HL100E Homeplug. Ethernetový adaptér pro přenos dat mezi počítači pomocí elektroinstalace 230V.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HL100E Homeplug. Ethernetový adaptér pro přenos dat mezi počítači pomocí elektroinstalace 230V."

Transkript

1 Homeplug Ethernetový adaptér pro přenos dat mezi počítači pomocí elektroinstalace 230V.

2 Základní informace o technologii HomePlug a adaptéru Velkou překážkou při sestavování domácí sítě bývá nutnost fyzického propojení počítačů síťovým kabelem. V poslední době se k řešení tohoto problému objevilo několik technologií. Nejvýznamnější místo dosud zaujímá rodina produktů WiFi ( X). Nedávno se dostává do popředí technologie zvaná HotPlug. Tato technologie používá k přenosu dat mezi počítači stávající rozvod 230V. Tato technologie umožňuje použití rozvodu elektřiny jako media pro přenos dat mezi dvěma body. S její pomocí mohou dva počítače komunikovat přes bez nutnosti je fyzicky spojit síťovým kabelem. Ethernetový adaptér HomePlug má 3 LED kontrolky indikující základní provozní stavy a ethernetový port k propojení s počítačem. Počítačová síť doma nebo v kanceláři poskytuje tyto základní výhody: 1. Sdílení dat mezi počítači. 2. Sdílení tiskáren. 3. Sdílení přístupu k Internetu. 4. Hry po síti. Obsah balení Balení musí obsahovat následující položky. Pokud některá z nich chybí nebo je poškozená, obraťte se ihned na vašeho prodejce. Ethernetový adaptér HomePlug (2 ks) Tato příručka (1 ks) Instalační CD (1 ks) CAT-5 UTP přímý síťový kabel (RJ-45) (2 ks)

3 Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím následující rady a doporučení: 1. Před čistěním odpojte adaptér ze sítě. Nepoužívejte žádné tekuté čistící prostředky ani spreje. Adaptér je možno čistit jen slabě navlhčenou tkaninou. 2. Adaptér se v žádném případě nesmí dostat do kontaktu s vodou. 3. Adaptér nesmí být umístěn u jakýchkoli zdrojů tepla, ani ve vestavěných skříních, pokud není zajištěno dostatečné větrání. 4. Adaptér může být zapojen jen do sítě s parametry uvedenými na jeho štítku. 5. Adaptér spoléhá na ochranu elektrické sítě proti zkratu (přetížení). 6. Zapojte adaptér přímo do zásuvky. Nezapojujte adaptér do prodlužovačky. 7. Nikdy se nepokoušejte adaptér opravovat ani demontovat. Vystavujete se nebezpečí vzniku úrazu elektrickým proudem a otevření krytu dochází k porušení záručních podmínek a tím zaniká záruka. Všechny opravy zajišťuje dovozce. 8. V následujících situacích odpojte adaptér neprodleně svěřte jej do péče servisu: - Došlo k polití adaptéru nebo do něj vnikla nějaká tekutina. - Přes dodržení předepsaného postupu výrobek nepracuje správně. - Přístroj nepracuje stabilně.

4 Požadavky na systém a počítač: Instalace a připojení Ethernetový adaptér HomePlug je použitelný pro všechny operační systémy používající TCP/IP komunikaci přes ethernetový port. Adaptér nevyžaduje žádné ovladače, nicméně dodaný konfigurační software pro nastavení síťového hesla pracuje jen pod operačními systémy Windows. Konfigurační nástroje k ethernetovému adaptéru HomePlug vyžadují systém s následujícími parametry: Windows 98SE, Windows Me, Windows 2000 nebo Windows XP. PC s Pentium II 300 MHz (MMX kompatibilní) nebo lepší 64MB volného místa na disku 64MB RAM CD-ROM mechanika Počítač nebo zařízení, ke kterému chcete připojit ethernetový adaptér HomePlug musí mít ethernetový port, t.j. síťovou kartu nebo síťový adaptér. Instalace a odstranění konfiguračních nástrojů Jednoduchá instalace: 1. Spojte adaptér s počítačem nebo jiným zařízením pomocí dodaného síťového kabelu. 2. Zapojte adaptér do zásuvky. 3. Nainstalujte konfigurační utility. Instalace z dodaného CD by se měla spustit automaticky. Pokud se tak nestane, spusťte program Setup.exe na CD. 4. Postupujte podle zobrazovaných instrukcí. Po ukončení instalace můžete provést konfiguraci. Před zapojením adaptéru do zásuvky si poznamenejte bezpečnostní heslo (Device password) zařízení a MAC adresu aby jste měli tyto údaje k dispozici pro nastavení sítě. K nainstalování adaptéru nejsou žádné ovladače potřeba. Odinstalace: 1. K odstranění konfiguračních nástrojů proveďte pomocí Ovládacího panelu systému. 2. Vyberte Přidat/Odstranit programy. 3. V okně Přidat/Odstranit programy vyberte PowerPacket Utilities a potvrďte. 4. Při odinstalování dále postupujte podle instrukcí.

5 Funkce LED kontrolek a připojení Adaptér má tři informační LED kontrolky a ethernetovou zásuvku PWR: PL-LINK: ETH-LINK/ACT: ETHERNET: Indikuje zapojení do elektrické sítě. Rozsvítí se, pokud detekuje a spojí se s dalším adaptérem. Rozsvítí se po připojení k síťové zásuvce počítače nebo jiného zařízení. Bliká při přenosu dat. Konektor pro připojení síťového kabelu.

6 Vše (téměř) o domácí síti s použitím Tato kapitola obsahuje užitečné a důležité informace o sítích od nastavení vašeho počítače přes obecné rady až po příklady aplikací. Nastavení počítače Poté co jste úspěšně a zapojili váš Homeplug ethernet adaptér, ukážeme si jak správně nakonfigurovat váš počítač a prověřit stávající nastavení. Windows 98 a Windows Me 1. Spusťte nastavení vlastností LAN připojení na propojených počítačích: Start Nastavení Ovládací panel Síť 2. Klikněte na položku Protokol TCP/IP a vyberte Vlastnosti. Zaškrtněte možnost Získat IP adresu automaticky. Další položky můžete ignorovat - buď zůstanou prázdné nebo si zachovají přednastavené hodnoty. Dialog ukončete tlačítkem OK. Info: Pokud panel Síť neobsahuje položku Protokol TCP/IP. musíte protokol TCP/IP nainstalovat. Pomocí tlačítka Přidat vyberete Protokol, znovu klikněte na Přidat. V následujícím dialogu vyberte Microsoft a jako Síťový protokol položku TCP/ IP a potvrďte. 3. Pokud pro připojení k Internetu používáte router, je nastavení stále nutné, neboť router se připojuje k Internetu a ne k počítači. V ovládacích panelech vyberte vyberte Možnosti Internetu zvolte záložku Připojení. Zaškrtnete položku Nikdy nevytáčet. Dialogy uzavřete tlačítkem OK. Windows Spusťte nastavení vlastností LAN připojení na propojených počítačích: Start Nastavení Ovládací panel Síť a vytáčené připojení. Pravým tlačítkem myši klikněte na odpovídající typ spojení a zvolte Vlastnosti. 2. Klikněte na položku protokolu TCP/IP u síťového adaptéru a na Vlastnosti. Zaškrtněte možnost Získat IP adresu automaticky. Další položky můžete ignorovat. Buď zůstanou prázdné nebo si zachovají přednastavené hodnoty. Dialog ukončete tlačítkem OK. Info: Pokud nemůžete najít položku Protokol TCP/IP. musíte protokol TCP/IP nainstalovat. Pomocí tlačítka Instalovat vyberete Protokol a klikněte na Přidat. V následujícím dialogu zvolte Internetový protokol (TCP/ IP) a potvrďte. 3. Pokud pro připojení k Internetu používáte router, je nastavení stále nutné, neboť router se připojuje k Internetu a ne k počítači. V ovládacích panelech vyberte Síť a vytáčené připojení a zvolte Nikdy nevytáčet. Dialogy uzavřete tlačítkem OK.

7 Windows XP Startovní nabídka Windows XP může být nastavena různými způsoby. Více informací se dozvíte z dokumentace Windows XP. 1. Otevřete nastavení vlastností LAN na propojených počítačích: Start Ovládací panel Síť a Připojení k Internetu. Klikněte pravým tlačítkem myši na odpovídající LAN spojení a zvolte Vlastnosti. 2. Klikněte na položku protokolu síťového adaptéru TCP/IP a na Vlastnosti. Zaškrtněte možnost Získat IP adresu automaticky. Další položky můžete ignorovat. Buď zůstanou prázdné nebo si zachovají přednastavené hodnoty. Dialog ukončete tlačítkem OK. Info: Pokud nemůžete najít položku jako 'TCP/IP' nebo 'TCP/IP -> jméno síťového adaptéru' nebo 'Internetový protokol (TCP/IP)', musíte protokol TCP/IP nainstalovat. Pomocí tlačítka Instalovat vyberete 'Protokol' a klikněte na Přidat. V následujícím dialogovém boxu zvolte 'Internetový protokol (TCP/ IP)' a potvrďte tlačítkem OK. 3. Pokud pro připojení k Internetu používáte router, je nastavení stále nutné, neboť router se připojuje vytáčením k Internetu a ne k počítači. Pod Start Nastavení Ovládací panel Volby Internetu, zvolte záložku Připojení a zaškrtnete položku 'Nikdy nevytáčet'. Dialogy uzavřete tlačítkem OK. Pozn: Další aplikace jako klient elektronické pošty mohou také potřebovat tuto informaci. Obecně je potřeba změnit nastavení se jménem jako Spojit s či podobným na LAN.

8 Příklady použití V tomto oddíle ukážeme některé scénáře pro použití. Domácí síť - možnost 1: Pracovní stanice s internetovým spojením přes ADSL/kabelový modem. Internet Domácí rozvod elektrické energie. Domácí síť-možnost 2 Síť pro online hry. ADSL/kabelový modem Internet ADSL/kabelový modem Domácí rozvod elektrické energie.

9 Domácí síť-možnost 3 Síť několika pracovních stanic s jedním připojením k Internetu přes ADSL/kabelový modem s routerem. Hl100E Internet Domácí rozvod elektrické energie. ADSL/kabelový modem Domácí síť - možnost 4 Síť několika pracovních stanic s jedním připojením k Internetu přes ADSL/kabelový router a ADSL/kabelový modem. Hl100E Internet Domácí rozvod elektrické energie. ADSL/kabelový modem ADSL/kabelový router

10 Velikost sítě Maximální počet adaptérů HomePlug v rodinném domě může být teoreticky 253 spojení, v praxi ale by nemělo současně komunikovat více než 10 zařízení. Bezpečnost dat v síti: Elektroměr obvykle tvoří fyzickou překážku sítě, t.j. pouze zařízení za ním mohou být součástí jedné domácí sítě a využívat a využívat přenos dat po rozvodu el. energie. Velmi ale doporučujeme používat interní kódovaní adaptérem HomePlug. Nastavuje se pomocí konfiguračních nástrojů adaptéru. INFO: Stejně jako tvoří elektroměr překážku zamezující šíření dat mimo domácí síť, tak tvoří překážku k přenosu dat mezi jednotlivými fázemi. V případě problémů je možné řešení této situace obsaženo v části otázky a odpovědi. Použití hesla: Použitím hesla při dodržování několika jednoduchých pravidel podstatně zvýšíte bezpečnost vaší sítě. Udržujte hesla v tajnosti. Heslo nikam nezapisujte. Obvyklými, ale zcela nevhodnými místy jsou zápisníky, peněženky a textové soubory v počítačích. Volte náhodná hesla. Používejte náhodné sekvence znaků a písmen. Hesla tvořená slovy nejsou bezpečná. Hesla co nejčastěji pravidelně měňte. Vyžaduje to malé úsilí, ale podstatně zvyšuje bezpečnost vaší sítě. Hesla změňte, pokud existuje i nejmenší podezření z jejich prozrazení.

11 Konfigurace: Nastavení spustíte pomocí této ikony, která se při instalaci umístila na plochu počítače. Záložka Device (zařízení): Zde jsou vypsána všechna zařízení, která jsou lokálně připojena k počítači, kde byl nástroj spuštěn. Ve většině případů jde jen o jedno zařízení. Pokud je jich více, klikněte na jedno z nich a stiskněte Connect (Spojit). V rámečku State (Stav) zkontrolujte, zda je vaše PC k tomuto zařízení připojeno. Nyní jste připraveni konfigurovat síť, ke které je zařízení připojeno. Stisk Refresh (Obnovit) aktualizujete seznam zařízení, připojených k počítači. Ukazatel stavu hledání se změní na ukazatel průměrné rychlosti přenosu dat v síti. Barva ukazatele znamená: Zelená - Výborný výkon Žlutá - Dostatečný výkon Červená - Slabý výkon

12 Záložka Network (Síť): Zde jsou detailní informace o síti na elektrickém vedení realizované pomocí. V textovém seznamu jsou vypsány všechna HomePlug zařízení nalezená v síti. Zařízení jsou označená jejich MAC adresami. Druhý sloupec udává měřenou rychlost přenosu v Mbitech za sekundu. Kliknutím na Scan Powerline Network (Prohledej elektrickou síť) aktualizujete vypsané údaje. Důležitá poznámka: Pokud v seznamu některé HomePlug zařízení chybí, přesvědčte se, že jeho síťové heslo (Network Password) nebylo změněno na jiné, než je vaše aktuální soukromé síťové heslo. Síťové heslo můžete vždy změnit na výchozí nástrojem PowerPacket spuštěným na PC ke kterému je příslušné zařízení připojeno, tak, jak ke popsáno dále.

13 Záložka Security (bezpečnost): Všechna zařízení jsou dodávána se síťovým heslem nastaveným na "HomePlug". Okno dialogu Security (Bezpečnost) umožňuje změnit toto síťové heslo a nastavit Vaše vlastní soukromé heslo na síťovém zařízení připojeném k počítači, kde je nástroj spuštěn. Kliknutím na Restore Default (Obnovit původní) nastavíte původní síťové heslo "HomePlug" a změníte jej na vybraném zařízení připojeném k PC na kterém je utilita spuštěna. Stisknutím Set Local (Nastavit lokálně) změníte místní síťové heslo. Info: Vaše soukromé síťové heslo musí mít 4-24 znaků. Na velikosti písmen nezáleží. Síťové heslo může obsahovat libovolné znaky abecedy, číslice nebo interpunkční znaménka. Heslo si zapamatujte, je potřeba při pozdějším připojování dalších zařízení k síti.

14 Záložka Advanced (pokročilé): Zde můžete nastavit heslo na ostatních zařízeních HomePlug tvořících Vaši síť. Zadejte do rámečku Network Password (Síťové heslo) vaše soukromé síťové heslo. Každé HomePlug zařízení má na štítku bezpečnostní číslo/heslo zařízení (Security ID/Device Password). Bezpečnostní heslo zařízení, která chcete ovládat musíte ručně zadat do okna Device Password (Heslo zařízení). Kliknutím na tlačítko Add (Přidat) přidáte heslo do seznamu Remote Passwords (Vzdálená hesla). Potom můžete změnit heslo zařízení uvedené v Network Password. Info: Příslušné zařízení musí být zapojeno v síti, aby bylo možno heslo ověřit a přidat do seznamu Remote Passwords. Údaj Status (Stav) ukazuje, jestli je na daném zařízení správně nastaveno síťové heslo. V takovém případě je zobrazeno "OK", v případě neúspěchu je zobrazeno "Fail". Kliknutím na tlačítko Set All (Nastavit všechna) nastavíte Vaše soukromé síťové heslo na všech zařízeních uvedených v seznamu Remote Passwords jakož i na zařízení lokálně připojeném k počítači, kde je nástroj spuštěn. Zařízení ze seznamu odstraníte zvolením hesla a stisknutím tlačítka Remove (Odstranit).

15 Odpovědi na často pokládané otázky: Následující text obsahuje překlad otázek a odpovědí (FAQ) z instalačního CD (version1.0). OBECNÉ Co je to technologie HomePlug? Technologie HomePlug využívá zabudovanou elektrickou síť k přenosu dat z jednoho počítače na druhý. Technologie HomePlug moduluje počítačová data tak, aby mohla využít elektrické sítě jako média pro přenos z jednoho bodu do druhého. Využitím této technologie vzniká mezi dvěma počítači virtuální ethernetové spojení bez toho, že by byly vzájemně fyzicky propojeny. Jak se technologie HomePlug liší od technologie Internet Power line? Proč nebyla technologie Internet Power line přijata na trhu, když HomePlug funguje? Jedná se o odlišnou technologii? Mezi technologiemi HomePlug a Internet Power line jsou dva důležité rozdíly. Vzdálenost, kterou je s technologií HomePlug třeba pokrýt, je menší. Technologie Internet Power line proto musela vysílat se silnější úrovní signálu. To způsobovalo jiné potíže, např. problémy týkající se záření a kompatibility s jinými zařízeními (elektromagnetická kompatibilita CE/EMC). Dále pak šířka pásma u technologie Internet Power line musela být sdílena až několika stovkami členů, kdežto šířka pásma u technologie HomePlug je sdílena pouze několika uživateli. Je technologie HomePlug Power line kompatibilní s jinými technologiemi home networking (včetně telefonní linky, bezdrátové sítě a strukturované kabeláže)? Technologie HomePlug nezpůsobuje rušení jiných technologií. Velké úsilí bylo vynaloženo na zajištění toho, aby produkty využívající technologii HomePlug mohly fungovat současně s jinými technologiemi home networking. Jelikož zásuvky elektrické sítě jsou v rámci domu umístěny téměř na každé stěně, představují logickou volbu pro využití k datovému spojení. Některé novější domy jsou sice stavěny tak, že jsou již zasíťovány zabudovanou kabeláží kategorie 5, přesto v nich mohou být stěny či místnosti bez dostupného propojení. Technologie HomePlug také odstraňuje některé problémy bezdrátových sítí a umožňuje přesunout přípojné body na výhodnější místa v rámci domu, čímž omezuje potřebu použití vícenásobných bezdrátových přípojných bodů. APLIKACE Je adaptér pro Ethernet HomePlug kompatibilní s operačními systémy Linux a Macintosh? Je použitelný i pro jiný operační systém? Adaptér pro Ethernet HomePlug je použitelný pro všechny operační systémy TCP/IP s ethernetovým portem. Tento adaptér nevyžaduje použití ovladačů. Dodávaný software Configuration Utility pro přiřazení síťového hesla však funguje pouze v operačním systému Windows. Bez problému lze však použít software Configuration Utility ke konfiguraci adaptéru pro Ethernet HomePlug na počítač s operačním systémem Windows, a poté jej použít na operačním systému TCP/IP s ethernetovým portem jako Macintosh nebo Linux. Je adaptér pro Ethernet HomePlug kompatibilní s jiným produkty LAN? Adaptér pro Ethernet HomePlug můžete kombinovat se všemi dalšími produkty LAN i všemi zařízeními vyhovujícími normě IEEE Ruší adaptér pro Ethernet HomePlug jiné domácí spotřebiče? Ne, neruší. Adaptér pro Ethernet HomePlug má certifikaci dle všech potřebných norem. Ruší jiné domácí spotřebiče adaptér pro Ethernet HomePlug ve svém pracovním režimu? Všechna prodávaná zařízení mají odpovídající certifikaci. Například v členských zemích EU musí být vybavena symbolem CE. To zaručuje, že se tato zařízení nebudou vzájemně rušit. Je adaptér pro Ethernet HomePlug obdobou Internetu fungující přes zdroj napájení? Ano i ne! Síť si můžete nainstalovat tak, že budete používat přístup k modemu ADSL nebo kabelovému modemu na všech zásuvkách. Internet však nepracuje přes elektrické vedení, ale přes samostatný modem ADSL.

16 Jaká zařízení potřebuji k počáteční instalaci sítě adaptéru pro Ethernet HomePlug? K počáteční instalaci potřebujete vždy dva adaptéry. Chcete-li připojit svou síť k síti Internet, musí být alespoň jeden adaptér připojený k modemu ADSL nebo kabelovému modemu (pouze jeden účastník sítě může využívat síť Internet) nebo modemu ADSL s routerem (všichni účastníci sítě mohou zároveň využívat síť Internet). Lze adaptér pro Ethernet HomePlug použít kdekoli na světě nebo je jeho použití omezeno na konkrétní oblast? Dodaný adaptér pro Ethernet HomePlug je vybaven dvoukolíkovou EURO elektrickou zástrčkou k zapojení do zásuvky elektrické sítě ~230V/50Hz. Kolik adaptérů pro Ethernet HomePlug může fungovat v rámci jednoho rodinného domu? Teoreticky je možné použití 253 spojení. V praxi by však k současnému přenosu dat nemělo být použito více než deset zařízení. Je-li jeden adaptér pro Ethernet HomePlug připojen k zařízení LAN Switch, mohou všechny ostatní počítače připojené k zařízení Switch komunikovat se všemi ostatními členy adaptéru pro Ethernet HomePlug? Ano, mohou. Lze sdružit několik adaptérů pro Ethernet HomePlug do soukromé skupiny a chránit je společným heslem? Ano, lze. K nastavení společného síťového hesla v rámci skupiny nebo sítě můžete použít nástroj Configuration Utility. ZABEZPEČENÍ Může můj soused sledovat má data, když je připojený ke stejnému zdroji napětí? Váš elektroměr silně tlumí signál a tvoří tak překážku šíření dat do sousedství. Jsou-li však rozvod elektrické energie nevhodně proveden může dojít k přenosu dat i do elektroinstalace např. sousedního bytu. Proto vám důrazně doporučujeme použití Configuration Utility a nastavit jiné heslo, než to zadané výrobcem. Do jaké míry jsou má data v bezpečí? Je možné k nim nějakým způsobem proniknout? Důrazně vám doporučujeme aktivovat zabezpečení zařízení heslem! Použitím nástroje Configuration Utility pro přístup k síťovému heslu odlišnému od výchozího se toto kódování aktivuje. TECHNICKÉ Na jaké úrovni adaptér pro Ethernet HomePlug vysílá? Vysílací spektrum je 50 dbm/hz, na amatérských vysokých frekvencích 80 dbm/hz, při šířce pásma okolo 17 MHz to je přibližně +22 dbm (160 mw) nebo 8 dbm (160uW) (všechny hodnoty pro odpor 50 Ω). Jelikož je spojení symetrické, je vysílána jen malá část tohoto výkonu. Je adaptér pro Ethernet HomePlug kompatibilní se zařízeními HomePlug jiných výrobců? Pro dosažení optimálního výkonu a využitelnosti doporučujeme uživatelům používat adaptéry pro Ethernet HomePlug. Jsou testovány a odzkoušeny na vzájemnou spolupráci. Adaptér pro Ethernet HomePlug je navíc kompatibilní se standardem HomePlug, tzn. funguje se všemi dalšími zařízeními kompatibilními s tímto standardem. Ve svém domě mám tři samostatné fáze. Může adaptér pro Ethernet HomePlug spojit jednu fázi s druhou? Ano, může. Fázové spojení funguje bez instalace fázového coupleru využitím adaptéru pro Ethernet HomePlug. Síťová spojení si můžete vytvořit také prostřednictvím dvou nebo tří fází. Bydlím ve velmi starém domě se starou elektroinstalací (částečně bez odděleného zemniče). Bude zde adaptér pro Ethernet HomePlug fungovat? Adaptér pro Ethernet HomePlug bude správně fungovat i v tomto případě. Mohu adaptér pro Ethernet HomePlug zapojit do vícenásobné zásuvky (s vypínačem) nebo jej musím zapojit přímo do zásuvky ve stěně? Adaptér pro Ethernet HomePlug můžete zapojit do prodlužovacího kabelu i do vícenásobné zásuvky. Měl bych se obávat zasažení elektrickým proudem z Ethernetu? Ne, nemusíte se obávat. Oba elektrické obvody jsou od sebe odděleny.

17 Na jakých frekvencích adaptér pro Ethernet HomePlug pracuje? Ruší tato technologie příjem rozhlasu nebo radioamatérského vysílání? Příjem rozhlasu dnes běžně (FM) probíhá na frekvencích v rozsahu od 87,5 do 108 MHz. Frekvence využívané adaptérem pro Ethernet HomePlug jsou v rozmezí 4-21 MHz, takže nemohou rušit příjem rozhlasového vysílání. Tato technologie je založena na standardu HomePlug, ve kterém je úroveň přenosu zvlášť snížena v radioamatérském kmitočtovém pásmu. Využívaná úroveň přenosu je velmi malá a jen malá část této energie je vysílána elektrickou sítí. Tudíž se v tomto kmitočtovém pásmu nepředpokládá žádné rušení. Hrozí při používání adaptérů pro Ethernet HomePlug nebezpečí šíření elektromagnetického rušení k sousedům nebo dokonce po celém domě? Adaptér pro Ethernet HomePlug je testován podle stejných norem jako jiná elektrická zařízení (EN55022), tato zařízení produkují stejnou úroveň rušení jako jiné elektrická zařízení. Takže adaptér pro Ethernet HomePlug nepůsobí větší rušení než např. ruční elektrická vrtačka. Napájení funguje s kmitočtem 50 Hz. Je možné dosáhnout ping v řádu milisekund? Adaptér pro Ethernet HomePlug nepracuje se střídavým kmitočtem 50 Hz. Pracuje v rozmezí MHz. Proto je možné dosáhnout ping times v řádu milisekund. Je přenosová rychlost dat stejně vysoká jako u spojení DSL? Přenosová rychlost adaptéru pro Ethernet HomePlug závisí zejména na úrovni rušení a na kvalitě elektroinstalace. Pohybuje se mezi 5-14 Mbit (rychlost stahování u konvenčního spojení DSL je 0,768 Mbit a rychlost odesílání 0,128 Mbit). To je dostatečné k prodloužení spojení DSL v celém domě. Zdá se mi, že přenosová rychlost udávaná nástrojem Configuration Utility je nezvykle nízká. Jaké hodnoty jsou v rozmezí normálu? Jak mohu přenosovou rychlost zvýšit? Za normálních podmínek není přenosová rychlost 5-8 Mbit/s nezvyklá. Nezapomeňte prosím na to, že přenosová rychlost klesá se zvětšující se vzdáleností (až do 465 m 2 ) a zvyšujícím se počtem adaptérů (maximální přiměřené množství je kusů). Maximální propustnost technologie je 8,2-8,5 Mbit/s. Běžnější rychlost je 3-5 Mbit/s. Pro zvýšení přenosové rychlosti dat zapojte adaptér pro Ethernet HL100RE HomePlug přímo do zásuvky ve stěně. Není-li to nutné, nepoužívejte prodlužovací kabely a vícenásobné zásuvky. Do vícenásobné zásuvky zapojte co nejmenší počet zařízení. Chci co nejvíce zvětšit vzdálenost sítě adaptéru pro Ethernet HomePlug, a sháním proto repeater pro tento adaptér. Nabízíte takový výrobek? Vzdálenost můžete zvětšit kombinací dvou sítí adaptéru pro Ethernet HomePlug se dvěma odlišnými síťovými hesly. Repeater je vytvořen dvěma standardními adaptéry pro Ethernet HomePlug, které můžete jednoduše propojit kabelem Ethernet RJ45. Mějte prosím na paměti, že fyzicky stále používáte pouze jedno médium, což znamená, že šířka pásma bude sdílena oběma sítěmi. Tento postup můžete opakovat několikrát. heslo A heslo A heslo B heslo B síť A síť B

18 Technická data Následující tabulka uvádí technické parametry ethernetového adaptéru HomePlug. Ethernetový adaptér HL1OOE HomePlug Standard Protokoly Přenosová rychlost Způsob přenosu Modulace Frekvenční pásmo ethernet 10Base-T, IEEE podpora 10 Mbps Auto MDI / MDIx 14 Mbps HomePlug 1.0 CSMA/CA MAC ovládání 14 Mbps asynchronní Rozsah Až 500 m 2 Zabezpečení Podpora platforem LED kontrolky spojení HomePlug Počítačové rozhraní Spotřeba Zdroj proudu Teplota Prostředí požadavky na systém (pro konfigurační nástroje) OFDM, DQPSK, DBPSK, ROBO 4.3 Mhz až 20.9 Mhz 56-bitové DES nezávislé na OS se zavedeným TCP/IP protokolem a ethernetovým rozhraním 1x LED napájení 1x LED stav spojení přes elektrickou síť 1x LED stav /aktivita ethernetového spojení Standardní zásuvka RJ W Zabudované napájení ze zástrčky 230V AC u evropského modelu Uložení: -25 C -70 C Provoz: vhodná pokojová teplota 27 C Vhodná pokojová teplota, 27 C, vlhkost 10-90% (nesrážející se) ethernetové rozhraní Windows 98SE, Windows Me, Windows 2000, Windows XP externí konektory Rozměry plastového těla Hmotnost 1 x elektrická zástrčka 1 x RJ45 pro 10Base-T ethernet (AutoMDI/MDI-X) 92mm x 66mm x 45mm(výška x šířka x tloušťka) cca 180g Záruční a pozáruční opravy zabezpečuje dovozce: Compex spol. s r.o., Palackého 105, Brno ve svém centrálním servisním středisku na výše uvedené adrese ; Přístroj je schválen pro používání v zemích CE a tedy i v ČR. Veškeré patřičné CE Certifikáty a prohlášení o shodě je k dispozici u prodejce, firmy Compex spol. s r.o.

Value - Powerline ethernet adaptér, 85Mbps Katalogové číslo: 21.99.1406

Value - Powerline ethernet adaptér, 85Mbps Katalogové číslo: 21.99.1406 Value - Powerline ethernet adaptér, 85Mbps Katalogové číslo: 21.99.1406 Vlastnosti: Kompatibilní s HomePlug 1.0 Turbo Kompatibilní se specifikací IEEE 802.3 10BASE-T Ethernet, IEEE 802.3u 100BASE-TX ANSI/IEEE

Více

WodaPlug. Uživatelská příručka. WP-A001E WodaPlug Ethernetový Adaptér. www.tomorrows.cz www.wodaplug.com. manual_print.qxd 20.1.

WodaPlug. Uživatelská příručka. WP-A001E WodaPlug Ethernetový Adaptér. www.tomorrows.cz www.wodaplug.com. manual_print.qxd 20.1. manual_print.qxd 20.1.2005 17:12 Page 2 WodaPlug WP-A001E WodaPlug Ethernetový Adaptér Výrobce a distributor: Tomorrow Systems s. r. o. Radlická 33, Praha 5, 150 00 Technická podpora: E-mail: podpora@cpx.cz

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps Úvod Nevystavujte Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

WP-A001E WodaPlug Ethernet Adaptér

WP-A001E WodaPlug Ethernet Adaptér WP-A001E WodaPlug Ethernet Adaptér Jednoduchý začátek Verze 1.1 OBSAH 1 ÚVOD - WP-A001E WODAPLUG ETHERNETOVÝ ADAPTÉR...2 1.1 OBSAH BALÍČKU...2 1.2 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE...3 2 INSTALACE A SPOJENÍ...4

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

WodaPlug. Uživatelská příručka. www.tomorrows.cz www.wodaplug.com. manual_print.qxd 20.1.2005 17:12 Page 2

WodaPlug. Uživatelská příručka. www.tomorrows.cz www.wodaplug.com. manual_print.qxd 20.1.2005 17:12 Page 2 manual_z_print_85-2.pdf 30.11.2006 8:08:05 manual_print.qxd 20.1.2005 17:12 Page 2 WodaPlug 2 506-40249-00 WP-A002E WodaPlug Ethernetový Adaptér Výrobce a distributor: Tomorrow Systems s. r. o. Zadní opanině

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Uživatelská příručka. Linksys PLEK500. Síťový adaptér Powerline

Uživatelská příručka. Linksys PLEK500. Síťový adaptér Powerline Uživatelská příručka Linksys PLEK500 Síťový adaptér Powerline Obsah Přehled............... 2 Funkce...................... 2 Jak funguje síť Powerline............... 3 Příklad instalace 3 Instalace sítě

Více

Bezdrátový router AC1750 Smart

Bezdrátový router AC1750 Smart Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Ethernet Powerline Adaptér PL 085 & PL 055. Návod k použití. Popis produktu

Ethernet Powerline Adaptér PL 085 & PL 055. Návod k použití. Popis produktu Ethernet Powerline Adaptér PL 085 & PL 055 Návod k použití Popis produktu Ethernet Powerline Adaptér je nejlepší řešení pro domácí síť. Není potřeba žádná instalace softwaru ani ovladačů. Produkt pracuje

Více

Krok č. 1. SAGEM F@st 840. ADSL USB modem. Jednoduchý instalační návod

Krok č. 1. SAGEM F@st 840. ADSL USB modem. Jednoduchý instalační návod Krok č. 1 SAGEM F@st 840 ADSL USB modem Jednoduchý instalační návod Krok č. 1 Předtím, než začnete: Ujistěte se, že dodávka samoinstalačního balíčku Vašeho ADSL USB modemu SAGEM F@st 840 obsahuje tyto

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Důležité informace 3 Obsah balení 3 Přehled indikace LED diod na předním panelu zařízení 3 Popis portů na zadním

Více

A-LINK IPC2. Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Síťová Kamera. Průvodce rychlým nastavením

A-LINK IPC2. Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Síťová Kamera. Průvodce rychlým nastavením A-LINK IPC2 Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Síťová Kamera Průvodce rychlým nastavením 1 Začínáme Obsah balení Zkontrolujte obsah balení, zda obsahuje všechny uvedené díly. V případě, kdy nějaká ze součástí chybí

Více

DSL-G684T ADSL směrovač. CD-ROM (obsahující návod) 2x Ethernetový (CAT5 UTP) kabel

DSL-G684T ADSL směrovač. CD-ROM (obsahující návod) 2x Ethernetový (CAT5 UTP) kabel Toto zařízení lze nastavit pomocí aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6x nebo Netscape Navigator 7x DSL-G684T Bezdrátový ADSL2 směrovač Než začnete Pro konfiguraci bezdrátového ADSL

Více

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP 38 Česky 39 Česky Stručný návod k obsluze Tento Instalační návod Vás bezpečně provede instalací GW-7100PCI a programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software).

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software). LW056V2 Sweex bezdrátový LAN Cardbus adaptér 54 Mbps Úvod Nevystavujte bezdrátový Cardbus adaptér 54 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

NPS-520 Multifunkční tiskový server

NPS-520 Multifunkční tiskový server Multifunkční tiskový server Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Listopad 2006 Obsah Úvodní informace... 1 1 Hardwarová instalace... 2 1.1 LED kontrolky... 2 2 Utilita ZyXEL... 3 2.1 Instalace (prostředí

Více

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Rychlý průvodce instalací Registrační kartu Jsou dva

Více

Přístupový bod Powerline 500 Wi-Fi XWNB5201 Instalační příručka

Přístupový bod Powerline 500 Wi-Fi XWNB5201 Instalační příručka Přístupový bod Powerline 500 Wi-Fi XWNB5201 Instalační příručka Technická podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým

Více

Obsah Zapojení:... 3 Yakumo Power E-Net/Yakumo Power E-Net USB s přední kontrolní panel... 4 Instalace softwaru a ovladačů... 5 Konfigurace...

Obsah Zapojení:... 3 Yakumo Power E-Net/Yakumo Power E-Net USB s přední kontrolní panel... 4 Instalace softwaru a ovladačů... 5 Konfigurace... Obsah Zapojení:... 3 Yakumo Power E-Net/Yakumo Power E-Net USB s přední kontrolní panel... 4 Instalace softwaru a ovladačů... 5 Konfigurace... 6 Bezpečnostní upozornění:... 8 Servis a záruka... 8 Zapojení:

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L 3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L (Příručka uživatele) AnyTime AnyPlace AnyWireless Data Solutions 2/21 Specifikace k řadě modemů AnyDATA Copyright 2009 AnyDATA Corporation. Všechna práva

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R)

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Bezdrátový router N150 (N150R) Ochranné známky Značky a názvy výrobků jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků. Informace mohou být změněny bez

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP 82 83 Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás provede instalací bezdrátového USB2.0 adaptéru GW-7200U a jeho programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

WELL ASU ADSL USB modem. Uživatelská příručka

WELL ASU ADSL USB modem. Uživatelská příručka WELL ASU-8000 ADSL USB modem Uživatelská příručka OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 1.1 SPECIFIKACE MODEMU... 2 1.2 OBSAH BALENÍ... 2 2. INSTALACE:... 3 2.1 POPIS LED DIOD A KONEKTORŮ... 3 2.2 ZAPOJENÍ

Více

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně.

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně. Obsah Obsah... 2 Popis... 3 Funkce... 3 Kontrolka LED... 3 Popis rozhraní... 4 Instalace... 5 Vložení karty SIM... 5 Vložení modemu... 5 Připojení počítače... 6 Připojení napájecího zdroje... 6 Zapnutí

Více

Návod na instalaci univerzálního extenderu Verze Powerline (XAVN2001)

Návod na instalaci univerzálního extenderu Verze Powerline (XAVN2001) Návod na instalaci univerzálního extenderu Verze Powerline (XAVN2001) Technická podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým

Více

SIPURA telefonní adaptér Model: SPA-2100 Instalační a konfigurační příručka 1/6 Krok 1: Síťové požadavky instalace 1. Prosím, zkontrolujte, zda balení obsahuje následující věci: A). Sipura SPA-2100 B).

Více

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HW-T3 v2 Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Bezpečnostní upozornění Zařízení neinstalujte poblíž zdroje vody, abyste zamezili nebezpečí požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Přístroj není vhodné umístit blízko

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Česky Interface USB DMX512 http://www.soh.cz Uživatelská příručka Úvodní informace. 2 Instalace ovladačů. 2 Vlastnosti DMX PIPE.. 4 Obsah balení. 4 Zapojení kabelu DMX512 4 Propojení DMX512 modulů.....

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD

SB485. Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422. s galvanickým oddělením. Převodník SB485. RS485 nebo RS422 USB. přepínače PWR TXD RXD Převodník rozhraní USB na linku RS485 nebo RS422 s galvanickým oddělením Převodník SB485 PWR USB K1 TXD RXD K2 RS485 nebo RS422 přepínače POPIS Modul SB485 je určen pro převod rozhraní USB na linku RS485

Více

HP-1001/1002 USB/Ethernet HomePlug

HP-1001/1002 USB/Ethernet HomePlug HP-1001/1002 USB/Ethernet HomePlug 1 Autorská práva Autorská práva vlastněna touto společností od roku 2003. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace nesmí být reprodukována, přenášena, přepisována,

Více

Bezdrátový router AC1600 Smart

Bezdrátový router AC1600 Smart Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 7.0 Než začnete AirPlus G 802.11g/2.4 GHz bezdrátový víceportový tiskový

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

EDGE router ER75i. Obsah balení: router zdroj anténa UTP kabel křížený Instalační CD s návodem a ovladači

EDGE router ER75i. Obsah balení: router zdroj anténa UTP kabel křížený Instalační CD s návodem a ovladači Obsah balení: router zdroj anténa UTP kabel křížený Instalační CD s návodem a ovladači Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím následující pokyny: Komunikační router se musí používat v souladu s veškerými

Více

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1)

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Katalogové číslo: 14.01.2335, 14.01.2336 Balení 1x 2-portový (14.01.2335) nebo 4-portový (14.01.2336) USB 2.0 elektronický přepínač 1x 1,8 m USB kabel typ

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače GW-7100U pod Windows 98, ME, 2000 a XP Instalace obslužného programu pod Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače GW-7100U pod Windows 98, ME, 2000 a XP Instalace obslužného programu pod Windows 98, ME, 2000 and XP 57 Česky Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás povede instalací adaptéru GW-7100U a jeho programovým vybavením. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

ZyXEL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A. Ready? Budoucnost je úžasná.

ZyXEL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A. Ready? Budoucnost je úžasná. ZyXEL modem Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A Budoucnost je úžasná. Ready? 1 Obsah Máte v balení všechno? Obsah......................................................................................

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci Řada Prestige 630-C ADSL USB Modem Příručka pro rychlou orientaci Únor 2005 Seznámení s přístrojem Prestige Produktová řada Prestige 630-C přináší výhody nejmodernější technologie ADSL pro širokopásmový

Více

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér Xesar Uvedení do provozu Síťový adaptér Konfigurace PC Ke konfiguraci síťového adaptéru Xesar můžete použít počítač dle vašeho výběru, může to však být také počítač, na kterém používáte software Xesar.

Více

TRUST 100MB SPEEDSHARE PCI CARD

TRUST 100MB SPEEDSHARE PCI CARD 1 Úvod Blahopřejeme vám k zakoupení karty Trust 100MB Speedshare PCI. Karta Trust 100MB Speedshare PCI vám umožňuje připojení vašeho počítače k místní síti (LAN) nebo širokopásmové připojení k internetu.

Více

NÁVoD NA ZPROVOZNĚNÍ INTERNETU, TELEVIZE A TELEFONU OD UPC

NÁVoD NA ZPROVOZNĚNÍ INTERNETU, TELEVIZE A TELEFONU OD UPC NÁVoD NA ZPROVOZNĚNÍ INTERNETU, TELEVIZE A TELEFONU OD UPC 1. část zapojení modemu a telefonu Vítejte ve světe UPC Děkujeme vám za pořízení našich služeb. Pro správnou funkci internetu, chytré televize

Více

Návod na zprovoznění internetu, televize a telefonu od UPC

Návod na zprovoznění internetu, televize a telefonu od UPC Návod na zprovoznění internetu, televize a telefonu od UPC 1. část zapojení modemu a telefonu Pro využívání UPC Internetu, Televize nebo Telefonu vždy nejprve zapojte modem. 241 005 100 www.upc.cz Vítejte

Více

Komunikační adaptér USB - RS485 - virtuální sériový port ELO E218. Uživatelský manuál

Komunikační adaptér USB - RS485 - virtuální sériový port ELO E218. Uživatelský manuál Komunikační adaptér USB - RS485 - virtuální sériový port Virtual IDLE ECHO ON OFF COM to Fiber Optics through USB ELO E218 Uživatelský manuál ELOE218ZK003 Obsah: 1.1 Použití adaptéru... 3 2.0 Principy

Více

Návod ke snadné instalaci ADSL2+ modemu ZyXEL P-660HW-T3 v2

Návod ke snadné instalaci ADSL2+ modemu ZyXEL P-660HW-T3 v2 Návod ke snadné instalaci ADSL2+ modemu ZyXEL P-660HW-T3 v2 Vážený zákazníku, blahopřejeme Vám ke koupi samoinstalačního balíčku ke službě T-Mobile ADSL. Přečtěte si prosím pozorně tuto instalační příručku,

Více

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR Úvod Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy, poskytuje vysoký výkon a jednoduché použití. Umožňuje uživatelům využívat rychlejší komunikační rychlosti, než kdykoli předtím a využívat tří

Více

Obsah balení. Instalační příručka bezdrátového modemu s routerem ADSL2+ N300 DGN2200Bv4

Obsah balení. Instalační příručka bezdrátového modemu s routerem ADSL2+ N300 DGN2200Bv4 Trademarks NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být změněny

Více

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK

PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY FATEK NÁVOD PRO INSTALACI A PRVNÍ SPUŠTĚNÍ Obsah: 1. Připojení automatu přes port RS232 2. Připojení automatu přes port USB 3. Připojení automatu přes Ethernet Připojení automatu

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice

Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice Návod pro připojení do pevné sítě na učebnách Univerzity Pardubice Česká verze Verze 1.0 Únor 2010 Informační centrum Univerzita Pardubice Obsah A. Windows XP... 2 B. Windows Vista... 10 Stránka 1 z 19

Více

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti LW141 Sweex Wireless LAN PC Card 140 Nitro XM LW142 Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM LW143 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adaptor 140 Nitro XM Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto produktu společnosti

Více

Instalace. Powerline 500. Model XAVB5421

Instalace. Powerline 500. Model XAVB5421 Instalace Powerline 500 Model XAVB5421 Obsah balení V některých regionech je disk Resource CD přiložen k produktu. Poznámka: Adaptéry se v různých regionech liší. Váš adaptér může vypadat jinak. 2 Začínáme

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008

Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008 Uživatelská příručka CQ-C005 / CQ-C008 Stolní přepínač 10/100M Fast Ethernet 5 portový / 8 portový Popis zařízení: 2 1 4 2 1 4 3 1 - LED kontrolka napájení 2 - LED kontrolky pro jednotlivé porty 3 - napájecí

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Řada P-660HN Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Firmware v3.70 Vydání 2, 12/2008 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Uživatelské heslo: user Administrátorské heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci

Více

Jak se připojit do síťě KolejNET

Jak se připojit do síťě KolejNET Jak se připojit do síťě KolejNET Pro připojení ke KolejNETu je nutné splnit následující body: 1. Váš počítač či notebook musí obsahovat síťovou kartu typu Ethernet 10/100 Mbps nebo 10/100/1000 Mbps s konektorem

Více

Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL. Zyxel VMG bezdrátový N300 xdsl modem

Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL. Zyxel VMG bezdrátový N300 xdsl modem Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL Zyxel VMG1312 - bezdrátový N300 xdsl modem Obsah 1. Obsah balení 3 2. Zapojení a základní nastavení směrovače 4 1. Jak zapojit směrovač

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router INSTALAČNÍ MANUÁL Tenda W301R Wireless-N Broadband Router Před připojením zařízení k PC si prosím prostudujte následující pokyny. Neručíme za škody vzniklé nedodržením pokynů k instalaci a obsluze zařízení.

Více

LW303 SWEEX bezdrátová USB 2.0 síťová karta 300 MBPS

LW303 SWEEX bezdrátová USB 2.0 síťová karta 300 MBPS LW303 SWEEX bezdrátová USB 2.0 síťová karta 300 MBPS Na Úvod Nevystavujte SWEEX bezdrátovou USB 2.0 síťovou kartu 300 MBPS extrémním teplotám. Nevystavujte síťovou kartu přímému slunečnímu záření a nebo

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 99 96 35 Zkrácený návod k obsluze Toto stanici musí mít každý, kdo má problémy s připojením určitých periférií (například s klávesnicí) a nemá svůj notebook (počítač) vybaven příslušnými

Více

Zásuvkový LAN adaptér 85 Mb/s OP85-1S

Zásuvkový LAN adaptér 85 Mb/s OP85-1S Návod k použití Zásuvkový LAN adaptér 85 Mb/s Výr. č.: 725802 OBSAH Informace o výrobku Strana 4 Obsah balení Strana 5 Co byste měli vědět, než začnete s instalací Strana 5 Bezpečnostní pokyny Strana

Více

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3) Instrukce při prvním použití Kapitola 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)! 3. Přenos údajů mezi dvěma počítači (6.1) 1 Úvod Toto je uživatelská příručka pro uživatele TRUST USB2 EASY

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

DSL-G664T Bezdrátový ADSL Router

DSL-G664T Bezdrátový ADSL Router Tento produkt je možné nastavit za použití jakéhokoliv aktuálního internetového prohlížeče, tj. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL Router Předtím, než začnete

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-784 11a/11g Dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač Než začnete

Více

Instalace. Powerline 500 Model XAVB5221

Instalace. Powerline 500 Model XAVB5221 Instalace Powerline 500 Model XAVB5221 Obsah balení V některých regionech je disk Resource CD přiložen k produktu. 2 Začínáme Se síťovými řešeními Powerline získáte alternativu k bezdrátovým sítím nebo

Více

ZyXEL VMG8623. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8623-T50. Budoucnost je úžasná. Ready?

ZyXEL VMG8623. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8623-T50. Budoucnost je úžasná. Ready? ZyXEL VMG8623 Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8623-T50 Budoucnost je úžasná. Ready? Máte v balení všechno? Šedý kabel (DSL/PHONE) 2 žlutý (WAN/LAN) ethernet kabel Návod ke snadné

Více

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Firmware v3.0 Vydání 1, 6/2010 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Copyright 2010. Všechna práva vyhrazena.

Více

Návod na jednoduchou a rychlou instalaci Vodafone ADSL/VDSL modemu

Návod na jednoduchou a rychlou instalaci Vodafone ADSL/VDSL modemu Návod na jednoduchou a rychlou instalaci Vodafone ADSL/VDSL modemu Obsah Úvod 1 1. Máte v balení všechno? 2 2. Začněte modemem 3 3. A teď už stačí modem zapnout... 4 4.... a nastavit si ho v počítači 5

Více

LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS

LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS Instalace v programu Windows 2000 a XP Vložte SWEEX bezdrátovou PCI síťovou kartu do volného USB portu v počítači. Windows automaticky rozpozná toto zařízení

Více

Easy Start. Easy Start. ADSL USB Modem

Easy Start. Easy Start. ADSL USB Modem ADSL USB Modem Easy Start (manuál) Verze 1.4 Obsah Úvod a obsah...1 Bezpečnostní instrukce..........2 O tomto manuálu..........2 Obsah balení......3 Systémové požadavky.........3 Čelní indikátory..............4

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

IP komplet DSL. Návod pro instalaci služby. Stránka 1 z 12

IP komplet DSL. Návod pro instalaci služby. Stránka 1 z 12 IP komplet DSL Návod pro instalaci služby Stránka 1 z 12 0. Obsah balíčku ADSL / VDSL modem COMTREND VR-3031eu Napájecí zdroj k modemu Žlutý kabel konektory 2xRJ45 Zelený kabel konektory 2xRJ11 Červený

Více

DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér

DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér

Xesar. Uvedení do provozu Síťový adaptér Xesar Uvedení do provozu Síťový adaptér Konfigurace PC Ke konfiguraci síťového adaptéru Xesar můžete použít počítač dle vašeho výběru, může to však být také počítač, na kterém používáte software Xesar.

Více

registrace Fyzické (tj. MAC) adresy

registrace Fyzické (tj. MAC) adresy zjištění MAC (Fyzické) adresy Stiskněte současně + R (nebo myší zvolte Start Spustit...) Do okna Spustit zadejte cmd /K ipconfig /all. V seznamu, který uvidíte, vyhledejte sekci Adaptér sítě Ethernet Připojení

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model W311U Wireless-N USB Adapter

UŽIVATELSKÝ MANUÁL UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model W311U Wireless-N USB Adapter UŽIVATELSKÝ MANUÁL UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model W311U Wireless-N USB Adapter UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Obsah balení 3 Instalace hardwaru 3 Software 5 Podmínky používání 5 Čištění 5 Bezpečnostní pokyny 6 Servis

Více

Obsah. KELOC CS, s.r.o... v ý v o j a p r o d e j e k o n o m i c k é h o s o f t w a re

Obsah. KELOC CS, s.r.o... v ý v o j a p r o d e j e k o n o m i c k é h o s o f t w a re Obsah Nastavení TCP/IP na PC na serveru... 2 Nastavení brány firewall na serveru... 3 Nastavení služby SQL Server Browser na serveru... 5 Nastavení ODBC na klientské stanici... 6 Místní a jazykové nastavení

Více

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení.

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení. Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6, Netscape Navigator 6.2.3., Mozilla nebo Firefox DSL-584T ADSL2+ směrovač Než začnete: Před zahájením

Více

NBG-419N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití

NBG-419N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Výchozí nastavení: LAN Port: LAN1 LAN4 IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Duben 2009 Vydání 1 Copyright 2009. Všechna

Více

AR-7084gA / AR-7084A/ AR-7084gB / AR-7084B

AR-7084gA / AR-7084A/ AR-7084gB / AR-7084B Bezdrátový router ADSL 2+ AR-7084gA / AR-7084A/ AR-7084gB / AR-7084B Průvodce rychlou instalací Verze 1.0 / Listopad 2006 1. Informace o výrobku Děkujeme, že jste zakoupili výrobek firmy Edimax. Je to

Více

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Tento instalační průvodce slouží pro rychlé nainstalování ovladačů pro EasyGate UMTS Data a zprovoznění internetového připojení pomocí HSDPA/GPRS. Vložené screenshoty

Více

ZyXEL VMG8823. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50. Budoucnost je úžasná. Ready?

ZyXEL VMG8823. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50. Budoucnost je úžasná. Ready? ZyXEL VMG8823 Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8823-B50 Budoucnost je úžasná. Ready? Máte v balení všechno? Šedý kabel (DSL/PHONE) Žlutý (WAN/LAN) ethernet kabel Návod ke snadné

Více

K-300. CDMA 1x EVDO 450MHz USB Modem. Uživatelská příručka (Ver 1.0) Obsah

K-300. CDMA 1x EVDO 450MHz USB Modem. Uživatelská příručka (Ver 1.0) Obsah K-300 CDMA 1x EVDO 450MHz USB Modem Uživatelská příručka (Ver 1.0) Obsah Úvod... 2 Bezpečnostní informace... 2 1. Obsah balení.....4 2. Popis modemu... 4 3. Instalace modemu... 6 4. Spuštění aplikace...

Více