MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST"

Transkript

1 MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 2/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST Vydal: Odbor sociálních věcí Datum účinnosti: Podepsal a schválil: Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí Dne (datum platnosti): Zpracovaly: Závazná pro: Mgr. Ellen Raszková Věra Majerová Bc. Jana Klusová Mgr. Kateřina Křehulová Pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí Vedoucí oddělení odboru sociálních věcí Metodik sociální práce a standardů kvality Ve znění dodatku č. 1 S platností od: Datum zrušení: Důvod zrušení/nahrazeno: Projekt CZ.1.04/3.1.03/C Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadě v Třinci je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Strana 1 (celkem 12)

2 Cíl, účel vytvoření: Východiska dle platných norem: Způsob zveřejnění: Originál uložen: Naplnění standardu kvality č. 1a a 1b - Zákon č. 359/1999, o sociálně-právní ochraně dětí - Vyhláška Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 17. prosince 2012 č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí - Metodický pokyn MPSV ze dne k postupu obecních úřadů obcí s rozšířenou působností při poskytování pomoci ohroženým dětem (upravený podle zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů) ve znění účinném od Příkaz tajemníka č. 3 5/2015 (telefony, y, označení kanceláře) Interní dokument OSV Odbor sociálních věcí Strana 2 (celkem 12)

3 Obsah Základní ustanovení a vymezení pojmů... 4 Dostupnost OSPOD... 5 Zajištění výkonu OSPOD... 6 Systém zajištění výkonu pohotovosti... 7 Výkon pohotovosti... 8 Zpráva a dokumentace k pohotovosti...10 Přechodná a závěrečná ustanovení...11 Strana 3 (celkem 12)

4 Článek 1 Základní ustanovení a vymezení pojmů 1.1 Tato metodika upravuje postup pro zajištění místní a časové dostupnosti výkonu sociálně-právní ochrany dětí na celém území správního obvodu obce s rozšířenou působností Třinec v souladu se standardem kvality č. 1 dle vyhlášky Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 17. prosince 2012 č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Kritérium 1a: Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu Kritérium 1b: Doba výkonu sociálně-právní ochrany je přizpůsobena potřebám osob, jimž je nebo může být v budoucnu sociálně-právní ochrana poskytována nebo na něž se zaměřuje, zejména děti (dále jen cílová skupina ). Osobní výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn každý pracovní den; mimo pracovní dobu a ve dnech pracovního klidu je zajištěna nepřetržitá pracovní pohotovost. 1.2 Cílem této metodiky je popsat způsob zajištění sociálně-právní ochrany dětí v celém správním obvodu obce s rozšířenou působností Třinec včetně zajištění pohotovosti mimo pracovní dobu a postupu pracovníků v době výkonu pohotovosti. 1.3 Odbor sociálních věcí Městského úřadu Třinec (dále jen OSV ). 1.4 Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Třinec (dále jen OSPOD ). 1.5 Pohotovostní služba je doba mimo pevnou pracovní dobu, kdy jsou určení pracovníci povinni zajistit v případě potřeby pomoc ohroženým dětem. Pohotovost je vykonávána na základě Dohody o výkonu pohotovosti, kterou má pracovník uzavřenou se zaměstnavatelem. 1.6 Plán pohotovostní služby OSPOD je rozpis služeb pro jednotlivé pracovníky OSPOD pro dobu mimo běžnou pracovní dobu, kdy musí zajistit nezbytnou péči o dítě, které ji potřebuje. 1.7 Práce přesčas je práce vykonávaná mimo pevně stanovenou pracovní dobu a mimo výkon pohotovosti na základě Příkazu tajemníka k výkonu práce přesčas. 1.8 Systém včasné intervence (dále jen SVI ) je počítačový program (software) k snadnějšímu a rychlejšímu zajištění ochrany dětí dostupný z internetu. V rámci práce Strana 4 (celkem 12)

5 s tímto programem jsou do něj vkládány dokumenty a je vedena elektronická evidence spisů. 1.9 Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc je zařízení dle 42 zákona č. 359/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZDVOP ). Článek 2 Dostupnost OSPOD 2.1 OSPOD je součástí odboru sociálních věcí Městského úřadu Třinec. K Městskému úřadu je možné se dopravit osobním automobilem, autobusem či vlakem. Úřad disponuje 2 parkovišti. Jedno parkoviště se nachází v těsné blízkosti úřadu, avšak doba parkování je omezena na 2 hodiny. Parkování na druhém parkovišti není časově omezeno, toto se nachází zhruba 1 minutu od úřadu směr Třinec, Centrum. V této části Třince se nachází i vlaková zastávka, která je od úřadu vzdálena zhruba 10 minut pěší chůzí. Autobusová zastávka je od Městského úřadu vzdálená cca 1 minutu. 2.2 Při vstupu na Městský úřad Třinec je klient informován o úředních hodinách, rovněž je ve vstupní hale umístěna informační cedule, kde je popsáno, kde se nachází jednotlivé odbory. Klienti také mají možnost se osobně dotázat na vrátnici. Budova úřadu má 3 vchody (hlavní, boční a zadní), které jsou řádně označené informačními tabulemi. Zadní vchod je bezbariérový (výtah, plošiny). Pro jednodušší orientaci jsou jednotlivé odbory na Městském úřadě rozlišeny barevně (OSV má oranžovou barvu). 2.3 OSV se nachází v 3. podlaží ze strany zadního vchodu. Na chodbě, po vstupu na podlaží, je umístěn rozdělovník celého odboru s tím, že jednotlivá oddělení a jejich pracovníci jsou barevně od sebe odlišeni. Součástí rozdělovníku je také vymezení oblasti v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Třinec, který mají na starosti jednotlivé pracovnice, případně rozdělení klientů podle prvního písmene příjmení klienta. Každé dveře jsou označeny vizitkou se jménem pracovníka včetně kontaktů, úředních hodin a přidělených ulic a obcí v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Třinec. 2.4 Klient může OSPOD navštívit v úředních hodinách (po a st od 8.00 do 17.00), případně si může dohodnout s konkrétní pracovnicí schůzku mimo úřední hodiny. Kontaktovat pracovníky je možno osobně, telefonicky, em či prostřednictvím datové schránky. Pro OSPOD je vytvořen společný ospod@trinecko.cz, který spravuje vedoucí OSPOD. Zároveň má každá pracovnice vlastní (telefonické kontakty a ové adresy jsou dostupné z webových stránek města: Strana 5 (celkem 12)

6 2.5 V době nepřítomnosti některé z pracovnic je vždy zajištěn její zástup, prvotně v rámci sdílené kanceláře. Pracovnice v kanceláři si vzájemně zvedají telefony. V případě nepřítomnosti trvající déle než 30 minut (v případě digitálních telefonů déle než 3 hodiny) je pracovník povinen zajistit přesměrování hovorů na zastupujícího zaměstnance. V případě nepřítomnosti delší než dva dny nepřítomný pracovník předem nastaví v elektronické poště automatickou odpověď o své nepřítomnosti a zastupujícím pracovníkovi. V rámci pevné části pružné pracovní doby v případě nepřítomnosti je pracovník povinen umístit na dveře cedulku Přijdu za chvíli, pokud bude nepřítomen do 5ti minut, nebo Informace v kanceláři č. XY, pokud bude jeho nepřítomnost delší. Podrobnější postup k nastavení telefonů, ů a označení dveří v případě nepřítomnosti je uveden v příkazech tajemníka č. 3 5/2015 a také je přílohou této metodiky. Článek 3 Zajištění výkonu OSPOD 3.1 Sociálně-právní ochrana dětí je zajištěna na celém území správního obvodu obce s rozšířenou působností Třinec. Toto je zajištěno rovnoměrným rozdělením obvodu na ulice a obce mezi jednotlivé pracovnice OSPOD a pravidelným kontrolováním počtu rodin a případů (kontrolu provádí vedoucí OSPOD v souladu se zpracovaným standardem č. 8). Zároveň se kontroluje stanovený počet pracovníků s ohledem na počet dětí do 18 let ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Třinec (kontrolu provádí vedoucí OSPOD v souladu se zpracovaným standardem č. 4). 3.2 Pracovníci jsou cílové skupině k dispozici v úředních hodinách, případně po předchozí domluvě i mimo stanovené úřední hodiny. Mohou také klienty navštívit na místě, které se jeví jako vhodné v souladu s 52 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně právní ochraně dětí. Jsou tedy oprávněni v souvislosti s plněním úkolů podle tohoto zákona navštěvovat dítě a rodinu, ve které žije, v obydlí a zjišťovat v místě bydliště dítěte, ve škole a ve školském zařízení, v zařízení poskytovatele zdravotních služeb, v zaměstnání nebo v jiném prostředí, kde se dítě zdržuje, jak rodiče nebo jiné osoby odpovědné za výchovu dítěte o dítě pečují, v jakých sociálních podmínkách dítě žije a jaké má dítě chování). Strana 6 (celkem 12)

7 Článek 4 Systém zajištění výkonu pohotovosti 4.1 Pohotovost vykonávají určení pracovníci dle Plánu pohotovostní služby OSPOD (dále jen plán). Plán sestavuje předem na období následujícího čtvrtletí vedoucí OSPOD a schvaluje ho vedoucí OSV. 4.2 Služby pro jednotlivé pracovníky jsou stanoveny stejnoměrně v týdenních intervalech a pracovníci jsou předem s dobou, kdy budou pohotovost držet, seznámeni. Pracovník může vykonávat pohotovost nejdříve po uplynutí zkušební doby od svého nástupu na oddělení. 4.3 Pokud pracovník nemůže v dané době pohotovost držet (např. nemoc, dovolená, péče o nezletilé dítě), sdělí toto vedoucí OSPOD. Ta rozhodne o způsobu zajištění pohotovosti v daném období: výměna týdenní pohotovostní služby mezi pracovníky (na základě souhlasu všech dotčených pracovníků), zajištění týdenní pohotovostní služby jiným pracovníkem (na základě souhlasu pracovníka). Veškeré změny v rozpisu pohotovostí podléhají schválení vedoucí OSV. 4.4 V případě, že u pracovníka držícího pohotovost nastanou neočekávané překážky pro výkon pohotovosti (např. akutní indispozice, náhlá nemoc), neprodleně o tom telefonicky informuje vedoucí OSPOD (v případě její nedostupnosti vedoucí OSV). Ve spolupráci s vedoucí pak zajistí za sebe náhradu. V případě, že se pracovníkovi nepodaří spojit ani s jednou z vedoucích, kontaktuje postupně ostatní pracovníky OSPOD (nejprve místní, pak z okolních obcí) a snaží se najít za sebe náhradu, která by byla ochotná pohotovost převzít. Poté informuje SMS zprávou vedoucí OSPOD a vedoucí OSV o důvodu změny a jméně pracovníka, který pohotovost přebírá. 4.5 Předávání pohotovostního mobilního telefonu, fotoaparátu a notebooku je určeno na pátek do 13:00 hod v rámci pevné pracovní doby. Předání a převzetí pohotovostního telefonu a dalšího vybavení je zaznamenáno pracovníky, kteří si pohotovost mezi sebou předávají, do Sešitu výkonu pohotovosti v rozsahu datum a čas převzetí a podpisy obou pracovníků. Stejný postup platí i v případě změny v průběhu výkonu pohotovosti. V případě sepisování žádosti o umístění do ZDVOP bude mít pracovník mající pohotovost u sebe své razítko městského úřadu. V době pohotovosti je pracovník povinen se zdržovat v místě trvalého bydliště, případně v rámci správního Strana 7 (celkem 12)

8 obvodu města Třinec. Pracovník je povinen mít pohotovostní mobil neustále u sebe, zajistit jeho pravidelnou kontrolu a dobíjení. Článek 5 Výkon pohotovosti 5.1 V případě, že se někde nachází ohrožené dítě, které se ocitlo bez přiměřené péče nebo bez jakékoli péče a jeho život a zdraví jsou vážně ohroženy, je pracovník na pohotovostním mobilu OSPODu osloven pracovníky institucí, kteří mají k dispozici telefonní číslo tohoto mobilu. Jedná se o třineckou pobočku Policie ČR (dále jen PČR), Městskou policii Třinec, Zdravotnickou záchrannou službu a Hasičský záchranný sbor ČR. Nejčastěji OSPOD kontaktuje Policie ČR, ale může to být kdokoli z výše uvedených. 5.2 Pracovník v době pohotovosti může vykonávat práci také na základě Příkazu k výkonu práce v rámci pohotovosti, který podepisuje vedoucí OSV. Toto nastává zejména v situaci, kdy je třeba navštívit rodinu s dětmi ve večerních hodinách nebo o víkendech. Návštěvu ve večerních hodinách nebo o víkendech provádějí vždy alespoň dva pracovníci OSPOD, kdy druhý je tímto pověřen na základě Příkazu k výkonu práce mimo stanovenou pracovní dobu na základě nařízení tajemníka MěÚ Třinec. Pokud je při výkonu pohotovosti potřeba přítomnosti dvou pracovníků (např. zajištění většího počtu dětí, komplikovaný případ), je možné na základě souhlasu vedoucí OSV a příkazu tajemníka MěÚ Třinec přizvat k řešení situace dalšího pracovníka, který bude vykonávat práci přesčas ( Příkaz k výkonu práce mimo stanovenou pracovní dobu se po předchozím telefonickém souhlasu vyplní dodatečně). 5.3 Při přijetí hovoru se pracovník snaží získat co nejvíce informaci o situaci dítěte, které se ocitlo v ohrožení. Na základě takto získaných informací provede posouzení naléhavosti případu (což následně zapíše do spisového záznamu k výkonu pohotovosti) a rozhodne, zda je možné situaci vyřešit na základě telefonické intervence (konzultace) nebo je nezbytné na místo přijet. 5.4 Jeví-li se to jako dostačující, může byt situace vyřešena na základě telefonické konzultace. Tohoto postupu se použije zejména v případě, že pracovník situaci dítěte a jeho rodiny dobře zná a je schopen určit další postup, aniž by byla nezbytná jeho přítomnost na místě. 5.5 Vyhodnotí-li pracovník, že jeho přítomnost na místě je nezbytná, dostaví se neprodleně na místo výkonu. Pracovník dojde pěšky, využije městskou hromadnou dopravu, požádá o převoz PČR (případně služebním vozidlem zdravotnického zařízení Strana 8 (celkem 12)

9 nebo soudu dle konkrétní situace) nebo využije pracovníka MěÚ, který má pohotovost. Vždy některý z pracovníků MěÚ má nepřetržitou pohotovost, má k dispozici služební auto, má přístup do budovy MěÚ a může na požádání do auta umístit autosedačky. Kontaktní telefon je uložen v pohotovostním mobilním telefonu. V krajním případě, kdy není možné využít výše uvedených dopravních prostředků, lze využít k přepravě vozidel taxi. 5.6 Na místě zjistí a vyhodnotí pracovník všechny dostupné informace o situaci dítěte (dětí) od PČR, případně dalších institucí a orgánů, které jsou na místě, z vlastních aktuálních i historických poznatků (případně konzultuje s ostatními spolupracovníky OSPOD) a ze systému SVI, který je dostupný z internetu přes služební notebook. V případě potřeby může pracovník kontaktovat pracovníky okolních OSPOD (Jablunkov, Český Těšín). Čísla jejich pohotovostních mobilních telefonů jsou uloženy v pohotovostním mobilu. 5.7 V případě, že panují nejasnosti ohledně zdravotního stavu dítěte (dítě není fyzicky nebo psychicky zcela v pořádku), zajistí pracovník zdravotní hospitalizaci dítěte v Nemocnici Třinec. 5.8 Jeví-li se dítě po zdravotní stránce v pořádku (fyzicky i psychicky), snaží se pracovník umístit dítě k příbuzným nebo blízkým osobám. Po zjištění osob, u kterých by dítě mělo na přechodnou dobu zajištěny své potřeby, se je pracovník pokusí kontaktovat. Pokud má k dispozici telefonní čísla, pak telefonicky, pokud pouze adresy, pokusí se je zastihnout na místě. Pracovník vyhodnotí, zda je pro dítě vhodné, aby spolu s ním objíždělo příbuzné (např. pokud pracovník nezná adresu, ale dítě ví, kde rodina bydlí) nebo aby zůstalo např. na policejní služebně nebo u sousedů, kde to zná a je to pro něj nejméně stresující. Nalezne-li pracovník příbuzné nebo blízké osoby, které jsou schopny a ochotny se o dítě na nezbytnou dobu postarat (než bude situace dále řešena v běžné pracovní době), předá jim dítě do dočasné péče. Pracovník si zjistí od těchto osob potřebné osobní údaje a dohodne se s nimi na dalším postupu (např. zda a kdy mají dítě předat zákonným zástupcům, zda ho mají poslat do školy, kdy se bude pracovník kontaktovat, či kdy se mají dostavit na OSPOD). 5.9 Pokud nelze zajistit dítěti potřebnou péči výše uvedenými způsoby, lze využít služeb zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc (dále jen ZDVOP). Seznam zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc mají pracovníci k dispozici Umístit dítě do ZDVOP lze na základě rozhodnutí soudu, žádosti OSPOD, žádosti zákonných zástupců nebo žádosti dítěte. Pracovníci většinou při umístění dítěte v rámci pohotovosti využívají možnosti podání žádosti OSPOD. Rozhodnutí o umístění dítěte do ZDVOP konzultuje pracovník telefonicky předem s vedoucí OSV nebo Strana 9 (celkem 12)

10 nepodaří-li se mu s ní spojit, tak s vedoucí OSPOD. Ty také vyplněnou žádost o umístění podepisují, případně pověří pracovníka k podpisu žádosti. Nepodaří-li se pracovníkovi s vedoucími kontaktovat, je pověřen dle této metodiky k podpisu žádosti a o této skutečnosti neprodleně informuje vedoucí OSV a vedoucí OSPOD prostřednictvím SMS na jejich služební telefon. Pracovník předá dítě na základě vyplněné žádosti zodpovědným pracovníkům ZDVOP a dohodne se s nimi na dalším postupu Nepřipadá-li v úvahu zdravotní hospitalizace (dítě je fyzicky i psychicky v naprostém pořádku), nebyli zjištění žádní příbuzní nebo blízcí a není možné umístit dítě v ZDVOP (např. plná kapacita zařízení, není možné se telefonicky se zařízením spojit) nebo se jeví umístění v ZDVOP jako nevhodné (např. jedná se o jednorázový mimořádný exces v rodině a dítě bude možné vrátit zpět do péče osob zodpovědných za jeho výchovu), lze dítě na nezbytnou dobu umístit v Nemocnici Třinec na základě Rámcové smlouvy o spolupráci, kterou má město Třinec s Nemocnicí Třinec uzavřenou. Umístit dítě do Nemocnice Třinec lze také na dobu nezbytnou pro zajištění nezbytných dokumentů k umístění dětí do ZDVOP. Umístění dítěte do Nemocnice Třinec včetně předpokládané doby pobytu z jiných než zdravotních důvodů pracovník telefonicky konzultuje s vedoucí OSV (v případě nedostupnosti s vedoucí OSPOD). Článek 6 Zpráva a dokumentace k pohotovosti 6.1 O výkonu v době pohotovostní služby informuje pracovník bezprostředně po výkonu SMS zprávou vedoucí OSV. Doba výkonu pohotovosti, hovory a použití dalšího technického vybavení včetně přivolání řidiče se eviduje v Sešitu výkonu pohotovosti, který se přebírá spolu s pohotovostním mobilem. 6.2 Následující pracovní den pracovník bezodkladně o výkonu pohotovosti informuje vedoucí OSPOD a uvede také dobu, po kterou měl výkon pohotovosti. Vedoucí OSPOD zaznamená výkon pohotovosti a dobu výkonu do Evidence pohotovostní služby a do Výkazu pohotovostních služeb, který na konci měsíce odevzdá jako podklad ke mzdě v rámci výkazu docházky. Pracovník dále vyplní Zprávu o výkonu práce mimo stanovenou pracovní dobu a požádá o čerpání hodin formou náhradního volna nebo o proplacení práce. 6.3 Pracovník sepíše průběh celého zásahu včetně provedených opatření, kontaktů na zainteresované osoby a dalších navržených nebo domluvených kroků. Informace vloží do SVI a zároveň je předá v písemné podobě pracovníkovi, ke kterému dítě dle adresy trvalého bydliště spadá, k dořešení. Záznam o úkonu předloží vedoucí OSPOD, která Strana 10 (celkem 12)

11 s ním seznámí vedoucí OSV a požádá ji o podpis Zprávy o výkonu práce mimo stanovenou pracovní dobu k formě úhrady či čerpání náhradního volna. 6.4 Náhrady a příplatky za dobu pohotovosti jsou pracovníkům počítány od konce pružné pracovní doby do začátku pružné pracovní doby. Pracovník, který má pohotovost, zajišťuje výkon pohotovosti i v době pružné pracovní doby, když odejde ze zaměstnání dříve nebo když přijde do zaměstnání později. Tato doba je mu dodatečně započítávána, dopočítává se do klasicky stanovené pracovní doby. 6.5 Pracovní pohotovost je vykonávána na základě Dohody o výkonu pracovní pohotovosti. Práce přesčas mimo pevně stanovenou pracovní dobu je vykonávána na základě Příkazu tajemníka k výkonu práce přesčas. Při výkonu práce v rámci pracovní pohotovosti a nařízení práce přesčas včetně poskytování pracovních náhrad a příplatků se postupuje v souladu se zákoníkem práce (Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník páce, ve znění pozdějších předpisů). Článek 7 Přechodná a závěrečná ustanovení 6.1 Tato metodika nabývá platnosti dnem jejího schválení vedoucím odboru sociálních věcí (podpisu). Dnem nabytí účinnosti této metodiky se ruší Metodika odboru sociálních věcí č. 4/2013 Výkon pohotovosti. 6.2 Tato metodika nabývá účinnosti dne Tato metodika může být měněna pouze číslovanými dodatky, které jsou její nedílnou součástí od data v nich stanoveného. Dodatky jsou vždy zapracovávány do úplného znění metodiky. V Třinci dne Mgr. Ellen Raszková, v.r. vedoucí odboru sociálních věcí Strana 11 (celkem 12)

12 Doplňující dokumenty prokazující naplňování standardu: 1 Dokument č. 1: Vzor plánu pohotovostní služby Dokument č. 2: Seznam ZDVOP v MSK Dokument č. 3: Vzor žádosti o umístění do ZDVOP Dokument č. 4: Rozdělení správního obvodu Dokument č. 5: Příkaz k výkonu práce v rámci pohotovosti Dokument č. 6: Příkaz k výkonu práce mimo stanovenou pracovní dobu Dokument č. 7: Zpráva o výkonu práce mimo stanovenou pracovní dobu Dokument č. 8: Příkazy tajemníka nový dokument Dokument č. 9: Návod k obsluze telefonu pro nastavení nepřítomnosti Dokument č. 10: Telefonní přístroj návod od výrobce nový dokument 1 Změna či úprava těchto dokumentů nezakládá změnu samotné metodiky. Změny těchto dokumentů jsou evidovány samostatně. Strana 12 (celkem 12)

INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 4/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ-

Více

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ Vydal:

Více

Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD

Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD UČEBNÍ TEXT KE KULATÉMU STOLU NA TÉMA: Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD Cílová skupina: pracovníci SPOD Obsah kulatého stolu: Teoretický úvod k tématu Standardů č. 1,

Více

Standard č. 10. Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne KONTROLA PŘÍPADU

Standard č. 10. Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne KONTROLA PŘÍPADU MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 10 Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 KONTROLA

Více

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINE C ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 6 Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 PROFESNÍ ROZVOJ

Více

STANDARD KVALITY SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY 1 Místní a časová dostupnost

STANDARD KVALITY SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY 1 Místní a časová dostupnost Městský úřad Rumburk Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Orgán sociálně - právní ochrany dětí STANDARD KVALITY SOCIÁLNĚ - PRÁVNÍ OCHRANY 1 Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 1

STANDARD KVALITY SPOD č. 1 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY č. 1 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany

Více

1. Místní a časová dostupnost. pracovníky orgánu SPOD Třebíč. Mgr. Martina Machalová vedoucí OSV Mgr.

1. Místní a časová dostupnost. pracovníky orgánu SPOD Třebíč. Mgr. Martina Machalová vedoucí OSV Mgr. M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti:

Více

Název standardu. 1. Místní a časová dostupnost

Název standardu. 1. Místní a časová dostupnost Název standardu Kritérium standardu 1. Místní a časová dostupnost 1a) Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního

Více

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1. Místní a časová dostupnost KRITÉRIA: 1a) OSPOD zajišťuje účinné poskytování sociálně právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu

Více

Standard č. 14. Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PŘÍPRAVA NA SAMOSTATNÝ ŽIVOT

Standard č. 14. Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PŘÍPRAVA NA SAMOSTATNÝ ŽIVOT MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 14 Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 PŘÍPRAVA

Více

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu.

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. S T A N D A R D 1 Místní a časová dostupnost 1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Místní dostupnost

Více

Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková

Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková Standardizace orgánu SPOD Projekt realizován prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu Realizace

Více

STANDARD Č. 12 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

STANDARD Č. 12 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec STANDARD Č. 12 Metodika odboru sociálních věcí č. 13/2014 ve znění Dodatku č. 1 až č. 3 s účinností ode dne 01.04.2017 DOKUMENTACE

Více

PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY VČETNĚ AKTIVIT

PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY VČETNĚ AKTIVIT MĚSTO TŘINEC MĚSTSKÝ ÚŘAD, ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 8/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY. Standard č. 1: Místní a časová dostupnost

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY. Standard č. 1: Místní a časová dostupnost STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY Standard č. 1: Místní a časová dostupnost Kritérium 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany vv potřebném rozsahu

Více

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST STANDARD č. 1: MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST Kritérium 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Cíle

Více

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 12/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE Vydal:

Více

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 5/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.07.2015 PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU

Více

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu CÍL: Dodržovat základní principy výkonu SPO, zajišťovat potřebné služby, vyhodnocovat aktuální potřeby rodiny, zpracovávat individuální

Více

8. Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu

8. Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu 8a Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Orgán sociálně právní ochrany dětí jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Každý

Více

Standard 1 Místní a časová dostupnost

Standard 1 Místní a časová dostupnost Kritérium 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Cíle kritéria: poskytování stejného rozsahu sociálně-právní

Více

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov Městský úřad Broumov, odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala: Schválil: Datum a podpis: 8. Přijetí oznámení, posouzení

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 1 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Místní a časová dostupnost

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 1 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Místní a časová dostupnost Město Vítkov Název dokumentu: Název zařízení: Identifikační číslo: 00300870 Zřizovatel: Standard kvality sociálně-právní ochrany č. 1 Orgán sociálně-právní ochrany Město Vítkov Sídlo: náměstí Jana Zajíce

Více

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí

Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany dětí 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své

Více

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu.

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. S T A N D A R D 1 Místní a časová dostupnost 1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Místní dostupnost

Více

Odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí

Odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém

Více

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí

Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Vyhláška č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně právní ochraně dětí Standardy kvality sociálně-právní ochrany při poskytování sociálně-právní ochrany orgány sociálně-právní

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, 551 01 Jaroměř Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala:

Více

Kritérium 1a. Co znamená sociálně-právní ochrana dětí

Kritérium 1a. Co znamená sociálně-právní ochrana dětí Základní teze - sociálně-právní ochrana dětí je zajišťována rovnoměrně a nepřetržitě v rámci celého správního obvodu Městského úřadu Hlučín a její poskytování je přizpůsobeno potřebám osob, které ji potřebují

Více

Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014. Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí

Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014. Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY Vydal: Odbor

Více

Metodika ke standardu č. 8

Metodika ke standardu č. 8 Městský úřad Světlá nad Sázavou Odbor sociálních věcí Orgán sociálně-právní ochrany dětí náměstí Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou Metodika ke standardu č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti

Více

Standardy kvality pro OSPOD

Standardy kvality pro OSPOD 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. 1b Doba výkonu sociálně-právní

Více

1. Místní a časová dostupnost

1. Místní a časová dostupnost 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Obsah kritéria standardu Metodika

Více

2. Prostředí a podmínky

2. Prostředí a podmínky 2a Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně-právní ochrany zajistí takové prostory pro výkon sociálně-právní ochrany,

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Předávání informací Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ11 Datum vypracování: 31. 12. 2014, revize: 6/2015,

Více

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace

1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace 1. Standard 11 - Rizikové a nouzové situace Kritérium 11a Zaměstnanci zařazení v orgánech sociálně-právní ochrany, zaměstnanci kraje zařazení do krajského úřadu zaměstnanci obce zařazení do obecního úřadu

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Předávání informací Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ11 Datum vypracování: Vypracoval: 31. 12. 2014,

Více

Opatření ředitele č. 12/2017

Opatření ředitele č. 12/2017 Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Voršilská 1, Praha 1 Č.j. 490 / 2017 V Praze, dne 19. 10. 2017 Opatření ředitele č. 12/2017 Pravidla pro výkon práce z domova pro zaměstnance ředitelství Kolejí a menz

Více

Standardy kvality oddělení sociálně-právní ochrany dětí

Standardy kvality oddělení sociálně-právní ochrany dětí Standardy kvality oddělení sociálně-právní ochrany dětí Standard č. 2 Prostředí a podmínky 2 a) Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami.

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, Praha 1

Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, Praha 1 Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 Sekce metodiky a výkonu daní Vyřizuje: Mgr. Petr Burdík, Oddělení daňového procesu II Tel: 296854428 Email: Petr.Burdik@fs.mfcr.cz ID datové

Více

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun Číslo kritéria Obsah kritéria Stručný popis naplňování kritéria (jde o příklady řešení, je nutno upravit podle faktických postupů

Více

Část první. Úvodní ustanovení

Část první. Úvodní ustanovení Instrukce Ministerstva spravedlnosti, Ministerstva vnitra, Ministerstva zdravotnictví, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 5.4.2007 č.j. 142/2007-ODS-Org,

Více

1. Místní a časová dostupnost

1. Místní a časová dostupnost 1. Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. 1. Orgán sociálně-právní ochrany

Více

Určeno: - všem krajským úřadům - všem obecním úřadům obcí s rozšířenou působností

Určeno: - všem krajským úřadům - všem obecním úřadům obcí s rozšířenou působností Určeno: - všem krajským úřadům - všem obecním úřadům obcí s rozšířenou působností Váš dopis značky ze dne Naše č.j. 2007/13674-24 Vyřizuje/linka Hovorka/2404 V Praze dne 27. března 2007 Informace MPSV

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu

Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Postavení a působnost úřadu. Článek 3 Organizační struktura úřadu. Článek 4 Řízení úřadu INTERNÍ SMĚRNICE Č. 9/2014 MĚSTSKÝ ÚŘAD MODŘICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD schváleno Radou města Modřice dne 2014-04-07 Účinnost 2014-04-07 Zpracovala Bc. Andrea Kovářová Strana 1 (celkem 6) ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO

Více

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, 550 01 Broumov

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, 550 01 Broumov Městský úřad Broumov, odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Název standardu 1. Místní a časová dostupnost Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala: Schválil: 1a Orgán sociálně-právní

Více

Metodika ke standardu č. 1

Metodika ke standardu č. 1 Městský úřad Světlá nad Sázavou Odbor sociálních věcí Orgán sociálně-právní ochrany dětí náměstí Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou Metodika ke standardu č. 1 Místní a časová dostupnost 1a Orgán

Více

4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí. Název standardu. Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis:

4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí. Název standardu. Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Název standardu 4. Personální zabezpečení výkonu sociálně-právní ochrany dětí 4a) Orgán sociálně-právní ochrany má v rámci stanovené organizační struktury určen počet pracovních míst a zpracované pracovní

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, 551 01 Jaroměř Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala:

Více

Standard č. 11. Předávání informací

Standard č. 11. Předávání informací Standard č. 11 Předávání informací Kritérium 11a: Pověřená osoba pravidelně informuje dítě, osobu pečující nebo osobu v evidenci, rodinu dítěte, orgán sociálně právní ochrany dětí obecního úřadu obce s

Více

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU KRITÉRIUM 8A Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Pracovník SPOD přijímá

Více

Informovanost o výkonu sociálně-právní ochrany dětí

Informovanost o výkonu sociálně-právní ochrany dětí Město Vítkov Název dokumentu: Název zařízení: Identifikační číslo: 00300870 Zřizovatel: Standard kvality sociálně-právní ochrany č. 3 Informovanost o výkonu sociálně-právní ochrany dětí Orgán sociálně-právní

Více

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí

Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Tabulka pracovních postupů a interních předpisů úřadu zajišťujících naplnění Standardů kvality výkonu sociálně-právní ochrany dětí Č. ZNĚNÍ KRITÉRIA INTERNÍ POSTUP 1. MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1a Orgán

Více

STANDARD č. 3: INFORMOVANOST O VÝKONU SPOD

STANDARD č. 3: INFORMOVANOST O VÝKONU SPOD STANDARD č. 3: INFORMOVANOST O VÝKONU SPOD Kritérium 3a Orgán sociálně-právní ochrany zveřejní způsobem umožňujícím dálkový přístup či jiným vhodným způsobem vnitřní pravidla a postupy jím vytvořené za

Více

Standardy sociálně-právní ochrany dětí

Standardy sociálně-právní ochrany dětí Standardy sociálně-právní ochrany dětí Porada ředitelky Krajského úřadu Jihomoravského kraje s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 10. prosince 2014 Legislativa 9a odst. 3

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, 551 01 Jaroměř Název standardu Kritéria standardu 12. Dokumentace o výkonu

Více

Městský úřad Nový Bor STANDARDY OSPOD STANDARD ČÍSLO 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

Městský úřad Nový Bor STANDARDY OSPOD STANDARD ČÍSLO 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST STANDARD ČÍSLO 01 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1. Místní a časová dostupnost Kritérium 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území

Více

Město Horní Jiřetín STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANA DĚTÍ

Město Horní Jiřetín STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANA DĚTÍ Město Horní Jiřetín STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANA DĚTÍ OBSAH 1. ÚVOD 2. STANDARD Č. 7 PREVENCE 3. STANDARD Č. 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU 4. STANDARD Č. 9

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 10

STANDARD KVALITY SPOD č. 10 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 10 10. Kontrola případu 10a Orgán sociálně právní ochrany zajišťuje pravidelnou kontrolu případů. Cíle kritéria:

Více

STANDARDY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ORGÁNU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÉHO ÚŘADU LOVOSICE. Místní a časová dostupnost OSPOD

STANDARDY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ORGÁNU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÉHO ÚŘADU LOVOSICE. Místní a časová dostupnost OSPOD STANDARDY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ORGÁNU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÉHO ÚŘADU LOVOSICE Standard č. 1 Kritérium 1a, 1b Místní a časová dostupnost OSPOD Standard č. 2 Prostředí a podmínky Interní

Více

PRINCIPY, VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE, JEHO RODINY A INDIVIDUÁLNÍ PLÁN OCHRANY DÍTĚTE

PRINCIPY, VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE, JEHO RODINY A INDIVIDUÁLNÍ PLÁN OCHRANY DÍTĚTE MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 10/2014 PRINCIPY, VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE, JEHO RODINY A INDIVIDUÁLNÍ PLÁN OCHRANY DÍTĚTE

Více

Město Ústí nad Orlicí zajišťuje provoz SPO v budově C na adrese Dělnická 1405, Ústí nad Orlicí.

Město Ústí nad Orlicí zajišťuje provoz SPO v budově C na adrese Dělnická 1405, Ústí nad Orlicí. STANDARD 2 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY KRITÉRIUM 2A Výkon SPO je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán SPO zajistí takové prostory pro výkon SPO, které představují

Více

Obecní úřad Radslavice. Standard kvality sociálně-právní ochrany dětí. podle zákona č. 359/1999Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění

Obecní úřad Radslavice. Standard kvality sociálně-právní ochrany dětí. podle zákona č. 359/1999Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění Obecní úřad Radslavice Standard kvality sociálně-právní ochrany dětí podle zákona č. 359/1999Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění 1 Obecní úřad Radslavice je v souladu s ustanovením 4 zákona

Více

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ. Č.j. 2006/ V Praze dne 19. září 2006

MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ. Č.j. 2006/ V Praze dne 19. září 2006 MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ Na Poř í č ním právu 376 / 1 128 01 Praha 2 Č.j. 2006/56857-24 V Praze dne 19. září 2006 Určeno: - všem krajským úřadům - všem obecním úřadům obcí s rozšířenou působností

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby ze dne 1. 7. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov

Více

Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci

Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci B3-08/1-PR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-08/1-PR Evidence a distribuce razítek na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: V souladu s čl. V odst. 1 směrnice rektora UP č. B3-07/4

Více

zaměstnance poskytující sociálně-právní ochranu dětí Městského úřadu Kralupy nad Vltavou

zaměstnance poskytující sociálně-právní ochranu dětí Městského úřadu Kralupy nad Vltavou Název standardu 2. Prostředí a podmínky Kritérium standardu 2a) Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně-právní ochrany

Více

Reklamační řád. Str. 01 REKLAMAČNÍ ŘÁD. Společnost Moneychange s.r.o. vydává následující vnitřní předpis:

Reklamační řád. Str. 01 REKLAMAČNÍ ŘÁD. Společnost Moneychange s.r.o. vydává následující vnitřní předpis: Str. 01 REKLAMAČNÍ ŘÁD Společnost Moneychange s.r.o. vydává následující vnitřní předpis: I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1 Působnost (1) Tento reklamační řád upravuje postupy pro náležité, bezplatné a rychlé vyřizování

Více

STANDARD Č. 1 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST

STANDARD Č. 1 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST STANDARD Č. 1 MÍSTNÍ A ČASOVÁ DOSTUPNOST 1 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. 1. Orgán SPOD Varnsdorf

Více

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež

Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež M Ě S T S K Ý Ú Ř A D T Ř E B Í Č Odbor sociálních věcí Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Oddělení sociální kurately pro děti a mládež Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, adresa pro doručení písemnosti:

Více

Pracovní setkání OSPOD a ZDVOP ve vztahu k umisťování dětí do ZDVOP

Pracovní setkání OSPOD a ZDVOP ve vztahu k umisťování dětí do ZDVOP Pracovní setkání OSPOD a ZDVOP ve vztahu k umisťování dětí do ZDVOP Mgr. Rousová Taťána KrÚ JMK 31.05.2019 Právní úprava 42 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů

Více

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ Obsah: 1) PRAVIDLA A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. 2) EVIDENCE A LHŮTA VYŘÍZENÍ STÍŽNOSTÍ. 3) MONITORING A ANALÝZA. 4) ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ Touto

Více

dle zákona č. 359/1999 Sb. o sociálně právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů

dle zákona č. 359/1999 Sb. o sociálně právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů Vnitřní řád dle zákona č. 359/1999 Sb. o sociálně právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc v Dětském centru Veská (dále v textu jen ZDVOP) A B C OBECNÁ

Více

Standard 1. Místní a časová dostupnost

Standard 1. Místní a časová dostupnost Standard 1 Místní a časová dostupnost 1a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálně-právní ochrany v potřebném rozsahu na celém území své spádové oblasti. OSPOD Kopřivnice realizuje

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Dohoda o výkonu pěstounské péče Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ10 Datum vypracování: Vypracoval:

Více

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906 Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Uživatel domova pro seniory Trutnov, zaměstnanec, rodinný příslušník,

Více

Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček

Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček VNITŘNÍ PRAVIDLA: Podávání, evidence a vyřizování žádostí o umístění do Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček Evidenční číslo: Jméno a příjmení Funkce / útvar Podpis Zpracoval: Mgr. Věra Kotrbatá

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence Město Vítkov Název dokumentu: Název zařízení: Identifikační číslo: 00300870 Zřizovatel: Standard kvality sociálně-právní ochrany č. 7 Orgán sociálně-právní ochrany Město Vítkov Sídlo: náměstí Jana Zajíce

Více

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků

Směrnice pro oceňování sociálních pracovníků Označení dokumentu: S/02/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: 01.02.2015 Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 6/1 MĚSTO TŘINEC

Více

Standard č. 9: Přijímání dětí do zařízení

Standard č. 9: Přijímání dětí do zařízení Standard č. 9: Přijímání dětí do zařízení Kritérium 9a Rodinné centrum Kroměříž, z.s., Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, Kollárova 658/13, 767 01 Kroměříž má vypracován písemný postup pro příjem

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

SMĚRNICE č. S2101-07

SMĚRNICE č. S2101-07 Název procesu/ Číslo Vlastník 2101 ROZ 01.01.2015 Štefan ŘŠ S2101-07 SMĚRNICE č. S2101-07 ZPŮSOB EVIDENCE ÚRAZŮ, HLÁŠENÍ A ZASÍLÁNÍ ZÁZNAMU O ÚRAZU VŠECH PRACOVNÍCH ÚRAZŮ ZAMĚSTNANCŮ Tato směrnice nahrazuje:

Více

Město Černošice. Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce

Město Černošice. Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce Město Černošice Úprava podmínek výkonu alternativního trestu obecně prospěšné práce Vnitřní předpis č. 19 Datum Jméno, příjmení Podpis Zpracoval Ing. Anna Hrabáková Ověřil Renáta Petelíková Mgr. Dagmar

Více

REFERENT SOCIÁLNÍCH VĚCÍ 10. platová třída 3. Zajišťování sociálně- právní ochrany dětí.

REFERENT SOCIÁLNÍCH VĚCÍ 10. platová třída 3. Zajišťování sociálně- právní ochrany dětí. MĚSTSKÝ ÚŘAD KRNOV datum tisku: 1. 1. 2014 platí od : 1. 1. 2014 POPIS PRACOVNÍHO MÍSTA odbor a oddělení: pracovní zařazení: zaměstnanec: Odbor sociální, oddělení sociálně právní ochrany dětí a rodiny

Více

Opatření děkana č. 16/2017

Opatření děkana č. 16/2017 Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 16/2017 k oběhu, uzavírání a archivaci smluv a objednávek Čl. I Úvodní ustanovení 1) Toto opatření upravuje uzavírání

Více

Opatření ředitele č. 4/2018

Opatření ředitele č. 4/2018 Univerzita Karlova, Koleje a menzy, Zvoníčkova 5, Praha 6 Č.j. UKKaM/31681/ 2018 V Praze, dne 11. 4. 2018 Opatření ředitele č. 4/2018 Pravidla pro výkon práce z domova pro zaměstnance ředitelství Kolejí

Více

15. STANDARD - Rizikové, havarijní a nouzové situace

15. STANDARD - Rizikové, havarijní a nouzové situace 15. STANDARD - Rizikové, havarijní a nouzové situace 15a Pověřená osoba má písemně definovány rizikové, havarijní a nouzové situace a postup při jejich řešení, s nimiž prokazatelně seznámí zaměstnance.

Více

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení.

Statut Řídící rady projektů podpořených z Evropského sociálního fondu ČR a Operačního programu Zaměstnanost. Článek 1. Úvodní ustanovení. Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky Palackého nám. 4 P.O. Box 60 128 01 Praha 2 Příloha 1 k příkazu ředitele ÚZIS ČR č. 14/2018 ze dne 31. července 2018 Statut Řídící rady projektů

Více

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU KRITÉRIUM 8A Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Pracovník SPOD přijímá

Více

INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí

INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí INSTRUKCE PRO SME č. 3/2016 Obsah popisu organizační struktury a systému řízení pro zajištění měření emisí Tato instrukce je vydána z důvodu sjednocení činnosti stanic měření emisí (dále jen SME ) v souvislosti

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA

SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA SOCIÁLNÍ SLUŽBY, příspěvková organizace Pochlovická 57 KYNŠPERK NAD OHŘÍ PRAVIDLA pro jednání se zájemcem o poskytnutí sociální služby v Sociálních službách, p.o. pro službu domov se zvláštním režimem

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby 1) Doba poskytování služby: Poskytování pečovatelské služby je zahájeno dnem uvedeným ve smlouvě o poskytování sociální služby (pečovatelské služby).

Více

Perspektivy péče o ohrožné děti

Perspektivy péče o ohrožné děti Perspektivy péče o ohrožné děti Bc. Radek Šoustal referent SPOD, KÚ MSK Ostrava-Poruba, 22. 11. 2011 Základní dokumenty Národní akční plán k transformaci a sjednocení systému péče o ohrožené děti na období

Více

STANDARD č. 2: PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY

STANDARD č. 2: PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY STANDARD č. 2: PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY Kritérium 2a Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán SPOD zajistí takové prostory pro výkon

Více

Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Platnost od: 1. 1. 2015. Související předpisy a interní dokumenty:

Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovala: Schválila: Dne a podpis: Platnost od: 1. 1. 2015. Související předpisy a interní dokumenty: Název standardu 5. Přijímání a zaškolování 5a) Každý zaměstnanec zařazený v orgánu sociálněprávní ochrany k výkonu sociálně-právní ochrany splňuje kvalifikační předpoklady pro výkon povolání sociálního

Více

Postup v případě, že zákonný zástupce nepřihlásí dítě k zápisu k povinnému předškolnímu vzdělávání:

Postup v případě, že zákonný zástupce nepřihlásí dítě k zápisu k povinnému předškolnímu vzdělávání: Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně pro řízení sekce sociální politiky V Praze dne Č. j.: MPSV-2019/68580-231/1 Stanovisko Ministerstva práce a sociálních věcí a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy

Více

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Pravidla Rady města Kuřimi č. P1/2018/RM PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Článek I. Obecná ustanovení 1. Tato Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností (dále jen Pravidla ) vydává v souladu

Více

INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE

INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE INTEGROVANÉ CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ODLOCHOVICE Odlochovice 1; Jankov 25703, IČO 70875324, DIČ CZ70875324, Tel. 317833201, fax. 317833452, e-mail: ror@ror.cz, http://www.ror.cz Standard č. 14 Nouzové

Více