Jiří Kroneisl PREZENTACE ČINNOSTI CELNÍ SPRÁVY ČR V OBLASTI OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jiří Kroneisl PREZENTACE ČINNOSTI CELNÍ SPRÁVY ČR V OBLASTI OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ"

Transkript

1 Jiří Kroneisl PREZENTACE ČINNOSTI CELNÍ SPRÁVY ČR V OBLASTI OCHRANY DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ

2 Základní informace Celní správa České republiky je jedním z orgánů státní správy, které se podílejí na ochraně práv duševního vlastnictví. Při výkonu svých pravomocí v této oblasti se řídí zejména následujícími předpisy: - nařízením Rady (ES) č. 1383/2003 ze dne 22. července 2003, o přijímání opatření celních orgánů proti zboží podezřelému z porušení určitých práv duševního vlastnictví a o opatřeních, která mají být přijata proti zboží, o kterém bylo zjištěno, že tato práva porušilo, v platném znění, - nařízením Komise (ES) č. 1891/2004 ze dne 21. října 2004, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 1383/2003 o zásahu celních orgánů proti zboží podezřelému z porušení některých práv k duševnímu vlastnictví a opatření, která mají být přijata vůči zboží, o kterém bylo zjištěno, že tato práva porušilo, v platném znění, - zákonem č. 191/1999 Sb., o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, - zákonem č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů

3 HAMBURG - přístav

4 KONTEJNERY KONTEJNER 20 Vnější rozměr Délka 6058 mm Šířka 2438 mm Výška 2591 mm Váha 2200 kg KONTEJNER 40 Vnější rozměr Délka mm Šířka 2438 mm Výška 2591 mm Váha 3800 kg

5 MOBILNÍ RENTGEN

6 RTG - SNÍMEK

7 ILEGÁLNÍ VÝROBA CIGARET

8 ILEGÁLNÍ VÝROBA CD a DVD

9 K ochraně práv duševního vlastnictví lze požádat CS 1) o přijetí opatření k zabránění porušování příslušných práv duševního vlastnictví, pokud se jedná o zboží podléhající celnímu dohledu. Žádost o přijetí opatření se podává u Celního ředitelství Hradec Králové. Žádost o přijetí opatření celních orgánů může být podána držitelem příslušného práva, jeho zástupcem, osobou oprávněnou užívat příslušné právo nebo jejím zástupcem pro následující práva duševního vlastnictví: a) s účinky pouze pro Českou republiku ochranná známka průmyslový vzor autorské právo nebo právo příbuzné patent dodatkové ochranné osvědčení chráněné označení původu chráněné zeměpisné označení odrůdové právo zeměpisné označení pro lihoviny b) s účinky pro celou EU (pokud je dotčené právo registrováno u příslušného úřadu) ochranná známka podle práva Společenství průmyslový vzor Společenství dodatkové ochranné osvědčení označení původu chráněné Společenstvím zeměpisné označení chráněné Společenstvím odrůdové právo zeměpisné označení pro lihoviny Žádost o přijetí opatření se podává na formuláři, jehož vzor je uveden v příloze k nařízení Rady (ES) č. 1891/2004.

10 K ochraně práv duševního vlastnictví lze požádat CS 2) o provedení dozoru na trhu, pokud se jedná o zboží, které celnímu dohledu nepodléhá Dozor celních orgánů na trhu je vykonáván na základě zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, podle kterého nikdo nesmí klamat spotřebitele, uvádět nepravdivé, nedoložené, neúplné, nepřesné, nejasné, dvojsmyslné nebo přehnané údaje anebo zamlčet údaje o skutečných vlastnostech výrobků nebo služeb či úrovni nákupních podmínek. Za klamání spotřebitele se považuje také nabídka nebo prodej výrobků nebo zboží porušujících některá práva duševního vlastnictví, jakož i skladování těchto výrobků nebo zboží za účelem nabídky nebo prodeje. Podnět k provedení kontroly v rámci dozoru na trhu se podává u místně příslušného celního úřadu. Pokud se jedná o provedení dozoru u subjektu, jehož provozovny jsou umístěny v územní působnosti více celních úřadů, pak se podnět podává zpravidla u celního úřadu v jehož územním obvodumá tento subjekt sídlo. Podnět k provedení kontroly se podává volnou formou, formulář není stanoven. Podnět může podat majitel práva duševního vlastnictví nebo jiná osoba, která prokázala právní zájem ve věci (dále jen oprávněná osoba ). Oprávněná osoba je povinna do 15 dnů ode dne podání podnětu složit místně příslušnému celnímu úřadu jistotu za účelem úhrady nákladů celního úřadu v případech, kdy kontrolou nebude prokázána oprávněnost podnětu. Oprávněností podnětu se rozumí zjištění celního úřadu na základě kontroly, že dochází k porušování zákazu nabídky nebo prodeje výrobků nebo zboží porušujících některá práva duševního vlastnictví, nebo i skladování těchto výrobků nebo zboží za účelem jejich nabídky nebo prodeje. Pokud není jistota ve stanovené lhůtě a požadované výši složena, nemá celní úřad povinnost daný podnět prošetřit. Základ pro výpočet výše jistoty byl stanoven pro rok 2010 na částku Kč na člena kontrolní skupiny a den kontroly.

11 K ochraně práv duševního vlastnictví lze požádat CS Je-li kontrolou provedenou celním úřadem na základě podnětu prokázána jeho oprávněnost, je celní úřad povinen jistotu poukázat zpět oprávněné osobě do 10 dnů od ukončení kontroly. V případě provedení kontroly v rámci dozoru na trhu je celní úřad oprávněn vyzvat majitele práva, aby ve lhůtě 15 pracovních dnů ode dne doručení výzvy předložil celnímu úřadu dokumentaci potřebnou k provedení posouzení výrobků nebo zboží. Kontrola celního úřadu se zahajuje vyrozuměním kontrolované osoby o účelu a předmětu kontroly. V rámci kontroly celní úřad prvotně prověřuje, zda nabídkou, prodejem nebo skladováním výrobků nebo zboží za účelem jejich nabídky nebo prodeje nedochází ke klamání spotřebitele tím, že se v těchto případech jedná o výrobky nebo zboží, které porušují práva duševního vlastnictví. Na základě zjištění výrobků nebo zboží, které porušují práva duševního vlastnictví celní úřad provede řízení o porušení právních předpisů. V případě rozhodnutí o uložení sankce pokuty celní úřad současně rozhodne o uložení propadnutí nebo zabrání výrobků nebo zboží. Zajištění výrobků nebo zboží trvá do doby, než celní úřad pravomocně rozhodne o jejich propadnutí nebo zabrání, nebo do doby, než celní úřad rozhodnutím zruší zajištění výrobků nebo zboží, jestliže se prokáže, že se nejedná o výrobky nebo zboží porušující práva duševního vlastnictví. Je-li v rámci řízení o porušení právních předpisů pravomocně rozhodnuto, že došlo ke klamání spotřebitele, uloží celní úřad rozhodnutím kontrolované osobě, která výrobky nebo zboží nabízela, prodávala nebo skladovala, povinnost uhradit náklady, které celnímu úřadu prokazatelně vznikly na zajištění, přepravu a skladování předmětných výrobků nebo zboží, a tove lhůtě 30dnů odedne doručení rozhodnutí.

12 Celní úřad Ústí nad Orlicí párů dámské obuvi porušující práva DIOR. Zboží bylo odhaleno při dovozu z Číny.

13 Celní úřad Praha 1 odhalil při dovozu zboží celkem ks bund a triček porušujících práva MONCLER. Zajímavostí je, že se jedná o případ, kdy jsou markanty ochranných známek zakryty textilní nášivkou či podobným způsobem. Po odstranění jsou potom tyto výrobky nabízeny jako značkové.

14

15 Celní úřad Ústí nad Orlicí - odhaleno párů sportovní obuvi porušující práva ADIDAS, párů sportovní obuvi porušující práva NIKE a 180 párů sportovní obuvi porušující práva LACOSTE. I v tomto případě se jedná o dovoz, kdy jsou markanty ochranných známek zakryty textilní nášivkou či podobným způsobem. Po odstranění jsou potom tyto výrobky nabízeny jako značkové.

16

17

18 Celní úřad Praha Ruzyně - odhaleno ks nabíječek akumulátorů mobilních telefonů porušující práva NOKIA. Uvedené zboží bylo odhaleno v celním řízení při dovozu z Hongkongu.

19 Celní úřad Karlovy Vary - odhaleno párů obuvi porušující práva MAG. Uvedené zboží bylo odhaleno v celním řízení při dovozu z Číny.

20 Celní úřad Praha Ruzyně - při dovozu zboží celkem 120 kusů golfových míčků porušujících práva TITLEIST.

21 Skupinou mobilního dohledu CÚ Liberec - odhaleno 420 kusů tužkových baterií porušující práva BATERIA.

22

23 Celní úřad Praha D5 - odhaleno ks plechovek nealkoholického nápoje porušující práva RED BULL. Uvedené zboží bylo odhaleno v celním řízení při dovozu z Thajska.

24 Celní úřad Cheb - při dovozu zboží celkem ks motorových řetězových pil porušujících práva Stihl. Stejné zboží bylo v několika případech zajištěno také v ostatních zemích EU.

25 V poštovní přepravě bylo odhaleno 10 kusů neznačkových notebooků obsahující software s operačním systémem porušující práva společnosti MICROSOFT. Každý notebook byl balen v samostatném balíčku. Jednalo se o neobchodní zboží.

26 Plánovaná kontrolní akce v souvislosti s podnětem vlastníka ochranné známky BELDEN společnosti BELDEN WIRE & CABLE COMPANY ke kontrole podle 8a odst. 2 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů. Kontrolní akce byla provedena skupinami mobilního dohledu CÚ Plzeň a CÚ Ostrava. V Plzni bylo odhaleno kabelů porušující práva BELDEN. Konkrétně se jednalo o kabelů Belden UTP a kabelů Belden SFTP. V Ostravě se podařilo zajistit UTP kabelů porušující práva BELDEN.

27 Celní úřad Karviná - odhaleno kusů koňaků značky Romanovskij. V tomto případě se jedná o porušení práva zeměpisné označení lihovin. Koňak je možno vyrábět výhradně ve Francii.

28 Skupina mobilního dohledu CÚ Praha D1 - odhaleno celkem kusů dámských silonových ponožek a podkolenek porušujících práva TRIANGL. Uvedené zboží bylo zajištěno na tržnici v Malešicích.

29 Celní úřad Cheb - odhaleno kusů pánských kalhot z bavlny porušující práva LEVI STRAUSS & CO. Uvedené zboží bylo odhaleno v celním řízení při dovozu z Číny.

30 Celní úřad PRAHA D5 - odhaleno párů rukavic porušující práva THINSULATE. Uvedené zboží bylo odhaleno v celním řízení při dovozu z Číny.

31 Celní úřad Praha Ruzyně - odhaleno na 300 tablet okrové barvy porušující práva CIALIS. Uvedené zboží bylo odhaleno v poštovní přepravě při dovozu z Indie. Ve většině případů odhalení padělků léků je dovoz uskutečňován prostřednictvím poštovní přepravy pro fyzické osoby.

32 Celní úřad Praha Ruzyně - odhaleno na 300 sad porušující práva KINGSTON. Každá sada obsahovala 1 ks paměťové karty Micro SD (4 GB) a 1 ks adaptéru na tyto paměťové karty, označené ochrannou známkou společnosti Kingston Technology Corporation. Uvedené zboží bylo odhaleno v celním řízení při letecké dopravě z Číny.

33 Skupina mobilního dohledu CÚ Cheb - provedena kontrola na tržnici v obci Svatý Kříž, okres Cheb. V rámci této kontroly bylo zajištěno 629 kusů zboží porušující různá práva duševního vlastnictví. Jednalo se například o fotbalové dresy BUNDES LIGA, trička ED HARDY, mikiny ADIDAS, bundy JACK WOLFSKIN, ale také hodinky BREITLING, ROLEX a LOUIS VUITTON.

34 DĚKUJI ZA POZORNOST

Z p r a v o d a j r i z i k 1/09

Z p r a v o d a j r i z i k 1/09 Z p r a v o d a j r i z i k DUŠEVNÍ VLASTNICTVÍ 1/09 Vydáno: dne 13. února 2009 Ú v o d n í s l o v o Celní správa České republiky vykonává mimo své tradiční činnosti i kompetence v oblasti kontroly a

Více

Celní správa České republiky

Celní správa České republiky Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 608/2013 ze dne 12. června 2013 o vymáhání práv duševního vlastnictví celními orgány a o zrušení nařízení Rady (ES) č. 1383/2003 Zboží podezřelé z porušení

Více

Česká legislativa. Vydává ministr příslušného ministerstva Konkrétní naplnění opatření daných zákonem

Česká legislativa. Vydává ministr příslušného ministerstva Konkrétní naplnění opatření daných zákonem Česká legislativa Zákony Schvaluje parlament ČR Obecné teze, záměry Vyhlášky Vydává ministr příslušného ministerstva Konkrétní naplnění opatření daných zákonem Harmonizace českých národních předpisů s

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, druhý ročník, okruh Celnictví

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, druhý ročník, okruh Celnictví Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, druhý ročník, okruh Celnictví Studijní materiál vytvořila Ing. Iva Labaštová Období vytvoření VM: prosinec 2012 Klíčová slova: celnictví, struktura

Více

EVROPSKÁ UNIE ŽÁDOST O PŘIJETÍ OPATŘENÍ

EVROPSKÁ UNIE ŽÁDOST O PŘIJETÍ OPATŘENÍ VÝTISK PRO PŘÍSLUŠNÝ CELNÍ ÚTVAR EVROPSKÁ UNIE ŽÁDOST O PŘIJETÍ OPATŘENÍ 1 1 1. Žadatel Vyhrazeno pro úřední záznamy Číslo EORI: DIČ: IČ: Telefon: (+) Mobilní telefon: (+) Fax: (+) Datum doručení Evidenční

Více

Patentové spory, nucené licence, náhrada škody Prof. Ing. Ladislav Jakl, CSc ČVUT, fakulta strojní, 26. 11. 2007

Patentové spory, nucené licence, náhrada škody Prof. Ing. Ladislav Jakl, CSc ČVUT, fakulta strojní, 26. 11. 2007 Patentové spory, nucené licence, náhrada škody Prof. Ing. Ladislav Jakl, CSc ČVUT, fakulta strojní, 26. 11. 2007 PROGRAM SEMINÁŘE Porušování práv z duševního vlastnictví Spory z průmyslového a jiného duševního

Více

Výsledky kompetencí Celní správy ČR v oblasti ochrany práv duševního vlastnictví. Seminář ÚPV Postarejte se o své duševní vlastnictví Praha 26.5.

Výsledky kompetencí Celní správy ČR v oblasti ochrany práv duševního vlastnictví. Seminář ÚPV Postarejte se o své duševní vlastnictví Praha 26.5. Výsledky kompetencí Celní správy ČR v oblasti ochrany práv duševního vlastnictví Seminář ÚPV Postarejte se o své duševní vlastnictví Praha 26.5.2010 Celní orgány jsou jediným subjektem pro prosazování

Více

anglická verze goods presented to custome

anglická verze goods presented to custome Celní řízení a sankce v celním právu Alena Salinková 21. 10. 2011 Celní řízení znamená předložení zboží celním orgánům k nějaké proceduře, nikoliv pouhý proces rozhodování o přidělení celně schváleného

Více

EVROPSKÁ UNIE ŽÁDOST O PŘIJETÍ OPATŘENÍ

EVROPSKÁ UNIE ŽÁDOST O PŘIJETÍ OPATŘENÍ EVROPSKÁ UNIE ŽÁDOST O PŘIJETÍ OPATŘENÍ 1 1. Žadatel Vyhrazeno pro úřední záznamy Datum doručení Evidenční číslo žádosti PRÁVA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ ŽÁDOST O PŘIJETÍ OPATŘENÍ CELNÍCH ORGÁNŮ Číslo EORI:

Více

Činnost České obchodní inspekce v oblasti ochrany spotřebitele při prodeji a distribuci textilu a obuvi

Činnost České obchodní inspekce v oblasti ochrany spotřebitele při prodeji a distribuci textilu a obuvi Seminář ATOK - Hradec Králové - 3. 3. 2005 The Czech Trade Inspection activities on then field of the consumer protection by the sales and distribution of the textile and footwear Činnost České obchodní

Více

Platné znění zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, s vyznačením navrhovaných změn 4 Věcná působnost

Platné znění zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, s vyznačením navrhovaných změn 4 Věcná působnost Platné znění zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, s vyznačením navrhovaných změn 4 (1) Generální finanční ředitelství a) vykonává působnost správního orgánu nejblíže nadřízeného Odvolacímu

Více

Příslušníci Celní správy ČR mají oprávnění požadovat od kontrolovaných osob doklady od kontrolovaného zboží - prokázání nabytí kontrolovaného zbožl.

Příslušníci Celní správy ČR mají oprávnění požadovat od kontrolovaných osob doklady od kontrolovaného zboží - prokázání nabytí kontrolovaného zbožl. Celní správa ČR má oprávnění k provádění kontrolní činnosti v oblasti stánkového prodeje v návaznosti na dodržování zákonných předpisů vztahujících se ke slánkovému prodeji : - zákon Č. 634/1992 Sb., o

Více

ZÁKON ze dne 18. prosince 2014 o působnosti orgánů Celní správy České republiky. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

ZÁKON ze dne 18. prosince 2014 o působnosti orgánů Celní správy České republiky. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4700 Sbírka zákonů č. 355 / 2014 355 ZÁKON ze dne 18. prosince 2014 o působnosti orgánů Celní správy České republiky v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví Parlament se usnesl na tomto

Více

10. funkční období. Návrh zákona o působnosti orgánů Celní správy České republiky v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví

10. funkční období. Návrh zákona o působnosti orgánů Celní správy České republiky v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví 8 10. funkční období 8 Návrh zákona o působnosti orgánů Celní správy České republiky v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví (Navazuje na sněmovní tisk č. 267 ze 7. volebního období PS PČR)

Více

1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný předpis Evropských společenství 1 ) (dále jen nařízení

1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný předpis Evropských společenství 1 ) (dále jen nařízení Strana 560 Sbírka zákonů č. 38 / 2008 Částka 11 38 ZÁKON ze dne 17. ledna 2008 o vývozu a dovozu zboží, které by mohlo být použito pro výkon trestu smrti, mučení nebo jiné kruté, nelidské či ponižující

Více

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel Služební předpis č.: 47 / 2011 Výhradně pro informativní účely a pracovní použití Věc: Postup celních orgánů při ochraně práv duševního vlastnictví Změny

Více

ZÁKON. ze dne. 2014 o vymáhání práv duševního vlastnictví orgány Celní správy České republiky Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

ZÁKON. ze dne. 2014 o vymáhání práv duševního vlastnictví orgány Celní správy České republiky Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: III. ZÁKON ze dne. 2014 o vymáhání práv duševního vlastnictví orgány Celní správy České republiky Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ 1 Předmět úpravy (1)

Více

Prosazování práv z duševního vlastnictví

Prosazování práv z duševního vlastnictví Prosazování práv z duševního vlastnictví Učební texty Ing. Pavel Novák, Mgr. Karel Šindelka, Dr.Michael Kašpar I. DÍL SEŠIT 2 2007 Publikace je základní učební pomůckou vzdělávacího systému projektu Support

Více

ZÁKON č. 38/2008 Sb.,

ZÁKON č. 38/2008 Sb., Pracovní verze úplného znění zákona č. 38/2008 Sb. (včetně vyznačení změn provedených zákonem č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky

Více

Důvodová zpráva. I. Obecná část A. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE

Důvodová zpráva. I. Obecná část A. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE Důvodová zpráva I. Obecná část A. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vymáhání práv duševního vlastnictví orgány Celní

Více

Co je to celní správa?

Co je to celní správa? Celní správa v ČR Co je to celní správa? Celní správa Ve funkčním pojetí V organizačním pojetí Celní správa organizační pojetí Celní správa - organizace Z pohledu národního: Soustava orgánů daného státu:

Více

B PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

B PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 02013R1352 CS 15.05.2018 001.001 1 Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění

Více

NÁVRH ZÁKONA O VYMÁHÁNÍ PRÁV DV ORGÁNY CS ČR STAV KE DNI 26. 11. 2013 PŘED ODESLÁNÍM LEGISLATIVNÍ RADĚ VLÁDY

NÁVRH ZÁKONA O VYMÁHÁNÍ PRÁV DV ORGÁNY CS ČR STAV KE DNI 26. 11. 2013 PŘED ODESLÁNÍM LEGISLATIVNÍ RADĚ VLÁDY NÁVRH ZÁKONA O VYMÁHÁNÍ PRÁV DV ORGÁNY CS ČR STAV KE DNI 26. 11. 2013 PŘED ODESLÁNÍM LEGISLATIVNÍ RADĚ VLÁDY 1 PRINCIPY NAVRŽENÉ PRÁVNÍ ÚPRAVY Nová koncepce opatření vykonávaných na vnitřním trhu Adaptace

Více

ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004)

ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004) ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004) ČÁST PRVNÍ - Úvodní ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy (1) Tento zákon stanoví některé podmínky podnikání 1) významné

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 142 Rozeslána dne 31. prosince 2014 Cena Kč 69, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2014 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 142 Rozeslána dne 31. prosince 2014 Cena Kč 69, O B S A H : Ročník 2014 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 142 Rozeslána dne 31. prosince 2014 Cena Kč 69, O B S A H : 353. Zákon, kterým se mění zákon č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů 354.

Více

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel Služební předpis č. : 47 / 2011 Věc : Postup celních orgánů při ochraně práv duševního vlastnictví Vyhlášeno ve Věstníku CS č. 52/2011 Skupina: VII.

Více

221/2006 Sb. ZÁKON ze dne 25. dubna 2006 ČÁST PRVNÍ. Vymáhání práv z průmyslového vlastnictví

221/2006 Sb. ZÁKON ze dne 25. dubna 2006 ČÁST PRVNÍ. Vymáhání práv z průmyslového vlastnictví 221/2006 Sb. ZÁKON ze dne 25. dubna 2006 o vymáhání práv z průmyslového vlastnictví a o změně zákonů na ochranu průmyslového vlastnictví (zákon o vymáhání práv z průmyslového vlastnictví) Parlament se

Více

DOHODA O MLČENLIVOSTI, OCHRANĚ INFORMACÍ A ZÁKAZU JEJICH ZNEUŽITÍ

DOHODA O MLČENLIVOSTI, OCHRANĚ INFORMACÍ A ZÁKAZU JEJICH ZNEUŽITÍ DOHODA O MLČENLIVOSTI, OCHRANĚ INFORMACÍ A ZÁKAZU JEJICH ZNEUŽITÍ kterou uzavřely dle ustanovení 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění níže uvedeného dne Smluvní strany:

Více

SPRÁVNĚ-PRÁVNÍ ODPOVĚDNOST NA ÚSEKU OCHRANY PRÁV K PRŮMYSLOVÉMU VLASTNICTVÍ

SPRÁVNĚ-PRÁVNÍ ODPOVĚDNOST NA ÚSEKU OCHRANY PRÁV K PRŮMYSLOVÉMU VLASTNICTVÍ JUDr. Vladimír NOVOTNÝ katedra právních disciplín a veřejné správy Metropolitní univerzita Praha SPRÁVNĚ-PRÁVNÍ ODPOVĚDNOST NA ÚSEKU OCHRANY PRÁV K PRŮMYSLOVÉMU VLASTNICTVÍ Pokud vyjdeme z obecného dělení

Více

Česká inspekce životního prostředí v oblasti dozoru chemických látek

Česká inspekce životního prostředí v oblasti dozoru chemických látek Česká inspekce životního prostředí v oblasti dozoru chemických látek Ing. Hana Malinová ČIŽP Ředitelství Odbor odpadového hospodářství, odd. chemických látek 10.11.2011 Praha 1 České inspekce životního

Více

o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně některých dalších zákonů

o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně některých dalších zákonů 191/1999 Sb. ZÁKON ze dne 29. července 1999 o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně některých dalších zákonů Změna:

Více

29 odst. 2 písm. f) zákona č. 17/2012 Sb., o Celní správě České republiky

29 odst. 2 písm. f) zákona č. 17/2012 Sb., o Celní správě České republiky Účel zpracování Kategorie osobních údajů Právní titul zpracování Kategorie příjemců osobních údajů Kontrola totožnosti osob při vstupní kontrole do objektů Celní správy ČR Evidence kontrolovaných osob

Více

ČVUT, fakulta strojní, 26. 3. 2007. Národní vzdělávací fond

ČVUT, fakulta strojní, 26. 3. 2007. Národní vzdělávací fond Právní prostředky ochrany práv z průmyslového vlastnictví Prof. Ladislav Jakl ČVUT, fakulta strojní, 26. 3. 2007 Ochrany práv z průmyslového vlastnictví lze dosáhnout veřejnoprávními prostředky soukromoprávními

Více

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud

35a. Ztráta dobré pověsti. (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud 35a Ztráta dobré pověsti (1) Podnikatel v silniční dopravě provozované velkými vozidly nebo odpovědný zástupce ztrácí dobrou pověst, pokud a) se nepovažuje za bezúhonného podle živnostenského zákona, nebo

Více

Zákon o ochraně spotřebitele č.634/1992 Sb.

Zákon o ochraně spotřebitele č.634/1992 Sb. Zákon o ochraně spotřebitele č.634/1992 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1 Předmět a rozsah úpravy (1) Tento zákon stanoví některé podmínky podnikání 1) významné pro ochranu spotřebitele, úkoly veřejné

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map

Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map Obchodní podmínky webového portálu Czech Design Map provozovaného MgA. Annou Štysovou, podnikající na základě živnostenského oprávnění, místem podnikání Střelecká 801, 500 02 Hradec Králové, IČ: 88831400

Více

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel

C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel C E L N Í S P R Á V A Č R Generální ředitelství cel Služební předpis č.: 43 / 2015 Věc: Postup celních orgánů při vymáhání práv duševního vlastnictví Vyhlášeno ve Věstníku CS ČR č. 54/2015 Skupina: VII

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh

226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh 226/2013 Sb. ZÁKON ze dne 20. června 2013 o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje v návaznosti na přímo použitelný

Více

Otázky platné od 1.1.2014. Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Otázky platné od 1.1.2014. Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Plnění ve vztahu k třetím zemím a DPH (výběr)

Plnění ve vztahu k třetím zemím a DPH (výběr) Plnění ve vztahu k třetím zemím a DPH (výběr) Terminologie vývoz zboží poskytnutí služby zahraničním osobám Česká republika Třetí země dovoz zboží přijetí služby od zahraniční osoby (resp. dle zákona:

Více

353/2003 Sb. ZÁKON ze dne 26. září 2003 o spotřebních daních

353/2003 Sb. ZÁKON ze dne 26. září 2003 o spotřebních daních 353/2003 Sb. ZÁKON ze dne 26. září 2003 o spotřebních daních (platí od 31. 51. 3. 2017 do 30. 65. 2017) ve znění zákona č. 479/2003 Sb., zákona č. 237/2004 Sb., zákona č. 313/2004 Sb., zákona č. 558/2004

Více

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011

Váš dopis značka / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Karlovy Vary neuvedena / 07.02.2011 526/ObŽÚ/11-2 MALÝ / 700 14.02.2011 Pan Zeqirja Sahatciu jednatel společnosti Z-PRINC GOLD, s.r.o. Stará Louka 326/64 360 01 Karlovy Vary ----------------------------------------------- IČ 263 55 906 Váš dopis značka / ze dne Naše značka

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 268/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 268/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 268/0 Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o působnosti orgánů Celní správy České republiky

Více

Počty provedených kontrol a kontrol, při nichž bylo u kontrolovaných osob zjištěno jedno či více porušení povinností, jsou uvedeny v tabulce.

Počty provedených kontrol a kontrol, při nichž bylo u kontrolovaných osob zjištěno jedno či více porušení povinností, jsou uvedeny v tabulce. Kontroly nabídky, prodeje a skladování tabákových výrobků nedopadly pro plnou čtvrtinu kontrolovaných subjektů dobře. V průběhu roku 2012 navštívili inspektoři ČOI celkem 2671 prodejních míst a porušení

Více

OBSAH. Předmluva... XI Seznam použitých zkratek...xv

OBSAH. Předmluva... XI Seznam použitých zkratek...xv OBSAH Předmluva.............................................................. XI Seznam použitých zkratek.................................................xv ZÁKON O SPOTŘEBNÍCH DANÍCH........................

Více

Smlouva o ochraně obchodního tajemství pro služby zpřístupnění metalických účastnických vedení a návazných služeb kolokace

Smlouva o ochraně obchodního tajemství pro služby zpřístupnění metalických účastnických vedení a návazných služeb kolokace O2 Czech Republic a.s. Výtisk číslo: č.j.: /.. Smlouva o ochraně obchodního tajemství pro služby zpřístupnění metalických účastnických vedení a návazných služeb mezi společnostmi O2 Czech Republic a.s.

Více

Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Ing. Jiří Martiš Odd. 03 AEO, APEO a EORI Celní úřad pro Jihočeský kraj

Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Ing. Jiří Martiš Odd. 03 AEO, APEO a EORI Celní úřad pro Jihočeský kraj Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Ing. Jiří Martiš Odd. 03 AEO, APEO a EORI Celní úřad pro Jihočeský kraj Program - Právní základ v souladu s UCC - Kdo může získat status AEO - Druhy povolení a kritéria

Více

634/1992 Sb. ZÁKON. o ochraně spotřebitele

634/1992 Sb. ZÁKON. o ochraně spotřebitele 634/1992 Sb. ZÁKON o ochraně spotřebitele Změna: zákon 217/1993 Sb. Změna: zákon 40/1995 Sb. Změna: zákon 104/1995 Sb. Změna: 34/1996 Sb. Změna: zákon 110/1997 Sb. Změna: zákon 356/1999 Sb. Změna: zákon

Více

Úřední věstník Evropské unie L 201/21

Úřední věstník Evropské unie L 201/21 26.7.2013 Úřední věstník Evropské unie L 201/21 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 716/2013 ze dne 25. července 2013, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY. V Hradci Králové dne KOM (2013) 380 v konečném znění 2013/1. Návrh

STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY. V Hradci Králové dne KOM (2013) 380 v konečném znění 2013/1. Návrh STAŇ SE NA DEN TVŮRCEM EVROPSKÉ POLITIKY V Hradci Králové dne 17.4.2013 KOM (2013) 380 v konečném znění 2013/1 Návrh o uzavření Obchodní dohody proti padělatelství mezi Evropskou unií a jejími členskými

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje V ysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Ochranné známky národní, mezinárodně zapsané, ochranná známka Společenství

Ochranné známky národní, mezinárodně zapsané, ochranná známka Společenství Ochranné známky národní, mezinárodně zapsané, ochranná známka Společenství Z. Čapková Úřad průmyslového vlastnictví, Praha Obsah Ochranné známky funkce, význam ochrany Druhy ochranných známek Národní ochranná

Více

Rada Evropské unie Brusel 14. března 2017 (OR. en)

Rada Evropské unie Brusel 14. března 2017 (OR. en) Rada Evropské unie Brusel 14. března 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2017/0005 (NLE) 5347/17 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: AELE 5 EEE 2 N 3 ISL 2 FL 2 MI 41 ECO 6 SAN 26 ROZHODNUTÍ RADY

Více

Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2015

Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2015 Kontrola zacházení s návykovými látkami a prekursory drog v lékárnách v roce 2015 Hodnocení činnosti odboru lékárenství a distribuce - kontroly lékáren. Kontrola plnění povinností provozovatelů lékáren

Více

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, zákonem č. 230/2014 Sb., s účinností od 7. listopadu 2014.

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, zákonem č. 230/2014 Sb., s účinností od 7. listopadu 2014. Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, zákonem č. 230/2014 Sb., s účinností od 7. listopadu 2014. V současně platném znění dotčených paragrafů uvádíme změny a nová ustanovení na barevném podkladu,

Více

ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004)

ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004) ZÁKON č. 634/1992 Sb., O OCHRANĚ SPOTŘEBITELE (v platném znění poslední změna 217/2004) ČÁST PRVNÍ - Úvodní ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy (1) Tento zákon stanoví některé podmínky podnikání 1) významné

Více

Příručka pro žadatele. Vydávání licencí na dovoz konopí

Příručka pro žadatele. Vydávání licencí na dovoz konopí Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Příručka pro žadatele Vydávání licencí na dovoz konopí OBSAH 1. Běžný dovoz... 2 1.1. Dovoz pravého konopí... 2 1.2.

Více

OBALY 2012 legislativa, kontrola, zkušenosti z praxe Ing. Veronika Jarolímová odbor odpadového hospodářství ČIŽP - ředitelství

OBALY 2012 legislativa, kontrola, zkušenosti z praxe Ing. Veronika Jarolímová odbor odpadového hospodářství ČIŽP - ředitelství OBALY 2012 legislativa, kontrola, zkušenosti z praxe Ing. Veronika Jarolímová odbor odpadového hospodářství ČIŽP - ředitelství Obsah prezentace Úvod- základní informace o ČIŽP, OOH, plánování a vyhodnocování

Více

se vztahuje právo duševního vlastnictví, které má být opatřením na vnitrostátním trhu vymáháno,

se vztahuje právo duševního vlastnictví, které má být opatřením na vnitrostátním trhu vymáháno, Strana 4718 Sbírka zákonů č. 358 / 2014 Částka 142 358 VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2014 k provedení některých ustanovení zákona o působnosti orgánů Celní správy České republiky v souvislosti s vymáháním

Více

Obchodní podmínky. I. Úvodní ustanovení. II. Objednávka

Obchodní podmínky. I. Úvodní ustanovení. II. Objednávka Obchodní podmínky vyhlášené podnikající fyzickou osobou, kterou je Olga Bajková, IČ: 75959844, se sídlem Teličkova 6/6, 751 24, Přerov Předmostí (dále Prodávající) I. Úvodní ustanovení a) Tyto obchodní

Více

Obsah. 2.2.4 Prokázání zdanění vybraných výrobků, nebo oprávněného nabytí vybraných výrobků osvobozených od daně a doklady s tím související...

Obsah. 2.2.4 Prokázání zdanění vybraných výrobků, nebo oprávněného nabytí vybraných výrobků osvobozených od daně a doklady s tím související... Obsah Obsah ČÁST PRVNÍ Komentář k zákonu o spotřebních daních... 11 1. Preambule rychlý start...12 1.1 Rychlý start...13 1.2 Zaměření komentáře...17 2. Společná ustanovení...21 2.1 Význam spotřebních daní

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3066 Sbírka zákonů č. 259 / 2014 259 ZÁKON ze dne 22. října 2014 o prekurzorech výbušnin a o změně zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (zákon o prekurzorech

Více

Povinně zveřejňované informace o obci Zájezd dle 5 odst. 4 InfZ

Povinně zveřejňované informace o obci Zájezd dle 5 odst. 4 InfZ Povinně zveřejňované informace o obci Zájezd dle 5 odst. 4 InfZ 1. Název Obec Zájezd 2. Důvod a způsob založení Obec Zájezd jako základní územně samosprávný celek je založena na základě ústavního zákona

Více

SMLOUVA O OCHRANĚ OBCHODNÍHO TAJEMSTVÍ

SMLOUVA O OCHRANĚ OBCHODNÍHO TAJEMSTVÍ SMLOUVA O OCHRANĚ OBCHODNÍHO TAJEMSTVÍ O2 Czech Republic a.s. se sídlem Za Brumlovkou 266/2, 140 22 Praha 4 - Michle, IČ: 60193336 DIČ: CZ60193336 zastoupený:.... zapsaný v obchodním rejstříku Městského

Více

Snížení rozsahu a četnosti kontroly pitné vody

Snížení rozsahu a četnosti kontroly pitné vody 1. IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO 2. KÓD 3. POJMENOVÁNÍ (NÁZEV) ŽIVOTNÍ SITUACE Snížení rozsahu a četnosti kontroly pitné vody 4. ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽIVOTNÍ SITUACI Osoby uvedené v bodu 5. jsou v souladu s 4 odst.

Více

Úřední věstník Evropské unie L 181/15

Úřední věstník Evropské unie L 181/15 29.6.2013 Úřední věstník Evropské unie L 181/15 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 608/2013 ze dne 12. června 2013 o vymáhání práv duševního vlastnictví celními orgány a o zrušení nařízení Rady

Více

Ztráty a nálezy rok 2014, 2015, 2016, 2017 Uvedené věci, lze vyzvednou na adrese: MěÚ Vsetín, Svárov INFORMACE (přízemí)

Ztráty a nálezy rok 2014, 2015, 2016, 2017 Uvedené věci, lze vyzvednou na adrese: MěÚ Vsetín, Svárov INFORMACE (přízemí) poř.č. ev. číslo zaevidováno popis 1 1/14 06.01.2014 Svazek klíčů. 2 9/14 16.01.2014 Klíč od vozidla. 3 11/14 17.01.2014 Peněženka s obsahem. 4 12/14 17.01.2014 Tričko. 5 13/14 17.01.2014 Taška. 6 15/14

Více

Role celních orgánů v oblasti obchodu se strategickým materiálem

Role celních orgánů v oblasti obchodu se strategickým materiálem Role celních orgánů v oblasti obchodu se strategickým materiálem kpt. Bc. Milan Halberštát mjr. Mgr. Lubomír Doskočil Generální ředitelství cel Odbor Celní 21.října 2009 Obsah: Celní správa ČR Úvod do

Více

Otázky k závěrečným zkouškám

Otázky k závěrečným zkouškám Otázky k závěrečným zkouškám v Institutu průmyslově právní výchovy školní rok 2010/2011 Patentové právo (PP) 1. Podmínky patentovatelnosti vynálezu. 2. Podnikový vynález, zaměstnanecký průmyslový vzor.

Více

Obsah. 1. Předmluva 13

Obsah. 1. Předmluva 13 Právní ochrana prûmyslového a jiného duševního vlastnictví- REPETITORIUM Obsah 1. Předmluva 13 2. Základní pojmy 15 2.1. Pojem vlastnictví 15 2.2. Druhy vlastnictví 15 2.3. Základní práva vlastníka 15

Více

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Doklady řidiče, vozidla a nákladu

ŘIDIČOVA KNIHOVNA. Doklady řidiče, vozidla a nákladu ŘIDIČOVA KNIHOVNA Doklady řidiče, vozidla a nákladu Doklady řidiče, vozidla a nákladu Doklady, které jsou povinné pro českého dopravce (musí mít řidič motorového vozidla při řízení u sebe) při provádění

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část 31. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č. j. 28/2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 19.

Více

31994 R 0040: Nařízení Rady (ES) č. 40/94 ze dne 20. prosince 1993 o ochranné známce

31994 R 0040: Nařízení Rady (ES) č. 40/94 ze dne 20. prosince 1993 o ochranné známce PŘÍLOHA II 4. PRÁVO OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ C. PRÁVA K PRŮMYSLOVÉMU VLASTNICTVÍ I. OCHRANNÁ ZNÁMKA SPOLEČENSTVÍ 31994 R 0040: Nařízení Rady (ES) č. 40/94 ze dne 20. prosince 1993 o ochranné známce Společenství

Více

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 30. května 2011 (31.05) (OR. en) 10880/11 Interinstitucionální spis: 2011/0137 (COD) UD 134 PI 64 COMER 110 NÁVRH

RADA EVROPSKÉ UNIE. Brusel 30. května 2011 (31.05) (OR. en) 10880/11 Interinstitucionální spis: 2011/0137 (COD) UD 134 PI 64 COMER 110 NÁVRH RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 30. května 2011 (31.05) (OR. en) 10880/11 Interinstitucionální spis: 2011/0137 (COD) UD 134 PI 64 COMER 110 NÁVRH Odesílatel: Evropská komise Ze dne: 26. května 2011 Č. dok. Komise:

Více

µ 0131.ΟϑΥ.1/06,ΟϑΥΛ?β

µ 0131.ΟϑΥ.1/06,ΟϑΥΛ?β ÚŘAD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE VĚCECH MAJETKOVÝCH RAŠÍNOVO NÁBŘEŽÍ 390/42, 128 00 NOVÉ MĚSTO, PRAHA 2 ÚZEMNÍ PRACOVIŠTĚ PLZEŇ ODBOR ODLOUČENÉ PRACOVIŠTĚ KARLOVY VARY, ZÁVODU MÍRU 725/16, 360 17 KARLOVY

Více

Modernizace systému řízení daňové a celní správy - skutečná příležitost pro optimalizaci. (Studie proveditelnosti na GŘC) Ivana Brzoňová 4.4.

Modernizace systému řízení daňové a celní správy - skutečná příležitost pro optimalizaci. (Studie proveditelnosti na GŘC) Ivana Brzoňová 4.4. Modernizace systému řízení daňové a celní správy - skutečná příležitost pro optimalizaci (Studie proveditelnosti na GŘC) Ivana Brzoňová 4.4.2011 Obsah: Cíl studie proveditelnosti Postup zpracování studie

Více

MĚSTO OSTROV. Nařízení města č. 2/2009, kterým se vydává tržní řád

MĚSTO OSTROV. Nařízení města č. 2/2009, kterým se vydává tržní řád MĚSTO OSTROV Nařízení města č. 2/2009, kterým se vydává tržní řád Rada města Ostrov se na svém jednání dne 28. 05. 2009 usnesením č. 370/09, usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

12548/17 ADD 3 RP/pp DGC 2A. Rada Evropské unie. Brusel 24. října 2017 (OR. en) 12548/17 ADD 3. Interinstitucionální spis: 2017/0236 (NLE)

12548/17 ADD 3 RP/pp DGC 2A. Rada Evropské unie. Brusel 24. října 2017 (OR. en) 12548/17 ADD 3. Interinstitucionální spis: 2017/0236 (NLE) Rada Evropské unie Brusel 24. října 2017 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2017/0236 (NLE) 12548/17 ADD 3 COEST 245 CFSP/PESC 822 JAI 833 WTO 212 PRÁVNÍ PŘEDPISY A JINÉ AKTY Předmět: Dohoda o komplexním

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2002 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Titul původního předpisu: Zákon o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů Citace pův.

Více

Ztráty a nálezy rok 2014, 2015, 2016, 2017 Uvedené věci, lze vyzvednou na adrese: MěÚ Vsetín, Svárov INFORMACE (přízemí)

Ztráty a nálezy rok 2014, 2015, 2016, 2017 Uvedené věci, lze vyzvednou na adrese: MěÚ Vsetín, Svárov INFORMACE (přízemí) poř.č. ev. číslo zaevidováno popis 1 1/14 06.01.2014 Svazek klíčů. 2 9/14 16.01.2014 Klíč od vozidla. 3 11/14 17.01.2014 Peněženka s obsahem. 4 12/14 17.01.2014 Tričko. 5 13/14 17.01.2014 Taška. 6 15/14

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 69/2013-41 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Barbary Pořízkové a soudců JUDr. Radana Malíka a JUDr.

Více

Ztráty a nálezy rok 2014, 2015, 2016 Uvedené věci, lze vyzvednou na adrese: MěÚ Vsetín, Svárov INFORMACE (přízemí)

Ztráty a nálezy rok 2014, 2015, 2016 Uvedené věci, lze vyzvednou na adrese: MěÚ Vsetín, Svárov INFORMACE (přízemí) poř.č. ev. číslo zaevidováno popis 1 1/14 6.1.2014 Svazek klíčů. 2 9/14 16.1.2014 Klíč od vozidla. 3 11/14 17.1.2014 Peněženka s obsahem. 4 12/14 17.1.2014 Tričko. 5 13/14 17.1.2014 Taška. 6 15/14 20.1.2014

Více

64/1986 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 20. října 1986 o České obchodní inspekci

64/1986 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 20. října 1986 o České obchodní inspekci 64/1986 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 20. října 1986 o České obchodní inspekci Změna: 240/1992 Sb. Změna: 22/1997 Sb., 110/1997 Sb. Změna: 189/1990 Sb. Změna: 71/2000 Sb. Změna: 145/2000 Sb. Změna:

Více

Ztráty a nálezy. Od byly na Městském úřadě Znojmo odevzdány následující věci:

Ztráty a nálezy. Od byly na Městském úřadě Znojmo odevzdány následující věci: Ztráty a nálezy Od 1.8.2016 byly na Městském úřadě Znojmo odevzdány následující věci: č. evid. nález datum nalezení vyhlášeno 206. Dámská hnědá kabelka 4.8.2016 4.8.2016 208. Mobilní telefon NOKIA 13.8.2016

Více

NOVINKY V OBLASTI DPH SOUVISEJÍCÍ S NOVÝMI CELNÍMI PŘEDPISY

NOVINKY V OBLASTI DPH SOUVISEJÍCÍ S NOVÝMI CELNÍMI PŘEDPISY NOVINKY V OBLASTI DPH SOUVISEJÍCÍ S NOVÝMI CELNÍMI PŘEDPISY Ing. Jiří Štrupl, odbor 21 GŘC (j.strupl@cs.mfcr.cz) Předpisy/použité zkratky ZDPH - zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění

Více

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity

Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Obchodní podmínky registračního systému Právnické fakulty Masarykovy univerzity Tyto obchodní podmínky upravují registraci a úhradu účastnických poplatků prostřednictvím registračního systému Právnické

Více

APEK - Certifikovaný obchod Certifikační pravidla platná od 1. 1. 2014 - legislativní část

APEK - Certifikovaný obchod Certifikační pravidla platná od 1. 1. 2014 - legislativní část 1 Spotřebitel musí mít možnost se kdykoliv seznámit s informacemi o dodavateli prostřednictvím srozumitelného odkazu. 2 Úplná obchodní firma dodavatele APEK - Certifikovaný obchod Spotřebitel musí mít

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 27/2013-52 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudců JUDr. Barbary Pořízkové a Mgr. Daniely

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT. Dokument ze zasedání

EVROPSKÝ PARLAMENT. Dokument ze zasedání EVROPSKÝ PARLAMENT 2009 Dokument ze zasedání 2014 C7-0142/2013 2011/0137(COD) 23.05.2013 Postoj Rady v prvním čtení Postoj Rady v prvním čtení k přijetí NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o vymáhání

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PODPORU VČELAŘSTVÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Rada Karlovarského kraje (dále jen rada kraje ) se usnesla na těchto pravidlech

Více

ROZDÍLOVÁ TABULKA. Předkladatel: Ministerstvo spravedlnosti. Ustanovení Obsah CELEX číslo Ustanovení Obsah. Čl. 63. Účel osvědčení

ROZDÍLOVÁ TABULKA. Předkladatel: Ministerstvo spravedlnosti. Ustanovení Obsah CELEX číslo Ustanovení Obsah. Čl. 63. Účel osvědčení ROZDÍLOVÁ TABULKA Název: Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 549/1991 Sb., o soudních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 292/2013 Sb., o zvláštních řízeních soudních, a zákon č. 91/2012

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 624 Sbírka zákonů č. 61 / 2017 61 ZÁKON ze dne 19. ledna 2017, kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech, pomocných půdních látkách, pomocných rostlinných přípravcích a substrátech a o agrochemickém

Více

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC

Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Celní správa České republiky Odbor Dohledu GŘC Pravomoci Celní správy ČR při kontrolách na pozemních komunikacích Praha 2017 CELNÍ ÚŘADY KONTROLNÍ SLOŽKY CELNÍ SPRÁVY ČR, VYKONÁVAJÍCÍ KONTROLNÍ ČINNOST

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace pro zadávací řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu zadávanou v souladu se Závaznými postupy pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK na dodávku Notebooky a dataprojektory

Více