VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ OHK JABLONEC - HODNOCENÍ KURZŮ 2012/2013 PhDr. Eva Kořánová - EDUCA, vzdělávací centrum

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ OHK JABLONEC - HODNOCENÍ KURZŮ 2012/2013 PhDr. Eva Kořánová - EDUCA, vzdělávací centrum"

Transkript

1 VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ OHK JABLONEC - HODNOCENÍ KURZŮ 2012/2013 PhDr. Eva Kořánová - EDUCA, vzdělávací centrum Program: Regionální cestovní ruch Kurz: Udržitelnost rozvoje regionálního cestovního ruchu , Hotel Králíček, Kacanovy 11 Lektorka: PhDr. Jolana Kopřiva Myslivcová škála 1-5 (vysoká spokojenost - nespokojenost) Návratnost dotazníků: 82% Splňuje výuka Vaše očekávání? 1,00 Jste spokojen/a s používanými metodami výuky? 1,00 Vyhovují Vám zvolené učební materiály? 1,00 Byla Vaše lektorka: Průměrné hodnocení: 1,00 profesionální ve výuce? 1,00 dobře připravená na výuku? 1,00 schopná reagovat na Vaše potřeby a přání? 1,00 srozumitelná ve výkladu nové látky? 1,00 Dostáváte dostatečný prostor k vlastnímu projevu? 1,00 Jste spokojeni s prostředím, ve kterém se vyučuje? 1,33 Váš celkový dojem z kurzu? 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 1,00 Slovní vyjádření spokojenosti 3x "Uvítala bych představení níků na začátku." 1x Kurz byl hodnocen ve všech sledovaných kritériích výbornými známkami, pouze u hodnocení prostředí výuky se ojediněle objevila nižší známka, ale bez bližšího vysvětlení. Účastníci nemají zásadní připomínky a nenavrhují žádné obsahové změny. Doporučení: vzájemné představení níků i v případě, že se skupina nesejde kompletní hned od začátku kurzu. Žádná další doporučení ke zlepšení. Program: Regionální cestovní ruch Kurz: Rovné příležitosti v cestovním ruchu , Penzion Vyskeř, Vyskeř 11 Lektorka: PhDr. Jolana Kopřiva Myslivcová škála 1-5 (vysoká spokojenost - nespokojenost) Návratnost dotazníků: 73% Splňuje výuka Vaše očekávání? 1,79 Jste spokojen/a s používanými metodami výuky? 1,57 Vyhovují Vám zvolené učební materiály? 1,29 Byla Vaše lektorka: Průměrné hodnocení: 1,04 profesionální ve výuce? 1,00 dobře připravená na výuku? 1,00 schopná reagovat na Vaše potřeby a přání? 1,00 srozumitelná ve výkladu nové látky? 1,14 Dostáváte dostatečný prostor k vlastnímu projevu? 1,00 Váš celkový dojem z kurzu? 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 1,43 "Skvělé." 1x Kurz byl ve všech sledovaných kritériích hodnocen dobře, níci byli velmi spokojení s lektorkou i prostředím. Ojediněle se vyskytla nižší míra spokojenosti se splněním očekávání, nicméně žádný ník nepřipojil žádné návrhy a doporučení pro další připravované kurzy z tohoto programu. Bez nutnosti úprav, žádná konkrétní doporučení.

2 Program: Informační technologie Kurz: MS Outlook , OHŠ Turnov Lektor: Radek Hajdu škála 1-5 (vysoká spokojenost - nespokojenost) Návratnost dotazníků: 50% Splňuje výuka Vaše očekávání? 1,33 Jste spokojen/a s používanými metodami výuky? 1,33 Vyhovují Vám zvolené učební materiály? 1,00 Byl Váš lektor: Průměrné hodnocení: 1,08 profesionální ve výuce? 1,00 dobře připravený na výuku? 1,00 schopen reagovat na Vaše potřeby a přání? 1,17 srozumitelný ve výkladu nové látky? 1,17 Dostáváte dostatečný prostor k vlastnímu projevu? 1,17 Váš celkový dojem z kurzu? 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 1,00 "Výborný, není co dodat, něco jsem se přiučila. Těším se na dalším." 1x "Tentokrát trochu víc cílit na Outlook. Příliš odboček (i když často byly výborné)." 1x Kurz byl hodnocen ve všech sledovaných kritériích velmi dobře. Ve vlastních komentářích se objevila jedna drobná výhrada k odbočování od tématu kurzu a jedno pochvalné hodnocení. V rozhovorech ex post zazněla výtka týkající se přístupu lektora k níkům, ale pouze ojedinělá, převládá spokojenost. Doporučení: vyvarovat se odbíhání od tématu kurzu, dbát na andragogický přístup při komunikaci s níky. Program: Manažerské a ekonomické dovednosti Kurz: Finanční a strategický rozvoj firmy , Penzion Vyskeř, Vyskeř 8 Lektorka: Ing. Eva Háková škála 1-5 (vysoká spokojenost - nespokojenost) Návratnost dotazníků: 63% Splňuje výuka Vaše očekávání? 1,00 Jste spokojen/a s používanými metodami výuky? 1,00 Vyhovují Vám zvolené učební materiály? 1,00 Byla Vaše lektorka: Průměrné hodnocení: 1,00 profesionální ve výuce? 1,00 dobře připravená na výuku? 1,00 schopná reagovat na Vaše potřeby a přání? 1,00 srozumitelná ve výkladu nové látky? 1,00 Dostáváte dostatečný prostor k vlastnímu projevu? 1,00 Váš celkový dojem z kurzu? 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 1,00 "Lektorka je úžasná. ( ). Jinak děkuji! :-)" 1x "Zase super!!" 1x "( ). Jediný špatný dojem mám z upovídaného kolegy. ( )" 1x Kurz byl hodnocen ve všech kritériích nejlepší možnou známkou, níci byli velice spokojeni a nenavrhují žádné změny.

3 Program: Manažerské a ekonomické dovednosti Kurz: Zvyšování výkonnosti firmy , Hotel Epocha, Janov nad Nisou 12 Lektorky: Ing. Jiřina Jenčková, Ing. Gabriela Zmeková škála 1-5 (vysoká spokojenost - nespokojenost) Návratnost dotazníků: 67% Splňuje výuka Vaše očekávání? 1,25 Jste spokojen/a s používanými metodami výuky? 1,13 Vyhovují Vám zvolené učební materiály? 1,13 Byly Vaše lektorky: Průměrné hodnocení: 1,17 profesionální ve výuce? 1,13 dobře připravené na výuku? 1,00 schopné reagovat na Vaše potřeby a přání? 1,00 srozumitelné ve výkladu nové látky? 1,56 Dostáváte dostatečný prostor k vlastnímu projevu? 1,00 Váš celkový dojem z kurzu? 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 1,19 "Velmi kvalitní školení, poměrně dobře situované na praxi." 1x "( ) Lektorky jsou super a ráda půjdu na další seminář". 1x Srozumitelnost výkladu 3x - příliš mnoho výrazů v angličtině Kurz byl hodnocen ve většině kritérií výborně, mírně zhoršená známka je pouze u srozumitelnosti ve výkladu nové látky z důvodu používání anglické terminologie, která je pro některé níky zcela neznámá a ztěžuje tak pochopení výkladu. Vznesen návrh na zařazení praktických ukázek, příkladů z různých typů hotelů (např. fungování a výsledky revenue managementu). Doporučení ke zlepšení: tam, kde je to možné, pracovat s českou terminologií. Nezbytnou anglickou terminologii řádně vysvětlit, případně pro níky zpracovat slovníček používaných anglických termínů s výkladem. Program: Informační technologie Kurz: MS Powerpoint , Spolkový dům, Jablonec nad Nisou 7 Lektor: Radek Hajdu škála 1-5 (vysoká spokojenost - nespokojenost) Návratnost dotazníků: 57% Splňuje výuka Vaše očekávání? 1,25 Jste spokojen/a s používanými metodami výuky? 1,75 Vyhovují Vám zvolené učební materiály? 1,50 Byl Váš lektor: Průměrné hodnocení: 1,44 profesionální ve výuce? 1,75 dobře připravený na výuku? 1,25 schopen reagovat na Vaše potřeby a přání? 1,25 srozumitelný ve výkladu nové látky? 1,50 Dostáváte dostatečný prostor k vlastnímu projevu? 1,25 Váš celkový dojem z kurzu? 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 1,50 Kurz byl hodnocen celkem dobře ve všech sledovaných kritériích. Nejvyšší míra spokojenosti byla u hodnocení prostředí, nejnižší míra spokojenosti pak v používaných metodách výuky a v profesionalitě lektora, nicméně i tato hodnocení jsou z hlediska celkového průměru stále velmi dobrá. Účastníci nepřipojili žádná slovní hodnocení, a to ani negativní, ani pozitivní. Doporučení: dbát na andragogický přístup k níkům a přizpůsobit metody výuky cílové skupině.

4 VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ OHK JABLONEC - HODNOCENÍ KURZŮ 2012/2013 APERTA s.r.o. Program Komunikační a obchodní dovednosti Kurz: Komunikace a firemní kultura , Rekreační zařízení ARA, Malá Skála 15 Garant: APERTA s.r.o. Lektor: Mgr. Michal Knězů Mrvka škála 1-4 (velmi dobrý - velmi špatný) Návratnost dotazníků: 73% Jak hodnotíte práci lektora? 1,00 Jak byly projednány Vaše dotazy? 1,00 Váš celkový názor na kurz 1,09 Forma výuky 5x - řada příkladů a ukázek z praxe, reálné situace, propojení témat, prostor pro dotazy Lektor 5x - odborník na dané téma, schopný zaujmout a reagovat na dotazy, srozumitelný ve výkladu, velmi dobrý projev, inspirativní Téma 5x - kulturní typologie organizace Velmi příjemná atmosféra kurzu 1x Kurz byl hodnocen ve všech kritériích výbornými známkami a níci připojili řadu pozitivních komentářů na adresu lektora, spokojenost vyjadřovali i s formou kurzu a jeho praktickou využitelností. Program Komunikační a obchodní dovednosti Kurz: Asertivní jednání a komunikace v obtížných situacích , Hotel Ještěd, Liberec 12 Garant: APERTA s.r.o. Lektorka: Ing. Dobroslava Stránská škála 1-4 (velmi dobrý - velmi špatný) Návratnost dotazníků: 67% Jak hodnotíte práci lektorky? 1,00 Jak byly projednány Vaše dotazy? 1,00 Váš celkový názor na kurz 1,00 Lektorka 6x - otevřenost, profesionalita, aktivní přístup, rétorická zdatnost, příjemný vzhled, skvělá komunikace s níky, schopnost vést kurz, zaujmout, rychlé a věcné reakce, demokratické řešení otevřených diskuzí Forma a metody výuky 5x - skupinová diskuse, řešení konkrétních situací - aplikace asertivity v praxi Praktický přínos kurzu pro rozvoj osobnosti 3x Prostor pro dotazy, projednání na reálných situacích 2x Kurz byl hodnocen ve všech kritériích nejlepší možnou známkou, níci byli velice spokojeni. Ve vlastních hodnoceních byla často chválena lektorka, forma kurzu a použité metody výuky, jako i praktická využitelnost kurzu.

5 Program Komunikační a obchodní dovednosti Kurz: Zvládání stresu , Hotel Rehavital, Jablonec nad Nisou 11 Garant: APERTA s.r.o. Lektorka: Ing. Dobroslava Stránská škála 1-4 (velmi dobrý - velmi špatný) Návratnost dotazníků: 73% Jak hodnotíte práci lektorky? 1,13 Jak byly projednány Vaše dotazy? 1,25 Váš celkový názor na kurz 1,29 Lektorka 4x - příjemné vystupování, sympatická, empatická, srozumitelná, schopná reagovat na dotazy Malá časová dotace. 1x Více psychologie, možná ve spolupráci s psychologem. 1x Forma výuky 3x - zábavné a zajímavé podání, struktura hodiny, řešení konkrétních situací, využití v běžném životě Zajímavá témata 4x - drivers, test transakční analýzy, energetický kotel, time management, (důležité x naléhavé), jídla pro uklidnění mysli "Krátký a úderný text ve skriptech, který korespondoval se školením a stihnul se probrat." 1x Kurz byl hodnocen ve všech kritériích velmi dobře. Někteří níci připojili i pozitivní komentář na adresu lektorky, kladně se vyjadřovali také k formě a obsahu výuky. Jeden ník by uvítal větší časovou dotaci kurzu a zařazení více psychologie, případně i ve spolupráci s psychologem, ovšem tento požadavek je ojedinělý, nebude proto zohledněn v dalších kurzech. Žádná konkrétní doporučení ke zlepšení.

6

7 VZDĚLÁVÁNÍ ČLENŮ OHK JABLONEC - HODNOCENÍ KURZŮ 2012/2013 ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČESKÉ REPUBLIKY, o.s. Program: Hotelnictví a gastronomie Kurz: Nápojová kultura a kultura stolování , Školící a rekreační středisko Trosky, Troskovice - Semín 12 Lektoři: Michal Křižka, Tomáš Brůha škála 1-5 (nejlepší - nejhorší) Návratnost dotazníků: 75% Jak hodnotíte obsah semináře? 1,11 Jak hodnotíte využitelnost semináře ve Vaší praxi? 1,78 Jak hodnotíte délku školení? 1,22 Jak hodnotíte lektory? 1,00 Obsah kurzu 5x - zajímavé a důležité informace, nové poznatky, shrnutí Mohlo být více praktických ukázek. 2x potřebného, názorné ukázky Účastníci neservírovali. 1x Praktická využitelnost 4x - informace o kávě i vínu využitelné v praxi, poučné pro obsluhu, částečně i pro management Lektoři 5x - odborníci - špičky ve svých oborech, profesionální přístup, zajímavý a zábavný způsob výkladu Délka školení 4x - optimální, přiměřená - stihlo se vše potřebné Nové poznatky se hodí, ale ne všude se dají využít. 1x Kurz byl hodnocen ve většině sledovaných kritérií výbornými známkami, nižší hodnocení má pouze využitelnost semináře v praxi. Z komentářů k využitelnosti je zjevné, že jsou si níci vědomi, že nové poznatky se hodí a minimálně část v praxi využijí. To, zda daná informace je či není využitelná, je přímo závislé na podmínkách a zaměření provozovny, kde níci pracují. V rozhovorech níci sdělili tipy na obsah příštích kurzů, které jsou zahrnuty v doporučení Doporučení k metodám: zapojit níky více do praktických aktivit - vlastní příprava nápojů a servírování. Doporučení k obsahu: zařadit do jednoho z připravovaných kurzů také destiláty. Program: Hotelnictví a gastronomie Kurz: Česká tradiční gastronomie , Školící a rekreační středisko Trosky, Troskovice - Semín 9 Lektor: Lukáš Limprecht škála 1-5 (nejlepší - nejhorší) Návratnost dotazníků: 67% Jak hodnotíte obsah semináře? 1,00 Jak hodnotíte využitelnost semináře ve Vaší praxi? 1,00 Jak hodnotíte délku školení? 1,00 Jak hodnotíte lektora? 1,00 "Velmi přínosný seminář, vše se dá použít v provozu." 1x Kurz byl hodnocen ve všech kritériích nejlepší možnou známkou. Jeden ník připojil i pochvalný komentář.

8 Program: Hotelnictví a gastronomie Kurz: Česká tradiční gastronomie , Školící a rekreační středisko Trosky, Troskovice - Semín 11 Lektor: Radomír Benetka škála 1-5 (nejlepší - nejhorší) Návratnost dotazníků: 64% Jak hodnotíte obsah semináře? 1,00 Jak hodnotíte využitelnost semináře ve Vaší praxi? 1,43 Jak hodnotíte délku školení? 1,00 Jak hodnotíte lektora? 1,00 Lektor 4x - profesionál se skvělým přístupem a zajímavým podáním Využitelnost v praxi 4x - praktické použití regionálních surovin, servírování, nové nápady a směry, rozšíření obzorů Obsah 3x - rozmanitý, kreativní, zajímavě pojatý a příjemně laděný kurz se spoustou zajímavostí, splnil očekávání Délka kurzu 1x - úměrná, přiměřená Obsah kurzu byl super, ale s českou tradiční gastronomií to nemělo mnoho společného. 1x Seminář by mohl být klidně i delší - více samostatné praxe. 1x Kurz byl ve většině kritérií hodnocen nejlepší možnou známkou, pouze u využitelnosti v praxi někteří níci dali nižší známku, celkový průměr je však velice dobrý. Mnozí připojili pozitivní komentář k lektorovi, obsahu i k využitelnosti poznatků v praxi. Účastníci uvedli několit návrhů na obsah dalších kurzů: turecká a asijská kuchyně, grilování, více moderních technologií vaření, nové trendy v servírování pokrmů, výběr talíře, projekce ukázek prezentace jídel, baristika. Doporučení: Požadavky na úpravu obsahu, které korespondují s projektovým zadáním, zapracovat do dalších kurzů. Soustředit se na nové trendy v servírování pokrmů, prezentaci jídla na talíři, moderní technologie vaření. Program: Informační technologie Modul Marketing informačního systému , Hotel Paradis, Turnov 12 Lektor: Jan Čepelka škála 1-5 (nejlepší - nejhorší) Návratnost dotazníků: 75% Jak hodnotíte obsah semináře? 1,00 Jak hodnotíte využitelnost semináře ve Vaší praxi? 1,11 Jak hodnotíte délku školení? 1,56 Jak hodnotíte lektora? 1,00 Využitelnost v praxi 6x - srozumitelné, přínosné, použitelné v praxi; zvýšení povědomosti i zisku; vše vysvětleno a prakticky ukázáno na konkrétních příkladech www níků - možnost okamžitého zlepšení Lektor 4x - příjemný, sympatický, komunikativní; ochoten odpovídat na veškeré dotazy, srozumitelný, předává hodnotné informace - odborné, ale umí je vysvětlit i laikovi; praktický, věcný a poutavý výklad; skvělé Obsah 3x - zajímavý, praktický, vyčerpávající; řeší problémy z praxe - optimalizace stránek, propagace; novinky, tipy a rady Kurz byl ve většině sledovaných kritérií hodnocen výbornými známkami. Pouze u délky školení někteří hodnotili nižší známkou, avšak nedoplnili žádný komentář, který by napověděl více. Průměrné hodnocení délky školení je však stále velice dobré. Řada níků se pozitivně vyjadřovala k využitelnosti semináře v praxi, velmi kladně komentovali též lektorské obsazení kurzu a prakticky zaměřený obsah.

9 Program: Hotelnictví a gastronomie Kurz: Česká regionální gastronomie , Školící a rekreační středisko Trosky, Troskovice - Semín 9 Lektor: Jiří Král škála 1-5 (nejlepší - nejhorší) Návratnost dotazníků: 78% Jak hodnotíte obsah semináře? 1,43 Jak hodnotíte využitelnost semináře ve Vaší praxi? 1,57 Jak hodnotíte délku školení? 1,14 Jak hodnotíte lektora? 1,14 Lektoři 5x - výborní, bezvadní, věnují se níkům; ukázali, jak jednoduše a efektivně na klasickou kuchyni Obsah 2x - informace z praxe, jiné a nové recepty - pochvala za staročeské recepty Využitelnost v praxi 2x - větší část (80%) lze využít v provozu; co se už zavedlo, to si lidé chválí "Tak akorát strávený čas v profesionálním prostředí." 1x K obsahu: Již to bylo, ale toto školení bylo lepší. 1x Kurz byl hodnocen velmi dobrými známkami. U obsahu a využitelnosti v praxi někteří níci dali nižší známku, nicméně celkový průměr je stále velice dobrý. Někteří níci připojili pozitivní komentář na adresu lektorů, několik kladných komentářů se týkalo také obsahu kurzu a jeho využitelnosti v praxi. Účastníci připojili návrhy na obsah dalších kurzů: 2x zmíněn zájem o asijskou kuchyni - pro normální restaurace. Doporučení: Upravit osnovu jednoho z kurzů Trendy v gastronomii a rozšířit ji o asijskou kuchyni, která je opakovaně zmiňována mezi návrhy níků.

Hodnocení jazykových kurzů EDUCA za období

Hodnocení jazykových kurzů EDUCA za období Hodnocení jazykových kurzů EDUCA za období 6.1. - 17.2.2012 Turnov, OHS Turnov, Zborovská 519, jazyková učebna č. 202, vždy 12:30-14:00 hodin Garant: PhDr. Eva Kořánová - EDUCA, vzdělávací centrum 17 Lektorka:

Více

Příloha 2b. Kurz prevence školní neúspěšnosti a předcházení SPU již v MŠ se zaměřením na lektorské dovednosti. Žďár nad Sázavou,

Příloha 2b. Kurz prevence školní neúspěšnosti a předcházení SPU již v MŠ se zaměřením na lektorské dovednosti. Žďár nad Sázavou, Příloha b Kurz prevence školní neúspěšnosti a předcházení SPU již v MŠ se zaměřením na lektorské dovednosti Žďár nad Sázavou, 1. 13.. 13 Průběžný evaluační dotazník vyplnilo celkem 15 účastníků kurzu KA.

Více

Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi

Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi Evaluační zpráva pilotního ověření projektu Název projektu: Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi Uskutečněno v rámci projektu financovaného z

Více

Vzdělávací program. HOtelnictví a Cestovní Ruch. Zvyšte svou šanci na trhu práce

Vzdělávací program. HOtelnictví a Cestovní Ruch. Zvyšte svou šanci na trhu práce Vzdělávací program HOtelnictví a Cestovní Ruch Zvyšte svou šanci na trhu práce Co je Vzdělávací program Hotelnictví a cestovní ruch? Vzdělávací program Hotelnictví a cestovní ruch je soubor šesti kurzů

Více

Evaluace kurzů projektu Postilión za 2. monitorovací období

Evaluace kurzů projektu Postilión za 2. monitorovací období Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková organizace Postilión - projekt zvyšování kvality vzdělávání v oblasti poštovnictví a logistiky s důrazem na konkurenceschopnost

Více

Evaluace pilotní výuky za ZO škol.roku 2013/14

Evaluace pilotní výuky za ZO škol.roku 2013/14 CZ..7/../.7 Evaluace pilotní výuky za ZO škol.roku /. Jak hodnotíte obsah modulu? Hodinová dotace modulu ( studij.obd.) byla přiměřená velmi Výuka modulu naplnila moje očekávání velmi Jak hodnotíte obsah

Více

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ

FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ FIREMNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PORADENSTVÍ VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÉ KURZY Nabízíme: INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PROGRAMY NA KLÍČ Význam má takové vzdělávání, které reaguje na zcela konkrétní potřeby. Kurzy v oblasti : sociálně

Více

Obsah akce. Lektor EVALUAČNÍ DOTAZNÍK

Obsah akce. Lektor EVALUAČNÍ DOTAZNÍK Číslo akce 1314071650 Název Studium pro ředitele škol a školských zařízení podle 5 odst. 2 zákona č. 563/2004 Sb. a 5 vyhlášky č. 317/2005 Sb. Datum a místo 17. a 18. 1. 2017, KVIC Opava, Hany Kvapilové

Více

ČESKÁ ASOCIACE SESTER SEKCE FARMACEUTICKÝCH ASISTENTŮ

ČESKÁ ASOCIACE SESTER SEKCE FARMACEUTICKÝCH ASISTENTŮ ČESKÁ ASOCIACE SESTER SEKCE FARMACEUTICKÝCH ASISTENTŮ Jarní konference farmaceutických asistentů 16. 4. 11 KC Spořilov Touto cestou Vám všem chceme poděkovat za odevzdané dotazníky, které jsou pro chod

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Úvod do standardů kvality Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné X 2.

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Strategické plánování a řízení Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné

Více

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Alžběta Cedidlová Václav Stárek Asociace hotelů a restaurací ČR

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Alžběta Cedidlová Václav Stárek Asociace hotelů a restaurací ČR Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Alžběta Cedidlová Václav Stárek Asociace hotelů a restaurací ČR KDO JSME? Asociace hotelů a restaurací České republiky profesní svaz

Více

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0069 Tvorba vzdělávacích programů pro strategické řízení rozvoje měst a obcí Květen 2010

Více

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Nabídka spolupráce stručný přehled t, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Pro Centre, s.r.o. Ing.Jana Bíšková Jednatelka společnosti E mail : jana.biskova@procentre.eu

Více

Dobrý den, jsem studentkou 5. ročníku Mendelovy univerzity v Brně a provádím průzkum Strategie rozvoje lidských zdrojů v konkrétním

Dobrý den, jsem studentkou 5. ročníku Mendelovy univerzity v Brně a provádím průzkum Strategie rozvoje lidských zdrojů v konkrétním Dobrý den, jsem studentkou 5. ročníku Mendelovy univerzity v Brně a provádím průzkum pro moji závěrečnou diplomovou práci s názvem Strategie rozvoje lidských zdrojů v konkrétním podniku. Dotazník je určen

Více

Speciální pedagogika ve školním věku SSPSV, KSPSV

Speciální pedagogika ve školním věku SSPSV, KSPSV Speciální pedagogika ve školním věku SSPSV, KSPSV Ot. č. 1 Dosažené průměrné bodové ohodnocení : 4,3 Ot: Jak jste byl(a) celkově spokojen(a) s výukou předmětu? S výukou předmětu jsem byl(a) celkově Vzhledem

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ VÝUKA PRÁCE NA PC PRO SENIORY

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ VÝUKA PRÁCE NA PC PRO SENIORY CENTRUM SOCIÁLNĚ ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB příspěvková organizace, zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl Pr, vložka 755 Bendova 5/1121, Bendova 5/1121, 163 00 Praha Řepy Tel.: 235 314 141 Tel.: 235 314 141,

Více

Zpráva vyhodnocení kurzu Obchodní strategie, plánování práce

Zpráva vyhodnocení kurzu Obchodní strategie, plánování práce Zpráva vyhodnocení kurzu Obchodní strategie, plánování práce Název zakázky: Registrační číslo projektu: Vzdělávání zaměstnanců společnosti Nekupto s.r.o. CZ.1.04/1.1.02/35.00816 1 www.everesta.cz MISE

Více

Úřad vlády České republiky Institut státní správy. Prováděcí metodika k Pravidlům vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech

Úřad vlády České republiky Institut státní správy. Prováděcí metodika k Pravidlům vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech Úřad vlády České republiky Institut státní správy Prováděcí metodika k Pravidlům vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech Praha 2006 Prováděcí metodika k Pravidlům vzdělávání zaměstnanců ve správních

Více

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání

Vzdělávací seminář Jak sladit rodinu a zaměstnání Žamberk Občanské sdružení CEMA Žamberk 7. 10.1. a 14.-16.1. 2013 Školilo se 13 žen, službu hlídání dětí využilo 6 maminek. Super zajištěný seminář, příjemné lektorky, obnovení starých a získání nových

Více

Měření efektivity informačního vzdělávání. Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU

Měření efektivity informačního vzdělávání. Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU Měření efektivity informačního vzdělávání Mgr. Gabriela Šimková gsimkova@phil.muni.cz KISK, Filozofická fakulta MU Evaluace jako výzkumný proces Formy informačního vzdělávání CEINVE Kontaktní (face to

Více

SYSTÉM. Mgr. Petr Kuš 24. června 2010 Institut pro místní správu Praha, vzdělávací středisko Benešov

SYSTÉM. Mgr. Petr Kuš 24. června 2010 Institut pro místní správu Praha, vzdělávací středisko Benešov SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ LEKTORŮ Mgr. Petr Kuš 24. června 2010 Institut pro místní správu Praha, vzdělávací středisko Benešov Specifika vzdělávání lektorů v Institutu pro místní správu Praha velmi početný lektorský

Více

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 4

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 4 Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 4 - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály (skripta, testy, dotazníky a

Více

Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část D

Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část D Příloha č. 4 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část D - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály (skripta, testy, dotazníky a

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Systém managementu jakosti ISO Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné

Více

Dotazník obsahuje celkem čtyři otázky, z toho tři uzavřené a jednu otevřenou. spíše nespokojen/a

Dotazník obsahuje celkem čtyři otázky, z toho tři uzavřené a jednu otevřenou. spíše nespokojen/a Úvodní seminář V rámci proběhlého Úvodního semináře aktivity KA01, které se konalo ve dvou termínech: 14. 15. 10. 2014 v Otrokovicích, kterého se zúčastnilo celkem 19 osob (12 vedoucích pracovníků a 7

Více

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST A- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI A EKONOMICKÉ KURZY

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST A- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI A EKONOMICKÉ KURZY Příloha č. 4a Detailní vymezení předmětu zakázky pro část A DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST A- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI A EKONOMICKÉ KURZY Vzdělávací kurz Asertivní jednání Stres a jeho odstraňování

Více

a evidujeme Marie Šedá MSVK Ostrava

a evidujeme Marie Šedá MSVK Ostrava JAK VZDĚLÁVÁME (SE) V MSK a evidujeme Marie Šedá MSVK Ostrava Knihovny, zaměstnanci a standardy typ Knihovny pobočky celkem zaměstnanci Krajská knihovna 1 0 1 68 Pověřené knihovny 15 76 91 361,6 Profesionální

Více

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu CZ NACE 55 CZ NACE 56 CZ NACE 93 CZ NACE 96 Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Rozvoj kvalifikační

Více

LEADREM UVNITŘ ANEB JAK NEJLÉPE VYUŽÍT SVÝCH OSOBNOSTNÍCH KVALIT K ROZVOJI ŠKOLY

LEADREM UVNITŘ ANEB JAK NEJLÉPE VYUŽÍT SVÝCH OSOBNOSTNÍCH KVALIT K ROZVOJI ŠKOLY LEADREM UVNITŘ ANEB JAK NEJLÉPE VYUŽÍT SVÝCH OSOBNOSTNÍCH KVALIT K ROZVOJI ŠKOLY Příjemce podpory SCHOLA SERVIS zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, Prostějov,

Více

Kompetentní interní trenér

Kompetentní interní trenér Kompetentní interní trenér Vzdělávací moduly A - Rozvoj osobnosti interního trenéra B - Odborné trenérské dovednosti interního trenéra C - Nové trendy v rozvoji osobnosti a dovedností interního trenéra

Více

ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ SOCIÁLNÍCH PARTNERŮ A MOTIVACE K DALŠÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Jednodenní seminář Vzdělávací program

ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ SOCIÁLNÍCH PARTNERŮ A MOTIVACE K DALŠÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Jednodenní seminář Vzdělávací program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ SOCIÁLNÍCH PARTNERŮ A MOTIVACE K DALŠÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Jednodenní seminář Vzdělávací program Českomoravská konfederace odborových svazů REALIZAČNÍ PROJEKT VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVACÍ

Více

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI

DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI DETAILNÍ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU ZAKÁZKY ČÁST B- MĚKKÉ, MANAŽERSKÉ DOVEDNOSTI Vzdělávací kurz Cílová skupina Počet účastníků Počet skupin Kurz / uzavřený či otevřený Rozsah školení na 1 skupinu v hod. Rozsah

Více

M u l t i m é d i a v e š k o l e

M u l t i m é d i a v e š k o l e P r e z e n t a c e p r o j e k t u M u l t i m é d i a v e š k o l e Číslo projektu: CZ.1.07/1.3.07/22.0027 Datum zahájení projektu: 1. 1. 2009 P r o g r a m Uvítání účastníků Představení nositele projektu

Více

Management hotelnictví

Management hotelnictví Specializace Management hotelnictví Studijní program Ekonomika a management Studijní obor Podniková ekonomika a management Specializace je určena zájemcům, kteří chtějí získat: jazykové a komunikační dovednosti,

Více

CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK )

CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) Strana: 1 z 18 CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) PRŮZKUM ZAMĚŘENÝ NA ZJIŠTĚNÍ SPOKOJENOSTI UŢIVATELŮ SLUŢEB A ZHODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŢEB V ROCE 2011 Zpracovala:,

Více

Kurzy a školení, které proběhly od zahájení projektu: Klíčová aktivita 03 Obchodní a marketingové dovednosti. Soft skills : Termín:

Kurzy a školení, které proběhly od zahájení projektu: Klíčová aktivita 03 Obchodní a marketingové dovednosti. Soft skills : Termín: Kurzy a školení, které proběhly od zahájení projektu: Klíčová aktivita 03 Obchodní a marketingové dovednosti Soft skills : Termín: 2.2. 3.2.2011 Efektivní komunikace zákazníka 9.2. 10.2.2011 Vedení obchodního

Více

A) VZDĚLÁVÁNÍ A PODPORA STŘEDNÍHO ZDRAVOTNICKÉHO MANAGEMENTU A.1) OSOBNOSTNÍ ROZVOJ A EMOČNÍ INTELIGENCE

A) VZDĚLÁVÁNÍ A PODPORA STŘEDNÍHO ZDRAVOTNICKÉHO MANAGEMENTU A.1) OSOBNOSTNÍ ROZVOJ A EMOČNÍ INTELIGENCE Příloha č. 2 OBECNÉ INFORMACE Dodavatel vzdělávací aktivity bude povinen: - zajistit vzdělávací aktivity včetně veškerých aktivit souvisejících s realizací a zahrnutých do ceny dle požadavku výzvy - spolupracovat

Více

Závěrečná zpráva z realizace vzdělávacích kurzů v rámci projektu CZ.1.04/1.1.02/35.00262 Vzdělávání - cesta ke kvalitě

Závěrečná zpráva z realizace vzdělávacích kurzů v rámci projektu CZ.1.04/1.1.02/35.00262 Vzdělávání - cesta ke kvalitě Závěrečná zpráva z realizace vzdělávacích kurzů v rámci projektu CZ.1.04/1.1.02/35.00262 Vzdělávání - cesta ke kvalitě Oblastní nemocnice Jičín a.s. Souhrn výstupů ze vzdělávání v rámci projektu Vzdělání

Více

Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací

Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací CZ.1.07/1.1.00/54.0050 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Lektorské dovednosti Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

JAK SE V SÍTI MÁME? PORADENSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ

JAK SE V SÍTI MÁME? PORADENSTVÍ A VZDĚLÁVÁNÍ JAK SE V SÍTI MÁME? Jak se máte v Síti tak se nazýval dotazník, který jsme rozesílali koncem roku 2014. Vyplnilo ho 103 center, to znamená více než třetina členů, a to v období zátěžovém, okolo vánočních

Více

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC

ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH POTŘEB ÚŘEDNÍKŮ ÚSC v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v oblasti rozvoje lidských zdrojů vedoucích

Více

Rekvalifikační zařízení Mgr. Zbyněk Rybka Provozovna: FAKTUM OPAVA Masařská 15, Opava-Město

Rekvalifikační zařízení Mgr. Zbyněk Rybka Provozovna: FAKTUM OPAVA Masařská 15, Opava-Město Rekvalifikační zařízení Mgr. Zbyněk Rybka Provozovna: FAKTUM OPAVA Masařská 15, Opava-Město PŘEDSTAVENÍ REKVALIFIKAČNÍHO ZAŘÍZENÍ Mgr. Zbyněk Rybka, Opava Rekvalifikační zařízení Mgr. Zbyněk Rybka působí

Více

SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM

SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM SOUHRNNÉ VÝSLEDKY ZPĚTNÝCH VAZEB NA PACIENTSKÝ PROGRAM AD VITAM 2013 Dotazníkové šetření u pacientů s roztroušenou sklerózou 1. Cíle a způsob provedení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření mezi pacienty

Více

I. Fáze analýzy vzdělávacích potřeb úředníků ÚSC

I. Fáze analýzy vzdělávacích potřeb úředníků ÚSC PREZENTACE VÝSTUPŮ PROJEKTU v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0069 Tvorba vzdělávacích programů pro strategické řízení rozvoje měst a obcí I. Fáze analýzy vzdělávacích

Více

SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM

SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM Hodnocení výuky studenty a studentkami, FHS UK, Letní semestr 2012 Kompletní hodnocení kurzu: SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST FIREM vyučující: doc. Ing. Marie Dohnalová, CSc. kód: YMN078 odevzdané formuláře: 7

Více

AHA PR Agency, s.r.o. Osobní a profesní rozvoj Kurzy, tréninky, vzdělávání

AHA PR Agency, s.r.o. Osobní a profesní rozvoj Kurzy, tréninky, vzdělávání AHA PR Agency, s.r.o Osobní a profesní rozvoj Kurzy, tréninky, vzdělávání AHA PR Agency, s.r.o. Vzdělávání dospělých - osobní a profesní rozvoj Školící středisko Praha 4 AGENTURA AHA - VÁŠ PROFIT Praxe

Více

PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU

PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Program vzdělávání pro zaměstnance členů ODVĚTVOVÉHO SVAZU HUTNICTVÍ ŽELEZA, který je financován z evropského sociálního fondu a státního rozpočtu vstoupil do dalšího

Více

praha a brno červenec prosinec 2009

praha a brno červenec prosinec 2009 profesní semináře praha a brno červenec prosinec 2009 budete vynikat Proč Tutor? Široká nabídka seminářů Veřejné nebo zakázkové firemní kurzy Kvalitní a profesionální lektorský tým Moderní učebny v centru

Více

2017/18. Vyhodnocení evaluačních dotazníků VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE

2017/18. Vyhodnocení evaluačních dotazníků VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE 2017/18 Vyhodnocení evaluačních dotazníků VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE Způsob hodnocené dotazníků U každého předmětu byli studenti tázáni na 5 otázek, které hodnotili stupeň souhlasu čísly 1-4.

Více

Zpráva vyhodnocení kurzu Komunikační dovednosti

Zpráva vyhodnocení kurzu Komunikační dovednosti Zpráva vyhodnocení kurzu Komunikační dovednosti Název zakázky: Registrační číslo projektu: Vzdělávání zaměstnanců společnosti Nekupto s.r.o. CZ.1.04/1.1.02/35.00816 1 www.everesta.cz MISE Naším posláním

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 ÚSTÍ NAD ORLICÍ Strana: 1 z 3. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK )

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 ÚSTÍ NAD ORLICÍ Strana: 1 z 3. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) Strana: 1 z 3 CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) PRŮZKUM ZAMĚŘENÝ NA ZJIŠTĚNÍ SPOKOJENOSTI UŢIVATELŮ SLUŢEB A ZHODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŢEB V ROCE 2012 Strana:

Více

Výsledky šetření spokojenosti klientů Městského úřadu Žďár nad Sázavou

Výsledky šetření spokojenosti klientů Městského úřadu Žďár nad Sázavou Benchmarkingová iniciativa 2005 Výsledky šetření spokojenosti klientů Městského úřadu Žďár nad Sázavou Ždár nad Sázavou 11.6.2009 Rostislav Honus Metody Mystery Client Dotazníkové šetření Předpoklad: zájem

Více

Struktura obchodního jednání a vyjednávání

Struktura obchodního jednání a vyjednávání Zpráva vyhodnocení kurzu Struktura obchodního jednání a vyjednávání Název zakázky: Registrační číslo projektu: Vzdělávání zaměstnanců společnosti Nekupto s.r.o. CZ.1.04/1.1.02/35.00816 1 www.everesta.cz

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Individuální vzdělávací plány Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné

Více

TALENT CAREER PROGRAM

TALENT CAREER PROGRAM TALENT CAREER PROGRAM ZJISTĚTE,CO VE VÁS JE! T&CC s.r.o. 2008 Odborný garant: Mgr. Jakub Hermánek Projektový manager ČR: Ing. Helena Mitlehnerová SR: Ing. Adela Masaryková ZAČNĚTE KARIÉRU ROVNOU U TĚCH

Více

SOCIÁLNÍ DIALOG Jednodenní seminář Vzdělávací program

SOCIÁLNÍ DIALOG Jednodenní seminář Vzdělávací program SOCIÁLNÍ DIALOG Jednodenní seminář Vzdělávací program Českomoravská konfederace odborových svazů REALIZAČNÍ PROJEKT VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVACÍ AKTIVITA VZDĚLÁVACÍ SLUŽBA PSYCHO-SOCIÁLNÍHO TYPU 1)

Více

Pokyny pro vypracování maturitní práce z Odborných předmětů

Pokyny pro vypracování maturitní práce z Odborných předmětů Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace Pokyny pro vypracování maturitní práce z Odborných předmětů Počet stran: 10 Příloha č. 3 Verze: 1 Číslo: Kód a název oboru:

Více

PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ VE VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH

PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ VE VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ VE VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH Lenka Švajdová Ostrava 2011 Název: Cestovní ruch a volnočasové

Více

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2011-2012 Téma č. 1: Staročeská kuchyně v moderní podobě Práce bude vycházet ze znalostí o české gastronomii se zaměřením na staročeskou

Více

Hodnocení kurzu VYP ŠVZ Frýdek - Místek

Hodnocení kurzu VYP ŠVZ Frýdek - Místek www.survio.com 6. 0. 06 09:3:40 Základní údaje Název výzkumu Hodnocení kurzu VYP ŠVZ Frýdek - Místek Autor ŠVZ Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/i3p0h7io9fi6bq

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Mimoň 1. a 2. ročník Přednášky, semináře a závěrečného Dne D se zúčastnilo 24 žáků 1. a 2. ročníku Gymnázia v Mimoni. 1. ročník 5 dívek a 2 chlapci 2. ročník

Více

Specifikace vzdělávacích aktivit projektu. Firemní vzdělávání Atos IT Solutions and Services

Specifikace vzdělávacích aktivit projektu. Firemní vzdělávání Atos IT Solutions and Services Specifikace vzdělávacích aktivit projektu Firemní vzdělávání Atos IT Solutions and Services Atos IT Solutions and Services, s.r.o. připravuje ucelený tréninkový program pro 2 klíčové skupiny společnosti

Více

Sylabus modulu: F Řízení lidských zdrojů

Sylabus modulu: F Řízení lidských zdrojů Sylabus modulu: F Řízení lidských zdrojů Klíčová aktivita 2 Komplexní vzdělávání Milan Jermář 25. 10. 2010 Cílem dokumentu je seznámit účastníky vzdělávacího modulu (popř. lektory, tutory) s cílem a obsahem

Více

EMPIRIA CONSULTING. Představení společnosti. Zásady práce

EMPIRIA CONSULTING. Představení společnosti. Zásady práce Představení společnosti Zaměřujeme se na vzdělávání, poradenství a tréninky v oblasti manažerských a obchodních dovedností, marketingu, výběrů zaměstnanců, rekvalifikačních kurzů i poradenských programů.

Více

Zpráva vyhodnocení kurzu Zvládání námitek v obchodním jednání

Zpráva vyhodnocení kurzu Zvládání námitek v obchodním jednání Zpráva vyhodnocení kurzu Zvládání námitek v obchodním jednání Název zakázky: Registrační číslo projektu: Vzdělávání zaměstnanců společnosti Nekupto s.r.o. CZ.1.04/1.1.02/35.00816 1 www.everesta.cz MISE

Více

SPECIFIKACE PŘEDMĚTU ZAKÁZKY. Popis vzdělávacích kurzů. Realizace odborného vzdělávání. zaměstnanců společnosti SUPER PET, a. s.

SPECIFIKACE PŘEDMĚTU ZAKÁZKY. Popis vzdělávacích kurzů. Realizace odborného vzdělávání. zaměstnanců společnosti SUPER PET, a. s. SPECIFIKACE PŘEDMĚTU ZAKÁZKY Popis vzdělávacích kurzů Realizace odborného vzdělávání zaměstnanců společnosti SUPER PET, a. s. Veřejná zakázka společností SUPER PET a.s. Dotovaný zadavatel Název: SUPER

Více

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PŘESVĚDČIVÁ PREZENTACE Úspěšnost nás všech závisí na našich schopnostech, pracovním nasazení, na výsledcích naší

Více

Spokojenost zaměstnanců

Spokojenost zaměstnanců DOMOV PRO SENIORY STACHY KŮSOV, příspěvková organizace Kůsov č. 1, Stachy, 384 73, IČ: 00477095, tel. +420 388 428 213, e-mail: gal.ladislav@gmail.com, www.domovkusov.cz Spokojenost zaměstnanců Metodika

Více

Referencie na školenia prvej pomoci, rok 2014

Referencie na školenia prvej pomoci, rok 2014 Referencie na školenia prvej pomoci, rok 2014 líbilo se mi vše. líbila se mi nejvíc praktická část, možnost vyzkoušet si masáž srdce, všechno na jedničku. moc hezky udělané školení, hlavně praktická část,

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Česká Lípa 3. ročník

Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Česká Lípa 3. ročník Vyhodnocení dotazníkového šetření - Gymnázium Česká Lípa 3. ročník Dotazníkového šetření se zúčastnilo 36 žáků ve dvou skupinách 1. Skupina 18 žáků, z toho 12 dívek a 6 chlapců 2. Skupina 18 žáků, z toho

Více

12,00-13,00 Oběd 13,00-13,45 Modelová situace Odměna Modelová situace, analýza způsobu. Brainstorming. Sebereflexe. Rámování lektorem.

12,00-13,00 Oběd 13,00-13,45 Modelová situace Odměna Modelová situace, analýza způsobu. Brainstorming. Sebereflexe. Rámování lektorem. 1.den Program Metody 08,30-09,00 Zahájení programu. Představení lektora. Formulace cílů a očekávání. 09,00-09,30 Požadavky na roli manažera. Jak je propojit s mou současnou rolí. A co k tomu potřebuji

Více

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer

Neurolingvistické programování. Facilitace a moderování - vedení týmových porad. Obchodní dovednosti. Kompetentní manažer Příloha č. 5: Tabulka pro výpočet nabídkové Název kurzu Vedení a koučink zaměstnanců Time management Work-life balance pro manažery Koučink pro manažery Principy motivace týmu a sebemotivace Komunikační

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Public relations v sociálních službách Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní

Více

PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU.

PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU. PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU Lenka Švajdová Ostrava 2011 Název: Cestovní ruch a volnočasové aktivity

Více

Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje

Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Mozaika rozvojových aktivit Management by Resultes je na výsledky orientovaný systém rozvoje měkkých, manažerských, obchodních a systémových kompetencí

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Standard kvality č. 9 - Personální a organizační zajištění sociální služby Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí 1. Typ

Více

Evaluace hodnocení výuky studenty Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě

Evaluace hodnocení výuky studenty Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Evaluace hodnocení výuky studenty Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě V Opavě 15.12.2015 Zpracoval Mgr. Petr Rypl Evaluační dotazník k hodnocení výuky na Filozoficko-přírodovědecké

Více

Charta služeb. Marketingová strategie a propagace charty. Jak užívat chartu ke zlepšení služeb

Charta služeb. Marketingová strategie a propagace charty. Jak užívat chartu ke zlepšení služeb Marketingová strategie a propagace charty Jak užívat chartu ke zlepšení služeb Vyhlášení charty Po zpracování definitivní verze charty nastává čas jejího zveřejnění. Pro zajištění maximální informovanosti

Více

OPVK CZ.1.07/3.2.02/ Interaktivně, efektivně, kvalitně využití moderních technologií v dalším vzdělávání. ANO Muž

OPVK CZ.1.07/3.2.02/ Interaktivně, efektivně, kvalitně využití moderních technologií v dalším vzdělávání. ANO Muž Interaktivně, efektivně, kvalitně využití moderních technologií v dalším vzdělávání Evaluační dotazník ke školení Pohlaví ZTP Žena ANO Muž NE Nejvyšší dosažené vzdělání Věk ZŠ do 25 let OŠ s maturitou

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ze společného odborného semináře zapojených učitelů partnerských škol do projektu se zaměstnavateli

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ze společného odborného semináře zapojených učitelů partnerských škol do projektu se zaměstnavateli Projekt: Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/54.0057 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ze společného odborného semináře zapojených učitelů

Více

reg. č. projektu : CZ /0.0./0.0/16_033/ Uchazeč musí garantovat řádný průběh a metodiku zpětné vazby, které poskytuje z realizace kurzů.

reg. č. projektu : CZ /0.0./0.0/16_033/ Uchazeč musí garantovat řádný průběh a metodiku zpětné vazby, které poskytuje z realizace kurzů. Příloha č. 2 předmět veřejné zakázky další činnosti Metodika zpětné vazby Uchazeč musí garantovat řádný průběh a metodiku zpětné vazby, které poskytuje z realizace kurzů. Zpětná vazba musí být zjišťována

Více

Virtualizace, clustery a cloud computing vyhodnocení série přednášek na vysokých (VŠ) a vyšších odborných (VOŠ) školách

Virtualizace, clustery a cloud computing vyhodnocení série přednášek na vysokých (VŠ) a vyšších odborných (VOŠ) školách Virtualizace, clustery a cloud computing vyhodnocení série přednášek na vysokých (VŠ) a vyšších odborných (VOŠ) školách Zpracoval: Jana Pečinková / jpecinkova@oldanygroup.cz 14. 12. 2009 OldanyGroup představuje

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016 Statutární město Ostrava Úřad městského obvodu Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření 216 V roce 216 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí

Více

VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE Historie VŠRR státní souhlas MŠMT v listopadu 2003 akreditace prvního studijního oboru Regionální rozvoj ve studijním programu Regionální rozvoj v prosinci 2003 (PS) rozšíření

Více

Grafické zpracování výstupů z evaluačních dotazníků z nadstavbového modulu Asistent pedagoga pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí 3.

Grafické zpracování výstupů z evaluačních dotazníků z nadstavbového modulu Asistent pedagoga pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí 3. Grafické zpracování výstupů z evaluačních dotazníků z nadstavbového modulu Asistent pedagoga pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí Na 1. a 2. pilotní ověřování 50 h nadstavbového modulu navázal

Více

Vyhodnocení evaluačních dotazníků

Vyhodnocení evaluačních dotazníků Projekt: Inovace profesních zdravotnických programů na OU, IPZP, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/15.0020 Březen, 2013 Tento produkt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Více

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7.

Případové studie: M/01 Dopravní prostředky SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, Jablunkov Stav ke dni: 29.7. 1 Případové studie: 23-45-M/01 Dopravní prostředky Škola: SOŠ a SOU podnikání a služeb Jablunkov, Školní 416, 739 91 Jablunkov Stav ke dni: 29.7.2014 Úvodní komentář k případové studii: SOŠ a SOU podnikání

Více

DIGITÁLNÍ ARCHIV VZDĚLÁVACÍCH MATERIÁLŮ

DIGITÁLNÍ ARCHIV VZDĚLÁVACÍCH MATERIÁLŮ DIGITÁLNÍ ARCHIV VZDĚLÁVACÍCH MATERIÁLŮ Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0963 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím Cestovní ruch, právní

Více

1. modulový blok. Firma a její rozvoj. č. Název dny hodiny. 1. Založení firmy B 2 16

1. modulový blok. Firma a její rozvoj. č. Název dny hodiny. 1. Založení firmy B 2 16 1. modulový blok Firma a její rozvoj 1. Založení firmy B 2 16 Zpracování podnikatelského záměru /zpracování konkrétního záměru na PC/ 2. Orientace v potřebách trhu 2 16 Marketing (marketingový mix, SWOT

Více

Dotazník pro žáky SŠ

Dotazník pro žáky SŠ Dotazník pro žáky SŠ Poznatky ze všech předmětů, které se na mém oboru vyučují, uplatním při výkonu povolání. Očekávám, že budu vykonávat povolání, pro které mě obor připravuje. Během výkladu nové látky

Více

ČÁST 1 VZ Školení na měkké a manažerské dovednosti

ČÁST 1 VZ Školení na měkké a manažerské dovednosti ČÁST 1 VZ Školení na měkké a manažerské dovednosti Kurz č. 1 Praktický leadership a manager jako coach Praktický leadership a manager jako coach 12 hodin ve 2 školicích dnech / 1 skupina 24 osob / - Seznámení

Více

Příloha č. 5 ZD - Specifikace rekvalifikačních kurzů

Příloha č. 5 ZD - Specifikace rekvalifikačních kurzů Příloha č. 5 ZD - Specifikace rekvalifikačních kurzů Část 1: Rekvalifikační kurzy v oblasti základní obsluhy PC bez zkoušek (počet hodin) Maximální počet účastníků v kurzu Základy obsluhy PC 40 10 Obsluha

Více

Grafické zpracování výstupů z evaluačních dotazníků z nadstavbového modulu Asistent pedagoga pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí 2.

Grafické zpracování výstupů z evaluačních dotazníků z nadstavbového modulu Asistent pedagoga pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí 2. Grafické zpracování výstupů z evaluačních dotazníků z nadstavbového modulu Asistent pedagoga pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí 2. běh Na 1. pilotní ověřování 50 h nadstavbového modulu navázal

Více

Kompetenční model efektivního lektora

Kompetenční model efektivního lektora Kompetenční model efektivního lektora Autor : Mgr. Pavel Veselý, Mgr. Kristýna Lukšová ABS WYDA s.r.o. projekt Kruh Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.09/01.0035 Kompetenční model lektora Osobnost lektora je

Více

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY

VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Pro Centre s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606628873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ PROGRAM VYJEDNÁVÁNÍ PRO NÁKUPNÍ ÚTVARY Vyjednávání je základní proces nákupu, který rozhoduje krátkodobě i dlouhodobě

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci březnu roku 2012 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

Hodnocení vzdělávací akce.

Hodnocení vzdělávací akce. Projekt terénního výzkumu Hodnocení vzdělávací akce. NEWTON CENTER, spol. s r.o. Praha 4, Krč, Štúrova 55, PSČ 142 00 IČO: 250 80 211 WWW.NEWTONCENTER.CZ 1 Obsah: I. Přípravná fáze...3 II. Realizační fáze...4

Více