Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín"

Transkript

1 Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj listopad 2016 Za velmi důležité považuji, abychom prostřednictvím výuky ukazovali studentům osobní příklad: nikoliv povrchně, ukvapeně a zkratkovitě soudit, ale naopak naslouchat v dialogu partnerovi, promyšleně v hloubce a kontextu nastudovaných a shromážděných faktů laskavě říkali svůj názor. Chceme dětem vysvětlovat, že nejde vždy souhlasit s názorem partnera, ale je potřebné respektovat právo na tento názor. Studenti musí pochopit, že respektování jiného, slušně sděleného názoru není přizpůsobování ani ustrašenost ani nedůstojný ústupek. Musí více jak jindy být pak schopni kultivovaně svůj názor prezentovat, a pokud jej neprosadí, neznamená to, že je nutné partnera dehonestovat. Naopak, že je důležité napříště partnerovi pomoci, pokud to potřebuje a je to možné. Vše v rámci nastavených pravidel v naší škole. Josef Maryáš Dny otevřených dveří v budovách gymnázia a soš od hodin od hodin Nabízené studijní obory pro školní rok : Maturitní obory: Gymnázium osmiletý obor Gymnázium čtyřletý obor Informační technologie Mechanik seřizovač - mechatronik Učební obory: Obráběč kovů, strojní mechanik, automechanik, instalatér, elektrikář, kuchař-číšník Nástavba denní i dálkové maturitní: Podnikání pro vyučené uchazeče

2 Jsme fakultní škola Slavnostní jmenování šesti středních škol zřizovaných Zlínským krajem tzv. fakultními školami Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati bylo mimo jiné součástí dnešního slavnostního shromáždění, které se při příležitosti 10. výročí založení této fakulty uskutečnilo ve Zlíně. Díky tomu tak budou moci tyto střední školy s fakultou dále rozvíjet započatou spolupráci. Podpora studentů Firemní partneři: TVD Rokytnice, PGI Moravia, TRYON Brumov, CEBES Brumoc, Polfin Ploština, ZEKA, KOWAG Nabídka žákům, kteří provádějí odborný výcvik v Groz Beckert Firma Groz-Beckert Czech, s.r.o. žákům, kteří budou na OV ve Valašských Kloboukách nabízí : - 55 Kč/1h práce po celou přítomnost na OV ve firmě - zdarma pracovní oblečení k trvalému užívání, stravování, příspěvek na dopravu do Val. Klobouk - pěti až osmi vybraným žákům s nejlepšími výsledky zajistí zdarma jeden víkendový relaxační pobyt v regionálním hotelu (****)

3 Soutěže a aktivity- celostátní úspěchy Josef Tomeček ze septimy po vítězství v celostátním kole chemické olympiády o dvě kategorie vyšší než odpovídá jeho věku na gymnáziu se zúčastnil mezinárodního kola v Tbilisi. Získal stříbrnou medaili za 62. místo z 266 účastníků z celého světa. Tento jeho osobní mimořádný úspěch je nejvýznamnějším úspěchem studentů gymnázia za 25letou historii. Od září bude Josef Tomeček pravidelně absolvovat stáže na naší partnerské Technologické fakultě ve Zlíně. Michal Kužela získal v celostátním kole SOŠ 2. místo v oboru Informatika. Obhájil také o prázdninách svoji práci na téma: "Grafický 2D editor" před odbornou porotou a získal krásné druhé místo v soutěži "České hlavičky 2016" pořádané Akademií věd ČR. Zasedání odborné poroty, na kterém obhajoby prací probíhaly, se uskutečnilo dne v budově Vysoké školy ekonomické v Praze

4 Patrik Štefaník v celostátní soutěži v programování CNC strojů na BVV získal 2. místo. Jako každoročně se na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně konala soutěž v programování CNC strojů. Naše škola vyslala na soutěž pět žáků maturitního oboru mechatronik. Soutěžilo se v programování ve FANUCU, SIEMENSU a HEIDENHAINU. V programování Fanuc se do soutěže zapojili žáci Jana Raková, Patrik Valášek a Patrik Štefanik. V Heidenhainu naši školu reprezentovali František Dynka a Martin Šimoník. Soutěž probíhala celý minulý týden v dopoledních a odpoledních blocích. Naši žáci se zapojili do soutěže v odpoledním bloku. Patrik Štefanik v této odpolední části vyhrál v programování FANUC.

5 Od 1. září Školní rok jsme zahájili 1. září na útvarech gymnázium i SOŠ Jsou naplněny třídy čtyřletého i osmiletého gymnázia, jedna třída učebních oborů obráběč kovů a elektrikář, jedna třída v oboru mechatronik a informační technologie, jedna třída podnikání v nástavbovém studiu. Volná místa jsou ještě v oboru Podnikání v nástavbě a v učebních oborech. Předložili jsme projekt přeshraniční spolupráce se SOŠ Dubnica nad Váhom s náklady celkem 6,5 mil Kč na posílení spolupráce firem, základních škol a naší školy. Předkládáme investiční záměry na komplexní rekonstrukci elektrorozvodů, vodovodních rozvodů a topení na gymnáziu za 9,7 mil Kč a půdní vestavbu na gymnáziu za 20 mil Kč Připravujeme investiční akci na vybudování sportovního hřiště na pozemku SOŠ Pokračujeme s Technologickou fakultou a Fakultou informatiky na UTB Zlín ve spolupráci především v novém oboru na naší škole Informační technologie; týdenní stáž žáků nižšího gymnázia v laboratořích a týdenní stáž studentů 3. a 4. ročníků v laboratořích fakulty Od pokračuje na škole práce školního psychologa a asistenta pedagoga. Na škole pracují dvě Výchovné komise k řešení problémových situací žáků, Žákovský parlament, jako nástroj komunikace učitelů a žáků, Pedagogická rada, Asociace rodičů a přátel školy Studenti a rodiče mají on-line přístup na intranet školy výukové dokumenty, provozní dokumenty, třídní kniha, klasifikační dokumentace žáka atd. Na Gymnáziu Jana Pivečky a SOŠ Slavičín zahájili školní rok zavedením výuky ve volitelném gymnaziálním semináři z ekonomie metodou CLIL. Jedná se metodu, kde vyučování v předmětu probíhá převážně v cizím jazyce (angličtině, francouzštině).studenti třetích ročníků, kteří navštěvují tento seminář, tak současně získávají spontánně znalosti a dovednosti z více předmětů současně. Na škole plánují postupně tuto metodu částečně využívat i v dalších volitelných seminářích pro maturanty. Výuka cizích jazyků na gymnáziu je dlouhodobě nabízena v němčině, francouzštině, angličtině, španělštině, ruštině a pro zájemce o lékařské obory také nepovinně v latině. Útvar SOŠ zabezpečil pro spádové regionální školy maturitní zkoušky (náhradní a opravný termín, celkem 40 maturantů). Při zkouškách byla

6 přítomna kontrola ČŠI a konstatovala, že průběh maturitních zkoušek byl bezchybný. Studenti maturitního ročníku ze třídy oktáva a G-4 absolvali historickokulturní návštěvu Prahy od 12. do 19. září pod vedením Mgr. Rohleny, Ing. Zvoníčkové a Mgr. Kubiše. Sbírky Dne proběhla na SOŠ Slavičín sbírka zaměřená na pomoc slabozrakým a nevidomým dětem. Děkujeme, že jste přispěli zakoupením předmětů (píšťalka 40,-- Kč, náramek 50,-- Kč, tykadla 70,-- Kč). Ve čtvrtek 22. září 2016 jsme organizovali sbírkovou akci "Srdíčkový den 2016". Předmětem prodeje byly magnetky se zvířátky za minimální příspěvek 30,-Kč/ks a reflexní přívěsky za min. příspěvek 35,-Kč/ks. Sbírka byla určena na nemocné a handicapované děti. Byla vybrána částka Kč. Všem, kteří přispěli, děkujeme. První výstava Lukáše Tomečka z kvarty byla zahájena vernisáží v Galerii gymnázia.

7 Imatrikulace žáků prvních ročníků proběhla za účasti vedení města a rodičů na radnici. Třídy prvních ročníků se zúčastnily adaptačních pobytů na Jelenovské. Akci významně finančně podpořila Asociace rodičů a přátel školy.

8

9 Pro všechny žáky základních škol nabízíme kroužky Dramatický kroužek, Mgr. Šárka Černíčková Jazyk ruský, Mgr. Marie Hrabinová Jazyk španělský, Mgr. Eva Mikulcová Jazyk francouzský, Mgr. Dana Ondrušková Jazyk německý, Mgr. Marie Ťulpová Výtvarný kroužek, MgA. Zdeněk Kutra Sportovní hry, Ing. Jiří Váňa Chemie, Mgr. Petra Soukupová Astrofyzika, Mgr. Ivo Rohlena Fyzika, RNDr. Jan Hrdý Biologie, Mgr. Pavel Šuráň Latina, Mgr. Pavel Mikulčík Programování, Ing. Alois Kužela Automatizace a robotizace, Ing. Alois Kužela V zimním a jarním období roku 2016 pracovali žáci dramatického kroužku na svém zdokonalování formou aktivit týkajících se pantomimy, mluvních a pohybových cvičení a zejména oblíbené improvizace. Také opět zkusili pracovat před kamerou, aby měli zpětnou vazbu a navíc vzpomínku na povedené scénky. Jedna skupinka žáků vystupovala v okolních základních školách s pásmem nazvaným Babičko, vyprávěj a druhá skupinka našich divadelníků si připravila devět veršovaných pohádek pro děti z MŠ Jestřabí.

10 V měsíci záři připravujeme přijetí nových členů a budeme procvičovat základní dramatické dovednosti, improvizační schopnosti a budeme se těšit na aktivity, kterých se pravidelně zúčastňujeme, a to na předvánoční vystoupení v MŠ a vánoční vystoupení na Rozsvicování vánočního stromu ve Slavičíně. Činnost Dramatického kroužku pod vedením Mgr. Šárky Černíčkové je finančně podpořena městem Slavičín. Pro veřejnost Pro veřejnost nabízíme školení: Základy práce na PC, Ing. Kužela Cizí jazyky, angličtina, němčina, francouzština, španělština, ruština Týdenní kurz v programování HEIDENHAIN, FANUC pro firemní veřejnost pod vedením Davida Fojtíka. Strojírenství- výroba strojírenských výrobků z kovů a jiných technických materiálů, CNC obrábění. Instalatérství - rozvody vody a topení a jejich opravy, Elektrikářství -zhotovení elektro rozvodů a jejich opravy. Automechanici - běžné opravy osobních vozů, malých dodávkových automobilů, příprava na technické prohlídky, přezouvání pneu. Kuchař-číšník - realizace rautů, obsluhy při společenských akcích Školní psycholog nabízí služby Na základě schválení rozvojového programu MŠMT Na podporu školních psychologů a školních speciálních pedagogů ve školách a metodiků specialistů ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 oznamujeme, že na škole začal pracovat školní psycholog. Rodiče a žáci mohou využít následujících služeb: Individuální konzultace v rámci výukových či výchovných obtíží dítěte Pomoc a podpora při řešení osobních problémů žáka (vztahové či rodinné záležitosti) Kariérové poradenství volba vhodného semináře, volba vysoké školy Diagnostika intelektu, osobnosti V rámci zachování intimity a důvěry budou konzultace probíhat po telefonické domluvě, denně od 14:45 h.

11 Taneční 2016 jsou významně finančně podpořeny Asociací rodičů a přátel školy. Pravidelnou středoškolskou aktivitou a neodmyslitelnou společenskou událostí studentského života jsou pro první ročníky na gymnáziu a SOŠ kurzy tanečních. Výuka kurzu bude probíhat v Sokolovně Slavičín pod vedením tanečního mistra Aleše Mědílka ze Zlína, a to od každé následující pondělí předběžně od hodin. Kurz obsahuje 11 lekcí včetně závěrečného slavnostního plesu. Absolvování kurzu umožní žákům nejenom se lépe vzájemně poznat, ale obsahem výuky budou pravidla slušného chování a jednání. Proto považujeme tuto akci za velmi přínosnou a pro studenty žádoucí. Věříme, že tato první společná aktivita prvních ročníků na škole přispěje k jejich středoškolské aklimatizaci. Astrofyzika Již tradiční astronomickou akcí gymnaziálního Astrotýmu je pozorování meteorického roje zvaného Perseidy. Letos byly pro pozorování vhodné obě noci kolem maxima 12. srpna, s ohledem na počasí jsme se rozhodli pozorovat Perseidy ze čtvrtku na pátek srpna. Pozorování proběhlo na modelářském letišti ve Slavičíně za účasti nejen žáků gymnázia, ale i dalších návštěvníků z řad veřejnosti. Ke sledování meteorů velmi dobře postačí spacák s karimatkou a pozorovat roj vleže. Pro zájemce však byly na modelářském letišti připraveny i dalekohledy pro další objekty. Tato akce byla finančně podpořena městem Slavičín. Informace o astronomických aktivitách na GJP najdete na Ivo Rohlena Všechny informace o realizovaných a připravovaných akcích a pozorování najdete na: Těšíme se na Vaši návštěvu. Josef Maryáš

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj aktivit říjen 2018 Hodnocení školy ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj březen 2016 Příjímací zkoušky pro maturitní obory čtyřleté gymnázium, informační technologie, mechatronik

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj září-říjen 2017 Modernizace budovy gymnázia Skončila kompletní rekonstrukce vodovodních, elektrických, odpadních rozvodů za více jak 10,2 milionů Kč z dotace

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj duben č.2-2017 Budova gymnázia se připravuje na rozsáhlou rekonstrukci elektrorozvodů, topení, vodovodů a odpadů za více jak 10 mil. Kč. O provozním zabezpečení

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj aktivit leden 2018 Ředitel školy Vážení rodiče, po kompletní rekonstrukci a modernizaci budov SOŠ (cca 50 mil Kč) předpokládám, že v nejbližší době podepíšu

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Zpravodaj červen 2016 Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Děkujeme všem rodičům, organizacím a vedení města Slavičína za celoroční finanční a materiální

Více

Zpravodaj školy - jaro 2019

Zpravodaj školy - jaro 2019 Zpravodaj školy - jaro 2019 V hodnocení školy Ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů (v 2016-2017 jsme získali 9,02 bodů).

Více

Nabídka oborů pro školní rok

Nabídka oborů pro školní rok Nabídka oborů pro školní rok 2018-2019 Dny otevřených dveří 10.11. a 11.11. 2017, 14.2. 2018 Střední vzdělání s maturitní zkouškou (jednotné přijímací zkoušky) 23 45 L/01 Mechanik seřizovač (švp Mechatronik-seřizování

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj aktivit únor 2018 Kritéria přijetí a termíny přijímacích zkoušek: http://www.gjpslavicin.cz/cz/pro_uchazece_o_studium/. Děkujeme za odevzdané přihlášky ke

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj únor 2017 Maturitní obory: Gymnázium osmiletý obor Gymnázium čtyřletý obor Informační technologie Mechanik seřizovač - mechatronik Učební obory: Obráběč

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj prosinec 2016 Maturitní obory: Gymnázium osmiletý obor Gymnázium čtyřletý obor Informační technologie Mechanik seřizovač - mechatronik Učební obory: Obráběč

Více

Přípravné kurzy k přijímacímu řízení

Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj zimní aktivit 2019 V hodnocení školy ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj březen 2017 Maturitní obory: uchazeči vykonají přijímací jednotné zkoušky Gymnázium osmiletý obor Gymnázium čtyřletý obor Informační technologie Mechanik

Více

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 PSČ: 371 61 e-mail: gymji@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé základních

Více

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro gymnaziální vzdělávání Gymnázium, Uničov, Gymnazijní 257 1 Obsah Základní informace...4 Možná struktura volitelných předmětů...5

Více

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí

Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy Budějovická 421, Sezimovo Ústí ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2018/2019 začne v pondělí 3. září 2018. Vyučování

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Č.j.: GJP SOS 271/II.3.1 15 Organizace a kritéria přijímacího řízení stanovené pro školní rok 2015/2016 dle 59 a 60 zákona č. 561/2004 Sb., školský

Více

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ Á MN GY osmi le té a čtyř l eté studium Pal ack ého 211 AŘE ARGM. Co nabízíme? NÁ YM G A ŘE AR GM. Kdo jsme? osmi leté a čtyř leté studium Palack ého 211 Mladá Boleslav Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2017/2018 začne ve čtvrtek 4. září 2017. Vyučování

Více

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium)

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 e- mail: gymji@gymji.cz, licht@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2016/2017 začne ve čtvrtek 1. září 2016. Vyučování

Více

VOŠ, SPŠ automobilní a technická. Bc. Jan Šindelář České Budějovice 2011

VOŠ, SPŠ automobilní a technická. Bc. Jan Šindelář České Budějovice 2011 VOŠ, SPŠ automobilní a technická Bc. Jan Šindelář České Budějovice 2011 Charakteristika Regionální centrum technického vzdělávání 45 let tradice výuky v automobilních a strojírenských oborech Více než

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj aktivit duben 2018 Práce na gymnáziu nového 4. a 5. patra jsou v plném proudu Vznikají nové prostory - aula, přírodovědné experimentárium, jazyková učebna,

Více

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice INFORMAČNÍ SERVIS Informace o studiu a o škole, podmínky přijímacího řízení, výroční zprávu o činnosti školy, inspekční zprávy atd. lze získat na oficiálních

Více

Plán práce pro školní rok 2015-2016

Plán práce pro školní rok 2015-2016 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2015-2016 Lutín, září 2015 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013-2014

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013-2014 Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí, Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2013-2014 Slavnostní

Více

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou)

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou) 3. Učební plán (od 1.9.2018 počínaje primou a kvintou) 3.1. Celkový nižší stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 18 + 4 15 Matematika 18 + 4 0 Informační a komunikační technologie

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Č.j.: GJP SOS 271/II.3.1 19 Organizace a kritéria přijímacího řízení stanovené pro školní rok 2019/2020 dle 59 a 60 zákona č. 561/2004 Sb., školský

Více

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin Učební plán Vzdělávací program: 79-41-K/81 Gymnázium Forma studia: osmileté denní studium Nižší stupeň gymnázia Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem Český jazyk a literatura 4 4 4 4 16 Anglický jazyk

Více

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity osmi leté a čtyř leté studium osmi leté a čtyř leté studium 10. 1. 2018 Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Dny otevřených dveří, které se konají ve čtvrtek 3. prosince 2015 od 10:30 do 16:00 hodin ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 do 16:30 hodin Den otevřených dveří je

Více

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 OBORY VZDĚLÁNÍ: a) 79-41-K/401 Gymnázium - všeobecné denní forma vzdělávání délka vzdělávání: 4 r. 0 m. Učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Č.j.: GJP SOS 271/II.3.1 18 Organizace a kritéria přijímacího řízení stanovené pro školní rok 2018/2019 dle 59 a 60 zákona č. 561/2004 Sb., školský

Více

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji

Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2012 až 2018 z rozpočtu Plzeňského kraje 2010 a 2011 - z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky (OP Vzdělávání

Více

Organizace školního roku 2019/2020. Základní informace

Organizace školního roku 2019/2020. Základní informace Organizace školního roku 2019/2020 Základní informace PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor MR1 ZR1 8 Ekonomika a podnikání MR Ekonomika a podnikání ZR CR1 po-pá Mgr. Janků 205 Ekonomika

Více

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Základní informace adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr.

Více

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač

Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač Střední průmyslová škola, Ostrava Vítkovice, příspěvková organizace Mechanik seřizovač - mechatronik Studijní obor: Mechanik seřizovač (čtyřletý - ukončený maturitní zkouškou) Vyučované odborné předměty:

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2016-2017 Lutín, září 2016 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Dny otevřených dveří - 29. a 30. listopadu 2013 a 17. a 18. ledna 2014 1 Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem

Více

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013

TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 TERMINÁŘ školní rok 2012/2013 Srpen 27. 8. zahajovací porada všech zaměstnanců školy 28. 8. až 30. 8. komisionální zkoušky za 2. pol. šk. roku 2011/2012 30. 8. klasifikační porada za 2. pol. šk. roku 2011/2012

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Den otevřených dveří, který se koná ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 16:30 hodin Den otevřených dveří je ideální příležitostí jak získat maximum informací o přijímacím

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací. Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy. Projekt: Zelená prevenci - projektová aktivita

Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací. Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy. Projekt: Zelená prevenci - projektová aktivita TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ SRPEN 2018 27.08. 28.08. Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací porady Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy ZŘTV, ZŘPV Tř. uč. 1. roč. 28.08-30.08. Komisionální

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN Školní vzdělávací program STUDENT . Nižší ročníky gymnázia Školní učební plán pro nižší třídy Doctrina - Podještědského gymnázia vychází z rámcového učebního plánu RVP pro základní

Více

GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ internet: www.gfpvm.cz INFORMACE O STUDIU ve školním roce 2008/2009 Vážení rodiče, milí studenti! Předběžné informace o nabídce studia ve školním roce 2008/2009

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 Organizace školního roku 2018/2019 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 27/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení zaměstnanců BOZP 27/8 Zahájení práce v předmětových komisích

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

Rámcový plán práce úseku OV

Rámcový plán práce úseku OV Rámcový plán práce úseku OV Číslo vydání: 1. Účinnost od: do: 1.9.2015 30.6.2016 Obsah : 1. Rámcový plán školní rok 2015/2016 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Ing. Ivan Halavín Ing. Ivan Halavín

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2018-2019 Lutín, srpen 2018 Mgr. Pavel Michalík, v. r. ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Sigmundova SŠs, Lutín

Sigmundova SŠs, Lutín SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, J. Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2007-2008 Lutín, září 2007 Mgr. Pavel Michalík, v. r. ředitel školy Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

Rámcový plán práce úseku OV

Rámcový plán práce úseku OV Rámcový plán práce úseku OV Číslo vydání: 2. Účinnost od: do: 1. 9. 2016 30. 6. 2017 Obsah : 1. Rámcový plán školní rok 2016/2017 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Ing. Ivan Halavín Ing. Ivana

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/ OBECNÉ INFORMACE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/ OBECNÉ INFORMACE Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk tel.: +420583320111, fax: +420583215264 e-mail: skola@sszts.cz, www.sszts.cz PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 - OBECNÉ INFORMACE Zástupce statutárního orgánu

Více

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47

Střední škola zemědělská, Přerov, Osmek 47 Organizace školního roku 2017/2018 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 28/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Zahájení práce v předmětových komisích srpen Příprava učeben

Více

Organizace školního roku 2017/2018

Organizace školního roku 2017/2018 PŘEHLED TŘÍD Organizace školního roku 2017/2018 Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor ZR1 MR1 PL1 po-pá Ing. Jolana Hrinová 208 4 4 5 Ekonomika a podnikání - MR Tiskař na polygrafických strojích

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Směr jazykový (jazyky na filosofických fakultách, učitelství ) - až 14 hodin výuky ve dvou (nebo třech) cizích jazycích týdně a matematiky ve 4. ročníku pouze 2 hodiny,

Více

Plán práce pro školní rok 2014-2015

Plán práce pro školní rok 2014-2015 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2014-2015 Lutín, září 2014 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA studijní nabídka prostředí školy aktivity našich žáků INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA Slavkov u Brna, příspěvková organizace Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem školy je Jihomoravský kraj

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

Quo vadis, vzdělávání Plzeňského kraje? 6. 11. 2014

Quo vadis, vzdělávání Plzeňského kraje? 6. 11. 2014 Quo vadis, vzdělávání Plzeňského kraje? 6. 11. 2014 Plzeňský kraj je zřizovatelem 80 škol a školských zařízení: speciální školy 10 střední školy 44 základní umělecké školy 9 domy dětí a mládeže 7 dětské

Více

Organizace školního roku 2014/2015

Organizace školního roku 2014/2015 Organizace školního roku / ZÁŘÍ 01. 09. 01. 05. 09. ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU - Informace rodičům a žákům 1. ročníky kinosál - 8.00 hodin (úsek stavo, elektro), 10.00 hodin (úsek strojní, ekonomický) Státní

Více

Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech - vnitřní předpis vedení školy

Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech - vnitřní předpis vedení školy - 1 - Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech vnitřní předpis vedení školy Nová (reformovaná) maturitní zkouška se skládá

Více

Průvodce profilovou částí maturitní zkoušky Informace pro ředitele, učitele a žáky středních škol

Průvodce profilovou částí maturitní zkoušky Informace pro ředitele, učitele a žáky středních škol Průvodce profilovou částí maturitní zkoušky Informace pro ředitele, učitele a žáky středních škol 1) Které legislativní předpisy a pedagogické dokumenty vymezují pravidla pro určení nabídky profilové části

Více

Zpravodaj listopad 2014

Zpravodaj listopad 2014 Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Zpravodaj listopad 2014 Po telefonické domluvě návštěva školy možná kdykoliv www.gjpsosslavicin.cz, tel.: 604 453 954, e-mail:gyslav@gjpslavicin.cz

Více

Charakteristika projektu

Charakteristika projektu Charakteristika projektu Projekt v rámci Operačního programu Průmysl a podnikání program 1.3 ŠKOLÍCÍ STŘEDISKA Kombinovaný projekt Podnikové školící středisko a pořízení školících pomůcek Termín uskutečnění

Více

18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE se zaměřením na programování, vývoj aplikací a robotiku

18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE se zaměřením na programování, vývoj aplikací a robotiku 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE se zaměřením na programování, vývoj aplikací a robotiku Třída Třídní učitel 1. IT Mgr. Otto Hájek 2. ITA Ing. Petr Valtera 2. ITB Ing. Stanislav Hudák 3. IT Mgr. Tomáš

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2017-2018 Lutín, srpen 2017 Mgr. Pavel Michalí k, v. r. ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

Návrh systému volitelných předmětů

Návrh systému volitelných předmětů Návrh systému volitelných předmětů šestileté studium v předmaturitním ročníku - 2009/10 Týdenní počet hodin v rozvrhu žáka je 33. 1. Povinné předměty - výuka organizovaná podle tříd Český jazyk 5 Cizí

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 ředitelka: 516 802 216 výchovná poradkyně: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz

Více

Organizace školního roku 2016/2017

Organizace školního roku 2016/2017 Organizace školního roku 2016/2017 1. pololetí SRPEN: Úvodní porada 24/8 - povinnosti a náplň v přípravném týdnu - organizace školního roku Školení BOZP pro pedagogické i nepedagogické pracovníky 25/8

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/ OBECNÉ INFORMACE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/ OBECNÉ INFORMACE Gen. Krátkého 1799/30, 787 01 Šumperk tel.: +420583320111, fax: +420583215264 e-mail: skola@sszts.cz, www.sszts.cz PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 - OBECNÉ INFORMACE Ředitelka střední školy rozhodla

Více

Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Informace o škole STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Informace o škole Střední škola technická Žďár nad Sázavou je od roku 2008 držitelem certifikátu kvality dle ČSN EN ISO 9001 pro oblast vzdělávání.

Více

Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí, Dukelská 313, Ústí nad Orlicí Organizace školního roku 2017/2018

Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí, Dukelská 313, Ústí nad Orlicí Organizace školního roku 2017/2018 Organizace školního roku 2017/2018 Ing.Petr Vojtěch ředitel školy PŘEHLED OBORŮ A PEDAGOGICKÉ DOKUMENTACE Čtyřleté maturitní obory : 23-45-M/01 Dopravní prostředky ŠVP, č.j.: 1326/2015 1.A, 2.A, 3.A, 4.A

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole spojenou

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole

Více

Kritéria pro první kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020

Kritéria pro první kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020 1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Beroun Hlinky, Okružní 1404 Kritéria pro první kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020 Všeobecná ustanovení: V souladu se zákonem č. 561/2004

Více

Rámcový plán úseku TV

Rámcový plán úseku TV Rámcový plán úseku TV Číslo vydání: 1. Účinnost od: do: 1. 9. 2016 30. 6. 2017 Obsah: Rámcový plán úseku TV školní rok 2016/2017 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Mgr. Zdeněk Měřinský Ing. Ivana

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2011-2012 Lutín, září 2011 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice

Střední průmyslová škola elektrotechnická a Vyšší odborná škola Pardubice. Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na SPŠE a VOŠ Pardubice O škole historie i současnost školy 1. Tradice škola poskytuje již více než 60 let úplné střední odborné vzdělání s maturitou 2.

Více

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Přijímací řízení 2019/2020 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Přijímací řízení 2019/2020 Struktura setkání Krátké obecné informace o škole Specifika naší školy Přijímací řízení termíny, náležitosti Přijímací zkoušky nanečisto Přijímání do vyšších

Více

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9: Organizace školního roku 2013/2014 Termínový kalendář pro studenty 1. pololetí Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:30 2.9.2013 Logická olympiáda registrace soutěžících 1.8.-30.9.2013 Podzimní

Více

Plán práce na školní rok 2018/2019

Plán práce na školní rok 2018/2019 Plán práce na školní rok 2018/2019 Příprava vyučujících před zahájením školního roku - pondělí 27. 8. pátek 31.8.2018 přípravný týden (doklasifikace, opravné zkoušky, příprava TP, kontrola a úprava ŠVP,

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

2. kolo. Přijímací řízení pro školní rok

2. kolo. Přijímací řízení pro školní rok Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace, Zborovská 519, 511 01 Turnov tel.: 481 350 011, www.ohsturnov.cz, e-mail: info@ohsturnov.cz 2.

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj září - prosinec 2015 Společně musíme budovat školy, které motivují děti k myšlení, hledání, dialogu,

Více

Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů Počet přijímaných uchazečů pro rok 2017/2018:

Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů Počet přijímaných uchazečů pro rok 2017/2018: prezentace den otevřených dveří 2017 www.gymck.cz Charakteristika gymnázia: Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů 8 20 Počet přijímaných uchazečů pro

Více

Rámcový plán práce úseku OV

Rámcový plán práce úseku OV Rámcový plán práce úseku OV Číslo vydání: 3. Účinnost od: do: 1. 9. 2017 30. 6. 2018 Obsah : 1. Rámcový plán školní rok 2017/2018 ZPRACOVAL: OVĚŘIL: SCHVÁLIL: ZÁVAZNÝ PRO: Ing. Ivan Halavín Ing. Ivana

Více

Zhodnocení proběhlých aktivit. zaměřených na klíčové témata Podpora polytechnického vzdělávání, odborného vzdělávání a dalšího vzdělávání

Zhodnocení proběhlých aktivit. zaměřených na klíčové témata Podpora polytechnického vzdělávání, odborného vzdělávání a dalšího vzdělávání Zhodnocení proběhlých aktivit zaměřených na klíčové témata Podpora polytechnického vzdělávání, odborného vzdělávání a dalšího vzdělávání Podpora polytechnického vzdělávání, odborného vzdělávání a dalšího

Více

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101

Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování a sídlo školy Školní 101 Budova teoretického vyučování Horská 618 Budova teoretického vyučování Horská 59 Budova praktického vyučování Mladé Buky 5/6 Studijní obory Elektronické

Více

Organizace přijímacího řízení

Organizace přijímacího řízení Organizace přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020 SOŠ a SOU Kuřim, s.r.o. stanovená v souladu s 59 a násl. z. č. 561/2004 Sb., školského zákona, v. č. 353/2016 Sb., o přijímacím řízení ke střednímu

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Využití výstupů z projektů OPVK

Využití výstupů z projektů OPVK Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji registrační číslo CZ.1.07/1.1.00/44.0008 Využití výstupů z projektů OPVK Autor: Jiří Sumbal, VOŠ, SOŠ a SOU Kopřivnice Datum: 23.

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více