Priorita 2: Pomoc a poradenství obětem trestné činnosti se zvláštním zaměřením na skupiny zvlášť zranitelných obětí.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Priorita 2: Pomoc a poradenství obětem trestné činnosti se zvláštním zaměřením na skupiny zvlášť zranitelných obětí."

Transkript

1 Akční plán prevence kriminality města Bruntál na rok 2016

2 Priorita 1: Rozvoj systému prevence kriminality, posilování spolupráce, kompetence a kapacity relevantních partnerů, rozšiřování prostoru pro působení dobrovolníků při zajišťování bezpečnosti a veřejného pořádku. Policie České republiky 1.7. Prevence kriminality v Policii ČR se opírá o koordinovanou spolupráci, ve které se promítá 1) praktický přístup k prevenci kriminality, 2) analyticko teoretický přístup, 3) informačně osvětový přístup a 4) multioborový koordinační přístup. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 3.3 Preventivní besedy, které organizuje skupina tisku a prevence Bruntál pro všechny věkové skupiny od předškoláků po seniory: 1. předškoláci seznámení s prací policistů, základy dopravní výchovy, práce s knížkou Policejní pohádky, 2. žáci I. stupně ZŠ dopravní problematika, vlastní bezpečí, mezilidské vztahy, práce policistů, 3. žáci II. stupně ZŠ šikana, trestní odpovědnost, dopravní problematika, rizika virtuální komunikace, 4. studenti středních škol nebezpečí internetu, trestní odpovědnost, alkohol a drogy, 5. senioři problematika osobní bezpečnosti doma i venku a bezpečného chování, DVD (Ne)bezpečný věk, Šmejdi či Senior v dopravě, 6. preventivní akce zaměřené na účastníky silničního provozu. Obce Zpracovávají a realizují vlastní preventivní aktivity a programy či projekty v rámci Programu prevence kriminality. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 2.1 Rozšíření městského dohlížecího kamerového systému o dva kamerové body, které budou umístěny na budově ZŠ Cihelní a budou snímat skatepark a bar U Soba. Tento projekt byl podán městem Bruntál, odborem sociálních věcí, oddělením sociálních služeb a po jeho podpoření ze strany Ministerstva vnitra ČR bude hrazen z 90% z dotace MVČR a minimálně 10% z rozpočtu obce Podporují preventivní aktivity a projekty na svém území rovněž z vlastních zdrojů. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 1.2 a 3.2 Město Bruntál, odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb bude v roce 2016 pořádat dvě preventivní akce pro děti ZŠ, SŠ a veřejnost na skateparku. Další akcí v rámci prevence kriminality bude výtvarná soutěž pro děti ZŠ, která byla realizována již v roce 2015 a měla velký úspěch. Poslední akcí, která je naplánována v roce 2016, bude Vstupte, prosím, která má již letitou tradici. Pravidelná setkávání sociálních kurátorů s osobami bez přístřeší.

3 Působení dalších subjektů v systému prevence kriminality Podporovat neziskový sektor v aktivitách v oblasti prevence kriminality, nadále rozvíjet vzájemnou spolupráci veřejného a neziskového sektoru. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 3.1 a 3.2 SVČ p. o. Bruntál chystá v roce 2016 v rámci prevence kriminality několik aktivit pro děti, mládež a veřejnost. Výčet akcí SVČ p. o. Bruntál na rok 2016 nalezneme na jejich internetových stránkách: Liga o. p. s. Bruntál připravuje v roce 2016 pro děti a mládež ze sociálně vyloučených lokalit sportovní aktivity, které budou probíhat pravidelně každý týden, výlety v okolí Bruntálu, hudební aktivity karaoke a karneval, které pořádají každoročně a je o ně velký zájem. Vybrané metody a nástroje preventivní politiky při naplňování Strategie Program prevence kriminality Zlepšovat kvalitu shromažďovaných dat pro jejich využití v oblasti prevence kriminality. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 4.1 Software pro městskou policii tento projekt byl podán městem Bruntál, odborem sociálních věcí, oddělením sociálních služeb a po jeho podpoření ze strany Ministerstva vnitra ČR bude hrazen 90% z dotace MVČR s minimální spoluúčastí obce 10%. Osvěta a informační aktivity Rozvíjet stávající prostředky osvětových a informačních aktivit. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 3.3 Městská policie Bruntál dle zájmu MŠ, ZŠ a SŠ provádí besedy na téma Činnost městské policie. Městská policie Bruntál se účastní akcí sociální prevence, kde prezentuje svou činnost např. Veletrh sociálních služeb, akce Vstupte, prosím!. OSPOD koná přednášky pro žáky 6. až 9. tříd ZŠ na území celého ORP Bruntál na téma sociálně právní ochrana dětí a prezentuje práci kurátora pro mládež. Křesťanské společenství Tesalonika z. s. bude realizovat preventivní programy na základních a středních školách v rámci projektu Co člověk zaseje, to také sklidí!. NZDM Liga o. p. s. bude pořádat besedy pro děti a mládež ze sociálně vyloučených lokalit v Bruntále, které se budou týkat šikany, záškoláctví, gamblerství a problémů s alkoholem. Liga o. p. s. v rámci služby SAS chystá besedu pro dívky, matky a ženy od 13 let věku týkající se domácího násilí.

4 Priorita 2: Pomoc a poradenství obětem trestné činnosti se zvláštním zaměřením na skupiny zvlášť zranitelných obětí. 2.2 Zachovat stávající dotační programy na podporu aktivit a projektů směřujících k pomoci obětem trestné činnosti a práci s nimi a k předcházení viktimnosti, a to v oblastech prevence primární, sekundární i terciární, sociální i situační. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 1.4 PMS Bruntál bude pokračovat v realizaci rozšíření programu na podporu a poradenství pro oběti trestné činnosti. Vybavení místnosti pro oběti trestné činnosti a rozšíření specializovaného poradenství do povědomí veřejnosti Rozvíjet oblast primární prevence, zejména ve vztahu k dětem a mládeži, naplňovat přijaté strategické dokumenty v této oblasti. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 3.1, 3.2 a 3.3 V roce 2016 bude Open House o. p. s. nabízet PVC OH P5 programy všeobecné primární prevence bruntálským základním a středním školám. Rozsah a četnost se budou odvíjet od potřeb jednotlivých škol. Dle realizace z předchozích let se předpokládá, že zájem bude zejména o problematiku projevů extrémního agresivního chování, jako jsou šikana a kyberšikana. V rámci NZDM Open House o. p. s. Bruntál se budou pro cílovou skupinu realizovat programy prevence kriminality a programy prevence rizikového chování v rozsahu 2 programy / 1 měsíc. Témata se budou odvíjet od zjištěných potřeb cílové skupiny a analýzy potřeb poskytovatele s ohledem na zjištěný výskyt rizikových jevů u cílové skupiny Pokračovat v realizaci Programu podpory a ochrany obětí obchodování s lidmi a v preventivních aktivitách v oblasti obchodování s lidmi. Vybudovat a realizovat Program dlouhodobé ochrany cizinců. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 3.1 a 3.3 V rámci NZDM Open House o. p. s. se bude realizovat v roce 2016 minimálně jeden preventivní program zaměřený na téma komerční sexuální zneužívání Podporovat ochranu obětí a preventivní aktivity v souvislosti s pácháním trestných činů z důvodu rasové a národnostní nesnášenlivosti, z náboženských důvodů nebo z důvodu odlišné sexuální orientace. K tomu využívat i tzv. nových médií a preventivně působit na utlumování nenávistných postojů, vyvracení předsudků a boření mýtů. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 3.1 a 3.3 V rámci NZDM Open house o. p. s. se bude realizovat v roce 2016 minimálně jeden preventivní program zaměřený na téma rasismus a xenofobie.

5 Open House o. p. s. se chce stát součástí platformy HATE FREE a přihlásit se k HATE FREE zóně Priorita 3: Problém kriminální recidivy, účinnější resocializace pachatelů a prevence kriminality dětí a mládeže Trvale sledovat, analyzovat a vyhodnocovat sankční politiku a její efektivitu směrem k represi i prevenci kriminogenních faktorů a předcházení recidivy. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 1.3 PMS Bruntál bude pokračovat v realizaci výchovných programů pro klienty, kteří se vracejí z výkonu trestu a pro mladistvé klienty, kteří se dopouštějí protiprávních jednání. Dokončení probačního programu pro mladistvé a nezletilé klienty páchající násilnou trestnou činnost. Priorita 4: Uplatňování komplexního přístupu k řešení zvýšené kriminality v sociálně vyloučených a rizikových lokalitách Při řešení bezpečnostní situace a prevence kriminality v rizikových (zejména sociálně vyloučených) lokalitách uplatňovat komplexní přístup založený na spolupráci odpovědných partnerů a kombinaci opatření cílených na příčiny problémů. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 1.2 Křesťanské společenství Tesalonika z. s. systematicky pracuje s cca deseti romskými rodinami. Provádí pravidelná skupinová a individuální poradenská setkání. Jedná se o projekt Světlo Romům Do řešení problémů v SVL co nejvíce aktivně zapojovat samotné obyvatele těchto lokalit, nabízet jim rovněž uplatnění v rámci subjektů odpovědných za řešení problémů. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 1.2 Romský poradce MěÚ Bruntál zorganizuje úklid v Západní lokalitě Pokračovat v podpoře a rozvoji asistentů prevence kriminality, zajistit jejich vícezdrojové financování. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 1.1 Působení asistentů prevence kriminality v SVL.

6 4.5. Rozvíjet a podporovat projekt Domovník preventista, vytvořit potřebnou metodiku a vzdělávání. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 2.4 Domovník - tento projekt byl podán městem Bruntál, odborem sociálních věcí, oddělením sociálních služeb a po jeho podpoření ze strany Ministerstva vnitra ČR bude hrazen 90% z dotace MVČR a minimální spoluúčastí obce 10%. Priorita 5: Reakce na nové hrozby a trendy v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku a aplikace nových efektivních přístupů k jejich předcházení Sledovat a uplatňovat nové přístupy a technologie v situační prevenci, zejména s ohledem na maetkovou trestnou činnost. V Plánu prevence kriminality města Bruntál na léta se vztahuje k bodu 2.3 Forenzní značení jízdních kol syntetickou DNA tento projekt byl podán městem Bruntál, odborem sociálních věcí, oddělením sociálních služeb a po jeho podpoření ze strany Ministerstva vnitra ČR bude hrazen 90% z dotace MVČR a minimální spoluúčastí obce 10%. Nové číslování vychází z Číselníku priorit, specifických cílů Strategie prevence kriminality v České republice na léta , která byla schválena dne č. 66 Usnesením Vlády České republiky. Plán prevence kriminality města Bruntál na léta byl schválen dne na 8. zasedání Zastupitelstva města Bruntál, č. usnesení 252/9Z/2015. Zpracovala: Mgr. Tereza Raabová Koordinátorka prevence kriminality

Osvěta a informační aktivity Rozvíjet stávající prostředky osvětových a informačních aktivit. Městská policie Bruntál Sociální kurátoři

Osvěta a informační aktivity Rozvíjet stávající prostředky osvětových a informačních aktivit. Městská policie Bruntál Sociální kurátoři Akční plán prevence kriminality Města Bruntál na rok 2018 1 Priorita 1: Rozvoj systému prevence kriminality, posilování spolupráce, kompetence a kapacity relevantních partnerů, rozšiřování prostoru pro

Více

Číselník priorit, specifických cílů Strategie PK

Číselník priorit, specifických cílů Strategie PK Část K Číselník priorit, specifických cílů Strategie PK 2016-2020 1. Rozvoj systému prevence kriminality, posilování spolupráce, kompetence a kapacity relevantních partnerů, rozšiřování prostoru pro působení

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů DNE: 11.2.2019 JEDNACÍ ČÍSLO: 112/2019/MP NÁZEV: Plán prevence kriminality ANOTACE: V rámci prevence kriminality města je nutné schválit Plán prevence

Více

Strategie prevence kriminality v ČR na léta 2016 až Praha, JUDr. Michal Barbořík

Strategie prevence kriminality v ČR na léta 2016 až Praha, JUDr. Michal Barbořík Strategie prevence kriminality v ČR Praha, 22. 11. 2016 JUDr. Michal Barbořík Obsah 1. Vyhodnocení Strategie prevence kriminality v ČR na léta 2012 až 2015 2. Základní východiska a principy politiky prevence

Více

A) Strategické, koncepční a metodické materiály jednotlivých členů Republikového výboru pro prevenci kriminality

A) Strategické, koncepční a metodické materiály jednotlivých členů Republikového výboru pro prevenci kriminality Příloha č. 3: Přehled úkolů souvisejících s jednotlivými prioritami Následující tabulky řadí úkoly podle souvislostí s jednotlivými strategickými cíli (prioritami). Jeden úkol má zpravidla souvislost s

Více

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji 13. 11. 2013 Workshop: Prevence sociálních a bezpečnostních rizik v transformující se společnosti 21. století Moravskoslezský kraj - vybrané statistické

Více

PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM

PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM PREVENCE KRIMINALITY REALIZOVANÁ KARLOVARSKÝM KRAJEM I. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 22. 23. 9. 2010 Koncepce prevence kriminality Karlovarského kraje na léta 2009-2011

Více

Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality

Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality Finanční prostředky ze státního rozpočtu, z kapitoly MV Příjemcem dotace je

Více

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta Koncepce kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta 2012 2016 Akční plán kriminality na léta 2014 2015 1. Snížení nápadu majetkové trestné činnosti, se zaměřením na vloupání do rekreačních

Více

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015

Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování PPP ÚK 2013 2015 Strategie primární prevence rizikových projevů chování (dále jen Strategie) 2013-2015 vychází z: 1. Závěrečné zprávy - hodnocení

Více

Vyhodnocení PLÁNU PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016

Vyhodnocení PLÁNU PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016 PR PREVENCE KRIMINALITY VE VSETÍNĚ Město Vsetín Vyhodnocení PLÁNU PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016 Zpracoval: Mgr. Nikolaj Martinák Vsetín 20. února 2017 Obsah : ÚVOD 3 VÝCHODISKA 4 CÍLE PREVENCE

Více

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Město Letohrad Pardubický kraj Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Schválen dne 6. 6. 2012 usnesením RM č. 163/2012 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 3 2.1.

Více

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou. Liberecký kraj

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou. Liberecký kraj Město Rychnov u Jablonce nad Nisou Liberecký kraj Plán práce prevence kriminality na období 2013 2015 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 2012 3 2.1. Hlavní problémové oblasti v oblasti

Více

STRATEGICKÝ PLÁN PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRALUPY NAD VLTAVOU NA LÉTA

STRATEGICKÝ PLÁN PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRALUPY NAD VLTAVOU NA LÉTA STRATEGICKÝ PLÁN PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRALUPY NAD VLTAVOU NA LÉTA 2019-2020 Zpracovala: Stanislava Valterová, koordinátorka prevence kriminality MěÚ v Kralupech n. Vl. Str. 1 Obsah I. Úvod II. III.

Více

Město Litoměřice. Bc. Miroslava Najmanová

Město Litoměřice. Bc. Miroslava Najmanová Město Litoměřice Bc. Miroslava Najmanová Co je prevence kriminality - veškerá opatření, která směřují ke snižování rizik výskytu trestných činů, jakož i jejich škodlivých důsledků pro jednotlivce a společnost,

Více

V. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 26.11.2014. Program prevence kriminality pro rok 2015

V. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 26.11.2014. Program prevence kriminality pro rok 2015 V. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 26.11.2014 Program prevence kriminality pro rok 2015 Koncepce prevence kriminality KK na léta 2013-2016 Dokument prevence kriminality na

Více

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice Městský program prevence kriminality pro rok 2011 Město Smiřice OBSAH 1. Úvod...3 2. Podklady pro zpracování programu...3 2.1 Vyhodnocení průzkumu potřeb...3 2.2 Zpráva o bezpečnostní situaci v teritoriu

Více

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta AKČNÍ PLÁN ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta 2012-2016 STAV PLNĚNÍ K 31.12.2012 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Mgr. Petr Horyanský krajský koordinátor

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

Městský program. prevence kriminality pro rok

Městský program. prevence kriminality pro rok Městský program prevence kriminality pro rok 2010 Město Smiřice OBSAH Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. Cíle programu... 3 3. Prostředky k naplňování cílů... 3 4. Východiska programu... 4 5. Dílčí projekt...

Více

Příloha č. 1: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle pořadí úkolů. Číslo úkolu

Příloha č. 1: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle pořadí úkolů. Číslo úkolu Příloha č. 1: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle pořadí úkolů Číslo úkolu 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Název úkolu Gestor Spolupráce Termín Posilovat spolupráci subjektů prevence kriminality na bázi

Více

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity,

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, nastavení osobní odpovědnosti na všech úrovních. K dosažení

Více

Příloha č. 2: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle gestorů (abecedně) Číslo úkolu. Gestor Spolupráce Název úkolu. Termín

Příloha č. 2: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle gestorů (abecedně) Číslo úkolu. Gestor Spolupráce Název úkolu. Termín Příloha č. 2: Tabulka úkolů Akčního plánu seřazená dle gestorů (abecedně) Gestor Spolupráce Název úkolu MO MF, (RVPPK), (IKSP) MO ---------- MO, PA ČR, (IKSP) MO ---------- MPSV ---------- MPSV MPSV MPSV

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZA ROK o naplňování priorit a realizaci opatření Strategie prevence kriminality statutárního města Ostravy

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ZA ROK o naplňování priorit a realizaci opatření Strategie prevence kriminality statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o naplňování priorit a realizaci opatření Strategie prevence kriminality statutárního města Ostravy ZA ROK 2017 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o naplňování

Více

ŠMP je zároveň výchovným poradcem / výchovnou poradkyní Ne

ŠMP je zároveň výchovným poradcem / výchovnou poradkyní Ne Výkaz pro školní rok 2016/2017 Zá kládní ú dáje IČ organizace: 71005153 Název organizace: Základní škola a Mateřská škola Čimelice, okres Písek Ředitel/ka (Statutární zástupce): Mgr. Josef Pouch Adresa:

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

Školní preventivní strategie

Školní preventivní strategie Školní preventivní strategie Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Výchova by měla být taková, aby to, co je nabízeno, bylo přijímáno jako cenný dar, ne jako povinnost. Albert Einstein Základní

Více

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016 PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA Databanka projektů na období 2012 až 2016 0 Zpracovatelský tým: PhDr. Leona Kupčíková (Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.) Mgr. Lucie Hanková (Město Krásná Lípa) Hana

Více

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta AKČNÍ PLÁN ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta 2012-2016 STAV PLNĚNÍ K 31.12.2014 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Mgr. Petr Horyanský krajský koordinátor

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Poskytování poradenských služeb ve škole

Poskytování poradenských služeb ve škole MZPSZN-730/2016 Poskytování poradenských služeb ve škole Ředitelka Mateřské školy, Základní škola a Praktické školy Znojmo, příspěvkové organizace zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním

Více

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Platná legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Koncepce prevence kriminality Karlovarského kraje a krajská protidrogová strategie na léta 2013-2016

Koncepce prevence kriminality Karlovarského kraje a krajská protidrogová strategie na léta 2013-2016 Koncepce prevence kriminality Karlovarského kraje a krajská protidrogová strategie na léta 2013-2016 republiková a resortní krajská lokální Primární Sekundární terciární Úrovně systému prevence Úrovně

Více

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz PERSEFONA, o.s. Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění Vzdělávání laické i odborné veřejnosti Analytická a publikační činnost Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy E-mail Základní škola pro tělesně postižené, Opava,

Více

Prezentace projektů pro osoby se zrakovým postižením

Prezentace projektů pro osoby se zrakovým postižením Statutární město Brno Městská policie Brno Štefánikova 43 602 00 Brno Tel.: 541 124 111 E-mail: podatelna@mpb.cz www.mpb.cz Prezentace projektů pro osoby se zrakovým postižením Šárka Bečicová Městská policie

Více

Přehled na území Zlínského kraje podpořených obcí a projektů a výše poskytnutých dotací v Programu prevence kriminality MV ČR v letech 2008 2015

Přehled na území Zlínského kraje podpořených obcí a projektů a výše poskytnutých dotací v Programu prevence kriminality MV ČR v letech 2008 2015 Přehled na území Zlínského kraje podpořených obcí a projektů a výše poskytnutých dotací v Programu prevence kriminality MV ČR v letech ne Bojkovice 2012 Osvětlení rizikových míst 76 000 - Hřiště pro mládež

Více

Osvětlení rizikových míst Hřiště pro mládež Město proti kriminalitě Rozšíření MKDS

Osvětlení rizikových míst Hřiště pro mládež Město proti kriminalitě Rozšíření MKDS Přehled na území Zlínského kraje MV ČR podpořených obcí a projektů a výše poskytnutých dotací z Programu prevence kriminality na místní úrovni v letech - Bojkovice 2012 Osvětlení rizikových míst 76 000

Více

Přehled na území Zlínského kraje podpořených obcí a projektů a výše schválených dotací v Programu prevence kriminality MV ČR v letech

Přehled na území Zlínského kraje podpořených obcí a projektů a výše schválených dotací v Programu prevence kriminality MV ČR v letech Přehled na území Zlínského kraje podpořených obcí a projektů a výše schválených dotací v Programu prevence kriminality MV ČR v letech - Bojkovice 2012 Osvětlení rizikových míst 76 000 - Hřiště pro mládež

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 2014 MěÚ Benešov OSVZ Masarykovo nám. 100, 25601 Benešov verze ze dne 27.8.2014 Dokument schválen RM dne 27.8.2014, usnesení č. 981-16/2014/RM ze

Více

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování

Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Aktuální otázky a informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z oblasti primární prevence rizikového chování Dítě a droga Krajská konference k problematice rizikového chování dětí, žáků a studentů

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Základní škola a Mateřská škola České Velenice Program poradenských služeb ve škole 1. Základní charakteristika služeb Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků školy, který tvoří výchovní poradci,

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště (Vybráno z přílohy č. 3 k vyhlášce č.72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízení, ve znění pozdějších předpisů.) Standartní činnosti

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

Ing. Mgr. Iveta Turková ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Bezpečné město Benešov SOCIÁLNÍ PREVENCE V BENEŠOVĚ

Ing. Mgr. Iveta Turková ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Bezpečné město Benešov SOCIÁLNÍ PREVENCE V BENEŠOVĚ Ing. Mgr. Iveta Turková ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ A ZDRAVOTNICTVÍ Bezpečné město Benešov 24. 10. 2016 SOCIÁLNÍ PREVENCE V BENEŠOVĚ SYSTÉM PREVENCE MĚSTO BENEŠOV PLATFORMA Bezpečné město Komise RM Bezpečnostní

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Stanislava Gergelová IČ organizace: 16355474 Název organizace: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

Informace o programech v sociální oblasti vyhlašovaných v roce 2017

Informace o programech v sociální oblasti vyhlašovaných v roce 2017 Informace o programech v sociální oblasti vyhlašovaných v roce 2017 Zpracoval(a): Ing. Irena Muczková, Ing. Daniela Hlubková Datum: 13. 1. 2017 Vyhlášené dotační programy financované z rozpočtu MSK v roce

Více

STANDARD Č. 7 Prevence

STANDARD Č. 7 Prevence STANDARD Č. 7 Prevence Prevence (z lat. praevenire, předcházet) je soustava opatření, která mají předcházet nějakému nežádoucímu jevu, například nemocem, drogovým závislostem, zločinům, nehodám, neúspěchu

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2015

KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2015 KONCEPCE BOJE PROTI EXTREMISMU PRO ROK 2015 Ministerstvo vnitra Odbor bezpečnostní politiky Praha 2015 Koncepce boje proti extremismu pro rok 2015 byla schválena vládou dne 25. května 2015 usnesením č.

Více

Program proti šikanování (součást Minimálního preventivního programu)

Program proti šikanování (součást Minimálního preventivního programu) Škola : ZŠ Sirotkova 36, Brno 616 00 Metodik prevence : Mgr. Zuzana Košťálová (I. stupeň) Program proti šikanování (součást Minimálního preventivního programu) Cíl: 1. vytvoření krizového plánu pro řešení

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola Prostějov, Dr. Horáka MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Zpracovala : Kamila Sedláčková preventista školy Ú V O D Sociálně patologické jevy a problémy s nimi spojené se vyskytují všude kolem

Více

Minimální preventivní program 2017/2018

Minimální preventivní program 2017/2018 Minimální preventivní program 2017/2018 Obsah : Analýza situace Témata primární prevence Cíle, kterých chceme dosáhnout a ukazatele úspěchu Činnosti nutné k dosažení cíle Hodnocení Analýza situace: Dětský

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2009/2010

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2009/2010 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2015

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2015 BRK-02-2015-10,př. 2 Počet stran: 7 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor sekretariátu hejtmana Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Program prevence kriminality Kraje Vysočina na rok 2015 Obsah 1.

Více

Útvar prevence. Organizuje a uskutečňuje preventivní aktivity MP.

Útvar prevence. Organizuje a uskutečňuje preventivní aktivity MP. Útvar prevence Útvar prevence Je specializovaný útvar, jehož úkolem je zapojení Městské policie hl. m. Prahy do preventivních aktivit organizovaných a koordinovaných hlavním městem Prahou. Organizuje a

Více

Program poradenských služeb

Program poradenských služeb Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá Boleslav Program poradenských služeb Školní poradenské pracoviště Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy E-mail Základní škola pro tělesně postižené, Opava,

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Barbora Hofrová IČ organizace: 637939 Název organizace: Střední zdravotnická škola Kroměříž Ředitel/ka (Statutární

Více

KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KARLOVARSKÉHO KRAJE NA LÉTA

KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KARLOVARSKÉHO KRAJE NA LÉTA KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KARLOVARSKÉHO KRAJE NA LÉTA 2018-2022 KARLOVY VARY 2017 KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KARLOVARSKÉHO KRAJE NA LÉTA 2018 2022 OBSAH: Úvodní slovo hejtmanky Karlovarského kraje

Více

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období 2016 2020 schválená usnesením Zastupitelstva města Hradce Králové č. 1017/2016 dne 29. 3. 2016 Hradec Králové věnuje dlouhodobě pozornost vytváření

Více

BEZPEČNOST A PREVENCE KRIMINALITY

BEZPEČNOST A PREVENCE KRIMINALITY BEZPEČNOST A PREVENCE KRIMINALITY MINISTERSTVO VNITRA odbor bezpečnostn nostní politiky Sociální integrace v obcích ch Ústí nad Labem 2009 KRIMINALITA V SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH hlavní příčinou

Více

I. Úvod. II. Sociálně patologické jevy

I. Úvod. II. Sociálně patologické jevy Zpracovaly: Mgr. Lenka Sýkorová Mgr. Věra Jaborová I. Úvod Nárůst sociálně patologických jevů včetně zneužívání návykových látek u dětí školního věku se stává celospolečenským problémem. Primární prevence

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program PLÁN Školní rok: 2014/2015 Ředitelka školy: Mgr. Ilona Vránková Školní metodik prevence sociálně patologických jevů: Mgr. Petra Nováková Termín seznámení pedagogických pracovníků

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Poradenské služby školy Č.j.: 795/2016 Vypracoval: Mgr. Bc. Hana Kudrnová,

Více

Akční plán Protidrogové strategie městské části Praha 5 pro rok 2016

Akční plán Protidrogové strategie městské části Praha 5 pro rok 2016 Akční plán Protidrogové strategie městské části pro rok Subjekt odpovědný za naplnění PROGRAMY PROTIDROGOVÉ PREVENCE Realizace programů primární protidrogové prevence ZŠ MČ a SŠ na území MČ Realizace programů

Více

Program školních poradenských služeb

Program školních poradenských služeb Základní škola Stříbro, Gagarinova 1039, příspěvková organizace Program školních poradenských služeb Počet stran: 9 Datum projednání s pracovníky školy: 31.8.2017 Účinnost od: 2.9.2017 I. 1. Obecné zásady

Více

C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A T E G I E

C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A T E G I E S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola Sv. Čecha, Choceň Sv. Čecha 1686, Choceň 565 01 Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Martin Durdil 1. Úvod Minimální preventivní program rizikového chování

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2008/2009

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2008/2009 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI Vize: Na začátku setkání byla stanovena vize pro rok 2017 v oblasti spadající do zájmu uvedené PS. - Město Nymburk má v roce 2017 zajištěné dostupné sociální

Více

4.12.2015. Krajské ředitelství policie Zlínského kraje. Oddělení tisku a prevence Zlín

4.12.2015. Krajské ředitelství policie Zlínského kraje. Oddělení tisku a prevence Zlín Krajské ředitelství policie Zlínského kraje Oddělení tisku a prevence Zlín Oddělení tisku a prevence Zlín por. Mgr. Lenka Javorková krajská tisková mluvčí J. A. Bati 5637, 760 01 Zlín Telefon: 974 661

Více

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč Název

Více

Školní preventivní strategie

Školní preventivní strategie Školní preventivní strategie 2013-2018 Úvod: Školní preventivní strategie vychází z pokynu MŠMT, č. j. 14514/2000-51, který do prevence sociálně patologických jevů zařazuje konzumaci drog včetně alkoholu,

Více

Rada Středočeského kraje

Rada Středočeského kraje Datum zasedání: 10.3.2014 Rada Středočeského kraje Tisk číslo: 0567(2014) Projekt "Kraje pro bezpečný internet" Předkládací zpráva: podporu projektu "Kraje pro bezpečný internet" Předkladatel: Ing. Zdeněk

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Vypracoval: Jakub Hřib 1 Obsah 1 Legislativní podklady... 3 2 Personální zajištění prevence ve šk. r. 2014/2015... 4 3 Analýza výskytu rizikových

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Odborné učiliště a praktická škola Brno, příspěvková organizace Sídlo: Lomená 530/44, 617 00 Brno Identifikační číslo: 00567213 Minimální preventivní program 2017 2018 Minimální preventivní program vychází

Více

Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK

Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK Bagatelní kriminalita neexistuje MP HK Lze to zvládnout? Přehlížená menší kriminalita vede rychle k následujícím rizikům: - ztráta důvěry veřejnosti a snaha brát spravedlnost do vlastních rukou - nárůst

Více

VYHODNOCENÍ Strategie prevence kriminality v České republice na léta 2016 až 2020 a Akčního plánu prevence kriminality na léta 2016 až 2020 za rok

VYHODNOCENÍ Strategie prevence kriminality v České republice na léta 2016 až 2020 a Akčního plánu prevence kriminality na léta 2016 až 2020 za rok VYHODNOCENÍ Strategie prevence kriminality v České republice na léta 2016 až 2020 a Akčního plánu prevence kriminality na léta 2016 až 2020 za rok 2018 Obsah OBSAH... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝVOJ KRIMINALITY

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2016 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Preventivní program rizikového chování

Preventivní program rizikového chování Preventivní program rizikového chování PLÁN Škola: Základní škola Veselí nad Lužnicí, Čs. Armády 210, Školní rok: 2018/2019 Ředitelka školy: Mgr. Ilona Vránková Školní metodik prevence rizikového chování:

Více

1 POPIS SOUČASNÉHO STAVU PROBLEMATIKY

1 POPIS SOUČASNÉHO STAVU PROBLEMATIKY Příloha č. 1 ke Školní preventivní strategii MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/18 ZŠ Edvarda Beneše příspěvková organizace, Edvarda Beneše 2, 74705 Opava 1 POPIS SOUČASNÉHO STAVU PROBLEMATIKY

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 2015 OBSAH Úvod... 1 1. Preventivní aktivity pro rok 2015... 2 1.1 Přednášky pro žáky základních škol Benešov... 2 1.2 Informační setkání pro rodiče...

Více

KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KRAJE VYSOČINA na léta 2013-2016

KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KRAJE VYSOČINA na léta 2013-2016 KONCEPCE PREVENCE KRIMINALITY KRAJE VYSOČINA na léta 2013-2016 1 Koncepce prevence kriminality Kraje Vysočina na léta 2013 až 2016 1. Východiska Koncepce je navržena na základě: Strategie prevence kriminality

Více

Kvantitativní hodnocení MPP

Kvantitativní hodnocení MPP Kvantitativní hodnocení MPP za školní rok: 2013/2014 Škola: ZŠ a MŠ Vejprty, Moskevská 2 Školní MP (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň): Taťána Svobodarová Počet žáků, studentů: 194 % zapojení žáků (studentů) ve

Více

Město Nová Role Karlovarský kraj

Město Nová Role Karlovarský kraj Město Nová Role Karlovarský kraj Plán práce prevence kriminality na období 2013 2015 MĚSTA NOVÁ ROLE Schválen 10. 12. 2012 usnesením ZMě Nová Role č. 16/07 2) 1 Obsah I. Úvod statistické údaje ustanovení

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Příloha č. 2 PŘEHLED PLNĚNÍ ÚKOLŮ ZA ROK 2008

Příloha č. 2 PŘEHLED PLNĚNÍ ÚKOLŮ ZA ROK 2008 Příloha č. 2 PŘEHLED PLNĚNÍ ÚKOLŮ ZA ROK 2008 I. REPUBLIKOVÝ VÝBOR PRO PREVENCI KRIMINALITY 1. Zpracovat a předložit vládě návrh na legislativní úpravu prevence kriminality v ČR. 2. Zajišťovat a koordinovat

Více

Školní preventivní strategie období let

Školní preventivní strategie období let Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly Školní preventivní strategie období let 2017-2022 Zpracoval: Mgr. Ladislav Kovář školní

Více

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: Název Cíle: Popis a zdůvodnění Cíle: Na která zjištění z analýz cíl reaguje Seznam opatření, které vedou k naplnění Cíle: 5.1 Udržení stávajících

Více

IV. Úkoly Republikového výboru pro prevenci kriminality a resortů

IV. Úkoly Republikového výboru pro prevenci kriminality a resortů 1. 2. 7. Gestor Spolupráce Znění úkolu Termín Zadat analýzu potřebnosti právní úpravy prevence kriminality, posoudit její do 31. března 2014 výsledky a závěry předložit vládě ČR. Zpracovat vyčíslení nákladů

Více

PLÁN PREVENCE KRIMINALITY OBCE MALÁ SKÁLA

PLÁN PREVENCE KRIMINALITY OBCE MALÁ SKÁLA PLÁN PREVENCE KRIMINALITY OBCE MALÁ SKÁLA na léta 2017 až 2020-2017 - 1 Čj.: 140/17/OU Výtisk číslo: 2 Počet listů: 13 OBSAH: I. Úvod, struktura prevence kriminality, úrovně preventivních aktivit II. Bezpečnostní

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Plán prevence kriminality na léta v Příboře

Plán prevence kriminality na léta v Příboře Plán prevence kriminality na léta 2013-2016 v Příboře Obsah: I. Úvod...3 II. Charakteristika a rozdělení prevence v ČR...4 III. Analytická část 1. Analýza bezpečnostní situace na území města Příbora...6

Více

Problematika primární prevence v základních školách

Problematika primární prevence v základních školách Problematika primární prevence v základních školách Co je to primární prevence rizikového chování Základním principem je výchova k předcházení a minimalizaci rizikových projevů chování, ke zdravému životnímu

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Příloha č. 2 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Adéla Nerglová IČ organizace: 72745096 Název organizace: Masarykova základní škola a mateřská škola

Více