Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Dopracování projektu. Olomouc/Zlín, 29/

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Dopracování projektu. Olomouc/Zlín, 29/"

Transkript

1 Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu Olomouc/Zlín, 29/

2 Výzva k doložení příloh Po schválení projektu k financování je určeným pracovníkem OKP zaslán dopis Výzva k doložení příloh. Lhůta pro doložení příloh - 44 pracovních dnů od doručení dopisu Konkrétní osoba, která bude daný projekt dále administrovat Přílohy: Seznam příloh předkládaných před podpisem Smlouvy Informace pro přílohu č.1 Smlouvy Oznámení žadatele o změnách v projektové žádosti

3 Obecné podmínky Žadatel vždy dokládá přílohy v 1 paré v kopii. Pokud není některá z požadovaných příloh pro projekt relevantní nebo byla-li předložena již dříve, uveďte tuto skutečnost na zvláštním listě. Pracovníci Úřadu Regionální rady jsou oprávněni vyžádat si dodatečné podklady a přílohy k projektu, které jsou nutné k uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace.

4 Seznam příloh předkládaných v rámci Etapy 3 před podpisem Smlouvy Povinné přílohy předkládané před uzavřením Smlouvy o poskytnutí dotace Další přílohy

5 Povinné přílohy 1. Územní rozhodnutí a jeho možné nahrazení 2. Stavební povolení a jeho možné nahrazení 3. Projektová dokumentace ověřená stavebním úřadem Tuto dokumentaci lze platně nahradit předložením realizační projektové dokumentace je nutné doložit prohlášení, že je v souladu s projektovou dokumentací schválenou ve stavebním řízení. 4. Položkový rozpočet projektu od dodavatele, vč. krycích listů a rekapitulací rozpočtu, na základě ukončeného zadávacího řízení 5. Kopie kompletní dokumentace zadávacího řízení, bylo-li ukončeno 6. Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí (EIA a NATURA 2000), jen v případě, pokud není vyžadováno příslušným stavebním úřadem pro vydání územního rozhodnutí či vydání stavebního povolení 7. Doklad o zajištění financování realizace projektu

6 Další přílohy Smlouva o vedení bankovního účtu pro příjem dotace a smlouvy o vedení bankovních účtů, ze kterých bude prováděna úhrada způsobilých výdajů V případě, že budou předkládány i modifikované žádosti o platbu, také smlouvu o zřízení vázaného účtu. Podrobné členění výdajů na způsobilé a nezpůsobilé (i elektronicky např. na CD) Informace pro přílohu č. 1 Smlouvy o poskytnutí dotace (i elektronicky např. na CD) Oznámení žadatele o změnách v projektové žádosti (v případě změn v projektu)

7 Informace pro přílohu č.1 Smlouvy Monitorovací indikátory Harmonogram realizace projektu (aktivit) Předběžný finanční harmonogram Rozpočet Veškeré tabulky najdete na webových stránkách ÚRR. (

8 Uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace Ode dne doložení nezbytných dokladů bude pracovníkem OKP do 22 pracovních dnů připravena Smlouva o poskytnutí dotace k podpisu. V případě, že kontrola zjistí nedostatky, určený pracovník OKP zašle Výzvu k odstranění nedostatků, ve kterém je žadatel vyzván k jejich odstranění ve lhůtě 10 pracovních dní ode dne doručení dopisu. Lhůta 22 pracovních dnů se tímto přerušuje. V případě, že nebudou doloženy podklady nutné k uzavření Smlouvy v požadované lhůtě, příp. budou doložené podklady v rozporu s údaji uvedenými v projektové žádosti, bude navržena revokace usnesení.

9 Monitorovací indikátory Doporučení Překontrolovat reálnost naplnění veškerých indikátorů, popřípadě si ujasnit jejich definice. Zadávání zakázek Důsledně dbát na dodržování Zákona o veřejných zakázkách popřípadě MP Zadávání zakázek, aby se eliminovaly chyby a snížilo se tak riziko krácení dotace v důsledku zjištěných pochybení na minimum. Publicita Dbát na dodržování povinné publicity ve všech fázích realizace projektu.

10 Zástavní právo Řešení zástavního práva související s majetkem pořízeného z dotace (tj. řešení zástavního práva souvisejícího se spolufinancováním projektu) výše tohoto úvěru (a tím i výše uplatňovaného zástavního práva smluvního pro pohledávku) nemůže přesáhnout podíl vlastního spolufinancování žadatele v rámci celkových způsobilých výdajů projektu. Řešení zástavního práva nesouvisejícího s majetkem pořízeného z dotace historické zástavní právo externí expertní posudek (zadáván ÚRR, financován příjemcem) Tento postup bude probíhat v rámci 2. Etapy dopracování projektu a při závěrečném schválení projektu VRR bude mj. i schváleno či zamítnuto povolení i tohoto historického zástavního práva, včetně definování případných dalších podmínek.

11 Zřízení zástavního práva v rámci přípravy projektů do ukončení 2. etapy administrace projektu tj. dopracování projektu 1. Příjemce musí vždy v rámci 2. etapy administrace projektu sdělit, zda bude uplatňovat zástavní právo k majetku pořízeného z dotace a současně musí požádat o souhlas VRR se zřízením tohoto práva. 2. Zřízení zástavního práva bude VRR schvalovat v rámci schválení projektu k uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace (na základě předložené přesné specifikace majetku a závazného příslibu banky k financování za podmínek využití zástavy). 3. Po souhlasu VRR dle bodu 2., ale ještě před podpisem smlouvy o poskytnutí dotace, musí příjemce vždy přesně specifikovat dotčený majetek a současně doložit kopii Smlouvy o úvěru, originál listu vlastnictví všech budov a pozemků souvisejících s projektem.

12 Finanční toky u žádostí o platbu Základní podmínky Způsoby plateb

13 Základní podmínky Žádost o platbu může příjemce předložit maximálně 4x ročně. První žádost o platbu může příjemce předložit nejdříve 22 pracovních dnů po uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace. Celkový finanční rozsah průběžných plateb bude poskytnut ve výši 90 % z objemu dotace, zbývajících 10 % bude vyplaceno až po předložení závěrečné monitorovací zprávy Závěrečná monitorovací zpráva musí být předložena nejpozději do 22 pracovních dnů od ukončení fyzické realizace projektu.

14 Způsoby plateb Ex post platby Žádost o platbu je vystavena na základě skutečně vynaložených a uhrazených výdajů. Minimální výše žádosti o platbu musí být rovna nebo vyšší než ,00 Kč. Modifikované platby

15 Výhody nového modelu: Modifikované platby Snížení požadavků na zajištění vlastních zdrojů při financování projektu, zvláště v období ekonomické krize - dopad na ÚSC i podnikatele. Základní podmínky nového modelu : 1. projekt v celkové výši dotace do 10 mil. Kč může předložit žádost o platbu minimálně ve výši jednotlivé platby 3,5 mil. Kč (1 FAKTURA na konkrétního dodavatele). 2. projekt v celkové výši dotace od 10 mil. Kč může předložit žádost o platbu minimálně ve výši jednotlivé platby 7,5 mil. Kč (1 FAKTURA na konkrétního dodavatele).

16 Naplánuje harmonogram plateb dle zvoleného systému proplácení typ A nebo nový systém B) s tím, musí počítat se stanovenými podmínkami. Tento postup uplatní již ve II. etapě dopracování projektu. V rámci jedné žádosti o platbu nelze kombinovat typ platby A a B. Příjemce si založí pro konkrétní projekt vázaný účet u Čs. Spořitelny a.s. (seznam poboček a určení pracovníci budou k dispozici). Zřízení účtu ani transakce a výpisy nejsou zpoplatněny. Již ve výběrovém řízení na dodavatele stavby musí být zohledněna delší splatnost předkládaných faktur. Příjemce si musí být vědom skutečnosti, že při uplatnění nového systému plateb předkládá neuhrazené dodavatelské faktury. Lhůta pro proplacení je metodikou ROP SM dána termíny 30 prac. dnů na administraci žádosti o platbu a 10 dní pro její proplacení, tedy celkem 40 pracovních dnů. Pokud dojde k přerušení administrace z důvodu dokládání ze strany příjemce, může být tato lhůta ještě delší. Je tedy vhodné, aby v době předložení žádosti o platbu měly předkládané faktury splatnost ještě minimálně 2 měsíce. Vzhledem, k tomu, že dodavatel fakturuje ještě před podáním žádosti o platbu (dle podmínek smlouvy o dílo) je vhodné dostatečnou časovou rezervu pro splatnost faktur nastavit již jako podmínku výběrového řízení - doporučujeme min 3 měsíce. ÚRR nenese odpovědnost za případné sankce dodavatele z důvodu úhrady faktur po jejich splatnosti.

17 Po kontrole žádosti o platbu příjemce obdrží návrh avíza k úhradě, které doplní a zašle zpět na ÚRR. Po jeho odsouhlasení je avízo zasíláno bance. Avízo obsahuje celkovou částku platby rozdělenou na část dotace a vlastní podíl. Příjemce odpovídá za vyplnění podkladů pro avízo, tj. číslo účtu dodavatelů, částku úhrady a variabilní symbol (souhrn částek na avízu musí být ve stejné výši, jako je celková výše žádosti o platbu). Z avíza příjemce zjistí celkovou částku, která bude danou žádostí proplacena, podíl dotace a podíl vlastního spolufinancování. Příjemce převede na vázaný účet vlastní podíl spolufinancování a současně předá bance i převodní příkaz k úhradě, kde budou uvedeny účty dodavatelů a částky úhrady. Tyto údaje se musí shodovat s údaji, předanými ÚRR jako podklad k avízu. Banka překontroluje shodu údajů na převodním příkazu příjemce s avízem zaslaným ÚRR, a současně kontroluje i výši spoluúčasti příjemce, zaslanou na daný účet. Při odsouhlasení těchto údajů banka stahuje podíl dotace z účtu ÚRR na vázaný účet příjemce a provádí úhradu na dodavatelské účty. Výpis o provedené transakci zasílá příjemci a současně i ÚRR. V případě, že mezi příkazem k úhradě od příjemce a avízem ÚRR existuje nesoulad, je o této skutečnosti informován ÚRR a ten následně informuje příjemce a vyzývá ho k potřebné úpravě.

18 AVÍZO O POVOLENÍ K INKASU BANCE Sdělujeme Vám, že ode dne je na našem bankovním účtu č.. připravena finanční částka podílu Regionální rady ve výši Kč k inkasu dle smluvních podmínek pro krytí níže uvedených dodavatelských faktur z účtu příjemce dotace a povolujeme tuto částku převést z našeho bankovního účtu ve prospěch účtu příjemce dotace č. Jméno příjemce dotace ( majitel účtu) : Číslo účtu příjemce dotace: Název projektu: Reg. číslo projektu: Období/datum platnosti avíza: Příspěvkové organizace + Jméno zřizovatele příjemce dotace: Číslo účtu zřizovatele příjemce dotace: Číslo účtu dodavatele Variabilní symbol Částka k úhradě Celkem za faktury - celková částka platby X Z toho : Inkaso - podíl Regionální rady X Spoluúčast příjemce/majitele účtu X

19 Průběh modifikované platby

20 Dokumenty potřebné pro založení účtu Doklady o právní subjektivitě Identifikační údaje statutárního zástupce, který bude podepisovat smlouvu o běžném účtu (jméno, trvalé bydliště, rodné číslo, číslo OP, platnost OP, kdo vydal OP) Kontaktní adresa pro zasílání výpisu Registrační číslo projektu U PO identifikační údaje zřizovatele a jeho statutárního zástupce

21 Kontakty Veškeré dokumenty potřebné k založení účtu posílá příjemce faxem nebo naskenované Ondřej Blahovský, tel , oblahovsky@csas.cz Marcela Bobuská, tel , mbobuska@csas.cz popřípadě komunal@csas.cz

22 Kontakty na pobočky Pobočka České spořitelny, a.s. ve Zlíně, Zárámí 4463, Zlín Ing. Pavel Bartončík poradce pro veřejný a neziskový sektor, tel: , pbartoncik@csas.cz Pobočka České spořitelny, a.s. v Olomouci, tř. Svobody 401/19, Olomouc Ing. Petra Směšná poradce pro veřejný a neziskový sektor, tel , psmesna@csas.cz

23 DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 40b Olomouc Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Zajištění financování projektu před uzavřením Smlouvy

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Zajištění financování projektu před uzavřením Smlouvy Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Zajištění financování projektu před uzavřením Smlouvy Formy financování projektu A. Standardní formy financování projektů 1. Financování z

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nezbytné podmínky pro dopracování projektu Olomouc 29. 4. 2010 Zlín 30. 4. 2010 V rámci Etapy 2 Dopracování projektu žadatel dokládá: 1. Doklady

Více

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0

Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků. Povinné přílohy V 36 PPADP 1.0 Příloha č. 2 Podrobných postupů administrace drobných příspěvků V 36 PPADP 1.0 OBSAH 1. Základní požadavky na náležitosti a termíny předkládání povinných příloh... 3 2. předkládané spolu s žádostí o drobný

Více

Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava

Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava Bod č. 7 Tisk č. 344-VRR15 P03 Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů 1 Bod č. 7 Tisk č. 344-VRR15 P03.1 Zásady pro prodlužování termínů realizace projektů v rámci ROP Střední Morava verze

Více

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje:

REALIZACE PROJEKTŮ. 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková. Datum: Místo: Prezentuje: REALIZACE PROJEKTŮ Datum: Místo: Prezentuje: 29. října 2008 Ostrava Ing. Hana Myšková OBSAH Povinnosti příjemce dotace Monitoring projektu Změny v projektu POVINNOSTI PŘÍJEMCE DOTACE Plnit závazky, které

Více

JAK NA MODIFIKOVANOU PLATBU Z REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU MORAVSKOSLEZSKO?

JAK NA MODIFIKOVANOU PLATBU Z REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU MORAVSKOSLEZSKO? JAK NA MODIFIKOVANOU PLATBU Z REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU MORAVSKOSLEZSKO? Rozhodli jste při financování vašeho projektu využít možnosti žádat o proplacení neuhrazených faktur? Jednou z podmínek pro

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava DOKUMENTACE PRO DOPRACOVÁNÍ KONCEPTŮ A INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava DOKUMENTACE PRO DOPRACOVÁNÍ KONCEPTŮ A INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava DOKUMENTACE PRO DOPRACOVÁNÍ KONCEPTŮ A INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ Bc. Hana Mikulová vedoucí odboru řízení projektů OSNOVA PREZENTACE 1. Přehled

Více

KONCEPTY postup dopracování a časové hledisko

KONCEPTY postup dopracování a časové hledisko KONCEPTY postup dopracování a časové hledisko OSNOVA PREZENTACE 1. Popis Konceptů 2. Postup při dopracování Konceptů 3. Časové hledisko administrace Konceptů 4. Otázky a připomínky k dopracování Konceptů

Více

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod

Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod PŘÍLOHA Č. 2 MONITOROVACÍ HLÁŠENÍ / ZPRÁVA Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod Monitorovací hlášení/etapová/závěrečná zpráva s žádostí o platbu/monitorovací zpráva o zajištění udržitelnosti projektu

Více

Příprava a realizace úspěšného projektu v rámci podoblasti podpory Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany

Příprava a realizace úspěšného projektu v rámci podoblasti podpory Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany Příprava a realizace úspěšného projektu v rámci podoblasti podpory 1.3.1 Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany Ing. Lukáš Šamberger Odbor ochrany přírody a odpadů Státní

Více

Podporované projekty Podoblast podpory 1.3.1

Podporované projekty Podoblast podpory 1.3.1 Příprava a realizace úspěšného projektu v rámci podoblasti podpory 1.3.1 Zlepšení systému povodňové služby a preventivní protipovodňové ochrany Ing. Martina Štefanová Odbor ochrany přírody a odpadů Státní

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 15. 7. 2009 Platný od: 15. 7. 2009 verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 15 je platný pro všechny subjekty zapojené do implementace a realizace Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad

Více

Dodatek č. ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod

Dodatek č. ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod Dodatek č. ke Smlouvě o poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod Na projekt s názvem: Prioritní osa: Oblast podpory Číslo projektu: uzavřený mezi Regionální radou regionu

Více

ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY. v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21.

ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY. v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Popis procesu a termínů předkládání Žádosti o platbu Žádost

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM Schválený dne: 3. 12. 2009 Platný od: 3. 12. 2009 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 - INFORMAČNÍ POVINNOST PŘÍJEMCE VE VZTAHU K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 20 je platný pro všechny

Více

13. výzva IROP REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK administrace projektů ve fázi realizace. Ing. Blanka Hronovská, Mgr. Radka Marková, Ing.

13. výzva IROP REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK administrace projektů ve fázi realizace. Ing. Blanka Hronovská, Mgr. Radka Marková, Ing. 13. výzva IROP REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK administrace projektů ve fázi realizace Ing. Blanka Hronovská, Mgr. Radka Marková, Ing. Jan Plešmíd Osnova Kontrola celkových výdajů na projektu Žádost o změnu

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Typy monitorovacích zpráv a) průběžné monitorovací zprávy předkládají se v průběhu

Více

VÝPIS USNESENÍ Zápis z 29. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Brně

VÝPIS USNESENÍ Zápis z 29. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Brně VÝPIS USNESENÍ Zápis z 29. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 15. 12. 2010 v Brně Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu )

Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu ) Ministerstvo pro místní rozvoj Č.j.: 23119/2010-52 Příloha č. 1 RM č. 122/2010-52 117613 Euroklíč Zásady programu pro poskytování dotací v roce 2010 (dále jen Zásady programu ) Správce programu: Určená

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 50 PŘENESENÍ DAŇOVÉ POVINNOSTI A ZMĚNA SAZBY DPH

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 50 PŘENESENÍ DAŇOVÉ POVINNOSTI A ZMĚNA SAZBY DPH Verze 1 20. ledna 2012 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 50 je platný pro všechny subjekty zapojené do implementace a realizace Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad pro období 2007 2013 a mění

Více

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu/hlášení o pokroku 1 předkládá

Více

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx Příloha č. 2 ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx Část I Poskytovatel a příjemce dotace 1. Poskytovatel dotace:

Více

Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky

Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky Seminář k Programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Olomouc, 19. listopadu 2007 Seminář je spolufinancován EU Realizace

Více

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu )

117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2016 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen MMR ) 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 42 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti

Více

Změny v Pokynech pro žadatele se týkají pouze doplnění nové přílohy č. 9 - Závazný upřesňující pokyn k zadávání veřejných zakázek.

Změny v Pokynech pro žadatele se týkají pouze doplnění nové přílohy č. 9 - Závazný upřesňující pokyn k zadávání veřejných zakázek. Pokyny pro žadatele změny provedené k 7.8.2015: Provedené změny v Pokynech pro žadatele se týkají rozšíření platnosti této verze i pro nově vyhlašované výzvy č. 14 a 15 pro oblasti podpory 1.3 a 2.2. Pokyny

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 - ZÁSTAVA MAJETKU POŘÍZENÉHO Z DOTACE. Schválený dne: 5. 3. 2010 Platný od: 5. 3. 2010 Verze: 1.0

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 - ZÁSTAVA MAJETKU POŘÍZENÉHO Z DOTACE. Schválený dne: 5. 3. 2010 Platný od: 5. 3. 2010 Verze: 1.0 Schválený dne: 5. 3. 2010 Platný od: 5. 3. 2010 Verze: 1.0 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 - ZÁSTAVA MAJETKU POŘÍZENÉHO Z DOTACE EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 26 je platný pro všechny subjekty zapojené do implementace

Více

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy

Metodický pokyn č. 32. k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy k možnosti využití zálohových plateb u projektů z 19. kola výzvy Účinnost od: 15.10. 2010 ~ 1 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod platný pro všechny subjekty zapojené

Více

Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery

Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Povinné přílohy k projektové žádosti pro polské partnery Liberec, 17.6.2009 Přílohy: Obsah Každý partner předkládá své

Více

Společný regionální operační program

Společný regionální operační program Společný regionální operační program Typ zprávy Číslo zprávy PRŮBĚŽNÁ Období 1. Údaje o akci: Priorita Regionální podpora podnikání Opatření Podopatření - Podpora podnikání ve vybraných regionech NUTS

Více

Metodický pokyn č. 43. k dokladování přenesené daňové povinnosti a ke změně sazby DPH

Metodický pokyn č. 43. k dokladování přenesené daňové povinnosti a ke změně sazby DPH k dokladování přenesené daňové povinnosti a ke změně sazby DPH Účinnost: od 1. 1. 2012 ~ 1 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod platný pro všechny subjekty zapojené do

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů. Program švýcarsko české spolupráce

Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů. Program švýcarsko české spolupráce Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů Program švýcarsko české spolupráce Platné od 15.2. 2010 SEZNAM ZKRATEK CFCU Centrální finanční a kontraktační jednotka (SO 902 MF) CZP Centrum pro zahraniční

Více

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2

STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2 STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS HORŇÁCKO A OSTROŽSKO 2014-2020 (2023) SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE - VÝZVA MAS č. 2 Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 Důležité termíny Termíny pro kontrolu

Více

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí Příloha č. 3 a) náměstek ministra financí V Praze dne Č.j.: /******/20yy-pm PID: Název projektu/sub projektu/iniciativy: název projektu/sub projekt/iniciativy č. (dále jen projekt/sub

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola. Ing. Tomáš Kolář

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola. Ing. Tomáš Kolář PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013 Pravidla k vyúčtování a proplacení dotačních prostředků v rámci 22. kola Ing. Tomáš Kolář Žádost o proplacení výdajů projektu pouze 22. kolo Pravidla - Žádost o proplacení

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu životního prostředí a zemědělství, Podprogramu 8.1 - Podpora ekologické výchovy a osvěty Číslo a název programu: 8 - Program resortu životního prostředí

Více

Číslo bodu: 44-14f/2013

Číslo bodu: 44-14f/2013 44. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod 18. 12. 2013 Číslo bodu: 44-14f/2013 Název bodu: Žádost o prodloužení termínu ukončení projektu nad rámec stanovený výzvou, projekt

Více

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu )

Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) 117613 Euroklíč Zásady podprogramu pro poskytování dotací v roce 2014 (dále jen Zásady podprogramu ) Správce programu: Určená banka: (dále jen MMR ) Česká národní banka 1. Cíl podprogramu Cílem podprogramu

Více

Regionální operační program. Postupy čerpání dotací z

Regionální operační program. Postupy čerpání dotací z Regionální operační program Střední Morava Postupy čerpání dotací z Evropské unie 1. Audit shody připravenost Úřadu Regionální rady k implementaci ROP Střední Morava a. Nyní probíhá reaudit b. Vliv na

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

PŘÍLOHA Č. 5A ETAPOVÁ/ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA

PŘÍLOHA Č. 5A ETAPOVÁ/ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA Příručka pro žadatele a příjemce finanční podpory v rámci Integrovaného operačního programu pro prioritní osu: 1; Oblast podpory: 1.1a a 1.1.b Výzva číslo 07 kontinuální ELEKTRONIZACE SLUŽEB VEŘEJNÉ SPRÁVY

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU V REGIONECH PODPROGRAM MARKETINGOVÉ AKTIVITY V CESTOVNÍM RUCHU PŘÍLOHY ZÁSAD PRO ŽADATELE 2. výzva 2018 PZ 8 Metodický pokyn k financování v NPPCRR Verze 05/2018

Více

Upřesnění některých postupů vyplývajících ze zkušeností Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava s administrací projektů.

Upřesnění některých postupů vyplývajících ze zkušeností Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava s administrací projektů. METODICKÉ OZNÁMENÍ V 2009 MO 22 Upřesnění některých postupů vyplývajících ze zkušeností Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava s administrací projektů. 1. Přehled financování projektu a rozpočet

Více

Obec Račice, Račice 5, 675 55 Račice, IČ 00378526 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem:

Obec Račice, Račice 5, 675 55 Račice, IČ 00378526 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Obec Račice, Račice 5, 675 55 Račice, IČ 00378526 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Poskytnutí úvěru na realizaci investiční akce - Vybudování splaškové kanalizace v obci

Více

A. Specifické podmínky stručný popis registrovaného investičního záměru, jiné údaje:

A. Specifické podmínky stručný popis registrovaného investičního záměru, jiné údaje: Příloha k Registraci akce/rozhodnutí o poskytnutí dotace PROGRAM 133510 Podpora materiálně technické základny sportu Závazné podmínky čerpání prostředků státního rozpočtu Registrace akce a Rozhodnutí o

Více

Pokyny k předložení Žádosti o proplacení

Pokyny k předložení Žádosti o proplacení Pokyny k předložení Žádosti o proplacení Výtah z obecných podmínek opatření IV.1.2. (Kompletní znění Pravidel IV.1.2. je uvedeno v Příručce pro žadatele) Kap. 2. Obecná ustanovení pro poskytnutí dotace

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO

INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE ŽÁDOSTI SCHVÁLENÉ NA VÝBĚROVÉ KOMISI DO 14. 6. 2016 Verze vydání: 2 Datum účinnosti: 24. 3. 2017 Do pěti pracovních

Více

INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY

INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRACOVNI PŘEKLAD Finanční mechanismus EHP a Norský finanční mechanismus 2004-2009 (1.revize- 26.ledna 2006) Obsah 1. OBECNĚ... 3 1.1 CO JE TO INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT?...3 1.2 OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ...3 1.3 PODÍL

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5

proč není možné tuto lhůtu splatnosti nastavit, nemusí mu znovu tuto skutečnost doporučovat. 1 / 5 Metodický pokyn č. 5 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 15. 2. 2012 se doplňuje a upřesňuje kapitola 5.1.1.3 Možnost finančního postihu za neplnění

Více

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu

Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Výkaz výdajů, žádost o platbu a čerpání rozpočtu Obsah Výkaz výdajů: 1. Soupiska účetních dokladů 2. Členění dle kódu výdaje Žádost o platbu 1. Pokyny pro vyplnění výdajů v ŽoP Čerpání rozpočtu: 1. Předkládání

Více

Výzva k podání nabídky zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky zadávací dokumentace Veřejný zadavatel, město Loštice, oznamuje provedení výběrového řízení na poskytnutí investičního překlenovacího úvěru na akci Město Loštice - Modernizace kulturního

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní podmínky poskytnutí dotace - přehled šablon klíčových aktivit - principy financování

Více

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Příloha č. 1 Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (dále jen Pravidla ) 1. Splnění účelu projektu Příjemce

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné podobě) poskytovateli finanční podpory. 1. Údaje o projektu

Více

Administrace projektů po akceptování žádosti o podporu a nejčastější chyby žadatelů a příjemců

Administrace projektů po akceptování žádosti o podporu a nejčastější chyby žadatelů a příjemců Administrace projektů po akceptování žádosti o podporu a nejčastější chyby žadatelů a příjemců Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR www.opzp.cz zelená linka 800 260 500 dotazy@sfzp.cz

Více

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR ZPRÁVA O REALIZACI Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Změny rozpočtu projektu I. Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v rámci jednotlivých

Více

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH PŘÍLOHA 2 P 1 - Doklad o právní subjektivitě žadatele obec doklad o přidělení identifikačního čísla: IČ (kopie dokladu Českého statistického úřadu - ČSÚ), svazek obcí - smlouva

Více

Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do

Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do 14. 6. 2016 Do pěti pracovních dnů od vydání Registrace akce (dále jen RA

Více

VÝZVA k podání nabídky pro zakázku malého rozsahu. Investiční úvěr na financování akce - Vodovod a kanalizace Štěchovice

VÝZVA k podání nabídky pro zakázku malého rozsahu. Investiční úvěr na financování akce - Vodovod a kanalizace Štěchovice VÝZVA k podání nabídky pro zakázku malého rozsahu Tato zakázka je zakázkou malého rozsahu ve smyslu ust. 12 odst. 3 zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon). Je zadávána

Více

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 1. Informace o podpoře projektů Podpora komunitního života na venkově pro území MAS Český sever je financována z Programu

Více

Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu 1

Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu 1 Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu 1 Informace o projektu Prioritní osa: Název prioritní osy: Oblast podpory: Název oblasti podpory: Název projektu: Evidenční číslo ISPROFIN: Registrační

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Výzva č. 14/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 14/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 14/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK

ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK ZÁVĚREČNÁ MONITOROVACÍ ZPRÁVA PROJEKTU Z OP VK Strana 1 z 13 Strana 2 z 13 1. Identifikační údaje Finální verze (VK-UC) Název projektu: Číslo projektu: Název příjemce: IČ příjemce: Číslo smlouvy: Datum

Více

Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje příspěvková organizace (dále jen KSÚS KK, p.o.)

Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje příspěvková organizace (dále jen KSÚS KK, p.o.) Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje příspěvková organizace (dále jen KSÚS KK, p.o.) podle zákona č.40/2004 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 54 - PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ

EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 54 - PORUŠENÍ ROZPOČTOVÉ KÁZNĚ EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 54 - Verze 1 9. července 2012 EXTERNÍ METODICKÝ POKYN Č. 54 je platný pro všechny subjekty zapojené do implementace a realizace Regionálního operačního programu NUTS II Severozápad

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

Finanční opravy při porušení podmínek nemajících finanční dopad

Finanční opravy při porušení podmínek nemajících finanční dopad Finanční opravy při porušení podmínek nemajících finanční dopad Strana: Strana 1 (celkem 6) 1) Dle 22 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platném do 30.12.2011

Více

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí

Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Příloha č. 2 k č. j.: 1889/M/10, 36724/ENV/10 Doklady požadované k Rozhodnutí o poskytnutí dotace a ke smlouvě o poskytnutí podpory v Operačním programu Životní prostředí Doklady, které jsou požadovány

Více

OPŽP (SFŽP) Státní fond životního prostředí

OPŽP (SFŽP) Státní fond životního prostředí OPŽP (SFŽP) Státní fond životního prostředí Jak správně administrovat dotační projekt Povinná dokumentace k realizaci projektu Komunikace s poskytovatelem dotace a realizačním týmem Čerpání rozpočtu Změny

Více

Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27

Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27 Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27 Pravidla pro uzavírání smluv a kontrolu zadávacího řízení na hlavní předmět projektu pro výzvy č. 27 52 a č. 91 a 92 Řídicí orgán ROP NUTS 2 Střední Čechy vydává na

Více

Administrace projektů po akceptování žádosti o podporu a nejčastější chyby žadatelů a příjemců

Administrace projektů po akceptování žádosti o podporu a nejčastější chyby žadatelů a příjemců Administrace projektů po akceptování žádosti o podporu a nejčastější chyby žadatelů a příjemců Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR www.opzp.cz zelená linka 800 260 500 dotazy@sfzp.cz

Více

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha

MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY , Praha MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY 27. 9. 2011, Praha Obsah prezentace: Typy monitorovacích zpráv (dále MZ) a jejich náležitosti Pravidla předkládání MZ podoba zpráv a lhůty Žádost o platbu Zpráva

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Dodatečná výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty realizované v rámci Malého grantového schématu z EHP fondů 2009

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.02.3.X/0.0/0.0/18_063/ Název projektu:

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.02.3.X/0.0/0.0/18_063/ Název projektu: Oznámení a zadávací dokumentace obsahující zadávací podmínky pro zakázku zadávanou dle ust. 27 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále jen zákon ) jako veřejná zakázka

Více

Finanční opravy při porušení podmínek nemajících finanční dopad

Finanční opravy při porušení podmínek nemajících finanční dopad Finanční opravy při porušení podmínek nemajících finanční dopad Strana: Strana 1 (celkem 5) 1) Dle 22 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platném do 30.12.2011

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel.

Čl. I. Úvodní ustanovení. 1. Důvodem vyhlášení programu je podpora celospolečenského úsilí o důstojné stáří a pomoc znevýhodněným skupinám obyvatel. Pravidla pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru regionálního rozvoje (dále jen pravidla ) na dotační program Senior Expres. Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Důvodem

Více

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI

PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI PŘÍLOHA č. 17a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu OP VaVpI Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace Monitorovací

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

3. výzva IROP- Vzdělávací aktivity dětí a mládeže MAS Třeboňsko, o. p. s.

3. výzva IROP- Vzdělávací aktivity dětí a mládeže MAS Třeboňsko, o. p. s. 3. výzva IROP- Vzdělávací aktivity dětí a mládeže MAS Třeboňsko, o. p. s. SEMINÁŘ PRO ŽADATELE KANCELÁŘ MAS TŘEBOŇSKO, O.P.S., 16.5.2018 PROVOZNÍ A ANIMAČNÍ VÝDAJE MAS TŘEBOŇSKO, CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001894

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

Projekt CzechEkoSystem

Projekt CzechEkoSystem Projekt CzechEkoSystem Ing. Lucie Vrtišová Ing. Michaela Kočnerová Projektový manažer I Projektový manažer Cíle projektu CzechEkoSystem Projekt CzechEkoSystem je zaměřen na efektivní rozvoj prostřednictvím

Více

zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ)

zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ) MONITOROVÁNÍ PROJEKTU A MONITOROVACÍ ZPRÁVY 2. 2. 2010, Praha Typy monitorovacích zpráv zpráva o zahájení realizace projektu (ZZRP) průběžná monitorovací zpráva (PMZ) závěrečná monitorovací zpráva (ZMP)

Více

Výzva č. 15/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 15/2016. k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 15/2016 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Národního programu Životní prostředí Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prostřednictvím Státního fondu životního

Více

Metodický pokyn č. 35

Metodický pokyn č. 35 k úpravě předkládání monitorovacích zpráv, k administraci úroků a způsobu vracení nevyčerpané části dotace u projektů z 19. kola výzvy Účinnost od: 26.1. 2011 ~ 1 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního

Více

v y z ý v á I. Vymezení předmětu plnění veřejné zakázky

v y z ý v á I. Vymezení předmětu plnění veřejné zakázky Výzva k podání cenové nabídky k účasti ve zjednodušeném podlimitním zadávacím řízení na stavební zakázku podle 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, na realizaci akce: Rekonstrukce

Více

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty

Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Program 8.1 Podpora ekologické výchovy a osvěty Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.1 Podpora ekologické

Více

Monitorovací zpráva. Závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu 1

Monitorovací zpráva. Závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu 1 Monitorovací zpráva Příjemce vyplní údaje do IS Benefit, vyplněnou MZ vytiskne a podepsanou statutárním zástupcem nebo osobou jím pověřenou odevzdá zprostředkujícímu subjektu v termínech uvedených dle

Více

Časové postupy projektů. Seminář PAAK - Řízení projektů

Časové postupy projektů. Seminář PAAK - Řízení projektů Časové postupy projektů Seminář PAAK - Řízení projektů Harmonogram projektu pro zajištění řádného časového řízení projektu je nutné mít dobře nastavený harmonogram projektu sledovat etapy projektu sledovat

Více

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI

Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko. vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko vyhlašuje KONTINUÁLNÍ VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI v souladu s Regionálním

Více

SMĚRNICE MŽP č. 6/2006

SMĚRNICE MŽP č. 6/2006 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V Praze dne 14. března 2006 Č.j.: 867/M/06 SMĚRNICE MŽP č. 6/2006 o implementaci projektů Fondu soudržnosti Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně:

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně: Metodický pokyn č. 9 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 20. 3. 2012 se doplňují postupy uvedené v kapitole 5.1.7 Financování ex-ante a 5.4 Monitorování

Více

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program 4.7 PODPORA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK PRO ŽÁK Y S PODPŮRNÝMI OPATŘENÍMI Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 4 a) ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽ Číslo a název programu:

Více

SMĚRNICE MŽP č. 5/2016

SMĚRNICE MŽP č. 5/2016 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V Praze dne 31. srpna 2016 Č. j.: 2403/M/16 59078/ENV/16 SMĚRNICE MŽP č. 5/2016 o poskytování zvýhodněných zápůjček ze Státního fondu životního prostředí České republiky

Více