PŘEHLED POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MIKROREGIONU BĚLEČ Z.S.P.O.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘEHLED POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MIKROREGIONU BĚLEČ Z.S.P.O."

Transkript

1 Podpora udržitelnosti procesu plánování dostupnosti sociálních služeb na území ORP Přeštice, DSO Úhlava a mikroregionu Běleč CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je podpořen finančními prostředky z ESF a ze státního rozpočtu v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost PŘEHLED POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MIKROREGIONU BĚLEČ Z.S.P.O. Zpracovatel: Centrum pro komunitní práci západní Čechy červen 2011 Město Švihov

2 OBSAH 1. Úvod Poskytované služby Přehled poskytovatelů sociálních a návazných služeb na území Mikroregionu Běleč a širšího zázemí Obec Červené Poříčí Domus Centrum pro rodinu, o. s Městský ústav sociálních služeb Klatovy, p. o Oblastní charita Klatovy Diakonie Českobratrské církve evangelické středisko Radost v Merklíně Město Kdyně... 23

3 1. ÚVOD Přehled poskytovatelů sociálních a návazných služeb vznikl v rámci podpory udržitelnosti procesu plánování dostupnosti sociálních služeb na území mikroregionu Běleč z.s.p.o. (dále jen mikroregion Běleč) jako podklad pro zmapování sociálních služeb poskytovaných občanům daného území. Sběr dat probíhal v lednu a únoru POSKYTOVANÉ SLUŽBY Ze šetření vyplývá, že na území mikroregionu Běleč a širšího zázemí zajišťuje 7 poskytovatelů celkem 17 druhů sociálních a návazných služeb (je zde poskytováno 14 druhů sociálních služeb dle zákona č. 2006/108 Sb.). Jejich počet však není úplný, neboť vzhledem k omezením daným formou dotazníkového šetření nejsou zcela podchyceni poskytovatelé, kteří nemají v mikroregionu registrovanou žádnou sociální službu a přesto ji tam poskytují.

4 Tabulka č. 1: Přehled poskytovatelů a poskytovaných služeb na území mikroregionu Běleč a širšího okolí Registrace Poskytovatel Druh služby sociální služby Obec Červené Poříčí Domus Centrum pro rodinu, o.s. Městský ústav sociálních služeb Klatovy, p. o. Oblastní charita Klatovy Diakonie ČCE středisko Radost Pečovatelská služba Odborné sociální poradenství Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Odborné sociální poradenství Centrum denních služeb Domov pro osoby se zdravotním postižením Domov pro seniory Klatovy Domov pro seniory Újezdec Azylový dům Dům na půl cesty Noclehárny Odborné sociální poradenství Osobní asistence Pečovatelská služba (mikroregion Běleč) Domov pro seniory Azylový dům Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Charitní ošetřovatelská služba (registrovaná zdravotní služba) Sociálně aktivizační služby pro Ne seniory a osoby se zdravotním postižením (Klub pro seniory) Odlehčovací služby Centrum denních služeb Denní stacionář Domov pro osoby se zdravotním postižením Chráněné bydlení Chráněná dílna Ne Město Kdyně Pečovatelská služba Dům seniorů Kdyně, p. o. Domov pro seniory Zdroj: Vlastní šetření.

5 Z 24 poskytovaných sociálních služeb je 11 poskytováno pobytovou formou, 6 ambulantní, 5 terénní a 3 terénní i ambulantní formou současně. Služby poskytované v mikroregionu pokrývají téměř všechny cílové skupiny sociálních služeb. Většina z nich je zaměřena na osoby se zdravotním postižením, seniory a rodiny s dětmi, ostatní na etnické menšiny, osoby s chronickým onemocněním a osoby ohrožené sociálním vyloučením. Tabulka č. 2: Cílové skupiny poskytovaných sociálních služeb Cílová skupina Počet sociálních služeb Senioři 10 Osoby s jiným zdravotním postižením 4 Osoby s kombinovaným postižením 5 Osoby s mentálním postižením 6 Osoby s tělesným postižením 2 Osoby se sluchovým postižením 1 Osoby se zdravotním postižením 10 Osoby se zrakovým postižením 1 Rodiny s dítětem/dětmi 5 Etnické menšiny 5 Osoby s chronickým onemocněním 3 Děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy 3 Osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy 4 Osoby v krizi 3 Osoby bez přístřeší 3 Oběti domácího násilí 3 Oběti obchodu s lidmi 2 Oběti trestné činnosti 2 Osoby do 26 let věku opouštějící školská zařízení pro výkon ústavní péče 2 Osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách 1 Osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách 2 Osoby, které jsou propuštěny z výkonu trestu odnětí svobody 1 Pachatelé trestné činnosti 1 Zdroj: Vlastní šetření. Nejvíce služeb se z hlediska věku klientů zaměřuje na mladistvé, dospělé osoby a seniory. Celkově však všechny věkové skupiny vyplývají ze zaměření jednotlivých sociálních služeb.

6 Tabulka č. 3: Zaměření sociálních služeb dle věku klientů Věk Počet sociálních služeb 0 7 let let let let let a více let 9 Bez omezení 4 Zdroj: Vlastní šetření. Orientační přehled kapacity některých služeb v tabulce č. 4 vychází z dat získaných při šetření. Uveden je počet lůžek v zařízení, počet uživatelů služby, popř. počet intervencí. Tabulka č. 4: Orientační kapacita jednotlivých druhů služeb Druh služby Počet lůžek Počet uživatelů Azylové domy Centrum denních služeb - 28 Denní stacionář - 25 Domov pro osoby se zdravotním postižením 69 - Domov pro seniory Dům na půl cesty 5 - Charitní ošetřovatelská služba Chráněná dílna - - Chráněné bydlení - 5 Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež amb./30 ter. Noclehárny - 7 Odborné sociální poradenství intervencí 1 Odlehčovací služby 2 - Osobní asistence - 10 Pečovatelská služba Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi - - Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením - - Zdroj: Vlastní šetření. 1 Údaje známé pouze u jedné ze tří poskytovaných služeb

7 Kromě uvedených služeb nabízí 3 poskytovatelé (Obec Červené Poříčí, Městský ústav sociálních služeb Klatovy, Oblastní charita Klatovy) další související služby, ke kterým patří: masáže rehabilitace pedikúra domácí ošetřovatelská péče zdravotnické služby sociální ubytovny volnočasové aktivity, společenské akce V nejbližších letech se jednotliví poskytovatelé plánují zaměřit na udržení stávajícího stavu poskytovaných služeb, zvyšování kvality služeb pravidelným vzděláváním zaměstnanců a zabezpečením potřebného vybavení a poskytováním služeb na základě individuálních potřeb zájemců. To vše je však závislé nejen na zájmu uživatelů, ale především na možností získávání finančních prostředků.

8 2. PŘEHLED POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MIKROREGIONU BĚLEČ A ŠIRŠÍHO ZÁZEMÍ 2.1. OBEC ČERVENÉ POŘÍČÍ Pečovatelská služba Odborné sociální poradenství Adresa: Červené Poříčí 27, Švihov Kontaktní osoba: starosta obce Telefon: ou@cporici.jz.cz senioři Věková kategorie klientů: starší 65 let Území působnost: Červené Poříčí a okolí Pečovatelská služba dle zákona o sociálních službách - pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně, pomoc při zajištění stravy, pomoc při za jištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Provozní doba: pondělí pátek od 8:00 do 13: DOMUS CENTRUM PRO RODINU, O. S. Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Adresa: Nádražní 201, Klatovy (bývalá škola) Kontaktní osoba: ředitelka Mgr. Bc. Romana Svobodová Sociální pracovník: Mgr. Eva Žůrková (tel ) evazurkova@domus-cpr.cz Sociální pracovník: Dana Klimentová (tel ), danaklimentova@domus-cpr.cz Telefon: , domus@domus-cpr.cz - děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy - rodiny s dítětem/dětmi - etnické menšiny Věková kategorie klientů: děti ve věku 0 až 18 let a jejich rodiče Území působnost: Klatovy a okolí

9 Organizace poskytuje pomoc dítěti v rodinách, kde je dítě ohroženo existencí rizik anebo mírou zanedbávání péče. Posláním organizace je podpora a doprovázení rodiny takovým způsobem, aby bylo dosaženo stabilního rodinného prostředí pro zajištění zdravého vývoje dítěte, jeho bezpečné a podnětné výchovy a pro spokojené a zdravé soužití všech členů rodiny. Provozní doba: Ambulance: pondělí, středa od 9:00 do 12:00. Terénní služby: pondělí, středa od 13:00 do 17:00 / úterý a čtvrtek od 9:00 do 17: MĚSTSKÝ ÚSTAV SOCIÁLNÍCH SLUŽEB KLATOVY, P. O. Odborné sociální poradenství (Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy) Adresa: Balbínova 59 /I, Klatovy Kontaktní osoba: Bc. Renata Moserová,DiS. Telefon: , , moserova@musskt.cz děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy rodiny s dítětem/dětmi oběti domácího násilí osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách osoby v krizi osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy Věková kategorie klientů: bez omezení věku Území působnost: Klatovy a spádové obce Poradna poskytuje kvalitní a bezpečné sociální služby se zaměřením na podporu klienta v obtížné životní situaci a na pomoc naučit klienta se zvládat životní krize a problémy vlastními silami. Provozní doba: pondělí pátek od 8:00 do 14:00.

10 Centrum denních služeb Adresa: Podhůrecká 815/III, Klatovy Kontaktní osoba: Hana Přerostová Telefon: , osoby se zdravotním postižením osoby s chronickým onemocněním senioři Věková kategorie klientů: starší 65 let Území působnost: Klatovy a spádové obce Posláním Centra denních služeb je podporovat seniory po část pracovního dne v aktivním způsobu života ve společnosti jejich vrstevníků. Provozní doba: pondělí pátek od 7:00 do 16:00. Domov pro osoby se zdravotním postižením Adresa: Újezdec 14, Klatovy Kontaktní osoba: Marie Králíčková DiS Telefon: , kralickova@musskt.cz - osoby s mentálním postižením - osoby s chronickým onemocněním Věková kategorie klientů: let Území působnost: Újezdec a okolní obce Posláním domova je vytvářet takové prostředí, které by se stalo pro obyvatele opravdovým domovem, na základě individuálního přístupu kvalifikovaným personálem poskytovat potřebnou pomoc a podporu ke zvyšování sociálního začleňování obyvatel domova, zvyšování jejich samostatnosti a rozvíjení jejich osobnosti. Provozní doba: nepřetržitě.

11 Domov pro seniory v Klatovech Adresa: Podhůrecká 815/III, Klatovy Kontaktní osoba: Hana Přerostová Telefon: , prerostova@musskt.cz senioři Věková kategorie klientů: starší 60 let Území působnost: Klatovy a spádové obce Posláním domova je zajistit důstojné prostředí seniorům, kteří vzhledem ke svému zdravotnímu stavu již nemohou nadále zůstat ve svém domácím prostředí, vytvořit náhradní domov a poskytovat kvalitní péči tak, aby prožili spokojený podzim života. Provozní doba: nepřetržitě. Domov pro seniory v Újezdci Adresa: Újezdec 14, Klatovy Kontaktní osoba: Eva Bláhová Telefon: , blahova@musskt.cz senioři Věková kategorie klientů: starší 60 let Území působnost: Újezdec a okolní obce Poskytováním kvalitních pobytových sociálních služeb pomáhá domov seniorům, kteří už nadále nemohou žít z důvodů vysokého věku nebo nepříznivého zdravotní stavu ve svém domácím prostředí, prožít plnohodnotný a spokojený život. Provozní doba: nepřetržitě.

12 Azylový dům Adresa: Koldinova 276 /II, Klatovy Kontaktní osoba: p. Marek Telefon: oběti domácího násilí oběti obchodu s lidmi oběti trestné činnosti osoby bez přístřeší osoby v krizi osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy rodiny s dítětem/dětmi etnické menšiny Věková kategorie klientů: 1 64 let Území působnost: Klatovy a spádové obce, v případě volné kapacity i ostatní osoby z celé ČR Azylový dům poskytuje ubytování a pomoci ženám, mužům a rodinám s dětmi k překonání jejich nepříznivé sociální situace spojené se ztrátou bydlení. Cílem této služby je motivovat ubytované k aktivnímu řešení vlastní situace a minimalizovat jejich závislost na systému sociální pomoci. Provozní doba: nepřetržitě. Dům na půl cesty Adresa: Koldinova 276 /II, Klatovy Kontaktní osoba: p. Marek Telefon: marek@musskt.cz - osoby do 26 let věku opouštějící školská zařízení pro výkon ústavní péče - osoby, které jsou propuštěny z výkonu trestu odnětí svobody Věková kategorie klientů: 1 64 let Území působnost: Klatovy a spádové obce, v případě volné kapacity i ostatní osoby z celé ČR Dům na půl cesty poskytuje ubytování a potřebnou podporu a pomoc při zařazování cílových skupin osob do běžného života. Cílem služeb je poskytnutí ubytování, podpory a nácviku schopností a dovedností podporujících sociální začleňování osob. Cílem této služby je motivovat ubytované k aktivnímu řešení vlastní situace a minimalizovat jejich závislost na systému sociální pomoci. Provozní doba: nepřetržitě.

13 Noclehárna pro bezdomovce Adresa: Koldinova 277 /II, Klatovy Kontaktní osoba: p. Marek Telefon: osoby bez přístřeší - muži Věková kategorie klientů: 1 64 let Území působnost: Klatovy a spádové obce, v případě volné kapacity i ostatní osob z celé ČR Noclehárna pro bezdomovce poskytuje ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování, dále také sociální, výchovnou a poradenskou péči. Provozní doba: stanovena od běžného roku do následujícího roku, v tomto období od 18:00 hodin do 06:00 hodin Sociální ubytovna Adresa: Koldinova 277, Klatovy Kontaktní adresa : Stanislav Marek Telefon: marek@musskt.cz osoby s nízkými přijmy, které s ohledem na nedostatečné celkové majetkové a sociální poměry jsou ohroženy chudobou a sociálním vyloučením Územní působnost: přednostně občanům města Klatov a spádových obcí k přechodnému ubytování, v případě volné kapacity i ostatním osobám z celé ČR Provozní doba: nepřetržitě 2.4. OBLASTNÍ CHARITA KLATOVY Odborné sociální poradenství Adresa: náměstí Míru 63/I, Klatovy Kontaktní osoba: Mgr. Jitka Komrsová Telefon: , poradna@charitakt.cz osoby se zdravotním postižením rodiny s dítětem/dětmi

14 senioři etnické menšiny Věková kategorie klientů: bez omezení věku Území působnost: Klatovy a spádové obce Sociální poradna usiluje o rozvoj samostatnosti a zvýšení informovanosti rodin a seniorů v nepříznivé sociální situaci, osob oslabených zdravotním postižením a znevýhodňujícím prostředím poskytnutím základního sociálního poradenství. Provozní doba: pondělí od 9:00 do 16:00, úterý pátek dle předchozí domluvy.

15 Osobní asistence Adresa: náměstí Míru 63, Klatovy Kontaktní osoba: Bohumil Novák Telefon: , osoby se zdravotním postižením osoby s tělesným postižením osoby s kombinovaným postižením osoby s jiným zdravotním postižením senioři Věková kategorie klientů: osoby se zdravotním postižením bez omezení věku, senioři starší 80 let Území působnost: Klatovy a spádové obce Osobní asistence umožňuje osobám s těžkým zdravotním postižením žít v přirozeném prostředí běžným způsobem života prostřednictvím pomoci asistenta při zvládání každodenních činností a úkonů, které potřebují. Provozní doba: Podle potřeb klientů. Pečovatelská služba Vedení charitní pečovatelské služby Adresa: Václavská 12, Klatovy Kontaktní osoba: Bc. Vendula Edlová Telefon: edlova@charitakt.cz Chudenice a okolí Adresa: Kvapilova 215, Chudenice Kontaktní osoba: Lenka Převrátilová Telefon: chpschudenice@charitakt.cz Švihov a okolí Adresa: V Zahrádkách 411, Švihov Kontaktní osoba: Yvona Bauerová Telefon: chpssvihov@charitakt.cz

16 osoby se zdravotním postižením osoby s jiným zdravotním postižením senioři Věková kategorie klientů: starší 19 let Území působnost: Švihov a okolí, Chudenice a okolí Pečovatelská služba podporuje uživatele nabízených pečovatelských úkonů a pomáhá jim to v takové míře, aby uživatel mohl co nejdéle setrvat ve svém domově, nemusel přerušit vztahy se svými nejbližšími a zůstal tak co nejdéle součástí svého místního společenství. Domov pro seniory Domov pokojného stáří Naší Paní Adresa: Václavská 12, Klatovy Kontaktní osoba: Lenka Bauerová Telefon: , dps@charitakt.cz osoby se zdravotním postižením osoby s jiným zdravotním postižením senioři Věková kategorie klientů: starší 60 let Území působnost: Klatovy a spádové obce (Chudenicko, Švihovsko) Domov poskytuje potřebnou péči, ubytování a umožňuje seniorům, kteří nemohou nadále zůstávat ve svém domácím prostředí, plnohodnotný, důstojný a aktivní život včetně důstojného závěru života v prostředí co nejvíce připomínajícím jejich domov bez nutnosti se stěhovat v případě ztráty sebeobsluhy. Provozní doba: nepřetržitě

17 Azylový dům Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni Adresa: Měchurova 317, Klatovy Kontaktní osoba: Věra Stupková Telefon: , dmd@charitakt.cz oběti domácího násilí oběti obchodu s lidmi oběti trestné činnosti osoby v krizi osoby žijící ve vyloučených komunitách osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy etnické menšiny Věková kategorie klientů: 0 64 let Území působnost: Klatovy a spádové obce Domov pro matky s dětmi Klatovy poskytuje bezpečné útočiště matkám s dětmi, těhotným ženám a nezletilým matkám v tíživé životní situaci. Snahou je zvýšit jejich aktivitu a zapojení při řešení vzniklé situace a prostřednictvím ubytování a poradenství je podpořit při osamostatňování a začleňování do společnosti. Provozní doba: nepřetržitě. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub pro mládež Chapadlo a Budík Adresa: Chapadlo - Divadelní 148, Klatovy, Budík - Gorkého 40, Klatovy Kontaktní osoba: Mgr. Jitka Komrsová Telefon: , chapadlo@charitakt.cz děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy osoby do 26 let věku opouštějící školská zařízení pro výkon ústavní péče osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy etnické menšiny Věková kategorie klientů: let Území působnost: Klatovy a spádové obce

18 Klub Chapadlo nabízí dospívající mládeži ohrožené společensky nežádoucími jevy možnosti aktivního trávení volného času a dostupné poradenství, které by podporovaly změny jejich životním stylu a usnadňovaly zapojení do běžného života vrstevníků. Provozní doba: Pondělí od 12:00 do 18:00 (zájmové skupinky, terénní práce) Úterý a středa od 14:00 do 19:30 Čtvrtek a pátek zájmové skupinky Charitní ošetřovatelská služba (registrovaná zdravotní služba) Adresa: Vídeňská 9, Klatovy Kontaktní osoba: Jaroslava Slámová Telefon: , chos@charitakt.cz osoby s chronickým onemocněním senioři Věková kategorie klientů: nad 18 let Území působnost: Klatovy a spádové obce do 20 km Charitní ošetřovatelská služba poskytuje odborné zdravotní ošetření a komplexní péči přímo v bytech seniorů. Pro chronicky nemocné či staré občany, kteří nepotřebují akutní lékařské ošetření, je tato odborná pomoc v domácím prostředí velkým přínosem. Nejčastějšími zdravotními úkony jsou převazy, podávání léků, aplikace inzulínu, kontroly krevního tlaku, odběry krve na vyšetření, kontrola glykemie. Provozní doba: na základě doporučení ošetřujícího lékaře sedm dní v týdnu Sociální poradna Oblastní charity Klatovy Adresa:Náměstí Míru 63, Klatovy Kontaktní osoba: : Mgr. Jitka Komrsová vedoucí zařízení Telefon: , e -mail: poradna@charitakt.cz občané v nepříznivých sociálních situací, osoby oslabené zdravotním postižením nebo znevýhodňujícím prostředím Územní působnost: Švihovsko, Chudenicko

19 Sociální poradna usiluje o rozvoj samostatnosti a zvýšení informovanosti rodin a seniorů v nepříznivé sociální situaci, osob oslabených zdravotním postižením a znevýhodňujícím prostředím poskytnutím základního sociálního poradenství. Provozní doba: Pondělí 9:00-16:00, Úterý - pátek Dle předchozí domluvy 2.5. DIAKONIE ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ STŘEDISKO RADOST V MERKLÍNĚ Odlehčovací služby Domov Radost Adresa: Na Radosti 194, Merklín Kontaktní osoba: Kateřina Špidlová Telefon: radost@diakoniecce.cz osoby s kombinovaným postižením osoby s mentálním postižením osoby se zdravotním postižením Věková kategorie klientů: 7-64 let Území působnost: Merklín u Přeštic a okolí Nabízená služba umožňuje pečujícím rodinám osob se zdravotním postižením vyřešit situaci, kdy potřebují krátkodobě (maximálně po dobu jednoho měsíce) zajistit ubytování svého blízkého (např. v případě krátkodobého pobytu pečující osoby v nemocnici, krátkodobého pobytu v zahraničí či potřeby nezbytného odpočinku). Provozní doba: nepřetržitě Centrum denních služeb Adresa: Kostelní 9, Merklín Kontaktní osoba: Anna Hladíková Telefon: , kancelář.merklin@volny.cz osoby se zdravotním postižením osoby s mentálním postižením osoby s kombinovaným postižením

20 Věková kategorie klientů: let Území působnost: Merklínsko, Domažlicko, Klatovsko Centrum denních služeb, které provozuje Diakonie ČCE středisko Radost v Merklíně, podporuje a pomáhá lidem s postižením v dosažení co největší samostatnosti ve všech oblastech života a umožnit jim tak vést život obvyklý pro jejich vrstevníky. Provozní doba: pondělí pátek od 7:00 do 15:30 Denní stacionář Soběkury Adresa: Soběkury 63, Přeštice Kontaktní osoba: Eliška Cibulková Telefon: , dilna.sobekury@volny.cz osoby se zdravotním postižením osoby s mentálním postižením osoby s kombinovaným postižením Věková kategorie klientů: let Území působnost: Soběkury, Merklín a okolní obce Denní stacionář (DS) je zaměřen na péči o lidi s autismem a mentálním postižením. Zajišťuje sociálně terapeutické aktivizační služby pro seniory, zprostředkovává kontakt se společenským prostředím, zájmové, vzdělávací a volnočasové aktivity. Služba je určena seniorům a osobám se zdravotním postižením ohroženým sociálním vyloučením. Provozní doba: pondělí pátek od 7:00 do 15:30

21 Domov pro osoby se zdravotním postižením Domečky a Radost Merklín Adresa: Na Radosti 194, Merklín Kontaktní osoba: Kateřina Špidlová Telefon: , radost@diakoniecce.cz osoby se zdravotním postižením osoby s mentálním postižením osoby s kombinovaným postižením osoby s jiným zdravotním postižením Věková kategorie klientů: let Území působnost: Merklín u Přeštic a okolí Služba umožňuje osobám se zdravotním postižením (s mentálním postižením a autismem)žít ve fungující domácnosti, podílet se na jejím chodu a připravovat se na bydlení v chráněném byte nebo v individuálním bydlení. Uživatelům je poskytována potřebná míra podpory a doprovázení při zajištění jednání s institucemi, zajištění si veřejných služeb apod. Veškeré tyto činnosti vedou k integraci lidí s postižením do většinové společnosti. Provozní doba: celoročně nepřetržitě Domov pro osoby se zdravotním postižením v Klatovech Adresa: Plánická 174, Klatovy Kontaktní osoba: Mgr. Zdislava Svitáková Telefon: osoby se zdravotním postižením osoby s mentálním postižením osoby s kombinovaným postižením osoby s jiným zdravotním postižením Věková kategorie klientů: 7-64 let Území působnost: Klatovsko Domov poskytuje našim uživatelům a jejich rodinám takovou míru podpory, aby mohli prožít důstojný a co nejspokojenější život tak, aby se v co největší možné míře přibližoval běžnému životu. Provozní doba: celoročně nepřetržitě

22 Chráněné bydlení Adresa: Kostelní 9, Merklín Kontaktní osoba: Kateřina Špidlová Telefon: osoby s mentálním postižením Věková kategorie klientů: let Území působnost: Merklín u Přeštic a okolí Chráněné bydlení umožňuje žít samostatně osobám starším 18 let, které mají sníženou soběstačnost z důvodu postižení a jejichž situace vyžaduje v některých oblastech pomoc druhé osoby. Smyslem je umožnit těmto lidem žít v běžném sociálním prostředí, stát se součástí přirozené místní komunity, mít rytmus dne jako běžná populace - v pracovních dnech pravidelné dopolední aktivity, odpoledne věnovaná koníčkům a víkendy odpočinku. Uživatelé tvoří společně domácnost a na jejím chodu se podílejí společně s potřebnou mírou podpory pečovatele. Provozní doba: celoročně nepřetržitě Chráněná dílna Radost Adresa: Kostelní 9, Merklín Telefon: kancelar.merklin@volny.cz osoby s mentálním postižením Věková kategorie klientů: let Území působnost: Merklín u Přeštic a okolí V chráněné dílně Radost pracují zaměstnanci, kteří jsou současní uživatelé služeb střediska Radost - osoby se zdravotním postižením. Provozní doba: celoročně nepřetržitě

23 2.6. MĚSTO KDYNĚ Pečovatelská služba Adresa: Sokolská 635, Kdyně Kontaktní osoba: Jaroslava Ducháčková Telefon: osoby s chronickým onemocněním osoby s jiným zdravotním postižením osoby s tělesným postižením osoby se sluchovým postižením osoby se zrakovým postižením osoby se zdravotním postižením rodina s dítětem/dětmi senioři Věková kategorie klientů: bez omezení věku Území působnost: Kdyně a okolní obce (Všeruby, Nová Ves, Brnířov, Loučim, Libkov, Černíkov, Úboč, Kout) Pečovatelská služba je nejpřijatelnějším východiskem, díky kterému si dokáže starý nebo nemocný člověk, a to i přes svou omezenou schopnost sebeobsluhy, udržet navyklý životní styl a především mu umožní zůstat tam, kde je mu dobře, kde je doma. Provozní doba: pondělí pátek od 7:00 do 15:30.

24 Dům seniorů Kdyně, p. o. Domov pro seniory Adresa: Pod Korábem 669, Kdyně Kontaktní osoba: ředitel Mgr. Jakub Žakavec Telefon: , senioři Věková kategorie klientů: starší 50 let Území působnost: Kdyně a okolní obce Pečovatelská služba je nejpřijatelnějším východiskem, díky kterému si dokáže starý nebo nemocný člověk, a to i přes svou omezenou schopnost sebeobsluhy udržet navyklý životní styl a především mu umožní zůstat tam, kde je mu dobře, kde je doma. Provozní doba: nepřetržitě.

FINANČNÍ ANALÝZA SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH NA ÚZEMÍ MIKROREGIONU BĚLEČ Z. S. P. O.

FINANČNÍ ANALÝZA SOCIÁLNÍCH A NÁVAZNÝCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH NA ÚZEMÍ MIKROREGIONU BĚLEČ Z. S. P. O. Podpora udržitelnosti procesu plánování dostupnosti sociálních služeb na území ORP Přeštice, DSO Úhlava a mikroregionu Běleč CZ.1.04/3.1.03/45.00087 Tento projekt je podpořen finančními prostředky z ESF

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Sociální služby v kostce

Sociální služby v kostce Sociální služby v kostce Sociální služby v ČR začal v roce 2007 řešit zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách a vyhláška 505/2006 Sb. (v novém znění vyhláška 162/2010 Sb.). Na tento zákon se mnoho

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková

PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková PRÁVNÍ ÚPRAVA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ČR Mgr. Ivana Štěpánková SPOLEČNÝ ZÁKLAD Zákon FS ČSSR č.100/1988 Sb., o sociálním zabezpečení Zákon ČNR č. 114/1988 Sb., o působnosti orgánů ČR v sociálním zabezpečení

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE DOTAZNÍK AKCEPTOVÁN. Dotazník pro obce Střednědobý plán

Více

Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách. 26. května 2006

Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách. 26. května 2006 Zákon č.108/2006 Sb., o sociálních službách květen 2006 PROČ JE POTŘEBA NOVÉ PRÁVNÍ ÚPRAVY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb je charakterizován množstvím vztahů založených na objektivních skutečnostech,

Více

Systém sociálních služeb v České republice

Systém sociálních služeb v České republice WORKSHOP ZAMĚŘENÝ NA SYSTÉM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Systém sociálních služeb Otrokovice 10. září 2009 Ing. Alena Havlíková vedoucí oddělení sociálních služeb sociální odbor MěÚ Otrokovice Co rozumíme pod pojmem

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová

Sociální služby v ČR. Mirka Wildmannová Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová 12.11.2010 19.11.2010 Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným, a to s cílem zlepšit

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

Katalog poskytovatelů sociálních a návazných služeb. DSO Úhlava

Katalog poskytovatelů sociálních a návazných služeb. DSO Úhlava Katalog poskytovatelů sociálních a návazných služeb DSO Úhlava Potřebujete dovézt oběd, pomoci s úklidem domácnosti či třeba donést nákup? Pomůže Vám pečovatelská služba. Pečovatelská služba Nýrsko 376571215

Více

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období

Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období Vyhodnocení I. Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a služeb souvisejících na území správního obvodu města Frenštát pod Radhoštěm na období let 2010 2014 1 MOTTO: Smyslem plánování je.. aby lidé

Více

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12.

Dodatek č. 1 k Střednědobému plánu rozvoje sociálních služeb města Frýdlant nad Ostravicí a obcí v jeho správním obvodu 2009 2013 ze dne 17. 12. Zastupitelstvo města Frýdlant nad Ostravicí svým usnesením č. 6/4.1. ze dne 15. 9. 2011 podle ustanovení 84 odst. 2 písm. a) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2016 OKRES HODONÍN

OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2016 OKRES HODONÍN Individuální projekt Jihomoravského kraje Z.1.04/3.1.00/9.00002 s názvem OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍŤ SOIÁLNÍH SLUŽEB PRO ROK 2016 OKRES HODONÍN Okresní multidisciplinární tým (dále MT) vznikl z iniciativy Jihomoravského

Více

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj

Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Příloha č. 2 : Ince o poskytovateli Výchozí stav sítě sociálních služeb pro Karlovarský kraj Identifikace IČO Druh Kapacita Farní charita Aš 3160752 64839991 azylové domy Domov sv. Zdislavy pro matky s

Více

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016

Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Správa v oblasti sociálních služeb SOCIÁLNÍ SPRÁVA ZS 2016 Co jsou sociální služby? Sociální služby jsou jedním z nástrojů, systémů pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité sociální situaci z důvodu: dlouhodobého

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

30 Základní prohlášení organizace

30 Základní prohlášení organizace Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p.o. 580 01 Havlíčkův Brod, Husova 2119 tel.569 333 150-161, e-mail: h.hlavackova@ddhb.cz Domov pro seniory Havlíčkův Brod, p. o. 30 Základní prohlášení organizace Domov

Více

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní starostko, vážený pane starosto, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

Sociální poradenství

Sociální poradenství Sociální poradenství Dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách: 2 odst. 1) Každá osoba má nárok na bezplatné poskytnutí základního sociálního poradenství ( 37 odst. 2) o možnostech řešení nepříznivé

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ve městě Mladá Boleslav na základě dotazování organizací poskytujících sociální služby na území města Mladá Boleslav uskutečněného v roce 2013 OBSAH ÚVOD... 3 1

Více

Druhy sociálních služeb

Druhy sociálních služeb Druhy sociálních služeb V materiálu jsou souhrnně uvedeny jednotlivé druhy sociálních služeb podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách (tj. část třetí zákona 37 až 70). U každé sociální služby

Více

NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN

NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN NÁVRH OKRESNÍ MINIMÁLNÍ SÍTĚ SOIÁLNÍH SLUŽEB PRO ROK 2017 ORP HODONÍN Proces optimalizace sítě sociálních služeb reaguje na potřebu vytvořit udržitelnou a efektivní síť služeb nezbytných pro sociální stabilitu

Více

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH

Katalog sociálních služeb v Moravskoslezském kraji OBSAH OBSAH Úvod... 2 O sociálních službách... 3 Sociální poradenství ( 37)... 6 Osobní asistence ( 39)... 7 Pečovatelská služba ( 40)... 8 Tísňová péče ( 41)... 10 Průvodcovské a předčitatelské služby ( 42)...

Více

OBSAH. 1. SOCIÁLNÍ SLUŽBY... 3 Poskytovatelé sociálních služeb a poskytované služby na území Strakonicka... 8

OBSAH. 1. SOCIÁLNÍ SLUŽBY... 3 Poskytovatelé sociálních služeb a poskytované služby na území Strakonicka... 8 OBSAH 1. SOCIÁLNÍ SLUŽBY... 3 Poskytovatelé sociálních služeb a poskytované služby na území Strakonicka... 8 2 SLUŽBY PRO SENIORY A ZDRAVOTNĚ POSTIZENÉ.. 10 Domov pro osoby se zdravotním postižením Osek...

Více

Poskytnutá finanční podpora z rozpočtu města 2016 (v Kč) Vyrovnávací platba 2016 (v Kč)

Poskytnutá finanční podpora z rozpočtu města 2016 (v Kč) Vyrovnávací platba 2016 (v Kč) Sumarizace nákladů a souvisejících hodnot sledovaných u služeb v aktuální síti města (včetně podrobného přehledu registrovaných sociálních služeb, kterým město Hradec Králové poskytlo finanční dotaci)

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

Služby sociální prevence ,20 CELKEM ,60

Služby sociální prevence ,20 CELKEM ,60 Aktualizace ke dni leden 2019 Příloha dokumentu - Systém podpory sociálních služeb pro občany města Hradec Králové schválený usnesením Zastupitelstva města Hradec králové č. 1528/2017 dne 31. 1. 2017 Sumarizace

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

ANALÝZA DOSTUPNOSTI A STAVU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ANALÝZA DOSTUPNOSTI A STAVU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ANALÝZA DOSTUPNOSTI A STAVU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Město Otrokovice říjen 2017 Tato analýza vznikla jako součást projektu Pilotní ověření sociálního bydlení v Otrokovicích, který je spolufinancován Evropským

Více

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením

Sociální služby pro osoby se zdravotním postižením Sociální služby pro osoby se zdravotním Osoby s mentálním Osoby s tělesným Osoby s duševním onemocněním Osoby s chronickým onemocněním Osoby se sluchovým Osoby se zrakovým Osoby s kombinovaným Osoby s

Více

Sociální a zdravotní služby 2011

Sociální a zdravotní služby 2011 Sociální a zdravotní služby 2011 Hlavní činností Charity ČR je pomoc potřebným na celém území České republiky prostřednictvím zdravotních a sociálních služeb. Tyto služby jsou poskytovány spoluobčanům

Více

= LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ. Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko

= LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ. Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko = LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ Mgr. Blanka Bendová DCH B-Oblastní charita Blansko Centrum PRO Blansko Poskytnutí individuální, důstojné a koncepční podpory, pomoci či doprovázení rodinám, matkám či otcům a jejich

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3.1. Teoretický úvod Obecně je možné sociální služby charakterizovat jako specializované činnosti zaměřené na pomoc lidem, kteří se dostali do nepříznivé

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST

Více

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov

Výroční zpráva Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a Vyškov Výroční zpráva 2010 Rodinná pohoda, o. s. Se sídlem: Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Sportovní 796/2a 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail:

Více

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence

Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Koncepce rozvoje sociálních služeb v České Lípě se zaměřením na služby sociální prevence Služby sociální prevence 53 Služby sociální prevence napomáhají zabránit sociálnímu vyloučení osob, které jsou tímto

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb v Plzeňském kraji aktualizovaný k 1. 1. 2015

Katalog poskytovatelů sociálních služeb v Plzeňském kraji aktualizovaný k 1. 1. 2015 Katalog poskytovatelů sociálních služeb v Plzeňském kraji aktualizovaný k 1. 1. 2015 Sociální... 3 Odborné sociální poradenství... 3 Osobní asistence... 22 Pečovatelská služba... 26 Tísňová péče... 42

Více

REALIZAČNÍ PLÁN NA ROK 2014

REALIZAČNÍ PLÁN NA ROK 2014 REALIZAČNÍ PLÁN NA ROK 2014 Komunitní střednědobý plán rozvoje sociálních služeb a služeb návazných na Klatovsku pro období 2014 2019 Realizační plán byl zpracován v rámci projektu Podpora udržitelnosti

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

1 SOCIÁLNÍ SLUŽBY. 1.1 Sociální služby dle zákona o sociálních službách

1 SOCIÁLNÍ SLUŽBY. 1.1 Sociální služby dle zákona o sociálních službách 1 SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obce mají základní povinnosti v oblasti sociální politiky vymezené zákonem o obcích, a to tak, že obec v samostatné působnosti ve svém územním obvodu dále pečuje v souladu s místními

Více

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011

Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013. Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Možnost financování projektů z OP LZZ prioritní osa 3 v období 2007-2013 Mgr. Ivana Příhonská Praha, 19. října 2011 Sociální integrace a rovné příležitosti Podpora a rozvoj systému sociálních služeb je

Více

Nový obor Sociální činnost 75-41-M/01

Nový obor Sociální činnost 75-41-M/01 Nový obor Sociální činnost 75-41-M/01 Čtyřleté studium ukončené maturitní zkouškou Zahájení výuky na SZŠ ÚO 1. 9. 2010, 1 třída, 30 žáků Vznikl sloučením oboru 75-41-M/003 Sociální péče - pečovatelská

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK GERIATRICKÉHO CENTRA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ Posláním Geriatrického centra Je nabízet a zajistit takovou míru podpory seniorům, kterou skutečně potřebují při řešení nepříznivých sociálních situací

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Návrh na poskytnutí veřejné finanční podpory sociálním službám pro rok I. kolo dotačního programu

Návrh na poskytnutí veřejné finanční podpory sociálním službám pro rok I. kolo dotačního programu Materiál číslo: 6 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 19.06.2019 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu osobních údajů podle nařízení

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Vila Vančurova o.p.s.

Vila Vančurova o.p.s. Vila Vančurova o.p.s. Kontaktní údaje Adresa: Vila Vančurova o.p.s. Vančurova 1217/5 746 01 Opava E mail Web: reditel@vilavancurova.cz socialni.pracovnice@vilavancurova.cz recepce@vilavancurova.cz http://www.vilavancurova.cz

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Příloha č. 1 Popis podporovaných aktivit výzvy 034/03_16_047/CLLD_15_01_271 Podpora odlehčovacích služeb pro osoby se sníženou soběstačností, sociální rehabilitace a sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008.

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008. Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region za rok 2008. Vize komunitního plánování: Dosáhnout takového rozvoje sociální sféry, aby reagoval na zjištěné potřeby občanů.

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Katalog sociálních a souvisejících služeb v území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny

Katalog sociálních a souvisejících služeb v území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny Katalog sociálních a souvisejících služeb v území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny Zpracovatel: Partneři projektu: Jihočeská rozvojová o.p.s. Riegrova 1756/51, 370 01 Č. Budějovice www.jr-spolecnost.cz

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Přehled registrovaných poskytovatelů sociálních služeb na území města Chebu

Přehled registrovaných poskytovatelů sociálních služeb na území města Chebu Přehled registrovaných poskytovatelů sociálních služeb na území města Chebu Zdroj: Komunitní plánování o. p. s. pobočka Karlovy Vary Vážení občané, na dalších stránkách jsou uvedeny organizace, které poskytují

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce za jednotlivé oblasti sociální péče Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Oblast péče o seniory (služby) Dům pokojného stáří svaté Ludmily 68 040 Dům pokojného stáří sv.ludmily zvl.rež. 105 360 Opora Pečovatelská služba OPORA 611 220

Více

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí č. 505/2006 Sb. ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Vážení občané, v návaznosti na dobrou tradici je vydáván aktualizovaný, v pořadí již čtvrtý, Přehled poskytovatelů sociálních služeb v Chodově. Jsou zde uvedené základní informace o poskytovatelích sociálních

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 387/2017 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních

Více

k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce

k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce k zákonu o sociálních službách a prováděcí vyhlášce ZÁKON č.108/2006 Sb., o sociálních službách Tento zákon můžete najít v plném znění ZDE Tento zákon upravuje: - podmínky poskytování pomoci a podpory

Více

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí dotace v roce 2017) - registrované sociální služby Č. Příjemce dotace

Více

Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb

Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění následujícího dotazníku, který se zabývá problémovými okruhy v sociální oblasti, informovaností

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OKRESU BENEŠOV

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ OKRESU BENEŠOV Tato analýza vznikla v rámci projektu Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na okrese Benešov, který je podporován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

v souladu s Registrem poskytovatelů sociálních služeb dle 78 a násl. zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Příloha č.2 - vyhodnocení mimořádného termínu JID: Dodatek č... k Pověření Ústeckého kraje č... k zajištění dostupnosti poskytování sociálních služeb zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí v roce 2016) - registrované sociální služby a primární podpora rodin

Více

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník

ZÁMĚRY TKS 2016. charita záměr realizátor cílová skupina. Charitní dům pro seniory Hnojník ZÁMĚRY TKS 2016 charita záměr realizátor cílová skupina požadovaná částka Charita sv. Alexandra Podpora osob se, vybavenost chráněných dílen chráněné dílny a sociální Charity sv. Alexandra osoby zdravotně

Více

Adresář sociálních služeb

Adresář sociálních služeb Třebechovice pod Orebem Adresář sociálních služeb Městský úřad Třebechovice pod Orebem Adresa: Masarykovo náměstí 14 Úřední hodiny: Pondělí 7:00-11:30 12:30-17:00 Středa 7:00-11:30 12:30-17:00 Správní

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006 505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

Komunitní plánování zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách pro kraje povinnost pro obce možnost zpracovávat střednědobé plány rozvoje soc.. služe

Komunitní plánování zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách pro kraje povinnost pro obce možnost zpracovávat střednědobé plány rozvoje soc.. služe Komunitní péče Mgr. Martina Pluháčková Komunitní plánování zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách pro kraje povinnost pro obce možnost zpracovávat střednědobé plány rozvoje soc.. služeb plánování

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína - registrované sociální služby na rok 2018

Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína - registrované sociální služby na rok 2018 Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína - registrované sociální služby na rok 2018 Č. Příjemce dotace IČO příjemce Název sociální služby Schválená částka na

Více

Rozhodnutí. (dále jen poskytovatel ),

Rozhodnutí. (dále jen poskytovatel ), KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor sociálních věcí 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01Q9KOD* Čj: MSK 141584/2016 Sp. zn.: SOC/31068/2016/Zon 553.7 V10 Vyřizuje: Ing. Martina Zonková Odbor: Odbor

Více

USNESENÍ z 5. (mimořádné) schůze Rady Královéhradeckého kraje. konané dne 02.02.2009

USNESENÍ z 5. (mimořádné) schůze Rady Královéhradeckého kraje. konané dne 02.02.2009 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. USNESENÍ z 5.

Více

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické

Opatření. 5 4 1 2. Občané ohroženi sociálním vyloučením a etnické Zpráva o naplňování cílů a opatření komunitních plánů v lokalitách Olomouckého kraje za rok 2013 Název komunitního plánu 2. Komunitní plán sociálních služeb města Kojetína na období let 2012-2016 Časová

Více

Údaje o poskytované sociální službě

Údaje o poskytované sociální službě Příloha č. 4a Výkaz poskytovaných služeb: Průběžná zpráva o průběhu poskytování sociální služby Projekt "Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji " CZ.1.04/3.1.00/05.00009 Údaje

Více