Sdružení nezávislých kandidátů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Sdružení nezávislých kandidátů"

Transkript

1 Volební strana č. 4 Obecní volby Sdružení nezávislých kandidátů Obec, místo našeho setkávání, místo kde je nám dobře

2 Obec, mí sto nas eho setka va ní, mí sto kde je na m dobr e SDRUŽENÍ NEZÁVISLÝCH KANDIDÁTŮ Hlavní body volebního programu pro období Bezpečnější obec pro chodce Usilujeme o výstavbu nových chodníků Chceme opravit komunikace Chceme zřídit nové parkovací plochy u železniční stanice Podporujeme propojení obcí Tuklaty a Tlustovousy chodníkem 2. Čistší ovzduší pro všechny Pomůžeme občanům s administrativou při výměně starých kotlů na tuhá paliva za nové s vyšší účinností spalování Chceme najít možnost jak podpořit občany při výměně kotlů za nové 3. Rozšíření školy a školky Chceme pokračovat v dalším rozšiřování kapacity školy a školky Budeme hledat možnosti dalších investic do rozvoje školy a školky 4. Transparentní správa obce Zavazujeme se zveřejňovat nově uzavírané smlouvy a další obcí vydávané dokumenty na webových stránkách obce Chceme zveřejňovat nové poptávky na elektronických tržištích veřejné správy 5. Oblast rozvoje obce Jsme pro zachování venkovského charakteru obce Zajistíme rozšíření kapacity ČOV Tuklaty Vyměníme veřejné osvětlení za úspornější LED svítidla 6. Sportovní a kulturní vyžití Usilujeme o výstavbu školní tělocvičny Budeme podporovat činnosti zájmových místních spolků, sdružení a sportovních klubů 7. Zeleň a čistota v obci Necháme zpracovat studii obnovy a údržby veřejné zeleně, dle které pak naší obec zvelebíme Navrhneme novou koncepci sběru a třídění odpadů 8. Nové webové stránky obce Vytvoříme nové reprezentativní webové stránky odpovídající nynějším standardům 9. Přesun obecního úřadu Usilujeme o výstavbu nového obecního objektu, ve kterém bude umístěno sídlo obecního úřadu spolu s hasičskou zbrojnicí To jsou v krátkosti naše hlavní cíle. Nezapomeňte si přečíst náš podrobný program, kde o nich najdete více informací.

3 Seznamte s členy SDRUŽENÍ NEZÁVISLÝCH KANDIDÁTŮ Petr Jenšovský, starosta, 67 let Kandidát do zastupitelstva č. 1 Jako starosta jsem se snažil obcím Tuklaty a Tlustovousy věnovat veškerý svůj čas. V následujícím období bych rád pokračoval v započaté práci a zasadil se o prosazení předloženého programu. Věřím, že i vy najdete s námi společné cíle rozvoje obce a dáte nám k jejich uskutečnění mandát. Ing. Ivan Franc, projektant, 50 let Kandidát do zastupitelstva č. 2 Pracuji 20 let jako projektant technologických zařízení v oboru vodohospodářských staveb a průmyslového chlazení. V obci je mnoho práce, se kterou díky své kvalifikaci mohu a umím pomoci. Drahomír Ducháč, stavbyvedoucí, 36 let Kandidát do zastupitelstva č. 3 S rodinou bydlíme již pět let v Tlustovousích a moc si to tu pochvalujeme. Přestěhovali jsme se sem z pražského Žižkova nejen kvůli lepšímu životnímu prostředí, ale především kvůli klidu, který je v dnešní uspěchané době dost vzácný. A právě tento klid a pohodu bych chtěl pomoci uchránit. Jaroslav Hrouda, technický ředitel, 53 let Kandidát do zastupitelstva č. 4 Pracuji v oblasti komplexní správy nemovitého majetku a hospodaření s energiemi. Jsem sportovně velmi aktivní, jezdím závodně na in-line bruslích a zabývám se bojovými sporty. Pokud mám volný čas, věnuji se průzkumu a lokalizaci historického podzemí. Rád bych využil svých dosavadních zkušeností a pomohl v příštích letech s řízením nových projektů na vylepšení prostředí v našich obcích.

4 PhDr. Jan Šuma, manažer IT, 40 let Kandidát do zastupitelstva č. 5 S obcemi Tuklaty a Tlustovousy se potkávám už od svých jedenácti let. Od té doby jsem zde zažil mnoho příjemných chvil a za poslední tři léta, kdy jsme se do Tuklat s rodinou nastěhovali, jsme zde získali spoustu přátel především mezi mladými rodiči. Naše okolí nám není lhostejné, a proto bych rád přispěl svými zkušenostmi z manažerské pozice v zahraniční firmě k dalšímu rozvoji našich obcí. Jaroslav Werbynský, specialista BOZ, 46 let Kandidát do zastupitelstva č. 6 Před pěti lety jsem se přistěhoval z neklidného města do klidné obce a rád bych celou řadu věcí zlepšil a své obci přinesl i něco nového. Už nechci jen nadávat a čekat. Chci se sám aktivně přičinit o zlepšení, aby se všichni v naší obci měli ještě lépe, než se mají. Olga Průžková, marketingová manažerka, 38 let Kandidátka do zastupitelstva č. 7 Narodila jsem se před 38 roky v Tuklatech, chodila jsem do zdejší základní školy, a jak tak čas plynul, já se i nadále rozhodla žít v této obci, která je mi blízká pro svou historii a okolní přírodu. Myslím si, že dění v obci by nemělo být nikomu lhostejné, je to náš společný velký domov. Každý může pomoci. Václav Zmrzlík, manažer IT, 38 let Kandidát do zastupitelstva č. 8 Před pár lety jsem se s rodinou přistěhoval do malebné vesničky Tlustovousy, kterou jsme si ihned zamilovali. Je to náš domov a hlavně domov našich dětí, a proto se chci aktivně podílet na rozvoji a zvelebování našich obcí Tuklat a Tlustovous. Lenka Svobodová, recepční, 46 let Kandidátka do zastupitelstva č. 9 Tuklaty jsou mým domovem, a proto mi záleží na tom, jaké budou.

5 SDRUŽENÍ NEZÁVISLÝCH KANDIDÁTŮ, volební strana č. 4 Program pro období Obec, místo našeho setkávání, místo kde je nám dobře. Bezpečnější obec pro chodce V posledních letech stále více narůstá automobilový provoz. S tím nabývá na významu potřeba zajistit bezpečnost chodců a ostatních účastníků silničního provozu. V naší obci se setkáváme s řadou problémových míst, kde hrozí chodcům, zejména dětem a seniorům, střet s projíždějícím vozidlem. Pospíchající řidiči, ať už projíždějící obcí nebo stíhající na poslední chvíli vlak, jsou pro ostatní nemalou hrozbou. Je zřejmé, že restrikce, měření rychlosti, pokutování neukázněných řidičů nemohou zabránit neštěstí. V obou obcích máme mnoho potenciálně nebezpečných míst. Chybí chodníky, křižovatky v Tuklatech u obchodu a v Tlustovousích u restaurace jsou nepřehledné a nebezpečné, řidičům nelze zabránit projet obcí nepřiměřenou rychlostí. Část komunikací je v havarijním stavu, automobily jsou tak často nuceny přejíždět do protisměru, čímž ohrožují chodce na jejich každodenních cestách na vlak, do školy, školky či do obchodu. Chceme obec, kde se nemusíme bát přejít přechod, kde můžeme bez obav jezdit s dětmi na kole. Prosadíme vypracování studie vedoucí ke zklidnění automobilového provozu a zvýšení pasivní bezpečnosti chodců. Následně stanovíme etapy, které půjdou dle dostupných prostředků realizovat bezprostředně a které budou vyžadovat delší období. Pro velkou náročnost je zřejmé, že pro spoustu opatření bude nutné zajistit financování za pomoci dotačních titulů. Věříme, že díky předem stanovené koncepci se nám podaří na ně dosáhnout, a vytvořit tak bezpečné prostředí pro občany. Věříme, že lze nalézt a realizovat taková opatření, která by přispěla ke zlepšení naší bezpečnosti na silnicích v obci. Pokusíme se v obci zajistit více chodníků, zpomalit projíždějící řidiče a zvýšit jejich ohleduplnost k ostatním. Vhodné by bylo propojit obě obce chodníkem, který by mohl sloužit i ke sportovnímu využití, tak jako se to podařilo například mezi nedalekými obcemi Horoušany a Horoušánkami. Budeme pokračovat ve snaze rozšiřování chodníků, na jejichž část je již zahájena příprava realizace (chodník v Tlustovousech, od autobusové zastávky na okraj obce v ul. Ke mlýnu). Budeme pokračovat ve snaze o zřízení nových parkovacích ploch v blízkosti železniční zastávky Tuklaty.

6 Čistší ovzduší pro všechny Blíží se podzim a s ním první zatápění. Pro mnohé z nás to znamená, že večer budeme muset zavírat okna, aniž bychom si mohli vyvětrat, a že nebudeme moci nechat venku uschnout čisté prádlo, aby nenačichlo. Vzduch v našich obcích je v některých bezvětrných dnech přímo nedýchatelný. Uvědomujeme si, že snaha o zajištění čistého ovzduší není jednoduchá a nemá jednoduchá řešení. Částečně alespoň pomáhají například státem dotované akce na výměnu kotlů, z nichž jedna nedávno proběhla. Pokusíme se napomoci našim spoluobčanům s výměnou zastaralých zdrojů tepla s využitím dostupných dotačních titulů, vyvineme tlak na zlepšení návyků při spalování. Zkusíme najít cestu, jak s možnou finanční angažovaností obce zajistit pro naše občany vypracování návrhu na zvýšení účinnosti vytápění. Buďme připraveni na příští kotlíkovné! Věříme, že vhodnou změnou návyků spojených s vytápěním pomůžeme svým sousedům lepšit kvalitu vypouštěných spalin a ve výsledku hlavně ušetřit. Moderní automatické kotle dovedou ušetřit nejen peníze, ale i čas při zvýšeném komfortu obsluhy. Rozšíření školy a školky Budeme pokračovat v dalším rozšiřování kapacity školy a školky. Jsme hrdi, že na rozdíl od jiných obcí v okolí máme možnost poslat naše děti do vlastní školy a školky. I díky jim, žijí Tuklaty a Tlustovousy bohatým společenským životem. Chceme přistavět ve škole nové patro a zřídit vlastní jídelnu. S tím souvisí i nutnost přestěhovat obecní úřad ze současných prostor. Připravuje se již od předcházejícího období rozšíření kapacity ZŠ na cca 90 žáků spolu s úpravou prostor stávajícího OÚ na výdejnu jídel a jídelnu. Součástí akce bude zateplení, výměna oken a změna způsobu vytápění ve stávajícím objektu ZŠ. Požadavkem je, aby budova ZŠ po rekonstrukci a rozšíření splňovala nízkoenergetický standard s využitím obnovitelných zdrojů energie (nízkoteplotní vytápění tepelným čerpadlem, fotovoltaika, rekuperace tepla při výměně vzduchu). Odhadované stavební náklady jsou 11 mil. Kč. Zdroj vlastní prostředky, dotační tituly, úvěr. Dne byla podána žádost na MŠMT o dotaci na projektovou a inženýrskou činnost související s přípravou projektu a na vybavení rozšířené školy. Je připraveno výběrové řízení na výběr projektanta pro zpracování zadávací studie a dokumentace pro stavební povolení.

7 Transparentní správa obce Podporujeme otevřenou demokracii, ve které má občan maximum dostupných informací. Zavazujeme se jít nad rámec zákona č. 106/1999 Sb., O svobodném přístupu k informacím, dle kterého má každý občan právo na poskytnutí zákonem definovaných informací. Zákon ovšem ukládá tuto povinnost až na základě předchozí ústní či písemné žádosti občana. Myslíme si, že úřady mají být pro lidi, a ne obráceně. Proto podporujeme současnou snahu o definování nového zákona o povinném zveřejňování smluv, která právě probíhá v Parlamentu ČR. V souvislosti s tím se chceme připojit k již existující platformě na stránkách Portálu veřejné správy ( kde lze ve zkušebním provozu již nyní zveřejňovat uzavírané smlouvy a další vydávané obecní dokumenty. Ty bychom chtěli po jejich modernizaci automaticky zveřejňovat i na nových webových stránkách obce. Jedině tak bude mít možnost každý z nás okamžitě vidět, jak obec nakládá se svěřenými prostředky. Uvědomujeme si, že doba internetová nabízí mnoho nových příležitostí jak zefektivnit správu obce. Chceme proto zveřejňovat obecní zakázky na státem podporovaných elektronických tržištích ( za účelem získání většího množství nabídek a co nejnižších cen pro obec. Oblast rozvoje obce Usilujeme o zachování venkovského charakteru obce, nechceme další developerský satelit na okraji Prahy. Nebudeme neuvážlivě rozprodávat obecní majetek. Při rozšiřování výstavby vyžadujeme bezpodmínečné napojení nových RD na obecní kanalizaci. Budeme proto usilovat o rozšíření kapacity ČOV Tuklaty. V rámci úspor obecního rozpočtu prosazujeme výměnu veřejného osvětlení za moderní LED svítidla s vyšší účinností a nízkou spotřebou elektrické energie.

8 Sportovní a kulturní vyžití Velice silně si uvědomujeme, že možnosti sportovního vyžití v našich obcích jsou limitované. Zejména v zimě a za špatného počasí nezbývá než zůstat doma nebo se vydat za sportem do vzdáleného okolí. Chtěli bychom v dlouhodobém horizontu zajistit sportovní objekt, který by sloužil přes den škole, která nemá vlastní tělocvičnu, a odpoledne občanům pro jejich sportovní a kulturní akce. V Tuklatech ani Tlustovousích se nenachází žádná náves střed typický pro klasickou českou vesnici. V obou případech je centrem obce vlastně jen křižovatka. Náves asi nezařídíme, ale chtěli bychom na základě všeobecné diskuze alespoň najít a zaměřit se místa, která by mohla posloužit ke zlepšení kulturního a sportovního vyžití našich dětí a nám starším umožnila setkat se a posedět s přáteli. Jsme rádi, že středobod obecního soužití tvoří setkávání občanů ve spolcích a volných uskupeních, která pořádají sportovní a kulturní akce pro všechny občany. Budeme proto i nadále podporovat činnost zájmových místních spolků, sdružení a sportovních klubů a usilovat o jejich rozvoj. Budeme hledat další prostory, které by byly pro tato setkávání vhodné. Zeleň a čistota v obci Myslíme i na současný stav stromů a zeleně na území obce, které je třeba zvelebit. Chceme stanovit koncepci, jak by měla vypadat zeleň v obci, a ve spolupráci s občany se pokusit vysadit nové stromy, regenerovat zeleň v okolí fary i na jiných místech. Navrhujeme navázat spolupráci s odborníky a nechat vypracovat návrh na novou podobu obecní zeleně, kterou bychom pak i s vaší pomocí postupně realizovali a nadále udržovali. Vytvoříme tak lepší podmínky pro vzájemné setkávání a odpočinek různých skupin občanů. V hezčím prostředí budeme spokojenější a nebudeme jen muset vzhlížet s obdivem po čistotě a upravenosti obcí na západ od našich hranic. Navrhujeme zpracovat novou koncepci sběru a třídění odpadů, zahrnující rozšíření druhu tříděných odpadů, řešící optimální umístění, vzhled, úpravu a optické oddělení jednotlivých sběrných míst od okolí. Nové webové stránky obce Nynější podoba internetových stránek obce má daleko k přehlednosti a srozumitelnosti pro návštěvníky. Obec by měla mít i vkusné a intuitivní stránky, kde není třeba pátrat, pod jakou sekcí se skrývá informace, kterou hledáme. Vytvoříme nové webové stránky odpovídající nynějším standardům. Zpřehledníme jejich strukturu a zajistíme, aby na nich byl aktuální obsah. V současnosti jsou především stránky obce její vizitkou i místem, kde by měl občan najít všechny potřebné informace v přehledné podobě. Přesun obecního úřadu V následujícím období je nutné vyřešit umístění sídla obecního úřadu, který musí uvolnit prostory pro plánovaný rozvoj školy. Sbor dobrovolných hasičů Tuklaty má v současnosti klubovnu umístěnou v objektu s nedořešenými vlastnickými vztahy (spoluvlastnictví se soukromými vlastníky). Hasičská technika je dlouhodobě umístěna v dočasných, zcela nevyhovujících objektech. Garáže pro auta jsou dokonce umístěny na cizím pozemku. Proto se nám jeví účelné usilovat o výstavbu nového obecního objektu, ve kterém bude umístěno sídlo obecního úřadu spolu s hasičskou zbrojnicí.

Volební program Nezávislí

Volební program Nezávislí Volební program Nezávislí 2018-2022 Zachování pošty v Horních Datyních Pošta v Horních Datyních je provozována v režimu Pošta Partner. Je umístěna v obchodu s potravinami pana Knězka, který zároveň provoz

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

ŘÍCMANICE 2018 Sdružení nezávislých kandidátů PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018

ŘÍCMANICE 2018 Sdružení nezávislých kandidátů PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018 PROGRAM PRO KOMUNÁLNÍ VOLBY 2018 I/ Transparentnost a komunikace II/ Zodpovědné hospodaření III/ Problémy a potenciál ke změně IV/ Oživení veřejného prostoru a ekologie V/ Spolky, tradice, sport a kultura

Více

Strategický plán obce Zákolany

Strategický plán obce Zákolany VIZE Strategický plán obce Zákolany - 2014 Zákolany poskytují svým obyvatelům podmínky pro nadstandardní kvalitu života, která je dána: 1. kvalitním a dostupným zabezpečením jejich základních potřeb 2.

Více

5. Ve které části Blatce bydlíte

5. Ve které části Blatce bydlíte Vážení občané, v současné době probíhají práce na zpracování dokumentu Strategický plán rozvoje obce Blatec pro období 2015 2025. Zpracování tohoto dokumentu je pro správný rozvoj naší obce nezbytné, ať

Více

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Obsah 1. Vize 2. Teze 3. Shrnutí současného stavu 4. Formulace cílových skupin plánu 5. SWOT analýza (analýza silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb)

Více

DOTACE V OBLASTI VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ. Seminář : NAVRHOVÁNÍ, VÝSTAVBA A SPRÁVA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ, Humpolec, 21. listopadu 2013 Jana Schmidtmayerová

DOTACE V OBLASTI VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ. Seminář : NAVRHOVÁNÍ, VÝSTAVBA A SPRÁVA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ, Humpolec, 21. listopadu 2013 Jana Schmidtmayerová DOTACE V OBLASTI VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ Seminář : NAVRHOVÁNÍ, VÝSTAVBA A SPRÁVA VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ, Humpolec, 21. listopadu 2013 Jana Schmidtmayerová DOTACE V OBLASTI VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ Evropské zdroje

Více

Rozvojová strategie obce Písečná

Rozvojová strategie obce Písečná Rozvojová strategie obce Písečná VIZE Obec Písečná bude v roce 2020 kvalitním místem pro život občanů s pestrým kulturně-společenským děním, čistým životním prostředím a rozvinutou infrastrukturou. GLOBÁLNÍ

Více

Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce

Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce Aktuální nabídka dotačních titulů pro obce Integrovaný regionální operační program 2014-2020 (IROP) Územní plány Obce s rozšířenou působností Pořízení územních plánů a změn územních plánů Max. 90 % ze

Více

Zápis č.5/2019. Bod č. 3: Ověřování zápisu ze zasedání ZO Ověřením zápisu je pověřen Ing. Michal Hrouda a Ing. Jiří Kalivoda

Zápis č.5/2019. Bod č. 3: Ověřování zápisu ze zasedání ZO Ověřením zápisu je pověřen Ing. Michal Hrouda a Ing. Jiří Kalivoda Zápis č.5/2019 ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 25. 3.2019 od 18:30 v budově OÚ, Na Valech 19, Tuklaty. Přítomni: Monika Petrisková, Ing. Martina Pacovská, Ing. Jiří Kalivoda, Ing.

Více

LEGISLATIVNÍ ZMĚNY ING. MICHAL ČEJKA. PORSENNA o.p.s.

LEGISLATIVNÍ ZMĚNY ING. MICHAL ČEJKA. PORSENNA o.p.s. LEGISLATIVNÍ ZMĚNY ING. MICHAL ČEJKA PORSENNA o.p.s. 1 BUDOVY BUDOVY SE PODÍLEJÍ 40% NA CELKOVÉ SPOTŘEBĚ ENERGIE DANÉ ÚZEMÍ OVLIVŇUJÍ NA VELMI DLOUHOU DOBU 2 ZÁKLADNÍ POJMY MĚRNÁ SPOTŘEBA / POTŘEBATEPLA

Více

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE KOMÁROV 2014-2018 Komárov 22.1. 2015 SPRÁVA A ŘÍZENÍ OBCE Budeme usilovat o čerpání finančních prostředků z evropských strukturálních fondů a dotačních titulů

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Zápis č. 1/2016 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne Zápis č. 1/2016

Zápis č. 1/2016 ze zasedání zastupitelstva obce ze dne Zápis č. 1/2016 Zápis č. 1/2016 r ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 25.1. 2016 od 18.00 hod na OU v Tuklatech Přítomni: Petr Jenšovský, Lukáš Koníček, JUDr. Ing. Jana Ammerlaan, Ing. Ivan Franc, Petr

Více

ABY SE ZDE LÉPE ŽILO

ABY SE ZDE LÉPE ŽILO ABY SE ZDE LÉPE ŽILO Volební program Sdružení nezávislých kandidátů obcí RYBNÍKY, LIBICE, BUDÍN a politického hnutí STAN pro komunální volby 2014. Důvody vzniku Sdružení nezávislých kandidátů Důvodem vzniku

Více

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Janov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE JANOV

Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Janov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE JANOV Příloha č. 2 Programu rozvoje obce Janov ZÁSOBNÍK PROJEKTŮ OBCE JANOV 1 PROJEKTY OBCE I. Řešení odkanalizování obce včetně rekonstrukce ČOV I.A. Odkanalizování obce Evidenční list projektu č.: I.A.1 Název

Více

Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015

Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015 Nabídka dotačních titulů pro obce a města v roce 2015 Snížení energetické náročnost veřejných budov a zvýšení využití obnovitelných zdrojů energie organizační složky městské části hl. města Prahy školy

Více

Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení životního prostředí

Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení životního prostředí Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení životního prostředí Úvod 1. Dotační programy Plzeňského kraje v roce 2015 pro oblast ŽP 2. Národní dotační

Více

Zápis ze 8. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína

Zápis ze 8. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína Zápis ze 8. jednání Komise pro rozvoj obce Šenov u Nového Jičína Dne: 22.9.2016 od 18:00 Místo: restaurace McLimon Účast: JUDr. Třetina, p., p. Palkovič, Ing. Holub Program: 1. Zahájení 2. Informace starosty

Více

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM

PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ SETKÁNÍ NAD NÁVRHEM KT ARCHITEKTI ING. ARCH. PAVEL KLEIN ING. ARCH. OLGA KLEINOVÁ LUCIE ROUBALOVÁ ING. JIŘÍ HRNČÍŘ MGR. MARTIN NAWRATH ING. MARKÉTA SPRINZLOVÁ. PHD.D.. PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠTĚ PŘEROV - DVOŘÁKOVA VEŘEJNÉ

Více

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU PROJEKTY MĚSTA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 2011 1 Obnova kaple Sv. Jana Nepomuckého v Municích Město Hluboká nad Vltavou získalo prostřednictvím Místní akční skupiny Hlubocko Lišovsko dotaci ve výši 332 688,-

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY okres Jablonec nad Nisou kraj Liberecký období : 2008 2012 Program obnovy venkova byl schválen usnesením Zastupitelstva Obce Plavy č. 22/1/08 ze dne 12.3.2008 I. ÚČEL

Více

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti

MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti MAS Opavsko směřuje k energetické nezávislosti Ing. Jiří Krist předseda sdružení MAS Opavsko Bc. Petr Chroust - manažer MAS Opavsko www.masopavsko.cz Energetická koncepce území MAS Opavsko Podklad pro

Více

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem.

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem. Vážení spoluobčané, naše obec začala v současné době zpracovávat svůj program rozvoje, ve kterém chceme vyjasnit priority rozvoje obce a rozvrhnout jednotlivé rozvojové činnosti na nejbližší roky. Program

Více

Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost

Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost Ing. Jiří Skála 21. 10. 2014 Praha Obsah Představení SRVO Několik čísel ze statistik DN Současný pohled

Více

PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici

PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici PLÁN ŠKOLNÍ MOBILITY ZŠ Ladislava Coňka v Písnici Název školy: Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Adresa: Ladislava Coňka 40/3, Praha 4- Písnice, 142 00 Statutární zástupce: Mgr. Michaela Pažoutová

Více

Centrum města. Masarykovo náměstí a okolí

Centrum města. Masarykovo náměstí a okolí Muzejní náměstíčko je pro pěší útulné, projíždějící vozy dlažba zklidnila Masarykovo náměstí a okolí je jádrovou částí města, pro většinu z nás Pačáků je nejdůležitější, na něj jsme hrdi a nechceme se

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014

Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 VOLTE ČÍSLO 6 Podpořte nás v komunálních volbách 10. a 11. října 2014 Záleží nám na spokojených občanech MČ Praha 10, a proto budeme usilovat o rozvoj naší desáté městské části. Proč nás volit? Představujeme

Více

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY

STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY M Ě S T O K L A D R U B Y Nám. Republiky 89, 349 61 Kladruby u Stříbra, IČ 00259888 tel. 374 616 711, fax 374 631 090, e-mail : obec@kladruby.cz STRATEGICKÝ PLÁN OBNOVY MĚSTA KLADRUBY Obsah: Obsah 1 Informace

Více

Školní plán mobility

Školní plán mobility Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace Základní škola Nový Jičín, Komenského 66, příspěvková organizace Školní plán mobility Listopad 2014 Školní plán mobility 1 1. Úvod Cílem

Více

LEGISLATIVNÍ ZMĚNY A HODNOTÍCÍ NÁSTROJE. Ing. Lucie Stuchlíková. PORSENNA o.p.s.

LEGISLATIVNÍ ZMĚNY A HODNOTÍCÍ NÁSTROJE. Ing. Lucie Stuchlíková. PORSENNA o.p.s. LEGISLATIVNÍ ZMĚNY A HODNOTÍCÍ NÁSTROJE Ing. Lucie Stuchlíková PORSENNA o.p.s. Projekt je realizován za finanční podpory Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie

Více

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno

DOTAZNÍK pro občany obce Pržno DOTAZNÍK pro občany obce Pržno Milí občané Pržna, do rukou se Vám dostává dotazník, který si klade za cíl zjistit, jak si Vy občané obce Pržno představujete svoji obec, kde vidíte její problémy a kam si

Více

Závěrečný účet města za rok 2011

Závěrečný účet města za rok 2011 Závěrečný účet města za rok 2011 Rozpočet pro rok 2011 byl schválen na 1. zasedání zastupitelstva města Rychvaldu dne 15.12.2010 v celkové výši 73 760 tis. Kč. Před projednáním byl rozpočet zveřejněn na

Více

PROGRAM SETKÁNÍ. Vyhodnocení působení PRO Přílepy v letech Představení kandidátů do voleb Volební program a priority Diskuse

PROGRAM SETKÁNÍ. Vyhodnocení působení PRO Přílepy v letech Představení kandidátů do voleb Volební program a priority Diskuse 12. ŘÍJNA 2010 PROGRAM SETKÁNÍ Vyhodnocení působení PRO Přílepy v letech 2006-2010 Představení kandidátů do voleb Volební program a priority Diskuse Vyhodnocení 2006-2010 Splnili jsme většinu klíčových

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019 PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019 Setkání s občany k rozvoji obce 8. března 2015 PROGRAM SETKÁNÍ» 1. Přiblížení zpracování programu rozvoje» 2. Představení situace v obci» 3. Diskuze nad

Více

P l á n i n v e s t i c n a r. 2008

P l á n i n v e s t i c n a r. 2008 P l á n i n v e s t i c n a r. 2008 1. úvod Plán investic na r. 2008 vychází z následujících limitujících faktorů: - ze schváleného Plánu obnovy obce Vranovice - ze skutečné připravenosti investice ( projektová

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů

Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice. Dotazník Průzkum potřeb občanů Strategický plán rozvoje obce Jezeřany-Maršovice Dotazník Průzkum potřeb občanů Vážení občané, dostává se vám do rukou dotazník, jehož cílem je zjistit vaše názory, potřeby a přání v souvislosti s připravovaným

Více

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé,

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé, Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 1 Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na celkové zkvalitnění dopravy

Více

Operační program Životní prostředí 2014-2020. náměstek ministra ředitel sekce fondů EU, ekonomických a dobrovolných nástrojů

Operační program Životní prostředí 2014-2020. náměstek ministra ředitel sekce fondů EU, ekonomických a dobrovolných nástrojů Operační program Životní prostředí 2014-2020 Ing Jan Kříž Ing. Jan Kříž náměstek ministra ředitel sekce fondů EU, ekonomických a dobrovolných nástrojů OPŽP 2014-2020 Základní přehled OPŽP 2014-2020 Základní

Více

Kontrola plnění Programového prohlášení Rady města Úvaly pro volební období

Kontrola plnění Programového prohlášení Rady města Úvaly pro volební období Kontrola plnění Programového prohlášení Rady města Úvaly pro volební období 2014 2018 27. 1. 2015 schválila rada města své programové prohlášení na období 2014 2018. Programové prohlášení Rady města Úvaly

Více

Připravované opravy komunikací a chodníků, investice do veřejných prostranství Městský úř Úterý, 29 Březen :40

Připravované opravy komunikací a chodníků, investice do veřejných prostranství Městský úř Úterý, 29 Březen :40 V letošním roce město chystá opravy řady komunikací a chodníků. První velkou akcí, nepočítáme-li probíhající výstavbu cyklostezky, bude v květnu oprava komunikace v ulici Prokopa Velikého. Součástí úprav

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

Rozvojový dokument - výsledky

Rozvojový dokument - výsledky , Rozvojový dokument - výsledky Vyhodnocení dotazníku pro přípravu a tvorbu programu rozvoje obce (Strategický rozvojový dokument obce 2019 2024) I. Základní údaje 1. Počet vydaných dotazníků: 768 kusů

Více

FINANČNÍ VÝBOR Vyžlovka

FINANČNÍ VÝBOR Vyžlovka FINANČNÍ VÝBOR Vyžlovka USNESENÍ Z 1. schůze konané dne 6. prosince 2010 Přítomní : Robert Vondrovic Irena Lososová Zdeněk Morávek Program: 1) Vyjádření se k poloţkám návrhu rozpočtu 2) Fondy Středočeského

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

Bezbariérové úpravy zastávek MHD a dopravní telematika pro preferenci MHD v Jihlavě II. etapa

Bezbariérové úpravy zastávek MHD a dopravní telematika pro preferenci MHD v Jihlavě II. etapa Vypracováno dne: 23.5.2013 Zpracoval: Ing. Bohumír Mottl č.j.: MMJ/KT/1786/2013 JID: 67726/2013/MMJ Bezbariérové úpravy zastávek MHD a dopravní telematika pro preferenci MHD v Jihlavě II. etapa Odůvodnění

Více

Program obnovy venkova obec Březnice

Program obnovy venkova obec Březnice Program obnovy venkova obec Březnice 2015 2020 Program 1 Rozvoj osvěty kultury, výchovy a společenského života Trvalá podpora činnosti místních spolků, zájmových kroužků a sdružení (TJ Sokol, SK Březnice,

Více

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Z jakých podprogramů lze podpořit pořízení kogenerační

Více

Aktuální potřeby venkova. Bouře mozků

Aktuální potřeby venkova. Bouře mozků Aktuální potřeby venkova Bouře mozků Pavla Marková Jan Balcar Venkovská konference 21. 22. leden 2010 Červený Kostelec Malý neznamená slabý. V Královéhradeckém kraji žije 552 212 obyvatel. Přes 60%, přesně

Více

Zpravodaj č. 4 srpen 2014

Zpravodaj č. 4 srpen 2014 Zpravodaj č. 4 srpen 2014 OBSAH ZPRAVODAJE Vhodné nástroje zeleného nakupování v budovách... 1 Projekt zeleného nakupování ve školských objektech... 1 Projekt zeleného nakupování v objektu krytého plaveckého

Více

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 Účetní jednotka: Obec Veselá IČ: 00259195 Sídlo: Veselá č.p.69, 33701 Rokycany Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 ( 17 zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných

Více

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava)

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický rozvojový plán obce Rokytno (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Rokytno, vyjadřující předpokládaný

Více

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ...

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ... Místní program obnovy venkova obce Milejovice na období 2011 2015... Milan Vacek starosta... Michal Fouček místostarosta stránka 1 z 10 1.Obsah 1.Obsah...2 2.Úvod...3 2.1.Charakteristika obce...3 2.2.Výsledky

Více

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích

Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Komunitní plánování rozvoje v Bučovicích Martin Vérteši FOND MIKROPROJEKTŮ Brno, 2015 Obsah Úvod... 3 1. Obec Bučovice a východiska pro komunitní plánování... 4 2. Sociodemografické údaje... 4 3. Vztah

Více

Mapování zájmu obcí a měst o chytré technologie na území Královéhradeckého kraje (vyhodnocení dotazníkového šetření květen 2017) 32%

Mapování zájmu obcí a měst o chytré technologie na území Královéhradeckého kraje (vyhodnocení dotazníkového šetření květen 2017) 32% Centrum investic, rozvoje a inovací červen 2017 Mapování zájmu obcí a měst o chytré technologie na území Královéhradeckého kraje (vyhodnocení dotazníkového šetření květen 2017) Koncept chytrého města či

Více

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ Tyršova 434, 293 06 Kosmonosy, IČ 22709886 Email: kosmonosy.srackov@seznam.cz www.srackov.unas.cz 1 Obsah: 1) Úvod 2) Aktivity sdružení v roce 2015 3) Výsledky hospodaření v roce 2015 4) Výhled aktivit

Více

Strategie rozvoje obce Drozdov

Strategie rozvoje obce Drozdov Obec Drozdov ------------------------------------------------------------------------------ Drozdov 150 789 01 Zábřeh Telefon, fax: 583 427 245 www.obecdrozdov.cz vypracoval: Bc. Marek Karger - starosta

Více

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období

Město Meziboří. Plán rozvoje sportu. na období Město Meziboří Plán rozvoje sportu na období 2018-2026 1 Úvod Plán rozvoje sportu je zpracován ve smyslu 6 zákona č. 115/2001 Sb. o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů. Koncepce podpory sportu

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kroměříž

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kroměříž Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Kroměříž Téma: Administrativní podpora obcí Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA HODNOTÍCÍ ZPRÁVA PROGRAMU ROZVOJE OBCE HOŠTKA NA OBDOBÍ LET 1.1.2016-31.12.2016 Zpracovatel: Mgr. Radovan Rieger Schválení: RM č. 66/2017, usnesení 6.1 Představení Programu rozvoje obce Program rozvoje

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE Obec Vinaře DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE a VINICE Vážení spoluobčané, Zastupitelstvo obce v současné době zpracovává Program rozvoje obce, ve kterém chce stanovit priority

Více

Speciál. vyšel 20. 8. 2015. obce Řepiště. Vesnice Moravskoslezského kraje roku 2012. Centrum. Urbanistická studie

Speciál. vyšel 20. 8. 2015. obce Řepiště. Vesnice Moravskoslezského kraje roku 2012. Centrum. Urbanistická studie Speciál vyšel 20. 8. 2015 obce Řepiště Vesnice Moravskoslezského kraje roku 2012 Centrum obce Řepiště Urbanistická studie www.repiste.eu speciál www.repiste.eu Urbanistická studie obec Řepiště Úvodní slovo

Více

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility

RENARDS Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility Aktuální dotační možnosti v oblasti obnovitelné energie, akumulace a elektromobility 15. 9. 2016 Dotační programy s podporou Fotovoltaiky Fotovoltaika jako součást komplexního projektu PODNIKATELÉ OP Podnikání

Více

Volební program sdružení ML100

Volební program sdružení ML100 Volební program sdružení ML100 verze 20. 8. 2014 ML100 Město na 100% www.ml100.cz strana 1 z 5 Transparentní radnice spolupracující s občany Radnice by měla fungovat jako živá organizace, kde všichni pracují

Více

VOLEBNÍ PROGRAM. Kandidátů Komunistické strany Čech a Moravy pro volby do městského zastupitelstva. v Sadské

VOLEBNÍ PROGRAM. Kandidátů Komunistické strany Čech a Moravy pro volby do městského zastupitelstva. v Sadské VOLEBNÍ PROGRAM Kandidátů Komunistické strany Čech a Moravy pro volby do městského zastupitelstva v Sadské ----------------- 10. a 11. října 2014 ----------------- Vážení spoluobčané! Rozhodně nepatříme

Více

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje

Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Krajské dotační programy pro obce v oblasti regionálního rozvoje Zpracovala: Miriam Šůstková Datum: 4.4.2017 Vyhlášené programy v roce 2016/2017 Podpora obnovy a rozvoje venkova Moravskoslezského kraje

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE TUKLATY

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE TUKLATY ÚZEMNÍ PLÁN OBCE TUKLATY PŘEDPOKLADY A ZÁVĚRY - STRUČNÝ PŘEHLED Dle údajů uvedených v návrhu ÚPD vypracoval Ing. Ivan Franc Charakteristika stávajícího stavu Plocha řešeného území celkem: 823,21 ha (dle

Více

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním V tomto dokumentu uvádíme opis připomínek a dotazů zaslaných na adresu města Kopřivnice před termínem veřejného projednání. From: Ing. Roman Kresta

Více

Zkušenosti se zaváděním ekologicky šetrných způsobů vytápění v obci Písečná. Ostrava -16.2.2011 Bc. David Ćmiel, starosta obce Písečná

Zkušenosti se zaváděním ekologicky šetrných způsobů vytápění v obci Písečná. Ostrava -16.2.2011 Bc. David Ćmiel, starosta obce Písečná Zkušenosti se zaváděním ekologicky šetrných způsobů vytápění v obci Písečná Ostrava -16.2.2011 Bc. David Ćmiel, starosta obce Písečná Poloha obce geografická poloha Moravskoslezský kraj, 15 km východně

Více

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ na období 2019-2022 Obec Brnířov Brnířov 41 345 06 Kdyně IČ: 00572608 DIČ:CZ00572608 Schváleno zastupitelstvem obce Brnířov dne 21.1.2019 1 Obsah: 1. Vznik obce...3 2. Současnost obce.3 2.1. Infrastruktura.3

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

město Planá nad Lužnicí

město Planá nad Lužnicí STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA PLANÁ NAD LUŽNICÍ SWOT ANALÝZA PRACOVNÍ VERZE URČENÁ K VEŘEJNÉMU PŘIPOMÍNKOVÁNÍ TATO VERZE NEPROŠLA JEŠTĚ KONEČNOU JAZYKOVOU KOREKTUROU. 1 OBSAH ZPRACOVATEL:... 3 SWOT ANALÝZA...

Více

EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PASIVNÍ DOMY ING. MICHAL ČEJKA. PORSENNA o.p.s.

EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PASIVNÍ DOMY ING. MICHAL ČEJKA. PORSENNA o.p.s. EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PASIVNÍ DOMY ING. MICHAL ČEJKA PORSENNA o.p.s. 1 ZÁKLADNÍ PARAMETRY PASIVNÍ DŮM JE BUDOVA, KTERÁ DÍKY SVÉ KONSTRUKCI ZARUČUJE KVALITNÍ VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V LÉTĚ I V ZIMĚ, BEZ TRADIČNÍHO

Více

Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost. Ing. Jiří Skála

Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost. Ing. Jiří Skála Vliv kvality veřejného osvětlení na dopravní nehodovost Ing. Jiří Skála Obsah Několik čísel ze statistik DN Současný pohled obcí na VO Pracovní skupina Osvětlení, bezpečnost, kriminalita Vliv kvality VO

Více

Realizováno Garlic Kom s.r.o.??? -----??? Probíhá zpracování bytové koncepce. Cca 2 4 mil. Vlastní, úvěr??? Nutná dohoda s EUROVIA, ELTE

Realizováno Garlic Kom s.r.o.??? -----??? Probíhá zpracování bytové koncepce. Cca 2 4 mil. Vlastní, úvěr??? Nutná dohoda s EUROVIA, ELTE Projektové karty stav k 08/2017 Název /cíle Klíčová oblast rozvoje Rozpočet A01: Výstavba nové školní jídelny A02: Výběr vhodného provozovatele pro areál Tivoli A03: Prodej části bytového fondu ve vlastnictví

Více

Hospodaření s energiemi. Domácnost, výrobní a nevýrobní sektor

Hospodaření s energiemi. Domácnost, výrobní a nevýrobní sektor Hospodaření s energiemi Domácnost, výrobní a nevýrobní sektor Rozdělení tématu Hospodaření v domácnostech Hospodaření ve velkých organizacích Podrobnější rozdělení 1. Hospodaření v domácnostech 1.1 Pasivní

Více

POZVÁNKA. Zpravodaj obcí Březnice - Bohuslavice - Salaš LÁSKA NAROZENA O VÁNOCÍCH

POZVÁNKA. Zpravodaj obcí Březnice - Bohuslavice - Salaš LÁSKA NAROZENA O VÁNOCÍCH POZVÁNKA PROSINEC 2017 ROČNÍK XVI. ČÍSLO 10 NAŠE DĚDINY Zpravodaj obcí Březnice - Bohuslavice - Salaš NAŠE DĚDINY - zpravodaj obcí Bohuslavice, Březnice a Salaš. * Vydává Římskokatolická farnost Březnice,

Více

EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PASIVNÍ DOMY ING. MICHAL ČEJKA. PORSENNA o.p.s.

EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PASIVNÍ DOMY ING. MICHAL ČEJKA. PORSENNA o.p.s. EKONOMICKÉ HODNOCENÍ PASIVNÍ DOMY ING. MICHAL ČEJKA PORSENNA o.p.s. 1 ZÁKLADNÍ PARAMETRY PASIVNÍ DŮM JE BUDOVA, KTERÁ DÍKY SVÉ KONSTRUKCI ZARUČUJE KVALITNÍ VNITŘNÍ PROSTŘEDÍ V LÉTĚ I V ZIMĚ, BEZ TRADIČNÍHO

Více

Akční plán energetiky Zlínského kraje

Akční plán energetiky Zlínského kraje Akční plán energetiky Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková Zlínský kraj 19/12/2013 Vyhodnocení akčního plánu 2010-2014 Priorita 1 : Podpora efektivního využití energie v majetku ZK 1. Podpora přísnějších

Více

VÝVOJ LEGISLATIVY A NAVRHOVÁNÍ ENERGETICKY ÚSPORNÝCH BUDOV

VÝVOJ LEGISLATIVY A NAVRHOVÁNÍ ENERGETICKY ÚSPORNÝCH BUDOV Ing. Jiří Cihlář VÝVOJ LEGISLATIVY A NAVRHOVÁNÍ ENERGETICKY ÚSPORNÝCH BUDOV Konference Energie pro budoucnost XV 23. dubna 2015, IBF Brno 1 OSNOVA O čem budeme mluvit? - LEGISLATIVA A JEJÍ NÁVAZNOST NA

Více

Název indikátoru Počet neřešených (nedostatečně řešených) deficitů v dopravní infrastruktuře Měrná jednotka Počet Správce měřidla

Název indikátoru Počet neřešených (nedostatečně řešených) deficitů v dopravní infrastruktuře Měrná jednotka Počet Správce měřidla Problémový okruh 1 Cíl E1 DEFICITY V DOPRAVNÍ INFRASTRUKTUŘE Zvýšení kvality dopravní infrastruktury E1 neřešených (nedostatečně řešených) deficitů v dopravní infrastruktuře Statutární město Chomutov /

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 1 č.j. 2/2016 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 3. 2. 2016 Přítomni dle prezenční listiny Zahájení jednání: 3.2.2016 18:05 hodin v zasedací místnosti OÚ Ukončení jednání: 3.2.2016 19:50

Více

POTENCIÁL ÚSPOR KONEČNÉ SPOTŘEBY ENERGIE V OBDOBÍ DLE CÍLŮ EU

POTENCIÁL ÚSPOR KONEČNÉ SPOTŘEBY ENERGIE V OBDOBÍ DLE CÍLŮ EU POTENCIÁL ÚSPOR KONEČNÉ SPOTŘEBY ENERGIE V OBDOBÍ 2021-2030 DLE CÍLŮ EU Ing. Jan Harnych Svaz průmyslu a dopravy ČR, Freyova 948/11 20.11.2017 Potenciál úspor KSE v období 2021-2030 dle cílů EU 2 Cíle

Více

HLAVNÍ INVESTICE A OPRAVY REALIZOVANÉ V OBDOBÍ

HLAVNÍ INVESTICE A OPRAVY REALIZOVANÉ V OBDOBÍ OBEC DĚTMAROVICE HLAVNÍ INVESTICE A OPRAVY REALIZOVANÉ V OBDOBÍ 2015 2018-1 - OBEC DĚTMAROVICE SE RYCHLE MĚNÍ Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vám předestřít hrubý výčet investic a oprav na majetku obce

Více

Obec Ostopovice Naše obec naše společná věc Kyjov, Jan Symon

Obec Ostopovice Naše obec naše společná věc Kyjov, Jan Symon Obec Ostopovice Naše obec naše společná věc Kyjov, 4.5.2017 Jan Symon Obec Ostopovice obec sousedí na jiho-východě s městem Brnem první zmínka 1237 počet obyvatel 1654 (1.1.2017) katastrální výměra: 383

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II 37. průběžná výzva Ing. Jakub Řezníček 6. 9. 2016 Cíl: Snížení energetické náročnosti bytových domů Vyhlášení:

Více

Zápis č. 14 ze zasedání Zastupitelstva obce Staré Hradiště konaného dne 3. února 2016 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti

Zápis č. 14 ze zasedání Zastupitelstva obce Staré Hradiště konaného dne 3. února 2016 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Zápis č. 14 ze zasedání Zastupitelstva obce Staré Hradiště konaného dne 3. února 2016 v zasedací místnosti OÚ ve Starém Hradišti Přítomni: Ladislav Beran, Ing. Miroslav Čepčář, Václav Janovský, Ing. Pavlína

Více

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života Obsah: 1. Aktualizace místního programu obnovy venkova Obec Tršice Plánovací období 2011-2020 Touto aktualizací se mění místní program obnovy vesnice (plán rozvoje obce) schválen ZO dne 29.10.2003 po číslem

Více

Aktivity Moravskoslezského energetického centra v oblasti energetických úspor

Aktivity Moravskoslezského energetického centra v oblasti energetických úspor Aktivity Moravskoslezského energetického centra v oblasti energetických úspor květen 2019 Ing. Rostislav Rožnovský ORAVSKOSLEZSKÉ NERGETICKÉ ENTRUM, příspěvková organizace (dále jen MEC) www.mskec.cz Hlavním

Více

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021

DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 DOTAZNÍK Rozvoj obce KAŠAVA do roku 2021 Počet odevzdaných dotazníků: 67 Jak hodnotíte následující oblasti v obci Kašava? Komunikace obecního úřadu s občany celkem odpovědí: 59 1 30 50,8% 2 23 39,0% 3

Více

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce:

Místní program obnovy Obce Citice do roku 2020 obsahuje tyto akce: MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY OBCE CITICE Ministerstvo pro Místní rozvoj vydalo zásady pro poskytování účelových dotací obcím z rozpočtové kapitoly Ministerstvo pro Místní rozvoj v rámci Programu obnovy venkova.

Více

Praktické ukázky monitorování akčních plánů (SEAP) ve Zlínském kraji prostřednictvím Energetického monitorovacího centra EAZK

Praktické ukázky monitorování akčních plánů (SEAP) ve Zlínském kraji prostřednictvím Energetického monitorovacího centra EAZK Praktické ukázky monitorování akčních plánů (SEAP) ve Zlínském kraji prostřednictvím Energetického monitorovacího centra EAZK Modernizace zdrojů tepla v Karolínce město Karolínka - 1.274 domácností, 549

Více

Strategický plán rozvoje obce Němčice

Strategický plán rozvoje obce Němčice Strategický plán rozvoje obce Němčice na období 2011-2015 Obec Němčice Němčice 53 384 11 Netolice IČ: 00250554 Schváleno zastupitelstvem obce Němčice dne 22. 03. 2011 1 Obsah: 1. Historie obce, památky,

Více

Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Obyvatelé obce Bohuslavice

Hodnocení dotazníkového šetření Respondenti: Obyvatelé obce Bohuslavice Hodnocení dotazníkového šetření Bohuslavice Termín šetření: od 3. září do 5. října 2007 Počet respondentů celkem: 165 1. Jak hodnotíte následující oblasti života v obci Bohuslavice? Odpověď Průměrná známka

Více

Programové prohlášení kandidátů do Zastupitelstva OBCE BOŘANOVICE PAKOMĚŘICE na volební období

Programové prohlášení kandidátů do Zastupitelstva OBCE BOŘANOVICE PAKOMĚŘICE na volební období Programové prohlášení kandidátů do Zastupitelstva OBCE BOŘANOVICE PAKOMĚŘICE na volební období 2014-2018 Vážení občané obce Bořanovice Pakoměřice, dnes v době povolené volební kampaně, Vás znovu oslovujeme

Více

Obec Hrušky. Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013. MD D Text 3 180 000,00 Kč

Obec Hrušky. Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013. MD D Text 3 180 000,00 Kč Obec Hrušky Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013 Příjmová část: Paragraf Položka Org. ÚZ 1111 1112 1113 1121 1211 1337 1341 1343 1345 1351 1355 1361 1511 1012 2119 3117 3314 3341 4121 735 MD D

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více