sdružení pro péči o duševně nemocné S 0465/001

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "sdružení pro péči o duševně nemocné S 0465/001"

Transkript

1 Dotační výběrové řízení MPSV pro nestátní neziskové subjekty Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2004 Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2004 je možné používat do 31. prosince 2004 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování dotace. V souladu s Metodikou Ministerstva práce a sociálních věcí ČR pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům na sociální služby pro rok 2004 musí být přidělená neinvestiční dotace za rok 2004 řádně vyúčtována a předložena MPSV na předepsaném formuláři nejpozději do 31. ledna 2005 (rozhodující je datum razítka podatelny MPSV, kterým je doloženo doručení zásilky na MPSV). Pokud nebyly poskytnuté finanční prostředky čerpány v souladu s vydaným Rozhodnutím, musí být nevyčerpatelné prostředky vráceny na depozitní účet MPSV č /0710 u ČNB (variabilní symbol je evid. číslo projektu uvedené v Rozhodnutí). Při nedodržení uvedené povinnosti je možné uložit sankce podle 44a zákona č. 218/2000 Sb. Formulář vyúčtování neinvestiční dotace se skládá ze čtyřech částí: Část A potvrzení správnosti a pravdivosti údajů Část B závěrečná zpráva o realizaci projektu včetně zhodnocení využití dobrovolnické služby Část C přehled skutečných jednotlivých (zejména veřejných) zdrojů na financování projektu Část D tabulka vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV pro rok 2004 Titulní strana Strana 1 (celkem 23)

2 Část A Potvrzení správnosti a pravdivosti údajů Vyúčtování dotace na projekt č. 1 : S0465/001 Název projektu: Fokus Mladá Boleslav 2004, komplexní psychiatrická rehabilitace dlouhodobě duševně nemocných Název organizace: Fokus Mladá Boleslav, sdružení pro péči o duševně nemocné Za správnost a pravdivost uváděných údajů odpovídá Jméno a příjmení (čitelně): MUDr. Jan Stuchlík Tel. číslo : , Fax: fokus@fokus-mb.cz, stuchlik@fokus-mb.cz Datum vyhotovení: Podpis: MUDr. Jan Stuchlík Razítko organizace:. 1 Číslo projektu uveďte z posledního Rozhodnutí MPSV (např.: S 0789/001) Část A Strana 2 (celkem 23)

3 Část B Závěrečná zpráva o realizaci projektu včetně zhodnocení využití dobrovolnické služby Závěrečnou zprávu o realizaci projektu zpracujte podle následující osnovy. Požadované informace zpracujte, prosím, stručně a čitelně. Osnova: 1. Realizátor projektu 1.1. Jméno 1.2. Adresa 2. Obsah a průběh projektu 2.1. Konkrétní průběh jednotlivých aktivit 2.2. Jak probíhá realizace služby pro jednotlivé klienty 2.3. Příklad dobré praxe (uveďte jaké formy spolupráce při informování, přijímání klientů a při poskytování služby jsou praktikovány, stručnou formu spolupráce s ostatními organizacemi) 3. Kvalitativní vyhodnocení poskytovaných služeb 3.1. Cíl projektu (kritické zhodnocení rozvoje projektu, v jaké míře byl cíl naplněn) 3.2. Způsob hodnocení úspěšnosti programu (jakým způsobem, v jakých intervalech a na základě jakých kritérií je hodnocena úspěšnost, kvalita a kvantita) 4. Zhodnocení využití dobrovolnické služby dle článku IV. bodu 5 Metodiky (tuto část zpracujte v případě, že v rámci projektu byla využívána i práce dobrovolníků, podle zákona č.198/2002 Sb., o dobrovolnické službě, a zahrnuta do spoluúčasti organizace v rámci projektu; zároveň vyplňte a přiložte k Části B tabulku Údaje o dobrovolnících v rámci projektu ) 5. Podněty, doporučení pro následující rok Část B Strana 3 (celkem 23)

4 1. Realizátor projektu 1.1. Jméno MUDr. Jan Stuchlík, odborný ředitel 1.2. Adresa Jaselská 1304, Mladá Boleslav, Obsah a průběh projektu 2.1. Konkrétní průběh jednotlivých aktivit Programy sdružení Fokus Mladá Boleslav jsou určeny pro dlouhodobě duševně nemocné. Diagnosticky jde většinou o nemocné psychózou, vzácněji jiným závažným duševním onemocněním. Rozhodujícím kritériem pro poskytování péče je však míra sociálního handicapu. Sdružení Fokus Mladá Boleslav pracuje od roku 1992 a postupně rozvíjí služby komplexní psychiatrické rehabilitace v regionu. V současné době sdružení poskytuje tyto druhy služeb: 1. Chráněná práce a pracovní rehabilitace a) Chráněné dílny - diagnostika pracovního handicapu - pracovní rehabilitace (krátkodobá a střednědobá) - chráněná práce ("social firm") b) Programy podpory v zaměstnání - tréninková místa přechodného zaměstnávání ve sdružení Fokus MB - podporované zaměstnávání na volném trhu práce 2. Programy podpory v bydlení a) podporované bydlení b) dům na půl cesty (samostatný projekt) 3. Sociální a právní poradenský servis pro dlouhodobě duševně nemocné 4. Podpora života v komunitě a) outreach (vyhledávání klientů) a návštěvní služba b) krizové intervence c) case management d) osobní asistence 5. Doplňkové resocializační programy a) Programy strukturující volný čas - centrum denních aktivit - výtvarný ateliér - cyklus rehabilitačních výletů - fotbalový oddíl uživatelů služeb b) Rekondiční pobytové akce c) Nácvikové individuální a skupinové programy pro rozvoj sociálních a komunikačních dovedností V roce 2004 se vzhledem k omezenému rozpočtu nezvyšovala kapacita služeb, ačkoliv stále nekryje plně potřeby regionu. Trval dlouhodobý trend akcentovat individuální přístup ke klientům a práci s klientem v jeho domácím prostředí Jak probíhá realizace služby pro jednotlivé klienty Všechny základní služby mají písemně zpracované operační manuály, které detailně popisují poskytování služby. Na jejich vytváření se podíleli uživatelé služeb a manuály jsou uživatelům a zájemcům o službu dostupné. Na tomto místě je možné uvést pouze základní charakteristiky jednotlivých programů a služeb. Chráněná práce a pracovní rehabilitace Chráněné dílny Průběh služby je řízen pracovními terapeuty, jejichž úkolem je: Část B Strana 4 (celkem 23)

5 - učit klienta potřebné dovednosti pro zvládnutí pracovních úkolů (dílna je založena na výrobním programu, který umožňuje realizovat výrobky nebo služby na běžném trhu) - zajistit klientům klidné a přátelské prostředí, umožňovat jim zažít pocit úspěchu - pravidelně s klientem hodnotit rehabilitační plán a motivovat ho k méně chráněným formám rehabilitace či práce, posilovat klientovu samostatnost - znát klientovu osobní situaci, sledovat jeho zdravotní stav a v případě potřeby (po dohodě s klientem) kontaktovat další profesionály (sociální oddělení Fokusu, ošetřujícího lékaře atd.) Klíčový pracovník udržuje s klientem kontakt i v období jeho zhoršeného zdravotního stavu (pracovní neschopnosti, hospitalizace). Diagnostická dílna - jednoduché rukodělné práce (se dřevem, papírem, keramikou) částečně podle zájmu a výběru klienta - společné vytváření rehabilitačního plánu - komunikace s ostatními klienty programu - klidné, přátelské a bezpečné ovzduší - navázání kontaktu s klíčovým pracovníkem a dalšími pracovníky a rehabilitačními programy Tréninková místa přechodného zaměstnávání - 5 míst podporovaného zaměstnávání v rámci organizace (2 uklízečky, 2 sekretářky, údržbář) - pro každé místo je určen jeden ze zaměstnanců sdružení, který klienta zacvičuje, pomáhá mu zvládnout složitější úkony, vytváří s ním tréninkový plán, který společně pravidelně hodnotí - s klientem se pravidelně setkává klíčový pracovník nebo asistent podporovaného zaměstnávání (v případě, že se klient připravuje na získání pracovního místa na volném trhu práce) Podporované zaměstnávání Dle metodiky PZ - hodnocení klientových schopností a potřeb - pomoc při hledání, získání a udržení pracovního místa - zácvik a podpora v pracovním místě - job club Programy podpory v bydlení Podporované bydlení Program je součástí služeb poskytovaných Terénním týmem. Průběh služby je vychází z individuálních potřeb klienta (tailored care). Služba může obsahovat další prvky (viz dále). Dům na půl cesty Viz samostatná zpráva Sociální a právní poradenský servis Služba zahrnuje vlastní poradenství a asistenci (na vyžádání klientem) při: - jednání s úřady a institucemi - psaní žádostí či stížností - zajišťování potřebných služeb (například řemeslníků) Podpora života v komunitě Průběh služby je vychází z individuálních potřeb klienta (tailored care). Služba může obsahovat prvky: - koordinace a zprostředkování služeb - osobní asistence - pečovatelské služby a domácí péče - podporovaného bydlení - respitních služeb - krizové intervence, poradenství, psychoterapie a socioterapie Pro komplex těchto služeb společně se službou podporovaného bydlení a poradenstvím se obvykle používá souhrnné označení case management (případové vedení). Část B Strana 5 (celkem 23)

6 Doplňkové resocializační programy: Centrum denních aktivit Pracovně rehabilitační aktivity: - jednoduché rukodělné práce (se dřevem, papírem, keramikou) podle zájmu a výběru klienta a v rozsahu, který určuje klient - komunikace s ostatními klienty programu - klidné, přátelské a bezpečné ovzduší Socioterapeutické a arteterapeutické aktivity - převážně společenské aktivity (hry, povídání), možnost surfovat na internetu nebo se učit zacházet s počítačem - podle zájmu klientů - možnost zkoušet si výtvarné techniky dle zájmu klientů - úkolem pracovníků je vytvářet bezpečné a klidné prostředí, umožňovat klientům navazovat přátelské vztahy a zajistit jim kontakt s dalšími pracovníky a rehabilitačními programy Program využívá práci dobrovolníků. Výtvarný ateliér Obdobná náplň programu jako u denního centra. Výtvarný ateliér je otevřen v prostorách centra denních aktivit v odpoledních hodinách. Program je méně strukturovaný a nízkoprahový. Program využívá práci dobrovolníků. Cyklus rehabilitační výletů - rekreační kulturní a sportovní aktivity - rozšiřování sociální sítě - trénink sociálních a komunikačních dovedností Účast dobrovolníků Sportovní programy Fotbalový oddíl má volné členství. Za vedení tréninků a organizaci účasti na turnajích je zodpovědný jeden pracovník sdružení. Na programu se podílejí dobrovolníci. - zlepšení a udržení tělesné kondice - rozšiřování sociální sítě - trénink sociálních a komunikačních dovedností - klidné, přátelské a bezpečné ovzduší Nácvikové programy pro rozvoj sociálních a komunikačních dovedností Podle zájmu klientů obvykle kursy vaření, šití a podobně ve dvouměsíčních cyklech (1x týdně). Mimo vlastní náplně kursu je kladen důraz na klidné a bezpečné prostředí, je poskytována podpůrná psychoterapie a socioterapie Příklad dobré praxe (uveďte jaké formy spolupráce při informování, přijímání klientů a při poskytování služby jsou praktikovány, stručnou formu spolupráce s ostatními organizacemi) Jednání se zájemcem o služby Uživatel přichází na doporučení ošetřujícího lékaře (ambulantního psychiatra, ošetřujícího psychiatra v PL nebo praktického lékaře) nebo je mu služba doporučena poradenskou službou poskytovanou v rámci svépomocného uživatelského klubu (doporučení lékaře není vyžadováno). Klientům, které kontaktuje terénní tým, jsou služby v případě splnění indikačních kritérií aktivně nabízeny. Většina programů vydává informační letáky, ze kterých se klienti mohou dozvědět základní informace o nabízených službách. Letáky jsou k dispozici u ambulantních psychiatrů, v psychiatrické léčebně, denním stacionáři a informačním středisku svépomocného klubu. Připravuje se souhrnný informační materiál o službách sdružení určený k široké distribuci. Klient absolvuje vstupní pohovor s case managerem. Cílem pohovoru je orientační ohodnocení potřeb klienta. Nepřichází-li klient v akutní krizi, je s ním domluven program schůzek s case managerem, Část B Strana 6 (celkem 23)

7 během kterých case manager s klientem vytvářejí rehabilitační plán s případným zařazením klienta do dalších služeb sdružení nebo zajištěný jiných forem podpory. S case manager je pak klient trvale v kontaktu, mimo to se některý z pracovníků služby, se kterou je klient v každodenním kontaktu, stává jeho klíčovým pracovníkem. Klíčoví pracovníci společně s klientem zpracují (orientačně v období 3 měsíců) komplexní rehabilitační plán a zajistí zapojení do dalších rehabilitačních programů, pokud je to třeba. Rehabilitační plán je pravidelně s klientem hodnocen a aktualizován. Způsob uzavírání dohody o poskytování služeb se zájemcem o službu Rehabilitační plány jsou písemné, služby však mohou být v nutných případech (například paranoidita klienta) poskytovány po nezbytně dlouhou dobu na základě ústních dohod s klientem. Všechny služby jsou poskytovány na základě souhlasu klienta. Přání klienta ukončit či přerušit služby je respektováno. V terénní programech v případech, kdy by mohlo dojít k ohrožení klienta, case manager s klientem o pokračování služby aktivně vyjednává. V indikovaných případech je s klientem zpracován písemný krizový plán, který stanoví, jaké kroky může v případě krize case manager podniknout bez souhlasu klienta (například informovat ošetřujícího psychiatra, zajistit přijetí do lůžkového zařízení) a jsou co nejpřesněji definovány příznaky krizové situace. Služby zajišťující chráněnou práci (v chráněných dílnách či na tréninkových místech) jsou poskytovány výhradně na základě běžné pracovní smlouvy. Smlouvy jsou uzavírány na dobu určitou v délce dle přání klienta, nejdéle však na jeden rok. Smlouvy jsou automaticky obnovovány, pokud trvá potřeba a zájem klienta o službu. V chráněných dílnách uzavírá klient pracovní smlouvu po zkušebním období 1 měsíc, během kterého si klient ověří, že má o službu zájem a že je schopen splnit podmínky služby (například docházka). Žádostem klientů o ukončení pracovní smlouvy dohodou je bez výjimky vyhovováno. Pokud je důvodem změna zdravotního stavu, jsou klientovi asertivně nabízeny jiné možnosti spolupráce. Smluvní vztahy týkající se využívání domu napůl cesty jsou podrobně popsány v samostatném projektu. Ukončení poskytování služeb Služby jsou ukončovány písemnou dohodou. Pouze u programů centra denních aktivit a programů podpory života v komunitě je možné ukončení poskytování služby na základě ústní dohody. Důvody pro ukončení poskytování služeb ze strany zařízení: - Snížení potřeby služby, dosažení naplánovaných cílů. - Přechod do jiného rehabilitačního programu (na základě rehabilitačního plánu nebo přání klienta). - Požadavek klienta ukončit službu (klíčový pracovník v těchto případech aktivně vyjednává, respektuje však jeho přání). - Dlouhodobé nedodržování pravidel pro poskytování služby klientem. - Nezvládnutelné agresivní či jinak nepřiměřené chování klienta (po dobu existence služby tato situace reálně nenastala). - U většiny programů není akutní zhoršení zdravotního stavu (i vyžadující hospitalizaci) není k ukončení služby. Poskytování služby je pouze dočasně přerušeno. Case manager zůstává s klientem v kontaktu i v době hospitalizace. - U některých pracovně rehabilitačních programů (tréninková pracovní místa, podporované zaměstnávání) může být důvodem ukončení služby neschopnost klienta zvládnout nároky programu (důvodem může být i akutní zhoršení zdravotního stavu - v takových případech je klientovi nabízen méně náročný program, nejčastěji rehabilitační dílna s možností vstoupit znovu do programu po zlepšení zdravotního stavu). Důvody pro ukončení poskytování služeb ze strany uživatele: - Přání klienta ukončit službu Zapojení uživatelů do rozhodování o využití služeb a řešení stížností Část B Strana 7 (celkem 23)

8 Zapojení uživatelů do rozhodování - Všechny služby jsou poskytovány na základě dohody s klientem. - Nejvyšším orgánem sdružení je Valná hromada, v níž mají uživatelé služeb podstatnou většinu. Valná hromada schvaluje plán činnosti sdružení včetně kapacity a druhů poskytovaných služeb Vyřizování stížností - Vyšetřování a řešení stížností je úkolem komise pro řešení stížností složené výhradně z uživatelů služeb a odborného ředitele sdružení. Pravidla spolupráce jsou určena vnitřním předpisem o řešení stížností. Předpis vznikal ve spolupráci se skupinou uživatelů služeb. Všichni uživatelé služeb jsou o něm informováni. - V případě sporu o řešení stížnosti rozhoduje Valná hromada Spolupráce s mezi službami a s ostatními poskytovateli služeb Uspořádání služeb a zapojení služeb do regionálního systému péče o duševně nemocné zobrazují schémata na následujících stránkách: Část B Strana 8 (celkem 23)

9 Obecné schéma jednotlivých služeb Odborný ředitel Ředitel sdružení Ekonomický servis Supervizor Služba (program) Vedoucí služby Pracovník Pracovník Pracovník Část B Strana 9 (celkem 23)

10 Systém služeb poskytovaný sdružením Fokus Mladá Boleslav Část B Strana 10 (celkem 23)

11 Zapojení služeb občanského sdružení Fokus Mladá Boleslav do regionálního systému Část B Strana 11 (celkem 23)

12 3. Kvalitativní vyhodnocení poskytovaných služeb 3.1. Cíl projektu (kritické zhodnocení rozvoje projektu, v jaké míře byl cíl naplněn) Pro rok 2004 byly stanoveny tyto priority: 1. Udržení kapacity a kvality dlouhodobě fungujících a osvědčených služeb 2. Dům na půl cesty jako resocializační program pro dlouhodobě hospitalizované pacienty PL Kosmonosy první rok provozu, vytvoření kvalitního a stabilního týmu 3. Vytvoření a validizace nástrojů pro hodnocení účelnosti a ekonomické efektivity základních typů služeb pro dlouhodobě duševně nemocné 4. Dopracování systému kontinuálního vzdělávání pracovníků Naplnění cílů na rok 2004: Ad 1. Udržení kapacity a kvality dlouhodobě fungujících a osvědčených služeb V roce 2004 byly zachovány všechny existující služby, rozšířilo se spektrum a rozsah služeb poskytovaných v rámci centra denních aktivit. Byl také zachován existující systém supervize jednotlivých programů jako základní nástroj pro udržení kvality služeb. Z plánu vzdělávání zaměstnanců (viz níže) bylo možno realizovat jen malou část. Delší období redukovaného vzdělávání pracovníků by s největší pravděpodobností vedlo k poklesu kvality. Ad 2. Dům na půl cesty jako resocializační program pro dlouhodobě hospitalizované pacienty PL Kosmonosy první rok provozu, vytvoření kvalitního a stabilního týmu Viz samostatná zpráva Ad 3. Vytvoření a validizace nástrojů pro hodnocení účelnosti a ekonomické efektivity základních typů služeb pro dlouhodobě duševně nemocné Proces předpokládal spolupráci s ostatními sdruženími Fokus. Pilotní projekt v jehož rámci měly být nástroje vytvořeny a testovány nebyl ze strany MPSV podpořen, přestože byl přímým (a již při podávání žádosti pro první etapu avizovaným) pokračováním pilotního projektu z roku Projekt bylo tedy nutno odložit na další období. Ad 4. Dopracování systému kontinuálního vzdělávání pracovníků Na rok 2004 byl vytvořen detailní plán vzdělávání vycházející z vnitřního předpisu sdružení. Vzhledem ke snížení dotace na 50% předpokládané výše bylo nutno redukovat veškeré zbytné náklady, tedy i vzdělávání. V nouzovém režimu byly financovány pouze pokračování dlouhodobých výcviků a sdružení realizovalo vlastními silami víkendový seminář zaměřený na problematiku psychiatrické rehabilitace a etiky práce s duševně nemocným klientem. Vzdělávání na této minimální úrovni je ovšem dlouhodobě neudržitelné Způsob hodnocení úspěšnosti programu (jakým způsobem, v jakých intervalech a na základě jakých kritérií je hodnocena úspěšnost, kvalita a kvantita) Současný způsob hodnocení programů Odborné hodnocení úspěšnosti U jednotlivých programů je sledováno využití kapacity programu a plnění individuálních rehabilitačních plánů. Hodnocení má podobu týmových porad, které řídí odborný ředitel sdružení. V chráněných dílnách probíhají tyto hodnotící porady 1x měsíčně, v sociálním oddělení a terénním týmu 1x týdně. Ekonomické hodnocení úspěšnosti Sdružení je rozděleno na účetní střediska, pro něž je zpracován roční finanční plán. Z finančního plánu jsou vybrány sledované položky ovlivnitelné ekonomickým chováním zaměstnanců (tržby chráněných dílen, spotřeby energií, telefony a podobně). Přehled kapacity programů a objemu poskytovaných služeb viz příloha Faktory ovlivňující kvalitu služeb Personální politika Sdružení má zpracovány postupy pro výběr, přijímání a zácvik zaměstnanců. Sdružení vytvořilo standardní proceduru pro výběrová řízení nových zaměstnanců. Výsledkem je stabilní tým. Část B Strana 12 (celkem 23)

13 Kontinuální vzdělávání Dlouhodobě je používán interní mzdový předpis, který motivuje zaměstnance ke kontinuálnímu vzdělávání.povinnosti a práva zaměstnanců v otázkách vzdělávání a zvyšování kvalifikace jsou stanoveny interním předpisem. Výsledkem je velmi dobrá odborná úroveň týmu. Supervize Sdružení má smluvně zajištěnu externí supervizi (týmovou i individuální) v intervalu cca 1 měsíc. V případě potřeby si pracovníci mohou vyžádat supervizi odborným ředitelem sdružení. Připravovaný systém hodnocení programů V roce 2003 se sdružení Fokus Mladá Boleslav společně s ostatními regionálními sdruženími Fokus účastnilo projektu Hodnocení kvality a efektivity služeb. MUDr. Jan Stuchlík, předseda sdružení Fokus Mladá Boleslav tento projekt odborně řídil. Výsledkem tohoto projektu jsou: - operační manuály základních typů služeb umožňující porovnání obsahu služeb v jednotlivých Fokusech - porovnání operačních manuálů se standardy sociálních služeb - jednotná metodika stanovení nákladů služeb - soubor metod a nástrojů pro komplexní hodnocení účinnosti poskytovaných služeb Výsledky měly být využity k systematickému hodnocení kvality a efektivity programů v roce Projekt nebyl finančně podpořen a nebylo možné ho realizovat. Projekt byl aktualizován a podán do grantového programu pilotních projektů MPSV na rok Zhodnocení využití dobrovolnické služby dle článku IV. bodu 5 Metodiky (tuto část zpracujte v případě, že v rámci projektu byla využívána i práce dobrovolníků, podle zákona č.198/2002 Sb., o dobrovolnické službě, a zahrnuta do spoluúčasti organizace v rámci projektu; zároveň vyplňte a přiložte k Části B tabulku Údaje o dobrovolnících v rámci projektu ) Dobrovolníci se účastnili provozu několika rehabilitačních programů. V roce 2004 však sdružení nevedlo přesnou evidenci jejich práce a nezahrnuje ji tedy do spoluúčasti organizace. 5. Podněty, doporučení pro následující rok Hlavním problémem roku 2004 bylo financování projektu. S přechodem části financování sociálních služeb na kraje byly dotace MPSV nepřiměřeně zkráceny. Sdružení Fokus Mladá Boleslav byla přiznána dotace ve výši přibližně 50% dotace ve srovnání s rokem Námitka proti výši dotace podaná v březnu 2004 byla vyřízena 15. prosince Finanční deficit sdružení řešilo omezením výdajů, úspěšnou žádostí o navýšení dotace z Humanitárního fondu Středočeského kraje a vyjednáním prominutí části dluhu z překlenovacího úvěru poskytnutého Magistrátem Mladé Boleslavi. V podstatě po celý rok tak sdružení fungovalo s negativní ekonomickou bilancí, v existenční nejistotě a bez možnosti racionálně plánovat. Priority rozvoje stanovené na rok 2004 nebylo možno realizovat. Udržení všech stávajících programů za této situace považujeme za úspěch. Vzhledem k tomu, že sdružení Fokus Mladá Boleslav již nepodalo žádost o dotaci MPSV na rok 2005, jsou jakékoliv podněty a doporučení bezpředmětné. Část B Strana 13 (celkem 23)

14 Tabulka Údaje o dobrovolnících v rámci projektu Dobrovolník (jméno a příjmení) Název vysílající organizace IČO vysílající organizace Oblast dobrovolnické služby (resp. činnost, kterou dobrovolník v rámci projektu vykonával) Počet odpracovaných hodin celkem Finanční ohodnocení 1 hodiny práce dobrovolníka ) Finanční ohodnocení práce dobrovolníka celkem celkem ) dle článku IV. bodu 5 Metodiky Část B Strana 14 (celkem 23)

15 Část C Přehled skutečných jednotlivých (zejména veřejných) zdrojů na financování projektu. Rok 2004 Přehled zdrojů financování projektu za rok 2004 požadavek na finanční prostředky (v Kč): skutečně přidělené prostředky (v Kč): podíl zdroje na financování projektu (v %): MPSV % MŠMT 0% MZ 0% MV 0% Ostatní resorty státní správy 0% Mezirezortní rady vlády (komise a výbory) Kraj % Magistrát, obec % Úřady práce 0% Fondy zdrav. pojišťoven 0% Nadace zahraniční i tuzemské 0% Sbírky 0% Sponzorské dary % Příjmy od klientů 0% Prostředky strukturálních fondů EU 0% Ostatní (uveďte jaké, např. práce dobrovolníků *) ) 0% % Celkem % *) viz Část B bod 4 formuláře vyúčtování neinvestiční dotace Část C Strana 15 (celkem 23)

16 Část D Tabulka vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV pro rok 2004 Při vyplňování tabulky platí zásada, že se vyplňují pouze bílá pole ve sloupcích H N. Před vyplňováním tabulky vyúčtování si pozorně přečtěte vysvětlivky k jednotlivým polím, které jsou k tabulce připojeny. Nezapomeňte vyplnit také evidenční číslo projektu a název projektu. č.řádku Evidenční číslo projektu I) : Název projektu: Druh finančních prostředků G Účty dle přílohy č.3 Vyhlášky 504/2002 Sb. v platném znění (údaje uvádějte v Kč) H I J K L M N O Poskytnutá dotace na základě Rozhodnutí Skutečně čerpané prostředky poskytnuté dotace Rozdíl - vratka poskytnuté dotace na základě čerpání dotace Skutečně celkové neinvest. náklady projektu Skutečné procento Vratka dotace při nedodržení procentní spoluúčasti Celková vratka dotace 1 Celkový objem neinvestičních finančních prostředků: % z toho: a) osobní náklady celkem: v tom: mzdové náklady v tom: hrubé mzdy z OON na DPČ z OON na DPP z ostatní mzdové náklady z odvody na soc. a zdrav. pojištění Kontrola (skt. CNN >skt.čpd) Část D Strana 16 (celkem 23)

17 9 v tom: pojistné ke mzdám z pojistné k DPČ z ostatní pojistné z ostatní osobní náklady b) provozní náklady - celkem: *** v tom: materiálové náklady v tom: potraviny z kancelářské potřeby z vybavení DDHM do 40 tis. Kč z pohonné hmoty z ostatní materiál z v tom: nemateriálové náklady *** v tom: energie opravy a udržování cestovné v tom: cestovné zaměstnanců z cestovné ostatní z ostatní služby v tom: spoje celkem z nájemné z právní a ekonom. služby z Část D Strana 17 (celkem 23)

18 30 školení a kurzy z pořízení DNM do 60 tis. z jiné ostatní služby z ostatní náklady *** v tom: daně a poplatky bankovní poplatky členské příspěvky odpisy DNM a DHM úroky banky ostatní Max. podíl z celkového neinvestičního rozpočtu v % dle Rozhodnutí 50 Číslo projektu uveďte z posledního Rozhodnutí MPSV ČR (např. S0027/001) I) DPP dohody o provedení práce DPČ - dohody o pracovní činnosti DDHM - drobný dlouhodobý hmotný majetek DNM - drobný nehmotný majetek Část D Strana 18 (celkem 23)

19 Vysvětlivky k vyplnění tabulky vyúčtování: Sloupec H uveďte údaje z posledního Rozhodnutí o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na rok Sloupec I uveďte skutečně čerpané prostředky z poskytnuté dotace; součet údajů v jednotlivých polích uváděný na řádku 1 sloupce I nesmí být větší než celková poskytnutá dotace (sl.h, řádek 1) Sloupec J uveďte vratku na základě nevyčerpání poskytnuté dotace; vzorec pro výpočet je: rozdíl sloupce H a sloupce I (řádek 1) Sloupec K uveďte celkové (skutečné) neinvestiční náklady projektu Sloupec L uveďte skutečné procento čerpané neinvestiční dotace ze skutečných celkových neinvestičních nákladů; vzorec pro výpočet je: (sloupec I, řádek 1 / sloupec K, řádek 1) x 100 Sloupec M v případě, že skutečné procento (sloupec L, řádek 1) je menší nebo rovno než max. podíl z celkového neinvestičního rozpočtu (sloupec H, řádek 41) vyplňte nulu; v případě, že skutečné procento je větší než max. podíl z celkového neinvestičního rozpočtu (sloupec H, řádek 41) vyčíslete vratku dotace podle vzorce: sloupec I, řádek 1 (sloupec K, řádek 1 x sloupec H, řádek 41 / 100) Sloupec N uveďte součet sloupce J, řádek 1 a sloupce M, řádek 1; v případě nenulové položky vraťte celkovou vyčíslenou vratku na depozitní účet MPSV uvedený v Rozhodnutí do nebo na titulní straně tohoto formuláře. Řádky sloupců I a K vyplňte podle předepsaných druhů finančních prostředků. Vycházejte přitom vždy z nákladů uspořádaných podle syntetických účtů směrné účtové osnovy (jak jsou uvedeny ve sloupci G), která tvoří přílohu č. 3 Vyhlášky 504/2002 Sb., v posledním znění a platí pro všechny podvojně účtující nevýdělečné organizace tj. občanská sdružení, církve a jimi zřízené církevní právnické osoby, obecně prospěšné společnosti apod. Část D Strana 19 (celkem 23)

20 Řádek 1 - celkový objem neinvestičních fin. prostředků je roven součtu řádku 2 a řádku 13 Řádek 2 - osobní náklady celkem je roven součtu řádku 3, řádku 8 a řádku 12 Řádek 3 - mzdové náklady celkem je roven součtu řádků 4 až 7 Řádek 8 - odvody na sociální a zdravotní pojištění je roven součtu řádků 9 až 11 Řádek 13 - provozní náklady - celkem je roven součtu řádku 14 a řádku 20 Řádek 14 - materiálové náklady celkem je roven součtu řádků 15 až 19 Řádek 20 - nemateriálové náklady celkem je roven součtu řádků 21, 22, 23, 26, 33 Řádek 23 - cestovné je roven součtu řádkům 24 a 25 Řádek 26 - ostatní služby je roven součtu řádků 27 až 32 Řádek 33 - ostatní náklady je roven součtu řádků 34 až 40 Část D Strana 20 (celkem 23)

21 Přehled počtů klientů v jednotlivých programech Přílohy Strana 21 (celkem 23)

22 Statistika práce terénního týmu V počtech výkonů V hodinách práce s klientem Přílohy Strana 22 (celkem 23)

23 Statistika pracovně rehabilitačních programů Pracovní rehabilitace Program Počet klientů Hodiny Knihařská dílna Zahradnická dílna Dílna Mnichovo Hradiště 0 0 Centrum denních aktivit Výtvarný ateliér CELKEM Chráněná práce Počet pracovních míst 40 Počet klientů v roce Odpracované hodiny ,5 Využití míst 51,71% Podporované zaměstnávání Počet klientů v péči 46 Podpora v hodinách 409 Klienti umístění na volném trhu práce 6 Klienti na zácvikových místech 7 Přílohy Strana 23 (celkem 23)

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Vyúčtování neinvestiční MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Finanční od MPSV na rok 2005 je možné používat do 31. prosince 2005 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování. V souladu

Více

Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2006 je možné používat do 31. prosince 2006 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování dotace.

Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2006 je možné používat do 31. prosince 2006 a k tomuto datu je nutné vyhotovit vyúčtování dotace. Dotační výběrové řízení MPSV pro nestátní neziskové subjekty Vyúčtování neinvestiční MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2006 Finanční prostředky od MPSV na rok 2006 je možné používat do

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Vyúčtování neinvestiční poskytnuté MPSV a Závěrečná zpráva o realizaci projektu na rok 2005 Finanční prostředky poskytnuté od MPSV na rok 2005 je možné používat do 31. prosince 2005 a k tomuto datu je

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva o realizaci projektu za rok (doplnit daný rok)

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva o realizaci projektu za rok (doplnit daný rok) MĚSTO HOŘOVICE Městský úřad Hořovice Palackého náměstí 2 268 01 Hořovice Vnitřní předpis č. X / 2014 Příloha č. 3 Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva

Více

za rok 2006 Formulář vyúčtování finanční dotace poskytnuté z Humanitárního fondu SK se skládá:

za rok 2006 Formulář vyúčtování finanční dotace poskytnuté z Humanitárního fondu SK se skládá: Vyúčtování neinvestiční finanční dotace poskytnuté z Humanitárního fondu Středočeského kraje a Závěrečná zpráva o realizaci projektů v oblasti sociální za rok 2006 V souladu se Zásadami grantového řízení

Více

Fokus Mladá Boleslav Sdružení pro péči o duševně nemocné

Fokus Mladá Boleslav Sdružení pro péči o duševně nemocné Fokus Mladá Boleslav Sdružení pro péči o duševně nemocné Jaselská 1304/II, 293 01 Mladá Boleslav Tel.,fax: (+420) 326 725 14 fokus@fokus-mb.cz, www.fokus-mb.cz Registrováno: MV ČR, č.j.: VSC/1-172/92-R

Více

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21

Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2013 z rozpočtu MČ Praha 21 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti)

Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) Obsah formuláře: Žádost o dotaci městské části Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2009 (V. program Podpora MČ v sociální oblasti) A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o

Více

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli

Obsah formuláře: Upozornění: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli Žádost poskytovatele sociální služby o dotaci pro rok 2011 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B. Specifická část - charakteristika

Více

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část

Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část Podmínky pro poskytování grantu I. Obecná část - O grant se mohou ucházet všechny subjekty, které jsou poskytovateli sociálních služeb, mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI NA PROJEKTY V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2013 Obsah formuláře: A. Obecná část souhrnné informace o žadateli 1. Identifikační údaje o žadateli 2. Přílohy k žádosti B.

Více

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3

Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Žádost o dar pro právnické osoby z Fondu sociálního a zdravotního městské části Praha 3 Identifikační údaje o předkládající organizaci Název žadatele Právní forma IČ Název DIČ Jméno

Více

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Zpráva o čerpání dotace program I. z rozpočtu Statutárního města Brna na rok 2012 nestátního neziskového subjektu zajišťujícího veřejně prospěšnou činnost ve městě

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE Příloha č. 2 usnesení č. Usn RMC 0154/2019 Rady městské části Praha 8 ze dne 27. března 2019 POVINNÉ PŘÍLOHY MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 8 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 8 Odbor zdravotnictví a sociálních služeb ŽÁDOST

Více

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ

ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ Příloha č. 2 usnesení Rady městské části Praha 12 č. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 ŽÁDOST O DOTACI V OBLASTI SOCIÁLNÍ 1. Přesný název projektu 2. Základní údaje o žadateli: NA ROK 216 přesný název žadatele právní

Více

FORMULÁŘ 1 Žádost o poskytnutí dotace

FORMULÁŘ 1 Žádost o poskytnutí dotace FORMULÁŘ 1 Žádost o poskytnutí dotace rok: Dotační/příspěvkový program: Dotační program Olomouckého kraje pro sociální oblast Oblast podpory: Poskytování sociálních služeb Přesný název poskytovatele (žadatele):*

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU Podpora Ústeckého kraje v oblasti prorodinných aktivit 218 Závěrečná zpráva a záložky k vyúčtování dotace se vyplňují za každou

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU "Podpora Ústeckého kraje na sociální služby - malý dotační program 218" Závěrečná zpráva a záložky k vyúčtování dotace se vyplňují

Více

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2016

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ MAGISTRÁT MĚSTA PLZNĚ Odbor sociálních služeb Martinská 2, Plzeň ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2016 Obsah formuláře A. Obecná část - souhrnné informace o organizaci a předkládaných službách

Více

FORMULÁŘ A Žádost o poskytnutí příspěvku v oblasti podpory C)

FORMULÁŘ A Žádost o poskytnutí příspěvku v oblasti podpory C) FORMULÁŘ A Žádost o poskytnutí příspěvku v oblasti podpory C) Podpora poskytování sociálních služeb a aktivit zaměřených na sociální Dotační/příspěvkový program: začleňování pro rok 213 Přesný název poskytovatele

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE O PROJEKTU A PŘÍJEMCI DOTACE. Název poskytovatele dotace Číslo rozhodnutí / Dotační oblast Bezpečné klima 2017

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE O PROJEKTU A PŘÍJEMCI DOTACE. Název poskytovatele dotace Číslo rozhodnutí / Dotační oblast Bezpečné klima 2017 Vyúčtování neinvestiční finanční poskytnuté ze státního rozpočtu a Závěrečná zpráva o realizaci projektu v oblasti prevence rizikového chování 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE O PROJEKTU A PŘÍJEMCI DOTACE O projektu

Více

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva o realizaci projektu za rok (doplnit daný rok)

Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva o realizaci projektu za rok (doplnit daný rok) Vnitřní předpis č. 5/2014 Příloha č. 3B Vyúčtování neinvestiční dotace poskytnuté z rozpočtu města Hořovice a závěrečná zpráva o realizaci projektu za rok (doplnit daný rok) V souladu se Zásadami pro poskytování

Více

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Typ žadatele: právnická osoba v oblasti zdravotní Účel dotace I. Údaje o žadateli POBYTOVÉ REHABILITAČNÍ A REKONDIČNÍ SLUŽBY V LRS CHVALY

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU Příloha č. 9 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU "Podpora Ústeckého kraje na sociální služby - malý dotační program 22" Závěrečná zpráva a záložky k vyúčtování

Více

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2019

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ MAGISTRÁT MĚSTA PLZNĚ Odbor sociálních služeb Martinská 2, Plzeň ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2019 Obsah formuláře A. Obecná část - souhrnné informace o organizaci a předkládaných službách

Více

A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci

A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program A - zdravotnictví A) Obecná část

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence. Ulice Č.p. Č.o. Dne Pod číslem Poslední změna

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence. Ulice Č.p. Č.o. Dne Pod číslem Poslední změna HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program A - zdravotnictví A) Obecná část

Více

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy 5. 1. 2016 M E T O D I K A pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků určených na připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádných událostí

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor sociální péče a zdravotnictví oddělení zdravotnictví PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok 2011 A) Obecná část

Více

Ţádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Hořovice na sociální oblast

Ţádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Hořovice na sociální oblast MĚSTO HOŘOVICE Městský úřad Hořovice Palackého náměstí 2 268 01 Hořovice Vnitřní předpis č. X / 2014 Příloha č. 2 Ţádost o poskytnutí dotace z rozpočtu města Hořovice na sociální oblast 1. IDENTIFIKAČNÍ

Více

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015

Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 Semináře k financování sociálních služeb v roce 2015 15., 16., 17. 9. 2014 Z individuálního projektu Karlovarského kraje V Karlovarském kraji společně plánujeme sociální služby II Systém financování 2015

Více

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Typ žadatele: právnická osoba v oblasti zdravotní Účel dotace TERÉNNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE PŘI LRS CHVALY I. Údaje o žadateli Název organizace

Více

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2020

ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2020 STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ MAGISTRÁT MĚSTA PLZNĚ Odbor sociálních služeb Martinská 2, Plzeň ŽÁDOST O DOTACI NA ROK 2020 Obsah formuláře A. Obecná část - souhrnné informace o organizaci a předkládaných službách

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE NA ROK 2019 na účel stanovený zvláštním právním předpisem dotace poskytovatelům sociálních služeb na účel vymezený zákonem č. 108/2006

Více

Formulář žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na projekt na podporu rodiny vítězné obci v soutěži Obec přátelská rodině

Formulář žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na projekt na podporu rodiny vítězné obci v soutěži Obec přátelská rodině Formulář žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu na projekt na podporu rodiny vítězné obci v soutěži Obec přátelská rodině Obec: Vyplňte název obce. Ulice: č.p.: č.o.: PSČ: Telefon:

Více

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále

působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem zajištění jejich krizové připravenosti (dále 5. 1. 2016 B. Metodika pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu organizacím v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví za účelem

Více

Kraj Podíl působnosti (%) Podíl požadavku na dotaci (%) Požadavek na dotaci (Kč) Účelu dotace bude dosaženo v období od:

Kraj Podíl působnosti (%) Podíl požadavku na dotaci (%) Požadavek na dotaci (Kč) Účelu dotace bude dosaženo v období od: Příloha č. 3b Žádost poskytovatele sociálních služeb o účelovou dotaci z rozpočtu kraje v dotačním programu Podpora vybraných sociálních služeb ČÁST B (jednotlivě za každou službu) dotaci sociální služby

Více

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE

VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE VÝZVA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA POSKYTNUTÍ DOTACE DLE ZVLÁŠTNÍHO PRÁVNÍHO PŘEDPISU PRO ROK 2018 Z ROZPOČTU MĚSTA JAROMĚŘE na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Více

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016

Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Žádost o poskytnutí individuální dotace z rozpočtu MČ Praha rok 2016 Typ žadatele: právnická osoba v oblasti sociální Účel dotace I. Údaje o žadateli Pečovatelská služba ve spojení s domácí ošetřovatelskou

Více

Předpokládané celkové náklady na projekt. Část 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Předpokládané celkové náklady na projekt. Část 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Žádost o poskytnutí finanční dotace z rozpočtu města Ústí nad Orlicí do 5000 dle dotačního programu na činnost v oblasti sociálních služeb a zdravotnictví v roce 2018 Podací razítko: Název (účel) projektu

Více

- Kč. Předpokládané náklady v roce 2016. Předpokládané zdroje v roce 2016. Požadovaná dotace z rozpočtu města Blansko pro rok 2016

- Kč. Předpokládané náklady v roce 2016. Předpokládané zdroje v roce 2016. Požadovaná dotace z rozpočtu města Blansko pro rok 2016 Žádost o dotaci z rozpočtu Města Blansko z dotačního programu PODPORA POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Z PROSTŘEDKŮ MĚSTA BLANSKO DEFINOVANÝCH V ZÁKONĚ Č.108/2006 SB., O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje Dotační program Podpora Ústeckého kraje v oblasti prorodinných aktivit 2019 1. Identifikační údaje Název žadatele Právní forma IČ Ulice Obec Tel. Fax Webová stránka Identifikační údaje žadatele - poskytovatele

Více

Žádost o nadační příspěvek (grant) Nadace Naše dítě NIF 2014 strana 1

Žádost o nadační příspěvek (grant) Nadace Naše dítě NIF 2014 strana 1 NIF 2014 strana 1 Registrační číslo (doplní poskytovatel). 1. Název projektu: 2. Identifikační údaje o předkládající organizaci 2.1. Název... 2.2. Organizační forma (forma právní subjektivity)... 2.3.

Více

Část C1 - Rozpočet projektu na rok 2016 podle zdrojů a přehled získaných finančních prostředků na projekt v předchozích dvou letech

Část C1 - Rozpočet projektu na rok 2016 podle zdrojů a přehled získaných finančních prostředků na projekt v předchozích dvou letech Název projektu: Organizace: Kód projektu: Část C1 - Rozpočet projektu na rok 216 podle zdrojů a přehled získaných finančních prostředků na projekt v předchozích dvou letech Rozpočet projektu na rok 216

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje grantový program: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská služba Nízkoprahová zařízení

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji - rok první

Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji - rok první Služby pro osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji rok první Ing. Stanislava Správková, Jaroslav Hodboď, Zuzana Habrichová Dis., Milan Kubík Dis. Kdo se podílel na vzniku služeb o.s. Fokus Mladá

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2012. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí, rozhodování a udělování grantů v sociální oblasti města Kolína pro rok 2014 (Pravidla) Platnost a účinnost od: 14.

Více

Vnitřní předpis o stanovení výše mezd stálých pracovníků FOKUS Mladá Boleslav z.s. (Platný od )

Vnitřní předpis o stanovení výše mezd stálých pracovníků FOKUS Mladá Boleslav z.s. (Platný od ) Vnitřní předpis o stanovení výše mezd stálých pracovníků FOKUS Mladá Boleslav z.s. (Platný od 1. 9. 2016) Základní mzda stálých pracovníků spolku je vypočítána podílem na mzdovém fondu spolku. (Výjimkou

Více

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky)

Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) Žádost organizace o státní dotaci v roce 2007 (zašlete též elektronicky) obecná část Evidenční číslo: (doplní MŠMT) Název poskytovatele dotace: MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Název dotačního

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2018 Identifikační údaje Identifikační údaje žadatele - poskytovatele sociálních služeb Název žadatele Právní forma Zřizovatel

Více

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace hlavního města Prahy v sociální oblasti pro rok 2010 prostřednictvím Městské části Praha 16 V. Program Podpora městských částí v sociální oblasti Městská část

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE Z KULTURNÍHO FONDU MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC - VRATISLAVICE NAD NISOU

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE Z KULTURNÍHO FONDU MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC - VRATISLAVICE NAD NISOU ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE Z KULTURNÍHO FONDU MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC - VRATISLAVICE NAD NISOU Datum přijetí žádosti: Název / jméno žadatele (přesný název dle registrace, u fyzické osoby datum narození)

Více

GRANTOVÝ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2017 Vzor žádosti MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ

GRANTOVÝ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2017 Vzor žádosti MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ GRANTOVÝ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V SOCIÁLNÍ OBLASTI PRO ROK 2017 Vzor žádosti MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ VZOR ŽÁDOSTI O DOTACI PRO SKUPINU A Žádost o dotaci z rozpočtu města Velké Meziříčí - oblast sociální

Více

Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2005

Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2005 Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytování dotací ze státního rozpočtu (kapitoly MPSV) krajům pro rok 2005 Program podpory sociálních služeb poskytovaných nestátními neziskovými organizacemi

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje grantový program: JEDNIČKA PRO ROK 2009 podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská služba Nízkoprahová zařízení

Více

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov )

Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Trendy v péči o duševně nemocné Komunitní péče Denní stacionáře (DS Karlov ) Psychiatrická klinika VFN a 1.LF UK, Praha MUDr. Martin Černý Seminář: Trendy v péči o duševně nemocné. Komunitní péče. Výbor

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Žádost organizace o státní dotaci v roce obecná část

Žádost organizace o státní dotaci v roce obecná část Příloha č.1 Žádost organizace o státní dotaci v roce 2008 obecná část Evidenční číslo: (doplní MŠMT) Název poskytovatele dotace: MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Název dotačního programu: PODPORA

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ STÁTNÍHO ROZPOČTU V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ RVKPP NA REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2008

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ STÁTNÍHO ROZPOČTU V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ RVKPP NA REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2008 ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ STÁTNÍHO ROZPOČTU V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ RVKPP NA REALIZACI PROJEKTU PROTIDROGOVÉ POLITIKY V ROCE 2008 Obsah formuláře žádosti o dotaci: Část A souhrn podávaných

Více

Pečovatelská služba Rotava Závěrečná zpráva za rok 2016

Pečovatelská služba Rotava Závěrečná zpráva za rok 2016 Pečovatelská služba Rotava Závěrečná zpráva za rok 2016 Název poskytovatele sociální služby (příjemce) Město Rotava IČO 259551 Název služby Druh sociální služby (dle zákona o sociálních službách) Pečovatelská

Více

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 datum přijetí: registrační číslo: Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách program I. Identifikační údaje

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A FINANČNÍ VYPOŘÁDÁNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU. "Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2016"

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A FINANČNÍ VYPOŘÁDÁNÍ DOTACE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU. Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2016 Příloha č. 1d VZOROVÝ FORMULÁŘ Označení příjemce dotace: Číslo poskytovatele: název a adresa organizace dle registrace služby služby 10) Čl. II. bod 6) název služby 0 Kč #DIV/0! #DIV/0! Popis postupu realizace

Více

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018

Příloha č. 1 k Metodice. Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018 Příloha č. 1 k Metodice Principy, priority a pravidla pro stanovení výše účelové dotace na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2018 Obsah 1 Principy a priority... 4 2 Obecná pravidla pro výpočet

Více

Rada městské části Praha 1 grantový program JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti. do středy,

Rada městské části Praha 1 grantový program JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti. do středy, Rada městské části Praha 1 grantový program JEDNIČKA PRO ROK 2014 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská služba Nízkoprahová zařízení

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2010. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji

PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST. Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji PŘÍLOHA Č. 2 - FINANČNÍ ČÁST Financování sociálních služeb ve Středočeském kraji Financování sociálních služeb z veřejných rozpočtů vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších

Více

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob

Priorita VI. - Řešení/podpora zaměstnávání ohrožených osob Opatření VI. 1.: Podpora zaměstnávání ohrožených osob Ze sociologického šetření prováděného v rámci komunitního plánování v Mladé Boleslavi vyplynulo, že problém získat a udržet si práci je pro dotazované

Více

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 0 9 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

Mobil: Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen

Mobil:   Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 1 0 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2016 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 Plzeňský kraj pro právnické

Více

I. Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen RVKPP ) vypisuje pro rok 2007 tyto dotační programy:

I. Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen RVKPP ) vypisuje pro rok 2007 tyto dotační programy: SEKRETARIÁT RADY VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY Úřad vlády České republiky Nábřeží Edvarda Beneše 4 118 01 Praha 1 Malá Strana telefon: 296 153 222, fax: 296 153 264 METODICKÝ POKYN PRO PŘEDKLADATELE

Více

Podpora nestátních neziskových organizací (NNO) Podání žádostí o neinvestiční dotaci pro rok 2017

Podpora nestátních neziskových organizací (NNO) Podání žádostí o neinvestiční dotaci pro rok 2017 Č.j.: MMR 31545/2016-52 Podpora nestátních neziskových organizací (NNO) Podání žádostí o neinvestiční dotaci pro rok 2017 v souladu s usnesením vlády ze dne 27. června 2016 č. 593 o Hlavních oblastech

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Obec Vysoká nad Labem

Obec Vysoká nad Labem . Obec Vysoká nad Labem 503 31 Vysoká nad Labem Tel. : 495580130 Fax : 495580101 E-mail : info@vysoka-nad-labem.cz Obec Vysoká nad Labem PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE (dále také jako

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Priorita V. - Podpora setrvání občanů v domácím prostředí

Priorita V. - Podpora setrvání občanů v domácím prostředí Opatření V. 1.: Udržení a rozvoj současných kapacit pečovatelských služeb V současné době v Mladé Boleslavi a přilehlých obcích zajišťují pečovatelskou službu pro občany tři organizace, a to PS města Mladá

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, Turnov. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, Turnov.  VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, 511 01 Turnov www.fokusturnov.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 IČO : 49295101 Tel. : +420 481 321 424 Mob. : +420 775 083 008 Č. účtu : 483901574/0600 E-mail : fokus@fokusturnov.cz

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotní péče oddělení zdravotnictví PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hl. m. Prahy v oblasti zdravotnictví pro rok 2012 A) Obecná část - souhrnná

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje Dotační program Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2017 1. Identifikační údaje Identifikační údaje žadatele - poskytovatele sociálních služeb Název žadatele Právní forma Zřizovatel

Více

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla)

Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci na podporu sociálních a návazných služeb v roce 2016 (Pravidla) Platnost od: 22.02.2016 Účinnost od: 23.02.2016 Zpracoval: Odbor sociálních

Více

Zpráva o hospodaření v roce 2011

Zpráva o hospodaření v roce 2011 Sociální služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 571 01 Moravská Třebová Zpráva o hospodaření v roce 2011 Zpracoval: Mgr. Milan Janoušek Základní informace: Příspěvková organizace Sociální služby města

Více

ŽÁDOST O DOTACI KÓD DOTAČNÍHO PROGRAMU 1/OSV/2013 TÉMA (1, 2) A. Obecná část souhrnné informace

ŽÁDOST O DOTACI KÓD DOTAČNÍHO PROGRAMU 1/OSV/2013 TÉMA (1, 2) A. Obecná část souhrnné informace Údaje podatelny MÚ Kopřivnice: KÓD DOTAČNÍHO PROGRAMU 1/OSV/2013 TÉMA (1, 2) A. Obecná část souhrnné informace Žadatel o dotaci (název subjektu), právní forma (typ organizace): Adresa žadatele (shodná

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality Název projektu

Více

Údaje o zpracovateli

Údaje o zpracovateli Tabulka č. 1 Údaje o zpracovateli Přesný název organizace: Adresa sídla zpracovatele: Mateřská škola, základní í škola a střední škola pro sluchově postižené Riegrova 1, 370 01 České Budějovice Adresa

Více

Povinnosti příjemce dotace

Povinnosti příjemce dotace Povinnosti příjemce dotace Úvodní ustanovení 1. Příjemce je povinen při použití dotace postupovat v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů

Více

Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I.

Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I. Zásady poskytování dotací z rozpočtu Plzeňského kraje pro oblast podpory sociálních služeb v rámci gesce odboru sociálních věcí I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Plzeňský kraj v souladu se zákonem č. 250/2006 Sb.,

Více

Průběžná zpráva číslo: 1 Období: 14.4. 13.7. 2005. Technická zpráva

Průběžná zpráva číslo: 1 Období: 14.4. 13.7. 2005. Technická zpráva Identifikace programu: CZ2003/005-601.08.03 Číslo smlouvy: 2.1/073 Název projektu: Koordinovaný systém zdravotně sociálních služeb pro duševně nemocné Název opatření : 2.1 Integrace skupin obyvatel ohrožených

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 datum přijetí: registrační číslo: Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách program I. Identifikační údaje

Více

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr

Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr Obecně závazné zásady poskytování finančních příspěvků - dotací na aktivity v sociálně-zdravotní oblasti ve městě Králův Dvůr I. Všeobecná ustanovení 1. Poskytování finančních příspěvků dotací v sociální

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2017 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji

Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2017 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji Vyhlášení dotačního řízení pro rok 2017 v oblasti poskytování sociálních služeb v Libereckém kraji Liberecký kraj vyhlašuje dotační řízení na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006

Více

ZÁSADY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOC. OBLASTI

ZÁSADY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOC. OBLASTI ZÁSADY PRO POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC PRO POSKYTOVATELE SLUŽEB V SOC. OBLASTI 1. Všeobecná ustanovení 1.1. Tyto zásady stanoví postup pro poskytování neinvestiční dotace z

Více

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Výpočet dotace výpočtový mechanismus pro rok 2015 Výpočet dotace Sociální služby jsou rozděleny

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

Občanské sdružení STROP. Občanská poradna STROP

Občanské sdružení STROP. Občanská poradna STROP Občanské sdružení STROP Občanská poradna STROP Výroční zpráva za rok 2004 Občanské sdružení STROP zaregistrováno u Ministerstva vnitra 2.5.2002. IČO: 265 90 620 Adresa: Tř.T.Bati 1276, 760 01 Zlín Telefon:

Více

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA. Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od: 15.05.2015 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA. Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od: 15.05.2015 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ RADY MĚSTA KOLÍNA Pravidla a podmínky pro podávání žádostí o programovou dotaci v sociální oblasti města Kolína pro rok 2015 (Pravidla) Platnost od: 14.04.2015 Účinnost od:

Více