ZÁKLADNÍ ŠKOLA LIPTÁL. Roman Lukáš (Tranďák)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁKLADNÍ ŠKOLA LIPTÁL. Roman Lukáš (Tranďák)"

Transkript

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA LIPTÁL Duben 2011 Cena: 10 Kč Roman Lukáš (Tranďák)

2 Zápis prvňáčků (1) Vsetínský slavíček (2) Lyžák sedmáků (3) Lyžáček (4) Tradiční zabijačka (5) Úspěšný angličan (6) Recitační soutěž (7) Koncert ZUŠ Morava (8) Andersen (9) Afrika (10) Vtípky (11) Sobotkovo překvápko (12) NĚCO PRO NAŠE MOZEČKY V K R K A E B U L E O R G A C K R Y B A S Á Y I B U Č L V B A V T E C I P O E Á N A V I Ř K S O K Ž Á Z D D A H L V L R U A V K Ů Ň E C I Í G Z Š N E K P E S Á E I M E Č A Ý T N Á L R Á M O K Š D A H JAK NA TO: V osmisměrce jsou schovaná slova v osmi různých směrech. Hledej slova i pozpátku, nebo zdola nahoru, nebo různě zešikma. Některá písmenka mohou navíc patřit dvěma různým slovům. Až vyškrtáš všechna zadaná slova, zbude ti 27 písmenek. Když je přečteš za sebou, objevíš tajenku. Hledej tato zvířata: vosa, leguán, kráva, ryba, skřivan, liška, sova, opice, kůň, slepýš, pes, kočka, klisna, kos, šnek, komár, tygr, ovce, žába a had. Tereza Š tastná

3 Začátkem února se konal v naší škole zápis do 1. třídy. Dětí přišlo mnoho a od úkolu k úkolu je provázela Sněhurka a trpaslík. Byly tu celkem čtyři činnosti, za které děti dostávaly razítka. Plnily rovněž podúkoly, jako například zavazování dřevěné boty, a když se děti nudily, mohly si kreslit.na každém stanovišti čekala jiná paní učitelka - Zgarbová, Mynářová a Ildžová. Děti byly nadšené a už se těší do první třídy v naší škole. Sába Výchopňová 1.

4 V sobotu se zúčastnili nejlepší zpěváci z naší školy pěvecké soutěže VSETÍNSKÝ SLAVÍČEK, která se konala ve Vsetíně přesněji v kině Vatra. Naši školu úspěšně reprezentovali Anna Mrlinová a Pavel Mrlina. Blahopřejeme Aničce, která mezi 12 účastníky obsadila krásné 3. místo. Mnohem těžší to měl Pavel, jelikož v jeho kategorii bojovalo 28 dětí. I když nepostoupil, zaslouží si velké uznání za to, že měl vůbec odvahu tam jít. Pochvalu si zaslouží i Veronika Valchářová, která bojovala za soubor Lipta. Všichni tito šikovní žáci krásně a úspěšně reprezentovali naši školu a my jsme jim za to vděční!!! Michaela Bařinová 2.

5 I letos v únoru vyrazili naši sedmáci na povinný lyžařský výcvik, který se uskutečnil jako každý rok ve Velkých Karlovicích, přesněji na Horalu, nejpřesněji v penzionu Pod Javorem. Zeptali jsme se dvou žáků sedmé třídy, aby nám po pravdě přiznali, jaké to tam bylo: 1.Jak se vám tam líbilo? Martin: Jo super! Denisa: Dobré. 2.Chtěli byste se tam vrátit? Martin: Samozřejmě! Denisa: Jasně! 3.Jaké bylo jídlo? Martin: No, v rámci možností, ušlo Denisa: No, nic moc, jak kdy 4.Bavily vás hry, co vymysleli páni učitelé? Martin: Některé byly velmi zvláštní, nejhorší byla hra s toaleťákem!!! Denisa: Některé byly dobré, až na hru s toaleťákem!!! 5.Jaký učitel byl lepší??? Martin: Jak na co!!! Denisa: No, tak půl na půl Michaela Bařinová 3.

6 Lyžáček Stejně jako v předcházejících letech, i letos naše ZŠ Liptál pořádala malý lyžáček pro naše spolužáky na prvním stupni. Jak už je zvykem, vyrazili do Velkých Karlovic, kde byli ubytování po dobu 3 dnů v hotelu Pod Javorem. Dětem se tam velmi líbilo. Počasí jim přálo, všichni byli spokojení. Ochutnali dobroty z kuchyně místního hotelu, rovněž se jim velmi líbily večerní soutěže, které uspořádal učitelský sbor, jenž je doprovázel a napomáhal dětem po celou dobu lyžařského výcviku. Žáci byli nadšeni a doufají, že si tam znovu přijedou užít a naučit se novým kouskům. A nakonec pár otázek pro naše malé lyžeře: Silvio Salis (5.tř.,11let) 1.Byl to tvůj první lyž. výcvik? Ne, na lyžáku už jsem byl. 2.Už jsi uměl lyžovat, před tímto kurzem? Ano. 3.Co bylo nejlepší a co naopak nejhorší? Nejlepší byly odpočinky od únavy z lyžování a nejhorší ranní budíček a rozcvičky. 4.Jel bys znovu? Ano, ale bez rozcviček a časného vstávání. 5.Co bys vylepšil? Ranní vstávání. 6.Který učitel odváděl nejlepší práci? Paní učitelka Zgarbová. 7.Měnil sis každý den spodní prádlo a ponožky? (smích) no comment. Terka Šťastná 4.

7 TRADIČNÍ ZABÍJAČKA A ZABÍJAČKOVÁ VESELICE V sobotu jste se mohli zúčastnit tradiční zabíjačky s zabíjačkovou veselicí. Akce se uskutečnila v 17 hodin v kulturním zařízení OÚ Liptál. K poslechu i tanci zahrála cimbálová muzika ZUŠ Morava s dětmi a paní Jaroslava Salisová na klávesy. K občerstvení a zpestření nálady byly hostům nabídnuty zabíjačkové speciality, káva, čaj, valašské frgály a především bohatá tombola. Terka Šťastná 5.

8 Ojedinělého úspěchu v anglické konverzaci na naší škole dosáhl žák 6. třídy David Pečenka, který se jako jediný zúčastnil okresního kola ve Valašském Meziříčí. Jeho angličtina je natolik dobrá, že se z 15 soutěžících umístil na neuvěřitelném 5. místě. Velmi mu blahopřejeme a jen tak dál, Davide. Bylo pro tebe složité porovnávat se s ostatními dětmi na soutěži??? Docela jo. V čem byli lepší a v čem naopak horší než ty??? Horší - docela se styděli a lepší - líp to uměli. Michaela Bařinová 6.

9 Letos 11.3 se naše básnická hvězda Daniel Tučník, zúčastnil okrskového kola v recitační soutěži. Aby toho nebylo málo, tak postoupil do okresníhoho kola, kde už ale bohužel neuspěl. Danův přednes se líbil všem porotcům, zejména asi porotkyním. Tady jsme mu položili pár otázek: Co bys poradil svému budoucímu následníkovi??? Nemít trému a nebát se. Byla tvoje konkurence veliká??? Ano byla Michaela Bařinová 7.

10 KONCER ZUŠ MORAVA V LIPTÁLE Dne se v Kulturním domě v Liptále uskutečnil koncert Základní umělecké školy Morava, která působí v Liptále již druhým rokem. Účast byla veliká. Každého přišel podpořit někdo z rodiny nebo přátel. Na své vnoučky se samozřejmě přišli podívat i prarodiče. Děti v naší obci si zvolily k výuce hned několik nástrojů klávesy, housle, cimbál, flétny, akordeony, připravena je basa, a tak byl sortiment zvuků velmi rozsáhlý. Mladí umělci sice měli trochu trému, ale nedali se zastrašit a předváděli neskutečné výkony, po kterých přišel zasloužený potlesk. Všichni v publiku byli dojati snahou vystupujících, obdivovali, čemu se děti naučily od dubna minulého školního roku. Slovo nakonec dostal i ředitel školy. Náležitě ocenil výkony vystupujících a popřál jim k dalším úspěchům. My také přejeme dětem i učitelům, aby se jim práce dařila i v příštích letech. Rodičům přejeme nejen hodně trpělivosti, ale i snahu překonat s dětmi okamžiky případného neúspěchu, chuti se vším praštit a věnovat se zálibě, která není tak náročná na čas. Koncerty, jako byl tento, jistě stojí za to a hra na hudební nástroj jim přinese i mnohé jiné radosti v dalším životě. Daniel Tučník 8.

11 Nebyl to apríl! Ve škole se opět po roce sešly pohádkové bytosti tentokrát z knížek Václava Čtvrtka, aby oslavily svátek všech příběhů s dobrým koncem. Křemílek a Vochomůrka nás převedli přes bedlový les a teď to ví už celá naše ves!!! Téhle akce se zúčastnila spousta makových panenek, víl, motýlů Emanuelů, vodníků, Rumcajsů a oddíl pracovitých paní učitelek. Myslím si, že si to každý užíval, jak se patří. Všichni se vyřádili na stanovištích, na kterých čekaly pohádkové bytosti. Já si ale osobně myslím, že se většina návštěvníku těšila především na noc! Každá skupinka popadla baterky a šla se podívat, co je čeká v bedlovém lese. Museli vozit Křemílka a Vochomůrku na sáňkách, spočítat Rumcajsovi vosy, vozit se na jelenovi, aby lesem prošli. Každá skupinka byla samozřejmě úspěšná a pak zalehla do svých vyhřátých spacáků a všichni usnuli vyčerpáním. Eva Urbanová 9.

12 Afrika Chtěli byste jet do Afriky??? Možná ano, možná ne Jedno je ale jisté. Není to levná záležitost. Proto Základní škola v Liptále pro žáky připravila posezení s Afričany. Viděli jste někdy Afričana naživo? Já teda poprvé. Celý program měli dobře připravený a všechno navazovalo na sebe. Nejdříve nám pustili film, abychom se mohli podívat na zvířata, která tam žijí. Potom jsme mohli klást otázky. Každý se zeptal, na co chtěl. Následovala hra na africké nástroje, na kterou se všichni těšili asi nejvíc. Do rytmů téhle překrásné země nás zasvětili dokonale. Nechybělo ani tancování. Tančili všichni - děti, paní učitelky i páni učitelé. Těžce jsem se loučili, ale věříme, že se zase brzy uvidíme :) Daniel Tučník 10.

13 Vtípky "Tatínku, podívej se, jakou jsem udělal pěknou budku pro ptáčky!" "Pěkná, ale kde je dírka pro ptáčka?" "Proč? Vždyť ptáček už je uvnitř!" Pepíček: Dědo, nemohl bys mi půjčit Kč z tvé penze? Vrátím, až dostanu penzi já. Dcera přijde za otcem - policajtem: "Tatí, jsem těhotná. Tady je seznam podezřelých, tak se snaž." Maminka se ptá Pepíčka: "Pepíčku, proč krmíš slepice čokoládou" Pepiček odpoví: "Aby mi snesly kindrvejce" Maminka se ptá dcery: "Půjčíš sáňky svému mladšímu bratříčkovi?" "Ano mami", odpoví dcera "on pojede do kopce a já z kopce!" Pepíček stopuje auto: "Můžete mne vzít do školy?" - "Ale já jedu opačným směrem!" - "Tím lépe!" BOLEHLAV: 1. Neustále to mění tvar, ale přesto je to stále kulaté. Co to je? 2. Ve stáji jsou lidé a koně. Celkem je zde 22 hlav a 72 nohou. Kolik koňů a kolik lidí je ve stáji? 3. Slyšel jsi mě před chvílí, teď mě slyšíš zase. Za chvíli zemřu, ale jen do doby, než mě znovu nezavoláš. Kdo jsem? 4. Nemá to huby, ale tři zuby, u jídla slouží, po něm netouží. Správné odpovědi: 1.Měsíc,2. Ve stáji je 14 koní a 8 lidí.,3.ozvěna,4.vidličk Eva Urbanová 11.

14 I. liga florbalu zachráněna!!! Po nepříliš vydařených vystoupeních v letošním ročníku I. regionální florbalové ligy čekal na závěr naše florbalisty nelehký úkol v podobě barážového dvouzápasu s vítězem II.ligy, kterým se v letošním roce stalo družstvo ZŠ Hovězí. Baráž se konala v úterý 5. dubna ve sportovní hale ve Vsetíně v dopoledních hodinách a nabídla nervy drásající průběh se šťastným koncem pro Liptál. První utkání začalo pro nás nešťastně, kdy Hovězí skórovalo z první a vlastně na dlouho jediné střely. Poté ovšem následoval drtivý nápor střel a příležitostí liptálských hráčů po celý zbytek utkání, ale míček se jim do soupeřovy branky dostat nepodařilo ani jednou. První utkání tedy vyhrálo Hovězí 1:0. Jestliže první utkání začalo nešťastně, tak druhé bylo na začátku doslova hororové. Hovězí využilo dvou našich zaváhání a po 5 minutách vedlo už 2:0. Ale děly se věci!!! Nastala opravdová ofenzivní smršť v liptálském podání a během dalších pěti minut jsme dokázali otočit zápas v náš prospěch, když třikrát skóroval Vašek Mrnuštík. V druhém poločase měl pořád navrch Liptál, ale postupový gól se vstřelit i přes nápor nepodařilo. Protože stav byl po dvou utkáních nerozhodný, muselo se rozhodnout v nájezdech. Náš gólman Roman Lukáš nedal soupeřům šanci skórovat a když Adam Kráčala svým nacvičeným blafákem jako jediný proměnil, mohli jsme slavit. I. florbalovou ligu jsme tak udrželi i pro příští rok a to především díky týmovému pojetí hry, obrovským nasazením a nutno podotknout, že i štěstí nám zrovna přálo. Ale přeci, říká se, že štěstí přeje připraveným!!! (TS) p.uč. Sobotka 12.

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Úspěchy Publikováno:

Úspěchy Publikováno: Úspěchy 2017-2018 Publikováno: 1.1.1970 Školní rok 2017-2018 Pohár rozhlasu 2018 - krajské kolo - účast ve čtyřech kategoriích a medailové úspěchy ve čtyřech kategoriích - starší dívky a starší chlapci

Více

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002)

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci nedokázali na jaře vylepšit své postavení z podzimu tabulky a zůstali na jedenáctém místě tabulky, když jaro mělo skoro stejný průběh jako podzim, dokážeme

Více

Krajská kola ve florbalu středních škol

Krajská kola ve florbalu středních škol Krajská kola ve florbalu středních škol Krajské finále ve florbalu dívek středních škol naše děvčata obsadila skvělé 2. místo!! Vítězstvím v okresním kole, které jsme tradičně pořádali v naší tělocvičně

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Známé slovo poezie

Známé slovo poezie Známé slovo poezie 1. 3. 2017 Okrskové kolo recitační soutěže se letos konalo první březnový den, ve středu (dle požadavku ZUŠ a jejich provozu). Zúčastnilo se jej celkem 5 základních škol (ZŠ Zastávka;

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem. Ročník 12. 2. číslo

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem. Ročník 12. 2. číslo Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 12 2. číslo 2012 2013 Obsah 1. Narozeninová oslava 2. Rozhovor s ředitelem školy 60 let 3. Afrika 4. Mikuláš 5. Vánoční šplh 6. Florbal 7. Kolínská laťka 8.

Více

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků.

1. září Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. 1. září 2011 Dne 1. září 2011 nastoupilo do prvních tříd naší školy 47 žáků. Den bezpečnosti Zumba Ekocentrum Čapí hnízdo Dne 21. září 2011 byly čtvrté třídy na exkurzi v Ekocentru Čapí hnízdo. Hlavní

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2016 Motto: Učíme se pro život Obsah : Dívčí odpoledne....1 Veselé zoubky......2 Další den s keramikou......3 Regionální

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

HC Desná HC Tanvald 1 : 3

HC Desná HC Tanvald 1 : 3 6. 1.2001-ZS Jablonec nad Nisou HC Desná HC 1 : 3 První zápas nové série vyšel lépe u. Desná měla sice mírnější převahu, ale střelecky se jí vůbec nedařilo. hrál dobře v obraně a když nějaká střela prošla

Více

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky.

Hodnocení ročníku. Níže naleznete všechny výsledky. Hodnocení ročníku V pátek 11. 11. 2016 se v hale základní školy konal již 6. ročník tohoto turnaje žáků a žákyň základních škol. V letošním ročníku jsme evidovali celkem osm základních škol, které reprezentovaly

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny Silvestr 2012 - Ondra Polcar Na Silvestra jsme se sestrou Zuzankou byli ve Všetatech u babičky a dědy.zuzka usnula brzo,ale my s bratrancem Adamem jsme se dívali na televizi a ujídali dobroty co babička

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Premiéra našeho TRHÁKU

Premiéra našeho TRHÁKU Premiéra našeho TRHÁKU U ž je to tady! Nastal náš velký den. V sobotu 29. srpna 2010 měl konečně premiéru náš Smolivecký TRHÁK. Ve 13:00 h se sešli všichni pořadatelé a začalo se připravovat. Skládání

Více

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00

SK Ďáblice. Sobota ve 14:00 SK Ďáblice Sobota 4.11. ve 14:00 Vážení příznivci fotbalu, podzimní část sezony nám pomalu končí a já musím s potěšením konstatovat, že se i přes velikou konkurenci v přeboru stále držíme v top trojce,

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE KDY: 5. květen 2012 KDE: Středisko Šumbark VEDOUCÍ: Luboš Děcký, Alan srněnský ÚČASTNÍCI: 34 malých florbalistů V sobotu 5.května proběhl v tělocvičně šumbarského střediska

Více

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE:

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE: VÝLET NA LYSOU HORU KDY: 14. leden 2012 KDE: Havířov, Ostravice, Lysá hora a zpět VEDOUCÍ: Jan Jargus, Alan Srněnský, Ondřej Buchta ÚČASTNÍCI: 20 dětí z našich středisek Na letošní tradiční salesiánský

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice

Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru. Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice X Soutěžní ročník 2015/2016 7.kolo Pražského přeboru Sobota, 17. října 2015 v 15:30 ABC Braník Třeboradice Úvodní slovo Vážení diváci, děkujeme Vám za dnešní návštěvu. Dnes nás čeká jeden z nejlepších

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE

ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE ZPRAVODAJ ZŠ KUNOVICE, U PÁLENICE LEDEN 2019 CO JSME ZVLÁDLI BĚHEM LEDNA POTKÁVALI JSME SE S RODIČI Na kavárničkách Na rodičáku k přihláškám na střední školy Na plese KAVÁRNIČKA S DOVEDNOSTMI KAVÁRNIČKA

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou

Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc. lásky. Také všechno kvete, takže ať žije ALERGIE. V tomto čísle jsme si. pro Vás připravili optickou Dům dětí a mládeže Třešť Květen 2018 Kontakt : telefonní číslo 567 224 986 E mail: ddm@zs-trest.cz Web: www.zs-trest.cz Milé děti, začíná nám květen, prý je to měsíc lásky. Také všechno kvete, takže ať

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Cool school Bezva škola

Cool school Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění o pí uč. Polášková Studijní okénko Cool school Bezva škola Leden / 4 o Tereza Hrošová (9. A) Sport o Martin Zikl (6. C) o Roman Prax (6. C) Módní policie o Eva Vejmělková (7.

Více

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2013 Charakteristika sdružení Adresa: Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR

PŘEMYSL DUŠÁNEK PETR MATOUŠEK TOM JARMAR ČÍSLO 17 Podzim Martin Matoušek Podzim začíná 23.9. Děti začínají chodit do školy. Někteří ptáci odlétají do teplých krajin. Začíná se hrabat listí. Začíná padat listí. Ježek se musí zahrabat do listí.

Více

Březen 2011 ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy V tomto čísle:

Březen 2011 ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy V tomto čísle: Březen 2011 ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy V tomto čísle: Události na škole 2 Akce školy..3 Sport na škole.4 Facebook a žáci..5 Pro zasmátí.7 KRÁTCE Nové lavice na druhém stupni Už i žáci na druhém stupni od

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Bajtík Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Ani jsme se nenadáli a už máme čtvrtinu školního roku skoro za sebou. Blíží se nám zima, Mikuláš a dokonce i Vánoce, ale jsou před námi ne všemi oblíbené čtvrtletní písemné

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

AŤ SE. 2. číslo 2011

AŤ SE. 2. číslo 2011 AŤ SE 2. číslo 2011 VÍ Úvodník Milí čtenáři a čtenářky časopisu Ať se ví! V tomto čísle na nás čeká spoustu nového. Dočtete se zde o turnaji ve florbale a přehazované. Dozvíte se, jak vypadalo vystoupení

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 Schvaluje: - zapisovatele pí. L.Chybovou a ověřovatele zápisu p. F. Mičku a O. Berana - program jednání ZO - smlouvu s hudbou na setkání seniorů

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ

VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ VOLEJBALOVÉ VÝSLEDKY SOKOLA ČESKÁ TŘEBOVÁ 13. 14. 2. 2016 Skupina hrající o udržení v 1. lize JKY 13. 2. 2016 ŠUMPERK. V sobotu dne 13. 2. 2016 odjíždíme do Šumperka, hrát další dvojzápas o udržení v 1.

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 5 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Nová výsadba v obci V průběhu měsíce dubna byla provedena v naší obci výsadba zeleně odbornou firmou. Byly tak z části nahrazeny stromy, které již svým vzrůstem

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Příloha č. 4 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011

Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Příloha č. 4 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Ze sportovních a společenských akcí na hřišti TJ Příloha č. 4 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2011 Z prvního jarního utkání fotbalistů TJ Ludgeřovice v krajské soutěži I.A třídy Konalo se na domácím hřišti

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Autorka: Tereza Linhartová

Autorka: Tereza Linhartová Dům zvířata ve 4. a 7. pádě, předložky pod/nad Pracovní list navazuje na lekci, ve které se věnujeme skloňování zvířat, nejprve 4. pád, pak 7.pád. Zvířata jsou vybraná podle toho, aby byla ve stejném rodu

Více

Veselé sluníčko Mateřská škola Okružní 917, 735 14 Orlová-Lutyně

Veselé sluníčko Mateřská škola Okružní 917, 735 14 Orlová-Lutyně Veselé sluníčko Mateřská škola Okružní 917, 735 14 Orlová-Lutyně Motto: Všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské škole R.Fulghum (americký psycholog a spisovatel) JARO 2013 Jaro! Jaro!

Více

Cílem hry Otázky a odpovědi je pomoci studentům naučit se používat základy jazyka a tím stimulovat konverzaci v angličtině.

Cílem hry Otázky a odpovědi je pomoci studentům naučit se používat základy jazyka a tím stimulovat konverzaci v angličtině. Otázky a odpovědi Obsah balení 1 plakát 1 hrací kostka se zájmenem nebo tázacím příslovcem: kdo, co, jak, kde, kdy a který 66 ilustrovaných karet zobrazujících 66 předmětů z plakátu Cílem hry Otázky a

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst.

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Ještě a pár dnů a přijde změna. Konečně tu budou Tajenka 1) Nejlepší přítel člověka je...? 2) Co

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 2. září. Do školy nastoupilo 19 prvňáčků, celkem má škola 119 žáků. Již před zahájením školního roku vystupovali

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

KVĚTEN - ČERVEN Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, Recitační soutěž

KVĚTEN - ČERVEN Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves,   Recitační soutěž KVĚTEN - ČERVEN 2018 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Recitační soutěž Jarní prázdniny utekly jako voda a začala opět škola. Hned druhý den 6. 3. se žáci celé školy shromáždili ve Fit

Více

O soutěž byl tradičně velký zájem. Chlapci a dívky měli možnost psát celé dopoledne.

O soutěž byl tradičně velký zájem. Chlapci a dívky měli možnost psát celé dopoledne. Listopad Literární soutěž Dne 7.11. proběhla na naší škole tradiční literární soutěž. Žáci soutěžili v několika kategoriích podle věku: Žáci 1.stupně soutěžili ve dvou skupinách I. kategorie 2. a 3. třída

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 číslo: 42 Obsah: Slovo ředitele školy. Tochováček má narozeniny. Co se do prosincového čísla nevešlo, co se stalo za 5 měsíců

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Tak je tady červen a do konce školního roku zbývá už jenom měsíc. To znamená, že zanedlouho přijdou letní prázdniny, na které se těší každý z nás. Nejen děti, ale i učitelé si určitě rádi odpočinou.

Více

SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE

SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE FSN 2007 FOTBAL 31. března 2007 SKN PLZEŇ SSK VÍTKOVICE 5 : 3 (2 : 2) 1. dubna 2007 SKN BRNO SKN HRADEC KRÁLOVÉ 1 : 0 (0 : 0) 14. dubna 2007 SSK VÍTKOVICE SKN HRADEC KRÁLOVÉ 2 : 2 (2 : 1) 14. dubna 2007

Více

Téma: žák se seznamuje s textem (úryvkem), rozumí textu, odpovídá na otázky týkající se

Téma: žák se seznamuje s textem (úryvkem), rozumí textu, odpovídá na otázky týkající se VY_12_INOVACE_číslo přílohy 1_ČJ_5B_04 Úvodní část seznámení s cílem hodiny (seznámení s knihou Tajná sedma a úryvkem z této knihy) Hlavní část čtení textu s porozuměním, následné zpracování otázek Závěrečná

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více