Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 16. schůze konané dne 10.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 16. schůze konané dne 10."

Transkript

1 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 16. schůze konané dne 10. června 2003 Přítomni: posl. K. Čelišová, T. Fischerová, P. Hrnčíř, J. Karas, J. Lobkowicz, V. Nájemník, H. Orgoníková, Z. Rujbrová a V. Votava Hosté: viz prezenční listina hostů Program: 1. Projednání vládního návrhu zákona o evidenci obyvatel a rodných číslech (tisk č. 259) 2. Projednání vládního návrhu zákona, kterým se mění zákoník práce (tisk č. 261) 3. Sdělení předsedkyně výboru 4. Podněty a připomínky poslanců 5. Zpráva o peticích přijatých PSP, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od do Návrh na vyřízení peticí došlých Poslanecké sněmovně 7. Upřesnění plánu zahraničních cest 8. Doprojednání vládního návrhu zákona o nelékařských zdravotnických povoláních (tisk č. 128) 9. Doprojednání vládního návrhu zákona o nabývání a pozbývání státního občanství ČR 10. Úmluva o právním postavení osob bez státní příslušnosti (tisk č. 250) 11. Projednávání Druhého opčního protokolu k Mezinárodnímu paktu o občanských a politických právech (tisk č. 247) Projednávání Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod (tisk č. 251)

2 2 K bodu 1) Vládní návrh zákona o evidenci obyvatel a rodných číslech Předsedkyně petičního výboru Z. Rujbrová přivítala přítomné členy petičního výboru a hosty (viz přiložená prezenční listina). Poté petiční výbor odsouhlasil možnost vystoupení hostů v předpokládané diskusi. Úvodní slovo k vládnímu návrhu zákona o evidenci obyvatel a rodných číslech přednesl náměstek ministra vnitra JUDr. Pavel Zářecký, CSc. Zdůraznil, že projednávaná agenda rodných čísel přešla z působnosti MPSV do působnosti MV a že tato předložená úprava řeší i lepší nakládání s osobními údaji (lepší ochrana). Vládní návrh byl rovněž konzultován s VEI, VSRŽP a s legislativním odborem. Zpravodaj P. Hrnčíř informoval, že VSRŽP požádá o stažení tohoto bodu z programu schůze Poslanecké sněmovny, po rozpravě zřejmě také navrhne přerušení projednávání v petičním výboru. Obecná rozprava: K. Neuwirt (ÚOOÚ): Úřad pro ochranu osobních údajů s Ministrem vnitra úzce spolupracoval při tvorbě tohoto návrhu zákona. Vítá zlepšení úpravy v nakládání s rodnými čísly a k návrhu zákona již nemá žádné připomínky. P. Hrnčíř: Několik dotazů k používaným pojmům a formulacím. Z. Rujbrová: Rovněž vítá projednávanou úpravu, neboť dosud se s rodnými čísly nenakládalo uvážlivě (např. různé obchodní dotazníky požadující rodná čísla zákazníků ap.) V. Votava: Upozornil na uvádění rodných čísel ve veřejně dostupných částech obchodního rejstříku i živnostenského registru. P. Zářecký: Reagoval na dotazy poslanců. Podle MV by v budoucnu neměla být rodná čísla uváděna v obchodním rejstříku ani v živnostenském registru. K. Neuwirt: Postupně se v tomto duchu bude upravovat veškerá související legislativa - katastr nemovitostí, obchodní rejstřík, živnostenský registr. L. Hovorka (člen hospodářského výboru): Má několik připomínek, které v písemné podobě předal petičnímu výboru. Tyto připomínky dá všem členům petičního výboru k dispozici, aby se o nich na další schůzi mohlo jednat. Vzhledem k tomu, že pracoval jako starosta, jedná se o připomínky, které by měly napomoci matrikám - především jde o problémy obcí s rozšířenou působností. P. Hrnčíř: Navrhuje do shromažďovat v sekretariátu petičního výboru i případné další pozměňovací návrhy, pak je také zaslat Ministerstvu vnitra a hlasovat o přerušení projednávání před ukončením obecné rozpravy. Z. Rujbrová: bude postupovat v souladu s VSRŽP (VSRŽP je garančním výborem tohoto návrhu zákona). Jsou dvě možné varianty: projednat na schůzi, která se svolá v týdnu od , nebo až v řádném výborovém týdnu v září (pravděpodobnější varianta).

3 3 Členové petičního výboru přijali (hlasování: 4-0; 4 poslanci se zdrželi) usnesení č. 73 následujícího znění: po odůvodnění náměstka ministra vnitra JUDr. Pavla Zářeckého, CSc. a zpravodajské zprávě poslance Ing. Pavla Hrnčíře před ukončením obecné rozpravy p ř e r u š u j e projednávání tohoto bodu programu 16. schůze petičního výboru. Hlasování se zúčastnili poslanci: K. Čelišová, T. Fischerová, P. Hrnčíř, J. Karas, V. Nájemník, H. Orgoníková, V. Votava a Z. Rujbrová (tabulky s hlasováním tvoří přílohu zápisu). K bodu 2) Projednání vládního návrhu zákona, kterým se mění zákoník práce Předsedkyně výboru přivítala nám. ministra práce a sociálních věcí JUDr. Petra Šimerku, který poslance krátce seznámil s předkládanou novelou zákoníku práce a zdůvodnil její předložení. Připravuje se rekodifikace zákoníku práce a v ní budou zahrnuty i všechny další potřebné změny. Tato novela se omezuje jen na nezbytné změny a odstraňuje nejzávažnější aplikační problémy. Poslankyně H. Orgoníková ve své zpravodajské zprávě zdůraznila hlavní cíl novely implementace příslušných směrnic ES a dosažení plné slučitelnosti našeho práva s právem Evropské unie. Obecná rozprava: J. Lobkowitz : Názor z praxe na uzavírání prac. poměrů na dobu určitou. P. Hrnčíř: Připomínky AKV (odborová asociace) jsou závažné, neboť upozorňují na určitou diskriminaci, kterou zákoník práce umožňuje. Pozměňovací návrh AKV si proto osvojuje. T. Fischerová: Zaměstnanci si často stěžují, že jsou zaměstnáváni na dobu určitou. Jedná se o určité zneužívání této formy zaměstnávání. H.Orgoníková: AKV je připomínkovým místem. Navrhuje přijetí této vládní novely, protože veškeré další připomínky se promítnou do připravované komplexní novely zákoníku práce. Toto je pouze dílčí novela. nám.šimerka: Požadavky AKV i další jsou legitimní, ale v tuto chvíli jde jen o nezbytně nutné úpravy navržené vládou. Tu to diskusi je vhodné prozatím odložit (časové i věcné důvody) až na tvorbu celkové rekodifikace zákoníku práce.

4 4 Podrobná rozprava: H. Orgoníková: Zřejmě nebude možné dodržet navržený termín účinnosti zákona, navrhuje jeho odložení. nám.šimerka: Výbor pro sociální politiku a zdravotnictví projednávání tohoto návrhu zákona přerušil a projednávání v Poslanecké sněmovně se uskuteční až v září. Návrh pozměňující účinnost zákona byl přijat a poslanci petičního výboru schválili (hlasování: 7-0) usnesení č. 72 tohoto znění: po odůvodnění I. náměstka ministra práce a sociálních věcí JUDr. Petra Šimerky, zpravodajské zprávě poslankyně Ing. Hany Orgoníkové a po rozpravě I. d o p o r u č u j e Poslanecké sněmovně Parlamentu přijmout následující usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů a zákon č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, podle sněmovního tisku č. 261, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu: Část třetí, čl. IV zní: "Část třetí Účinnost Čl. IV Tento zákon nabývá účinnosti dne 1. ledna 2004"." II. III. p o v ě ř u j e předsedkyni výboru, aby toto usnesení předložila předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu. z m o c ň u j e zpravodajku výboru, - aby ve spolupráci s legislativním odborem Kanceláře Poslanecké sněmovny provedla příslušné legislativně technické úpravy; - aby na schůzi Poslanecké sněmovny podala zprávu o výsledcích projednávání tohoto vládního návrhu na schůzi petičního výboru. Hlasování se zúčastnili poslanci: K. Čelišová, T. Fischerová, P. Hrnčíř, J. Lobkowicz, V. Nájemník, H. Orgoníková a Z. Rujbrová (tabulky s hlasováním tvoří přílohu zápisu).

5 5 K bodu 3) V rámci bodu "Sdělení předsedkyně" informovala Z. Rujbrová o došlé korespondenci a dále o - "Prohlášení z valné hromady Agrární komory Olomouckého kraje" ze dne t.r., adresovaném předsedovi PSP. Členové PV rozhodli o postoupení tohoto prohlášení zemědělskému výboru. - pozvánce Ministerstva pro místní rozvoj na mezinárodní konferenci "Bezbariérové životní prostředí pro všechny", která se uskuteční ve dnech 16. až 18. září 2003 v Novém Městě na Moravě. Členové PV se dohodli, že do týdne nahlásí sekretariátu PV svůj případný zájem o tuto akci. Program schůze petičního výboru na řádný výborový termín v září nebyl ještě možný přesně stanovit, připomenula tisky a zprávy, které by měl výbor projednat. a proto přítomní členové výboru přijali usnesení č. 74 následujícího znění: p o v ě ř u j e předsedkyni výboru JUDr. Zuzku Rujbrovou, aby upřesnila termín a pořad příští schůze. K bodu 4) V rámci bodu "Podněty a připomínky poslanců" nebyly vzneseny žádné připomínky či podněty. K bodu 5) Členové petičního výboru se seznámili se Zprávou o peticích přijatých PSP, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od do " a přijali (hlasování: 5-0) usnesení č. 70 tohoto znění: I. b e r e n a v ě d o m í Zprávu o peticích přijatých Poslaneckou sněmovnou, jejich obsahu a způsobu vyřízení za období od do ;

6 6 II. p o v ě ř u j e předsedkyni výboru, aby prostřednictvím počítačové sítě byli se Zprávou seznámeni všichni poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Hlasování se zúčastnili poslanci: K. Čelišová, P. Hrnčíř, J. Lobkowicz, H. Orgoníková a Z. Rujbrová (tabulky s hlasováním tvoří přílohu zápisu). K bodu 6) Předsedkyně petičního výboru Z. Rujbrová seznámila přítomné členy s peticemi, které došly na petiční výbor od minulé schůze výboru. Po krátké diskusi nad jednotlivými peticemi přijal (hlasování: 7-0) petiční výbor následující usnesení č. 71: I. b e r e n a v ě d o m í, že předsedkyně výboru JUDr. Zuzka Rujbrová a) v y ř í d i l a petici: - petici proti usnesení Rady městské části Prahy 12 o sloučení ZŠ K Lesu 558 do ZŠ Smolkova 565 Praha 4 (Ing. Jitka Pilařová, Lojovická 803/6, Praha 4) b) p o v ě ř i l a vyřízením petice: - zdraví (další archy petice na podporu schválení zákona o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání) - čj. 69, 78, 83 a 87/P/03 - poslankyni J. Boháčkovou - soudnictví ("Petice za veřejný soud s politickým vězněm Vladimírem Hučínem") - čj. 66, 67, 70 a 71/P/03 - poslance S. Křečka - mezinárodní právo (petice za změnu cizineckého zákona, tisk č. 214) - čj. 79/P/03 (Milan Daniel, Nadace Tolerance, Podhůra 275, Chrudim- Řiště) - poslankyni T. Fischerovou c) p o s t o u p i l a věcně příslušnému orgánu Poslanecké sněmovny k vyřízení petice: - úvěrové a finanční instituce (petice poškozených klientů Union banky za přešetření vzniklé situace a za výplatu vkladů) - čj. 68, 72, 73, 74, 75, 76, 80, 86, 96, 97 a 98/P/03 - komisi pro bankovnictví

7 7 - politický rámec (připomínky ohledně uvažované renty prezidenta republiky - k tisku č. 313) - čj. 81/P/03 (Mgr. Miroslav Moll, V. Vacka 1671/11, Ostrava 8) - ústavně právnímu výboru - kultura a náboženství (petice proti likvidaci historických památek na Tepelsku) - č.j. 82/P/03 (Jaroslav Pitra, ČSA 395, Teplá) - výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu - občanské právo (požadavek na zachování zásady evidovat domy a stavební parcely podle čísel popisných) - čj. 84/P/03 (JUDr. Ladislav Abendroth, Želivského 6, Havířov - Podlesí) - výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí II. s o u h l a s í s tím, aby za petiční výbor vyřídil petici: - mezinárodní rovnováha (kritický postoj vůči válce v Iráku) - čj. 85/P/03 (OV KSČM, tajemník p. Hotový, Most) - poslanec J. Lobkowicz - struktura Společenství (požadavky etického charakteru související s přípravou na vstup do EU) - čj. 88/P/02 (A. Kobelková, Zborovská 18, Šumperk) + další petice stejného obsahu čj. 89, 90, 91, 92, 93, 94 a 95/P/03 - poslanec J. Lobkowicz - petice proti záměru společnosti Tara Aerospace na provozování nákladového letiště, logistického centra a střediska pro výcvik pilotů v lokalitě Boží Dar (L. Homolová, Straky 22) - poslankyně Z. Rujbrová III. p o s t u p u j e věcně příslušnému orgánu Poslanecké sněmovny k vyřízení petici: - petice proti záměru vybudovat v katastru obce Tis u Blatna nebo v katastru obce Blatno u Podbořan hlubinné úložiště vyhořelého jaderného odpadu (Dr. Josef Koza, starosta obce Žihle, ) - výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí - petice školských pracovníků vládě a MŠMT k řešení jejich finančních požadavků (Základní škola F. Melichara, nám. T. G. Masaryka 58, Unhošť) - výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu - petice provozovatelů prodejen Nuceného výseku a občanů za zachování tohoto prodeje i sortimentu zboží (Jaroslav Čech, Na homoli 8, Praha 4) - zemědělskému výboru. Hlasování se zúčastnili poslanci: K. Čelišová, P. Hrnčíř, J. Lobkowicz, V. Nájemník, H. Orgoníková, Z. Rujbrová a V. Votava (tabulky s hlasováním tvoří přílohu zápisu).

8 8 Další body programu 16. schůze (dne 11. června body 8,9,10,11) nebyly projednány a předsedkyně výboru byla pověřena, aby poslance svolala během 18. schůze Poslanecké sněmovny. PaedDr. Květoslava Čelišová, v. r. JUDr. Zuzka Rujbrová, v. r. ověřovatelka výboru předsedkyně výboru

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2000 3. volební období Z Á P I S petičního výboru z 34. schůze konané dne 13. 9. 2000 Přítomni: posl. K.Čelišová, K.Dostálová, V.Filip, J.Hofman, M.Horáková,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 8. schůze konané dne 3. dubna 2007 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, P. Bohatec, V. Bohdalová, J. Carbol,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období Z Á P I S volebního výboru z 18. schůze konané dne 17. května 2012 Přítomni: posl. W. Bartoš, J. Besser, P. Gazdík, O. Chaloupka, V.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 23. schůze konané dne 9.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S petičního výboru z 23. schůze konané dne 9. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2003 4. volební období Z Á P I S petičního výboru z 23. schůze konané dne 9. prosince 2003 Přítomni: posl. V. Antolák, J. Boháčková, K. Čelišová, T. Fischerová,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období Z Á P I S z 30. schůze petičního výboru, která se konala dne 5. května 2016 v budově Poslanecké sněmovny, Sněmovní 1, 118 26 Praha 1,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2004 4. volební období Z Á P I S petičního výboru z 25. schůze konané ve dnech 29. 1., 30. 1. a 11. 2. 2004 Přítomni: V. Antolák, K. Čelišová, V. Nájemník,

Více

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363)

Z á p i s. 3. Vládní návrh zákona o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) (tisk 363) Z á p i s z 36. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 1. 12. 2011 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing.

Z á p i s. Nepřítomni: posl. PhDr. Robin BÖHNISCH, Mgr. Vladimír DLOUHÝ, Mgr. Daniel ROVAN, JUDr. Hana ŠEDIVÁ, Ing. Z á p i s z 58. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 28. května 2009 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015

ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 PS150031193 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období ZÁP IS z 30. schůze Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, která se konala dne 7. října 2015 v budově Poslanecké

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S. petičního výboru z 38. schůze konané dne 1. a 8.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S. petičního výboru z 38. schůze konané dne 1. a 8. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období Z Á P I S petičního výboru z 38. schůze konané dne 1. a 8. března 2005 Přítomni: posl. T. Fischerová, J. Karas, P. Krill, J. Lobkowicz,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru ze 4. schůze konané dne 31. října a 1.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru ze 4. schůze konané dne 31. října a 1. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2006 5. volební období Z Á P I S petičního výboru ze 4. schůze konané dne 31. října a 1. listopadu 2006 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, P. Hrnčíř, K.

Více

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2004 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 921/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 921/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 530 ze dne 12. října 2016 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2017

Více

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004

Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Zápis z 30. schůze zahraničního výboru která se konala dne 25. března 2004 Přítomni: Omluveni: posl. V. Laštůvka, V. Holáň, J. Karas, J. Kavan, J. Kohlíček, H. Mallotová, J. Mládek, V. Nájemník, D. Šeich,

Více

USNESENÍ č. 190 petičního výboru 37. schůze, dne 11. ledna 2001

USNESENÍ č. 190 petičního výboru 37. schůze, dne 11. ledna 2001 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 190 petičního výboru 37. schůze, dne 11. ledna 2001 K bodu: Návrh zákona o poskytnutí jednorázové peněžní částky účastníkům

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017

USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 PS170052962 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2017 7. volební období 282 USNESENÍ ústavně právního výboru z 81. schůze dne 26. ledna 2017 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 553/1991

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 60 USNESENÍ výboru pro bezpečnost z 22. schůze uskutečněné dne 22. května 2008 k vládnímu návrhu zákona o Policii

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 7. volební období 2014 ZÁPIS z 20. schůze Poslanecké sněmovny konané ve dnech 4. 11. - 5. 12. 2014 Úterý 4. listopadu 2014 Jednání zahájil v 14.00 předseda

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 147 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu na vydání zákona o přeměnách obchodních společností

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 2/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VIII. volební období 2/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VIII. volební období 2/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 10 ze dne 30. listopadu 2017 k vládnímu návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2018

Více

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda.

Z á p i s. a další hosté dle prezenčních listin. Schůzi výboru v 10:00 hodin zahájil a řídil předseda výboru posl. Marek Benda. Z á p i s z 28. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 16. a 17. ledna 2008 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2010 zemědělský výbor Z á p i s z 5. schůze výboru, která se konala ve dnech 18. a 19. listopadu 2010, jako výjezdní zasedání ve Znojmě listopad

Více

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci

Z á p i s. ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Z á p i s ze 6. zasedání Rady vlády pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci Datum a místo zasedání: Dne 17. června 2005 v budově Ministerstva práce a sociálních věcí od 10.00 hod. do 14.00 hod. Přítomni:

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 6. volební období 2012 zemědělský výbor Z á p i s z 31. schůze výboru, která se konala ve dnech 23. až 25. května 2012 v Lysé nad Labem a v Moravskoslezském

Více

67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018

67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2018 8. volební období 67 USNESENÍ Výboru pro zdravotnictví z 18. schůze ze dne 23. května 2018 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZÁPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období ZÁPIS ze 17. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 12. října 2011 /středa/ od 09.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS Z á p i s PS150036260 z 49. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která se konala dne 2. prosince 2015 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ

Z á p i s. posl. prof. JUDr. Zdeněk JIČÍNSKÝ, DrSc., Ing. Michaela ŠOJDROVÁ Z á p i s z 23. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 26. září 2007 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z á p i s PS

Z á p i s PS PS130000408 Z á p i s z 57. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 27. února 2013 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2012 ------------------------------------------------------------- 6. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2007 V. volební období hospodářský výbor Z Á P I S z 10. schůze výboru, která se konala dne 28. února 2007 Z á p i s z

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 145 USNESENÍ hospodářského výboru z 23. schůze konané dne 17. ledna 2008 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991

Více

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015

POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 123 USNESENÍ hospodářského výboru ze 17. schůze ze dne 26. února 2015 k vládnímu návrhu zákona o pyrotechnických výrobcích a zacházení

Více

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT,

Z á p i s. JUDr. Marie RUSOVÁ, MUDr. Vladimír ŘÍHA, dne 3. března posl. JUDr. Eva DUNDÁČKOVÁ, MUDr. Petr KOTT, Z á p i s z 59. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala dne 2., 3. a 4. března 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro zdravotnictví Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 26. 9. 2012 Přítomni: Nepřítomni: Doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA MUDr. Pavel Holík Eva Fischerová Ing.

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období USNESENÍ č. 283 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 49. schůze dne 1. června 2005 Vládní návrh zákona

Více

Z á p i s. Schůzi výboru v hodin zahájila a řídila předsedkyně ústavně právního výboru JUDr. Jitka Kupčová.

Z á p i s. Schůzi výboru v hodin zahájila a řídila předsedkyně ústavně právního výboru JUDr. Jitka Kupčová. Z á p i s z 76. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 30. března 2001 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 66. schůze dne 25. května 2005

USNESENÍ ústavně právního výboru z 66. schůze dne 25. května 2005 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období 180 USNESENÍ ústavně právního výboru z 66. schůze dne 25. května 2005 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 325/1999 Sb., o azylu

Více

S t a n o v i s k o. I. K celkovému zaměření návrhů

S t a n o v i s k o. I. K celkovému zaměření návrhů Legislativní rada vlády Č. j.: 293/04 V Praze dne 9. srpna 2004 Výtisk č.: S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády a) k návrhu zákona o právních prostředcích ochrany před diskriminací a o rovném zacházení

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro sociální politiku a zdravotnictví 3. volební období 2000 112 USNESENÍ z 31. schůze dne 22. března 2000 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon

Více

153 USNESENÍ hospodářského výboru z 31. schůze dne 12. ledna 2000

153 USNESENÍ hospodářského výboru z 31. schůze dne 12. ledna 2000 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2000 3. volební období 153 USNESENÍ hospodářského výboru z 31. schůze dne 12. ledna 2000 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 63/1991 Sb., o ochraně

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2008 rozpočtový výbor Z á p i s z 23. schůze výboru, která se konala ve dnech 19-21. února 2008 v Mostě únor 2008 Z á p i s z 23. schůze

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2006 4. volební období 400 USNESENÍ hospodářského výboru z 52. schůze konané dne 22. února 2006 k Vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991

Více

Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o. předsedy Legislativní rady vlády

Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o. předsedy Legislativní rady vlády Legislativní rada vlády Čj. 806/18 V Praze dne 16. ledna 2019 Výtisk č.: S t a n o v i s k o předsedy Legislativní rady vlády k návrhu zákona o realitním zprostředkování a o změně zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období Z Á P I S volebního výboru z 5. schůze, dne 18. května 2001, která pokračovala ve dnech 21. až 24. května 2001 a dne 4. července 2001

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 27. února 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 27. února 2017 Čj. 2213/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 27. února 2017 (8. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Návrh zákona o univerzitních nemocnicích a o změně některých zákonů (zákon o

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 94 USNESENÍ hospodářského výboru ze 13. schůze konané dne 25.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 94 USNESENÍ hospodářského výboru ze 13. schůze konané dne 25. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 94 USNESENÍ hospodářského výboru ze 13. schůze konané dne 25. května 2011 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období ZAPIS Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 6. volební období ZAPIS z 6. schůze výboru pro obranu a bezpečnost, která se konala dne 24. a 25. listopadu 2010 /středa,čtvrtek/ v budově Poslanecké

Více

USNESENÍ č. 154 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj ze 42. schůze dne 26. ledna 2010

USNESENÍ č. 154 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj ze 42. schůze dne 26. ledna 2010 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2010 5. volební období USNESENÍ č. 154 výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj ze 42. schůze dne 26. ledna 2010 Vládní návrh zákona, kterým se mění

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 366/5

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 366/5 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 366/5 Usnesení výboru pro sociální politiku č. 97 ze dne 4. března 2015 k návrhu poslanců Jiřího Miholy, Romana Sklenáka, Jaroslava Faltýnka,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2246/04 V Praze dne 12. května 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 19. května 2004 v 9.00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 Čj. 2229/17 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané 19. dubna 2017 (15. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1. Ústní informace členů vlády o aktuální evropské problematice Žádný z členů vlády

Více

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc.

Z á p i s. z důvodu účasti na ustavující schůzi hospodářského výboru - posl. Věra JAKUBKOVÁ, Ing. Miloš MELČÁK, CSc. Z á p i s z 1. (ustavující) schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 13. září 2006 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Č.j. 2242/04 V Praze dne 28. dubna 2004 PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu dne 5. května 2004 v 19.30 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády České republiky,

Více

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Návrh poslanců Jaroslava Krupky, Stanislava

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 26. schůze konané dne 20.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 26. schůze konané dne 20. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 26. schůze konané dne 20. ledna 2009 Přítomni: posl. Z. Bebarová-Rujbrová, J. Carbol, F. Laudát, H. Mallotová,

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 21. schůze ze dne 3. února 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 21. schůze ze dne 3. února 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 146 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 21. schůze ze dne 3. února 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 5. volební období 2010 rozpočtový výbor Z á p i s z 51. schůze výboru, která se konala ve dnech 6 8. dubna 2010 v Ostravě duben 2010 Z á p i s z 51. schůze

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 841/2

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 841/2 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 841/2 Usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu č. 192 ze dne 3. listopadu k vládnímu návrhu zákona, kterým se

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období 81 USNESENÍ organizačního výboru ze 16. schůze 4. září 2014 k návrhu na přikázání došlých návrhů k projednání výborům Poslanecké sněmovny

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016

USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016 PS160043812 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 239 USNESENÍ ústavně právního výboru z 68. schůze dne 9. června 2016 Vládní návrh zákona o použití peněžních prostředků

Více

N á v r h. S t a n o v i s k o. Legislativní rady vlády k návrhu zákona o odpadech. I. K celkovému zaměření návrhu

N á v r h. S t a n o v i s k o. Legislativní rady vlády k návrhu zákona o odpadech. I. K celkovému zaměření návrhu Odbor vládní legislativy Čj. 941/16 V Praze dne 5. ledna 2017 Výtisk č.: N á v r h S t a n o v i s k o Legislativní rady vlády k návrhu zákona o odpadech I. K celkovému zaměření návrhu Oblast odpadového

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A III. volební období. hospodářský výbor Z Á P I S P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 1 9 9 8 III. volební období hospodářský výbor Z Á P I S ze 12. schůze výboru, která se konala dne 16. prosince 1998 Z á

Více

1. V části první se za dosavadní bod 9 vkládají nové body, které znějí:

1. V části první se za dosavadní bod 9 vkládají nové body, které znějí: PS160049917 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 238 USNESENÍ Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 50. schůze ve středu dne 14. prosince 2016 Vládní návrh zákona,

Více

Výbor pro Evropskou unii. Jednací řád

Výbor pro Evropskou unii. Jednací řád Výbor pro Evropskou unii Jednací řád Článek 1 Organizace jednání 1) Výbor pro Evropskou unii (dále jen V-EU ) se schází podle potřeby, zpravidla jednou týdně na okraj jednání vlády. 2) Jednání V-EU řídí

Více

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Příloha k č.j.: 84/M/15, 2386/ENV/15 Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Článek 1 Úvodní ustanovení Monitorovací výbor Operačního programu Životní prostředí (dále jen Monitorovací

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2002 3. volební období 1200/5 Pozměňovací návrhy k návrhu poslanců Jana Bláhy a Evžena Snítilého na vydání zákona, kterým

Více

Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice

Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice Datum a místo konání : 17.12.2015, Základní škola T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice,

Více

Z á p i s. Nepřítomen: posl. Marek BENDA, PaedDr. Marie MACHATÁ, Mgr. Václav PÍCL, Mgr. Bohuslav ZÁRUBA, Mgr. Milan ZUNA

Z á p i s. Nepřítomen: posl. Marek BENDA, PaedDr. Marie MACHATÁ, Mgr. Václav PÍCL, Mgr. Bohuslav ZÁRUBA, Mgr. Milan ZUNA Z á p i s z 66. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 16. listopadu 2000 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 959/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 959/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 959/3 Usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu č. 210 ze dne 23. února 2017 k vládnímu návrhu zákona, kterým se

Více

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 6. dubna 2011

Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 6. dubna 2011 Zápis ze 7. schůze výboru pro sociální politiku konané dne 6. dubna 2011 Schůzi výboru zahájil v 9.10 hodin předseda výboru Martin Vacek. V úvodu předložil poslancům písemně rozdaný návrh programu 7. schůze.

Více

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 7. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 7 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 23. 1. 2015 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2002 3. volební období Z Á P I S volebního výboru ze 7. schůze, dne 17. ledna 2002 Přítomni: posl. Yvona Jungová, Zdeněk Klanica, Vladimír Mlynář, Vlasta Parkanová,

Více

Obec Jezdovice Jezdovice 90, Třešť

Obec Jezdovice Jezdovice 90, Třešť Obec Jezdovice Jezdovice 90, 589 01 Třešť Strana č. 1/8 Z Á P I S z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jezdovice, konaného dne 31. 10. 2018 v 18.00 hodin na Obecním úřadu v Jezdovicích Přítomni

Více

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999

111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 1999 3. volební období 111 USNESENÍ hospodářského výboru z 25. schůze konané dne 29. září 1999 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb.,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2000 rozpočtový výbor 290 USNESENÍ z 30. schůze dne 3. května 2000 k vládnímu návrhu zákona o finanční kontrole ve veřejné správě (tisk

Více

Koaliční smlouva mezi hnutím ANO 2011 a ČSSD na 8. volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

Koaliční smlouva mezi hnutím ANO 2011 a ČSSD na 8. volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Koaliční smlouva mezi hnutím ANO 2011 a ČSSD na 8. volební období Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Hnutí ANO 2011, zastoupené předsedou Andrejem Babišem a předsedou poslaneckého klubu Jaroslavem Faltýnkem

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 9. schůze konané ve dnech 15. a 16.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Z Á P I S petičního výboru z 9. schůze konané ve dnech 15. a 16. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2007 5. volební období Z Á P I S petičního výboru z 9. schůze konané ve dnech 15. a 16. května 2007 Přítomni: posl. V. Bohdalová, J. Carbol, P. Červenka, P.

Více

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne

Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 4/2016 konaného dne 28. 4. 2016 1. Josef Mlynář 7. Vít Filipenský 2. Břetislav Pour 8. Tomáš Kučera (předseda) 3. Petr Vašíček

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 39. schůze dne 18. ledna 2012

USNESENÍ ústavně právního výboru z 39. schůze dne 18. ledna 2012 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období 105 USNESENÍ ústavně právního výboru z 39. schůze dne 18. ledna 2012 Vládní návrh na vydání zákona o mediaci a o změně některých zákonů

Více

57. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 10. schůze dne 30. srpna 2011

57. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 10. schůze dne 30. srpna 2011 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 57. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 10. schůze dne 30. srpna 2011 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 216/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 216/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 216/1 Usnesení rozpočtového výboru č. 113 ze dne 3. září 2014 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 240/2013 Sb., o investičních

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období. USNESENÍ výboru pro životní prostředí z 8. schůze dne 21.

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období. USNESENÍ výboru pro životní prostředí z 8. schůze dne 21. PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2014 7. volební období 32 USNESENÍ výboru pro životní prostředí z 8. schůze dne 21. května 2014 Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb.,

Více

106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015

106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2015 7. volební období 106. USNESENÍ výboru pro sociální politiku z 23. schůze dne 15. dubna 2015 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004

Více

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období

P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2009 ------------------------------------------------------------- 5. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

Z á p i s z jednání valné hromady společnosti PATRIA, konané dne 3. 12. 2014 v Malé galerii Vlastivědného muzea ve Slaném

Z á p i s z jednání valné hromady společnosti PATRIA, konané dne 3. 12. 2014 v Malé galerii Vlastivědného muzea ve Slaném Z á p i s z jednání valné hromady společnosti PATRIA, konané dne 3. 12. 2014 v Malé galerii Vlastivědného muzea ve Slaném Jednání valné hromady zahájil Mgr. Miroslav Oliverius, který přivítal přítomné

Více

Parlamentní republika

Parlamentní republika Parlamentní republika Parlament - z fr. parler = mluvit, hovořit -ústřední orgán s celostátní působností - zástupci voleni lidem - v USA kongres, v Německu Bundestag Republika - z lat. res publica = věc

Více

Podle prezence byla na zasedání přítomna nadpoloviční většina členů ZHMP a bylo tedy schopno se usnášet.

Podle prezence byla na zasedání přítomna nadpoloviční většina členů ZHMP a bylo tedy schopno se usnášet. Z Á P I S z 1.- ustavujícího zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 28.listopadu 2002 od 10.00 hodin ve velké zasedací síni Nové radnice Dle prezence bylo přítomno: 70 členů

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VI. volební období 524/1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VI. volební období 524/1 Usnesení hospodářského výboru č. 150 ze dne 29. února 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních

Více

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR

VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR VÝVOJOVÉ DIAGRAMY LEGISLATIVNÍHO PROCESU V ČR PhDr. Petr Kolář, Ph.D. JUDr. Jindřiška Syllová, CSc. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut Informační podklad č. 1.172

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období hospodářský výbor Z Á P I S Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 6. volební období 2010 hospodářský výbor Z Á P I S z 21. schůze výboru, která se konala dne 8. prosince 2011 Zápis z 21. schůze hospodářského výboru Poslanecké

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 702/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 702/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 702/3 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně

Více

USNESENÍ ústavně právního výboru z 96. schůze dne 10. ledna 2002

USNESENÍ ústavně právního výboru z 96. schůze dne 10. ledna 2002 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2002 3. volební období 228 USNESENÍ ústavně právního výboru z 96. schůze dne 10. ledna 2002 Vládní návrh zákona o ochraně spotřebitele při uzavírání smlouvy

Více

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat.

Z á p i s. Poslanci se vzhledem ke krátkosti schůze usnesli, že se jednání nebude nahrávat. Z á p i s ze 77. schůze ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu, která se konala 5. dubna 2001 ------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Výbor pro Evropskou unii (vládní úroveň) Jednací řád

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Výbor pro Evropskou unii (vládní úroveň) Jednací řád VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 6. srpna 2014 č. 664 Výbor pro Evropskou unii (vládní úroveň) Jednací řád Článek 1 Organizace jednání 1) Výbor pro Evropskou unii na vládní úrovni

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2012 6. volební období 107 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 23. schůze ze dne 7. září 2012 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více