Příručka pro řemeslníky Obkladová technika. 4. vydání. Let s stick together Let s stick together

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příručka pro řemeslníky Obkladová technika. 4. vydání. Let s stick together www.schonox.cz. Let s stick together www.schonox.cz."

Transkript

1 Příručka pro řemeslníky Obkladová technika. vydání Aquapark Olomouc

2

3 OBSAH Obkladová technika a stavebnictví 0 Detail dilatační spáry 1 Rekonstrukce starých obkladů a dlažeb (keramika na keramiku) 2 Dlažba na dřevěném podkladu (palubky, OSB, dřevotříska) Dlažba na nesavém a vibrujícím podkladu (kov, PVC, plasty, umakart) Fixace dlažby na původní podklad Lepení mechanicky namáhaných velkoformátových dlažeb 6 Systém pro kročejový útlum 7 Dlažba na nestabilních podkladech 8 Keramický bazén 10 Montáž balkonu s klasickým potěrem 11 Sanace hydroizolace balkonu s původní dlažbou 12 Balkony a terasy montovaných staveb (dřevostavby) 1 SCHÖNOX BALTERRA drenážní systém pro rekonstrukce 16 Dlažba na anhydritových podkladech 17 Topné kabely na anhydritových potěrech 18 Dlažba na podlahovém topení v mokrém prostředí 19 Koupelny a vlhké provozy 20 Kladení desek z lomového kamene 22 Kladení přírodního kamene se zvýšenou citlivostí na změnu zabarvení a tvaru 2 Rychlá montáž keramických dlažeb 2 Dlažba v chemicky namáhaných provozech 2 Cementová lepidla na anhydritových podkladech 27 Mozaika v bazénech 28 Koupelna s podlahovým topením v suché výstavbě (sádrovláknité desky) 29 Dlažba na deskách v suché výstavbě (sádrovláknité desky) 0 Dlažba na lehčených betonech (Ekostyren) 1 Rekonstrukce bytového jádra (Umakart) 2 Dlažba na dřevěném podkladu (palubky, OSB, dřevotříska) s topnými kabely Topné kabely venkovní prostředí (chodníky, balkony, schody) Topné kabely běžné cementové podklady 1 Systém UPONOR podlahové topení v tenké vrstvě 2 Balkony s plechovou okapnicí Montáž balkonu s okapnicí

4 0. Detail dilatační spáry D D C C A B A B

5 0. Detail dilatační spáry název balení spotřeba poznámka A SCHÖNOX 1K-DS, kg, 20 kg 2, kg/m 2 minimálně dvě vrstvy A SCHÖNOX HA 7 kg, 22 kg 1, kg/m 2 dva nátěry válečkem B SCHÖNOX ST 0 m, 10 m dle výměry C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry D SCHÖNOX MES / SCHÖNOX SMP / SCHÖNOX S 20 / SCHÖNOX ES 00 ml 10 bm/tuba pozor, aby v rohu nevznikal fabion důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky po vyschnutí důkladně očistit od ostřiku při uhlazování Při montáži dlažeb prakticky vždy řešíme úkol překlenutí dilatací. Jedná se hlavně o dilatace koutové, u větších ploch nebo ploch nepravidelných tvarů jsou to pak dilatace podlahové. Podkladem mohou být běžné potěry, ale také např. původní dlažby apod. Dilatace jsou zpravidla vyplněny hmotou, která je poddajná tak, aby dokázala reagovat na objemové změny okolních materiálů. Dilatace v podkladu se přiznávají i v nově pokládané dlažbě. Jedná-li se o provoz trvale zatížený vodou (koupelny, balkóny, terasy či bazény nebo nádrže), je potřeba překlenout dilatace také izolačním materiálem. Pro takový případ doporučujeme použití stěrkových hmot SCHÖNOX (1K-DS nebo 2K-DS), v místě dilatací vyztužených těsnící páskou SCHÖNOX ST, resp. SCHÖNOX ST-BT, v koutech se nabízí použití hotových vnitřních či vnějších tvarovek. Pro montáž nové dilatace doporučujeme vložit do dilatační spáry pružný PE provazec, který se dodává v různých průměrech (6, 10, 1... mm). Na tomto provazci neulpívá následně aplikovaný trvale pružný tmel SCHÖNOX S 20 (také SCHÖNOX ES, SCHÖNOX SMP nebo SCHÖNOX MES), což má za následek, že se životnost tmelu prodlužuje a náklady na montáž snižují.

6 1. Rekonstrukce starých obkladů a dlažeb (keramika na keramiku) 2 1

7 1. Rekonstrukce starých obkladů a dlažeb (keramika na keramiku) název balení spotřeba poznámka 1 Stará dlažba kontrola přídržnosti k podkladu poklepem 2 SCHÖNOX SHP 1 l, l 0,1 0,1 kg/m 2 válečkem, štětkou ozubení 8 mm dodržet SCHÖNOX PFK PLUS 2 kg 2, kg/m 2 poměr míšení s vodou Nová dlažba vodoodpudivá barevná SCHÖNOX WD-FLEX kg 0,7 1, kg/m 2 spárovací hmota Staré dlažby i obklady patří vzhledem k nenasákavosti a různorodosti k složitějším podkladům. Před pokládkou doporučujeme povrch za vlhka očistit kyselými čistícími prostředky. Olej na dlaždice odstraňte alkalickým čistícím prostředkem nebo roztokem sody. Povrch připravte penetrací SCHÖNOX SHP, která už za cca 0 minut po nanesení vytváří drsnou kontaktní vrstvu vhodnou pro snadnou a bezrizikovou aplikaci např. vysoce flexibilního lepidla se zvýšeným modulem pružnosti SCHÖNOX PFK PLUS. Lepící malta je velmi vhodná do interiérů, protože díky technologii DUST REDUCED při míchání téměř nepráší. Dále se tento tmel vyznačuje ojedinělou kombinací lehčených plniv a odolných polymerů, proto také přináší úsporu ceny i montážního času až o 0 %. Pozor na 2 kg přidáváme 10,2 l vody!

8 2. Dlažba na dřevěném podkladu (palubky, OSB, dřevotříska)

9 2. Dlažba na dřevěném podkladu (palubky, OSB, dřevotříska) název balení spotřeba poznámka 1 Stará prkna, dřevo zdravé bez známek poškození 2 SCHÖNOX SHP 1 l, l 0,1 kg/m 2 SCHÖNOX PL kg, 2 kg 1, kg/mm/m 2 vysprávková rychletvrdnoucí malta SCHÖNOX SK / SCHÖNOX SEK kg, 2 kg 2 kg/m 2 mm ozubení SCHÖNOX RENOTEX 0, m 2 1/m 2 SCHÖNOX SK nechat pletivo + lepidlo 2 hod. zaschnout 6 SCHÖNOX SK / SCHÖNOX SEK kg, 2 kg kg/m 2 7 Dlažba formát max. 20x20 cm 8 SCHÖNOX SU kg, 2 kg 1 kg/m 2 spára min. mm Dřevo jako přírodní materiál neustále pracuje, zatímco dlažba je pevný stavební prvek. Proto by dlažba neměla mít větší formát než cm se spárováním širším než mm. Upravované desky, např. OSB, je nutné přebrousit. Dřevěné dílce musí být pevně ukotveny do trámů max. 80 cm od sebe. Pro eliminaci možných pohybů používáme speciální tmel SCHÖNOX SK popř. SCHÖNOX SEK, který je vhodný na pružné a přetvárné podklady. Obsahuje i speciální cementy, které nevysychají běžnou cestou, ale obsaženou vodu navazují krystalicky. Do lepidla se vkládá výztužné pletivo SCHÖNOX RENOTEX. Toto pletivo má chaotické uspořádání vláken s unikátní povrchovou strukturou, která zaručuje vysokou přilnavost k materiálům SCHÖNOX a tím i velmi dobré zpevnění podkladů ve všech možných směrech pohybu. Poznámka SCHÖNOX SEK = C2T S2.

10 . Dlažba na nesavém a vibrujícím podkladu (kov, PVC, plasty, umakart) 2 1

11 . Dlažba na nesavém a vibrujícím podkladu (kov, PVC, plasty, umakart) název balení spotřeba poznámka 1 Kov nebo plast zajistit odmaštění a vyčistění obě složky důkladně 2 SCHÖNOX 2K-PU 6 kg kg/m 2 promíchat Dlažba SCHÖNOX SU kg, 2 kg 1 kg/m 2 spáry min. mm Ocelové či plastové podklady jako např. ocelová schodiště, sloupy, průvlaky či plastové bazény si pro lepení keramiky žádají speciální dvousložkový tmel na bázi polyuretanu SCHÖNOX 2K-PU. V porovnání s cementovými lepidly je vysoce pružný a odolný i po zaschnutí. Dosahuje výborných přídržností k již zmíněným hladkým a nesavým podkladům a je schopný reagovat na jejich rozdílné roztažnosti a vibrace. Konzistence lepidla zaručuje jednoduché zpracování podobné běžným práškovým lepidlům. Je bez obsahu rozpouštědel. Při práci s polyuretanovými materiály se vyžaduje absolutně suché prostředí (PU-materiály bobtnají).

12 . Fixace dlažby na původní podklad 6 2 1

13 . Fixace dlažby na původní podklad název balení spotřeba poznámka 1 PVC, plovoucí podlaha atd. 2 SCHÖNOX MULTIFIX 12 kg 0,1 kg/m 2 aplikace válečkem SCHÖNOX WECHSELVLIES 0 m 2 1/m 2 10 mm ozubení, dodržet SCHÖNOX PFK PLUS 2 kg 2,8 kg/m 2 správný poměr míšení Dlažba flexibilní spárovací hmota 6 SCHÖNOX SB-FLEX 2 kg 1 kg/m 2 (2 20 mm) Systém vhodný zejména pro komerční prostory určené např. pro pronájem. Využití nalezne ale i tam, kde stávající podklady momentálně už nevyhovují, ale je škoda je úplně zničit historické a jiné objekty. Podklad bez poškození uchováme pod fixovanou speciální podložkou SCHÖNOX WECHSELVLIES. Podložka má rub i líc s protiskluzovou úpravou a fixuje se do omyvatelného lepidla SCHÖNOX MULTIFIX. Na podložku se pokládá dlažba do lepidla se zvýšeným modulem pružnosti, jakým je např. SCHÖNOX PFK PLUS. Lepící malta je velmi vhodná do interiérů, protože díky technologii DUST REDUCED při míchání téměř nepráší. Dále se tento tmel vyznačuje ojedinělou kombinací lehčených plniv a odolných polymerů, proto také přináší úsporu ceny až o 0 %. Pozor na 2 kg přidáváme 10,2 l vody!

14 . Lepení mechanicky namáhaných velkoformátových dlažeb 6 2 1

15 . Lepení mechanicky namáhaných velkoformátových dlažeb název balení spotřeba poznámka kontrola pevnosti, 1 Beton rovinnosti a savosti atd. ředění dle savosti 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,1 kg/m 2 podkladu, 1 2 vrstvy dodržet poměr míšení SCHÖNOX DE 2 kg 1,8 kg/mm/m 2, l použijte speciální ozubení SCHÖNOX TT S8 RAPID 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX TT Dlažba 6 SCHÖNOX XR 2 kg 1 kg/m 2 v závislosti na šířce spár Mezi velkoformátové dlažby spadají všechny s formátem >0 0 cm. Bezchybné lepení takovýchto formátů si žádá zvýšené požadavky na rovinnost podkladu a na 100% pokrytí rubu dlaždic. Při nutnosti vyrovnání namáhaných podlah doporučujeme materiál SCHÖNOX DE. Pro samotné lepení jsou vhodná lepidla použitelná na lepení do tzv. tekutého lože a na větší vrstvy. Lepidla žluté řady s označením SCHÖNOX TT splňují i požadavky na silně mechanicky zatížené prostory s vysokými nároky na bodové zatížení způsobené regály, prostory s pojezdem zásobovací mechanizace a místa se zvýšenými vibracemi. Takovéto nároky splňuje i spárovací hmota SCHÖNOX XR. Takto navržený systém je uplatnitelný ve skladištích, veřejných prostorách a v dopravním stavitelství.

16 6. Systém pro kročejový útlum

17 6. Systém pro kročejový útlum název balení spotřeba poznámka kontrola pevnosti, 1 Beton, konstrukční desky rovinnosti a savosti atd. ředění dle savosti 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,1 kg/m 2 podkladu SCHÖNOX UNIPLAN / SCHÖNOX DE 2 kg 1, kg/mm/m 2 dodržet poměr míšení SCHÖNOX TT-DUR 2 kg 2 kg/m 2 mm ozubení SCHÖNOX TSD 7, m 2 1/m 2 klademe s odstupem 1 mm a překrytím zakrývací páskou použijte speciální ozubení 6 SCHÖNOX TT-DUR 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX TT 7 Dlažba 8 SCHÖNOX SU / SCHÖNOX UF PREMIUM kg, 2 kg 1 kg/m 2 Systém vhodný zejména pro rekonstrukce podlah se zvýšenou propustností zvuku nebo tam, kde jsme limitováni výškou podlahy. Například podlahy panelových domů nebo různé vrstvené podlahy suché výstavby. Do podlahového lepidla SCHÖNOX TT-DUR (nanesené ozubením mm) se vlepí podložka SCHÖNOX TSD speciální podložka určená na vylepšení kročejového útlumu o 10 2 db v závislosti na celkové konstrukci. Spoje se provádí s odstupem 1 mm a překrytím zakrývací páskou. Dlažba se pak lepí stejným lepidlem.

18 7. Dlažba na nestabilních podkladech

19 7. Dlažba na nestabilních podkladech název balení spotřeba poznámka 1 Potrhaný beton ředění dle savosti 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,1 kg/m 2 podkladu SCHÖNOX TT-DUR 2 kg 2 kg/m 2 mm ozubení SCHÖNOX EB-V 0 bm (m 2 ) 1/m 2 použijte speciální ozubení SCHÖNOX TT-DUR 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX TT 6 Dlažba 7 SCHÖNOX SU kg, 2 kg 1 kg/m 2 Systém vhodný zejména pro rekonstrukce starých betonových, rozdílných a napojovaných podlah s nejednotnou pevností a trhlinami. Klíčovým výrobkem je materiál s názvem SCHÖNOX EB-V. Jedná se o oboustranně kašírovanou, vysocepevnostní podložku, která je schopná v kombinaci se spojovacími materiály SCHÖNOX odbourat napětí v podkladu a výrazně zvýšit jeho pevnost ve spojení s dlažbou. Podložku připevňujeme k podkladu podlahovým lepidlem (ozubením mm) SCHÖNOX TT-DUR, které je svými parametry s podložkou plně kompatibilní. Je nutné dodržovat tekutou konzistenci lepidla (správný poměr míšení s vodou).

20 8. Keramický bazén D 1 C B»

21 8. Keramický bazén název balení spotřeba poznámka 1 Beton kontrola vlhkosti,pevnosti, rovinnosti a savosti 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,1 kg/m 2 ředění dle podkladu SCHÖNOX PL PLUS 2 kg 1, kg/mm/m 2 vyrovnání a vyhlazení SCHÖNOX 1K-DS, kg, 20 kg,6 kg/m 2 minimálně tři vrstvy nebo SCHÖNOX 2K-DS kg kg/m 2 minimálně tři vrstvy SCHÖNOX PFK 2 kg kg/m 2 6 Dlažba, obklad 7 SCHÖNOX CF / SCHÖNOX XR + CEGEPOX JOINT kg, 2 kg 1 kg/m 2 volba dle obsahu desinfekce B SCHÖNOX ST 0 m, 10 m dle výměry C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry D SCHÖNOX MES / SCHÖNOX SMP 00 ml 10 bm/tuba pozor, aby v rohu nevznikal fabion důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky po vyschnutí důkladně očistit od ostřiku při uhlazování Výrobky zařazené do bazénového systému musí vyhovovat vysokému mechanickému, vlhkostnímu i chemickému zatížení. Velkým problémem těchto staveb bývá vysoké riziko mikrobiologického znečištění a tvorba plísní. Konstrukci dokonale ochráníme proti vodě stěrkovou izolací SCHÖNOX 1K-DS nebo SCHÖNOX 2K-DS. Oba materiály jsou elastické se schopností překlenutí trhlin do 0,7 mm. SCHÖNOX 1K-DS je s atestem na pitnou vodu a s atestem státní zkušebny TAZUS. Pro lepení je doporučován tmel SCHÖNOX PFK (profi flex), který je určen do permanentně vlhkých prostor a je atestován též na pitnou vodu. Pro spárování jsou vhodné epoxidové spárovací hmoty např. SCHÖNOX CF. Velmi vhodnou alternativou, například pro menší bazénová tělesa v soukromém sektoru, je speciální cementová hmota SCHÖNOX XR smíchaná se speciální epoxidovou přísadou SCHÖNOX CEGEPOX JOINT. Pohyblivé spáry je nutné uzavřít speciálním trvale pružným tmelem SCHÖNOX MES, resp. SCHÖNOX SMP.

22 10. Montáž balkonu s klasickým potěrem 2 D 1 C B»

23 10. Montáž balkonu s klasickým potěrem název balení spotřeba poznámka 1 Beton 2 SCHÖNOX 1K-DS, kg, 20 kg 2, kg/m 2 minimálně dvě vrstvy SCHÖNOX TT-DUR / SCHÖNOX TT S8 RAPID Dlažba 2 kg kg/m 2 použijte speciální ozubení SCHÖNOX TT doporučujeme spíše světlejší barvy SCHÖNOX SU / spáry doporučujeme SCHÖNOX UF PREMIUM kg, 2 kg 1 kg/m2 větší než mm B SCHÖNOX ST 10 m, 0 m dle výměry C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry D SCHÖNOX S 20 / SCHÖNOX SMP 00 ml 10 bm/tuba pozor, aby v rohu nevznikal fabion důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky Cementový potěr by měl dosahovat vlhkostí do 2, %. Nosný výrobek tohoto systému je jednosložková vysoce elastická hydroizolační stěrka SCHÖNOX 1K-DS, která překlene trhliny až do 0,7 mm. Dalším materiálem se schopností odolat tak těžkému zatížení je podlahové lepidlo nové generace SCHÖNOX TT-DUR. Odlišnost od klasických výrobních procesů pro flexibilní lepidla spočívá v používání nové technologie CLIMATRIX velmi jemného mletí a promíchávání speciálních a prvotřídních cementů, plniv, polymerů a pojiv. To zajišťuje i jeho mimořádnou odolnost a stálost vůči termickému a vlhkostnímu zatížení. Je nutné dodržovat tekutou konzistenci lepidla (správný poměr míšení s vodou). Nejexponovanějším materiálem je spárovací hmota. Pro zhotovení velmi odolných spár na balkonech, terasách, v mokrých provozech a na přetvárných podkladech je nejvhodnější materiál SCHÖNOX SU. Je také vyroben novou technologií CLIMATRIX. Celý systém v podobě kompletního balkonu prošel ojedinělým testem státní zkušebny TZÚS, kterým byla simulována zvýšená zátěž klimatickými podmínkami odpovídající 10 letému zatížení.

24 11. Sanace hydroizolace balkonu s původní dlažbou D C B A»

25 11. Sanace hydroizolace balkonu s původní dlažbou název balení spotřeba poznámka 1 Původní dlažba 2 SCHÖNOX SHP 1 kg, kg 0,1 0,1 kg/m 2 SCHÖNOX PL PLUS 2 kg 1, kg/mm/m 2 vyhlazení a dorovnání SCHÖNOX TT-DUR 2 kg 2 kg/m 2 ozubení mm SCHÖNOX AB 0 m 2 1/m 2 6 SCHÖNOX TT-DUR 2 kg kg/m 2 doporučujeme ozubenou stěrku SCHÖNOX TT 7 SCHÖNOX SU / spáry dělejte větší než SCHÖNOX UF PREMIUM kg, 2 kg 1 kg/m2 mm 8 Dlažba doporučujeme spíše světlejší barvy A SCHÖNOX 1K-DS, kg, 20 kg 2, kg/m 2 podlepení ve spojích pásů B SCHÖNOX ST 10 m, 0 m dle výměry C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry D SCHÖNOX S 20 / SCHÖNOX SMP 00 ml 10 bm/tuba pozor, aby v rohu nevznikal fabion důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky Systém vhodný na více potrhané a staré podklady, jakými staré venkovní dlažby zpravidla bývají. Pro tyto případy je nejvhodnější použít speciální hydroizolační pás pro přemostění trhlin s názvem SCHÖNOX AB. Oboustranně kašírovaná speciální polyetylenová fólie zaručující při použití správných materiálů SCHÖNOX (SCHÖNOX TT-DUR) optimální spojení s podkladem. Pásy jsou vysoce odolné vůči stárnutí a povětrnostním vlivům. Doporučujeme kombinovat s drenáží SCHÖNOX EP-DRAIN, lepidlem SCHÖNOX TT-DUR (nutno dodržovat tekutou konzistenci lepidla, tudíž správný poměr míšení s vodou) a vysoce odolnou spárovací hmotou SCHÖNOX SU.

26 12. Balkony a terasy montovaných staveb (dřevostavby) D 1 C B»

27 12. Balkony a terasy montovaných staveb (dřevostavby) název balení spotřeba poznámka 1 OSB deska nutno přebrousit 2 SCHÖNOX SG 1 kg 0, kg/m 2 SCHÖNOX SK / SCHÖNOX SEK SCHÖNOX PZG / SCHÖNOX RENOTEX kg, 2 kg 2 kg/m 2 mm ozubení 2 m 2 1/m 2 vložit do lepidla a zastěrkovat SCHÖNOX TT-DUR 2 kg 2 kg/m 2 mm ozubení 6 SCHÖNOX AB 0 m 2 1/m 2 7 SCHÖNOX TT-DUR / SCHÖNOX TT S8 RAPID 8 Dlažba 9 B 2 kg kg/m 2 doporučujeme ozubenou stěrku SCHÖNOX TT doporučujeme spíše světlejší barvy SCHÖNOX SU / spáry dělejte větší než SCHÖNOX UF PREMIUM kg, 2 kg 1 kg/m2 mm SCHÖNOX ST / SCHÖNOX ST-BT 10 m, 0 m dle výměry C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry D SCHÖNOX S ml 10 bm/tuba pozor, aby v rohu nevznikal fabion důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky Dřevo v jakékoli podobě je pro pokládku keramiky jeden z nejproblematičtějších podkladů. Jako přírodní materiál neustále pracuje, zatímco dlažba je pevný stavební prvek. Vzhledem k již zmíněným pohybům by dlažba v žádném případě neměla mít větší formát než cm se spárami > mm. Upravované desky např. OSB je nutno před aplikací dalších materiálů přebrousit. Zpevnění povrchu, spojů a redukce pnutí docílíme použitím kombinace materiálu SCHÖNOX PZG a SCHÖNOX SK. SCHÖNOX PZG je vysoce pevnostní armovací pletivo, které odolává tahu až 000 N (na 0 mm délky) a 600 N (na 0 mm šířky), zatímco SCHÖNOX SK je speciální lepící tmel s více než násobným obsahem pryskyřic a polymerů než mají běžná flexibilní lepidla. Pletivo přestěrkované tímto vysoce flexibilním lepidlem utvoří vhodný a dostatečně zpevněný podklad pro další pracovní kroky aplikované již klasickým způsobem.

28 1. SCHÖNOX BALTERRA Drenážní systém pro rekonstrukce D 1 C B A»

29 1. SCHÖNOX BALTERRA Drenážní systém pro rekonstrukce název balení spotřeba poznámka 1 Původní dlažba 2 SCHÖNOX SG 2 kg 0, kg/m 2 kontaktní můstek SCHÖNOX PL PLUS 2 kg 1, kg/mm/m 2 vyspádování, vyspravení SCHÖNOX TT-DUR 2 kg 2 kg/m 2 ozubení mm SCHÖNOX AB 0 m 2 1/m 2 6 SCHÖNOX EP-DRAIN 2 kg 0,6 kg/m 2 (vrstva 8 mm) pojivo pro MONOKORN 6 SCHÖNOX MONOKORN 2 kg 9, kg/m 2 plnivo pro EP-DRAIN (vrstva 8 mm) (2 mm) použijte speciální ozubení 7 SCHÖNOX TT-DUR 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX TT 8 Dlažba / doporučujeme spíše přírodní kámen světlejší barvy 9 SCHÖNOX SU / spáry dělejte větší než SCHÖNOX UF PREMIUM kg, 2 kg 1 kg/m2 mm podlepení pásky ve A SCHÖNOX 1K-DS, kg, 20 kg 2, kg/m 2 spojích B SCHÖNOX ST / pozor, aby v rohu 10 m, 0 m dle výměry SCHÖNOX ST-BT nevznikal fabion C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky D SCHÖNOX S 20 / SCHÖNOX SMP 00 ml 10 bm/tuba Drenážní systém pro balkony a terasy SCHÖNOX BALTERRA vychází z klasické balkónové skladby SCHÖNOX, která je doplněná o aktivní drenážní vrstvu s nízkou konstrukční výškou, která se nachází mezi hydroizolačními pásy SCHÖNOX AB (popř. stěrková izolace SCHÖNOX 1K-DS) a speciálním flexibilním lepidlem na dlažby SCHÖNOX TT-DUR. Je tvořena pískem SCHÖNOX MONOKORN o stejné zrnitosti namíchaným s epoxidovou hmotou SCHÖNOX EP-DRAIN. Vzniklá pevná drenážní vrstva je schopna kdykoli odvést a odvětrat jakoukoli vlhkost z celkové konstrukce balkonu a tím významně prodloužit jeho životnost. SCHÖNOX EP-DRAIN je vhodný zejména pro rekonstrukce s požadavkem na minimální navýšení konstrukční výšky (vrstvy 8 10 mm). Další materiály a jejich důvody pro použití jsou popsané v detailu číslo 11.

30 16. Dlažba na anhydritových podkladech 2 1

31 16. Dlažba na anhydritových podkladech název balení spotřeba poznámka 1 Litý anhydrit povrch nutno přebrousit ředění 1: nechat 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,08 kg/m 2 zaschnout použijte speciální ozubení SCHÖNOX FB-FLEX 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX TT Dlažba SCHÖNOX SU kg, 2 kg 1 kg/m 2 Lité anhydritové potěry jsou velmi choulostivé na klimatické podmínky. Krystaly sádry se hlavně v chladnějším období a v důsledku zvýšené vzdušné vlhkosti znovu rozpouštějí a kolísá i jejich pevnost a prodlužuje se zrání. Zbytková vlhkost proto musí odpovídat normě 0, CM %. Na povrchu tvoří méně soudržný povlak, který je nutné ve všech případech přebrousit. Dalším problémem je citlivost sádry na záměsovou vodu z cementových materiálů, která při nedostatečném ošetření podkladu rozleptává povrch a následně dochází k poruchám v soudržnosti. Úplnou eliminaci možných rizik zaručují materiály na stejné bázi lepení dlažby bez penetrace sádrovým flexibilním lepidlem SCHÖNOX FB-FLEX, popř. vyrovnávací hmoty SCHÖNOX AM, SCHÖNOX APF, SCHÖNOX ADE.

32 17. Topné kabely na anhydritových potěrech

33 17. Topné kabely na anhydritových potěrech název balení spotřeba poznámka 1 Anhydritový potěr 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,08 kg/m 2 ředění 1: nechat zaschnout Topné kabely (např. V-SYTÉM) dráty min. cm od sebe SCHÖNOX ADE 2 kg 1,8 kg/mm/m 2 použijte speciální ozubení SCHÖNOX FB-FLEX 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX TT 6 Dlažba 7 SCHÖNOX SU / SCHÖNOX WD-FLEX kg, 2 kg 1 kg/m 2 Systém topných rohoží je vhodný zejména pro rychlé a snadné vytápění dlažeb v koupelnách a kuchyních v novostavbách a nebo při rekonstrukcích. Časté zapínání a vypínání systému s rychlými náběhy teplot vyžaduje zvýšené nároky na přídržnosti, flexibilitu a roztažnost použitých materiálů. Topení v kombinaci se sádrovláknitými deskami, které mají nižší pevnosti a vyšší pohyblivost (průhyby atd.), je nutné zalévat samonivelačním tenkovrstvým potěrem SCHÖNOX ADE, který svými parametry zmíněné problematické vlastnosti desek v kombinaci s topením plně eliminuje. Pro takto tepelně a mechanicky namáhaný podklad doporučujeme tmel na sádrové bázi SCHÖNOX FB-FLEX, který zaručuje i téměř 100 % pokrytí rubu dlaždic. Při použití ve vlhkém prostředí doporučujeme kabely překryté nivelační stěrkou SCHÖNOX ADE chránit proti průniku vlhkosti penetrací SCHÖNOX KH a hydroizolačním nátěrem SCHÖNOX HA provedeným ve dvou vrstvách. Lepení dlažby v tomto případě doporučujeme provádět lepidlem na cementové bázi (např. SCHÖNOX TT-DUR, SCHÖNOX PFK PLUS).

34 18. Dlažba na podlahovém topení v mokrém prostředí D C B»

35 18. Dlažba na podlahovém topení v mokrém prostředí název balení spotřeba poznámka 1 Původní dlažba 2 SCHÖNOX SG 1kg, 1 kg 0, kg/m 2 Topné kabely (např. V-SYTÉM) dráty min. cm od sebe SCHÖNOX DE 2 kg 1,8 kg/mm/m 2 SCHÖNOX HA 7 kg, 22 kg 1, kg/m 2 válečkem, štětkou (2 vrstvy) SCHÖNOX PFK PLUS / 6 SCHÖNOX TT S8 RAPID 7 Dlažba 8 SCHÖNOX UF PREMIUM / SCHÖNOX SU 2 kg kg, 2 kg 1 kg/m 2 B SCHÖNOX ST 10 m, 0 m dle výměry C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry D SCHÖNOX ES / SCHÖNOX SMP / SCHÖNOX MES 2, kg/m 2 / ozubení 8 mm dodržet kg/m 2 poměr míšení s vodou 00 ml 10 bm/tuba pozor, aby v rohu nevznikal fabion důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky Systém elektrických topných kabelů je vhodný zejména pro zvýšení komfortu při rekonstrukcích koupelen s minimálním navýšením konstrukční výšky podlahy. Časté zapínání a vypínání systému s rychlými náběhy teplot vyžaduje zvýšené nároky na flexibilitu a roztažnost použitých materiálů. Staré dlažby s nenasákavým a hladkým povrchem, je nutné očistit kyselými čistícími prostředky a natřít penetrací SCHÖNOX SHP, která už za cca 60 minut po nanesení vytváří drsnou kontaktní vrstvu. Celou položenou plochu vyrovnáme samonivelační stěrkou SCHÖNOX DE. Následně konstrukci chráníme proti průniku vlhkosti izolačním nátěrem SCHÖNOX HA provedeným ve dvou vrstvách. Materiál atestován zkušebním ústavem TAZUS. Další významnou roli v ochraně proti vlhkosti a plísním hraje i volba spárovací hmoty. Doporučujeme hmotu SCHÖNOX UF PREMIUM, která je vodoodpudivá, flexibilní a mechanicky odolná. Speciální antibakteriální přísady s označením BIOPROTECT spolehlivě ničí zárodky zhoubných plísní a bakterií.

36 19. Koupelny a vlhké provozy 6 2 D 1 C B»

37 19. Koupelny a vlhké provozy název balení spotřeba poznámka 1 Beton 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,1 kg/m 2 ředění dle podkladu SCHÖNOX HA 7 kg, 22 kg 1, kg/m 2 dva nátěry válečkem SCHÖNOX PFK PLUS / SCHÖNOX SFK Dlažba 6 B SCHÖNOX UF PREMIUM / SCHÖNOX WD-FLEX SCHÖNOX ST / SCHÖNOX ST-BT 2 kg 2, kg/m 2 ozubení 8 mm dodržet poměr míšení s vodou kg, 2 kg 1 kg/m 2 10 m, 0 m dle výměry C TĚSNÍCÍ PROVAZEC 1 dle výměry D SCHÖNOX ES / SCHÖNOX SMP 00 ml 10 bm/tuba pozor, aby v rohu nevznikal fabion důkladně vyplnit prostor mezi dilatujícími prvky Koupelna by měla být chloubou každé stavby a její funkčnost a životnost je velmi závislá na tom, jak celou konstrukci ochráníme vůči vlhkosti. Ta je právě jedním z největších rizik spojených s poškozením obkladů a dlažeb a zároveň i podkladních vrstev. Proto je nezbytné zakomponovat do celého obkladového systému funkční bezešvou izolační vrstvu. Z materiálů SCHÖNOX tyto parametry splňuje jednosložková, elastická a hydroizolační hmota SCHÖNOX HA s atestem TAZUS. Další významnou roli v ochraně proti vlhkosti a plísním hraje i volba spárovací hmoty. Doporučujeme hmotu SCHÖNOX UF PREMIUM, která je vodoodpudivá, flexibilní a mechanicky odolná. Speciální antibakteriální přísady s označením BIOPROTECT spolehlivě ničí zárodky zhoubných plísní a bakterií. approved according to ETAG 022

38 20. Kladení desek z lomového kamene 2 1

39 20. Kladení desek z lomového kamene název balení spotřeba poznámka 1 Beton 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,1 kg/m 2 ředění dle podkladu SCHÖNOX TT S8 RAPID / SCHÖNOX Q9 W Štípaný kámen 2 kg 20 kg/m 2 dle nerovností kamene SCHÖNOX RF 2 kg kg/m 2 dle šířky a hloubky spár Jako obkladový kámen pro vnější prostředí se nejčastěji používají žuly či různé typy křemenců. Tyto horniny se vyznačují velmi nízkou nasákavostí, a přesto i zde je nutné plně vyloučit riziko zvýšené citlivosti na cementovou vodu způsobující povrchové výkvěty a skvrny. Proto používáme speciální flexibilní tmel SCHÖNOX TT S8 RAPID. Tras obsažený v lepidle eliminuje výkvěty a jeho univerzálnost umožňuje jak klasickou pokládku do tenkého lože, tak i do silného lože až 20 mm. Speciální složení udržuje lepené desky při pokládce přesně v požadované výšce. Obsahuje lehčené plnivo a tím i o 0 % nižší spotřebu než podobná běžná lepidla. Používá se zpravidla pro vodorovné plochy. Spárujeme flexibilní hmotou SCHÖNOX RF (spáry 2 0 mm).

40 22. Kladení přírodního kamene se zvýšenou citlivostí na změnu zabarvení a tvaru 2 1

41 22. Kladení přírodního kamene se zvýšenou citlivostí na změnu zabarvení a tvaru název balení spotřeba poznámka 1 Beton 2 SCHÖNOX KH 1 l, l, 10 l 0,1 kg/m 2 ředění dle podkladu při lepení na stěny použijte SCHÖNOX Q9 W 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX SK-RAPID W Kalibrovaný přírodní kámen zvýšená citlivost na vlhkost a změny barevnosti SCHÖNOX UF PREMIUM kg, 2 kg 1 2 kg/m 2 dle šířky a hloubky spár Přírodní kameny s vysokou nasákavostí jako např. mramor, travertin a jiné krystalické vápence se používají především v interiérech. Jsou velmi náchylné na vznik výkvětů díky pronikání vody z lepících tmelů a také na změnu tvaru. Vzniku takovýchto defektů zamezíme použitím výrobků z řady SCHÖNOX STONELINE. Pro lepení je velmi vhodné bílé rychletuhnoucí flexibilní lepidlo s obsahem trasu SCHÖNOX Q9 W. Materiály krystalicky váží vodu, takže se zabraňuje průniku vlhkosti do kamene. Spárujeme výhradně jemnou a flexibilní spárovací hmotou s obsahem trasu SCHÖNOX UF PREMIUM. Pro dilatace je vhodný speciální silikon SCHÖNOX MES, resp. SCHÖNOX SMP.

42 2. Rychlá montáž keramických dlažeb 6 2 1

43 2. Rychlá montáž keramických dlažeb název balení spotřeba poznámka 1 Podkladní beton 2 SCHÖNOX KH-FIX l 0,1 kg/m 2 neředěný SCHÖNOX SEB 2 kg 2,6 kg vrstva 1 cm/m 2 SCHÖNOX PFK RAPID / SCHÖNOX TT S8 RAPID Dlažba 2 kg kg/m 2 ozubení 10 mm 6 SCHÖNOX SU kg, 2 kg 1 kg/m 2 Materiály zařazené do tohoto systému jsou několikanásobně rychlejší než běžné a dosahují také vyšších stavebně fyzikálních vlastností. Všechny materiály obsažené v systému mají schopnost rychle se zbavit vlhkosti a zabezpečit rychlé dozrání. Tento efekt spočívá v použití odlišných cementů, které k sobě navazují vodu krystalickou vazbou. Ve správné kombinaci dokáží vtěsnat kompletní stavební, obkladačské a podlahářské práce do 2 hodin. Potěr SCHÖNOX SEB dosahuje zbytkové vlhkosti <2, % do 2 hodin. Flexibilní lepidlo SCHÖNOX PFK RAPID / SCHÖNOX TT S8 RAPID je pochozí po hodinách.

44 2. Dlažba v chemicky namáhaných provozech 2 1

45 2. Dlažba v chemicky namáhaných provozech název balení spotřeba poznámka 1 Původní dlažba 2 SCHÖNOX EG, kg 0,2 kg/m 2 přesypané pískem SCHÖNOX TT-DUR / SCHÖNOX TT S8 RAPID Dlažba 2 kg kg/m 2 použijte speciální ozubení SCHÖNOX TT SCHÖNOX CF kg 1 kg/m 2 použijte speciální nářadí V průmyslových a potravinářských provozech, jako jsou například mlékárny, pivovary, cukrovary, velkokuchyně, masny, není o použití speciálních produktů pochyb. Na povrchové zatížení musíme dbát už při výběru keramiky a ta jako všechny další použité materiály musí odolávat působení chemikálií, čistidlům, vysokým teplotám, mechanickému zatížení a také vysoké vlhkosti a vodě. Pro lepení doporučujeme vysoce flexibilní tmel SCHÖNOX TT-DUR resp. SCHÖNOX TT S8 RAPID, které mají zvýšené pevnosti v tlaku a vůči bodovému zatížení. Odolávají též vibracím v podkladech a permanentnímu vlhkostnímu zatížení. Jedním z nejdůležitějších prvků je spárovací hmota. Vysokou chemickou a mechanickou odolnost splňuje nejlépe epoxidová hmota SCHÖNOX CF s atestem i na potravinářské provozy.

46 2. Cementová lepidla na anhydritových podkladech 2 1

47 2. Cementová lepidla na anhydritových podkladech název balení spotřeba poznámka 1 Anhydritový potěr neředí se, 2 SCHÖNOX KH-FIX l 0,1/m 2 doba zasychání 1 hod. použijte speciální ozubení SCHÖNOX TT-DUR 2 kg kg/m 2 SCHÖNOX TT Dlažba SCHÖNOX SU / UF PREMIUM kg, 2 kg 1 kg/m 2 Cementová lepidla mohou díky alkalitě cementu narušit anhydritové podklady. Aby nedošlo ke kontaktu cementové záměsové vody s anhydritovým podkladem, byla vyvinuta speciální rychleschnoucí penetrace SCHÖNOX KH-FIX. Na anhydritových podkladech je nutná doba zasychání 1 hodina, na cementových podkladech stačí 10 minut. V případě použití anhydritových hmot na anhydritových podkladech se doba zasychání rovněž zkracuje na 10 minut. Bezpečné spojení mezi anhydritovým podkladem a cementovým lepidlem dokáže velmi rychle, bezpečně a ekonomicky nová penetrační hmota SCHÖNOX KH-FIX.

LEPIDLA NA OBKLADY A DLAŽBU POUŽITÍ

LEPIDLA NA OBKLADY A DLAŽBU POUŽITÍ LEPIDLA NA OBKLADY A DLAŽBU POUŽITÍ Stand. Speciální a flexibilní lepidla na podlahy a stěny PU Disp. C1T C2T C2TE C2TE C2TF C2TE C2TE C2TE C2TFE BF-1 CFK SFK PFK PFK RAPID PFK WHITE PFK PLUS SK SK-RAPID

Více

Systémové řešení pro terasy

Systémové řešení pro terasy Systémové řešení pro terasy Tři spolehlivé PCI systémy Trvalá ochrana Variabilita Dlouhodobá životnost 1 2 Tři systémy odolávající nepřízni počasí PCI volba s mnoha výhodami Slunce, vlhkost a mráz jsou

Více

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz

SCHÖNOX BALTERRA SCHÖNOX BALTERRA. Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras. Let s stick together www.schonox.cz SCHÖNOX BALTERRA Foto: Ströher GmbH SCHÖNOX BALTERRA Komplexní jedinečné systémové řešení balkonů a teras Unikátní systém pro atraktivní a dlouhodobě funkční řešení dlažeb z keramiky a přírodního kamene

Více

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY

-HASIT- LEPIDLA SPÁROVACÍ MALTY -HASIT- LEPIDLA A SPÁROVACÍ MALTY Úprava podkladu Spotřeba 0,15-0,25 l/ m 2 Spotřeba 0,15-0,2 l/ m 2 2 Úprava podkladu Podklad Úprava podkladu Poznámka Betonové stěny /podlahy starší než 6 měsíců Betonové

Více

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem

Spotřeba: 3 4 kg předpřipraveného nátěru / m² na dvě vrstvy, nanáší se štětcem nebo ocelovým hladítkem HIDROSTOP FLEX Jednosložkový pružný vodotěsný nátěr Jednosložkový vysoce pružný vodotěsný (při kladném a záporném tlaku vody) nátěr na cementové bázi, který propouští vodní páry a je mrazuvzdorný. Na utěsňování

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení

Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení Průvodce výběrem vhodných produktů podle: druhu podkladu způsobu zatížení lepených materiálů Přehled lepicích malt na obklady a dlažbu včetně doporučených

Více

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Obsah 1 Obecné... 3 Příprava stěny... 4 3 Příprava podlahy... 5 4 Provádění hydroizolace... 5 5 Lepení keramického

Více

Příručka pro řemeslníky Podlahová technika. 3. vydání. Let s stick together www.schonox.cz. Let s stick together www.schonox.cz

Příručka pro řemeslníky Podlahová technika. 3. vydání. Let s stick together www.schonox.cz. Let s stick together www.schonox.cz Příručka pro řemeslníky Podlahová technika. vydání OBSAH Podlahová technika a vyrovnávání podlah 02 Povlaková krytina a korky na původní dlažbě 0 Kročejový útlum pod povlakovými krytinami 0 Elektrostaticky

Více

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Skladby stavebních konstrukcí Ing. Jan Přindiš 03_2017 Rekonstrukce provozu kuchyně menzy v Italské budově areálu VŠE v Praze 2 Obsah dokumentace : 1. ÚVODEM... 3

Více

Spárovací hmoty do vody, kyselého prostředí v průmyslu, pro keramické a kamenné dlažby. Zásady. Dlažba. Přírodní kámen příklady spárování

Spárovací hmoty do vody, kyselého prostředí v průmyslu, pro keramické a kamenné dlažby. Zásady. Dlažba. Přírodní kámen příklady spárování v průmyslu, pro keramické a kamenné dlažby Zásady Výběr správné spárovací hmoty je rozhodující pro životnost keramické nebo kamenné dlažby. Spárovací hmota je ovlivňována zatížením užívané podlahové plochy,

Více

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí.

Ceresit CL 69 Ultra-Dicht. Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Ceresit CL 69 Ultra-Dicht Systémové řešení hydroizolace pro konstrukce zatížené vlhkostí. Rychlé a snadné zpracování, dokonale utěsněný podklad to je Ceresit CL 69 Ul Nikdy nebyly hydroizolační práce tak

Více

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Obsah 1 Systémy pro stěny a podlahy... 3 2 Příprava stěny... 4 3 Příprava podlahy... 5 4 Provádění hydroizolace...

Více

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK

PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PRO VÁS! SPECIÁLNÍ NABÍDKA SIKA VE STAVEBNINÁCH DEK PLATÍ V OBDOBÍ 5. 9. 2016 27. 10. 2016 V RÁMCI VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU ŠTĚDRÁ SEZÓNA 2016 PŘEHLED PRODUKTŮ Zařazených do věrnostního programu Štědrá sezóna

Více

OBKLADOVÝ A LEPICÍ SYSTÉM

OBKLADOVÝ A LEPICÍ SYSTÉM OBKLADOVÝ A LEPICÍ SYSTÉM DBK stavební lepidlo Univerzální lepidlo pro lepení obkladů a dlažeb do tenkého maltového lože v exteriéru a interiéru. Lepidlo slouží i k lepení tepelně izolačních desek z polystyrenu

Více

6.1 Schlüter -DITRA. Použití a funkce

6.1 Schlüter -DITRA. Použití a funkce ROHOŽ PRO OBKLÁDÁNÍ SEPARACE, IZOLACE, A VYROVNÁVÁNÍ TLAKU VODNÍ PÁRY Použití a funkce Schlüter -DITRA je polyetylénový pás s rybinovitě tvarovanými čtvercovými výlisky. Tkanina, nakašírovaná na rubové

Více

PERFEKTNÍ SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE KOUPELNY

PERFEKTNÍ SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE KOUPELNY PERFEKTNÍ SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ PRO VAŠE KOUPELNY REKONSTRUKCE VAŠÍ KOUPELNY V REKORDNÍM ČASE Koupelna je místem, které využívame denně. Její rekonstrukce by tak měla být tak rychlá, jak jen to je možné. Nepřekonatelně

Více

KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY 1

KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY 1 KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY 1 PROČ KONSTRUKČNÍ SYSTÉMY? Celé stavební dílo se skládá z detailů různých velikostí a zaměření. Aby výsledek splnil přání a představy stavebníka investora je třeba uspořádat detaily

Více

SYSTÉMY PRO MONTÁŽ OBKLADŮ A DLAŽEB. Revoluční technické parametry kombinované s vysokou estetikou

SYSTÉMY PRO MONTÁŽ OBKLADŮ A DLAŽEB. Revoluční technické parametry kombinované s vysokou estetikou SYSTÉMY PRO MONTÁŽ OBKLADŮ A DLAŽEB Revoluční technické parametry kombinované s vysokou estetikou 2 Systémy pro montáž obkladů a dlažeb HYDROIZOLAČNÍ STĚRKA POD OBKLAD A DLAŽBU Bezpečnost již při startu

Více

SCHÖNOX POOL LINE SCHÖNOX POOL LINE. Perfektní souhra vede k perfektním výkonům. Let s stick together www.schonox.cz

SCHÖNOX POOL LINE SCHÖNOX POOL LINE. Perfektní souhra vede k perfektním výkonům. Let s stick together www.schonox.cz SCHÖNOX POOL LINE SCHÖNOX POOL LINE Perfektní souhra vede k perfektním výkonům vyvinuto na základě četných mezinárodních zkušeností pro vnitřní i vnější bazény dokonalá funkčnost podmínka na prvním místě

Více

Vyrovnání a nivelizace podkladu. Příprava podkladu. Tabulka přípravy podkladu

Vyrovnání a nivelizace podkladu. Příprava podkladu. Tabulka přípravy podkladu Příprava podkladu Pro docílení optimální přídržnosti hydraulicky vázaných maltových systémů k podkladu je nutné předem podklad ošetřit (napenetrovat, provést adhezní můstek). Přitom se rozlišuje nasákavý

Více

Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX

Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX Foto: RAK Ceramics GmbH Systém SCHÖNOX Formáty MAXX Systém dokonale sladěných výrobků pro pokládku velkoformátových a velmi tenkých keramických obkladů a dlažeb. Spolehlivost

Více

PODLAHOVÉ KONSTRUKCE

PODLAHOVÉ KONSTRUKCE PODLAHOVÉ KONSTRUKCE Zásady provádění konstrukcí podlah (v souladu s ČSN 744505): - konstrukce podlah tl. 3 mm, 48 mm, 120 mm a 130 mm na stropních konstrukcích - nášlapné vrstvy budou prováděny na stávající

Více

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb Technologické řešení červenec 2013 Základní údaje: Název a místo stavby: Sanace terasy a oprava vstupů Západočeského divadla v Chebu Městský úřad Cheb -

Více

Ardex spojuje materiály s lidmi

Ardex spojuje materiály s lidmi Ardex spojuje materiály s lidmi Ardex tvoří pevné vazby v oblastech: 1. Stavební chemie 1. Systémy pro terasy a balkony Watec 2. 2. 3. PanDOMO - kreativní povrchy podlah a stěn 3. Nejlepší spojení pro:

Více

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Obsah 1 Materiály pro podlahové konstrukce... 3 2 Typy cementových potěrů... 3 2.1 Běžné cementové potěry... 3 2.2 Parametry

Více

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra

Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Pracovní postup Cemix: Koupelny a bytová jádra Obsah 1 Obecné... 3 Příprava stěny... 4 3 Příprava podlahy... 5 4 Provádění hydroizolace... 5 5 Lepení keramického

Více

Pokládka velkoformátových obkladů jak na to?

Pokládka velkoformátových obkladů jak na to? Pokládka velkoformátových obkladů jak na to? Velké formáty keramických obkládaček a dlaždic jsou nepřehlédnutelným trendem. Sjednocují a opticky zvětšují obkládané prostory, menší množství spár prospívá

Více

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18 Je bezpodmínečně nutné brát do úvahy zásady a dodržovat příslušné normové předpisy a pravidla. POZOR! Důležitá je i kooperace prací topenářské, betonářské firmy a firmy pokládající krytinu. Plovoucí podlaha

Více

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. Nenechte to dojít tak daleko! Let s stick together www.schonox.cz

SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE. Nenechte to dojít tak daleko! Let s stick together www.schonox.cz SCHÖNOX SHOWERLINE SCHÖNOX SHOWERLINE Nenechte to dojít tak daleko! Doporučení pro instalaci alternativní izolace dle normy EOTA / ETAG 022. (nová evropská norma popisující technické parametry pro těsnící

Více

Obkladová technika. SCHÖNOX Program. A SIKA BRAND

Obkladová technika. SCHÖNOX Program.   A SIKA BRAND SCHÖNOX Program Obkladová technika Penetrace a přísady Rychletuhnoucí a speciální potěry Podlahové vyrovnávací stěrky Izolační materiály Drenážní systém pro balkony Lepidla na obklady a dlažbu Lepidla

Více

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady Síranovápenaté potěry (anhydritové) mají dnes v pozemním stavitelství široké uplatnění v neposlední řadě z důvodu nízké ceny suroviny (odsíření elektráren). Vlastnosti jako dobrá rovinnost, bezesparé zpracování,

Více

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Obsah 1 Použití... 3 2 Varianty vytápění stěn... 3 3 Tepelně technické podmínky... 3 4 Skladba systému...

Více

Polymer beton. Použití Přírodní nebo dekorativní

Polymer beton. Použití Přírodní nebo dekorativní Polymer beton TF - PB Možnost aplikace v interiérech. Vysoká odolnost proti vlhku, vodě, ropným produktům a jiným chemickým mediím, Vyniká dlouhou životností. 18,25 KG 1m2/ 10 mm tloušťky 16+1,5+0,75 KG

Více

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

PCI Polysilent 4: PCI Polysilent 7: PCI Polysilent plus:

PCI Polysilent 4: PCI Polysilent 7: PCI Polysilent plus: Technický list č. 127 PCI Polysilent Speciální minerální desky k vyrovnání nerovných podkladů a pro tlumení kročejového hluku pod obklady z keramiky a přírodních kamenů. PCI Polysilent 4 PCI Polysilent

Více

odstín tmavě šedý dle vzorku předloženého při výběrovém řízení Litý potěr cementový

odstín tmavě šedý dle vzorku předloženého při výběrovém řízení Litý potěr cementový 2.NP P10-Z2 KERAMICKÁ DLAŽBA vlhký provoz Keramická dlažba 200x200, R12 (+skup. B pro chůzi naboso), spárovaná vodotěsným tmelem po obvodu s požlábkem včetně rohových profilů Lepící tmel na keramickou

Více

Stavební chemie pro termínované stavby

Stavební chemie pro termínované stavby Zásady Rychlé materiály, když čas tlačí Tlak na co nejkratší technologické přestávky dává zpracovateli jen velmi malý prostor na provedení prací. Časový sled jednotlivých stavebních prací zvláště na termínovaných

Více

Technologický předpis

Technologický předpis Technologický předpis Baumit Baumacol Kompletní systém pro realizaci obkladů a dlažeb Dlouhodobě ověřené skladby Pro vnější i vnitřní použití Leden 0 Obsah: Úvod...............................................................................

Více

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou podlahy Podlahy Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Izolace ROCKWOOL z

Více

Dlažba na dřevěných podkladech

Dlažba na dřevěných podkladech PROFILA TRADE s.r.o. Tel./fax: +420 596 262 634 E-mail: info@profila.cz Cihelní 1191/95 GSM: +420 604 675 348 http://www.profila.cz CZ-702 00 Ostrava Zapsán v Obch. rejstříku Krajského. soudu Ostrava -

Více

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH TYP HORIZONTAL (P+D) 1 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou TYP VERTIKAL (P+D) 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou

Více

Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení

Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení Ceresit lepicí malty jako součást systémových řešení Průvodce výběrem vhodných produktů podle: druhu podkladu způsobu zatížení lepených materiálů Přehled lepicích malt na obklady a dlažbu včetně doporučených

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Objekt: 2 - Podlahy, obklady 0,00 0,00 0,00. Náklady z rozpočtu Ostatní náklady 0,00. Cena s DPH. VŠE - Stavební práce.

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Objekt: 2 - Podlahy, obklady 0,00 0,00 0,00. Náklady z rozpočtu Ostatní náklady 0,00. Cena s DPH. VŠE - Stavební práce. KRYCÍ LIST ROZPOČTU Stavba: VŠE - Stavební práce Objekt: 2 - Podlahy, obklady JKSO: Místo: CC-CZ: Datum: Objednatel: IČ: DIČ: Zhotovitel: IČ: DIČ: Projektant: IČ: DIČ: Zpracovatel: IČ: DIČ: 29.11.2017

Více

SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON

SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON SCHÖNOX EPOXIDOVÉ NÁTĚRY NA BETON nátěrové a podlahové systémy na polymerové bázi Ochrana betonových povrchů Vynikající přídržnost k podkladu Snadná údržba Vysoká životnost

Více

Program Obkladová technika

Program Obkladová technika Program Obkladová technika Lepidla na obklady a dlažbu Lepidla na dlažbu a kámen Spárovací hmoty Podlahové vyrovnávací stěrky Stěnové vyrovnávací stěrky Rychletuhnoucí a speciální potěry Malty na opravy

Více

Balkon & Terasa B INTEGRAL. B-INTEGRAL THERM. Polyuretanový tmel. keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1

Balkon & Terasa B INTEGRAL.   B-INTEGRAL THERM. Polyuretanový tmel. keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1 B INTEGRAL Balkon & Terasa Polyuretanový tmel KFILTR keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1 armovací síť perlinka rohož ROHOZMD10 stěrka NIVEX30 hydroizolační stěrka HYDREXK2 stěrka NIVEX30

Více

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Obsah 1 Materiály pro podlahové konstrukce... 3 2 Typy cementových potěrů... 3 2.1 Klasické cementové potěry... 3 2.2 Parametry

Více

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2 OBSAH 1 ÚVOD... 2 2 VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU... 2 2.1 Popis objektu... 2 2.2 Popis konstrukcí... 2 2.2.1 Stěny průčelí a štítů... 2 3 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ OPRAVY OBJEKTU... 2 3.1 Oprava balónů ve 2. NP a 4. NP...

Více

DOPORUČENÝ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE CERESIT PRO LEPENÍ VELKOFORMÁTOVÝCH OBKLADŮ A DLAŽEB LEPENÍ OBKLADŮ A DLAŽEB Z PŘÍRODNÍHO KAMENE

DOPORUČENÝ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE CERESIT PRO LEPENÍ VELKOFORMÁTOVÝCH OBKLADŮ A DLAŽEB LEPENÍ OBKLADŮ A DLAŽEB Z PŘÍRODNÍHO KAMENE DOPORUČENÝ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE CERESIT PRO LEPENÍ VELKOFORMÁTOVÝCH OBKLADŮ A DLAŽEB LEPENÍ OBKLADŮ A DLAŽEB Z PŘÍRODNÍHO KAMENE 1. příprava podkladu Podklad, na kterém mají být provedeny další

Více

Struktura pokládky dlažby

Struktura pokládky dlažby Struktura pokládky dlažby spárovací hmota Ultracolor Plus nebo Kerapoxy vyplnění dilatačních spár Mapesil AC bandážovací rohový pás Mapeband lepící tmel Klinkerflex nebo Elastorapid hydroizolační stěrka

Více

Konference Podlahy 2014

Konference Podlahy 2014 Konference Podlahy 2014 Tematický okruh: Název: Autor. Podlahy na terasách, balkónech a v exteriéru Zásady navrhování keramických dlažeb na balkónech a terasách Jiří Pavlíček Henkel ČR, spol. s r.o., U

Více

SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE BALKONŮ EXCEL MIX CHYTRÁ STAVEBNÍ CHEMIE

SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE BALKONŮ EXCEL MIX CHYTRÁ STAVEBNÍ CHEMIE Thin - Set SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE BALKONŮ EXCEL MIX CHYTRÁ STAVEBNÍ CHEMIE Rekonstrukce balkonů Rekonstrukce balkonů je nedílnou součástí oprav a zateplování budov. Správné a systémové řešení balkonů

Více

SPÁROVÁNÍ KAMENNÉ KAŠNY

SPÁROVÁNÍ KAMENNÉ KAŠNY SPÁROVÁNÍ KAMENNÉ KAŠNY BENEŠ Filip, 2.S 7.1.2015 Hlavní kritéria spárovacích tmelů rychlost tuhnutí paropropustnost nasákavost obsah vodorozpustných solí ultrazvuková transmise-měřena rychlost průniku

Více

2 mm. Technický list. Izo-Floor plus. Podložka pod laminátové a dřevěné plovoucí podlahy.

2 mm. Technický list. Izo-Floor plus. Podložka pod laminátové a dřevěné plovoucí podlahy. 2 mm -praktické balení v rolích, snadná přeprava a rychlá montáž Podložky Izo-Floor Plus, jsou určeny pod laminátové a dřevěné plovoucí podlahy. Slouží jako izolační materiál se schopnostmi protihlukové

Více

Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy

Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy Pozemní stavitelství Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy ČSN 73 0532 Akustika Ochrana proti hluku v budovách

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

Výčet norem DIN

Výčet norem DIN Nové ARDEX hydroizolace Výčet norem DIN 18531 18535 www.ardex.cz Výčet norem DIN 18531 18535 Nové nařízení národního systému norem pro izolaci staveb DIN 18195, DIN 18 531 - DIN 18535 bylo dokončeno z

Více

T2RED S T2REFLECTA: ENERGETICKY ÚČINNÝ SYSTÉM

T2RED S T2REFLECTA: ENERGETICKY ÚČINNÝ SYSTÉM T2RED S T2REFLECTA Výhody Rovnoměrné rozložení tepla po celé místnosti. Tepelný diagram Hliníková vrstva na desce zaručuje stejnoměrné rozložení tepla po celé místnosti. Části systému Samoregulační topný

Více

isofoniko technický list příprava podkladu 01/08 173 ISOFONIKO

isofoniko technický list příprava podkladu 01/08 173 ISOFONIKO 01/08 173 technický list Akustická izolace pro pod potěry pro plovoucí i lepené podlahy v soukromém, komerčním i průmyslovém prostředí. Vhodná rovněž pod podlahové vytápění. ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI Vynikající

Více

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. meets requirements of C2TE S1 in accordance with 0801-11 / 0098-11. Technický list 207 srpen 2014

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. meets requirements of C2TE S1 in accordance with 0801-11 / 0098-11. Technický list 207 srpen 2014 207 srpen 2014 Vylehčené variabilní flexibilní lepidlo pro všechny druhy keramických obkladů a dlažeb Rozsah použití Pro vnitřní a vnější použití. Na stěny a podlahy. Pro všechny typy podkladů: Cementové

Více

F 14 Suché sádrokartonové podlahy Knauf

F 14 Suché sádrokartonové podlahy Knauf F 0/009 F Suché sádrokartonové podlahy Knauf F - TUB - Jednoduché panely provedeny na pero a drážku F - TUB - Panely s nalepeným polystyrenem, provedení na pero a drážku F 6 - Skládaná ze dvou vrstev na

Více

Program Obkladová technika

Program Obkladová technika Program Obkladová technika Penetrace a přísady Rychletuhnoucí a speciální potěry Podlahové vyrovnávací stěrky Stěnové vyrovnávací stěrky Izolační materiály Lepidla na obklady a dlažbu Lepidla na dlažbu

Více

Suché cementové směsi

Suché cementové směsi Suché cementové směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

Building the future TM ANHYFLOW ANHYFLOW. Anhydritový litý potěr. ... efektivní řešení podlah

Building the future TM ANHYFLOW ANHYFLOW. Anhydritový litý potěr. ... efektivní řešení podlah Building the future TM Anhydritový litý potěr... efektivní řešení podlah Tekutá směs na bázi síranu vápenatého se samonivelačním účinkem. Vyráběna a dodávána v pevnostních třídách AE20, AE25 a AE30 (pevnost

Více

Systém podlahového vytápění UPONOR MINITEC. zalitý tekutou stěrkou NOVOPLAN MAXI. od firmy MAPEI

Systém podlahového vytápění UPONOR MINITEC. zalitý tekutou stěrkou NOVOPLAN MAXI. od firmy MAPEI Systém podlahového vytápění UPONOR MINITEC zalitý tekutou stěrkou NOVOPLAN MAXI od firmy MAPEI UPONOR MINITEC Uponor systém Minitec Rychlá instalace, krátká doba zprovoznění: Uponor Minitec Vám nabízí

Více

KOUPELNA Hydroizolace, lepení a spárování dlažby, ochrana sádrokartonů.

KOUPELNA Hydroizolace, lepení a spárování dlažby, ochrana sádrokartonů. KOUPELNA Hydroizolace, lepení a spárování dlažby, ochrana sádrokartonů. penetrace na savé podklady PE 80 SROVNÁNÍ PODKLADU nivelační hmota RTN 00 nebo ZL 970, ZL 870, ZL 770 HYDROIZOLACE cementová jednosložková

Více

Pro použití při zatížení vlhkostí třídy B0.

Pro použití při zatížení vlhkostí třídy B0. 547 duben 2015 Samolepicí pásová izolace pod keramické dílce na balkóny a terasy Rozsah použití Pro použití v exteriéru. Na podlahy. K pružné hydroizolaci pod keramické obklady na balkónech a terasách.

Více

Program Obkladová technika

Program Obkladová technika Program Obkladová technika Penetrace a přísady Rychletuhnoucí a speciální potěry Podlahové vyrovnávací stěrky Stěnové vyrovnávací stěrky Izolační materiály Lepidla na obklady a dlažbu Lepidla na dlažbu

Více

Slepý rozpočet stavby

Slepý rozpočet stavby Slepý rozpočet stavby Stavba: 1250 Rekonstrukce balkonů Líšeň Zhotovitel: IČO: DIČ: Objednatel: 60167 Statutární město Brno Dominikánské náměstí 1 Brno IČO: 44992785 DIČ: CZ44992785 Vypracoval: Základ

Více

podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou CREATE AND PROTECT

podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou CREATE AND PROTECT T E P E L N É A P R O T I P O Ž Á R N Í I Z O L A C E podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou T E P E L N É A P R O T I P O Ž Á R N Í I Z O L A C E CREATE AND PROTECT Izolace ROCKWOOL z

Více

Building the future TM ANHYLEVEL ALFALEVEL. Anhydritové a sádrové lité potěry. ... efektivní řešení podlah

Building the future TM ANHYLEVEL ALFALEVEL. Anhydritové a sádrové lité potěry. ... efektivní řešení podlah Building the future TM ANHYLEVEL ALFALEVEL anhylevel Anhydritové a sádrové lité potěry... efektivní řešení podlah anhylevel Tekutá směs na bázi síranu vápenatého (), nebo na bázi alfasádry (AlfaLevel)

Více

SKLADBY PODLAH. Akrylátové lepidlo Vyrovnávací samonivelační stěrka + adhezní můstek

SKLADBY PODLAH. Akrylátové lepidlo Vyrovnávací samonivelační stěrka + adhezní můstek SKLADBY PODLAH A PVC 1 POZNÁMKA PVC 1 - specifikace: Extrémně trvanlivá, na údržbu nenáročná podlahová krytina z homogenního vinylu, vysoké kvality a povrchem tvrzeným ochrannou vrstvou IQ PUR, určená

Více

ColFlex TECHNICKÝ LIST

ColFlex TECHNICKÝ LIST Popis Výhody Typické aplikace Příprava podkladu Aplikace je homogenní pružná hydroizolační páska určená pro aplikace na plochy, které jsou vystaveny vysokému tlaku vody. Páska je vhodná pro venkovní aplikace,

Více

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích.

AQUASEALER. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Mimořádně flexibilní tmel, který poskytuje vodotěsnou vrstvu v mnoha aplikacích. Název Zkratka Balení Obj. číslo Aquasealer ASB 1 kg dóza 85825 Aquasealer ASK 14 kg kbelík 85827 VLASTNOSTI Nízká viskozita

Více

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Extrémní účinek na teplo domova

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Extrémní účinek na teplo domova Thermio Potěr pro podlahová topení Extrémní účinek na teplo domova ANHYLEVEL Thermio ANHYLEVEL Thermio je tenkovrstvý anhydritový podlahový potěr, s extrémní tepelnou vodivostí, vyvinutý speciálně pro

Více

Construction. Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy. Sika CZ, s.r.o. Construction Sikafloor Průrmyslové podlahové systémy Sika CZ, s.r.o. Úpravy betonových podkladů PŘÍPRAVA PODKLADU PRO APLIKACI EPOXIDOVÝCH (EP) A POLYURETANOVÝCH (PU) MATERIÁLŮ SIKAFLOOR odstranění starých

Více

Ing. Tomáš Lindauer. mob , mail:

Ing. Tomáš Lindauer. mob , mail: Ing. Tomáš Lindauer project manager - technická podpora pro projektanty, architekty, investory a prováděcí firmy při použití výrobků RAKO člen projektového týmu RAKO technický poradce pro stavební chemii

Více

Balkon & Terasa B INTEGRAL. DIFEXX THERM. polyuretanový tmel. armovací síť perlinka KFILTR. rohož ROHOZKD5 stěrka NIVEX30

Balkon & Terasa B INTEGRAL.   DIFEXX THERM. polyuretanový tmel. armovací síť perlinka KFILTR. rohož ROHOZKD5 stěrka NIVEX30 B INTEGRAL Balkon & Terasa DIFEXX THERM polyuretanový tmel KFILTR keramika exteriér, min. 10 mm flexibilní lepidlo S1 armovací síť perlinka rohož ROHOZKD5 stěrka NIVEX30 hydroizolační stěrka HYDREXK2 stěrka

Více

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce Lité podlahy Podlaha ČSN 74 4505 Podlahy = vícevrstvá konstrukce Okrajová páska Nášlapná vrstva Roznášecí vrstva Separační vrstva Pružná mezivrstva Vyrovnávací vrstva Nosná konstrukce Lité směsi Litý cementový

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Technický list 549 duben 2015

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Technický list 549 duben 2015 549 duben 2015 Izolační a oddělovací pás pod keramické a mozaikové dlažby jako i povrchy z přírodního kamene Rozsah použití Pro použití v interiéru a exteriéru. Na podlahy. Pro třídy zatížení A podlahy

Více

Balkony a terasy se stavební chemií Mapei

Balkony a terasy se stavební chemií Mapei Balkony a terasy se stavební chemií Mapei Hydroizolace, lepení a spárování teras a balkonů systémem Mapei Izolace, pokládka a spárování dlažeb na terasách, lodžiích a balkonech jsou jednou z nejrizikovějších

Více

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností

Více

SPÁROVACÍ HMOTY PRO OBKLADY A DLAŽBY A MOZAIKY A DLAŽBY A MOZAIKY

SPÁROVACÍ HMOTY PRO OBKLADY A DLAŽBY A MOZAIKY A DLAŽBY A MOZAIKY KATALOG VÝROBKŮ A DLAŽBY A MOZAIKY 45 COLORFILL FLEX 0-6 Jednosložková spárovací hmota pro obklady a dlažby s okamžitou přilnavostí, vodoodpudivá a pružná, pro spáry o velikosti 0-6 mm Jedná se o tmel

Více

PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PODLAHY, PODHLEDY

PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PODLAHY, PODHLEDY PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PODLAHY, PODHLEDY Ctislav Fiala A418a_ctislav.fiala@fsv.cvut.cz PODLAHY Skladba podlahy Kontaktní X Nekontaktní obsahují vzduchovou mezeru vrstva nášlapná(vč. spojovacích hmot) vrstva

Více

Program Obkladová technika

Program Obkladová technika Program Obkladová technika Vydání: září 2011 Penetrace a přísady Rychletuhnoucí a speciální potěry Podlahové vyrovnávací stěrky Stěnové vyrovnávací stěrky Izolační materiály Lepidla na obklady a dlažbu

Více

6.3 Technický list výrobku

6.3 Technický list výrobku Schlüter -DITRA-SOUND Izolační rohož Kontaktní izolace proti kročejovému hluku 6.3 Technický list výrobku Použití a funkce Schlüter -DITRA-SOUND je kontaktní izolace proti kročejovému hluku z těžké fólie

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm P1 1.NP (přízemí chodba) PODLAHA 1.NP - ker.dl. tl. mm Keramická dlažba protiskluzová R 10 s vnitřním oblým soklíkem,

Více

Cementy /od / Suché maltové směsi Cemix /od /

Cementy /od / Suché maltové směsi Cemix /od / Cementy /od 1.3.2019/ Cement II/B-S 32,5 R q 235,00 Kč 284,40 Kč 14 Cement I 42,5 q - Kč - Kč 14 Suché maltové směsi Cemix /od 1.3.2019/ Zdící malty Cemix 011 - zdící malta 5 Mpa 40 kg q 240,00 Kč 290,40

Více

Cementy /od / Suché maltové směsi Cemix /od / Zdící malty. Malty pro tenkovrstvé zdění. Speciální malty a opravné hmoty

Cementy /od / Suché maltové směsi Cemix /od / Zdící malty. Malty pro tenkovrstvé zdění. Speciální malty a opravné hmoty Cementy /od 16.4.2018/ Cement II/B-S 32,5 R q 221,00 Kč 267,50 Kč 14 Cement I 42,5 q - Kč - Kč 14 Suché maltové směsi Cemix /od 1.3.2018/ Zdící malty Cemix 011 - zdící malta 5 Mpa 40 kg q 213,00 Kč 257,80

Více

Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy

Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy Konstrukční skladby 1-4 Balkony a terasy IZOLACE, SEPARACE A VYROVNÁNÍ PŘETLAKU VODNÍ PÁRY KONSTRUKČNÍ SKLADBA 1 Konstrukce balkonů se Schlüter -DITRA Kontaktní izolace - separace - vyrovnání přetlaku

Více

Ekologické stavební materiály PHOMI MCM s použitím stavební chemie MAPEI

Ekologické stavební materiály PHOMI MCM s použitím stavební chemie MAPEI Ekologické stavební materiály s použitím stavební chemie MAPEI Výběr lepidla v závislosti na typu podkladu a použití: Interiér Typ podkladu Typ obkladu 2-5 mm)* 1-2 mm)** Cementová omítka Quick Quick Beton

Více

Program Obkladová technika

Program Obkladová technika Program Obkladová technika Lepidla na obklady a dlažbu Lepidla na dlažbu a kámen Spárovací hmoty Podlahové vyrovnávací stěrky Stěnové vyrovnávací stěrky Rychletuhnoucí a speciální potěry Malty na opravy

Více

Venkovní využití stavebních desek. Důležité informace a technické postupy

Venkovní využití stavebních desek. Důležité informace a technické postupy Venkovní využití stavebních desek Důležité informace a technické postupy CZ Produkty a systémy wedi zaručují vysokou úroveň kvality, díky čemuž už získaly řadu certifikátů v různých zemích Evropy. 2 Obsah

Více

KATALOG NÁTĚRŮ

KATALOG NÁTĚRŮ KATALOG NÁTĚRŮ www.honter.cz info@honter.cz 773 851 581 Společnost Honter nabízí špičkové stříkané, pěnové, izolační materiály, ale také hydroizolační a ochranné nátěry vhodné pro celou řadu povrchů a

Více

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND

6.3 Schlüter -DITRA-SOUND INOVACE S PROFILEM 6.3 Schlüter -DITRA-SOUND V E R L E G E M A T T E KONTAKTNÍ IZOLACE PROTI KROČEJOVÉMU HLUKU Použití a funkce Schlüter -DITRA-SOUND je kontaktní izolace proti kročejovému hluku z těžké

Více

Snadná renovace problematických podkladů s PCI. Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů

Snadná renovace problematických podkladů s PCI. Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů Snadná renovace problematických podkladů s PCI Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů Praktické příklady nevyhovujících podkladů, které lze jednoduše zpevnit pomocí Armovacího

Více

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m)

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m) SKLADBY PODLAH ------------------------------------------------------------------------------------------------- S01 PODLAHA 1.NP 3 VINYL DO LEPIDLA 7 PODLAHOVÉ DESKY HEAT-PAK -dvouvrstvá skladba lepená

Více