manuál grafického stylu společnosti ASEKOL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "manuál grafického stylu společnosti ASEKOL"

Transkript

1 manuál grafického stylu společnosti ASEKOL

2

3 0. manuál grafického stylu společnosti ASEKOL Jednotný grafický styl je stručným a viditelným vyjádřením filozofie a marketingového konceptu společnosti. Pravidla jednotného grafického stylu jsou považována za nenahraditelný dokument, který profiluje tvář společnosti a dostává ji do povědomí obchodních partnerů a veřejnosti. Tento manuál popisuje podobu, varianty a pravidla pro aplikaci všech prostředků jednotného grafického stylu společnosti ASEKOL s. r. o. a je nezaměnitelným a závazným návodem k jejich používání. Každá osoba, která se podílí na využití prostředků jednotného grafického stylu, by měla pracovat pouze v souladu se všemi pravidly obsaženými v manuálu. Přesné dodržování pravidel je ve vlastním zájmu společnosti Asekol. Použité jednotky: milimetry

4 0. 1 logotyp 1.1 logo 1.2 firemní barvy 1.3 barevné a černobílé provedení 1.4 zakázané modifikace 1.5 užití na podkladové ploše 1.6 ochranná zóna 1.7 nejmenší velikost 1.8 samostatný grafický symbol 4 loga projektů 4.1 projekt Muzeum spotřebičů 4.2 projekt Recyklohraní 4.3 projekt Zpětný odběr 4.4 projekt Fond ASEKOL 4.5 užití ve vztahu k logu ASEKOL 2 typografie 2.1 základní písmo titulkové 2.2 základní písmo odstavcové 2.3 doplňkové písmo 2.4 sazba 3 merkantilní tiskoviny 3.1 vizitka 3.2 hlavičkový papír 3.3 komplimentka 3.4 obálka DL 3.5 obálka B4 CD manuál grafického stylu logo ve všech variantách firemní písma šablony merkantilních tiskovin obsah manuálu

5 logotyp Kapitola shrnuje základní zásady zacházení s logem společnosti i samostatným grafickým symbolem. Zde uvedená pravidla platí pro všechny druhy použití a poskytují vodítko, jak vytvořit materiály, které nejsou manuálem předepsány. 1

6 1. logo Logo je základním prvkem jednotného vizuálního stylu. Skládá se z grafického symbolu elektrické zásuvky, jejíž obrys tvoří dvě šipky v kruhu symbolizující recyklaci, a typografické části. Vkládání loga mezi text je zakázáno. V tomto případě se užije textové podoby ASEKOL, nebo ASEKOL s. r. o. Logo smí být reprodukováno pouze z digitální předlohy a není povoleno do něj jakkoliv zasahovat, nebo jej znovu vytvářet.

7 1. ASEKOL oranžová Pantone 158 R G B Adobe RGB srgb/web #EF7804 tisk papír/materiál C M Y K ofsetový tisk * bezdřevý ofsetový křída matná křída lesklá malonákladový křída matná digitální tisk ** křída lesklá velkoplošný digitální tisk plachtovina *** síťovina *** samolepicí fólie **** ASEKOL zelená Pantone 363 R G B Adobe RGB srgb/web # tisk papír/materiál C M Y K ofsetový tisk * bezdřevý ofsetový křída matná křída lesklá malonákladový křída matná digitální tisk ** křída lesklá velkoplošný digitální tisk plachtovina *** síťovina *** samolepicí fólie **** * Heidelberg Speedmaster CD 74-5, osvit 200 lpi ** Xerox Docucolor 8000, Screening DOT 200, papír 300 g/m 2 *** základní řada materiálu od firmy Multiexpo, tisk HP 9000S, profil HP Universal Scrim Banner, rozlišení 720 dpi, True Solventní inkoust **** monomerický vinyl s nonperm lepidlem, tisk HP 9000S, profil HP Universal Photo-Realistic vinyl, rozlišení 720 dpi, True Solventní inkoust firemní barvy Na základě jednotně definovaných barev se posiluje osobitý vizuální styl. Při práci s firemními barvami je třeba respektovat jejich přesný odstín. Základní barvy v různém procentu tvoří doplňkové barvy. Základní barvy jsou kodifikovány ve třech barevných systémech: Pantone (přímá barva dle vzorníku Pantone ), CMYK (složená tisková barva), RGB (pro zobrazení na obrazovkách), a v případě složených barev v systému CMYK i pro různé technologie tisku na několik druhů papíru a materiálů.

8 1.3 (1) základní plnobarevné provedení (2) základní černobílé provedení (3) inverzní podoba barevné a černobílé provedení Základní plnobarevná podoba loga (1) se aplikuje na bílou nebo světlou podkladovou plochu. Na černou nebo tmavou plochu se užije bílé (inverzní) podoby loga (3). Pro černobílý tisk a v podobných případech, kdy není možné použít plnobarevné provedení, a pro specifická užití (výroba razítek, některých reklamních předmětů, apod.) se užívá černobílého provedení loga (2). Při aplikaci loga je důležité zajistit dostatečný kontrast typografické části i grafického symbolu s podkladovou plochou.

9 1.4 asekol zakázané modifikace Plnobarevné provedení loga je povoleno užívat jen v barevnosti definované v kapitolách 1.1 a 1.2. Není přípustná žádná jiná barevná kombinace definovaných barev ani jiné barvy libovolně zvolené. Není dovoleno měnit polohu grafického symbolu a typografické části v logu, logo tvarově deformovat ani jakkoliv jinak upravovat. Ukázky zakázaných modifikací zobrazují pouze některé nesprávné podoby.

10 1.5 užití na podkladové ploše Logo lze použít v definované barevnosti na bílé podkladové ploše a na ploše s maximálně 25 % sytosti barvy. Při použití tmavší podkladové plochy (barvy vyšší sytosti) je nutné užít inverzní provedení loga. Vždy je důležité zajistit dostatečný kontrast typografické části i grafického symbolu s podkladovou plochou.

11 1.6 A A A ochranná zóna Pro zachování dostatečného odstupu loga od všech ostatních grafických prvků, které by mohly do vnímání loga zasahovat, je třeba dodržovat definovanou ochrannou zónu. Ochranná zóna je definována výškou posledního znaku l v typografické části loga. Do ochranného prostoru nesmí zasahovat žádný text, grafika či jiná značka. Ochrannou zónou není myšlen žádný bílý nebo jinak barevný podkladový obdélník kolem loga. Logo je vždy nutné zahrnout do celkové kompozice.

12 nejmenší velikost Pro zachování správné čitelnosti všech prvků loga nesmí šířka loga klesnout pod definovanou minimální velikost. Nejmenší šířka loga pro tisk je 18 mm, pro elektronická média 70 obrazových bodů.

13 1.8 samostatný grafický symbol U tiskových či elektronických materiálů lze použít grafický symbol z loga samostatně a to pouze v odstínech podkladové barvy tedy např. na bílém podkladu v odstínech šedi, na podkladu v ASEKOL oranžové barvě v odstínech ASEKOL oranžové apod. Symbol nemusí být zcela viditelný, část je možno skrýt např. za okrajem stránky.

14 typografie Kapitola definuje základní písma a pravidla pro jejich používání. Zde uvedená pravidla platí pro všechny materiály vytvořené podle tohoto manuálu. 2

15 2. bcdefghij lmnopqrs uvwxyz12 základní písmo titulkové Základní písmo je Alternate Gothic No 2. Užívá se především jako písmo titulkové a zvýrazňovací. Doplňuje a podtrhuje jednotný grafický styl společnosti.

16 2. bcdefghij lmnopqrs uvwxyz12 základní písmo odstavcové Pro sazbu běžných odstavcových textů, či podnadpisů, je určeno písmo Franklin Gothic dostupné ve velkém množství řezů. Písmo není vhodné používat pro sazbu výrazných a hlavních titulků, krátkých textů, apod. V takových případech je vhodné užití základního titulkového písma.

17 2.3 bcdefghij lmnopqrs uvwxyz12 doplňkové písmo Pro běžné kancelářské dokumenty, webové prezentace a v případech, kdy nejsou dostupná základní písma, je určeno písmo Arial ve všech řezech. Pokud je dostupné základní písmo, je zakázáno toto písmo používat.

18 2.4 Rilit in henis aliqui tis at, commy nullam, ver suscip ea faccumsan ulputpate dit loreet dolorer se delit irit, quisl iusto commy nisi tatie doloborperos ea con hendrem delenis ex ent lor sum iusto ercipis at iuscip ero cons dunt lamcon et prat autpat. Ut ilit adigna ad do odiam veliquatem in ulluptatummy nim amcorpe rillam, sim quipis alisi exerosto exero dolendr ercinibh erat ad mincilla feugiamconum dolese duipisisl ut praestisl ulla amcon volum el ut ver sustionulla faccum ipsum vendre tat lum niam adigna faccum in hendre modignim iriurer ostrud do dolut lore modignit landrer sum vel ut lum vel iustrud dolorperos nisl dipsum zzriure minit prat, si blamet, vent laore ex eum dolorper in ut essisit lor adipit vel ulluptatem quat. Magna ate euismol oboreet umsandipit landigna core el utatumsan essit la faccum dolore veliquisl digna ad et, con utet aut nibh esequis autpat, conse venim alit loreet, quis exerostie dunt laortio odigna conse modolutpatue tat, sit, vel iustis doloreetue dolortion et illa aliquat. Am, sequisc iduisis cidunt loboreet dunt esed et am, velis am velesequis nos aut iure do odolortio dolorper iure magna at. Uptat lum dolorem dolorperat aut vel ulla facipisis dunt wis nosto od endrer at inim zzrilla corem vel deliscip eugiam do dolore coreet amconsed tatem dit amet nos ex eraesenit augiat la faciliquip ectem iure min henit lutat. Inci blandrer inci exercillam, velenis adio cortionsed tions et landrem vercip esequat augait do conulla feu feum vercidunt lam dio conullan ullam deliquat, quip elesed ming ex esequat la feugait prat. Rilit in henis aliqui tis at, commy nullam, ver suscip ea faccumsan ulputpate dit loreet dolorer se delit irit, quisl iusto commy nisi tatie doloborperos ea con hendrem delenis ex ent lor sum iusto ercipis at iuscip ero cons dunt lamcon et prat autpat. Ut ilit adigna ad do odiam veliquatem in ulluptatummy nim amcorpe rillam, sim quipis alisi exerosto exero dolendr ercinibh erat ad mincilla feugiamconum dolese duipisisl ut praestisl ulla amcon volum el ut ver sustionulla faccum ipsum vendre tat lum niam adigna faccum in hendre modignim iriurer ostrud do dolut lore modignit landrer sum vel ut lum vel iustrud dolorperos nisl dipsum zzriure minit prat, si blamet, vent laore ex eum. Rilit in henis aliqui tis at, commy nullam, ver suscip ea faccumsan ulputpate dit loreet dolorer se delit irit, quisl iusto commy nisi tatie doloborperos ea con hendrem delenis ex ent lor sum iusto ercipis at iuscip ero cons dunt lamcon et prat autpat. Ut ilit adigna ad do odiam veliquatem in ulluptatummy nim amcorpe rillam, sim quipis alisi exerosto exero dolendr. sazba Vždy je důležité zajistit dostatečnou čitelnost textu a vyvarovat se nejčastějším prohřeškům, jako je užití jiného písma, než je definováno manuálem, nebo nastavení příliš malého řádkového prokladu či nastavení nevhodného zalomení textu vzhledem k šířce sazby. Ukázky zobrazují pouze některé vybrané prohřešky.

19 merkantilní tiskoviny Kapitola definuje předlohy tiskovin a pomůcek užívaných v každodenní kancelářské praxi. Všechny předlohy jsou závazné a není dovoleno je jakkoliv měnit, pokud to není výslovně dovoleno. Definované předlohy jsou vodítkem pro vytváření podobných, zde nedefinovaných tiskovin. 3

20 Hana Ansorgová manažerka komunikace ASEKOL s. r. o. Dobrušská Praha 4 Tel.: Fax: Mob.: ansorgova@asekol.cz 6 (1) vizitka česká jazyková mutace měřítko 1: Hana Ansorgová Public Relations Manager ASEKOL s. r. o. Dobrušská Prague 4 Czech Republic Phone: Fax: Mobile: ansorgova@asekol.cz (2) vizitka anglická jazyková mutace měřítko 1:1 vizitka Rozměr: mm, Doporučený materiál: papír Plano Jet, 400 g/m 2, Barevnost: podklad pro českou mutaci (1) ASEKOL oranžová, pro cizojazyčnou mutaci (2) ASEKOL zelená, definice barev pro ofsetový tisk (CMYK na bezdřevý ofsetový papír), Typografie: základní odstavcové písmo Franklin Gothic v řezech Medium a Heavy, velikost 9 bodů pro jmennou část, 7 bodů pro ostatní textovou část.

21 měřítko 1:2 hlavičkový papír Rozměr: A4, Doporučený materiál: bezdřevý ofsetový papír, 100 g/m 2, Barevnost: definice barev pro ofsetový tisk (Pantone /CMYK na bezdřevý ofsetový papír), grafický symbol 8% černá, Typografie: základní odstavcové písmo Franklin Gothic v řezu Medium, velikost 7,5 bodu.

22 měřítko 2:3 komplimentka Rozměr: mm (DL), Doporučený materiál: bezdřevý ofsetový papír, 300 g/m 2, Barevnost: definice barev pro ofsetový tisk (Pantone /CMYK na bezdřevý ofsetový papír), grafický symbol 8% černá, Typografie: základní odstavcové písmo Franklin Gothic v řezu Medium, velikost 7,5 bodu.

23 měřítko 2:3 obálka DL varianta A Rozměr: mm, Barevnost: definice barev pro ofsetový tisk (Pantone ), Typografie: základní odstavcové písmo Franklin Gothic v řezu Medium, velikost 7,5 bodu.

24 měřítko 2:3 obálka DL varianta B Rozměr: mm, Barevnost: definice barev pro ofsetový tisk (Pantone ), Typografie: základní odstavcové písmo Franklin Gothic v řezu Medium, velikost 7,5 bodu.

25 měřítko 2:5 obálka B4 varianta A Rozměr: mm, Barevnost: definice barev pro ofsetový tisk (Pantone ), Typografie: základní odstavcové písmo Franklin Gothic v řezu Medium, velikost 7,5 bodu.

26 měřítko 2:5 obálka B4 varianta B Rozměr: mm, Barevnost: definice barev pro ofsetový tisk (Pantone ), Typografie: základní odstavcové písmo Franklin Gothic v řezu Medium, velikost 7,5 bodu.

27 loga projektů Společnost ASEKOL doplňuje své osvětové snahy praktickými projekty, které lidem usnadňují třídění a odevzdávání vysloužilých spotřebičů. Následující kapitola představuje u dlouhodobých projektů jejich loga, definuje barevnost a vztah k logu společnosti. 4

28 4. (1) základní černobílé provedení (2) inverzní podoba projekt Muzeum spotřebičů Interaktivní výstava Muzeum spotřebičů představuje vývoj jednotlivých druhů elektrozařízení v rozpětí sta let. Logo je základem image projektu a jako takové je určeno pro všechny tiskové a propagační materiály.

29 4.1. Pantone Black C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web # základní barevnost Základní barvy jsou kodifikovány ve třech barevných systémech: Pantone (přímá barva dle vzorníku Pantone ), CMYK (složená tisková barva), RGB (pro zobrazení na obrazovkách).

30 4.1. ochranná zóna Pro zachování dostatečného odstupu loga od všech ostatních grafických prvků, které by mohly do vnímání loga zasahovat, je třeba dodržovat definovanou ochrannou zónu. Ochrannou zónu definuje čtverec rámující velké písmeno M. Do ochranného prostoru nesmí zasahovat žádný text, grafika či jiná značka. Ochrannou zónou není myšlen žádný bílý nebo jinak barevný podkladový obdélník kolem loga. Logo je vždy nutné zahrnout do celkové kompozice.

31 4. (1) základní barevné provedení (2) barevná inverzní podoba (3) černobílá podoba (4) provedení ve stupních šedi (5) černobílá inverzní podoba projekt Recyklohraní Recyklohraní je dlouhodobý školní recyklační program, který si klade za cíl realizaci zpětného odběru baterií, akumulátorů a elektrozařízení spojený s osvětovou činností v problematice nakládání s odpady ve školských zařízení v České republice. Logo je základem image projektu a jako takové je určeno pro všechny tiskové a propagační materiály.

32 4.2. Pantone 376 C / 375 U C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web #B0D400 Pantone 347 C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web #009B48 Pantone Black C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web # základní barevnost Základní barvy jsou kodifikovány ve třech barevných systémech: Pantone (přímá barva dle vzorníku Pantone ), CMYK (složená tisková barva), RGB (pro zobrazení na obrazovkách).

33 4.2. A A A ochranná zóna Pro zachování dostatečného odstupu loga od všech ostatních grafických prvků, které by mohly do vnímání loga zasahovat, je třeba dodržovat definovanou ochrannou zónu. Ochranná zóna je definována výškou znaku H. Do ochranného prostoru nesmí zasahovat žádný text, grafika či jiná značka. Ochrannou zónou není myšlen žádný bílý nebo jinak barevný podkladový obdélník kolem loga. Logo je vždy nutné zahrnout do celkové kompozice.

34 4.3 (1) základní provedení anglická verze (2) základní provedení česká verze konference Zpětný odběr Konference partnerům co nejvíce přibližuje činnost společnosti v oblasti zpětného odběru a představuje její výsledky. Logo je základem image projektu a jako takové je určeno pro všechny tiskové a propagační materiály.

35 4.3. Pantone 354 C M Y K CMYK Pantone 353 C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web #acd6b6 Pantone 352 R G B Adobe RGB srgb/web #61b76a C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web #c7e1cc Pantone 351 C M Y K CMYK Pantone 2975 Pantone 2985 C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web #5fc5e7 Pantone 2995 C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web #bce3f1 C M Y K CMYK R G B Adobe RGB srgb/web #009cdd R G B Adobe RGB srgb/web #e3efe6 základní barevnost Základní barvy jsou kodifikovány ve třech barevných systémech: Pantone (přímá barva dle vzorníku Pantone ), CMYK (složená tisková barva), RGB (pro zobrazení na obrazovkách).

36 4.3. A A A ochranná zóna Pro zachování dostatečného odstupu loga od všech ostatních grafických prvků, které by mohly do vnímání loga zasahovat, je třeba dodržovat definovanou ochrannou zónu. Ochranná zóna je definována rozměrem A (viz nákres). Do ochranného prostoru nesmí zasahovat žádný text, grafika či jiná značka. Ochrannou zónou není myšlen žádný bílý nebo jinak barevný podkladový obdélník kolem loga. Logo je vždy nutné zahrnout do celkové kompozice.

37 4.4 (1) základní plnobarevné provedení (2) základní černobílé provedení (3) inverzní podoba projekt Fond ASEKOL Fond ASEKOL byl zřízen na podporu veřejně prospěšných projektů zaměřených na zlepšení efektivity sběru elektroodpadu. Logo je základem image projektu a jako takové je určeno pro všechny tiskové a propagační materiály.

38 4.4. Pantone 158 Pantone 363 základní barevnost Základní barvy jsou totožné s firemními barvami společnosti ASEKOL kodifikovanými v kapitole 1.2 tohoto manuálu.

39 4.4. A A A ochranná zóna Pro zachování dostatečného odstupu loga od všech ostatních grafických prvků, které by mohly do vnímání loga zasahovat, je třeba dodržovat definovanou ochrannou zónu. Ochranná zóna je definována výškou posledního znaku l ve slově asekol. Do ochranného prostoru nesmí zasahovat žádný text, grafika či jiná značka. Ochrannou zónou není myšlen žádný bílý nebo jinak barevný podkladový obdélník kolem loga. Logo je vždy nutné zahrnout do celkové kompozice.

40 4.5 užití ve vztahu k logu ASEKOL Z důvodu posílení vnímání značky a budování image společnosti ASEKOL je vhodné umístit logo společnosti ASEKOL také na tiskové, propagační a další materiály jednotlivých projektů. V takovém případě však nesmí být logo ASEKOL výraznější a poutat větší pozornost než důležité informační prvky včetně loga projektu.

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy ÚVOD 1.1 funkce a práce s manuálem 1.2 definice logotypu a název v psaném textu 2.1 barevné pozitivní provedení 2.2 barevné negativní provedení 2.3 černobílé pozitivní

Více

Grafický manuál použití značky verze 1.0

Grafický manuál použití značky verze 1.0 Grafický manuál použití značky verze 1.0 Úvod Jak pracovat s manuálem Grafický manuál pro práci se značkou společnosti je nezaměnitelný návod pro používání logotypu v reklamních protředcích a firemních

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

CORPORATE DESIGN MANUAL

CORPORATE DESIGN MANUAL CORPORATE DESIGN MANUAL OBSAH Úvodní slovo a specifi kace značky Specifi kace logotypu Kodifi kace barevnosti Firemní písmo Aplikace značky na fi remních tiskovinách Značení fi remních vozidel Reklamní

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ÚVOD LOGOTYP DEFINICE BAREVNOSTI PÍSMO VARIANTY LOGOTYPŮ MERKANTILNÍ TISKOVINY LOGA MĚSTSKÝCH ORGANIZACÍ 1 2 3 4 5 6 7 1. ÚVOD 2 1.1. Jednotný vizuální styl Jednotný vizuální styl města Hlučína je soubor

Více

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL Cílem společnosti SIGNAMAX je poskytnout síťové řešení, jenž pokryje všechny požadavky zákazníka. Jako dodavatel aktivní i pasivní síťové infrastruktury, nabízí širokou škálu vysoce výkonných a cenově

Více

Typografi cký manuál TIŠNOVSKO

Typografi cký manuál TIŠNOVSKO TIŠNOVSKO Typografi cký manuál Tento manuál byl vytvořen v rámci projektu Tvorba produktů cestovního ruchu Tišnovska a jejich marketing, za fi nanční spoluúčasti EU a Jihomoravského kraje OBSAH Typografický

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU OBSAH Grafický manuál logotypu 01 - Logotyp společnosti 02 - Plastická verze logotypu 03 - Jednobarevná podoba logotypu 04 - Logotyp na barevném pozadí 05 - Ochranný prostor logotypu

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. urban. czech art model

GRAFICKÝ MANUÁL. urban. czech art model GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH ZNAČKA základní varianta 4 základní firemní barvy 5 černobílé a inverzní provedení 6 použití na barevné a černobílé ploše 7 použití v milimetrové síti 8 minimální velikost 9 ochranná

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 2 ÚVOD PŘEDSTAVENÍ JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Tento manuál definuje použití loga spolku KOUS z.s. Cílem manuálu je zajistit jednotnou a estetickou formu prezentace spolku. Tento materiál obsahuje pravidla,

Více

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA definice Značka TON je základem jednotného vizuálního stylu společnosti TON a.s. Značka se skládá ze dvou části, je tvořena grafickým symbolem židle a písmovým logotypem TON. Grafický

Více

ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu

ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu Značka ilharmonie Brn ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu Logotyp základní barevná podoba logotypu základní černobílá

Více

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity Institut pro veřejnou správu Manuál vizuální identity Logotyp 3 Popis logotypu 4 Barevná varianta 4 Barevná negativní varianta 5 Černobílá varianta 5 Černobílá negativní varianta 6 Barevnost 7 Ochranná

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz obsah..................................... 02 úvod a definice loga........................... 03 zákres do čtvercové sítě........................

Více

PRAGUE PRIDE FESTIVAL

PRAGUE PRIDE FESTIVAL PRAGUE PRIDE FESTIVAL LOGO MANUÁL VER. 05/2018 Obsah Tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu. Logotyp je vytvořen zejména pro použití v

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU projekt Recyklohraní úvod Jednotný vizuální styl je způsob komunikace projektu s veřejností. Podoba stylu vytváří jeho identitu. Dobrý vizuální styl zvyšuje povědomí o existenci

Více

Značka společnosti MORA

Značka společnosti MORA Design Manuál 2011 Značka společnosti MORA 2 Za jednu z hlavních součástí firemní identity je považován její design neboli jednotný vizuální styl. Základním stavebním kamenem tohoto vizuálního stylu je

Více

Zkrácený manuál značky

Zkrácený manuál značky Zkrácený manuál značky Značka Město Plzeň Obecné a tematické značky (A-B) 1/5 Základní provedení A Obecné značky Značku tvoří graficky čistý tvar směrové šipky (vždy orientované pouze na západ) s nápisem

Více

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Manuál značky Ústav dějin umění Úvod 01 úvod Manuál značky Manuál značky slouží jako základní informační zdroj o značce a jejím použití.

Více

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010 00 Grafický manuál 1 graf manual-afo.indd 1 10/14/10 3:12:22 PM 00 Obsah Intro 3 01 Logo základní 4 Logo základní velikostní varianty 5 Logo s názvem 6 Logo s názvem velikostní varianty 7 Logo v negativním

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH 1 ÚVOD 2 KODIFIKACE LOGOTYPU 2.1. barevná varianta loga 2.2. černobílá varianta loga 2.3. ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4. rozkres loga v grafické síti 2.5. logotyp

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Logomanuál značky Way

Logomanuál značky Way Logomanuál značky Way úvod vzhled logotypu inverzní varianta logotypu ochranná zóna logotypu barevnost logotypu zobrazení značky na pozadí nepovolené varianty minimální velikost logotypu firemní písmo

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

Logomanuál. Logomanuál

Logomanuál. Logomanuál Logomanuál Logomanuál 1.0 2017 Tento manuál je základní materiál vizuální prezentace značky ANO. Jsou zde nadefinována základní pravidla pro práci s logem, definice firemních barev a písma. Dodržování

Více

průvodce logotypem společnosti Stachema

průvodce logotypem společnosti Stachema průvodce logotypem společnosti Stachema představení logotypu Logotyp Stachema je základním prvkem vizuální identity společnosti. Logotyp se skládá z grafické a textové části. Grafická část logotypu je

Více

/0/ Jednotný firemní styl. /1/ Logotyp Záložny CREDITAS. /2/ Varianty logotypu. /3/ Barevné varianty logotypu. /4/ Konstrukce logotypu

/0/ Jednotný firemní styl. /1/ Logotyp Záložny CREDITAS. /2/ Varianty logotypu. /3/ Barevné varianty logotypu. /4/ Konstrukce logotypu MANUÁL LOGOTYPU Logotyp Záložny CREDITAS Obsah /0/ Jednotný firemní styl // Logotyp Záložny CREDITAS // Varianty logotypu // Barevné varianty logotypu /4/ Konstrukce logotypu /5/ Ochranná zóna logotypu

Více

VIZUÁLNÍ STYL. Jednotícími prvky vizuálního stylu značky V-podlahy je ikona z loga, typografie, barevnost a pruhovanost.

VIZUÁLNÍ STYL. Jednotícími prvky vizuálního stylu značky V-podlahy je ikona z loga, typografie, barevnost a pruhovanost. 2 VIZUÁLNÍ STYL Jednotícími prvky vizuálního stylu značky V-podlahy je ikona z loga, typografie, barevnost a pruhovanost. Cílem vizuálního stylu je působit sjednoceně. Vytvořit u cílové skupiny myslovou

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu OBSAH 1. Úvod Jednotný vizuální styl 1 2. Značka Základní provedení 3 Černobílé provedení 4 Rozkres značky Ochranná zóna Nejmenší možné použití 5 Zakázané varianty 6

Více

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod MANUÁL v. 1.1 2014 OBSAH Logomanuál Úvod... 3 Logo Základní verze logotypu... 4 Logotyp bez claimu... 5 Varianta ve stupních šedi (monochrom)... 6 Černobílá varianta... 7 Negativní černá varianta... 8

Více

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO Založení Technologického inovačního centra je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Společnost je zakládána dvěma subjekty, které mají v regionu významné postavení a při

Více

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba firemního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu. Dobrý

Více

Schaumannovka Schaumannovka

Schaumannovka Schaumannovka manuál jednotného vizuálního stylu 1 2 Manuál jednotného vizuálního stylu 1. Úvod 4 1.1 Jednotný vizuální styl 4 1.2 Jak pracovat s manuálem 5 2. Logotyp 6 2.1 Barevné provedení 6 2.2 Ochranné pole 7 2.3

Více

Logomanuál. Logomanuál Ano_logomanual.indd :23

Logomanuál. Logomanuál Ano_logomanual.indd :23 Logomanuál Logomanuál 1.0 2017 Ano_logomanual.indd 1 09.03.17 14:23 Tento manuál je základní materiál vizuální prezentace značky ANO. Jsou zde nadefinována základní pravidla pro práci s logem, definice

Více

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti Jednotný vizuální styl Národního památkového ústavu slouží k jeho vnitřní i vnější prezentaci. Koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barevnost. Jejich podoba,

Více

1 logotyp. 2 písmo. 3 barevnost. 4 merkantilní tiskoviny

1 logotyp. 2 písmo. 3 barevnost. 4 merkantilní tiskoviny Grafický manuál 1 logotyp 1 1 barevné provedení 1 2 černobílé provedení 1 3 spojení s textem 1 4 podkladová plocha 1 5 rozkres 1 6 ochranná zóna 1 7 rozměrová řada a minimální velikost 1 8 zakázané varianty

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Obsah 1 Úvod 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 Logotyp 4 Jméno společnosti 5 2.01 Základní barevné provedení (pozitiv, negativ) 6 2.02 Polotónové provedení (pozitiv, negativ) 7

Více

Grafický manuál příjemci

Grafický manuál příjemci 2015 Grafický manuál příjemci 1 ÚVOD Grafický manuál je nedílnou součástí jednotného vizuálního stylu (corporate identity) každé instituce nebo produktu. Tento manuál slouží jako základní informační zdroj

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Logomanuál Základní verze loga Logo ve stupních šedé Logo v jedné barvě Definice barev Ochranná zóna Velikost loga Zarovnání loga

Více

DTP1. Zrcadlo stránky. Zrcadlo stránky. Kniha. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu ČÁSTI KNIHY

DTP1. Zrcadlo stránky. Zrcadlo stránky. Kniha. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu ČÁSTI KNIHY DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu Zrcadlo stránky vzor pro sazbu zákres jednotlivých prvků tiskové stránky (dvojstránky) předem dané v periodickém tisku, v akcidenci

Více

Manuál logotypu VILA LANNA

Manuál logotypu VILA LANNA Manuál logotypu VILA LANNA Předmluva Vážení kolegové, dostává se Vám do rukou materiál, který slouží jako souhrn pravidel jak logo Vily LANNA použít v daném případě, formou vizuální grafické prezentace.

Více

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Grafický manuál značky sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta

Více

najíždíme na jednotný vizuální styl

najíždíme na jednotný vizuální styl najíždíme na jednotný vizuální styl Západočeská univerzita v Plzni, 2007 JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL 1.0 LOGO 1.1 ZÁKLADNÍ TVAR 1.2 VARIANTY 1.3 BARVA 1.4 PÍSMO ZÁKLADNÍ 1.5 PÍSMO DOPLŇKOVÉ 2.0 ZÁKLADNÍ TISKOVINY

Více

PRŮVODCE UŽITÍM LOGA

PRŮVODCE UŽITÍM LOGA PRŮVODCE UŽITÍM LOGA Vážení partneři, vážení spolupracovníci, Průvodce použitím loga objasňuje nejdůležitější pravidla pro zacházení se symbolem, který tvoří základ vizuální komunikace mezi námi a našimi

Více

logomanuál společnosti ACE TECH

logomanuál společnosti ACE TECH logomanuál společnosti ACE TECH obsah: 01/ Základní verze loga 02/ Inverzní verze loga 03/ Černobílá verze loga na světlém podkladu 04/ Černobílá verze loga na tmavém podkladu 05/ Tmavé logo na barevném

Více

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY Design manuál OBSAH 1. LOGO MĚSTA 1.1 LOGO Velikost loga Konstrukce loga Ochranná zóna 1.2 BAREVNOST LOGA Logo na základním barevném podkladu Logo na různobarevném podkladu 1.3 ZAKÁZANÉ VARIANTY LOGA 1.4

Více

grafický manuál /logotyp/

grafický manuál /logotyp/ grafický manuál /logotyp/ Konstrukce standardního logoznaku Síťový rozkres Ukázka standardního logoznaku a jeho postavení ve čtvercové síti. Síť ukazuje kompozici logoznaku Thermal. Ve výjimečných případech

Více

Grafický manuál značky. DY-THA rail

Grafický manuál značky. DY-THA rail Grafický manuál značky DY-THA rail Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice a

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT 1.1 logotypu slouží k vytvoření jednotného grafického a komunikačního stylu. Jednotný grafický styl vzniká použitím základních prostředků vizuální komunikace, kterými jsou logotyp,

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY ZÁKLADNÍ VARIANTA Aplikace na bílé a ostatní světlé podklady. INVERZNÍ VARIANTA Inverzní varianta je určená pro použití na tmavém pozadí, při zachování dostatečného kontrastu mezi

Více

Grafický manuál značky. Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ

Grafický manuál značky. Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ Grafický manuál značky Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická

Více

Logo manuál OC Chomutovka

Logo manuál OC Chomutovka Logo manuál OC Chomutovka 35x 26x 20x Logo se skládá ze dvou prvků, které musí být vždy používány dohromady: grafická značka Ch a slovní doplněk CHOMUTOVKA. Případy individuálních odchylek od tohoto pravidla

Více

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Obsah Základní varianta loga 3 Verze loga pro menší velikosti 4 Inverzní verze loga 5 Inverzní verze loga pro menší velikosti 6 Ochranný prostor

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL)

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL) (výňatek LOGOMANUÁL) obsah JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL LOGOTYP 1 základní varianta logotypu barevné provedení 1.1 základní varianta logotypu černobílé provedení 1.2 ochranná zóna LOGOTYPU 1.3 jazyková mutace

Více

GRAFICKÝ minimanuál LOGOTYPU GENDER STUDIES

GRAFICKÝ minimanuál LOGOTYPU GENDER STUDIES GRAFICKÝ minimanuál LOGOTYPU GENDER STUDIES I. ÚVODNÍ SLOVO A SPECIFIKACE LOGOTYPU Logotyp organizace Postavení symbolu a textové části Stavba logotypu II. ZÁSADY POUŽITÍ LOGOTYPU Ochranný prostor Minimální

Více

Logomanuál značky OldanyGroup

Logomanuál značky OldanyGroup Logomanuál značky OldanyGroup Obsah Úvod Základní varianta značky Základní varianta značky s dovětkem Doplňková varianta značky Doplňková varianta značky s dovětkem Inverzní verze značky Ochranný prostor

Více

Brand manual logo & identity guidelines

Brand manual logo & identity guidelines Brand manual logo & identity guidelines Úvod Tento grafický manuál slouží jako pravidla používání logotypu společnosti Respono. Je důležité tato pravidla důsledně dodržovat, aby nedošlo k možnému vizuálnímu

Více

Farma Ptýrov. Logo manuál

Farma Ptýrov. Logo manuál Farma Ptýrov Logo manuál Obsah 1. Obchodní značka 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2 Základní značka FARMA PTÝROV 1.3 Monochromatická varianta 1.4 Ochranná zóna značky 1.5 Velikost a rozměrové řady značky

Více

Logomanuál. Obsah. Logomanuál

Logomanuál. Obsah. Logomanuál Obsah Logomanuál Logomanuál 3 Základní varianta logotypu definice 5 Logotypy dceřinných společností 7 Značka BW 9 Schéma logotypu 11 Barevnost logotypu 13 Ochranná zóna logotypu 15 Rozměrová řada 17 Barevná

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Úvodem Úroveň a styl vizuální prezentace má pro vznik žádoucí (pozitivní) image subjektu klíčový a prakticky rozhodující význam. Subjekt, který si přeje být

Více

manuál jednotného vizuálního stylu

manuál jednotného vizuálního stylu manuál jednotného vizuálního stylu 1 značka 1 značka Barevné pozitivní provedení 1.1 Grafickou podobu značky tvoří kresebně upravené litery bezpatkového polotučného písma. Upravený nápis ANECT tím neztrácí

Více

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Logo a základní prvky Leden 2004 Rev. 1 ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Objednatel: ENETEX-KIA s.r.o. Brněnská 959 664 42 Brno - Modřice http://www.enetex.cz

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 1 2 3 4 LOGOTYP 1 1 Základní barevné provedení 1 2 Základní barevné provedení na černém pozadí 1 3 Jednobarevné nebo černobílé provedení 1 4 Použití logotypu na

Více

manuál jednotného vizuálního stylu

manuál jednotného vizuálního stylu manuál jednotného vizuálního stylu značka 1 Značka Český telekomunikační úřad Značka je základním prvkem vizuálního stylu. Původně byla vytvořena v roce1997. Značku ČTÚ tvoří symbol čtverce, postaveného

Více

Manuál vizuální komunikace

Manuál vizuální komunikace Manuál vizuální komunikace Obsah Logotyp...2 Základní, plnobarevná varianta loga...3 Pozitivní a negativní barevná varianta loga...4 Pozitivní a negativní černobílá varianta loga...5 Polotónová černobílá

Více

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer Grafický manuál Vypracoval Šimon Genzer Obsah 1 Úvod 2 Normy logotypu 2.1 barevná varianta loga 2.2 černobílá varianta loga 2.3 ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4 rozkres loga v grafické síti

Více

Grafický manuál značky

Grafický manuál značky Grafický manuál značky Obsah manuálu: 1. 1.1. základní plnobarevná verze značky na bílém pozadí 1.2. plnobarevná značka na firemním žlutém pozadí 1.3. plnobarevná značka na černém pozadí 1.4. ve stupních

Více

skoly Základní grafický manuál k logu Bioškoly s

skoly Základní grafický manuál k logu Bioškoly s Základní grafický manuál k logu Bioškoly s Základní pojmy Značka (logo) je nejvýznamnějším vizuálním prvkem firmy. Tato značka a její vizuální výraz získal novou úroveň důležitosti pro společnost, tak

Více

manual_maly_b_fin :49 Stránka 1 hora pro prenos:desktop Folder:ZAT_n: Logotyp ZAT

manual_maly_b_fin :49 Stránka 1 hora pro prenos:desktop Folder:ZAT_n: Logotyp ZAT Logotyp ZAT 1 001 1 002 Logotyp ZAT Značka společnosti ZAT a. s. (dále jen ZAT) je základním prvkem celého jednotného grafického stylu. Značku tvoří dvě části: grafický znak a název společnosti. Grafický

Více

Manuál logotypu Kongresové centrum Praha

Manuál logotypu Kongresové centrum Praha Manuál logotypu Kongresové centrum Praha Předmluva Vážení kolegové, dostává se Vám do rukou materiál, který slouží našemu společnému zájmu: dalšímu posilování identity a dobrého jména společnosti Kongresové

Více

Grafický manuál značky G-PROJECT, s.r.o.

Grafický manuál značky G-PROJECT, s.r.o. , s.r.o. OBSAH 1 Značka 1.1.1 Základní podoba značky s doplňkem 1.1.2 Základní barevná provedení značky 1.2 Užití značky bez doplňku 1.3 Povolené varianty značky 1.4 Používání samotného symbolu 1.5 Ochranná

Více

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s.

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. 1 Obsah 1. Úvod... 2 2. Logo... 3 2.1 Logo - základní verze... 3 2.2 Logo - barevné varianty... 4 2.3 Ochranná zóna a minimální velikost loga... 4 2.4 Verze logotypu s deskriptorem...

Více

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL ( základní verze ( Značka EDA Značka EDA je základním prvkem jednotného grafického stylu společnosti. Její jednotlivé prvky a jejich barevnost popisují zaměření a hlavní činnost

Více

1. logotyp 1. 1. základní varianta

1. logotyp 1. 1. základní varianta 1. logotyp 1. logotyp 1. 1. základní varianta Logotyp je základním prvkem vizuálního stylu a současně ochrannou registrovanou známkou. Užívá se pro označení institucí a aktivit Královéhradeckého kraje.

Více

Corporate identity 1

Corporate identity 1 Corporate identity 1 obsah Logomanuál Designmanuál Logomanuál Definice logotypu 4 Základní barevnost logotypu 5 Barevné varianty logotypu 6 Brevné varianty logotypu doplňkové 7 Použití logotypu na pozadí

Více

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2 obsah 1 značka a firemní písmo 1.1 značka společnosti 1.2 verze užití značky 1.3 značka na podkladové ploše 1.4 ochranná zóna značky 1.5 rozměrová řada značky 1.6 zakázané varianty značky 1.7 firemní písmo

Více

Corporate Design Manual

Corporate Design Manual je souborem předpisů k práci s vizuálním stylem institutu veřejného ochránce práv (dále jen institutu ). Obsahuje závazná pravidla a doporučené varianty používání jednotlivých prvků vizuálního stylu. Prvky

Více

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem.

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. design manual Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. Pro přímou reprodukci nepoužívejte jako předlohy prvky vytištěné z tohoto manuálu.

Více

REALIZATION STUDIO PEOPLEART 2008 GRAFICKÝ MANUÁL ZNAČKY

REALIZATION STUDIO PEOPLEART 2008 GRAFICKÝ MANUÁL ZNAČKY REALIZATION STUDIO PEOPLEART 2008 GRAFICKÝ MANUÁL ZNAČKY 1. ÚVOD 1.1 Grafický manuál značky 2.1 Základní podoba 2.2 Doplňková podoba 2.3 Barevnost značky 2.4 Barevné verze značky 2.5.1 Značka na pozadí

Více

1 2 3 4 5 6 7 Hotel Restaurace Gondola Plzeň Pallova 12, 301 00 Plzeň Česká republika Hotel Restaurace Gondola Plzeň Pallova 12, 301 00 Plzeň Česká republika Jméno a Příjmení Ulice číslo Město PSČ 000

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

Základní varianta loga bez doplňkového textu BASIC.

Základní varianta loga bez doplňkového textu BASIC. LOGOMANUÁL 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 OBSAH ZÁKLADNÍ VARIANTA ZÁKLADNÍ VARIANTA BEZ TEXTU ZÁKLADNÍ VARIANTA S HLAVNÍM PARTNEREM ZÁKLADNÍ DVOUBAREVNÁ VARIANTA PRO REKLAMNÍ ZNAČENÍ OCHRANNÁ

Více

Barevnost CMYK. 95/36/95/35-77/4/68/10 CMYK 0/0/0/85 Pantone 7540 C ORACAL 073 CMYK 95/36/95/35 ORACAL 613

Barevnost CMYK. 95/36/95/35-77/4/68/10 CMYK 0/0/0/85 Pantone 7540 C ORACAL 073 CMYK 95/36/95/35 ORACAL 613 Grafický manuál Obsah Barevnost 1 Logotyp plnobarevná verze pozitivní 2 plnobarevná verze negativní 3 černobílá verze pozitivní 4 černobílá verze negativní 5 jednobarevná verze šedá / zelená 6 užití na

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Logotyp 2 Tři základní varianty logotypu 3 Barevnost 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole 6 Zakázané varianty logotypu 7 Font 8 Vizitky 9 Dopisní papír - A4 10 Šablona

Více

Jednotná identita Grafický manuál. Verze 2, 09/2009

Jednotná identita Grafický manuál. Verze 2, 09/2009 Jednotná identita Grafický manuál Verze 2, 09/2009 OBSAH Úvod............................... 1 Logotyp základní varianta................ 2 Logotyp doplňková varianta............... 3 Logotyp ochranná zóna,

Více

Jednotný vizuální styl Biologického centra

Jednotný vizuální styl Biologického centra Jednotný vizuální styl Biologického centra AV ČR, v. v. i. Manuál jednotného vizuálního stylu Biologického centra AV ČR, v. v. i. Biologické centrum AV ČR, v. v. i., 2013 design Tomáš Halama, 2013 V případě

Více

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba fi remního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu.

Více

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití obsah Koncepce 3 Základní podoba logotypu a minimální velikost 4 Používané varianty logotypu 5 8 Název vfn

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Preambule Našim cílem je dosáhnout jednotné vizuální komunikace společnosti AQUA PROCON s.r.o. jako důležité součásti firemní identity. Dodržováním podmínek a pravidel předepsaných

Více

GRAFICKÝ MANUÁL I. ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE. II. CZECH REPUBLIC reprezentace III. CZECH GOLF FEDERATION

GRAFICKÝ MANUÁL I. ČESKÁ GOLFOVÁ FEDERACE. II. CZECH REPUBLIC reprezentace III. CZECH GOLF FEDERATION GRAFICKÝ MANUÁL L O G O T Y P Ů I. II. CZECH REPUBLIC reprezentace III. CZECH GOLF FEDERATION 01 1. PLATNÁ POUZE VERTIKÁLNÍ VARIANTA ZÁKLADNÍHO U GRAFICKÁ PODOBA ZÁKLADNÍHO U SYMBOL U DODATEK U 2. U BEZ

Více

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD Tabulka změn Manuálu značky ROP Jihozápad Vydání č. Platné od Zpracoval Zrevidoval Schválil Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis 1 1.9.2007 PeopleArt Ing. BÖhmová

Více

Název kategorie. Název kategorie

Název kategorie. Název kategorie LOGO MANUAL Logo 3 Logo kategorie 4 Minimální velikost loga 5 Ochranná zóna loga 6 Barevná verze loga 7 Černobílá verze loga 8 Negativní verze loga 9 Užití loga na barevném pozadí 10 Zakázané varianty

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Ochranná obchodní známka a logotyp 3 Barevné varianty logotypu 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole logotypu 6 Zakázané varianty logotypu 7 Anglická verze logotypu

Více

Obsah. 1 Městský znak... 3. 2 Turistická značka... 15. 3 Písmo... 25. 4 Merkantilní tiskoviny... 31. 5 Reklamní předměty... 51

Obsah. 1 Městský znak... 3. 2 Turistická značka... 15. 3 Písmo... 25. 4 Merkantilní tiskoviny... 31. 5 Reklamní předměty... 51 Obsah 1 Městský znak............................... 3 2 Turistická značka........................... 15 3 Písmo.................................... 25 4 Merkantilní tiskoviny......................... 31

Více

Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití.

Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití. logomanuál Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití. Je nezbytné se jej do důsledků držet, a tím zabránit možnému

Více

GRAFICKÝ MANUÁL KE ZNAČCE

GRAFICKÝ MANUÁL KE ZNAČCE GRAFICKÝ MANUÁL KE ZNAČCE 1 1 LOGOTYP Varianty logotypu Grafický manuál definuje jednu tvarovou variantu logotypu Reklama, Polygraf. Letopočet v logotypu se mění v závislosti na aktuálním roce konání veletrhu.

Více

GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o.

GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o. GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o. Jeronýmova 494/20, PSČ 460 07 Telefon: 488 048 333 FAX: 488 048 335 www.hcbilitygri.cz klub@hcbilitygri.cz úvod obsah název společnosti základní logo - vizuál

Více

Grafický manuál pro použití na reklamních plochách

Grafický manuál pro použití na reklamních plochách Grafický manuál pro použití na reklamních plochách Obsah Úvod 1 Varianty loga 2 Použití pozitivní a inverzní varianty loga 3 Minimální ochranný prostor 4 Ukázky nesprávného použití 5 Definice barev 6 Varianty

Více