 Testování

Více

TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio

TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio TESTOVÁNÍ S UŽIVATELEM Ashampoo Burning Studio - 1 - Luboš Doležal Michael Drdlíček Pavel Reiter Tomáš Velechovský Michal Vlček 18.12.2011 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Testování s uživatelem obecně... 3 1.2 Popis

Více

[Uživatelské testování aplikace IZarc] ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Adam Muška, Milan Zelenka, Martin Panský

[Uživatelské testování aplikace IZarc] ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Adam Muška, Milan Zelenka, Martin Panský 2014 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Adam Muška, Milan Zelenka, Martin Panský [Uživatelské testování aplikace IZarc] Jedná se o úlohu C pro předmět Testování uživatelského rozhraní A4B39TUR Obsah

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE NÁSTŘEL VYPRACOVALI: PETR JAROŠ, MARTIN PŘÍHODA, RADIM VESELÝ, MIROSLAV PAPÍRNÍK

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE NÁSTŘEL VYPRACOVALI: PETR JAROŠ, MARTIN PŘÍHODA, RADIM VESELÝ, MIROSLAV PAPÍRNÍK TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE NÁSTŘEL VYPRACOVALI: PETR JAROŠ, MARTIN PŘÍHODA, RADIM VESELÝ, MIROSLAV PAPÍRNÍK V PRAZE DNE 5. PROSINCE 2012 1 Obsah Obsah... 2 1.

Více

D1 - EXU-UIB. Zadání: Helena Šimková, helena.simkova@dobryweb.cz

D1 - EXU-UIB. Zadání: Helena Šimková, helena.simkova@dobryweb.cz D1 - EXU-UIB Zadání: Helena Šimková, helena.simkova@dobryweb.cz Vypracování: Václav Burda, burdavac@fel.cvut.cz Vlastimil Jinoch, jinocvla@fel.cvut.cz Tomáš Turek, turekto5@fel.cvut.cz Úvod Na základě

Více

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR)

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) České vysoké učení technické v Praze, Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) Autor:Luboš Doležal dolezlu5@fel.cvut.cz

Více

Testování webové stránky Alza.cz

Testování webové stránky Alza.cz Testování webové stránky Alza.cz Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní Temirlan Kurbanov kurbatem@fel.cvut.cz Obsah Popis aplikace Cílová skupina Přehled případů užití Testování

Více

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Webová aplikace rezervační systém Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Obsah 1 Úvod...3 1.1 Popis aplikace...3 1.2 Popis cílové skupiny uživatelů...3 2 Test bez uživatele...4

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

kreditová jízdenka PRO FIRMY

kreditová jízdenka PRO FIRMY kreditová jízdenka PRO FIRMY Používáte pouze 1 Kreditovou jízdenku k jakékoliv cestě našimi žlutými autobusy a vlaky Kreditová jízdenka je přenosná = ve stejnou dobu může cestovat několik vašich zaměstnanců

Více

KVALITATIVNÍ TEST S UŽIVATELEM DTP PROGRAM SCRIBUS

KVALITATIVNÍ TEST S UŽIVATELEM DTP PROGRAM SCRIBUS ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ KVALITATIVNÍ TEST S UŽIVATELEM DTP PROGRAM SCRIBUS Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) Vypracovali: Beránek Petr, Houdková Lenka, Roubalová

Více

Testování webového rozhraní obchodu Czech Computer Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní (A7B39TUR)

Testování webového rozhraní obchodu Czech Computer Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní (A7B39TUR) České vysoké učení technické v Praze, fakulta elektroniky Testování webového rozhraní obchodu Czech Computer Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní (A7B39TUR) Vypracoval: Michael

Více

SimBIm uživatelská dokumentace

SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm (zkratka pro Similarity Between Images) je webová aplikace určená pro sběr uživatelských hodnocení podobnosti mezi obrázky. Tyto nasbíraná hodnocení jsou pak většinou

Více

Testování aplikace PureSync

Testování aplikace PureSync Testování aplikace PureSync Semestrální práce z předmětu Y39TUR 2011 Deliverable B2 Jakub Peisar Tomáš Hlavnička Lukáš Vydržel Petr Košatka Popis aplikace Aplikace JumpingBytes PureSync je program pro

Více

DeepBurner Pro 1.9 Lukáš Alexandr České vysoké učení technické v Praze Kateřina Hašlarová Fakulta elektrotechnická Jan Kolařík

DeepBurner Pro 1.9 Lukáš Alexandr České vysoké učení technické v Praze Kateřina Hašlarová Fakulta elektrotechnická Jan Kolařík DeepBurner Pro 1.9 Testování uživatelského rozhraní uživateli Dokument B1 Lukáš Alexandr Kateřina Hašlarová Jan Kolařík Lenka Saidlová Václav Strnad České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

Více

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Vypracoval(a): Daria Silivonenko e-mail: silivdar@fel.cvut.cz TUR ZS 2016/2017 Obsah Obsah...

Více

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík

Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík Zpravodajský web pro televizi Michal Hanzlík hanzlmi4@fel.cvut.cz Návrh a implementace uživatelského rozhraní (NUR) Zadání Navrhněte webový výstup zpravodajského serveru pro televizní prostředí řešte zejména

Více

Parkuj Rychle - uživatelské testy

Parkuj Rychle - uživatelské testy Parkuj Rychle - uživatelské testy Formulář sloužící k uživatelským testům aplikace Parkuj Rychle, tvořené jako součást diplomové práce. Do odpovědí napište, jak Vám daná úloha přišla srozumitelná, jestli

Více

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Přihlášení do systému Na adrese http://helpdesk.remax-czech.cz, viz. obr., vyplněním příslušného uživatelského jména a hesla.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ SEMESTRÁLNÍ PRÁCE C NA PŘEDMĚT A4B39TUR KVALITATIVNÍ TEST S UŽIVATELEM TESTOVÁNÍ PROGRAMU WINAMP Vypracovali: Marek Přitasil, Kryštof Šplíchal,

Více

Testování internetových stránek

Testování internetových stránek České vysoké učení technické v Praze Testování internetových stránek WWW.studentagency.cz Semestrální projekt z předmětu Testování uživatelských rozhraní (A7B39TUR) Matouš Zítko 20.10.2011 Obsah 1. Úvod...

Více

Kvantitativní testování porovnání Alza.cz a Mall.cz

Kvantitativní testování porovnání Alza.cz a Mall.cz ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Kvantitativní testování porovnání Alza.cz a Mall.cz Semestrální práce B A4B39TUR Tomáš Novák 2012/2013 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Cíl práce... 3 1.2 Cílová skupina... 3

Více

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com

Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com 9.3.2014 Testová ní už ivátelske ho rožhrání Fácebook.com Úkol ná předmět A4B39TUR Lenká Houdková houdklen@fel.cvut.cz Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Anotace... 3 1.2 Cílová skupina... 3 1.3 Testované případy užití...

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÝCH ROZHRANÍ A7B39TUR Kvantitativní test VERONIKA ČERNOHORSKÁ cernover@fel.cvut.cz Obsah Úvod... 3 Závislé a nezávislé

Více

Testování programu Skype

Testování programu Skype České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování programu Skype Semestrální práce v rámci předmětu A7B39TUR Karel Otruba A7B39TUR FEL ČVUT 2015 Obsah 1. Popis programu... 3 2. Cílová

Více

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre

Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Jak stahovat ICC profily z Antalis ICC Profile Centre Tento dokument popisuje jak snadno stahovat media profily z Antalis ICC Profile Center a jak je nahrát do vašeho RIP Software. Vítejte na ICC Profile

Více

Semestrální práce [BIS-EXE] D2 Jan Nekvapil, Zdeněk Brabec

Semestrální práce [BIS-EXE] D2 Jan Nekvapil, Zdeněk Brabec Semestrální práce [BIS-EXE] D2 Jan Nekvapil, Zdeněk Brabec Analýza Android UI Guidelines - Material design Základní myšlenka Material designu platformy Andorid, podobně jako tomu je u ios 7 a výše od Applu,

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Semestrální práce A4B39TUR TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ Testovaný software VLC media player Lukeš Jan, Hor Jaroslav, Hejduk Jiří, Kašparová

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Multimediální přehrávač KMPlayer - testování v ulabu A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce C Zbyněk Eiselt, Jakub Vašek,

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Test s uživatelem - Synkron

Test s uživatelem - Synkron Test s uživatelem - Synkron Odevzdání práce B1 vypracováno v rámci předmětu Testování uživatelského rozhraní v letním semestru 2011 Jan Fabián, Jan Kalíšek, Václav Hoštička, Michal Vrba 1 1 Úvod Předmětem

Více

Záznam uživatelského testování "Pojištění před zahraniční cestou"

Záznam uživatelského testování Pojištění před zahraniční cestou Záznam uživatelského testování "Pojištění před zahraniční cestou" Vypracoval: Filip Zwyrtek Testované internetové stránky pojišťoven (http://www.ceskapojistovna.cz/) (http://www.csob.cz/) Česká podnikatelská

Více

Návod k použití Pirátského fóra

Návod k použití Pirátského fóra Návod k použití Pirátského fóra 1. Do svého internetového prohlížeče zadejte adresu www.piratskastrana.cz /forum. Octnete se na Pirátském fóru, které vypadá asi takto: 2. Fórum lze využívat bez registrace

Více

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA

Restaurator. Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator Semestrání projekt předmětu PDA Restaurator...3 Profil uživatele...3 Akivity...3 Systémová podpora...4 Kontext...4 Prototyp...4 Start systému...4 Start aplikace...6 Manuální zadání pozice pro

Více

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO

D1: D2: KINO - Mobilní aplikace. Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý. Název: KINO KINO - Mobilní aplikace Semestrální práce do předmětu A7B39PDA Ondřej Kulatý D1: Název: KINO Popis: Kino je aplikace, která uživateli umožní prohledávat česká kina a prohlížet jejich programy. Uživatel

Více

DeepBurner Pro 1.9 Lukáš Alexandr České vysoké učení technické v Praze Kateřina Hašlarová Fakulta elektrotechnická Jan Kolařík

DeepBurner Pro 1.9 Lukáš Alexandr České vysoké učení technické v Praze Kateřina Hašlarová Fakulta elektrotechnická Jan Kolařík DeepBurner Pro 1.9 Testování uživatelského rozhraní uživateli Dokument B1 Lukáš Alexandr Kateřina Hašlarová Jan Kolařík Lenka Saidlová Václav Strnad České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

Více

Novinky ISÚI a VDP verze

Novinky ISÚI a VDP verze Novinky ISÚI a VDP verze 2.6 https://ruian.cuzk.cz/ Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 3. 5. 2019 Obsah 1. ZMĚNY V ISÚI... 4 1.1 Nové uživatelské rozhraní ISÚI...4 1.1.1 Fungující

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Obsah. Úvod 3. Návod k rezervaci přes Microsoft Outlook MeetingRoomApp 2

Obsah. Úvod 3. Návod k rezervaci přes Microsoft Outlook MeetingRoomApp 2 Obsah Úvod 3 Rezervace místnosti přes webovou aplikaci Office 365 (Outlook) 4 Aplikace Kalendář 4 Vytvoření schůzky (události) 5 Rezervace zasedací místnosti 6 Rezervace místnosti přes Microsoft Outlook

Více

WordPress. Testování redakčního publikačního systému. Martin Příhoda 12.10. 2012

WordPress. Testování redakčního publikačního systému. Martin Příhoda 12.10. 2012 WordPress Testování redakčního publikačního systému Martin Příhoda 12.10. 2012 České vysoké učení technické v Praze Testování uživatelských rozhraní 1 Obsah 1 Úvod 1.1 Popis aplikace 1.2 Popis cílových

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Multimediální přehrávač KMPlayer - testování v ulabu A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce C Zbyněk Eiselt, Jakub Vašek,

Více

Testová ní už ivátelske ho rožhrání prográmu ImgBurn

Testová ní už ivátelske ho rožhrání prográmu ImgBurn České vysoké učení technické v Praze, fakulta elektrotechnická Semestrální projekt B2 A7B39TUR Testová ní už ivátelske ho rožhrání prográmu ImgBurn Vypracovali: Olga Budnik Pável Kožokár Jiří Mátějká Aidana

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

15 odpovědi. Souhrn Zobrazit úplné odpovědi. 1) Jsem Žena 12 80% Muž 3 20%

15 odpovědi. Souhrn Zobrazit úplné odpovědi. 1) Jsem Žena 12 80% Muž 3 20% 15 odpovědi Souhrn Zobrazit úplné odpovědi 1) Jsem Žena 12 80% Muž 3 20% 2) Můj věk je méně než 20 let 0 0% 21-30 let 1 7% 31-40 let 2 13% 41-50 let 4 27% 51-60 let 7 47% 61 a více 1 7% 3) Učím na Základní

Více

Gimp v Testování uživatelského rozhraní s uživateli C1 TUR Vypracovali: Jakub Procházka Petr Klasna Karel Antonín

Gimp v Testování uživatelského rozhraní s uživateli C1 TUR Vypracovali: Jakub Procházka Petr Klasna Karel Antonín Gimp v2.6.11 Testování uživatelského rozhraní s uživateli C1 TUR 2012 Vypracovali: Jakub Procházka Petr Klasna Karel Antonín Obsah 1. Úvod...2 1.1 Popis programu...2 1.2 Cíle testování...2 2. Cílová skupina...2

Více

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media

Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media Testování uživatelského rozhraní aplikace Alza Media A4B39TUR Semestrální práce A2 Szczurková Jana szczujan@fel.cvut.cz 2015/2016 Obsah Testování uživatelského rozhraní mobilní aplikace Alza Media... 3

Více

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX

Testování aplikace pro správu hesel KeePassX České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování aplikace pro správu hesel KeePassX Miroslav Papírník papirmir@fel.cvut.cz ZS 2012/2013 A7B39TUR - 1 - Testování aplikace pro správu

Více

Fakulta elektrotechnická. sluˇzby WordPress.com

Fakulta elektrotechnická. sluˇzby WordPress.com České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování administračního rozhraní sluˇzby WordPress.com Semestrální práce pro studijní předmět TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÝCH ROZHRANÍ (A7B39TUR)

Více

Rozhraní YouTube.com! Semestrální práce C! Testování použitelnosti v laboratoři!

Rozhraní YouTube.com! Semestrální práce C! Testování použitelnosti v laboratoři! Rozhraní YouTube.com Semestrální práce C Testování použitelnosti v laboratoři Piero Šesták ČVUT FEL Michal Stanke Otevřená informatika Lukáš Toman LS 2013/2014 Jan Vrátník A4B39TUR Obsah 1. Úvod... 3 2.

Více

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma

MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT. Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma MOBILNÍ MULTIPLAYEROVÁ HRA THE HUNT Y39PDA, školní rok 2010/2011 Ondřej Šíma simaondr@fel.cvut.cz Popis aplikace Hra je založena na reálné pozici hráčů. Jeden z hráčů je na začátku hry vybrán jako oběť.

Více

1. Začínáme s FrontPage 2003 11

1. Začínáme s FrontPage 2003 11 Úvod 9 1. Začínáme s FrontPage 2003 11 Instalace programu 12 Spuštění a ukončení programu 15 Základní ovládání 16 Hledání souborů 30 Najít a nahradit 31 Tisk 32 Schránka sady Office 34 Nápověda 36 Varianty

Více

Úloha C2 Usability test

Úloha C2 Usability test Úloha C2 Usability test Vypracovali: Antonina Lebedeva,Peter Šourek,Vojtěch Suk,Nikita Silin A7B39TUR ZS 2013/2014 2 Obsah 1. Úvod... 3 2. Cíl testování... 3 3. Cílová skupina participantů... 3 4. Popis

Více

Úloha C1 Dropbox Usability test Jiří Rychlovský, Jan Teplý, Josef Veselý, Petr Košatka

Úloha C1 Dropbox Usability test Jiří Rychlovský, Jan Teplý, Josef Veselý, Petr Košatka Úloha C1 Dropbox Usability test Jiří Rychlovský, Jan Teplý, Josef Veselý, Petr Košatka A7B39TUR paralelka 101 Úterý 12:45 ČVUT FEL OBSAH 1.0 Zadání úlohy... 3 2.0 Objekt testování... 3 3.0 Cílová skupina...

Více

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu

Knihovna UMPRUM manuál ke knihovnímu katalogu Knihovna UMPRUM Obecné informace o knihovně: Vedoucí knihovny: Eva Mertová, DiS. Knihovnice: PhDr.Jiřina Dejmková, Anna Rýznarová Telefon: 251 098 205, 208 E-mail: knihovna@vsup.cz; mertova@vsup.cz; dejmkova@vsup.cz;

Více

Bližší specifikace požadovaných grafických návrhů

Bližší specifikace požadovaných grafických návrhů Bližší specifikace požadovaných grafických návrhů Každá podaná nabídka, aby byla zařazena do výběrového řízení, musí obsahovat návrh webového designu a layoutu pro tyto stránky: 1) hlavní domovskou stránku

Více

Marketingová agentura Softsite.cz - Mediální kampaně a reklama na míru

Marketingová agentura Softsite.cz - Mediální kampaně a reklama na míru Běžný prezentační web, redakční systém, 3 grafické návrhy, 8 obsahových stran, kontaktní formulář, rozšířené SEO, 3 emailové adresy, SSL ochrana, indexace do vyhledávačů Krátký prezentační web, redakční

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 3. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 3. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 3 1 Obsah Řazení dat... 3 Seřazení textu a čísel... 3 Další možné seřazení je možné podle barev, písma a ikon... 4 Filtry, rozšířené filtry...

Více

A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz

A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz A4B39TUR Testování webu utvs.cvut.cz 9.3.2014 Jakub Vašek (vasekja2@fel.cvut.cz) 1 Popis stránky Tato webová stránka má hlavní menu nahoře, které je statické (při scrollování zmizí), vedlejší menu je vlevo.

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická X36SCP Srovnání vývojových prostředí pro Javu Jiří Holý (holyj3), Ladislav Vitásek (vitasl1) 2007-2008 Obsah České vysoké učení technické v

Více

Testování portálu MotoInzerce.cz

Testování portálu MotoInzerce.cz České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A4B39TUR Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Testování portálu MotoInzerce.cz Ondřej Pospíšil pospion5@fel.cvut.cz 11. 3.

Více

Hledání na nova.prace.cz Změny v hledání na Prace.cz a co to znamená pro zadavatele inzerátů Červenec 2015

Hledání na nova.prace.cz Změny v hledání na Prace.cz a co to znamená pro zadavatele inzerátů Červenec 2015 Hledání na nova.prace.cz Změny v hledání na Prace.cz a co to znamená pro zadavatele inzerátů Červenec 2015 1 Na co jsme mysleli, když jsme to tvořili Když jsme vymýšleli nové vyhledávání na Prace.cz, kromě

Více