Upír Nosferatu Nosferatu, eine Symphonie des Grauens / Friedrich Wilhelm Murnau / Německo / 1922 / 70

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Upír Nosferatu Nosferatu, eine Symphonie des Grauens / Friedrich Wilhelm Murnau / Německo / 1922 / 70"

Transkript

1 Upír Nosferatu Nosferatu, eine Symphonie des Grauens / Friedrich Wilhelm Murnau / Německo / 1922 / 70 Upír Nosferatu je klasickým filmem německého expresionismu, který je vedle Kabinetu Dr. Caligariho nejcitovanějším zakladatelským dílem němého evropského filmu. Friedrich Murnau natočil film volně podle románu Brama Stokera Dracula, jeho příběh však upravil podle dobové atmosféry německé společnosti s nepřímými odkazy na nacistickou nákazu. Nezapomenutelný Max Schreck v roli Orlaka je přízračnou postavou, která se pohybuje jak v klasických expresionistických kulisách, tak v exteriérech natočených na Slovensku.

2 Upír Nosferatu Nosferatu, eine Symphonie des Grauens / Friedrich Wilhelm Murnau / Německo / 1922 / 70 Upír Nosferatu je klasickým filmem německého expresionismu, který je vedle Kabinetu Dr. Caligariho nejcitovanějším zakladatelským dílem němého evropského filmu. Friedrich Murnau natočil film volně podle románu Brama Stokera Dracula, jeho příběh však upravil podle dobové atmosféry německé společnosti s nepřímými odkazy na nacistickou nákazu. Nezapomenutelný Max Schreck v roli Orlaka je přízračnou postavou, která se pohybuje jak v klasických expresionistických kulisách, tak v exteriérech natočených na Slovensku.

3 Sedm samurajů šičinin no samurai / 1954 Toho Co., Ltd. / Akira Kurosawa / Japonsko / 1954 / 207 Klasický příběh a jeden z nejznámějších snímků japonského režiséra Akiry Kurosawy je dílem, které oslovuje i padesát let od doby svého vzniku. Příběh vesničanů, kteří si najmou skupinu samurajů, jež je mají ochránit před nájezdníky, je vsazen do období konce 16. století. Slavný film inspiroval k natočení amerického remaku Sedm statečných. Historické epické drama o vítězství vesničanů, filozofické pojednání a rozjímání hrdinů se propojují s velkolepými bojovými scénami, aby nakonec vyústily v podobenství o věčně bloudící a zanikající kastě samurajů.

4 Sedm samurajů ŠiČinin no samurai / 1954 Toho Co., Ltd. / Akira Kurosawa / Japonsko / 1954 / 207 Klasický příběh a jeden z nejznámějších snímků japonského režiséra Akiry Kurosawy je dílem, které oslovuje i padesát let od doby svého vzniku. Příběh vesničanů, kteří si najmou skupinu samurajů, jež je mají ochránit před nájezdníky, je vsazen do období konce 16. století. Slavný film inspiroval k natočení amerického remaku Sedm statečných. Historické epické drama o vítězství vesničanů, filozofické pojednání a rozjímání hrdinů se propojují s velkolepými bojovými scénami, aby nakonec vyústily v podobenství o věčně bloudící a zanikající kastě samurajů.

5 Farma zvířat Animal Farm / John Halas, Joy Batchelor / Velká Británie / 1954 / 72 První animovaná verze Farmy zvířat režisérské dvojice John Halas - Joy Batchelor je nejznámější filmovou adaptací populárního alegorického románu George Orwella. Podobenství o vztazích mezi zvířaty a mocenských a politických experimentech jasně odkazuje k bolševickým (a socialistickým) pokusům o nastolení rovnostářské společnosti. Jednotlivé typy zvířat zastupují konkrétní psychologické i symbolické reprezentanty lidského společenství, ve kterém jsou si všichni rovni, jen někteří jsou si rovnější. Farma zvířat je prvním britským celovečerním animovaným filmem.

6 Farma zvířat Animal Farm / John Halas, Joy Batchelor / Velká Británie / 1954 / 72 První animovaná verze Farmy zvířat režisérské dvojice John Halas - Joy Batchelor je nejznámější filmovou adaptací populárního alegorického románu George Orwella. Podobenství o vztazích mezi zvířaty a mocenských a politických experimentech jasně odkazuje k bolševickým (a socialistickým) pokusům o nastolení rovnostářské společnosti. Jednotlivé typy zvířat zastupují konkrétní psychologické i symbolické reprezentanty lidského společenství, ve kterém jsou si všichni rovni, jen někteří jsou si rovnější. Farma zvířat je prvním britským celovečerním animovaným filmem.

7 Psycho Psycho / Alfred Hitchcock / USA / 1960 / 109 Norman Bates je postavou plnou tajemství. To vědí všichni diváci Hitchcockova nejznámějšího díla, které je čítankou brilantního filmového stylu, stejně jako breviářem lidské psychiky a patologických úchylek. Anthony Perkins a Janet Leigh vytvořili sugestivní výkony v zakladatelském díle žánru thrilleru a hororu, které inspirovalo řadu tvůrců k natočení filmů o masových vrazích (tzv. slasher filmy). Pečlivá práce s mizanscénou, střihem a atmosférou přízračného motelu, doplněná o úzkostnou hudbu Bernarda Herrmanna, přispěla k nadšeným reakcím diváků, odezvě cenzury i Oscarovým nominacím.

8 Psycho Psycho / Alfred Hitchcock / USA / 1960 / 109 Norman Bates je postavou plnou tajemství. To vědí všichni diváci Hitchcockova nejznámějšího díla, které je čítankou brilantního filmového stylu, stejně jako breviářem lidské psychiky a patologických úchylek. Anthony Perkins a Janet Leigh vytvořili sugestivní výkony v zakladatelském díle žánru thrilleru a hororu, které inspirovalo řadu tvůrců k natočení filmů o masových vrazích (tzv. slasher filmy). Pečlivá práce s mizanscénou, střihem a atmosférou přízračného motelu, doplněná o úzkostnou hudbu Bernarda Herrmanna, přispěla k nadšeným reakcím diváků, odezvě cenzury i Oscarovým nominacím.

9 Nosferatu fantom noci Nosferatu Phantom der Nacht / Werner Herzog / Německo, Francie / 1979 / 107 Herzogův Nosferatu fantom noci vychází ze stejné předlohy jako Murnau, ze Stokerova románu Dracula, ovšem jeho barevná variace na drakulovské téma je vystavěna jako upírský horor s tradičními Herzogovými tématy. Pečlivá dobová rekonstrukce 19. století s minimem dialogů představuje secesně vykreslený příběh, v němž realitní agent míří do Transylvánie za svým novým tajemným klientem. Nosferatu je méně známým z pěti výjimečných snímků, které spolu stvořila kongeniální dvojice Herzog Kinski (Aguirre hněv Boží, Fitzcarraldo, Woyczek).

10 Nosferatu fantom noci Nosferatu Phantom der Nacht / Werner Herzog / Německo, Francie / 1979 / 107 Herzogův Nosferatu fantom noci vychází ze stejné předlohy jako Murnau, ze Stokerova románu Dracula, ovšem jeho barevná variace na drakulovské téma je vystavěna jako upírský horor s tradičními Herzogovými tématy. Pečlivá dobová rekonstrukce 19. století s minimem dialogů představuje secesně vykreslený příběh, v němž realitní agent míří do Transylvánie za svým novým tajemným klientem. Nosferatu je méně známým z pěti výjimečných snímků, které spolu stvořila kongeniální dvojice Herzog Kinski (Aguirre hněv Boží, Fitzcarraldo, Woyczek).

11 Něco z Alenky Alice / Jan Švankmajer / ČSSR / 1987 / 86 Volně inspirovaná adaptace vychází z autentického uměleckého prostoru románu Lewise Carolla Alenka v říši divů. Jan Švankmajer, výtvarnice Eva Švankmajerová a celý tým výtvarníků a spolupracovníků stvořili soběstačný vesmír postav, prostředí a logických a nahodilých okruhů obklopujících malou Alenku. Bílý králík ji zavádí do jiného světa, ve kterém fungují naprosto jiná pravidla než v rozumem řízeném dospělém světě. Něco z Alenky je prvním celovečerním filmem Jana Švankmajera natočeným pro Krátký film.

12 Něco z Alenky Alice / Jan Švankmajer / ČSSR / 1987 / 86 Volně inspirovaná adaptace vychází z autentického uměleckého prostoru románu Lewise Carolla Alenka v říši divů. Jan Švankmajer, výtvarnice Eva Švankmajerová a celý tým výtvarníků a spolupracovníků stvořili soběstačný vesmír postav, prostředí a logických a nahodilých okruhů obklopujících malou Alenku. Bílý králík ji zavádí do jiného světa, ve kterém fungují naprosto jiná pravidla než v rozumem řízeném dospělém světě. Něco z Alenky je prvním celovečerním filmem Jana Švankmajera natočeným pro Krátký film.

13 Rekviem za sen Requiem for a Dream / Darren Aronofsky / USA / 2000 / 102 Rekviem za sen, explozivní audiovizuální halucinace, odkazuje svým názvem k hudebním partiturám, kterým se svou strukturou podobá. Hymnické hudební motivy smyčcového Kronos Quartetu doprovázejí jedinečnou férii obrazů, které nás provázejí až na dno civilizačních závislostí na drogách, prášcích, lidech, životě, televizi, halucinacích a snech. Na rozpadu vztahu matky a syna a jejich postupném propadání se do samoty, bezmoci a závislosti se roztáčí spirála osudů v impozantním stylu Darrena Aronofského. Ellen Burstyn, Jared Leto a Jennifer Connelly ve filmu, který je novodobým mýtem.

14 Rekviem za sen Requiem for a Dream / Darren Aronofsky / USA / 2000 / 102 Rekviem za sen, explozivní audiovizuální halucinace, odkazuje svým názvem k hudebním partiturám, kterým se svou strukturou podobá. Hymnické hudební motivy smyčcového Kronos Quartetu doprovázejí jedinečnou férii obrazů, které nás provázejí až na dno civilizačních závislostí na drogách, prášcích, lidech, životě, televizi, halucinacích a snech. Na rozpadu vztahu matky a syna a jejich postupném propadání se do samoty, bezmoci a závislosti se roztáčí spirála osudů v impozantním stylu Darrena Aronofského. Ellen Burstyn, Jared Leto a Jennifer Connelly ve filmu, který je novodobým mýtem.

15 Anténa La Antena / Esteban Sapir / Argentina / 2007 / 92 Anténa je pohádkovou alegorií, která je neškodná i půvabná a rafinovaná ve svých odkazech na fascinující postupy němé kinematografie. Dystopický příběh o městě nedaleké budoucnosti ovládaném televizí odkazuje k filmům Murnaua a zejména Fritze Langa, s jehož Metropolis má mnoho společného. Jedinečné a přesné herecké retro doprovází černobílá stylizace s mezititulky, přiznanými triky, stíračkami a střihovou koláží. Anténa je druhým celovečerním filmem argentinského kameramana a režiséra Estebana Sapira.

16 Anténa La Antena / Esteban Sapir / Argentina / 2007 / 92 Anténa je pohádkovou alegorií, která je neškodná i půvabná a rafinovaná ve svých odkazech na fascinující postupy němé kinematografie. Dystopický příběh o městě nedaleké budoucnosti ovládaném televizí odkazuje k filmům Murnaua a zejména Fritze Langa, s jehož Metropolis má mnoho společného. Jedinečné a přesné herecké retro doprovází černobílá stylizace s mezititulky, přiznanými triky, stíračkami a střihovou koláží. Anténa je druhým celovečerním filmem argentinského kameramana a režiséra Estebana Sapira.

Projekt 100 2009 Tisková zpráva

Projekt 100 2009 Tisková zpráva Projekt 100 2009 Tisková zpráva 10. prosince 2009, Praha Obsah: Obecné informace Filmy Slavnostní zahájení Grafika Kina Partneři Od 15. ledna do 31. května 2009 proběhne v asi stovce českých kinech již

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: Literární teorie Cílová skupina: žáci SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s vývojem moderního románu nejen

Více

D U B E N Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

D U B E N Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX D U B E N 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář Každý šot, klip, krátké video či snímek by měl mít předem propracovanou strukturu, v níž je jasně rozvrženo, co má který člověk podílející

Více

filmové listy 15. ročník filmové putovní přehlídky / www.projekt100.cz

filmové listy 15. ročník filmové putovní přehlídky / www.projekt100.cz filmové listy 15. ročník filmové putovní přehlídky / www.projekt100.cz Obsah 1 Běsy společenské a mentální 3 Filmař v říši dětství / Něco z Alenky Jan Švankmajer 7 Mezi Orwellem, Disneym a propagandou

Více

Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Ict2-HV-19

Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Ict2-HV-19 Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová Ict2-HV-19 americké hudební divadlo přijalo něco z opery, z revue, něco z operety a něco z vaudevillu (zábavný hudební pořad se zpěvy a tanci) ze všeho vzniklo něco nového,

Více

PRESSKIT REALITA Réalité

PRESSKIT REALITA Réalité PRESSKIT REALITA Réalité Komedie / Drama, Francie / USA, 2014 95 minut Režie: Quentin Dupieux Kamera: Quentin Dupieux Střih: Quentin Dupieux Hrají: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Jon Heder, Kyla Kenedy,

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 NABÍDKA PROJEKTŮ Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 Studio DAMÚZA Divadlo pro příští generace působí na divadelní scéně již od roku 1999. Bylo spjato se stejnojmenným prostorem

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS MEZINÁRODNÍ FESTIVAL SKUPOVA PLZEŇ INTERNATIONAL 28.8. 6.9.2015 NABÍDKA WORKSHOPŮ A MASTERCLASS KONTAKT: DIVADLO ALFA PLZEŇ JAKUB HORA, ředitel divadla - jakub.hora@divadloalfa.cz 3.9.2015 Divadlo Alfa

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102

Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102 Plakát Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0102 Plakátová kampaň před projekcí filmu Plakátová kampaň, která následuje po teaserové (o níž byla minulá lekce), už musí být mnohem konkrétnější ve vztahu

Více

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Literatura nejen na stříbrném plátně Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Otázky před cestou - Mohou filmové a televizní adaptace literatuře pomoci, nebo naopak mohou odradit od čtení? Otázky

Více

VY_32_INOVACE_CJK43460BED

VY_32_INOVACE_CJK43460BED VY_32_INOVACE_CJK43460BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření:

Více

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Sobota 1.11., 17.00 Intimity ČR 2014, 104min., česky, od 12 let Komedie / romantický / 2D / 110,-Kč Sedm příběhů o lásce a intimitě, které se navzájem prolínají.

Více

RELIGIONISTICKÝ FILMOVÝ KLUB

RELIGIONISTICKÝ FILMOVÝ KLUB Každé pondělí od 19:15 v místnosti 217 Program pro LS 2010/11, květen červen 2. 5. Zakázaná láska (Ahava Asura), režie Josi Zumer, Izrael, 1998 (91 min.) Kabalistické gotické melodrama z ultraortodoxního

Více

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října

PONDĚLÍ 1. října. ÚTERÝ 2. října PONDĚLÍ 1. října FILMOVÝ KLUB King Skate Česko, dokument, 80 min, česky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč Beze stop USA, drama, 119 min, titulky. Vstupné: 70 (pro členy FK) /120 Kč ÚTERÝ 2. října Ten

Více

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září SOBOTA 1. září Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená USA, animovaný, 97 min, dabing. Vstupné: 110 Kč Upgrade USA, scifi/thriller, 100 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Alfa USA, drama/akční/dobrodružný,

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku.

V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku. V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku. Jednotlivé akce a plánované projekty bychom Vám rádi představili

Více

Vinohradský zpravodaj

Vinohradský zpravodaj Vinohradský zpravodaj Program sobotní bohoslužby Oznámení sboru Vinohrady Dnes při dopolední i odpolední bohoslužbě poslouží kázáním bratr Michal Balcar. Taktéž příští sobotu kázáním poslouží bratr Michal

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

pracovní list pro výkladovou část hodiny Popis a vysvětlení literárních termínů Významní autoři: život a dílo Kontrolní otázky a úkoly

pracovní list pro výkladovou část hodiny Popis a vysvětlení literárních termínů Významní autoři: život a dílo Kontrolní otázky a úkoly SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA MAJA, s.r.o., Viničná 463, Mladá Boleslav VÝUKOVÝ MATERIÁL: JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 8.9.2012 PRO ROČNÍK: 3. OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: VY_32_INOVACE_DUM

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm Třeboň 2012 představuje bohatě zastoupenou Mezinárodní soutěž celovečerních snímků

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm Třeboň 2012 představuje bohatě zastoupenou Mezinárodní soutěž celovečerních snímků Tisková zpráva Praha, 10. 4. 2012 Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm Třeboň 2012 představuje bohatě zastoupenou Mezinárodní soutěž celovečerních snímků Nejdůležitější částí programu ANIFILMU

Více

Státní fond kinematografie Obsahová expertní analýza

Státní fond kinematografie Obsahová expertní analýza Obsahová expertní analýza Running Head Evidenční číslo projektu 9/203 CINEART TV PRAGUE 2.Výroba českého kinematografického díla Lukáš Skupa Datum obdržení podkladů 4.0.203 Datum vyhotovení 3..203 Obecné

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

uničovský zpravodaj ročník XVI / 12. března 2009 / další číslo vyjde 26. března 2009

uničovský zpravodaj ročník XVI / 12. března 2009 / další číslo vyjde 26. března 2009 uničovský zpravodaj NOVINY MĚSTA UNIČOVA 5 3 Kč ročník XVI / 12. března 2009 / další číslo vyjde 26. března 2009 Mladá kamera oslavila 35. narozeniny V uničovském kině se v pátek 6. a v sobotu 7. března

Více

AUDIO ANIMACE POSTPRODUKCE &VIDEO

AUDIO ANIMACE POSTPRODUKCE &VIDEO ANIMACE POSTPRODUKCE &VIDEO AUDIO vybrané reference Animal Music / Sto Zvířat, AIG Lincoln, Beafour-Ipsen International, B.I.G. Prague, Boomerang Publishing / Unilever, department of Design, EmiFilm /

Více

Literární druhy a žánry hrou

Literární druhy a žánry hrou Literární druhy a žánry hrou MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_03_14 Tématický celek:

Více

Filmová sci-fi scéna

Filmová sci-fi scéna Základní škola a Mateřská škola Sepekov Absolventská práce Filmová sci-fi scéna Školní rok 2017-2018 Vypracoval: Miroslav Novák Vedoucí práce: Mgr. Helena Smrčinová Sepekov 2018 Prohlašuji, že tuto předloženou

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. TITUS, W.A. Mozart opera Kino Květen Teplice / od: 18:45 03.12. Sedm psychopatů Komedie / Krimi USA / Velká Británie/2012/109min Scenárista Marty (Colin Farrell)

Více

dokumentární film dokumentární film

dokumentární film dokumentární film Češi, česká krajina a česká společnost očima imigrantů. Jak Češi vidí multikulturnost v jejich zemi? Je česká společnost tolerantní? Po staletích pod nadvládou cizinců, jsou je češi schopni cizince přijmout?

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2013 v oboru: 82-41-M/17 MULTIMEDIÁLNÍ TVORBA ŠVP FILMOVÁ A TELEVIZNÍ TVORBA

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2013 v oboru: 82-41-M/17 MULTIMEDIÁLNÍ TVORBA ŠVP FILMOVÁ A TELEVIZNÍ TVORBA PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2013 v oboru: 82-41-M/17 MULTIMEDIÁLNÍ TVORBA ŠVP FILMOVÁ A TELEVIZNÍ TVORBA Ředitel školy vyhlašuje v souladu s 79 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Kino Květen Teplice - program duben

Kino Květen Teplice - program duben Kino Květen Teplice - program duben 01.04. Kamarádi z televize Česko/60min Animované pásmo televizních Večerníčků. 03.04. Čtyři slunce Drama / Komedie Česko/2012/90min Kolik sluncí je třeba, abychom byli

Více

Opakování: rysy romantismu

Opakování: rysy romantismu Romantismus Opakování: rysy romantismu Opakování: rysy romantismu Opakování: rysy romantismu Další znaky romantismu Populární žánry Převažuje spíše poezie, především lyrická poezie Hodně se tvoří lyrickoepické

Více

Státní fond kinematografie. Obsahová expertní analýza

Státní fond kinematografie. Obsahová expertní analýza Obsahová expertní analýza Až po uši v mechu Evidenční číslo projektu 5/203 nutprodukce, s.r.o. Výroba českého kinematografického díla Celovečerní nebo krátkometrážní animovaný film Evidenční číslo výzvy

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: DĚJEPIS Ročník: 8.

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: DĚJEPIS Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: DĚJEPIS Ročník: 8. Výstupy dle RVP Školní výstupy Učivo Žák: - porovná vývoj v jednotlivých částech Evropy Žák: - na příkladech evropských dějin konkretizuje

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 04.03. Percy Jackson: Zloděj blesku 05.03. Percy Jackson: Zloděj blesku 05.03. Čtvrtý druh Thriller / Horor / Sci-Fi / Mysteriózní USA/2009/98min V roce 1972 byla stanovena

Více

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený VORELFILM s.r.o. a Warner Bros uvádí nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA aneb Pět receptů na život blažený námět, kamera, režie: Tomáš Vorel střih: Vladimír Barák zvuk: Jan Čeněk digitálnípostprodukce:

Více

Kino Květen Teplice - program červenec

Kino Květen Teplice - program červenec Kino Květen Teplice - program červenec 01.07. Insidious 3: Počátek Horor /97min Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Identifikační údaje školy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf,příspěvková organizace Bratislavská 2166,407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz,tel.+420412372632 Číslo

Více

NEDĚLE 1. července. 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč 17:30

NEDĚLE 1. července. 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč 17:30 NEDĚLE 1. července 15:00 Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva EMA Německo, rodinný/dobrodružný, 110 min, dabing. Vstupné: 120 Kč Láska bez bariér Francie, komedie, 107 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné:

Více

Pravda nové značky. Protektor Husákových dětí. Napsal uživatel Josef Brož Úterý, 10 Listopad 2009 08:54 - Aktualizováno Pátek, 04 Prosinec 2009 14:45

Pravda nové značky. Protektor Husákových dětí. Napsal uživatel Josef Brož Úterý, 10 Listopad 2009 08:54 - Aktualizováno Pátek, 04 Prosinec 2009 14:45 Co si myslíte o protektorátu? Pokud to zrovna nevíte, zajděte si na film Marka Najbrta s názvem Protektor. Dozvíte se, co všechno jsou filmoví tvůrci, narozeni v normalizační éře Gustáva Husáka, ochotni

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Identifikační údaje školy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf,příspěvková organizace Bratislavská 2166,407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz,tel.+420412372632 Číslo

Více

Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 05.02.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_24_CJL_L

Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 05.02.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_24_CJL_L Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 05.02.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_24_CJL_L Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání

Více

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX B Ř E Z E N 2008 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února PÁTEK 1. února Psí domov USA, dobrodružný/rodinný, 92 min, dabing. Vstupné: 130/110 Kč PREMIÉRA Ticho před bouří USA, thriller, 109 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Úniková hra USA, thriller,

Více

www.zlinskedumy.cz EPICKÉ ŽÁNRY

www.zlinskedumy.cz EPICKÉ ŽÁNRY www.zlinskedumy.cz EPICKÉ ŽÁNRY 1. Epos slovo řeckého původu veršovaná skladba bohatý děj mnoho postav děj pomalý epizody epiteta básnické figury 2. Legenda původně z latiny doslova to, co má být čteno

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor (předmět): Český jazyk: literární výchova - ročník: PRIMA Výstupy Téma

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor (předmět): Český jazyk: literární výchova - ročník: PRIMA Výstupy Téma Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor (předmět): Český jazyk: literární výchova - ročník: PRIMA Výstupy Téma Učivo PT Kódy Dle RVP Školní (ročníkové) KK Vlastenectví jako literární

Více

Témata ročníkových seminárních prací

Témata ročníkových seminárních prací Témata ročníkových seminárních prací pro sextu a druhý ročník ve školním roce 2014-2015 Vyučující/ počet ročníkových prací Mgr. Dejdarová Téma Vikingové /jejich život na severu a jejich cesty/ Hedvábná

Více

VIASAT HISTORY ČERVEN 2019 TIPY

VIASAT HISTORY ČERVEN 2019 TIPY Copyright DCD Rights VIASAT HISTORY TIPY PRO DALŠÍ INFORMACE PROSÍM KONTAKTUJTE: Marieke van der Veen, Press Co-ordinator Tel: +44 208 834 5627 - marieke.vanderveen@viasatworld.com www.viasatworld.com

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 01.03. Terapie láskou Komedie / Drama / Romantický USA/2012/122min Pat Solitano (Bradley Cooper) je učitel dějepisu, který se po osmiměsíčním pobytu v psychiatrické

Více

Literární teorie a komunikace, literární historie 2. pol. 20. století 4. ročník a oktáva

Literární teorie a komunikace, literární historie 2. pol. 20. století 4. ročník a oktáva Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Literatura (LIT) Literární teorie a komunikace, literární historie 2. pol. 20. století 4. ročník a oktáva 2 hodiny týdně (viz poznámky) Světová literatura v

Více

Organizace: SPOLEČNOST PRO PODPORU A ROZVOJ KINA AERO. Projekt 1: Dotace vytápění kina Aero v roce 2015. Celkové náklady na projekt: 200 000 Kč

Organizace: SPOLEČNOST PRO PODPORU A ROZVOJ KINA AERO. Projekt 1: Dotace vytápění kina Aero v roce 2015. Celkové náklady na projekt: 200 000 Kč Organizace: SPOLEČNOST PRO PODPORU A ROZVOJ KINA AERO Projekt 1: Dotace vytápění kina Aero v roce 2015 Celkové náklady na projekt: 200 000 Kč DOTACE: 50 000 Kč V roce 2008 byla v kině Aero instalována

Více

OBSAH LITERÁRNÍ ŽIVOT... 13

OBSAH LITERÁRNÍ ŽIVOT... 13 OBSAH LITERÁRNÍ ŽIVOT................................................. 13 Politické a kulturní souvislosti.................................. 15 Bezprostřední důsledky únorového převratu v činnosti spisovatelských

Více

SADA VY_32_INOVACE_CJ3

SADA VY_32_INOVACE_CJ3 SADA VY_32_INOVACE_CJ3 Přehled anotačních tabulek k dvaceti výukovým materiálům vytvořených Mgr. Bronislavou Zezulovou a Mgr. Šárkou Adamcovou. Kontakt na tvůrce těchto DUM: zezulova@szesro.cz a adamcova@szesro.cz

Více

LITERATURA A JEJÍ DRUHY A ŽÁNRY

LITERATURA A JEJÍ DRUHY A ŽÁNRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Bednarzová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno

Více

Knihy ,,A Karel Hynek Mácha - Máj Hitlerova dcera Pýcha a předsudek

Knihy ,,A Karel Hynek Mácha - Máj Hitlerova dcera Pýcha a předsudek Knihy,,A Demokratické myšlení Moderovaná práce s knihou ve skupinách. Tvorba myšlenkové mapy. Rozbor motivů knihy a politických režimů. Vhodné pro studenty otevřené tolerantní diskusi. Karel Hynek Mácha

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky čtvrtek 7. 10. Hraběnka (The Countess) Elisabeth Bathory. Všechno obětovala pro lásku a ostatní obětovala pro krásu Francouzsko-německý historický film (2008). Hrají J. Delpy, R. Mitchell, E. Hawke, D.

Více

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče 3. 5. až 8. 5. 2011, Třeboň ÚTERÝ 3. 5. 9:00 Česká televize uvádí: Dějiny udatného českého národa

Více

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací obor: Základy

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_07_DIVADLO A JEHO ŽÁNRY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor (předmět): Dějepis - ročník: SEKUNDA

Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor (předmět): Dějepis - ročník: SEKUNDA Svět mezi světovými válkami Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor (předmět): Dějepis - ročník: SEKUNDA Téma Učivo Výstupy Kódy Dle RVP Školní (ročníkové) PT KK Svět po 1. světové válce

Více

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém pokročilém věku musí začínat od nuly. Distribuční premiéra

Více

KUL04-18 Program na podporu audiovizuální tvorby ve Zlínském kraji

KUL04-18 Program na podporu audiovizuální tvorby ve Zlínském kraji KUL04-18 Program na podporu audiovizuální tvorby ve Zlínském kraji 18. října 2017, Zlín Ing. Michaela Němcová Krajský úřad Zlínského kraje, Odbor kultury a památkové péče OSNOVA PREZENTACE 1. Cíle programu

Více

Prezentace filmového projektu VTEŘINA

Prezentace filmového projektu VTEŘINA Prezentace filmového projektu VTEŘINA O autorovi projektu Jméno: Roman Manda Studium: 1. ročník kombinovaného studia oboru Divadlo a výchova na JAMU v Brně Profese: Vyučující na Pedagogickém lyceu na SŠ

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TIŠNOV LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR Tento dokument obsahuje pouze vybrané kapitoly z kompletního školního vzdělávacího programu a slouží pouze k informovanosti

Více

SuperClásico! SuperClásico. Premiéra 20. září 2012. Dánsko 2011

SuperClásico! SuperClásico. Premiéra 20. září 2012. Dánsko 2011 SuperClásico! SuperClásico Dánsko 2011 Formát: DCP, 35 mm, barevný Délka: 99 min Verze: dánsky, anglicky, španělsky s českými titulky Distributor: CinemArt, a.s. Počet kopií: DCP Přístupnost: od 12 let

Více

Digitální video (teoretické shrnutí)

Digitální video (teoretické shrnutí) (teoretické shrnutí) www.isspolygr.cz 13. Vytvořila: Bc. Lea Navrátilová Datum vytvoření: 18. 12. 2012 Strana: 1/7 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tématická oblast

Více

Naratologie. Naratologie = věda o vyprávění Týká se tedy epického umění a příběhů Velkým průkopníkem francouzský myslitel Gerarde Gennette

Naratologie. Naratologie = věda o vyprávění Týká se tedy epického umění a příběhů Velkým průkopníkem francouzský myslitel Gerarde Gennette Úvod do naratologie Naratologie Naratologie = věda o vyprávění Týká se tedy epického umění a příběhů Velkým průkopníkem francouzský myslitel Gerarde Gennette Roviny vyprávění Motiv: základní stavební prvek

Více

MasterFilm s.r.o. Hošťálkova 392/1c Praha 6. Č.j.: 6609/2015

MasterFilm s.r.o. Hošťálkova 392/1c Praha 6. Č.j.: 6609/2015 Státní fond kinematografie Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 +420 224 301 285 pavla.polivkova@ fondkinematografie.cz MasterFilm s.r.o. Hošťálkova 392/1c 169 00 Praha 6 Č.j.: 6609/2015

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Kurzy animační tvorby pod vedením sdružení Ultrafun na GPJP

Kurzy animační tvorby pod vedením sdružení Ultrafun na GPJP 1 Kurzy animační tvorby pod vedením sdružení Ultrafun na GPJP Téma: Praha / voda / energie Průběh jednotlivých kurzů: úvod do problematiky animovaného filmu, vysvětlení možných technologií zkušební práce

Více

ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ. Český film

ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ. Český film ČESKÁ LITERATURA I. POLOVINY 20. STOLETÍ Český film Interaktivní výukový materiál Česká literatura I. pol. 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které byste během

Více

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART

PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART PŘEHLÍDKA FILMŮ S DROGOVOU TEMATIKOU V KINĚ ART 5. 6. října 2007, Kino Art Brno, Cihlářská 19 Filmovou přehlídku pořádá Sdružení Podané ruce, o. s., které od roku 1991 pomáhá drogově závislým aktivně řešit

Více

Žánry - opakování DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE_ST_02-16_CJ-7. autor Jaroslava Staňková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace

Žánry - opakování DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL VY_32_INOVACE_ST_02-16_CJ-7. autor Jaroslava Staňková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Žánry

Více

Artcam Films Pressbook

Artcam Films Pressbook Artcam Films Pressbook SYNOPSE Lara je trans žena, která se narodila s tělem a jménem chlapce. Podstupuje hormonální a chirurgické procedury, které z ní udělají ženu. Zároveň se zapisuje na prestižní

Více

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100 PŘÍLOHA č. 2 BODOVÉ HODNOTY DĚL: A. Pro rozúčtování odměn za užití děl při kabelovém přenosu v České republice (čl. 5.1. rozúčtovacího řádu), paušálních odměn za užití děl českých autorů při kabelových

Více

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015 Labyrint 20. 8. 2015 Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem.

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: Literární teorie Cílová skupina: žáci SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí se základními charakteristickými

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2014 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2014... 3 2.1 Nová inscenace Peklo / Dantovské variace... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

MODERNISMUS A AVANTGARDA. Experimentální film

MODERNISMUS A AVANTGARDA. Experimentální film MODERNISMUS A AVANTGARDA Experimentální film ZROZENÍ AVANTGARDY Na přelomu 19. a 20. století procházela většina uměleckých odvětví dynamickým vývojem a zásadními změnami. Události první světové války (1914

Více

UMĚLECKÉ TLUMOČENÍ. Radka Kulichová, Daniela Vacková

UMĚLECKÉ TLUMOČENÍ. Radka Kulichová, Daniela Vacková UMĚLECKÉ TLUMOČENÍ Radka Kulichová, Daniela Vacková SKUPINA HANDS DANCE FB: HANDS DANCE Skupina experimentující s uměleckým tlumočením do ČZJ Vznik podzim 2014 Tlumočení divadelních inscenací a hudebních

Více

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY GLIESE FIRST ART HIGH FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VIDEO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR S THESIS

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY GLIESE FIRST ART HIGH FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VIDEO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR S THESIS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VIDEO FACULTY OF FINE ARTS VIDEO GLIESE FIRST ART HIGH BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR S THESIS AUTOR PRÁCE MAREK DELONG AUTHOR

Více

P R O S I N E C 2007

P R O S I N E C 2007 P R O S I N E C 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Č E R V E N 2009 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

NABÍDKA VÝSTAV O ČESKOSLOVENSKÝCH DĚJINÁCH

NABÍDKA VÝSTAV O ČESKOSLOVENSKÝCH DĚJINÁCH NABÍDKA VÝSTAV O ČESKOSLOVENSKÝCH DĚJINÁCH PŘÍBĚHY BEZPRÁVÍ Z MÍSTA, KDE ŽIJEME Každoročně vyzýváme studenty, aby ve svém okolí našli pamětníky, jejichž životy poznamenalo komunistické bezpráví, a aby

Více

Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník. Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_12_Historie_českého_divadla_II

Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník. Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_12_Historie_českého_divadla_II Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_12_Historie_českého_divadla_II

Více

Kino Brandýs nad Labem

Kino Brandýs nad Labem Kino Brandýs nad Labem Karla Tájka 100/2, Brandýs nad Labem tel.: 602 258 582, www.kinobrandys.cz Egzyl kino klub tel. 773 625 007, www.egzyl.cz ŘÍJEN 2011 Začátky projekcí od 20 hodin, pokud není uvedeno

Více

Scenáristika a dramaturgie

Scenáristika a dramaturgie Scenáristika a dramaturgie Jednotlivá odvětví ve filmové či divadelní tvorbě Scenárista: autor scénáře jako literárního díla, tvůrce příběhu, spíše literární autor Dramaturg: vybírá a také kontroluje scénáře,

Více

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100 PŘÍLOHA č. 2 BODOVÉ HODNOTY DĚL: A. Pro rozúčtování odměn za užití děl při kabelovém přenosu v České republice (čl. 5.1. rozúčtovacího řádu), paušálních odměn za užití děl českých autorů při kabelových

Více

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta. Ústav české literatury a komparatistiky. Diplomová práce. Bc. Pavlína Víznerová

Univerzita Karlova v Praze. Filozofická fakulta. Ústav české literatury a komparatistiky. Diplomová práce. Bc. Pavlína Víznerová Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta Ústav české literatury a komparatistiky Diplomová práce Bc. Pavlína Víznerová Komparace románu Dracula od Brama Stokera s jeho filmovými adaptacemi Bram Stoker

Více

Obsluhoval jsem anglického krále. pracovní listy k interpretaci prózy Bohumila Hrabala

Obsluhoval jsem anglického krále. pracovní listy k interpretaci prózy Bohumila Hrabala Obsluhoval jsem anglického krále pracovní listy k interpretaci prózy Bohumila Hrabala 1. Analyzujte text po jazykové a stylistické stránce. Čí, je typický? Proč si myslíte, že autor volí právě takovou

Více

Pondělí. Přijď si zastřílet z profesionálního luku, kuše či foukačky.

Pondělí. Přijď si zastřílet z profesionálního luku, kuše či foukačky. Pondělí 10:15 11:30 Relax yourself Výroba náušnic Kongresový sál Vyrob si vlastní nášnice z různých materiálů. 15:00 16:00 Get the feel Lukostřelba - Sraz u hlavní recepce Přijď si zastřílet z profesionálního

Více