Státní sociální podpora (SSP)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Státní sociální podpora (SSP)"

Transkript

1 C je SSP? Státní sciální pdpra (SSP) Jsu t dávky, pskytvané sbám (rdinným příslušníkům) ve splečensky uznaných sciálních situacích, kdy stát prstřednictvím skrze jejich vyplácení z části přebírá spluzdpvědnst za vzniklu sciální situaci. Systém SSP je upraven záknem č. 117/1995 Sb., státní sciální pdpře, ve znění pzdějších předpisů (zákn SSP). Jaké dávky SSP pskytuje? Přídavek na dítě, rdičvský příspěvek, příspěvek na bydlení, prdné, phřebné. Kd má nárk na dávky SSP? Puze fyzická sba, pkud na a s ní splečně psuzvané sby jsu hlášeny k trvalému pbytu na území České republiky (bčané České republiky, dále i ČR ) neb mají trvalý pbyt (cizinci) na území ČR a mají zde bydliště. Cizinci, kteří nemají trvalý pbyt na území ČR, jsu právněnými sbami p uplynutí 365 dní de dne hlášení k pbytu. D dby 365 dnů pbytu na území ČR se nezapčítává dba, kdy je sba žadatelem udělení azylu ubytvaným v pbytvém středisku Ministerstva vnitra. Dávky SSP náleží rvněž dalším, v zákně SSP uvedeným sbám, které nemají na území ČR trvalý pbyt, pkud zde mají bydliště. D kruhu právněných sb spadají také bčané Evrpské unie, krytí nařízením Evrpskéh parlamentu, Rady (ES) a Rady (EU). Systém SSP chápe rdinu jak sužití rdičů a nezapatřených dětí ve splečné dmácnsti. Nezapatřené dítě je dítě d sknčení pvinné šklní dcházky a dále, pkud se buď připravuje na buducí pvlání, neb je zdravtně pstižené, nejdéle však d 26 let. U příspěvku na bydlení jsu splečně psuzvány všechny sby, které jsu v bytě hlášeny k trvalému pbytu, pdmínka splečné dmácnsti se nevyžaduje. Při psuzvání nárků na dávky SSP se netestuje majetek rdiny, puze příjmy, a t také puze u některých dávek. Nárk na výplatu dávek SSP zaniká uplynutím 3 měsíců de dne, za který dávky náleží. U dávek jednrázvých (prdné, phřebné) zaniká nárk uplynutím 1 rku d vzniku nárku na dávku. Dávky vyplácené v závislsti na příjmu rdiny: Přídavek na dítě, příspěvek na bydlení, prdné. Bez hledu na příjem rdiny: a) rdičvský příspěvek Nárk má rdič, který p celý kalendářní měsíc sbně celdenně a řádně pečuje dítě, které je nejmladší v rdině, a t až d vyčerpání celkvé částky Kč, nejdéle d 4 let věku tht dítěte. b) phřebné Tut jednrázvu dávku se přispívá na náklady spjené s vypravením phřbu. Phřebné je stanven pevnu částku ve výši Kč. Phřebné náleží sbě, která vypravila phřeb nezapatřenému dítěti, neb sbě, která byla rdičem nezapatřenéh dítěte, a t za pdmínky, že zemřelá sba (s výjimku mrtvě narzenéh dítěte) měla ke dni úmrtí trvalý pbyt na území ČR.

2 Stanvení nárku a výše dávek: Základem včetně určení hranice příjmů sby či rdiny je živtní minimum, tj. v rce 2016:. pr jedntlivce pr první dspělu sbu v dmácnsti pr druhu a další dspělu sbu v dmácnsti pr nezapatřené dítě ve věku d 6 let aţ 15 let aţ 26 let (nezapatřené) Dávky SSP zhledňují jak příjmvu tak i sciální situaci rdiny. Čím je v rdině více nepříznivých sciálních událstí, tím více a vyšších dávek je rdině pskytván. Rdina může pbírat více dávek SSP suběžně. Příjmy rzhdné pr nárk na dávky SSP zahrnují především příjmy ze závislé činnsti, příjmy z pdnikání neb jiné samstatné výdělečné činnsti a dále dávky nemcenskéh a důchdvéh pjištění a pdpru v nezaměstnansti neb při rekvalifikaci včetně bdbných příjmů z ciziny. D rzhdnéh příjmu se zapčítávají tzv. čisté příjmy, tj. příjmy p dpčtu dvdů státu (sciální pjištění, státní plitiku zaměstnansti, zdravtní pjištění a daně z příjmu), příp. výdajů vynalžených na jejich dsažení, zajištění a udržení pdle zákna daních z příjmů. D příjmu se nezapčítává výživné, které v rzhdném bdbí platila sba dítěti, se kterým je pr účely stanvení rzhdnéh příjmu sbu splečně psuzvanu. Taxativní výčet rzhdných příjmů je uveden v 5 zákna SSP. Vyplácení dávek: V české měně, pdle rzhdnutí příjemce dávky - převdem na platební účet příjemce neb pštvním pukazem. Kd vyřizuje ţádsti: pskytvání dávek SSP: Žádsti dávky se pdávají na tiskpisech předepsaných Ministerstvem práce a sciálních věcí (dále jen MPSV ) na Úřad práce ČR - krajské pbčky a pbčka pr hlavní měst Prahu, resp. jejich kntaktní pracviště dle místa trvaléh pbytu sby, která uplatňuje svůj nárk na dávky. Na stránce jsu uvedeny adresy, telefny a úřední hdiny jedntlivých pracvišť. Odvlacím místem prti rzhdnutí Úřadu práce ČR je MPSV. S využitím zdrje: prtál MPSV 2 (z 10)

3 Přídavek na dítě Přídavek na dítě je základní, dluhdbu dávku, pskytvanu rdinám s dětmi, která jim pmáhá krýt náklady, spjené s výchvu a výživu nezapatřených dětí Nárk na přídavek na dítě má nezapatřené dítě, které žije v rdině, jejíž rzhdný příjem je nižší než 2,4násbek částky ţivtníh minima rdiny. Pr nárk na dávku se psuzuje příjem za předchzí kalendářní rk, za příjem se pvažuje i rdičvský příspěvek. Neplnění pvinné šklní dcházky dítěte, za něž je rdiči pravmcně ulžena sankce za neplnění pvinnstí suvisejících s řádným plněním pvinné šklní dcházky, má za důsledek pstih v pdbě snížení výplaty rdičvskéh příspěvku. Přídavek je vyplácen ve třech výších pdle věku nezapatřenéh dítěte. Věk nezapatřenéh dítěte v rdině Výše přídavku na dítě v Kč měsíčně d 6 let 500 d 6 d 15 let 610 d 15 d 26 let 700 Úplná rdina (ba rdiče) s pčtem nezapatřených dětí Ţivtní minimum rdiny Hranice rzhdnéh příjmu v Kč měsíčně pr nárk na přídavek na dítě (2,4násbek ţivtníh minima rdiny) jedn d 6 let dvě 5, 8 let tři 5, 8, 12 let čtyři 5, 8, 12, 16 let Příspěvek na bydlení Příspěvek na bydlení přispívá na krytí nákladů na bydlení rdinám či jedntlivcům s nízkými příjmy. Na příspěvek na bydlení má nárk vlastník neb nájemce bytu, který je v bytě přihlášen k trvalému pbytu, jestliže jeh náklady na bydlení přesahují částku sučinu rzhdnéh příjmu v rdině a keficientu 0,30 (na území hlavníh města Prahy keficientu 0,35), a zárveň sučin rzhdnéh příjmu v rdině a keficientu 0,30 (na území hlavníh města Prahy keficientu 0,35) není vyšší než částka nrmativních nákladů na bydlení. Pskytvání příspěvku pdléhá testvání příjmů rdiny a nákladů na bydlení za rzhdné bdbí, kterým je předchzí kalendářní čtvrtletí. Za splečně psuzvané sby se pvažují všechny sby, které jsu v témže bytě hlášeny k trvalému pbytu; pdmínka, aby splu trvale žily a splečně uhrazvaly náklady na své ptřeby, se nevyžaduje. D rzhdnéh příjmu rdiny se zapčítávají příjmy všech splečně psuzvaných sb. Za příjem se pvažují i přídavek na dítě a rdičvský příspěvek. Náklady na bydlení tvří u nájemních bytů nájemné a náklady za plnění pskytvané v suvislsti s užíváním bytu, u družstevních a bytů vlastníků srvnatelné náklady 3 (z 10)

4 (viz dále). U všech bytů se dále zapčítávají náklady za energie, vdné a stčné, dpady a vytápění. Výše nákladů srvnatelných s nájemným u bytů vlastníků a družstevních bytů činí pr bdbí d 1. ledna 2016 d 31. prsince 2016 za kalendářní měsíc částku: Pčet sb v rdině pdle 7 dst. 5 zákna jedna dvě tři čtyři a více Výše částek, které se zapčítávají v případě vytápění pevnými palivy, činí pr bdbí d 1. ledna 2016 d 31. prsince 2016 za kalendářní měsíc: Pčet sb v rdině pdle 7 dst. 5 zákna jedna 706 dvě 966 tři čtyři a více Náklady na bydlení se pr nárk a výši příspěvku na bydlení stanví jak jejich průměr za předcházející kalendářní čtvrtletí. D nákladů na bydlení se zapčítávají uhrazené a dlžené náklady na bydlení pkud rdina v bytě, na který je uplatňván nárk na příspěvek na bydlení, v rzhdném bdbí žila, 80 % příslušných nrmativních nákladů na bydlení za každý měsíc, pkud rdina, v bytě, na který je uplatňván nárk na příspěvek na bydlení, v rzhdném bdbí neb p jeh část nežila, náklady na bydlení uhrazené v půvdním bytě, pkud se stejný kruh splečně psuzvaných přestěhval d nvéh bytu a v půvdním bytě jim byl pskytván příspěvek na bydlení. Nrmativní náklady na bydlení jsu stanveny jak průměrné celkvé náklady na bydlení pdle veliksti bce a pčtu členů dmácnsti. Zahrnují nájemné, resp. srvnatelné náklady a ceny služeb a energií. Jsu prpčítány na průměrnu sptřebu služeb a energií a přiměřenu veliksti bytů pr daný pčet sb v nich trvale bydlících. Výše částek nrmativních nákladů na bydlení činí pr bdbí d 1. ledna 2016 d 31. prsince 2016 pr: Pčet sb v rdině a. bydlení v bytech uţívaných na základě nájemní smluvy Nrmativní náklady na bydlení pr nájemní byty platné d d pdle pčtu byvatel bce v Kč měsíčně Praha více neţ d jedna dvě tři čtyři a více Kč Kč 4 (z 10)

5 Pčet sb v rdině b. v druţstevních bytech a bytech vlastníků Nrmativní náklady na bydlení pr druţstevní byty a byty vlastníků platné d d v Kč měsíčně Praha více neţ d jedna dvě tři čtyři a více Výše příspěvku na bydlení činí za kalendářní měsíc rzdíl mezi nrmativními náklady na bydlení a rzhdným příjmem rdiny vynásbeným keficientem 0,30, a na území hlavníh města Prahy keficientem 0,35. Pkud jsu skutečné náklady na bydlení nižší než nrmativní náklady na bydlení, náleží příspěvek na bydlení ve výši rzdílu mezi těmit náklady na bydlení a rzhdným příjmem rdiny vynásbeným keficientem 0,30, resp. 0,35. Rdičvský příspěvek Nárk má rdič, který p celý kalendářní měsíc sbně celdenně a řádně pečuje dítě, které je nejmladší v rdině, a t až d vyčerpání celkvé částky Kč, nejdéle d 4 let věku tht dítěte. Pr stanvení nárku a výše rdičvskéh příspěvku je rzhdující výše denníh vyměřvacíh základu pr stanvení peněžité pmci v mateřství neb nemcenské v suvislsti s prdem neb převzetím dítěte pdle zákna nemcenském pjištění. Jestliže alespň jednmu z rdičů v rdině lze stanvit k datu narzení nejmladšíh dítěte 70 % 30násbku denníh vyměřvacíh základu, rdič si může vlit výši a tím i délku pbírání rdičvskéh příspěvku. V případě, že denní vyměřvací základ lze stanvit u bu rdičů, vychází se z th základu, který je vyšší, aniž rdič s vyšším denním vyměřvacím základem rdičvský příspěvek žádá, neb h pbírá. Maximální měsíční výše příspěvku se stanví ve vazbě na denní vyměřvací základ: pkud 70 % 30násbku denníh vyměřvacíh základu je nižší neb rvn Kč, rdičvský příspěvek může činit nejvýše Kč; pkud 70 % 30násbku denníh vyměřvacíh základu převyšuje Kč, je výše rdičvskéh příspěvku mezena tut částku, maximálně však výše rdičvskéh příspěvku může činit Kč měsíčně. Rdič si může vlit výši rdičvskéh příspěvku až d částky Kč také v případě, když ke dni narzení nejmladšíh dítěte v rdině nelze stanvit denní vyměřvací základ jen prt, že během pbírání rdičvskéh příspěvku z titulu péče dříve narzené dítě uplynula pdpůrčí dba pr nárk na peněžitu pmc v mateřství a nárk na rdičvský příspěvek na nejmladší dítě v rdině vzniká bezprstředně p nárku na rdičvský příspěvek náležející na starší dítě. Pkud ani jednmu z rdičů nelze uvedený vyměřvací základ stanvit, náleží rdičvský příspěvek v pevných měsíčních částkách Kč d knce 9. měsíce věku a následně ve výši Kč d 4 let věku dítěte. Pkud v rdině djde ke změně sb, které jsu psuzvány jak rdiče, a djde-li tím ke vzniku neb změně výše denníh vyměřvacíh základu, stanví se rdičvský příspěvek d následujícíh kalendářníh měsíce pdle nvě splněných pdmínek. 5 (z 10)

6 Vlbu výše rdičvskéh příspěvku je právněn prvést jen rdič, který uplatnil nárk na rdičvský příspěvek, měnit tut vlbu lze jedenkrát za tři měsíce, a t i v případě, že dšl u rdičvskéh příspěvku ke změně právněné sby. Pdmínka trvaléh pbytu a bydliště na území České republiky musí být splněna u právněné sby a u dítěte zakládajícíh nárk na rdičvský příspěvek. Pdmínka sbní celdenní péče se pvažuje za splněnu a rdičvský příspěvek náleží i v kalendářním měsíci, v němž: dítě se nardil, rdič měl p část měsíce z dávek nemcenskéh pjištění nárk na peněžitu pmc v mateřství neb nemcenské pskytvané v suvislsti s prdem, sba dítě převzala d péče nahrazující péči rdičů na základě rzhdnutí příslušnéh rgánu, dítě dvršil věk 4 let, d kteréh náleží rdičvský příspěvek, dítě neb rdič zemřeli, rdič převzal d péče vlastní dítě, které předtím byl na základě rzhdnutí příslušnéh rgánu svěřen d péče jiné sby neb byl umístěn v ústavu neb byl více než 3 kalendářní měsíce v péči zdravtnickéh zařízení. Pdmínka sbní celdenní péče se pvažuje za splněnu a rdičvský příspěvek náleží i v případech, kdy: dítě mladší 2 let navštěvuje jesle neb jiné bdbné zařízení v rzsahu nepřevyšujícím 46 hdin v kalendářním měsíci, dítě pravidelně navštěvuje léčebně rehabilitační zařízení neb mateřsku šklu neb její třídu zřízenu pr zdravtně pstižené děti či jesle se zaměřením na vady zraku, sluchu, řeči a na děti tělesně pstižené a mentálně retardvané v rzsahu nepřevyšujícím 4 hdiny denně, zdravtně pstižené dítě pravidelně navštěvuje předšklní zařízení v rzsahu nepřevyšujícím 6 hdin denně, dítě navštěvuje předšklní zařízení v rzsahu nepřevyšujícím 4 hdiny denně, pkud jeh ba rdiče neb samělý rdič jsu sbami závislými na pmci jiné sby ve stupni III a IV, rdič zajistí péči dítě jinu zletilu sbu v dbě, kdy je výdělečně činný neb studuje. Příjem rdiče není sledván. Při nárku na výplatu rdičvskéh příspěvku může rdič výdělečnu činnstí zlepšvat sciální situaci rdiny. Nezkumá se ani nárk na pdpru v nezaměstnansti a při rekvalifikaci. Jestliže v rdině jeden z rdičů má z dávek nemcenskéh pjištění nárk na peněžitu pmc v mateřství neb nemcenské pskytvané v suvislsti s prdem, rdičvský příspěvek náleží, puze je-li vyšší než dávky nemcenskéh pjištění. V tmt případě je dplacen rzdíl mezi rdičvským příspěvkem a uvedenými dávkami. Pkud se v rdině nardí další dítě, nárk na rdičvský příspěvek na starší dítě zaniká, a t i v případě, že na narzené dítě náleží rdičvský příspěvek ihned d narzení ve stejné výši, v jaké náleží dpsud na starší dítě. Změnu je nezbytné hlásit příslušnému rgánu, aby nevznikl přeplatek na dávce. Pkud byl rdiči vyplacen rdičvský příspěvek a přitm nesplnil pdmínky pr výplatu příspěvku, je rdič pvinen vrátit příslušnému úřadu vyplacené částky za bdbí, kdy mu rdičvský příspěvek nenáležel. 6 (z 10)

7 Prdné Je dávka pskytvaná v závislsti na výši příjmu, kteru se rdině s nízkými příjmy jednrázvě přispívá na náklady suvisející s narzením prvníh neb druhéh živéh dítěte. Nárk na ni je vázán na stanvenu hranici příjmů v rdině, která v kalendářním čtvrtletí předcházejícím kalendářnímu čtvrtletí, ve kterém se dítě nardil, musí být nižší než 2,7násbek živtníh minima rdiny. D rzhdnéh příjmu se nezapčítává rdičvský příspěvek a přídavek na dítě. Náleží ženě, která prdila své první neb druhé živé dítě. Jestliže žena, která dítě prdila, zemřela, splnila pdmínky nárku na prdné a dávka jí neb jiné sbě nebyla vyplacena, má na prdné nárk tec dítěte. Nárk na prdné má rvněž sba, která převzala dítě mladší jednh rku d trvalé péče nahrazující péči rdičů, za stejných pdmínek (rzhdný příjem rdiny d 2,7násbku živtníh minima, první neb druhé dítě). Prdné náleží v rdině puze dvakrát, a t buď na první neb druhé živě narzené dítě neb na první neb druhé dítě převzaté d trvalé péče nahrazující péči rdičů. Prdné je dané pevnu částku a činí Kč na první dítě a Kč na druhé dítě. Úplná rdina (ba rdiče) Ţivtní minimum rdiny Hranice rzhdnéh příjmu v Kč měsíčně pr nárk na prdné (2,7násbek ţivtníh minima rdiny) při narzení/převzetí prvníh dítěte při narzení/převzetí druhéh dítěte (první dítě je mladší 6 let) Phřebné Tut jednrázvu dávku se přispívá na náklady spjené s vypravením phřbu. Phřebné je stanven pevnu částku ve výši Kč. Příjem rdiny se netestuje. Phřebné náleží sbě, která vypravila phřeb nezapatřenému dítěti, neb sbě, která byla rdičem nezapatřenéh dítěte, a t za pdmínky, že zemřelá sba (s výjimku mrtvě narzenéh dítěte) měla ke dni úmrtí trvalý pbyt na území ČR. Definice ţivtníh a existenčníh minima Ţivtní a existenční minimum Ţivtní minimum je minimální splečensky uznaná hranice peněžních příjmů k zajištění výživy a statních základních sbních ptřeb. Existenční minimum je minimální hranicí peněžních příjmů, která se pvažuje za nezbytnu k zajištění výživy a statních základních sbních ptřeb na úrvni umžňující přežití. Existenční minimum nelze pužít u nezapatřenéh dítěte, u pživatele starbníh důchdu, u sby invalidní ve třetím stupni a u sby starší 68 let. 7 (z 10)

8 Právní úprava Živtní a existenční minimum je upraven záknem č. 110/2006 Sb., ţivtním a existenčním minimu, ve znění pzdějších předpisů. Částky živtníh a existenčníh minima platné d jsu stanveny nařízením vlády č. 409/2011 Sb., zvýšení částek ţivtníh minima a existenčníh minima. Hlavní vyuţití Hlavní vyuţití živtníh a existenčníh minima je v zákně č. 111/2006 Sb., pmci v hmtné nuzi. Živtní minimum plní rzhdující úlhu při psuzvání hmtné nuze i jak sciálně-chranná veličina. Živtní a existenční minimum je využíván také v zákně č. 117/1995 Sb., státní sciální pdpře, ve znění pzdějších předpisů, při zjišťvání nárku na dávky, které zabezpečují adresnu pmc rdinám s dětmi ve stanvených sciálních situacích (u přídavku na dítě a prdnéh). V případě dávek pěstunské péče tvří základ pr výpčet jejich výše. Další využití živtníh minima je například v sudní praxi pr stanvení alimentačních pvinnstí, v případě exekucí pr nezabavitelné částky apd. Náklady na bydlení Živtní minimum ani existenční minimum nezahrnují nezbytné náklady na bydlení. Ochrana v blasti bydlení je řešena v rámci systému státní sciální pdpry pskytváním příspěvku na bydlení a v systému pmci v hmtné nuzi dplatkem na bydlení. Částky ţivtníh minima platné d v Kč za měsíc pr jedntlivce pr první dspělu sbu v dmácnsti pr druhu a další dspělu sbu v dmácnsti pr nezapatřené dítě ve věku d 6 let aţ 15 let aţ 26 let (nezapatřené) Živtní minimum je sučtem všech částek živtníh minima jedntlivých členů dmácnsti. Částka existenčníh minima platná d v Kč za měsíc existenční minimum (z 10)

9 Příklady ţivtníh minima různých typů dmácnstí v Kč za měsíc jedntlivec dspělí ( ) 1 dspělý, 1 dítě ve věku 5 let ( ) 2 dspělí, 1 dítě ve věku 5 let ( ) 2 dspělí, 2 děti ve věku 8 a 16 let ( ) 2 dspělí, 3 děti ve věku 5, 8 a 16 let ( ) Splečně psuzvané sby rdiče a nezletilé nezapatřené děti, manželé neb registrvaní partneři, rdiče a děti nezletilé zapatřené neb zletilé, pkud tyt děti s rdiči užívají byt a nejsu psuzvány s jinými sbami, jiné sby splečně užívající byt, pkud neprkáží, že splu trvale nežijí a splečně neuhrazují náklady na své ptřeby. Splečně psuzvanými sbami jsu i sby, které se přechdně, z důvdů sustavné přípravy na buducí pvlání, zdravtních neb pracvních (včetně dbrvlnické služby), zdržují mim byt. Zapčitatelné příjmy S živtním minimem se prvnávají všechny čisté peněţní příjmy jedntlivce neb splečně psuzvaných sb (z pracvní činnsti, z pdnikání, z kapitálvéh majetku, z prnájmu, důchdy, dávky nemcenskéh pjištění, dávky státní sciální pdpry a statní sciální dávky, pdpry v nezaměstnansti a při rekvalifikaci, výživné atd.) s výjimku: příspěvku na bydlení, dplatku na bydlení a jednrázvých sciálních dávek, příjmů z prdeje nemvitstí a dstupnéh za uvlnění bytu pužitých k úhradě nákladů na uspkjení bytvé ptřeby, náhrady škdy a finančních prstředků na dstranění následků živelní phrmy, peněžní pmci bětem trestné činnsti, sciální výpmci pskytvané zaměstnavatelem, pdpry z prstředků nadací a bčanských sdružení, stipendií, dměn za darvání krve, daňvéh bnusu, příspěvku na péči (v kruhu splečně psuzvaných sb), části příspěvku na úhradu ptřeb dítěte, který náleží ze zdravtních důvdů, příspěvku na mbilitu a příspěvku na zvláštní pmůcku, zvláštníh příspěvku k důchdu pr účastníky nárdníh bje za vznik a svbzení Českslvenska, příjmů plynucíh na základě rzhdnutí Evrpskéh sudu pr lidská práva z titulu spravedlivéh zadstiučinění neb z titulu smírnéh urvnání záležitstí. Valrizace ţivtníh a existenčníh minima Živtní a existenční minimum je zvyšván nařízením vlády. 9 (z 10)

10 Při zvyšvání částek živtníh a existenčníh minima se zachvává jejich reálná úrveň. Vláda je zmcněna zvyšvat částky živtníh a existenčníh minima d 1. ledna pdle skutečnéh vývje sptřebitelských cen, pkud nárůst nákladů na výţivu a na statní základní sbní ptřeby přesáhne ve stanveném rzhdném bdbí 5 %. Částky živtníh a existenčníh minima může vláda za mimřádných klnstí zvýšit také mim termín pravidelné valrizace. Infrmace a ţádsti Žádsti dávky pmci v hmtné nuzi a dávky státní sciální pdpry se pdávají na kntaktních pracvištích krajských pbček Úřadu práce České republiky pdle místa trvaléh pbytu sby. Luděk Šebrle, analytik rzbrář JUDr. Petr Večeř, veducí ESO OSŽ-ústředí 10 (z 10)

Systém finančních dávek určených převážně pro rodiny s nezaopatřenými dětmi.

Systém finančních dávek určených převážně pro rodiny s nezaopatřenými dětmi. Otázka: Státní sociální podpora Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): Dorilas Státní sociální podpora druhy dávek, nárokovost Státní sociální podpora je třetím pilířem sociální politiky Systém

Více

Systém státní sociální podpory

Systém státní sociální podpory Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 7 Systém státní sociální podpory Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb

Více

Legislativní změny od modul PAM

Legislativní změny od modul PAM Legislativní změny d 1. 1. 2017 - mdul PAM 1. NAŘÍZENÍ VLÁDY 336/2016 Sb., KTERÝM SE MĚNÍ NV 567/2006 Sb. O MINIMÁLNÍ MZDĚ, O NEJNIŽŠÍCH ÚROVNÍCH ZARUČENÉ MZDY. MINIMÁLNÍ MZDA Výše měsíční minimální mzdy

Více

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11.

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11. PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE 27. 11. 2015, Praha PŘEDSTAVENÍ VÝZEV PŘEDSTAVENÍ VÝZEV Pdpra vybudvání a

Více

Téma č. 6 Mzdy, zákonné odvody a daně. Mzdy a zákonné odvody

Téma č. 6 Mzdy, zákonné odvody a daně. Mzdy a zákonné odvody Mzdy a záknné dvdy MZDA pracvně-právní vztah = vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem pracvně-právní vztah se řídí zákníkem práce, kde je uveden, že zaměstnanci za vyknanu práci náleží MZDA je t částka,

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

Dávky státní sociální podpory

Dávky státní sociální podpory Dávky státní sociální podpory Tyto dávky najdeme v zákonu č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Kde lze o dávky SSP požádat? O dávky SSP se žádá na pracovištích úřadů

Více

Vydávání opisů matričních dokladů

Vydávání opisů matričních dokladů 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání živtní situace Vydávání pisů matričních dkladů 4. Základní infrmace k živtní situaci Opisy matričních dkladů (rdnéh, ddacíh neb úmrtníh listu) vydá matriční úřad,

Více

Státní sociální podpora po 1. lednu 2008

Státní sociální podpora po 1. lednu 2008 Státní sociální podpora po 1. lednu 2008 Přijetím zákona č. 261/2007 o stabilizaci veřejných rozpočtů, dochází od 1. ledna 2008 ke změnám dávek poskytovaných podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka

Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Pdklady pr jednání zastupitelstva města Lanškrun dne: 18.12.2018 Čísl jednání: 6 Čísl jednací: MULA 39292/2018 Pčet l. dk.: Pčet přílh: Pčet l. přílh: Spis. znak: 101.2.1 Datum: 11.12.2018 Název materiálu:

Více

b) od 50 % do 79 %, považuje se dítě či osoba za dlouhodobě zdravotně postiženou,

b) od 50 % do 79 %, považuje se dítě či osoba za dlouhodobě zdravotně postiženou, o peněžních dávkách státní sociální podpory a sociální péče Státní sociální podpora Systém státní sociální podpory je upraven zákonem č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.

Více

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Nabídka služby DOZP 1. pskytnutí ubytvání - ubytvání - úklid, praní a drbné pravy lžníh a sbníh prádla a šacení, žehlení Služba je pskytvána ve dvu střediscích. Středisk Rumburk 2 dmácnsti p 5 klientech,

Více

Změny státní sociální podpory po 1. lednu 2007

Změny státní sociální podpory po 1. lednu 2007 Změny státní sociální podpory po 1. lednu 2007 V návaznosti na novou úpravu životního minima, kterou přináší zákon č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu, dochází od 1. ledna 2007 ke změnám dávek

Více

Dohoda o výkonu pěstounské péče

Dohoda o výkonu pěstounské péče Dhda výknu pěstunské péče Název rganizace: Centrum pr dítě a rdinu LATUS Právní frma: bčanské sdružení se sídlem Nýřanská 34, 323 26 Plzeň IČ: 22767452 reg. MVČR 4.11.2011.pd č.j. VS/1-1/86 311/11-R zast.

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, POBOČKA PÍSEK KARLA ČAPKA 2549, 397 01 PÍSEK IČO: 708 698 12 ZŘIZOVATEL: JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI Jihčeský kraj vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva kraje čísl 158/2003/ZK ze dne 24. června 2003 ve smyslu ustanvení 16, dst. (1), zákna čísl 20/1987 Sb., státní památkvé péči, v platném znění,

Více

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ Irena Tlapákvá duben 2015 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA vzdělávání sb se speciálními vzdělávacími ptřebami zavedení registru pedaggických pracvníků přijímání d přípravných tříd základní

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE 24. 07. 2013 ZADAVATEL: Česká republika Ministerstv práce a sciálních věcí Sídlem: Na Příčním právu 1/376, 128 01 Praha 2 Jednající: Ing. Janem Havránkem,

Více

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349 Systém sociálního zabezpečení (někdy se též používá pojem sociální ochrana) v České republice tvoří tři základní systémy: sociální pojištění státního sociální podpora sociální pomoc (péče). Systém sociálního

Více

STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA V

STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA V STÁTNÍ SOCIÁLNÍ PODPORA V ROCE 2011 A 2012 Mgr. Taťána Svobodová vedoucí oddělení SSP Úřad práce ČR krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Hodonín 21.9.2011 Program semináře: Obecné informace Právní

Více

Minimální mzda, mzdové tarify a příplatky za práci v noci a ve škodlivém prostředí

Minimální mzda, mzdové tarify a příplatky za práci v noci a ve škodlivém prostředí Zákn daních z příjmu Daň z příjmu právnických sb Sazby daně z příjmu právnických sb Od 1.1. 2004 1.1. 31.12. 2003 1.1. 31.12. 2002 Sazba 28 % 31% 31% Sazby daně z příjmu fyzických sb V rce 2004 zůstávají

Více

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91 STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, splek (dále jen MH) Sídl: Hřbitvní 29, Ivančice, 664 91 II. Charakteristika MH a) Sdružení je dbrvlným nevládním neziskvým sdružením vzniklým pdle zákna č. 83/1990

Více

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691 Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 INFORMACE O POVINNÉM SUBJEKTU pdle vyhlášky č. 442/2006 Sb. Označení a uvzvací Obsah plžky text 1. Název Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 2.

Více

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance)

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance) Základní zaměření dvu typů seminářů a jejich bsahvá náplň má za cíl pskytnut veducím zaměstnancům v becné rvině infrmace zákníku práce a dalších suvisejících právních úpravách, včetně infrmací prblematice

Více

Změny a aktuální problémy daní z příjmů a účetnictví v roce 2018 a 2019

Změny a aktuální problémy daní z příjmů a účetnictví v roce 2018 a 2019 Změny a aktuální prblémy daní z příjmů a účetnictví v rce 2018 a 2019 Čísl šklení: 1828 Datum: 07.12.2018, 9.00 14.00h (prezence d 8.30h) Lektr: Ing. Jiří Klíma, daňvý pradce Cílem šklení je předat psluchačům

Více

Důchodové zdravotní a sociální pojištění, DPH, pokladna PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců

Důchodové zdravotní a sociální pojištění, DPH, pokladna PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců Důchdvé zdravtní a sciální pjištění, DPH, pkladna PRO-BIO Svaz eklgických zemědělců TOTO VZDĚLÁVÁNÍ JE FINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ ESF PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST A STÁTNÍM

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Stavba

Více

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu Článek 1 Stanvy SKODAMOTOR Veterán Klubu Název, půsbnst, sídl a symbly 1. SKODAMOTOR Veterán Klub (SVK) je samstatným suverénním a dbrvlným bčanským sdružením zájemců v blasti histrie mtrismu, zalžené

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

Ceník poskytovaných služeb. Pobytová odlehčovací služba. Dle zákona č.108/1996 Sb., 44 a z vyhlášky č.505/2006 Sb. 10, ve znění pozdějších

Ceník poskytovaných služeb. Pobytová odlehčovací služba. Dle zákona č.108/1996 Sb., 44 a z vyhlášky č.505/2006 Sb. 10, ve znění pozdějších ODLEHČOVACÍ SLUŽBA Arnltice 100, 407 14 Arnltice u Děčína prvzvna: Škrupva 302/17, 405 02 Děčín II Tel.: 474 524 025 Mb.: 733 553 043 E-mail: valerie@valerie-hmecare.cz www.valerie-hmecare.cz Ceník pskytvaných

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Pvinně zveřejňvané infrmace 1. 1) Oficiální název Obec Tčník 2) Důvd a způsb zalžení Obec Tčník vznikla jak územní samsprávná jedntka v suladu s 1 a 2 zákna č. 367/1990 Sb. bcích a dle 4 tht zákna vystupuje

Více

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK?

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? Knzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? I. Pjem aneb c se jedná (článek IX. Metdiky) Zisk = skutečné výnsy mínus skutečné náklady

Více

Narození dítěte vydávání rodných listů (prvopis)

Narození dítěte vydávání rodných listů (prvopis) 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání (název) živtní situace Narzení dítěte vydávání rdných listů (prvpis) 4. Základní infrmace k živtní situaci Příslušný k zápisu narzení je matriční úřad, v jehž

Více

Životní minimum obecně Definice životního a existenčního minima Životní minimum je minimální společensky uznaná hranice peněžních příjmů k zajištění v

Životní minimum obecně Definice životního a existenčního minima Životní minimum je minimální společensky uznaná hranice peněžních příjmů k zajištění v Přednáška č.6 II. pilíř sociálního zabezpečení (ČR) - Státní sociální podpora Životní minimum obecně Definice životního a existenčního minima Životní minimum je minimální společensky uznaná hranice peněžních

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB dle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady EU 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DZR Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, Dmv se zvláštním režimem DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76

Více

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob LFS ad hc mdule 2011 n empyment f disabled peple 9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravtně pstižených sb Ad hc mdul 2011 bude šetřen na 1. vlně (resp. pdle čtvrtletí zařazení sčítacíh

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

PŘIPRAVOVANÉ LEGISLATIVNÍ ZMĚNY V OH Z POHLEDU MĚST A OBCÍ

PŘIPRAVOVANÉ LEGISLATIVNÍ ZMĚNY V OH Z POHLEDU MĚST A OBCÍ 1 PŘIPRAVOVANÉ LEGISLATIVNÍ ZMĚNY V OH Z POHLEDU MĚST A OBCÍ PRÁVNÍ PŘEDPISY V OH Zákn č. 185/2001 Sb., dpadech, v platném znění Zákn č. 477/2001 Sb., balech a změně některých záknů, v platném znění -

Více

Vliv dodacích položek ICOTERMS na uplatňování DPH v zahraničním obchodě se zbožím v EU i mimo EU

Vliv dodacích položek ICOTERMS na uplatňování DPH v zahraničním obchodě se zbožím v EU i mimo EU Vliv ddacích plžek ICOTERMS na uplatňvání DPH v zahraničním bchdě se zbžím v EU i mim EU Čísl šklení: 1824 Datum: 16.11.2018, 9.00 14.00h (prezence d 8.30h)d 8.30h) Lektr: Marek Reinha, pradce v blasti

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DS Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE I / Cíle

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu Oznámení vyhlášení výběrvéh řízení na služební míst veducíh inspektra Oblastníh inspektrátu práce pr hlavní měst Prahu Praha 18. srpna 2015 Č. j. MV-108490-4/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pr státní

Více

4.-13.5. Český jazyk a literatura. Povinná zkouška. Písemná práce (10 témat zadaných Centrem, výběr)

4.-13.5. Český jazyk a literatura. Povinná zkouška. Písemná práce (10 témat zadaných Centrem, výběr) 4.37. Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2014/ Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr

Více

Obecné informace podle 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), o uskutečněných kontrolách za rok 2018

Obecné informace podle 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), o uskutečněných kontrolách za rok 2018 Měst Vrchlabí Městský úřad Vrchlabí, kancelář starsty Zámek 1, 543 01 Vrchlabí Obecné infrmace pdle 26 zákna č. 255/2012 Sb., kntrle (kntrlní řád), uskutečněných kntrlách za rk 2018 Obsah: 1. Kntrly prvedené

Více

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům Centrum sciálních služeb Jindřichův Hradec Dmv Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárku Vnitřní předpis směrnice č. 109/2014 Pravidla pr pskytvání fakultativních služeb klientům I. Obecná ustanvení

Více

Informace k udělení státního občanství České republiky

Informace k udělení státního občanství České republiky Infrmace k udělení státníh bčanství České republiky O udělení státníh bčanství České republiky rzhduje Ministerstv vnitra. Na udělení státníh bčanství České republiky není právní nárk. I. Pdmínky udělení

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA zapsané ve veřejném rejstříku, vedeném Krajským bchdním sudem v Ostravě, ddíl Dr. XXII, vlžka 392. IČ: 00 40 84 41 schválený shrmážděním delegátů SBD Pruba 28. 5. 2015 Ing.

Více

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ Sankce OBSAH 1 UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 2 NEOPRÁVNĚNÉ NÁROKOVÁNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 3 PODMÍNKY UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 4 VÝŠE SMLUVNÍ POKUTY...

Více

Státní sociální podpora

Státní sociální podpora Státní sociální podpora Systém státní sociální podpory je upraven zákonem č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Státní správu podle tohoto zákona vykonávají od 1.4.2004

Více

Daňový. Zpravodaj vznikl ve spolupráci se členem AMSP ČR společností Akont mezinárodní daňové poradenství, (WWW.AKONT.CZ) Kontakt pro Vaše dotazy:

Daňový. Zpravodaj vznikl ve spolupráci se členem AMSP ČR společností Akont mezinárodní daňové poradenství, (WWW.AKONT.CZ) Kontakt pro Vaše dotazy: Čísl: 1/2015 Datum vydání: 9.2.2015 Daňvý gg zpravdaj Obsah I. NOVINKY V ZÁKONĚ Č. 586/1992 SB., O DANÍCH Z PŘÍJMŮ...2 II. NOVINKY V ZÁKONĚ Č. 235/2004 SB., O DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY...3 III. NOVINKY V

Více

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 Smluva závazku veřejné služby zabezpečení lékařské phtvstní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 uzavřená pdle ust. 1746 dst. 2 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, ve znění pzdějších předpisů S m l u v n í s

Více

Smlouva o nájmu nebytového prostoru

Smlouva o nájmu nebytového prostoru Smluva nájmu nebytvéh prstru 0. SMLUVNÍ STRANY Jmén (dplňte) datum narzení: (dplňte) trvale bytem v(dplňte) Upzrnění: Tat smluva bude brzy aktualizvána na základě nvely Občanskéh zákníku. Děkujeme za pchpení.

Více

BYT: 1. ŽADATEL 2. ŽADATEL. příjmení. jméno. titul. číslo OP. OP vydaný dne. adresa současného trvalého pobytu dle OP s uvedením PSČ a odkdy

BYT: 1. ŽADATEL 2. ŽADATEL. příjmení. jméno. titul. číslo OP. OP vydaný dne. adresa současného trvalého pobytu dle OP s uvedením PSČ a odkdy dbr majetkprávní Žádst uzavření nvé smluvy nájmu bytu 1 z 7 ŽÁDOST O UZAVŘENÍ NOVÉ SMLOUVY O NÁJMU BYTU (např. prdlužení nájmu bytu, bnva nájmu bytu, z důvdu rzvdu manželství, sňatku, zúžení sb splečných

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Druh

Více

Konkrétní varianty opatření směřujících ke zvýšení zásluhovosti a narovnání transferů mezi rodinou a společností

Konkrétní varianty opatření směřujících ke zvýšení zásluhovosti a narovnání transferů mezi rodinou a společností Knkrétní varianty patření směřujících ke zvýšení zásluhvsti a narvnání transferů mezi rdinu a splečnstí Odbrná kmise pr důchdvu refrmu. Pracvní materiál týmu č. 3 Kmplexní analýzy, zásluhvst a transfery,

Více

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017 Výzva č. 3/2017 Dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality v rce 2017 Měst Orlvá na základě usnesení Rady města Orlvé vyhlašuje dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality pr rk 2017 Prgram

Více

ve školním roce 2017/18

ve školním roce 2017/18 Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2017/18 Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr šklní

Více

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK PŘIMĚŘENÝ ZISK článek IX. Prgramu pr pskytvání finanční pdpry z rzpčtu Zlínskéh kraje k zajištění dstupnsti sciálních služeb na území Zlínskéh kraje pr rk 2019 OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0068T4T* UOHSX0068T4T ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S539/2014/VZ-16583/2014/532/IBu Brn 7. srpna 2014 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Sociální fond - úpravy navazující na novelu zákona o obcích. Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka

Sociální fond - úpravy navazující na novelu zákona o obcích. Ing. Petra Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka Pdklady pr jednání zastupitelstva města Lanškrun dne: 20.03.2018 Čísl jednání: 1 Čísl jednací: MULA 8060/2018 Pčet l. dk.: Pčet přílh: Pčet l. přílh: Spis. znak: 101.2.1 Datum: 14.03.2018 Název materiálu:

Více

Zásady dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby v Královéhradeckém kraji pro rok 2012.

Zásady dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby v Královéhradeckém kraji pro rok 2012. Zásady dtačníh prgramu pr pdpru činnstí, které navazují, kperují neb rzšiřují sciální služby v Králvéhradeckém kraji pr rk 2012. I. Úvdní ustanvení Nestátní neziskvé subjekty, právnické a fyzické sby vyvíjející

Více

a) DOZP Hliňany: b) DOZP Všebořice: c) DOZP Trmice:

a) DOZP Hliňany: b) DOZP Všebořice: c) DOZP Trmice: Čajkvskéh 1908/82, 400 01 Ústí nad Labem-centrum, IČ:75149541, tel.: 475 666 610, fax: 475 666 620, email:dzp@dzp-ul.cz Organizační struktura rganizace Dmvy pr sby se zdravtním pstižením Ústí nad Labem,

Více

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Obsah: 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ...

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Vybudvání jazykvé labratře

Více

Základní umělecká škola, Krnov, Hlavní náměstí 9, příspěvková organizace, PSČ , IČO

Základní umělecká škola, Krnov, Hlavní náměstí 9, příspěvková organizace, PSČ , IČO Základní umělecká škla, Krnv, Hlavní náměstí 9, příspěvkvá rganizace, PSČ 794 01, IČO 60780541 Tel. +420 554 611 030, e-mail: inf@zuskrnv.cz, www.zuskrnv.cz Ochrana sbních údajů infrmace zpracvání sbních

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Odbr správní Dpručeně/DS Váš dpis zn.: Ze dne: Čísl jednací: Spisvá zn.: OS-D/2625/17-2/Mi Dle rzdělvníku Vyřizuje: Jsef Mikulec Telefn: 572 805 381 E-mail: jsef.mikulec@ub.cz Datum: 2017-08-16 Vypraven

Více

odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik Příloha č. 2. e. ZÁPIS MANŽELSTVÍ Oznamovací povinnost matričních úřadů září 2018

odbor všeobecné správy oddělení státního občanství a matrik Příloha č. 2. e. ZÁPIS MANŽELSTVÍ Oznamovací povinnost matričních úřadů září 2018 dbr všebecné správy ddělení státníh bčanství a matrik Přílha č. 2. e. ZÁPIS MANŽELSTVÍ Oznamvací pvinnst matričních úřadů září 2018 Zápis uzavření manželství snubenec je SO ČR Kd znamuje MÚ, který zapsal

Více

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka maléh rzsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 12 dst. 3 a 18 dst. 5 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

M P S V ODBOR SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ

M P S V ODBOR SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ Pjistněmatematická zpráva důchdvém pjištění 2 0 1 7 M P S V ODBOR SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ Obsah Úvd... 3 Základní infrmace důchdvém systému... 4 Ppis systému... 4 Základní důchdvé pjištění... 4 Organizace

Více

3. Dávky státní sociální podpory a pěstounské péče

3. Dávky státní sociální podpory a pěstounské péče Vybrané údaje o sociálním zabezpečení za rok 3. Dávky státní sociální podpory a pěstounské péče Systém státní sociální podpory (upraven zákonem č.117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších

Více

Didaktický test. Didaktický test

Didaktický test. Didaktický test Maturitní zkuška na Cyrilmetdějském gymnáziu ve šklním rce 2013/14 Průběh a rzsah maturitní zkušky na gymnáziu stanví 77 a další zákna č.561/2004 a vyhláška MŠMT č.177/2009 Sb. v aktuálním znění. Pr šklní

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva Přídavky na děti v mezinárdních případech (Evrpská unie, Evrpský hspdářský prstr a Švýcarsk) Pužití nadstátníh práva Tent prspekt Vám má pskytnut přehled zvláštnstech v mezinárdních případech. Všebecné

Více

Seminář pro žadatele k Výzvám MAS pro OP Zaměstnanost Náklo

Seminář pro žadatele k Výzvám MAS pro OP Zaměstnanost Náklo Seminář pr žadatele k Výzvám MAS pr OP Zaměstnanst 13.5.2019 Nákl 843/03_16_047/CLLD_15_01_004 II. výzva OP Zaměstnanst (2019) pdpra prrdinných patření MAS Mravská cesta Výzva je dstupná na webvých stránkách

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM PRÁVNÍ ODBOR VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PRÁVNÍHO ODBORU ZA ROK 2010 Dne 18.2.2011 Zpracvala Mgr. Olga Vrublvá, veducí právníh dbru 1 Obsah: 1. Úvd 2. Přehled nejdůležitějších

Více

Zpracovatel: IVRO, v.o.s.

Zpracovatel: IVRO, v.o.s. POZNESS Pznáním k lepším sciálním službám Zpracvatel: IVRO, v..s. Přílha č. 1 Srvnání sciálních služeb pr seniry na území Jihčeskéh kraje a Dlníh Rakuska Strana 2 1 PŘÍLOHA Č. 1 SROVNÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky (bude dplněn MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, ddávka neb stavební práce): x Chceme se učit, abychm zůstali knkurencí Nákup služeb Datum vyhlášení

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016 *UOHSX0084T2L* UOHSX0084T2L ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brn: 22. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

Informace pro občany České republiky o podmínkách hlasování ve volbách do Evropského parlamentu na území České republiky

Informace pro občany České republiky o podmínkách hlasování ve volbách do Evropského parlamentu na území České republiky Infrmace pr bčany České republiky pdmínkách hlasvání ve vlbách d Evrpskéh parlamentu na území České republiky Vlby d Evrpskéh parlamentu na území České republiky upravuje zákn č. 62/2003 Sb., vlbách d

Více

UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ SYSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ V ČR A V KOMPARACI SE ZEMĚMI EU IVANA DRDLOVÁ

UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ SYSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ V ČR A V KOMPARACI SE ZEMĚMI EU IVANA DRDLOVÁ UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ SYSTÉM SOCIÁLNÍHO POJIŠTĚNÍ V ČR A V KOMPARACI SE ZEMĚMI EU IVANA DRDLOVÁ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2008 PODĚKOVÁNÍ Hlavní pděkvání patří panu dc. Ing. Jarslavu

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Metodická pomůcka. Využívání záruk ČMZRB k zajišťování bankovních úvěrů

Metodická pomůcka. Využívání záruk ČMZRB k zajišťování bankovních úvěrů Metdická pmůcka Využívání záruk ČMZRB k zajišťvání bankvních úvěrů Cílem pmůcky je minimalizvat pdíl případů, kdy je nutn zamítnut žádst pskytnutí záruky z důvdu nesuladu s klíčvými pdmínkami prgramu pdpry.

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany:

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Smluva uzavření buducí kupní smluvy Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: 1. Jmén buducíh prdávajícíh, r.č..., bytem., jak buducí prdávající na straně jedné (dále jen buducí prdávající

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dvednsti.p.s. Výrční zpráva Nadání a dvednsti.p.s. za rk 2012 je zpracvána v suladu s ustanvením 21 zákna čísl 248/1995 Sb., becně prspěšných splečnstech. V Praze dne

Více

Sídlo: Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 78. Sídlo: Praha 1, Jindřišská 873/27, PSČ 110 00 IČO: 256 09 688

Sídlo: Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 78. Sídlo: Praha 1, Jindřišská 873/27, PSČ 110 00 IČO: 256 09 688 Pravidla marketingvé akce s názvem SOUTĚŽ S VODAFONE KREDITNÍ KARTOU Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel marketingvé akce Sutěž s Vdafne Kreditní kartu (dále jen "marketingvá akce"). Tat

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web:

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web: Základní škla Kjetín, náměstí Míru 83 telefn 581762036, IČO 61985571 e-mail: skla@zsnammiru.kjetin.cz web: www.zskjetin.cz ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Prjednán na pedaggické radě dne 3. 9. 2012 Platnst d 3. 9.

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Odbr správní DS Váš dpis zn.: Ze dne: Čísl jednací: Spisvá zn.: OS-D/0232/17-2/Mi Dle rzdělvníku Vyřizuje: Jsef Mikulec Telefn: 572 805 381 E-mail: jsef.mikulec@ub.cz Datum: 2017-01-31 Vypraven dne: 2017-01-31

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP Přílha č. 1 Ministerstv průmyslu a bchdu České republiky Sekce fndů EU Řídící rgán OP PIK VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Pradenské služby pr MSP Platnst d: 22. 07. 2019

Více

Povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků

Povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracval: Lubš Klasna, ředitel škly Prjednán na pracvní pradě dne: 31. srpna 2006 Šklní řád nabývá platnsti de dne: 4. září 2006 Šklní řád Základní umělecké škly, Rkycany, Jiráskva 181 vydává

Více

Žádosti o informace podle zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím se podávají

Žádosti o informace podle zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím se podávají Žádsti infrmace pdle zákna 106/1999 Sb. svbdném přístupu k infrmacím se pdávají ústně v kanceláři úřadu písemně sbně v kanceláři úřadu neb pštu na adresu úřadu Obecní úřad Úherce K Mexiku 94, Úherce 330

Více

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku Smluva pskytnutí péče dítě předšklníh věku (uzavřené pdle zákna č. 40/1964 Sb., ve znění pzdějších předpisů) Šklka Ježeček, s.r.., se sídlem Na Králvě 668/5, Praha Slivenec 154 00 IČ 24659215, DIČ CZ24659215

Více

Změny ve mzdách systému EKONOM od 1.1.2014

Změny ve mzdách systému EKONOM od 1.1.2014 Změny ve mzdách systému EKONOM d 1.1.2014 1. Změna parametrů pr mzdy: V parametrech se mění hdnty s hledem na pčet parametrů jsu rzděleny d dvu brazvek mezi kterými se přepíná pmcí kláves PgUp/PgDn: Parametry,

Více

Zpracoval: Zrevidoval: Schválil: Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis

Zpracoval: Zrevidoval: Schválil: Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis Tabulka 1 - Evidence prcesu přípravy, schválení a revizí (kapitly) Metdickéh pkynu pr přípravu pdkladů pr psuzení finančníh zdraví žadatele Vydání č. Platné d 1 3. 1. 2008 Zpracval: Zrevidval: Schválil:

Více

Informace pro občany jiných členských států EU o podmínkách hlasování ve volbách do Evropského parlamentu na území České republiky

Informace pro občany jiných členských států EU o podmínkách hlasování ve volbách do Evropského parlamentu na území České republiky Infrmace pr bčany jiných členských států EU pdmínkách hlasvání ve vlbách d Evrpskéh parlamentu na území České republiky Vlby d Evrpskéh parlamentu na území České republiky upravuje zákn č. 62/2003 Sb.,

Více