P ř e h l e d. přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "P ř e h l e d. přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza"

Transkript

1 P ř e h l e d přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza (stav k 19. prosinci 2009) Cizinec může pobývat na území přechodně bez víza: a) stanoví-li tak přímo použitelný právní předpis Evropských společenství 1 a není-li v souladu s tímto právním předpisem mezinárodní smlouvou nebo nařízením vlády stanoveno jinak, (v případě níže uvedených nařízení vlády je tříměsíční bezvízový pobyt omezen obdobím 6 měsíců ode dne prvního vstupu na schengenské území 2 ) ANDORRA cestovní doklady Andorry: diplomatický a cestovní pas ANTIGUA A BARBUDA Dohoda o zrušení vízové povinnosti mezi Evropským společenstvím a státem Antigua a Barbuda publikováno: platnost: od (podepsána téhož dne v Bruselu); cestovní doklady státu Antigua a Barbuda: cestovní, diplomatický, služební či jiný úřední pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího v plném rozsahu schengenské acquis; bezvízový pobyt se nevztahuje na osoby cestující za účelem vykonávání výdělečné činnosti. ARGENTINA Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Argentinské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů státních příslušníků České republiky a pro držitele diplomatických a úředních pasů státních příslušníků Argentinské republiky publikováno: sdělení MZV č. 6/1997 Sb. platnost od (podepsána v Buenos Aires) cestovní doklady Argentiny: diplomatický a úřední pas 1 Nařízení Rady (ES) č. 539/2001 ze dne 15. března 2001, kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít při překračování vnějších hranic vízum, jakož i seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci jsou od této povinnosti osvobozeni, v platném znění. 2 čl. 20 odst. 1 Schengenské prováděcí úmluvy

2 2 doba pobytu 90 dnů Občané Argentiny, držitelé platného diplomatického nebo úředního pasu, kteří zastávají funkce v diplomatické misi nebo v konzulárním úřadu Argentiny na území České republiky a kteří byli akreditováni jako jejich členové, mohou vstupovat, pobývat a vyjíždět z území České republiky bez víza po dobu zastávání svých funkcí. Stejné právo mají jejich rodinní příslušníci, žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Argentinské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele národních cestovních pasů publikováno: sdělení MZV č. 5/2000 Sb. m. s. platnost od (podepsána v Praze) cestovní doklady Argentiny: cestovní pas doba pobytu 90 dnů, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti, studia, zdravotního léčení, uměleckých, kulturních, profesionálních, technických či náboženských aktivit AUSTRÁLIE publikováno: nařízení vlády č. 272/2004 Sb. cestovní doklady Austrálie: diplomatický, služební a cestovní pas BAHAMY Dohoda o zrušení vízové povinnosti mezi Evropským společenstvím a státem Bahamy publikováno: platnost: od (podepsána téhož dne v Bruselu); cestovní doklady státu Bahamy: cestovní, diplomatický, služební či jiný úřední pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího v plném rozsahu schengenské acquis; bezvízový pobyt se nevztahuje na osoby cestující za účelem vykonávání výdělečné činnosti. BARBADOS Dohoda o zrušení vízové povinnosti mezi Evropským společenstvím a státem Barbados publikováno: platnost: od (podepsána téhož dne v Bruselu); cestovní doklady státu Barbados: cestovní, diplomatický, služební či jiný úřední pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího v plném rozsahu schengenské acquis; bezvízový pobyt se nevztahuje na osoby cestující za účelem vykonávání výdělečné činnosti. BRAZÍLIE Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Brazilské federativní republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů

3 3 publikováno: sdělení FMZV č. 370/1991 Sb. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Brazílie: diplomatický a služební pas doba pobytu 90 dnů Časové omezení se nevztahuje na občany Brazílie služebně přidělené k diplomatickým misím a konzulárním zastoupením Brazílie na území České republiky po dobu trvání mise, jakož i na rodinné příslušníky (manželka a nezletilé děti), kteří jsou držiteli diplomatického nebo služebního pasu. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Brazilské federativní republiky o částečném zrušení vízové povinnosti publikováno: sdělení MZV č. 118/2005 Sb. platnost od (podepsána dne ) cestovní doklady Brazílie: platný národní cestovní pas doba pobytu: 3 měsíce v průběhu 6 kalendářních měsíců od okamžiku prvního vstupu, nebude-li účelem pobytu výdělečná činnost BRUNEI publikováno: nařízení vlády č. 272/2004 Sb. cestovní doklady Sultanátu Brunei: diplomatický, služební a cestovní pas ČERNÁ HORA Nařízení (ES) č. 1244/2009, kterým se mění nařízení (ES) č. 539/2001, kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít při překračování vnějších hranic vízum, jakož i seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci jsou od této povinnosti osvobozeni publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 336) platnost: od ; cestovní doklady Černé Hory: biometrické cestovní pasy; doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího schengenské acquis včetně Bulharska, Rumunska a Kypru. Dohoda mezi Evropským společenstvím a Republikou Černá Hora o usnadnění udělování víz publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 334) platnost od cestovní doklady Republiky Černá Hora: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období GUATEMALA Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Guatemalské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických, konzulárních a služebních nebo úředních pasů publikováno: sdělení MZV č. 127/2000 Sb.m.s.

4 4 platnost od (výměna nót dne ) cestovní doklady Guatemaly: diplomatický, konzulární a úřední pas doba pobytu: 90 dnů Občané Guatemalské republiky, držitelé diplomatických, konzulárních nebo úředních pasů, kteří jsou členy diplomatické mise nebo konzulárního úřadu v České republice, mohou pobývat na území České republiky po dobu svého služebního přidělení bez víz. Rodinní příslušníci, žijící s těmito osobami ve společné domácnosti, mohou po dobu jejich služebního přidělení, pokud jsou rovněž občany Guatemalské republiky a držiteli diplomatických, konzulárních nebo úředních pasů, pobývat na území České republiky bez víz. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Guatemalské republiky o zrušení vízové povinnosti publikováno: sdělení MZV č. 61/2005 Sb.m.s. platnost od (výměna nót dne , ) cestovní doklady Guatemaly: platný cestovní pas doba pobytu: 3 měsíce, pokud pobyt nebude sloužit výdělečné činnosti obsahuje schengenský článek HONDURAS Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Honduraské republiky o zrušení vízové povinnosti publikováno: sdělení MZV č. 38/2004 Sb.m.s. platnost od (výměna nót dne v Tegucigalpě) cestovní doklady Hondurasu: cestovní, diplomatický nebo úřední pas doba pobytu nejdéle 3 měsíce, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti obsahuje schengenský článek HONGKONG cestovní doklady: cestovní pas Zvláštní administrativní oblasti Čínské lidové republiky HONGKONG doba pobytu 3 měsíce, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti CHILE Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Chilské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických, úředních a zvláštních pasů Chilské republiky publikováno: sdělení MZV č. 151/1995 Sb. platnost od (podepsána v Santiagu de Chile) cestovní doklady Chile: diplomatický, úřední a zvláštní pas doba pobytu tři měsíce Občané Chile, členové diplomatického, administrativního, technického nebo služebního personálu diplomatické mise nebo konzulárního úřadu na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního či zvláštního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně platí i pro jejich rodinné příslušníky (pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního či zvláštního pasu).

5 5 Protokol mezi vládou České republiky a vládou Chilské republiky o podmínkách pro zrušení vízové povinnosti pro držitele platných cestovních dokladů publikováno: sdělení MZV č. 283/1996 Sb. platnost od (podepsána v Santiagu de Chile) cestovní doklady Chile: cestovní pas doba pobytu 90 dnů, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti CHORVATSKO Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Chorvatské republiky o bezvízových cestách publikováno: sdělení MZV č. 165/1996 Sb. + redakční sdělení částka 50 ročník 1996 Sb. platnost od (podepsána v Záhřebu) cestovní doklady Chorvatska: diplomatický, služební a cestovní pas, námořnická knížka, cestovní průkaz doba pobytu 90 dnů, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti Občané Chorvatska, kteří jsou členy diplomatické mise nebo konzulárního úřadu na území České republiky a jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu, mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu svého služebního přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu. IZRAEL Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Státu Izrael o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických a služebních pasů Státu Izrael publikováno: sdělení MZV č. 39/1996 Sb. platnost od (podepsána v Jeruzalémě) cestovní doklady Izraele: diplomatický a služební pas doba pobytu 3 měsíce Občané Izraele, členové diplomatické mise nebo konzulárního úřadu na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu svého vyslání. Shodně i rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Státu Izrael o zrušení vízové povinnosti pro držitele národních cestovních pasů publikováno: sdělení MZV č. 237/1996 Sb. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Izraele: cestovní pas doba pobytu 90 dnů, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti JAPONSKO cestovní doklady Japonska: diplomatický, úřední a cestovní pas KANADA publikováno: nařízení vlády č. 272/2004 Sb., ve znění nařízení 224/2009 Sb.

6 6 resp cestovní doklady Kanady: cestovní pas KOREA Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Korejské republiky o zrušení vízové povinnosti publikováno: sdělení MZV č. 163/1995 Sb. platnost od (podepsána v Soulu) cestovní doklady Koreje: diplomatický, úřední, cestovní a náhradní pas (TRAVEL CERTIFICATE) doba pobytu 90 dnů, pokud pobyt neslouží výnosné nebo výdělečné činnosti Občané Koreje, držitelé platného diplomatického nebo úředního pasu přidělení k diplomatickému nebo konzulárnímu úřadu Koreje na území České republiky mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu služebního přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti. KOSTARIKA Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Kostarické republiky o zrušení vízové povinnosti publikováno: sdělení MZV č. 126/2000 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Praze) cestovní doklady Kostariky: diplomatický, služební, úřední a cestovní pas, průvodní list (Salvoconducto) doba pobytu: 90 dnů Občané Kostarické republiky, držitelé diplomatických, služebních nebo úředních pasů, členové diplomatické mise nebo konzulárního úřadu se sídlem na území České republiky, mohou vstupovat na území České republiky a pobývat na něm bez víza po celou dobu svého přidělení. Vztahuje se také na jejich rodinné příslušníky, pokud s nimi žijí ve společné domácnosti a jsou držiteli diplomatických, služebních nebo úředních pasů. MACAO cestovní doklady: cestovní pas Zvláštní administrativní oblasti Čínské lidové republiky MACAO doba pobytu 3 měsíce, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti nebo studia MAKEDONIE/FYROM Nařízení (ES) č. 1244/2009, kterým se mění nařízení (ES) č. 539/2001, kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít při překračování vnějších hranic vízum, jakož i seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci jsou od této povinnosti osvobozeni publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 336) platnost: od ; cestovní doklady Makedonie: biometrické cestovní pasy;

7 7 doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího schengenské acquis včetně Bulharska, Rumunska a Kypru. Dohoda mezi Evropským společenstvím a FYROM o usnadnění udělování víz publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 334) platnost od cestovní doklady FYROM: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období MALAJSIE Ujednání o částečném zrušení vízové povinnosti mezi vládou ČSFR a vládou Malajsie publikováno: sdělení FMZV č. 434/1991 Sb. platnost od (podepsáno , Kuala Lumpur) cestovní doklady Malajsie: diplomatický, úřední a cestovní pas doba pobytu 3 měsíce; při vstupu z důvodu zaměstnání nebo práce nebo jakékoliv obchodní či odborné činnosti - nezbytné vízum Členové diplomatického nebo konzulárního zastoupení Malajsie na území České republiky, držitelé platného diplomatického nebo úředního pasu, mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení k misi. MAURICIUS Dohoda o zrušení vízové povinnosti mezi Evropským společenstvím a státem Mauricius publikováno: platnost: od (podepsána téhož dne v Bruselu); cestovní doklady státu Mauricius: cestovní, diplomatický, služební či jiný úřední pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího v plném rozsahu schengenské acquis; bezvízový pobyt se nevztahuje na osoby cestující za účelem vykonávání výdělečné činnosti. MEXIKO Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Spojených států mexických o zrušení vízové povinnosti pro držitele cestovních pasů publikováno: sdělení MZV č. 8/2000 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Mexiko-City) cestovní doklady Mexika: cestovní pas doba pobytu 90 dnů, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti nebo řádného denního studia Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Spojených států mexických o změně Dohody mezi vládou České republiky a vládou Spojených států mexických o zrušení vízové povinnosti pro držitele cestovních pasů z 25. listopadu 1999 publikováno: sdělení MZV č. 1/2005 Sb.m.s. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Mexika: cestovní pas, při ztrátě tohoto dokladu na území České republiky nový pas s textem Este pasaporte no es canjeable

8 8 doba pobytu 3 měsíce, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti obsahuje schengenský článek Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Spojených států mexických o zrušení vízové povinnosti pro držitele českých diplomatických a služebních pasů a pro držitele mexických diplomatických a úředních pasů publikováno: sdělení MZV č. 9/2000 Sb.m.s. platnost od (podepsána , Mexiko-City) cestovní doklady Mexika: diplomatický a úřední pas doba pobytu 90 dnů Občané Mexika, držitelé platného diplomatického nebo úředního pasu, členové diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Mexika na území České republiky mohou na území České republiky pobývat bez víza po dobu svého služebního přidělení. stejné právo mají jejich rodinní příslušníci, žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou občany Mexika a jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. MONAKO cestovní doklady Monaka: diplomatický, služební a cestovní pas NIKARAGUA Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Nikaragujské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických, služebních a úředních pasů Nikaragujské republiky publikováno: sdělení MZV č. 12/2000 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Managui) cestovní doklady: diplomatický, služební a úřední pas doba pobytu 90 dnů Občané Nikaragujské republiky, držitelé platného diplomatického, služebního nebo úředního pasu, členové diplomatické nebo konzulární mise akreditovaní na území České republiky mohou vstupovat na území České republiky a pobývat zde po dobu svého služebního přidělení bez víza. Stejné právo mají jejich rodinní příslušníci, žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo úředního pasu. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Nikaragujské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele cestovních pasů publikováno: sdělení MZV č. 89/2004 Sb.m.s. platnost od (výměna nót , v Managui a v Praze) cestovní doklady: cestovní pas doba pobytu 3 měsíce, není-li účelem pobytu výkon výdělečné činnosti obsahuje schengenský článek NOVÝ ZÉLAND cestovní doklady Nového Zélandu: diplomatický, úřední a cestovní pas

9 9 PANAMA Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Panamské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických, konzulárních a úředních pasů Panamské republiky. publikováno: sdělení MZV č. 32/2000 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Panamě) cestovní doklady Panamy: diplomatický, konzulární nebo úřední pas doba pobytu: 90 dnů Občané Panamské republiky, držitelé platných diplomatických, konzulárních a úředních pasů, vydaných Ministerstvem zahraničních věcí Panamské republiky, služebně přidělení k diplomatické misi nebo konzulárnímu úřadu Panamské republiky v České republice nebo k mezinárodní organizaci mající sídlo na území České republiky, pokud jsou registrováni u ministerstva zahraničních věcí této republiky, jakož i rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti, kteří jsou rovněž občany Panamské republiky a držiteli shora uvedených pasů, mohou vstupovat na území České republiky, pobývat tam a vycestovat po celou dobu svého služebního přidělení bez víz. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Panamské republiky o zrušení vízové povinnosti publikováno: sdělení MZV č. 79 /2004 Sb.m.s. platnost od (uzavřena výměnou nót dne v San José) cestovní doklady Panamy: platný cestovní pas doba pobytu: 3 měsíce obsahuje schengenský článek PARAGUAY Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Paraguayské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických a úředních pasů Paraguayské republiky publikováno: sdělení MZV č. 293/1999 Sb. platnost od cestovní doklady Paraguaye: diplomatický a úřední pas doba pobytu 90 dnů Občané Paraguaye, držitelé platného diplomatického nebo úředního pasu, kteří jsou členy diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Paraguaye na území České republiky mohou pobývat na území České republiky po dobu služebního přidělení bez víza. Vztahuje se rovněž na jejich rodinné příslušníky, žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Paraguayské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele cestovních pasů publikováno: sdělení MZV č. 115/2004 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Asunciónu; výměna nót v Buenos Aires) cestovní doklady: cestovní pas doba pobytu 3 měsíce, není-li účelem pobytu provádění práce nebo jiné výdělečné činnosti obsahuje schengenský článek

10 10 SALVADOR cestovní doklady Salvadoru: diplomatický, úřední nebo cestovní pas SAN MARINO cestovní doklady San Marina: diplomatický, služební a cestovní pas SEYCHELY Dohoda o zrušení vízové povinnosti mezi Evropským společenstvím a státem Seychely publikováno: platnost: od (podepsána téhož dne v Bruselu); cestovní doklady státu Seychely: cestovní, diplomatický, služební či jiný úřední pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího v plném rozsahu schengenské acquis; bezvízový pobyt se nevztahuje na osoby cestující za účelem vykonávání výdělečné činnosti. SINGAPUR Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Singapurské republiky o zrušení vízové povinnosti publikováno: sdělení MZV č. 217/1998 Sb. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Singapuru: diplomatický, úřední a cestovní pas doba pobytu 30 dnů, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti nebo studia Občané Singapuru, kteří jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu a jsou členy diplomatické mise nebo konzulárního úřadu se sídlem na území České republiky, mohou vstupovat a pobývat na území České republiky bez víz po dobu svého služebního přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. SRBSKO Nařízení (ES) č. 1244/2009, kterým se mění nařízení (ES) č. 539/2001, kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít při překračování vnějších hranic vízum, jakož i seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci jsou od této povinnosti osvobozeni publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 336) platnost: od ;

11 11 cestovní doklady Republiky Srbsko: biometrické cestovní pasy (vízová povinnost zůstává zachována u držitelů srbských cestovních dokladů vydaných Zvláštním koordinačním ředitelstvím v Bělehradě); doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího schengenské acquis včetně Bulharska, Rumunska a Kypru. Dohoda mezi Evropským společenstvím a Republikou Srbsko o usnadnění udělování víz publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 334) platnost od cestovní doklady Republiky Srbsko: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období SVATÝ KRYŠTOF A NEVIS Dohoda o zrušení vízové povinnosti mezi Evropským společenstvím a státem Svatý Kryštof a Nevis publikováno: platnost: od (podepsána téhož dne v Bruselu); cestovní doklady státu Svatý Kryštof a Nevis: cestovní, diplomatický, služební či jiný úřední pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 3 měsíce během šestiměsíčního období následujícího po prvním vstupu na území každého státu EU uplatňujícího v plném rozsahu schengenské acquis; bezvízový pobyt se nevztahuje na osoby cestující za účelem vykonávání výdělečné činnosti. URUGUAY Dohoda mezi vládou České republiky s vládou Uruguayské východní republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických a úředních pasů Uruguayské východní republiky publikováno: sdělení MZV č. 160/1994 Sb. platnost od (podepsána v Praze) cestovní doklady Uruguaye: diplomatický a úřední pas doba pobytu: 3 měsíce Držitelé diplomatických nebo úředních pasů, kteří pracují na diplomatické misi nebo konzulátech, obchodních zastoupeních nebo u mezinárodních organizací se sídlem na území České republiky mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Uruguayské východní republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele národních cestovních pasů publikováno: sdělení MZV č. 252/1999 Sb. platnost od (podepsána v Praze) cestovní doklady Uruguaye: cestovní pas doba pobytu 90 dnů, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti USA

12 12 publikováno: nařízení vlády č. 272/2004 Sb. cestovní doklady USA: diplomatický, úřední a cestovní pas SVATÝ STOLEC cestovní doklady Svatého Stolce: diplomatický, služební a cestovní pas VENEZUELA Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Venezuelské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů publikováno: sdělení FMZV č. 448/1991 Sb. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Venezuely: diplomatický a služební pas doba pobytu 30 dní Členové diplomatické mise nebo konzulárního úřadu na území České republiky, kteří jsou držiteli diplomatického nebo služebního pasu, mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu trvání oficiálního působení člena mise. Shodně i jejich rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu. cestovní doklady Venezuely: cestovní pas b) stanoví-li tak v souladu s přímo použitelným právním předpisem Evropských společenství 1 mezinárodní smlouva nebo vláda svým nařízením, ALBÁNIE Dohoda mezi Evropským společenstvím a Albánskou republikou o usnadnění udělování víz publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 334) platnost od cestovní doklady Albánské republiky: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období BOLÍVIE Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Bolívijské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů publikováno: sdělení FMZV č. 449/1991 Sb. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Bolívie: diplomatický, služební a úřední pas doba pobytu 3 měsíce

13 13 Občané Bolívie, členové diplomatického, administrativního a technického nebo služebního personálu diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Bolívie na území České republiky, oficiální zástupci v mezinárodních vládních organizacích mající sídlo na území České republiky nebo úředníci takovéto mezinárodní organizace, jakož i členové delegací vysílaní k mezinárodním jednáním na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo úředního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci, pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo úředního pasu. BOSNA A HERCEGOVINA Dohoda mezi Evropským společenstvím a Bosnou a Hercegovinou o usnadnění udělování víz publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 334) platnost od cestovní doklady Bosny a Hercegoviny: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období EGYPT Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Egyptské arabské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických, služebních a zvláštních pasů publikováno: sdělení MZV č. 98/2000 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Káhiře) cestovní doklady Egypta: diplomatický, služební a zvláštní pas doba pobytu: 90 dnů Občané Egyptské arabské republiky, kteří jsou držiteli platných diplomatických, služebních a zvláštních pasů a kteří jsou členy diplomatické mise, konzulárního úřadu či stálé mise u mezinárodní organizace na území České republiky registrovanými u Ministerstva zahraničních věcí České republiky, jakož i jejich rodinní příslušníci, žijící s nimi ve společné domácnosti, mohou pobývat na území České republiky po dobu jejich služebního přidělení bez víza. FILIPÍNY Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Filipínské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických nebo služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických nebo úředních pasů Filipínské republiky publikováno: sdělení MZV 116/2001 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Manile) cestovní doklady Filipín: diplomatický a úřední pas doba pobytu 30 dnů Občané Filipínské republiky, kteří jsou držiteli platných diplomatických nebo úředních pasů, cestující do České republiky za účelem nástupu do funkce na diplomatické misi nebo konzulárním úřadu, musí mít vízum a bude jim vydáno vízum s platností na dobu výkonu diplomatické nebo konzulární funkce, vztahuje se i na jejich rodinné příslušníky a osoby žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. Občané Filipínské republiky, kteří jsou držiteli platných diplomatických nebo úředních pasů, cestující do České republiky za účelem nástupu do funkce u mezinárodních organizací se sídlem v České republice, musí mít vízum, vztahuje se i na jejich rodinné příslušníky, kteří jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. JAR Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Jihoafrické republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů publikováno: sdělení FMZV č. 12/1992 Sb. platnost od (podepsána v Pretorii)

14 14 cestovní doklady JAR: diplomatický a služební pas doba pobytu 3 měsíce Členové diplomatického, administrativního a technického nebo služebního personálu diplomatické mise nebo konzulárního úřadu JAR na území České republiky, oficiální zástupci jednoho smluvního státu v mezinárodních vládních organizacích majících sídlo na území České republiky nebo úředníci takovýchto mezinárodních organizací, jakož i členové delegací JAR vysílaní k mezinárodním jednáním na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci (pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu). JEMEN Dohoda mezi vládou ČSSR a vládou Jemenské lidově demokratické republiky o zrušení vízové povinnosti pro příslušníky smluvních států konající služební cesty publikováno: vyhláška MZV č. 45/1982 Sb. platnost od (podepsána v Adenu) s účinností od rozšířena na celé území Jemenské republiky cestovní doklady Jemenu: diplomatický, služební a zvláštní pas doba pobytu - po dobu služebního přidělení nebo pobytu Občané Jemenu, držitelé platného diplomatického, služebního nebo zvláštního pasu mohou pobývat na území České republiky po dobu služebního přidělení nebo pobytu. Shodně i rodinní příslušníci (manželé, manželky a nezletilé děti), pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo zvláštního pasu. KOLUMBIE Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Kolumbijské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických a úředních pasů Kolumbijské republiky publikováno: sdělení MZV č. 120/2003 Sb. m. s. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Kolumbie: diplomatický a úřední pas doba pobytu 90 dnů Občané Kolumbie, členové diplomatického, technického nebo služebního personálu diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Kolumbie na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu svého přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. LAOS Dohoda mezi vládou ČSSR a vládou Laoské lidově demokratické republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických, služebních a zvláštních pasů publikováno: vyhláška MZV č. 129/1978 Sb. platnost od (podepsána v Praze) cestovní doklady Laosu: diplomatický a služební pas (zvláštní pasy nejsou vydávány) doba pobytu 3 měsíce Členové diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Laosu na území České republiky, odborníci a pracovníci Laosu poskytnutí vládě České republiky, jakož i členové delegací Laosu vysílaní k mezinárodním jednáním do České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo zvláštního pasu, mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu svého přidělení nebo trvání oficiálních jednání. Shodně i jejich rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti (pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo zvláštního pasu).

15 15 MAROKO Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Marockého království o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických, služebních a zvláštních pasů publikováno: nebylo platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Maroka: diplomatický, služební a zvláštní pas doba pobytu 3 měsíce MOLDAVSKO Dohoda mezi Evropským společenstvím a Moldavskou republikou o usnadnění udělování víz publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 334) platnost od cestovní doklady Moldavska: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období MONGOLSKO Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Mongolska o bezvízových stycích pro držitele diplomatických a služebních pasů publikováno: sdělení FMZV č. 509/1992 Sb. platnost od (podepsána v Ulánbátaru) cestovní doklady Mongolska: diplomatický a služební pas doba pobytu 3 měsíce Členové diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Mongolska na území České republiky a představitelé mezinárodních organizací nacházejících se na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo služebního pasu. PÁKISTÁN Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Pákistánské islámské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů ČSFR a pro držitele diplomatických a úředních pasů Pákistánské islámské republiky publikováno: sdělení FMZV č. 328/1992 Sb. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Pákistánu: diplomatický a úřední pas doba pobytu 3 měsíce Občané Pákistánu, členové diplomatického, administrativního a technického nebo služebního personálu diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Pákistánu na území České republiky, oficiální zástupci Pákistánu v mezinárodních vládních organizacích majících sídlo na území České republiky nebo úředníci takovéto mezinárodní organizace, jakož i členové delegací Pákistánu vysílaní k mezinárodním jednáním na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo úředního pasu. PERU Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Peruánské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických a zvláštních pasů Peruánské republiky publikováno: sdělení MZV č. 84/2003 Sb. m. s.

16 16 platnost od (podepsána v Limě) cestovní doklady Peru: diplomatický a zvláštní pas doba pobytu 90 dnů Členové diplomatického nebo konzulárního úřadu Peru na území České republiky, jakož i mezinárodních organizací se sídlem na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo zvláštního pasu mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci (manžel, manželka a děti), pokud jsou držiteli platného diplomatického nebo zvláštního pasu. RUSKO Dohoda mezi Evropským společenstvím a Ruskou federací o zjednodušení vydávání víz občanům Evropské unie a Ruské federace publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne L 129/25 (dohoda uzavřena Rozhodnutím Rady ze dne o uzavření dohody mezi Evropským společenstvím a Ruskou federací o usnadnění udělování krátkodobých víz č. 2007/340/ES) platnost od cestovní doklady Ruské federace: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období THAJSKO Ujednání o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů mezi vládou ČSFR a vládou Thajského království publikováno: sdělení FMZV č. 56/1992 Sb. platnost od (výměna nót ) cestovní doklady Thajska: diplomatický a služební pas doba pobytu 90 dní Občané Thajska, držitelé platných diplomatických nebo služebních pasů, kteří jsou členy diplomatické nebo konzulární mise nebo představiteli Thajska v mezinárodních organizacích na území České republiky, mohou pobývat na území České republiky bez víz 90 dnů, na žádost velvyslanectví jim bude automaticky doba pobytu prodloužena na celou dobu působení. TUNISKO Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Tuniské republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických a služebních pasů České republiky a pro držitele diplomatických a zvláštních pasů Tuniské republiky publikováno: sdělení MZV č. 1/2000 Sb.m.s. platnost od (podepsána v Praze) cestovní doklady Tuniska: diplomatický a zvláštní pas doba pobytu 90 dnů Občané Tuniska, členové diplomatické nebo konzulární mise a držitelé diplomatických či zvláštních pasů mohou bez víza pobývat na území České republiky po dobu svého přidělení k diplomatické či konzulární misi. Stejné právo mají jejich rodinní příslušníci, žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou držiteli platného diplomatického či zvláštního pasu. TURECKO Ujednání mezi vládou ČSFR a vládou Turecké republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatického, zvláštního nebo služebního pasu publikováno: sdělení FMZV č. 170/1991 Sb. platnost od (výměna dopisů MZV ) cestovní doklady Turecka: diplomatický, služební a zvláštní pas

17 17 doba pobytu 3 měsíce Členové diplomatického, administrativního a technického nebo služebního personálu diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Turecka na území České republiky, oficiální zástupci Turecka v mezinárodních organizacích majících sídlo na území České republiky, jakož i členové delegací Turecka vysílaní k účasti na mezinárodních jednáních na území České republiky, pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo zvláštního pasu, mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu přidělení. Shodně i jejich rodinní příslušníci, pokud jsou držiteli platného diplomatického, služebního nebo zvláštního pasu. UKRAJINA Dohoda mezi Evropským společenstvím a Ukrajinou o usnadnění udělování víz publikováno: Úřední věstník Evropské unie dne (Official Journal OJ L 332) platnost od cestovní doklady Ukrajiny: diplomatický pas doba bezvízového pobytu - nejdéle 90 dnů během 180 denního období VIETNAM Ujednání mezi vládou České republiky a vládou Vietnamské socialistické republiky o zrušení vízové povinnosti pro držitele diplomatických pasů publikováno: sdělení MZV č. 28/2000 Sb.m.s. platnost od (výměna nót dne ) cestovní doklady Vietnamu: diplomatický pas doba pobytu: 90 dnů Občané Vietnamu, držitelé platného diplomatického pasu, členové diplomatické mise nebo konzulárního úřadu Vietnamu na území České republiky, mohou na území České republiky pobývat po dobu svého služebního přidělení bez víz. Stejné právo mají i jejich rodinní příslušníci žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou rovněž občany Vietnamu a držiteli platného diplomatického pasu. c) je-li občanem Evropské unie, d) je-li 1. ve výkonu vazby nebo ve výkonu trestu odnětí svobody; tento cizinec současně může po dobu tohoto výkonu pobývat na území i bez cestovního dokladu, 2. v policejní cele 3 nebo v zařízení pro zajištění cizinců; tento cizinec současně může po dobu tohoto umístění pobývat na území i bez cestovního dokladu, nebo 3. mladší 15 let po dobu hospitalizace, pokud přicestoval s jiným cizincem, v jehož cestovním dokladu je zapsán, a tento cizinec vycestoval z území; cizinec mladší 15 let může po dobu hospitalizace pobývat na území i bez cestovního dokladu, 4. držitelem dokladu o povolení dlouhodobého nebo trvalého pobytu na území jiného smluvního státu a doba pobytu na území nepřekročí 3 měsíce, 3 26 až 32 zákona č. 283/1991 Sb., o Policii České republiky, ve znění zákona č. 163/1993 Sb.

18 18 5. žákem, který není státním příslušníkem členského státu Evropské unie, ale který má bydliště v jiném členském státě Evropské unie a cestuje na školní výlet v rámci Evropské unie jako člen skupiny žáků, doprovázené učitelem, a je uveden na seznamu žáků vydaném školou na jednotném formuláři 4 v němž se uvede totožnost žáků, účel a délka jejich pobytu anebo průjezdu, 6. rodinným příslušníkem občana Evropské unie 5, který sám není občanem Evropské unie, držitelem dokladu o povolení přechodného nebo trvalého pobytu na území jiného členského státu Evropské unie a doba pobytu na území nepřekročí 3 měsíce, nebo 7. držitelem povolení k trvalému pobytu s přiznaným právním postavením dlouhodobě pobývajícího rezidenta v Evropském společenství na území jiného členského státu Evropské unie 6 a doba pobytu na území nepřekročí 3 měsíce, e) je-li rodinným příslušníkem občana Evropské unie, jehož vízum k pobytu do 90 dnů nebo průjezdní vízum pozbylo platnost, pokud na území pobývá s občanem Evropské unie a doba pobytu na území nepřekročí 3 měsíce, Bezvízový vstup a pobyt na území České republiky se rovněž vztahuje na: držitele diplomatického pasu Svrchovaného řádu Maltézských rytířů vízová povinnost zrušena nařízením vlády ze dne cestovní doklady Svrchovaného řádu Maltézských rytířů: diplomatický pas Držitelé platného diplomatického pasu Svrchovaného řádu Maltézských rytířů, kteří cestují na území České republiky jako členové diplomatické mise k nástupu své funkce, mohou přicestovat a pobývat na území České republiky po dobu svého služebního přidělení bez víz. Vztahuje se i na jejich rodinné příslušníky, žijící s nimi ve společné domácnosti, pokud jsou rovněž držiteli platných diplomatických pasů Svrchovaného řádu Maltézských rytířů. držitele pilotní licence nebo certifikátu člena posádky podle přílohy 9 Úmluvy o civilním letectví ze dne 7. prosince 1944 během plnění pracovních povinností v souladu s bodem 2.1 přílohy VII Schengenského hraničního kodexu - Nařízení EP a Rady (ES) č. 562/2006 držitele cestovních dokladů Organizace spojených národů Laissez-Passer vízová povinnost zrušena nařízením vlády ze dne cestovní doklady OSN: Laissez-Passer, vydaný podle Úmluvy o výsadách a imunitách OSN, schválené Valným shromážděním OSN dne 13. února 1946, a 4 Rozhodnutí Rady o společné akci přijaté Radou na základě čl.k.3 odst.2 písm.b) Smlouvy o Evropské unii týkající se možnosti cestování žáků ze třetích zemí s bydlištěm v některém členském státě (94/795/JVV). 5 Směrnice Rady 2004/38/ES ze dne 29. dubna 2004 o právu občanů Unie a jejich rodinných příslušníků svobodně se pohybovat a pobývat na území členských států 6 Směrnice Rady 2003/109/ES ze dne 25. listopadu 2003 o právním postavení státních příslušníků třetích zemí, kteří jsou dlouhodobě pobývajícími rezidenty..

19 19 podle Úmluvy o výsadách a imunitách mezinárodních odborných organizací, schválené Valným shromážděním OSN dne 21. listopadu 1947 Držitelé uvedených platných cestovních dokladů, kteří jsou akreditováni u zastupitelských úřadů OSN v České republice, mohou pobývat na území České republiky bez víz po dobu svého služebního přidělení. držitele tzv. uprchlického pasu, tj. CESTOVNÍHO PASU OZNAČENÉHO TEXTEM "Úmluva z " (v anglickém jazyce "Convention of 28 July 1951"), vydaného v souladu s Úmluvou o právním postavení uprchlíků z 28. července 1951 (sdělení MZV č. 208/1993 Sb.) v současné době se na základě vzájemnosti aplikuje ve vztahu k uvedeným dokladům vydaným těmito státy: Belgie, Dánsko, Finsko, SRN, Island, Irsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Malta, Nizozemí, Norsko, Polsko 7, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko 8, Španělsko, Švédsko a Švýcarsko. 9 publikováno: sdělení MZV č. 102/1999 Sb. + oprava sdělení MZV č. 179/1999 Sb. platnost od (přistoupení k Evropské dohodě o zrušení vízové povinnosti pro uprchlíky) doba pobytu 3 měsíce, pokud se nejedná o pobyt za účelem výdělečné činnosti vojenský a civilní personál ozbrojených sil, včetně osob na nich závislých (závislou osobou se rozumí manžel, manželka nebo děti členů vojenského nebo civilního personálu, pokud jsou odkázány na jejich podporu) dle zákona č. 310/1999 Sb., o pobytu ozbrojených sil jiných států na území České republiky platnost od cestovní doklad: a) vojenský personál - cestovní pas nebo jiný doklad jej nahrazující nebo osobní identifikační karta s fotografií a individuálním nebo kolektivním rozkazem k přesunu, který vydal orgán vysílajícího státu, a který potvrzuje, že jednotlivec či skupina patří k ozbrojeným silám a že má nařízený přesun b) civilní personál a závislé osoby - cestovní pas nebo jiný doklad jej nahrazující doba pobytu dle konkrétní dohody osoby s přiznaným postavením uprchlíka, osoby bez státní příslušnosti a jiné osoby, které nemají státní příslušnost žádné země, mají bydliště v některém členském státě Evropské unie a jsou držiteli cestovního dokladu vydaného tímto členským státem 7 vstoupilo v platnost od 21. května vstoupilo v platnost od 28. února Francie pozastavila provádění od , Velká Británie od viz sdělení MZV č. 89/2003 Sb. m. s.

20 20 dle Nařízení Rady (ES) č. 1932/2006 Sb. z 21. prosince 2006, kterým se mění Nařízení Rady (ES) č. 539/2001 Sb., kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít při překračování vnějších hranic vízum, jakož i seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci jsou od této povinnosti osvobozeni publikováno: Úřední věstník EU L účinnost od cestovní doklad vydaný příslušným státem EU, ve kterém má dotyčná osoba bydliště doba pobytu 3 měsíce.

P ř e h l e d. přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza

P ř e h l e d. přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza P ř e h l e d přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza (stav k červnu 2009) Cizinec může pobývat na území přechodně bez víza: a) stanoví-li tak přímo použitelný právní předpis Evropských

Více

P ř e h l e d. přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza

P ř e h l e d. přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza P ř e h l e d přechodného pobytu cizince na území České republiky bez víza (stav k 2. červenci 2013) Cizinec může pobývat na území přechodně bez víza: a) stanoví-li tak přímo použitelný právní předpis

Více

Stát Publikace Platí od Max. dnů Rozsah pro občany ČR do ciziny, nebo cizince do ČR ALBÁNIE Albánská republika ANDORRA Andorrské knížectví 03.04.

Stát Publikace Platí od Max. dnů Rozsah pro občany ČR do ciziny, nebo cizince do ČR ALBÁNIE Albánská republika ANDORRA Andorrské knížectví 03.04. Stát Publikace Platí od Max. dnů Rozsah do ciziny, nebo cizince do ČR ALBÁNIE Albánská ANDORRA Andorrské knížectví ARGENTINA Argentinská AUSTRÁLIE Australské společenství BELIZE BOLÍVIE Bolívijská BOSNA

Více

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Země Měnový kód Měna Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR euro 35 Andorra EUR euro 40 Angola USD americký

Více

DOKLADY PRO CESTOVÁNÍ V EU

DOKLADY PRO CESTOVÁNÍ V EU DOKLADY PRO CESTOVÁNÍ V EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Doklady pro cestování v EU V této kapitole se dozvíte: Zda budete ke svému cestování po EU potřebovat cestovní pas. Přehled států s bezvízovým

Více

Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Aktuální stav k 1.4.2014

Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Aktuální stav k 1.4.2014 Aktuální přepočítací relace dle nařízení vlády č. 62/1994 Sb., ve znění pozdějších předpisů Aktuální stav k 1.4.2014 Země výkonu práce Přepočítací relace Stanovená měna Náhradní měna Přepočítací relace

Více

Osvobození od požadavku superlegalizace listin pro použití v ČR

Osvobození od požadavku superlegalizace listin pro použití v ČR Příloha č. 1 k č.j. 303887/2014-KO Osvobození od požadavku superlegalizace listin pro použití v ČR Níže uvedené seznamy států jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách Ministerstva spravedlnosti:

Více

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna Příloha k Vyhlášce č. 379/2011 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2012. v cizí měně pro rok 2012 A Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra

Více

Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam pro účely plnění informační povinnosti podle

Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam pro účely plnění informační povinnosti podle Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam pro účely plnění informační povinnosti podle 13s odst. 1 zákona č. 164/2013 Sb., o mezinárodní spolupráci při

Více

Grantová smlouva (více příjemců) PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY

Grantová smlouva (více příjemců) PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY PŘÍLOHA IV - PLATNÉ SAZBY PRO PŘÍSPĚVKY NA JEDNOTKOVÉ NÁKLADY KLÍČOVÁ AKCE 2 1. Projektové řízení a organizace Příspěvek na aktivity koordinující organizace: 500 EUR na měsíc. Příspěvek na aktivity ostatních

Více

Seznam dvoustranných leteckých dohod

Seznam dvoustranných leteckých dohod Seznam dvoustranných leteckých dohod Seznam uvádí přehled všech dvoustranných dohod o leteckých službách/letecké dopravě sjednaných Českou republikou (včetně ČSR, ČSSR, ČSFR). Celkem jsou sjednány dohody

Více

PŘEHLED UZAVŘENÝCH READMISNÍCH SMLUV

PŘEHLED UZAVŘENÝCH READMISNÍCH SMLUV PŘEHLED UZAVŘENÝCH READMISNÍCH SMLUV I. BILATERÁLNÍ READMISNÍ DOHODY POLSKO Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Polské republiky o předávání osob na společných státních hranicích podepsána dne:

Více

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku Předběžný seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2 a 13g odst. 5 vládního návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti mezinárodní spolupráce při správě daní a zrušuje

Více

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch

Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Zeměpis cestovního ruchu. Cestovní ruch Maturitní okruhy pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Předmět Typ zkoušky Obor Forma Období Zeměpis cestovního ruchu Profilová ústní Cestovní ruch Denní MZ2019 1. Předpoklady rozvoje cestovního ruchu lokalizační

Více

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Země Měnový kód Měna Základní sazby zahraničního stravného Afghánistán EUR euro 40 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2017 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 78 Rozeslána dne 18. července 2017 Cena Kč 31, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2017 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 78 Rozeslána dne 18. července 2017 Cena Kč 31, O B S A H : Ročník 2017 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 78 Rozeslána dne 18. července 2017 Cena Kč 31, O B S A H : 215. Nařízení vlády o stanovení výjimek z vízové povinnosti a z osvobození od vízové povinnosti

Více

Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN

Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN 2464-5540 Ročník: L V Praze dne 22. prosince 2016 částka 10 23. Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2, 13g odst. 5 a seznam

Více

Zahraniční obchod České republiky v letech 2001 až 2003 (v tis.kč, podle celních území)

Zahraniční obchod České republiky v letech 2001 až 2003 (v tis.kč, podle celních území) Země 2001 Dovoz 2001 Saldo 2001 2002 Dovoz 2002 Saldo 2002 2003 Dovoz 2003 Saldo 2003 Afghánistán 5 961 4 791 1 170 26 302 1 144 25 158 341% 40 678 3 777 36 901 55% 0,0030% 0,0016% Albánie 418 188 25 910

Více

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA MEZINÁRODNÍ TELEKOMUNIKAČNÍ SLUŽBY POSKYTOVANÉ ČESKÝM TELECOMEM, a.s., V RÁMCI UNIVERZÁLNÍ SLUŽBY

MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA MEZINÁRODNÍ TELEKOMUNIKAČNÍ SLUŽBY POSKYTOVANÉ ČESKÝM TELECOMEM, a.s., V RÁMCI UNIVERZÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 2 k cenovému rozhodnutí č. 01/2005 MAXIMÁLNÍ CENY A URČENÉ PODMÍNKY ZA MEZINÁRODNÍ TELEKOMUNIKAČNÍ SLUŽBY POSKYTOVANÉ ČESKÝM TELECOMEM, a.s., V RÁMCI UNIVERZÁLNÍ SLUŽBY MEZINÁRODNÍ TELEFONNÍ

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Královstvím Tonga o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Královstvím Tonga o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.9.2015 COM(2015) 433 final 2015/0196 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Královstvím Tonga o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty

Více

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT

Ceny jsou uvedeny v Kč za minutu. Účtuje se první minuta celá, dále je spojení účtováno po vteřinách. Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT Hlasové služby Profi na míru 4 Profi na míru 4 Měsíční paušál 498.98 Volné minuty neomezeně Volné SMS neomezeně Volné mezinárodní SMS 20 Datový limit 2 GB Volání do všech sítí v ČR 0.00 SMS 0.00 Mezinárodní

Více

CETEL - TELEFONOVÁNÍ

CETEL - TELEFONOVÁNÍ 1. str. Ceny IP hovorů v rámci ČR Silný provoz Slabý provoz (Kč/min) (Kč/min) Ceny IP hovorů do zahraničí (Kč/min) Síť CETEL 0 Kč 0 Kč Pevné telefonní sítě, fax 0,84 Kč 0,48 Kč Mobilní sítě 4,68 Kč 4,68

Více

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 VYHLÁŠKA č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 ze dne 16. listopadu 2015 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Svatou Lucií o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty

Návrh ROZHODNUTÍ RADY. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Svatou Lucií o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 5.3.2015 COM(2015) 110 final 2015/0060 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Svatou Lucií o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty CS

Více

Mezinárodní volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón

Mezinárodní volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón volání Rozdělení zemí do jednotlivých zón +88299 Aeromobile 10. 6 +93 Afghánistán 8. 4 +355 Albánie 4. 3 +213 Alžírsko 5. 4 +376 Andorra 4. 3 +244 *55 244 Angola 8. IV 4 +1264 *55 1264 Anguilla 8. V 5

Více

Příloha č. 1. Kódovací kniha Jednotka měření: pořad

Příloha č. 1. Kódovací kniha Jednotka měření: pořad Příloha č. 1 Kódovací kniha Jednotka měření: pořad 1 Země původu kód 2 Kontinent kód 1 Alžírsko 1 Afrika 2 Angola 1 Afrika 3 Benin 1 Afrika 4 Botswana 1 Afrika 5 Burundi 1 Afrika 6 Burkina Faso 1 Afrika

Více

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M CENÍK SLUŽEB BALÍČKY ZAČÍNÁM 33 TV programů + internet 15M/15M MOJE VOLBA 33 TV programů + 1x tematický balíček + internet 40M/40M CHCI VÍCE 54 TV programů + internet 30M/30M VÍM, CO CHCI 65 TV programů

Více

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Spojenými arabskými emiráty o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty

PŘÍLOHA. návrhu rozhodnutí Rady. o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Spojenými arabskými emiráty o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé pobyty EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 5.3.2015 COM(2015) 103 final ANNEX 1 PŘÍLOHA návrhu rozhodnutí Rady o uzavření Dohody mezi Evropskou unií a Spojenými arabskými emiráty o zrušení vízové povinnosti pro krátkodobé

Více

Základní informace o rozšiřování schengenského prostoru

Základní informace o rozšiřování schengenského prostoru MEMO/07/618 V Bruselu, 20. prosince 2007 Základní informace o rozšiřování schengenského prostoru Dne 14. června 1985 podepsaly vlády Belgie, Německa, Francie, Lucemburska a Nizozemska v Schengenu, malém

Více

Globální prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí

Globální prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí Globál prevalence nadváhy a obezity u dospělých podle oblastí Evropská oblast Albánie 2008-9 Národ 10302 15-49 44.8 8.5 29.6 9.7 DHS Arménie 2005 Národ 6016 15-49 26.9 15.5 DHS Rakousko 2005/6 Národ 1054

Více

Návrh ROZHODNUTÍ RADY

Návrh ROZHODNUTÍ RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 11.4.2018 COM(2018) 176 final 2018/0085 (NLE) Návrh ROZHODNUTÍ RADY o podpisu jménem Evropské unie dohody mezi Evropskou unií a Brazilskou federativní republikou, kterou se

Více

Rada Evropské unie Brusel 3. srpna 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie

Rada Evropské unie Brusel 3. srpna 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie Rada Evropské unie Brusel 3. srpna 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2017/0179 (NLE) 11598/17 VISA 296 COLAC 64 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 27. července 2017 Příjemce: Č. dok. Komise: COM(2017)

Více

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH STANDARDNÍ BALÍK - PRIORITNÍ 50 51 52 53 54 55 bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH 1 kg 265,00 388,00 449,00 530,00 431,00 511,00 2 kg 280,00 418,00 490,00

Více

PŘÍLOHY. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY. Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 14.3.2018 COM(2018) 139 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY kterým se stanoví seznam třetích zemí, jejichž státní příslušníci musí mít

Více

PŘÍLOHA Z K MEZINÁRODNÍMU SPORTOVNÍMU ŘÁDU

PŘÍLOHA Z K MEZINÁRODNÍMU SPORTOVNÍMU ŘÁDU PŘÍLOHA Z K MEZINÁRODNÍMU SPORTOVNÍMU ŘÁDU OBECNÉ PŘEDPISY FIA PLATNÉ PRO ZÓNY 1 Platnost od 12. října 2018 Všechny podniky Zóny musí odpovídat Mezinárodnímu sportovnímu řádu (dále jen Řád ) a příslušným

Více

Rada Evropské unie Brusel 9. března 2015 (OR. en) Uwe CORSEPIUS, generální tajemník Rady Evropské unie

Rada Evropské unie Brusel 9. března 2015 (OR. en) Uwe CORSEPIUS, generální tajemník Rady Evropské unie Rada Evropské unie Brusel 9. března 2015 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2015/0046 (NLE) 6884/15 VISA 56 COMEM 48 NÁVRH Odesílatel: Datum přijetí: 5. března 2015 Příjemce: Č. dok. Komise: COM(2015)

Více

c e n í k h l a s o v é h o ř e š e n í O2 Supreme účtování volání prostřednictvím sekundové tarifikace od počátku volání (uvedené ceny jsou bez DPH)

c e n í k h l a s o v é h o ř e š e n í O2 Supreme účtování volání prostřednictvím sekundové tarifikace od počátku volání (uvedené ceny jsou bez DPH) Ceník vnitrostátního volání Místní a dálkové volání Volání do mobilních sítí operátorů v ČR Memobox Internet** Druh volání Volání do neveřejných telefonních sítí Cíl volání Cena /min Minimální délka volání

Více

Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o.

Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o. Ceník a sazebník pro klienty TeleUspory s.r.o. Platnost od 1.7.2014 TeleUspory s.r.o. Římská 103/12, 120 00 Praha 2 www.uspory.cz Zapsaná v oddíle C, vložce 178856 obchodního rejstříku vedená u Městského

Více

a) Dvoustranné smlouvy

a) Dvoustranné smlouvy S e z n a m vyhlášených mezinárodních smluv, k jejichž ratifikaci dal souhlas zákonodárný sbor a jimiž je Česká republika vázána, které jsou v evidenci MZV */ a) Dvoustranné smlouvy 1. Konzulární úmluva

Více

JEDNÁNÍ O PŘISTOUPENÍ BULHARSKA A RUMUNSKA K EVROPSKÉ UNII

JEDNÁNÍ O PŘISTOUPENÍ BULHARSKA A RUMUNSKA K EVROPSKÉ UNII JEDNÁNÍ O PŘISTOUPENÍ BULHARSKA A RUMUNSKA K EVROPSKÉ UNII Brusel, 31. března 2005 AA 15/2/05 REV 2 SMLOUVA O PŘISTOUPENÍ: AKT O PŘISTOUPENÍ, PŘÍLOHA II NÁVRH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ A JINÝCH AKTŮ Delegace naleznou

Více

PŘÍLOHA II USTANOVENÍ ÚMLUV, KTERÉ ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI, A KTERÉ SE PŘÍPADNĚ OMEZUJÍ NA OSOBY, NA NĚŽ SE VZTAHUJÍ (Čl. 8 odst.1) Obecné poznámky Je

PŘÍLOHA II USTANOVENÍ ÚMLUV, KTERÉ ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI, A KTERÉ SE PŘÍPADNĚ OMEZUJÍ NA OSOBY, NA NĚŽ SE VZTAHUJÍ (Čl. 8 odst.1) Obecné poznámky Je PŘÍLOHA II USTANOVENÍ ÚMLUV, KTERÉ ZŮSTÁVAJÍ V PLATNOSTI, A KTERÉ SE PŘÍPADNĚ OMEZUJÍ NA OSOBY, NA NĚŽ SE VZTAHUJÍ (Čl. 8 odst.1) Obecné poznámky Je nutné poznamenat, že v této příloze nejsou uvedena ustanovení

Více

Mezinárodní hovory z mobilního telefonu (bez zvýhodnění O2 Net Call)

Mezinárodní hovory z mobilního telefonu (bez zvýhodnění O2 Net Call) hovory z mobilního telefonu (bez zvýhodnění O2 Net Call) Popis hovory se uplatňují při volání z účastnického čísla ze sítě O2 na čísla s předvolbou jinou než +420. Cena Cena ch hovorů z mobilního telefonu

Více

DVOUSTRANNÉ SMLOUVY. Dvoustranné smlouvy ( str ) Mnohostranné smlouvy ( str )

DVOUSTRANNÉ SMLOUVY. Dvoustranné smlouvy ( str ) Mnohostranné smlouvy ( str ) S e z n a m vyhlášených mezinárodních smluv, k jejichž ratifikaci dal souhlas zákonodárný sbor a jimiž je Česká republika vázána, které jsou v evidenci MZV */ Dvoustranné smlouvy ( str. 1 71 ) Mnohostranné

Více

Přehled readmisních dohod, jimiž je Česká republika vázána:

Přehled readmisních dohod, jimiž je Česká republika vázána: Přehled readmisních dohod, jimiž je Česká republika vázána: Česká republika má v současné době uzavřeny bilaterální readmisní dohody s 16 státy: Arménií, Bulharskem, Chorvatskem, Kanadou, Kosovem, Maďarskem,

Více

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO A Afganistán USD americký dolar 40,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko USD americký dolar 45,- Andorra EUR euro 40,- Angola USD americký dolar 60,- Argentina USD americký dolar 45,- Arménie USD americký dolar

Více

Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT. Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00. Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33

Ceník tarifů T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT. Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00. Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33 Hlasové služby Tarify T30 / T80 / T160 / T300 včetně HIT T 30 T 30 HIT T 80 T 80 HIT Měsíční paušál 49.00 49.00 149.00 149.00 Cena volné jednotky 0,33 0,33 0,33 0,33 Volné minuty 50 50 150 150 Extra volné

Více

Mobilní hlasové služby

Mobilní hlasové služby Hlasové služby od 1.4.2016 Mobilní hlasové služby PROSPERITA (TOMA) Všechny ceny vez DPH Tarify Tarify Profi na míru Tarify Profi na míru jsou speciální tarify pro klíčové zákazníky, které lze kombinovat

Více

Příloha KODEXu. velvyslanectví Washington GK Los Angeles GK New York. ZK CT v Chicagu

Příloha KODEXu. velvyslanectví Washington GK Los Angeles GK New York. ZK CT v Chicagu Albánie velvyslanectví Tirana Alžírsko velvyslanectví Alžír Argentina velvyslanectví Buenos Aires Austrálie GK Sydney Ázerbájdžán velvyslanectví Baku Belgie velvyslanectví Brusel ZK CT v Bruselu Bělorusko

Více

Dvoustranné smlouvy ( str. 1 76 ) Mnohostranné smlouvy ( str. 77-126 ) DVOUSTRANNÉ SMLOUVY

Dvoustranné smlouvy ( str. 1 76 ) Mnohostranné smlouvy ( str. 77-126 ) DVOUSTRANNÉ SMLOUVY S e z n a m vyhlášených mezinárodních smluv, k jejichž ratifikaci dal souhlas zákonodárný sbor a jimiž je Česká republika vázána, které jsou v evidenci MZV */ Dvoustranné smlouvy ( str. 1 76 ) Mnohostranné

Více

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO

ZEMĚ MĚN.KÓD MĚNA SAZBA STRAVNÉHO A Afganistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 40,- Andorra EUR euro 40,- Angola USD americký dolar 60,- Argentina USD americký dolar 40,- Arménie EUR euro 35,- Austrálie a Oceánie

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ. Návrh NAŘÍZENÍ RADY KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 14.12.2006 KOM(2006) 800 v konečném znění Návrh NAŘÍZENÍ RADY o stanovení opravných koeficientů použitelných od 1. července 2006 na odměny úředníků a smluvních

Více

1) K požadovaným údajům o počtu podaných žádostí o udělení státního občanství České republiky za posledních deset let uvádíme následující.

1) K požadovaným údajům o počtu podaných žádostí o udělení státního občanství České republiky za posledních deset let uvádíme následující. odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik náměstí Hrdinů 1634/3 Praha 4 140 21 Č. j. MV-18495-2/VS-2017 Praha 21.2.2017 Počet listů: 5 Přílohy: 0 Vážená paní Xxx Vážená paní, oddělení

Více

Klíčová akce 2: Strategická partnerství. Finanční pravidla. Výzva 2016

Klíčová akce 2: Strategická partnerství. Finanční pravidla. Výzva 2016 Klíčová akce 2: Strategická partnerství Finanční pravidla Výzva 2016 ERASMUS + Základní principy Non retroaktivity - žádný grant nemůže být poskytnut na již ukončené aktivity Non cumulative funding - nemožnost

Více

Principy. 2. Odstranění kontrol při letech v rámci schengenského prostoru. 3. Volný pohyb s platným občanským průkazem nebo cestovním pasem.

Principy. 2. Odstranění kontrol při letech v rámci schengenského prostoru. 3. Volný pohyb s platným občanským průkazem nebo cestovním pasem. Schengenský prostor Území států Schengenské dohody Volný pohyb osob v rámci prostoru Absence hraničních kontrol Oblasti spolupráce: policejní a justiční, přes vízové a konzulární záležitosti až po ochranu

Více

DVOUSTRANNÉ SMLOUVY. Dvoustranné smlouvy ( str ) Mnohostranné smlouvy ( str )

DVOUSTRANNÉ SMLOUVY. Dvoustranné smlouvy ( str ) Mnohostranné smlouvy ( str ) S e z n a m vyhlášených mezinárodních smluv, k jejichž ratifikaci dal souhlas zákonodárný sbor a jimiž je Česká republika vázána, které jsou v evidenci MZV */ Dvoustranné smlouvy ( str. 1 68 ) Mnohostranné

Více

SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV

SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV Ročník 2012 SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV ČESKÁ REPUBLIKA Rejstřík 2012 Vydán dne 9. ledna 2013 Cena Kč 82, O B S A H : Částky 1 55 Moraviapress, a. s., Břeclav 2 A CHRONOLOGICKÝ REJSTŘÍK I. Chronologický

Více

Článek I. Článek II. Článek III.

Článek I. Článek II. Článek III. Název účetní jednotky Označení Číslo 01/2003 Název normy Schvaluje Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Pokyn kvestora, výše sazeb základních náhrad pro používání soukromých aut pro pracovní účely podle zákona

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Žádost OSVČ o vystavení potvrzení o příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení

Žádost OSVČ o vystavení potvrzení o příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení Evidenční štítek Žádost OSVČ o vystavení potvrzení o příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení Tato žádost slouží pro účely určení příslušnosti k právním předpisům sociálního zabezpečení

Více

12097/15 JF/pp DGD 1. Brusel (OR. en) Rada Evropské unie 12097/15. Interinstitucionální spis: 2015/0197 (NLE) VISA 307 COLAC 96

12097/15 JF/pp DGD 1. Brusel (OR. en) Rada Evropské unie 12097/15. Interinstitucionální spis: 2015/0197 (NLE) VISA 307 COLAC 96 Brusel (OR. en) Rada Evropské unie 12097/15 Interinstitucionální spis: 2015/0197 (NLE) VISA 307 COLAC 96 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět : & 12097/15 JF/pp DGD 1 CS DOHODA MEZI EVROPSKOU UNIÍ A PERUÁNSKOU

Více

Platový koeficient Afganská islamská republika 7, Albánska republika 6, Alžírska demokratická a ľudová republika 6, Angolská

Platový koeficient Afganská islamská republika 7, Albánska republika 6, Alžírska demokratická a ľudová republika 6, Angolská Štát Platový koeficient Afganská islamská republika 7,09473564 Albánska republika 6,13574271 Alžírska demokratická a ľudová republika 6,33368207 Angolská republika 8,62414123 Argentínska republika 7,06101170

Více

Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech a číslech

Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech a číslech PŘÍLOHY Příloha č. 1 Názory na trest smrti v České republice Graf č. 1: Názory na trest smrti v roce 2012 Graf č. 2: Vývoj postoje k trestu smrti v ČR (v %) Příloha č. 2 Trest smrti v jednotlivých státech

Více

VÝTAH ZE SITUAČNÍ ZPRÁVY EVROPSKÉHO STŘEDISKA PRO PREVENCI A KONTROLU NEMOCÍ

VÝTAH ZE SITUAČNÍ ZPRÁVY EVROPSKÉHO STŘEDISKA PRO PREVENCI A KONTROLU NEMOCÍ VÝTAH ZE SITUAČNÍ ZPRÁVY EVROPSKÉHO STŘEDISKA PRO PREVENCI A KONTROLU NEMOCÍ Nejdůležitější vývoj v posledních 24 hodinách Celkem si chřipka pandemic H1N1 2009 vyžádala ve světě 1688 obětí, onemocnělo

Více

Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č /2011. Časť A

Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č /2011. Časť A Príloha k opatreniu zo 14. decembra 201 č. 283.767/2011 Časť A Objektivizované platové koeficienty pre základnú stupnicu platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (príloha č. 1 k

Více

Albánie 4 Alžírsko cca 50 Odhad Angola cca 20. Etiopie 5 Finsko cca 170 Odhad cca 20.- 30.000 Odhad Gambie 1 Ghana 16

Albánie 4 Alžírsko cca 50 Odhad Angola cca 20. Etiopie 5 Finsko cca 170 Odhad cca 20.- 30.000 Odhad Gambie 1 Ghana 16 ČEŠI V ZAHRANIČÍ 2007 Země Počet Poznámky Albánie 4 Alžírsko cca 50 Odhad Angola cca 20 Argentina cca 30.000 Odhad Austrálie 21.196 + 6.000 Sčítání lidu 2006 + odhad. Viz ad 8) Belgie cca 4.000 Odhad Belize

Více

SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV

SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV Ročník 2009 SBÍRKA MEZINÁRODNÍCH SMLUV ČESKÁ REPUBLIKA Rejstřík 2009 Vydán dne 8. ledna 2010 Cena Kč 48, O B S A H : Částky 1 51 Moraviapress, a. s., Břeclav 2 A CHRONOLOGICKÝ REJSTŘÍK I. Chronologický

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 30. 11. 2009 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

Ekonomika Hodnocení národního hospodářství. Ing. Kateřina Tomšíková

Ekonomika Hodnocení národního hospodářství. Ing. Kateřina Tomšíková Ekonomika Hodnocení národního hospodářství Ing. Kateřina Tomšíková 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2/4 2015 Vývoj HDP ve stálých cenách 8

Více

PREFERENČNÍ SYSTÉM EU

PREFERENČNÍ SYSTÉM EU PREFERENČNÍ SYSTÉM EU Evropská unie celní území: Belgické království Bulharsko, Česká republika, Dánské království, kromě Faerských ostrovů a Grónska, Estonsko, Finská republika, včetně ostrova Aland Francouzská

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2013 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 15 Rozeslána dne 8. února 2013 Cena Kč 26, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2013 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 15 Rozeslána dne 8. února 2013 Cena Kč 26, O B S A H : Ročník 2013 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 15 Rozeslána dne 8. února 2013 Cena Kč 26, O B S A H : 29. Vyhláška o stanovení seznamu zemí, jejichž státní příslušníci jsou oprávněni požádat o vydání

Více

Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Shengenský prostor

Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Shengenský prostor Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Shengenský prostor Historický vývoj předchůdce Shengenské dohody: Saarbrückenská dohoda z roku 1984 14. července 1985 Shengenská smlouva 19. června 1990

Více

DŮKAZY PREFERENČNÍHO PŮVODU A STATUSU

DŮKAZY PREFERENČNÍHO PŮVODU A STATUSU DŮKAZY PREFERENČNÍHO PŮVODU A STATUSU Používají se v rámci preferenčního systému EU na základě mezinárodních dohod, jednostranných opatření nebo NR č. 1207/01. Příslušné předpisy vymezují, jaký z důkazů

Více

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55

Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 Pavla Suttrová: Rozvodovost v evropském srovnání 55 PŘÍLOHY Příloha 1 Datová dostupnost počtu rozvodů a hrubé míry rozvodovosti v evropských uskupeních... 56 Příloha 2 Datová dostupnost počtu rozvodů v

Více

Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN Ročník: LIII V Praze dne 19. července 2019 Částka 6

Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN Ročník: LIII V Praze dne 19. července 2019 Částka 6 Finanční zpravodaj 6/2019 1 Finanční zpravodaj MINISTERSTVO FINANCÍ ISSN 2464-5540 Ročník: LIII V Praze dne 19. července 2019 Částka 6 9. Seznam států vyměňujících zprávy podle zemí podle 13zb odst. 2

Více

Ceník tarifního programu Tarif Super Top Individual

Ceník tarifního programu Tarif Super Top Individual Ceník tarifního programu Tarif Super Top Individual 1 Ceny za provoz (telefonní služby) 1.1 Definice časových pásem Ve špičce Mimo špičku po pá 07:00-19:00 po pá 19:00-07:00; so ne 00:00-24:00 1.2 Ceny

Více

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT

EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ PARLAMENT RADA Brusel 9. dubna 207 (OR. en) 206/025 (COD) PE-CONS 3/7 VISA 8 COEST 55 COMIX 62 CODEC 295 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

Více

Smlouvy o mezinárodní právní pomoci

Smlouvy o mezinárodní právní pomoci 27117. Smlouvy o mezinárodní právní pomoci Přehled hlavních dvoustranných smluv o mezinárodní právní pomoci v oblasti trestní a civilní a dokumentů souvisejících Afghánistán Albánie Konzulární úmluva (Praha,

Více

Jaká jsou pravidla financování?

Jaká jsou pravidla financování? Jaká jsou pravidla financování? Rozpočet projektu musí být navržen podle následujících pravidel financování: A) Akce 2 EDS - Přehled pravidel financování Cestovní náklady Náklady spojené s vysláním Náklady

Více

Základní sazby stravného v cizí měně pro rok 2009. Měnový

Základní sazby stravného v cizí měně pro rok 2009. Měnový Příloha k Vyhlášce č. 417/2008 Sb. v cizí měně pro rok 2009 A Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra Angola 60,- Argentina EUR euro 35,- Arménie EUR euro 35,- Austrálie

Více

PREFERENČNÍ SYSTÉM EU

PREFERENČNÍ SYSTÉM EU PREFERENČNÍ SYSTÉM EU Evropská unie celní území: Belgické království Bulharsko, Česká republika, Dánské království, kromě Faerských ostrovů a Grónska, Estonsko, Finská republika, včetně ostrova Aland Francouzská

Více

Ceník telefonních služeb VoIP

Ceník telefonních služeb VoIP Volání v ČR Ceník telefonních služeb VoIP Časová pásma Špička Mimo špičku (pracovní dny 7:00-19:00 hod) (19:00-7:00 hod, víkendy, svátky) Vlastní a partnerské sítě* zdarma zdarma ČR - pevné sítě 0,40 (0,48)

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 1. 2010 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

Souhrnný přehled změn Poštovních a obchodních podmínek České pošty, s.p., s účinností od

Souhrnný přehled změn Poštovních a obchodních podmínek České pošty, s.p., s účinností od ZMĚNY POŠTOVNÍCH PODMÍNEK ČESKÉ POŠTY, S.P., - ZÁKLADNÍ POŠTOVNÍ SLUŽBY S ÚČINNOSTÍ 1. 1. 2019 S účinností od 1. ledna 2019 dochází v poštovních podmínkách k následujícím změnám. 1. V článku 112 (Celní

Více

Struktura přednášky Schengen definice, historie, ČR v Schengenu, Schengenská úmluva, Schengenská prováděcí úmluva, oblasti spolupráce Společná vízová

Struktura přednášky Schengen definice, historie, ČR v Schengenu, Schengenská úmluva, Schengenská prováděcí úmluva, oblasti spolupráce Společná vízová Schengen JUDr. Nataša Chmelíčková MV ČR OAMP Struktura přednášky Schengen definice, historie, ČR v Schengenu, Schengenská úmluva, Schengenská prováděcí úmluva, oblasti spolupráce Společná vízová politika

Více

Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č /2009

Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č /2009 Príloha k opatreniu z 15. decembra 2009 č. 283.302/2009 Časť A Objektivizované platové koeficienty pre základnú stupnicu platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (príloha č. 1 k

Více

PREFERENČNÍ SYSTÉM EU

PREFERENČNÍ SYSTÉM EU PREFERENČNÍ SYSTÉM EU Evropská unie celní území: Belgické království Bulharsko, Česká republika, Dánské království, kromě Faerských ostrovů a Grónska, Estonsko, Finská republika, včetně ostrova Aland Francouzská

Více

4. Konzulární úmluva mezi Československou republikou a Albánskou lidovou republikou Praha, Smluvní strana: Albánie č. 96/1960 Sb.

4. Konzulární úmluva mezi Československou republikou a Albánskou lidovou republikou Praha, Smluvní strana: Albánie č. 96/1960 Sb. S e z n a m vyhlášených mezinárodních smluv, k jejichž ratifikaci dal souhlas zákonodárný sbor a jimiž je Česká republika vázána, které jsou v evidenci MZV */ Dvoustranné smlouvy ( str. 1 69 ) Mnohostranné

Více

3. Vzory dokladů občanů třetích států se zvláštním přístupem na trh práce

3. Vzory dokladů občanů třetích států se zvláštním přístupem na trh práce 3. Vzory dokladů občanů třetích států se zvláštním přístupem na trh práce (1) Povolení k zaměstnání se vyžaduje i v případě, má-li být cizinec, jehož zaměstnavatelem je zahraniční subjekt, svým zaměstnavatelem

Více

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2 a 13g odst. 5 zákona č. 105/2016, kterým se mění některé zákony v oblasti mezinárodní spolupráce při správě daní a zrušuje se zákon

Více

Vyhláška č. 242/2014 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2015, ze dne 4. listopadu 2014

Vyhláška č. 242/2014 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2015, ze dne 4. listopadu 2014 Vyhláška č. 242/2014 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2015, ze dne 4. listopadu 2014 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce: 1

Více

Ceník platný od 26. 12. 2014

Ceník platný od 26. 12. 2014 Ceník platný od 26. 12. 2014 MOBILNÍ TARIFY TVOJE CITY TVOJE CITY 29 Kč SIM karta Účtování 60+1 Balíčky volných minut 10 volných minut 13 Kč 20 volných minut 25 Kč 50 volných minut 60 Kč 100 volných minut

Více

Volání po České republice ti účtujeme po vteřinách a data pak po 100 kb.

Volání po České republice ti účtujeme po vteřinách a data pak po 100 kb. Základní ceník Volání po České republice ti účtujeme po vteřinách a data pak po 100 kb. Volání ( za minutu) SMS Data ( za MB) MMS Přenos čísla 2,50 Kč 1,50 Kč 1,00 Kč 4,00 Kč Zdarma Balíčky Na výběr máš

Více

TARIFY BrnkačkaTEL. brnknu Volné minuty 0 100 minut do pevných a mobilních sítí v ČR

TARIFY BrnkačkaTEL. brnknu Volné minuty 0 100 minut do pevných a mobilních sítí v ČR KOMPLETNÍ CENÍK TARIFY BrnkačkaTEL Nebrnkám Občas brnknu Volné minuty 0 100 minut do pevných a mobilních sítí v ČR Brnkačka 200 minut do pevných a mobilních sítí v ČR Volné SMS 0 SMS 0 SMS 20 SMS Volání

Více

NISATEL.CZ KOMPLETNÍ CENÍK. TARIF 199 NA POHODU 200 minut do pevných a mobilních sítí v ČR. 49 Kč 119 Kč 199 Kč 299 Kč 499 Kč

NISATEL.CZ KOMPLETNÍ CENÍK. TARIF 199 NA POHODU 200 minut do pevných a mobilních sítí v ČR. 49 Kč 119 Kč 199 Kč 299 Kč 499 Kč NISATEL.CZ KOMPLETNÍ CENÍK Volné minuty VÝHODNÉ TARIFY TARIF 49 RELAX 20 minut do mobilních sítí TARIF 99 N KLIDU 100 minut do TARIF 199 NA POHODU 200 minut do TARIF 299 S DATY 150 minut do TARIF 499 NA

Více

STÁTNÍ ÚŘAD PRO JADERNOU BEZPEČNOST R O Z H O D N U T Í

STÁTNÍ ÚŘAD PRO JADERNOU BEZPEČNOST R O Z H O D N U T Í STÁTNÍ ÚŘAD PRO JADERNOU BEZPEČNOST Senovážné náměstí 9, 110 00 Praha 1 V Praze dne: 17. 12. 2014 Č. j.: SÚJB/OKNJZ/28297/2014 Číslo spisu: 23359/2014 Vyřizuje útvar: Odbor pro kontrolu nešíření ZHN R

Více

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR

Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Tisk ze dne 19. 4. 2018 Traces - Export živých zvířat do třetích zemí z ČR Činnost: Všechny země určení koně skot prasata ovce kozy 1 D kuřata jiná živá drůbež násadová vejce sperma býků Angola 9 9 600

Více

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu

Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Cizinci s povoleným pobytem na území České republiky k 31. 3. 2009 (zjištěno podle aktuálního místa pobytu osoby v IS CIS úlohy TDU) Druh pobytu Státní příslušnost Trvalý Dlouhodobý Celkem Afghánistán

Více

634/2004 Sb. ZÁKON ze dne 26. listopadu 2004 o správních poplatcích

634/2004 Sb. ZÁKON ze dne 26. listopadu 2004 o správních poplatcích 634/2004 Sb. ZÁKON ze dne 26. listopadu 2004 o správních poplatcích (platí od 151. 8. 2017 do 31. 1014. 8. 2017) ve znění zákona č. 217/2005 Sb., zákona č. 228/2005 Sb., zákona č. 357/2005 Sb., zákona

Více

Vyhláška č. 354/2013 Sb. Příloha: Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2014

Vyhláška č. 354/2013 Sb. Příloha: Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2014 Vyhláška č. 354/2013 Sb. Příloha: pro rok 2014 Země Afghánistán EUR euro 35 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR euro Andorra EUR euro Angola Argentina Arménie EUR euro 35 Austrálie a Oceánie - ostrovní státy

Více

Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Měnový kód. Měna. Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- americký dolar

Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Měnový kód. Měna. Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- americký dolar A Afghánistán EUR euro 35,- Angola Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra 60,- Austrálie a Oceánie - ostrovní státy 1) Argentina EUR euro 35,- Arménie EUR euro 35,- Ázerbájdžán EUR euro 35,-

Více