drbálek Vítězové vybíjené v kraji II. ročník / 4. číslo 15. ČERVNA 2009 Základní škola Horšovský Týn

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "drbálek Vítězové vybíjené v kraji II. ročník / 4. číslo 15. ČERVNA 2009 Základní škola Horšovský Týn"

Transkript

1 drbálek Základní škola Horšovský Týn II. ročník / 4. číslo 15. ČERVNA 2009 Vítězové vybíjené v kraji

2 Žáci naší základní školy byli úspěšní ve vědomostních olympiádách i sportovních kláních Blíží se konec školního roku a tím i bilancování výsledků školy. Nejlepší žáci Základní školy v Horšovském Týně dosáhli ve školním roce 2008/2009 velmi pěkných výsledků ve vědomostních soutěžích a vítězili i ve sportu. Dům dětí a mládeže v Domažlicích pořádá soutěže tzv. olympiády v předmětech, které se učí na základních školách. Úplné základní školy (H. Týn, Domažlice, Kdyně atd.) se podílejí téměř na všech soutěžích. Matematická, chemická a fyzikální olympiáda někdy svou náročností odrazují a žáci některých úplných škol raději letos nesoutěžili. Naši chlapci a děvčata se i v přírodovědných olympiádách zúčastňují pravidelně a dosahují velmi dobrých výsledků. Žáci věnují spolu se svými vyučujícími učiteli spoustu času na rozšíření vědomostí v daných oborech. V jazycích si připravují konverzační témata, v naukách využívají internet a procvičují příklady z minulých roků. V biologii vypracovávají písemnou práci, provádí praktický biologický výzkum s nákresy a závěry šetření. Matematická, fyzikální a chemická olympiáda se vesměs bez pravidelné celoroční práce nedá s úspěchem zakončit. Naši žáci jsou velmi dobří i ve sportovních turnajích a atletických soutěžích. Tady se zúročuje celoroční práce v zájmových kroužcích a nácvik na hodinách tělesné výchovy. PS Některé výrazné úspěchy našich žáků: Vědomostní soutěže (olympiády) Německý jazyk (paní učitelka Páleníková) Olga TŘEŠTÍKOVÁ (8. C, 1. místo okresní kolo, 4. místo v krajském kole) Zuzana VIDLÁKOVÁ (7. C, 2. místo v okresním kole) Tomáš NOVÁK (7. A, 3. místo v okresním kole) Anglický jazyk (paní učitelka Radějová) Patricie CÍSLEROVÁ (9. A, 1. místo v okresním kole, 3. místo v krajském kole) Matematika (pan učitel Vostracký) Julie ČEJKOVÁ (1. místo v mezinárodní matematické soutěži Klokan 2. a 3. tříd) Fyzika (paní učitelka Straková) Lucie BARNÁŠOVÁ (8. A, 3. místo v okresním kole) Biologie (paní učitelka Lillová) Nikola LAHODOVÁ (7. C, 5. místo v okresním kole) Zeměpis (paní učitelka Hulcová) Dominika RADOVÁ (6. A, 5. místo v okresním kole) Zdravověda Hlídky mladých zdravotníků (paní učitelky Jana Fialová, Monika Lillová) okres 1. místo, kraj 2. místo starší žáci hlídka 9. A (Pohančeníková Lenka, Jurková Eva, Hájková Klára, Šporerová Olga, Fischerová Monika) okres 2. místo 2. hlídka (Mareš Josef, Vlčková Monika, Rubáš Štěpán, Kracíková Lucie, Anderlová Markéta) okres 3. místo mladší žáci5. třída (Popovič Martin, Hrbáčková Kristýna, Henclová Hanka, Vlčková Tereza, Voráčová Tereza)

3 Sport Vybíjená (paní učitelky Marie Novotná, Jitka Krbcová, Martina Novotná) 1. místo v okrese i kraji 5. A (Havlíček Tomáš, Bašta Martin, Štrébl Roman, Havlík Vojtěch, Čížek Jan, Kubáčková Jitka, Idartov Elizhabeth, Marek Josef, Kozák Radek, Merunka Patrik, Malý Ondřej, Kuchař Jan Atletický čtyřboj (pan učitel Záhoř) okres 1. místo, kraj 6. místo Pohár rozhlasu 1. místo v okrese obou soutěží se účastnily starší žákyně (Jurková Eva, Korečková Edita, Volkmannová Julie, Malá Tereza, Štréblová Vendula) Atletický čtyřboj (pan učitel Bílek) okres 2. místo mladší žáci (Virka František, Klauber Luboš, Lavrinčik Vojtěch, Vogeltanz Jiří, Novák Tomáš) Minikopaná (pan učitel Bílek) okres 3. místo (Žáček Miroslav, Váchal Ondřej, Rada Jakub, Peteřík Pavel, Peteřík Tomáš, Frček Ladislav, Fiala Martin, Lehner Tomáš, Mothejzík Ondřej, Svoboda Jonáš) MacDonalds Cup (pan učitel Vostracký) okres 5. místo starší (4. a 5. třída) i mladší žác i (2. a 3. třída) Účastníci vědomostních soutěží: Novák (Nj),Podlipský (Děj), Lehner (Děj), Vidláková (Nj), Třeštíková (Nj), Císlerová (Aj), Barnášová (Fyz), Radová (Zem), Lahodová (Př), Marešová (M), Foltýnová (Zem), Lavrinčík (M), Rubáš (Př)

4 Otázky pro naše olympioniky 1. Máš předmět, v kterém jsi soutěžil, rád a z jakých důvodů? 2. Co ti dala příprava a účast na vědomostní olympiádě? Jak soutěž hodnotíš pro svůj vývoj a vztah k předmětu? 3. Musel jsi se naučit něco navíc? 4. Musel jsi překonávat hodně překážek a napřít svou vůli pro dosažení úspěchu? 5. Jaký máš pocit po absolvování soutěže? Jsi spokojen se svým umístěním? Na naše otázky odpovídali tito žáci: Patricie Císlerová (Aj 1. místo v okrese, 3. místo v kraji), Olga Třeštíková (Nj 1. místo v okrese, 4. místo v kraji), Zuzana Vidláková (Nj 2.místo v okrese), Lucie Barnášová (Fyz 3. místo v okrese), Nikola Lahodová (Biolog. 5. místo v okrese), Dominika Radová (Z 5. místo v okrese), Štěpán Rubáš (Biolog. 7.místo v okrese). Odpovědi na první otázku: Patricie: Ano mám, angličtina je dnes velmi důležitá, hlavně pro cestování a komunikaci. Olina: Zuzana: Lucie: Nikola: Němčina mě baví, s jazykem nemám problém. Máme výbornou paní učitelku, která pro nás připravuje zajímavé hodiny. Ano mám, protože mi umožňuje dorozumět se s ním tam, kde se jím mluví. Tento předmět (fyziku) mám ráda. Ve fyzice se každý může dozvědět spoustu zajíma vých věcí. Stačí si je jen správně představit a poslouchat výklad. Pak člověka baví a zdá se mu lehká. Ano, přírodopis mám velice ráda. Je velice zajímavý i zábavný. Také paní učitelka Lillová, kterou máme na přírodopis, nám hodinu zpestřuje a velice naučí. Dominika: Ano, zeměpis mě baví, protože to není jenom o tom naučit se hlavní města různých států, ale dozvědět se, jak se žije v ostatních zemích, jaké jsou ve světě problémy a jiné zajímavosti. Štěpán: Ano mám. Já jsem byl na biologické olympiádě. Přírodopis mám rád z toho důvodu, že nesedíme pořád jenom v lavici, ale děláme zajímavé laboratorní práce a chodím i na přírodopisný kroužek. Myslím jsi, že velký podíl na tom, že mě přírodopis baví, má paní učitelka Lillová. Vše dobře vysvětlí, a když jsme hodní, podá nám výklad ve formě skupinové práce.

5 Odpovědi na druhou otázku: Patricie: Tím že jsem se učila nad rámec školních hodin, obohatila jsem si především slovní zásobu. Také jsem měla možnost porovnat své znalosti s ostatními. Olina: Zuzana: Lucie: Nikola: Přiučila jsem se hodně věcí. Vyzkoušela jsem si soutěž v cizím prostředí. Určitě mně tato zkušenost pomohla. Byla to dobrá zkušenost, byla jsem tam s přáteli a paní učitelkou, která nás podporovala. Určitě větší sebevědomí. Dřív bych ani nepomyslela na účast na olympiádě. Ale všichni moji známí mě podporovali, což mi pomohlo. Rozšířila jsem si svoje vědomosti, dozvěděla jsem se spoustou nových věcí. Dominika: Tak určitě hodně nových zkušeností a chuť k soutěžení. Vztah k předmětu mám už od začátku školního roku velmi dobrý a olympiádou se to nijak nezměnilo. Štěpán: Příprava na olympiádu mi dala hodně, zdokonalil jsem se v poznávání živoči chů a rostlin. Soutěž tedy okresní kolo na to, jak jsme se připravova-li, bylo, musím říct dost těžké. Tam nám řekli, že i vyšší kategorie to měly lehčí. Odpovědi na třetí otázku: Patricie: Samozřejmě jsem se chtěla na soutěž co nejlépe připravit, proto jsem se učila hlavně slovíčka a vyjadřování. Olina: Zuzana: Lucie: Nikola: Jistě. Musela jsem se naučit 10 témat- rozšířit si slovní zásobu. Všechno bylo opakování, jen pár slovíček jsem se musela doučit. V několika úkolech z minulých let olympiády jsem narazila na nové pojmy. Takže ano musela jsem se učit navíc. Ano. Museli jsme se učit spoustu rostlin a živočichů. Dominika: Navíc? Ne tak to určitě ne, v každé věkové kategorii bylo zařazeno jen to, co se probírá ve škole. Štěpán: No, musel jsem se hlavně naučit vše o pokojových rostlinách a asi kolem 70 druhů rostlin a 60 druhů živočichů na poznávací test. Plno otázek tam bylo celkově shrnuto ze sedmé a šesté třídy

6 Odpovědi na čtvrtou otázku: Musel jsi překonávat hodně překážek a napřít svou vůli pro dosažení úspěchu? Patricie: Jedinou překážkou, na kterou si vzpomínám, byl asi autobus, který mi frnknul před nosem. A to na okresní i krajskou olympiádu. Olina: Zuzana: Lucie: Nikola: Snažila jsem se co nejvíce, protože byla velká konkurence. Ne, ze soutěže jsem byla hodně nervózní, ale jsem ráda, že jsem se jí zúčastnila. Hlavní překážkou bylo spíš nachlazení než úkoly. Ale nakonec jsem vydržela. Ne,zase až tak jsem to nebrala. Chtěla jsem olympiádu zkusit. Dominika: Já už od malička ráda soutěžím. Tahle olympiáda byla vlastně taky taková soutěž. Takže stačilo k tomu přidat trošku toho, co mám v hlavě a šlo to samo. Štěpán: Musel jsem se hodně překonat a zatnout zuby a učit se. Paní učitelka Lillová nás na olympiádu připravovala každou středu. Odpovědi na pátou otázku: Jaký máš pocit po absolvování soutěže? Jsi spokojen se svým umístěním? Patricie: Ano, jsem spokojená. Na závěr bych chtěla poděkovat paní učitelce Radějové, která mi velmi pomohla s přípravou. Olina: Zuzana: Lucie: Nikola: Měla jsem radost, že jsem se dostala až do krajského kola, poznala jsem, že musím své znalosti stále prohlubovat a s umístění jsem spokojená. Chtěla bych ještě poděkovat paní učitelce Páleníkové za skvělou přípravu. Nečekala jsem, že se umístím na tak skvělém místě a budu ráda, když se ještě někdy do takové soutěže dostanu. Dalo by se říci, že jsem si oddychla. Kdo by nebyl u soutěžení nervózní? Většina lidí doufá, že se umístí, ale nespoléhají na to. Já jsem se svým umístěním spokojená, i když mi někteří říkali, že to mohlo být lepší Na závěr bych chtěla poděkovat paní učitelce Strakové, jelikož bez její důvěry a pomoci bych to tak nezvládla. No, byla jsem pátá. S tím místem jsem hodně spokojená, ale chyběly mi tři body na to abych byla třetí, což mi trochu vrtá hlavu, ale páté místo je super. Dominika: Mám z toho dobrý pocit, protože jsem si mohla dokázat, jak na tom jsem se zeměpisem. Umístění mohlo být i horší, takže jsem ráda, že jsem to zvládla alespoň takhle. Štěpán: Pocit ze soutěže mám velice dobrý. Jelikož jsem si to tam jel vyzkoušet a abych pravdu řekl, tak jsem se svým výsledkem velice spokojený, protože 7. místo z 19 je docela dobré. Děkujeme všem našim spolužákům za odpovědi. Redakce

7 Hlídky mladých zdravotníků vítězí Zdravotnický kroužek naší školy má dlouholetou tradici. Svoji poctivou celoroční přípravu zúročili tři hlídky v měsíci květnu na okresní soutěži HMZ (hlídek mladých zdravotníků) v Domažlicích. V kategorii mladších se hlídka našich páťáků ve složení Martin Popovič, Kristýna Hrbáčková, Tereza Vlčková a Tereza Voráčova umístila z 15 hlídek na vynikajícím 3. místě. Starší kategorii zdravotníků reprezentovaly hlídky dvě. O 2 body za vítězi se na velmi dobrém místě umístila hlídka složená ze dvou deváťáků (Pepa Mareš, Monika Vlčková) a tří sedmáků (Štěpán Rubáš, Markéta Anderleová a Lucie Kracíková). Naprosto suverénně obhajovala hlídka 9. A (Lenka Pohančeníková, Eva Jurková, Klára Hájková, Olga Šporerová, Monika Fischerová). Již třetím rokem obsadila 1. místo a opět hájila okres Domažlice na krajské soutěži v Klatovech. Skončila na druhém místě. ŠR

8 Starší žákyně zářily na Atletickém čtyřboji i Poháru rozhlasu Dne 7. května se konal atletický čtyřboj v Domažlicích. Soutěžili jsme v těchto disciplínách: 60m, 800m, 1000m, skok do dálky, skok do výšky, hod míčkem, vrh koulí. Bylo tam 9 týmu z jiných škol okresu Chlapci, kteří nás reprezentovali v Domažlicích, skončili na pěkném 4. místě. Soutěžili ve složení: Miroslav Žáček, Tomáš Vogeltanz, Josef Rada, Pavel Peteřík. Dívky v okrese zvítězily a postoupily do krajského kola, které se konalo v Tachově 19. května Zvítězily v okrese i v Poháru rozhlasu. V krajském souboji lehkoatletických družstev jsme skončily na 6. místě z devíti zúčastněných kolektivů. Družstvo tvořila tato děvčata naší školy: Edita Korečková, Eva Jurková, Tereza Malá, Julie Volkmannová, Vendula Štréblová VŠ

9 Airsoft nás baví V našem týmu hraje Frk, Damián, Lehny, Dennis, Albík(občas). Jezdíme hrát po našem okrese a občas i po ČR. Nejlepší z našich hráčů je Ladislav Frček (Frk) a naše hvězda Tomáš Lehner. S Lehnym je sranda, ten je taková veselá kopa a člověk se s ním nenudí, má bezva nápady a strašně dobrou mluvu (cha,cha,...). Ale nejlepší je, když si jdeme jen tak hrát na vojáčky (místo softu) to je lehni kápoš a jsme ve vietnamské džungli. Zdraví vás člen skupiny horšovskotýnského klubu airsoft. Chcete zažít obdobu střelecké bitvy? Je to snadné: nakupte si pistol na kuličky, maskáčové oblečení a hlavně brýle. Bez brýlí nemůžete hrát. No a to je asi všechno nejnutnější. Užijete si soft. Náš velitel je Frk, to je pak při hře nářez. No co dodat, Frček je bezva kámoš a fakt za všechny peníze. Dennis přijde, i když právě nemá úplně čas, moc se na hru těší. Prostě si užíváme bezva partu. Tak softu zdar! DŘ 48 dětí hrálo kuličky 5. dubna 2009 proběhl na škole 1. ročník školní kuličkiády. Kuličkiáda, pořádaná redakcí našeho školního časopisu u žáků sklidila nečekaný úspěch. Tradiční českou jarní hru si přišlo zahrát 48 dětí naší školy. Pan prezident Českého kuličkového svazu řekl: U hráčů kuliček platí čím starší, tím lepší. Tady je to jako s vínem. To v našem případě neplatilo, nejvíce bylo nejmladších žáků. Krásné první místo obsadil Matěj Kmetík ze 4.A Na druhém místě skončil favorit soutěže Jan Šimůnek ze 7. A. A na třetím místě se umístila také jedna z redaktorek našeho časopisu Lenka Remešová z 8. C. LR

10 Policistka má smysl pro humor Při Integrovaném záchranném dnu jsme hovořili s mluvčí domažlické policie paní Čejkovou. Jaká je náplň Vaší práce? Jsem tisková mluvčí domažlické policie a poskytuji informace o činnosti Policie ČR sdělovacím prostředkům. Jaký byl váš nejakčnější zásah? Nejakčnější zásahy jsou většinou krádeže vozidel a jejich dopadení. Setkala jste se někdy s nějakým vtipným případem? Nejvíce jsme se zasmáli u případu dvou sousedů. Jsou sousedé, kteří udržují přátelství, ale i kteří se v lásce nemají. My jsme se setkali s těmi, co se v zrovna v lásce moc nemají. Jednou si jeden soused opakovaně zkracoval cestu do hospody přes sousedovu zahradu, ale to se nelíbilo vlastníkovi zahrady a tak si vymyslel plán, jak souseda nachytat. Napadlo ho, že na cestě, po které soused chodil do hospody, vykope velkou jámu. Po vydařené práci si sám zašel na jedno pivečko. Kamarádi ho však opili, a když se vracel domů, chytil se do své vlastní pasti. Spadl do vlastnoručně vykopané jámy. Tento případ nám znázornil dokonale české přísloví:,,kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Chtěla jste být už od dětství policistkou? Policistkou jsem od dětství být nechtěla, ale stala jsem se jí až ve dvaceti letech. Co vás na této práci policistky nejvíce baví? Nejvíce asi práce s lidmi. Jaký druh zbraně vlastníte? Vlastním zbraň ČZ COMPAKT ráže 9mm Luger. Vlastníte nějaký odznak (za statečnost.)? Vlastním medaili za věrnost. Jaký máte názor na nové policejní automobily a jste s nimi spokojeni? Jsme s nimi velmi spokojeni. Mají špičkové vybavení a jsou velmi rychlé. NF+MK Do Puclic přijeli veteráni 2. světové války Ve vesnici Puclice dne 25. dubna od 13:00 do 17:00 probíhala výstava k osvobození obce americkou armádou. Akce byla u tvrze, kde je nyní obecní úřad s mateřskou školkou. Na místě byla munice, zbraně, motorka a auta i členové klubu veteránů v uniformách, stejně jako výzbroj z 30. let minulého století. Byly zde i dobové fotografie z nedalekých měst a vesniček jako jsou: Staňkov, Horšovský Týn, Křenovy, Semošice a již zmíněné Puclice. Vybavení bývalých německých a amerických vojsk zde bylo také, od plechovek s arašídy po krabičky s jedem. Legendární zbraně jako jsou Mp40 a M1Carabine, Thompson byly také k prohlédnutí a osahání. Kdo chtěl, dal dobrovolné vstupné a mohl si koupit i něco k jídlu i pití. Vozidla zde byla sice jen dvě, ale zase jste se mohli s nimi nechat svézt. Tato akce se mi velice líbila. RS

11 Madagaskar podle,,čtvrťáků Pokud jste poslední dobou zavítali do 1. patra budovy ZŠ v Horšovském Týně, mohli jste si prohlédnout hrdiny oblíbeného animovaného filmu Madagaskar v 3D verzi. Lépe řečeno v krabicové a kartonové verzi. Všichni zvířecí hrdinové jsou našim dílem žáků 4.A. Pracovali jsme na nich při hodinách výtvarné výchovy pod vedením p.uč. Krbcové. Ta původně přišla s nápadem udělat z krabic několik náhodně vybraných zvířat. Když však vznikla žirafa a poté zebra, napadlo nás, že právě tahle dvě zvířata jsou spolu s dalšími hrdiny výše zmíněného filmu. A tak k žirafákovi Melmanovi a zebře Martymu postupně přibyl lev Alex, hrošice Glorie a všudypřítomní tučňáci. Celý náš,,krabicový program završila palma s vychytralou opicí. Při společném vyrábění jsme museli přemýšlet, jak které zvířátko co nejlépe z krabic sestavit, vzájemně spolupracovat a umět se mezi sebou dohodnout na společném postupu. Velkou odměnou nám bylo to, že jsme něco společně dokázali a že se to ostatním líbí. V neposlední řadě musíme poděkovat i všem, kteří nám ve svých obchodech nechávali krabice a kartonové válce. děti ze 4.A ZŠ Horšovský Týn Čtvrťáci a páťáci mají dobrou trefu, probojovali se do republiky Ve dnech 8. a 9. června proběhlo v Pecce v Podkrkonoší 1. republikové finále ve vybíjené. Této soutěže se zúčastnili i žáci 4. a 5. tříd naší základní školy. Vítězně prošli okresním kolem v Domažlicích a pak i krajským kolem konaným v Plzni. Už samostatná cesta do Pecky byla pro nás velmi náročná svou délkou. Po příjezdu jsme byli ubytováni ve čtyřlůžkových dřevěných chatkách. Hned odpoledne nás čekaly první zápasy ve skupině. Po prvním dnu jsme byli ve své skupině na 2. místě. Druhý den ráno nás však čekala domácí Pecka. Po tvrdém zápolení jsme nakonec soupeři podlehli a tento výsledek nás vyřadil z bojů o místo. O zbývajících 8 míst se strhla obrovská bitka, a proto 10 místo je pro nás velkým úspěchem. Pobyt ve sportovním areálu Pecka jsme si moc užili. Seznámili jsme se s novými kamarády z celé republiky a zahráli si vybíjenou na vysoké úrovni, což účast na republice samozřejmě vyžadovala. Děkujeme všem, kteří nám drželi palce a vedení školy za to, že nám umožnilo se této zajímavé akce zúčastnit. Děkujeme našim učitelkám paní Jitce Krbcové a paní Martině Novotné, že s námi jely a vedly nás po dobu všech utkání. Soutěžní tým ZŠ Horšovský Týn

12 Vtipy Hádanky Jdou dvě myšky pralesem, když vtom nad sebou uvidí netopýra. Jedna z nich uvažuje: Až budu velká, taky se dám k letectvu. Muž cestuje s papouškem. Na celnici na něj celník: Clo se neplatí pouze za vycpaná zvířata. Skot se zamyslí a papoušek na něj: Nedělej blbosti a zaplať. Víte, jaká tři slova slyší žralok nejraději?. Muž přes palubu! Jaký je rozdíl mezi klokanem a člověkem? Klokan si může vyskakovat i s prázdnou kapsou. Proč kostlivci neskákají BUNGEE-JUMPING?. Protože na to nemají žaludek! Vykoukne krokodýl z vody na rybáře a ptá se: Berou, berou? Kdepak, ani ťuk. Tak se na ně vykašli a pojď se vykoupat! Dva veterináři úspěšně dokončili operaci slona a vychvalují se: Teda Franto, já bych nečekal, že se nám tam nezatoulá žádnej nástroj. Jo Pepo, to ani já ne, ale zajímalo by mě, kde je sestřička!? Vyřešte si sudoku Redakce Drbálku šéfredaktoři: L. Remešová členové: V. Štréblová, O. Mothejzík, A. Hrubý, P. Karban, Z. Korpáš, Š. Rubáš, Z. Havlík, V. Tomanová, J. Opatrný,A. Matulka, D. Říha, P. Šperl, V. Korunka, R. Soukup, M. Jurgovský, J. Šimůnek, A.Leroch, M. Steiner, O. Třeštíková,, M. Krausová, N. Foltýnová

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Ladislav Drápal 2. místo Ondřej Burian 3. místo Michal Jirák 4. 8. místo: Pavla

Více

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A pořadí v soutěži ŠKOLA Školní kolo (body) Místní kolo (body) Okresní kolo - místo Okresní kolo - účast Okresní kolo - umístění Krajské kolo - místo Krajské kolo - účast Krajské kolo - umístění Zemské kolo

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky

Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky 1. kategorie: PRIMA KVARTA Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky 1. místo: Robert Chytil (kvarta) - 151 bodů - maximální počet bodů získal za prospěch a za známky v anglickém a německém jazyce, dále:

Více

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY Hned po náročném ukončení pololetní klasifikace se tradičně konala školní kola Biologické olympiády ve všech kategoriích. S úkoly spojené s testem, praktickými úlohami

Více

Soutěže ve školním roce 2011/2012

Soutěže ve školním roce 2011/2012 Soutěže ve školním roce 2011/2012 Termín Název soutěže Umístění 5. říjen Podzimní Kiosk 1. stupeň Výsledky: 1.třídy 1.místo: Stráněl Vojtěch 2.místo: Šmídová Michaela 2.třídy - 2.místo: Nesvadba Tomáš

Více

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž

Kapitán: Ondřej Čepl Hráči: Ondřej Chmelík, Tomáš Konečný, Max Holusek, Jakub Mačák Brankář: Daniel Slíž 4.čtvrtletí školního roku 2009/2010 Čtvrtek 22.4. Den Země 1.B, 2.A v Ostravě Čtvrtek 22.4. velký turnaj v ČEZ Aréně Turnaje se zúčastnilo 208 týmů z Moravy a Slezska. Naši chlapci vyhráli oblastní kolo

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Roštejnské stráně Výsledková listina 5. ročníku

Roštejnské stráně Výsledková listina 5. ročníku Roštejnské stráně Výsledková listina 5. ročníku Datum 7.10.2017 Pořadatel Orel jednota Telč Počet startujících 131 - mužů 32; žen 20; mládež 79 Start. Poř. Číslo Závodník Příslušnost Rok nar. Výkon Benjamínci

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

OBČASNÍK. DM číslo 4. Na školní rok 2016/17

OBČASNÍK. DM číslo 4. Na školní rok 2016/17 OBČASNÍK DM číslo 4 Na školní rok 2016/17 Červotoči si pochutnávají na historickém Špalíčku Špalíček je komplex jedenácti původně gotických domů ze 13. století, stojících na místě bývalých masných bud

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky ZŠ 2018/2019 Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace () Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy

Více

Název soutěže. v ústředním (celorepublikovém), příp. v mezinárodním kole. v okresním kole

Název soutěže. v ústředním (celorepublikovém), příp. v mezinárodním kole. v okresním kole Název školy Základní škola Opava, Boženy Němcové 2 - příspěvková organizace Přehled umístění žáků školy v soutěžích ve školním roce 2010/2011 umístění Název soutěže v okresním kole oblastním) (nebo Soutěže

Více

Okresní kolo - body za umístění. Krajské kolo - body za umístění. Zemské kolo - místo. Okresní kolo - účast. Krajské kolo - místo

Okresní kolo - body za umístění. Krajské kolo - body za umístění. Zemské kolo - místo. Okresní kolo - účast. Krajské kolo - místo s koef.všestr. pořadí v soutěži s koef.všestr. ZŠ HÁLKOVA - KATEGORIE A JMÉNO STUDENTA 1 2 3 Holendová Elen Jenčová Anna Koubková Markéta OVOV 0 0 0 0 3 20 20 1 25 60 0 0 24 35 16 176 1 176 Lehkoatletická

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Výsledky žáků v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2004/2005

Výsledky žáků v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2004/2005 Výsledky žáků v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2004/2005 20. 10. OK botanické soutěže: účast 12 žáků naší školy I. kategorie: 2. místo: Veronika Michálková 9. místo: Jaroslav Červenka 11. místo.:

Více

Zeměpisná soutěž Eurorebus

Zeměpisná soutěž Eurorebus Zeměpisná soutěž Eurorebus Vynikajícího úspěchu dosáhli naši studenti ve Veřejném krajském kole soutěže Eururebus, které se konalo 1. dubna v Ostravě. Studenti Tereza Weissmannová, Albert Štěrba a Matěj

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Účast žáků v předmětových soutěžích - přehled výsledků

Účast žáků v předmětových soutěžích - přehled výsledků Účast žáků v předmětových soutěžích - přehled výsledků Uváděna 1. -10.místa v soutěžích podle dostupných výsledkových listin OLYMPIÁDA V ČESKÉM JAZYCE 1. kategorie Adam KABELA kvarta 2. místo v okresním

Více

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A pořadí v soutěži ŠKOLA Školní kolo (body) Místní kolo (body) Okresní kolo - místo Okresní kolo - účast Okresní kolo - umístění Krajské kolo - místo Krajské kolo - účast Krajské kolo - umístění Zemské kolo

Více

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING Školní časopis ZŠ Vyškov, Nádražní 5 Září říjen 2006 Tradiční exkurze našich žáků a učitelů do Prahy. V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO

Více

Výsledková listina KLM v karate

Výsledková listina KLM v karate Výsledková listina KLM v karate Název: Datum konání: 10. března 2019 Místo konání: Sportovní hala ZŠ Klatovy Počet oddílů: 16 Počet závodníků: 127 Zúčastněné oddíly a počty startujících SKP Hvězda Karlovy

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova)

Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova) Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova) Ve školním roce 2008/2009 jsme na naší škole zaznamenali výrazný úspěch v oblasti českého jazyka a literatury (recitace) především u ţáků II. stupně. Mezi tyto

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Tak je tady červen a do konce školního roku zbývá už jenom měsíc. To znamená, že zanedlouho přijdou letní prázdniny, na které se těší každý z nás. Nejen děti, ale i učitelé si určitě rádi odpočinou.

Více

Tabulky s výslednými percentily

Tabulky s výslednými percentily Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a em, kterého vaše škola dosáhla ve srovnání s ostatními zapojenými školami. Abyste získali jasnou představu

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC

ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC ŠACHOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ OLOMOUC Jako každé Velikonoce se účastnila výprava našeho klubu olomouckého Turnaje přátelství, pořádaného Brněnskou šachovou školou formou devíti kol, jež se odehrají v rámci tří dnů.

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍ FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. skupinový percentil

PROJEKT JE FINANCOVÁN Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍ FONDU, STÁTNÍHO ROZPOČTU ČR A ROZPOČTU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY. skupinový percentil Souhrnné informace za celou školu Členění za části testu třída test počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka verbální část analytická část kvantitativní

Více

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019.

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Ve školním roce 2018/2019 náš sportovní klub uspořádal nebo se zúčastnil celkem 47 sportovních soutěží v atletice, gymnastice,

Více

Školní noviny. 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská

Školní noviny. 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská Školní noviny 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská Redakční rada, reportéři a technická podpora: Zaměstnanci školy: Paní učitelka Ludmila Fraňková Paní

Více

Vybíjená dívek Prahy 15

Vybíjená dívek Prahy 15 Vybíjená dívek Prahy 15 Dne 26. března 2014 čekaly naše mladé slečny ze 4. 5. tříd boje ve vybíjené O pohár starosty Prahy 15 na ZŠ Hostivař. Vstup do turnaje vyšel dívkám parádně a ZŠ Nad Přehradou dívky

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU)

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU) ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky Základní škola () Tabulky s výslednými percentily Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a percentilem, kterého vaše

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

Účast studentů v soutěžích a olympiádách (šk. rok 2017/2018)

Účast studentů v soutěžích a olympiádách (šk. rok 2017/2018) Účast studentů v soutěžích a olympiádách (šk. rok 2017/2018) Počty účastníků ve školním roce 2017-2018 Školní kolo Okresní kolo Krajské kolo Ústřední kolo 347 83 49 9 Vybrané úspěchy studentů v celostátních

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Studijní úspěchy žáků ve školním roce 2010/2011

Studijní úspěchy žáků ve školním roce 2010/2011 Studijní úspěchy žáků ve školním roce 2010/2011 Úspěchy žáků v celostátních kolech Celostátní kolo 16. ročníku Debatní ligy, 5. místo - tým žáků: Pavel Dostál kvarta a Kryštof Mráz kvarta a Vítek Švejda

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Jsme v Evropě. U nás doma v České republice. Je sedm hodin ráno. Maminka v kuchyni připravuje snídani a volá: Aničko, vstávat! Volá už potřetí.

Jsme v Evropě. U nás doma v České republice. Je sedm hodin ráno. Maminka v kuchyni připravuje snídani a volá: Aničko, vstávat! Volá už potřetí. Jsme v Evropě. U nás doma v České republice. Je sedm hodin ráno. Maminka v kuchyni připravuje snídani a volá: Aničko, vstávat! Volá už potřetí. Aničce se z jejího pelíšku moc nechce. Jsme v Africe. Je

Více

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A

ŽÁCI 1. STUPNĚ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - KATEGORIE A SOUTĚŽ MLÁDÍ HUMPOLEC 25/26 VÝSLEDKY 6. ROČNÍKU Aktualizace provedena dne: 8..26 Adéla Vidovičová P H Logická olympiáda Florball Olympiáda Matematika Pythagoriáda Vybíjená Pangea Mc Donald Cup Matematický

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 7. 10. Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Filip Parkan 2. místo Ondřej Linhart 3. místo Ladislav Drápal 4. místo Karel

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

STŘÍPKY Z HALOVÉHO PĚTIBOJE OVOV NA ZŠ FRANTIŠKOVY LÁZNĚ

STŘÍPKY Z HALOVÉHO PĚTIBOJE OVOV NA ZŠ FRANTIŠKOVY LÁZNĚ STŘÍPKY Z HALOVÉHO PĚTIBOJE OVOV NA ZŠ FRANTIŠKOVY LÁZNĚ (postřehy žáků mediální výchovy) p. uč.. Křesťanová Disciplíny: kliky, lehsedy, trojskok, hod, švihadlo Čestný host: Eliška Krupnová bronzová mistryně

Více

Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008

Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008 Praţský pohár neslyšících ve stolním tenise v Praze dne 8. listopadu 2008 Dne 8. listopadu 2008 se pořádal v hale Elizza v Praze Opatov turnaj ve stolním tenise pro neslyšící - Praţský pohár. Ačkoliv jsme

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

7. ZŠ - naše úspěchy 2004-2014

7. ZŠ - naše úspěchy 2004-2014 7. ZŠ - naše úspěchy 2004-2014 Obsah Sportovní... 2 Přírodní vědy... 11 Společenské vědy... 15 Ostatní... 17 Pro přesun klikněte na požadovanou kategorii. Sportovní 14.10.2014 2.místo, kraj Přespolní běh

Více

2. základní škola Napajedla, p. o., Komenského 298, Napajedla NAŠE ÚSPĚCHY VE ŠKOLNÍM ROCE 2012/2013

2. základní škola Napajedla, p. o., Komenského 298, Napajedla NAŠE ÚSPĚCHY VE ŠKOLNÍM ROCE 2012/2013 NAŠE ÚSPĚCHY VE ŠKOLNÍM ROCE 2012/2013 Olympiáda v českém jazyce - školní kolo - účast žáků z 8. a 9. tříd 1. místo Helena Večerková - IX.C 2. místo Eliška Odstrčilíková - IX.A Obě žákyně, které postoupily

Více

Soutěž Účastníci Přehled soutěží ve školním roce 2016/2017 Třída Školní kolo, místní soutěže Okresní kolo Krajské kolo Celostátní, zemské, ústřední, zahraniční kolo Datum Místo Kategorie Pořadí Datum Místo

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

ŽIJ SPORTEM NEZÁVISLÝ OBČASNÍK

ŽIJ SPORTEM NEZÁVISLÝ OBČASNÍK ŽIJ SPORTEM NEZÁVISLÝ OBČASNÍK Naše sportovní redakce se věnuje reportážím, postřehům a perličkám z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Začtěte se s námi... ATLETIKA: Na atletice nás trénuje paní učitelka

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

Výsledková listina KBS v karate

Výsledková listina KBS v karate SVAZ KARATE PLZEŇSKÉHO KRAJE Paroubkova 535, 344 01 Domažlice Výsledková listina KBS v karate Název: III. ročník Velké ceny města Kdyně Datum konání: 14. listopadu 2015 Místo konání: Sportovní hala Masarykovy

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád ve školním roce 2014/2015:

Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád ve školním roce 2014/2015: 2. základní škola Napajedla, p. o., Komenského 298, Napajedla 763 61 Úspěchy našich žáků zapojených do soutěží a olympiád ve školním roce 2014/2015: Recitační soutěž (školní kolo) kategorie 1. tříd: 1.

Více

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Literární tvorba 3. Akce 4. Závěrem 1. ÚVODEM Milé čtenářky a čtenáři, máte před sebou poslední číslo našeho

Více

Soutěže v průběhu školního roku

Soutěže v průběhu školního roku Soutěže v průběhu školního roku ZŠ považuje podporu a rozvíjení nadání, a to ve společenskovědních, přírodních a technických předmětech, sportovních soutěžích, za jednu ze svých hlavních priorit. Tomu

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Ve středu 9. ledna proběhlo školní kolo Konverzační soutěže v angličtině kategorií II.B, III.A a III.B, které se v tomto kole letos celkově zúčastnilo 31 studentů.

Více

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů

Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Okresní kolo soutěže Odznak všestrannosti olympijských vítězů Za výborné výkony ji získali: ročník 2004 Tomáš Trunda 1. místo ročník 2003 Vojta Procházka 3. místo Tomáš Strachota 2. místo Honza Trunda

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 9. a 12. 10. Školní kolo PYTHAGORIÁDY (6. 8. třída) Nejúspěšnější řešitelé: 6. třída - Marek Poledna, Matěj Stoklasa 7. třída - Lucie

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš Již tradicí se stala naše účast v republikovém finále zeměpisné soutěže EUROREBUS. I tentokrát jsme se vydali se skupinkou studentů 5.C Matějem Vaňkem, Albertem Štěrbou a Terezou Weismanovou o den dříve

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou Dům dětí a mládeže Třešť Květen 2018 Kontakt : telefonní číslo 567 224 986 E mail: ddm@zs-trest.cz Web: www.zs-trest.cz Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc lásky. Také všechno kvete, takže ať

Více

Sportovní odznak Bedřicha Kostelky

Sportovní odznak Bedřicha Kostelky Sportovní odznak Bedřicha Kostelky Dívky BENJAMÍNCI - 2012 a mladší 1. 57 12 Lusková Leontýna Orel Vyškov atletika 12,71 1 2. 22 12 Hanáková Markéta Orel Vyškov atletika 12,72 2 3. 11 13 Doležalová Lucie

Více

Vážení čtenáři, spolužáci a učitelé!

Vážení čtenáři, spolužáci a učitelé! Časopis žáků třídy 4.A Základní školy BRONZOVÁ Vychází občas a podle nálady R O Č N Í K 1, V Y D Á N Í 1 4.A 1. Ú N O R A 2 0 1 1 Uvnitř tohoto vydání: Člověk a příroda Srdce-náš život Jak to vidíme Školní

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 U následujících 12 tvrzení o vaší škole vyber, do jaké míry s nimi souhlasíš. 1. Výuka je u nás ve škole

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28 Obsah: Slovo ředitele školy, zahájení školního roku, dětské tvorba, vyhodnocení sběru. Září 2010 TOCHOVICE 76 262

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Výsledková listina - družstva

Výsledková listina - družstva Výsledková listina - družstva mladší dívky pořadí 1. GY Česká Třebová 4 156 2. zš Habrmanova, ČT 3 294 3. ZŠ Svatopluka Čecha, Choceň 3 102 4. ZŠ Komenského, ÚnO 2 862 5. ZŠ Bratří Čapků, ÚnO 2 439 Statistika:

Více

Účast studentů v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2015/16

Účast studentů v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2015/16 Účast studentů v soutěžích a olympiádách ve školním roce 2015/16 Vybrané úspěchy studentů v celostátních kolech soutěží a olympiád Matematická soutěž Adama Riese Vojtěch Kysilka (I.) 1. místo Matematická

Více

VÝSLEDKOVÁ LISTINA. Sportovní disciplíny Umístění Jméno a příjmení - Základní škola/stát

VÝSLEDKOVÁ LISTINA. Sportovní disciplíny Umístění Jméno a příjmení - Základní škola/stát ATLETIKA VÝSLEDKOVÁ LISTINA Sportovní disciplíny Umístění Jméno a příjmení - Základní škola/stát Výsledek (čas, m) Běh na 60 m - dívky 1. místo Jana Kučerová, ZŠ a MŠ Havlíčkův Brod, Wolkerova 8,88 2.

Více

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích

Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 62. ročník 14. dubna 2018 v Českých Budějovicích Mistrovství České republiky družstev a jednotlivců ve stolním tenisu pro sluchově postižené 6. ročník 1. dubna 018 v Českých Budějovicích Dne 1.. 018 se v sobotu konalo Mistrovství České republiky ve stolním

Více