Školní výqět. ,,Neučíme se pro školu, ale pro život. časopis žáků ZŠ a MŠ Sepekov. číslo: /2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní výqět. ,,Neučíme se pro školu, ale pro život. časopis žáků ZŠ a MŠ Sepekov. číslo: 2 2012/2013"

Transkript

1 Školní výqět číslo: /2013 časopis žáků ZŠ a MŠ Sepekov,,Neučíme se pro školu, ale pro život.

2 Letem školním světem 1) Program o husitství jsme zhlédli 19. prosince. Naše tělocvična oţila představením o husitských taktikách, bitvách a dalších zajímavostech. 2) Před Vánocemi jsme zavítali do Prahy. Tento výlet byl zčásti podpořen stokorunou (příspěvek od školy), kterou jsme si vydělali sběrem pet lahví a jablek na školním sadu. 3) Tradiční vánoční besídka se konala 18. prosince. S programem vystoupily všechny třídy, vystoupením přispěl také dramatický krouţek a školní sbor. 4) Předškoláček, při němţ se jiţ tradičně setkávají budoucí školáčci s učiteli, se uskutečnil 15. ledna. 5) Kaţdoroční zápis do 1. třídy se konal 18. ledna. Celkem se dostavilo 18 budoucích prvňáčků. 6) Soutěţ O nejsilnějšího ţáka proběhla v Milevsku. Celkem se jí zúčastnilo 35 chlapců. Naši borci dosáhli skvělého umístění, jako tým skončili ve své kategorii na třetím místě. Ivan Bambuškar se ve své kategorii jako jednotlivec umístil taktéţ na 3. místě. 7) Ţáci osmé a deváté třídy si na úřadu městyse Sepekov vyzkoušeli prezidentské volby. Ze všech devíti kandidátů to u nich vyhrál Karel Schwarzenberg. 8) Olympiáda v českém jazyce proběhla 7. února v Písku. Z naší školy se jí zúčastnily Bohumíra Rybáková (8.tř) a Pavlína Váchová (9.tř), která se umístila na 4. místě. 9) V tentýţ den, 7. února, proběhla ještě jedna, tentokrát sportovní soutěţ. Chlapci reprezentovali naši školu na okresním turnaji v halovém minifotbalu v Písku. Ze sedmi zúčastněných škol skončili na čtvrtém místě. 10) Program o zdravé výţivě zvaný Zdravá pětka momentálně probíhá ve všech třídách naší školy.

3 A jéje! Co se tady děje?! Nový přírůstek do 9. třídy!! Nikdy jsme nevěřili, ţeby se kluci z 9. třídy dokázali postarat o něco ţivého. Jednou o poleďnákusi naši mazáci přinesli do školy kotě. Pojmenovali ho Bongo. Ve třídě mu udělali pelíšek, jídlo a vyrobili hračku. Dnes uţ je zpátky u svých majitelů, ale na svůj dobrodruţný výlet mezi deváťáky určitě nezapomene. K Vánocům jsme naší paní třídní učitelce nemohli neudělat radost. Nikdy bychom nevěřili, ţe při vyprávění pouhého vtipu můţe prasknout lavice, která vydrţela uţ tolik katastrof. Takže vtip za čtyři stovky! Čerti, Mikuláš a andělnavštívili i naši školu!a světe div se, my jsme přeţili! Nejprve čerti obešli všechny třídy a rozdali dětem sladkou mňamku. Ti, kteří zlobili, byli odneseni, ale velmi rychle zase vráceni. Poté se čert, Mikuláš a anděl vypravili do zdejší školní jídelny, kde dětem z první třídy rozdali mikulášskou nadílku. A na téma škola jsme vybrali jeden vtip. Učitelka napsala ţákovi do ţákovské kníţky: "Smrdí, umývat!" Otec odepsal: "Učit, nečuchat!"

4 Perličky Tradičně v našem časopisu nemohou chybět perličky. Trošku oddychu a pobavení vám přináší právě tato rubrika Napište a odevzdejte perličky! My je pak jenom dáme do elektronické podoby a vytiskneme v našem časopisu. Jak jednoduché. Nemyslíte? Tak neváhejte a piště, ať se společně pobavíme. Paní učitelka se ptá: Jak se jmenuje samice od jelena? Ţákyně váhá, a tak jí paní učitelka poradí, ţe to začíná na L. Ţákyně rychle odpoví: Listonoška. 2. třída Řada vyjmenovaných slov po m : my, mýt, myslet, mýlit se, pampeliška (mělo být chmýří). 3. třída Při rozboru básně Brouk v hlavě se vyučující zeptala: Co je myšleno tím brouk v hlavě? Aktivní ţáček se přihlásí: To jsou vši, paní učitelko! 4. třída O hodině matematiky: Pravý úhel je větší neţ levý úhel. Jsem zaměstnaný jako normální člověk? Nebo jsem slavný? Kdo chybí? Ondra A ten má co? (za téma) Ten má angínu. 9. třída 5. třída 9. třída O hodině chemie se ţák zeptal: Paní učitelko, co mi vychází na vysvědčení? Paní učitelka odpověděla: Dostaneš za pět! Ţák: Nehraju. Paní učitelka: Já se neptám! 9. třída

5 Na 5 min s Do dalšího čísla časopisu jsme si pro vás připravili rozhovor s paní zástupkyní a učitelkou Irenou Kotalíkovou 1. Baví vás vaše práce? Ano. 2. Čím jste chtěla být jako malá holka? Překvapivě učitelkou. 3. Co říkáte na aktuální téma - amnestii? Amnestie podle mého mínění byla značně rozsáhlá, neočekávaná a pro vězeňská zařízení nepřipravená. V takovém rozsahu s ní nesouhlasím. 4. Jaký máte názor na Justina Biebera? Bez názoru. 5. Co si myslíte o letošní 9. třídě? Ve třídě neučím. Podle mého je to třída, kde většina ţáků má velké šance uspět na středních školách. Doufám, ţe jsou dobrá parta, kterou zůstanou i po ukončení ZŠ. 6. Myslíte, že váš silný hlas budí u žáků respekt? To musíte vědět spíš vy. 7. Čím vás dokážeme nadchnout a naopak rozčílit? Nadchnout se dokáţu pro cokoliv zajímavého a nemusí se to týkat pouze výcviku psů. Rozčílím se dost často kvůli lidské omezenosti. S tou se ale nedá bojovat.

6 Hudba P!NK v Praze! Americká popová a R&B zpěvačka P!nk neboli Alecia Beth Moore oznámila své evropské turné, které se koná v roce V jeho rámci navštíví i Českou republiku. Je to jedna z nejoblíbenějších zpěvaček této doby. Trojnásobná drţitelka Grammy, zpěvačka, skladatelka a herečka (můţete ji vidět ve filmu Charlieho Andílci 2) se do České republiky vrátí po třech letech. Koncert se uskuteční 10. května 2013 v praţské O2 Areně. Představí tam své nové album The Truth About Love. Vstupenky můţete zakoupit na internetové stránce Jejich cena se pohybuje od 850 Kč 1100 Kč. Hudební události roku největší peckou roku se stal korejský song Gangnam Style od zpěváka PSY, který uţ na YouTube zhlédlo přes miliardu lidí - Carly Rae Jepsen se proslavila svým hitem Call me maybe - zpěvačka Adele získala šest cen Grammy a úspěšný rok završila písničkou Skyfall ze stejnojmenné bondovky - v Praze se objevilo mnoho známých skupin: Red Hot Chili Peppers, Coldplay nebo Muse - P!nk vydala své další skvělé album, které nese název The Truth About Love - nejlépe oblékanou zpěvačkou se stala populární americká zpěvačka Lana Del Rey - popová skupina One Direction vydala své druhé album Take Me Home

7 Hudební anketa Tentokrát jsme se vám poloţili všeobecné otázky z hudební branţe. 1. Kdybys založil/a kapelu, jak by se jmenovala? 2. Jaký styl byste hráli? A proč? 3. Písnička Gangnam Style od zpěváka PSY hnula světem. Zaujal tě právě tento song? A proč? Josef Pokorný, 1. tř. 1. Pepsi Cola. 2. Asi by to byly dechovky. 3. Líbí se mi Český Styl. Stanislav Vinkler, 2. tř. 1. Byl bych Karel Gott. 2. Hrál bych punk. 3. Ne, nelíbí se mi. Je to trapné. Martin Turek, 3. tř. 1. Kubano Rock, protoţe to nemá rád můj brácha. 3. Tak zaujal mě, protoţe ho nemá rád můj brácha. Lukáš Cihlář, 4. tř. 1. ÓKÁ! 2. Pop a rock. 3. Jo, je dobrá kvůli tanci. Filip Šťastný, 5. tř. 1. Líšnikáři. 2. Nějaký Kabáty, protoţe jsou dobrý. 3. No, noo Nepatří mezi nejlepší. Jaroslav Beran a Martin Kálal, 6. tř. 1. Zhulený Veverky. 2. Rap, protoţe jsme zhulený. 3. Nelíbí, je to korejská kravina. Ondřej Bolek a Martin Filipín, 9. tř. 1. Jmenovali bychom se JD - Dvojitej průstřel jater. 2. Hráli bychom techno - disco a na přání dechovky (např. Sokolíci). 3. Ondru zaujal (kvůli videoklipu a dobré řeči). Martina ne, protoţe nerozumí ani slovu.

8 Tip na výlet Chystáte se po dlouhé zimě někam na výlet? Vydejte se na Onen svět! K tomuto kopci se dopravíte autem, ale pro turisty se nabízí skvělé řešení. Na Onen svět totiţ vede zajímavá stezka. Má celkem 66 kilometrů a přes 30 stanovišť a je tak nejdelší naučnou stezkou v České republice. A co je na tom nejzajímavější? Vede i přes Sepekov a nedávno bylo jedno takové stanoviště vybudováno i u nás, u hráze rybníka Farka. Stojí zde informační tabule, kde se turisté mohou dozvědět něco o naší obci, ale také posezení. Samotný začátek této stezky je u vrchu Semenec u Týna nad Vltavou. Vede přes spoustu turisticky zajímavých míst. Pokud vyjdete ze Sepekova, čeká vás túra přes Milevsko, Hrejkovice, Kovářov a Předbořice. Takže sbalte řízky a SPORTU ZDAR. Stanoviště stezky na Onen svět u Farky v Sepekově Zdroj obrázku:

9 Banány Banán. Ovoce, které se moţná zdá být obyčejné. Ale ve skutečnosti - co o něm vlastně víte? Moţná to, ţe je ţlutý. Také to, ţe je podlouhlého tvaru. Mezi první zmínky o banánech můţeme uvést třeba zápisy v buddhistické kronice. Alexandr Veliký objevil chuť banánu v údolích Indie v roce 327 před naším letopočtem. První sad byl nalezen v Číně roku 200 našeho letopočtu. Kdyţ banány objevili arabští kupci, rozšířili je po většině území Afriky. První banánové sady byly vybudovány v roce 1502 portugalskými kolonisty v Karibiku a ve střední Americe. Banány rostou na stromě zvaném banánovník v takzvaných trsech. Dozrávají při transportu do obchodů - trhají se nedozrálé. Po jablkách jsou banány nejvíce konzumovaným ovocem. Banány v číslech - 80% banánu můţeme konzumovat, zbylých 20% tvoří slupka. - v roce 2002 se prodalo přes 12 milionů tun banánu - při transportu nebývají banány v prostředí, kde je teplota niţší neţ 13,5 stupňů

10 Citáty Láska Kaţdý jsme anděl s jedním křídlem. Abychom mohli vzlétnout, musíme se obejmout. (Neznámý autor) Láska na první pohled je zároveň posledním pohledem rozumu. (Jean-Richard Bloch) Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, neţ být milován pro to, co nejsi. (Kurt Cobain) Láska je nejkrásnější trápení, které tkví v poníţení lidské hrdosti (John Lennon) První láska je los, který nevyhrává, ale celý ţivot si pamatuješ jeho číslo. (Emile Zola) Seneca Odmítáme ty, co nás milují, a milujeme ty, co nás odmítají. (Seneca)

11 Fashion Pro toto číslo jsme si pro vás připravili různé vázání šátků. Způsobů, jak uvázat šátky, je mnoho, a tak jsme vybrali podle nás ten nejlepší. Budete potřebovat pouze šátek, šikovnost a trpělivost! 1. Vezměte si dlouhý šátek a dejte si ho za krk (rozdělte ho na delší a kratší část). 2. Delší část si dvakrát obmotejte kolem krku. 3. Jeden konec provlečte obmotaným šátkem. 4. Z konců uvaţte uzel na stranu. 5. Konečný vzhled šátku

12 Knižní koutek Rád/a čteš? Tak to si oblíbíš naši novou rubriku Kniţní koutek, ve které se dočteš o kniţních novinkách a všem ohledně knih. Pro začátek jsme si pro vás připravili ţebříček nejčtenějších knih na naší škole. Doufáme, ţe se vám bude koutek líbit a některá kniha zaujme vaši pozornost, přečtete si ji a napíšete nám váš názor! Oblíbená kniha 1. stupeň 1. Klub záhad 2. Harry Potter 3. Krteček 2. stupeň 1. Twilight saga 2. Harry Potter 3. Narnie Zajímavost: Opravdu nás některé odpovědi velice pobavily. Ţáci druhého stupně si totiţ oblíbili televizní program, coţ je četba, která se zdá být na naší škole hodně populární. Tak doufáme, ţe vaší poslední přečtenou knihou nebyl slabikář!

13 To nevymyslíš! Máte také nějakou zajímavou historku, o kterou byste se s námi chtěli také podělit? Jestli ano, neváhejte a hoďte ji v pátek do krabice! Inspiraci si můţete vzít od nás, ţáků 9. třídy Lyžařský výcvik Kdyţ se řekne školní historka, okamţitě se mi vybaví náš lyţařský výcvik, který jsme absolvovali se třídou z Jistebnice. Asi si dokáţete představit, jak to mohlo vypadat, kdyţ máte chatu plnou puberťáků na lyţařském výcviku Jak uţ to tak bývá, holky nesměly chodit ke klukům do pokoje. Asi je vám hned jasné, ţe jsme se drţeli svého zlatého pravidla: zákazy jsou od toho, aby se porušovaly. Takţe se všechny chlapecké pokoje rozhodly udělat exkurzi právě do našeho dívčího sídla. Hráli jsme hry, povídali a tak trošku nás slyšela celá chata. Jako na potvoru byl naproti nám pokoj plný paní učitelek. Samozřejmě nám nedocházelo, ţe hluk z našeho pokoje otřásá celým Moníncem. Najednou se ozval pronikavý hlas a všichni ztichli. Irenka! vyjekli jsme jednohlasně. Ostatní nenapadlo nic jiného, neţ nacpat asi dvanáct lidí do 2x1m velké koupelny! Já jsem rychle utekla na záchod a zabouchla dveře. Pomalu cvakla klika a na naší chodbě se objevil chumel pedagogů. Tak pojďte, pojďte vyzvala nás paní učitelka a otevřela dveře do koupelny. Nestačila se divit, kdyţ z takové malé místnosti vyskákalo tolik dětí. Já jsem jen poslouchala napomínání a přemýšlela, co udělat. Tak jsem počkala na správnou příleţitost, spláchla a zapínajíc si poklopec vyšla ze dveří se slovy: Co se děje?. Tím jsem dovršila atmosféru a všichni se začali smát Nakonec jsme lyţák přeţili i s těmi průšvihy, kterých bylo opravdu dost! Tereza Šebíková, 9. tř. Veselá příhoda Jednou jsme byli se třídou na výletě v Českém Krumlově. Mám za to, ţe to bylo na konci osmé třídy. A na tomto výletě se mi stala vtipná, ale pro mne nijak příjemná historka. Vlastně jsem se tomu nesmál vůbec, připadal jsem si hrozně trapně. No nic, jdeme k věci. Ráno jsem vstal z postele, rychle se oblékl, umyl, nasnídal a utíkal do školy. Jak jsem se tak těšil, zapomněl jsem doma pláštěnku, coţ se mi také vymstilo, ale k tomu se teprve dostaneme. Cesta autobusem byla jako vţdy zajímavá a také dlouhá, některé z nás uţ to i unavilo. Kdyţ jsme dorazili na místo, vyrazili jsme na Kleť. Po zdolání vrcholu snad kaţdého z nás bolely nohy. Naštěstí jsme mohli doplnit energii v krámku s občerstvením. Snědli jsme řízky, které nám maminky zabalily do našich svačinových boxíků a šli jsme se podívat na rozhlednu. A teď uţ se konečně dostáváme k té trapné situaci! Kaţdý dostal kartičku, aby se mohl dostat přes zábranu ke schodům. Já, jako vţdy, jsem chtěl být vtipný a přelézt zábranu, ale to se mi opravdu vymstilo a z kraťasů byla najednou dámská sukně! Všichni se mi smáli, a aby toho nebylo málo, začalo hrozně pršet no a já neměl pláštěnku. Nejen, ţe jsem tedy měl z kalhot sukni, ale ještě jsem vypadal jako zmoklá slepice. Výlet k nezaplacení! Ondřej Mašek. 9. tř.

14 Střípky Líbí se vám náš časopis? A chtěli byste nám s ním pomoct? Tak neváhejte a pište nám svoje písničky, básničky a veselé příhody. Jak? Jednoduše. Svoje příspěvky vhoďte do ţluté krabice, se kterou vás kaţdý pátek obcházíme. I díky vám je náš časopis o krůček lepší. Vaše texty vţdy necháváme bez jakéhokoli zásahu do gramatiky, myslíme si, ţe takto budou vaše příspěvky ještě zajímavější. Teď uţ vaše díla BRATŘI Jeden dva tři My jsme bratři. My jsme bratři grimmů a pouštíme si primu. Jednou tam byl překladač a jedl tam vysavač. Byl tak dobrej a taky vtipnej. Byl takový vtipálek I kdyţ holda nadávek. Michal Zelenka, 4. třída ŠKOLA Za co pane boţe za co? Musím chodit do školy. Za co pane boţe za co? Musíme psát úkoly. Za co pane boţe za co? Zas jeden rok trápení. Kristýna Vuová a Zuzana Holubová, 4. třída

15 Mlask Tentokrát se na rubrice Mlask podílela 4. třída. Kaţdé pondělí právě tato třída pod vedením paní učitelky Kluiberové podniká vaření v nově vybavené kuchyňce. Jednou jsme je přepadli, abychom se dozvěděli, jak moc velcí to jsou kuchaři. A teď uţ recept jejich připraveného moučníku. Grankové řezy Těsto: 250g cukru 1dl vody 5 ţloutků 1dl oleje 250g hladké mouky 1 prášek do pečiva sníh z 5 bílků Všechny tyto ingredience smícháme. Polovinu těsta dáme do jiné mísy a promícháme ho s kakaem. Pudink: 800ml mléka 5 lţic cukru 2 pudinky Vytvořený pudink nalejeme na těsto a dáme ho do trouby péct. Krém: 250ml šlehačky 2 vanilkové cukry 500ml zakysané smetany Upečené těsto s pudinkem necháme vychladnout. Poté, co nám těsto vychladne, potřeme ho krémem. Nakonec řezy posypeme Grankem! Dobrou chuť!!

16 Minifotbal se konal turnaj minifotbalu v Obloukové hale v Písku. Turnaje se zúčastnilo osm druţstev. Naši ţáci v prvním zápase hráli proti Gymanáziu Písek, které porazili 3:0. Druhý zápas prohráli 0:3 s vítězem celého turnaje, kterým byla ZŠ Šobrova Písek. Poslení zápas ve skupině remízovali naši chlapci 1:1 se ZŠ Jana Husa a postoupili do boje o 3. místo. Utkali s druţstvem z Čimelic. V základní hrací době byl stav tohoto utkání 0:0, a proto se musel kopat penaltový rozstřel, ve kterém byly úspěšnější Čimelice. Naši ţáci obsadili tedy 4. místo. Silák Dne se v Milevsku uskutečnila soutěţ,,o nejsilnějšího ţáka za účasti 35 ţáků z těchto škol: Bernartice, Sepekov, 1. ZŠ Milevsko a 2. ZŠ Milevsko. Dohromady se soutěţilo ve 4 kategoriích: trojskok z místa snoţmo leh-sed shyby zdvihání činky s 50% hmotnosti Naše škola se umístila na krásném 3. místě a nejsilnějším ţákem se stal Ivan Bambuškar.

17 Ftipy V hodině přírodopisu povídá profesor: Nehulákej tam vzadu, ať nevzbudíš ostatní! Pepíček sedí na zkoušce proti učiteli a učitel se ho ptá: Kdyţ dva lidé spolu hovoří a jeden z nich je hlupák, co se stane? Ten druhý neudělá zkoušku. Před písemkou: Doufám, ţe nikoho neuvidím opisovat. Z prostřední řady se ozve: Taky doufáme." Před školou visí cedule: Řidiči, pozor, nepřejeďte děti! Druhý den přibude na ceduli nápis: Počkejte si na učitelku! Učitel se ptá ţáka: Máš domácí úkol? Ne. Odpovídej celou větou! Nemám! Učitel hubuje ţáka: Jak to, ţe jsem tě viděl jezdit na kole, kdyţ jsi byl tak hrozně nemocný? Já jsem prosím jel z posledních sil pro pana doktora.

18 Hádanky Bez klíče a víka schránka pokladní, a přece je zlatý poklad v ní. Co je to? Vajíčko Kořeny má skryté v zemi, vypíná se nad jedlemi, stoupá pořád výš a výš, ale růst ji nevidíš. Co je to? Hora Pod dubem leţí na trávě, rádiovku má na hlavě. Co je to? Ţalud Má sto jehel, ţádnou nit. Umí dupat ne však šít. Co je to? Jeţek Nemá zuby, ale kousat umí. Nemá pusu, ale hvízdá. Co je to? Vítr Které zrcadlo na jaře zmizí? Led Chodí kaţdý den ven, a přece je stále doma. Kdo je to? Šnek Chodí panna po městě, okének má nad dvě stě. Kdo je to? Cibule Je to chlupatý, a kdyţ ho rozdráţdíš tak se postaví. Kdo je to? Medvěd Sedí pán na blátě v zeleném kabátě. Kdo je to? Ţába Chodí do vody po hlavě, ale neutopí se. Co je to? Vařečka Kdo mne má v kapse, nemá v ní nic. Co je to? Díra

19 Výtvarná soutěž Jak uţ jistě víte, tématem výtvarné soutěţe byl Dětský karneval. Měli jsme hodně, opravdu hodně těţký úkol vybrat ty nejhezčí obrázky. Ale jelikoţ je to soutěţ a někdo musí být vítězem, tak nám nic jiného nezbývalo, neţ vybrat tři nejlepší. Obrázky se vám moc povedly a za to vás velice chválíme!! Hodnotíme, kvalitu vypracování, zvolenou techniku a samozřejmě nápad. Zde si můţete prohlédnout obrázek, který se umístil na prvním místě. Další dva oceněné obrázky pověsíme na naši nástěnku. Děkujeme a těšíme se na vaše další hezké obrázky! Příští téma: Jak si představuješ prázdniny? Nakreslete, na co se těšíte o prázdninách, jaký výlet máte v plánu, co budete v těchto volných letních dnech dělat, můţete ale nakreslit klidně něco úplně jiného, mělo by to však souviset s prázdninami. Umístění: 1. místo Kateřina Bendová, 3. tř. 2. místo Milena Pokorná, 5. tř. 3. místo Kristýna Vuová, 4. tř. 1. místo

20 Sebeobrana pro začátečníky Rozhodli jsme se přidat novou rubriku do našeho školního časopisu, protoţe se zajímáme o bojová umění a bojové sporty. Napadlo nás ukázat vám pár sebeobranných chvatů, které by se vám mohli jednou hodit. V prvním díle vás naučíme obranu proti škrcení. Útočník škrtí svou oběť Sepneme ruce A udeříme do protivníkova loktu

21 Hledej s liškou Bystrouškou Soutěţíte rádi? Čtete rádi náš časopis? Pak je tu právě pro vás naše soutěţ Hledej s liškou Bystrouškou! Jak na to? Pečlivě si Školní výqět přečtěte a odpovězte na následující otázky. Své odpovědi vhazujte do ţluté krabice, se kterou vás vţdy v pátek obcházíme. Na vylosovaného výherce čeká sladká odměna. 1. Co bylo ve středověku nejvznešenějším jídlem? 2. Kdo vyhrál výtvarnou soutěţ? 3. Kolik druţstev se zúčastnilo minifotbalu v Písku? 4. Jaká je nejoblíbenější kniha na druhém stupni? 5. Co nového jste se mohli naučit z rubriky Fashion? 6. Poznali jste figuranty v rubrice Sebeobrana pro začátečníky? 7. Jak zní tajenka Pohádkové kříţovky? 8. Kolik učitelů jsme zmínili v tomto čísle? 9. Která třída si dočasně adoptovala malé kotě? 10. Kolik očí je na fotce z rubriky Mlask? připravily: Pavlína Váchová, Diana Benediktová a Tereza Šebíková, 9. tř. Nejčastější jméno Rekordy Hledal jsem pro vás nejčastější jméno na naší škole a tady jsou výsledky: Klučičí nejčastější jméno je: 1. Michal 8x 2. Martin 6x 3. Filip 5x Holčičí nejčastější jméno je: 1. Michaela 4x 2. Martina a Zuzana 3x 3. Klára, Kateřina, Sára, Lucie, Nikola, Denisa, Adéla, Eliška, Klaudie a Kristýna 2x

22 Očkem do školní družiny V letošním roce navštěvuje druţinu celkem 39 dětí. Mohou se zde těšit z nového vybavení, přibyly jim totiţ sedací vaky, ale také nové hry, z nichţ si děti oblíbily aktivní mapu. Mimo her se děti těší z pestrého programu, který pro ně paní druţinářka připravuje. Například si uţily dětský karneval, kde tančily, soutěţily a hrály spoustu her. Do budoucna se děti mohou těšit na velikonoční dílničky, kde samozřejmě nebude chybět zdobení kraslic. Děti se ve školní druţině zkrátka nenudí a všechny tam chodí rády. Karneval ve školní druţině

23 Na závěr bychom také chtěli poděkovat paní učitelce Aleně Dolejškové, třídní učitelce 6. třídy, která se s námi loučí. Doufáme, ţe její nový přírůstek do rodiny nebude stejně tak zlobivý jako my! A zároveň bychom chtěli přivítat naši novou paní učitelku Evu Novákovou. Michal Zelenka, 4. tř. Kristýna Vuová, 4. tř. Zuzana Holubová, 4. tř. Michal Pecka, 8. tř. Ivan Bambuškar, 8. tř. Daniel Smrčina, 9. tř. Daniel Strada, 9. tř. Ondřej Mašek, 9. tř.

Tereza Šebíková Pavlína Váchová Diana Benediktová šéfredaktorka zástupkyně korektura

Tereza Šebíková Pavlína Váchová Diana Benediktová šéfredaktorka zástupkyně korektura Redakce Redakce časopisu 2012-2013 2012-2013 Tereza Šebíková Pavlína Váchová Diana Benediktová šéfredaktorka zástupkyně korektura Klára Peterková Bohumíra Rybáková Martina Váchová Filip Cmunt redaktorka

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

vás v čase zimy a sněhových radovánek!!! -----------------------------------------------------------------------------------------------

vás v čase zimy a sněhových radovánek!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------- ZŠ SVATÉ ZDISLAVY V KOPŘIVNICI VYDÁVÁ ŠKOLNÍ ČASOPIS PRO ROK 2010/11 Smajlík 3. číslo Zdraví dravíme vás v čase zimy a sněhových radovánek!!! -----------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

www.zsspecrymarov.cz Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček 1. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. ÚVOD Odborný tým pracovníků Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, o. p. s. se na základě svých odborných

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz Úvod Dobrý den, váţení čtenáři, je tady konec dalšího měsíce a s ním i předposlední číslo našeho školního časopisu Plováček. Doufám, ţe se těšíte na příští měsíc. Já děsně. A víte proč?? Pokud nevíte,

Více

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!!

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! ročník 5. číslo 3 Únor - Březen 08 vydává: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115. V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! Také zde opět naleznete spoustu zábavy,her,vtipů

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014

Třída 1. B. vítáme Vás. školní rok: 2013 2014 Třída 1. B vítáme Vás školní rok: 2013 2014 Do naší školičky nastoupily tři první třídy. Naše třída je 1. B. Nás prvňáčků se v 1. B sešlo 20. Z toho je 13 chlapců a 7 dívek. Učí nás paní učitelka Helena

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA

ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA ŠKOLÁČEK LEDEN 3.ČÍSLO 2015/16 OBHÁJILI JSME TITUL EKOŠKOLA Nejdůležitější body: Nechtěl bych tam žít V pubertě České obyčeje Nechceme války ani terorismus Anketa : Moje nejoblíbenější kniha 11. prosince

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Anglické divadlo (24. září 2012)

Anglické divadlo (24. září 2012) Anglické divadlo (24. září 2012) Jackie and the Giant (1. stupeň) Napínavý příběh o malé dívce Jackie, která prchá před zlým obrem a na své cestě se setkává s obrem hodným, který jí může pomoci. V obřím

Více

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Bajtík Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Ani jsme se nenadáli a už máme čtvrtinu školního roku skoro za sebou. Blíží se nám zima, Mikuláš a dokonce i Vánoce, ale jsou před námi ne všemi oblíbené čtvrtletní písemné

Více

Guťák. Prosinec 2k16. Autoři: Zdroje: František Fiala David Haluška Jan Martinek

Guťák. Prosinec 2k16. Autoři: Zdroje: František Fiala David Haluška Jan Martinek Autoři: František Fiala David Haluška Jan Martinek Prosinec 2k16 Guťák Zdroje: http://www.recepty.cz/ recept/vanilkové rohlíčky Školní fotogalerie Wikipedie inovinky.cz Google obrázky Obsah: Vtip: Co nás

Více

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ ZPRAVODAJ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ LEDEN ÚNOR 2015 Něco z pranostik lednových Jak vysoko v lednu leží sníh, tak vysoko tráva poroste. Je-li leden nejostřejší, bude roček nejplodnější. Je-li teplo v lednu, sahá

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem. Ročník 12. 2. číslo

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem. Ročník 12. 2. číslo Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 12 2. číslo 2012 2013 Obsah 1. Narozeninová oslava 2. Rozhovor s ředitelem školy 60 let 3. Afrika 4. Mikuláš 5. Vánoční šplh 6. Florbal 7. Kolínská laťka 8.

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

ROZHOVOR. Tentokrát jsme se rozhodli udělat rozhovor s nějakým učitelem, namísto s ţákem. Pan učitel Vraník nám tedy zodpověděl pár otázek.

ROZHOVOR. Tentokrát jsme se rozhodli udělat rozhovor s nějakým učitelem, namísto s ţákem. Pan učitel Vraník nám tedy zodpověděl pár otázek. ROZHOVOR Tentokrát jsme se rozhodli udělat rozhovor s nějakým učitelem, namísto s ţákem. Pan učitel Vraník nám tedy zodpověděl pár otázek. MS: Chodil jste do školy a byl jste také dítě. Byl jste vzorným

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2007/2008 číslo: 7

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2007/2008 číslo: 7 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2007/2008 číslo: 7 Obsah: Slovo ředitele školy, akce v uplynulém měsíci, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Červen 2008 TOCHOVICE 76 262

Více

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy 2016/ vydání

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy 2016/ vydání ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy 2016/2017 1. vydání Prázdniny končí, děti jančí. Stejně jako každý rok prázdniny končí a škola začíná. A jako každým rokem žáci 8. ročníku pro vás připravují školní časopis. Budeme

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Jakub. Ondra. Milí čtenáři,

Jakub. Ondra. Milí čtenáři, Milí čtenáři, blíží se konec června a s nimi i Vaše vytoužené a očekávané letní prázdniny. Ještě před tím než se vydáte vstříc dobrodružstvím, přečtěte si poslední číslo Sovího zpravodajství ročník 2015/2016

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

OKRESNÍ KOLO VE FLORBALU ZŠ - CHLAPCI

OKRESNÍ KOLO VE FLORBALU ZŠ - CHLAPCI [1] OKRESNÍ KOLO VE FLORBALU ZŠ - CHLAPCI Rakovník, pondělí 21. 11. 2011 GZWR RAKOVNÍK JESENICE 1. ZŠ RAKOVNÍK MŠEC SKÓRE BODY MÍSTO GZWR RAKOVNÍK 4 : 1 2 : 1 11 : 0 17 : 2 9 1. JESENICE 1 : 4 2 : 0 1

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Z Wigymu P řed pár týdny jsem několik maturantů zaskočila pár otázkami ohledně jejich maturit. Tady jsou. Ptáte se, jak tito čtyři maturanti dopadli? Jsou z nich absolventi, což znamená, že DOBŘE. Blahopřejeme

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

ČASOPIS DĚTÍ Z DD OPAVA

ČASOPIS DĚTÍ Z DD OPAVA ČASOPIS DĚTÍ Z DD OPAVA Dětský domováček ÚNOR 2015 Autor : Barbora S. Co je nového? Tak si to představte Ze začátku jsem si myslela, ţe tato rubrika nebude pravidelná, vţdyť, co nového by se pořád mohlo

Více

Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým

Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým Časopis vydávaný Obecním úřadem Javorník Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE Zápis z prosincového zasedání 12.12.2011 1. Určení

Více

Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová. Měsíčník jedné třídy březen 2015

Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová. Měsíčník jedné třídy březen 2015 Na tomto čísle se podíleli: Adélka Zídková Matěj Knotek Jan Suchopár Krista Bendová Veronika Tomášová Měsíčník jedné třídy březen 2015 MINI REPORTÉR Mini úvod Pokud již čtete úvod, znamená to, že držíte

Více

Opakování ČJ 2. Ročník 1.

Opakování ČJ 2. Ročník 1. Opakování ČJ 2. Ročník 1. Úkol 1: V každém řádku škrtni slovo, které tam nepatří. Zajíc, liška, jablko, veverka, divočák, srnec, jelen Lev, tygr, opice, žirafa, krokodýl, slepice, velbloud Kráva, tele,

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 Obsah: Slovo ředitele školy, hrajeme si s pohádkou, Divadelní představení, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Březen

Více

Adélka Kavková 3.třída

Adélka Kavková 3.třída Adélka Kavková 3.třída Obsah Obsah...1 Slavíme společně - leden.. 2 Výlet do mýdlárny. 3 Hrátky s čerty.....4 Hurá do kina 5 Prvňáčci v Betlémské kapli 6-7 Adventní dílny ve fotografii.8 Úspěch na IT olympiádě

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

ZDARavíme vás! Po prázdninách nás tu máte zpět. Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články:

ZDARavíme vás! Po prázdninách nás tu máte zpět. Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články: ČÍSLO 23 ČÍSLO 29 29 (3. (1. VE ŠKOLNÍM ROCE 2010/2011) 2012/2013) (1. VE ŠKOLNÍM ROCE 2012/2013) ZDARavíme vás! Po prázdninách nás tu máte zpět. Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články:

Více

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni Patronus 15/05 Školní hřiště od Veni Rozhovor s profesorem Severusem Snapem (Ředitel klubového Zmijozelu) 1) Jak moc jste si podobní s knižním Snapeem? Jaký na něj vůbec máte svůj názor? S knižním Severusem

Více

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!!

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! duben 2012 XI. ročník 10, Kč www.zshavl.cz Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! Co se děje v devítkách? Habrová seč Něco pro budoucí šesťáky! Košíková Rozhovory B.M. 9.B ÚVODNÍK Ahoj, zdravím všechny

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník

Přestavlcká JEDNIČKA. Občasník Přestavlcká JEDNIČKA Občasník Úvodník Vážení a milí čtenáři, jsme moc rádi za kladné ohlasy na naše první číslo Jedničky. Zejména Vás zaujala rubrika Tajemný kout. Jedna teta kuchařka dokonce nelenila

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši.

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši. REDAKČNÍ RADA Hana Fröhlichová (4.A) Jana Hanzlíková (4.A) Matěj Mach (4.A) David Veltruský (5.A) Tereza Poštulková (5.A) Klára Červenková (5.A) Tereza Šobková (5.A) Eliška Suldovská (6.A) Veronika Břendová

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LISTOPAD 2018 CO JSME VE ŠKOLE ZVLÁDLI BĚHEM LISTOPADU POTKÁVAT SE POTKALI JSME SE NA RODIČÁCÍCH Znovu Vás přišlo víc než 90% Chceme, aby se Vaše děti cítily ve škole

Více

Účast školy v soutěžích a olympiádách. a) Účast na akcích celostátního charakteru:

Účast školy v soutěžích a olympiádách. a) Účast na akcích celostátního charakteru: Účast školy v soutěžích a olympiádách a) Účast na akcích celostátního charakteru: STONOŢKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2004 odesláno 163 vánočních pozdravů Vánočního koncertu STONOŢKY v praţské Lucerně

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME

Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Leden 2012 CHOVÁM, CHOVÁŠ, CHOVÁME Na začátku roku jsme se rozhodli, že vás provedeme naším školním chovákem. O jeho chod se stará parta nadšených dobrovolníků z různých tříd. Scházejí se zde nejen o přestávkách,

Více

Dne 27. 1. 2016 se uskutečnilo přátelské utkání ve vybíjené dívek z druhého stupně naší školy.

Dne 27. 1. 2016 se uskutečnilo přátelské utkání ve vybíjené dívek z druhého stupně naší školy. Dne 27. 1. 2016 se uskutečnilo přátelské utkání ve vybíjené dívek z druhého stupně naší školy. Ačkoli byl i bez turnaje předem známý vítězný tým, soupeřky se hrdě utkaly s neporazitelnými. Hrály se dvě

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

TÝDEN DEN DEN DEN DEN DEN

TÝDEN DEN DEN DEN DEN DEN TÝ 4 určování důležitých informací Když čtenáři určují důležité informace, rozpoznávají, jaký druh textu čtou, a soustředí se na nalezení podstatných myšlenek, událostí nebo detailů v textu. V naučných

Více

V tomto díle se dočtete o:

V tomto díle se dočtete o: Slovo šéfredaktora Ahoj! Zdravíme vás po dvou měsících školy. Konalo se zde mnoho akcí a také nás navštívil Mikuláš s čerty. Sice nám letos sníh už roztál, ale my doufáme, že si i tak Vánoce pořádně užijeme.

Více

Do I. třídy byly zakoupeny nové počítače, které se stanou pomocníky při vyučování, ale i ve školní družině.

Do I. třídy byly zakoupeny nové počítače, které se stanou pomocníky při vyučování, ale i ve školní družině. Září 2013 V pátek 27. září proběhla školní drakiáda. Děti s velkým nadšením pouštěly své draky a dráčky. Bylo velmi pěkné, slunečné, ale málo větrné počasí. Akce byla přesunuta na další týden. Do I. třídy

Více

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ Eliška Fojtová A L B A T R O S Tajemství starépumpy ILUSTROVALA ANNA MASTNÍKOVÁ Pracovní listy pro 2. a 3. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol.

Více

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC Vítá vás 9. třída v zimním časopisu PÍRKO za měsíc listopad a prosinec Výlety a akce: Burza škol Prachatice 7.11.2017 Dne 7.11.2017 byla 9. třída základní školy Mistra Jana Husa

Více

Středisko výcviku vodicích psů

Středisko výcviku vodicích psů Středisko výcviku vodicích psů Ve čtvrtek 7. října 2010 jsme navštívili Středisko výcviku vodicích psů v Jinonicích. Tento den je Dnem nevidomých a slabozrakých, proto ve středisku probíhal den otevřených

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více