Nápověda CADKON Express

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nápověda CADKON Express"

Transkript

1 Nápověda CADKON Express Úvod CADKON Express je nadstavba pro AutoCAD LT 2004 až AutoCAD LT Má stejné nároky na operační systém počítače jako verze AutoCADu LT, na které je používán. Podporované operační systémy: Windows NT 4.0 (SP6 nebo vyšší): AutoCAD LT 2004 Windows 2000 (SP4 nebo vyšší): AutoCAD LT 2004, LT 2005, LT 2006, LT 2007 Windows XP: AutoCAD LT LT 2014 Windows Vista: AutoCAD LT 2007 (SP2) LT 2013 Windows Vista 64-bit: AutoCAD LT 2009 LT 2013 Windows 7 32/64-bit: AutoCAD LT 2010 LT 2014 Windows 8 32/64-bit: AutoCAD LT 2014 Upozornění: V případě jiné konfigurace není zaručen bezproblémový chod. CADKON Express není určen a nelze nainstalovat na plný AutoCAD. Instalace Nainstalujte a alespoň jednou spusťte AutoCAD LT, podporovaný instalovanou verzí CADKON Express. Vložte instalační CD CADKON Express do CD mechaniky počítače. Funkce Autorun spustí úvodní html stránku, ve které si vyberete mezi 32-bit nebo 64-bit instalací programu. Pokud se tak nestane (funkce Autorun je vypnutá), spusťte program Setup.exe, který je umístěn na instalačním CD v adresáři x32 nebo x64. Máte-li instalován více než jeden produkt, se kterým může fungovat CADKON Express, objeví se během instalace dialogový panel Výběr AutoCAD, v němž vyberete, nad kterým produktem bude CADKON Express instalován. Jednotlivé součásti CADKON Express se nakopírují do instalace AutoCADu LT do adresáře Support. Upozornění: Pro instalaci programu CADKON Express jsou nutná práva lokálního administrátora. Tip: CADKON Express se nakopíruje do všech profilů AutoCADu LT. V případě, že chcete CADKON Express z profilů AutoCADu LT odebrat, použijte program Odebrat CADKON Express z AutoCADu LT (viz. níže).

2 Přidání/ Odebrání programu CADKON Express z profilů AutoCADu LT Obr. program na přidání/ odebrání CADKON Express z AutoCADu LT Windows - Start/ Programy/ AB Studio/ CADKON Express/ CADKON Express spustíte program, kterým lze přidat nebo odebrat CADKON Express z profilů AutoCADu LT. Kótování Obr. nástrojový panel Kótování Řetězové kótování přímé Funkce je určená pro kreslení horizontálních a vertikálních kót. Jedná se o sloučení funkcí AutoCADu pro kreslení přímé a řetězové kóty. Vzhled kóty se řídí podle aktuálního kótovacího stylu. Způsob kreslení kóty: zadejte bod první vynášecí čáry kóty zadejte bod druhé vynášecí čáry kóty zadejte bodem umístění kótovací čáry v této fázi se spustí kótování řetězové, proto zadejte bod další vynášecí čáry tímto způsobem můžete pokračovat dále do té doby, než dáte pro ukončení kótování 2x ENTER nebo stisknete klávesu ESC. Řetězové kótování šikmé Funkce je určená pro kreslení šikmých kót. Jedná se o sloučení funkcí AutoCADu pro kreslení šikmé a řetězové kóty. Vzhled kóty se řídí podle aktuálního kótovacího stylu. Způsob kreslení kóty je stejný jako pro řetězové kótování přímé. Kóta oblouku Touto funkcí je možné okótovat jakýkoli oblouk, obloukovou stěnu apod. Kliknete pouze na oblouk, který chcete okótovat a určíte odsazení kóty. Vytvoří se kóta oblouku dle aktuálního kótovacího stylu. Kóta oblouku s poloměrem Funkce obdobná jako Kóta oblouku, ke vzdálenosti oblouku se vypíše i poloměr oblouku.

3 Kóta části oblouku Vyberete oblouk, určíte odsazení kóty od oblouku a poté dvěma body zadáte pouze část oblouku, kterou chcete okótovat. Aktualizace kót Jedná se o funkci AutoCADu pro aktualizaci kót. Pokud provedete nějaké změny v nastavení kóty, změny se projeví až u nově kreslených kót. Jestliže chcete, aby se změny v nastavení projevily i na kótách dříve nakreslených, použijte tuto funkci. Požadován je výběr kót, které se mají aktualizovat podle aktuálního nastavení kót. Souřadnice bodu Pomocí této funkce vypíšete souřadnice bodu v ose x, y od počátku souřadného systému. Popisy obr. nástrojový panel Popisy Odkaz text za Text je vykreslen za připojovací čáru. Text se řídí podle aktuálního stylu textu a odkaz dle kótovacího stylu. Výhodou takto vytvořeného odkazu je schopnost vazby textu a odkazové čáry, tzn., že při úpravě textu se automaticky upraví i odkazovací čára. Odkaz text nad Text je vykreslen nad připojovací čáru a její délka je dána délkou řádku textu. Text se řídí podle aktuálního stylu textu a odkaz dle kótovacího stylu. Výhodou takto vytvořeného odkazu je schopnost vazby textu a odkazové čáry, tzn., že při úpravě textu se automaticky upraví i odkazovací čára. Odkaz rámeček Příkaz slouží k vytvoření jednoduchého popisu s odkazovací čárou a textem, který je ohraničen rámečkem. Postup: požadovány jsou koncové body vymezující velikost odkazové čáry. v dialogovém panelu GEOMETRICKÁ TOLERANCE můžeme do jakéhokoliv políčka vepsat text, který se následně s rámečkem i odkazovací čárou vykreslí. Text se řídí podle aktuálního stylu textu a odkaz dle kótovacího stylu. Výhodou takto vytvořeného odkazu je schopnost vazby textu a odkazové čáry, tzn., že při úpravě textu se automaticky upraví i odkazovací čára a rámeček.

4 Rámeček text Příkaz slouží k vytvoření jednoduchého popisu, který je ohraničen rámečkem. Text se řídí dle aktuálního stylu textu. Automatické číslování zadání hodnoty, číslování, nulování Funkce, s jejíž pomocí zadáte číslo, od kterého bude AutoCAD automaticky vzestupně číslovat. Pro číslování musíte použít funkci Automatické číslování. Pro vynulování hodnoty Automatického číslování slouží funkce Automatické číslování nulování. Velikost textu se řídí dle aktuálního stylu textu. Vložit obrázek Pomocí této funkce můžete do výkresu vložit libovolný obrázek (bmp, tiff, jpeg, png, tga, atd.). Tato funkce využívá příkaz _image, která není standardně v AutoCADu LT přístupná. Do výkresu se vloží 8 šablon připravených pro obrázek. Nevyužité šablony je nutné vymazat ručně AutoCADem. Příkaz _imageframe slouží k vypnutí rámečku obrázku. Název výkresu Po zvolení bodu, se do výkresu vypíše aktuální název výkresu. Vlastnosti textu se řídí dle aktuálního stylu textu. Textový odkaz K libovolnému objektu AutoCADu můžete pomocí této funkce přiřadit libovolný textový odkaz. Tato funkce je dílčí funkcí příkazu AutoCADu LT, Hypertextový odkaz. V případě, že nemáte zapnutou volbu Zobrazovat nápovědu hyperodkazu, Textový odkaz nebude dostupný. Zapnutí hyperodkazu najdete v roletce AutoCADu LT Nástroje/ Možnosti/ Uživatelské nastavení. Konstrukční přímky Obr. nástrojový panel Konstrukční přímky Po výběru typu konstrukční čáry je můžete vkládat do výkresu, dokud nezadáte ESC. V dalším textu budeme označovat konstrukční čáry také jako K-čáry. Konstrukční přímka Nastavení hladiny K-čar dle aktuální hladiny Před použitím konstrukčních čar, si pomocí této funkce můžete nastavit, do které hladiny se budou K- čáry vkládat. Při spuštění této funkce se hladina, do které budete vkládat K-čáry nastaví dle aktuální hladiny.

5 Upozornění: Toto nastavení není uloženo ve výkrese, ale v registrech. Pokud jste někdy nastavili např. hladinu s názvem Xlines do které se budou K-čáry kreslit a ta není ve výkresu obsažena, při jakékoli funkci na K-čáry se tato hladina založí s implicitním nastavením. Numerické zadání délky K-čar Před použitím konstrukčních čar ve výkresu je třeba zkontrolovat či přenastavit jejich délku. Touto funkcí můžete stanovit délku K-čar, zadáním číselné hodnoty do příkazové řádky AutoCADu. Délka konstrukčních čar Před použitím konstrukčních čar ve výkresu je třeba zkontrolovat či přenastavit jejich délku. Délku konstrukčních čar můžete také stanovit odměřením z výkresu. K-čára s předefinovaným úhlem natočení V menu jsou připraveny vkládání přímek procházející daným bodem s těmito úhly: -60, -45, -30, 0, 30, 45, 60, 90. K-čára se zadaným úhlem natočení Úhel K-čáry zadejte číselnou hodnotou z klávesnice. K-čára se zadaným úhlem k vybrané úsečce Vyberte úsečku s referenčním sklonem a z klávesnice zadejte úhel K-čáry. Spojnice Je K-čára procházející dvěma zadanými body, místo druhého bodu lze zadat rovněž úhel natočení. Polopřímka Je zadaná počátečním bodem a úhlem. Polovina úhlu Vytvoří přímku, která prochází zadaným vrcholem úhlu a půlí tento úhel mezi prvním a druhým ramenem. Kolmice k úsečce Vytvoří kolmici k vybrané úsečce, po výběru úsečky zadejte bod umístění konstrukční čáry. Kolmice mezi dvěma body Vytvoří kolmici k úsečce zadané dvěma body, poté zadejte bod umístění konstrukční čáry. Kolmice v polovině mezi dvěma body Vytvoří kolmici k úsečce zadané dvěma body, která prochází polovinou vzdálenosti mezi těmito body.

6 Editace Obr. nástrojový panel Editace Posun a otočení objektu Kombinace příkazů AutoCADu LT posun a otoč. Pomocí této funkce vybraný objekt za zvolený referenční bod nejprve libovolně posunete a poté otočíte pod lib. úhlem. Kopie a otočení objektu Kombinace příkazů AutoCADu LT otoč a kopie objektu. Pomocí této funkce se vytvoří kopie vybraného objektu, kterou můžete zároveň za zvolený referenční bod otočit pod libovolným úhlem. Otočení o 90 Pomocí této funkce vybraný objekt otočíte o 90. Vybraná část objektu zároveň slouží jako osa otáčení. Otočení o 180 Pomocí této funkce vybraný objekt otočíte o 180. Vybraná část objektu zároveň slouží jako osa otáčení. Otočení o -90 Pomocí této funkce vybraný objekt otočíte o -90. Vybraná část objektu zároveň slouží jako osa otáčení. Vybrané objekty přesune do Z=0 Pokud jsou některé objekty vykresleny s nenulovým Z umístěním, pomocí této funkce vybrané objekty přesunete do Z=0. Všechny objekty přesune do Z=0 Pokud jsou některé objekty vykresleny s nenulovým Z umístěním, pomocí této funkce všechny objekty přesunete do Z=0. Změna části úsečky Funkce změní vlastnosti úsečky mezi dvěma zadanými body podle aktuálně nastavených vlastností - původní úsečka je v místech zadaných bodů přerušena a nahrazena úsečkou s novými vlastnostmi.

7 Ovládání hladin Obr. nástrojový panel Ovládání hladin Vypne vybranou hladinu podle objektu Vypne hladinu podle vybraného objektu ve výkrese. Zapnout vše Zapne všechny hladiny obsažené ve výkrese. Zmrazí vybranou hladinu podle objektu Zmrazí hladinu podle vybraného objektu ve výkrese. Rozmrazit vše Rozmrazí všechny hladiny obsažené ve výkrese. Ostatní vypnout Vypne všechny hladiny, mimo hladiny vybrané podle objektu. Při použití této funkce se uloží stav hladin. Tato funkce navazuje na funkci Předchozí stav hladin. Ostatní zmrazit Zmrazí všechny hladiny, mimo hladiny vybrané podle objektu. Při použití této funkce se uloží stav hladin. Tato funkce navazuje na funkci Předchozí stav hladin. Předchozí stav hladin Hladiny vrátí do předchozího stavu - tato funkce navazuje na funkci Ostatní zmrazit a Ostatní vypnout. Přesune vybrané objekty do aktuální hladiny Vybrané objekty přesune do aktuální hladiny. Vymazání všech objektů z hladiny Známá omezení některých funkcí 1. Funkce na ovládání hladin nemusí vždy korektně fungovat. Příčinou je ve většině případů, příliš dlouhý název hladiny. 2. Funkce Kolmice mezi dvěma body a Kolmice v polovině mezi dva body nemusí vždy korektně fungovat. Příčinou je ve většině případů, příliš dlouhý název hladiny. 3. Funkce Kolmice mezi dvěma body a Kolmice v polovině mezi dva body nerespektuje nastavení hladiny pomocí funkce Nastavení hladin K-čar a zmíněné funkce vykreslují konstrukční čáry vždy do aktuální hladiny.

8 Technická podpora firmy AB Studio Technická podpora je poskytována formou Helpdesku, který je součástí technických stránek Přihlášení: Registrace: Co je Helpdesk? Jedná se o webové rozhraní k zadávání, správě a archivaci technických dotazů. Celý proces zadávání a řešení Vašeho problému probíhá online. Prostřednictvím ů jste následně informováni o stavu Vašeho problému. Co musím udělat, abych mohl využívat této služby? Musíte být náš zákazník a poté se zaregistrovat. Po registraci obdržíte do jednoho pracovního dne přístupové údaje. AB Studio spol. s.r.o., Všechna práva vyhrazena. Stav k

Popis základního prostředí programu AutoCAD

Popis základního prostředí programu AutoCAD Popis základního prostředí programu AutoCAD Popis základního prostředí programu AutoCAD CÍL KAPITOLY: CO POTŘEBUJETE ZNÁT, NEŽ ZAČNETE PRACOVAT Vysvětlení základních pojmů: Okno programu AutoCAD Roletová

Více

POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ

POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ CADKON-2D 2010.1 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2010.1 vůči verzi 2010 Podporované platformy AutoCAD LT 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004 CZ/UK AutoCAD 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004

Více

CADKON Stavební konstrukce 2013

CADKON Stavební konstrukce 2013 CADKON Stavební konstrukce 2013 POPIS NOVINEK A OPRAV Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2013 vůči verzi 2012.1 Podporované platformy AutoCAD LT 2013/2012/2011/2010/2009/2008/2007 CZ/UK

Více

Přechod z AutoCADu na CADKON+

Přechod z AutoCADu na CADKON+ Přechod z AutoCADu na CADKON+ www.cadkon.eu www.cadnet.cz, helpdesk.cadkon.eu, www.graitec.com Úvod Ke zpracování projektové dokumentace jste doposud používali program AutoCAD a nyní přecházíte na řešení

Více

SPIRIT 15. Nové funkce. SOFTconsult spol. s r. o., Praha

SPIRIT 15. Nové funkce. SOFTconsult spol. s r. o., Praha SPIRIT 15 Nové funkce SOFTconsult spol. s r. o., Praha Informace v tonto dokumentu mohou podléhat změnám bez předchozího upozornění. 04/2008 (SPIRIT 15 CZ) Revize 1 copyright SOFTconsult spol. s r. o.

Více

CADKON -TZB POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze vůči verzi Podporované platformy

CADKON -TZB POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ. Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze vůči verzi Podporované platformy CADKON -TZB 2010.1 POPIS NOVINEK A VYLEPŠENÍ Tento dokument obsahuje pouze popis vylepšení verze 2010.1 vůči verzi 2010 Podporované platformy AutoCAD LT 2010/2009/2008/2007/2006/2005/2004 CZ/UK AutoCAD

Více

Výukový manuál 1 /64

Výukový manuál 1 /64 1 Vytvoření křížového spojovacího dílu 2 1. Klepněte na ikonu Geomagic Design a otevřete okno Domů. 2. V tomto okně klepněte na Vytvořit nové díly pro vložení do sestavy. 3 1. 2. 3. 4. V otevřeném okně

Více

OBSAH. ÚVOD...5 O Advance CADu...5 Kde nalézt informace...5 Použitím Online nápovědy...5. INSTALACE...6 Systémové požadavky...6 Začátek instalace...

OBSAH. ÚVOD...5 O Advance CADu...5 Kde nalézt informace...5 Použitím Online nápovědy...5. INSTALACE...6 Systémové požadavky...6 Začátek instalace... OBSAH ÚVOD...5 O Advance CADu...5 Kde nalézt informace...5 Použitím Online nápovědy...5 INSTALACE...6 Systémové požadavky...6 Začátek instalace...6 SPUŠTĚNÍ ADVANCE CADU...7 UŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ ADVANCE

Více

AutoCAD definice bloku

AutoCAD definice bloku Kreslení 2D technické dokumentace AutoCAD definice bloku Ing. Richard Strnka, 2012 1. Definice bloku Výklad: Blok je v podstatě definice bloku, která zahrnuje název bloku, geometrii bloku, umístění základního

Více

Instalační příručka. DT+ 2012 pro AutoCAD Architecture

Instalační příručka. DT+ 2012 pro AutoCAD Architecture DT+ 2012 pro AutoCAD Architecture Vážený uživateli, dostává se Vám do ruky instalační příručka pro softwarový produkt DT+ 2012. Jedná se o české rozšíření a normové uzpůsobení produktu AutoCAD Architecture

Více

Uživatelská příručka CADKON DIO helpdesk.graitec.cz,

Uživatelská příručka CADKON DIO helpdesk.graitec.cz, Uživatelská příručka CADKON DIO 2018 helpdesk.graitec.cz, www.cadnet.cz, www.youtube.com/abstudiocz, www.graitec.com CADKON DIO 2018 CADKON DIO je aplikace pro snadnější vkládání dopravního značení do

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Tisk výkresu. Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí

Tisk výkresu. Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí Tisk výkresu Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí 2 Obsah úlohy Procvičíte práci se soubory práci s DesignCentrem přenesení bloku z Design Centra do výkresu editace atributů

Více

Bloky, atributy, knihovny

Bloky, atributy, knihovny Bloky, atributy, knihovny Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí 2 Obsah úlohy Procvičíte zadávání vzdáleností a délek úsečky kreslící nástroje (text, úsečka, kóta) vlastnosti

Více

Předmět: Informační a komunikační technologie

Předmět: Informační a komunikační technologie Předmět: Informační a komunikační technologie Výukový materiál Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0799 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD

TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD TDS-TECHNIK 13.1 pro AutoCAD V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK. V přehledu je souhrn novinek verzí 13.0 a 13.1. Poznámka: Pokud máte předplacený

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

DT+2011 Instalační příručka. DT+ 2011 pro AutoCAD Architecture

DT+2011 Instalační příručka. DT+ 2011 pro AutoCAD Architecture DT+ 2011 pro AutoCAD Architecture Instalační příručka Vážený uživateli, dostává se Vám do ruky instalační příručka pro softwarový produkt DT+ 2011. Jedná se o české rozšíření a normové uzpůsobení produktu

Více

Instalační manuál. HelpDesk

Instalační manuál. HelpDesk Instalační manuál HelpDesk 2 HelpDesk Obsah 1. Úvod... 3 2. Softwarové nároky aplikace... 4 3. Instalace... 5 3.1. Instalace PHP... 5 3.2. Instalace HelpDesk... 5 3.3. Instalace Deamon... 5 4. Prvotní

Více

Advance Concrete 2010 SP3 Co je nového. Tento dokument popisuje vylepšení a opravy, které jsou obsaževy v SP3

Advance Concrete 2010 SP3 Co je nového. Tento dokument popisuje vylepšení a opravy, které jsou obsaževy v SP3 Advance Concrete 2010 SP3 Co je nového Tento dokument popisuje vylepšení a opravy, které jsou obsaževy v SP3 Advance Concrete 2010 SP3 je kompatibilní s produktem AutoCAD 2011 Výztuž Rozkreslení výztuže:

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

Kreslení a vlastnosti objektů

Kreslení a vlastnosti objektů Kreslení a vlastnosti objektů Projekt SIPVZ 2006 Řešené příklady AutoCADu Autor: ing. Laďka Krejčí 2 Obsah úlohy Procvičíte založení výkresu zadávání délek segmentů úsečky kreslící nástroje (úsečka, kružnice)

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

1. Základní popis programu Nová zkouška Záložka měření Záložka vtisky Záložka report Nastavení 7

1. Základní popis programu Nová zkouška Záložka měření Záložka vtisky Záložka report Nastavení 7 Systém Microness pro vyhodnocování tvrdosti Návod k obsluze Systém Microness se skládá z vlastního programu Microness, digitální kamery a montážního příslušenství kamery. Použitá kamera se připojuje přes

Více

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu 1. Tento návod se soustředí na instalaci na terminálová server a Citrix, ale je použitelný pro jakoukoli instalaci,

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

APS Administrator.OP

APS Administrator.OP APS Administrator.OP Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Přehled přítomnosti osob v oblastech a místnostech Instalační a uživatelská příručka 2004 2013,TECH FASS s.r.o., Věštínská 1611/19, Praha,

Více

TDS-TECHNIK 13.0 pro ZwCAD

TDS-TECHNIK 13.0 pro ZwCAD TDS-TECHNIK 13.0 pro ZwCAD V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK pro ZwCAD v rozsahu sady Komplet. Poznámka: Pokud máte předplacený Aktualizační

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST 1. Požadavky na vybavení počítače a obsah CD 1.1. Technické požadavky a požadavky na operační systém K využívání

Více

TDS-TECHNIK 13.0 pro BricsCad

TDS-TECHNIK 13.0 pro BricsCad TDS-TECHNIK 13.0 pro BricsCad V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK pro BricsCad v rozsahu sady Komplet. Poznámka: Pokud máte předplacený Aktualizační

Více

Technické kreslení v programu progecad 2009

Technické kreslení v programu progecad 2009 GYMNÁZIUM ŠTERNBERK Technické kreslení v programu progecad 2009 JAROSLAV ZAVADIL ŠTERNBERK 2009 1. kapitola Úvod 1. kapitola Úvod V následujících kapitolách se seznámíme se základy práce v programu progecad.

Více

SkiJo podpora pro vytyčování, řez terénem a kreslení situací

SkiJo podpora pro vytyčování, řez terénem a kreslení situací SkiJo podpora pro vytyčování, řez terénem a kreslení situací Koncepce: Pro podporu vytyčování, řezu terénem a kreslení situací byla vytvořena samostatná aplikace SkiJo GEOdeti. Obsahuje funkce pro odečítání

Více

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW.

1. Úvod. 2. CryptoPlus jak začít. 2.1 HW a SW předpoklady. 2.2 Licenční ujednání a omezení. 2.3 Jazyková podpora. Požadavky na HW. CryptoPlus KB verze 2.1.2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA říjen 2013 Obsah Obsah 2 1. Úvod 3 2. CryptoPlus jak začít... 3 2.1 HW a SW předpoklady... 3 2.2 Licenční ujednání a omezení... 3 2.3 Jazyková podpora...

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

1. Instalace programu LUPA

1. Instalace programu LUPA 1. Instalace programu LUPA Do CD mechaniky počítače vložte instalační CD. Objeví se tabulka, v níž instalaci spusťte kliknutím na řádek Instalace programu Lupa. Úvodní obrazovku s logem programu je nutno

Více

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD. Přednáška č.2

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD. Přednáška č.2 TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD Přednáška č.2 Pomůcky pro přesné kreslení Mají usnadnit přesné zadávání souřadnic. Definice souřadnic z PŘ nejde vždy použít. Doporučené nastavení pro práci Nastavení příslušné

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

Instalace programu ProVIS

Instalace programu ProVIS Instalace programu ProVIS Tento program umožňuje instalovat program ProVIS. Umožňuje vybrat, kam se bude instalovat, a jednotlivé součásti instalace. Instalace probíhá v několika krocích. Každý krok má

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA CADKONu-KROVY 2011 CADKON-KROVY 2011 INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA. určeno pro: AutoCAD Architecture 2011. Stav k 5. 10.

INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA CADKONu-KROVY 2011 CADKON-KROVY 2011 INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA. určeno pro: AutoCAD Architecture 2011. Stav k 5. 10. INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA CADKONu-KROVY 2011 CADKON-KROVY 2011 INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA určeno pro: AutoCAD Architecture 2011 Stav k 5. 10. 2010 www.abstudio.cz www.cadnet.cz 1 OBSAH OBSAH Obsah Před instalací CADKONu

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

INSTALACE ADVANCE...5

INSTALACE ADVANCE...5 Obsah INSTALACE ADVANCE...5 Softwarová konfigurace...5 Hardwarová konfigurace...5 Před instalací Advance...5 Instalace AutoCADu nebo Autodesk Architectural Desktopu...5 Instalace Advance...6 Spuštění Advance...9

Více

První kroky v CADKON+

První kroky v CADKON+ První kroky v CADKON+ www.cadkon.eu CADKON a logo CADKON jsou registrované obchodní známky firmy AB Studio Consulting+Engineering s.r.o. Všechny ostatní značky, názvy výrobků a obchodní známky patří příslušným

Více

1.8. Úprava uživatelského prostředí AutoCADu 25 Přednostní klávesy 25 Pracovní prostory 25

1.8. Úprava uživatelského prostředí AutoCADu 25 Přednostní klávesy 25 Pracovní prostory 25 Obsah 1 Novinky v AutoCADu 2006 11 1.1. Kreslení 11 Dynamické zadávání 11 Zvýraznění objektu po najetí kurzorem 12 Zvýraznění výběrové oblasti 13 Nový příkaz Spoj 14 Zkosení a zaoblení 15 Vytvoření kopie

Více

Registrace do portálu MS2014+

Registrace do portálu MS2014+ 2016 Registrace do portálu MS2014+ Lenka Juklová Místní akční skupina Hlinecko, z.s. 7.4.2016 Obsah: Úvod... 1 1 Instalace a aktualizace internetového prohlížeče... 2 2 Ověření HW a SW požadavků aplikace...

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

SolidWorks. SW je parametrický 3D modelář a umožňuje. Postup práce v SW: Prostředí a ovládání

SolidWorks. SW je parametrický 3D modelář a umožňuje. Postup práce v SW: Prostředí a ovládání SolidWorks Prostředí a ovládání SW je parametrický 3D modelář a umožňuje objemové a plošné modelování práci s rozsáhlými sestavami automatické generování výrobních výkresu spojení mezi modelováním dílu,

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Uživatelské rozhraní grafického zadávání

Uživatelské rozhraní grafického zadávání 24.02.2014 Seznam změn Truss 4.6 Firma Fine s.r.o. připravila verzi 4.6 programu Truss. Tato verze přináší následující změny a vylepšení: Grafické zadávání Rovinné (2D) pracovní plochy nyní umožňují přímé

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks

TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks TDS-TECHNIK 13.1 pro SolidWorks V následujícím textu jsou uvedeny informace o hlavních novinkách strojírenské nadstavby TDS-TECHNIK pro SolidWorks. Podpora nové verze SolidWorks 2008 Aktuální verze nadstavby

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

Co je nového v GRAITEC Advance PowerPack 2016 SP1

Co je nového v GRAITEC Advance PowerPack 2016 SP1 Advance PowerPack 2016 SP1 Tento dokument popisuje vylepšení v produktu Advance PowerPack 2016 Service Pack 1. Poznámka: Může docházet k chybám při používání příkazů Advance PowerPack příkazů, pokud jste

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup

Více

Návod pro Windows XP. Příprava

Návod pro Windows XP. Příprava Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

Registrace do portálu MS2014+

Registrace do portálu MS2014+ 2016 Registrace do portálu MS2014+ Místní akční skupina Hlinecko, z.s. 7.4.2016 Obsah: Úvod... 1 1 Instalace a aktualizace internetového prohlížeče... 2 2 Ověření HW a SW požadavků aplikace... 7 3 Registrace

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD www.aktion.cz Obsah: Kompletní instalace (serverová část) str. 03 Aktivace produktu první spuštění str. 10 Instalace Windows klienta na jiný počítač v síti

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator

APS Web Panel. Rozšiřující webový modul pro APS Administrator APS Web Panel Rozšiřující webový modul pro APS Administrator Přehled přítomnosti osob v oblastech a místnostech, změna uživatelského hesla a PINu a nastavení časového plánu Instalační a uživatelská příručka

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

Nápověda a postupy. Instalace a aktivace PDF-XChange Viewer Pro. Instalace a aktivace software. Nápověda a postupy. 1 z 9 27.8.

Nápověda a postupy. Instalace a aktivace PDF-XChange Viewer Pro. Instalace a aktivace software. Nápověda a postupy. 1 z 9 27.8. Nápověda a postupy Zde najdete návody a tipy pro práci, které Vám mohou usnadnit práci s produkty PDF-XChange. V případě, že si myslíte, že by zde neměl některý dotaz nebo problematika chybět, napište

Více

Instalační manuál. HelpDesk

Instalační manuál. HelpDesk Instalační manuál HelpDesk 2 HelpDesk Obsah 1. Úvod... 3 2. Softwarové nároky aplikace... 4 3. Hardwarové nároky aplikace... 5 4. Instalace aplikace... 6 5. První spuštění aplikace HelpDesk... 7 6. Aktualizace

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC ZE-NC526 pomocí Toolbox

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC ZE-NC526 pomocí Toolbox Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC ZE-NC526 pomocí Toolbox V 1.1 UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup k internetu. Chcete-li použít Toolbox, musíte

Více

Téma 11: Instalace a práva programů. Téma 11: Instalace a práva programů

Téma 11: Instalace a práva programů. Téma 11: Instalace a práva programů Téma 11: Instalace a práva programů 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení se podíváte na instalaci a obecnou práci s programy včetně výběru výchozích programů pro příslušné typy souborů, apod. Správci

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ 1 2 Obsah 1 Instalování software 4 Instalace Network Fax Drivers 2 Odesílání faxu 5 Odesílání ze stroje Síťové odesílání Základní odesílací funkce Základní

Více

Územní plán Ústí nad Labem

Územní plán Ústí nad Labem mapová aplikace Územní plán Ústí nad Labem Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Územní plán Ústí nad Labem Logo, název Panel nástrojů Vrstvy Odkazy Výběr podkladové mapy Rychlá navigace Hledání Obsah

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD. Přednáška č.6

TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD. Přednáška č.6 TECHNICKÉ KRESLENÍ A CAD Přednáška č.6 Kótování Požadavky na kótování Všeobecné zásady kótování Hodnoty rozměrů se kótují v milimetrech. Značka mm se neuvádí. Úhly se kótují v stupních, minutách a sekundách,

Více

Uživatelský manuál. A4000 Download

Uživatelský manuál. A4000 Download Uživatelský manuál Aplikace: Jednoduchý program pro přenášení dat z přístrojů řady A4000 Export měřených dat do souboru Zobrazení grafů naměřených dat Tisk grafů naměřených dat Vlastnosti: Hardwarové požadavky:

Více

manuál CADKON-KROVY CADKON-KROVY kreslení dřevěných konstrukcí pro Autodesk Architectural Desktop

manuál CADKON-KROVY CADKON-KROVY kreslení dřevěných konstrukcí pro Autodesk Architectural Desktop kreslení dřevěných konstrukcí pro Autodesk Architectural Desktop Stav k 1.2.2007 Vzhledem k tomu, že se náš software průběžně vyvíjí, nemůžeme zaručit, že všechny uvedené údaje v příručce odpovídají aktuálnímu

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Uchopení a trasování objektů

Uchopení a trasování objektů Uchopení a trasování objektů 5 Uchopení a trasování objektů napomáhá při přesnosti kreslení. Uchopení objektů umožňuje snadno a rychle odkazovat na přesná místa ve vybraných objektech bez znalosti jejich

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Předmět: Informační a komunikační technologie

Předmět: Informační a komunikační technologie Předmět: Informační a komunikační technologie Výukový materiál Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0799 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Souřadný systém. Obr.: Druhý objekt v otočeném souřadném systému

Souřadný systém. Obr.: Druhý objekt v otočeném souřadném systému Souřadný systém Příkaz: uss/ucs Komentář: AutoCAD umožňuje definici, pojmenování a uchování neomezeného počtu uživatelských souřadných systémů a definuje jeden základní Globální souřadný systém samozřejmě

Více

Instalační příručka. DT pro AutoCAD Architecture

Instalační příručka. DT pro AutoCAD Architecture DT+ 2013 pro AutoCAD Architecture Vážený uživateli, dostává se Vám do ruky instalační příručka pro softwarový produkt DT+ 2013. Jedná se o české rozšíření a normové uzpůsobení produktu AutoCAD Architecture

Více

Autodesk AutoCAD Civil 3D

Autodesk AutoCAD Civil 3D Novinky 2018 Autodesk AutoCAD Civil 3D www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Obsah: 1. Vyřešení překrytí koridorů (motýlkování)... 3 2. Relativní návrhové linie... 4 3. Dynamické

Více

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu

Program SeleCAD. pro AutoCAD LT a FULL. Instalace a registrace programu Program SeleCAD pro AutoCAD LT a FULL Instalace a registrace programu Obsah : Instalace programu SeleCAD 3 AutoCAD plná verze AutoCAD LT Uvolnění aplikace s programu AutoCAD 5 Zobrazení panelu nástrojů

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

AutoCAD ve stavební praxi (II.)

AutoCAD ve stavební praxi (II.) Dnešním dílem navážeme na předchozí díl využití AutoCADu v praxi a opět se budeme věnovat kótování stavebních půdorysů. Stejně jako v minulém díle budeme vycházet pouze z dostupných nástrojů AutoCADu nebo

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0

Ovládací panel. Barevná multifunkční tiskárna Xerox WorkCentre 6655 Technologie Xerox ConnectKey 2.0 Ovládací panel Služby dostupné na vaší sestavě tiskárny se mohou lišit. Podrobnosti týkající se služeb a nastavení najdete v uživatelské příručce. 4 5 Dotyková obrazovka Nabídky 6 8 Alfanumerická klávesnice

Více

Instalační příručka. DT pro AutoCAD Architecture

Instalační příručka. DT pro AutoCAD Architecture DT+ 2017 pro AutoCAD Architecture Červen 2016 Obsah Před instalací... 3 Základní pokyny k instalaci... 3 Systémové požadavky... 4 Typy instalací... 4 Umístění souborů... 4 Instalace DT+... 7 Instalace

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

Technické novinky. AutoCAD. Mechanical 2011

Technické novinky. AutoCAD. Mechanical 2011 AutoCAD Mechanical 2011 2 Představujeme AutoCAD Mechanical 2011 Obsah Knihovna obsahu... 2 Obecná vylepšení... 2 Vylepšení podpory mezinárodních norem...2 Selektivní aktualizace obsahu...2 Publikování

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více