A tuhle fotku už zřejmě znáte To je náš malý protest na apríla, páč nám nepovolili přijít v pyžamech.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "A tuhle fotku už zřejmě znáte To je náš malý protest na apríla, páč nám nepovolili přijít v pyžamech."

Transkript

1 Školní časopis ZŠ Bor číslo 9 /

2 IX. A se představuje, aneb ze života naší třídy

3 A tuhle fotku už zřejmě znáte To je náš malý protest na apríla, páč nám nepovolili přijít v pyžamech. Tohle je náš mazlíček Stuart. Když jsme byli na našem posledním školním výletě, Romana si ho pořídila. No a potom chvíli bydlel u nás ve třídě. Uznejte sami, není krásnej? Nevíte, co to je??? Ale, ale. To jsou naše plechovky. Zkuste je spočítat! 164 krát 12, to je částka, za kterou byla tahle sbírka pořízená.

4 Eliška Pourová Skončila jsem na Gymplu Mariánkách, abych nemusila na přijímačky. Už dlouho hraju pinčes a vedu, teda teď už vlastně, vedla jsem školní časopis a ráda čtu. Ze základky se mi moc nechce, prakticky mi tu nic neschází. Po třídě se mi dost bude stýskat. Taky i proto, že se bojím kolektivu, do kterého spadnu, jak listí ze stromu. Všici občas zlobí a my jsme prostě krapet zklackovatěli Tenhle úsměv je spešl pro Vás. Jaroslav Svoboda Jdu na střední strojní průmyslovou školu- Plzeň. Záliby: Jízda na motorce, golf, rybaření, lyžování, auta, atd Na základní škole se mi líbilo- hlavně přestávky, některý předměty jako třeba informatika, tělocvik a tak. Jiřina Stránská Jdu na střední školu do Stříbra na Veřejnosprávní činnost, moc se tam těším. Baví mě basket, tancování a aerobik. Tady se mi líbilo moc a určitě se budu ráda vracet. Radek Jurčík Jdu do Stříbra na agropodnikání. Koníčky jsou moto, PC a občas si něco přečtu. Na základce v Boru to bylo úplně brko, super třída a prostě super kolektiv, i učitelé byli super, i když někdy to trošku skřípalo, ale určitě si na borskou základku rád vzpomenu.

5 Šárka Skopová Jdu na obchodní akademii do Stříbra. Zajímám se o sport, stolní tenis, aerobik, počítač. Na základce se mi moc líbilo, bude se mi hodně stýskat po spolužácích, ale také po učitelích. Ráda se sem budu vracet. Jakub Burda Jdu na střední odborné učiliště v Boru obor kuchař. Mezi mé koníčky patří fotbal, hokej a jízda na kole. Základka byla docela super, ale jen někdy, takže skoro vůbec. Marie Churaňová Příští rok začnu chodit do Plzně na Obchodní Akademii. Mezi mé koníčky patří jízda na koni, chat, hudba, přátele. Na školní léta na ZŠ budu ráda vzpomínat. I když mě tady pár věcí štvalo Tomáš Šebelík Jdu na střední odborné učiliště do Domažlic, obor mechanik seřizovač. Rád chytám ryby, hraji fotbal, jezdím na kole a na motorce. Základní škola se mi líbila a bude se mi po ní stýskat a hlavně po kamarádech.

6 Šárka Bičanová Mám přezdívku Jerrýk. Nastupuju na Střední integrovanou školu živnostenskou jako kosmetička. Baví mě historický tanec, aerobik a hudba. Hrozně moc se mi tady líbilo Ať si říká, kdo chce, co chce, byli jsme perfektní kolektiv, fajnfajn parta lidí. Holky při sobě, kluci při sobě Takový kámoše už asi mít nebudu. Budou mi chybět kluci se svýma kulturníma vložkama, holky s radami a úsměvem, který už nejednou pomohl. Zkrátka základka je značná část mého života a jen tak na ni nezapomenu. Jan Mašek Je mi 15 let, jsem přijat na střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Plzni. Mé koníčky jsou Bonsaje, elektrika a technika. Na základní škole bylo super, hlavně díky kolektivu ve třídě a učitelům. Veronika Lacigová Od nového školního roku budu chodit na Veřejnosprávní činnost ve Stříbře. Moje koníčky- sport hlavně basketbal, hudba, ráda chodím na fotbal, mám ráda dobrou společnost (nejlépe kluky) Na základní škole se mi líbilo moc, ale taky nám mohli zrušit kolování. Snad to učitelé napraví. Martin Buben Jdu na průmyslovou školu elektrotechnickou. Moje koníčky jsou fotbal, hokej, počítač. Na základce se mi líbilo dobře, budu na ní v dobrým vzpomínat. Byl tu dobrý kolektiv a taky dobrý učitelé. Zažil jsem tu dobré i zlé věci ale jinak to bylo dobrých devět let.

7 Stáňa Horová Jdu na Gymnázium ve Stříbře, obor Obchodní akademie. Ráda poslouchám všelijakou muziku (kromě dechovek) a koukám na televizi. Základní škola je super, i když jsem někdy měla chuť sbalit se a odejít. Někteří učitelé, hlavně spolužáci mi budou hodně chybět. Daniel Roušal Jdu do Boru na mechanika. Ve škole moc rád nebyl, ale i přesto jsem se něco naučil. Nejraději mám paintball, protože je to adrenalinový sport a adrenalin je můj life, společně s punkem tvoří dokonalou rovnováhu v mém živote. Pak ještě k mým koníčkům patří můj pes, je to čistokrevný bulterier. Monika Růžková Přihlásila jsem se na Střední odbornou školu do Stříbra. Ráda sportuji, čtu, poslouchám muziku, a chodím si pokecat s kamarády. Na základce je to super, hlavně kamarádi. Ale přeci jenom se už těším do Stříbra. Nejvíc ze všeho se mi bude stýskat po kamarádech. Lukáš Gesl Jdu na elektrotechnické učiliště do Plzně. Baví mě počítače, modelářství, horolezectví a rád hraju fotbal. Tady ve škole to šlo- tedy hlavně o přestávkách. Při hodinách mě ze spánku rušili učitelé neustálým výkladem

8 Nikola Ševečková Jdu na Gymnázium do Stříbra- obor Obchodní akademie. Mezi moje záliby patří: počítače, jízda na kole, filmy a muzika. Jak se mi líbilo na základní škole? To je těžká otázka, zažila jsem tady dobrý i špatný dny (ročníky). Ale i přesto to tady mám ráda a myslím, že se mi bude stýskat... Hooodně stýskat, hlavně po naší třídě. Petra Tůmová Jdu se učit na Střední odborné zemědělské učiliště do Boru jako kuchařka. Ráda chodím do přírody, poslouchám hodně muziky, čtu. Bylo to tady fajn, určitě mi budou chybět. Před 3 roky jsem nastoupila do Borské školy, jako nová žákyně. Nyní jsem v 9.A. Je to skvělá třída. Ráda si na základku vzpomenu. Romana Siegerová Mířím na kadeřnici do Domažlic. Zajímám se o kluky, jízdu na skateboardu a nakupování. Na základce se mi líbilo hrozně moc. Nechce se mi odtud. Martin Kubík Jdu na střední průmyslovou školu strojnickou. Moje koníčky jsou fotbal, hokej, počítač a televize. Na základní škole to celkem ušlo. Byla tu dobrá parta, na kterou budu rád vzpomínat. Učitelé byli taky celkem dobří.

9 Věra Votýpková Přihlásila jsem se na SOU Gastronomické, budu se tam učit na servírku. Moje koníčky jsou basketbal, atletika, hudba (Techno, HipHop - klasika). A moji kamarádi, hlavně můj kluk. Základka je cool, až na nějaké výjimky. Určitě se mi bude stýskat po kámoších. Naše třída je suprová, jsme báječný kolektiv. Lenka Tran Je mi 17 let, bydlím v Rozvadově. Chodím do 9.A v Boru. Jsem přijatá Hotelovku v Mariankách, moc se těším. Když přijdu ze školy, tak chodím na procházky s kamarádkou a nebo jezdit na kole. Taky bych chtěl umět dobře česky. Michaela Bartošíková Až ukončím základku, tak se jdu učit na Obchodní akademii do Stříbra. Mezi moje záliby patří tanec, jak moderní, tak například aerobik a největší moje záliba jsou samozřejmě KAMARÁDI. Základka byla dost vo pohodě, až na některý ty výjimky, ale prokousat s lepšíma známkama se mi i docela povedlo.

10 PTALI JSME SE CO SI MYSLÍTE O NAŠÍ TŘÍDĚ? Lenka Tomanová Na vaší třídě se mi moc líbí, že máte tak dobrou partu a že držíte při sobě. To se jen tak nevidí. Já jsem bohužel takovou partu zažila až na vysoké škole a bylo to bezva. Vladimír Dub Samozřejmě jen to nejlepší. Ale teď vážně- kdybych měl hodnotit každého zvlášť, určitě bych našel zcela protichůdná hodnocení, ovšem jako kolektiv bych Vás hodnotil kladně - přibližně 2+. Můžete být na tohle mé hodnocení pyšní, v současné době by žádná třída na druhém stupni ode mne jedničku nedostala, takže jste na tom asi nejlépe. Celkem dobře se u Vás učí a občas se i do hodin těším. Možná proto, že je u Vás ve třídě větší množství "technicky" založených žáků, se kterými se můžu občas bavit i nad rámec obsahu fyziky i informatiky. Tím je to pro mě zábavnější. Každého učitele potěší, když mají žáci o předmět větší zájem. Jana Bártíková Jste třída, s níž jsem nepřišla moc do styku. Vím ale, že v ní převažují chytří jedinci. Jsou v ní také tvorové zcela zvláštní a neopakovatelní (někteří). Jste dobrý kolektiv- v dobrém i ve zlém. Občas je s vámi i legrace (někdy až moc). Marie Zemanová Chodím k vám ráda. Nejde jen o prospěch, že je u vás hodně šikanovaných dětí. Ale je vás hodně už rozumných, se kterými se dá mluvit a jednat jako s dospělými. Jste už takový vážnější a přemýšlivý a víte, že chcete něčeho dosáhnout. A to je dobře. Uhlík Jste celkem príma třída. A kdybyste občas uvažovali i o kázni, byli byste supr třída.

11 Janička Zemanová 9.A je určitě dobrý kolektiv, znám je jen 14 dní a byla jsem tu moc ráda. Pánové jsou koketní a inteligentní, dámy hezké a chytré. Jako třída působí téměř dospěle (až na malé výjimky-že Kubo a Radku?) Jaroslava Jáchimová Máte jako třída navíc, než v současné době děláte. Trochu provokatéři, což asi patří k mládí, ale pozor nepřehánět. Schopni pochopit stanoviska dospělých, uvažovat o nich a neodmítat je okamžitě jen pro velký věkový rozdíl a z principu. Ludmila Handrejchová Jste dobrý kolektiv, ale v poslední době se mi zdá, že se začínáte dělit na skupinky, které nerespektují chování druhých. Jsou mezi vámi osobnosti, které se snaží prosadit ne vědomostmi, ale odlišným chováním. Bylo by třeba vědět, kdy je čas zabrzdit, podřídit se, omluvit atd. Bohužel mě mrzí, že odmítáte ty, kteří se svědomitě připravují na vyučování, nebojí se říct svůj názor a umějí se prosadit. Bylo by od některých dobré, aby si od nich vzali aspoň trochu snahy a nebyli spokojeni se svojí průměrností. Umíte být milí, ale někdy i velice nepříjemné, což naštěstí bývá málokdy. V poslední době se mi zdá, že jste přesunuli učení na druhou kolej. Zkoušíte šprýmovat a vymýšlet blbosti. Každý z vás je osobnost, každý vynikáte v něčem jiném. Je třeba stále se zdokonalovat i ve věcech, které vás nebaví, protože v životě jako když najdeš. Mám vás ráda jako třídu a přála bych si, aby takových tříd bylo víc. Irena Šeneková Vaše třída patří k těm povedenějším. Je mezi vámi hodně žáků s velmi dobrým prospěchem. Já osobně nehodnotím žáky podle prospěchu, či IQ. Vnímám spíše osobnost člověka, jeho postoje, jaké hodnoty v životě uznává a hlavně jednání vůči druhým. Ale prospěch s tím velmi často souvisí. Jako v každé třídě, i ve vaší se najdou děti (promiňte mi ten urážející výraz), které mně tu budou v září opravdu chybět. Pravda, po některých se mi stýskat nebude. Ale myslím, že tu není nikdo, u koho bych měla chuť odjišťovat granát ve chvíli, kdy ho uvidím. Nevím opravdu o nikom, koho bych vysloveně neměla ráda. Zkrátka jako celek jste skvělí a dá se s vámi v pohodě domluvit. A už teď vím, třído 9.A, že tu v září budete chybět. Je to tak vždy- když prožijete s někým kus životav dobrém i ve zlém.

12 NAŠE TŘÍDNÍ UČITELKY: Také na prvním stupni jsme se byli zeptat naší milované paní učitelky z prvního stupně Marcelky Zíkové 9.A je moje první třída na této škole, kterou jsem dovedla z 1. do 5. ročníku. Sešli se v ní šikovní a milí človíčkové,se kterými byla radost scházet se každý den. Zažili jsme spolu dost legrace a trochu dusna, ale jinak všechno bylo bezva. Myslím, že z nich vyrostli bezvadní mladíci a správné slečny. I dneska když o nich slyším, (samozřejmě chválu), mám velkou radost, že se zatím nezkazili. Je to bezvadná kolektiv. Stále vymýšleli a realizovali své nápady (různá vystoupení, tanečky, scénky). Stali se mou srdeční záležitostí. Při našem loučení ukápla nejedna slzička na obou stranách a mě vždy velmi potěší, když se na mě přijdou občas podívat. Moc jim držím palce do jejich další cesty životem a přeju jim, aby zůstali takoví, jaké je znám teď. A samozřejmě jsme o názor poprosili naší další milovanou paní učitelku z druhého stupně Alenky Jakubcové Přestože jsem získala mnoho šedivých vlasů za mého působení ve vaší třídě, musím uznat, že tato třída vždy patřila mezi lepší žáky na naší škole. A doufám, že si to nepokazíte do konce školního roku. Budu na vás asi ještě dlouho vzpomínat a nevím, jestli budu mít ještě někdy třídu, která by fungovala tak jako vy. Myslím si, že máte dobrý kolektiv. Dokážete vyjadřovat své názory, a proto si myslím, že se v budoucnosti dokážete prosadit. Tak to vidíte. Tohle si o naší třídě myslí paní učitelky a páni učitelé. Vyvázli jsme celkem slušně, nemyslíte?

13 VTIPNÉ ŘEČI Není lehké rozpomenout se na tyhle situace. Však to znáš, během let jich proběhne tolik, že na prstech ruky nespočítáš. Ale když si je nepíšeš No jo no, ale přeci jsme na něco vzpomněli. Chemie Probírali jsme pana Mendělejeva a pan Uhlík se ptal, odkud pochází. Napovídal: No tak, je to na severu A Maruška Ch.: Na Sibiři! Celá třída samozřejmě výbuch. Informatika >> Zeměpis V učebně Inf jsme byly natláskané obě devítky. Promítala nám paní Šeneková na projektoru památky, ale moc nás to nebralo (ale lepší než normálně, to zas jo). Kdosi poslal řetězový vzkaz: Na stropě je chleba. Šlo to jak lavina mezi cca 45 lidičkama a téměř každý se podíval A bordel neustával. Učitelka už se zlobila a řekla: Buďte zticha, nebo vás jednoho po druhém vyzkouším! Radek J. to nevydržel a v domnění, že ho za všeobecného smíchu nikdo neuslyší, zakřičel: To bych chtěl vidět! Tak pojď první! Jenže nejlepší je- dostal za dva. Šprt jeden! Při rodinné výchově V osmé třídě jsme měli napsat důvody rozpadu rodiny. Např. hádky, nevěra atd. A Honzík M. se přihlásil a povídá: Můžu napsat i tchýni?

14 Přírodopis Petra T. hlásí slečně Tomanové. Od pánů zezadu se ozve: Teče ti bota! A Péťa botu pěkně překontroluje, jestli už se náhodou neroztekla. Jídelna Byli jsme v jídelně a papkali jsme. Paní Jáchimová měla dozor a Tomáš Š. se jaksi nechoval korektně. Vyučující tedy stála u něj a snažila se, aby to pochopil. Tomáš Š. najednou vykřikl: Nešahat, ještě něco chytnu! A už jí měl. Při chemii na začátku roku: Petra T.: Pane učiteli, máte v tom bordel. Uhlík: Tohle zařízení neznám. Radek J.: Vždyť bydlíte vedle! Uhlík: Ale nemám na to = Vše se odehrálo v žertu a se smíchem na rtech. Tak aspoň krapet. Doufáme, že jste se zasmáli, protože když se tyhle události staly, v dané chvíli jsme mohli puknout smíchy. Tak už to prostě bývá

15 JAK JSME SE VYVÍJELI Tak tahle fotka je z druhé třídy. Proč? Protože v první jsme ještě nebyli spojení s tehdejším céčkem, takže byste mohli obdivovat krásu jen některých z nás :o) A je tu obrázek ze čtvrté třídy. Myslíme, že není třeba zdlouhavých komentářů, sami se pobavte.

16 V sedmičce už jsme veliký děti, že jo? Někteří odešli, jiní zůstali A tohle už je nejnovější fotka. Takhle vypadáme teď. Můžete porovnávat, jak jsme se měnili. Je to poslední vzpomínka na základku, konečné focení.

17 FTÍPKY Paní rodí doma. Je u ní doktor a vypadne proud. Zavolá tedy pětiletého synka, aby svítil baterkou. Porod se podaří, doktor plácne mimino po zadečku a syn s očima navrch hlavy vyhrkne: "Správně! A ještě druhou přes hubu, neměl tam lízt!" Učitelka se ptá Pepíčka Kalianků: "Co nám můžeš povědět o vlaštovkách?" - "To jsou velice moudří ptáci - jak začne škola, odletí do jižních krajin!" Vrací se manžel ze služební cesty a už před domem má takový nepříjemný pocit. Vrazí do bytu a ihned se řítí do ložnice. Zpod peřiny se ozývá vřískot a vykukují čtyři nohy. Muž vytáhne zbraň a pološílený vzteky vystřílí celý zásobník. Jako v mátohách se vpotácí do kuchyně a v tom vejde jeho žena, která drží prst u úst a říká: "Pssst... Přijeli vaši." Novomanželé vycházejí po svatebním obřadu z kostela. Kolemjdoucí kluci se na sebe zašklebí a jeden z nich řekne:,,vystrašíme je?! Druhý neváhá, rozběhnou se k nim a křičí:,,ahoj tatí! Pan učitel se ptá Pepíčka Kalianků: "Bydlíš u Čertovy stěny, tak nám řekni, kde se tam vzaly ty kameny." - "Nevím!" - "Přinesl je tam ledovec. A kam zmizel ten ledovec?" - "Šel pro nové kameny?" Jemné oznámení, že letadlo se za pár okamžiků zřítí a oni nemají moc velkou šanci na přežití: Letuška si stoupne s mikrofonem mezi pasažéry a začne: Všichni si vezmeme pas a zamáváme s ním nad hlavou. A pasažéři mávají. Teď vytrhneme stránku, na které jsou naše osobní údaje a fotografie, stočíme do ruličky a tu ruličku si nacpeme do zadku. Jeden děda vstal a ptá se: Děláte si z nás legraci? Co z toho budeme mít? Letuška: Vy nic, ale pro záchranáře pak bude jednoduší identifikace.

18 PASOVÁNÍ 29. června se koná velká ekšn pro obě osmičky! Nemusíme to nijak komentovat, že?! Už jste možná viděli loni, jak jsme byli pasováni my Míra Gryč, Jarmila Horová, Míra Hrdlička, Katka Jabůrková, Nikola Jurčišinová, Martina Kazdová, Filip Mašek, Jarda Nauš, Míša Němcová, Ondra Packan, Štěpánka Peksová, Honza Pokorný, Katka Porazíková, Fanda Šroubek, Zdeněk Šroubek, Petra Vacikarová, Karolina Zelenayová, Jitka Zemanová, Maruška Zemanová, Kuba Zíka, Tomáš Žiga, Regina Žítková. Aschenbrenerová Mirka, Gallerachová Nikola, Hadačová Veronika, Havel Jiří, Hrušková Libuše, Janovský Milan, Karvai Ludvík, Kortanová Jitka, Lehotová Denisa, Lukmanov Minkail, Mezerová Nikola, Mišák Vladislav, Páchová Martina, Pajer Jan, Růžek Jaromír, Seigerschmidová Romana, Smetanová Jana, Šmelko Lubomír, Vespalec Michal, Zajíček Zdeněk. Jmenovaní nám budou tak na hodinku k dispozici. Pěkně to schytáte, těšte se. Upozornění: Nezapomeňte si s sebou vzít tělocviky, nebo něco, do čeho se můžete převléci

19 Redakce se loučí Na fotografii zakládající členky školního časopisu. Zleva: Šárka Bičanová (Jerrýk), Štěpánka Peksová, Eliška Pourová (Evelína), Regina Žítková (Angel) Redakce školního časopisu Spešl & Origoš se tímto loučí a přeje Vám krásně prožité prázdniny. P.S. od Evelíny: Těžko se mi loučí s časopisem i šéfredaktorským postem, ale doufám, že se snad někdo najde, kdo převezme redakci. Mějte se krásně. P.S. od Jerrýka: Bylo tu krásně, proto se budu snažit posílat nové články, ale doufám, že se najdou další lidé, kteří budou psát stejně hezky a zajímavě jako já. =-)

20 MOTTO: Základka byla docela super, ale jen někdy, takže skoro vůbec. - Bury - casopis.zsbor.cz & Redakce ZŠ Bor P.S. Rozhodně nepatřím do sběru!

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta TÉMA Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta Abych mohla napsat jak jsem pochopila ajurvédu, tak se musím nejdříve zamyslet nad tím co to je - pochopení. Pochopení chápat věci realisticky.

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci"

Výsledek dotazníku - Klima školy - žáci Výsledek dotazníku - "Klima školy - žáci" Tabulka 1 Přehled dle kategorií [%] ne ne Prostředí, materiální zázemí 54,2 31,8 2,5 8,6 2,8 81,5 % Lidé 35,7 43,2 11,1 7,9 2,0 75,7 % Komunikace, vztahy 37,2

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola Doubrava, okres Karviná, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Dotazník pro rodiče Datum: 28. 04. 2016 Graf 1: Celkový

Více

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá-

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá- Soutěž Následujícího dne v šest hodin ráno se Halvar a Vike posilnili několika miskami ovesné polévky, kterou matka Ylva uměla tak výborně vařit, a vydali se k hromadám kamení. Mezi oběma hromadami byl

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola a Mateřská škola Neznašov Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy - 2015/2016 (červen) Datum: 26. 05. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy

Více

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne

Název školy: 2. Znáš ve svém okolí někoho, kdo šikanuje jiné děti? a) ano b) ne PŘÍLOHA č. 1 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY Název školy: Třída: Jsem: chlapec - dívka 1. Co podle tebe znamená výraz šikana? a) opakované posmívání a zesměšňování b) bití c) braní a poškozování věcí d) vymáhání věcí

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Ve středu 20. listopadu 2013 navštívili žáci čtvrté až deváté třídy jesenické divadlo. Divadelní představení Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej v podání

Více

Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list

Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list práce s interaktivní tabulí - výchovné styly, vliv rodiny na vývoj osobnosti námět k diskusi - výchovné styly Obecné informace k řadě pracovních listů rozvoj.

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Klima školy - varianta pro rodiče

Klima školy - varianta pro rodiče Základní škola Roztoky, okres Rakovník, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro rodiče výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: KLIMA ŠKOLY 2017 Datum: 26. 04. 2017 Graf 1: Celkový přehled

Více

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Veronika Dvořáková 2017, OKTÁVA STRÁNKA 1 OBSAH: Tady to vše začalo... 3 1. ZÁKLADNÍ ŠKOLA... 4 1.1 První den v nové třídě, škole

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře.

Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře. 2 Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře. Je fajn kamarád a na prvním stupni jsme toho hodně zažili, sice

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

Náš zpravodaj Květen 2015

Náš zpravodaj Květen 2015 Květen 2015 5. a poslední vydání Poslední úvodní slovo Nastal květen, ten básní proslulý máj a zároveň lásky čas... A my vám s malou lítostí na srdci oznamujeme, že vydání, které si právě pročítáte, je

Více

BYL JSEM OPĚT NA BONREPU

BYL JSEM OPĚT NA BONREPU BYL JSEM OPĚT NA BONREPU František Jelínek, červen 2010 A máme tu problém, pánové Chtěl jsem napsat, že opět po 52 letech. Jenže jeden přítel praví, že jsme tam byli po druhém ročníku, bylo by to tedy

Více

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou 07. 02. 2017 21:48:03 Základní údaje Název výzkumu Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou Autor Iva Sieberová Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/a9l9v2e7f5y4r3t5i

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Sedlčanské psaní na klávesnici PC

Sedlčanské psaní na klávesnici PC Vážení přátelé, začal nový školní rok a s ním přichází další ročník školního časopisu Isšáček. V tomto úvodním čísle se setkáte s informacemi, které je třeba sdělit na začátku. Představíme vám nové učitele,

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 1. Chodíš do školy rád(a)? Vyber jednu odpověď. A) Do školy chodím hodně rád(a). B) Do školy chodím rád(a)

Více

Prima Želva. duben 2018

Prima Želva. duben 2018 Prima Želva Základní škola Bítovská duben 2018 Okénko parlamentu Slovo šéfredaktora Ve Čtvrtek 8. března se jako každý měsíc konala schůzka parlamentu. Žáci se sešli v pavilonu G v 7:25. Na schůzce se

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Vonásek k tabuli Milan Kocmánek & Leopold Králík

Vonásek k tabuli Milan Kocmánek & Leopold Králík 16 TÝDENÍK ZVLÁŠTNÍ VYDÁNÍ PROSINEC 2007 S šipkovanou se jděte vycpat, pane učiteli, my dneska hrajeme radši šikanovanou! To už je tenhle měsíc třetí poznámka. Tady asi pomůže jedině pořádný výprask. Kde

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Ročník 1, číslo 4. Základní škola v Šenově

Ročník 1, číslo 4. Základní škola v Šenově Ročník 1, číslo 4 Základní škola v Šenově Už je tady! Ten nejkrásnější měsíc ve školním roce červen nás pomalu, ale jistě vede tam, kam se všichni těšíme na prázdniny Všem žákům i žáčkům naší školy přejeme

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Klima školy - varianta pro žáky

Klima školy - varianta pro žáky Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Klima školy - varianta pro žáky výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: Klima školy žáci 2. - 4. ročník Datum: 08. 03. 2016 Graf 1: Celkový přehled školy Přehled

Více

Filip Mudroch český student v německé škole

Filip Mudroch český student v německé škole Filip Mudroch český student v německé škole Jeden jediný školní rok se učil německy a hned se rozhodl, že půjde studovat do Německa. Takovou odvahu projevil Filip Mudroch, bývalý student Gymnázia Václava

Více

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU

BRUSLENÍ NA MILEVSKÉM STADIONU MAŠKARNÍ REJ Jihočeský folklórní soubor Kovářovan ve spolupráci základní školy Kovářov s dětským folklórním souborem Kovářovánek již tradičně uspořádal MAŠKARNÍ REJ. S tombolou letošního jedenáctého reje

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou Ročník: 2 číslo: 2 podzim 2016 Ahoj, jak jste si všimli, je tu zase úplně nová etapa našeho školního časopisu Lodička. Musím jen říci, že se toho dost změnilo a budete se setkávat s úplně novými redaktory.

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem

Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem Výšlap s Líbou reportáž slovem i obrazem Líba Fáryová organizuje Ondrovy výšlapy už několik let. Občas jsem měla touhu se přidat, ale já jsem více přemýšlivý než sportovní typ. V červnu 2012 jsem si přece

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy)

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy) SPOLU Olomouc SPOLU Olomouc, z. s. I Středisko podpory integrace Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc Tel: 585 237 194, e-mail: arp@spoluolomouc.cz, web: www.spoluolomouc.cz PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí

Kaštan zavrtí ocáskem a vděčně Adélce olízne dlaň. Pak vzrušeně zavětří a odběhne do křoví. Křoví se křiví na všechny strany a Kaštan v něm šmejdí 1. Kaštan je pes. Jezevčík. Má dlouhé tělo a krátké nohy. A štěká. Haf, haf, volá na Adélku. Adélka není pes. Adélka je holka. Má dlouhé hnědé vlasy a legračně pihovatý pršáček. Sehne se ke Kaštanovi a

Více

Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat

Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat jméno: Jana Bucifalová přezdívka: Janča, Janďula motto: Punk s

Více

Tady se rodí baletky TÉMA. >> Jiří Sotona

Tady se rodí baletky TÉMA. >> Jiří Sotona TÉMA >> Čím menší fyzické dispozice, tím to bolí víc, protože dítě překonává překážky, které mu nastražilo jeho vlastní tělo, říká vedoucí přípravky Jana Jodasová. Foto Právo Petr Horník (3) Tady se rodí

Více

Fara byla trochu bojovější, hlavně později, kdy jsme narazili na toalety

Fara byla trochu bojovější, hlavně později, kdy jsme narazili na toalety Navaříme jim samé dobroty!!! No, super bylo hlavně to bloudění!!! Děcka z Juventusu za chvíli přijedou, tak to tu musím nějak připravit Tento víkend je v Drahotuších, to je kousek od nás! Tak na tomhle

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Číslo 2 2015/2016 VZPOMÍNKY NA ŠKOLU. Žáci 9.A Žáci 9.B

Číslo 2 2015/2016 VZPOMÍNKY NA ŠKOLU. Žáci 9.A Žáci 9.B Číslo 2 2015/2016 Loučení, loučení, loučení, loučení, loučení, loučení ÚVODNÍK KDYŽ VÁS MÚZA POLÍBÍ VZPOMÍNKY NA ŠKOLU S MIKROFONEM V RUCE PLÁNUJEME ŽIVOT ZÁBAVA Žáci 9.A Žáci 9.B Milí čtenáři, aniž jsme

Více

Překlep a Škraloup. vivat entropia! Objednat můžete na Vyšlo také v tištěné verzi

Překlep a Škraloup. vivat entropia! Objednat můžete na     Vyšlo také v tištěné verzi Překlep a Škraloup Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.albatros.cz www.albatrosmedia.cz vivat entropia! Barbora Klárová, Tomáš Končinský Překlep a Škraloup e-kniha Copyright Albatros Media

Více

Otázky na novou žákyni

Otázky na novou žákyni KVĚTEN strana: 2 2019 Poznáš známou postavu? Tato postava je chytrý pes, který dokáže vyšetřit všechny policejní případy. Se svým kolegou Betem si rád hraje. Bet mu občas někam schová housku se salámem,

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou. Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? Ano. 3.Jak dlouho? Od dětství.

Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou. Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? Ano. 3.Jak dlouho? Od dětství. Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? 3.Jak dlouho? Od dětství. 4.Kdo vás učil lyžovat? Tatínek. 5.Měla jste nějaké sportovní zranění?

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj

VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM. Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj VÝZNAM A DOSTUPNOST ODLEHČOVACÍCH SLUŽEB POHLEDEM PEČUJÍCÍCH O DĚTI S POSTIŽENÍM Vybraná data z výzkumu pro Jihomoravský kraj Péče bez překážek, z. s. Praha 2019 JIHOMORAVSKÝ KRAJ 3483 2 příjemců příspěvku

Více

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Určitě sami dobře víte, že lidé neradi dávají doporučení na finanční zprostředkovatele.

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 7 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Moje rodina Jméno a příjmení: Michaela Želichovská Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Roman Kotlář ml. Datum odevzdání: 23.

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Klima školy - varianta pro žáky

Klima školy - varianta pro žáky Základní škola Roztoky, okres Rakovník, příspěvková organizace Klima školy - varianta pro žáky výsledek dotazníkového šetření Název dotazníku: NEJMLADŠÍ ŽÁCI Datum: 07. 06. 2017 Graf 1: Celkový přehled

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 U následujících 12 tvrzení o vaší škole vyber, do jaké míry s nimi souhlasíš. 1. Výuka je u nás ve škole

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ

NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Ing. Věra Bubíková VYTVOŘENO: 3. 5. 2013 NÁZEV: VY_32_Výchova ke zdraví_10_dětství, puberta, ZŠ praktická, 6. ročník - TÉMA: Zdravý

Více

Ludwig Polzer-Hoditz. Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství

Ludwig Polzer-Hoditz. Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství Ludwig Polzer-Hoditz Osudové obrazy z doby mého duchovního žákovství IV. obraz 1928 Pohled najeden zámeček v Horních Rakousích. Berta a já rozmlouvající na okraji lesa. Já: Tři roky jsou tomu již, co od

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více