Manuály:IPAC2 - uživatelský manuál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Manuály:IPAC2 - uživatelský manuál"

Transkript

1 1 von :37 Manuály:IPAC2 - uživatelský manuál IPAC 2 Uživatelský manuál (duben 2008) 1. Jednoduché vyhledávání Úvodní obrazovka Ipacu umožňuje okamžité vyhledávání podle zvoleného indexu. Do termínu můžeme uvést více slov, které se v indexu budou nacházet současně (technologie informační); více slov, z nichž se v indexu může nacházet jen některé (technologie or informační) jedno slovo (technologie); část slova pravostranné rozšíření nahradíme hvězdičkou (technolog*); frázi v dvojitých uvozovkách více slov v daném pořadí ( kurz pro kvalifikované ); termín uvedený stříškou (^škola) termín se bude nacházet v indexu na prvním místě V termínu není třeba rozlišovat velká a malá písmena, defaultně je též zapnuto vyhledávání v ascii tedy bez rozlišení diakritiky. Vyhledávání proběhne na vybraných zdrojích, zobrazených v úvodní obrazovce. Proběhne vyhledání. Pokud jsme vyhledávali jen v jednom zdroji, automaticky se zobrazí vyhledané záznamy. Pokud jsme vyhledávali současně ve více zdrojích, následuje obrazovka s přehledem počtu vyhledaných záznamů v jednotlivých zdrojích. Po kliknutí na příslušný zdroj se pak zobrazí vzhledané záznamy. (Nebyl-li vyhledán žádný záznam, počet vyhledaných záznamů bude 0.)

2 2 von :37 V našem případě bylo nalezeno 82 záznamů, jsou zobrazeny po deseti záznamech na stránku vždy v zobrazovacím formátu, který je uživatelem definován jako Zkrácený V případě že chceme vyhledaný set dále omezit (zpřesnit/zúžit výběr, upravit), máme zde možnost Upravit dotaz nebo Upřesnit. Upravit dotaz = vrátí nás do úvodní obr.pro zadání vyhledávaných termínů a ponechá v ní námi zadaná kriteria, která můžeme změnit, přidat limity apod. a provést nové vyhledání na db.podle nových (upravených) podmínek Upřesnit = omezit set vyhledaných záznamů ještě dalšími kriterii V našem případě daný set omezíme (Upřesníme) jen na ty záznamy, mající v klíčových slovech uvedeno farmacie Výsledkem je pak v našem případě 9 vyhledaných záznamů, které vyhovují podmínce že v názvových údajích se vyskytuje slovo informační nebo technologie a současně v klíčových slovech je termín farmacie. Takovýmto způsobem můžeme set ještě dále upřesňovat.

3 3 von :37 2. Zdroje Záložka Zdroje nám nabídne možnost výběru dalších externích zdrojů pro vyhledávání Jsou zde volně přístupné externí zdroje. Další může mít uživatel k dispozici až po přihlášení registraci.

4 4 von :37 Vybrané externí zdroje potvrdíme tlačítkem Potvrdit. Poté jsme přesunuti zpět do úvodního okna a obvyklým způsobem zvolíme vyhledávání. V případě vyhledávání současně v externích zdrojích se omezí indexy (i limity) jen na ty, které jsou společné vybraným zdrojům.

5 5 von :37 Výsledky s vyhledanými záznamy v jednotlivých zdrojích se zobrazují postupně, jak je jednotlivé externí servery zpracují. (Je tedy třeba vyčkat, až se u jednotlivých zdrojů objeví příslušný počet vyhledaných záznamů.) Kromě externích databází je možné využít vyhledávání v internetových zdrojích. Postupně se otevřou příslušné internetové stránky s vyhledanými informacemi.

6 6 von :37

7 7 von :37 Při vyhledávání v internetových zdrojích mohou nastat problémy v případě, má-li browser aktivované blokování popup oken. Toto blokování se týká například prohlížeče Internet Explorer na WinXP, Google Toolbar, ICQ Toolbar a dalších. Pak je třeba pro IPAC provést následující nastavení deaktivaci popupblocker. Ukázka odblokování pro Internet Explorer

8 8 von :37 Odblokování pro Google Toolbar: 3. Limity a nastavení V této obrazovce je možné navolit doplňující limity pro vyhledávání. Nejdříve zvolíme příslušný index, vyhledávací termín, vybereme potřebné doplňující limity. V rámci limity můžeme použít i více hodnot stisknutím Ctrl a kliknutím na příslušnou hodnotu.

9 9 von :37 Dále je zde možnost využít nastavení, kterými jsou volba zobrazovacího formátu v jakém zobrazovacím formátu se mají po vyhledání záznamy zobrazit třídění podle čeho mají být vyhledané záznamy setříděny (podle nastavení IPACu může být možnost třídění uvedena až v obrazovce s vyhledanými záznamy) o(d)značit volbu vyhledávání podle diakritiky o(d)značit vyhledávání pouze v kompletním termínu o(d)značit vyhledávání fráze (přesného pořadí slov) 4. Přihlášení. Registrace online. Registrace online umožní čtenáři předběžně se v knihovně zaregistrovat

10 10 von :37 Přihlášení registrovaného uživatele čtenáře knihovny. Přihlášený uživatel má rozšířené možnosti při práci s Ipacem, ať už se jedná o přístup k licencovaným externím zdrojům, nebo o možnost rezervací, žádanek, či využití jiných nadstandardních funkcí a možností Ipacu pro přihlášeného čtenáře. Přihlašovací login (číslo průkazu) a heslo čtenář obdrží v knihovně. Po úspěšném přihlášení je možné nechat si zobrazit konto, ve kterém si může čtenář prolongovat či případně zrušit určité operace. Dále je možné změnit heslo, upravit profil.

11 11 von :37 Změna hesla po zadání stávajícího Upravit profil možnost změnit některé údaje v záznamu a profilu čtenáře Profil/Info zprávy úprava některých osobních údajů čtenáře

12 12 von :37 Mé zdroje definice skupin zdrojů pro vyhledávání umožňují čtenáři definovat si skupiny přednastavených zdrojů a jejich limit pro vyhledávání. Tyto skupiny je pak možno využít při rozšířeném vyhledávání (viz kapitola Rozšířené vyhledávání). Doručování obsahů zobrazí se periodika, která jsme si nastavili pro doručování obsahů (možnost košíku popsáno níže v kapitole Práce se záznamy). Kliknutím na titul se zobrazí jeho přijatá čísla a kliknutím na číslo se zobrazí obsahy článků u kterých máme možnost vyžádat si kopie. Zapomenuté heslo Pokud se čtenář snaží přihlásit do konta, po třech jeho neúspěšných pokusech je jeho login blokován (po 15-ti

13 13 von :37 minutách se automaticky odblokuje, případně může odblokovat správce systému). Jestliže čtenář své heslo zapomněl, není možné toto zjistit (ani knihovníkem ani správcem systému ani firmou cosmotron), neboť uložené heslo je jednosměrně šifrované. Je tedy pouze možné vytvořit si nové heslo. Zobrazí se dialog pro vyplnění kontrolních údajů Po jeho potvrzení přijde uživateli na jeho mailovou adresu (za předpokladu že ji má v kartě čtenáře uvedenou) mail s odkazem na kterém si může nově přidělené heslo vyzvednout Kliknutím na prolik odkaz (v případě nefunkčnosti zadáním uvedené adresy do prohlížeče) je možno zadat nové heslo.

14 14 von :37 5. Slovník Slovník napomáhá s výběrem potřebných záznamů. Jde o možnost vybrat z jakési nabídky existujících termínů které jsou v záznamech použity, případně termínů ze slovníků, které mohou ale nemusí být v záznamech použity. Vybereme-li příslušný index jehož hodnoty potřebujeme vyhledat, zobrazí se nám abecední přehled termínů obsažených ve slovníku. Zadáme-li požadovaný termín a klikneme na tlačítko Slovník, vyhledá se nejbližší termín ze slovníku a za ním abecedně následující s uvedením v kolika záznamech se daný termín vyskytuje. Chceme-li zobrazit jen hesla která jsou v záznamech použita, označíme možnost Zobrazit hodnoty ze záznamů.

15 15 von :37 Vybrané hesla označíme (jedno i více), případně je můžeme zkombinovat logickými operátory (defaultně se doplňuje mezi termíny or = nebo, je možné použít and = a současně, not = ne ). Kliknutím na tlačítko Vyhledat proběhne vyhledán příslušných záznamů.

16 16 von :37 Kliknutím na tlačítko Odeslat máme možnost ještě v následující obrazovce doplnit omezující limity k připravenému výběru.

17 17 von :37 Další příklad použití slovníku tentokrát v případě osobních autorit. Vyhledání příslušné autority zvolíme-li výběr ze slovníku, můžeme mít více informací zobrazených u dané autority (v našem případě země původu) Použijeme-li vyhledání v záznamech, jsou autoři zobrazeni tak, jak je v záznamech uvedeno

18 18 von :37 Termíny (v tomto případě autory) nemusíme vybírat pouze z jedné nabízené stránky, ale samozřejmě kombinovat více různých termínů z odlišných stránek. Příklad zadání termínů ze slovníku v případě současné existence termínů v záznamu. Pro tuto ukázku bylo zvoleno použití indexu klíčových slov. Jelikož klíčová slova nemají svůj vlastní slovník (databázi/číselník), je zde možnost vyhledávat pouze v termínech použitých v záznamech (chybí možnost zobrazit hodnoty ze slovníku).

19 19 von :37 Vybrán byl termín medicína a ekologie. Jelikož se mezi termíny automaticky vložil operátor or je třeba jej přepsat na and, neboť požadujeme aby se v záznamech tento termín v klíčových slovech vyskytoval současně. Kliknutím na tlačítko vyhledat se vyhledají a zobrazí příslušné záznamy. Poznámka: Tzv. našeptávač nám přesunutím kurzoru do pole pro vyhledávací termín nabídne přehled použitých vyhledávacích termínů.

20 20 von :37 6. Práce s vyhledanými záznamy Vyhledané záznamy se zobrazí v přednastaveném zkráceném zobrazovacím formátu, který je možno změnit, stejně tak je možno změnit setřídění zobrazených záznamů. V zobrazovacím formátu záznamů je možno využít odkazovaných termínů. Jsou zobrazeny s podtržením. Kliknutím na tento odkaz (kurzor se změní na pacičku ) budou okamžitě vyhledány a zobrazeny všechny záznamy, které mají v tomtéž poli dané heslo. V našem případě se vyhledají záznamy mající uvedeno v klíčových

21 21 von :37 slovech chirurgie. Pokud jsou v zobrazovacím formátu u odkazů lupy, vyhledají a zobrazí se záznamy, která jsou odkazovány. V našem případě klikneme-li na lupu v odkazech na svázané ročníky periodika, zobrazí se záznamy těchto (15-ti) svázaných ročníků.

22 22 von :37 Podobně je-li lupa u jména autora, vydavatele, hesla, po kliknutí na ni se zobrazí záznam o daném autorovi, vydavateli, heslu Jsou-li k záznamům přístupné i fulltexty, v příslušném zobrazovacím formátu, máme možnost jejich stažení.

23 23 von :37 Flexibilní zobrazovací formát také umožňuje generování odkazů Open URL

24 24 von :37 V úvodních řádcích obrazovky jsou zobrazeny vyhledávací kriteria, která byla použita. Vyhledávané termíny jsou v záznamech podsvíceny. Potřebné záznamy můžeme přesunout do košíku (obrázek nákupního košíku), vymazat z košíku (obrázek odpadkového koše) nebo vytisknout (obrázek tiskárny), s možností aplikace funkce jen na označených záznamech (zaškrtnuté záznamy), všech (10-ti) záznamech z aktuální stránky (všechny ze stránky), nebo všech vyhledaných záznamech v daném setu (celý set). Záznamy obsažené v košíku je možno zobrazit kliknutím na obsah košíku.

25 25 von :37 Se záznamy v košíku (všemi nebo jen některými) je možno dělat následující operace: vyžádat/rezervovat vytisknout; smazat z košíku; exportovat; odeslat mailem; požadovat doručování obsahů titulů Taktéž je možno záznamy v košíku setřídit podle zvolených kriterií, nebo změnit jejich zobrazovací formát. Vyžádat/rezervovat tato funkce vytvoří žádanku (rezervaci) na vybrané tituly. Vyžaduje zadání uživatelského jména a hesla pro registraci čtenáře (pokud již čtenář není registrován). Podle uživatelského nastavení je možné mít přístupné i vyžadování dokumentu jen pro absenční výpůjčku nebo absenční případně i prezenční nebo jen prezenční s možností vyžádat dokument na konkrétní den.

26 26 von :37 Při zapojení pobočkového systému je možné vybrat pobočku (fakultu), ze (na) které čtenář dokumenty vyžaduje. Žádanku či rezervaci na dokument nemusíme vytvářet jen z košíku, ikonka pro vyžádání dokumentu je přístupná u každého záznamu zobrazeného při vyhledávání. Vytisknout označíme příslušné záznamy, zvolíme potřebný zobrazovací formát, vybereme funkci Vytisknout a klikneme na tlačítko OK. Záznamy se zobrazí na stránce prohlížeče v příslušném formátu, odkud je možné z menu Soubor Tisk tyto vytisknout.

27 27 von :37 Smazat z košíku označené záznamy je možné z košíku odstranit po zvolení funkce Smazat z košíku a kliknutí na tlačítko OK Exportovat tato funkce vyexportuje příslušné záznamy ve zvoleném formátu a zvolené znakové sadě do příslušného souboru na disku. Nejdříve tedy vybereme formát a znakovou sadu. Poté klikneme na tlačítko OK a určíme místo uložení exportu.

28 28 von :37 Odeslat na umožní odeslat záznamy v příslušném formátu a uvedenou mailovou adresu Doručování obsahů týká se časopisů, jsou-li v košíku vybrány časopisy s tvorbou obsahů, budou tyto čtenáři zobrazovány v profilu Doručování obsahů (popsáno výše) 7. Rozšířené a expertní vyhledávání Podrobnější vyhledávání za použití více indexů současně je přístupné v rozšířeném vyhledávání.

29 29 von :37 V rozšířeném vyhledávání můžeme zadat podmínky při kombinaci tří indexů s uvedením příslušných operátorů (and,or,not). Každý zadaný termín můžeme ještě specifikovat kompletností indexu. Všechna slova všechna slova uvedená v termínu se musí v indexu vyskytovat Fráze přesné pořadí slov uvedených v termínu Kompletní termín vyhledávání v kompletním termínu (nikoliv v indexu rozděleném na slova) Alespoň jedno ze slov alespoň jedno slovo uvedené v termínu se musí v indexu vyskytovat. Současně je možné označit vybrané zdroje a limity. Pokud chceme vyhledávat ve více zdrojích, je dobré tyto nejdříve označit a pak teprve vybírat indexy pro vyhledávání, neboť se pak nabídnou jen ty indexy, které jsou společné všem vybraným zdrojům. Kliknutím na tlačítko Hledej se vyhledají záznamy odpovídající zadaným podmínkám. Expertní vyhledávání.

30 30 von :37 Pro toto zadávání kriterií se využívá jazyku CQL. Je třeba znát: názvy používaných indexů: G - Všechna pole TI (nebo TITLE) - Název AUTHOR - Autor AUP - Osobní autority AUA - Autorita korporace/akce SUBJECT - předmět.heslo EDITION - edice UDC - MDT a další kvantifikátory: ANY - vyhledá záznamy obsahující kterékoliv slovo z vyhledávaného výrazu, na jejich pořadí nezáleží (alespoň jedno ze slov) ALL - vyhledá záznamy obsahující všechna slova z vyhledávaného výrazu, přičemž na jejich pořadí nezáleží (všechna slova) EXACT vyhledá záznamy obsahující všechna slova vyhledávaného výrazu v přesném pořadí a vyhledané pole záznamu už neobsahuje žádná jiná slova. Tedy vyhledané pole přesně odpovídá zadanému termínu. (kompletní termín) = (rovná se) - vyhledá všechny záznamy obsahující všechna slova zadaného termínu v přesném pořadí, přičemž vyhledané pole záznamu může obsahovat ještě další slova (fráze) WITHIN - datumový kvantifikátor, očekává se rozsah datumů - interval (např. roků vydání) booleovské operátory: AND a současně OR nebo NOT ne (není) (Pro pravo nebo levostranné rozšíření se používá hvězdičková konvence.) Seskládání vyhledávacích podmínek je pak následující: např. TI ALL energ* and DATE WITHIN and LANGUAGE = cze and COUNTRY = cz and AUTHOR EXACT Václav Těšil Výraz vyhledá všechny záznamy, které mají v názvu slova začínající na energ, byly vydány v rozmezí let 1999 a 2000, jsou v českém jazyce, vydány v ČR a jejich vyhledávací pole Author obsahuje přesný výraz Václav Těšil Každá část podmínky (mezi booleovským operátorem) by se měla skládat z trojice index (není-li uveden bere se defaultně index pro všechna pole G) kvantifikátor (není-li uveden bere se defaultně =) termín musí být uveden, je doporučeno uvádět jej v uvozovkách Zadaný dotaz je možné nechat si zkontrolovat po stránce syntaxe. V našem případě byl uveden chybný název indexu AUTHORE, namísto AUTHOR

31 31 von :37 8. Napište nám Uživatelsky je možno zapojit funkci zaslání mailu na příslušnou adresu knihovny s požadavky či přáním. Poslat tento mail může i neregistrovaný čtenář.

Manuály:IPAC2.5 - uživatelský manuál

Manuály:IPAC2.5 - uživatelský manuál 1 z 15 4. 4. 2011 15:57 Manuály:IPAC2.5 - uživatelský manuál IPAC 2.5 Uživatelský manuál (leden 2011) Hlavní menu (stránky) IPACu 1. Vyhledávání 2. Účet 3. Nastavení 4. Nápověda 5. Přihlášení Vyhledávání

Více

1 z 28 15. 10. 2012 9:34

1 z 28 15. 10. 2012 9:34 1 z 28 15. 10. 2012 9:34 Maluály:IPAC3 - uživatelský manuál Uživatelský manuál (duben 2012) Hlavní menu (stránky) IPACu 1. Vyhledávání 2. Konto 3. Nastavení 4. Nápověda 5. Předregistrace (pouze má-li knihovna

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INTERPI Interoperabilita v paměťových institucích Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní kulturní identity

Více

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC http://aleph.lib.vutbr.cz CO VŠECHNO SE ZDE MŮŽETE DOZVĚDĚT? Co je to Online Public Access Catalogue (OPAC). Jak se přihlásíte. Jak vyhledáte knihu. Jak

Více

Základní principy vyhledávání firem

Základní principy vyhledávání firem Základní principy vyhledávání firem Vyhledávat informace v databázi lze několika způsoby. Základní způsob používá postupné kroky, kdy otevíráme tzv. slovníky, z nichž vybíráme požadované hodnoty, například

Více

Novinky IPAC 3.0. Libor Nesvadba Karel Pavelka

Novinky IPAC 3.0. Libor Nesvadba Karel Pavelka Novinky IPAC 3.0 Libor Nesvadba Karel Pavelka Webové technologie Držíme laťku na vysoké úrovni Validní, sémantický, strukturovaný, přístupný, znovupoužitelný a jednoduchý XHTML kód. Komprimované JavaScripty

Více

Návod k použití webového katalogu CKIS

Návod k použití webového katalogu CKIS Návod k použití webového katalogu CKIS Výběr katalogu Ze vstupní obrazovky máte možnost volit databáze. Pro vyhledávání pouze v katalogu Lékařské fakulty vyberte Katalog Lékařské fakulty UK v Hradci Králové.

Více

7. 2 Exporty sestav a dokladů

7. 2 Exporty sestav a dokladů 7. 2 Exporty sestav a dokladů 1 Exporty sestav a dokladů (tiskových formulářů) do formátů xls, pdf, doc, html Program svými nadstandardními funkcemi umožňuje většinu výstupů exportovat do jiného formátu,

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM. Manuál pro administrátory. Verze 1. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PORTÁL KUDY KAM Manuál pro administrátory Verze 1.0 2012 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://prace.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

EBSCO. http://search.ebscohost.com. Poklikneme na možnost EBSCOhost Web. Vybereme (poklepeme, zaškrtneme) databázi, s kterou chceme pracovat.

EBSCO. http://search.ebscohost.com. Poklikneme na možnost EBSCOhost Web. Vybereme (poklepeme, zaškrtneme) databázi, s kterou chceme pracovat. EBSCO http://search.ebscohost.com Poklikneme na možnost EBSCOhost Web Vybereme (poklepeme, zaškrtneme) databázi, s kterou chceme pracovat. Vyhledávací techniky Rejstříky Pomůckou pro vyhledávání jsou rejstříky,

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

KONTO OBČANA. Uživatelský manuál Verze

KONTO OBČANA. Uživatelský manuál Verze KONTO OBČANA Uživatelský manuál Verze 0512013 Obsah I. Registrace a přihlášení ke kontu občana...- 2-1. Registrace...- 3-2. Přihlášení ke kontu občana...- 6 - II. Práce s kontem občana...- 7-1. Formuláře

Více

ISI WEB OF SCIENCE - manuál

ISI WEB OF SCIENCE - manuál ISI WEB OF SCIENCE - manuál Obsahuje především bibliografické údaje a abstrakty článků cca 8 000 vědeckých a odborných časopisů z oblasti přírodních a společenských věd od roku 1945 do současnosti. U některých

Více

Základy práce s aplikací ecba / ESOP

Základy práce s aplikací ecba / ESOP Základy práce s aplikací ecba / ESOP Obsah 1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY A REGISTRACE... 2 Nová registrace... 2 2. SPRÁVA PROJEKTŮ... 3 Horní lišta... 3 Levé menu... 4 Operace s projekty... 4 3. PRÁCE S PROJEKTEM...

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK?

JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK? JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK? Centrální katalog knihoven Univerzity Karlovy (CKIS) Vám nabízí možnost online vyhledávání v centrálním katalogu i v katalozích jednotlivých knihoven a správu Vašeho

Více

Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL

Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL Vyhledávací techniky a editace v klientovi ARL VYHLEDÁVÁNÍ techniky SCAN, BROWSE, Jednoduché vyhledávání Po přepnutí do báze, ve které budu hledat (nejčastěji báze autorit cav_un_auth a záznamů cav_un_epca)

Více

Pravidla a plánování

Pravidla a plánování Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 7. května 2013

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 14-06 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

1. ÚVOD A INFORMACE O APLIKACI -3- 2. PŘÍSTUP DO SYSTÉMU IS LUCI A BEZPEČNOST -4- - 3. PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA K SYSTÉMU -5-

1. ÚVOD A INFORMACE O APLIKACI -3- 2. PŘÍSTUP DO SYSTÉMU IS LUCI A BEZPEČNOST -4- - 3. PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA K SYSTÉMU -5- MANUÁL K APLIKACI 1 OBSAH: 1. ÚVOD A INFORMACE O APLIKACI -3-2. PŘÍSTUP DO SYSTÉMU IS LUCI A BEZPEČNOST -4- - 3. PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA K SYSTÉMU -5-4. HELPDESK ASISTENCE A DŮLEŽITÉ KONTAKTY -6-5. PRŮVODCE OBRAZOVKAMI

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze (portál penzijní společnosti Conseq penzijní společnost, a.s.) 1. Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze 1 2. Přihlášení do aplikace... 2 3. Základní obrazovka

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Modul FADN BASIC je určen pro odbornou zemědělskou veřejnost bez větších zkušeností s internetovými aplikacemi a bez hlubších

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele...2 2. Verifikace (ověření) e-mailu...3 3. Zapomenuté heslo...3 4. Přihlášení uživatele...4 5. Změna hesla...5 6. Přehled

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

Obchodní příležitosti

Obchodní příležitosti Obchodní příležitosti Celá databáze HBI je koncipována tak, aby v co největší míře přispěla svým uživatelům registrovaným i neregistrovaným k co nejlepší orientaci na trhu. Což v praxi znamená, že se nemůže

Více

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy Uživatelská příručka použití aplikace Ministerstvo zemědělství IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy: Uživatelská

Více

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání

Registrace Vyhledávání Výsledky vyhledávání Česká digitální knihovna umožňuje vyhledávání v digitálních knihovnách zapojených knihoven v České republice. Cílem je zajištění přístupu k digitálním dokumentům v knihovnách z jednoho místa. Registrace

Více

Questionnaire příručka uživatele

Questionnaire příručka uživatele Questionnaire příručka uživatele Obsah: K čemu aplikace slouží? Popis funkcí Návod k použití o Úvodní dialogové okno o Pro respondenty o Pro administrátory K čemu aplikace slouží? Program questionnaire

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

SMiS Občan. verze 1.3

SMiS Občan. verze 1.3 SMiS Občan verze 1.3 SMiS Občan uživatelská příručka k aplikaci Copyright 2004 Triada, spol. s r. o. Triada, spol. s r. o. U svobodárny 1110/12 190 00 Praha 9-Libeň tel.: 284 001 284 fax: 284 818 027 e-mail:

Více

AKUTNÍ LEUKEMIE KLINICKÝ REGISTR. Uživatelský manuál k registru

AKUTNÍ LEUKEMIE KLINICKÝ REGISTR. Uživatelský manuál k registru Institut biostatistiky a analýz LF a PřF MU v Brně Česká hematologická společnost ČLS JEP Projekt ALERT. AKUTNÍ LEUKEMIE KLINICKÝ REGISTR Uživatelský manuál k registru. Realizační tým Odborná garance projektu:

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/10 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Přístup Uživatelů k údajům o Kartách... 3 3. Zobrazení

Více

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami

JLR EPC. Rychlý průvodce. Obsah. Czech Version 2.0. Průvodce krok za krokem Průvodce obrazovkami JLR EPC Rychlý průvodce Obsah Průvodce krok za krokem.....2-7 Průvodce obrazovkami.....8-11 Czech Version 2.0 JLR EPC Rychlý průvodce 1. Zadání žádosti Potíže s přihlášením? Otevřete svůj prohlížeč a přejděte

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část VI: Platební karty Obsah: I. Úvod... 2 II. Přístup Uživatelů k údajům o PK... 2 III. Zobrazení debetních platebních karet... 2 A. Zobrazení

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah 1.1 Historie

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Athena Uživatelská dokumentace v

Athena Uživatelská dokumentace v Athena Uživatelská dokumentace v. 2.0.0 OBSAH Obsah... 2 Historie dokumentu... 3 Popis systému... 4 Založení uživatele... 5 Přihlášení uživatele... 7 První přihlášení... 8 Založení profilu zadavatele/dodavatele...

Více

TAXexpert5 modul Kartotéka II.

TAXexpert5 modul Kartotéka II. TAXexpert5 modul Kartotéka II. Strana 1 (celkem 11) Základní obrazovka kartotéky Aplikace Kartotéka nahrazuje od verze 5.4.1 stávající modul CRM. Data byla převedena. Základní obrazovka se kromě společných

Více

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr IKTA Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s Registrem IKTA 3 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Průvodce webovou aplikací NewtonOne

Průvodce webovou aplikací NewtonOne Průvodce webovou aplikací NewtonOne NEWTON Media, a. s. Na Pankráci 1683/127 140 00 Praha 4 T: +420 225 540 201 obchodni@newtonmedia.cz www.newtonmedia.cz NEWTON Media, a. s. Průvodce aplikací NewtonOne

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Manuál pro uživatele portálu NováProfese

Manuál pro uživatele portálu NováProfese Manuál pro uživatele portálu NováProfese Mgr. Lenka Křížková Ing. Pavel Beneš Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, o.p.s. Riegrova 1, Plzeň červen 2008 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Popis portálu...

Více

Návod k obsluze systému fakturace.no

Návod k obsluze systému fakturace.no Tým fakturace.no představuje: Návod k obsluze systému fakturace.no Vydáno: 25.06.2014 Registrace do systému Za účelem registrace do systému vyberte po vstupu na hlavní stranu zaregistrujte se. Zobrazí

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní SKUPINY OSOB Po přihlášení do SIS v roli Tajemník nebo v roli Učitel zvolíte modul Hledání osob. Tento modul umožňuje vytvořit seznamy

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Informaci o zařazení nových publikacích do databází WOS a SCOPUS je možné získat například na základě nastaveného alertu z WOS a SCOPUS.

Informaci o zařazení nových publikacích do databází WOS a SCOPUS je možné získat například na základě nastaveného alertu z WOS a SCOPUS. Import záznamů z WOS/SCOPUS 16. 12. 2016 Import jednotlivých záznamů z WOS/SCOPUS se provádí ve formulářích ARL. Po přihlášení do myasep klikneme na Nový záznam, na hlavní liště vybereme ikonu importu

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení.

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.2. Výchozí obrazovka Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.3. Přihlášení uživatele Zobrazení dialogu pro přihlášení provedete kliknutím na tlačítko

Více

Aplikace objednávání svozů

Aplikace objednávání svozů GE MONEY Aplikace objednávání svozů Uživatelská dokumentace IMP spol. s r.o. 14.1.2011 Uživatelská dokumentace k systému pro objednávání a evidenci svozů z poboček GE Money. 1 Přihlášení do aplikace K

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

1. Aplikační a systémové opravy Odkaz na Nahlížení do KN (Info ČÚZK) Tisk mapy... 4

1. Aplikační a systémové opravy Odkaz na Nahlížení do KN (Info ČÚZK) Tisk mapy... 4 1 Novinky v aplikaci AMEServer verze 2.2.5 1. Aplikační a systémové opravy... 3 Novinky v aplikaci AMEServer verze 2.2.4 1. Aplikační a systémové opravy... 3 Novinky v aplikaci AMEServer verze 2.2.3 1.

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Rezervační systém DOV klientská část

Rezervační systém DOV klientská část Úvodní obrazovka (stránka) Rezervační systém DOV klientská část Odkaz: http://rezervace.dolnioblastvitkovice.cz/ nebo http://rezervace.dolnioblastvitkovice.cz/rezadm Na úvodní stránce se zobrazí nabídka

Více

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace

GPS Loc. Uživatelský manuál. mobilní aplikace. pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace GPS Loc mobilní aplikace Uživatelský manuál pro online přístup do systému GPS Loc pomocí mobilní aplikace Mobilní aplikace GPS Loc je určena na sledování aktuální polohy vozidla nebo sledovaného objektu,

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, modul Zakázka Vám přináší moderní vzhled a nové možnosti. A jaké nové vlastnosti a funkce jsou vám k dispozici: začlenění seznamů do hlavního menu rozšíření údajů, na které lze vyhledávat

Více

EBSCO. EBSCOhost Web. Databáze je přístupná na adrese http://search.epnet.com Poté se můžete buď přihlásit, nebo vstoupit jako host.

EBSCO. EBSCOhost Web. Databáze je přístupná na adrese http://search.epnet.com Poté se můžete buď přihlásit, nebo vstoupit jako host. EBSCO Databáze je přístupná na adrese http://search.epnet.com Poté se můžete buď přihlásit, nebo vstoupit jako host. Pod EBSCO spadají tyto databáze: Historical Abstracts with Full Text Central & Eastern

Více

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do aplikace systému erecept pro pacienta, přihlášení do aplikace systému erecept pro pacienta na základě registrovaného profilu v NIA nebo elektronického

Více

Informační systém pro zubaře a pacienty Uživatelská příručka

Informační systém pro zubaře a pacienty Uživatelská příručka Informační systém pro zubaře a pacienty Uživatelská příručka Nepřihlášený uživatel Informace, které má k dispozici nepřihlášený uživatel jsou velice omezené. Kontaktní údaje a ordinační hodiny v pravé

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PŘÍLOHA B Uživatelská příručka Před prvním spuštění aplikace je nezbytné ujasnit si některé pojmy: web URL webových stránek, pro které se budou zjišťovat pozice. klíčové slovo - Slovní spojení nebo samostatné

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV

Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV verze 1.2 Praha 18.12.2002 Obsah WEB aplikace určené pro sběry dat do CEP, CEZ a RIV plně podporují práci s certifikáty.

Více

CO POTŘEBUJETE ZNÁT PŘI PRÁCI S KATALOGEM

CO POTŘEBUJETE ZNÁT PŘI PRÁCI S KATALOGEM CO POTŘEBUJETE ZNÁT PŘI PRÁCI S KATALOGEM VYHLEDÁVÁNÍ KNIHOVNÍCH JEDNOTEK Vyhledávání podle různých kritérií Vyhledávání podle různých kritérií například : - do pole Slova z názvu : zadáte slovo nebo slovní

Více

Na vod k nastavenı e-mailovy ch schra nek Administrace

Na vod k nastavenı e-mailovy ch schra nek Administrace Na vod k nastavenı e-mailovy ch schra nek Administrace Návod k administraci e-mailových schránek na serveru stribrny.net. V administraci schránek lze vytvářet nové schránky, upravovat stávající schránky,

Více

Možnosti tisku v MarushkaDesignu

Možnosti tisku v MarushkaDesignu 0 Možnosti tisku v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl příkladu V tomto příkladu si ukážeme

Více

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011

SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ. Uživatelská dokumentace. Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 SLEDOVÁNÍ VÝKONŮ Uživatelská dokumentace Verze: 1.0 Datum: Listopad 2011 Zpracováno pro: Ředitelství silnic a dálnic ČR Čerčanská 2023/12, 140 00 Praha 4 Zpracoval: VARS BRNO a.s. Kroftova 80c, 616 00

Více

5.1 Vyhledávací portál uživatelské rozhraní

5.1 Vyhledávací portál uživatelské rozhraní Uživatelská příručka Uživatelské rozhraní aplikace DoserFindIT se dělí na dvě části vyhledávací portál a administrační rozhraní. Vyhledávácí portál umožňuje základní a rozšířené vyhledávání článků a vyhledávání

Více

Příručka pro práci v systému edoceo

Příručka pro práci v systému edoceo Příručka pro práci v systému edoceo Mgr. Ilona Trojanová Kontakt: 974 818 208 Email: trojanova.ilona@vlada.cz 1. Úvod Cíl dokumentu Seznámení uživatelů se systémem edoceo, základními kroky přihlášení do

Více

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Popis služby Služba T-Cloud ZAKÁZKA (dále jen ZAKÁZKA) poskytuje svým uživatelům informace o 99% veřejných zakázek vypsaných v České republice. Služba nabízí uživatelům následující

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23

MODUL MUNI ASPI, a. s muni_manual.indd :57:23 MODUL MUNI ASPI, a. s. 2006 OBSAH OBSAH 1. ÚVOD.......................................................................... 4 2. ZADÁNÍ DOTAZU................................................................

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více