Hodnocení jednotlivých kol soutěže Business Point 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hodnocení jednotlivých kol soutěže Business Point 2014"

Transkript

1 Hodnocení jednotlivých kol soutěže Business Point 2014 Hodnocení projektů z prvního kola soutěže Hodnocení odevzdaných projektů v prvním kole bylo rozděleno podle témat na dvě skupiny. První skupinou byly 3 projekty odevzdané v rámci téma 1: Návrh webové prezentace vysoké školy. Kvalitativní hodnocení prováděli odborníci z oblasti IT. Písemná zpráva s hodnocením, na jejímž základě byly týmy vybrány do účasti ve finále, je uvedena v příloze 1. Druhou skupinou byly projekty odevzdané v rámci téma 2: Marketingová komunikace organizace (5 projektů) a v rámci téma 3: Marketingové aktivity při zavedení nového produktu/nové značky (15 projektů). Hodnocení bylo prováděno pro každé téma ve dvou krocích: 1. Krok: Bodové hodnocení (0 1 bod) při splnění požadavků na formální úpravu odevzdávaného projektu a obsahovou náplň projektu. Kritéria včetně bodů jsou uvedena v příloze 2. Projekty, jež dosáhly 10 a méně bodů byly vyřazeny. 2. Krok: V případě shody získaných bodů u týmů na postupujících a nepostupujících pozicích v rámci jednotlivého téma mělo být posouzení těchto projektů provedeno dalšími hodnotiteli, kteří měli určit výsledné pořadí. (Pozn.: Z rozhodnutí organizačního týmu a s ohledem na počet projektů nebyl tento krok aplikován a byly pozvány všechny týmy, jichž se tento krok týkal.) Vyhodnocením bylo pozváno k účasti ve finálovém kole 15 týmů, a to: 1. téma 3 týmy: Natuvell, OA Olomouc, WebLife; 2. téma 5 týmů: FP.EMMA, Leoš Drozd, Návratovci, Obchodní akademie Olomouc, Stars; 3. téma 7 týmů: Air ship company, Futuristi, Hotel v oblacích, OAOL3D, Průmka, Smile, Sýkorky. Částečné nebo nulové hodnocení nepostupujících týmů v nejčastějších případech bylo zapříčiněno následujícími nedostatky: 1) neuvedení požadovaných informací; 2) nedodržení požadavků na formální úpravu projektu; 3) nevypracování či částečné vypracování požadovaného obsahu projektu. Doporučením pro soutěžící týmy v dalším ročníku je věnovat větší pozornost základním požadavkům na zpracování projektu a splnění všech bodů po obsahové stránce. Ztížíte nám tím hodnocení projektů ; )

2 Hodnocení projektů z finálního kola soutěže Hodnocení projektů ve finále soutěže Business Point 2014 prováděla v rámci každého soutěžního téma 6člená komise hodnotitelů složená z řad akademických pracovníků (odborní asistenti, asistenti), studentů doktorských, magisterských a bakalářských studijních programů. Po sdělení zadání soutěžních projektů byla zadání zaslána v elektronické podobě všem členům hodnotících komisí k seznámení s jejich obsahem. Před začátkem prezentací projektů byly členům komisí v rámci jednoho hodnoceného téma předány výtisky všech odevzdaných projektů. Členové komise hodnotili písemné projekty a prezentace týmů v rámci 7 stanovených kritérií na bodové škále 1 5 bodů (1=minimum, 5=maximum, hodnoceno celými body): 1) Písemný projekt dodržení zadání, obsažení všech požadovaných bodů zadání; 2) Písemný projekt hodnocení komplexnosti návrhů; 3) Prezentace dodržení časového limitu prezentace a zapojení všech členů týmu; 4) Prezentace schopnost sdělit podstatné informace; 5) Prezentace originalita přístupu k řešení zadání; 6) Obhajoba prezentace schopnost členů týmů reagovat na dotazy komise; 7) Reálnost a aplikovatelnost představených návrhů do praxe. Své hodnocení členové komise zapsali do hodnotícího archu, který po ukončení poslední prezentace odevzdali pověřenému členu organizačního týmu. Poslední povinností členů komise po skončení poslední prezentace byla porada, v rámci níž byly diskutovány a shrnuty postřehy a doporučení k jednotlivým prezentacím týmů. Tyto závěry prezentovali týmům předsedové komisí či pověření členové komisí na pořádaném Workshopu ve 13. hodin a odpovídali na případné dotazy soutěžících. Zpracování výsledků hodnocení jednotlivých členů komisí, jejich kontrolu a stanovení výsledného bodového hodnocení každého týmu a určení pořadí prováděli nezávisle na komisi pověření členové organizačního týmu. Vyhodnocení a stanovení finálního pořadí bylo určeno v prvním kroku sestupně na základě průměru získaných bodů všech členů komise. V případě stejné výsledné průměrné hodnoty u dvou či více týmů byl pro stanovení finálního pořadí použit průměr získaných bodů s vyloučením minimálního a maximálního hodnocení členů u daného týmu. Na základě těchto předem stanovených kroků postupu hodnocení bylo možné stanovit jednoznačně finální pořadí jednotlivých týmů. Celkové bodové hodnocení za jednotlivé členy i výsledné hodnoty jsou uvedeny v přílohách 3 5.

3 Výsledné pořadí z finálního kola soutěže Téma 1: Návrh webové prezentace vysoké školy 1. WebLife (332) 2. Natuvell (317) Téma 2: Marketingová komunikace organizace 1. Stars (327) 2. Obchodní akademie Olomouc (330) 3. Leoš Drozd (247) 4. FP.EMMA (325) 5. Návratovci (335) Téma 3: Marketingové aktivity při zavedení nového produktu/nové značky 1. Smile (315) 2. Sýkorky (341) 3. Air ship company (313) 4. Futuristi 5. OAOL3D (328) 6. Průmka (326) 7. Hotel v oblacích (311) vítězové jste u nás všichni (R. Zich)

4 Příloha 1 HODNOCENÍ PROJEKTŮ PRVNÍHO KOLA (Téma: Návrh webové prezentace vysoké školy) DELTA Střední škola informatiky a ekonomie - Natuvell (317) Projektová dokumentace, kterou autoři předložili, je v předloženém rozsahu a struktuře v praxi po několika korekcích použitelná. Práce je dobře strukturovaná a přehledná. Autoři nejprve analyzovali návštěvníky webu a navrhli několik možností pro zlepšení komunikace. Informační strukturu stránky bych ale v tomto případě ještě doporučil zdokonalit a rozvinut, protože na webové stránce školy je potřeba více informací, než autoři navrhují. Dále není v práci uvedeno, jaký má každá cílová skupina cíl nebo s jakou frekvencí se na web vrací. Analýza možností elektronických médií je zpracována dobře včetně grafických podkladů. Při návrhu realizace webu bych se dále zaměřil na analýzu účinnosti reklam pro vysokou školu. Analýza současných technologií není bohužel vytvořena tak pečlivé jako možnosti médií. Kapitola obsahuje pouze konkrétní návrh, nikoli analýzu možností. Hodnocení: místo (7/10) Obchodní akademie Mohelnice - WebLife (332) Navrhované řešení je i přes malé nedostatky ucelené a působí kompaktně. Kladně hodnotím rozsah i strukturu práce. Možný potenciál vidím ve vytvoření nové informační struktury internetových stránek. Klasickou stromovou strukturu u projektu, jako jsou webové stránky vysoké školy, bych pro přehlednost doplnil ještě dalšími navigačními prvky. V analýze návštěvníků webu autoři vytvořili vyčerpávající analýzu cílových skupin, která zahrnuje cíl i frekvenci návštěv. Následně autoři vytvořili informační architekturu stromovou strukturu, která zohledňuje výsledky analýzy jen z části. Další část práce obsahuje možnosti pro prezentaci školy v elektronických médiích. Popis jednotlivých možností a služeb bohužel nedoprovází srovnání nebo doporučení. Kapitola s názvem analýza současných technologií zahrnuje popis možností, které jsou použitelné při tvorbě webové prezentace. Bohužel v závěru chybí případné doporučení v návaznosti na použití redakčního systému. Hodnocení: místo (7/10) Obchodní akademie Olomouc - OA Olomouc (333) Kvalitní obsah práce nejde ruku v ruce s grafickým pojetím a formátováním dokumentu. Projekt není strukturovaný a stává se místy nepřehledný. V první kapitole autoři správně identifikovali návštěvníky webu. Analýza bohužel nepokračuje vytvořením informační struktury webových stránek nebo tipů pro prezentaci vysoké školy z pohledu obsahu prezentace. Analýza možností elektronických médií obsahuje jen některá specifika prezentace školy. V případě realizace webu bych zde doporučil doplnit výhody a nedostatky jednotlivých komunikačních kanálů. Na začátku kapitoly s názvem analýza současných technologií autoři předkládají, jakým způsobem je možné vytvořit webové stránky. V další části práce bohužel pracují jen s redakčními systémy a jiné možnosti nenabízí. Hodnocení: 3. místo (3/10)

5 Příloha 2 Identifikace Body Soubor Formální náležitosti projektu Titulní list Formální vymezení Segmentace Analýzy Obsah projektu č.t. ID Rozsah do 30 stran Řádkování a velikost Velikost souboru max. 5 MB Formát pdf a doc Název tématu Seznam členů Název školy a kontaktní údaje Registrační číslo týmu Úvod Číslo první strany 1 Východiska Vymezení použitých metod Teoretická východiska Zdroje Závěr Přílohy do rozsahu 10 stran Specifikace trhu Segmentační kritéria Klíčová skupina zákazníků Zákaznické potřeby Motivy zákazníků Natuvell Projekt hodnocen IT odborníky mimo tato kritéria WebLife Projekt hodnocen IT odborníky mimo tato kritéria OA Olomouc Projekt hodnocen IT odborníky mimo tato kritéria Stars Baby Studio Obchodní akademie Mohelnice Projekt zcela splňuje požadavky zadání Obchodní akademie Olomouc Obchodní akademie Olomouc Makroprostředí Oborové prostředí Projekt splňuje požadavky zadání, mohl být rozdělen vhodněji rozdělen na teoretickou a praktickou část FP. EMMA Inteligentní domy Obchodní akademie Mohelnice 20, , , , Projekt splňuje požadavky zadání Návratovci Marketingová komunikace Moraskoslezské obchodní akademie Moravskoslezská obchodní akademie, s. r. o , , ,5 0, Leoš Drozd (agentury Passion) Obchodní akademie Olomouc 19, , ,5 1 0,5 0,5 0, Sýkorky Centrum matek Sýkorka Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Projekt splňuje požadavky zadání, je strukturovaně rozpracován, chybějící drobnosti nesnižují nijak kvalitu projektu Projekt splňuje požadavky dle zadání s drobnými nedostaky, které však nesnižují kvalitu projektu Zpracování obsahuje všechny důležité části ze zadání, navíc již zpracovaný marketingový výzkum Hotel v oblacích Hotel V oblacích Hotelová škola Plzeň Poměrně rozpracovaný projekt, grafy a tabulky v příloze, v textu odkazy na ně a výsledky Průmka Uvedení nového výrobku na trh VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou Projekt splňuje požadakvy z pohledu zadání, infromace jsou uvedeny stručně a jasně, mohly být více rozpracovány Futuristi Hotelová škola (Plzeň) , , Požadavky splňuje požadavky zadání, přesahuje rozsah příloh 3 Air ship Poměrně doprodrobna rozpracovaný projekt, uveden 2x stejný graf 313 Restaurace Vzducholoď Hotelová škola, Plzeň company "Rozložení platů v Praze" v projektu Smile Motorová koloběžka Crosco OA, SOŠ knihovnická a VOŠ Brno , ,5 1 Více zaměření na produkt elektro koloběžky samotné než na okolní analýzy, přesto splňuje požadavky dle zadání OAOL3D Zavedení nového Poměrně krátší projekt co do zadání, hodně věnovaný také multifunkčního mobilního Obchodní akademie Olomouc , , samotnému produktu, avšak ve vztahu k zadání zařízení pro seniory na trh Hsgroup Hotelová školka Hotelová škola, Plzeň ,5 1 0, Přijatelný projekt, výrazně však nezaujal Minastli, s.r.o H TEAM Tým BANKOVKA Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Integrovaná střední škola Živnostenská 16, , , ,5 Zavedení nového výrobku na trh Bankovní akademie, a.s. 15,5 1 0, , , ,5 0,5 zdravotnický skůtr EASYWAY Projekt je zaměřen především na produkt a marketingový mix než na marketingové prostředí a analýzy Krátký stručný projekt, avšak uvedené informace nebyly v souladu se , ,5 zadáním na zpracování (analýzy) Analýzy prostředí jak makro tak mikro byly zmíněny pouze v rámci rozsáhlé SWOTky a to jen spíše heslovitě, značná část se věnuje produktu, co se týká trhu a segmentace a zákazníků tak jsou v práci jen drobné zmíňky Projekt zaměřený více na samotný produkt než požadované analýzy Bussiny TARIF MOJE RODINA Obchodní akademie Olomouc , ,5 0,5 0,5 0,5 0,5 prostředí. Data zpracovaná do grafů a tabulek, bez formálních náležitostí Valašky Střední odborná škola Luhačovice 13, , projektu EKONOM 3. A Název projektu Škola Projekt je zaměřen na již konkrétní produkt převážně z pohledu Uvedení nové kolekce plesových Obchodní akademie (Olomouc) 13, , ,5 0 0,5 marketingového mixu a postrádá mnohé části požadované ze zadání. šatů do prodeje a půjčování Grafické přílohy pěkně zpracové, což ale nepřidá hodnocení projektu Poznámky ČAJÍČCI SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o. 6, , Projekt je zpracován jako výtah teoretického základu, konkrétní zaměření pouze zmíňkové NESPLNIL min. 10 bodů

6 Návrh webové prezentace vysoké školy Výsledné hodnocení týmů Hodnotitelé Výsledné bodové hodnocení Bernard Neuwirth Ph.D. Jiří Kříž Ph.D.. Lukáš Novák Dita Blažková Bc. Martin Konečný Tomáš Krejčí Výsledné bodové hodnocení týmu Pomocný výsledek pro případ shody Výsledného bodového hodnocení (bez extrémních hodnot) Výsledné pořadí týmů Číslo týmu Název týmu Natuvell WebLife Příloha ,33 20, ,67 25,50 1

7 Marketingová komunikace organizace Výsledné hodnocení týmů Hodnotitelé Výsledné bodové hodnocení Petr Novák, Ph.D. Jana Hornungová Andrea Čechová Tereza Varyšová Bc. Monika Šebestová Petra Pakostová Výsledné bodové hodnocení týmu Pomocný výsledek pro případ shody Výsledného bodového hodnocení (bez extrémních hodnot) Výsledné pořadí týmů Název týmu Číslo týmu Návratovci 335 Obchodní akademie Olomouc 330 FP. EMMA 325 Stars 327 Leoš Drozd 347 Příloha ,33 22, ,00 28, ,50 23, ,83 30, ,67 25,00 3

8 Marketingové aktivity při zavedení nového produktu/nové značky Výsledné hodnocení týmů Hodnotitelé Výsledné bodové hodnocení Vít Chlebovský, Ph.D. Martin Mucha Michaela Zvejšková Bc. Hana Wagnerová Bc. Monika Šoukalová Eliška Drápelová Výsledné bodové hodnocení týmu Pomocný výsledek pro případ shody Výsledného bodového hodnocení (bez extrémních hodnot) Výsledné pořadí týmů Číslo týmu Název týmu Smile Průmka Hotel v oblacích Futuristi Air ship company Sýkorky OAOL3D Příloha ,33 30, ,33 23, ,17 23, ,17 27, ,67 28, ,67 28, ,50 25,25 5

Hodnocení jednotlivých kol soutěže Business Point 2015

Hodnocení jednotlivých kol soutěže Business Point 2015 Hodnocení jednotlivých kol soutěže Business Point 2015 Hodnocení projektů z prvního kola soutěže Hodnocení odevzdaných projektů v prvním kole bylo rozděleno podle témat na dvě skupiny. První skupinou byly

Více

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ)

STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) STATUT ČESKO-SLOVENSKÉHO KOLA SOUTĚŽE VE STUDENTSKÉ VĚDECKÉ A ODBORNÉ ČINNOSTI (SVOČ) Cílem soutěže je podporovat studenty v jejich zapojení do veřejného diskurzu, podněcovat zájem studentů o vědeckou

Více

OSNOVA ZÁVĚREČNÉ PÍSEMNÉ PRÁCE V RÁMCI STUDIA MBA VE STUDIJNÍM PROGRAMU MANAŽERSKÁ EKONOMIKA

OSNOVA ZÁVĚREČNÉ PÍSEMNÉ PRÁCE V RÁMCI STUDIA MBA VE STUDIJNÍM PROGRAMU MANAŽERSKÁ EKONOMIKA OSNOVA ZÁVĚREČNÉ PÍSEMNÉ PRÁCE V RÁMCI STUDIA MBA VE STUDIJNÍM PROGRAMU MANAŽERSKÁ EKONOMIKA Číslování a názvy hlavních kapitol práce jsou stanoveny osnovou (viz níže) a jejich dodržení v práci je závazné:

Více

Prováděcí pokyny katedry KMA pro zadávání a odevzdávání kvalifikačních prací

Prováděcí pokyny katedry KMA pro zadávání a odevzdávání kvalifikačních prací Prováděcí pokyny katedry KMA pro zadávání a odevzdávání kvalifikačních prací Pověřenými osobami jsou: RNDr. Pavel Ženčák, Ph.D. Mgr. Iveta Bebčáková, Ph.D. Mgr. Pavla Kouřilová, Ph.D. Termíny jsou stanoveny

Více

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání - ŠVP cestovní ruch a rekreologie vydané podle 15 odst. 1 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání

Více

K realizaci závěrečných prací (bakalářských a diplomových)

K realizaci závěrečných prací (bakalářských a diplomových) Masarykova univerzita Pedagogická fakulta Katedra technické a informační výchovy Oborový standard Katedry technické a informační výchovy K realizaci závěrečných prací (bakalářských a diplomových) Metodika

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 4/2017

SMĚRNICE DĚKANA Č. 4/2017 SMĚRNICE DĚKANA Č. 4/2017 Pravidla pro vedení a zpracování kvalifikačních prací na FSE UJEP RNDr. Jaroslav Koutský, Ph.D., děkan SMĚRNICE PRO FSE UJEP Platná od: 1. 12. 2017 Účinná od: 1. 2. 2018 Vydal:

Více

Hodnocení oponenta bakalářské práce

Hodnocení oponenta bakalářské práce Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací Hodnocení oponenta bakalářské práce Jméno a příjmení studenta Nike Silná Vedoucí práce MgA. Václav Ondroušek Obor/ateliér Multimedia a

Více

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2006

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2006 Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2006 Opava, leden 2007 1. Studijní programy Matematický ústav v Opavě, Slezské univerzity v Opavě, garantuje a zajišťuje

Více

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2004

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2004 Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2004 Opava, únor 2005 1. Studijní programy Matematický ústav v Opavě, Slezské univerzity v Opavě, garantuje a zajišťuje

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2015/2016

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2015/2016 Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2015/2016 Přijímací řízení pro akademický rok 2015/2016 proběhlo v souladu se směrnicí č. 5/2014 Pravidla

Více

Situační analýza Muzea hraček Lednice

Situační analýza Muzea hraček Lednice JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Katedra Dramatických umění Ateliér Divadelního manažerství a jevištní technologie Divadelní manažerství se zaměřením na produkční management

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2016/2017

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2016/2017 Zpráva o průběhu přijímacího řízení na Fakultě elektrotechniky a informatiky pro akademický rok 2016/2017 Přijímací řízení pro akademický rok 2016/2017 proběhlo v souladu se směrnicí č. 6/2015 Pravidla

Více

Maturitní práce s obhajobou

Maturitní práce s obhajobou Maturitní práce s obhajobou Kód a název oboru: 18-20-M/01 Informační technologie Téma maturitní práce: Programování / Grafický projekt / Webový projekt / Video projekt Vedoucí maturitní práce: Ing. David

Více

MANAŽERSKÉ ROZHODOVÁNÍ. Téma 23 a 24 PREZENTACE A OBHAJOBA SEMESTRÁLNÍ PRÁCE I. a II.

MANAŽERSKÉ ROZHODOVÁNÍ. Téma 23 a 24 PREZENTACE A OBHAJOBA SEMESTRÁLNÍ PRÁCE I. a II. MANAŽERSKÉ ROZHODOVÁNÍ Téma 23 a 24 PREZENTACE A OBHAJOBA SEMESTRÁLNÍ PRÁCE I. a II. doc. Ing. Monika MOTYČKOVÁ (Grasseová), Ph.D. Univerzita obrany Fakulta ekonomika a managementu Katedra vojenského managementu

Více

Čl. 3 Koordinace SVOČ Koordinací realizace SVOČ je pověřen prorektor pro vědu a výzkum v součinnosti s proděkany pro vědu a výzkum fakult.

Čl. 3 Koordinace SVOČ Koordinací realizace SVOČ je pověřen prorektor pro vědu a výzkum v součinnosti s proděkany pro vědu a výzkum fakult. 16. Pokyn rektora Policejní akademie České republiky v Praze, ze dne 2. prosince 2016 kterým se vydává Organizace studentské vědecké a odborné činnosti na Policejní akademii ČR v Praze Čl. 1 Poslání studentské

Více

Hodnoticí kritéria programu

Hodnoticí kritéria programu Hodnoticí kritéria programu Program na podporu přípravy projektové dokumentace 2019 (dále jen Program ) (Schváleno usnesením rady kraje č. xx/xxxx ze dne 29. 1. 2019) Žádosti o dotaci budou zkontrolovány

Více

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2014 Zpracovala: Ing. Jana Šindlerová

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2014 Zpracovala: Ing. Jana Šindlerová Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2014 Zpracovala: Ing. Jana Šindlerová Dokument schválila Vědecká rada Matematického ústavu dne 17. února 2015. 1. Studijní

Více

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2013

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2013 Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2013 Zpracovala: Ing. Jana Šindlerová Dokument schválila Vědecká rada Matematického ústavu v Opavě dne 19. 2. 2014. 1.

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

PRAVIDLA A ETAPY SOUTĚŽE FIT S MÜSLI

PRAVIDLA A ETAPY SOUTĚŽE FIT S MÜSLI PRAVIDLA A ETAPY SOUTĚŽE FIT S MÜSLI Soutěž Fit s müsli je určena žákům 8. tříd základních škol Olomouckého kraje. Každý registrovaný žák může být členem pouze jednoho týmu. Soutěž se skládá ze čtyř etap.

Více

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2008

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2008 Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2008 Opava, leden 2009 1. Studijní programy Matematický ústav v Opavě, Slezské univerzity v Opavě, garantuje a zajišťuje

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA JESENICE, příspěvková organizace

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA JESENICE, příspěvková organizace ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA JESENICE, příspěvková organizace K Rybníku 800, 252 42 Jesenice TÉMA PRÁCE ročníková práce Autor: Jméno Příjmení Třída: třída (římskou číslicí například IX. B)

Více

Interim Project. Pravidla spolupráce pro Interim Project. platná k

Interim Project. Pravidla spolupráce pro Interim Project. platná k Interim Project Pravidla spolupráce pro Interim Project platná k 1. 6. 2015 1 Úvodní ustanovení 1.1 Interim Project Interim Project je platforma na rozhraní akademické a byznys sféry s cílem vytvářet,

Více

Metodický pokyn přednosty ÚPA FZV UP v Olomouci pro vypracování bakalářských a diplomových prací na ÚPA FZV UP v Olomouci

Metodický pokyn přednosty ÚPA FZV UP v Olomouci pro vypracování bakalářských a diplomových prací na ÚPA FZV UP v Olomouci FZV-MPP-1/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Metodický pokyn přednosty ÚPA FZV UP v Olomouci pro vypracování bakalářských a diplomových prací na ÚPA FZV UP v Olomouci Obsah:

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE K PŘEDMĚTŮM S INDIVIDUÁLNÍ NÁPLNÍ PRÁCE Ústav biotechnologie. Bakalářské studium. Magisterské studium

ZÁKLADNÍ INFORMACE K PŘEDMĚTŮM S INDIVIDUÁLNÍ NÁPLNÍ PRÁCE Ústav biotechnologie. Bakalářské studium. Magisterské studium ZÁKLADNÍ INFORMACE K PŘEDMĚTŮM S INDIVIDUÁLNÍ NÁPLNÍ PRÁCE Ústav biotechnologie Bakalářské studium Bakalářská práce Student si vybere z témat Bakalářských prací po jejich zveřejnění v SIS. V co nejkratší

Více

VÝZVA K ÚČASTI NA PROJEKTU LABORATOŘ EVROPSKÉ UNIE A SOUTĚŽI O NEJLEPŠÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE 3. KOLO

VÝZVA K ÚČASTI NA PROJEKTU LABORATOŘ EVROPSKÉ UNIE A SOUTĚŽI O NEJLEPŠÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE 3. KOLO VÝZVA K ÚČASTI NA PROJEKTU LABORATOŘ EVROPSKÉ UNIE A SOUTĚŽI O NEJLEPŠÍ DIPLOMOVÉ PRÁCE 3. KOLO určená studentům/absolventům magisterských nebo navazujících magisterských studijních programů/oborů v České

Více

METODICKÝ LIST PRO PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KOMBINOVANÉHO MAGISTERSKÉHO STUDIA MARKETING MĚST A OBCÍ II

METODICKÝ LIST PRO PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KOMBINOVANÉHO MAGISTERSKÉHO STUDIA MARKETING MĚST A OBCÍ II METODICKÝ LIST PRO PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KOMBINOVANÉHO MAGISTERSKÉHO STUDIA MARKETING MĚST A OBCÍ II Tématické celky: 1. Strategický řídící proces (analýza, plánování, implementace, kontrola); situační analýza

Více

Směrnice FF UJEP Ústí nad Labem č. 29/2013. Pokyny pro zadávání, vypracovávání a odevzdávání bakalářských a diplomových prací

Směrnice FF UJEP Ústí nad Labem č. 29/2013. Pokyny pro zadávání, vypracovávání a odevzdávání bakalářských a diplomových prací Směrnice FF UJEP Ústí nad Labem č. 29/2013 Pokyny pro zadávání, vypracovávání a odevzdávání bakalářských a diplomových prací Článek 1 Zadání bakalářské/diplomové práce 1. Postup při zadávání práce a) Zadání

Více

Zadávací podmínky. Název zakázky: Zadavatel. Zajištění medializace výstupů projektu Futura. Název žadatele: Respekt o.p.s.

Zadávací podmínky. Název zakázky: Zadavatel. Zajištění medializace výstupů projektu Futura. Název žadatele: Respekt o.p.s. Zadávací podmínky Název zakázky: Zadavatel Zajištění medializace výstupů projektu Futura Název žadatele: Respekt o.p.s. Právní forma: obecně prospěšná společnost Osoba oprávněná jednat jménem zadavatele:

Více

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE OR 6/2012 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST NA VŠTE Datum vydání: 1. 2. 2012 Účinnost od: 1. 2. 2012 Účinnost do: odvolání Číslo

Více

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání - ŠVP cestovní ruch a rekreologie vydané podle 15 odst. 1 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání

Více

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 vydané podle 15 odst. 1 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání ve středních školách maturitní zkouškou, ve znění pozdějších

Více

Maturitní práce s obhajobou

Maturitní práce s obhajobou Maturitní práce s obhajobou Kód a název oboru: 18-20-M/01 Informační technologie Téma maturitní práce: Webový projekt / Programování / Grafický projekt / Databázový projekt Vedoucí maturitní práce: Daniel

Více

82-51-H/01 Umělecký kovář a zámečník, pasíř

82-51-H/01 Umělecký kovář a zámečník, pasíř JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012 82-51-H/01 Umělecký kovář a zámečník, pasíř PŘÍLOHY Příloha č. 1 Samostatná odborná práce A. Zadání samostatné odborné práce (SOP) Žáci vypracují

Více

ZŠ, Praha 10, Brigádníků 14/510 ZÁVĚREČNÉ PRÁCE ŽÁKŮ DEVÁTÉHO ROČNÍKU

ZŠ, Praha 10, Brigádníků 14/510 ZÁVĚREČNÉ PRÁCE ŽÁKŮ DEVÁTÉHO ROČNÍKU ZŠ, Praha 10, Brigádníků 14/510 ZÁVĚREČNÉ PRÁCE ŽÁKŮ DEVÁTÉHO ROČNÍKU Předmět Předmět bude sloužit zejména k prohlubování zájmu žáků 9. tříd a rozvíjení dovedností týkajících se práce s textem, plnění

Více

Směrnice rektorky Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. č. 2/2016

Směrnice rektorky Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. č. 2/2016 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem Duškova 7, Praha 5, PSČ 150 00 Směrnice rektorky Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. č. 2/2016 K zadávání, úpravě, odevzdávání a zveřejňování bakalářských

Více

Bakalářský seminář 1. Obsah semináře. Informace k volbě témat 31.10.2012 2012/2013 2.11.2012. Ing. Růžena Vorlová

Bakalářský seminář 1. Obsah semináře. Informace k volbě témat 31.10.2012 2012/2013 2.11.2012. Ing. Růžena Vorlová Bakalářský seminář 1 Ing. Růžena Vorlová 2012/2013 2.11.2012 Obsah semináře Informace k volbě témat a místa praxe Projekt a zadání bakalářské práce Termíny a harmonogram přípravy bakalářské práce SZZ Obsah

Více

Pokyny pro zadávání a odevzdávání bakalářských a diplomových prací studentů Fakulty zdravotnických věd UP v Olomouci (platné od 1. 9.

Pokyny pro zadávání a odevzdávání bakalářských a diplomových prací studentů Fakulty zdravotnických věd UP v Olomouci (platné od 1. 9. Pokyny pro zadávání a odevzdávání bakalářských a diplomových prací studentů Fakulty zdravotnických věd UP v Olomouci (platné od 1. 9. 2018) I. Bakalářské práce (BP) 1. ZADÁNÍ tématu bakalářské práce Studenti

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA JESENICE, příspěvková organizace. K Rybníku 800, Jesenice, PSČ Obor NÁZEV OBORU.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA JESENICE, příspěvková organizace. K Rybníku 800, Jesenice, PSČ Obor NÁZEV OBORU. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA JESENICE, příspěvková organizace K Rybníku 800, Jesenice, PSČ 252 42 Obor NÁZEV OBORU Oborová práce Název práce Autor: Jméno Příjmení Třída: třída (římskou číslicí

Více

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA ŽIVNOSTENSKÁ, PLZEŇ, ŠKROUPOVA 13 Škroupova 13, 301 00 Plzeň, 377 235 389 Obor vzdělání: 82 41 M/07 Modelářství a návrhářství oděvů Třída: 4 MO Školní rok: 2013/2014 Zkušební

Více

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2016

Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 2016 Pedagogická činnost Matematického ústavu v Opavě Slezské univerzity v Opavě v roce 216 Zpracovala: Ing. Jana Šindlerová Dne 2. 2. 217 dokument schválila Vědecká rada Matematického ústavu v Opavě. 1. Studijní

Více

Pravidla soutěže Zelená informacím o nejzdařilejší internetové prezentace obcí věnované životnímu prostředí. Článek 1.

Pravidla soutěže Zelená informacím o nejzdařilejší internetové prezentace obcí věnované životnímu prostředí. Článek 1. Článek 1 Účel soutěže 1) Účelem soutěže je vyhledat a ocenit nejzdařilejší prezentace životního prostředí na oficiálních internetových stránkách obcí ČR. Cílem je motivovat jejich vedení k uživatelsky

Více

Profilová část maturitní zkoušky

Profilová část maturitní zkoušky Profilová část maturitní zkoušky praktická zkouška z odborného výcviku školní rok 2017/2018 V termínu Obor - Optik Kód a název oboru vzdělání: 23 62 L / 01 Vypracovali : I. UOV Mgr. Věra Dostálová II.

Více

Formální požadavky na zpracování bakalářské práce

Formální požadavky na zpracování bakalářské práce - 1 - Formální požadavky na zpracování bakalářské práce Minimální rozsah 40 stran Řádkování Řádkování 1,5 Písmo Velikost 12, Times New Roman Okraje Horní okraj stránky 25 mm, dolní okraj stránky 25 mm,

Více

Středoškolská odborná činnost SOČ

Středoškolská odborná činnost SOČ Středoškolská odborná činnost SOČ 33. ročník - 2010/2011 1. CO JE SOČ? Středoškolská odborná činnost (SOČ) je dobrovolná zájmová činnost studentů středních škol. Výsledkem SOČ je samostatně vypracovaná

Více

Střední zdravotnická škola Beroun

Střední zdravotnická škola Beroun Střední zdravotnická škola Beroun Manuál k vypracování seminární práce Předmět: Obor: Školní rok: Odborná praxe Sociální činnost Vypracoval/a: Třída: Téma: I. Základní kritéria 1 Termíny seznámení s pokyny

Více

CHARAKTERISTIKA MATURITNÍCH PROJEKTŮ ZE SPOLEČENSKÝCH VĚD

CHARAKTERISTIKA MATURITNÍCH PROJEKTŮ ZE SPOLEČENSKÝCH VĚD CHARAKTERISTIKA MATURITNÍCH PROJEKTŮ ZE SPOLEČENSKÝCH VĚD Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání Zpracování samostatného projektu ze společenských věd na zvolené téma vychází z vědních oborů psychologie,

Více

Pokyny pro realizaci

Pokyny pro realizaci Pokyny pro realizaci Samostatná odborná práce je součástí závěrečné zkoušky v oboru. Škola je povinna ji realizovat jako součást tématu praktické zkoušky. 1. Zadání SOP Žáci budou dle zadané osnovy vypracovávat

Více

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Poslání IGA

Více

Protokol o posouzení a hodnocení nabídek

Protokol o posouzení a hodnocení nabídek Protokol o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veřejné zakázky Název zakázky: Registrační číslo projektu: 4_VPP-principy automatizace CZ.1.07/1.1.00/44.0008 Název projektu: Podpora přírodovědného a technického

Více

SYLABUS BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE

SYLABUS BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE SYLABUS MODULU BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE František Prášek Ostrava 2011 : Sylabus modulu Bakalářská práce a praxe Autoři: Ing. František Prášek Vydání: první, 2011 Počet stran: 15 Tisk: Vysoká škola podnikání,

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/8 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Studijní obor: Ekonomika Podnikání Školní rok: 2012 2013 1.1. Předmět: Ekonomika 1) Předmět ekonomie a

Více

Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU

Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU PRO ROK 2017 Struktura GAMU Specifický výzkum A studentské výzkumné projekty B studentské vědecké

Více

Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne

Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne Pravidla pro konání státní rigorózní zkoušky na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy ze dne 2. 6. 2017 Akademický senát Filozofické fakulty Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst.

Více

Směrnice rektorky Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. č. 2/2017

Směrnice rektorky Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. č. 2/2017 VYSOKÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ, o. p. s. se sídlem Duškova 7, Praha 5, PSČ 150 00 Směrnice rektorky Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. č. 2/2017 K zadávání, úpravě, odevzdávání a zveřejňování bakalářských

Více

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Koordinátor: prof. RNDr. Libuše Kolářová, CSc. doc. MUDr. Filip Růžička, PhD V. Výroční zasedání společnosti pro lékařskou mikrobiologii České

Více

Bakalářské a diplomové práce

Bakalářské a diplomové práce SR 04/2015 Strana č. 1 z 10 Směrnice rektorky SR 04/2015 Bakalářské a diplomové práce Garant předpisu: Schválil(a): Jméno: Ing. Milan Hála Ing. Lucie Marková, Ph.D. Funkce: kvestor rektorka Datum: 1. 9.

Více

82-51-H/04 Umělecký keramik

82-51-H/04 Umělecký keramik JEDNOTNÉ ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PRO ŠK. R. 2011/2012 82-51-H/04 Umělecký keramik PŘÍLOHY Příloha č. 1 Samostatná odborná práce A. Zadání samostatné odborné práce (SOP) Žáci vypracují dle stanovené

Více

Pokyny pro vypracování maturitní práce z Odborných předmětů

Pokyny pro vypracování maturitní práce z Odborných předmětů Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, příspěvková organizace Pokyny pro vypracování maturitní práce z Odborných předmětů Počet stran: 10 Příloha č. 3 Verze: 1 Číslo: Kód a název oboru:

Více

Národní plán povodí Odry

Národní plán povodí Odry Národní plán povodí Odry návrhu Národního plánu povodí Odry a jeho posouzení vlivů na životní prostředí dle ustanovení zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších

Více

Metodický pokyn přednosty ÚO FZV UP v Olomouci pro vypracování bakalářských a diplomových prací na ÚO FZV UP v Olomouci

Metodický pokyn přednosty ÚO FZV UP v Olomouci pro vypracování bakalářských a diplomových prací na ÚO FZV UP v Olomouci FZV-MPP-1/2015 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Metodický pokyn přednosty ÚO FZV UP v Olomouci pro vypracování bakalářských a diplomových prací na ÚO FZV UP v Olomouci Obsah: Tímto

Více

BPH_EKOR Ekonomika organizací. podzim 2012

BPH_EKOR Ekonomika organizací. podzim 2012 BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012 Kontaktní údaje Ing. Peter Marinič marinic@mail.muni.cz Kancelář č.d. 645 Konzultační hodiny: Čtvrtek: 12:00 14:00 (resp. po dohodě e-mailem) Přednášky Přednášky

Více

DALŠÍ INFORMACE STAG STUDIJNÍ AGENDA

DALŠÍ INFORMACE STAG STUDIJNÍ AGENDA 420 DALŠÍ INFORMACE STAG STUDIJNÍ AGENDA STAG je informační systém pro vedení studijní agendy UP. Obsahuje kompletní evidenci studentů, sylaby předmětů, rozvrhy, termíny zkoušek atd. INFORMACE PRO STUDENTY

Více

Maturitní práce s obhajobou

Maturitní práce s obhajobou Maturitní práce s obhajobou Kód a název oboru: 18-20-M/01 Informační technologie Téma maturitní práce: Webový / Programování / Grafický / Databázový Vedoucí maturitní práce: Bc. Martina Kovaříková / Bc.

Více

Bakalářský seminář, bakalářská práce. Ing. Vladimír Suchánek, Ph.D., Ing. Petr Vnenk 2018 / 2019

Bakalářský seminář, bakalářská práce. Ing. Vladimír Suchánek, Ph.D., Ing. Petr Vnenk 2018 / 2019 Bakalářský seminář, bakalářská práce Ing. Vladimír Suchánek, Ph.D., Ing. Petr Vnenk 2018 / 2019 KDMML/PLMGP Bakalářský Logistický seminář management Bakalářská práce Výběr tématu/vedoucího Ze seznamu témat

Více

Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center

Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center Analýza kampaně Propagace sítě environmentálních informačních a poradenských center Zpracovatel: ENVIC, občanské sdružení Prešovská 8, 301 00 Plzeň Kontaktní osoba: Tomáš Popp 1. úvod Kampaň zaměřená na

Více

Jak využít kancelářské aplikace ve výuce MS Office 2007. Gymnázium a SOŠ Orlová 14. 11. 2007 Ing. Marta Slawinská

Jak využít kancelářské aplikace ve výuce MS Office 2007. Gymnázium a SOŠ Orlová 14. 11. 2007 Ing. Marta Slawinská Jak využít kancelářské aplikace ve výuce MS Office 2007 Gymnázium a SOŠ Orlová 14. 11. 2007 Ing. Marta Slawinská Cíle školení Seznámit se s novým uživatelským rozhraním MS Office 2007 a jeho specifikacemi

Více

Co se děje na VŠFS v oblasti rodinného podnikání?

Co se děje na VŠFS v oblasti rodinného podnikání? Co se děje na VŠFS v oblasti rodinného podnikání? Rodinné podnikání a co nás k němu přivedlo? Kde jinde se věnovat rodinnému podnikání než na VŠFS? Naše vysokoškolská instituce splňuje některé z definičních

Více

POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE POSUDEK VEDOUCÍHO BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Jméno studenta Branný Jan Název práce Jméno vedoucího práce Jméno oponenta práce Realizace modulárního CMS pro digitální agentury Ing. David Hartman Ph.D. Ing. Lukáš

Více

Pokyn rektora č. 9/2011 pro vypracování a hodnocení bakalářské práce

Pokyn rektora č. 9/2011 pro vypracování a hodnocení bakalářské práce Pokyn rektora č. 9/2011 pro vypracování a hodnocení bakalářské práce Pokyn rektora č. 9/2011 nahrazuje předchozí pokyny rektora a upravuje vypracování a hodnocení bakalářských prací soukromé vysoké školy

Více

Ing. Jiří Fejfar, Ph.D. Geo-informační systémy

Ing. Jiří Fejfar, Ph.D. Geo-informační systémy Ing. Jiří Fejfar, Ph.D. Geo-informační systémy Definice, budování a život GIS Kapitola 1: Vztahy strana 2 Data, informace, IS, GIS Kapitola 1: Vztahy strana 3 Rozhodnutí Znalosti Znalostní systémy. Informace

Více

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018

Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Č. j.: FZS/0027/18 PID: 406182 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S z 8. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií, konané dne 18. října 2018 Přítomni: dle

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012

SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 12/2012 STUDENTSKÁ A VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 Den vydání: 8. 10. 2012 Platnost: 8. 10. 2012 Účinnost:

Více

Virtualizace, clustery a cloud computing vyhodnocení série přednášek na vysokých (VŠ) a vyšších odborných (VOŠ) školách

Virtualizace, clustery a cloud computing vyhodnocení série přednášek na vysokých (VŠ) a vyšších odborných (VOŠ) školách Virtualizace, clustery a cloud computing vyhodnocení série přednášek na vysokých (VŠ) a vyšších odborných (VOŠ) školách Zpracoval: Jana Pečinková / jpecinkova@oldanygroup.cz 14. 12. 2009 OldanyGroup představuje

Více

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 37/ Č. j. 9642/2017. O podrobnostech pro závěrečné práce

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 37/ Č. j. 9642/2017. O podrobnostech pro závěrečné práce Zpracovali: proděkanky pro studium Odpovídá: děkan fakulty O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 37/ 2 0 1 7 Č. j. 9642/2017 K provedení Studijního a zkušebního řádu Univerzity Karlovy (dále jen SZŘ ), Rigoróznímu

Více

Pokyny pro zadávání, vypracovávání a odevzdávání

Pokyny pro zadávání, vypracovávání a odevzdávání Směrnice FF UJEP v Ústí nad Labem č. 32/2014 Pokyny pro zadávání, vypracovávání a odevzdávání bakalářských a diplomových prací Článek 1 Zadání bakalářské/diplomové práce 1. Postup při zadávání práce a)

Více

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UK

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UK STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) NA PRÁVNICKÉ FAKULTĚ UK Pravidla platná pro IX. ročník soutěže (akademický rok 2015/2016) 1. Cíl soutěže Cílem soutěže je podpořit samostatnou tvůrčí vědeckou

Více

Gymnázium J. S. Machara Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, Královická 668. Ročníková práce. (pro sextu a 2.A) Metodický pokyn

Gymnázium J. S. Machara Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, Královická 668. Ročníková práce. (pro sextu a 2.A) Metodický pokyn Gymnázium J. S. Machara Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, Královická 668 Ročníková práce (pro sextu a 2.A) Metodický pokyn (Metodický pokyn je využitelný zároveň pro seminární práce a SOČ) Článek I.

Více

b) originálem originál listiny nebo úředně ověřená kopie listiny, c) údaji o odborné praxi 1. informace o druhu odborné praxe,

b) originálem originál listiny nebo úředně ověřená kopie listiny, c) údaji o odborné praxi 1. informace o druhu odborné praxe, Sbírka zákonů č. 215 / 2012 Strana 3067 215 VYHLÁŠKA ze dne 15. června 2012 o odborné způsobilosti pro distribuci některých produktů na finančním trhu Česká národní banka stanoví podle 170 odst. 1 zákona

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 23/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 23/2016 Hradec Králové, 20. 12. 2016 č.j.: DFF/673/2016 Výnos děkanky FF UHK č. 23/2016 Podmínky přijímacího řízení pro doktorské studium pro akademický rok 2017/2018 Tímto výnosem je vypisováno přijímací řízení

Více

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 4.4 - PROGRAM SOUTĚŽE A PODPORA TALENTOVANÝCH DĚTÍ A MLÁDEŽE Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu: 4.4

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

VÝSLEDNÉ STANOVISKO OPONENTNÍHO TÝMU

VÝSLEDNÉ STANOVISKO OPONENTNÍHO TÝMU VÝSLEDNÉ STANOVISKO OPONENTNÍHO TÝMU (Vyplňuje vedoucí oponentního týmu) Municipalita: Město Kopřivnice Rok oponentury: 2017 A) Průběh oponentury Auditu UR Audit udržitelného rozvoje zpracovalo město Kopřivnice

Více

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007

do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 do soutěže REKLAMNÍ TAŠKA ROKU 2007 K účasti jsou zvány všechny firmy, které používají firemní tašky s vlastní reklamou, právě tak jako jejich kreativní tvůrci či výrobci. Bližší informace na internetových

Více

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017

Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 Zadání maturitní práce ve školním roce 2016/2017 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání - ŠVP cestovní ruch a rekreologie vydané podle 15 odst. 1 vyhlášky č. 177/2009 Sb., o bližších podmínkách ukončování vzdělávání

Více

PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ VE VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH

PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ VE VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU CESTOVNÍ RUCH A VOLNOČASOVÉ OČASOVÉ AKTIVITY DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ VE VOLNOČASOVÝCH AKTIVITÁCH Lenka Švajdová Ostrava 2011 Název: Cestovní ruch a volnočasové

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE K DIPLOMOVÝM PRACÍM:

ZÁKLADNÍ INFORMACE K DIPLOMOVÝM PRACÍM: Seminář západoslovanských jazyků a literatur ZÁKLADNÍ INFORMACE K DIPLOMOVÝM PRACÍM: POVINNOSTI, TERMÍNY A HODNOCENÍ Mgr. et Mgr. Michal Przybylski (Ústav slavistiky FF MU) KDY A JAK ZAČÍT? Podle Studijního

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Kód: SD/01/18 Druh: Směrnice děkana Název: Pokyny pro organizaci, průběh a hodnocení státních závěrečných zkoušek na Fakultě aplikované informatiky UTB ve Zlíně Organizační Fakulta aplikované informatiky

Více

Metodický pokyn děkana FZV UP pro vypracování bakalářských a diplomových prací na FZV UP

Metodický pokyn děkana FZV UP pro vypracování bakalářských a diplomových prací na FZV UP FZV-MPD-2/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Metodický pokyn děkana FZV UP pro vypracování bakalářských a diplomových prací na FZV UP Obsah: Tímto metodickým pokynem se vymezuje

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na FES Univerzity Pardubice na akademický rok 2018/2019

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na FES Univerzity Pardubice na akademický rok 2018/2019 Zpráva o průběhu přijímacího řízení na FES Univerzity Pardubice na akademický rok 2018/2019 1. Informace o přijímacích zkouškách do studijních programů B6202 bakalářský studijní program Hospodářská politika

Více

Pravidla soutěže Office Arena 2018

Pravidla soutěže Office Arena 2018 Pravidla soutěže Office Arena 2018 www.soutezarena.cz Cíl soutěže Cílem soutěže je motivovat žáky základních a studenty středních škol všech krajů České republiky a Slovenské republiky k práci s moderními

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Název Autor Bc. Tereza Roznerová Vedoucí práce MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. Oponent práce Mgr. Jaroslav Vacek

Název Autor Bc. Tereza Roznerová Vedoucí práce MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. Oponent práce Mgr. Jaroslav Vacek Název Autor Bc. Tereza Roznerová Vedoucí práce MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. Oponent práce Mgr. Jaroslav Vacek POSUDEK BAKALÁŘSKÉ / MAGISTERSKÉ PRÁCE VEDOUCÍ PRÁCE Hazardní hráčství a jeho dopady - kvalitativní

Více

ZÁPIS ZE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HLÁSNÁ TŘEBAŇ ZE DNE

ZÁPIS ZE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HLÁSNÁ TŘEBAŇ ZE DNE ZÁPIS ZE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HLÁSNÁ TŘEBAŇ ZE DNE 26. 11. 2019 Zápis číslo 17/2018 Datum, čas 26. 11. 2018 od 19:00 do 22:10 Místo Přítomni (9) Hlásná Třebaň, Obecní úřad Ing. Tomáš Snopek,

Více

Směrnice děkana č. 6/2011 STUDENTSKÁ VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012

Směrnice děkana č. 6/2011 STUDENTSKÁ VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012 Směrnice děkana č. 6/2011 STUDENTSKÁ VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012 Den vydání: 14. září 2011 Platnost: 14. září 2011 Účinnost: 14. září 2011 Zkrácené znění: S 6/2011

Více

KRITÉRIA. pro 2. ročník soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu

KRITÉRIA. pro 2. ročník soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu KRITÉRIA pro 2. ročník soutěže Ministerstva průmyslu a obchodu Prosinec 2017 1 PŘEHLED SOUTĚŽNÍCH KATEGORIÍ Kategorie Předmět soutěže Určeno 1 Výrobek z druhotných surovin 2 Využití druhotných surovin

Více

Seminář pro studenty předmětu MTI/PRJ1 / MTI/PR1

Seminář pro studenty předmětu MTI/PRJ1 / MTI/PR1 Seminář pro studenty předmětu MTI/PRJ1 / MTI/PR1 Organizace řešení projektu na MTI Jan Koprnický 25. 10. 2016 Studentská 2 461 17 Liberec 2 tel.: +420 485 353 290 jan.koprnicky@tul.cz www.fm.tul.cz Obsah

Více

Hodnocení a výběr projektů LIFE. Hana Urbanová

Hodnocení a výběr projektů LIFE. Hana Urbanová Hodnocení a výběr projektů LIFE Hana Urbanová Hodnotící proces Účastníci: Evropská komise EASME Konzorcium nezávislých hodnotitelů Specifické procesy pro hodnocení integrovaných a přípravných, projektů

Více

SMĚRNICE DĚKANA č. 11/2015

SMĚRNICE DĚKANA č. 11/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA SMĚRNICE DĚKANA č. 11/2015 STUDENTSKÁ VĚDECKÁ ODBORNÁ ČINNOST VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 Den vydání: 3. 09. 2015 Platnost: 3. 09. 2015 Účinnost:

Více