Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2015"

Transkript

1 Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2015 Název : Sídlo : Právní forma : Předmět činnosti: Mikroregion Kahan dso Hutní osada 14, Zastávka Dobrovolný svazek obcí Rozvoj mikroregionu, koordinace významných akcí, propagace svazku a jeho území, ochrana životního prostředí Členské obce : Babice u Rosic, Kratochvilka, Lukovany, Neslovice, městys Ostrovačice, Příbram na Moravě, město Rosice, Říčany, Tetčice, Újezd u Rosic, Vysoké Popovice, Zakřany, Zastávka, město Zbýšov. Identifikační číslo :

2 Organizační struktura k 31. prosinci 2015 Adresa IČO starosta kontakt Babice u Rosic tel.: Náves 14 OO Vladimír BLAŽEJOVSKÝ mob.: Zastávka starosta@babiceurosic.cz Lukovany tel.: č.70 OO282O31 Jan VYHNALÍK mob.: Zastávka starosta@lukovany.cz Neslovice tel Hlavní 14 OO Ing. Jakub KOKOLIA mob % Příbram na Moravě tel.: č.33 OO Rostislav TRTILEK mob.: Zastávka obec@pribramnamorave.cz Rosice tel.: Palackého nám.13 OO Bc. Petr ŽENOŽIČKA mob.: Mgr.Jaroslav SVĚTlÍK mail.: radnice@mesto.rosice.cz, Tetčice tel.: Palackého Ing. Soňa ŠTOSSOVÁ Ph.D. obec@tetcice.cz mob Vysoké Popovice tel.: č.35 OO Jan PELC mob.: Zastávka obec@vysoke-popovice.cz Zakřany tel.: č.70 OO28288O Milan VEVERKA mob Zastávka starosta@zakrany.cz Zastávka tel.: Hutní osada 14 OO RNDr. Petr POSPÍŠIL mob.: starosta@zastavka.cz Zbýšov tel.: Masarykova 248 OO Vratislav ŠIROKÝ mob.: starosta@mestozbysov.cz Obec Kratochvilka tel.: Kratochvilka č.7 OO Ing. František MALÝ mob. : Ivančice obec@kratochvilka.cz Obec Říčany tel.: Náměstí Osvobození 340 OO Ing. Jan STUDENÝ mob.: Říčany starosta@ricanyubrna.cz Městys Ostrovačice tel.: Náměstí Viléma Mrštíka 54 OO Ing. Tomáš KVARDA , mistostarosta@ostrovacice.eu Ostrovačice Ing. Tomáš HÁJEK mob.: ,info@ostrovacice.eu Újezd u Rosic tel č.111 OO Milan DOBROVOLNÝ mob. : Zastávka info@ujezdurosic.cz

3 Mikroregion IČO předseda MR Kahan 71214O38 RNDr. Petr POSPÍŠIL manažer MR ING. Jaroslav BOHANES tel.: Zastávka mob.: Hutní osada 14 manazer@mikroregionkahan.cz správní výbor MR RNDr. Petr POSPÍŠIL Vratislav ŠIROKÝ BC. Petr ŽENOŽIČKA Revizní komise Vladimír BLAŽEJOVSKÝ Jan VYHNALÍK Jan PELC Mikroregion Kahan dso je v rámci možností zafinancování z vlastní zdrojů značně limitován, takže se v návaznosti na současnou strukturu a současné možnosti finančních zdrojů v Jihomoravském kraji (dotační tituly, grantová schémata) musel hodně orientovat na možnosti financování z jiných OP. Vyhodnocení dosavadního postupu využití možností řešení problémů mikroregionu prostřednictvím tvorby a realizace společných projektů se stalo východiskem pro návrh sady opatření na zvýšení absorpční kapacity Mikroregionu Kahan dso KOMENTÁŘ K VLASTNÍMU HOSPODAŘENÍ DSO ZA ROK 2015 Účetní jednotka v roce 2015 účtovala podle zákona č. 563/91 Sb., o účetnictví, v platném znění vyhlášky č. 410/09 Sb., ve znění pozdějších předpisů ČÚS v platném znění Dále se účetní jednotka rovněž řídila metodickými pokyny JMK. Dle 7 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v roce 2015 nenastala žádná skutečnost pro použití nových účetních metod, nebyly měněny způsoby oceňování. Účetní jednotka neúčtuje o zásobách. Dle 19 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, nenastaly za období počínající koncem rozvahového dne do okamžiku sestavení účetní závěrky žádné skutečnosti, jejichž důsledky by měnily finanční situaci účetní jednotky. V roce 2012 bylo zahájeno proúčtování odpisů na stranu MD účtu 551-Odpisy dlouhodobého majetku se souvztažným zápisem na stranu D příslušného účtu skupiny 07,08 Oprávky k dlouhodobému majetku. V případě dlouhodobého majetku, který je odpisován a byl pořízen zcela nebo částečně z investičního transferu bylo účtováno o časovém rozlišení přijatého investičního transferu na stranu MD účtu 403 Transfery na pořízení dlouhodobého majetku se souvztažným zápisem na stranu D účtu 67-Výnosy z transferů. V roce 2015 se odpisy provádějí a účtují 1x ročně a to k daného roku. V roce 2015 byla zrušena 5% zbytková hodnota majetku a doba odepisování byla prodloužena na 15 let.

4 Finanční hospodaření Mikroregionu Kahan dso probíhalo v roce 2015 na základě schváleného rozpočtu. Mikroregion Kahan dso prováděl pravidelná rozpočtová opatření, která vycházela z aktuálních potřeb dso a změn ve struktuře příjmů a výdajů. Ve vývoji finančního hospodaření Mikroregionu Kahan nedošlo v roce 2015 k neočekávaným výkyvům, stejně jako nebyly činěny zásadní organizační a metodické změny, které by ovlivnily finanční hospodaření mikroregionu v roce V roce 2015 vznikl záporný výsledek hospodaření Mikroregionu Kahan dso ve výši - 40.tis.Kč (dle Výkazu zisku a ztrát). Výsledky dosažené v příjmové a výdajové části rozpočtu v roce 2015(dle výkazu FIN 2-12M) : Část příjmová byla tvořena příspěvky od obcí ve výši 863.tis.Kč, dotacemi z rozpočtu Jihomoravského kraje ve výši 145.tis.Kč, finanční příspěvek z programu přeshraniční spolupráce ve výši 409.tis.Kč finančního příspěvku dle smlouvy o vzájemné spolupráci se Svazem měst a obcí ČR ve výši 916.tis.Kč, příjmy z poskytování služeb ve výši 396.tis.Kč, dar z nadace ČEZ ve výši 400.tis.Kč, úroků z běžného účtu ve výši 1.tis.Kč, převody z rozpočtových účtů 300.tis.Kč. Mikroregion Kahan dso neuzavřel v roce 2015 žádnou smlouvu o půjčce nebo úvěru. Ve výdajové části byla pozornost věnována jako v předchozím roce podpoře cestovního ruchu, zpracování a aktualizaci strategických rozvojových dokumentů v mikroregionu. Byl realizován a dokončen projekt ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR Výdaje v roce 2015 činily tis.Kč. Čerpání prostředků ze státního rozpočtu a rozpočtů kraje probíhalo v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí těchto finančních prostředků a byl tak naplněn účel, ke kterému byly tyto finanční prostředky poskytnuty. Dlouhodobý majetek Dlouhodobý nehmotný majetek Ve výkazech je uveden ostatní dlouhodobý nehmotný majetek v pořizovací hodnotě tis.kč tis.kč- Integrovaný projekt z roku 2006 a 256 tis.kč- Studie Renovace dolu Simson.z roku tis.kčproj.dokumentace cyklostezky z roku Dále je vykázán drobný dlouhodobý nehmotný majetek v hodnotě 71 tis.kč. Dlouhodobý hmotný majetek Ve výkazech je uveden soubor movitých věcí v hodnotě 428 tis.kč tis.kč (cyklotrasa), 58 tis.kč (stan s potiskem), 120 tis.kč (prvky fittnes na cyklostezce) a drobný dlouhodobý hmotný majetek v pořizovací hodnotě tis.kč.

5 Číslo Název Poř.cena tis.kč Datum pořízení 1 Datavideoprojektor 20, x Inf.reliéfní mapa á 34,39 tis. 550, x Inf.tabule význ.míst á 15 tis. 300, Tiskárna 7, Stojan X-stand 5, Stojan X-stand 8, Stojan X-stand 25, Reklamní stojan ČEZ 13x6,4 tis. 84, Notebook EX , PC stolek 1, Židle 1, ZZ stojan 6, Tablo-informační 16, Odpočívadlo Stezky per. 36, Tabule MP přeshran.spolupráce 5, Altánek s posezením 30, Koš 13, Fitness Pull down trainer 40, Odpočívadlo+stůl 31, Notebook 20, Mobilní telefon LG 5, Celkem 1 236,- Pohledávky a závazky Závazky z obchodního styku společnost nemá. Pohledávky ve výši 65,- tis. Kč jsou za členskými obcemi, které budou zaplaceny v lednu Bankovní úvěry společnost nemá. Půjčky společnost nemá. Společnosti není známa žádná významná událost, ke které by došlo po dni účetní závěrky a která by mohla mít vliv na údaje uvedené v této zprávě.

6 Realizované projekty v roce 2015 KÚ JmK - Dotační individuální dotace Zdravé obce, města, mikroregiony 2015". Cílem dotačního programu byla podpora aktivit směřujících k podpoře zdraví, kvality života, udržitelného rozvoje a zapojování veřejnosti do věcí veřejných vedoucí ke zvyšování kvality veřejné správy. Mikroregion Kahan dso se zaměřil v roce 2015 na zdraví a životní styl spoluobčanů v regionu a zajistil pro všechny věkové kategorie v rámci Dne Zdraví a Hornického dne v Zastávce měření rizikových faktorů : cholesterol, glukóza, výběrově triglyceridy v kapce krve, CO ve vydechovaném vzduchu a karboxyhemoglobin, měření tlaku, tepu, tuku, odborné poradenství ve výživě, vše včetně vyhodnocení. Pro všechny věkové kategorie byl připraven velmi kvalitní program.. Dotace neinvestiční ve výši ,- Kč Celkové výdaje ,- Kč - Dotační individuální dotace Prezentace regionu 2015 Obsahem projektu byla propagace regionu a to formou, která je moderní, všem přístupná. Nové trendy táhnou a chtějí prostřednictvím profesionálního nástroje na webu i v mobilu přiblížit své turistické příležitosti a služby. Finanční dotace neinvestiční z rozpočtu JMK ve výši ,00 Kč, kterou Mikroregion Kahan dso obdržel dle Smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu JmK č /15/OKH. Dotace neinvestiční ve výši ,- Kč. Celkové výdaje ,- Kč - Dotační individuální dotace. Účelová neinvestiční finanční podpora z rozpočtu kraje, akce RIC Zastávka, MPŽ a Regionální úzkorozchodná železnice Zbýšov-Zastávka - Trať Permoníků - I.etapa. V rámci tohoto projektu byla KÚ JMK poskytnuta finanční podpora ve výši ,-Kč. Byla uzavřena smlouva o poskytnutí dotačního poradenství a technicko-organizační pomoci při přípravě a realizaci projektu s AQE advisor,a.s. na technicko-organizační pomoc při zajištění jednání s potenciálními zahraničními zájemci o vstup do projektu, anebo o jeho podporu. Mikroregion Kahan dso navázal s podporou odborných útvarů Krajského úřadu Jihomoravského kraje kontakt s odborníky švýcarských drah, kteří se specializují na podporu obdobných projektů jako je Trať Permoníků Předmětem projektu jsou aktivity vedoucí k propojení a rozvoji Muzea průmyslových železnic, Regionální úzkorozchodné trati a Regionálního informačního centra v zájmu jednotného postupu, využití dotačních možností a podpory při budování nejvýznamnější turistické a návštěvnické aktivity v Mikroregionu Kahan dso. Součástí projektu byla rovněž příprava a odborné konzultace s dotační poradenskou agenturou a zahraničními specialisty na úzkorozchodné železnice ze Švýcarska. Projekt byl jednou z klíčových aktivit pro rozvoj Mikroregionu Kahan dso, má přímou návaznost na strategii Mikroregionu. Komplex MPŽ, RUŽ a RIC hlavním prvkem návštěvnické struktury a jedním ze zásadních prvků rozvoje mikroregionu. Finanční dotace neinvestiční z rozpočtu JMK ve výši ,00 Kč, kterou Mikroregion Kahan dso obdržel dle Smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu JmK č /15/OKH Dotace neinvestiční ve výši Celkové výdaje ,-Kč ,-Kč

7 Ve spolupráci se SMO ČR byl realizován Projekt Obce sobě V prosinci 2013 se Mikroregion Kahan připojil k projektu Svazu měst a obcí České republiky Obce sobě - Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Číslo projektu CZ.1.04/4.1.00/B Základním cílem tohoto projektu bylo přispět analýzám a projektům směřujícím k posílení a rozvoji meziobecní spolupráce, zejména v oblastech - školství - sociální oblasti - odpadech a nakládání s nimi - v oblasti bezpečnosti V rámci vlastní realizace projektu se MR Kahan dso rozšířil počet zaměstnanců o 8. Projekt realizoval na daném území projektový tým v počtu devíti lidí. Doba trvání od 1. května 2013 do 30. května 2015 Přímá finanční podpora do jednotlivých území až 2,5 mil. Kč V rámci tohoto projektu se zpracovával v území ORP Rosice Strategický dokument, což je závazně daný materiál, které v první (analytické) části sbírá data a analyzuje podle závazné struktury dané území ORP Rosice ve výše uvedených oblastech, a v druhé (návrhové části nastiňuje a navrhuje základní aktivity, cíle a indikátory pro sledování rozvoje území v navržených cílech a oblastech. Dokumenty zpracovával tým složený zejména z pracovníků MěÚ Rosice a odborníků na dané oblasti. V rámci projektu Obce sobě probíhají setkání starostů všech obcí v okruhu působnosti ORP Rosice, tento projekt se stal trvalou součástí shromáždění starostů Mikroregionu Kahan dso. Dokument má povahu strategického materiálu, který bude využívaný při dotačních žádostech z programového období a poskytne obcím z okruhu ORP Rosice vyčerpávající datovou základnu ve výše uvedených oblastech. Multiplikačním efektem je kromě vlastního dokumentu a dat v něm také úspora vlastních zdrojů Mikroregionu Kahan. Tento projekt byl Dodatkem smlouvy prodloužen o pět měsíců. Dodatek byl koncipován pro 2 úvazky, které lze dělit, přičemž jeden je určen pro koordinátora (koordinátory) a jeden pro tematické experty. Dodatek se týkal období 06-10/2015. Projekt řešil pět aktivit, které vzešly z požadavků starostů obcí ORP Rosice. - KPSS a způsob jeho financování/spolufinancování, Sociální služby a způsob jejich financování/spolufinancování - Regionální policie - Administrativní podpora malých obcí ve vybraných okruzích - Podpora separace odpadů - Programy pro seniory, Univerzita třetího věku Podpora Nadace ČEZ V roce 2015 došlo ke změně formy podpory od ČEZ. Podpora formou reklamního sponzoringu od ČEZ je zaměněna na podporu formou darů prostřednictvím Nadace ČEZ. Proto byla podána žádost o nadační příspěvek od Nadace ČEZ (grant.řízení Podpora regionů) V roce 2015 bylo každý měsíc zpracováno (natočeno a sestříháno) TV Zpravodajství Mikroregionu Kahan dso v rozsahu 30 min. jako kvalitní vyvážený televizní pořad. Obsahem jednoho TV Zpravodajství byly : -reportáže na dané téma z akcí ( kulturních, sportovních nebo společenských) pořádaných mikroregionem nebo členskými obcemi mikroregionu včetně rozhovorů s účastníky - pozvánky, rubriky na připravované akce v dalším měsíci (kalendář akcí) - reklamní spoty apod. Dotace neinvestiční ve výši ,- Kč. Celkové výdaje ,- Kč

8 Plán akcí Mikroregionu Kahan dso realizovaných v roce 2015 mimo Projektový zásobník Strategie Mikroregionu Kahan dso na roky V rámci podpory významných partnerů a prostředků MR Kahan dso zrealizovat. - Provoz webových stránek mikroregionu po - Vydávání propagačních a informačních tiskovin a zpravodajů -informace o vybraných kulturních, společenských a sportovních akcích pořádaných v členských obcích mikroregionu - Výrobu a prezentaci TV Zpravodajství v pravidelném měsíčním cyklu - Finančně podpořil min.10 akcí konaných v členských obcích mikroregionu (tradiční akce) - Divadelní představení pro všechny MŠ v mikroregionu (účast cca 300 dětí) - Tradiční setkání seniorů z mikroregionu v Babicích u Rosic - Hornický den a Vše pro zdraví a zdravý životní styl - Zastávka, Guláš fest a pivní festival Babice u Rosic, Dny otevřených dveří MPŽ Zbýšov - Talentovou soutěž pro ZŠ mikroregionu - Finanční podpora kina Panorama Rosice MR Kahan dso v roce 2015 dále zabezpečil : Vypracování a aktualizace základních dokumentů MR Kahan dso Vedení účtů a účetnictví MR Kahan dso včetně samostatného účtu pro účely financování projektů Zajištění auditora a vypracování auditu hospodaření MR Kahan 2 x ročně Evidenci přijaté pošty MR Kahan dso Zpracovávání běžné agendy MR Kahan dso, inventarizace, revize hospodaření Průběžné předkládání žádostí na získání dotací dotovaných z EU, ministerstev, nadací, MAS a KrÚ JMK Zpracování závěrečné a průběžné zprávy k realizovaným projektům Zpracování objednávek Zajištění koordinace činnosti Klubu důchodců v členských obcích MR Kahan dso při společenských akcích pod hlavičkou MR Kahan dso Pravidelné zasedání správního výboru a VS MR Kahan dso (10x) Výjezdní zasedání VS MR Kahan dso (2x) Zajištění výroby a opravy propagačních cedulí a materiálů MR Kahan dso pro členské obce a partnerské organizace Vedení a aktualizace dynamických internetových stránek MR Kahan dso Zpracování filmového Zpravodajství z MR Kahan dso (měsíčně) Vydávání Informační letáku jaro, léto, podzim, zima 2015 Zajistil podání projektů a jejich realizace z rozpočtu JmK KÚ v roce 2015 podpora MAS Brána Brněnska, z.s. podpora ZŠ a MŠ v regionu v Zastávce dne Zpracoval PM Ing. Jaroslav Bohanes předseda RNDr. Petr Pospíšil

Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2016

Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2016 Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2016 Název : Sídlo : Právní forma : Předmět činnosti: Mikroregion Kahan dso Hutní osada 14, 664 84 Zastávka Dobrovolný svazek obcí Rozvoj mikroregionu, koordinace

Více

Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2017

Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2017 Roční zpráva Mikroregionu Kahan dso za rok 2017 Název : Sídlo : Právní forma : Předmět činnosti: Mikroregion Kahan dso Hutní osada 14, 664 84 Zastávka Dobrovolný svazek obcí Rozvoj mikroregionu, koordinace

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO MIKROREGION KAHAN DSO, Hutní osada 14, Zastávka, 664 84 tel. : + 420 546 429 048, mob. : + 420 602 126 391 fax : + 420 546 411 041 internet : www.mikroregionkahan.cz, manazer@mikroregionkahan.cz ZÁPIS

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO MIKROREGION KAHAN DSO, Hutní osada 14, Zastávka, 664 84 tel. : + 420 546 429 048, mob. : + 420 602 126 391 fax : + 420 546 411 041 internet : www.mikroregionkahan.cz, manazer@mikroregionkahan.cz ZÁPIS

Více

WWW.MIKROREGIONKAHAN.CZ Hutni osada 14 664 84, Zastavka Tel.: +420 546 429 048 Fax: +420 546 429 048 E-mail: manazer@mikroregionkahan.

WWW.MIKROREGIONKAHAN.CZ Hutni osada 14 664 84, Zastavka Tel.: +420 546 429 048 Fax: +420 546 429 048 E-mail: manazer@mikroregionkahan. WWW.MIKROREGIONKAHAN.CZ Hutni osada 14 664 84, Zastavka Tel.: +420 546 429 048 Fax: +420 546 429 048 E-mail: manazer@mikroregionkahan.cz Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kahan byl založen v roce 2000

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO. Datum konání : 05.02.2015 Místo konání : Ostrovačice Doba jednání : 10.00 12.00 hod.

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO. Datum konání : 05.02.2015 Místo konání : Ostrovačice Doba jednání : 10.00 12.00 hod. MIKROREGION KAHAN DSO, Hutní osada 14, Zastávka, 664 84 tel. : + 420 546 429 048, mob. : + 420 602 126 391 fax : + 420 546 411 041 internet : www.mikroregionkahan.cz, manazer@mikroregionkahan.cz ZÁPIS

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO. Datum konání : 05.03.2015 Místo konání : Újezd u Rosic Doba jednání : 10.00 12.00 hod.

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO. Datum konání : 05.03.2015 Místo konání : Újezd u Rosic Doba jednání : 10.00 12.00 hod. MIKROREGION KAHAN DSO, Hutní osada 14, Zastávka, 664 84 tel. : + 420 546 429 048, mob. : + 420 602 126 391 fax : + 420 546 411 041 internet : www.mikroregionkahan.cz, manazer@mikroregionkahan.cz ZÁPIS

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉHO SHROMÁŽDĚNÍ MIKROREGIONU KAHAN DSO MIKROREGION KAHAN DSO, Hutní osada 14, Zastávka, 664 84 tel. : + 420 546 429 048, mob. : + 420 602 126 391 fax : + 420 546 411 041 internet : www.mikroregionkahan.cz, manazer@mikroregionkahan.cz ZÁPIS

Více

, ,- 0, , ,-

, ,- 0, , ,- Obec TetČice Palackého 177 664 17 Tetčice Ičo : 44947917 Bankovní spojení: 32125-641/0100 účet zřízen u Komerční Banky Rosice E-mail: obecoiuetcice.cz Závěrečný účet obce Tetčice za rok 2012 Na základě

Více

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2014 včetně účetních výkazů a příloh.

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2014 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet 2014 Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2014 včetně účetních výkazů a příloh. 1 Obsah: Identifikace... 3 Statutární orgán svazku...

Více

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V JAVORNÍKU ZA ROK 2017

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V JAVORNÍKU ZA ROK 2017 NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V JAVORNÍKU ZA ROK 2017 název organizace Mikroregion Český smaragd právní forma dobrovolný svazek obcí IČO 70567450 adresa sídla Javorník čp.

Více

Příloha k účetní závěrce za rok 2012 Společnost Waldorfské školy Příbram o.s.

Příloha k účetní závěrce za rok 2012 Společnost Waldorfské školy Příbram o.s. Příloha k účetní závěrce za rok 212 Společnost Waldorfské školy Příbram o.s. I. Obecné informace 1. Popis účetní jednotky Název: Společnost Waldorfské školy Příbram o.s. Sídlo: Hornická 327, 261 1 Příbram

Více

Návrh - Závěrečný účet obce Tetčice za rok 2014

Návrh - Závěrečný účet obce Tetčice za rok 2014 Obec Tetčice Palackého 177 664 17 Tetčice IČO : 44947917 Bankovní spojení: 32125641/0100, účet zřízen u Komerční Banky Rosice a.s. E-mail : obec@tetcice.cz Návrh - Závěrečný účet obce Tetčice za rok 2014

Více

Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, Miroslav

Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, Miroslav Mikroregion Miroslavsko,nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav IČ 71182039, www.miroslavsko.cz ZÁVĚREČNÝ ÚČET za rok 2017 V Miroslavi, dne 25. dubna 2018 Předkládá: Volf Roman předseda svazku Zpracovala: Bc.

Více

KOMENTÁŘ K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE MĚSTA ROSICE ZA ROK 2015

KOMENTÁŘ K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE MĚSTA ROSICE ZA ROK 2015 KOMENTÁŘ K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE MĚSTA ROSICE ZA ROK 2015 Město Rosice Palackého nám. 13 IČ: 00282481 Statutární zástupce: starosta: Mgr. Jaroslav Světlík místostarosta: Bc. Petr Ženožička Členové rady: Mgr.

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2017

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2017 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2017 1. Úvod V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. v platném znění předkládá Svazek obcí k projednání závěrečný účet za rok 2017. Název a sídlo:

Více

Příloha k účetní závěrce XXX, spolek k x

Příloha k účetní závěrce XXX, spolek k x Příloha k účetní závěrce Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou č. 504/2002 Sb., kterou se stanoví obsah účetní závěrky pro účetní jednotky, u kterých hlavním předmětem činnosti není podnikání, pokud

Více

Návrh - Závěrečný účet Svazku obcí údolí Desné k Svazek obcí údolí Desné Šumperská 775, Rapotín IČO:

Návrh - Závěrečný účet Svazku obcí údolí Desné k Svazek obcí údolí Desné Šumperská 775, Rapotín IČO: Návrh - Závěrečný účet Svazku obcí údolí Desné k 31. 12. 2018 Název: Svazek obcí údolí Desné Adresa: Šumperská 775, 788 14 Rapotín IČO: 65497074 Členové SOÚD: 1) Obec Rapotín 5) Obec Loučná nad Desnou

Více

Příloha k účetní závěrce Dobrovolného svazku obcí Jevišovicka k

Příloha k účetní závěrce Dobrovolného svazku obcí Jevišovicka k Dobrovolného svazku obcí Jevišovicka k 31. 12. 2008 Příloha je zpracována v souladu s 18 a 19 zákona č. 563/1991 Sb. o účetnictví a 24 vyhlášky 505/2002 Sb., kterou se stanoví obsah účetní závěrky. Údaje

Více

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU Svazku obcí Moravia za rok 2012

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU Svazku obcí Moravia za rok 2012 Svazek obcí Moravia, 671 38 Višňové 212, okres Znojmo, IČ: 70947121, tel./fax: 515 339 130, e-mail: vladimir.korek@visnove.cz NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU Svazku obcí Moravia za rok 2012 (dle 17 zákona č. 250/2000

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET SVAZKU OBCÍ DYJE ZA ROK Závěrečný účet svazku byl schválen výborem svazku , usnesením č. 81/2017.

ZÁVĚREČNÝ ÚČET SVAZKU OBCÍ DYJE ZA ROK Závěrečný účet svazku byl schválen výborem svazku , usnesením č. 81/2017. ZÁVĚREČNÝ ÚČET SVAZKU OBCÍ DYJE ZA ROK 2016 Závěrečný účet svazku byl schválen výborem svazku 21.6.2017, usnesením č. 81/2017. Svazek obcí Dyje Hrádek 16 671 27 Hrádek u Znojma Závěrečný účet Svazku obcí

Více

Příloha účetní uzávěrky

Příloha účetní uzávěrky Strana 1 (celkem 5) Příloha účetní uzávěrky Sestavená podle Zákona č. 563/1991 Sb. o účetnictví (dále ZoÚ) ve znění pozdějších předpisů, 18 odst. (1) písm.c, podle kterého příloha vysvětluje a doplňuje

Více

Zápis č. 2/2015 Z Valné hromady SOTM, konané 12. května 2015 v 17.00 hodin v sídle SOTM

Zápis č. 2/2015 Z Valné hromady SOTM, konané 12. května 2015 v 17.00 hodin v sídle SOTM Zápis č. 2/2015 Z Valné hromady SOTM, konané 12. května 2015 v 17.00 hodin v sídle SOTM Valná hromada byla řádně svolána, předseda konstatoval, že je přítomna nadpoloviční většina zástupců obcí, je tedy

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce k 31. 12. 2009 Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 504/2002 Sb., kterým se stanoví obsah účetní závěrky pro nepodnikatelské subjekty. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky

Více

MAS Sokolovsko o.p.s. nám. Míru 230, 357 61 Březová

MAS Sokolovsko o.p.s. nám. Míru 230, 357 61 Březová MAS Sokolovsko o.p.s. nám. Míru 23, 357 61 Březová Příloha účetní závěrky k 31. 12. 213 Příloha je zpracována v souladu se zákonem o účetnictví zák. č. 563/1991 Sb. a s Vyhláškou č. 54/22 Sb. ve znění

Více

Obsah: I. OBECNÉ INFORMACE... 2 II. ÚČETNÍ POSTUPY... 3 III. DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K ROZVAZE A VÝKAZU ZISKU A ZTRÁT... 5

Obsah: I. OBECNÉ INFORMACE... 2 II. ÚČETNÍ POSTUPY... 3 III. DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K ROZVAZE A VÝKAZU ZISKU A ZTRÁT... 5 Obsah: I. OBECNÉ INFORMACE... 2 1. POPIS ÚČETNÍ JEDNOTKY... 2 2. ZAMĚSTNANCI A OSOBNÍ NÁKLADY... 2 3. POSKYTNUTÉ PŮJČKY, ZÁRUKY ČI JINÁ PLNĚNÍ... 2 II. ÚČETNÍ POSTUPY... 3 III. DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K ROZVAZE

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Říčany Ostrovačice 2010 2

Závěrečný účet Svazku obcí Říčany Ostrovačice 2010 2 O B S A H 1. Úvod str. 3 2. Plnění rozpočtu příjmová část str. 3 2.1. Nedaňové příjmy 2.2. Přijaté dotace 3. Plnění rozpočtu výdajová část str. 4 3.1. Běžné výdaje 3.2 Kapitálové výdaje 4. Plnění rozpočtu

Více

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2017 včetně účetních výkazů a příloh.

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2017 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet 2017 Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2017 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet Mikroregionu Strážnicko je vyvěšen na:

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Brána Trojzemí, o. p. s. Horní náměstí 73 Hrádek nad Nisou info@branatrojzemi.cz www.branatrojzemi.cz Zpracoval: Mgr. Vít Štrupl, ředitel 1 Název subjektu: Brána Trojzemí, o.

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET. za rok Mikroregion Miroslavsko nám. Svobody 1, Miroslav IČ , N á v r h

ZÁVĚREČNÝ ÚČET. za rok Mikroregion Miroslavsko nám. Svobody 1, Miroslav IČ ,   N á v r h Mikroregion Miroslavsko nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav IČ 71182039, www.miroslavsko.cz N á v r h ZÁVĚREČNÝ ÚČET za rok 2016 V Miroslavi, dne 12. května 2017 Předkládá: Volf Roman v.r. předseda svazku

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Dyje za rok 2017

Závěrečný účet Svazku obcí Dyje za rok 2017 Závěrečný účet Svazku obcí Dyje za rok 2017 Závěrečný účet svazku byl schválen výborem svazku 20.6.2018, usnesením č. 105/2018, bez výhrad. Svazek obcí Dyje Hrádek 16 671 27 Hrádek u Znojma Návrh ZÚ za

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014 Dobrovolný svazek obcí Boskovicko ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2014 (v Kč) sestavený ke dni 20. 5. 2015 v souladu s ust. 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných

Více

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2016 včetně účetních výkazů a příloh.

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2016 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet 2016 Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2016 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet Mikroregionu Strážnicko je vyvěšen na:

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V JAVORNÍKU ZA ROK 2016 V

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V JAVORNÍKU ZA ROK 2016 V ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V JAVORNÍKU ZA ROK 2016 V souladu s 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, předkládá dobrovolný

Více

SVAZEK OBCÍ ŘÍČANY - OSTROVAČICE náměstí Osvobození 340, Říčany u Brna, PSČ 664 82 poštovní adresa: Ostrovačice, náměstí Viléma Mrštíka 54, PSČ 664 81

SVAZEK OBCÍ ŘÍČANY - OSTROVAČICE náměstí Osvobození 340, Říčany u Brna, PSČ 664 82 poštovní adresa: Ostrovačice, náměstí Viléma Mrštíka 54, PSČ 664 81 SVAZEK OBCÍ ŘÍČANY - OSTROVAČICE náměstí Osvobození 340, Říčany u Brna, PSČ 664 82 poštovní adresa: Ostrovačice, náměstí Viléma Mrštíka 54, PSČ 664 81 ZÁVĚREČNÝ ÚČET za rok 2013 1. ÚVOD Svazek obcí Říčany

Více

MĚSTO ROSICE Starosta Palackého nám. 13, Rosice

MĚSTO ROSICE Starosta Palackého nám. 13, Rosice MĚSTO ROSICE Starosta Palackého nám. 13, 665 01 Rosice Výpis z usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Rosice, konaného dne 23.06.2016 na svém zasedání dne 23.06.2016 přijalo následující usnesení:

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2018

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2018 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Mohelnicko za rok 2018 1. Úvod V souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. v platném znění předkládá Svazek obcí k projednání závěrečný účet za rok 2018. Název a sídlo:

Více

Závěrečný účet DSO Čistý jihovýchod Velké Pavlovice r.2011

Závěrečný účet DSO Čistý jihovýchod Velké Pavlovice r.2011 Strana 1 (celkem 6) Závěrečný účet DSO Čistý jihovýchod Velké Pavlovice r.2011 Sestavený dle 17 zákona č.250/2000 Sb. O rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Účetní jednotka:

Více

Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace, Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČ 73184934

Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace, Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČ 73184934 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace, Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČ 73184934 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY 2011 Příspěvková organizace rozpočtuje

Více

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005 R E D A S H, a.s. Branická 43/26, PRAHA 4 IČO 44 01 20 80 P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U Sestavené k 31. 12. 2005 1. Obecné údaje Obchodní firma : R E D A

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš. za rok 2014

Závěrečný účet Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš. za rok 2014 DSO: Svazek obcí Kelčany, Milotice, Skoronice,Vacenovice,Vlkoš IČ: 75833352 Rozpočtový rok: 2014 Závěrečný účet Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš za rok 2014 Závěrečný účet DSO

Více

Příloha k účetní závěrce MAS Horní Pomoraví o.p.s. k 31. 12. 2007

Příloha k účetní závěrce MAS Horní Pomoraví o.p.s. k 31. 12. 2007 k 31. 12. 2007 Příloha je zpracována v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 S.b, o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky,

Více

Schválený rozpočet. Saldo: Příjmy výdaje ,28

Schválený rozpočet. Saldo: Příjmy výdaje ,28 ZÁVĚREČNÝ ÚČET DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ MIKROREGION VALAŠSKOMEZIŘÍČSKO-KELEČSKO ZA ROK 2016 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) 1) Údaje

Více

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2018 včetně účetních výkazů a příloh.

Závěrečný účet Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2018 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet 2018 Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2018 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet Mikroregionu Strážnicko je zveřejněn na:

Více

Příloha k účetní závěrce k 31. prosinci 2007

Příloha k účetní závěrce k 31. prosinci 2007 Slovanský ústav AV ČR, v. v. i. Valentinská 91/1 110 00 Praha 1 Příloha č. 1 c Příloha k účetní závěrce k 31. prosinci 2007 Tato příloha je zpracována podle hlavy IV., druhé části Vyhlášky Ministerstva

Více

Svazek obcí Východní Krkonoše, Národní 199, 541 01 Trutnov mobil: 731 183 920, e-mail: info@vychodnikrkonose.cz http:// www.vychodnikrkonose.

Svazek obcí Východní Krkonoše, Národní 199, 541 01 Trutnov mobil: 731 183 920, e-mail: info@vychodnikrkonose.cz http:// www.vychodnikrkonose. Svazek obcí Východní Krkonoše, Národní 199, 541 01 Trutnov mobil: 731 183 920, e-mail: info@vychodnikrkonose.cz http:// www.vychodnikrkonose.cz Zpráva k závěrečnému účtu Svazku obcí Východní Krkonoše (dále

Více

Region Podluží DSO: Rozpočtový rok: 2017

Region Podluží DSO: Rozpočtový rok: 2017 Region Podluží Náměstí 177, 691 51, Lanžhot, IČ: 69650284 www.podluzi.cz mail: info@podluzi.cz tel: +420 777 328 052 DSO: Region Podluží Rozpočtový rok: 2017 ZÁVĚREČNÝ ÚČET 1. Plnění rozpočtu příjmů a

Více

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu

ROZVAHA ve zkráceném rozsahu Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA ve zkráceném rozsahu ke dni... 31.12.2017 (v celých tisících Kč) IČ 26701626 Název a sídlo účetní jednotky Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská

Více

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ZA ROK 2018

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ZA ROK 2018 Sdružení obcí pro nakládání s odpady NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU ZA ROK 2018 (v Kč) sestavený ke dni 31. 12. 2018 Údaje o organizaci identifikační číslo 46772707 název Sdružení obcí pro nakládání s odpady ulice,

Více

Závěrečný účet za rok 2016

Závěrečný účet za rok 2016 Závěrečný účet za rok 2016 Firma: Obecní úřad Lesná Sídlo: Lesná 1, 347 01 Tachov IČO: 00259969 Právní forma: územně samosprávní celek Rozvahový den: 31.12.2016 Statut. orgán: Mgr. Jitka Uhlíková Dle 17

Více

WWW.MIKROREGIONKAHAN.CZ Hutni osada 14 664 84, Zastavka Tel.: +420 546 429 048 Fax: +420 546 429 048 E-mail: manazer@mikroregionkahan.

WWW.MIKROREGIONKAHAN.CZ Hutni osada 14 664 84, Zastavka Tel.: +420 546 429 048 Fax: +420 546 429 048 E-mail: manazer@mikroregionkahan. WWW.MIKROREGIONKAHAN.CZ Hutni osada 14 664 84, Zastavka Tel.: +420 546 429 048 Fax: +420 546 429 048 E-mail: manazer@mikroregionkahan.cz Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kahan byl založen v roce 2000

Více

PŘÍLOHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: Název: Obec Lukavice, okres Sumperk

PŘÍLOHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: Název: Obec Lukavice, okres Sumperk PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: 00302961 Název: Obec Lukavice, okres Sumperk Sestavená k rozvahovému dni

Více

Příloha k účetní závěrce MAS Horní Pomoraví o.p.s. k 31.12. 2008

Příloha k účetní závěrce MAS Horní Pomoraví o.p.s. k 31.12. 2008 k 31.12. 2008 Příloha je zpracována v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 S.b, o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky,

Více

Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2014

Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2014 Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2014 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů) Údaje o DSO: název: Mikroregion Slezská

Více

Závěrečný účet obce Skalice za rok 2018 IČO:

Závěrečný účet obce Skalice za rok 2018 IČO: Závěrečný účet obce Skalice za rok 2018 IČO: 00269492 zpracováno na základě 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů Závěrečný účet byl projednán

Více

Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko

Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko MIKROREGION KUTNOHORSKO Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2006 Komentář k plnění rozpočtu za rok 2006 Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko byl založen zakladatelskou

Více

DSO Kanalizace obcí Damnice, Dolenice a Jiřice u Miroslavi IČ

DSO Kanalizace obcí Damnice, Dolenice a Jiřice u Miroslavi IČ DSO Kanalizace obcí Damnice, Dolenice a Jiřice u Miroslavi IČ 75137313 Návrh závěrečného účtu DSO za rok 2010 Zpracovaný na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů Tento

Více

Příloha ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY

Příloha ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY IČO: Název: Sídlo: 00272884 Městys Nový Hrádek Náměstí 28, 549 22 Nový Hrádek sestavený k 31.12.2011 Finanční okruhy Účetnictví 3.46.1 (NovyHradek), verze: 2011.02 1 z 15 A.1. Informace podle 7 odst. 3

Více

Závěrečný účet Ústeckého kraje za rok 2012 VII. Účetní závěrka Ústeckého kraje k

Závěrečný účet Ústeckého kraje za rok 2012 VII. Účetní závěrka Ústeckého kraje k Účetní uzávěrka Ústeckého kraje je sestavena k rozvahovému dni 31. 12. 2012 dle 18 a 19 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Účetní závěrka je zpracována v souladu s vyhláškou

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Obsah přílohy Podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.: 1.Popis účetní jednotky 2.Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných společnostech 3.Zaměstnanci společnosti, osobní náklady 4.Půjčky, úvěry

Více

Obec Milíře IČ: Milíře čp Tachov Závěrečný účet obce Milíře za rok 2015

Obec Milíře IČ: Milíře čp Tachov Závěrečný účet obce Milíře za rok 2015 Obec Milíře IČ: 00573639 Milíře čp. 140 347 01 Tachov Závěrečný účet obce Milíře za rok 2015 dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění k 31. 12. 2015 1

Více

Závěrečný účet za rok 2010

Závěrečný účet za rok 2010 Návrh pro zasedání shromáždění starostů Závěrečný účet za rok 2010 Mikroregion Český ráj dobrovolný svazek obcí (podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

Region Podluží DSO: Rozpočtový rok: 2018

Region Podluží DSO: Rozpočtový rok: 2018 Region Podluží Náměstí 177, 691 51, Lanžhot, IČ: 69650284 www.podluzi.cz mail: info@podluzi.cz tel: +420 777 328 052 DSO: Region Podluží Rozpočtový rok: 2018 ZÁVĚREČNÝ ÚČET REGIONU PODLUŽÍ ZA ROK 2018

Více

ŘEKA Klub pro vodní sporty, z.s., IČ: , Císařská louka 27, Praha 5 Příloha k účetní závěrce sestavená k

ŘEKA Klub pro vodní sporty, z.s., IČ: , Císařská louka 27, Praha 5 Příloha k účetní závěrce sestavená k Základní údaje Účetní období: 1.1.2018 31.12.2018 Název: ŘEKA-Klub pro vodní sporty, z.s. Sídlo organizace: Císařská louka č. ev. 27, Praha 5, 150 00 Právní forma: zapsaný spolek Nejvyšší orgán : členská

Více

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014.

Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Rozvoj Krnovska o.p.s., Na náměstí 106, Osoblaha IČO 26838401 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2014. Přehled činností vykonávaných v kalendářním roce s uvedením vztahu k účelu založení

Více

KOMENTÁŘ K ZÁVĚREČNÉMU ÚČTU OBCE LABUTY ZA ROK 2014

KOMENTÁŘ K ZÁVĚREČNÉMU ÚČTU OBCE LABUTY ZA ROK 2014 Obec Labuty, Labuty č. 30, 696 48 JEŽOV okres Hodonín KOMENTÁŘ K ZÁVĚREČNÉMU ÚČTU OBCE LABUTY ZA ROK 2014 Obsah: 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 2. ROZPOČET ROKU 2013 3. ROZPOČTOVÁ OPTAŘENÍ ROKU 2013 4. ROZPOČOVÝ VÝHLED

Více

Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky

Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky 1. Cíl Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky č. 710 Dlouhodobý nehmotný majetek a dlouhodobý hmotný majetek Cílem tohoto standardu je stanovit podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví,

Více

Závěrečný účet za rok 2015

Závěrečný účet za rok 2015 Závěrečný účet za rok 2015 Firma: Obecní úřad Lesná Sídlo: Lesná 1, 347 01 Tachov IČO: 00259969 Právní forma: územně samosprávní celek Rozvahový den: 31.12.2015 Statut. orgán: Mgr. Jitka Uhlíková Dle 17

Více

Příloha k účetní závěrce Strana svobodných občanů k

Příloha k účetní závěrce Strana svobodných občanů k Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolný svazek obcí Mikroregion Jizerské hory, IČ: 70693544 za rok 2013

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolný svazek obcí Mikroregion Jizerské hory, IČ: 70693544 za rok 2013 Krajský úřad Libereckého kraje odbor kontroly Č.j: LK-0116/13/Gro Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolný svazek obcí Mikroregion Jizerské hory, IČ: 70693544 za rok 2013 Přezkoumání se uskutečnilo

Více

č. 710 Dlouhodobý nehmotný majetek a dlouhodobý hmotný majetek

č. 710 Dlouhodobý nehmotný majetek a dlouhodobý hmotný majetek Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky č. 710 Dlouhodobý nehmotný majetek a dlouhodobý hmotný majetek 1. Cíl Cílem tohoto standardu je stanovit podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví,

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Gastroslužby, a.s. k

Příloha k účetní závěrce společnosti Gastroslužby, a.s. k Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb., kterým se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky (účetní doklady, účetní knihy

Více

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj

Organizační řád svazku obcí Ladův kraj Organizační řád svazku obcí Ladův kraj základní vnitřní organizace a řízení organizační struktura úkoly, činnost a působnost jednotlivých orgánů a pozic a vztahy mezi nimi, pravomoci a odpovědnosti osob

Více

SVAZEK VODOVODŮ A KANALIZACÍ IVANČICE

SVAZEK VODOVODŮ A KANALIZACÍ IVANČICE SVAZEK VODOVODŮ A KANALIZACÍ IVANČICE ZÁVĚREČNÝ ÚČET za rok 2011 Obsah: 1. Činnost svazku 2. Plnění rozpočtu hlavní činnost 3. Hospodářská činnost 4. Poskytnuté dotace 5. Úvěry svazku 6. Hospodaření s

Více

Mikroregion Kutnohorsko

Mikroregion Kutnohorsko MIKROREGION KUTNOHORSKO Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko NÁVRH Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T Z A R O K 2 0 17 www.mu.kutnahora.cz Návrh závěrečného účtu svazku: je v elektronické podobě zveřejněn

Více

Závěrečný účet obce Loděnice za rok 2016 IČ: sestavený ke dni ,

Závěrečný účet obce Loděnice za rok 2016 IČ: sestavený ke dni , Závěrečný účet obce Loděnice za rok 2016 IČ: 00233510 sestavený ke dni 31. 12. 2016, schválený Zastupitelstvem obce Loděnice dne 28. 6. 2017 (Obsah a náležitosti závěrečného účtu jsou dané 17 zákona č.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Hlavní poslání a cíle společnosti a) ochrana nejvýznamnějších hodnot území střední Moravy, kterými jsou zejména venkovské prostředí, zachovalá příroda, estetická krajina, kulturní

Více

Závěrečný účet a rozbor hospodaření svazku obcí Mikroregion Sokolov východ za rok 2017

Závěrečný účet a rozbor hospodaření svazku obcí Mikroregion Sokolov východ za rok 2017 Závěrečný účet a rozbor hospodaření svazku obcí Mikroregion Sokolov východ za rok 2017 1. Základní údaje o rozpočtu Rozpočet svazku byl sestaven a čerpán dle schváleného návrhu rozpočtu. Výše příspěvků

Více

OZNÁMENÍ O ZVEŘEJNĚNÍ ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU DSO KANALIZACE-HOSTĚRADICE,SKALICE,MORAŠICE za rok 2013

OZNÁMENÍ O ZVEŘEJNĚNÍ ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU DSO KANALIZACE-HOSTĚRADICE,SKALICE,MORAŠICE za rok 2013 OZNÁMENÍ O ZVEŘEJNĚNÍ ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU DSO KANALIZACE-HOSTĚRADICE,SKALICE,MORAŠICE za rok 2013 Valná hromada na své schůzi projedná,,návrh závěrečného účtu DSO za rok 2013. Přílohy: - Zpráva o výsledku

Více

PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady

PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kč) Období: 12 / 2018 IČO: 00303453 Název: Město Štíty NS: 00303453 Město Štíty A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona (TEXT) Nebyl porušen

Více

Mikroregion Kutnohorsko

Mikroregion Kutnohorsko MIKROREGION KUTNOHORSKO Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko NÁVRH Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T Z A R O K 2 0 13 www.mu.kutnahora.cz Návrh závěrečného účtu svazku byl zveřejněn na úřední desce obce

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2012

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2012 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2012 Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh IČ: 484 28 311 Při hospodaření s finančními prostředky Svazku obcí

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zkráceném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč )

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zkráceném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) Výkaz zisku a ztráty podle Přílohy č. 2 vyhlášky č. 504/2002 Sb Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému finančnímu orgánu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY ve zkráceném rozsahu ke dni 31.12.2016 ( v celých tisících

Více

OBEC Kačlehy, Kačlehy 51, Kačlehy, IČ NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE KAČLEHY ZA ROK 2011

OBEC Kačlehy, Kačlehy 51, Kačlehy, IČ NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE KAČLEHY ZA ROK 2011 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE KAČLEHY Zpracovaný na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozdějších úprav a doplňků OBEC KAČLEHY 377 01 KAČLEHY 51 IČO 00441 V DOLNÍ

Více

Region Podluží DSO: Rozpočtový rok: 2014

Region Podluží DSO: Rozpočtový rok: 2014 Region Podluží Náměstí 177, 691 51, Lanžhot, IČ: 69650284 www.podluzi.cz mail: info@podluzi.cz tel: +420 777 328 052 DSO: Region Podluží Rozpočtový rok: 2014 ZÁVĚREČNÝ ÚČET 1. Plnění rozpočtu příjmů a

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU k ( v celých tisících Kč )

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU k ( v celých tisících Kč ) Výkaz zisku a ztráty podle Přílohy č. 2 vyhlášky č. 504/2002 Sb VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU k 31.12.2015 ( v celých tisících Kč ) Název a sídlo účetní jednotky Účetní jednotka doručí:

Více

Návrh Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2015

Návrh Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2015 Návrh Závěrečný účet Mikroregionu Slezská Harta za rok 2015 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů) Údaje o DSO: název: Mikroregion Slezská

Více

PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady

PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2013 IČO: 49458892 Název: Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice Sestavená k rozvahovému

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš za rok 2015

Závěrečný účet Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš za rok 2015 Závěrečný účet Svazku obcí Kelčany, Milotice, Skoronice, Vacenovice, Vlkoš za rok 2015 V souladu s 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů zveřejňuje

Více

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE TVOŘIHRÁZ ZA ROK 2016

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE TVOŘIHRÁZ ZA ROK 2016 Obec Tvořihráz Tvořihráz 169 671 34 Horní Dunajovice IČ 00637068 NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU OBCE TVOŘIHRÁZ ZA ROK 2016 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

Účetní závěrka. Město DOBŘANY

Účetní závěrka. Město DOBŘANY Účetní závěrka v souladu se zákonem č.563/1991 Sb., o účetnictví a vyhlášky 220/2013 Sb., o schválení účetní závěrky ve znění pozdějších předpisů k 31. 12. 2017 Město DOBŘANY Obecné údaje Název: Město

Více

Příloha ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY

Příloha ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY IČO: 00636401 Název: Obec Nahošovice Sídlo: Nahošovice čp. 39, 751 14 Nahošovice sestavená k 312018 Kontaktní osoba: Soňa Hošáková, dso.mostenka@seznam.cz, 608076082 A. Informace podle 7 odst. 3 zákona

Více

ZÁ VĚREčNÝ ÚČET MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V TRHOVÉM ŠTĚPÁNOVĚ ZA ROK 2013. Finanční hospodaření mikroregionu Český smaragd v roce 2013

ZÁ VĚREčNÝ ÚČET MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V TRHOVÉM ŠTĚPÁNOVĚ ZA ROK 2013. Finanční hospodaření mikroregionu Český smaragd v roce 2013 ZÁ VĚREčNÝ ÚČET MIKROREGIONU ČESKÝ SMARAGD SE SÍDLEM V TRHOVÉM ŠTĚPÁNOVĚ ZA ROK 2013 Mikroregion Český smaragd vznikl jako dobrovolný svazek obcí za účelem spolupráce obcí při řešení společných zájmů při

Více

Obec Milíře IČ: Milíře čp Tachov Závěrečný účet obce Milíře za rok 2016

Obec Milíře IČ: Milíře čp Tachov Závěrečný účet obce Milíře za rok 2016 Obec Milíře IČ: 00573639 Milíře čp. 140 347 01 Tachov Závěrečný účet obce Milíře za rok 2016 dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů v platném znění k 31. 12. 2016 1

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce ke dni 31. 12. 2016 Příloha k účetní závěrce Příloha je zpracována v souladu s vyhláškou 504/2002 Sb., České účetní standardy pro nevýdělečné organizace v platném znění. Údaje přílohy vycházejí z účetních

Více

Účetní závěrka Obce Nový Jáchymov

Účetní závěrka Obce Nový Jáchymov Účetní závěrka Obce Nový Jáchymov řádná sestavená k rozvahovému dni 31.12.2013, kdy účetním obdobím je kalendářní rok, tj od 1.1.2013 do 31.12.2013 Identifikace účetní jednotky: Obec Nový Jáchymov, Nový

Více

1) úvod ) plnění rozpočtu příjmů ) plnění rozpočtu výdajů ) plnění rozpočtu financování ) rozpočtové opatření...

1) úvod ) plnění rozpočtu příjmů ) plnění rozpočtu výdajů ) plnění rozpočtu financování ) rozpočtové opatření... Závěrečný účet DSO Čistší střední Podyjí za rok 2015 dle 39 odst. 6 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozdějších předpisů 1) úvod... 2 2) plnění rozpočtu příjmů...

Více

ZPRÁVA PRO VALNOU HROMADU O HOSPODAŘENÍ SČOO

ZPRÁVA PRO VALNOU HROMADU O HOSPODAŘENÍ SČOO SPOLEČENSTVO ČESKÝCH OPTIKŮ A OPTOMETRISTŮ Praha 4, Novodvorská 1062/12 (IČO: 45773092) ZPRÁVA PRO VALNOU HROMADU O HOSPODAŘENÍ SČOO ZA ROK 2015 Zpracoval ing. Čestmír Kameš, daňový a účetní poradce Duben

Více

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU MIKROREGIONU ZBIROŽSKO ZA ROK 2016 ( 17 zákona č.250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů)

NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU MIKROREGIONU ZBIROŽSKO ZA ROK 2016 ( 17 zákona č.250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) Mikroregion Zbirožsko Masarykovo nám.112 338 08 Zbiroh IČO:70802912 NÁVRH ZÁVĚREČNÉHO ÚČTU MIKROREGIONU ZBIROŽSKO ZA ROK 2016 ( 17 zákona č.250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1)

Více

Závěrečný účet Obce Hodslavice za rok 2014

Závěrečný účet Obce Hodslavice za rok 2014 Závěrečný účet Obce Hodslavice za rok 2014 sestavený ke dni 31.12.2014, předložený v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů Údaje o organizaci Identifikační číslo

Více