STANOVY SPOLKU HC ZUBR PŘEROV z. s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVY SPOLKU HC ZUBR PŘEROV z. s."

Transkript

1 STANOVY SPOLKU HC ZUBR PŘEROV z. s. Spolek HC ZUBR PŘEROV z. s. je neziskovou právnickou osobou, jejímž základním posláním je provozování ledního hokeje. Tento spolek byl založen jako sdružení podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. Toto sdružení vzniklo dne registrací u Ministerstva vnitra České republiky pod č. j. VS/ll/43 617/00R pod jeho původním názvem Hockey club MINOR V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, přijímá spolek toto nové znění svých stanov (dále též jen Stanovy ).

2 Článek I. Název, sídlo, postavení a působnost spolku 1. Název spolku je: HC ZUBR PŘEROV z. s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku je: Přerov, Petřivalského Spolek je nezávislá, nepolitická, dobrovolná, nezisková a otevřená právnická osoba. Spolek sdružuje právnické a fyzické osoby za účelem organizování, rozvoje a provozování ledního hokeje (dále jen členové ). 4. Spolek je samostatnou právnickou osobou a vystupuje v právních vztazích vlastním jménem. 5. Spolek má svoji symboliku. 6. Spolek má působnost na celém území České republiky. V případě potřeby může působit i v zahraničí a v mezinárodních aktivitách, souvisejících s organizováním a provozováním ledního hokeje na profesionálních zásadách. 7. Pro realizaci svého poslání a svých úkolů spolek zakládá v rámci vnitřního uspořádání klubu realizační tým, odborné komise a jiné organizační jednotky (např. družstva hráčů). 8. Spolek je založen na dobu neurčitou. 9. Členství ve spolku je dobrovolné. 10. Spolek je právnickou osobou organizovanou v Českém svazu ledního hokeje (dále jen ČSLH ). Článek II. Předmět činnosti spolku 1. Předmětem činnosti a účelem spolku je, a mezi jeho hlavní úkoly patří zejména: organizovat a zabezpečovat komplexní rozvoj zejména seniorského, juniorského a mládežnického hokeje na území města Přerova vytvářet všestranné podmínky pro realizaci dohodnutých koncepcí a programů věnovat pozornost náboru, výběru a systematické práci se sportovně talentovanou mládeží, spoluvytvářet předpoklady pro růst její výkonnosti vytvářet hokejová družstva, zaregistrováním členů družstev dle platných zásad a řádů ČSLH a organizačně zabezpečovat jejich účast v soutěžích příslušných stupňů, pro přípravu hráčů, zařazených do reprezentačních výběrů ČR vytvářet podmínky odpovídající jejich výkonnosti v rámci možností spolku 2. Mezi vedlejší hospodářské a další činnosti spolku patří zejména: získat hospodářská, obchodní a živnostenská oprávnění, koncese a licence v souladu s platnými právními normami či smluvními partnery, využívat dotací, sponzorství a tak vytvářet vhodné ekonomické podmínky pro činnost spolku zabezpečovat ekonomickou a materiální základnu ke sportovní činnosti vytvořených družstev. K tomu využívat zejména sponzorství, reklamní činnost a další činnosti související s provozováním ledního hokeje a vytvářením finančních a materiálních zdrojů pro jeho úspěšné fungování vytváření podmínek pro činnost FANCLUBU

3 3. Za účelem realizace činností, plnění úkolů a dosažení účelů popsaných v odstavcích 1. a 2. zakládá dceřinné právní subjekty. Spolek je jediným společníkem ve společnosti HC ZUBR Přerov s.r.o., IČ Článek III. Členství ve spolku 1. Členství ve spolku je dobrovolné a rozlišuje se na členství řádné a členství čestné. Každý člen spolku je oprávněn kdykoliv i bez udání důvodu ze spolku vystoupit písemným oznámením doručeným představenstvu spolku. 2. Řádné členství se rozlišuje na individuální a kolektivní. Individuální člen se výrazně podílí na ekonomickém zajištění činnosti spolku a neníli dále stanoveno jinak, může se jím stát pouze subjekt, který poskytne spolku nebo subjektu uvedenému v čl. II. odst. 3 finanční sponzorský dar nebo se smluvně zaváže k reklamní a marketingové spolupráci. Kolektivní člen se aktivně účastní sportovních aktivit spolku hráči, trenéři, vedoucí mužstev. 3. Členem spolku se může stát ten, kdo souhlasí s jeho stanovami a v souladu s nimi chce pracovat pro spolek a naplňovat jeho účel. Podáním přihlášky za člena spolku zájemce vyslovuje souhlas se stanovami spolku a dává najevo, že je mu znám jejich obsah. 4. O přijetí za člena spolku rozhoduje představenstvo spolku, na základě písemné přihlášky zájemce o členství ve spolku, neníli dále uvedeno jinak. 5. Řádným individuálním členem spolku mohou být: a) Pivovar ZUBR a.s. b) statutární město Přerov c) Teplo Přerov a.s. d) Meopta optika, s.r.o. e) Veolia Energie ČR, a.s. f) generální partner spolku právnická nebo fyzická osoba, které pro danou hokejovou sezónu poskytne spolku nebo subjektu uvedenému v čl. II. odst. 3 nejvyšší finanční sponzorský dar s výjimkou členů uvedených pod písmeny b) a c) shora g) subjekt, který pro danou hokejovou sezónu poskytne spolku nebo subjektu uvedenému v čl. II. odst. 3 finanční sponzorský dar , Kč a více h) subjekt o jehož přijetí za člena spolku rozhodne po podání žádosti představenstvo spolku 6. Řádným kolektivním členem spolku mohou být: a) trenér A týmu mužů spolku b) zástupce hráčů A týmu mužů spolku c) sportovní manažer mládežnického hokeje d) zástupce rodičů mládeže 7. Členství ve spolku členů uvedených v odst. 5. písm. a) až e) shora vzniká okamžikem doručení písemné přihlášky a není časově omezeno. Členství ve spolku člena uvedeného v odst. 6. písm. a) shora vzniká doručením písemné přihlášky a uzavřením trenérské smlouvy mezi trenérem a spolkem nebo subjektem uvedeným v čl. II. odst. 3. Ve všech ostatních případech vzniká členství řádného člena spolku rozhodnutím představenstva o přijetí za člena spolku na základě písemné přihlášky.

4 8. Každý řádný člen spolku je povinen platit členské příspěvky ve výši 1.000, Kč ročně. První členský příspěvek je splatný do 30 dnů ode dne vzniku členství a/nebo ode dne rozhodnutí o přijetí za člena spolku, není li uhrazen, členství ve spolku automaticky zaniká. Každý další členský příspěvek je splatný do následujícího kalendářního roku. 9. O přijetí čestného člena spolku rozhoduje představenstvo spolku. 10. Členem spolku může být pouze fyzická osoba starší 18ti let nebo právnická osoba. V případě, že je členem spolku právnická osoba, zastupuje ji při jednání ve věcech spolku statutární orgán, případně jiná fyzická osoba, kterou právnická osoba písemně určí. 11. Každý člen spolku je oprávněn účastnit se jednání valné hromady spolku. Právo hlasovat na valné hromadě má pouze řádný individuální člen spolku. Řádní kolektivní členové spolku a čestní členové spolku mají pouze poradní hlas, k němuž se v případě hlasování nepřihlíží. Každý člen spolku může být volen do orgánů spolku. 12. Čestným členem spolku může být pouze fyzická osoba, která se významnou měrou zasloužila o rozvoj hokeje. 13. Členství ve spolku zaniká: a) vystoupením ze spolku a to dnem doručení oznámení o vystoupení představenstvu spolku, b) vyškrtnutím ze seznamu členů spolku za neplnění základních povinností člena spolku a to dnem uvedeným v rozhodnutí o vyškrtnutí, c) vyloučením ze spolku za zvlášť závažné jednání, které je neslučitelné s členstvím ve spolku, a/nebo poškozující dobré jméno, pověst či zájmy spolku, a to dnem uvedeným v rozhodnutí o vyloučení, d) zrušením spolku, e) úmrtím člena nebo jeho zánikem, f) nezaplacením členského příspěvku nebo jiných peněžitých závazků vůči spolku v termínu stanoveném rozhodnutím valné hromady spolku, představenstva spolku, stanovami spolku, nebo smlouvou uzavřenou se spolkem či se subjektem dle čl. II. odst. 3; v tomto případě zaniká členství marným uplynutím lhůty třiceti dnů po termínu zaplacení členského příspěvku nebo jiného peněžitého závazku vůči spolku či subjektu dle čl. II. odst. 3 g) dnem doručení žádosti o vrácení finančního sponzorského daru, a/nebo dnem, kdy dojde k ukončení smluvního vztahu se spolkem h) členům dle odst. 5. písm. a) a písm. c) až g) zaniká členství ke dni skončení příslušného účetního období určeného dle čl. X. odst. 5. těchto Stanov za předpokladu, že pro další účetní období neposkytnou finanční sponzorský dar spolku nebo subjektu uvedenému v čl. II. odst. 3 ve stejné nebo vyšší výši jako v účetním období předchozím ch) členům dle odst. 6 písm. b) až d) shora zaniká členství ke dni skončení příslušného účetního období určeného dle čl. X. odst. 5. těchto Stanov. 14. O zániku členství podle písm. b) a c) předchozího odstavce stanov rozhoduje valná hromada většinou hlasů přítomných řádných individuálních členů spolku. Článek IV.

5 Základní práva a povinnosti členů spolku 1. Mezi základní práva člena spolku patří zejména: zúčastňovat se jednání valné hromady být volen do všech orgánů spolku, zúčastňovat se na soustředěních, soutěžích, školeních a seminářích podle charakteru členství, podílet se na životě a práci spolku, zúčastňovat se v souladu se stanovami jednání valné hromady a dalších orgánů spolku, jejichž je členem, uplatňovat své názory, vyžadovat informace o činnosti spolku, využívat zařízení spolku, která má spolek k dispozici, a výhod, které spolek poskytuje podle zásad schválených představenstvem spolku. 2. Mezi základní povinnosti člena spolku patří zejména: plnit úkoly vyplývající ze stanov spolku a jiných rozhodnutí valné hromady, představenstva a jiných orgánů spolku, vyjadřovat a hájit zájmy, pověst a dobré jméno spolku, starat se o všestranný rozvoj spolku, podle svého postavení ve spolku se zapojit do mistrovských soutěží, platit členské příspěvky v souladu s ustanovením čl. III. odst. 8. těchto stanov. 3. Spolek vede transparentní evidenci svých členů v seznamu. Seznam členů bude zpřístupněn členům spolku představenstvem na základě písemné žádosti. Za řádné vedení seznamu členů spolku odpovídá představenstvo spolku a záznamy v něm provádí v souladu s těmito Stanovami operativně dle aktuálního stavu členství pro konkrétní hokejovou sezónu v souladu s právními úkony a s projevenou vůlí konkrétních členů spolku, a dále v souladu s příslušnými rozhodnutími představenstva týkajícími se vzniku či zániku členství ve spolku konkrétních právních subjektů. Článek V. Orgány spolku Orgány spolku jsou valná hromada, představenstvo a dozorčí rada. Článek VI. Valná hromada spolku 1. Nejvyšším orgánem spolku je valná hromada. 2. Valná hromada rozhoduje o všech záležitostech, které do její působnosti svěřují stanovy spolku, případně o záležitostech, které si do své působnosti svěří valná hromada svým rozhodnutím. 3. Valná hromada: schvaluje změnu stanov spolku projednává zprávu o činnosti spolku, projednává cíle a hlavní úkoly spolku, schvaluje roční účetní uzávěrku spolku, rozhoduje o vyloučení či vyškrtnutí členů spolku,

6 volí a odvolává volené členy představenstva a dozorčí rady spolku, rozhoduje o odměňování členů představenstva spolku, rozhoduje o zrušení spolku či o jeho sloučení s jiným spolkem, rozhoduje o rozšíření své působnosti. 4. Valnou hromadu svolává představenstvo. Pozvánka na jednání valné hromady musí obsahovat datum, čas a místo jejího konání a rovněž její program. Pozvánka na jednání valné hromady musí být osobně doručena nebo odeslána každému členovi spolku nejpozději čtrnáct dnů přede dnem jejího konání, a to buď poštou, nebo elektronicky na poslední známou elektronickou adresu člena spolku. 5. Řádnou valnou hromadu spolku je představenstvo povinno svolat nejméně jedenkrát ročně tak, aby se konala nejpozději do konce třetího kalendářního měsíce následujícího po konci účetního období spolku stanoveného v čl. X. odst. 5 těchto Stanov. 6. Valnou hromadu je představenstvo povinno svolat vždy: jestliže se na tom usnese předchozí valná hromada, vyžadujíli to vážné zájmy spolku, požádáli o to alespoň jedna třetina řádných individuálních členů spolku nebo dozorčí rada spolku a to písemně s odůvodněním, s návrhem pořadu jednání takové valné hromady a s uvedením, jaké návrhy hodlají valné hromadě předložit. V takovém případě je představenstvo povinno mimořádnou valnou hromadu svolat nejpozději do třiceti dnů po obdržení žádosti. 7. Každý člen spolku je oprávněn se zúčastnit se valné hromady. Člen spolku vykonává svá práva na valné hromadě osobně nebo prostřednictvím svého statutárního orgánu nebo zástupce na základě písemné plné moci, případně na základě usnesení příslušného orgánu člena, z nichž musí vyplývat rozsah zástupcova oprávnění. 8. Valné hromadě předsedá a její jednání řídí předseda, nebo místopředseda představenstva, případně další člen představenstva či osoba, kterou k tomu představenstvo pověří. 9. Předsedající valné hromady zajistí sepsání prezenční listiny, v níž budou uvedena jména a podpisy všech členů spolku, přítomných na jednání valné hromady. 10. Na každého řádného individuálního člena spolku připadá jeden hlas. Na generálního partnera spolku dle čl. III. odst. 5 písm. f) těchto Stanov připadají dva hlasy. Jeli některý z řádných individuálních členů spolku uvedených v čl. III. odst. 5 písm. a) až e) současně generálním partnerem spolku dle čl. III. odst. 5 písm. f), připadají na něj tři hlasy (z titulu individuálního členství 1 hlas a pozice generálního partnera 2 hlasy). 11. Hlasování je prováděno aklamací, tzn. veřejným projevením souhlasu, nebo nesouhlasu s návrhem, o němž je hlasováno. Tajně se hlasuje pouze na žádost kteréhokoliv člena spolku v případě, že této žádosti vyhoví valná hromada rozhodnutím většiny přítomných řádných individuálních členů spolku. 12. Valná hromada spolku je oprávněna jednat, jeli přítomna nadpoloviční většina řádných individuálních členů spolku. K přijetí usnesení nebo rozhodnutí je potřebná nadpoloviční většina hlasů přítomných řádných individuálních členů spolku, neníli těmito Stanovami pro konkrétní záležitost určeno jinak. 13. O konání valné hromady bude pořízen zápis, ve kterém musí být přesně zachycen průběh valné hromady, především projednávaný program, návrhy přítomných a výsledky hlasování. Tento zápis podepisuje předsedající. Zápis se zakládá u představenstva spolku a každý člen spolku má právo do něj kdykoliv nahlédnout, nebo požádat o jeho opis.

7 Článek VII. Představenstvo spolku 1. Představenstvo je výkonným orgánem spolku. 2. Představenstvo má tři členy a tvoří je předseda představenstva, místopředseda představenstva a člen představenstva. Předsedou představenstva je vždy Pivovar ZUBR a.s., trváli jeho členství ve spolku, jinak vždy generální partner spolku. Místopředsedou představenstva je vždy společnost Teplo Přerov a.s. Člen představenstva je volen valnou hromadou. 3. Představenstvo zejména: řídí a kontroluje plnění úkolů spolku v období mezi jednáním valné hromady spolku svolává valnou hromadu spolku vyhodnocuje průběh výsledků všech aktivit spolku a jeho sportovní činnosti v mistrovských soutěžích schvaluje koncepci činnosti spolku určuje organizační strukturu složek spolku řízených představenstvem a schvaluje organizační řád spolku a další vnitřní předpisy spolku schvaluje pracovní náplně pracovníků a realizačního týmu spolku, včetně výše jejich měsíčních platů a odměn sleduje a vyhodnocuje ekonomickou situaci spolku schvaluje rozpočet spolku má zmocnění k poskytování půjček a k přijímání zápůjček v nezbytném rozsahu pro zajištění činnosti spolku organizuje a zajišťuje sponzorskou a reklamní podporu pro materiální zajištění činnosti spolku vede evidenci členů spolku vede agendu zaměstnanců spolku dává výklad těchto Stanov 3. Představenstvo je oprávněno rozhodovat ve všech věcech, které nejsou v pravomoci valné hromady. 4. Představenstvo odpovídá za veškerou svoji činnost valné hromadě. 5. Funkční období voleného člena představenstva jsou 2 roky. V případě odstoupení některého člena představenstva je do 30 dnů svolána valná hromada, na níž dojde k doplnění představenstva. 6. Funkční období členů představenstva nekončí dříve, než je zvolen za dřívějšího člena nový člen. 7. Jednání představenstva se koná nejméně jedenkrát za tři měsíce. 8. Představenstvo svolává předseda, písemnou formou, adresně všem členům představenstva. Na písemnou žádost kteréhokoli člena představenstva musí předseda svolat jednání představenstva nejpozději do patnácti dnů od doručení takové žádosti, která však musí být odůvodněna a musí obsahovat návrh programu jednání představenstva. 9. Představenstva je schopno se usnášet, jeli přítomna nadpoloviční většina jeho členů. Pro platnost usnesení se vyžaduje nadpoloviční většina hlasů přítomných členů představenstva. Předseda představenstva má dva hlasy, ostatní členové mají jeden hlas. Ustanovení předchozí věty platí tehdy, pokud pro jednotlivé případy není v těchto stanovách určeno jinak.

8 10. Jednání představenstva předsedá a jeho jednání řídí předseda. 11. V naléhavých případech, kdy hrozí nebezpečí z prodlení, může předseda telefonicky požádat ostatní členy představenstva o hlasování per rollam, tzn. o korespondenční hlasování prostřednictvím elektronické pošty. K přijetí rozhodnutí hlasováním per rollam je třeba souhlasu všech členů představenstva. Rozhodnutí přijaté hlasováním per rollam musí být na nejbližším jednání představenstva zaznamenáno do zápisu a podepsáno všemi členy představenstva. Článek VIII. Dozorčí rada spolku 1. Dozorčí rada je kontrolním orgánem spolku. 2. Dozorčí rada má tři členy a tvoří ji předseda dozorčí rady, místopředseda dozorčí rady a člen dozorčí rady. Předsedou dozorčí rady je vždy společnost Meopta optika, s.r.o., trváli její členství ve spolku, jinak vždy ta právnická či fyzická osoba, která pro danou hokejovou sezónu poskytne spolku nebo subjektu uvedenému v čl. II. odst. 3 druhý nejvyšší finanční sponzorský dar. Místopředsedou dozorčí rady je vždy statutární město Přerov. Člen dozorčí rady je volen valnou hromadou. 3. Dozorčí rada zejména: dohlíží na výkon působnosti představenstva a na činnost spolku její členové jsou oprávněni nahlížet do všech dokladů a záznamů, týkajících se činnosti spolku kontrolují, zda je uskutečňovaná činnost spolku v souladu s právními předpisy a stanovami kontroluje řádné vedení účetních zápisů, přezkoumává účetní závěrky spolku předkládá své vyjádření valné hromadě 4. Členové dozorčí rady se účastní valné hromady, kterou musí seznámit s výsledky své kontrolní činnosti. 5. V případě, že představenstvo spolku nemá dostatečný počet členů, aby mohlo přijímat rozhodnutí, nebo představenstvo dlouhodobě nesvolává valnou hromadu, svolá ji dozorčí rada; ta svolá valnou hromadu také tehdy, vyžadujíli to vážné zájmy spolku. 6. Funkční období voleného člena dozorčí rady je dvouleté. 8. Funkční období členů dozorčí rady nekončí dříve, než je zvolen za dřívějšího člena nový člen. Každý člen dozorčí rady může být zvolen členem dozorčí rady opakovaně. Členství v představenstvu a v dozorčí radě je neslučitelné. 9. Jednání dozorčí rady se koná nejméně jedenkrát ročně. 10. Dozorčí radu svolává její předseda. Na písemnou žádost kteréhokoli člena dozorčí rady musí předseda svolat jednání dozorčí rady nejpozději do patnácti dnů od doručení takové žádosti, která však musí být odůvodněna a musí obsahovat návrh programu jednání dozorčí rady. 11. Dozorčí rada je schopna se usnášet, jeli přítomna nadpoloviční většina jejích členů. Pro platnost usnesení se vyžaduje nadpoloviční většina hlasů přítomných členů dozorčí rady. 12. Jednání dozorčí rady předsedá a její jednání řídí předseda, a v případě jeho nepřítomnosti kterýkoliv z jeho členů. O průběhu jednání se vždy pořídí zápis, který podepíší všichni přítomní členové dozorčí rady. Článek IX. Organizační jednotky spolku

9 1. Spolek vytváří k zajištění své činnosti organizační jednotky, zejména družstva hráčů. 2. Organizační jednotky nemají právní subjektivitu. Za svoji činnost odpovídají představenstvu spolku. 3. Představenstvo spolku rozhoduje o personálním obsazení vedoucích organizačních jednotek, stanoví jejich náplň práce, působnost a postavení, formou právního vztahu k spolku a formu a výši jejich odměny za vykonanou práci. Článek X. Hospodaření spolku 1. Příjmy spolku tvoří zejména: členské příspěvky, příjem ze všech hokejových utkání a aktivit v rámci mistrovských a nemistrovských utkání, příjmy od ČSLH, dotace od územních samosprávných celků či z jiných veřejných rozpočtů, příjmy z reklamy, sponzorské dary, úroky z příp. zápůjček 3.osobám, příjmy z pronájmu a prodeje osobnostních a registračních práv k hráčům, příjmy z marketingové činnosti, příjmy od státu, příjmy za televizní přenosy a vlastní aktivity, příjmy z vlastní činnosti v České republice i v zahraničí, příjmy z působení hráčů v jiných klubech, příjmy z pořádání sportovních, společenských a kulturních akcí, odborných kurzů a soustředění, jiné příjmy z různých zdrojů. 2. Spolek hospodaří a rozvíjí svou činnost na základě schváleného rozpočtu na příslušné období. Rozpočet spolku schvaluje představenstvo. 3. Spolek odpovídá za své závazky celým svým majetkem. Členové spolku neručí za závazky spolku. 4. Spolek vede předepsaným způsobem účetnictví. Za vedení účetnictví odpovídá představenstvo. Kontrolu vedení účetnictví provádí dozorčí rada. 5. Účetním obdobím spolku je období od 1.5. kalendářního roku do následujícího kalendářního roku. Článek XI. Jednání za spolek 1. Za spolek jedná představenstvo, které navenek zastupuje předseda představenstva, nebo společně dva členové představenstva. 2. Jednání za spolek se provádí tak, že jednající osoba připojí k napsanému, nebo vytištěnému názvu spolku své jméno, příjmení, funkci ve spolku a svůj podpis.

10 3. Představenstvo má možnost a právo delegovat pravomoci na výkonný aparát spolku, v souladu s organizačním řádem spolku, případně formou udělení písemné plné moci. Článek XII. Zánik a likvidace spolku 1. K zániku spolku dochází rozhodnutím valné hromady o jeho zrušení s likvidací nebo bez likvidace. 2. K provedení likvidace spolku určí valná hromada likvidátora. 3. Spolek může zaniknout také rozhodnutím valné hromady o sloučení spolku s jiným spolkem. Článek XIII. Závěrečná ustanovení 1. Tyto stanovy mohou být změněny a doplňovány v návaznosti na potřeby spolku a změny právních předpisů. 2. Každou změnu stanov musí projednat a schválit valná hromada. 3. Doručování se děje tak, že příslušný dokument bude zasílán prostřednictvím držitele poštovní licence na poslední známou adresu a/nebo elektronicky na poslední známou elektronickou adresu. Oba způsoby doručení mají stejnou právní sílu. 3. Věci neupravené těmito stanovami se řídí obecně závaznými předpisy. V Přerově dne Podpisy ověřovatelů zápisu valné hromady, která stanovy přijala:

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Základní stanovy spolku In-Line Třinec

Základní stanovy spolku In-Line Třinec Základní stanovy spolku In-Line Třinec Stanovy spolku IN-LINE TŘINEC z.s. Zakladatelé: 1) DUŠAN ADAMČÍK, 2) NIKOLA KOSTKOVÁ, 3) ONDŘEJ PYSZKO, se níže uvedeného dne, měsíce a roku shodli na následujícím

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

Stanovy spolku METODĚJ z. s.

Stanovy spolku METODĚJ z. s. Stanovy spolku METODĚJ z. s. I. Název a sídlo 1. Byl založen spolek Metoděj jehož název je METODĚJ z. s., se sídlem Havlíčkův Brod, Jeronýmova 788, PSČ 580 01. 2. Spolek Metoděj (dále jen spolek ) byl

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení: Spolek Tábornický klub Písek 2. Sídlo občanského sdružení: Smrkovická 2218, Písek 39701

Více

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s.

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s.

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

Stanovy Spolku přátel Třeboně

Stanovy Spolku přátel Třeboně Stanovy Spolku přátel Třeboně strana 1 Stanovy Spolku přátel Třeboně Článek 1. Název a sídlo 1. Název občanského sdružení je: Spolek přátel Třeboně ( dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku přátel Třeboně je:

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s.

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. Čl. 1 Základní ustanovení (verze schválená Valnou Hromadou dne 24.1.2015) 1 1. Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry ve spolku ZDrSEM první pomoc zážitkem

Více

Stanovy. sportovního klubu BASKETBAL KLUB ČESKÝ BROD. Základní ustanovení

Stanovy. sportovního klubu BASKETBAL KLUB ČESKÝ BROD. Základní ustanovení Stanovy sportovního klubu BASKETBAL KLUB ČESKÝ BROD I. Základní ustanovení BASKETBAL KLUB ČESKÝ BROD působí svou činností a při dosahování svých cílů na základě a v souladu s ustanoveními zákona o sdružování

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník.

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL I. Název a sídlo Byl založen Spolek Angel, se sídlem Angelovova 3183, 14300 Praha 12, IČ: 47610689, registrace provedena dne 25.11.1992 pod č.j. VSC/1-16530/92-R. II. Právní

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s.

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název spolku : Tenisový klub Bzenec z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku : Sportovní 1585, Bzenec, PSČ 696 81 IČ : 26633825 Čl. 2 Postavení spolku

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s.

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. 1 STANOVY ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. V souvislosti se změnami příslušných právních předpisů vydává se dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, toto

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení Stanovy sdružení Úvodní část Název sdružení: Občanské sdružení přátel České Břízy Sídlo: Česká Bříza 115 330 11 pošta Třemošná Článek I. Charakter sdružení 1. Občanské sdružení přátel České Břízy (dále

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

S T A N O V Y. Okresního svazu stolního tenisu Frýdek Místek z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení

S T A N O V Y. Okresního svazu stolního tenisu Frýdek Místek z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení S T A N O V Y Okresního svazu stolního tenisu Frýdek Místek z.s. I. Všeobecná ustanovení Článek 1 Název, sídlo a postavení 1.1 Okresní svaz stolního tenisu Frýdek - Místek z.s. je dobrovolným spolkem spolčující

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov Článek I. Základní ustanovení 1. HC Lední medvědi, zapsaný spolek je dobrovolným nezávislým zájmovým sdružením fyzických a právnických osob, provozujících

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění S T A N O V Y spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Článek 1 Úvodní ustanovení Na základě této listiny se zřizuje spolek.

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku Během uplynulých let ztratilo už několik generací naší země povědomí o středoevropském charakteru naší kultury, o německy psané pražské literatuře, o židovské

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

S T A N O V Y. Centra aktivního odpočinku - Jezdecké společnosti na Špičáku změna č. 2. Centrum aktivního odpočinku- Jezdecká společnost na Špičáku

S T A N O V Y. Centra aktivního odpočinku - Jezdecké společnosti na Špičáku změna č. 2. Centrum aktivního odpočinku- Jezdecká společnost na Špičáku S T A N O V Y Centra aktivního odpočinku - Jezdecké společnosti na Špičáku změna č. 2 Článek I. - Název a sídlo Název: Centrum aktivního odpočinku- Jezdecká společnost na Špičáku Centrum aktivního odpočinku

Více

Stanovy NosiNET z. s.

Stanovy NosiNET z. s. Stanovy NosiNET z. s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. NosiNET z. s. (dále Spolek ) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2. Na Spolek se dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slezan Jindřichov, z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a osvětovou

Více

Stanovy cyklistického sdružení

Stanovy cyklistického sdružení Stanovy cyklistického sdružení Čl. 1 Název a sídlo Název: CK Přerov (dále jen sdružení ) Sídlo: Purkyňova 3, 750 02, Přerov Adresa pro doručování: Pavlína Rohová, Purkyňova 3, 750 02, Přerov Čl. 2 Statut

Více

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s.

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Název a sídlo: Občanského sdružení, které bude užívat název LEPŠÍ KOSTELEC o.s., se sídlem Smržická 884, 798 41 Kostelec na Hané (IČO: 28553837). Místem

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení Občanské sdružení SAKUMPIKUM o.s., IČ: 22879374 registrované Ministerstvem vnitra dne 4. 8. 2011 pod č.j.: VS/11/85347/11-R ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s.

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s. STANOVY SPOLKU BMW Moto klub Czech Republic z.s. čl. I. Úvodní ustanovení Spolek BMW Moto klub Czech Republic z.s. (dále jen spolek) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV.

Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura. I. Název a sídlo. II. Charakter sdružení. III. Základní cíle sdružení. IV. Stanovy sdružení Otevřená GeoInfrastruktura Název: Otevřená GeoInfrastruktura Název anglicky: Open GeoInfrastructure Zkratka: osgeo.cz Sídlo: Podevsí 33, Dolní Lhota, 747 66 I. Název a sídlo II. Charakter

Více

Stanovy Javornického rozvojového spolku

Stanovy Javornického rozvojového spolku Stanovy Javornického rozvojového spolku 1 Název a sídlo spolku Název spolku zní: Sídlem spolku je: Javornický rozvojový spolek Javorník 42, 384 73 Vacov 2 Právní postavení spolku (1) Javornický rozvojový

Více

S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s.

S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s. S T A N O V Y Kuličkového klubu CHROBÁCI BRNO z.s. Článek I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Spolek se nazývá plným názvem Kuličkový klub CHROBÁCI BRNO z.s. (dále jen klub ). V běžném korespondenčním styku a při

Více

STANOVY. TJ Sokol Chornice z. s. Čl. 1 Název a sídlo

STANOVY. TJ Sokol Chornice z. s. Čl. 1 Název a sídlo STANOVY TJ Sokol Chornice z. s. Čl. 1 Název a sídlo Spolek s názvem TJ Sokol Chornice z. s. je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou a vzdělávací činnost. 1)

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y

SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y Článek 1 Název, sídlo, obvod činnosti SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y 1. Název spolku je SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. (dále jen Komora SL). Komora SL je nepolitickou korporací

Více

Stanovy Jihlavské astronomické společnosti

Stanovy Jihlavské astronomické společnosti Stanovy Jihlavské astronomické společnosti Článek I Název a sídlo 1. Název: Jihlavská astronomická společnost (dále jen JAS ). 2. Formálně užívaná zkratka: JAS. 3. Sídlo: Rohozná u Jihlavy 33, 588 44.

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Stanovy Fanclubu Rožmitálské Venkovanky, z.s. (dále jen stanovy )

Stanovy Fanclubu Rožmitálské Venkovanky, z.s. (dále jen stanovy ) Stanovy Fanclubu Rožmitálské Venkovanky, z.s. S t r a n a 1 Stanovy Fanclubu Rožmitálské Venkovanky, z.s. (dále jen stanovy ) Článek I Základní ustanovení 1. Název spolku: Fanclub Rožmitálské Venkovanky,

Více

STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s.

STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s. STANOVY Plaveckého klubu Zlín, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub působí pod názvem PLAVECKÝ KLUB ZLÍN, z.s. (dále jen klub ), se sídlem ve Zlíně, ul. Hradská 854, PSČ 760 01, IČ 49157540

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

Stanovy občanského sdružení. I. Název. II. Sídlo a působnost profesního sdružení. III. Vznik, charakteristika a právní postavení profesního sdružení

Stanovy občanského sdružení. I. Název. II. Sídlo a působnost profesního sdružení. III. Vznik, charakteristika a právní postavení profesního sdružení Stanovy občanského sdružení I. Název Český institut pro supervizi II. Sídlo a působnost profesního sdružení 1. Sídlem profesního sdružení je Křižíkova 76/61, Praha 8, 186 00 2. Působnost profesního sdružení

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS (dále jen Stanovy ) I. Název a sídlo Název: SPELOS Sídlo: Revoluční 1200/16, Praha 1, PSČ 110 00 II. Statut SPELOS, zájmové sdružení právnických osob

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU Část I - Základní ustanovení Článek 1 - Název organizace ČESKÝ AMATÉRSKÝ MOTOSPORT (dále jen ČAM) Článek 2 - Symbolika ČAM Symbolem ČAM je znak a vlajka. Článek 3

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV

S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV S T A N O V Y HC WIKOV HRONOV Schválené valnou hromadou dne 19. 5. 2009 HC Wikov Hronov o.s. je společenskou organizací s právní subjektivitou, která sdružuje aktivní hráče ledního hokeje a další sportovce

Více

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení. Čl. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení. Čl. I. Úvodní ustanovení STANOVY Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení, (dále jen sdružení) je dobrovolným sdružením rodičů, zákonných

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s.

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Domácí umění, o.s. Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl. 1 Obsah a cíl 1. Občanské sdružení fyzických a právnických osob DOMÁCÍ UMĚNÍ, o.s. (dále jen sdružení

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech

Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Stanovy občanského sdružení fyzických a právnických osob Drobné památky severních Čech Část I. OBECNÁ USTANOVENÍ čl.1 Obsah a cíl 1) Občanské sdružení fyzických a právnických osob DROBNÉ PAMÁTKY SEVERNÍCH

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

S t a n o v y s p o l k u

S t a n o v y s p o l k u ANIMAL EYE, z. s. S t a n o v y s p o l k u I. Název a sídlo ANIMAL EYE, z. s. (dále jen spolek ), je samosprávný a dobrovolný svazek osob, založený podle 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

STANOVY. spolku Šotgani z.s.

STANOVY. spolku Šotgani z.s. STANOVY spolku Šotgani z.s. I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek Šotgani z.s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Stanovy zapsaného spolku Hortensia IČ 270 25 951

Stanovy zapsaného spolku Hortensia IČ 270 25 951 Stanovy zapsaného spolku Hortensia IČ 270 25 951 Článek 1 Název a sídlo 1. Název zapsaného spolku je: Hortensia, z. s. (dále jen spolek) 2. Sídlem spolku Hortensia je: Panská 174/7, 370 01 České Budějovice

Více

Stanovy spolku. Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s.

Stanovy spolku. Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. Stanovy spolku Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. Článek 1: Úvodní ustanovení 1.1. Název spolku: Rodičovská akademie při základní škole Morkovice, z. s. (dále jen Spolek ). 1.2. Sídlo

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY Hostinné 2016 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1.1. Název pobočného spolku: SBTS Hostinné, p.s. 1.2. SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, 543 71 Hostinné 1.3. ČSÚ přidělil

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Spolek Parkán STANOVY

Spolek Parkán STANOVY Spolek Parkán STANOVY Čl. I Název a sídlo Spolek Parkán má sídlo v Praze 8 Ďáblicích, U Parkánu 17/11, 182 00. Čl. II Účel spolku Spolek Parkán si klade za cíl podporovat spolupráci rodičů, pedagogů a

Více

Stanovy občanského sdružení Fotbalový klub Horažďovice

Stanovy občanského sdružení Fotbalový klub Horažďovice Stanovy občanského sdružení Fotbalový klub Horažďovice (ve zkratce FK Horažďovice) I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice je občanským sdružením (dále jen sdružení) založeným podle zákona číslo

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s.

Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. Stanovy Klubu rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. I. Název Klub rodičů a přátel ZŠ a MŠ Malšova Lhota, z. s. (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Hradec Králové II. Sídlo III. Stanovy Vnitřní organizace

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací I. Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Popovický spolek okrašlovací (dále také jen PSO ). 2. PSO je právnickou osobou, jejíž poměry se řídí těmito stanovami,

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

Stanovy občanského sdružení Svata.net

Stanovy občanského sdružení Svata.net Stanovy sdružení Svata.net verze: 20050715 Stanovy občanského sdružení Svata.net Čl. 1. Základní ustanovení 1. Svata.net (dále jen Sdružení) je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických

Více

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Článek I. Úvodní ustanovení Praskoleská společnost sv. Prokopa (dále jen Společnost) je dobrovolným sdružením občanů zaměřeným k plnění stanovených cílů a úkolů

Více

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek

S T A N O V Y spolku Laser game club Písek S T A N O V Y spolku Laser game club Písek I. Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Laser game club Písek z.s. IČ: 024 36 469 (dále jen Spolek) je dobrovolným sdružením občanů České republiky provozujících

Více

1 Seznam příloh. Příloha č. 1 stanovy sdružení Zeměkvítek, o. s. Příloha č. 2 fotodokumentace

1 Seznam příloh. Příloha č. 1 stanovy sdružení Zeměkvítek, o. s. Příloha č. 2 fotodokumentace 1 Seznam příloh Příloha č. 1 stanovy sdružení Zeměkvítek, o. s. Příloha č. 2 fotodokumentace 1 Příloha č. 1 STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ - ZEMĚKVÍTEK Název a sídlo Zřizuje se občanské sdružení Zeměkvítek,

Více

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček

Stanovy spolku. Spolek rodičů - Havlíček Stanovy spolku Spolek rodičů - Havlíček Článek 1 Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název spolku je Spolek rodičů - Havlíček (dále jen spolek) 2. Sídlo spolku je ZŠ Litoměřice Havlíčkova

Více