Stanovy Teatrologické společnosti, z. s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stanovy Teatrologické společnosti, z. s."

Transkript

1 Stanovy Teatrologické společnosti, z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo 1) Spolek Teatrologická společnost, z. s. (dále jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve smyslu ustanovení 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Spolek vznikl transformací z občanského sdružení Teatrologická společnost ve smyslu příslušné právní úpravy občanského zákoníku. 2) Spolek je založen jako dobrovolná, otevřená, nevládní a nezisková organizace, sdružující zájemce o teatrologii, divadlo a performativní umění. 3) Sídlo Spolku je umístěno na adrese: Teatrologická společnost, z. s., Celetná 17, Praha 1. 4) Spolek je samostatnou právnickou osobou, a je proto oprávněn jednat v právních vztazích svým jménem a má svou vlastní majetkovou odpovědnost. Je organizačně i jinak nezávislý na orgánech státní správy a samosprávy, politických stranách a jiných spolcích a neziskových organizacích, spolupracuje však s nimi při uskutečňování společných záměrů a prosazování společných zájmů. Čl. 2 Základní účely a formy činnosti spolku 1) Základním účelem spolku je dosahování obecného blaha prostřednictvím: a) vytváření podmínek pro realizaci a prezentaci teatrologických aktivit zejména na území České republiky, b) realizace a podpory vědeckých, uměleckých a kulturních projektů, c) spolupráce s institucemi a subjekty s příbuznými ideami a d) propagace a prosazování principů občanské společnosti zejména v oblasti české teatrologie. 2) Cílem Spolku je prosazovat a hájit obecné zájmy a zájmy svých členů v oblasti teatrologie, chránit svobodu názoru, slova a informace zejména v české teatrologii. 3) Spolek je otevřen všem názorovým a metodologickým směrům. 4) Základního účelu a poslání hodlá Spolek dosahovat především těmito formami činnosti: a) organizace, realizace, podpora a produkční zajištování vědeckých událostí a programů, b) pořádání vzdělávacích a uměleckých akcí, c) vydávání tištěných i elektronických materiálů, zvukových a obrazových nosičů s kulturní a vědeckou tematikou.

2 5) Spolek si klade za cíl tvořit platformu pro výměnu informací a názorů na nejširší okruh otázek a problémů teatrologie, zajišťovat vzájemnou informovanost členů a teatrologických pracovišťa institucí. 6) Organizuje či se podílí na organizaci konkrétních teatrologických aktivit, např. přednášek, konferencí, seminářů, exkurzí, grantových projektů. 7) Spolek usiluje o zapojení do mezinárodních nevládních organizací v oblasti teatrologie a v té souvislosti podporuje pracovní a studijní styky svých členů se zahraničím. 8) Zasazuje se o rozvoj teatrologického školství. 9) Spolupracuje s organizacemi a institucemi na úrovni státní, nevládní i s občanskou společností. 10) Usiluje o získávání finančních prostředků na podporu teatrologické činnosti, zejména na mimořádné akce a aktivity. 11) Prosazuje a ochraňuje společné zájmy české teatrologie i ve vztahu k orgánům státní správy a samosprávy, a to zejména formou návrhů a stanovisek. Především zaujímá stanoviska k existenčním podmínkám české teatrologie jako celku i jednotlivých skupin a uměleckých pracovišť. Čl. 3 Členství ve Spolku a vymezení práv a povinností člena Spolku 1) Členem Spolku se může stát fyzická osoba starší osmnácti let. Členem Spolku může být také právnická osoba se sídlem na území České republiky. 2) Členství vzniká dnem, kdy Výbor spolku rozhodne o přijetí žadatele na základě jeho písemné přihlášky. Přihláška musí obsahovat: jméno a příjmení žadatele, adresu trvalého bydliště, rodné číslo, telefonické spojení a ovou adresu, v případě právnické osoby IČ a kontaktní údaje oprávněného zástupce, datum podání přihlášky a vlastnoruční podpis žadatele. 3) Seznam členů Spolku je veřejně přístupný na webových stránkách Spolku a členové spolku, a žadatelé o členství svým podpisem pod přihláškou, udělují Spolku souhlas se zveřejněním svého jména a příjmení v příslušném seznamu. 4) Člen Spolku má právo zejména: a) účastnit se se jako dobrovolný spolupracovník činnosti Spolku, b) účastnit se za podmínek stanovených těmito stanovami činností orgánů Spolku a podílet se tak na spolurozhodování o záležitostech Spolku, a to s aktivním a pasivní hlasovacím právem. Aktivním a pasivním hlasovacím právem se rozumí právo hlasovat o návrhu jiného a nechat hlasovat o návrhu vlastním, c) volit Výbor spolku a další orgány spolku a být volen do těchto orgánů;

3 d) vyjadřovat se k činnosti Spolku, předkládat návrhy, připomínky a náměty k činnosti Spolku. 5) Člen spolku je povinen zejména: a) dodržovat stanovy, rozhodnutí orgánů Spolku, jiná pravidla a obyčeje Spolku, b) hradit členské příspěvky ve výši, způsobem a v čase stanovenými Valnou hromadou, c) dbát dobrého jména Spolku, aktivně hájit zájmy Spolku, dodržovat všechny vnitřní dohody a zdržet se jednání, která se neslučují se zájmy Spolku, d) plnit své závazky vůči Spolku, které převzal spolu s volenou funkcí, smlouvou nebo jednostranným příslibem, e) sdělovat k své osobě Výboru spolku bez zbytečného odkladu změny údajů uvedených v přihlášce, f) chovat se k ostatním členům Spolku i všem ostatním osobám podle uznávaných etických norem s úctou a jako rovný k rovnému bez ohledu na rozdíly věku, vzdělání atd. 6) O udělení čestného členství, včetně čestného členství in memoriam rozhoduje Výbor. Čestný člen není povinen platit členské příspěvky a má stejná práva jako ostatní členové Spolku. Čl. 4 Zánik členství 1) Členství ve Spolku zaniká: a) na základě oznámení člena Spolku o ukončení členství ve Spolku, není-li v tomto oznámení stanoveno jinak, zaniká členství dnem jeho doručení Spolku, b) úmrtím člena Spolku, a to dnem tohoto úmrtí, c) vyloučením člena pro hrubé nebo opakované méně závažné porušení povinností člena Spolku podle obecně závazných právních předpisů anebo stanov, d) pro závažné poškození pověsti, dobrého jména a oprávněných zájmů Spolku, e) pokud se člen bez uvedení důvodu nezúčastní tří po sobě jdoucích Valných hromad Spolku, f) zánikem Spolku. 2) Členství osoby, která nebude platit členské příspěvky, zanikne marným uplynutím dodatečné lhůty stanovené Valnou hromadou. Čl. 5 Orgány spolku 1) Spolek rozhoduje o svých záležitostech a jedná navenek prostřednictvím svých orgánů podle těchto stanov. 2) Orgány Spolku jsou: Valná hromada, Výbor spolku, Rada a Kontrolor. 3) Statutárním orgánem Spolku je Rada.

4 4) Funkční období volených orgánů Spolku podle těchto stanov je tři roky, nestanoví-li Valná hromada svým rozhodnutím jinak. Funkční období Výboru spolku a Rady končí nejpozději dnem zvolení nového příslušného orgánu. 5) K odbornému zajišťování činnosti orgánů Spolku může Spolek vytvářet Profesionální aparát spolku. Vzájemná práva a povinnosti osob, vykonávajících funkce v orgánech Spolku a vedoucích zaměstnanců profesionálního aparátu spolku, může upravovat Organizační řád spolku. Organizační řád spolku musí být v souladu s obecně závaznými právními předpisy a těmito stanovami. Může být měněn rozhodnutím Valné hromady. Profesionální aparát spolku je podřízen Radě. 6) Nejvyšším orgánem Spolku je Valná hromada, kterou tvoří všichni členové Spolku a která se schází podle potřeby, nejméně však jednou ročně. Do její výlučné působnosti náleží: a) změny těchto stanov, b) volba a odvolávání členů Výboru spolku, c) schvalování kontrolní zprávy, d) určení koncepce činnosti Spolku, e) rozhodování o výši členského příspěvku a jeho splatnosti, f) schvalování rozpočtu a roční účetní závěrky Spolku, g) rozhodnutí o vyloučení člena Spolku, h) rozhodnutí o zániku Spolku nebo o jeho přeměně, i) změny rozhodnutí jiných orgánů Spolku, j) rozhodování o dalších věcech, které si pro sebe Valná hromada výhradně vyhradí. 7. Zasedání Valné hromady svolává Výbor spolku. Valná hromada je usnášeníschopná, pokud je přítomná alespoň polovina jejích členů. Jestliže se nesejde usnášeníschopná Valná hromada, vyhlásí Výbor spolku náhradní zasedání Valné hromady. Pokud ani náhradní zasedání Valné hromady nebude usnášeníschopné, přebírá pravomoce Valné hromady v daném roce Rada spolku. 8. Valná hromada bude svolána i v případě, že třetina členů Spolku podá ke svolání podnět. 9. Valná hromada přijímá rozhodnutí nadpoloviční většinou hlasů. V případě rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy. O zrušení spolku s likvidací nebo jeho přeměně rozhoduje většinou přítomných členů. 10. Člen Spolku může být na Valné hromadě zastoupen na základě plné moci. 11. Činnost Spolku mezi Valnými hromadami koordinuje Výbor spolku. 12. Výbor spolku je nejméně sedmičlenný. 13. Výbor spolku se schází dle potřeby.

5 14. Výbor spolku může přijímat rozhodnutí, pokud je přítomna více než polovina jeho členů. 15. Rozhodnutí je schváleno, jestliže pro něj hlasovala nadpoloviční většina přítomných členů. Výbor spolku může také přijímat rozhodnutí hlasováním per rollam (ať už písemně, em či formou sms zpráv); v tomto případě se rozhodnutí přijímá nadpoloviční většinou všech členů výboru. 16. V případě odstoupení, odvolání nebo úmrtí člena Výboru spolku bude do šedesáti dnů svolána Valná hromada, která volbou doplní Výbor spolku v souladu s odstavcem 12 tohoto článku. 17. Rada spolku se skládá z předsedy a dvou místopředsedů a je volena a odvolávána Výborem spolku. 18. Valná hromada volí Kontrolora činnosti a hospodaření spolku. Kontrolor nesmí být členem Rady ani likvidátorem Spolku v případě jeho zrušení. Kontrolor předkládá kontrolní zprávu Valné hromadě spolku a to jednou ročně. V působnosti Kontrolora je kontrola hospodaření Spolku, zejména pak upozorňovat Radu na vady hospodaření Spolku a podávat mu návrhy na jejich odstranění. Za tímto účelem je oprávněn vyžádat si ke kontrole účetnictví Spolku. Čl. 6 Statutární orgán a jednání jménem Spolku 1) Statutárním orgánem spolku je Rada Spolku, která je odpovědná Valné hromadě. Každý její člen je oprávněn zastupovat Spolek samostatně ve všech věcech a v plném rozsahu. 2) Rada samostatně rozhoduje o všech věcech Spolku v době mezi konáním Valné hromady Spolku, s výjimkou věcí čl. 5 odst. 6 těchto stanov a jiných věcí, výslovně vyhrazených těmito stanovami jinému orgánu Spolku nebo přenesených na tento jiný orgán rozhodnutím Valné hromady, 3) Rada vydává, mění a ruší Organizační řád Profesionálního aparátu spolku, 4) rozhoduje o pozastavení členství, 5) rozhoduje o stanovení odměny členům Výboru spolku, jsou-li jejich funkce vykonávány v pracovněprávním či jiném obdobném právním vztahu, 6) navrhuje rozpočet Spolku. Čl. 7 Hospodaření Spolku 1) Spolek hospodaří s prostředky získanými z členských příspěvků ve výši schválené Valnou hromadou a případnými dary od fyzických a právnických osob, získanými granty, účelovými dotacemi, úroků a z jiných výnosů účelově zaměřených obecně prospěšných akcí či veřejných sbírek. 2) Prostředky vynakládá výhradně na úkony spojené s charakterem, účelem a formami činnosti Spolku, řádně podložené účetními doklady.

6 3) Finančních a hmotné prostředky získané z úhrad za služby poskytované v rámci účelu Spolku a z případného podnikání, které bude mít charakter pouze doplňkové vedlejší činnosti Spolku, slouží výlučně k podpoře hlavní činnosti Spolku nebo k hospodárnému využití jeho majetku, děje-li se tak v souladu s obecně závaznými právními předpisy, není v rozporu s těmito stanovami. Orgány Spolku jsou povinny s majetkem nakládat hospodárně, využívat ho ke stanovenému účelu a dbát o jeho řádnou ochranu. 4) Se zprávou o výsledcích hospodaření, kterou zajišťuje Rada spolku, seznamuje Rada spolku členy spolku na každé Valné hromadě. 5) V případě zániku spolku je jeho majetek po provedené likvidaci předán jiné právnické osobě s příbuzným předmětem činnosti. Jestliže nebude tato osoba nalezena do tří měsíců od ukončení likvidace, rozdělí se zbývající majetek rovným dílem mezi členy spolku. Čl. 8 Závěrečná ustanovení 1. Záležitosti neupravené těmito stanovami se řídí obecně závaznými právními předpisy. 2. Stanovy byly schváleny na ustavující schůzi dne XXXXXX. Účinnosti nabývají dnem zápisu do spolkového rejstříku vedeného u XXXXXX. V dne + Zakladatelé

7

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Stanovy občanského sdružení Gabriela o.s. I. Úvodní ustanovení 1/ Občanské sdružení s názvem Gabriela o.s. /dále jen sdružení / je občanským sdružením, určeným k morální, hmotné

Více

Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s.

Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s. Společenství přátel Cyrilometodějské školy Brno, z.s. STANOVY SPOLKU I. Úvodní ustanovení 1. Klub přátel Cyrilometodějské školy v Brně, ve smyslu zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s.

Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Stanovy spolku Slovanský kruh, z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Slovanský kruh, z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se Zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

STANOVY SPOLKU AMETYST

STANOVY SPOLKU AMETYST STANOVY SPOLKU AMETYST Článek 1 Název, forma a sídlo Spolek Ametyst (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Má sídlo v

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MANA,o.s. I.Úvodní ustanovení 1. Sdružení Mana,o.s. / dále jen sdružení / je občanským sdružením, jehož cílem činnosti je: morální, hmotná, odborná a jiná obdobná podpora, poskytovaná

Více

Stanovy spolku. Česko-Dominikánská. obchodní a průmyslová komora, z.s.

Stanovy spolku. Česko-Dominikánská. obchodní a průmyslová komora, z.s. Stanovy spolku Česko-Dominikánská obchodní a průmyslová komora, z.s. www.cdopk.org Stanovy spolku Česko-Dominikánská obchodní a průmyslová komora, z.s. Čl. 1 Název, forma a sídlo 1. Spolek Česko-Dominikánská

Více

Stanovy spolku Klubko s nití pomáhá, z. s.

Stanovy spolku Klubko s nití pomáhá, z. s. Stanovy spolku Klubko s nití pomáhá, z. s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Klubko s nití pomáhá, z. s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku

Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek Lesní mateřská škola Svatošky, z. s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb.,

Více

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s.

Stanovy. Absolventský klub GJKT, z. s. Stanovy Článek I Název a sídlo spolku (1) (dále jen spolek ) má své sídlo v Hradci Králové, na adrese Tylovo nábřeží 682, 500 02 Hradec Králové. Článek II Účel spolku (1) Účelem spolku je sdružování aktivních

Více

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Název spolku Horníček - spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova IČO 60556323 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku

Více

Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s.

Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s. Stanovy spolku Mushing team Ostrava, z.s. Čl. 1 Název a sídlo Spolek Mushing team Ostrava, z.s. (dále jen spolek MTO ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s.

Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s. Návrh nových stanov spolku FOTBAL STUDÉNKA z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) FOTBAL STUDÉNKA z.s. (dále jen spolek nebo fotbalový klub ) je spolkem, který je založen jako volné

Více

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo

STANOVY SPOLKU. DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Název, forma a sídlo STANOVY SPOLKU DĚTSKÝ LESNÍ KLUB LETOKRUH z.s. Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Dětský lesní klub Letokruh z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Vytvoření a propagace přirozeného a přírodního vzdělávání dětí předškolního věku v podmínkách života ve městě.

Vytvoření a propagace přirozeného a přírodního vzdělávání dětí předškolního věku v podmínkách života ve městě. 1. Název spolku Název spolku zní: Spolek šťastných dětí (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. 2. Sídlo spolku Maixnerova

Více

TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Stanovy spolku

TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Stanovy spolku TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. Stanovy spolku Čl. 1 název forma a sídlo Spolek TOPOLÁŘSKÁ KOMISE ČESKÉ REPUBLIKY, z.s. (TKČR), anglicky Poplar Commission of the Czech Republic (PCCR) (dále jen

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

Stanovy spolku CMJ z.s. Úplné znění ke dni

Stanovy spolku CMJ z.s. Úplné znění ke dni Stanovy spolku CMJ z.s. Úplné znění ke dni 8. 1. 2016 Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek CMJ z.s., (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA Článek 1 Název a sídlo organizace 1. Název organizace: VIA TEMPORA NOVA, o.s. 2. VIA TEMPORA NOVA má sídlo ve Václavské ulici 1526, Roztoky u Prahy Článek 2

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 4. 1. 2018 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ SLUNEČNICE KLADNO Identifikační číslo spolku:

Více

Stanovy spolku SETKÁNÍ JÁ A TY, z.s.

Stanovy spolku SETKÁNÍ JÁ A TY, z.s. 1 Stanovy spolku SETKÁNÍ JÁ A TY, z.s. Úplné znění ke dni 26. 11 2014 Název, forma a sídlo Setkání já a ty, z.s. se sídlem Dolní Novosadská 81, 779 00 Olomouc (dále jen spolek). Spolek je právnickou osobou

Více

1.3. Spolek vzniká dnem zápisu do veřejného rejstříku, návrh na zápis spolku do veřejného rejstříku podají zakladatelé.

1.3. Spolek vzniká dnem zápisu do veřejného rejstříku, návrh na zápis spolku do veřejného rejstříku podají zakladatelé. Stanovy Spolku Egon Čl. 1 Název, forma a sídlo, vznik 1.1. Spolek Egon (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu s 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění,

Více

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S.

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. schválené členskou schůzí asociace dne 5. prosince 2015 1. 1.1 1.2 2. 2.1 2.2 3. 3.1 3.2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Spolek Asociace Absolventů Gymnázia

Více

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s.

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Název a sídlo: Občanského sdružení, které bude užívat název LEPŠÍ KOSTELEC o.s., se sídlem Smržická 884, 798 41 Kostelec na Hané (IČO: 28553837). Místem

Více

Stanovy Spolku Zvedni Zadek

Stanovy Spolku Zvedni Zadek Stanovy Spolku Zvedni Zadek 1. Název, forma a sídlo Spolek Zvedni Zadek (dále jen Spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Sídlo Spolku

Více

Článek 1. Název, sídlo, povaha a obvod působnosti

Článek 1. Název, sídlo, povaha a obvod působnosti Článek 1 Název, sídlo, povaha a obvod působnosti 1. Název občanského sdružení : Sportovní klub OTAVA Katovice o.s. (dále jen sdružení). 2. Sídlo sdružení : Katovice, U hřiště 326, PSČ 387 11. 3. Sdružení

Více

Stanovy spolku..., z. s.

Stanovy spolku..., z. s. Úvodní komentář: Sdružování osob ve spolcích se řídí 214 až 302 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ ). Podpůrně se použije obecná úprava právnických osob obsažena v 118 až 209 NOZ. Stanovy

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Sdružení TULIPAN, z.s.

Sdružení TULIPAN, z.s. Sdružení TULIPAN, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název, forma a sídlo Spolek Sdružení TULIPAN, z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem o sdružování občanů a za spolek je

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2

Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA. Úplné znění ke dni 12. března 2014. Článek 1. Název a sídlo spolku. Článek 2 Stanovy spolku VIA TEMPORA NOVA Úplné znění ke dni 12. března 2014 Článek 1 Název a sídlo spolku 1. Název spolku: VIA TEMPORA NOVA, z.s. 2. Sídlo: Roztoky u Prahy Článek 2 Charakter spolku a její právní

Více

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s.

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. HOROLEZCI Jeseník, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolné sdružení fyzických osob, které je založeno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona

Více

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: 2. Sídlo spolku: Pavla Beneše 765/5, 199 00, Praha 9-Letňany 3., je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., a jako takový

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. ČI. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. 2. Sídlo spolku: Křivatcová 416, 155 21 Praha 5 - Zličín ČI. II. Právní postavení spolku

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL ŠKOLY PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE HERRMANNOVA I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při mateřské škole Herrmannova. 2) Identifikační číslo spolku: 065

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ

STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOVY SPOLKU SVORNOST BOSONOHY Z.S. ÚPLNÉ ZNĚNÍ 1. Název spolku: Svornost Bosonohy z.s. Čl. I Název a sídlo 2. Sídlo spolku: Brno Čl. II Účel spolku 1. Spolek je založen za účelem podpory, zajištění

Více

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s.

STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. STANOVY ZDrSEM první pomoc zážitkem, z.s. Čl. 1 Základní ustanovení (verze schválená Valnou Hromadou dne 24.1.2015) 1 1. Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry ve spolku ZDrSEM první pomoc zážitkem

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo

S T A N O V Y SPOLKU. Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo S T A N O V Y SPOLKU Next RC Rally, z.s. Čl. I. Název, forma a sídlo Název spolku je Next RC Rally, z.s. (dále jen spolek ). Spolek je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

Stanovy spolku Solnička

Stanovy spolku Solnička Stanovy spolku Solnička 1. Název, sídlo, symbol Název spolku: spolek Solnička (dále jen spolek ). Sídlo spolku: Synalov 38, Lomnice u Tišnova, PSČ 679 23 listina osvědčující právní důvod užívání prostor

Více

STANOVY. Čl. 2 Statut spolku

STANOVY. Čl. 2 Statut spolku STANOVY Čl. 1. Název a sídlo Název: Slivenecké kostky, z. s. Sídlo: Jantarová 950/18, Praha 5 - Slivenec, 154 00 Čl. 2 Statut spolku 1. Slivenecké kostky, z. s. (dále jen Spolek ) je dobrovolný a nezávislý

Více

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH

Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH Návrh stanov spolku Spolek Poznání při GOH ČÁST I. Úvodní ustanovení a základní pojmy 1. Spolek Poznání GOH je nezávislým spolkem fyzických osob - rodičů a jiných zákonných zástupců žáků Gymnázia Olgy

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Úvodní ustanovení Spolek rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice je nezávislým spolkem občanů, zejména rodičů a jiných

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

S t a n o v y s p o l k u

S t a n o v y s p o l k u ANIMAL EYE, z. s. S t a n o v y s p o l k u I. Název a sídlo ANIMAL EYE, z. s. (dále jen spolek ), je samosprávný a dobrovolný svazek osob, založený podle 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN

STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN STANOVY SPOLKU RODIČŮ ZS MERKLÍN Článek 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů ZŠ Merklín u Přeštic Sídlo: Školní 249, 334 52 Merklín Článek 2 Účel spolku 1. Spolek rodičů ZŠ Merklín (dále jen Spolek

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia I. Základní ustanovení 1. Spolek rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia je spolek ve smyslu ustanovení 214 a

Více

Stanovy občanského sdružení BioLib, o. s.

Stanovy občanského sdružení BioLib, o. s. Stanovy občanského sdružení BioLib, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: BioLib, o. s. (dále jen sdružení) Sídlo: Jugoslávských partyzánů 736/34, Praha 6, 160 00 Čl. 2 Statut sdružení 1. Dobrovolné, nezávislé

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s.

KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, o. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Žehuňský okrašlovací spolek

Žehuňský okrašlovací spolek Žehuňský okrašlovací spolek Stanovy Článek I Název spolku, sídlo spolku Žehuňský okrašlovací spolek (dále jen Spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V.

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V. str. 1 z 5 Stanovy občanského sdružení s názvem: Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení Sdružení Lesná o.s. (dále jen sdružení ) zakládají jeho členové podle zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve

Více

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ STANOVY Autisté jihu, spolek Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Při vědomí potřebnosti zkvalitnění života našich dětí s poruchou autistického spektra (dále jen PAS) jsme se rozhodli založit tento spolek. Spolek

Více

Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku

Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Společnost dechové hudby člen AHUV, z. s. (dále jen spolek ) má své sídlo v Praze, na adrese Radlická 99, 150 00. Čl. II Účel

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje Čl. I Úvodní ustanovení - název a sídlo Asociace nestátních neziskových organizací Moravskoslezského kraje, z. s., zkráceně ANNO

Více

Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Charakter spolku. Čl. III. Účel a činnost spolku

Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Charakter spolku. Čl. III. Účel a činnost spolku Stanovy spolku D&M TENNIS ACADEMY, z.s. Čl. I. Úvodní ustanovení Název spolku: D&M TENNIS ACADEMY, z.s. /dále jen spolek / Sídlo: Dobrovského 1872/88, Brno, Královo Pole, PSČ: 612 00 Čl. II. Charakter

Více

Stanovy Akademie nadání o. s.

Stanovy Akademie nadání o. s. Stanovy Akademie nadání o. s. Preambule Sdružení se zakládá z iniciativy rodičů a profesionálů pracujících s nadanými dětmi a jejich rodinami. Sdružení je organizačně i jinak nezávislé na státních orgánech,

Více

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen:

SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY. Stanovy. Sídlo: Poděbradova 661, Louny IČO: Založen: SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA LOUNY Stanovy Sídlo: Poděbradova 661, 440 01 Louny IČO: 64018130 Založen: 4.3.1992 2017 I. Základní ustanovení 1. Sdružení, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování,

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo

ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne STANOVY. EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo ÚPLNÉ ZNĚNÍ Změna č. 1 ze dne 9.4.2016 STANOVY EBERESCHE z.s. Čl. I Název a sídlo Název spolku: Sídlo: Korespondenční adresa: EBERESCHE z.s. Karla Čapka 343/1, 790 01 Jeseník Karla Čapka 343/1, 790 01

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek Kuskoles

STANOVY SPOLKU. Spolek Kuskoles STANOVY SPOLKU Spolek Kuskoles Čl. 1 Název, forma a sídlo Spolek Kuskoles (dále jen spolek ) je dobrovolným spolkem fyzických a právnických osob ve smyslu ustanovení 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

Stanovy spolku Apolinářská nedonošeňátka, z. s.

Stanovy spolku Apolinářská nedonošeňátka, z. s. Stanovy spolku Apolinářská nedonošeňátka, z. s. Článek 1 - Název, forma a sídlo Spolek Apolinářská nedonošeňátka, z.s. (dále jen spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624 I. Název a sídlo sdružení 1. Název občanského sdružení zní: Občanské sdružení Umlaufoviny 2. Sídlem sdružení je: Kuršova 9, Brno, PSČ: 635 00 II. Právní

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Úvodní ustanovení Spolek rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice je nezávislým spolkem občanů, zejména rodičů a jiných

Více

WifiTurnovNet. Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, Turnov, Czech Republic

WifiTurnovNet. Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, Turnov, Czech Republic Stanovy občanského sdružení WifiTurnovNet Čl. 1 Název a sídlo Název: WifiTurnovNet (dále jen sdružení ) Používaná zkratka: WTN Sídlo: Máchova 1886, 511 01 Turnov, Czech Republic Čl. 2 Statut sdružení 1.

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s.

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Čl. 1 Forma, název a sídlo Spolku 1.1. Šestajovice pro Život, z.s. (dále též jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve formě spolku. 1.2. Název Spolku zní: Šestajovice

Více

Stanovy. Spolku rodičů ZŠ Hnízdo Únětice, z. s. Úvodní ustanovení

Stanovy. Spolku rodičů ZŠ Hnízdo Únětice, z. s. Úvodní ustanovení Stanovy Spolku rodičů ZŠ Hnízdo Únětice, z. s. čl. I Úvodní ustanovení Spolek rodičů ZŠ Hnízdo Únětice, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků ZŠ Hnízdo Únětice

Více

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku

Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách. Stanovy spolku Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Spolek rodičů a přátel při Základní škole v Rokytnici v Orlických horách (dále jen spolek ) má

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. I. Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Omská, z. s. 2. Sídlo spolku: Gymnázium, Omská 1300, 100 00 Praha 10. 3. Spolek je

Více

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ

STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ STANOVY SDRUŽENÍ RODIČŮ PŘI ZÁKLADNÍ ŠKOLE DOLNÍ PODLUŽÍ Preambule Občanské sdružení rodičů při ZŠDP bylo založeno 9. dubna 2008, dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. S účinností zákona č. 89/2012

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s.

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. Zapsaný spolek s názvem SvKaterina.net, z.s. je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických osob. 2. Spolek

Více

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy FILMIUM, občanské sdružení Stanovy Čl. 1 Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ FILMIUM, občanské sdružení (dále jen Sdružení ) je neziskovým občanským sdružením založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. Článek I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení 1) Název: Spolek rodičů Základní školy a Mateřské školy Hrádek 144 (dále jen spolek ). 2) Sídlo: Hrádek 144, 739 97 Hrádek. 3) IČ: 487 71 716 4) Spolek je zapsaný

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Článek I. Úvodní ustanovení Praskoleská společnost sv. Prokopa (dále jen Společnost) je dobrovolným sdružením občanů zaměřeným k plnění stanovených cílů a úkolů

Více

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie.

Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 2 Statut asociace. Čl. 3 Účel asociace. studentů a rozšířit všeobecné povědomí o oboru fyzioterapie. Stanovy spolku Asociace studentů fyzioterapie z.s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Asociace studentů fyzioterapie z.s. (dále jen asociace ). Sídlo: V Úvalu 84, 150 06 Praha 5 - Motol Čl. 2 Statut asociace

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více