ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY NOVOBORSKÁ Novoborská 611, Praha 9, IČ:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY NOVOBORSKÁ Novoborská 611, Praha 9, IČ:"

Transkript

1 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY NOVOBORSKÁ Novoborská 611, Praha 9, IČ: I. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ podmínky pro přijetí a ukončení vzdělávání dítěte v mateřské škole 1. Termín zápisu dětí k předškolnímu vzdělávání na následující rok stanoví ředitelka mateřské školy po dohodě se zřizovatelem ÚMČ Prahy Do mateřské školy jsou přijímány děti smyslově, tělesně a duševně zdravé, ve věku zpravidla od tří do šesti let, při odkladu školní docházky do sedmi let. Pro přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání musí zákonný zástupce předložit tyto doklady: - žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání - evidenční list dítěte, který obsahuje potvrzení pediatra o zdravotním stavu dítěte, o pravidelném očkování, případně doklad, že je dítě proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci 3. K předškolnímu vzdělávání jsou přednostně přijímány děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky. 4. Ředitelka mateřské školy rozhoduje o přijetí dítěte podle daných Pravidel, která jsou každoročně aktualizována. 5. K předškolnímu vzdělávání může být dítě přijato i v průběhu školního roku. OZNÁMENÍ ROZHODNUTÍ O PŘIJETÍ ZVEŘEJNĚNÍM SEZNAMU UCHAZEČŮ Podle 183 odst.2 školského zákona rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání, se oznamují zveřejněním seznamu uchazečů pod přiděleným registračním číslem s výsledkem řízení u každého uchazeče. Seznam se zveřejňuje na dobu alespoň 15 dnů na veřejně přístupném místě ve škole a webových stránkách mateřské školy. Zveřejněním seznamu se považují rozhodnutí, kterým se vyhovuje žádostem o přijetí k předškolnímu vzdělávání, za oznámená. UKONČENÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE 1. Ředitelka mateřské školy může ukončit vzdělávání dítěte, pokud dítě po dobu delší než dva týdny nepřetržitě nenavštěvovalo mateřskou školu a nebylo řádně omluveno zákonným zástupcem. 2. Ředitelka mateřské školy může ukončit vzdělávání dítěte, pokud zákonní zástupci vážným způsobem či opakovaně porušují pravidla školního řádu mateřské školy. 3. Ředitelka mateřské školy může ukončit vzdělávání dítěte, pokud zákonní zástupci opakovaně nedodržují podmínky stanovené pro úhradu úplaty za vzdělávání či stravování uvedené v tomto školním řádu.

2 II. PODMÍNKY PRO ÚHRADU ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE 1. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Podle zákona č. 561/2004 Sb., (školský zákon) a podle prováděcí vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání ve znění platných předpisů je stanoveno: - Děti, které navštěvují poslední ročník mateřské školy mají předškolní vzdělávání bezúplatné nejvýše na dobu 12 měsíců (školský zákon, 123, odst. 2). - Pro ostatní děti je úplata za předškolní vzdělávání stanovena na 1.000,- Kč měsíčně. - Osvobozen od úplaty je a) zákonný zástupce, který pobírá opakující se dávku pomoci v hmotné nouzi b) zákonný zástupce nezaopatřeného dítěte, pokud tomuto dítěti náleží zvýšení příspěvku na péči c) rodič, kterému náleží zvýšení příspěvku na péči z důvodu péče o nezaopatřené dítě, nebo d) fyzická osoba, která o dítě osobně pečuje a z důvodu péče o toto dítě pobírá dávky pěstounské péče, pokud tuto skutečnost prokáže řediteli mateřské školy 2. ÚPLATA ZA ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ - Úplata za školní stravování činí 32,- Kč denně. - Dětem, které dovrší ve stávajícím školním roce 7 let je účtováno za celodenní stravování 35,- Kč. - Zákonným zástupcům dítěte, které odchází domů po obědě a tuto skutečnost nahlásí. nejpozději do 8,00 hod. téhož dne, je odpočítáno 6,- Kč za odpolední svačinu. - V případě, že dítě není do 8,00 hod. řádně omluveno, je sazba za stravné počítána v plném rozsahu. - Dotazy spojené se školním stravováním na tel: paní Jaroslava Plachá (hospodářka školy). 3. ZPŮSOB PLATBY - Úplatu za předškolní vzdělávání a stravování je možné hradit složenkou nebo bezhotovostním převodem na účty mateřské školy: /0100 a školní jídelny: / Úplatu za předškolní vzdělávání a školní stravování je zákonný zástupce povinen uhradit do 10. dne v měsíci. - Opakované neuhrazení těchto plateb může být v konečném důsledku důvodem pro ukončení předškolního vzdělávání (Zákon 561/2004 Sb., školský zákon, 35, odst. 1d v platném znění) - Hotovostní platby lze provádět pouze výjimečně po dohodě s ředitelkou mateřské školy či hospodářkou, a to z důvodů bezpečnostních a organizačních. - Přeplatky za stravné se vrací na konci školního roku zpět na účet uvedený v přihlášce ke stravování.

3 III. PROVOZ A VNITŘNÍ REŽIM MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Provoz mateřské školy je celodenní od 6,30 hod. do 17,00 hod. Od 6,30 hod. do 7,00 hod. se všechny děti scházejí v 1.třídě, děti ze 3. třídy se scházejí do 7,30 hod ve 2. třídě, děti ze 6. třídy se scházejí do 7,30 hod v 5. třídě. PROVOZ V JEDNOTLIVÝCH TŘÍDÁCH: 1. třída JEŽCI 6,30 hod. 17,00 hod., tel: třída SLUNÍČKA 7,00 hod. 16,00 hod., poté jsou děti v 1.třídě, tel: třída SOVIČKY 7,30 hod. 16,30 hod., poté jsou děti ve 4.třídě, tel: třída JEŠTĚRKY 7,00 hod. 17,00 hod., tel: třída BERUŠKY 7,00 hod. 17,00 hod, tel: třída VEVERKY 7,30 hod. 16,30 hod., poté jsou děti v 5.třídě, tel: po 16 té hodině školní mobil Školní rok začíná 1. září a končí 31. srpna následujícího kalendářního roku. 3. Provoz mateřské školy bývá přerušen v době vánočních svátků a letních prázdnin. Rozsah omezení nebo přerušení provozu stanoví ředitelka mateřské školy po projednání se zřizovatelem. Ředitelka společně se zřizovatelem zajistí možnosti vzdělávání v jiných mateřských školách po dobu omezení či přerušení provozu. Náhradní provoz oznámí ředitelka zákonným zástupcům dětí nejméně 2 měsíce předem. 4. Provoz mateřské školy může být přerušen či omezen ze závažných důvodů i v jiném období, než jsou vánoční svátky a letní prázdniny. Jedná se o důvody technického či organizačního rázu, které znemožňují řádné poskytování předškolního vzdělávání. Ředitelka přerušení konzultuje se zřizovatelem a následně informuje zákonné zástupce dětí. 5. Děti obvykle přicházejí do mateřské školy do 8,30 hod., po dohodě lze dítě přivést podle aktuální potřeby zákonných zástupců. Vyzvedávání dětí po obědě je možné v době od 12,15, - 13,00 hod, odpoledne od 14,45 17,00 hod. Vyzvedávání dítěte mimo uvedené časy je nutné nahlásit předem osobně nebo telefonicky učitelce. V souvislosti se zajištěním bezpečnosti dětí je budova zabezpečena elektronickým zabezpečovacím systémem. Osoba, která chce být vpuštěna do příslušné třídy musí využít zvonku a být zřetelně vidět na monitoru videotelefonu, který je instalován v každé třídě. Po příchodu je nutné za sebou zavřít vstupní dveře, aby bylo zabráněno případnému vstupu nežádoucí osoby do budovy. Pokud není dítě vyzvednuto zákonným zástupcem či pověřenou osobou do 17,00 hod., stává se toto dítě ohroženým a v rámci sociálně právní ochrany dětí je nutné zabezpečit péči o něj. Mateřská škola se v tomto případě obrátí na Městskou policii s žádostí, aby kontaktovala sociální pracovnici v rámci pohotovosti orgánu sociálně právní ochrany dětí. 6. Konzultace s ředitelkou školy po předchozí domluvě na tel: , , msnovoborska@volny.cz.

4 Režim dne: Režim dne je flexibilní, variabilní, vychází z potřeb a zájmů dětí. 6,30-8,00 scházení dětí, zájmové činnosti, spontánní hry a didakticky cílené činnosti s dětmi 8,00-9,45 integrované, didakticky cílené celky ve formě spontánních a řízených činností (frontálních, skupinových i individuálních), pohybové aktivity, hygiena, svačina 9,45-11,45 pobyt venku 11,45-14,30 hygiena, oběd, odpolední odpočinek, zájmové kroužky, individuální činnosti s dětmi 14,30-17,00 svačina, odpolední zájmové činnosti dětí, spontánní hry, individuální didakticky cílené činnosti s dětmi, za příznivého počasí pobyt venku. IV. PODROBNOSTI K VÝKONU PRÁV A POVINNOSTÍ DĚTÍ A JEJICH ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ: DĚTI MAJÍ PRÁVO NA: - poskytnutí ochrany a bezpečí - uspokojování svých základních potřeb - kvalitní předškolní vzdělávání zaručující optimální rozvoj jejich schopností a rozvoj jejich osobnosti - možnost výběru činností na základě vlastní volby - možnost svobodně se vyjadřovat k záležitostem, které se jich dotýkají - respektování individuality DĚTI JSOU POVINNY: - dodržovat stanovená pravidla chování v mateřské škole - respektovat pedagogické pracovníky školy ZÁKONNÍ ZÁSTUPCI MAJÍ PRÁVO NA: - diskrétnost a ochranu informací, týkajících se jejich osobního a rodinného života - konzultaci výchovných i jiných problémů s učitelkou nebo ředitelkou - získávání informací prostřednictvím nástěnek a webových stránek o akcích školy - informace o průběhu a výsledcích vzdělávání svého dítěte - aktivní zapojení do dění v mateřské škole - využití možnosti individuálního adaptačního režimu dítěte ZÁKONNÍ ZÁSTUPCI JSOU POVINNI: - zajistit řádnou docházku dítěte do mateřské školy - přivádět dítě až do třídy a osobě ho předat učitelce - včas hlásit jakékoli změny v chování dítěte - přivádět do mateřské školy pouze zdravé dítě, nepřípustné je požadování podávání jakýchkoliv léků, pokud se nejedná o léky životně důležité - v případě příznaků akutního onemocnění dítěte po telefonické výzvě dítě bezodkladně vyzvednout z MŠ a zajistit mu zdravotní péči - v případě potřeby (na vyzvání učitelky) doložit lékařské potvrzení o ukončení nemoci dítěte

5 a souhlas lékaře s jeho návratem do kolektivu dětí, s ohledem k ochraně zdraví ostatních dětí - neprodleně nahlásit aktuální změny v důležitých datech a údajích (změna bydliště,telefonu, zdravotní pojišťovny) - v případě soudního svěření dítěte do péče jednoho z rodičů doložit kopii pravomocného rozhodnutí soudu, v případě probíhajícího soudního sporu předběžné opatření o úpravě poměrů dítěte (jinak jsou práva rodičů totožná) - včas omlouvat nepřítomnost dítěte (telefonicky, osobně, do sešitu v šatně) - v daných termínech platit úhradu za předškolní vzdělávání a školní stravování - po převzetí dítěte od učitelky opustit areál MŠ - respektovat společná pravidla chování při pobytu v areálu MŠ V. PODMÍNKY ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ DĚTÍ A JEJICH OCHRANY PŘED SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝMI JEVY A PŘED PROJEVY DISKRIMINACE, NEPŘÁTELSTVÍ NEBO NÁSILÍ - Za bezpečnost dětí zodpovídají po celou dobu jejich pobytu v mateřské škole učitelky, a to od doby jejich převzetí od zákonných zástupců nebo jimi pověřené osoby, až do doby jejich předání zákonným zástupcům nebo jimi pověřené osobě. Předat dítě pověřené osobě lze jen na základě písemného pověření vystaveného zákonným zástupcem. - Všechny děti se chovají při pobytu v MŠ podle pravidel společného soužití. - Do mateřské školy není dovoleno přinášet nebezpečné nebo cenné předměty, tvrdé bonbóny nebo žvýkačky. - V rámci školního vzdělávací programu jsou děti nenásilnou formou přiměřenou věku a schopnostem seznamovány s nebezpečím drogové závislosti, alkoholismu, kouření, vandalismu a jiných forem násilného chování. Jsou vedeny k pochopení a porozumění těmto tématům, která pro ně představují riziko. Jsou jim vysvětlována pozitiva zdravého životního stylu, což je důležité v boji proti sociálně patologickým jevům. - Všechny děti v mateřské škole jsou pojištěny proti úrazům a nehodám v době pobytu dítěte v mateřské škole a při akcích, které mateřská škola organizuje. - Pokud dítě či zákonný zástupce zjistí ztrátu oblečení, obuvi, oznámí tuto skutečnost učitelce. - Společnou povinností rodičů a mateřské školy je chránit děti před účinky drog a také před ostatními vlivy, které jsou pro dítě škodlivé, proto v celém areálu mateřské školy platí zákaz kouření, užívání návykových látek a manipulace s nimi. - Je povinností všech zúčastněných všímat si jevů, které ukazují na týrání dětí, nepřiměřené tělesné tresty, psychické týrání či zneužívání dětí. VI. PODMÍNKY ZACHÁZENÍ S MAJETKEM ŠKOLY - Děti jsou vedeny k ochraně majetku mateřské školy všemi zaměstnanci a pedagogickými pracovníky (hračky, didaktické pomůcky, vybavení prostor mateřské školy). - V případě poškození majetku bude celá záležitost projednána se zákonnými zástupci dítěte a bude požadována plná kompenzace, oprava nebo náhrada v co nejkratším termínu.

6 VII. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ Tímto školním řádem se ruší předchozí znění Školního řádu mateřské školy ze dne Školní řád nabývá účinnosti dnem Jitka Vilimovská ředitelka mateřské školy

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY

Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY Školní řád Mateřské školy DOUBRAVKY s účinností od 1. září 2013 Zřizovatelem školy obec Doubravčice, Doubravčice 94, 282 01. Školní řád je zpracován v souladu s platnými právními předpisy a normami. Články

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Novoborská Novoborská 611, Praha 9 Prosek, PSČ 190 00, Tel.: 286890282, e-mail: msnovoborska@volny.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Školní řád mateřské školy je zpracovaný v souladu se zákonem

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

Školní řád Mateřská škola Vojkovice

Školní řád Mateřská škola Vojkovice Školní řád Mateřská škola Vojkovice 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole Vojkovice, okres Mělník, 277 44 Vojkovice 140,

Více

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1.9.2012 Závaznost: pro všechny žáky, pedagogy, zaměstnance Zpracovala:

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část : ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. HRS II Vypracoval

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy 1 ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA Radostín nad Oslavou, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Vydává: Mgr. Jiří Slouka, ředitel školy Vypracovala: Ivana Fabíková, vedoucí učitelka Účinnost od 10.

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Školní řád MŠ Hudlice. Č.j. MŠ 42/14 Platnost od 1. 9. 2014

Školní řád MŠ Hudlice. Č.j. MŠ 42/14 Platnost od 1. 9. 2014 Školní řád MŠ Hudlice Č.j. MŠ 42/14 Platnost od 1. 9. 2014 Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy a normami: Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Škola : Mateřská škola Rumburk, Sukova 1047/4, příspěvková organizace Školní řád MŠ Č.j.: 12/2015-ŠŘ/Ji Účinnost od: 1.9.2015 Spisový znak: 2.1/2015 Skartační znak: S 5/2021 Organizace provozu mateřské

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Projednal: pedagogická rada mateřské školy Č.j.: 176/2014 Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: Vydáním

Více

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení MŠ Kytič ka Mateřská škola "Kytička", Liberec, Burianova 972/2, p. o. 460 06 L i b e r e c 6 IČO 72741465 Tel: 485 130 971 Školní řád Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Ing. Jana Marková, vedoucí učitelka MŠ Schválil: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Č.j.: Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: ----------

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 1. září 2017 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy je předpis, který stanoví podmínky spolupráce mezi rodinou a školou. Obsahuje šest ustanovení, které jsou v souladu s platnými zákony a

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád

1st Baby School Mateřská škola s.r.o. Školní řád 1st Baby School Mateřská škola s.r.o Školní řád Č.j.: Vypracoval: Schválil: 1st Baby School Mateřská škola s.r.o. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1stBS/2017/20 Mgr. Jarmila Mrukwiová Mgr. Jarmila Mrukwiová Pedagogická

Více

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání

Věc: Informace pro zákonné zástupce dětí, přijatých k předškolnímu vzdělávání MATEŘSKÁ ŠKOLA HAVÍŘOV-MĚSTO Švabinského 7/993,příspěvková organizace Telefon: 596411049, 731440471, 731440473, E:mail:svabinskeho@volny.cz http.:www.mssvabinskeho.cz Věc: Informace pro zákonné zástupce

Více

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento Školní řád nabývá platnost dnem 1.9.2011. I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního

Více

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9.

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. 2012 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Organizace provozu mateřské školy

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Přijímací řízení

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Přijímací řízení SMĚRNICE Mateřská škola Ostrava Zábřeh, Za Školou 1, příspěvková organizace Strana 1/6 32/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD Účinnost od: 1.9.2013 Zpracovala: Mgr. Věra Miklušová Dne: 28.08.2013 Schválil: Spisový znak: 2.1

Více

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/5 674 01 Třebíč IČO : 70940231 Tel.: 568 841 779 Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola, Červený Kostelec, Olešnice 190 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se zákonem č.561/2004 sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ

Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ Základní škola a Mateřská škola Žimutice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I.Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání 1.Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání

Více

Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola, Praha 6, náměstí Svobody 2 I. Úvodní ustanovení Š KOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY (k 3. 10. 2016) 1. Školní řád mateřské školy (dále MŠ) je součástí vnitřních předpisů příspěvkové

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Vnorovy, okres Hodonín, příspěvková organizace, Dolina 602 696 61 Vnorovy ŠKOLNÍ ŘÁD Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání: Mateřská škola v rámci

Více

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola )

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola ) Školní řád Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6 (dále jen mateřská škola ) Mateřská škola je školou zřízenou podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborným a jiném vzdělávání,

Více

Čl. 1 Obecná ustanovení

Čl. 1 Obecná ustanovení Mateřská škola Třebíč, ul. Okružní, příspěvková organizace Okružní 962/13, 67401 Třebíč, tel. 568853045, IČO 709 40 223 Vnitřní směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání v Mateřské škole Třebíč, ul. Okružní,

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání ŠKOLNÍ ŘÁD I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního vzdělávání vychází ze školského zákona č.561/2004 Sb. a vyhlášky č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání a rámcového vzdělávacího programu pro

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná.

Více

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace Školní řád - Mateřská škola Tážaly Školní řád je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb.( školský zákon) a prováděcí vyhláškou

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 Školní řád MŠ Č.j.:MSHR 22/2016 Účinnost od: 1.9.2016 Spisový znak: Skartační znak: S5 Změny: Sídlo: Mateřská škola Horní Rybníky, Horní

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, příspěvková organizace se sídlem Masarykova 590/30, 412 01 Litoměřice IČO: 727 440 81

MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, příspěvková organizace se sídlem Masarykova 590/30, 412 01 Litoměřice IČO: 727 440 81 MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, se sídlem Masarykova 590/30, 412 01 Litoměřice Směrnice č. 7 Úplata za předškolní vzdělávání a stravné Účinnost od 1. 9. 2012 Aktualizace 1. 9. 2015 Mgr. Monika Mejtová Ředitelka

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, příspěvková organizace se sídlem Masarykova 590/30, Litoměřice IČO:

MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, příspěvková organizace se sídlem Masarykova 590/30, Litoměřice IČO: MATEŘSKÁ ŠKOLA LITOMĚŘICE, se sídlem Masarykova 590/30, 412 01 Litoměřice Směrnice č. 7 Úplata za předškolní vzdělávání a stravné Účinnost od 1. 9. 2012 Mgr. Monika Mejtová Ředitelka Aktualizace: Vydáno

Více

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od 1. 9. 2016 Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Trivium Plus o. p. s. Školní řád byl zpracován v souladu s platnými

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941, 580 01 Havlíčkův Brod Odloučené pracoviště Mateřská škola Havlíčkův Brod, Na Svahu 3049 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Ředitel Mateřské školy

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy IČO: 49 74 62 27 Č. j.: mš33/2014 Účinnost: od 1. září 2014 Počet stránek: 5 Školní řád mateřské školy Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující

Více

Školní řád školní rok 2014 / 2015

Školní řád školní rok 2014 / 2015 Mateřská škola Národní se zaměřením na ranou péči se sídlem : Národní 416/37, Praha 1 Školní řád školní rok 2014 / 2015 30 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon, ve znění pozdějších předpisů Mateřská škola

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Školní řád mateřské školy Č.j.: 1/2018 Účinnost od: 1. 8. 2018 Spisový znak: Změny: Skartační znak: S10 OBSAH: 1. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání a) Práva a povinnosti zákonných

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ Základní škola a Mateřská škola Jeneč Lidická 265 252 61 Jeneč www.skola-jenec.cz e-mail: skola@skola-jenec.cz tel: 732 331 125, 739 454 931 Údaje o škole: ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY JENEČ Odloučené pracoviště:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Olbramice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Bc. Alžběta Kozelská Schválil: Mgr. Sylva Hrušková Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2013 Platnost

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Přílohy: č. 1 Měsíční výše úplaty pro aktuální školní rok č. 2 Měsíční výše úplaty pro nadcházející školní rok č. 3 Žádost o prominutí úplaty Účinnost od: 1.

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Čl. 1. Základní ustanovení Tato směrnice je v souladu s 35 a 123 zákona 561/2004 Sb. ( školský zákon ) a s vyhláškou č. 14/2005 Sb. ve znění vyhlášky č. 43/2006

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840

ŠKOLNÍ ŘÁD ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Praha Tel. 241090230 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48

Více

SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola, Ústí nad Labem, V Zeleni 530/4, příspěvková organizace, IČO: 71294945 SMĚRNICE č. 2/2017 VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ Obsah: Čl. 1. Obecná ustanovení Čl. 2. Výše úplaty Čl. 3. Úhrada úplaty

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ Slapy u Tábora Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího.

Tento školní řád vstupuje v platnost dne Dnem přijetí tohoto školního řádu se ruší platnost řádu předchozího. Ředitel Základní školy a mateřské školy Vacov, příspěvkové organizace se sídlem Miřetice 38, 384 86 Vacov vydává na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 Úplata za předškolní vzdělávání

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Mateřská škola a Základní škola Ostopovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Organizační řád školy ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Č.j.: 248/2011 Vypracoval: Schválil: Bc. Ivana Bláhová Pedagogická rada projednala

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Proseč Rybenská 260, 539 44 Proseč u Skutče, IČO: 75018772 tel.: 469321291, www.zsprosec.cz, email: skola@zsprosec.cz ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE Č.

Více

Školní řád. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Provoz a organizace mateřské školy

Školní řád. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Provoz a organizace mateřské školy Školní řád Mateřská škola, Praha 8, Klíčanská 20 Vydal a schválil: Mgr. Šárka Fišerová, ředitelka školy Č.j. Platnost ode dne: 31.8. 2014 Účinnost ode dne: 1.9. 2014 Spisový znak: Skartační znak: Změny:

Více

Mateřská škola Rádlo, příspěvková organizace se sídlem Rádlo 3 ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: spisový/skartační znak 1/2017 A.1. A10 Eva Rydval, ředitelka školy

Mateřská škola Rádlo, příspěvková organizace se sídlem Rádlo 3 ŠKOLNÍ ŘÁD. Č.j.: spisový/skartační znak 1/2017 A.1. A10 Eva Rydval, ředitelka školy Mateřská škola Rádlo, příspěvková organizace se sídlem Rádlo 3 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: spisový/skartační znak 1/2017 A.1. A10 Vypracoval: Eva Rydval, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne Řád nabývá

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZŠ a MŠ, Bílá 1, Praha 6, 160 00 IČ: 48133833 Číslo jednací Účinnost od 7. 9. 2018 Spisový znak Skartační znak A 5 Ředitel ZŠ a MŠ, Bílá 1, Praha 6, vydává tento školní řád na

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Obsah: Školní řád mateřské školy Ředitelka mateřské školy Waldorfské školy Příbram mateřské školy, základní školy a střední školy v souladu s 30 odst. 1 a 3zák. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Sepekov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Předškolní vzdělávání zabezpečuje uspokojování přirozených potřeb dítěte. Rozvoj jeho osobnosti probíhá ve spolupráci rodiny a předškolního

Více

Školní řád pro školní rok 2015/2016

Školní řád pro školní rok 2015/2016 Školní řád pro školní rok 2015/2016 Č.j MŠ-OSV-34/2015 Ředitelka Mateřské školy, Kroměříž, Osvoboditelů 60, vydala podle zákona 561/2004 Sb. 30 tento školní řád: I. Práva a povinnosti I.1. Práva zákonných

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Hanušovice Okres Šumperk Příspěvková organizace IČO 603 41 807, DIČ CZ 603 41 807 Základní škola a Mateřská škola Hanušovice okres Šumperk příspěvková

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní

Více

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání. Č. j. MS/17/2016

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání. Č. j. MS/17/2016 Č. j. MS/17/2016 Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání Tento předpis je vydán v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 p. Mratín ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 p. Mratín ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 p. Mratín ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání

Více

Vnitřní řád MŠ Paršovice

Vnitřní řád MŠ Paršovice Vnitřní řád MŠ Paršovice 1) Provoz a režim dne mateřské školy Mateřská škola je otevřena od 6:00 do 16:00 Kapacita mateřské školy je 25 dětí v jedné třídě MŠ je zabezpečena videotelefonem sloužícímu k

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/239/16

Více

Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole

Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Mateřská škola Vizovice, okres Zlín Palackého nám. 888 763 12 Vizovice Směrnice č. 5 Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Obsah : 1. Úvodní ustanovení 2. Plátci

Více

Obsah směrnice: Základní škola a Mateřská škola Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913, okres Nový Jičín. Schválila:

Obsah směrnice: Základní škola a Mateřská škola Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913, okres Nový Jičín. Schválila: Základní škola a Mateřská škola Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova 913, okres Nový Jičín Směrnice č. 1 Směrnice ředitelky školy ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v Mateřské škole Markova

Více

Mateřská škola U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy Brněnec 22, 569 04 Brněnec, IČ: 75016257. Školní řád. Mateřské školy U dvou sluníček

Mateřská škola U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy Brněnec 22, 569 04 Brněnec, IČ: 75016257. Školní řád. Mateřské školy U dvou sluníček Mateřská škola U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy Brněnec 22, 569 04 Brněnec, IČ: 75016257 Školní řád Mateřské školy U dvou sluníček Ředitelka Mateřské školy U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy

Více

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.

JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny. JESLE M. Knesla M. Knesla 4056, 760 01 Zlín Organizační složka statutárního města Zlína tel. 577 439 554, e-mail. jesle.kneslova@volny.cz DOMÁCÍ ŘÁD JESLÍ V jeslích je poskytována péče zdravým dětem ve

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.: 40 Základní škola a mateřská škola Benešov, Na Karlově 372 Se sídlem: Na Karlově 372, Benešov ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 29.8.2016 Směrnice

Více

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY LEDNICE NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY LEDNICE NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Mateřská škola Lednice, příspěvková organizace, Břeclavská 360, 691 44, Lednice INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY LEDNICE NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Do mateřské školy jsou přijímány děti ve

Více

Školní řád mateřské školy Lubná

Školní řád mateřské školy Lubná Školní řád mateřské školy Lubná Předškolní vzdělávání doplňuje rodinnou výchovu a uspokojuje přirozené potřeby dítěte. Nabízí dítěti zajímavé a podnětné prostředí s mnoha specifickými činnostmi, které

Více

6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO

6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO 6.1.ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO SLUNEČNÁ 358, 262 23, JINCE, OKRES PŘÍBRAM 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 206 / 2014 Spisový znak: 1.4.

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Škola: 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Č.j.: 1MŠKV/Ř 348/2019

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/22/2017 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2017 Skartační znak: A5 Počet stran: 8 Podpis ředitele školy:

Více

Vnitřní řád školní družiny (ŠD)

Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Vnitřní řád školní družiny (ŠD) Č. j.: ZŠH/55/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 28. 8.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Postřižín, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Postřižín, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Postřižín, příspěvková organizace Školní řád MŠ Postřižín Č.j.: 1/2015 Účinnost od: 1. února 2015 Spisový znak: Skartační znak: S10 Změny: Aktualizace 7. září 2015 Aktualizace

Více

Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace: 27. 8.2013

Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace: 27. 8.2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vydává ředitelka Mateřské školy Letovice, Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola K Dolům v Praze 12, příspěvková organizace se sídlem U Domu služeb 29/2, 143 00 Praha 4 - Modřany ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Aktualizovala: Pedagogická rada projednala dne

Více

Mateřská škola U Topolů 3/688, Havířov Prostřední Suchá, příspěvková organizace

Mateřská škola U Topolů 3/688, Havířov Prostřední Suchá, příspěvková organizace Mateřská škola U Topolů 3/688, Havířov Prostřední Suchá, příspěvková organizace Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Obsah : Čl. 1 Úvodní ustanovení Čl. 2

Více

Školní řád MŠ 1. Práva zákonných zástupců dítěte: 2. Povinnosti zákonných zástupců dítěte: 3. Práva dětí:

Školní řád MŠ 1. Práva zákonných zástupců dítěte: 2. Povinnosti zákonných zástupců dítěte: 3. Práva dětí: Školní řád MŠ 1. Práva zákonných zástupců dítěte: na informace o prospívání svého dítěte, o jeho individuálních pokrocích, o průběhu a výsledcích jeho vzdělávání, podílet se na dění v mateřské škole, účastnit

Více

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. mateřské školy

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. mateřské školy Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Zpracovala: Schválila: Marta Juklová Mgr. Jana Kunstová Projednáno na pedagogické radě dne : 20. 10. 2011 2 Na základě ustanovení 30 zákona

Více

Školní řád. MŠ Chrást

Školní řád. MŠ Chrást Školní řád MŠ Chrást Mateřská škola Chrást, okres Plzeň - město, příspěvková organizace Školní řád mateřské školy Č.j.: Účinnost od: 1. 9. 2017 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Ředitel školy: Bc. Markéta

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, CEREKVICE NAD BYSTŘICÍ 507 77 Cerekvice nad Bystřicí 1 tel. 493 696 302 e-mail : skola@zscerekvice.org IČO : 70 981 817 bankovní spojení : č.ú. 181 165 292/0300 ŠKOLNÍ

Více

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., a vyhláškou 14/2005 o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Více

Úplata za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole

Úplata za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín Směrnice č. 2 / 2017 / MŠ Úplata za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole Vydal : Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva,

Více