3. číslo, 2014/15. Tento časopis je především určený pro teenagery.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "3. číslo, 2014/15. Tento časopis je především určený pro teenagery."

Transkript

1 3. číslo, 2014/15 Tento časopis je především určený pro teenagery.

2 Vážení čtenáři našeho školního časopisu, ÚVODNÍK dostává se Vám do ruky již třetí číslo našeho občasníku. Naše redakce nabrala nové zkušenosti na dvou exkurzích, které absolvovala v redakci Žateckého a lounského deníku v Žatci a dále pak v reklamní agentuře Daniel v Mostě.Obě exkurze byly přínosné a zkušenosti z nich se pokusíme promítnout do dalších čísel TEENAGE. Náš časopis neplní jen funkci školní tiskoviny, ale fungujeme jako reálná firma MINIPODNIK. Redaktoři si zkouší práci v reálné ekonomice a za svou práci dostávají virtuální výplatu, za kterou si pak budou moci koupit výrobky obdobných minipodniků. K tomu všemu slouží webový portál, na kterém spolu minipodniky obchodují a plní rozličné úkoly. Příští měsíc nás čeká ještě exkurze v Praze a to ve veliké redakci celostátních novin MF Dnes. Děkujeme všem za přízeň a těšte se na další čísla časopisu. Kamil Zlatohlávek

3 KULTURNÍ OKÉNKO Novinky ze světa hudby Kabát vyjíždí po osmi letech na turné pod širým nebem! Kristýna JEŘÁBKOVÁ, 9. třída Nejznámější česká rocková kapela Kabát pojede po osmi letech své OPEN AIR TURNÉ. Tepličtí rodáci, Pepa Vojtek, Milan Špalek, Ota Váňa, Tomáš Krulich a Radek,,Hurvajs Hurčík zahrají na několika místech České republiky od května do června V listopadu loňského roku skupina získala 1. místo v anketě Český slavík, což Kabáty nakoplo a začali intenzivně pracovat na nové desce, kterou chtějí stihnout vydat do začátku turné. Na koncertech zahrají staré známé (ale stále výborné) hity, ale i písně z nového alba. 19. června 2015 zahrají ve svém rodném městě (Teplicích) a určitě to bude nářez. Vstupenky jsou k dispozici na e - shopu, nebo v sítích Koloseum. Více info na: Simple Plan už nahrávají! Kristýna JEŘÁBKOVÁ, 9. třída Simple Plan, francouzsko-kanadská punk-rocková kapela, už začala nahrávat své páté studiové album. Během prvního týdne, stráveného v nahrávacím studiu, se klukům podařilo nahrát bicí ke všem písním a baskytaru a kytaru na pěti z nich. Pierre Bouvier a Chuck Lefebvre si mezi nahráváním našli čas na skládání dalšich písní s Bobbym Bazini. Kapela ještě nemá vymyšlen žádný název alba, takže se můžeme nechat překvapit.

4 Captain America: Návrat prvního Avengera Jiří ČÍŽEK, 9. třída Pokud Vás nezaujal první díl, věřte, že pokračování je určitě o třídu lepší, takže se nemusíte bát, že se budete při sledování nudit, jak tomu mohlo být u Prvního Avengera. Film si opravdu užije každý. Ve filmu hrají komixové postavy, které zachraňují svět před zkázou. Film se my moc líbil, proto ho hodnotím 87%. MÍŠŮV KOUTEK Řízky v česnekové strouhance Michal VOSTRÝ, 9. třída Ingredience: 500 g masa (kuřecí řízky, vepřové kotlety,..) 1 střední cibule 3 4 stroužky česneku Petrželka Sůl Pepř Hl. mouka, vejce a strouhanka na obalení Olej na smažení Postup: Maso omyjeme, osolíme, opepříme a naklepeme. Na oleji osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli a přidáme ke strouhance. Dále do ní přidáme sekanou petrželku a utřený (rozdrcený) česnek. Řízky obalujeme obvyklým způsobem. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši, šťouchané brambory, apod. A NAKONEC NÁZOR KUCHTÍKA MÍŠI: Vypadá to moc dobře a chutná ještě líp. Určitě bych to všem doporučil. Dejte si jen pozor, abyste dobře nakrájeli a naklepali maso.

5 1)Pepíček má v žákovské knížce poznámku od paní učitelky:"smrdí, umýt!" Tatínek si ji přečte a odepíše:"nečuchat! Učit!" Vtipy Michal VOSTRÝ, 9. třída 6) Myslím, že můj iphone 6 je rozbitý. Zmáčknul jsem několikrát za sebou tlačítko HOME a jsem pořád ve škole. 2) Policista ke Spejblovi:"Pane řidiči, nesvítí vám světla, tak si vystupte. "To už jsem zkusil, ale nepomohlo to,". 3) "Pane doktore, je pravda, že zdraví se nedá koupit za žádné peníze?" "A kdo Vám řekl takový nesmysl?" 4) Pepíček: "Tatínku, dnes jsem ušetřil 10 korun!" "Jo, a jak?"běžel jsem celou cestu do školy za autobusem." "Tak zítra běž za taxíkem, ušetříš dvě stě!" 5) Ve škole:pavel: Haha, jsem starší! Petr: Haha, zemřeš první! Pavel: Ne, udělám si řidičák jako první a přejedu tě! 7) Viděl jsem na pláži muže, jak křičí: "Pomoc, žralok, pomoc" Začal jsem se smát, protože jsem věděl, že žralok mu na pomoc určitě nepřijde. 8) Speciální nabídka: Kupte jedno pivo za cenu dvou a druhé pivo dostanete zcela zdarma. 9) Co vznikne, když zkřížíte cukrářku a astronoma? ORION, vaše čokoládová hvězda. 10) Víte, jak se pozná opravdová blondýnka již ve škole? Když učitelka smaže tabuli, ona vygumuje sešit..

6 ROZHOVORY S OSOBNOSTMI Judita Myslíková Petra POSPÍŠILOVÁ, 9. třída 1. Jak dlouho děláš snowboardovou instruktorku v JPK? A celkově jak dlouho jezdíš na snowboardu? Jako instruktorka pracuji už 6 let a na prkně jezdím 9 let. 2. Přemýšlela jsi někdy o soutěžích na prkně, nebo přímo o profesionální dráze? Ne, ale byla jsem na MČR instruktorů právě na prkně a tam jsem dojela na 3. místě. 3. Proč zrovna snowboard a ne lyže? Učím i lyže. Je na nich víc práce, pro mě jako pro instruktorku, protože dnes je těch zájemců na lyže mnohem víc. Pravda je, že na snowboard chodím jen s lenešickou školou. Je to takové zpestření té sezóny a je to zase něco jiného. Ale je dobrý umět oboje. 4. Co děláš mimo zimní sezónu a celkově mimo instruktorství? Tak v létě odjíždím do zahraničí, většinou asi do Německa, kde pracuji jako číšnice a pak různě cestuji. 5. Tvé hobby je teda cestování a ještě něco k tomu? Určitě ten sport. 6. A když už jsme se teda zmínily o tom cestování, tak kde všude jsi byla?? Tak nějak po celé Evropě (Anglie, Španělsko, Itálie, aj.), nadále jsem byla i v Americe -> na Floridě, ale moc se mi samotný zmíněný kontinent nelíbí. To já radši Asii, kde jsem také byla, například v Kambodži, ve Vietnamu, Malajsii a jinde. Asie na mě působí hodně zajímavým dojmem. Ten jazyk, hudba i to jídlo. Je to úplně něco jiného než tady u nás a mnohem lepší než v samotné, veliké Americe.

7 1) Jak dlouho už bubnuješ? Už šest let. 2) Kolik korun stojí souprava bubnů, na kterou hraješ? To, co teď mám, tak necelých Kč. 3) Jak ty bubny připravuješ? Musím je všechny rozložit a dát do auta. Martin Sem Michal VOSTRÝ a Michaela KOŠOVÁ, 9. TŘÍDA 4) Jak se vidíš za 5 let, třeba v hudební kariéře? Chtěl bych hrát v kapele, ale jelikož jsem teprve ve druháku na té konzervatoři, tak do šesťáku musím být ještě ve škole. 5) Jak ses dostal k bicím? Mě se to vždycky líbilo, já jsem na to vždycky koukal jako malý kluk. 6) Jak dlouho denně trénuješ? 2 3 hodiny, nejvíce jsem vydržel hrát 5 hodin. 7) Když jsi na konzervatoři, jsi tam na intru, nebo dojíždíš? Jsem na intru. 8) Plánuješ tedy nějakou kapelu? Máš už nějakou? Mám v plánu být v kapele, ale zatím žádnou nemám. 9) Máš nějaké jiné koníčky? Jezním na kole, jinak nic moc. 10) Máš nějaké plány po škole? Jen kapela, nebo nějaká vysoká škola? Existuje akademie a ta je v Brně, ale do šesťáku je to ještě daleko, tak nevím. Popis bicí soupravy 1) Basový buben 2) Kotel 3) Virbl 4) Tom-tom 5) Hi-hat 6) Crash cymbal 7) Ride cymbal 8) Splash cymbal 9) China type

8 Pavla Vaiglová Veronika PLAČKOVÁ a Michaela KOŠOVÁ, 9. TŘÍDA 1) Učila jste jinde než v Lenešicích, na základní nebo střední škole? Učila jsem na 2. stupni v Lounech na 3. ZŠ tělesnou výchovu a přírodopis. Také jsem učila rok v Kozlech a pak na Pátku. 2) Co Vás vedlo k rozhodnutí učit na 1. stupni? Já jsem začínala ve školce, pak bylo takové období, kdy bylo málo učitelů na základkách, a tak mě vlastně nalákali jít na základní školu na zástup a už jsem u toho zůstala. 3) Říká se, že děti jsou stále horší, chováním, učením. je to pravda? To si nemyslím, mám asi štěstí na šikovné a hodné děti, i když pár uličníků už jsem učila taky. Vidím, co se děje v některých třídách, někde jsou opravdu veliké problémy, mám nejspíše opravdu štěstí. 4) Chtěla jste být už odmala učitelkou? Ano, chtěla jsem být vždy učitelkou, ale v mateřské škole, což jsem si splnila. Pak jsem vlastně přešla na základní školu a jsem ráda, už bych neměnila. 5) Doslechli jsme se, že jste dříve zpívala v kapele, řeknete nám o tom něco? To je pravda, zpívala jsem v kapele. Už je to strašně dávno, bylo to ještě za svobodna, než jsem se vdala a měla děti. Kapela byla veliká, bylo nás asi patnáct a hráli jsme na různých plesech, zábavách, tanečních, nedělních čajích, jezdili jsme i po okolí, takže to bylo moc hezké a ráda na to vzpomínám. 6) A jak se ta kapela jmenovala? SAKS a byla to zkratka pro Společenské a kulturní středisko Louny. 7) Od té doby co Vás známe, máte kroužek dovedné ruce. Co Vás vedlo k jeho založení a máte pořád nové nápady? Kroužek dovedných rukou vedu celé roky, to je pravda. Zdá se mi, že činností pracovních a výtvarných je hrozně málo, děti to pořád baví a vlastně celé ty roky, co tu učím, tenhle kroužek jede a dětí je dost. Nápady čerpám z internetu, z knížek, občas děti něco přinesou, nebo maminky pošlou takže o nápady není nouze a děti jsou moc šikovné. 8) Kdybyste měla možnost jít učit na 2. stupeň nebo střední školu pryč od malých dětí, šla byste? Ne, určitě bych nešla.

9 CHOVATELSKÝ KOUTEK Množírny psů Kateřina NOVÁKOVÁ, 9. třída Když se řekne slovo množírna, tak asi každého napadne, že se zde bude něco ve velkém množství množit. Pokud jste toto slovo už někdy slyšeli, pak možná víte, co to znamená, pokud ho slyšíte poprvé, budu se vám snažit vysvětlit co to vlastně je. Množírny jsou areály, kde se ve velkém množství množí psi, samozřejmě to nemusí být jen psi, ale u psů se to děje nejvíce. Lidé je provozují kvůli dobrým výdělkům peněz, protože takové krásné štěňátko rychle a draze prodají. Jenže množírny nejsou jako chovatelské stanice, ale jsou to areály, kde psi trpí hlady, jsou zde ve vlastních výkalech, nikdo je nevenčí a žijí v opravdu malých prostorech ve větších skupinách psů. Prostě, aby majitel množírny měl co nejvíce psů a nemusel za ně nic utratit a všechny peníze, které dostane za prodané štěně si nechá jen pro sebe. Dřív jsem si myslela, že takové ohavné věci se u nás v ČR moc nedějí, ale realita je jiná. V ČR se tyto věci stávají čím dál tím víc oblíbenější. Jak poznáte, že si kupujete štěně od množitele? Množitelé se snaží svá štěňata prodat hlavně přes internetové bazary. Štěňata nabízí ve velmi mladém věku, stává se, že si lidé přivezou štěně právě z množírny a štěně jim po nějaké době u nich doma zemře, protože bylo odstaveno od své matky ve velmi mladém věku. Dále se množitelé snaží štěňata předávat, např. na benzínkách, u obchodů nebo vám ho přivezou, jen aby nemuseli ukazovat, v jakých hrozných podmínkách žilo nebo ukázat jejich smutnou, podvýživenou matku. Proto, když si budete vybírat štěně nebo jakékoliv jiné zvíře, dávejte pozor na to, od koho si jej kupujete a z jakého prostředí pochází. V dnešní době existuje mnoho organizací na záchranu a rušení množíren. Psi, které se podaří zachránit, jsou umístěni do azylů, útulků, dočasných domovů atd. Poté, co jsou zachráněni, se jim hledají nové milující domovy. Já sama dělám dobrovolnou činnost v útulku a tak moc dobře vím, v jakém zuboženém stavu tito psi přicházejí. Je opravdu krásné vidět, když odjíždějí do svého nového milujícího domova. A tak, pokud si budete kupovat nového člena rodiny, dávejte pozor, od koho si jej kupujete a nebo můžete poskytnout nový domov nějakému pejskovi z útulku. Pokud víte o nějaké množírně nebo týrání psů, neváhejte a nahlaste toto nelidské chování.

10 Superstar Petra POSPÍŠILOVÁ, 9. třída 25/3/2015 se na Základní škole v Lenešicích konalo, již po 11. třídní kolo školní Superstar. Z různých tříd se vybrali ti nejlepší zpěváčci a zpěvačky, aby se utkali mezi sebou a hlavně aby ukázali před porotou, co v nich vlastně doopravdy je. Z NAŠÍ ŠKOLY Po třech dlouhých měsících to stále drží na té stejné zdi. Zúčastnilo se 24 školáků a postoupilo jich 14. Teď je čeká dlouhé trénování a čekání na další, outdoorové kolo, ve kterém už půjde do tuhého. Do finále se může dostat jen 7 z nich a vyhrát může jen jeden -> ten nejlepší. Tak jim držíme palce. Perly z naší třídy Adriana DŽURBANOVÁ a Květoslava BARTOŠOVÁ, 9. třída Létající mandarinky O velkou přestávku, jsme byli svědky toho, že i mandarinky dokáží létat! V půlce přestávky si Evžen, Bedřich a Arnoštek začali házet mandarinkami. Kluci se tomu strašně smáli a najednou PLESK! a bylo to na zdi. Po té si to zkusili i s jablkem.

11 Z OKOLÍ NAŠÍ ŠKOLY Playoff Petra POSPÍŠILOVÁ, 9. třída Třetí víkend v chladném zimním měsíci únor a našim domácím basketbalistům, z Basket Academy Louny začíná rozhodující část sezóny z play off!! V 1. kole přivítali na své "domácí" mostecké palubovce tým TU Slavia Liberec, který porazili 70:59, stav série 1:0. Tím tak potvrdili roli favorita a už se připravují na další zápas. Držíme palce a přejeme spoustu dalších úspěchů. V juniorech dojel Martin Lacina na 25. místě. Druhá skupina veslařů, která se nenominovala na mistrovství odjela závodit na běžkách. Okresního přeborníka získal Petr Bláha. Nyní se již začínají připravovat na letní sezónu, kde mají obrovskou konkurenci, tak jim držte palce. Veslařské trenažéry v Olomouci Petra POSPÍŠILOVÁ, 9. třída V sobotu se sjeli nejlepší veslaři na trenažérech do Olomouce. Lounská skupina se v našlapané konkurenci neztratila. V dorostenkách si vedla nejlépe Petra Pospíšilová dojela na 8. místě na 10. a 11. místě dojely Hana Lavičková a Bára Jandová. V dorostencích dojel Honza Leško na 13. místě.

12 Kam na školu? Přijímačky Michaela KOŠOVÁ, 9. třída Co to vlastně je a jak to probíhá? Tak tuhle otázku si v životě položí snad každý, někteří mají jasno, jiní váhají. I my jsme si tím prošli a rozhodovali se. Mohli jsme si podat dvě přihlášky na střední školy nebo učební obory. Většina škol už vyžaduje složení přijímacích testů a vysvědčení z poloviny a konce 8. třídy a z poloviny 9. třídy. Teď už máme vybráno a čekají nás přijímačky, tedy přijímací řízení, kterým musíme projít, abychom dál mohli studovat na střední škole nebo gymnáziu. Ve většině případů se sejdeme 15. dubna na té škole, o kterou máme největší zájem, a budeme muset složit zkoušky z ČESKÉHO JAZYKA a MATEMATIKY. Testy důkladně prověří naše znalosti a je zapotřebí se na ně pečlivě připravit. Případné návrhy, připomínky a náměty nám zašlete na TEENAGE@ZSLENESICE.COM

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

KABÁT. Žánry Hard rock Pop rock Thrash metal Rock'n'roll Hospodský rock

KABÁT. Žánry Hard rock Pop rock Thrash metal Rock'n'roll Hospodský rock - 1 - Kabát je česká rocková kapela ze severočeských Teplic, existuje již od roku 1983. Za svou 22-letou kariéru skupina prodala přes 1 000 000 kopií svých alb. Roku 2003 získávají svého prvního Zlatého

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Myslíte to s kanoistikou vážně a chcete mít kvalitní podmínky pro trénování i pro studium?

Myslíte to s kanoistikou vážně a chcete mít kvalitní podmínky pro trénování i pro studium? Kanoistika 2016 Myslíte to s kanoistikou vážně a chcete mít kvalitní podmínky pro trénování i pro studium? Jste žáky 9. třídy a rozhodujete se kam si dát přihlášku na střední školu? Sportovní gymnázium

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

VÍŠ, CO JE TO BANKA?

VÍŠ, CO JE TO BANKA? VÍŠ, CO JE TO BANKA? Plán vyučovací hodiny (č. 5) TÉMA VYUČOVACÍ HODINY: Víš, co je to banka? VĚK ŽÁKŮ: využití podle úrovně žáků (doporučení 6. až 8. třída) ČASOVÁ DOTACE: 45 minut POTŘEBNÉ MATERIÁLY:

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude i zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (I. oddělení pí. uč. Lucie Špačková) a 2. stupně (II. oddělení pí. uč. Veronika

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis)

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Ukázka rozhovorů a pozorování (přepis) 2 Příloha č. 1: Seznam všech respondentů a jejich základních charakteristik (tabulka) Jméno

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou letos organizovány nejen kroužky, ale i dohled nad žáky 5. třídy a 2. stupně. Pro žáky 5. třídy platí stejný režim (omlouvání, odchody, ) jako ve školní družině.

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Dolnobrannský zpravodaj

Dolnobrannský zpravodaj Číslo 9 Dolnobrannský zpravodaj Strana 5 Zpravodaj se mračí Co s ním? O čem chci psát? O potřebě, kterou vykonávají naši nejlepší přátelé - pejsci. Minulý týden přišel pan. Radoň ml. s ústní stížností

Více

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor?

Proč jste si vybral za místo svého zahraničního studia zrovna Turecko? Co pro vás byl rozhodující faktor? Dnešní rozhovor nás zavede to země Tisíce a jedné noci do Turecka. Student FMMI Bc. Jiří Strejc absolvoval na zahraniční univerzitě jeden semestr. Čtěte s námi, jak ho prožil. Proč jste si vybral za místo

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list

Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list Vliv rodiny na rozvoj osobnosti Metodický list práce s interaktivní tabulí - výchovné styly, vliv rodiny na vývoj osobnosti námět k diskusi - výchovné styly Obecné informace k řadě pracovních listů rozvoj.

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

Multikulturní výchova pracovní list

Multikulturní výchova pracovní list Multikulturní výchova pracovní list Předmět Ročník Informatika 6.-9. ročník Jméno Vzdělávací program Téma ŠVP ZŠ - Berlička Jídlo Výstupy - potraviny typické pro různé světadíly - globalizace - náměty

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

sc.gajdosik@seznam.cz

sc.gajdosik@seznam.cz Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace I letos bude vycházet náš školní časopis Gajdošík. Tým redaktorů bude tvořen z řad žáků a učitelů naší školy. Chtěli bychom tímto požádat všechny

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Název aktivity Deník malého poseroutky 1

Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Projekt Čtenář Úroveň čtenáře Čtenář-objevitel Dovednost Popis dovednosti Forma aktivity Časová dotace Zhodnocení textu Žák si všímá, jakým způsobem je text vystavěn,

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA

ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA ZKOUŠKA Z ČESKÉHO JAZYKA NA ÚROVNI A1 PODLE SERR PRO TRVALÝ POBYT V ČR (MODELOVÁ VERZE) 1 ČÁST I: Čtení s porozuměním Úloha 1: Čtěte a pracujte s texty. Řešte úlohy 1-7. Je to pravda (ano), nebo není to

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo

1. stupeň. Krajské kolo ve štafetovém poháru 1. místo Krajské kolo v Mc Donalds cupu chlapci 4. místo PAPRSEK 2/2016 VZPOMÍNKA NA SÁZENÍ Naše škola se jako každý rok zúčastnila celostátní akce Den Země. V letošním roce jsme nezůstali jen u obvyklého sbírání odhozených papírů a plastů v okolí školy na Ostrůvku

Více

Vonásek k tabuli Milan Kocmánek & Leopold Králík

Vonásek k tabuli Milan Kocmánek & Leopold Králík 16 TÝDENÍK ZVLÁŠTNÍ VYDÁNÍ PROSINEC 2007 S šipkovanou se jděte vycpat, pane učiteli, my dneska hrajeme radši šikanovanou! To už je tenhle měsíc třetí poznámka. Tady asi pomůže jedině pořádný výprask. Kde

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od

Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od Nebojte, děti, nezapomněl jsem. Na začátku jsme se přeci domluvili, že se pořádně zamyslíte a napíšete, v čem se vaše Česká republika liší od Ekvádoru? K tomu, co vymyslíte, můžete namalovat i obrázek.

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Úspěchy CZECH DANCE TOUR regionální kolo Spořice !! Děti A 3.místo, JVK B 6.místo, HVK B 4.místo, JVK A 1.místo.

Úspěchy CZECH DANCE TOUR regionální kolo Spořice !! Děti A 3.místo, JVK B 6.místo, HVK B 4.místo, JVK A 1.místo. Úspěchy 2017 1. Soutěž Markvartice 12.3. 2017!! Děti A 1.místo, JVK B 3.místo, HVK B 1.místo, JVK A 1.místo a ABSOLUTNÍ VÍTĚZ O NEJLEPŠÍ CHOREO JVKA!!!! Loupež Markvartice mise dokončena! 2. CZECH DANCE

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Deník Duchové. aneb naše kroky do neznáma...

Deník Duchové. aneb naše kroky do neznáma... Deník Duchové aneb naše kroky do neznáma... 24. března 2013 Jdeme do toho - přihláška do soutěže Název týmu - DUCHOVÉ Tým tvoří: Kapitánka Kačka Ducháčková Kontaktní osoba Dáša Ducháčková Psychická podpora

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Číslo 2015/2016. Dělání, dělání. Když vás múza políbí. Co je dobré vědět. Kvíz

Číslo 2015/2016. Dělání, dělání. Když vás múza políbí. Co je dobré vědět. Kvíz Číslo 2015/2016 Dělání, dělání Úvodník Křížovka Vtipy Když vás múza políbí S mikrofonem v ruce Co je dobré vědět Kvíz Michaela Planková David Ilnický Denisa Harkabusová Jana Kovaříková 9. A, 9.B Marie

Více

Srpen 2010 Číslo I. Smolivecký. ČTRNÁCTIdeník. Deník pro Mladý Smolivec, Starý Smolivec, Radošice, Dožice a Budislavice.

Srpen 2010 Číslo I. Smolivecký. ČTRNÁCTIdeník. Deník pro Mladý Smolivec, Starý Smolivec, Radošice, Dožice a Budislavice. Srpen 2010 Číslo I. Smolivecký ČTRNÁCTIdeník Deník pro Mladý Smolivec, Starý Smolivec, Radošice, Dožice a Budislavice. 1 Ptáte se proč a za jakým cílem vznikl tento deník a náš tzv. TRHÁK? Navrácení kulturního

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Základní škola Ulice Míru, Rokycany. Mgr. Monika Abrtová. Obsah

Základní škola Ulice Míru, Rokycany. Mgr. Monika Abrtová. Obsah Základní škola Ulice Míru, Rokycany Mgr. Monika Abrtová Obsah 1 Úvod do tématu sluneční soustavy... 2 2 Cíl projektu... 2 3 Postup při zpracování... 2 4 Zpracování... 3 5 Závěr miniprojektu... 4 6 Přílohy...

Více

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou)

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) 1. Rozhovor porozumění / poslech, mluvení, gramatika (čtení, orientace v abecedě) Typ otázky Srozumitelné Gramaticky správně

Více

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou Ročník: 2 číslo: 2 podzim 2016 Ahoj, jak jste si všimli, je tu zase úplně nová etapa našeho školního časopisu Lodička. Musím jen říci, že se toho dost změnilo a budete se setkávat s úplně novými redaktory.

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Přílohy. Příloha č. 1 dotazník. Dobrý den,

Přílohy. Příloha č. 1 dotazník. Dobrý den, Přílohy Příloha č. 1 dotazník Dobrý den, jmenuji se Radka Mikulová a jsem studentkou posledního ročníku Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a hudební výchova. Ráda bych vás

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 U následujících 12 tvrzení o vaší škole vyber, do jaké míry s nimi souhlasíš. 1. Výuka je u nás ve škole

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015

Exkurze ve věznici. Prezentace výsledků anketního šetření. Praha dne 22. července 2015 Exkurze ve věznici Prezentace výsledků anketního šetření Praha dne 22. července 215 Obsah Charakter výzkumu 3 Exkurze ve věznici 4 Co exkurze ve věznicích studentům přinesla 16 Názory na výkon trestu a

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Rudolfovská 9, České Budějovice, 37 6 09

Více

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ. MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI

3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ.  MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI 3. DUBNA 2016 JAK BÝT SPOKOJENÝM RODIČEM WEBINÁŘ LUCIE KÖNIGOVÉ MARTINA VOKURKOVÁ CHOCOVÁ HOST NA WEBINÁŘI Jak být spokojeným rodičem 1 Jak neopakovat chyby svých rodičů? Které to nejčastěji jsou? Jak

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

Tak tohle je naše škola. Už pár let stojí na ulici Těrlické V Horní Suché. Během svého života prošla mnoha změnami. Těmi největšími byla její

Tak tohle je naše škola. Už pár let stojí na ulici Těrlické V Horní Suché. Během svého života prošla mnoha změnami. Těmi největšími byla její Tak tohle je naše škola. Už pár let stojí na ulici Těrlické V Horní Suché. Během svého života prošla mnoha změnami. Těmi největšími byla její přestavba, kdy přibylo celé jedno patro. Také byla přistavěna

Více

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog!

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! 16 ZVLÁŠTNÍ VYDÁNÍ PROSINEC 2006 Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! No vidíš, Vonásku, a takhle pěkně jsi mě kdysi vytáčel v každé vyučovací hodině! Vonásek

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2016 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete fotky z červnového divadelního představení v Paláci Hybernia Oma, Opa erzählt mal!, důležité termíny

Více

Sedlčanské psaní na klávesnici PC

Sedlčanské psaní na klávesnici PC Vážení přátelé, začal nový školní rok a s ním přichází další ročník školního časopisu Isšáček. V tomto úvodním čísle se setkáte s informacemi, které je třeba sdělit na začátku. Představíme vám nové učitele,

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 2/2016 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete výběr z našich aktivit z ledna 2016, důležité informace týkající se nejbližších

Více

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři?

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Kdo jsme: Vydavatelství Borgis a.s. vydávající deník PRÁVO Deník PRÁVO: vychází 6x týdně Elektronická verze: www.pravo.cz, www.novinky.cz*

Více

Listy a lístky ze Šafránu

Listy a lístky ze Šafránu Listy a lístky ze Šafránu Podzim 2011 Milí přátelé a příznivci ŠAFRÁNU, drţíte v rukou druhé, podzimní, vydání časopisu Listy a lístky ze Šafránu. Přinášíme vám i vašim dětem novinky o činnosti naší organizace,

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

zastřelení zatčený Víte, kolik se v ČR prodalo novin v roce 2012? Podívejte se na statistiku. Odpovězte na otázky. 139/9+

zastřelení zatčený Víte, kolik se v ČR prodalo novin v roce 2012? Podívejte se na statistiku. Odpovězte na otázky. 139/9+ Substantivum, nebo adjektivum? Rozdělte výrazy do tabulky. Přečtěte je nahlas a pečlivě vyslovujte koncovky -ný nebo -ní. Pak použijte tyto výrazy ve větách. 139/9 zastřelený znásilněný přepadení zatčení

Více

ZKOUŠKA Z ESKÉHO JAZYKA PRO TRVALÝ POBYT V R Modelová verze

ZKOUŠKA Z ESKÉHO JAZYKA PRO TRVALÝ POBYT V R Modelová verze ZKOUŠKA Z ESKÉHO JAZYKA PRO TRVALÝ POBYT V R Modelová verze Platné od roku 2019 Modelová verze Máte v ruce brožuru, která Vám pomůže připravit se na zkoušku z češtiny a nabízí Vám základní informace o

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Reklama, sleva Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_39_14 Tématický celek: Rodina a finance Autor: Mgr. Ivo Šenk Datum

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní,

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní, 2. prosince 2015 Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku Vážený pane/vážená paní, dovolte, abychom Vám poděkovali za účast Vašich pedagogů, žáků a studentů v projektu Minisčítání 2015. Od

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45

ALBATROS MaS ve skole_ _cz.indd :30:45 ALBATROS Miloš Macourek Adolf Born Mach a Šebestová ve škole Mach a Šebestová ve škole MILOŠ MACOUREK ADOLF BORN Albatros Miloš Macourek heir, 1982 Illustrations Adolf Born, 1982 ISBN 978-80-00-02867-5

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 strana 2 Rozhovor Almanach žákovské poezie na Ostrčilce Lucie Peterková V e čtvrtek 26. 9.2013 jsem se zúčastnila

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky ZŠ 2018/2019 Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace () Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci

Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Rebecca Johnson Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci e-kniha Copyright Fragment,

Více