NOVINKY NA DVD A BLU-RAY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NOVINKY NA DVD A BLU-RAY"

Transkript

1 ŘÍJEN 2014 NOVINKY NA DVD A BLU-RAY (3D+2D) ORIG. NÁZEV: GODZILLA GODZILLA Nejznámější impozantní monstrum na světě Godzilla TM se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. PŮJČOVNY + PRODEJ: NA HRANĚ PŘIJDE

2 ORIG. NÁZEV: EDGE OF TOMORROW Mimozemská civilizace, kterou neporazí žádná armáda současnosti, vytrvale útočí na planetu Zemi a major William Cage (Tom Cruise) je vyslán na sebevražednou misi. Za pár minut je zabit, jenže se ocitne v časové smyčce, a tak zas a znovu bojuje a umírá ve stejném souboji. Přitom ale s pomocí seržantky Rity Vrataski (Emily Blunt) zlepšuje své schopnosti, takže s každou další bitvou jsou v tomto napínavém akčním thrilleru o krok blíž vítězství. PŮJČOVNY + PRODEJ: ORIG. NÁZEV: MALEFICENT Film Zloba - Královna černé magie je zatím nezpracovaným příběhem pověstné zlé královny z Disneyho Šípkové Růženky a popisuje zradu, která proměnila královnino čisté srdce v kámen. Hnána touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhá královna Zloba (Angelina Jolie) krutou kletbu na novorozené lidské dítě, dceru krále, princeznu Auroru. Jak Aurora vyrůstá, zaplétá se do sporu mezi lesním královstvím a královstvím lidí, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že Aurora zřejmě představuje klíč k míru v zemi a musí učinit zásadní rozhodnutí, které navždy oba světy změní... ORIG. NÁZEV: DĚDICTVÍ ANEB KURVA SE NEŘÍKÁ Legenda se vrací v režii Roberta Sedláčka. Scénář Bolek Polívka. Vlastička umřela. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane filmový producentem a majitelem zámku. PŮJČOVNY + PRODEJ:

3 ORIG. NÁZEV: DĚDICTVÍ ANEB KURVAHOŠIGUTNTÁG + DĚDICTVÍ ANEB KURVA SE NEŘÍKÁ 2 DVD Bohuš je rázovitý vesnický chlapík, který žije sám v rozpadající se chalupě. Pracuje jako dřevař, většinu času však se svými kumpány tráví popíjením slivovice a zahálčivým povalováním v trávě. Jeho poklidný a vcelku spokojený život se změní v okamžiku, kdy se objeví elegantní advokát Ulrich, který překvapenému Bohušovi oznámí, že zdědil obrovský majetek. Vlastička umřela. Teď je zase Bohuš sám. A smutný. Po sedmi letech se Bohuš zase napije. A bude to jízda, během které se bláznivě zamiluje do herečky, málem se stane fi lmový producentem a majitelem zámku. PŮJČOVNY + PRODEJ: ORIG. NÁZEV: PŘIJDE LETOS JEŽÍŠEK? Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu, a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. PŮJČOVNY + PRODEJ: ORIG. NÁZEV: ONCE UPON A TIME IN AMERICA: EXTENDED DIRECTOR S CUT V této kompletně zrestaurované prodloužené režisérské verzi se sen Sergia Leoneho stává skutečností. Dalších dvaadvacet minut kroniky brutální a vášnivé historie podsvětí přináší detailnější prokreslení postav a podtrhuje výkon špičkových herců. Příběh sleduje dlouholeté kumpány v podání Roberta De Nira a Jamese Woodse nejprve na jejich cestě mezi zločineckou smetánku a pak ke smrti a zkáze. V dalších rolích září Tuesday Weld, Joe Pesci, Jennifer Connely, Elizabeth McGovern, Treat Williams a Louise Fletcher (tři posledně jmenovaní se objevili v nových scénách). Vložených 22 minut dosud nezveřejněného materiálu nám přibližuje podobu snímku tak, jak ji původně zamýšlel Leone, ale vinou omezené dostupnosti 35 mm pracovní kopie nedosahuje kvalita zrestaurovaných záběrů takové úrovně jako zbytek filmu. PŮJČOVNY + PRODEJ:

4 ORIG. NÁZEV: INTERVIEW WITH VAMPIRE: 20TH ANNIVERSARYHOROR Hvězdné obsazení mrazivé adaptace románového bestselleru Anne Rice (která je také autorkou scénáře) režiséra Neila Jordana dodá nemrtvým punc nesmrtelnosti. Blíží se konec 18. století a žalem zdrcený mladík Louis (Brad Pitt) přijme nabídku charismatického upíra Lestata (Tom Cruise) stát se nesmrtelným. Jenže brzy zjistí, že jeho temný dar je zároveň prokletím - aby žil, musí zabíjet. V napínavém a vizuálně podmanivém snímku, který zcela změnil definici upírského žánru, na diváka čeká věčný život plný krve, vášně a utrpení. ORIG. NÁZEV: BABÍ LÉTO Tragikomický příběh mladého pětasedmdesátníka, věčného snílka, pábitele a recesisty (V. Brodský), který na rozdíl od své milované, ustarané maželky (S. Zázvorková), se odmítá smířit s údělem rezignujícího stáří a žije svůj život jako nikdy nekončící výzvu, v níž každý den se pro něho stává báječnou příležitostí k novému dobrodružství. Spolu se svým věrným a oddaným kamarádem z operety přenáší divadelní role do života a splňuje si tak své nesplněné sny. Vystupuje jako emeritní člen Metropolitní operety, který kupuje zámky, jako revizor, horolezec a dobrodinec. V řadě vděčných komických situací, plných jemného i černého humoru, válčí s manželkou o svou bezstarostnost a nezávislost, s níž vždy znova dokazuje, co je to UMĚNÍ ŽÍT. Tento film o přátelství, lásce a neumírání je věnován Vlastimilu Brodskému. ORIG. NÁZEV: THE FACE OF LOVE Face of Love je romantický příběh, vyprávějící osudy vdovy Nikki (Annette Bening), která několik let po smrti manžela potkává Toma (Ed Harris), který je téměř přesnou kopií jejího zemřelého muže. Nikki se při společně strávených chvílích s Tomem vracejí její dávné prožitky a city. Zřejmě nachází svou životní lásku. Podruhé v životě.

5 ORIG. NÁZEV: NEVINNÉ LŽI 4 DVD Každý má někdy důvod neříct pravdu. I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL. Původně malé, nevyzpytatelné, ale někdy nakonec velmi bolestné lži měly například pomoci počít děti bez otců, utajit pozadí mediální manipulace nebo vyhazov ze zaměstnání, usmířit sestry či naklonit si přízeň krásné neznámé dívky. Obsahuje 8 epizod. PŮJČOVNY + PRODEJ: ORIG. NÁZEV: 4 DVD Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. V hlavních rolích se představí přední herecké osobnosti televizní a filmové tvorby, jako například Eva Holubová, Linda Rybová, Jiří Langmajer, Tomáš Töpfer, Michal Suchánek, Jana Pidrmanová, Klára Melíšková, Marek Taclík, Oldřich Navrátil, Eva Josefíková, Luboš Veselý, Vanda Hybnerová, Klára Issová a mnozí další. Obsahuje 15 epizod. PŮJČOVNY + PRODEJ: ORIG. NÁZEV: ŽIVOT JE PLES 8 DVD Seriál Život je ples vypráví příběhy hrdinů různých generací, kteří se potkávají ve skalickém domově seniorů, jako jeho klienti nebo zaměstnanci. Právě sem nastupuje nová klientka Rozárka Malá (Daniela Kolářová). Její zeť ji sem přiváží, aby zde v pohodlí přečkala rekonstrukci bytu. Postupně se ale ukazuje, že jeho vztah k Rozárce není tak hezký, jak se zpočátku zdálo. Rozárka se seznamuje s personálem i ostatními obyvateli domova. S upjatou a konzervativní ředitelkou Pavlou Tůmovou (Vilma Cibulková), mladým a progresivním manažerem Lukášem Řípou (Petr Lněnička) i dobrosrdečnou sociální pracovnicí Sandrou Drahokoupilovou (Jana Zenáhlíková). Stává se spolubydlící místní krasavice Lízy Lupáčové zvané Miss staré koleno (Květa Fialová) a zdědí postel po nedávno zemřelé vědmě Žofii Zvonkové. Poznává drbnu Raškovou (Alena Vránová), kutila Edu Vavrouška (Stanislav Zindulka), starého bručouna Frantu Bareše (Oldřich Vlach), bývalou politickou vězenkyni Izabelu Švarcovou (Jana Štěpánková) i lamače ženských srdcí Trampa (Jiří Krampol). Obsahuje 16 dílů. PŮJČOVNY + PRODEJ:

6 ORIG. NÁZEV: SLEEPING BEAUTY Podívejte se na nezapomenutelný, okouzlující, animovaný příběh Disneyho Šípkové Růženky. Nadčasová legenda začíná velkolepou oslavou narození princezny Růženky - radostnou událostí, která ovšem velmi rozezlí snad nejstrašnější čarodějnici všech dob - vílu Zlobu. Roky plynou a z princezny se stává překrásná mladá žena. Přestože se tři dobrosrdečné víly sudičky snaží princeznu ochraňovat, na šestnácté narozeniny se dívka poraní o zakletý kolovrátek a upadá do zlovolné moci strašlivé čarodějnice. Zakletá upadá do hlubokého spánku. Jen statečný princ Filip dokáže pokořit zuřivého draka chrlícího oheň a probojovat se až k věži, ve které spí zakletá princezna jeho snů. ORIG. NÁZEV: THE NORMAL HEART Režisér Ryan Murphy (držitel Emmy ) a scenárista Larry Kramer (nominace na Oscara ) v dramatu Stejná srdce vypráví vážný, dojemný a místy velmi frustrující příběh počínající krize okolo HIV/AIDS na pozadí New Yorku začátkem 80. let. Nabízí nekompromisní pohled na národní sexuální politiku, zatímco se homosexuální aktivisté společně s příznivci z lékařské komunity snaží odhalit pravdu o hrozící epidemii. Ve filmové adaptaci známé divadelní hry Larryho Kramera (cena Tony ) se představí Mark Ruffalo (nominace na Oscara ), Matt Bomer, Taylor Kitsch, Jim Parsons (držitel Emmy ) a Julia Roberts (držitelka Oscara ). ORIG. NÁZEV: JAK ŤUK A BZUK PUTOVALI ZA SLUNÍČKEM Bzuk a Ťuk jsou dva malí čmeláčci, kteří se jednoho dne rozhodli, že přibijí sluníčko na oblohu, aby pořád svítilo a nikam se nemohlo schovat. Vydají se na strastiplnou cestu, na které je čeká mnoho nových setkání a nebezpečných dobrodružství. Namísto sluníčka skutečného se naši čmeláčci nakonec setkají se sluníčkem sedmitečným, a to jim vysvětlí proč nemůže být sluníčko pořád na obloze.

7 ORIG. NÁZEV: KOULELO SE JABLÍČKO 1 Příběhy hodného červíka Pepíka a jeho přátel zaujaly malé i větší diváky ve 23 zemích světa a dodnes je ploškový animovaný seriál Koulelo se jablíčko velmi oblíben. Zkušený režisér a scenárista Ivan Renč měl šťastnou ruku při volbě hlavních protagonistů seriálu, ale i nejbližších spolupracovníků. Plošná kresba a výrazná výtvarná linka Antonína Stojáka dala červíkovi Pepíkovi nezaměnitelný charakter. ORIG. NÁZEV: MÍŠA KULIČKA 1 Tento loutkový seriál pro nejmenší děti přináší příběhy malého nezbedného medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a chalupníka Vasila. Postavičky namluvili herci Míšu Helena Štáchová, medvědici Nelly Gaierová, Vasila Josef Hlinomaz. Seriál vznikl podle knihy Josefa Menzela. Obsahuje epizody: Míša Kulička v rodném lese, Míša Kulička bez maminky, Míša Kulička a medvědí strašidlo. ORIG. NÁZEV: MÍŠA KULIČKA 2 Tento loutkový seriál pro nejmenší děti přináší příběhy malého nezbedného medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a chalupníka Vasila. Postavičky namluvili herci Míšu Helena Štáchová, medvědici Nelly Gaierová, Vasila Josef Hlinomaz. Seriál vznikl podle knihy Josefa Menzela. Obsahuje epizody: Míša Kulička a velikonoční výplata, Míša Kulička v opravdovém cirkuse, Míša Kulička na toulkách městem, Míša Kulička v zoologické zahradě.

8 ORIG. NÁZEV: O ČLOVÍČKOVI 1 Ničeho se nebojí, ví si se vším rady a dovede si v divokém pravěku, plném podivných prazvířat a praještěrů, najít správné kamarády. Takový je Človíček - hrdina kresleného seriálu, který podle námětů Zdenky a Pavla Teisingerových natočil režisér Josef Lamka. Človíčkova dobrodružství se odvíjejí ze srážky malého a bezbranného tvora s nepřátelským světem a jsou plná laskavého humoru. ORIG. NÁZEV: VODNÍK ČEPEČEK Kreslený večerníčkový seriál o jednom hodném, spravedlivém a dobrosrdečném vodníkovi jménem Čepeček, který se vždy řádně postaral jak o svůj rybník tak i o jeho obyvatele. Vodník Čepeček s každým vycházel přátelsky, jen s lakomým mlynářem Škrábkem, zlatníkem Granátkem a nenechavým hrabětem a rozmarnou hraběnkou bohužel ne. Však je za jejich zlobu a škodolibost po vodnicku odměnil! Pohádky namluvili Václav Postránecký a Hana Maciuchová. POPRVNÉ NA 3D BLU-RAY OD KOLEKCE OD

9 PŘECENĚNÍ BLU-RAY OD PŘECENĚNÍ DVD OD

10 PŘECENĚNÍ DVD OD

11 149,- 149,- 149,- 149,- 149,- 149,- 149,- PŘECENĚNÍ DVD OD

12 PŘECENĚNÍ DVD OD

13 PŘECENĚNÍ DVD OD

14 PŘIPRAVUJEME Hrají: Martin Freeman, Ian McKellen, Orlando Bloom, Evangeline Lilly Hrají: Mark Wahlberg, Stanley Tucci Hrají: Karel Roden Hrají: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne, Na Klikovce 7/367, Praha 4, tel.: , fax: Trenčianska 47, Bratislava, tel: , fax: magicbox@magicboxslovakia.sk

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění znalostí

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

VY_32_INOVACE_13_ČEŠTÍ HERCI A HEREČKY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_13_ČEŠTÍ HERCI A HEREČKY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_13_ČEŠTÍ HERCI A HEREČKY_34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

DObrá MAnželkA 5. SÉrIe. MIlIOnOvý lékař 3. SÉrIe. PrOzírAvOST 1. SÉrIe. PREMIÉRA V čr PREMIÉRA NA NAŠEM KANÁLU OPĚT NA NAŠEM KANÁLU

DObrá MAnželkA 5. SÉrIe. MIlIOnOvý lékař 3. SÉrIe. PrOzírAvOST 1. SÉrIe. PREMIÉRA V čr PREMIÉRA NA NAŠEM KANÁLU OPĚT NA NAŠEM KANÁLU PrOGrAMOvÉ TIPY červenec 2014 01 DObrá MAnželkA 5. SÉrIe Každou neděli ve 21.00. Závěrečný díl je na programu 13. července. Závěr série představuje pro právničku Aliciu Florrickovou (Julianna Marguliesová)

Více

Zpravodaj města Cvikova červenec - srpen 2019 ODBOR KULTURY FILMOVÉ LÉTO - LETNÍ KINO CVIKOV PO ČEM MUZI TOUŽÍ - sobota 13. července v 21:15 O tom, jestli to mají v životě snazší muži nebo ženy, je tato

Více

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta

www. ks-alta. cz kulturní společnost alta www. ks-alta. cz kulturní společnost alta KULTURNÍ SPOLEČNOST ALTA Byla založena v roce 2007 v Hluboké nad Vltavou Divadelní soubor vystupuje nejen na zámku Hluboká nad Vltavou, ale všude tam, kam ho pozvou.

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_15_ČEŠTÍ REŽISÉŘI II._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Zakroužkuj správné odpovědi: 1. Jak se nazývala kultura, která následovala po minojské? a) římská b) mykénská c) tuniská

Zakroužkuj správné odpovědi: 1. Jak se nazývala kultura, která následovala po minojské? a) římská b) mykénská c) tuniská č. 8 název Řecko společenský vývoj, řecká jména anotace Pracovní list je zaměřen na upevnění poznatků o starověkých civilizacích v Řecku mykénská kultura. Součástí pracovního listu je i správné řešení.

Více

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky

Program TV Barrandov - podzim 2010 - říjen čtvrteční filmové lahůdky čtvrtek 7. 10. Hraběnka (The Countess) Elisabeth Bathory. Všechno obětovala pro lásku a ostatní obětovala pro krásu Francouzsko-německý historický film (2008). Hrají J. Delpy, R. Mitchell, E. Hawke, D.

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název

VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název VY_32_INOVACE_14_ČEŠTÍ REŽISÉŘI I._34 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Evropská středověká literatura (eposy)

Evropská středověká literatura (eposy) Evropská středověká literatura (eposy) MGR. LUCIE VYCHODILOVÁ, 2012 VY_32_INOVACE_VYC9 Významná díla Beowulf Píseň o Rolandovi Píseň o Cidovi Píseň o Nibelunzích Beowulf 1. Ke které zemi patří, kdo je

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Literatura nejen na stříbrném plátně Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Otázky před cestou - Mohou filmové a televizní adaptace literatuře pomoci, nebo naopak mohou odradit od čtení? Otázky

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 01.12. TITUS, W.A. Mozart opera Kino Květen Teplice / od: 18:45 03.12. Sedm psychopatů Komedie / Krimi USA / Velká Británie/2012/109min Scenárista Marty (Colin Farrell)

Více

ROMANTISMUS. 8.třída

ROMANTISMUS. 8.třída ROMANTISMUS 8.třída ROMANTISMUS MYŠLENKOVÉ HNUTÍ A JEDEN Z HLAVNÍCH SMĚRŮ 19. STOLETÍ tvůrčí svoboda umělce cit, vášeň, fantazie, vůle vyzdvihuje středověk zdůrazňuje konkrétního jedince reakcí na Velkou

Více

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální.

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální. Muzikálová komedie inspirovaná povídkou Julese Verna z produkce Divadla Hybernia, ve které konečně může každý milovat, koho chce, myslet si co chce, ale nejdříve si musí tuhle svobodu vybudovat, jde do

Více

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30 KINO NÁRODKA HASTRMAN Kdy: 29.5.2018 19:30 Cena: 110,- Film ČR *** Romantický, thriller *** 100 min *** Přístupný od 12 let *** 2D *** České znění Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona

Více

CENY ČESKÉ FILMOVÉ KRITIKY 2013 veřejné hlasování prvního kola (mimo objev)

CENY ČESKÉ FILMOVÉ KRITIKY 2013 veřejné hlasování prvního kola (mimo objev) ová NEJLEPŠÍ FILM 5 pravidel 0 Bella Mia 0 Bez doteku 0 Carmen 0 Colette 0 Čtyřlístek ve službách krále 0 DK 6 3 2 1 Dobrý řidič Smetana 0 Donšajni 0 Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama 0 Hledá se prezident

Více

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Z Á Ř Í 2011. Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Z Á Ř Í 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů

TOP 12. Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše. odpovídá. Po dobu šesti týdnů TOP 12 Maurois André řekl: Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá. Po dobu šesti týdnů datem 6. září 2009 počínaje vždy v neděli po 21.00 hod. na ČT1

Více

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář]

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář] Anička malířka / Eduard Petiška ; il. Helena Zmatlíková. - Vyd. 4. (v Knižním klubu 2.). - V Praze : Euromedia Group - Knižní klub, 2007. - 110 s. ; 25 cm: Kč 189,00 Pohádka o šestiletém děvčátku, které

Více

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014

Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Biograf na Špici, Hořice Program LISTOPAD 2014 Sobota 1.11., 17.00 Intimity ČR 2014, 104min., česky, od 12 let Komedie / romantický / 2D / 110,-Kč Sedm příběhů o lásce a intimitě, které se navzájem prolínají.

Více

Název Autor Nakladatel.údaje Anotace Počet

Název Autor Nakladatel.údaje Anotace Počet Knihovna Kryštofa Haranta Pecka 2 50 2 Pecka knihovna.pecka@seznam.cz tel: 43 525 Nejpůjčovanější knihy z našeho fondu za rok 2014 Název Autor Nakladatel.údaje Anotace Počet Volání minulosti Wood, Barbara,

Více

Vánoční Těsnohlídkův strom s tradiční sbírkou Červeného kříže

Vánoční Těsnohlídkův strom s tradiční sbírkou Červeného kříže Vánoční Těsnohlídkův strom s tradiční sbírkou Červeného kříže Tento Vánoční strom tu stojí nejen jako symbol nejkrásnějších svátků roku, Vánoc, ale připomíná nám všem také tradici, která se začala odvíjet

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

(pozn. autora: lidé, kteří jsou označeni rámečkem, přežili) 446 - Petr Ginz) viz. vlastní foto

(pozn. autora: lidé, kteří jsou označeni rámečkem, přežili) 446 - Petr Ginz) viz. vlastní foto !" #$ #%"!& Památníku Terezín převzato (č... /+ 01 1 '#( ) #%"!&* + (č. 596!( # #%"!&, (č.968 2 B / 2 2 3 4viz. Lagus, ?@

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Symboly Vánoc v rodinách

Symboly Vánoc v rodinách Symboly Vánoc v rodinách Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice Projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_13_03 Tématický celek: Rodina a finance Autor: PaedDr.

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2.

Už brzy budou! DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Český jazyk. ročník 2. Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Už brzy

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Ř Í J E N 2011 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 17.30 a 20.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online

Více

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Ř Í J E N 2008. Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Ř Í J E N 2008 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 55 Jméno autora Mgr. DANA ČANDOVÁ Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 12. 4. 2012 Ročník, pro který je DUM určen SEDMÝ Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programu CZ Název op. programu

Speciální ZŠ a MŠ Adresa. U Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programu CZ Název op. programu Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy 21 Název výzvy Žádost o fin. podporu

Více

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín Mgr. Petra Jakšíková III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach

Zpracovala Nová Milena - příběhy Čeháková Ludmila korektura Ing. Vlach Celý měsíc se budeme seznamovat s pojmem láska. Musíme poznat co to slovo znamená. Před každým křesťanským kruhem si budeme vyprávět jeden mini příběh a vy samy děti určíte, zda je to láska a pohoda nebo

Více

ČT :00 16:00 Za tajemnem s Magdalenou Zachardovou a Petrem Vokáčem

ČT :00 16:00 Za tajemnem s Magdalenou Zachardovou a Petrem Vokáčem ČT 10.5. 15:00 16:00 Za tajemnem s Magdalenou Zachardovou a Petrem Vokáčem Vydejte se s autory záhadologické edice Fénix na cestu k nejrůznějším tajuplným jevům a místům, která nás obklopují doma i ve

Více

KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017

KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017 KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017 3.6. sobota Životopisné česko-slovenské historické drama 113 MASARYK Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího minist 16.30 hod. J.Masaryka.Extravagantní

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

VY_32_INOVACE_17_ OPERA RUSALKA_38

VY_32_INOVACE_17_ OPERA RUSALKA_38 VY_32_INOVACE_17_ OPERA RUSALKA_38 Autor: Jindřiška Čalová Škola : Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu : Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2400

Více

KINO ŠUMAVA LISTOPAD

KINO ŠUMAVA LISTOPAD KINO ŠUMAVA LISTOPAD 1.11./pátek/ 20.00 COLETTE ČR, od 12 let, 126 minut, 100,- Kč. Válečné milostné drama s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Opakování. 2.11./sobota/ 17.00 ŠMOULOVÉ 2 USA, přístupno, dabing,

Více

Hraběnky měly průměrně miliónové publikum

Hraběnky měly průměrně miliónové publikum Hraběnky měly průměrně miliónové publikum Hraběnky je nový sedmnáctidílný seriál České televize z prostředí současné vesnice, který vysílal program ČT1 na podzim 2007 pravidelně každé pondělí od 20 hodin,

Více

Každé úterý a čtvrtek ve 20:00

Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Nejsledovanější seriál současnosti! Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Každé úterý a čtvrtek ve 20:00 Co nás čeká? Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj o pacienta i své vlastní štěstí.

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Kino Květen Teplice - program březen

Kino Květen Teplice - program březen Kino Květen Teplice - program březen 01.03. Ghost Rider 2 3D Akční / Fantasy / Thriller USA / Spojené arabské emiráty/2011/95min V pokračování světově úspěšného hitu Ghost Rider z roku 2007 se Johnny,

Více

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče

Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče Filmové projekce, dílny, výstavy a divadelní představení pro školy a školky, mládež, děti a jejich rodiče 3. 5. až 8. 5. 2011, Třeboň ÚTERÝ 3. 5. 9:00 Česká televize uvádí: Dějiny udatného českého národa

Více

17:30 Biásek Anděl Páně 2 Pohádka / Komedie / Rodinný

17:30 Biásek Anděl Páně 2 Pohádka / Komedie / Rodinný den čas titul vstupné popis 1.12.2016 1.12.2016 2.12.2016 2.12.2016 2.12.2016 3.12.2016 3.12.2016 3.12.2016 4.12.2016 4.12.2016 5.12.2016 20:00 Bezva ženská na krku Komedie Česko, 2016, 97 min Táborský,

Více

Místo v houfu. Jaksekalíocel

Místo v houfu. Jaksekalíocel Místo v houfu Žánr: Povídkový Rok: 1964 Jaksekalíocel Václav Gajer IvanV.Frič Vladimír Labský Milan Kos(Milan Petráň), Aleš Košnar(Piskáč), Jiří Ornest(Buchal), Jaroslava Vošmiková(Květa), Julie Juhanová(Bláža),

Více

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342.

Začátky představení od cca 21 hodin. informace na 728262342. Zde Vám přinášíme program letního kina ve Vrchotových Janovicích, které se nachází cca 20 Km od Vysokého Chlumce. Tak neváhejte a zpříjemněte si prázdninové dny pěkným filmem. Pá 29. 6. Začátky představení

Více

Dramatický příběh je zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské

Dramatický příběh je zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové hudby a sochařské Biograf na Špici program leden 2015 pá 2.1. od 20.00 Burácení ČR/USA 2015 / 93min. / česky / od 12 let Drama / road movie / 2D / 110,-Kč Dramatický příběh je zasazen do prostředí motorkářského světa, rockové

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 27/11

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 27/11 Číslo materiálu: Název materiálu: Slavné příjmení Svěrák Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Mgr. Jana Jourová Slavné příjmení Svěrák Dnes budeš vyhledávat informace na internetu, odpovídat

Více

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ

VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ VESELÝ SENIOR, NADAČNÍ FOND STÁŘÍ JE ETAPOU ŽIVOTA, KTERÁ ČEKÁ KAŽDÉHO Z NÁS A PROTO BYCHOM JI NEMĚLI IGNOROVAT. VYBRANÉ AKTIVITY, AKCE VESELÉHO SENIORA 2006-2010 MALOVÁNÍ NA PALMOVCE 28. 10. 2006 Charitativní

Více

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Pořadové číslo DUM 291 Jméno autora Mgr. DANA ČANDOVÁ Datum, ve kterém byl DUM vytvořen 30. 3. 2012 Ročník, pro který je DUM určen Vzdělávací oblast (klíčová slova) Metodický

Více

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Jakub Reinchebach Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Při četbě jsem se nejvíce bál, že kniha za chvíli skončí a já

Více

Spektrum Home. Inspirace pro celou rodinu. Váš svět.

Spektrum Home. Inspirace pro celou rodinu. Váš svět. Spektrum Home Inspirace pro celou rodinu. Váš svět. Co je Spektrum Home? SPEKTRUM HOME navazuje TV DEKO, první středoevropskou tematickou televízní stanici, zabývající se jednou z nejdůležitějších součástí

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: Středověk Cílová skupina: první ročník studijních oborů SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s osobností

Více

10. REALISMUS. D)Realismus v české próze a dramatu 80. a 90. let. a)historická próza

10. REALISMUS. D)Realismus v české próze a dramatu 80. a 90. let. a)historická próza 10. REALISMUS D)Realismus v české próze a dramatu 80. a 90. let a)historická próza a)historická próza za nejvýznamnější české autory historických próz jsou považováni: Alois Jirásek a Zikmund Winter. Alois

Více

VIASAT HISTORY ČERVEN 2019 TIPY

VIASAT HISTORY ČERVEN 2019 TIPY Copyright DCD Rights VIASAT HISTORY TIPY PRO DALŠÍ INFORMACE PROSÍM KONTAKTUJTE: Marieke van der Veen, Press Co-ordinator Tel: +44 208 834 5627 - marieke.vanderveen@viasatworld.com www.viasatworld.com

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září

SOBOTA 1. září. NEDĚLE 2. září SOBOTA 1. září Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená USA, animovaný, 97 min, dabing. Vstupné: 110 Kč Upgrade USA, scifi/thriller, 100 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Alfa USA, drama/akční/dobrodružný,

Více

Kino Brandýs nad Labem

Kino Brandýs nad Labem Kino Brandýs nad Labem Karla Tájka 100/2, Brandýs nad Labem tel.: 602 258 582, www.kinobrandys.cz Egzyl kino klub tel. 773 625 007, www.egzyl.cz ŘÍJEN 2011 Začátky projekcí od 20 hodin, pokud není uvedeno

Více

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4.

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Náš Domov 4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA V týdnu 25.4. 1.5. proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Ve dnech 26.4. 28.4. bude pokladna uzavřena -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

JARMILA GLAZAROVÁ, VÁCLAV ŘEZÁČ

JARMILA GLAZAROVÁ, VÁCLAV ŘEZÁČ JARMILA GLAZAROVÁ, VÁCLAV ŘEZÁČ Tematická oblast Datum vytvoření 21. 9. 2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Literatura psychologická próza 1. poloviny 20. století 3. ročník gymnázia J. Glazarová,

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Český jazyk

Více

Tisková konference v Mahenově divadle

Tisková konference v Mahenově divadle Ludvík Aškenazy, Jan Borna Jak jsem se ztratil aneb Malá Vánoční povídka Vánoční zázrak Režie: Dramaturgie: Dramaturgická spolupráce: Scéna a kostýmy: Hudba: Pěvecké nastudování: Loutky: Animace loutek:

Více

Kino Květen Teplice - program prosinec

Kino Květen Teplice - program prosinec Kino Květen Teplice - program prosinec 03.12. RODELINDA - G.F.Handel Kino Květen Teplice / od: 18:15 Americká sopranistka Renée Fleming ztvární titulní postavu královny Langobardie v opeře Georga Friedricha

Více

20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI

20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI 20 FILMOVÝCH SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI Česká televize připravila od ledna 2011 projekt s názvem 20 filmových sezón v České televizi, ve kterém nabídla televizním divákům i filmovým fandům historicky první

Více

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce

Nabídka titulů vhodných pro školní projekce Nabídka titulů vhodných pro školní projekce V případě zájmu o projekci či o jakýkoli jiný titul nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím emailu avelzo@mymail.cz Těšíme se na vaši návštěvu! BOHEMIAN RHAPSODY

Více

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz

Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marlene BŘEZEN 2014. www.divadlopodpalmovkou.cz Hana Seidlová a Renata Drössler v inscenaci Edith a Marle BŘEZEN 2014 www.divadlopodpalmovkou.cz zveme vás Můj romantický příběh 2. a 28. února, 13. března 2014, Představení 28. února proběh za přítomnosti

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

filmohraní Po stopách Karla Zemana, díl 1 Odpovědi naleznete v muzeu:

filmohraní Po stopách Karla Zemana, díl 1 Odpovědi naleznete v muzeu: o stopách arla Zemana, díl dpovědi naleznete v muzeu: Jak se jmenuje loutková postavička, která byla ve filmech arla Zemana zároveň detektivem i vynálezcem? ápověda: loutka je vystavena v muzeu. Jak zní

Více

Filmová sci-fi scéna

Filmová sci-fi scéna Základní škola a Mateřská škola Sepekov Absolventská práce Filmová sci-fi scéna Školní rok 2017-2018 Vypracoval: Miroslav Novák Vedoucí práce: Mgr. Helena Smrčinová Sepekov 2018 Prohlašuji, že tuto předloženou

Více

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX

Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX K V Ě T E N 2007 Začátky představení v 17:30 a 20:00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DOLBY DIGITAL SURROUND EX Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc. Online rezervace vstupenek

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV

Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: 14. 09. 2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací obor: Základy

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Kresba pastelkami. O námětech obrazů (M.Brožová)

Kresba pastelkami. O námětech obrazů (M.Brožová) Kresba pastelkami O námětech obrazů (M.Brožová) http://www.pastelky.cz/obrazy-kreslene-pastelkami Kam chodíte na nápady? Nápad na obraz ke mně přichází jako celek, buď se mi zdá ve snu, nebo mě navštíví,

Více

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající.

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající. BOŽÍ DAR Jaký je podle vás nejznámější verš z Bible? Většina lidí by jistě odpověděla, že jím je Jan 3:16 a skutečně je to tak! Tento verš by měli znát všichni křesťané. Nikdy se mi neomrzí, protože je

Více

PL Renesanční drama; William Shakespeare: Romeo a Julie

PL Renesanční drama; William Shakespeare: Romeo a Julie PL Renesanční drama; William Shakespeare: Romeo a Julie Renesanční drama: 1. Dobový kontext: 2. Renesanční autoři: 3. Druhy renesančního dramatu: a) anglické (alžbětínské) W. Shakespeare b) španělské (veršované

Více

Johann Wolfgang Goethe

Johann Wolfgang Goethe Johann Wolfgang Goethe [johan volfgang géte] Nelze být vždy hrdinou, ale vždy lze zůstat člověkem. ROMANTICKÝ HRDINA FILM GOETHE Německo, rok 1772. Mladý student práv a začínající básník Johann Wolfgang

Více

Epilog. Ročník 8. 27. 12. - 28. 12. 2012. Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková

Epilog. Ročník 8. 27. 12. - 28. 12. 2012. Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková ČESKÝ JAZYK Epilog Ročník 8. 27. 12. - 28. 12. 2012 Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková Zpracováno v rámci projektu Krok za krokem na ZŠ Želatovská ve 21. století registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3443

Více

Leden 2015 V lednu nastoupily dvě nové pracovnice.do keramické dílny paní Martina Beranová a paní Marcela Dvořáková do přímé péče. Z klientů nikdo nový nepřišel, máme plný stav. Chystáme se oslavit pololetní

Více

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015 Labyrint 20. 8. 2015 Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem.

Více

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz

www.divadelnistudioneklid.cz, www.emauzy.cz Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

EU_12_sada2_07_ČJ_Literatura5_Dur

EU_12_sada2_07_ČJ_Literatura5_Dur EU_12_sada2_07_ČJ_Literatura5_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění znalostí

Více

č.p U zlatého lva V tomto renesančním domě ze 16. století býval nejstarší známý brodský hostinec, ve kterém nalévali návštěvníkům dobré nápoje

č.p U zlatého lva V tomto renesančním domě ze 16. století býval nejstarší známý brodský hostinec, ve kterém nalévali návštěvníkům dobré nápoje Památné domy na náměstíhavlíčkova Brodu U zlatého lva č.p. 176 - U zlatého lva V tomto renesančním domě ze 16. století býval nejstarší známý brodský hostinec, ve kterém nalévali návštěvníkům dobré nápoje

Více

Předvánoční návštěva kina

Předvánoční návštěva kina Předvánoční návštěva kina Kdy? 22. prosinec 2015 Kde? Kino Vatra Vsetín O co šlo? Poslední vyučovací den v tomto kalendářním roce byla na naší škole speciální výuka. V rámci tohoto projektového dne byl

Více

1971-2001 2 CD / obj.č.: 204956. 1970-1991 15 DVD / obj.č.: 369015. 1973 CD / obj.č.: 209540. 1971 3 CD / obj.č.: 205127

1971-2001 2 CD / obj.č.: 204956. 1970-1991 15 DVD / obj.č.: 369015. 1973 CD / obj.č.: 209540. 1971 3 CD / obj.č.: 205127 POPRON MUSIC - RETRO KATALOG Jiří Lábus Draculův švagr (Miloslav Švandrlík) Nejslavnější české hororové povídky. Guláš, Dokonalý plán, Břitva a další. 2 CD / obj.č.: 209549 Velká kolekce filmových pohádek

Více