2/2012. Pálení čarodějnic a stavění májky. Otvírání studánek. Dětský den. Stanování s hasiči Slavnosti Dny obce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2/2012. Pálení čarodějnic a stavění májky. Otvírání studánek. Dětský den. Stanování s hasiči 3. 8. 5. 8. 2012. Slavnosti Dny obce"

Transkript

1 2/2012 Otvírání studánek Pálení čarodějnic a stavění májky Dětský den Stanování s hasiči Slavnosti Dny obce

2 Usnesení z 10. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Moravice dne ZO s ch v á l i l o - přijetí účelových neinvestičních dotací z MSK na zabezpečení akceschopnosti jednotky SDH na rok vyhlášení záměru prodeje pozemků : č.: -89/3, 464/9, 464/7 v k. ú. Nová Ves u Rýmařova, č.: 811/6, 33/1 v k. ú. Horní Moravice, vyhlášení záměru směny pozemků, - prodej části pozemku č. 808/1 v k.ú. Horní Moravice, - smlouvu s ČEZ Distribuce, a.s. o realizaci přeložky distribučního zařízení určeného k dodávce elektrické energie - návrh rozdělení zlepšeného výsledku hospodaření příspěvkové organizace Základní školy a Mateřské školy Dolní Moravice - aktualizaci směrnic na rok komisi pro výběrové řízení na vyhlídkovou věž za obec - poskytnutí finančního daru občanskému sdružení Staré Sovinecko - podání žádostí na vyřizování dotací na kofinancování vlastního podílu na multifunkční dům, na projekt bavme se a poznávejme svůj region (hřiště), a podání žádostí na vnitřní obnovu kaple Sv. Anny, na cvičiště u Základní školy (máme rádi sport), na opravu střechy Základní školy - zápis do kroniky za rok výsledek výběrového řízení na akci Přestavba multifunkčního domu Usnesení z 11. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Moravice dne ZO s ch v á l i l o - přijetí účelové investiční dotace z MSK z Programu na zvýšení absorpční kapacity obcí a měst do 10-tis obyvatel - název projektu Bavme se a poznávejme svůj region - přijetí účelové investiční dotace z MSK z Programu na zvýšení absorpční kapacity obcí a měst do 10-tis obyvatel - název projektu Přestavba multifunkčního domu - přijetí účelové investiční dotace z MMR z programu Podpora obnovy a rozvoje venkova - název akce Vnitřní obnova kaple Sv.Anny Nová Ves -Dolní Moravice - přijetí účelové investiční dotace z MSK z programu Podpora obnovy a rozvoje venkova MSK název akce Rekonstrukce střechy ZŠ v Dolní Moravici - výsledek výběrového řízení na veřejnou zakázku Sportovně rekreační centrum - Nová Ves - závěrečný účet Obce Dolní Moravice za rok 2011 a souhlasí s celoročním hospodařením obce bez výhrad, spolu se zprávou o výsledku přezkoumání hospodaření Obce Dolní Moravice za rok 2011 a výsledků veřejnosprávní kontroly poskytnutých finančních příspěvků neziskovým organizacím a PO Základní škola a Mateřská škola Dolní Moravice bez výhrad - prodej p.č.464/7 o výměře 207 m2 v k.ú. Nová Ves u Rýmařova - prodej p.č.-89/3 o výměře 41m2 a p. č.464/9 o výměře 300 m2 v k. ú. Nová Ves u Rýmařova - prodej části pozemků č.33/1, 811/6, 31 v k. ú. Horní Moravice, - prodej části pozemku 808/1 v k.ú. Horní Moravice, - vyhlášení záměrů prodeje pozemků : č.: 587, 77, 76/1 v k. ú. Nová Ves u Rýmařova - směnu pozemků ROZHODNUTÍ PREZIDENTA REPUBLIKY o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev krajů, které se budou konat v pátek a sobotu 12. a 13. října 2012

3 Kde a jak se mohou obyvatelé Dolní Moravice zbavit vysloužilých elektrospotřebičů Domácnosti se mohou vyřazených elektrospotřebičů zbavit zdarma na některém z míst zpětného odběru, která k tomuto účelu byla vytvořena. Je přitom ale nezbytné splnit jednu základní podmínku: spotřebiče musejí být kompletní, tedy nerozebrané. V takovém případě hradí další nakládání s nimi výrobci a dovozci prostřednictvím kolektivních systémů, které založili. Tato výhoda se ale nevztahuje na elektrozařízení, kterému již někdo odmontoval důležité části jako např. motor, kompresor, topné těleso, buben, plášť apod. Demontáž a zpracování elektrospotřebičů je činnost zákonem určená pouze osobám s příslušnými oprávněními. Takové výrobky je nutné považovat za odpad a náklady spojené s jejich odstraněním jdou k tíži obci. Promítají se tedy do poplatků, které platíme my všichni! Vyřazené spotřebiče z Vašich domácností můžete zdarma odevzdávat na těchto místech: Sběrný dvůr obce Dolní Moravice, otvírací doba: sobota od 9:00 do 11:00 hod Nejbližší sběrný dvůr v Rýmařově, otvírací doba: pondělí pátek od 6:00 do 16:30 hod, sobota od 8:00 do 12:30 hod, neděle ZAVŘENO Malý kontejner na drobný elektroodpad je v naší obci umístěn u místních potravin v Dolní Moravici Nejbližší malý kontejner na drobný elektroodpad najdete v obci Putující kontejner společnosti ELEKTROWIN dorazí do naší obce a bude přistaven Příští mobilní svoz proběhne v naší obci Sbor dobrovolných hasičů obce bude sbírat staré spotřebiče v rámci projektu společnosti ELEKTROWIN Recyklujte s hasiči dne Více na nebo Ekologii a pohodlí spojuje Malý kontejner Vysloužilé spotřebiče patří na místa zpětného odběru. To obyvatelé České republiky nijak nezpochybňují a naučili se podle této zásady také ve většině případů chovat. Čím menší ale spotřebič je, tím méně ekologický přístup zpravidla projevujeme. Navzdory veškeré snaze kolektivních systémů zajišťujících sběr a recyklaci starých elektrozařízení dosud u některých lidí přežívá krátkozraký přístup: co se vejde do běžné popelnice, to do sběrného dvora nepovezu! Spotřebiče v komunálním odpadu vyjdou draho Ti, kdo takto uvažují, si ale opravdu nevidí na špičku nosu. Nejen že přispívají k devastaci životního prostředí, protože neumožní, aby byly v maximální míře využity druhotné suroviny: zároveň prodražují sobě i svým sousedům nakládání s komunálním odpadem. Zatímco totiž systém zpětného odběru starých spotřebičů financují výrobci a dovozci nových elektrozařízení, za komunální odpad platí prostřednictvím veřejných rozpočtů každý z nás. Odborníci v největším kolektivním systému působícím v České republice, akciové společnosti ELEKTROWIN, vymysleli způsob, jak proti tomuto krátkozrakému způsobu myšlení bojovat osvědčenými prostředky. Projekt, který takto vznikl, se jmenuje Malý kontejner a je určen právě pro odkládání tzv. malých spotřebičů.

4 Praxe neustále ukazuje, že nejdůležitější podmínkou efektivního fungování systému zpětného odběru je maximální komfort pro jeho uživatele. Jinými slovy lidé jsou sice ochotni chovat se ekologicky a odevzdávat staré spotřebiče tam, kam patří, nesmí to ale pro ně znamenat zvýšenou námahu. ELEKTROWIN vychází vstříc občanům ELEKTROWIN už v minulosti vyšel vstříc občanům a jejich požadavkům na ekologické pohodlí a komfort například projektem Putujícího kontejneru. Svazky měst a obcí tak dostaly možnost nechat přistavit mobilní alternativu sběrného dvora každému doslova pod nos. A osvědčilo se to. Jen za rok 2011 putující kontejnery procestovaly 37 mikroregionů, navštívily více než 560 obcí a odvezly přes 230 tun vysloužilého elektrozařízení. Malé kontejnery mají podobnou ambici: pomoci vysbírat maximum spotřebičů, které by jinak skončily mimo síť sběrných míst. Do těchto kontejnerů patří drobný elektroodpad, jako jsou vysoušeče vlasů, mixéry, kávovary, žehličky na vlasy či třeba vrtačky. Tyto kontejnery se nejčastěji umisťují tam, kam si již lidé zvykli nosit ostatní odpad určený k recyklaci, tedy zejména plasty, sklo a papír. Varianta pro obce, které kontejner mají: Náš kontejner je umístěn: u místních potravin a jejich pořízení finančně podpořila společnost ELEKTROWIN a.s.

5 Prázdninový provoz ordinace MUDr. Věry Špicerové červenec a srpen 2012 Od do , do dovolená zástup zajišťuje MUDr. Albrecht - AL INVEST Břidličná tel Od do , do se ordinuje v Rýmařově u MUDr. Špicerové Po 6:00 10:30 hod Po 7: hod Út 12:30 16:00 hod Út 7:30 11:30 hod St 6:00 9:00 hod St 7:30 11:30 hod Čt Pá 12:30 16:00 hod 10:00 11:30 hod Čt Pá 8:00 11:00 hod Horní Město 7:30 11:30 hod Výměna oken V měsíci dubnu a květnu 2012 proběhla výměna všech oken na bytových domech č. p. 20, 21, 22, které se nachází v k. ú. Horní Moravice. Tato akce byla financována z vlastních zdrojů obce Dolní Moravice. Otvírání studánek V neděli jsme opět otevřeli naši studánku u stromu Hadí královna (lípa). Děti společně s jarní vílou přivítaly jaro. Počasí nám přálo a svítilo nám krásně sluníčko.

6 Pálení čarodějnic a stavění májky První větší společenskou událostí v naší obci bývá každým rokem pálení čarodějnic a stavění májky, na kterou se všichni moc těšíme. Opět se tato akce vyvedla, přišla spousta čarodějnic, kouzelníku a návštěvníků, kteří se skvěle bavili. Počasí bylo nádherné a nálada výborná. Dětský den a kácení májky Letošní dětský den byl na téma: kdyby malí byli velcí. Děti si mohly vyzkoušet různá povolání, jako třeba prodavače, zedníka, doktora nebo hasiče. Po splněných úkolech dostaly děti občerstvení. Měly možnost projížďky na koni, nebo se slanit na lanové dráze. Místní hasiči si pro naše děti připravili bohatý program ve formě překážkové tratě, které se mohli zúčastnit i dospělí. Na závěr hezkého dětského dne se konalo fotbalové klání mezi dětmi. Turnaj v malé kopané o pohár starosty obce V sobotu proběhl 16. ročník turnaje v malé kopané o pohár starosty obce. Nádherné počasí doprovázelo celou sportovní akci. Na prvním místě se umístilo družstvo FC Otáslavice, na druhém FC Fitnes Rýmařov, na třetím FC Dolní Moravice a čtvrté místo obsadilo družstvo Policie Olomouc. Těšíme se na příští ročník a sportu zdar.

7 Dny obce aneb chvála obětavosti V každém šprochu je prý pravdy trochu. Tentokrát však musím rčení poopravit, protože "šproch" o tom, že v Dolní Moravici jsou skvělí lidé, je pravdivý celý. A mohu to snadno dokázat třeba na nedávných Dnech obce. Letošní třetí ročník této obnovené tradice jsme spojili s oslavami 120 let trvání našeho sboru dobrovolných hasičů. Akce, která se uskutečnila 16. června, byla více než vydařená. A to nejen sama sebou, ale především tím, že se do ní zapojili téměř všichni naši občané. Několikaměsíční poctivá příprava vydala své ovoce. Tradiční kolektiv místních tahounů z mnoha oblastí společenského dění od hasičů, přes další aktivní spolky až po základní a mateřskou školu připravil pro naši společnou zábavu celou škálu zajímavých a netradičních atrakcí, soutěží, klání a zábavných chvil, ze kterých si každý mohl vybrat, co mu bylo blízké. Špičkové výkony hasičů při náročných ukázkách jejich práce, taneční vystoupení žen, program v podání našich nejmenších, ale i humorné, a přesto mnohdy vyčerpávající "souboje" soutěžních družstev přilákaly do sportovního areálu mnoho desítek diváků, kteří nešetřili ovacemi na adresu zápolících. Velkou pozornost jsme letos věnovali také významnému výročí našich hasičů. Sto dvacet let trvání sboru je jistě pádným důvodem k oslavám. Navíc součástí letošního výročí bylo též slavnostní požehnání novému praporu hasičského sboru, který jsme nechali zhotovit. Paní Vasilka Pistowčák z Ostravy se svého úkolu zhostila s nejvyšší profesionalitou. Všichni účastníci oslav tak byli přítomni ojedinělé podívané, jakou požehnání praporu páterem Markem Žukowskim jistě bylo. Letošní třetí ročník Dnů obce byl nádherný. Byl nádherný právě proto, že jsme si jej opět připravili my sami pro nás a naše spoluobčany. Bez profesionálních umělců a technicky náročných atrakcí. Připravili jsme jej svými silami, ze svých prostředků a pro své blízké a přátele. Možná právě proto se nám tolik líbil, že za ním bylo vidět ten skvělý kolektiv obětavých dobrovolníků, kteří nehledí na čas a osobní pohodlí a opakovaně a stále táhnou naši Dolní Moravici kupředu jako ten příslovečný motor. A v tom má onen "šproch" stoprocentní pravdu. Pavel Kopeček starosta obce

8 F A R N Í O K É N K O Prázdniny: čas na odpočinek i zamyšlení Už jsou tu zase Prázdniny. Pro děti dva měsíce vytouženého volna, pro rodiče také hromada starostí, jak svoje potomky zabavit a jak volný čas co nejlépe využít. Vybočení ze zaběhaných kolejí může být ale zrovna tak přínosné, jako je nepohodlné. Záleží, z které strany se na prázdniny podíváme. Celé dva měsíce volného času nejsou obecným pravidlem například německé nebo švýcarské děti si od školy odpočinou jen na několik týdnů. Ani tam, ani v Česku ale volné léto neznamená nečinnost a nicnedělání. Prázdniny mohou být pro děti intenzivním prostorem pro tak trochu jiné učení, pro získávání informací, zážitků a kontaktů, které pro jejich život znamenají někdy víc než řada hodin strávených nad učebnicí. Děti si vyjedou na tábor, kde nacházejí nové přátele, zažívají napětí a učí se samostatnosti. U babičky a dědy zakusí trochu bezpečného rozmazlování. Užijí si mámu s tátou. Na chatě se toulají po lese, staví si bunkry, starají se o zahrádku. Jezdí na kole. Lezou po stromech, dělají ohníčky, spí v přírodě. Na dovolené s rodiči poznávají cizí země. S kolotočem pracovních a školních dní o prázdninách či o dovolené odkládáme ovšem také pevné body, které nás ve všedních dnech automaticky vedou a řídí. Doba dovolených se pak může pro rodiny stát i obdobím náhlé krize, a nejen proto, že se vzhledem k nadcházejícímu volnu často střetávají různá očekávání jejich členů. Člověk má najednou možnost zastavit se a přemýšlet, což neznamená vždy pozitivní kontemplaci, ale třeba i prostor, kde si uvědomíme něco, co není v pořádku nebo s čím nejsme spokojeni. Co s tím? Hlavní je nepropadnout pocitu, že o dovolené přece musíme být šťastní. Možná právě chvíle klidu přivede manžele, rodiče, děti k tomu, že si řeknou, co si dlouho říct neuměli. To sice nemusí být vždycky příjemné, ale může to být uzdravující. Prázdniny jsou konec konců také časem poznání a dobrodružství: přibývající léta na tom nic nemění. P. Mgr. Marek Žukowski Z prázdninového kalendáře farnosti července I. farní tábor neděle 22. července pouť v kostele sv. Jakuba v Dolní Moravici, po skončení mše (cca 11:45) proběhne žehnání automobilů a motocyklů na parkovišti u fotbalového hřiště. 28. července 16:00 poutní mše v kostele sv. Anny na Nové Vsi neděle 5. srpna pouť v Rudě u Rýmařova hlavní mše sv. v 11 hod. do Rudy pojede z Bruntálu přes Dolní Moravici autobus. Bližší informace budou na plakátcích a na farních internetových stránkách. 11. srpna poutní mše svatá u kapličky v Horním Václavově v 16:00 hod srpna II. farní tábor stále je možno se přihlašovat. Přihláška a bližší informace na Římskokatolická farnost Dolní Moravice, Malá Morávka č. 31, rkf.malamoravka@doo.cz Krajský volejbalový turnaj Zavírání studánek

9 Sběrné místo v Dolní Moravici sobota 9:00 11:00 hod Druhy vybíraných odpadů a specifikace uživatelů: 1) Papír, 2) Velkoobjemový odpad, 3) Pneumatiky (jen osobní auta), 4) Autobaterie, 5) Televize, ledničky, zářivky, pračky S sebou občanský průkaz Sběrný dvůr je určen pro občany trvale žijící a vlastníky nemovitostí v Dolní Moravici a místních části Horní Moravice i Nové vsi. Nemovitosti nesmí být využívána ke komerčním účelům. Soutěž pro občany Dolní Moravice PRAVIDLA: řešení tajenky odevzdejte na obecním úřadě do Po té proběhne slosování správných řešení za přítomnosti starosty a místostarosty obce. Vítěz obdrží dárkový koš v hodnotě 300,- Kč. Výherce z minulého losování je paní Eliška Pavelková, které moc gratulujeme. V roce 1532 vyšla první kniha o dobrodružstvích gallského obra Gargantuy a jeho otce Pantagruela francouzského spisovatele Francoise Rabelaise (asi 1483 až asi 1553).... (tajenka) a vtipných nápadů znamenaly velký čtenářský ohlas a vyžádaly si další pokračování. Poslední, čtvrtá kniha vyšla v roce O dvanáct let později pak bylo vydáno páté pokračování, u něhož však nebylo možné přesně určit jeho autora. VODOROVNĚ: A. Opční lhůta; menší tažné zvíře; značka ústní vody; hydraulická látka sopečného původu. - B. 1. díl tajenky. - C. Noční pták; světadíl; hořké žaludeční léky; dýchání. - D. Švédský historik; oblak; pouta; český stolní tenista. - E. Karetní výraz; sokolská slavnost; vrata; jiným způsobem. - F. Cizí mužské jméno; hazard; koně orientálního původu; litera starogermánského písma; ukazovací zájmeno. - G. Pražská čtvrť; opět; druh lemura; německý určitý člen. - H. Přírodní rezervace v Českém krasu; skvrna (zastarale); obnos; Noemova loď. - I. Příbytek pro včely (zastarale); cizí směnka; obdělaný pozemek; paznehtník. - J. 2. díl tajenky. - K. Letadla; žací nástroj; sportovní člun; víko (obecně). SVISLE: 1. Tenké křehké cukrářské pečivo; 60 kusů Halucinace; přírodní jev doprovázený hřměním Mířit; druh řetězového dopravníku na sypké hmoty Tvrdé dřevo; skladiště obilí; anglická zkratka pro zesilovač s tunelovou diodou Stáří; pochoutky; nístěj Nedopalek; drahý kov Stávat se holým; čtverečný nerost Básník; jedovatý prvek; druh pepře SPZ vozidel okresu Kladno; slovenská řeka; potom Osobní zájmeno; hlavní svatyně v Mekce; lenoška Ďáblové; asijský divoký osel Šereda; horní část končetiny Hudební nástroje doby bronzové; textilní surovina; planetka Temnota; těleso s trhací náplní; střední stupeň kambria Základní společenská jednotka; nákladně Druh palmy; odborník v technice Bezdeští; napomínatel. Pomůcka: akad, Alin, TDA.

10 Přejeme pevné zdraví, hodně štěstí a životní pohody do dalších let občanům, kteří slaví svá životní jubilea v III. čtvrtletí roku Makovička Zdeněk 61 let -Makovičková Věra 65 let - Strbačkova Marie 85 let Nový občánci: -Riedlová Alena -Vláčil Ladislav -Kavková Jiřina -Klimeš Vítězslav -Doseděl Jaroslav -Fajnorová Anna -Soustružníková Marie -Magdziaková Marie -Vaculová Jitka -Mlčuchová Marie -Strouhal Tomáš 69 let 65 let 70 let 63 let 84 let 87 let 78 let 64 let 61 let 74 let 85 let Karolína Velebná HM 55 Rozloučili jsme se: Rakšányi Zdeněk HM 22 Glacnerová Drahomíra DM 25 Lašáková Anna DM 25 Švejdíková Kateřina DM 25 Matuška Josef DM 25 Vlčková Juliana DM 25 Nabízíme kadeřnické a pedikérské služby až k vám do domu. Stříhání pánské a dámské...49,- Stříhání dámské dlouhé vlasy...75,- Pedikúra...100,- Telefon: p. Štulová STANOVÁNÍ S HASIČI Bude se konat první víkend v srpnu. Více informací, přihlášky budou opět v místním obchodě u s. Dobošové

Dny obce Malá kopaná

Dny obce Malá kopaná 3/2011 Dny obce Malá kopaná ZAVÍRÁNÍ STUDÁNEK Stanování s hasiči 30. 10. 2011 Upřesnění akce bude na vývěskách Krajský volejbalový turnaj Začal nový školní rok www.obecdolnimoravice.cz Důležité upozornění,

Více

3/2010 www.obecdolnimoravice.cz ROZHODNUTÍ Prezidenta republiky ze dne 18. Června 2010 o vyhlášení voleb do Senátu Parlamentu České republiky a do zastupitelstev obcí dny konání voleb jsou stanoveny na

Více

Hornoředický občasník

Hornoředický občasník Hornoředický občasník 67 Prší-li o velikonočním Hodu, bude v létě nouze o vodu. Co si únor zazelená - březen si hájí; co si duben zazelená - květen mu to spálí Vážení spoluobčané, úvodem prvního letošního

Více

Moravický zpravodaj. Otvírání studánky. Den matek. Dětský den a kácení májky 2/2011. Přejeme Všem krásné prožití prázdnin a dovolených

Moravický zpravodaj. Otvírání studánky. Den matek. Dětský den a kácení májky 2/2011. Přejeme Všem krásné prožití prázdnin a dovolených Moravický zpravodaj Otvírání studánky 2/2011 Pálení čarodějnic a stavění májky Přejeme Všem krásné prožití prázdnin a dovolených Den matek Dětský den a kácení májky z USNESENÍ ze 4. zasedání Zastupitelstva

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Příměstský tábor Vesmír 13. 8. 2018 až 17.8.2018, Rodinné centrum Vikýrek - Přátelé KOPRETIN z.s. Vikýřovice, Sportovní 273, Vikýřovice, 788 13 Prázdniny plné dobrodružství pro děti ve věku 3-6let. XXVIII.

Více

OBČASNÍK obyvatel Klentnice

OBČASNÍK obyvatel Klentnice OBČASNÍK obyvatel Klentnice Červen 2012 číslo 7 Ze zasedaní Zastupitelstva obce 30.3.2012 V úvodu zasedání vystoupil pan Džiuban, aby představil své další podnikatelské aktivity v provozovně Cafe Fara

Více

Plánované náklady. Akce

Plánované náklady. Akce ZÁVĚREČNÁ P R Á V A o plnění podmínek Dohody o spolupráci (dále jen Dohoda ) s Krajem Vysočina o stavu realizace společného plánu akcí na rok 2014 k 31. 12. 2014 Předmětem této dohody je spolupráce stran

Více

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013,

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

P O Z V Á N K A 2/2018

P O Z V Á N K A 2/2018 . 2/2018 P O Z V Á N K A Na veřejné zasedání zastupitelstva obce Morašice, které se uskuteční dne 22.června 2018 v hospodě VE DVOŘE od 18.00 hod. s následujícím programem: 1. Účetní závěrka obce za rok

Více

U nás v Grygově. Grygovské noviny. Červen 2012. Strana 2. Grygov je díky nově vysazeným stromům zelenější

U nás v Grygově. Grygovské noviny. Červen 2012. Strana 2. Grygov je díky nově vysazeným stromům zelenější Červen 2012 Strana 2 U nás v Grygově Grygov je díky nově vysazeným stromům zelenější Hasiči, sokolové a pracovníci obce pracují na altánu v sokolské zahradě Budova šaten na sportovním areálu dostala nový

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

XXXI. ročník silvestrovského běhu Moravická desítka 31. 12. 2013

XXXI. ročník silvestrovského běhu Moravická desítka 31. 12. 2013 - - 4/2013 18. 1. 2014 Společenský ples Srdečně zvou pořadatelé MŠ a ZŠ s obcí Vánoční besídka pro seniory XXXI. ročník silvestrovského běhu Moravická desítka 31. 12. 2013 Slovo starosty Vážení spoluobčané,

Více

DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava.

DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK Obec Dřetovice, evid.č. MK ČR E 10584, neprodejný výtisk Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava. Placená

Více

P R U B E Ž N Á Z P R Á V A

P R U B E Ž N Á Z P R Á V A P R U B E Ž N Á Z P R Á V A o plnění podmínek Dohody o spolupráci (dále jen Dohoda ) s krajem Vysočina a o stavu realizace společného plánu akcí na rok 2011 k 20.12.2011 Předmětem této dohody je spolupráce

Více

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL

SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Dobrovodský ZPRAVODAJ Číslo 1/15 ROČNÍK XXI. Duben 2015 12., 13. a 14 června 2015 SJEZD RODÁKŮ A PŘÁTEL Obce Dobrá Voda u Hořic Obecní úřad připravuje sjezd rodáků a přátel Obce Dobrá Voda u Hořic. Program

Více

3/2012. Stanování s hasiči. Volejbalový turnaj. Zavírání studánek Vnitřní obnova kaple sv. Anny. Rekonstrukce střechy na škole

3/2012. Stanování s hasiči. Volejbalový turnaj. Zavírání studánek Vnitřní obnova kaple sv. Anny. Rekonstrukce střechy na škole Stanování s hasiči 3/2012 Volejbalový turnaj Zavírání studánek 28. 10. Vnitřní obnova kaple sv. Anny Rekonstrukce střechy na škole z 12. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Moravice dne 12. 7.2012 ZO s

Více

VELIKONOČNÍ JARMARK OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC

VELIKONOČNÍ JARMARK OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK VELIKONOČNÍ JARMARK 2/2015 KLUB DOBRÉ POHODY - PEČENÍ JIDÁŠŮ VYHLÍDKOVÁ VĚŽ- VELIKONOČNÍ TRADICE STAVĚNÍ MÁJKY A PÁLENÍ ČARODĚJNIC ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Moravice dne

Více

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice č. 2 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

M Ě S T O CH L U M E C

M Ě S T O CH L U M E C M Ě S T O CH L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3

Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN Občasník OÚ Černava Ročník 2010 Číslo 3 ČERNAVAN ročník 2010 číslo 3 Vážení spoluobčané, chýlí se rok 2010, který byl v mnoha ohledech rokem velkých změn. Teprve budoucnost ukáže, nakolik to budou

Více

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016

PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 PŘEHLED SPOLEČENSKÝCH AKCÍ V MĚSTĚ ALBRECHTICÍCH PRO ROK 2016 LEDEN Novoroční výšlap chata Anna rozhledna Pátek 1. ledna 2016 ÚNOR Sportovně myslivecký ples Sobota 27. února 2016, tělocvična ZŠ Město Albrechtice

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 21. ročník září 2015 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 Usnesením č. 38/2015 zastupitelé vzali na vědomí informaci o stavu smlouvy o smlouvě budoucí o realizaci projektu pro zpracování

Více

Návrh Závěrečného účtu Obce Rovečné za rok 2018 IČO:

Návrh Závěrečného účtu Obce Rovečné za rok 2018 IČO: Návrh Závěrečného účtu Obce Rovečné za rok 2018 IČO: 00295281 - dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů - dle 43 zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha - Zličín které se konalo 03/2019 3/1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha - Zličín o plnění usnesení zastupitelstva 3/1.1. vzalo na vědomí

Více

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J

Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J ŠKOLSKÁ KULTURNÍ KOMISE VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K Ý Z P R A V O D A J ČERVEN - SRPEN 2013 Sportovní den Rozloučení s předškoláky INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU 1. ZO Ženklava oznamuje, že 16. zasedání zastupitelstva

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Zápis číslo 1 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne

Zápis číslo 1 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne Obec Libotov Libotov 80, 544 01 Dvůr Králové nad Labem 01, E-Mail: obec.libotov@tiscali.cz www.libotov.cz 499694152 Zápis číslo 1 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne 22.01.2015 přítomní: Mgr.Kraus

Více

POH Prahy. Zajistit oddělený sběr a využití biologicky rozložitelných komunálních odpadů

POH Prahy. Zajistit oddělený sběr a využití biologicky rozložitelných komunálních odpadů Nakládání s komunálními bioodpady z praxe Prahy POH Prahy Zajistit oddělený sběr a využití biologicky rozložitelných komunálních odpadů a) ve sběrných dvorech sbírat biologicky rozložitelné (kompostovatelné)

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

Zápis č. 6/18 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne

Zápis č. 6/18 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne Zápis č. 6/18 ze zasedání zastupitelstva obce Hostouň konaného dne 25.06.2018 Místo konání: zasedací místnost Obecního úřadu v Hostouni Čas zahájení: 19,00 hod. Čas ukončení: 20,30 hod. Přítomni členové

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

Zápis z 12/2019 zasedání Zastupitelstva obce Košťálov, konaného 10. června 2019 od 19 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu

Zápis z 12/2019 zasedání Zastupitelstva obce Košťálov, konaného 10. června 2019 od 19 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Strana 1 (celkem 6) Zápis z 12/2019 zasedání Zastupitelstva obce Košťálov, konaného 10. června 2019 od 19 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Přítomni: Miroslav Doškař, Ing. Miroslav Cincibus, Milan

Více

září 2019 Vážení občané,

září 2019 Vážení občané, Vážení občané, září 2019 ani nevím, jak se to mohlo stát, ale již zde máme měsíc září, dětem začala škola a pomalu se o slovo hlásí podzim. Jelikož pořád netušíme, jak bude nově vypadat křižovatka u kaple

Více

O b e c. M i k u l o v. Z á p i s č. 3/2009

O b e c. M i k u l o v. Z á p i s č. 3/2009 O b e c M i k u l o v Z á p i s č. 3/2009 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Mikulov, které se uskutečnilo dne 16.3.2009 od 18:00 hodin na Obecním úřadě Mikulov - zasedací místnost. Přítomno: 5 resp.6

Více

USNESENÍ č. 2/2016. Z 2. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 10. května 2016 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin

USNESENÍ č. 2/2016. Z 2. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 10. května 2016 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin USNESENÍ č. 2/2016 Z 2. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 10. května 2016 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin Přítomni: dle prezenční listiny Kontrola usnesení z minulého zasedání ZM/36/2016

Více

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů.

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů. PŘÍBĚH 2018 Přátelé, kamarádi, hasiči. Tento příběh, který jsme společně prožili v letošním roce 2018 je v něčem výjimečný a budeme si ho ještě všichni dlouho pamatovat. Prožili jsme spoustu dobrodružství

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Obec Nedakonice S účinností od:

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška Obce Chotusice

Více

Finanční aspekty zpětného odběru elektrozařízení. Svaz měst a obcí České republiky CFK, Praha, 4. 12. 2014

Finanční aspekty zpětného odběru elektrozařízení. Svaz měst a obcí České republiky CFK, Praha, 4. 12. 2014 Finanční aspekty zpětného odběru elektrozařízení Svaz měst a obcí České republiky CFK, Praha, 4. 12. 2014 OBSAH Úvod Legislativní rámec Popis fungování modelu KS Způsoby sběru v obcích a městech Finanční

Více

- 1 - U S N E S E N Í. z 54. schůze Rady městského obvodu Petřkovice ze dne 12. března (č. 784/54 798/54)

- 1 - U S N E S E N Í. z 54. schůze Rady městského obvodu Petřkovice ze dne 12. března (č. 784/54 798/54) - 1 - U S N E S E N Í z 54. schůze Rady městského obvodu Petřkovice ze dne 12. března 2013 (č. 784/54 798/54) Přítomní členové rady : I. Mikulica, J. Dřevjaný, Ing. R. Pracuch, Ing. K. Gebauer, R. Schmuch

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

Omluveni: Návrh usnesení. 7/ opakovanou žádost o výměnu oken paní Ludmily Černíkové a provedení opravy oken v prosinci 2009

Omluveni: Návrh usnesení. 7/ opakovanou žádost o výměnu oken paní Ludmily Černíkové a provedení opravy oken v prosinci 2009 Přítomni: Omluveni: Zapisovatelka: Předkladatel návrhů usnesení: Ověřovatelé zápisu: Zápis a přijatá usnesení z 18. zasedání ZO Slezské Rudoltice, konaného dne 16.12.2009 v kanceláři obecního úřadu dle

Více

Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů

Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů Je určen pro odpady komunální včetně nebezpečných. IČZ CZH 00376 Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů Výkupna druhotných surovin : IČZ CZH 00377 Papír, folie Vedoucí : Hrouda

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 01/2010 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010,

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010, Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na správním území města Český Brod a systém

Více

Návrh návrhové komise ve složení : Dagmar Válková, Robert Schaffartzik Výsledek hlasování : pro 7 proti 0 zdržel se 0 Usnesení bylo schváleno

Návrh návrhové komise ve složení : Dagmar Válková, Robert Schaffartzik Výsledek hlasování : pro 7 proti 0 zdržel se 0 Usnesení bylo schváleno Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bohušov, konaného dne 31. března 2015 v kanceláři starosty obce Zahájení : 18,10hodin Přítomni : G.Meissner, A.Zemánková, J.Schnaubeltová, D.Dub, M.Michalica, R.Schaffartzik,

Více

Leden 1 Po Nový rok Den

Leden 1 Po Nový rok Den Leden 1 Po Nový rok Den obnovy sam. českého státu 2 Út Vývoz papíru 3 St Zahájení vyučování po vánočních prázdninách 4 Čt 5 Pá 6 So 7 Ne 8 Po 9 Út Vývoz popelnic a plastů 10 St 11 Čt 12 Pá 13 So Muzikálové

Více

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce:

V příštích týdnech se můžete těšit na následující akce: Blzecký občasník 08 / 2015 ZPRÁVY ZE ZASTUPITELSTVA V pátek 6.11.2015 na svém zasedání zastupitelstvo obce schválilo vyhlášku o nakládání s odpady, vyhlášku o poplatku za likvidaci odpadu a o poplatku

Více

INFORMAČNÍ LETÁK - PROSINEC 2010

INFORMAČNÍ LETÁK - PROSINEC 2010 Mnoho štěstí v kouzlu vánoc, v záři světel stromečku, ať zavítají láska, klid a zdraví, do vašeho domečku. přeje Zastupitelstvo obce a Obecní úřad Borová INFORMAČNÍ LETÁK - PROSINEC 2010 * 13. ročník *

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

NEJLEPŠÍ OBCE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE PŘEVZALY OCENĚNÍ ZA TŘÍDĚNÍ ODPADU

NEJLEPŠÍ OBCE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE PŘEVZALY OCENĚNÍ ZA TŘÍDĚNÍ ODPADU TISKOVÁ ZPRÁVA 31. 5. 2018 NEJLEPŠÍ OBCE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE PŘEVZALY OCENĚNÍ ZA TŘÍDĚNÍ ODPADU Obce, jejichž občané nejlépe třídí odpad, získávají každoročně prestižní ocenění O keramickou popelnici.

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 1. Hospodaření Obce Dolní Žandov (dále jen Obec) v roce 2015 Rozpočtové hospodaření Obce v roce 2015 bylo zahájeno rozpočtovým provizoriem (schváleno usnesením

Více

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) OBEC VELICHOVKY Obecně závazná vyhláška obce Velichovky č.5/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Zápis z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Slatina, konaného v zasedací místnosti Obecního úřadu Slatina dne 5. 3.

Zápis z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Slatina, konaného v zasedací místnosti Obecního úřadu Slatina dne 5. 3. Zápis z 3. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Slatina, konaného v zasedací místnosti Obecního úřadu Slatina dne 5. 3. 2019 od 18 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce

Více

U S N E S E N Í č. 3/2014 ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 18:00 hodin v restauraci POHODA v Malé Morávce.

U S N E S E N Í č. 3/2014 ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 18:00 hodin v restauraci POHODA v Malé Morávce. U S N E S E N Í č. 3/2014 ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne 25.06.2014 v 18:00 hodin v restauraci POHODA v Malé Morávce. Přítomných ZO: 5 přítomných při zahájení, 6 přítomných od hlasování k

Více

USNESENÍ ze 17. zasedání Zastupitelstva města Rokytnice v Orlických horách ze dne

USNESENÍ ze 17. zasedání Zastupitelstva města Rokytnice v Orlických horách ze dne USNESENÍ ze 17. zasedání Zastupitelstva města Rokytnice v Orlických horách ze dne 12. 6. 2017 Přítomno: 10 členů zastupitelstva města + tajemník MěÚ Jednání zahájeno: v 18:00 hodin. Usnesení č. ZM/17/296/2017/VI

Více

MĚSTYS PECKA. Obecně závazná vyhláška č. 2/2012,

MĚSTYS PECKA. Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, MĚSTYS PECKA Obecně závazná vyhláška č. 2/2012, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pecka

Více

Závěrečný účet Obce Rovečné za rok 2017 IČO:

Závěrečný účet Obce Rovečné za rok 2017 IČO: Závěrečný účet Obce Rovečné za rok 2017 IČO: 00295281 - dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů - dle 43 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 Obec Chlístov Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Zápis z řádného zasedání ZO dne 18. 5. 2015, zahájeno v 18:00, ukončeno v 19:00.

Zápis z řádného zasedání ZO dne 18. 5. 2015, zahájeno v 18:00, ukončeno v 19:00. Zápis z řádného zasedání ZO dne 18. 5. 2015, zahájeno v 18:00, ukončeno v 19:00. Přítomni: 9 Hosté: Mgr. Josef Kozlovský, Kateřina Šabatová Ověřovatelé: Ing. Jaromír Poledňák, Markéta Počekajlová Program:

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o stanovení systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 22.9.2014 usnesením č. 1283/27ZM/2014

Více

Informace Obecního úřadu Uhřice občasník. srpen - září 2011

Informace Obecního úřadu Uhřice občasník. srpen - září 2011 OBEC UHŘICE Informace Obecního úřadu Uhřice občasník srpen - září 2011 Vážení spoluobčané, koncem prázdnin za slunného počasí proběhl cyklovýlet Okolo Malé Hané. Jsem rád, že ze zhruba 390 přihlášených

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná Domovní odpad se odváží v úterý 21. února 2017. K cestě prosím přichystejte pouze plné popelnice. 15. 2. 2017 Říkanky a písničky Obec Hvozdná nabízí pronájem nebytových

Více

1. Zahájení a schválení programu Starosta obce přivítal zastupitele obce a hosty a zahájil zasedání.

1. Zahájení a schválení programu Starosta obce přivítal zastupitele obce a hosty a zahájil zasedání. Zápis z řádného zasedání ZO dne 20.7. 2015, zahájeno v 18,00 hod., ukončeno ve 20,15 hod Přítomni: 9 Hosté: Slavomíra Vacardová, Kateřina Šabatová, Mgr. Josef Kozlovský, Renata Skrbková, Lucia Franková,

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

- 1 - STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PETŘKOVICE U S N E S E N Í 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉHO OBVODU PETŘKOVICE ZE DNE 15.3.

- 1 - STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PETŘKOVICE U S N E S E N Í 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉHO OBVODU PETŘKOVICE ZE DNE 15.3. - 1 - STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PETŘKOVICE U S N E S E N Í 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉHO OBVODU PETŘKOVICE ZE DNE 15.3. 2012 (usnesení č. 73/8 86/8) 73/8 Zastupitelstvo městského obvodu

Více

Čl. I. Základní ustanovení

Čl. I. Základní ustanovení Město Třeboň Obecně závazná vyhláška č. 5/2006., kterou se mění a doplňuje vyhláška č. 5/2001, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajícím

Více

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Obec Tismice OD 1. 7. 2018 ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Proč? Od roku 2024 platí v ČR úplný zákaz ukládání neupraveného (nevytříděného)

Více

Zápis z 36. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne

Zápis z 36. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne Zápis z 36. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 14. 12. 2009 Starosta zahájil zasedání v 17:00 hodin a přivítal přítomné. Dle prezenční listiny přítomno 9 členů zastupitelstva. Omluveno: 3 Zapisovatel:

Více

prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8

prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8 prosinec 2010 občasník obce Vepřová ročník 8 První adventní neděli jsme slavnostně rozsvítili vánoční strom, zde měly pásmo vánočních koled, básniček a písniček děti z naší základní a mateřské školy a

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2003

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2003 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2003 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM A SE STAVEBNÍM ODPADEM Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo podle 36, odst. 1, písm. f) zákona ČNR č. 367/1990 Sb. o obcích

Více

07/02/14 schvaluje a) návrhovou komisi ve složení : předseda Tomáš Foros, členové: Jiří Kašpárek a Michal Buršík

07/02/14 schvaluje a) návrhovou komisi ve složení : předseda Tomáš Foros, členové: Jiří Kašpárek a Michal Buršík Usnesení ze 2. zasedání zastupitelstva obce Široká Niva konaného dne 12.12. 2014 v 18 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Zastupitelstvo obce Široká Niva 06/02/14 bere na vědomí a) složení slibu

Více

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne

Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne Zápis č. 29 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Přibyslavice konaného dne 28.6.2018 Přítomni: Uhrová Ivana, Netolička Zdeněk, Ing. Macek Jan, Koukal Ladislav, Ing. Mastný Martin, Koukal Antonín, Vejmělková

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

1. Kontrolu usnesení z předešlých zasedání ZM a RM od do Současně konstatuje průběžné plnění všech uložených úkolů.

1. Kontrolu usnesení z předešlých zasedání ZM a RM od do Současně konstatuje průběžné plnění všech uložených úkolů. USNESENÍ z 27. zasedání Zastupitelstva Města VyŠŠÍ Brod ze dne 12. 4. 2010 Zastupitelstvo Města VyŠŠÍ Brod I. Ber e n a věd o m Í 1. Kontrolu usnesení z předešlých zasedání ZM a RM od 25.2.2010 do 29.3.2010.

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 25.6.2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 25.6.2015 1 č.j. 7/2015 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 25.6.2015 Přítomni dle prezenční listiny Zahájení jednání: 25.6.2015 19:05 hodin v zasedací místnosti OÚ Ukončení jednání: 25.6.2015 20:45

Více

Z Á P I S R-04-2015 ze zasedání Rady Obce Tuchlovice konaného dne 2. 3. 2015

Z Á P I S R-04-2015 ze zasedání Rady Obce Tuchlovice konaného dne 2. 3. 2015 Z Á P I S R-04-2015 ze zasedání Rady Obce Tuchlovice konaného dne 2. 3. 2015 Zahájeno: v 16:30 hod. Přítomni: Mgr. Jaroslav Pošta, Mgr. Jan Bejček, Iva Pencová, Ing. Křižan Michal, Ing.Fojt Stanislav Omluveni:

Více

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN

č. 1/2014 MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN MĚSTO LOUNY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LOUN č. 1/2014 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Ondřejov schválilo na svém zasedání dne 26. 1. 2011 podle ustanovení 10 písm. d) zákona

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. května 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. května 2014 20. ročník květen 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. května 2014 Usnesením č. 19/2014 zastupitelé vzali na vědomí rozpočtové opatření č. 2/2014. Usnesením č. 20/2014 zastupitelé schválili

Více

K TIŠTĚNÉMU VÝTISKU PŘILOŽENY KAPESNÍ KALENDÁŘE NA ROK 2017 PRO KAŽDÉHO EVIDOVANÉHO OBČANA

K TIŠTĚNÉMU VÝTISKU PŘILOŽENY KAPESNÍ KALENDÁŘE NA ROK 2017 PRO KAŽDÉHO EVIDOVANÉHO OBČANA ZPRAVODAJ OBCE HORKY č. 3/2016 K TIŠTĚNÉMU VÝTISKU PŘILOŽENY KAPESNÍ KALENDÁŘE NA ROK 2017 PRO KAŽDÉHO EVIDOVANÉHO OBČANA Zpravodaj obce Horky 3/2016 OBSAH: str. 1) Slovo starosty úvodem str. 2) Výsledky

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008 Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína č. 1/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál

Usnesení. bere na vědomí kontrolu plnění usnesení Rady města Němčice nad Hanou viz. písemný materiál Usnesení z 41. zasedání Rady města Němčice nad Hanou, ve volebním období 2014-2018, které se uskuteční ve středu 6.4.2016 v 15:00 hodin v kanceláři starostky města Němčice nad Hanou 1. Zahájení, schválení

Více

Obec BUKOVANY Bukovany 57, okr. OLOMOUC, PSČ Tel.,fax : IČ: ,

Obec BUKOVANY Bukovany 57, okr. OLOMOUC, PSČ Tel.,fax : IČ: , Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Bukovany ze dne 30.3.2015 Veřejné zasedání Zastupitelstva obce Bukovany, které se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu, Bukovany č.p. 57,

Více

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) 1 MĚSTO MEZIMĚSTÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE

MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE vydává obecně závaznou vyhlášku č. 6/2007 O nakládání s komunálním odpadem a některým stavebním odpadem v městě Město Albrechtice. Zastupitelstvo města Město Albrechtice vydalo

Více

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV Statutární město Ostrava Městský obvod Martinov ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV na rok 2016 Schválen usnesením Zastupitelstva městského obvodu Martinov č. 73/10 dne 18. prosince 2015 PŘÍJEM Třída Třída

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná JUBILANTI ZÁŘÍ 2016 Marcela Urbancová, 70 let Hodně zdraví, štěstí a spokojenosti přeje Obec Hvozdná. POZVÁNKA V pátek 30. 9. 2016 se koná zasedání zastupitelstva

Více

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 1. 3.

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 1. 3. Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo 13/2017 13/1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha Zličín o plnění usnesení ZMČ

Více

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 21. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 12. prosince 2013 od 18 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

1. Schválení programu jednání Rady města Chropyně. 2. Kontrola plnění usnesení Rady města Chropyně

1. Schválení programu jednání Rady města Chropyně. 2. Kontrola plnění usnesení Rady města Chropyně čj. MCH 4836/2012 spisová značka 4834/2012/OVV R A D A M Ě S T A C H R O P Y N Ě Výpis usnesení z 59. zasedání dne 24. října 2012 1. Schválení programu jednání Rady města Chropyně R M 1 / 5 9 / 1 2 program

Více