INVESTIČNÍ STRATEGIE CYRRUS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INVESTIČNÍ STRATEGIE CYRRUS"

Transkript

1 INVESTIČNÍ STRATEGIE CYRRUS

2

3 CO ZNAMENÁ CHYTRÉ INVESTOVÁNÍ VE STRATEGIÍCH CYRRUS? Naše společnost patří mezi přední obchodníky s cennými papíry. Působíme na trhu od roku 1998, zažili jsme několik finančních krizí a přesně víme, co funguje a co klientům vydělává. I díky tomu se dnes můžeme pochlubit více než klienty a celkovým spravovaným majetkem přesahujícím 2 miliardy korun. Chytré investování neznamená robotické obchodování, spekulování s pákovými obchody nebo hledání možností, jak obelstít trh. Jedná se o systém pravidel vyvinutý na základě zkušeností a analýzy zhruba transakcí, který má za cíl chránit vaše investice a zajistit pro ně dlouhodobě udržitelný růst. NÁŠ CÍL Naší motivací jsou vaše výnosy. Zrušili jsme poplatky za jednotlivé obchody a nahradili je provizemi z výdělku klienta.

4 V ČEM SE LIŠÍ INVESTIČNÍ STRATEGIE OD PODÍLOVÝCH FONDŮ? Jistě jste slyšeli o výhodách podílových fondů, na které tak rády banky své klienty lákají. U podílových fondů ale nemáte možnost jakkoli ovlivnit investiční portfolio složené z desítek cenných papírů, a tedy ani jeho výkon. Jste nepřímo závislí na rozhodnutích investiční společnosti. U nás je to jiné. U nás totiž vždy víte, na kterých aktivech závisí vaše možné výnosy. V okamžiku, kdy se na trhu stane něco významného, co by mohlo ovlivnit vaše portfolio, vydá analytické oddělení doporučení a makléř s vámi konzultuje, jestli na něj chcete zareagovat. ROZHODUJETE VY Své investice a celé portfolio máte pevně v rukou. My vám dáme všechny dostupné podklady, abyste se mohli kvalifikovaně rozhodnout.

5 ZÁKLADNÍ PRINCIPY INVESTIČNÍCH STRATEGIÍ ANALYTICKÁ DOPORUČENÍ KONTROLA NA VŠECH ÚROVNÍCH PLATEBNÍ MODEL, KTERÝ MOTIVUJE PRAVIDLA, KTERÁ CHRÁNÍ VÁŠ MAJETEK Středobodem chytrého investování je tým zkušených analytiků v čele s Markem Hatlapatkou, který je díky svým výsledkům pravidelně oslovován celostátními médii. Analytické oddělení vydává doporučení, která jsou pro makléře závazná. Na rozdíl od většiny jiných brokerů tak analytické oddělení neslouží pouze jako poradní orgán. To v praxi znamená, že vaše prosperita není závislá na rozhodnutích jednoho konkrétního makléře. Každý je omylný. Při investování však chyby nejsou na místě. Druhým pilířem našeho systému je proto kontrola na všech úrovních obchodování. Ať už hovoříme o investičním výboru, jenž je kontrolním prvkem pro analytické oddělení, risk managementu, který hlídá správné složení vašeho portfolia v celém procesu obchodování, nebo o zkušených traderech, kteří kontrolují zadané pokyny a jejich realizaci. Zavedli jsme jediný poplatkový model, který zajistí, aby byl v zájmu všech růst vašich investic v dlouhodobém horizontu. Je postaven na provizích z dosaženého zisku, a nikoliv na množství realizovaných obchodů. Nedoporučíme vám tržní instrumenty, které jsou sice na první pohled efektivní, ale bez udržitelné výnosnosti. Naše klienty si chceme udržet. Makléř je finančně motivován výkonností vašeho portfolia a vaší celkovou spokojeností. Investiční strategie fungují díky souboru pravidel, která mají vaše investice chránit. Víte, že je empiricky dokázáno, že většinu pozic, které prodělávají, investoři iracionálně drží, a naopak pozice v zisku předčasně prodávají? Pozice ve ztrátě nechcete prodat a doufáte, že se situace zlepší. Tyto případy však vedou k největším ztrátám. S každou investicí proto dbáme na určení vaší akceptovatelné ztráty a očekávaného zisku, nastavení stop-loss příkazů a dodržení investičních horizontů.

6 CHYTŘE INVESTOVAT MOHOU I NEINVESTOŘI Investování není nic jednoduchého. Jedná se o velmi složitou a stresovou činnost, což vám potvrdí i ti, kteří věnují všechen svůj čas, aby se v množství dat a informací zorientovali. To však neznamená, že byste měli být odkázáni pouze na bankovní produkty. My vám nabízíme následující 3 možnosti. INVESTIČNÍ CERTIFIKÁTY INVESTIČNÍ STRATEGIE AKTIVNÍ OBCHODOVÁNÍ SNADNÁ CESTA K JEDNODUCHÉ PARTICIPACI NA KAPITÁLOVÝCH TRZÍCH Chtěli byste zhodnotit své peníze? Nemáte však čas pravidelně obchodovat? Pak jsou pro vás ideální investiční certifikáty. Cena certifikátu se může odvíjet od výkonu koše akcií námi vybraných společností z perspektivních oborů. Vyberete-li si např. bonusový investiční certifikát, mohou vám být pravidelně vypláceny fixní kupony a riziko ztráty bude do určité míry zajištěné ochrannou bariérou. OBCHODUJTE S AKCIEMI A ŘIĎTE SE NAŠIMI ZKUŠENOSTMI Další nabízenou službou jsou investiční strategie, které vám umožní větší různorodost nakupovaných aktiv i vyšší potenciál výnosu v návaznosti na vámi akceptovanou míru rizika. Vaše portfolio vám sestaví na míru přímo náš investiční stratég. Oproti nákupu certifikátů nabízejí investiční strategie opravdové obchodování se vším naším know-how v podobě poradenství. Vaše portfolio bude diverzifikované nejen sektorově, ale rovněž tak, aby jednotlivé tituly měly co nejmenší vzájemnou korelaci. Ve strategiích jsou poplatky za jednotlivé obchody nahrazeny paušálním poplatkem. Jakožto klient tedy máte možnost obchodovat častěji a reagovat pružně na situaci na trhu. S čímž vám samozřejmě poradíme. Chceme, aby naši klienti vydělávali, nikoli jen obchodovali. INVESTUJETE POUZE PODLE SVÉHO UVÁŽENÍ Poslední varianta je vhodná pro samostatné investory, kteří chtějí obchodovat sami a nepotřebují využívat našeho poradenství ani analytických doporučení. V tomto případě platíte za zprostředkování jednotlivých uskutečněných obchodů.

7 ČÍSLA HOVOŘÍ JASNĚ Díky létům zkušeností a racionálním metodám, které předcházejí doporučením k jednotlivým obchodům, se dnes můžeme pochlubit skvělými výsledky. Investiční strategie mají lepší výkonnost a také menší rozptyl výnosů než portfolia našich klientů, kteří obchodují sami v rámci aktivního obchodování. Kladné výkonnosti v investičních strategiích dosahuje 82 % klientů. V aktivním obchodování jen 63 %. VÝKONNOST KLIENTSKÝCH ÚČTŮ * SROVNÁNÍ STRATEGIÍ A AKTIVNÍHO OBCHODOVÁNÍ 2014 V PROCENTECH 18 % 16 % 14 % 12 % 8 % 6 % 4 % Jak číst v grafu Investiční strategie mají lepší výkonnost než aktivní obchodování. V grafu vidíte, že 50 % klientů dosahuje s investiční strategií výkonnosti a více, kdežto stejné úspěšnosti dosahuje pouze 23 % klientů při aktivním obchodování. 2 % 0 % Investiční strategie Aktivní obchodování * Za celé období fungování služby ( ) pak dosahuje kladné výkonnosti 77 % klientů u investičních strategií a 60 % klientů v aktivním obchodování.

8 JAKÉ JSOU INVESTIČNÍ STRATEGIE Lidská společnost je proměnlivá, stejně jako trhy. Mění se potřeby našich klientů i očekávání, s jakými k nám lidé přicházejí. Jedno však mají všichni společné chtějí vydělat. Vytvořili jsme 6 strategií, které uspokojí potřeby jak konzervativního investora, který hledá alternativu k bezrizikovým termínovaným vkladům v bance, tak i investora, který je ochotný podstoupit tržní riziko s možností nadprůměrného zhodnocení. Investor by však měl mít vždy na paměti, že s investováním je, na rozdíl od termínovaných vkladů, vždy spojena volatilita portfolia a riziko ztráty. PROFIL konzervativní růstový spekulativní STRATEGIE KONZERVATIVNÍ HODNOTOVÁ RŮSTOVÁ DYNAMICKÁ KOMODITNÍ/FX SPEKULATIVNÍ RIZIKOVOST HORIZONT min. 4 roky min. 3 roky min. 2 roky min. 2 roky min. 2 roky min. 1 rok DRŽBA CP zpravidla do splatnosti 6 měsíců a více dny až měsíce dny až měsíce dny až měsíce intraday a více PRODUKTY Garantované cert. Dluhopisy Blue Chip akcie Reverse Convertible Bonus cert. Akcie Index cert. Bonus cert. Diskont cert. Akcie, Investiční cert. ETF Komoditní akcie Knock out ETF Knock out Marže FINANČNÍ PÁKA NE NE NE Pouze ETF ANO ANO OCHRANA diverzifikace diverzifikace dokupování diverzifikace stop-loss diverzifikace stop-loss diverzifikace stop-loss diverzifikace stop-loss long/short VYŠŠÍ VÝNOSY 7 z 10 našich klientů dosáhlo v roce 2014 vyššího výnosu, než je zhodnocení na termínovaných vkladech bankovních institucí. Polovina našich klientů v roce 2014 pak vydělala více jak p. a.

9 VÝKON INVESTIČNÍCH STRATEGIÍ * Krabicový graf ukazuje rozložení výkonností klientských portfolií v jednotlivých investičních strategiích. Krabička označuje rozmezí dvou výnosů, ve kterém se pohybuje 75 % klientů. Uvnitř krabičky je znázorněn medián, tedy střední hodnota výkonnosti. Pomocí tzv. vousů vedoucích z krabiček pak vidíte rozmezí, ve kterém se pohybují výnosy 95 % portfolií v dané strategii. Rizikovější strategie tak mají vyšší rozptyl hodnot, což znamená, že části klientů generují výrazněji vyšší zisk, nebo ztrátu než méně rizikové strategie Jak číst v grafu Výkonnost % (p.a.) % klientů medián 75 % klientů konzervativní hodnotová růstová spekulativní dynamická komoditní * Graf ukazuje hrubé výkonnosti za rok Za celé období fungování služby ( ) je pak souhrnná hrubá výkonnost strategií 8,6 % p.a.

10 KDO STOJÍ ZA MAKLÉŘEM KLIENT MAKLÉŘ TRADING ŘEDITELÉ OBCHODOVÁNÍ RISK MANAGEMENT ANALYTICKÉ ODDĚLENÍ INVESTIČNÍ VÝBOR

11 KDO SE BUDE STARAT O VAŠE INVESTICE? Představujeme vám analytické oddělení, které ve spolupráci s makléři připravuje veškerá investiční doporučení. Sestavuje portfolia a podílí se na vytváření celkového know-how firmy v oblasti investování. Marek Hatlapatka Tomáš Menčík Jiří Šimara Osobní makléř Od roku 2006 je hlavním analytikem a stará se o klientský majetek přesahující dvě miliardy korun. Během let se vyprofiloval jako přední tuzemský odborník na energetický sektor, těžbu uhlí a bankovnictví. Již několik let patří mezi nejcitovanější ekonomy v ČR a je členem Advisory Board ankety Banka roku. Držitel prestižního certifikátu CFA (Chartered Financial Analyst). Pro představu: V České republice a na Slovensku má certifikát CFA v současné době pouze zhruba 100 osob. Své zkušenosti sbíral v USA nebo Lichtenštejnsku. Člen Investičního výboru CYRRUS se již za svých studií umisťoval na předních příčkách významných investičních soutěží. Citovaný a uznávaný odborník, který se specializuje především na oblast automobilového odvětví. Klient má k dispozici svého osobního makléře. Právě on je vaším poradcem, s nímž můžete konzultovat vaše investice.

12 2 500 mil. Kč KLIENTI NÁM DŮVĚŘUJÍ, JEN ZA POSLEDNÍ 2 ROKY VZROSTL KLIENTSKÝ MAJETEK VE STRATEGIÍCH mil. Kč CYRRUS se stará o majetek v celkovém objemu přesahujícím 2 miliardy korun a tato částka se stále zvyšuje. Najdete snad lepší důkaz, že naše strategie fungují? mil. Kč mil. Kč 500 mil. Kč 0 mil. Kč

13 JAK SPOLUPRÁCE PROBÍHÁ VÝBĚR STRATEGIE PODPIS SMLOUVY AKTIVACE ÚČTŮ SESTAVENÍ PORTFOLIA ZAČÍNÁME OBCHODOVAT Vhodnou strategii si vyberete sami na schůzce s makléřem, a to dle vašeho investičního profilu a vašich preferencí. Váš investiční profil zjistíme pomocí standardizovaného investičního dotazníku, který vychází z požadavků právních předpisů. Na schůzce rovněž dostanete všechny důležité informace, včetně kompletního ceníku. Komisionářskou smlouvu je nutné podepsat proto, abychom vám mohli poskytovat naše investiční služby. Smlouva stanovuje podmínky, za jakých zákazník dává makléři pokyny na nákup a prodej cenných papírů. Podepsání smlouvy vás nezavazuje k využívání našich služeb, nemusíte se proto bát, že bychom vám po podpisu začali účtovat jakékoliv poplatky. Jakmile se rozhodnete, že nastal správný čas potenciálně zhodnotit své peníze na kapitálových trzích, stačí poslat peníze na náš klientský účet. Veškerou související administrativu za vás vyřídíme my. Budou vám založeny obchodní účty vedené v korunách nebo cizí měně. Makléř vám následně zavolá, aby s vámi nahrál příkaz k aktivaci účtu. V tuto chvíli začíná naše práce. Na základě vašich požadavků, preferencí a výběru konkrétní investiční strategie sestaví náš obchodní analytik vaše investiční portfolio. Veškeré pohyby a výsledky investic uvidíte 24/7 ve VIP sekci na našem webu. Důležité zprávy vám přijdou ihned na mobil nebo a makléř vás bude telefonicky kontaktovat. Vše budete mít vždy pod kontrolou. Makléř vás bude pravidelně informovat o stavu vašich investic a zasílat vám doporučení schválené naším analytickým týmem. Obchody uskutečňujeme pouze na základě vašeho informovaného pokynu. Makléř sleduje vaše pozice a diverzifikaci portfolia, stejně jako všechny kontrolní mechanismy, které mají chránit váš majetek ve dne v noci. VIP SEKCE Veškeré pohyby a výsledky investic uvidíte 24/7 ve VIP sekci na našem webu. Důležité zprávy vám přijdou ihned na mobil a makléř vás bude kontaktovat. Vše budete mít vždy pod kontrolou.

14 1. KONZERVATIVNÍ 2. HODNOTOVÁ 3. RŮSTOVÁ Tato strategie je určena velmi opatrným investorům. Jejím cílem je mírné překonání inflace a dosažení většího výnosu než u spořicích účtů a termínovaných bankovních vkladů. Všechny investice jsou uskutečňovány primárně prostřednictvím garantovaných produktů, např. garantovaných certifikátů, které vydávají největší světové banky. Strategie je pak vhodně doplněna dluhopisy zemí, jež nejsou ohroženy finanční ani dluhovou krizí, a dluhopisy stabilních evropských firem. Investiční horizont této strategie je s ohledem na průměrnou splatnost použitých cenných papírů minimálně čtyři roky. Strategie je založena na investování do tzv. hodnotových akcií tedy do akcií firem s dlouholetou tradicí a stabilními zisky, které jsou zároveň dividendově atraktivní. Při výběru titulů kladou naši analytici primární důraz na stabilitu hospodaření těchto podniků, nikoliv na razantní růst jejich podnikatelských aktivit či světovou expanzi. Do portfolií mohou být vhodně umisťovány i investiční nástroje se zabudovanou částečnou ochranou proti poklesu, jako jsou bonusové nebo diskontní certifikáty. Investiční horizont této strategie je tři roky. Strategie se zaměřuje na vyhledávání atraktivních podniků s potenciálem růstu. Tituly se vyznačují vyšší kolísavostí, nabízejí tedy možnosti zisku (ztráty) v kratším čase. V této strategii se používají nástroje typu stop-loss či dokupování a s nimi spojené průměrování nákupních cen krátkodobě klesajících akcií se stále kvalitním fundamentem. Pro širší rozložení rizika se nakupují i celé burzovní indexy či akciové koše s tematickým zaměřením. Vhodné využití bonusových a diskontových certifikátů slouží jako ideální součást portfolia, pokud trhy déle přešlapují na místě. Časový horizont držení jednotlivých pozic je různorodý od jednoho dne až po řadu měsíců. Investiční horizont je pak minimálně dvouletý. PODNIKOVÝ DLUHOPIS 1 30 % GARANTOVANÝ CERTIFIKÁT (KOMODITY) KOMERČNÍ BANKA (DIVIDENDOVÁ AKCIE) GENERAL ELECTRIC PFIZER 5 % ROPA WTI (GARANTOVANÝ CERTIFIKÁT) WARRANT (ZAJIŠTĚNÍ) ZLATO (KOMODITA) 5 % HOTOVOST 5 % HUGO BOSS (BONUSOVÝ CERTIFIKÁT) BMW (BONUSOVÝ CERTIFIKÁT PODNIKOVÝ DLUHOPIS 2 30 % GARANTOVANÝ CERTIFIKÁT DEUTSCHE TELEKOM (DIVIDENDOVÁ AKCIE) MALOOBCHOD USA (INDEXOVÁ AKCIE) ADIDAS (BONUSOVÝ CERTIFIKÁT) SANOFI (DISKONTNÍ CERTIFIKÁT) SIEMENS ERSTE GROUP BANK Swatch (akcie) US TECHNOLOGIE (INDEXOVÁ AKCIE) CYRRUS SI ÚČTUJE PODÍL NA ZISKU, AŽ KDYŽ RŮST PŘESÁHNE HODNOTU 4 3 % p. a. CYRRUS SI ÚČTUJE PODÍL NA ZISKU, AŽ KDYŽ RŮST PŘESÁHNE HODNOTU 5 % p. a. CYRRUS SI ÚČTUJE PODÍL NA ZISKU, AŽ KDYŽ RŮST PŘESÁHNE HODNOTU % p. a.

15 4. DYNAMICKÁ 5. KOMODITNÍ / FX 6. SPEKULATIVNÍ Dynamická strategie je vhodná pro investory, kteří již investují do velkých blue chips titulů či indexů a dále hledají zcela nové investiční příležitosti a možnosti diverzifikace portfolia. Strategie se zaměřuje na středně velké firmy a firmy s nadprůměrnou volatilitou. Vyhledávána jsou i aktuálně atraktivní témata s vysokým potenciálem, jako jsou akcie firem krátce po IPO, nové technologie. Dále se hledají příležitosti také v rozvojových trzích. Riziko je snižováno diverzifikací a nastavováním stop- -loss pokynů. Kromě klasických bezpákových akciových pozic se využívá i strukturovaných cenných papírů s turbo efektem při pozitivním vývoji. Časový horizont investic se pohybuje od několika dnů až po měsíce. Investiční horizont je minimálně dvouletý. Tato strategie vyhledává atraktivní příležitosti na měnovém a komoditním trhu. Při kombinaci s jinou strategií umožní diverzifikovat své akciové portfolio a omezit tím i riziko. Předmětem obchodů jsou indexy, skupiny komodit (agrární, drahé kovy, průmyslové kovy, energie), ale i jednotlivé komodity a komoditní akcie. Dle doporučení lze u určitých obchodů využívat efekt finanční páky, a to oběma směry (long i short). Samozřejmostí je nastavování stop loss pokynů, které mají za cíl omezit riziko u všech realizovaných obchodů. U měnových párů je strategie nastavena na využívání střednědobých trendů. Investiční horizont je minimálně dvouletý. S touto strategií investují lidé, kteří očekávají nadprůměrné zhodnocení vložených prostředků a kteří jsou ochotni podstupovat také vyšší míru rizika. Strategie využívá krátkých spekulativních obchodů, včetně takových, které se realizují v průběhu jediného dne. Obchody staví na krátkých pohybech na akciových, komoditních a měnových trzích. Aktivně se využívá efektu finanční páky (knock out certifikáty, maržové obchody). Investiční horizont této strategie je minimálně jeden rok. Časový horizont držení jednotlivých pozic je velmi proměnlivý, od několika málo minut až po několik dní či týdnů, vždy s ohledem na aktuální situaci na trzích. ) ADOBE SYSTEMS CERTIFIKÁT NA DAX S PÁKOU 2 HOTOVOST ETF NA INDEX INDIE RIO TINTO HOTOVOST HOTOVOST 30 % SPEKULACE NA INDEXY SPEKULATIVNÍ AKCIOVÝ TITUL 25 % SOUTHWEST AIRLINES MICRON TECHNOLOGY ETF NA PRŮMYSLOVÉ KOVY 30 % 35 % ROPA BRENT 30 % SPEKULACE NA KOMODITY CYRRUS SI ÚČTUJE PODÍL NA ZISKU, AŽ KDYŽ RŮST PŘESÁHNE HODNOTU 6 6 % p. a. CYRRUS SI ÚČTUJE PODÍL NA ZISKU, AŽ KDYŽ RŮST PŘESÁHNE HODNOTU 8 % p. a. CYRRUS SI ÚČTUJE PODÍL NA ZISKU, AŽ KDYŽ RŮST PŘESÁHNE HODNOTU % p. a.

16 INFORMACE O SPOLEČNOSTI CYRRUS, a.s., je licencovaným obchodníkem s cennými papíry. Společnost byla založena v roce 1995 a v současné době je největší mimopražskou makléřskou společností. Je členem Burzy cenných papírů Praha a Frankfurt Stock Exchange Deutsche Börse. Dále poskytuje komplexní služby na kapitálových trzích soukromé i firemní klientele. Patří mezi nejvýznamnější české obchodníky s investičními certifikáty a zaměřuje se na burzovní obchody na pražské burze a zahraničních trzích především v Německu a USA. PROČ SE VYPLATÍ S NÁMI SPOLUPRACOVAT DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI ŠPIČKOVÝ ANALYTICKÝ SERVIS SLUŽBA OSOBNÍ MAKLÉŘ BEZPLATNÝ SERVIS VIP SEKCE PRO KLIENTY ŠIROKÉ SPEKTRUM INVESTIČNÍCH SLUŽEB: investiční strategie obchodování s akciemi maržové obchodování investiční certifikáty CENTRÁLA BRNO POBOČKA PRAHA POBOČKA ZLÍN POBOČKA OSTRAVA PLATINIUM Veveří 111, Brno ANDĚL PARK VCHOD B Radlická 14, Praha MAX 32 Jana Antonína Bati Zlín PROSPERITA PALACE Nádražní 213/ Ostrava Upozornění na rizika: Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Investice obsahují riziko kolísání hodnoty a návratnost původně investované částky není zaručena. O rizicích je klient informován ústně a písemně (součást smluvní dokumentace) před uzavřením smlouvy na poskytnutí vybrané investiční služby.

Jak mohu splnit svá očekávání

Jak mohu splnit svá očekávání Jak mohu splnit svá očekávání Investiční strategie SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Každý z nás má své specifické cíle, kterých může prostřednictvím investování dosáhnout. Pro někoho je důležité

Více

CO ZNAMENÁ CHYTRÉ INVESTOVÁNÍ VE STRATEGIÍCH CYRRUS?

CO ZNAMENÁ CHYTRÉ INVESTOVÁNÍ VE STRATEGIÍCH CYRRUS? CO ZNAMENÁ CHYTRÉ INVESTOVÁNÍ VE STRATEGIÍCH CYRRUS? Naše společnost patří mezi přední obchodníky s cennými papíry. Působíme na trhu od roku 1998, zažili jsme několik finančních krizí a přesně víme, co

Více

Jak splním svoje očekávání

Jak splním svoje očekávání Jak splním svoje očekávání Zlatá investice SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Proč investovat do zlata? Cena (USD) Vývoj ceny zlata v letech 2000 až 2012 Zdroj: Bloomberg Investice do zlata je

Více

Jak splním svoje očekávání

Jak splním svoje očekávání Jak splním svoje očekávání Správa portfolia SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Zákaznický majetek u společnosti CYRRUS dosahuje celkové výše 1,8 miliardy Kč. Z toho značná část je obhospodařována

Více

Jak mohu splnit svá očekávání

Jak mohu splnit svá očekávání Jak mohu splnit svá očekávání Obchodování s cennými papíry SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ CYRRUS vám umožní obchodovat s různými druhy investičních nástrojů především na burzách v Německu,

Více

Jak splním svoje očekávání

Jak splním svoje očekávání Jak splním svoje očekávání Přehled investičních nástrojů SPOLEHLIVÝ PARTNER PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ Každý máme svoje potřeby a sny závislé na prostředí, ve kterém žijeme, a životním období, ve kterém se

Více

Představujeme. Investiční služby CYRRUS

Představujeme. Investiční služby CYRRUS Představujeme Investiční služby CYRRUS Bojíte se začít investovat? Nemusíte Kdybychom neměli 20 let zkušeností, za sebou tisíce realizovaných transakcí, desítky vyzkoušených strategií a v týmu stovky profesionálů,

Více

Strukturované investiční instrumenty

Strukturované investiční instrumenty Ing. Martin Širůček, Ph.D. Strukturované investiční instrumenty Katedra financí a účetnictví sirucek.martin@svse.cz sirucek@gmail.com strana 2 Základní charakteristika finanční investiční instrumenty slučující

Více

Nechte starost o Vaše investice

Nechte starost o Vaše investice IKS INVESTIČNÍ MANAŽER Nechte starost o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT IKS INVESTIČNÍ MANAŽER IKS Investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

Diskontní certifikáty

Diskontní certifikáty V následujícím přehledu najdete aktuálně nakoupené produkty, kromě otevřených podílových fondů, na hlavní investiční platformě OCCAM CONSULT. Jsou seřazeny do skupin dle svých vlastností a investičních

Více

Otázka: Cenné papíry kapitálového trhu a burzy. Předmět: Ekonomie a bankovnictví. Přidal(a): Lenka CENNÉ PAPÍRY KAPITÁLOVÉHO TRHU

Otázka: Cenné papíry kapitálového trhu a burzy. Předmět: Ekonomie a bankovnictví. Přidal(a): Lenka CENNÉ PAPÍRY KAPITÁLOVÉHO TRHU Otázka: Cenné papíry kapitálového trhu a burzy Předmět: Ekonomie a bankovnictví Přidal(a): Lenka CENNÉ PAPÍRY KAPITÁLOVÉHO TRHU Jsou vydávány na dobu delší než 1 rok Stejně jako šeky a směnky mají zákonem

Více

Investiční dotazník. IČ/RČ : č. OP(pasu): platný do:

Investiční dotazník. IČ/RČ : č. OP(pasu): platný do: Investiční dotazník společnost: CYRRUS a.s. adresa: Veveří 111 (PLATINIUM), 616 00 Brno IČ: 63907020 tel.: 538 705 711; fax : 538 705 733; e-mail: info@cyrrus.cz Zapsaná v obchodním rejstříku oddíl B,

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

TEORETICKÉ PŘEDPOKLADY Garantovaných produktů

TEORETICKÉ PŘEDPOKLADY Garantovaných produktů TEORETICKÉ PŘEDPOKLADY Garantovaných produktů 1 Výnosově -rizikový profil Knockoutprodukty Warrants Výnosová-šance Garantované produkty Dluhopisy Diskontové produkty Airbag Bonus Indexové produkty Akciové

Více

AKCIÍ COLOSSEUM, A.S. RYZE ČESKÁ SPOLEČNOST JIŽ 17 LET NA TRHU BROKER ROKU 2014, 2013, 2012, 2011 BEST FUTURES BROKER 2015

AKCIÍ COLOSSEUM, A.S. RYZE ČESKÁ SPOLEČNOST JIŽ 17 LET NA TRHU BROKER ROKU 2014, 2013, 2012, 2011 BEST FUTURES BROKER 2015 COLOSSEUM, A.S. RYZE ČESKÁ SPOLEČNOST JIŽ 17 LET NA TRHU BROKER ROKU 2014, 2013, 2012, 2011 BEST FUTURES BROKER 2015 BEST ASSET MANAGEMENT COMPANY 2015 ŠIROKÉ PORTFOLIO PRODUKTŮ AKCIE, ETF, CERTIFIKÁTY

Více

Investiční dotazník. IČ/RČ : č. OP(pasu): platný do:

Investiční dotazník. IČ/RČ : č. OP(pasu): platný do: Investiční dotazník společnost: CYRRUS a.s. adresa: Veveří 111 (PLATINIUM), 616 00 Brno IČ: 63907020 tel.: 538 705 711; fax : 538 705 733; e-mail: info@cyrrus.cz Zapsaná v obchodním rejstříku oddíl B,

Více

Investiční dotazník. č. b. účtu: č. OP/pasu:

Investiční dotazník. č. b. účtu: č. OP/pasu: Investiční dotazník společnost: CYRRUS a.s. adresa: Veveří 111 (PLATINIUM), 616 00 Brno IČ: 63907020 tel.: 538 705 711; e-mail: info@cyrrus.cz Zapsaná v obchodním rejstříku oddíl B, vložka 3800, vedeného

Více

Investiční dotazník. ID_Strategie_01052014 1

Investiční dotazník. ID_Strategie_01052014 1 Investiční dotazník společnost: CYRRUS a.s. adresa: Veveří 111 (PLATINIUM), 616 00 Brno IČ: 63907020; zápis v OR vedeném Krajským soudem v Brně, B.3800 tel.: 538 705 711; fax : 538 705 733; e-mail: info@cyrrus.cz

Více

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH

FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH FOREX - INVESTICE - TRADING INOVATIVNÍ ZPŮSOB INVESTOVÁNÍ NA TRZÍCH 2 Bohatství je pro moudrého sluhou, pro hloupého pánem. Seneca Využívání algorytmického obchodování vzrostlo z pouhých 2 % v roce 2004

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění Kumulativ MAX II (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

Investiční horizont je minimálně 3 roky.

Investiční horizont je minimálně 3 roky. Amundi investiční manažer Nechte starosti o Vaše investice na profesionálech PŘEDSTAVUJEME PRODUKT AMUNDi investiční MANAŽER Amundi investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Prostředky

Více

Investiční dotazník. č. b. účtu: č. OP/pasu:

Investiční dotazník. č. b. účtu: č. OP/pasu: Investiční dotazník společnost: CYRRUS a.s. adresa: Veveří 111 (PLATINIUM), 616 00 Brno IČ: 63907020 tel.: 538 705 711; e-mail: info@cyrrus.cz Zapsaná v obchodním rejstříku oddíl B, vložka 3800, vedeného

Více

KAPITOLA 4: PENĚŽNÍ TRH

KAPITOLA 4: PENĚŽNÍ TRH KAPITOLA 4: PENĚŽNÍ TRH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 32. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 32. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze

Investiční bulletin. Vývoj investičních fondů. 37. týden. Týdenní verze Investiční bulletin Vývoj investičních fondů Týdenní verze 37. týden V investičním životním pojištění je ideálně spojeno pojištění s výhodnou investicí volných finančních prostředků. PERSPEKTIVA je vysoce

Více

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ. Jméno, Příjmení, titul. Bytem. Datum narození

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ. Jméno, Příjmení, titul. Bytem. Datum narození ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ Já, níže podepsaný Jméno, Příjmení, titul Bytem Datum narození tímto čestně prohlašuji: - že jsem byl před podpisem Komisionářské smlouvy, na základě které mně budou poskytovány investiční

Více

Obsah. Novinky v oblasti investičních produktů, aktuální kampaň. Investiční produkty v nabídce Volksbank

Obsah. Novinky v oblasti investičních produktů, aktuální kampaň. Investiční produkty v nabídce Volksbank SETKÁNÍ S MÉDII Marketing 16. října 2008, Botel Matylda, Praha Volksbank CZ, a.s. Obsah 2 Novinky v oblasti investičních produktů, aktuální kampaň prezentuje: Petr Žibřid, Marketing & Communication Investiční

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! Proč investovat s NN Investment Fondy? Partners? Na základě jedné smlouvy lze investovat

Více

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy

MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy MATERIÁL NA JEDNÁNÍ Zastupitelstva města Doksy Jednání zastupitelstva města dne: 2. 0. 206 Věc: Portfolio města Předkládá: Ing. Eva Burešová, starostka města Zpracoval (a): Ing. Pavinská, VFO MěÚ Doksy

Více

Investiční dotazník. 1) pro klienty obchodující s finančními deriváty a 2) pro klienty, kterým bude poskytováno investiční poradenství

Investiční dotazník. 1) pro klienty obchodující s finančními deriváty a 2) pro klienty, kterým bude poskytováno investiční poradenství Investiční dotazník 1) pro klienty obchodující s finančními deriváty a 2) pro klienty, kterým bude poskytováno investiční poradenství IDENTIFIKACE ZÁKAZNÍKA Jméno a příjmení / Společnost: Rodné číslo /

Více

Investiční dotazník BH Securities a.s. *** Identifikace zákazníka. %klient%

Investiční dotazník BH Securities a.s. *** Identifikace zákazníka. %klient% Investiční dotazník BH Securities a.s. Jméno a příjmení bo obchodní firma zákazníka: Rodné číslo bo identifikační číslo zákazníka: E-mail zákazníka: Telefon zákazníka: *** Identifikace zákazníka %klient%

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475068 Univerzální investiční řešení, které se přizpůsobí a reaguje na tržní změny za Vás. Doporučená délka investice 3 roky

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 1. Identifikace zákazníka. 2. Investiční cíle zákazníka. Jméno a příjmení / obchodní firma / název: RČ/IČ: bytem/sídlo:

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 1. Identifikace zákazníka. 2. Investiční cíle zákazníka. Jméno a příjmení / obchodní firma / název: RČ/IČ: bytem/sídlo: INVESTIČNÍ DOTAZNÍK Investiční dotazník je předkládán v souladu s ust. 15h a 15i zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů zákazníkovi společnosti B22 Finance

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -10. modul Investování a pasivní příjem

Finanční gramotnost pro SŠ -10. modul Investování a pasivní příjem Modul č. 10 Ing. Miroslav Škvára O investicích O investování likvidita výnosnost rizikovost Kam mám investovat? Mnoho začínajících investorů se ptá, kam je nejlepší investovat? Všichni investiční poradci

Více

Investování s NN Fondy je hračka

Investování s NN Fondy je hračka Investování s NN Fondy je hračka S aplikací NNinvestor můžete investovat kde chcete, kdy chcete, jednoduše a pohodlně! www.nnfondy.cz Proč investovat s NN Investment Partners? Na základě jedné smlouvy

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK - PRÁVNICKÁ OSOBA

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK - PRÁVNICKÁ OSOBA INVESTIČNÍ DOTAZNÍK - PRÁVNICKÁ OSOBA Zákazník Obchodní název IČO: CIF: Sídlo: Ulice: Obec: PSČ: Země: (dále též jen "Zákazník") UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., se sídlem Praha 4, Želetavská

Více

INVESTOR ZAČÁTEČNÍK OBSAH

INVESTOR ZAČÁTEČNÍK OBSAH INVESTOR ZAČÁTEČNÍK OBSAH Úvod Investor začátečník Život a finance Úspěch a bohatství Krysí závod Aktiva a pasiva Pasivní příjmy Druhy pasivních příjmů Pasivní příjmy a internet Ideální pasivní příjem

Více

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

6. února 2013. Účastnící tiskové konference. Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 6. února 2013 Účastnící tiskové konference Josef Beneš, předseda AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 1 Asset Management v roce 2012 CZK = 885 258 548 936 hodnota majetku k 31.12.2012 individuálně

Více

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s.

Souhrnná nabídka podílových fondů. Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Souhrnná nabídka podílových fondů Investiční kapitálové společnosti KB, a.s. Na základě Vašeho výběru si Vám dovolujeme blíže představit nabídků podílových fondů IKS a Amundi. V případě doplňujících dotazů

Více

Důchodová reforma = šance pro aktivní občany

Důchodová reforma = šance pro aktivní občany Důchodová reforma = šance pro aktivní občany 5.9.2012 Vydání 2012/09/05 Obsah Úvod - strana 1 Jak poznat dobrou firmu - strana 2 Pilíře důchodové reformy str. 3 Výhody a nevýhody II. A III. pilíře str.

Více

Členění termínových obchodů z hlediska jejich základních

Členění termínových obchodů z hlediska jejich základních Členění termínových obchodů z hlediska jejich základních vlastností a způsobů obchodovatelnosti TERMÍNOVÉ OBCHODY Neodvolatelné /tzv. pevné/ termínové obchody Termínové kontrakty typu forward a futures

Více

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 ZPRAVODAJ Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 Víte, jaký je Váš investiční profil? Naladíme vám investici přesně podle Vaší osobnosti. ÚVOD Váš investiční profil Milí čtenáři, v novém čísle našeho Zpravodaje

Více

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem.

Komoditní zajištěný fond. Odvažte se s minimálním rizikem. Komoditní zajištěný fond Odvažte se s minimálním rizikem. 4 DŮVODY PROČ INVESTOVAT do Komoditního zajištěného fondu 1 Jistota návratnost 105 % vložené investice Podstupujete minimální riziko - fond způsobem

Více

STRUKTUROVANÉ PRODUKTY. Karel Urbanovský, jaro 2012

STRUKTUROVANÉ PRODUKTY. Karel Urbanovský, jaro 2012 STRUKTUROVANÉ PRODUKTY Karel Urbanovský, jaro 2012 1 STRUKTUROVANÉ PRODUKTY Obecně SP Dělení SP Pákové produkty Investiční produkty Investiční certifikáty 2 STRUKTUROVANÉ PRODUKTY Trh moderních strukturovaných

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ KB PSA 1 - Popular Krátkodobá investice ISIN: CZ0008474491 Alternativa ke spořicím účtům, vhodný jako likviditní rezerva. Doporučená délka investice 2 roky+ Hodnota majetku (AUM) k 14.2.2019 405 517 568

Více

Klíčové informace pro investory

Klíčové informace pro investory Klíčové informace pro investory Tento dokument obsahuje klíčové informace pro investory o tomto fondu. Nejedná se o marketingový materiál. Tyto informace odpovídají zákonu o kolektivním investování a jejich

Více

Brožura pojistných fondů

Brožura pojistných fondů Brožura pojistných fondů Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1.

Více

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let

SCÉNAŘE VÝKONNOSTI Jednorázové pojistné 1 rok 10 let Název ho fondu: NOVIS ETF Akciový Pojistný Fond Jméno tvůrce produktu s investiční složkou: NOVIS pojišťovna (NOVIS Poisťovňa a.s.) Datum účinnosti brožury pojistných fondů 1. leden 2018. O jaký pojistný

Více

RELAX BONUS CERTIFIKÁT

RELAX BONUS CERTIFIKÁT RELAX BONUS CERTIFIKÁT NA AKCIE SPOLECNOSTÍ Ž ŽCEZ A.S., ERSTE BANK AG ZENTIVA A.S., KOMERCNÍ Ž BANKA A.S. WKN HV5ACZ VYUZIJTE ŠANCE NA 15 18 %* BONUS! Š CTYRI Ž Ž JEDNÍM TAHEM Přejete si atraktivní výnosový

Více

KB Konzervativní profil

KB Konzervativní profil KB Konzervativní profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472156 To nejlepší z konzervativního světa investic Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 1 336 364 603 CZK VÝKONNOST 1.2

Více

RELAX BONUS CERTIFIKÁT

RELAX BONUS CERTIFIKÁT RELAX BONUS CERTIFIKÁT NA AKCIE ŽCEZ A.S., ERSTE BANK AG, TELEFONICA O2 CZECH REPUBLIC, KOMERCNÍ Ž BANKA A.S. WKN HV5AGG VYUZIJTE ŠANCE NA 40 % BONUS! Š CTYRI Ž Ž JEDNÍM TAHEM Přejete si atraktivní výnosový

Více

Investování volných finančních prostředků

Investování volných finančních prostředků Investování volných finančních prostředků Rizika investování Lidský faktor Politická rizika Hospodářská rizika Měnová rizika Riziko likvidity Inflace Riziko poškození majetku Univerzální optimální investiční

Více

Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s.

Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Klíčové informace k účastnickým fondům Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. podle 134 a 135 zákona č. 427 z roku 2011 Aktuální Klíčové informace k účastnickým fondům jsou k dispozici na webu, www.pfcp.cz

Více

Fondy obchodované na burze

Fondy obchodované na burze Fondy obchodované na burze Definice Fondy obchodované na burze (ETF) jsou akcie fondu, které se obchodují jako kmenové akcie na akciové burze. ETF obecně tvoří koš cenných papírů (např. koš akcií), který

Více

HIGH-FREQUENCY TRADING

HIGH-FREQUENCY TRADING HIGH-FREQUENCY TRADING Představení Vysokofrekvenční obchodování je alternativním způsobem správy kapitálu na globálních finančních trzích. Je tu pro investory, kteří hledají možnosti diverzifikace pro

Více

Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji

Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Informace o rizicích souvisejících s obchodováním s investičními nástroji Obchody s investičními nástroji jsou nejen příležitostí

Více

Investiční principy, kterým věříme a které využíváme při individuálním hodnotovém investičním poradenství

Investiční principy, kterým věříme a které využíváme při individuálním hodnotovém investičním poradenství Investiční principy, kterým věříme a které využíváme při individuálním hodnotovém investičním poradenství J a ro s l av H l av i c a, č e r ve n e c 2 0 1 4 V následující prezentaci se seznámíte s našimi

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 1. Obecné informace

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 1. Obecné informace INVESTIČNÍ DOTAZNÍK 1. Obecné informace (a) (b) (c) (d) Banka předkládá tento Investiční dotazník Klientovi za účelem kvalifikovaného poskytování Investičních služeb Bankou. Poskytnuté informace bude Banka

Více

Rychlý průvodce finančním trhem

Rychlý průvodce finančním trhem Rychlý průvodce finančním trhem www.highsky.cz Trh Forex Z hlediska objemu transakcí je forexový trh největší na světě (decentralizovaný trh s denním objemem 4 biliony USD) Denní objem trhu je zhruba 16x

Více

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Fakulta ekonomických studií Katedra financí a finančních služeb Navazující magisterské studium kombinované Bankovnictví ZS 2011 Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Struktura nabídky

Více

Amundi CR Dluhopisový PLUS

Amundi CR Dluhopisový PLUS Amundi CR Dluhopisový PLUS Dluhopisový fond ISIN: CZ0008471976 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se dluhopisových trhů Doporučená délka investice 3 roky

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 2. Investiční cíle zákazníka. 1. Identifikace zákazníka. Jméno, příjmení/obchodní firma/ název: RČ/IČ: Bydliště/sídlo:

INVESTIČNÍ DOTAZNÍK. 2. Investiční cíle zákazníka. 1. Identifikace zákazníka. Jméno, příjmení/obchodní firma/ název: RČ/IČ: Bydliště/sídlo: INVESTIČNÍ DOTAZNÍK Investiční dotazník je předkládán v souladu s ust. 15h a 15i zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů zákazníkovi společnosti IMPERIUM FINANCE

Více

Investiční dotazník pro zákazníky

Investiční dotazník pro zákazníky Investiční dotazník pro zákazníky IDENTIFIKACE ZÁKAZNÍKA 1 Jméno a příjmení / Společnost: Rodné číslo / IČO: Trvalé bydliště / Sídlo: Vážená paní, vážený pa, v souladu se směrnicí Evropského parlamentu

Více

Investiční dotazník. Jméno a příjmení / Společnost. Rodné číslo / IČ. Trvalé bydliště / Sídlo: Klientské číslo

Investiční dotazník. Jméno a příjmení / Společnost. Rodné číslo / IČ. Trvalé bydliště / Sídlo: Klientské číslo Investiční dotazník Společnost HV Private Investment Trust, a.s. (dále jen Společnost ) je v souladu s platnou legislativou jako investiční zprostředkovatel povinna vyžadovat od zákazníků informace o jejich

Více

Pojistná plnění Neexistují.

Pojistná plnění Neexistují. SDĚLENÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ Účel Tento dokument Vám poskytne klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o propagační materiál. Poskytnutí těchto informací vyžaduje zákon, aby Vám pomohly

Více

Jak se bránit rizikům při investování? Alena Zelinková Jan D. Kabelka

Jak se bránit rizikům při investování? Alena Zelinková Jan D. Kabelka Jak se bránit rizikům při investování? Alena Zelinková Jan D. Kabelka Obsah Co je riziko? Rizika dluhových instrumentů Rizika akciových trhů Jak s nimi pracovat? Co je riziko? Riziku se nelze vyhnout!

Více

DEVIZOVÝ TRH, ROVNĚŽ NAZÝVANÝ FOREX, FX TRH NEBO MĚNOVÝ TRH, JE CELOSVĚTOVÝ FINANČNÍ TRH, NA NĚMŽ SE PROVÁDĚJÍ OBCHODY VE VŠECH SVĚTOVÝCH MĚNÁCH.

DEVIZOVÝ TRH, ROVNĚŽ NAZÝVANÝ FOREX, FX TRH NEBO MĚNOVÝ TRH, JE CELOSVĚTOVÝ FINANČNÍ TRH, NA NĚMŽ SE PROVÁDĚJÍ OBCHODY VE VŠECH SVĚTOVÝCH MĚNÁCH. DEVIZOVÝ TRH, ROVNĚŽ NAZÝVANÝ FOREX, FX TRH NEBO MĚNOVÝ TRH, JE CELOSVĚTOVÝ FINANČNÍ TRH, NA NĚMŽ SE PROVÁDĚJÍ OBCHODY VE VŠECH SVĚTOVÝCH MĚNÁCH. JEDNÁ SE O MEZINÁRODNÍ TRH, KTERÝ NEMÁ JEDNO PEVNÉ TRŽNÍ

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61%

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61% DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let VÝKONNOST 1.1 1.05 1 0.95 0.9 0.85 0.8

Více

Pojistná plnění Neexistují.

Pojistná plnění Neexistují. SDĚLENÍ KLÍČOVÝCH INFORMACÍ Účel Tento dokument Vám poskytne klíčové informace o tomto investičním produktu. Nejedná se o propagační materiál. Poskytnutí těchto informací vyžaduje zákon, aby Vám pomohly

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a %

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a % DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let+ VÝKONNOST 1.04 1.03 1.02 1.01 1 0.99

Více

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475555 Alternativa ke spořicímu účtu. Nejbezpečnější a nejlikvidnější komponenta správy aktiv BRICK. Doporučená délka investice 1

Více

KB Absolutních výnosů

KB Absolutních výnosů KB Absolutních výnosů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008473543 Vydělávejte za každého počasí Doporučená délka investice 18 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 4 298 679 365 CZK VÝKONNOST 1.06 1.04

Více

Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým

Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým KB Profilové fondy Představujeme KB Profilové fondy představují jednoduché investiční řešení pro začínající i zkušenější investory. Nabídka obsahuje čtyři základní profily, které odpovídají typickým charakteristickým

Více

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT

Účastnící tiskové konference. Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT 11. února 2014 Účastnící tiskové konference Jan Vedral, místopředseda AKAT Jan Kabelka, člen Výkonného výboru AKAT Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT Asset Management v roce 2013 CZK = 975 059 686

Více

JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT NA KAPITÁLOVÝCH TRZÍCH

JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT NA KAPITÁLOVÝCH TRZÍCH JAK ÚSPĚŠNĚ OBCHODOVAT NA KAPITÁLOVÝCH TRZÍCH OBCHODUJTE BEZ HRANIC Jako náš klient máte přístup na největší burzy světa. Můžete tak investovat do široké škály investičních nástrojů a derivátů. Díky tomu

Více

Statuty NOVIS pojistných fondů

Statuty NOVIS pojistných fondů Statuty NOVIS pojistných fondů Statut NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811

Více

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s.

Důvodová zpráva. Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. Důvodová zpráva Správu aktiv města Jablonce nad Nisou vykonává na základě uzavřené smlouvy společnost J&T Banka, a.s. V únoru byla správcem inkasována odměna za správu roku 2018 ve výši 462 914,97 Kč a

Více

Investiční dotazník. č. OP/pasu:

Investiční dotazník. č. OP/pasu: společnost: CYRRUS a.s. sídlo: Veveří 111 (PLATINIUM), 616 00 Brno IČ: 63907020 tel.: 538 705 711; fax : 538 705 733; e-mail: info@cyrrus.cz; www.cyrrus.cz Společnost zapsaná v obchodním rejstříku oddíl

Více

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE KONZERVATIVNÍ STRATEGIE Hlavním cílem je dodat Vašim úsporám potřebnou dynamiku a dosáhnout zhodnocení nad úrovní inflace. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 2 % až 5 % Doporučená délka investice 3

Více

PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY

PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY RIZIKO A HORIZONT URČUJÍ NÁSTROJE A TECHNIKU Rizikový profil Investiční horizont Technika Aktiva Dynamický Balancovaný Konzervativní Dlouhodobý -roky

Více

Akciové trhy v roce 2012

Akciové trhy v roce 2012 Akciové trhy v roce 2012 Český akciový trh 14 titulů v segmentu SPAD, likvidita je koncentrovaná na pět titulů (ČEZ, Erste, KB, Tef ČR, NWR), ale zde dalších 4-5 titulů s dostatečnou likviditou Defenzivní

Více

Současná teorie finančních služeb cvičení č. 1. 1. Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich interpretace

Současná teorie finančních služeb cvičení č. 1. 1. Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich interpretace Současná teorie finančních služeb cvičení č. 1 1. Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich interpretace Úvod do teorií finančních služeb rekapitulace základních pojmů a jejich

Více

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Předmětem tohoto materiálu je popis investičních služeb poskytovaných ATLANTIK finanční trhy, a.s. (dále jen Obchodník ), investičních

Více

BH Securities, a.s. MS Top Český Bonus CZK

BH Securities, a.s. MS Top Český Bonus CZK BH Securities, a.s. MS Top Český Bonus CZK Obsah 1. Popis produktu 3 2. Podkladová aktiva 4 3. Ilustrační příklad 5 4. Funkcionalita 6 5. Výhody a rizika 7 6. Charakteristika produktu 8 7. Kontakty 9 2

Více

Příloha k prezentaci BRODIS hodnotový OPFKI QIIS

Příloha k prezentaci BRODIS hodnotový OPFKI QIIS Příloha k prezentaci BRODIS hodnotový OPFKI QIIS V následující prezentaci se seznámíme s investičními principy, kterým věříme a na základě kterých jsme si nechali vytvořit BRODIS hodnotový OPFKI. Tyto

Více

Finanční deriváty II.

Finanční deriváty II. Ing. Martin Širůček, Ph.D. Katedra financí a účetnictví sirucek.martin@svse.cz sirucek@gmail.com Finanční deriváty II. strana 2 Obsah přednášky Princip opcí Druhy opcí Cena opce a spekulační efekt Kurzovní

Více

Investiční dotazník. Investiční dotazník

Investiční dotazník. Investiční dotazník Investiční dotazník Společnost HV Private Investment Trust, a.s. (dále jen Společnost ) je v souladu s platnou legislativou jako investiční zprostředkovatel povinna vyžadovat od zákazníků informace o jejich

Více

Exkluzivní řešení pro Vaše investice v UniCredit Private Banking. Moje investice o krok napřed.

Exkluzivní řešení pro Vaše investice v UniCredit Private Banking. Moje investice o krok napřed. Exkluzivní řešení pro Vaše investice v UniCredit Private Banking Moje investice o krok napřed. Budoucnost Vašich investic začíná dnes mynext představuje novou generaci komplexního řešení Vašich investic

Více

Technická Analýza Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long.

Technická Analýza Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long. Fio banka, a.s. Fio Technická Analýza Alcoa 24.10.2011 Aktualizace doporučení obnovení nákupního doporučení long. Vývoj akcií Alcoa (AA) v rámci minulého doporučení došel bohužel dále než měl a došlo na

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Vyvážený profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472149 To nejlepší z akciového a dluhopisového trhu. Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 19.12.2018 680 004 355 CZK VÝKONNOST 1.2 1.15

Více

Zhodnocení postoje k riziku u českých investorů do fondů kolektivního investování

Zhodnocení postoje k riziku u českých investorů do fondů kolektivního investování Zhodnocení postoje k riziku u českých investorů do fondů kolektivního investování Kateřina Kořená, Karel Kořený 1 Abstrakt Příspěvek hodnotí postoj českých investorů k riziku z hlediska jejich investování

Více

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473725 Alternativa ke spořicímu účtu, likviditní rezerva Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 12.12.2018 6 584

Více

Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích

Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích Informace o investičních nástrojích a souvisejících rizicích V případě, že se prostřednictvím Roklenu rozhodnete investovat do investičních nástrojů, je nezbytné, abyste rozuměli níže uvedeným rizikům,

Více

Amundi CR Balancovaný - dynamický

Amundi CR Balancovaný - dynamický Amundi CR Balancovaný - dynamický Smíšený fond ISIN: CZ0008471968 Investice do českých akcií a dluhopsiů kombinovaná s akciemi firem ze střední a východní Evropy. Doporučená délka investice 5 let Hodnota

Více

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související

Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Stránka 1 z 5 Investiční služby, Investiční nástroje a rizika s nimi související Předmětem tohoto materiálu je popis investičních služeb

Více