ODHALTE TAJEMSTVÍ ČESKÝCH HRADŮ A ZÁMKŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ODHALTE TAJEMSTVÍ ČESKÝCH HRADŮ A ZÁMKŮ"

Transkript

1

2 ODHALTE TAJEMSTVÍ ČESKÝCH HRADŮ A ZÁMKŮ

3 Globálním cílem projektu je využít potenciálu 10 nemovitých kulturních památek pro cestovní ruch prostřednictvím vytvoření a zavedení národního produktu "Tajemství hradů a zámků Česka". Nový produkt cestovního ruchu bude představovat "novou generaci zážitku", který budou moci prožít návštěvníci památkových objektů - rodiny s dětmi do 13 let. Hlavním marketingovým cílem projektu je dosáhnout zvýšení návštěvnosti památkových objektů zapojených do realizace produktu o 15% do roku 2014 ve srovnání s rokem Dosažení hlavního strategického marketingového cíle by mělo vést k dosažení dílčích cílů, kterými jsou: - dosáhnout celkového počtu návštěvníků nových prohlídkových okruhů do roku 2015, - dosáhnout růstu tržeb na památkových objektech zapojených do realizace produktu o 20% v roce 2015 ve srovnání s rokem 2010 (v běžných cenách), - dosáhnout do roku 2020 počtu 20 památkových objektů zapojených do produktu. Na uvedené cíle jsou navázány aktivity projektu. Hlavními tematickými aktivitami projektu jsou: vytvoření 10 nových prohlídkových okruhů na 10 památkových objektech (10 příběhů s navazujícími říkadly, popěvky, vůněmi, nápoji a pokrmy),

4 vytvoření společného jednotícího příběhu 10 tajemných postav a supertajemství, vytvoření a správa webového portálu a webových miniaplikací, profilů tajemných postav na sociálních sítích, příprava a realizace přímé informační a propagační kampaně s využitím mobilního turistického informačního centra roadshow (nejméně 30 navštívených míst v rámci roku 2012 v ČR, 4 akce v Evropě, 1 akce v USA), příprava a realizace 10 slavností tajemných postav na objektech v průběhu sezóny 2012 s průměrnou návštěvou 2000 osob na 1 akci, zpracování procesní dokumentace produktu, příprava a realizace informační kampaně ve spolupráci s turistickými informačními centry (kalendáře akcí), realizace 5 vrcholů mediálních kampaně (Regiontour, Velikonoce, zahájení sezóny, zahájení hlavní sezóny, Advent) formou vydávání tiskových zpráv (nejméně 20 za sezónu), uspořádáním 2 tiskových konferencí v roce 2012, nejméně 17 PR článků v českých médiích a 3 článků v zahraničních médiích, rozhlasových kampaní v 5 regionálních rádiích, příprava a realizace 2 jednodenních a 1 dvoudenního press a fam tripu s kapacitou 60 osob, příprava a realizace 2 informačních seminářů pro odbornou veřejnost (celková kapacita 70 osob) a 1 závěrečné konference projektu (kapacita 120 osob), manažerské činnosti týkající se řízení projektu a vykazování vůči poskytovateli dotace, realizace balíku kontrolních aktivit (expertní rada projektu, zpětná vazba, kontrola projektovým týmem).

5 PRODUCT/PRODUKT Zavedením produktu bude na trh uvedena NOVÁ GENERACE ZÁŽITKU na památkových objektech pro cílovou skupinu rodin s dětmi do 13 let vnímaný šesti smysly. Jádro produktu Jádro produktu tvoří společná nabídka nově vytvořených prohlídkových okruhů na pilotní skupině 10 památkových objektů v 5 regionech soudržnosti NUTS 2. Objekty zapojené do produktu dle majitele Objekty ve správě NPÚ Státní hrad Křivoklát Státní hrad Bouzov Státní zámek v Mníšku pod Brdy Státní hrad Rožmberk Hrad Svojanov v majetku a správě města Objekty soukromých vlastníků Hrad Český Šternberk Zámek Loučeň Pohádkové Staré Hrady, hrad a zámek Zámek Potštejn Hrad Hukvaldy v majetku obč. sdružení 10 nově vytvořených prohlídkových okruhů bude zcela odlišných od tradičních i inovativních způsobů prohlídek památkových objektů a od stávajících prohlídek na objektech.

6 Tajemné postavy Tématem prohlídky na každém objektu bude odhalení příběhu tajemné postavy a tajemství, které daná postava chrání, formou hry (plnění úkolů). Tajemná postava bude vycházet ze skutečných či mystických postav pojících se s daným památkovým objektem. Tajemné postavy nových prohlídkových okruhů Památkový objekt Státní hrad Křivoklát Hrad Český Šternberk Státní zámek v Mníšku pod Brdy Zámek Loučeň Pohádkové Staré Hrady, hrad a zámek Zámek Potštejn Státní hrad Bouzov Hrad Svojanov Státní hrad Rožmberk Hrad Hukvaldy Tajemná postava Magister Edward Kelley Perchta ze Šternberka rozená z Kravař Čert Brdík Bílá paní - Terezie Berková z Dubé Pohádkový čaroděj a velmistr templářského řádu Loupeživý rytíř Mikuláš z Potštejna Ohnivec Správce Rašín Perchta z Rožmberka Liška Bystrouška

7 Příběhy budou zaměřeny tak, aby byly atraktivní zejména pro děti ve věku od 5 do 13 let. Prohlídky budou plánovány na poznání netradičních míst, která mohou mít tajemnou atmosféru, jako jsou sklepy, půdy, věže, ale i venkovní prostory (úkoly budou plněny také v parcích tam, kde to bude možné a vhodné). Průvodci budou oděni do historických kostýmů souvisejících s příběhem tajemné postavy. V průběhu prohlídkového okruhu budou návštěvníci plnit úkoly. Každý návštěvník získá jako vstupenku pracovní list, na který bude doplňovat výsledky jednotlivých úkolů.

8 Zapojení ŠESTI smyslů Produkt bude využívat 5+1 smysl - zrak, sluch, čich, hmat, chuť i šestý smysl intuici. Návštěvník bude vnímat zážitek všemi smysly. Zrak projekt bude mít unikátní vizuální identitu (viz část věnovaná propagaci), průvodci budou oděni do historických kostýmů, návštěvníci uvidí místa umožňující navození tajuplné atmosféry (např. za pomoci osvětlení). Sluch návštěvníci uslyší od průvodců část příběhu tajemné postavy. Průvodci budou školeni v komunikačních dovednostech, aby uměli příběh dětem vhodně podat. Součástí příběhu každé tajemné postavy budou jednoduché dětské říkanky a popěvky, děti budou říkanky a popěvky opakovat jako součást úkolů. Čich s každou tajemnou postavou bude spojena jedna určitá vůně, kterou budou muset návštěvníci v rámci úkolu poznat a kterou budou moci cítit vícekrát v průběhu prohlídky. Hmat součástí úkolů bude poznávání předmětů podle dotyku (nepočítáme s dotýkáním se exponátů), na objektech, kde to bude možné, bude jedním z úkolů provázení se zavázanýma očima (s variací, kdy zavázané oči budou mít dospělí a děti je povedou). Další aktivity zaměřené na hmat jsou zařazeny do navazujících aktivit (obalu produktu). Chuť - každá tajemná postava bude mít také svůj specifický pokrm či kouzelný nápoj, který bude využit zejména u navazujících aktivit (obalu). Šestý smysl při plnění úkolů, zejména při odhalování supertajemství budou návštěvníci využívat intuici jako šestý smysl.

9 Společný příběh a supertajemství Tajemné postavy všech objektů budou sdílet společné supertajemství kromě příběhu jednotlivých postav bude existovat spojující příběh. Jednou z uvažovaných možností je příběh o společenství přátel, kteří žili na bájném místě a z důvodu ohrožení tohoto místa se postupně rozešli do jednotlivých hradů a zámků, kam si každý odnesl kousek velkého supertajemství. Supertajemství budou návštěvníci moci odhalit pouze tak, že poznají příběh tajemných postav na nejméně 7 z 10 objektů v období 16 měsíců. Každému návštěvníkovi, který absolvuje nový prohlídkový okruh, bude nabídnuta hrací knížka hry o supertajemství. Návštěvník, který v rámci nového prohlídkového okruhu odhalí tajemství postavy, získá jeden klíč od 13. komnaty (fyzický stylizovaný klíč) a jednu indicii k odhalení supertajemství. Zároveň obdrží zápis o splnění úkolu na daném objektu do hrací knížky, kam si indicii zapíše. V hracích knížkách bude uvedeno jméno a budou nepřenosné.

10 13. komnata 13. komnata bude na každém objektu zbudována ve vhodných prostorách (nejlépe sklepní či půdní prostory, mimo stávající prohlídkové okruhy). Ve 13 komnatě budou umístěny obrazy všech 10 tajemných postav, multimediální projekce (diaprojektor, ozvučení, DVD), křeslo a schránka ukrývající supertajemství. Pokud návštěvník předloží alespoň 7 klíčů spolu se zápisy nasbíranými v hrací knížce v období 16 měsíců (tedy za období 1,5 sezóny), bude moci v doprovodu kostýmovaného průvodce předstoupit před 13. komnatu na daném objektu. Návštěvy 13. komnaty budou probíhat individuálně. Vzhledem k počtu klíčů, které musejí návštěvníci nasbírat a počtu objektů, na kterých budou moci 13. komnatu navštívit, nebude tento vrchol zážitku výrazněji zatěžovat průvodce na daných objektech. Sedmi klíči návštěvník (dítě) symbolicky odemkne 13. komnatu, bude zde využit princip klíčů ke korunovačním klenotům v katedrále sv. Víta. Ve 13. místnosti pak návštěvník bude moci pomocí 7 indicií vyluštit supertajemství, které bude mít formu zaříkávadla. Pokud ji návštěvník vysloví, průvodce spustí pomocí multimediální produkce ovládané na dálku kouzelné multimediální efekty (obrazy na stěnách budou hovořit), které zážitek umocní. Následně bude návštěvník (dítě) průvodcem pasován na prince/princeznu Řádu strážců tajemství 13. komnaty (pracovní název), bude oděn do pláště, čepce, obdrží šerpu, kterou si bude moci ponechat. V kostýmu se bude moci přímo ve 13 komnatě na křesle vyfotografovat, poté obdrží certifikát s pečetí. V rozpočtu je počítáno s částkou ,- Kč bez DPH na vybavení jedné 13. komnaty.

11 Obal produktu Obal produktu bude tvořen provázanými navazujícími aktivitami, které budou vycházet z místních specifik jednotlivých objektů a budou činit produkt jedinečným. Navazující aktivity zajistí finanční udržitelnost jádra produktu. Pro zajištění skutečné udržitelnosti tvoří obal produktu následující pilíře: Specifická jídla a nápoje S každou tajemnou postavou bude spojen nejméně jeden specifický pokrm a nápoj. Při sestavování příběhů na objektech budou využity historické záznamy o pokrmech, které byly v daném místě připravovány a budou vybrány, případně upraveny takové pokrmy, které mohou nést znaky tajemna (např. nápoj s kouzelnými účinky). Recepty budou sestavovány ve spolupráci s místními středními hotelovými a potravinářskými školami a učilišti (vzhledem k malému rozsahu zapojení nebyly tyto školy přizvány jako partneři). Při tvorbě bude důrazu kladen na autentičnost, jídla a nápoje budou mít skutečně specifickou chuť, která bude pro návštěvníky nová a lákavá, v žádném případě se nebude jednat o jinak pojmenovaný běžný pokrm. Například na zámku Loučeň bude nabízena bílá sladká špička ve tvaru klobouku Bílé paní. Prodej jídel a nápojů bude zajišťovat přímo každý objekt, v rámci projektu budou zpracovány pouze receptury, jídla a nápoje budou zahrnuty do propagace projektu. Výnos z prodeje specifických jídel na nápojů je jedním z ekonomických přínosů projektu a bude sloužit k pokrytí nákladů na průvodce, kteří budou provádět návštěvníky do 13. komnaty, náklady na šerpy, certifikáty.

12 Suvenýry a propagační předměty V rámci způsobilých výdajů projektu budou navrženy a vyvzorovány propagační předměty související s tajemnými postavami a vycházející z historie daného objektu. V přípravné fázi byl projektovým týmem navržen seznam 73 suvenýrů, hraček, textilních propagační předměty a potraviny (viz následující tabulky). Ze seznamu bude ve fázi realizační vybráno 45 předmětů k vyvzorování. Na základě sledování prodejnosti bude seznam rozšířen, případně inovován.

13 Suvenýry s motivem tajemné postavy Pohledy Leporelo Magnetky s tajemnou postavou Pěny do koupele líců Historizující pláštěnka Butony (5 druhů) Korkové podložky na prostírání Svíčka Propisovací tužka Papuče Papírová taška Hrníčky Kšandy Šňůrka zip Drobný keramický suvenýr Zapalovač Květináče Kapesní nožík Šňůrky k mobilům Plechové kyblíky Konvičky na čaj porcelánové Mýdlo Blahopřání Mince s jednotným rubem a 10 druhy Vánoční ozdoby Lázeňské oplatky Tužka obyčejná Vánoční zvonek Čokoládička (zabalený produkt) Popelníky Ponožky Přívěšky na klíče Sada pastelek Zápalky Ponožka na mobil Otvírák na lahve Otvírák na víno Plechové konvičky Houbařský nožík Pivní sklenice

14 Nápojové automaty Kromě specifických (tedy odlišných) jídel a nápojů budou v každém objektu či jeho okolí dobře přístupném návštěvníkům osazeny nápojové automaty na studené i teplé nápoje ve spolupráci s výrobci (v přípravné fázi tým jednal se společnostmi Kofola a Delikomat). Nápojové automaty budou mít nabídku menu přizpůsobenou tajemným postavám. Automaty budou zapůjčeny zdarma, z rozpočtu projektu nebude pořízení hrazeno. X Kč z prodeje každého nápojového automatu poplyne každému z objektů na místní propagaci x Kč do společného rozpočtu projektu na propagaci společnou. Akce (eventy) slavnosti tajemné postavy Významnou doprovodnou aktivitou jsou víkendové akce slavnosti tajemné postavy na objektu, které budou realizovány na jednotlivých objektech. V roce 2012 bude zorganizována akce k zahájení sezóny nebo zahájení hlavní části sezóny na každém z objektů, celkem tedy 10 akcí s předpokládanou minimální návštěvností osob na 1 víkendovou akci. Kromě akcí k zahájení sezóny budou na všech objektech (kde je to technicky možné) probíhat akce s cílem prodloužení sezóny, tedy minimálně v období Vánoc a Velikonoc.

15 Tvůrčí dílny Jako doprovodné aktivity budou na objektech probíhat tvůrčí dílny. Dílny mají za cíl přinést návštěvníkovi další rozměr zážitku, kdy sám něco tvoří, zároveň by měly vést k prodloužení pobytu návštěvníka na objektu, což může vyvolat zvýšenou poptávku po jídle, pití. Protože se budou témata dílen střídat, může být nová dílna důvodem k opakované návštěvě objektu. Poptávka po dílnách vychází z realizovaného šetření. Dle možností (prostory, památková ochrana, atp.) budou vytvořeny dílny, ve kterých budou moci návštěvníci vyrábět svíčky, jednoduché výrobky ze dřeva, hlíny a dalších přírodních materiálů, malovat na textil, kámen, papír, zdobit perníčky, vajíčka atp. Tvůrčí dílny budou tematicky zaměřeny jak na tajemné postavy, tak budou spjaty s ročním obdobím (vánoční, velikonoční, jarní, podzimní témata atp.) Zařazení těchto aktivit do nabídky nebude pro jednotlivé objekty sdružené v projektu povinné: Dílny budou financovány mimo projekt, neboť není možné zaručit srovnatelný standard u všech objektů. Protože tvůrčí dílny mají podpůrný charakter a vzhledem ke zkušenostem objektů s realizací podobných aktivit, je počítáno vyrovnaným rozpočtem dílen (příjmy ze vstupného na dílnu pokryjí náklady na přípravu, materiál a osobní náklady). Ve finančních výpočtech proto tvůrčí dílny nejsou zahrnuty (jejich finanční přínos je nulový) a v dokumentaci není uveden závazný počet dílen (předpokládáme vytvoření dílen alespoň na 5 objektech).

16 Internetové aplikace Další částí obalu produktu budou internetové aplikace, jejichž cílem je učinit produkt atraktivní i pro děti od 10 do 13 let. Na webovém portálu projektu se budou moci návštěvníci účastnit kvízů, soutěží, a krátkých her s předpokládanou dobou hraní do 30 minut. Budou vytvořeny také aplikace umožňující vytvořit fotomontáž obličeje z elektronické fotografie stylizované do tajemné postavy. Tyto aplikace budou šířeny kromě internetu prostřednictvím sociálních sítí (např. Facebook). Pro názornost je níže uveden příklad aplikace Yearbookyourself.com, která umožňuje vytvořit z jedné fotografie velmi jednoduše portrét stylizovaný oblečením a účesem do určitého období minulého století. Internetové aplikace budou i jedním z prostředků propagace projektu.

17 Fotopointy Na vhodném místě v areálu každého objektu budou umístěny fotopointy, díky kterým si návštěvníci budou moci vyrobit stylizovanou fotografii. Fotopointy budou vyrobeny v materiálech a úpravě omezující riziko poškození. Stylizované fotografie budou návštěvníkům připomínat zážitek prožitý na objektu. V době sociálních sítí, kdy je obvyklé sdílet jednoduše fotografie mezi přáteli a známými, budou tyto jedním z prostředků propagace projektu formou doporučení. Jak vyplynulo z výzkumu, 92,5 % návštěvníků používá alespoň občas při výletech fotoaparát a u 32 % návštěvníků bylo důvodem jejich návštěvy doporučení příbuzných či známých. Na obrázcích jsou uvedeny příklady fotopointů vlevo a uprostřed jednoduché fotopointy z Rakouska a Slovenska, vpravo pak náročnější fotopoint z českého pavilonu na světové výstavě Expo 2010 v Šanghaji. Tento fotopoint je navíc propojen se zážitkem z virtuálního letu.

18 Základní vstupné Vzhledem ke skutečnosti, že nové prohlídkové okruhy budou mít individuálnější charakter, časově budou spíše delší a návštěvníci obdrží hrací karty a další materiály, bude cena vstupného vyšší, než je tomu na zapojených objektech u standardních prohlídkových tras. Ve finančních propočtech je kalkulováno s navýšením ceny o 20 Kč na 1 návštěvníka, přičemž 15 Kč z této navýšené částky bude tvořit příjem, ze kterého bude financován tisk materiálů, které účastník obdrží, společná propagace a koordinace v období udržitelnosti. Zbylých 5 Kč odráží zvýšené náklady objektu na realizaci prohlídkového okruhu. V tabulce níže je patrná výše základního vstupného v roce 2010 (u objektů s více okruhy se jedná o první kratší okruh určený nejširší veřejnosti) a návrh výše vstupného na nový prohlídkový okruh s tajemnými postavami. Památkový objekt Základní vstupné 2010 Základní vstupné nový okruh Státní hrad Křivoklát 100 Kč 120 Kč Hrad Český Šternberk 100 Kč 120 Kč Státní zámek v Mníšku pod Brdy 90 Kč 110 Kč Zámek Loučeň 120 Kč 140 Kč Pohádkové Staré Hrady, hrad a zámek 120 Kč 140 Kč Zámek Potštejn 90 Kč 110 Kč Státní hrad Bouzov 100 Kč 120 Kč Hrad Svojanov 70 Kč 90 Kč Státní hrad Rožmberk 100 Kč 120 Kč Hrad Hukvaldy 60 Kč 80 Kč

19 Snížené vstupné, rodinné vstupné Navýšení ceny o 20 Kč oproti stávajícím prohlídkovým okruhům platí i pro snížené vstupné. U rodinného vstupného (2 dospělí a 2 3 děti ve věku 6 15 let) bude cena navýšena přibližně v průměru o 80 Kč. Propagační předměty, suvenýry Cenová strategie u propagačních předměty a suvenýrů bude vycházet z výrobní ceny, ke které bude připočítána průměrná marže ve výši 100%, která bude částečně financovat náklady na koordinaci, společnou propagaci. Asistentka projektu, která bude výrobu materiálů a suvenýrů zajišťovat, bude objednávat předměty pokud možno od výrobců, aby odpadly náklady na zprostředkovatele. PLACE/DISTRIBUCE Primárním distribučním místem budou jednotlivé památkové objekty. Distribuci vstupenek na víkendové akce budou zajišťovat i následující subjekty: turistická informační centra, zahraniční zastoupení ČCCR, cestovní kanceláře, zážitkové agentury, celostátní vstupenkové portály (portál NPÚ i portály komerční), e-shop na portálu projektu (prodej vstupenek na akce, propagačních předmětů bude zprovozněn pro fázi udržitelnosti). Vstupné na jednotlivé objekty bude prodáváno i ve formě dárkových poukázek (voucherů), které budou nabízeny přímo na objektech a v e-shopu. Možnost zakoupení poukázek bude akcentována při komunikaci např. v období Vánoc.

20 PEOPLE/LIDÉ Úspěšnost nového produktu bude záviset na přístupu a kvalitě práce všech zainteresovaných osob, jak zpracovatelů příběhů, tak zejména průvodců a dalších pracovníků jednotlivých objektů, kteří budou v každodenním kontaktu s návštěvníky. Žadatel si je této skutečnosti plně vědom a otázce lidských zdrojů proto práci s lidskými zdroji věnoval mimořádnou pozornost. Projektový tým Při výběru projektového týmu byl kladen důraz na zkušenosti jednotlivých členů v cestovním ruchu, zejména jeho části zaměřené na aktivaci potenciálu kulturního dědictví, zkušenosti s prací s cílovou skupinou, ale i zkušenosti s rozsáhlejšími projekty financovanými z fondů EU. Kvalitu realizačního týmu pro všechny tři fáze projektu je možné posoudit v kapitole 1.2. Expertní rada projektu Popis role expertní rady je uveden v kapitole 1.3. včetně složení rady. Průvodci a další zaměstnanci na jednotlivých objektech Přesto, že vzdělávání průvodců a zaměstnanců na jednotlivých objektech není způsobilým výdajem, žadatel na ně bude klást velký důraz. Na vzdělávání zaměstnanců objektů budou připraveny navazující vzdělávací projekty, které budou žádat o podporu z OP Lidské zdroje a zaměstnanost. Cílem realizace vzdělávacích projektů bude vytvořit z průvodců a dalších zaměstnanců tým lidí, který se bude pravidelně scházet, vyměňovat si zkušenosti, vzdělávat se. Důležitým faktorem bude posílení mezioborové týmové spolupráce.

21 PROGRAMMING/TVORBA PROGRAMU (DOPROVODNÝCH AKTIVIT) Doprovodné aktivity budou tvořit zejména kulturní akce na jednotlivých objektech (nejméně 10 akcí pro cca 2000 osob v průběhu roku 2012 a navazující pracovní dílny (popsáno výše). Navazující aktivity představují také: Roadshow s prezentací mobilního turistického informačního centra (popsáno výše), Konference projektu závěrečná konference projektu na podzim PACKAGING/BALÍČKY SLUŽEB Pro tvorbu balíčků služeb bude projektový tým spolupracovat zejména s cestovními kancelářemi a provozovateli ubytovacích zařízení. Na každém objektu v rámci sezóny 2012 (a následujících) probíhat 1 víkendová akce slavnost tajemné postavy na objektu bude nabízeno cestovním kancelářím, které tak budou mít v portfoliu 10 víkendů, jež budou moci nabízet do balíčků.

22 PARTNERSHIP/PARTNERSTVÍ Projekt je přímo založen na partnerství 10 kulturních památek do sítě realizující společný produkt. Partnerem projektu výrazně se podílejícím na propagaci produktu jak doma ( tak v zahraničí (zahraniční roadshow jako součást prezentace ČR v zahraničí) je Česká centrála cestovního ruchu. Partnerem projektu podílejícím se na distribuci je Asociace turistických informačních center ČR se svými 197 členskými turistickými informačními centry. Při tvorbě produktů bude projektový tým spolupracovat s historiky, oponentskokonzultační roli při tvorbě a nastavení produktu bude hrát expertní rada složená z respektovaných osobností v oblastech cestovního ruchu a kulturního dědictví.

23 Monitorovací indikátory, příp. další parametry a cíle, kterých hodlá příjemce dosáhnout, a způsob jejich plnění Globálním cílem projektu je využít potenciálu 10 nemovitých kulturních památek pro cestovní ruch prostřednictvím vytvoření a zavedení národního produktu "Tajemství hradů a zámků Česka". Globální cíl bude splněn naplněním hlavního marketingového cíle, kterým je zvýšení návštěvnosti památkových objektů zapojených do realizace produktu o 15% do roku 2014 ve srovnání s rokem Dosažení cíle bude změřeno porovnáním statistik návštěvnosti. V projektu byly definovány i dílčích cíle a způsoby jejich ověření: dosáhnout celkového počtu návštěvníků nových prohlídkových okruhů do roku 2015 bude měřeno pomocí vnitřního informačního systému počtu prodaných vstupenek na nový okruh za rok, dosáhnout růstu tržeb na památkových objektech zapojených do realizace produktu o 20% v roce 2015 ve srovnání s rokem 2010 (v běžných cenách) bude měřeno pomocí vnitřního informačního systému porovnáním tržeb z účetních výkazů, dosáhnout do roku 2020 počtu 20 památkových objektů zapojených do produktu bude změřeno počtem platných smluv o spolupráci s památkovými objekty. Za evidenci dosažení cílů projektu je zodpovědný manažer projektu.

24 Struktura monitorovacích indikátorů byla převzata z programu Benefit 7+: 1 vytvořený marketingový produkt pro cestovní ruch, 1 propagační kampaň s 5 vrcholy na produkt v oblasti cestovního ruchu. Kritériem úspěšnosti vytvořeného marketingového produktu pro cestovní ruch jsou: v sezóně 2012 je v prodeji 10 nových prohlídkových okruhů na památkových objektech realizovaných formou hry poznávání příběhu tajemné postavy se zapojením 6 smyslů bude měřeno dokumentací prohlídkových okruhů, v sezóně 2012 jsou na 10 objektech funkční 13. komnaty a fotopointy bude měřeno předávacími protokoly, v sezóně 2012 je na 10 objektech nabízeno 10 unikátních pokrmů či nápojů bude měřeno zpracovanými recepturami, nabídkami jídel a nápojů na objektech, v sezóně 2012 je na 10 objektech nabízeno nejméně 45 druhů propagačních předmětů a suvenýrů bude měřeno pomocí vnitřního informačního systému a účetními doklady o nákupu a prodeji, v sezóně 2012 se prohlídek nových okruhů na 10 objektech zúčastní minimálně celkem návštěvníků, z toho nejméně návštěvníků ve hře postoupí do 13. komnaty bude měřeno počtem prodaných vstupenek a vnitřním informačním systémem.

25

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Jiří Senohrábek Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Co to je? Pro koho to je? nový produkt cestovního ruchu pro rodiny s dětmi nebo poutníky po českých hradech

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Produkty 20 2 Obsah a načasov asování kampaní v roce 20 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 Květen 2011 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH Indikátory parametry podprogramu na úrovni projektů Marketingové aktivit v cestovním ruchu (117D72200) 2-7 výstupu marketingových aktivit realizovaných

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010

Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2010 Vyhodnocení plnění Akčního plánu rozvoje cestovního ruchu za rok 1 Tvorba nových produktů cestovního ruchu, produktových balíčků a komunikační aktivity na podporu zvýšení návštěvnosti 2 Vybudování rezervačního

Více

Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji

Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji Specifické podmínky programu 7.6 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Libereckém kraji Dotační titul č. 1: Řemeslná a zážitková turistika Účelem podpory je podpora rozšíření turistické nabídky a tvorby a

Více

Marketingová strategie

Marketingová strategie Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu turistické oblasti Valašsko na období let 2019 2022 1 2. Strategická část 2.1 Úvod Návrhová část Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu turistické

Více

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ 1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich návrh je zpracován v následující kapitole, a to na 3 úrovních dle míry abstrakce/konkrétnosti:

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy 2015 10. února 2015 Kongresové centrum REC GROUP Staré Město Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Zdeněk

Více

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Regionální turistické portály a zapojení podnikatelů do jejich nabídky www.slovacko.cz AVEDON destinační agentura regionu Slovácko Hospitality & Tourism

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

PREZENTACE PRO PARTNERY

PREZENTACE PRO PARTNERY PREZENTACE PRO PARTNERY ÚVODNÍ SLOVO Česká republika je stále více vyhledávaným cílem zahraničních turistů. Ročně jich přijíždí obdivovat krásy naší země přes 27 miliónů. A není divu. Jen málo zemí na

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Destinační management a jeho přínosy pro rozvoj cestovního ruchu 20. 3. 2013 ARR realizuje projekty: - Stezka technických atraktivit (bez marketingu) - Destinační

Více

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice ADONIS ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu 29.10.2009, Dolní Kounice Základní informace o organizaci občanské sdružení s právní subjektivitou dle zákona č. 83/1990 nevládní nezisková organizace registrace

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná?

Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná? Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná? Ekonomické dopady generuje každá organizace i každý jednotlivec, lze je tedy spočítat pro jakýkoli subjekt. Ve světě bývají studie ekonomického dopadu zpracovávány

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍCMS nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 13. 6. 2018 OBSAH PRESENTACE 1 2 3 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU PRACOVNÍ SKUPINY 4 NOSNÉ PILÍŘE

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Martin Konečný Obsah Strana 3 Základní údaje o projektu Strana 4 Cíle projektu Strana 5 Cílové skupiny Strana

Více

Regionální operační program NUTS II Severozápad

Regionální operační program NUTS II Severozápad Regionální operační program NUTS II Severozápad CHRÁM CHMELE A PIVA 1 Chrám Chmele a Piva 2 3 Identifikace zdroje spolufinancování projektu Regionální operační program NUTS II Severozápad 2. výzva Priorita

Více

PROMĚNA STŘEDNÍCH ŠKOL V CENTRA CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Stručný výtah z projektové žádosti projektu UNIV 2 KRAJE

PROMĚNA STŘEDNÍCH ŠKOL V CENTRA CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Stručný výtah z projektové žádosti projektu UNIV 2 KRAJE PROMĚNA STŘEDNÍCH ŠKOL V CENTRA CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ Stručný výtah z projektové žádosti projektu UNIV 2 KRAJE Cílem projektu je proměna SŠ (především odborných) v centra celoživotního učení, tzn. otevřené

Více

B) Parametry na úrovni projektů

B) Parametry na úrovni projektů NPPCRR Číselník povinných parametrů MMR Legenda k vyplnění políčka Rozhodující projektové parametry v elektronické žádosti. U podprogramu č. 2 Marketingové aktivity v CR, žadatel povinně vyplňuje parametr

Více

Dovolená na jižní Moravě

Dovolená na jižní Moravě Projekt byl spolufinancován Evropskou unií a Jihomoravským krajem V Dolních Dunajovicích dne 3. října 2008 Realizátor projektu: Mikulovsko, dobrovolný svazek obcí Místo realizace: NUTS 2 Jihovýchod, kraj

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Pardubickým krajem

Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Pardubickým krajem Partnerství pro rozvoj cestovního ruchu na území Pardubického kraje Základní informace o významu a aktivitách nově vznikající Destinační společnosti Východní Čechy Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové.

Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové. Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové. Výstava je trojdimenzionálním ztvárněním původní české knihy Historie Evropy obrazové putování od Renáty Fučíkové. Expozice má interaktivní

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Obsah a načasov asování kampaní v roce 2011 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční trhy Páry

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism

Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism A. Vzhledem zejména k zhodnocení a porovnání připravovaných výstupů projektu NCR a projektu MAGNI, konkrétním

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

Ministerstvo pro místnm. programu rozvoje lidských zdrojů v cestovním m ruchu

Ministerstvo pro místnm. programu rozvoje lidských zdrojů v cestovním m ruchu m Seznámen mení s projekty Operačního programu rozvoje lidských zdrojů v cestovním m ruchu Konference Hospitality & Tourism Summit 29. 10. 2007-30. 10.2007 Evropský sociáln lní fond součást finančních

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU ZDŮVODNĚNÍ REALIZACE PROJEKTU Nevyužívané, nerekonstruované 3.NP v objektu na Masarykově nám. 45 v Novém Jičíně Riziko částečně chátrající kulturní památky na

Více

Marketingová studie cestovního ruchu

Marketingová studie cestovního ruchu Marketingová studie cestovního ruchu pro Olomoucký kraj na období 2017 2020 A k č n í p l á n 1 Zpracovatelé: PuRela 42 s. r. o. se sídlem Fabiánova 3/607, 150 00 Praha 5 - Košíře E-mail: media@pr42.cz

Více

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism -

Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Evropská unie zdroj finančních prostředků pro podporu marketingu cestovního ruchu v ČR (SROP) - realizace agenturou CzechTourism - Fondy EU jako zdroj finančních prostředků pro podporu CR v ČR I. ESF Evropský

Více

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu

Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Roční zpráva o realizaci komunikačního plánu Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad Verze 2.0 ke dni 3. 1. 2014, revize č. 1 ke dni 15. 7. 2014-1 - OBSAH 1. Úvod 5 2. Realizace

Více

Česká centrála cestovního ruchu

Česká centrála cestovního ruchu Česká centrála cestovního ruchu _ 27.4.2016 Organizační struktura agentury CzechTourism 27.4.2016 2 Produktové linky CzechTourism Základní produktové linky CzT: Aktivní turismus: - cyklistika, lyže, golf,

Více

Aktivity INFOCENTRA 2014

Aktivity INFOCENTRA 2014 Aktivity INFOCENTRA 2014 Statistika návštěvnosti města Návštěvnost a přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních města Karlovy Vary 2013 2014 2014/2013 Hosté Přenocování Hosté Přenocování Hosté Přenocování

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo PO ii : 7. 3 Prioritní osa: Název PO: Další vzdělávání Číslo oblasti 7. 3. 1 podpory:

Více

MAS Pošumaví IROP Kulturní památky

MAS Pošumaví IROP Kulturní památky MAS Pošumaví jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Pošumaví na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků?

Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Moravskoslezský kraj - kraj plný zážitků? Konference Ostrava 10.12. 2009 Obsah prezentace aneb co se podařilo Kraj mnoha barev a příležitostí 2 Využití aktivit marketingové strategie v cestovním ruchu

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

Setkání pracovníků TIC Kraje Vysočina

Setkání pracovníků TIC Kraje Vysočina Setkání pracovníků TIC Kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Kraje Vysočina 23. 1. 2019 24.01.2019 1 Současné aktivity a plány Vysočina Tourism, p.o. Webové stránky, nový turistický portál www.vysocina.eu

Více

Rok 2013 - ve znamení proměny. Nabídka pro AMSP ČR

Rok 2013 - ve znamení proměny. Nabídka pro AMSP ČR Rok 2013 - ve znamení proměny Nabídka pro AMSP ČR Souběžně pořádané akce: Veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO propojení novinek a trendů v oborech komunálních a enviromentálních technologií

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ing. Miroslav Kalous Ing. Miroslav Kalous Náměstek ministra Obsah prezentace Význam cestovního ruchu pro ČR Základní statistická data cestovního ruchu Podpora cestovního

Více

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY ZÁSADY pro organizování a financování národních výstav a českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích a výstavách v zahraničí v roce 2012 Zásady pro organizování a financování českých oficiálních

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍ nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 30. 11. 2017 OBSAH PRESENTACE 1 2 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU 3 NOSNÉ PILÍŘE PROJEKTU 4 PRACOVNÍ

Více

Kulturní a historické dědictví jako základní atribut národního uvědomění

Kulturní a historické dědictví jako základní atribut národního uvědomění Kulturní a historické dědictví jako základní atribut národního uvědomění Otrokovice 13. listopadu 2018 Ing. Zdeněk Urbanovský Partnerství, společně bez hranic Hlavní partner projektu Centrála cestovního

Více

Česká centrála cestovního ruchu

Česká centrála cestovního ruchu Česká centrála cestovního ruchu _ 24.2.2016 Organizační struktura agentury CzechTourism 24.2.2016 2 Produktové linky CzechTourism Základní produktové linky CzT: Aktivní turismus: - cyklistika, lyže, golf,

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V331 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ STRATEGIE MĚSTA Finální verze prosinec 2008 OBSAH: 1. ÚVOD... 4 2. STRATEGICKÁ VIZE MĚSTA... 5 3. STRATEGICKÉ CÍLE... 6 3 1. ÚVOD Nezbytnou součástí Strategického

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním operačním

Více

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Celostátní síť pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah Celostátní síť pro venkov 2007-2013 Aktivity CSV v roce 2014 Výhled pro období 2014

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 08 V31 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY

České oficiální účasti na veletrzích a výstavách v zahraničí ZÁSADY ZÁSADY pro organizování a financování českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích v roce 2013 Zásady pro organizování a financování českých oficiálních účastí na mezinárodních veletrzích stanoví

Více

Cestovní ruch pro všechny, priorita EU. Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze

Cestovní ruch pro všechny, priorita EU. Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze Cestovní ruch pro všechny, priorita EU Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze Cestovní ruch pro všechny v materiálech EU Segmenty cestovního ruchu pro všechny Formy podpory rozvoje cestovního

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Veřejné projednávání SCLLD Ostrožská Nová Ves

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO Veřejné projednávání SCLLD Ostrožská Nová Ves STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2014 2020 Veřejné projednávání SCLLD 2014 2020 Ostrožská Nová Ves 18. 3. 2016 STRUKTURA STRATEGIE A JEJÍ VÝZNAM Strategie = komplexní

Více

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno

Česko jede včera, dnes a zítra. Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Česko jede včera, dnes a zítra Seminář Česko jede 6. 11. 2014, Brno Pamatujete si ještě, jak vůbec vznikla myšlenka Česko jede? CYKLOSTRATEGIE je to minulost, přítomnost, nebo budoucnost? PRIORITA 4. REALIZACE

Více

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 PhDr. Kateřina Šímová vedoucí oddělení stáží, Fond dalšího vzdělávání Obsah Souhrnné informace o projektu Hlavní a dílčí cíle projektu Cílová skupina projektu Zdůvodnění

Více

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU O PROJEKTU Cílem projektu byla propagace památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti, a to z řad turistů a návštěvníků

Více

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře

Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Strategické dokumenty a Marketingová koncepce rozvoje cestovního ruchu v Kutné Hoře Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech; duben 2013 Ivo Šanc, starosta Kutné Hory Úloha

Více

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Realizujeme úzkou a vzájemně výhodnou spolupráci s vybranými

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI

PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI PŘÍLOHA Č. 3 NÁVRHOVÉ ČÁSTI AKČNÍ PLÁN NA ROK 2 stran: Název akce /aktivity Vytvoření standardní organizační struktury TO jednotky destinačního managementu definování oblastí působení a kompetencí Období

Více

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Údaje o mikroprojektu: Číslo mikroprojektu CZ.3.22/3.3.02/12.03017 Název mikroprojektu Partnerství pro venkov Konečný uživatel Hradecký

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

Budoucnost cestovního ruchu v regionech. z pohledu krajské samosprávy

Budoucnost cestovního ruchu v regionech. z pohledu krajské samosprávy Budoucnost cestovního ruchu v regionech z pohledu krajské samosprávy Ing. Jindřich Ondruš předseda komise Rady Asociace krajů ČR pro cestovní ruch člen Rady Zlínského kraje Vznik krajů subjekty odpovídající

Více

Turistický portál www.vychodni-cechy.info a zapojení poskytovatelů

Turistický portál www.vychodni-cechy.info a zapojení poskytovatelů www.vychodni-cechy.info a zapojení poskytovatelů služeb do jeho nabídky Vít Pechanec projektový manager Jeden ze 7 projektů Pardubického kraje na podporu cestovního ruchu, spolufinancovaných ze strukturálních

Více

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky?

Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Statutární město Ostrava odbor ekonomického rozvoje Ostrava co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská 10. 12. 2009 www.ostrava.cz Programové balíčky

Více

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci Centrum evropského projektování a.s., s kontaktní adresou: Československé armády 954/7, 500 03 Hradec Králové vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci

Více

TIC v ČR Agentura CzechTourism uvádí více než 600 (není databáze) Ministerstvo pro místní rozvoj 470 (souborná databáze)

TIC v ČR Agentura CzechTourism uvádí více než 600 (není databáze) Ministerstvo pro místní rozvoj 470 (souborná databáze) STRATEGICKÁ ÚLOHA 2 Turistické informační centrum (TIC) je účelové zařízení poskytující v oblasti svého působení (město, region, turistická oblast) informace o všech službách souvisejících s cestovním

Více

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014 Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM Brno, 22. 5. 2014 Jižní Morava vinařský region!? Je potřeba hledat to, co nás od ostatních odlišuje a to využít jako konkureční výhodu.

Více

Rok 2013 - ve znamení proměny

Rok 2013 - ve znamení proměny Rok 2013 - ve znamení proměny Souběžně pořádané akce: Veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO propojení novinek a trendů v oborech komunálních a enviromentálních technologií a služeb s regionálními

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU NPPCR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR podprogram Cestování dostupné všem seminář pro žadatele 9. prosince 2015 Národní program podpory cestovního ruchu dotační

Více

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění:

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění: Evaluační plán REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok 2014 Datum zveřejnění: 19. 11. 2013 Příloha č. 1, bod 43-10/2013 ~ 1 ~ Úvod Roční evaluační plán ROP Severovýchod pro rok 2014 vychází

Více

Příloha: 6. Indikátory a jejich kvantifikace

Příloha: 6. Indikátory a jejich kvantifikace Přílo: 6 Indikátory a jejich kvantifikace Účinnost: 17.9. 2007 Datum zveřejnění: 14. 9. 2007 Úlohou monitorovacích indikátorů je vyčíslení dosažených efektů poskytnuté finanční pomoci. Pomocí indikátorů

Více

OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu

OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Základní údaje o projektu individuální projekt Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) poskytovatel dotace -

Více

Marketing venkovského cestovního ruchu. Eva Šimková

Marketing venkovského cestovního ruchu. Eva Šimková Marketing venkovského cestovního ruchu Eva Šimková Obsah přednášky 1. Specifika šetrné turistiky 2. Současné trendy a vliv na marketing VCR 3. Marketing a marketingový mix VCR 4. Balíčkování služeb VCR

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 56 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč

Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu. Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Aktivity MMR ČR v rámci podpory rozvoje cestovního ruchu Seminář Sdružení lázeňských míst České republiky 14. červen 2011, Lázně Bohdaneč Plán aktivit cestovního ruchu: - dříve Konsolidovaný plán podpory

Více

ROZVOJ TURISTICKÉHO REGIONU ČESKOLIPSKO

ROZVOJ TURISTICKÉHO REGIONU ČESKOLIPSKO ROZVOJ TURISTICKÉHO REGIONU ČESKOLIPSKO Na realizaci projektu byla podána žádost o dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod (dále jen ROP SV), prioritní osy 13. 3 Cestovní ruch, oblasti

Více

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry CzechTrade 2018 Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ SÍTĚ MARKETINGOVÁ PODPORA

Více

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV

RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV RAMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PLÁN PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 - RVP PV Péče o dítě v dětské skupině Obecná část zpracovaly Lenka Zuczková, DiS Šárka Žluvová, DiS Obsah Specifikace, metody a forma práce...3 Rámcový

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 12 ze dne 3. prosince 2008 k Evaluačnímu plánu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA IV Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA IV Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích Příloha č. 3 Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU Řídící orgán OP PIK DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA IV Individuální účasti MSP na výstavách

Více