Znamení Šelmy: Co to je! Jak se mu vyhnout!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Znamení Šelmy: Co to je! Jak se mu vyhnout!"

Transkript

1 Znamení Šelmy: Co to je! Jak se mu vyhnout! Yahuwahovo velké srdce lásky touží po Svých pozemských dětech. Ve Své nekonečné moudrosti a předzvědění poskytnul skrze užití symbolů zajímavé náhledy do blízké budoucnosti. Tyto symboly jsou dány k přípravě Jeho lidu, aby nikdo nemusel být podveden během závěrečných dní historie Země. Jeden z nejméně pochopených a přesto nejzajímavějších symbolů užitých v proroctví je Znamení Šelmy. Všem malým i velkým, bohatým i chudým, svobodným i otrokům nechá dát znamení na pravou ruku nebo na čelo, takže nikdo nebude moci kupovat ani prodávat, nebude-li mít to znamení - jméno šelmy nebo číslo jejího jména. Zde je zapotřebí moudrosti. Kdo tomu rozumí, ať spočte číslo té šelmy, neboť je to číslo člověka. To číslo je 666. (Zjevení 13,16-18) Hrozivé varování proti všem, kteří obdrží toto obávané znamení inspirovalo strach a spekulace v srdcích mnoha lidí. Klaní-li se někdo šelmě a jejímu obrazu a přijímá-li její znamení na čelo nebo na ruku, i ten bude pít neředěné víno [Yahuwahova] hněvu, které je vlito do kalichu jeho rozhorlení; bude trýzněn ohněm a sírou před tváří svatých andělů a před tváří Beránka. Dým jejich muk bude stoupat na věky věků! Ti, kdo se klanějí šelmě a jejímu obrazu, a kdokoli přijme znamení jejího jména, nebudou mít odpočinutí dnem ani nocí! (Zjevení 14,9-11) Všeobecně se učí, že znamení šelmy bude nějaký počítačový čip operativně implantován pod kůži totalitní vládou, která chce mít kontrolu nad svými občany. Jiní spekulovali o tom, že znamení šelmy je spojeno s čárovými kódy nebo dokonce s číslem social security používaným ve Spojených Státech. Znamení šelmy je ve skutečnosti mnohem širší a hrozivější než čárové kódy, social security čísla nebo implantované RFID čipy. Je nezbytně nutné, aby všichni měli jasnou představu o tom, co představuje znamení šelmy a jak se vyhnout jeho přijetí, protože všichni, kteří jej obdrží, obdrží božský rozsudek věčné smrti. Abychom pochopili znamení šelmy, je nejprve zapotřebí poznat, kdo nebo co je ta šelma. Učenci Bible se všeobecně shodují na tom, že šelmy jsou prorocké symboly pro světové politické moci: Ty veliké šelmy, které jsou čtyři, to ze země povstanou čtyři králové. (Daniel 7,17) Nejedná se však jen o nějakou geopolitickou moc symbolizovanou v Písmu jako šelma. Proroctví se zaměřuje na ty mocnosti, které bojovaly proti Yahuwahovi v osobě Jeho svatých. Proto je šelma vtiskující znamení

2 taktéž světovou mocností, která se odváží bojovat proti Nebeskému království těsně před Yahushuovým návratem. Jak už bylo prezentováno ve video sérii Šelmy ze Zjevení 13, symbolizuje první šelma ze Zjevení 13 papežství, které vládlo s železnou pěstí křesťanství po 1260 let. Druhá šelma ze Zjevení 13 jsou Spojené Státy Americké, které budou brzy dle proroctví násilně vnucovat znamení obrazu první šelmy. Znamení papežské nadvlády je podle jejich vlastního přiznání uctívání Neděle: Neděle je naším znamením autority.... (The Catholic Record, London, Ontario, 1. září 1923.) Všechny bitvy proti Nebeskému království se vždy týkaly uctívání. Od samého počátku bylo Luciferovým dlouhodobým cílem ukrást Stvořiteli uctívání, které mu náleží. Písmo zaznamenává jeho pyšné plány: Jak jsi spadl z nebes, ó Lucifeře, synu úsvitu? Byl jsi odseknut k zemi, ty, který jsi porážel národy! A ty sis řekl ve svém srdci: Vystoupím do nebes, nad hvězdy [Elohima] vyvýším svůj trůn; usednu na Hoře shromáždění na nejzazším severu. Vystoupím na výsosti oblaku, vyrovnám se Nejvyššímu. (Izaiáš 14,12-14) Znamení šelmy se týká věci bohoslužby, protože celý velký spor mezi Yahuwahem a Satanem se týká bohoslužby. Toto ještě podtrhuje skutečnost, že ti, kdo přijmou posledních sedm ran, jsou těmi, kteří přijali znamení šelmy a uctívají její obraz: I slyšel jsem hlas veliký z chrámu, řkoucí těm sedmi andělům: Jděte, vylíte sedm koflíků hněvu [Yahuwahova] na zem. I šel první, a vylil koflík svůj na zem, i vyvrhli se vředové škodliví a zlí na lidech, majících znamení šelmy, a na těch, kteříž se klaněli obrazu jejímu. (Zjevení 16,1.2)

3 Aby se Satanovi podařilo okrást Stvořitele o uctívání, které náleží jen Jemu, sjednotil svět v používání papežského solárního kalendáře, založeného na pohanských metodách určování času. Bez správného kalendáře je nemožné ustanovit správný den bohoslužby. Proto všichni ti, kdo se snaží uctívat Yahuwaha, ale vypočítávají svůj den bohoslužby skrze falešný kalendář, uctívají nevědomě Yahuwahova nepřítele. Znamení šelmy je přijato tehdy, když se člověk s plným poznáním pravdy drží falešných dnů bohoslužby jako výhodnějších v dnešní společnosti, než uctívání Stvořitele v Jeho svatý Sabat, určený podle Jeho původní metody určování času, luni-solárního kalendáře. Někteří šabatisté světící sobotu tvrdí, že uctívání neděle je znamením šelmy. Je to tak. Ale stejně tak je i uctívání soboty nebo navštěvování mešity v pátek. Každá snaha o bohoslužbu v den ustanovený Satanem vzdává čest jen Satanovi. Zde dochází k přijetí znamení šelmy. Yahuwahovy svaté dny nemohou být nalezeny v žádném padělku určování času. Ať už je všeobecně přijat a vynucen současný Gregoriánský kalendář nebo některý z budoucích modifikací, zmanení šelmy je přijato tehdy, když někdo ví o pravém Sabatu a přesto tíhne k uctívání dnů vypočítaných podle Satanova padělku metody měření času. Mezi léty 1920 až 1950 byla velká snaha o reformu Gregoriánského kalendáře. V posledních letech byl návrh k přepracování kalendáře opět oprášen. Není podstatné, zdali Satan vtiskne znamení šelmy skrze současný kalendář nebo v některé pozměněné formě. Znamení šelmy je přijato tehdy, když jsou Yahuwahovy svaté dny ignorovány nebo vypočítány jinou metodou než je luni-solární kalendář ustanovený při stvoření. V každé kultuře a v každé zemi se může způsob prosazení tohoto znamení trochu lišit. Bude to však něco, co donutí svědomí vzbouřit se proti zákonu Yahuwaha. Je naivní domnívat se, že dominující světová moc bude mít jen jeden způsob, jak se snažit ovládnout široké a různorodé kultury světa. V kontrastu ke znamení šelmy stojí Yahuwahova pečeť.

4 Spatřil jsem také jiného anděla, který vystupoval od východu slunce a měl pečetidlo živého [Elohima]. Ten zavolal mocným hlasem na ty čtyři anděly, jimž bylo dáno, aby škodili zemi a moři: Neškoďte zemi ani moři ani stromům, dokud neoznačíme služebníky našeho [Eloaha] na jejich čelech! (Zjevení 7,2.3) Yahuwahova pečeť je přijata, když se člověk plně a naprosto podřídí Svému Stvořiteli. Tato transformace charakteru je viditelná v ochotě uposlechnout VŠECHNY Yahuwahovy požadavky. Jen ti, kdo se takto podřídí, obdrží Yahuwahovu pečeť, která je ochrání před přijetím znamení šelmy. Písmo nás všechny vyzývá: Nechť je tedy ve vás totéž smýšlení, jaké bylo v [Pomazaném, Yahushuovi]. Filipským 2,5) Smýšlení Yahushuovo bylo smýšlení naprosté podřízenosti vůli Svého Otce. V Getsemane se modlil: Otče, pokud chceš, odejmi ode mne tento kalich; ať se však nestane má vůle, ale Tvá! (Lukáš 22,42) Znamení šelmy a Yahuwahova pečeť stojí vůči sobě v silném kontrastu. Jedno je symbolem naprosté loajálnosti k Satanovi a může být přijato na čelo nebo na ruku, což ukazuje, že se někteří podřídí, aby se vyhli nepříjemnostem. Yahuwahova pečeť je však přijata jen na čelo a to představuje naprostou podřízenost, loajálnost a poslušnost Stvořiteli. Ti, kdo obdrží Yahuwahovu pečeť, budou mít v sobě plně zformováno Yahushuovo smýšlení. Yahuwahova pečeť je zjevena poslušností vůči VŠEM Jeho přikázáním včetně bohoslužby v sedmý den týdne vypočítaný podle Jeho původního luni-solárního kalendáře. Tento kalendář je daleko více než jen metoda měření času. Luni-solární kalendář Stvoření je nedílnou součástí božího zákona, protože bez něj je nemožné určit Yahuwahovy svaté dny. Všichni, kdo žijí své životy v poslušnosti vůči božímu zákonu a obdrží Yahuwahovu pečeť, budou řídit své životy podle tohoto původního kalendáře a uctívat svého Stvořitele v Jeho stanovené časy. Žádný padělek metody určování času nemůže být použit k ustanovení Nebeských svatých dní. Proto tedy všichni, kdo konají své bohoslužby v dny vypočítané dle klamných systémů určování času, obdrží znamení šelmy. Znamení šelmy je obdrženo člověkem tehdy, když se odmítne plně podřídit Yahuwahovi a poslouchat Ho. Vzpoura je smýšlení Satana plně zformované v člověku. Všichni, kdo obdrží Yahuwahovu pečeť, budou uchráněni před zkázou, které dopadne na ty, kdo obdrží znamení šelmy. Tehdy zavolal onoho muže... s písařským náčiním po boku: Projdi to město, projdi Jeruzalém a označ znamením na čele ty, kteří sténají a naříkají nad všemi ohavnostmi, které se ve městě páchají.

5 Potom jsem Ho slyšel říci těm ostatním: Projděte městem za ním a bijte! Nemějte slitování, nešetřete je. Staré i mladé, dívky, ženy i děti - všechny pobijte! K žádnému z těch, kdo nesou ono znamení, se ale nepřibližujte. Začněte od mé svatyně. Začali tedy od stařešinů před chrámem. (Ezechiel 9,3-6) Každý člověk toužící po věčném životě by to měl studovat a znát Yahuwahova přikázání. Pokud je srdce tvrdohlavé a lne k hříchu, je zde Spasitel ochotný a schopný proměnit i ta nejtvrdší srdce. Proto nyní, když je ještě doba milosti, zvol si podřízení své vůle Yahuwahovi a uposlechni Jej bez ohledu na to, co to stojí. On obdivuhodně promění mysl všech, kdo k Němu přichází ve víře. Věčný život a potěšení nad naší představivost očekává všechny ty, kteří obdrží Yahuwahovu pečeť a získají vítězství nad šelmou, jejím obrazem a jejím znamením: Uviděl jsem něco jako skelné moře smíšené s ohněm a ty, kteří vycházeli vítězní z moci té šelmy, z moci jejího obrazu i z moci čísla jejího jména; stáli na skelném moři, měli Yahuwahovy harfy a zpívali píseň Mojžíše... a píseň Beránkovu: Veliké a podivuhodné jsou Tvé skutky, Yahuwah Elohim Všemohoucí! Spravedlivé a pravdivé jsou Tvé cesty, Králi svatých! (Zjevení 15,2.3) Klikni zde a shlédni video!

Šelma ze země: Spojené Státy v proroctví

Šelma ze země: Spojené Státy v proroctví Šelma ze země: Spojené Státy v proroctví Kniha Zjevení je božský dar. Yahuwah v ní poskytl důležitou informaci pro Jeho lid, aby věděli, co nastane v budoucích dnech. Použitím symbolů Nebe odhalilo hlavní

Více

Babylon padl: Vyjděte z něj Můj lide!

Babylon padl: Vyjděte z něj Můj lide! Babylon padl: Vyjděte z něj Můj lide! Svět je u konce! Čas už brzy nebude. Vyvrcholení všech věků je těsně před námi. V této hodině extrémního nebezpečí není Nebe potichu. Yahuwah nezanechal Své děti,

Více

Šelma z moře: Římsko katolická církev v proroctví

Šelma z moře: Římsko katolická církev v proroctví Šelma z moře: Římsko katolická církev v proroctví Kniha Zjevení poskytuje informaci o nadcházejících událostech, které zasáhnou každého člověka na zemi. Tato informace je prezentovaná ve formě prorockých

Více

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH 1.BH Jediná Pravda - Písmo Svaté 2.BH Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH Cesty k poznání Boha 4.BH Ježíš Kristus Syn Boží Vykupitel Jan 16,13 2.Petr 1,19 Jan 17,3 Jan 1,1-3.14 Jan 17,17 Amos 3,7 Řím 1,19.20

Více

Případ Desatera přikázání

Případ Desatera přikázání Představ si svět bez zákona Existovala by spravedlnost? Co kdyby nebylo žádného trestu za přestoupení zákona? Byl by jsi v klidu? Byl by jsi šťastný nebo šťastná v takovém světě?... šťastný je ten, kdo

Více

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 Z poselství Ježíše ze dne 19. srpna 2012 v 10:56. LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 ZA OCHRANU PŘED FALEŠNÝM PROROKEM Nejdražší Ježíši, zachraň nás před klamem falešného proroka. Ježíši, smiluj se nad námi. Ježíši,

Více

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46

Slavnost Ježíše Krista Krále. Cyklus B Mt 25,31-46 Slavnost Ježíše Krista Krále Cyklus B Mt 25,31-46 Má sílo Má sílo, k Tobě vzhlížím, má sílo Tobě zpívám, neboť ty Bože jsi útočiště mé. Pane můj, lásko má, Ty Bože jsi útočiště mé. Pane smiluj se Čtení

Více

odpovědi na osobní testy

odpovědi na osobní testy odpovědi na osobní testy Lekce 1 1. a) duch 2. a) budu také žít způsobem, který by se jemu líbil, a budu mu důvěřovat v každé mé zkoušce. 3. c) je schopen se o ně plně postarat. 4. c) moudrost 5. Nepravdivé

Více

Církev Vyvolaných. Jsi jako věřící sám? Toužíš po kamarádství s podobně smýšlejícími věřícími? Chybí ti milující církevní rodina?

Církev Vyvolaných. Jsi jako věřící sám? Toužíš po kamarádství s podobně smýšlejícími věřícími? Chybí ti milující církevní rodina? Církev Vyvolaných Jsi jako věřící sám? Toužíš po kamarádství s podobně smýšlejícími věřícími? Chybí ti milující církevní rodina? Světlo a pravda neustále narůstá pro ty, kdo chtějí následovat Beránka.

Více

Pobožnost podle Františka Kalouse

Pobožnost podle Františka Kalouse Pobožnost podle Františka Kalouse D: - duchovní (liturg) O: - obec (bohoslužebné shromáždění) ÚVODNÍ PÍSEŇ APOŠTOLSKÝ POZDRAV ÚVODNÍ MODLITBY D: Hospodine, slavný Bože náš, tobě zasvětíme život svůj. O:

Více

Kdy byl stvořen Měsíc? Záleží na tom?

Kdy byl stvořen Měsíc? Záleží na tom? Kdy byl stvořen Měsíc? Záleží na tom? Stvořitelův kalendář je založen na Měsíci a Slunci, jak uvádí Písmo. S tím jak narůstají důkazy pro pravý kalendář, narůstají i pošetilé argumenty proti němu. Kdy

Více

Ohavnost zpustošení. Když pak uzříte ohavnost zpustošení, o kteréž povědíno jest skrze Daniele proroka, jak stojí, kde by státi neměla, (kdo

Ohavnost zpustošení. Když pak uzříte ohavnost zpustošení, o kteréž povědíno jest skrze Daniele proroka, jak stojí, kde by státi neměla, (kdo Ohavnost zpustošení Pár dní před Yahushuovou smrtí se Ho někteří z učedníků zeptali, zda by jim řekl o konci světa. Tento rozhovor, jak je zaznamenán v Matouši 24 a Markovi 13, obsahuje jasné varování.

Více

Sk 6,5 zvolili Štěpána, který byl plný víry a Ducha svatého,

Sk 6,5 zvolili Štěpána, který byl plný víry a Ducha svatého, Sk 6,5 zvolili Štěpána, který byl plný víry a Ducha svatého, Sk 1,8 ale dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí, a budete mi svědky v Jeruzalémě a v celém Judsku, Samařsku a až na sám konec

Více

Prorok pro Ostatky. Mary Baker Eddy Zakladatelka Christian Scientists. Joseph Smith Zakladatel Mormonů

Prorok pro Ostatky. Mary Baker Eddy Zakladatelka Christian Scientists. Joseph Smith Zakladatel Mormonů Prorok pro Ostatky Ellen G. Whiteová je všeobecně považována za exkluzivní vlastnictví církve Adventistů sedmého dne. To, co znamená Joseph Smith pro Mormony, nebo čím je Mary Baker Eddy pro Christian

Více

Filmy: Satanské ovládání mysli

Filmy: Satanské ovládání mysli Filmy: Satanské ovládání mysli Bitva o lidskou duši začíná jako boj o mysl člověka. Myšlenky ovládají jeho emoce a myšlenky s pocity utváří jeho charakter. Pokud jsou myšlenky nečisté, Satan už vyhrál

Více

Neděle 02.08.2015. Přistupujme tedy s důvěrou k trůnu milosti. Žd 4,16

Neděle 02.08.2015. Přistupujme tedy s důvěrou k trůnu milosti. Žd 4,16 Neděle 02.08.2015 Přistupujme tedy s důvěrou k trůnu milosti. Žd 4,16 Úvodní slovo Zjevení 7,9-17 Zj 7,9-10 Potom jsem uviděl, a hle, veliký zástup, který nikdo nemohl spočítat, ze všech národů, kmenů,

Více

UVEDENÍ DO MODLITBY KRISTOVA RŮŽENCE

UVEDENÍ DO MODLITBY KRISTOVA RŮŽENCE KRISTŮV RŮŽENEC 1 UVEDENÍ DO MODLITBY KRISTOVA RŮŽENCE Bůh každého z nás volá a vede. Každý na toto volání odpovídá podle rozhodnutí svého srdce v osobním projevu své modlitby. Křesťanství zná tři výrazové

Více

Druhý příchod Ježíše Krista - Seminář Stáže 2005

Druhý příchod Ježíše Krista - Seminář Stáže 2005 Druhý příchod Ježíše Krista - Seminář Stáže 2005 Charles Cooper BIBLICKÉ ZÁKLADY KE STUDIU POSLEDNÍCH ČASŮ I. TATO PROROCKÁ STUDIE ODPOVÍ NA 4 ZÁKLADNÍ OTÁZKY : Proč je Kristův pro křesťany tak důležitý?

Více

NOVÉNA K BOŽÍMU MILOSRDENSTVÍ

NOVÉNA K BOŽÍMU MILOSRDENSTVÍ NOVÉNA K BOŽÍMU MILOSRDENSTVÍ (pro soukromou pobožnost) 1.den Modleme se za celé lidstvo Nejmilosrdnější Ježíši, jehož vlastností je slitování a odpuštění, nehleď na naše hříchy, ale na důvěru, kterou

Více

1. neděle adventní Žl 85,8. 2. neděle adventní Lk 3, neděle adventní srv. Iz 61,1. 4. neděle adventní Lk 1,38

1. neděle adventní Žl 85,8. 2. neděle adventní Lk 3, neděle adventní srv. Iz 61,1. 4. neděle adventní Lk 1,38 Zpěvy před evangeliem nedělní cyklus B /1/ 1. neděle adventní Žl 85,8 Pane, ukaž nám své milosrdenství * a dej nám svou spásu! 2. neděle adventní Lk 3,4.6 Připravte cestu Pánu, + vyrovnejte mu stezky!

Více

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen.

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen. Květná neděle S vírou v Ježíše Krista, který se z lásky k nám ponížil a byl poslušný až k smrti na kříži, se modleme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se). Prosme za jednotu církve

Více

Hlavní celebrant s rozpjatýma rukama říká:

Hlavní celebrant s rozpjatýma rukama říká: Primice P. Jakuba Vavrečky 12. července 2014 5 EUCHARISTICKÁ MODLITBA Hlavní celebrant s rozpjatýma rukama říká: Děkujeme ti, svatý Otče, a vyznáváme, že jsi veliký a žes všechna svá díla učinil v moudrosti

Více

APOKRYFY KING JAMES BIBLE 1611 MODLITBA AZARJÁŠE & píseň tří ŽIDŮ. Azarjášova modlitba a píseň tří Židů

APOKRYFY KING JAMES BIBLE 1611 MODLITBA AZARJÁŠE & píseň tří ŽIDŮ. Azarjášova modlitba a píseň tří Židů www.scriptural-truth.com APOKRYFY KING JAMES BIBLE 1611 MODLITBA AZARJÁŠE & píseň tří ŽIDŮ Modlitba Azarjáše Azarjášova modlitba a píseň tří Židů {1:1} a kráčeli uprostřed ohně, chválit Bůh a požehnání

Více

Evangelium Od hříchu k spasení!

Evangelium Od hříchu k spasení! Evangelium Od hříchu k spasení! Celé poselství Bible je krásně shrnuto do těchto dvou veršů: Neboť Yahuwah tak miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale

Více

Yahushua: Náš Drahý Velekněz

Yahushua: Náš Drahý Velekněz Yahushua: Náš Drahý Velekněz Nekonečná milost a bezmezná Yahuwahova láska vymyslela plán, pomocí kterého může být hříšný, padlý člověk obnoven k boží přízni. Tento plán zahrnoval daleko více než jen právní

Více

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky

Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Bible pro děti představuje Bůh podrobuje Abrahama zkoušce lásky Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Byron Unger; Lazarus Upravili: M. Maillot; Tammy S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children

Více

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30 28. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,17-30 Hosana 1. /:Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi!:/ Jméno slavíme Tvé (hosana aleluja), chválí Tě srdce mé (hosana aleluja), vyvýšen buď, ó Bože náš, hosana Bohu

Více

ŽIVOTNÍ CYKLUS ÚSPĚCHU. Praha, 22. dubna 2010

ŽIVOTNÍ CYKLUS ÚSPĚCHU. Praha, 22. dubna 2010 ŽIVOTNÍ CYKLUS ÚSPĚCHU Praha, 22. dubna 2010 1. Životní cyklus soukromé společnosti 1. Rok 1991 Založení firmy 1. Rok 1993 BB Centrum před dokončením 1. Rok 1996 Rok zahájení 1. etapy BB Centra 1. Rok

Více

Bible pro děti představuje. Nebe, Boží nádherný domov

Bible pro děti představuje. Nebe, Boží nádherný domov Bible pro děti představuje Nebe, Boží nádherný domov Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Lazarus Upravili: Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Více

2. ledna. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.)

2. ledna. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) 2. ledna S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Spasitele, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme za církev, aby byla v dnešním světě prorockým, statečným a kompetentním

Více

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ

ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ ADORACE MARIA, MATKA BOŽÍHO MILOSRDENSTVÍ Chválená a velebená budiž bez ustání 3x Též Neposkvrněné početí nejblahoslavenější Panny a Matky Boží Marie. Úvod Dn. 1746: Buď veleben, milosrdný Bože, Že ses

Více

CASD a Lunární Sabat

CASD a Lunární Sabat CASD a Lunární Sabat Jak máme zkoumat Bibli? Máme vytahovat naše nauky jednu po druhé a pak se snažit o to, aby všechna Písma byla v souladu s našimi zaběhnutými představami? Nebo máme vzít všechny naše

Více

Katolictví x Židovství. Žák poznává, proč byla během staletí židovská víra potírána a jak se to odrazilo v období 20. století.

Katolictví x Židovství. Žák poznává, proč byla během staletí židovská víra potírána a jak se to odrazilo v období 20. století. Šablona č. VII, sada č. 3 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Dějepis Dějepis Dějiny 20. století Katolictví x Židovství Ročník 9. Anotace Materiál slouží pro pochopení rozdílnosti víry

Více

Lunární Sabat. Sobotní Sabat? Nebo Lunární Sabat? Solární? Lunární? Nebo Luni-solární?

Lunární Sabat. Sobotní Sabat? Nebo Lunární Sabat? Solární? Lunární? Nebo Luni-solární? Lunární Sabat Sobotní Sabat? Nebo Lunární Sabat? Zamilovaní lidé udělají vše, co je v jejich moci, aby potěšili toho, koho milují. To je přirozená reakce srdce, které miluje. Nevidí to jako povinnost,

Více

Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008. Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11

Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008. Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11 Týden od 23. listopadu do 29. listopadu 2008 Biblické texty na tento týden: Ř 3,19 26; 2 K 5,18 21; 1 J 4,7 11 Základní verš Jeho ustanovil Bůh, aby svou vlastní krví se stal smírnou obětí pro ty, kdo

Více

Varování! Poselství Pro Dobu Konce

Varování! Poselství Pro Dobu Konce Varování! Poselství Pro Dobu Konce Komunikace je vždy životně důležitá, když je nějaké království ve válce. Je nesmírně nutné udržet komunikaci s vlastními vojáky v tajnosti. Stejně tak je důležitá schopnost

Více

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Svatá Terezie poznala Boha jako milosrdnou Lásku, která se k nám sklání a ke které smíme přistupovat. S touto důvěrou se obraťme

Více

OBSAH MODLITEB. I. Krátké modlitby. 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících.

OBSAH MODLITEB. I. Krátké modlitby. 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících. OBSAH MODLITEB I. Krátké modlitby 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících. 4. Modlitba pro nevěřící při Varování I. 5. Modlitba pro nevěřící při Varování

Více

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Více

Slavný růženec - Věřím v Boha...

Slavný růženec - Věřím v Boha... Slavný růženec - Věřím v Boha... I. Ježíš, který z mrtvých vstal. - Otče náš... 1. První den v týdnu časně ráno přichází ke Kristovu hrobu Marie Magdaléna a spatří kámen od vchodu odvalený. - Zdrávas Maria...

Více

Duch svatý, chvála a uctívání

Duch svatý, chvála a uctívání Bůh je Duch a ti, kdo ho uctívají, ho musí uctívat v duchu a v pravdě. Jan 4,24 (B21) Cíle tohoto kázání: Lépe pochopit, kdo je Duch svatý Více poznat, co říká Bible Silněji motivovat k chvále a uctívání

Více

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel

čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel čtyři duchovní zákony? Už jsi slyšel Stejně jako existují fyzikální zákony, které určují dění ve vesmíru, jsou i zákony duchovní, které určují náš vztah k Bohu. 1. Bůh tě miluje a má s tvým životem ten

Více

1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17)

1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17) 1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17) Nemilujte svět ani to, co je ve světě. Miluje-li kdo svět, láska Otcova v něm není. Neboť všechno, co je ve světě, po čem dychtí člověk a co chtějí jeho

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

ZVĚSTOVÁNÍ Po dědičném hříchu byli lidé čím dál tím horší. Hřešili čím dál více, a tím se vzdalovali od Boha. Nenávist, války, otroctví a modloslužba se rozmohly po celém světě. Bůh však hned po pádu prvního

Více

Vzkříšení: Velikonoce? nebo Prvotiny?

Vzkříšení: Velikonoce? nebo Prvotiny? Vzkříšení: Velikonoce? nebo Prvotiny? Velikonoční neděle je pro mnoho lidí vrcholem náboženského roku. Mnoho velmi oblíbených tradic je spojeno s tímto svátkem. Velikonoční neděle je jedním ze základů

Více

UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY

UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY UČEDNÍK JEŽÍŠOVY LÁSKY Ježíš umíral v opuštěnosti, ale odevzdal se do rukou Otce. Tento pokoj se stal příkladem i pro Dysmase, i on chce zcela důvěřovat Bohu, lotr po pravici chce ve své smrti napodobit

Více

Bible: Božský filtr pravdy

Bible: Božský filtr pravdy Bible: Božský filtr pravdy Když učedníci prosili Yahushuu, aby jim řekl o konci světa, Jeho prvními slovy bylo vážné varování: Mějte se na pozoru, aby vás někdo nesvedl. Mnozí přijdou v mém jménu a budou

Více

Růženec světla - Pán Ježíš řekl: "Já jsem Světlo světa." - Věřím v Boha...

Růženec světla - Pán Ježíš řekl: Já jsem Světlo světa. - Věřím v Boha... Růženec světla - Pán Ježíš řekl: "Já jsem Světlo světa." - Věřím v Boha... Zdráva buď, nebes Královno, - Maria, přesvatá Panno. S andělem tebe zdravíme, - růžencem svatým slavíme. Ó, Matko Páně přemilá,

Více

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap

Malý Ježíš měl také malé kamarády. Nazaretské děti si s ním rády hrály. Ježíš se vždycky nejdříve zeptal maminky a teprve potom si šel ven hrát. Chlap JEŽÍŠOVO DĚTSTVÍ O Ježíšově dětství toho mnoho nevíme. Víme jen tolik, že bydlel v Nazaretě, ve vesnici, kde byla doma Panna Maria, a že by velmi poslušný. Když zemřel zlý král Herodes, Svatá Rodina se

Více

1. NEDĚLE PO SV. TROJICI

1. NEDĚLE PO SV. TROJICI 1. NEDĚLE PO SV. TROJICI formulář A1 (bohoslužby s večeří Páně) ÚVODNÍ ČÁST VSTUPNÍ HUDBA OTEVŘENÍ K: Ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha svatého. S: Amen. POZDRAV K: Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho

Více

Yahuwahova Pečeť. Yahuwahova pečeť = Boží ochrana

Yahuwahova Pečeť. Yahuwahova pečeť = Boží ochrana Yahuwahova Pečeť Yahuwahova pečeť = Boží ochrana Yahuwahova pečeť zahrnuje daleko více než se doposud chápalo. Nabízí duchovní ochranu všem, kt eří žijí v souladu s božím zákonem. To zahrnuje i bohoslužbu

Více

102. JEŽÍŠI, DÁVNO UŽ TO VÍM (hudba: AC Bratislava; text: Karel Sedláček) C # mi VÍM, ŽE TI NA MNĚ ZÁLEŽÍ (hudba a text: Markéta Plchová)

102. JEŽÍŠI, DÁVNO UŽ TO VÍM (hudba: AC Bratislava; text: Karel Sedláček) C # mi VÍM, ŽE TI NA MNĚ ZÁLEŽÍ (hudba a text: Markéta Plchová) 101. VÍM, Ž TI N MNĚ ZÁLŽÍ (hudba a text: Markéta Plchová) mi Vím, že Ti záleží na srdci mém, nejsem Ti lhostejný/á. V čase těžkých chvil, ve dnech bouřlivých, Ty dál nade mnou bdíš. mi Ruku mi podáváš,

Více

Bože, tys vyvolil Pannu Marii, aby se stala matkou tvého Syna. Na její přímluvu vyslyš naše prosby. Skrze Krista, našeho Pána. Amen.

Bože, tys vyvolil Pannu Marii, aby se stala matkou tvého Syna. Na její přímluvu vyslyš naše prosby. Skrze Krista, našeho Pána. Amen. Sudý týden - sobota Lichý týden - pondělí Modleme se s důvěrou k všemohoucímu Bohu: 1. Dávej své církvi hojnost darů Ducha Svatého. 2. Upevňuj víru všech služebníků církve. 3. Dej všem lidem poznat Krista.

Více

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013

SPIRITIZMUS A BIBLE. Strašnice 24. dubna 2013 SPIRITIZMUS A BIBLE Strašnice 24. dubna 2013 TOUHA Znát budoucnost Být fit a zdráv Nahlédnout do tajemna Finanční prospěch SPIRITIZMUS SE JEVÍ JAKO CESTA CO JE TO SPIRITIZMUS? SPIRITIZMUS Založen na domněnce,

Více

NEDĚLE SVATODUŠNÍ. formulář D1 (bohoslužby s večeří Páně)

NEDĚLE SVATODUŠNÍ. formulář D1 (bohoslužby s večeří Páně) NEDĚLE SVATODUŠNÍ formulář D1 (bohoslužby s večeří Páně) ÚVODNÍ ČÁST VSTUPNÍ HUDBA OTEVŘENÍ K: Ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha svatého. POZDRAV K: Milost a pokoj od Boha Otce našeho a Pána Ježíše Krista

Více

Odpovědi na osobní testy

Odpovědi na osobní testy 270 Odpovědi na osobní testy Lekce I 1. a Pravdivé b Pravdivé c Nepravdivé e Nepravdivé 2. a Pravdivé b Nepravdivé c Pravdivé e Pravdivé f Nepravdivé g Pravdivé 3. a Pravdivé b Nepravdivé c Pravdivé e

Více

Epištola Židům. část - 3. Ježíš je hoden větší slávy než Mojžíš (viz Žd 3,3)

Epištola Židům. část - 3. Ježíš je hoden větší slávy než Mojžíš (viz Žd 3,3) Epištola Židům část - 3. Ježíš je hoden větší slávy než Mojžíš (viz Žd 3,3) Podklady: Nedělní kázání: 19. 07. 2015 Téma: Ježíš je hoden větší slávy než Mojžíš. Použit: Český studijní překlad Bible Sloužil:

Více

Na obranu Lunárního Sabatu: 1. část

Na obranu Lunárního Sabatu: 1. část Na obranu Lunárního Sabatu: 1. část A lidé se klaněli draku, který dal té šelmě moc; klaněli se i šelmě... Budou se jí klanět všichni obyvatelé země, každý, jehož jméno není od stvoření světa zapsáno v

Více

Úvod do knihy ezdráš a nehemjáš

Úvod do knihy ezdráš a nehemjáš Úvod do knihy ezdráš a nehemjáš Edikt perského krále kýra I. Opakování - základní linie příběhu II. Král kýros III. Probuzený duch IV. Státní restituce Opakování - Základní linie příběhu 1. Vlna 2. Vlna

Více

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Více

10. neděle po svátku Trojice. 9. srpna 2015

10. neděle po svátku Trojice. 9. srpna 2015 10. neděle po svátku Trojice 9. srpna 2015 evangelium podle Jana 14 Ježíš řekl: 1 Vaše srdce ať se nechvěje úzkostí! Věříte v Boha, věřte i ve mne. 2 V domě mého Otce je mnoho příbytků; kdyby tomu tak

Více

Deset dní potom, co Ježíš odešel do nebe, apoštolové uslyšeli silné hřmění a prudkou vichřici. Bylo devět hodin dopoledne. Tu se nad hlavou každého z

Deset dní potom, co Ježíš odešel do nebe, apoštolové uslyšeli silné hřmění a prudkou vichřici. Bylo devět hodin dopoledne. Tu se nad hlavou každého z DUCH SVATÝ Když Pán Ježíš vstoupil do nebe, apoštolové se cítili sami, a proto se báli. Ježíš už nebyl mezi nimi. Jednoho dne však, jak slíbil, poslal Ducha svatého. Od té chvíle apoštolové zase měli odvahu.

Více

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13:

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13: Ďábel a člověk V našich shromážděních často hovoříme o Bohu, jeho díle v životě člověka, někdy trochu zapomínáme na to, že nežijeme v duchovně neutrálním prostředí, ve kterém nepracuje jenom Bůh, ale i

Více

9. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 2,23-3,6

9. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 2,23-3,6 9. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 2,23-3,6 Čistá jak studánka R: Čistá, čistá, čistá jak studánka duše co setřásla hřích. Čistá, čistá, čistá jak studánka, jasná jak napadlý sníh. Čistá jak studánka 1.

Více

neděle 1. listopadu (19. října)

neděle 1. listopadu (19. října) neděle 1. listopadu (19. října) Otázky na opakování 1. Co je to podobenství? 2. Proč Pán Ježíš Kristus učí v podobenstvích? 3. Co v podobenství o rozsévači znamená semeno, půda a kdo je tím rozsévačem?

Více

ANTOLOGIE STAROZÁKONNÍCH TEXTŮ

ANTOLOGIE STAROZÁKONNÍCH TEXTŮ ANTOLOGIE STAROZÁKONNÍCH TEXTŮ PRO ZÁKLADNÍ ZNALOST STARÉHO ZÁKONA (Seznam sestavil Jean Louis Ska ve spolupráci s ostatními profesory Papežského biblického institutu.) Pentateuch Genesis Gen 1-3 (stvoření

Více

Bible pro děti představuje. Čtyřicet let

Bible pro děti představuje. Čtyřicet let Bible pro děti představuje Čtyřicet let Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Janie Forest Upravili: Lyn Doerksen Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2017 Bible for Children,

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus B Slavnost Ježíše Krista Krále On je Pán pánů a Král králů (Zj 17,14) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Dan 7, 13-14) Díval jsem se a hle s nebeskými oblaky přicházel

Více

Znamení a Obraz Šelmy (David Eells)

Znamení a Obraz Šelmy (David Eells) Znamení a Obraz Šelmy (David Eells) A působí, aby všem, malým i velkým, bohatým i chudým, svobodným i otrokům, byl dán cejch na pravou ruku nebo na čelo a aby nikdo nemohl kupovat ani prodávat, leda ten,

Více

26. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 21,28-32

26. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 21,28-32 26. neděle v mezidobí Cyklus A Mt 21,28-32 Čtení z knihy Zjevení svatého apoštola Jana. Na nebi nastal boj: Michael a jeho andělé se dali do boje s drakem; drak a jeho andělé se postavili proti nim, ale

Více

Slavnost Nejsvětější Trojice. Cyklus B Mt 28,16-20

Slavnost Nejsvětější Trojice. Cyklus B Mt 28,16-20 Slavnost Nejsvětější Trojice Cyklus B Mt 28,16-20 Čistá jak studánka R: Čistá, čistá, čistá jak studánka duše co setřásla hřích. Čistá, čistá, čistá jak studánka, jasná jak napadlý sníh. Čistá jak studánka

Více

2. neděle v mezidobí. Cyklus C Jan 2,1-12

2. neděle v mezidobí. Cyklus C Jan 2,1-12 2. neděle v mezidobí Cyklus C Jan 2,1-12 Máš v duši píseň 1. Máš v duši píseň andělských zvonů, máš v duši bolest těch nejkrásnějších tónů. Máš v sobě sílu, po které se touží, máš v sobě naději pro ty,

Více

3. neděle velikonoční. Cyklus B Lk 24,35-48

3. neděle velikonoční. Cyklus B Lk 24,35-48 3. neděle velikonoční Cyklus B Lk 24,35-48 Píseň na úvod 1. [: Můj Pán mne pozval ke stolu svému, to protože On rád mne má :] 3x On má mne, má mne rád. Úkon kajícnosti PANE NÁS BOŽE, SMILUJ SE NAD NAMI

Více

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční B. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční B S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme o Ducha svatého pro

Více

Otče náš.. 3 Zdrávas Maria 3 Andělé Boží, strážce můj 4 Zdrávas Královno. 5 Pod ochranu tvou. 6 Svatý Michaeli archanděli.. 7 Věřím v jednoho Boha.

Otče náš.. 3 Zdrávas Maria 3 Andělé Boží, strážce můj 4 Zdrávas Královno. 5 Pod ochranu tvou. 6 Svatý Michaeli archanděli.. 7 Věřím v jednoho Boha. 1 KNÍŽKA MODLITEB Otče náš.. 3 Zdrávas Maria 3 Andělé Boží, strážce můj 4 Zdrávas Královno. 5 Pod ochranu tvou. 6 Svatý Michaeli archanděli.. 7 Věřím v jednoho Boha. 8 Srdce Ježíšovo a Mariino 9 Modlitba

Více

Bible pro děti. představuje. Princ z řeky

Bible pro děti. představuje. Princ z řeky Bible pro děti představuje Princ z řeky Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: M. Maillot; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Více

, Zákon a Yahuwahovy svátky

, Zákon a Yahuwahovy svátky 144.000, Zákon a Yahuwahovy svátky Staré přísloví říká: Jak kráčí církev, tak kráčí svět. To platí i o poslední generaci, která žije na konci času. Spasitel připodobnil konec světa ke světu v době potopy,

Více

28. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 22,1-14

28. neděle v mezidobí. Cyklus A Mt 22,1-14 28. neděle v mezidobí Cyklus A Mt 22,1-14 Čtení z knihy proroka Joela. Oblékněte si smuteční roucha a plačte, kněží, naříkejte, služebníci oltáře, vstupte (do chrámu) a nocujte v žínicích, služebníci

Více

10. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 3,20-35

10. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 3,20-35 10. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 3,20-35 Jsme děti Tvé, jsme děti. Jsme děti Tvé, jsme děti království, ve jménu Ježíš máme vítězství. Před Boží svatostí ďábel pryč utíká, ve světle Tvém je krásné žít.

Více

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové ROK SE SVATÝMI v Dolním Němčí sv. Filip a Jakub, apoštolové LITANIE Pane, smiluj se. Kriste, smiluj se. Pane, smiluj se. Bože, náš nebeský Otče, smiluj se nad námi. Bože Synu, Vykupiteli světa, Bože Duchu

Více

Všichni: a obnovíš tvář země. Všichni: Amen.

Všichni: a obnovíš tvář země. Všichni: Amen. 1 Koinonia 144 Přijď, Duchu svatý, naplň srdce svých věřících a zapal v nich oheň své lásky. Sešli svého Ducha a všechno bude stvořeno Všichni: a obnovíš tvář země. Modleme se: Bože, ty nám sesíláš svého

Více

Smíření. Texty na tento týden Dt 25,1; Lv 4,27 31; 6,19.23; 10,16 18; Jr 17,1; Mi 7,18 20

Smíření. Texty na tento týden Dt 25,1; Lv 4,27 31; 6,19.23; 10,16 18; Jr 17,1; Mi 7,18 20 Týden od 27. října do 2. listopadu 5 Texty na tento týden Dt 25,1; Lv 4,27 31; 6,19.23; 10,16 18; Jr 17,1; Mi 7,18 20 Základní verš Víte přece, že jste z prázdnoty svého způsobu života, jak jste jej přejali

Více

3. neděle adventní. Cyklus C Lk 3,10-18

3. neděle adventní. Cyklus C Lk 3,10-18 3. neděle adventní Cyklus C Lk 3,10-18 Čtyři svíce adventní 2. Už zasvitla zase v tmách všedních dní zář druhé svíce adventní. Jít za lidmi s láskou to je náš cíl. Kéž by nás Bůh v tom posilnil. R: Křesťané,

Více

Bible pro děti. představuje. Čtyřicet let

Bible pro děti. představuje. Čtyřicet let Bible pro děti představuje Čtyřicet let Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: Janie Forest Upravili: Lyn Doerksen Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Více

Princ se stane pastýřem

Princ se stane pastýřem Bible pro děti představuje Princ se stane pastýřem Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

24. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 8,27-25

24. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 8,27-25 24. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 8,27-25 Až na kříž 1.Neklid, smutek, bolest dobře znám, často bývám opuštěn a sám. Ty to všechno, Pane, dobře víš, a proto mně nabízíš Svůj kříž. R: Až na kříž šel Pán

Více

Morality Karla IV., - jsou souborem praktických návodů pro život určených lidem mocným i prostým, které sepsal sám Karel IV.

Morality Karla IV., - jsou souborem praktických návodů pro život určených lidem mocným i prostým, které sepsal sám Karel IV. Morality Karla IV., - jsou souborem praktických návodů pro život určených lidem mocným i prostým, které sepsal sám Karel IV. 1. Královskou důstojnost zdobí, když ji poslouchá lid jí podřízený. A stejně

Více

Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce.

Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce. Já budu jásotem oslavovat Hospodina Máme Bibli? To je úžasná kniha. Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce. A já bych hned na začátku

Více

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.

2. neděle velikonoční C. S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se. 2. neděle velikonoční C S vírou v Ježíše Krista, našeho Pána a Boha, prosme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme o požehnání pro nově pokřtěné. Prosme za ukončení válečných

Více

Kalendář. Rekondiční pobyty New start www. zdraviarodina. cz www. lightkurz. cz tel.:

Kalendář. Rekondiční pobyty New start www. zdraviarodina. cz www. lightkurz. cz tel.: Kurz zdraví a prevence Light Kalendář 2017 Uzdravujte nemocné a vyřiďte jim: Přiblížilo se k vám království Boží. (Lukáš 10, 9) Božím plánem je, abychom pracovali stejným způsobem, jako učedníci. Při šíření

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve červen 2009 3. ročník/6. číslo Když kocour není doma... Slovo úvodem Když kocour není doma, myši mají pré.. Ježíš odešel. Oblak Otcovy slávy ho vzal našim

Více

29. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,35-40

29. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,35-40 29. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,35-40 Děti v Africe 1. Děti v Africe nenosí boty, nemaj lavice, neznají noty. :/ R.: Ale když se sejdou v neděli, tak se veselí: Haleluja, Hosana tancujem, Ježíše Pána

Více

DAR PROROCTVÍ A CÍRKEV OSTATKŮ

DAR PROROCTVÍ A CÍRKEV OSTATKŮ Týden od 18. ledna do 24. ledna 2009 DAR PROROCTVÍ A CÍRKEV OSTATKŮ Biblické texty na tento týden: Zj 12; 14,1 12 Základní verš Drak v hněvu vůči té ženě rozpoutal válku proti ostatnímu jejímu potomstvu,

Více

PROČ A JAK SE MODLIT MÁME JISTOTU, KŘÍŽOVOU CESTU? ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI

PROČ A JAK SE MODLIT MÁME JISTOTU, KŘÍŽOVOU CESTU? ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI PROČ A JAK SE MODLIT KŘÍŽOVOU CESTU? (zpracováno podle Vojtěcha Kodeta) MÁME JISTOTU, ŽE NA ŽIVOT NEJSME SAMI Již dva tisíce let nás posiluje jistota víry, že na život nejsme sami. Těsně před svým návratem

Více

Křesťanství v raně středověké Evropě

Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství Nejrozšířenější světové monoteistické náboženství Navazuje na judaismus Učení odvozuje od Ježíše Nazaretského kolem roku 30 n.l. veřejně působil jako kazatel

Více

Daniel 8: Proroctví o 2300 dnech jednoduše

Daniel 8: Proroctví o 2300 dnech jednoduše Daniel 8: Proroctví o 2300 dnech jednoduše Mnoho adventistů říká, že nechápou rok 1844 a Vyšetřující soud, že to je pro ně příliš složité. Jiní to jen potvrzují tím, že probírají technické podrobnosti

Více

30. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,46-52

30. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,46-52 30. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,46-52 Má sílo Má sílo, k Tobě vzhlížím, má sílo Tobě zpívám, neboť ty Bože jsi útočiště mé. Pane můj, lásko má, Ty Bože jsi útočiště mé. Pane smiluj se Čtení z listu

Více

Spravedlnost tvých svědectví je věčná, / dej mi rozum a budu žít. Haleluja! (Ž 119,144)

Spravedlnost tvých svědectví je věčná, / dej mi rozum a budu žít. Haleluja! (Ž 119,144) 1. NEDĚLE PO TROJICI SVATÉ TÉMA: Písma svědčí o Mně Heslo týdne: Kdo slyší vás, slyší mne, a kdo odmítá vás, odmítá mne. (L 10,16) Žalm týdne: Ž 34,2-11 Píseň týdne: 683/1 Pán Bůh je láska, dal svého Syna

Více