FAQ Internetové bankovnictví. 1. Jak stáhnout certifikát? Jak instalovat certifikát do prohlížeče?...4

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FAQ Internetové bankovnictví. 1. Jak stáhnout certifikát?...4. 2. Jak instalovat certifikát do prohlížeče?...4"

Transkript

1 Stránka 1 z 18 FAQ Internetové bankovnictví STAŽENÍ A INSTALACE CERTIFIKÁTU Jak stáhnout certifikát? Jak instalovat certifikát do prohlížeče? Adresa webové stránky pro stažení prohlížeče Mozilla Firefox pro uživatele Microsoft a Mac Certifikát je zablokovaný, nejde stáhnout...10 PŘÍSTUP KE SLUŽBÁM První přihlášení do Internetového bankovnictví Jaká jsou pravidla pro vytvoření Hesla pro přístup do Internetového bankovnictví? Pravidlo pro zablokování chybného přístupového hesla Nemohu se přihlásit do Internetového bankovnictví hláška Chybné přihlašovací údaje Nemohu se přihlásit do Internetového bankovnictví hláška Upozornění: Osobní certifikát není nainstalován Stáhl jsem certifikát, ale do Internetového bankovnictví se nemohu přihlásit Nemohu se přihlásit z důvodu neplatného certifikátu...12 DALŠÍ UŽIVATELÉ (TUTO FUNKCI MÁ K DISPOZICI POUZE KLIENT PRÁVNICKÁ OSOBA) Založení Dalšího uživatele Jakým způsobem obdrží bezpečnostní klíče Další uživatel? Jaký je postup, aby mohl Další uživatel užívat Internetové bankovnictví? Jak se dostane Primární uživatel do Internetového bankovnictví Dalšího uživatele? Jakým způsobem se zpřístupní Dalšímu uživateli náhled na další účet? Jakým způsobem je možné přidat Dalšího uživatele k další firmě?...13 AUTORIZACE PLATEB K čemu slouží sekce AUTORIZACE?...14 PLATBY Maximální denní limity platebních příkazů v CZK/EUR/USD?...14

2 Stránka 2 z Byl překročen denní limit pro platební příkaz Lze stornovat platbu zadanou přes Internetové bankovnictví? Jaký je postup pro provádění storno platby? Políčko pro zadání čísla účtu příjemce je příliš krátké a číslo se tam nevejde celé Je možné zadat Tuzemský platební příkaz s budoucí splatností? Nemohu zadat interní převod s konverzí měn kód chyby MW BONINCZ-CUTOF Při zadávání platebního příkazu jsem udělal překlep v čísle účtu příjemce a peníze jsem odeslal. Lhůta pro storno již vypršela, jak mám tedy postupovat? Jaký je rozdíl v Internetovém bankovnictví mezi Detaily běžného účtu a Seznamem příkazů?...17 AUTORIZAČNÍ SMS KÓD Jak probíhá autorizace pomocí Autorizačního SMS kódu? Co se stane, když zadám nesprávný Autorizační SMS kód? Vygeneroval jsem Autorizační SMS kód, ale na můj mobilní telefon mi žádná SMS nepřišla? Provádím platbu přes Internetové bankovnictví, ale žádný SMS kód nemusím zadávat. Je vše v pořádku?...17 HROMADNÉ PLATBY Je možné provádět import hromadných plateb do Internetového bankovnictví z účetních programů, které mám k dispozici? Načtení souboru hromadných plateb do Internetového bankovnictví nevidím symboly, které však platba obsahuje...18 OBECNĚ V Internetovém bankovnictví mám více firem, ale vidím účty pouze jedné z nich Kde naleznu informace o podmínkách k založení Internetového bankovnictví? Jaké jsou technické požadavky na využívání služby Internetové bankovnictví? Jaký typ internetového prohlížeče je kompatibilní se službou Internetové bankovnictví? Jak změnit heslo v Internetovém bankovnictví? Jak změnit jazyk v Internetovém bankovnictví?...19

3 Stránka 3 z 18 STAŽENÍ A INSTALACE CERTIFIKÁTU 1. Jak stáhnout certifikát? Připojte se na webovou adresu a do kolonek zadejte osmi místné číslo Osobního certifikátu a osmi místné alfanumerické Heslo Osobního certifikátu. Dále postupujte dle uvedených instrukcí. Podrobný návod na stažení certifikátu je vám k dispozici také na internetových stránkách v sekci Občané/Firmy Internetové bankovnictví Dokumenty ke stažení Správa certifikátu Stažení certifikátu. 2. Jak instalovat certifikát do prohlížeče? Nejprve zkontrolujte, že máte certifikát stažený na ploše (případně ve složce, kam jste ho při stahování uložili). Certifikát je soubor s ikonou obálky a klíče. Název certifikátu je ve formátu: rok-jméno_příjmení klienta_(číslo Osobního certifikátu).p12. Pokud tuto ikonu nemůžete najít, nebo si nejste jistí, že jste certifikát stáhli, zopakujte proces stažení certifikátu viz FAQ 1, případně zkuste certifikát vyhledat následujícím způsobem: Start hledat Soubory či složky Dokumenty a vložte do pole koncovku.p12 rok-jméno_příjmení klienta_(číslo Osobního certifikátu).p12 Postup instalace certifikátu se liší dle používaného operačního systému a internetového prohlížeče. Zvolte jeden z následujících instalačních postupů: a) Operační systém Windows, prohlížeč Internet Explorer (IE) b) Operační systém Windows, prohlížeč Mozilla Firefox (FF) c) Operační systém Windows, prohlížeč Opera d) Operační systém Macintosh, prohlížeč Mozilla Firefox e) Operační systém Linux, prohlížeč Mozilla Firefox Upozornění: na dalších internetových prohlížečích, např. GOOGLE CHROME není služba Internetového bankovnictví garantována. Doporučujeme stažení prohlížeče, kde je služba garantována. Ad a) Instalace pro Windows, prohlížeč Internet Explorer (IE) Na ploše PC (případně ve složce, kde je certifikát uložený) dvojitým kliknutím otevřete soubor certifikátu a pokračujte v instalaci dle instrukcí Průvodce importem certifikátu (Další Další do kolonky Heslo k privátnímu klíči zadejte Heslo Osobního certifikátu (další kolonky nechejte prázdné) Další Automaticky vybrat úložiště Další Dokončit) až do hlášení "import dokončen". Nyní je možné přejít k samotnému přihlášení do Internetového bankovnictví.

4 Stránka 4 z 18 Upozornění: Heslo k privátnímu klíči = Heslo Osobního certifikátu. To je uvedeno v dokumentu Přímé bankovnictví bezpečnostní klíče v sekci A (klíče pro stažení certifikátu). Poznámka: podrobný návod k instalaci certifikátu naleznete na internetových stránkách sekce Občané/Firmy Internetové bankovnictví Dokumenty ke stažení Správa certifikátu. Ad b) Instalace pro Windows, prohlížeč Mozilla Firefox (FF) Otevřete internetový prohlížeč Mozilla Firefox a pokračujte v menu: Nástroje (Tools) Možnosti (Options) Rozšířené (Advanced) Šifrování (Encryption) Certifikáty (View certificates). V okně Správce certifikátů (Certificate manager) Osobní (Your certificates) Importovat (Import). Na následující obrazovce vyhledejte stažený certifikát (dle instrukcí by měl být na Ploše, případně v některé vaší složce) a klikněte na Otevřít (Open). Do kolonky pro Heslo zadejte celé Heslo Osobního certifikátu. Potvrďte OK. Mějte na paměti, že heslo je stejné jako heslo pro stažení certifikátu (tvořeno čísly a velkými písmeny). Úspěšný import potvrďte kliknutím na OK. V okně Správce certifikátů Osobní se zobrazí váš osobní certifikát. Okno zavřete kliknutím na OK. Nyní je možné přejít k samotnému přihlášení do Internetového bankovnictví. Poznámka: podrobný návod k instalaci certifikátu naleznete na internetových stránkách sekce Občané/Firmy Internetové bankovnictví Dokumenty ke stažení Správa certifikátu. Ad c) Instalace pro Windows, prohlížeč Opera Otevřete internetový prohlížeč Opera. V menu Nástroje (Tools) Nastavení (Options) Pokročilé volby (Advanced) Zabezpečení (Security) Správce certifikátů (Certificate manager). V okně Správce certifikátů Osobní certifikáty (Your certificates) Importovat (Import).

5 Stránka 5 z 18 Na následující obrazovce vyhledejte stažený certifikát (dle instrukcí by měl být na Ploše, případně v některé vaší složce) a klikněte Otevřít (Open). Upozornění: v kolonce soubory typu vyberte Všechny soubory. Do kolonky pro Heslo (Password) zadejte celé Heslo Osobního certifikátu a potvrďte tlačítkem OK. Heslo je uvedeno v dokumentu Přímé bankovnictví bezpečnostní klíče v sekci A (klíče pro stažení certifikátu). Je tvořeno čísly a velkými písmeny. Úspěšný import potvrďte kliknutím na OK.

6 Stránka 6 z 18 V okně Správce certifikátů Osobní certifikáty se zobrazí Osobní certifikát. Zavřete okno kliknutím na OK. Nyní je možné přejít k samotnému přihlášení do Internetového bankovnictví. Ad d) Instalace pro Macintosh, prohlížeč Mozilla Firefox Otevřete internetový prohlížeč Mozilla Firefox. V menu Firefox Předvolby (Preferences) Rozšířené (Advanced) Šifrování (Encryption) Certifikáty (View certificates). V záložce Osobní (Your certificate) Importovat (Import). Na následující obrazovce vyhledejte stažený certifikát (dle instrukcí by měl být na Ploše, případně v některé vaší složce) a klikněte na Otevřít (Open). Do kolonky Heslo (Password) zadejte celé Heslo Osobního certifikátu a potvrďte tlačítkem OK. Heslo je uvedeno v dokumentu Přímé bankovnictví bezpečnostní klíče v sekci A (klíče pro stažení certifikátu). Je tvořeno čísly a velkými písmeny. Úspěšný import potvrďte kliknutím na OK. V okně Správce certifikátů Osobní certifikáty se zobrazí Osobní certifikát. Zavřete okno kliknutím na OK. Nyní je možné přejít k samotnému přihlášení do Internetového bankovnictví.

7 Stránka 7 z 18 Ad e) Instalace pro Linux, prohlížeč Mozilla Firefox Otevřete internetový prohlížeč Mozilla Firefox. V menu Firefox Úpravy Předvolby Rozšířené Šifrování nebo Zabezpečení (prohlížeč starší verze) v části Certifikáty kliknout na Certifikáty. V okně Správce certifikátů Osobní certifikáty Importovat. Po zadání správného hesla je certifikát importován. V úložišti certifikátů označte stažený certifikát a klikněte na Otevřít. Do kolonky Heslo (Password) zadejte celé Heslo Osobního certifikátu a potvrďte tlačítkem OK. Heslo je uvedeno v dokumentu Přímé bankovnictví bezpečnostní klíče v sekci A (klíče pro stažení certifikátu). Je tvořeno čísly a velkými písmeny..

8 Stránka 8 z 18 Úspěšný import certifikátu potvrďte kliknutím na OK. 3. Adresa webové stránky pro stažení prohlížeče Mozilla Firefox pro uživatele Microsoft a Mac. Pro klienty, kteří používají Mac OS X a kompatibilní verze Windows je možné stáhnout Mozilla Firefox z webové adresy (angličtina) nebo (čeština). Pro operační systém Windows se na hlavní stránce automaticky zobrazí odkaz (vlevo nahoře) ke stažení zdarma verze. Pro operační systém Mac OS X se umístění odkazu ke stažení zdarma verze liší dle použité webové adresy: - na hlavní stránce je potřeba využít odkaz other systems and languages (pod odkazem s názvem Download Firefox Free).

9 Stránka 9 z v sekci Produkty/Firefox kliknout na Ostatní systémy a jazyky. Vyberte odpovídající jazyk a v operačním systému Mac OS X klikněte na Download. 4. Certifikát je zablokovaný, nejde stáhnout Stahování certifikátu je časově omezeno. Lhůta pro stažení Osobního certifikátu začíná běžet okamžikem prvního stažení a končí o půlnoci téhož dne. V tomto časovém rozmezí je možné stahovat certifikát bez omezení. V případě, že se certifikát v této lhůtě stáhnout nepodaří, stahování se automaticky zablokuje a je nutné kontaktovat Help Desk linku s žádostí o odblokování. Pokud chcete instalovat stejný Osobní certifikát na více počítačů a certifikát máte již jednou stažený a uložený (na ploše PC nebo v některé vaší složce), stačí, abyste ho do dalšího počítače pouze zkopírovali (např. pomocí USB velkokapacitního zařízení). Odpadne tak nutnost certifikát opětovně stahovat i žádat o odblokování certifikátu. Pokud jste certifikát z počítače již odstranili, je potřeba zavolat na Help Desk linku, nechat si certifikát odblokovat a opětovně ho stáhnout.

10 Stránka 10 z 18 PŘÍSTUP KE SLUŽBÁM 5. První přihlášení do Internetového bankovnictví V internetovém prohlížeči zadejte adresu ( potvrďte váš certifikát a do první kolonky zadejte sedmi místné Identifikační číslo klienta uvedené v sekci B dokumentu Přímé bankovnictví - bezpečnostní klíče, který jste obdrželi na pobočce. Do druhé kolonky zadejte osmi místné numerické Heslo pro přístup do Internetového bankovnictví (první 4 čísla jsou v dokumentu v sekci B a poslední 4 čísla vám byla zaslána na ovou adresu a číslo mobilního telefonu prostřednictvím SMS zprávy). Po zadání správných údajů budete vyzván ke změně hesla. Do pole Staré heslo zadejte stávající numerické heslo, do pole Nové heslo zadejte vámi zvolené heslo a do pole Potvrzení nového hesla ho zadejte ještě jednou (pravidla pro nové heslo viz FAQ 6). Po úspěšné změně hesla zavřete internetový prohlížeč (z důvodu vyššího zabezpečení) a poté znovu otevřete a přihlaste se pod novým heslem. 6. Jaká jsou pravidla pro vytvoření Hesla pro přístup do Internetového bankovnictví? Nové heslo nesmí být stejné jako stávající heslo Nemůže se shodovat s Identifikačním číslem klienta Povolené znaky jsou: $ % & - _ + Délka hesla musí být v rozmezí 8 30 znaků Nesmí obsahovat více jak 4 identické po sobě jdoucí znaky (např. 4x písmeno AAAA) a diakritiku 7. Pravidlo pro zablokování chybného přístupového hesla Na zadání správného přístupového hesla máte 6 pokusů. Po šestém chybném pokusu se heslo zablokuje a budete se muset dostavit na pobočku banky, kde vám budou vygenerovány nové Bezpečnostní klíče (nový certifikát a nové heslo pro přístup do Internetového bankovnictví). 8. Nemohu se přihlásit do Internetového bankovnictví hláška Chybné přihlašovací údaje Řešení 1: Zavřete internetový prohlížeč a znovu se přihlaste do Internetového bankovnictví přes sekce Internetbanking/přihlásit se, poté zvolte příslušný digitální certifikát resp. certifikát, který vás identifikuje a stiskněte OK (zobrazení této obrazovky je pro přihlášení do systému bezpodmínečně nutné). Znovu zadejte přihlašovací údaje a stiskněte tlačítko Vstup. Řešení 2: Ověřte správnost hesla. Zkontrolujte, zda nemáte zapnutou funkci Caps Lock. V případě, že jsou součástí hesla numerické znaky, ověřte, zda máte zapnutou funkci Num Lock. Řešení 3: Zavolejte na Help Desk linku, kde vám operátor řekne, zda máte zablokované heslo, případně účet a zároveň vám sdělí další postup.

11 Stránka 11 z 18 Poznámka: Pokud máte heslo zablokované, budete se muset dostavit na pobočku, kde vám bude heslo odblokováno, případně vám budou vygenerovány nové Bezpečnostní klíče (pokud bylo heslo trvale zapomenuto). Pokud je zablokovaný účet, jedná se s největší pravděpodobností o dalšího Uživatele, který se ještě nedostavil na pobočku k identifikaci, a proto ještě nemá odblokován svůj přístup. Odblokování bude provedeno na základě Primárním uživatelem podepsaného Příkazu k administraci (k dispozici na CD nebo internetových stránkách a vygenerovaného Zmocnění pro přístup ke službám Přímého bankovnictví (kopie bez hesel vytištěná z aplikace Přímé bankovnictví), se kterým se Další uživatel musí dostavit na pobočku. 9. Nemohu se přihlásit do Internetového bankovnictví hláška Upozornění: Osobní certifikát není nainstalován Řešení 1: Osobní certifikát nebyl pravděpodobně stažen nebo jste použili prohlížeč, kde není certifikát instalovaný. Pro stažení certifikátu postupujte dle FAQ 1 Pro import dle FAQ 2 Řešení 2: Nepotvrdili jste při přihlášení Osobní certifikát, prohlížeč si toto ovšem pamatuje a je nutné: Vymazat dočasné soubory internetu v prohlížeči Vypnout všechna aktivní okna prohlížeče 10. Stáhl jsem certifikát, ale do Internetového bankovnictví se nemohu přihlásit Je potřeba certifikát ještě nainstalovat do internetového prohlížeče, který používáte. Viz FAQ Nemohu se přihlásit z důvodu neplatného certifikátu Pokud máte nainstalováno v prohlížeči více certifikátů, vybíráte pravděpodobně nesprávný, případně je váš certifikát neplatný a je potřeba stáhnout nový. DALŠÍ UŽIVATELÉ (tuto funkci má k dispozici pouze klient právnická osoba) 12. Založení Dalšího uživatele Dalšího uživatele zakládá v aplikaci Internetového bankovnictví výhradně Primární uživatel, a to v sekci Další uživatelé Registr uživatelů. Zde vyplní povinná pole (označená hvězdičkou) a zároveň určí: Pracovní režim uživatele: Informativní účet slouží pouze k náhledu. Podání platebního příkaz není povoleno. Dispoziční uživatel může zadávat platební příkazy

12 Stránka 12 z 18 Denní limit (limit, kterým pro Dalšího uživatele určí výši limitu, v rámci kterého může transakce provádět). Poznámka: Jedná se o ochranný limit účtu klienta, který se vztahuje na veškeré odchozí platební příkazy (s výjimkou příkazů mezi účty daného klienta v rámci banky) z daného účtu klienta, který další Uživatel nemůže v rámci jednoho dne překročit. Založení termínovaného vkladu se do tohoto limitu nezapočítává. Autorizační stupeň, kterým je možné zvolit, zda se transakce zadané Dalším uživatelem provedou bez toho aniž by je Primárním uživatel musel potvrzovat, tzn. bez autorizace, anebo jen s potvrzením Primárního uživatele, tzn. s autorizací (tzn. Další uživatel zadá platbu do systému, která je však zpracována až ve chvíli, kdy ji ze svého Internetového bankovnictví v sekci Autorizace potvrdí Primární uživatel. Následující stránka Zmocnění pro přístup ke službám Přímého bankovnictví obsahuje souhrnné údaje o Dalším uživateli včetně Bezpečnostních klíčů. Stránku vytiskněte pomocí tlačítka Tisk stránky v pravém dolním rohu obrazovky. Z bezpečnostních důvodů je stránka tištěna bez přihlašovacích hesel. Poté stránku uložte do svého PC prostřednictvím tlačítka Přenos do excelu. Takto uložený soubor obsahuje kompletní údaje včetně přihlašovacích hesel pro Dalšího uživatele. Poznámka: Aby mohl takto vytvořený Další uživatel začít využívat Přímého bankovnictví a provádět transakce, musí se fyzická osoba Další uživatel osobně dostavit do Klientova obchodního místa s následujícími dokumenty: Příkaz k administraci vyplněný a podepsaný od Primárního uživatele. Ke stažení na sekce Firmy/Internetové bankovnictví/dokumenty ke stažení. Zmocnění pro přístup ke službám Přímého bankovnictví (bez přihlašovacích hesel). 13. Jakým způsobem obdrží bezpečnostní klíče Další uživatel? Předá mu je Primární uživatel. Heslo osobního certifikátu a Heslo pro přístup do Internetového bankovnictví jsou zobrazeny v dokumentu Zmocnění pro přístup ke Službám přímého bankovnictví. Obě hesla jsou úplná a Uživateli není poslaná žádná SMS ani . Tento dokument je generován při založení Dalšího uživatele v aplikaci (sekce Další uživatelé) Internetového bankovnictví Primárním uživatelem. 14. Jaký je postup, aby mohl Další uživatel užívat Internetové bankovnictví? Aby mohl nově vytvořený Další uživatel začít využívat Internetové bankovnictví a provádět transakce, musí se fyzická osoba Další uživatel dostavit osobně k identifikaci do Klientova obchodního místa s následujícími dokumenty: Příkaz k administraci vyplněný a podepsaný od Primárního uživatele. Ke stažení na sekce Firmy/Internetové bankovnictví/dokumenty ke stažení. Zmocněním pro přístup ke službám Přímého bankovnictví (bez přihlašovacích hesel) Poté je služba Internetového bankovnictví odblokována a Uživatel se může přihlásit do systému. 15. Jak se dostane Primární uživatel do Internetového bankovnictví Dalšího uživatele? Primární uživatel nemá přístup do Internetového bankovnictví Dalšího uživatele. Na začátku mu jen vytvoří přístup a předá přístupové údaje, které si pak Další uživatel po prvním přihlášení změní (Heslo pro přístup do Internetového bankovnictví).

13 Stránka 13 z Jakým způsobem se zpřístupní Dalšímu uživateli náhled na další účet? Primární uživatel v Internetovém bankovnictví v sekci Další uživatelé vybere prostřednictvím tlačítka Upravit Dalšího uživatele. Zde vybere příslušný další účet a nastaví Pracovní režim (Informativní / Dispoziční), případně Limity a Autorizační stupeň. 17. Jakým způsobem je možné přidat Dalšího uživatele k další firmě? Primární Uživatel vybere v menu Nastavení Výběr klienta požadovanou firmu a tam založí dalšího Uživatele dle FAQ 12. AUTORIZACE PLATEB 18. K čemu slouží sekce AUTORIZACE? Tato funkce umožňuje Primárnímu uživateli autorizovat operace ve fázi, kdy čekají na schválení a jsou připravené Dalšími uživateli. Pokud tedy Primární uživatel čekající platbu neautorizuje, nebude provedena do doby, než proběhne její schválení Primárním uživatelem pomocí tlačítka Autorizovat. PLATBY 19. Maximální denní limity platebních příkazů v CZK/EUR/USD? Limity pro Internetové bankovnictví Equa bank a.s. Měna CZK Denní defaultní max Fyzická osoba Právnická osoba Equa bank a.s. Měna EUR Denní defaultní max Fyzická osoba Právnická osoba

14 Stránka 14 z 18 Equa bank a.s. Měna USD Denní defaultní max Fyzická osoba Právnická osoba Měsíční a roční limity jsou neomezené resp. jsou omezené denním limitem. Denní limit se vždy vztahuje ke konkrétnímu účtu, jeho výši jste si stanovili na pobočce při založení Internetového bankovnictví (výše limitu je stanovena v měně účtu). Výše limitů je uvedena na dokumentu Přímé bankovnictví bezpečnostní klíče, který vám byl předán na pobočce. Do limitu k danému účtu jsou započítávány platební příkazy odchozí mimo Banku a platby v rámci Banky mezi účty různých klientů. Na platební příkazy v rámci banky, mezi účty jednoho klienta, se nevztahuje žádný transakční limit a závisejí výhradně na disponibilním zůstatku běžného účtu. Denní limit je aktualizován vždy na konci účetního dne. Pro navýšení stávajících limitů je nutné se dostavit na pobočku. Navýšení denního limitu nad uvedenou maximální výši je možné na základě výjimky udělené bankou. 20. Byl překročen denní limit pro platební příkaz Pokud součet částek všech platebních příkazů z daného účtu mimo Banku zadaných v rámci jednoho dne v Internetovém bankovnictví překročí stanovený denní limit účtu, pak další převod nad tento limit již nelze téhož dne prostřednictvím Internetového bankovnictví zadat. Limit je obnovován ve 23:30 každý obchodní den. Zadání platebního příkazu je nutné provést znovu následující obchodní den. 21. Lze stornovat platbu zadanou přes Internetové bankovnictví? Lze, ale pouze u neurgentních tuzemských platebních příkazů. V takovém případě je zrušení platebního příkazu možné až do 23:30 téhož dne. Po uplynutí určené doby a u ostatních platebních příkazů je nutné kontaktovat pobočku banky, kde vám sdělí, zda je možné platební příkaz zrušit, případně jakým způsobem. 22. Jaký je postup pro provádění storno platby? V aplikaci Internetové bankovnictví, v sekci Přímé bankovnictví Seznam příkazů vyberte platební příkaz, který je potřeba stornovat a stiskněte tlačítko (vymazat příkaz) v levé části řádku. Na další stránce storno potvrďte stisknutím tlačítka Zrušit a na následující stránce dokončete stisknutím tlačítka Potvrdit. Úspěšně

15 Stránka 15 z 18 zrušený platební příkaz je stále zobrazen v Seznamu příkazů s tím rozdílem, že v údaji Storno je napsáno Ano. 23. Políčko pro zadání čísla účtu příjemce je příliš krátké a číslo se tam nevejde celé. Pokud je číslo účtu delší než povolená délka pole, obsahuje s největší pravděpodobností i předčíslí, které se ovšem zadává do samostatného pole. Poznámka: pole pro zadání čísla účtu má standardní délku, tzn. maximálně 10 znaků. Čísla účtů o více než 10 znacích neexistují u žádné banky v ČR a pole k zadání je proto dostačující. Struktura účtu je standardně: PPPPPP-UUUUUUUUUU/BBBB, kde: PPPPPP předčíslí účtu, max. 6 číslic UUUUU čísla účtu, max. 10 číslic BBBB kód banky 24. Je možné zadat Tuzemský platební příkaz s budoucí splatností? Internetové bankovnictví v současné chvíli funkci budoucí splatnosti nepodporuje, a proto není možné tuto platbu zadat. 25. Nemohu zadat interní převod s konverzí měn kód chyby MWBONINCZ-CUTOF-002 Převody se směnou měn v rámci banky není možné zadat v pracovní den po 16:00 hod. a o víkendu. 26. Při zadávání platebního příkazu jsem udělal překlep v čísle účtu příjemce a peníze jsem odeslal. Lhůta pro storno již vypršela, jak mám tedy postupovat? Řešení 1: Pokud byly peníze odeslány na neexistující účet, platba se obvykle z přijímající banky druhý den (nebo maximálně během několika dní) automaticky vrátí zpět. Doporučujeme zkontrolovat pohyby na běžném účtu, případně kontaktovat bankéře na pobočce, která vede váš účet. Řešení 2: V případě, že byly peníze poslány na existující účet, banka nemůže postupovat samostatně, je pouze v roli zprostředkovatele informací a vrácení platby "je v rukou" neoprávněného příjemce peněz. V takovém případě je nutné poslat písemnou Žádost o vrácení platby, se kterou se můžete obrátit buď na naši banku, nebo přímo na banku, u které je veden účet, na který byla platba chybně nasměrována. Equa bank pak zprostředkuje doručení žádosti bance příjemce nebo rovnou příjemci, je-li jejím klientem. Žádost musí obsahovat kromě odůvodnění, že došlo k chybně autorizované dispozici klienta, také údaje nutné k jednoznačné identifikaci platby (tzn. shodné s údaji na platebním příkazu), tedy: údaje o plátci a příjemci včetně bankovního spojení částka

16 Stránka 16 z 18 identifikace k platbě datum splatnosti případné další podklady, které bude třeba k žádosti doložit, klientovi sdělí banka, u které žádost podá. Adresa pro zaslání žádost do Equa bank: Equa bank a.s. Odbor platebního styku a provozu Karloniská 661/ , Praha 8 Pokud však neoprávněný příjemce platby na výzvu nereaguje, máte nárok na zjištění osobních údajů neoprávněného příjemce platby. Banka příjemce je povinna poskytnout plátci jeho identifikační údaje (zákon neupravuje časové lhůty pro poskytnutí těchto údajů) a pak se můžete pokusit o přímý kontakt sami. Odmítáli vám příjemce platbu vrátit i poté, kdy jste jej kontaktovali přímo, nezbývá vám než peníze vymáhat soudní cestou pro bezdůvodné obohacení na straně neoprávněného příjemce platby. 27. Jaký je rozdíl v Internetovém bankovnictví mezi Detaily běžného účtu a Seznamem příkazů? V Detailech běžného účtu vidíte všechny pohyby na účtu (příchozí i odchozí platby provedené i mimo Internetové bankovnictví, např. karetní operace, výběry z bankomatu atd. V Seznamu příkazů vidíte jen odchozí platby, které jste provedl prostřednictvím Internetového bankovnictví. Autorizační SMS kód 28. Jak probíhá autorizace pomocí Autorizačního SMS kódu? Autorizační SMS kód je vyžadován jen u vybraných bankovních operací. Před dokončením operace budete vyzván k vygenerování Autorizačního SMS kódu, který bude následně doručen na Vámi předem určené číslo mobilního telefonu. Kód z SMS zprávy opíšete v příslušném formuláři aplikace do připraveného pole a potvrzením operaci dokončíte. Autorizační SMS kód je jednorázový, unikátní pro každou operaci a časová platnost je omezena na 10 minut. Pokud do té doby transakci nedokončíte, kód se zneplatní a budete muset vygenerovat nový. 29. Co se stane, když zadám nesprávný Autorizační SMS kód? Pokud zadáte nesprávný Autorizační SMS kód, zobrazí se v Internetovém bankovnictví chyba: Zadaný Autorizační SMS kód je nesprávný a budete muset vygenerovat nový kód. Pokud však zadáte Autorizační SMS kód pětkrát chybně, budete z aplikace z bezpečnostních důvodů odhlášen. 30. Vygeneroval jsem Autorizační SMS kód, ale na můj mobilní telefon mi žádná SMS nepřišla? Zkontrolujte si správnost čísla mobilního telefonu a jeho formát v menu Nastavení Kontakty. Číslo musí být zadáno v mezinárodním formátu, např xxx xxx xxx (může být i zahraniční telefonní

17 Stránka 17 z 18 číslo). Pokud je uvedené číslo neaktuální, případně v jiném formátu, budete se muset osobně dostavit na pobočku banky, kde si necháte telefonní číslo změnit. V závislosti na vytíženosti sítě mobilního operátora může být Autorizační SMS kód doručen s několika minutovým zpožděním. Doporučujeme, proto vyčkat. V případě, že SMS nedorazí ani po několika minutách, vygenerujte Autorizační SMS kód ještě jednou. Předchozí kód se tím zneplatní a možnost případného zneužiti tak nehrozí. 31. Provádím platbu přes Internetové bankovnictví, ale žádný SMS kód nemusím zadávat. Je vše v pořádku? ANO. Autorizační SMS kód je vyžadován jen u vybraných bankovních operací. HROMADNÉ PLATBY 32. Je možné provádět import hromadných plateb do Internetového bankovnictví z účetních programů, které mám k dispozici? Ano, lze používat formáty ABO, MultiCash, případně máte možnost si stáhnout šablonu ve formátu MS Excel, která je součástí aplikace Internetového bankovnictví (k dispozici v sekci Hromadné platby tlačítkem stáhnout ) Popis jednotlivých formátů je k dispozici na internetových stránkách banky v sekci Firmy / Internetové bankovnictví / Dokumenty ke stažení. 33. Načtení souboru hromadných plateb do Internetového bankovnictví nevidím symboly, které však platba obsahuje I přesto, že symboly nevidíte, přenášejí se do interního systému a po zpracování plateb je uvidíte v detailu platby. OBECNĚ 34. V Internetovém bankovnictví mám více firem, ale vidím účty pouze jedné z nich Vidíte vždy účty jen jedné firmy, kterou máte momentálně vybranou. Pokud chcete vidět účty další firmy, musíte ji vybrat v Nastavení Výběr klienta. 35. Kde naleznu informace o podmínkách k založení Internetového bankovnictví? Informaci vám poskytne pracovník pobočky, která spravuje vaše účty. Bližší informace a kontakty naleznete na internetových stránkách sekce O bance. 36. Jaké jsou technické požadavky na využívání služby Internetové bankovnictví? Využívání služby Internetové bankovnictví je podmíněno připojením k internetu (např. pomocí modemu, ISDN, DSL apod.) na počítači. Banka doporučuje rychlost alespoň 33,6 kbps. Banka negarantuje přístup do Internetového bankovnictví z mobilního telefonu. Další podmínkou je používání internetových prohlížečů umožňujících komunikaci s certifikáty:

18 Stránka 18 z 18 Internet Explorer 5,5 a novější verze Mozilla Firefox a novější verze Opera A v neposlední řadě používáním podporovaných operačních systémů: Windows 7, Vista, XP, 2000 Mac OS/X Linux Na jiných verzích nebo typech prohlížeče není služba garantována. 37. Jaký typ internetového prohlížeče je kompatibilní se službou Internetové bankovnictví? Prohlížeče umožňující komunikaci s certifikáty: Internet Explorer 5,5 a novější verze Mozilla Firefox a novější verze Opera Na jiných verzích nebo typech prohlížeče není služba garantována. 38. Jak změnit heslo v Internetovém bankovnictví? V sekci Nastavení Změna hesla zadejte do pole Staré heslo stávající heslo, do pole Nové heslo zadejte zvolené nové heslo a v poli Potvrzení nového hesla ho zopakujte. Po úspěšné změně hesla zavřete internetový prohlížeč (z důvodu vyššího zabezpečení) a poté znovu otevřete prohlížeč a přihlaste se pod novým heslem. 39. Jak změnit jazyk v Internetovém bankovnictví? Řešení 1: V sekci Nastavení Změna jazyka vyberte požadovaný jazyk a klikněte na tlačítko Potvrdit. Při každém dalším přihlášení bude aplikace zobrazena v právě nastaveném jazyce. Řešení 2: Kliknutím na ikonu "vlajky" na horní liště vpravo se jazyk změní. Takto provedená změna jazyka je však pouze přechodná, pouze po dobu přihlášení. Při dalším přihlášení bude aplikace nastavena v původním jazyce. Pro trvalou změnu jazyka je nutné aplikovat Řešení 1.

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

iphone 4.x.x. (3G, 3GS, 4) a Android 2.1, 2.2, 2.3.3. verze 1 / září 2011

iphone 4.x.x. (3G, 3GS, 4) a Android 2.1, 2.2, 2.3.3. verze 1 / září 2011 Manuál mobilního bankovnictví iphone 4.x.x. (3G, 3GS, 4) a Android 2.1, 2.2, 2.3.3. verze 1 / září 2011 Přihlášení Vstupní stránka pro přihlášení do aplikace mobilního bankovnictví. Stránka pro přihlášení

Více

Uživatelská příručka aplikace George klíč

Uživatelská příručka aplikace George klíč Uživatelská příručka aplikace George klíč OS, 3-3651 02/2019 1/19 Obsah: 1. Co je to aplikace George klíč?... 3 1.1. Co všechno vám George klíč umožní... 3 1.2. Denní finanční limity pro transakce autorizované

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Nedaří se mi přihlásit

Nedaří se mi přihlásit Tato příručka vám pomůže ve vytvoření vašeho osobního certifikátu v souboru/prohlížeči nebo na čipové kartě. Pokud již vlastníte osobní certifikát v souboru, který je uložen v počítači, dozvíte se, jak

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM

RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM JAK SE PŘIHLÁSIT Do internetového bankovnictví se přihlásíte na adrese www.bankservis.cz Pro přihlášení zadejte Přihlásit. prosím Vaše klientské číslo a PIN.

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Manuál pro Služby přímého bankovnictví Verze 1.2

Manuál pro Služby přímého bankovnictví Verze 1.2 Stránka 1 z 30 Manuál pro Služby přímého bankovnictví Verze 1.2 Stránka 2 z 30 OBSAH 1. OBECNÉ VLASTNOSTI... 4 1.1... SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘÍMÉHO BANKOVNICTVÍ 5 1.2... BEZPEČNOST SLUŽEB PŘÍMÉHO

Více

Příručka pro uživatele CEB s čipovou kartou

Příručka pro uživatele CEB s čipovou kartou Příručka pro uživatele CEB s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore a registrace certifikátů do OS... 3 3 První přihlášení do

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část III: Komunikace s Bankou a nastavení a zasílání oznámení o vybraných Obsah: I. Úvod... 2 II. Komunikace s Bankou... 2 A. Přijaté zprávy

Více

Přihlášení uživatele do aplikace

Přihlášení uživatele do aplikace Informační systém GRANTY modul hodnocení Vypracováno pro MHMP Přihlášení uživatele do aplikace GRANTY modul Hodnocení vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne: 23. 8. 2016, verze 1.03

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/14 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 5 3.1. Výpisy ve

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

2) Zkontrolujte načtený název souboru pro instalaci certifikátu a pokračujte stisknutím tlačítka Další.

2) Zkontrolujte načtený název souboru pro instalaci certifikátu a pokračujte stisknutím tlačítka Další. Návod na instalaci certifikátu ze souboru.p12 V návodu je nejprve popsán běžný postup pro automatickou instalaci certifikátu ze souboru.p12 do úložiště certifikátů Vašeho počítače (bod 1). V případě, že

Více

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS ÚČINNÝ OD 1. ÚNORA 2015 OBSAH Technické požadavky 01 Bezpečnostní prvky 01 Povinnost zřízení a vedení účtu 01 Dostupnost 01 Limity aktivních

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Obsah: 1. Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS... 3 1.1. Postup uživatele při umístění IS ARGIS do zóny důvěryhodných serverů... 3 1.2.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

Tisk dokumentů na VŠPJ

Tisk dokumentů na VŠPJ Tisk dokumentů na VŠPJ Tisk dokumentů na VŠPJ je zabezpečený. Úlohy, které si pošlete k tisku, se vytisknou teprve ve chvíli, kdy přiložíte svoji ISIC kartu ke kopírce. Úlohu si můžete vytisknout na kterékoli

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Pro školská zařízení Pardubického kraje Microsfot Enrollment for Education Solutions Praha, prosinec 2015 Obsah Registrace na SoftwareONE Academic portálu... 1

Více

Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah

Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah 1. Kvalifikovaný certifikát... 2 1.1. Základní informace... 2 1.2. Instalace kvalifikovaného certifikátu... 2 2. Podpůrné certifikáty... 5 2.1. Stažení podpůrných

Více

Certifikační autorita PostSignum

Certifikační autorita PostSignum Certifikační autorita PostSignum Generování klíčů pomocí programu PostSignum Tool Plus verze 2.0.1 Uživatelská dokumentace Červenec 2011 Strana 1 (celkem 21) 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 2.1 Informace

Více

Manuál pro služby Přímého (Internetového) bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby. l in nkovnictví2010

Manuál pro služby Přímého (Internetového) bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby. l in nkovnictví2010 Manuál pro služby Přímého (Internetového) bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby l in nkovnictví2010 5. 4. 2014 Obsah: 1. Podporované prohlížeče 2. Přihlášení do Internetového bankovnictví

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a. s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a. s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a. s. Obsah: I. Všeobecné informace... 2 II. Způsoby přihlášení do Internetbankingu a Autorizace příkazů a pokynů pro Banku... 2 III. Změna PIN,

Více

Manuál pro služby Přímého bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby. l in nkovnictví2010

Manuál pro služby Přímého bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby. l in nkovnictví2010 Manuál pro služby Přímého bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby l in nkovnictví2010 11. 5. 2015 Obsah: 1. Podporované prohlížeče 2. Přihlášení do Internetového bankovnictví 3. Výběr

Více

Úvod 2 Snížení intervalu pro automatický import zásilek 3 Možnost použít jiné jméno odesílatele na štítku 4 Podporujeme i webový prohlížeč Opera

Úvod 2 Snížení intervalu pro automatický import zásilek 3 Možnost použít jiné jméno odesílatele na štítku 4 Podporujeme i webový prohlížeč Opera Moje DPD Víkendová aktualizace 21. 1. 2017 Obsah 1 Úvod 1 2 Snížení intervalu pro automatický import zásilek 2 3 Možnost použít jiné jméno odesílatele na štítku 3 4 Podporujeme i webový prohlížeč Opera

Více

Registrace do portálu MS2014+

Registrace do portálu MS2014+ 2016 Registrace do portálu MS2014+ Lenka Juklová Místní akční skupina Hlinecko, z.s. 7.4.2016 Obsah: Úvod... 1 1 Instalace a aktualizace internetového prohlížeče... 2 2 Ověření HW a SW požadavků aplikace...

Více

Návod k vygenerování certifikátu PKI-O2CZ-AUTENTIZACE

Návod k vygenerování certifikátu PKI-O2CZ-AUTENTIZACE Návod k vygenerování certifikátu PKI-O2CZ-AUTENTIZACE Certifikát slouží pro autentizaci uživatele zejména pro vzdálený přístup VPN klientem Cisco nebo vzdálenou plochu CAG/Citrix a do dalších aplikací.

Více

Zadání příkazu k převodu do zahraničí a v cizí měně do tuzemska ve službě ČSOB BusinessBanking 24

Zadání příkazu k převodu do zahraničí a v cizí měně do tuzemska ve službě ČSOB BusinessBanking 24 Zadání příkazu k převodu do zahraničí a v cizí měně do tuzemska ve službě ČSOB BusinessBanking 24 Obsah 1. Příkaz k převodu do zahraničí... 2 1.1. Zadání příkazu k převodu do zahraničí... 2 1.2. Tvorba

Více

MojeBanka Business. První kroky se službou MojeBanka Business

MojeBanka Business. První kroky se službou MojeBanka Business MojeBanka Business První kroky se službou MojeBanka Business Obsah Co Vám MojeBanka Business nabízí? 3 První kroky Přihlášení 4 První kroky Nastavení oblíbených položek menu 5 První kroky Zobrazení transakční

Více

Návod pro tisk dokumentů na VŠPJ. Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro tisk dokumentů na VŠPJ. Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro tisk dokumentů na VŠPJ Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2016 Obsah Tisk dokumentů na VŠPJ... 3 Tiskneme... 4 Tisk přes WiFi z Vašeho notebooku... 6 Správa tiskové fronty... 7 Mapa

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče. Verze: 2.1

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče. Verze: 2.1 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče Verze: 2.1 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 1. 4. 2016 1 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení osobního komerčního certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Tento návod popisuje všechny kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v

Více

Příručka pro uživatele ČSOB CEB s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X

Příručka pro uživatele ČSOB CEB s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Příručka pro uživatele ČSOB CEB s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné používání čipových karet ve službě ČSOB CEB... 3 2 Instalace SecureStore

Více

Uživatelská příručka pro pokladní Mobito web terminál

Uživatelská příručka pro pokladní Mobito web terminál Uživatelská příručka pro pokladní Mobito web terminál 1 1. Popis Mobito web terminálů... 3 2. Jak generovat účet k zaplacení prostřednictvím Mobito web terminálu... 4 2.1. Nutné předpoklady pro uskutečnění

Více

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání:

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: Příručka pro dodavatele Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: 1.10.2017 1 2 1. Úvod do systému...3 2. Technické požadavky a zabezpečení systému...3 3. Registrace nového dodavatele...4 4. Přihlášení

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora zřizované organizace Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora zřizované organizace Vytvořeno dne: 30. 6. 2011 Aktualizováno: 17. 10. 2014 Verze: 2.1 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP LÉKAŘ/LÉKAŘKA A PROVOZOVATEL/KA ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Přihlášením do portálu a změnou všech hesel AKTIVUJETE službu erecept. Pokud budete mít při

Více

Autorizační systém Uživatelská příručka pro Samoobslužnou aplikaci

Autorizační systém Uživatelská příručka pro Samoobslužnou aplikaci Autorizační systém Uživatelská příručka pro Samoobslužnou aplikaci (příručku ve formátu PDF si můžete stáhnout zde) Obsah 2.1 Dodatečná autentizace... 2 2.2 Aktivace nově založeného uživatelského účtu...

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

InBiz VŠECHNO, CO JE MOŽNÉ

InBiz VŠECHNO, CO JE MOŽNÉ InBiz VŠECHNO, CO JE MOŽNÉ NEJNOVĚJŠÍ GENERACE ELEKTRONICKÉHO BANKOVNICTVÍ InBiz je zcela nový systém, vytvořený a strukturovaný podle osvědčené e-bankingové platformy skupiny Intesa Sanpaolo pro firemní

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP list č.1/20 OBSAH 1 Úvod... 3 2 Doporučené nastavení prohlížeče... 4 2.1 Problém s certifikátem...

Více

Mojebanka. První kroky se službou Mojebanka

Mojebanka. První kroky se službou Mojebanka Mojebanka První kroky se službou Mojebanka OBSAH Co Vám Mojebanka nabízí? 3 První kroky Přihlášení 4 První kroky Zobrazení transakční historie 5 První kroky Pořízení platby 5 První kroky Podepisování platebních

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Registrace na portálu ereading.cz... 4 2. Instalace Adobe Digital

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další)

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Instalace čtečky...

Více

Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV

Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV verze 1.2 Praha 18.12.2002 Obsah WEB aplikace určené pro sběry dat do CEP, CEZ a RIV plně podporují práci s certifikáty.

Více

Uživatelský manuál Citfin, spořitelní družstvo Potřebujete poradit? Volejte infolinku nebo pište na

Uživatelský manuál Citfin, spořitelní družstvo Potřebujete poradit? Volejte infolinku nebo pište na Uživatelský manuál Citfin, spořitelní družstvo Potřebujete poradit? Volejte infolinku +420 234 092 333 nebo pište na info@citfin.cz! OBSAH Vstup do internetového bankovnictví... 3 Přihlášení do internetového

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/15 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Vygenerování Podpisového klíče a žádost o vygenerování Podpisového

Více

Jak stahovat ebooks na platformě EBSCOhost

Jak stahovat ebooks na platformě EBSCOhost Jak stahovat ebooks na platformě EBSCOhost Kompletní návod krok za krokem pro uživatele při prvním stahování eknih Nabízí-li Vaše knihovna možnost stahování ebooks, můžete se rozhodnout pro stažení konkrétní

Více

Popis nejčastějších funkcí aplikace MojeBanka business

Popis nejčastějších funkcí aplikace MojeBanka business Tento dokument popisuje následující funkčnosti aplikace MojeBanka. Kliknutím na odkaz vyberte příslušnou kapitolu. zadání jednorázového příkazu k úhradě zadání zahraniční platby odeslání dávkového příkazu

Více

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Pro školská zařízení Pardubického kraje Microsfot Enrollment for Education Solutions Praha, duben 2016 Obsah Registrace na SoftwareONE Academic portálu... 1 Výběr

Více

Manuál pro služby Přímého bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby. l in nkovnictví2010

Manuál pro služby Přímého bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby. l in nkovnictví2010 Manuál pro služby Přímého bankovnictví pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby l in nkovnictví2010 13. 12. 2014 Obsah: 1. Podporované prohlížeče 2. Přihlášení do Internetového bankovnictví 3. Výběr

Více

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS ÚČINNÝ OD 1. KVĚTNA 2012 OBSAH Technické požadavky 01 Bezpečnostní prvky 01 Povinnost zřízení a vedení účtu 01 Dostupnost 01 Limity aktivních

Více

Internet Banka v mobilu

Internet Banka v mobilu Internet Banka v mobilu Obsah Co je Internet Banka v mobilu?... 3 Co umí Internet Banka v mobilu?... 3 Kdo může používat Internet Banku v mobilu?... 3 Na jakých telefonech Internet Banka v mobilu funguje?...

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET

Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET Aktivace dálkového přístupu Uživatelské jméno a heslo pro vstup do aplikace Vám bude přiděleno na základě Vaší žádosti. Tyto údaje jsou vždy doručovány poštou

Více

Manuál pro úplnou registraci klienta

Manuál pro úplnou registraci klienta Manuál pro úplnou registraci klienta 1 1. Načtěte si stránky www.maxitip.cz a vpravo nahoře vyberte ZAREGISTRUJTE SE. 2. Otevře se Vám registrační formulář. 2 3. První zadáte přihlašovací údaje: Přihlašovací

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení firemních nákupních operací a veřejných zakázek modul B2B a VZ verze 1.01

ppesystem Elektronický nástroj pro řízení firemních nákupních operací a veřejných zakázek modul B2B a VZ verze 1.01 ppesystem Elektronický nástroj pro řízení firemních nákupních operací a veřejných zakázek modul B2B a VZ verze 1.01 Uživatelský manuál pro podepisování JAVOU Poslední aktualizace 10/2014 Centrum klientské

Více

1. Terminálová aplikace. 2. Instalace. 3. Nastavení. HARRACHOV CARD Instalace, nastavení a používání terminálové aplikace

1. Terminálová aplikace. 2. Instalace. 3. Nastavení. HARRACHOV CARD Instalace, nastavení a používání terminálové aplikace 1. Terminálová aplikace Kartový systém Harrachov Card sestává ze 3 částí: - Veřejných webových stránek na adrese www.harrachovcard.cz, kde mohou zákazníci i poskytovatelé najít informace o systému, zobrazit

Více

Registrace do portálu MS2014+

Registrace do portálu MS2014+ 2016 Registrace do portálu MS2014+ Místní akční skupina Hlinecko, z.s. 7.4.2016 Obsah: Úvod... 1 1 Instalace a aktualizace internetového prohlížeče... 2 2 Ověření HW a SW požadavků aplikace... 7 3 Registrace

Více

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA Strana č. 1 ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA NÁVOD NA VYPLŇOVÁNÍ A ODESLÁNÍ FORMULÁŘŮ IČ: 63078236, DIČ: CZ63078236, OR: MS v Praze, oddíl B, vložka 3044 Strana 1 / 13 Strana č. 2 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod...

Více

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK

Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky technické podpory programu TDS-TECHNIK Stránky slouží uživatelům programu TDS-TECHNIK a také i ostatním zájemcům pro zadávání dotazů souvisejících s používáním programu TDS-TECHNIK. Pro uživatele

Více

P R V N Í P Ř I H L Á Š E N Í D O A P L I K A C E E R B I N T E R N E T - B A N K A

P R V N Í P Ř I H L Á Š E N Í D O A P L I K A C E E R B I N T E R N E T - B A N K A P R V N Í P Ř I H L Á Š E N Í D O A P L I K A C E E R B I N T E R N E T - B A N K A Následující dokument popisuje první kroky s aplikací ERB Internet-Banka (dále jen Aplikace), které musí uživatel vykonat,

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

Registrace dodavatele na tržiště NEN

Registrace dodavatele na tržiště NEN Registrace dodavatele na tržiště NEN Co budete předem potřebovat: a) Podpisový osobní certifikát Postsignum nebo 1. Certifikační Autorita b) Prohlížeč Google Chrome c) Uživatelská práva na instalaci programů

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Test kompatibility nastavení prohlížeče

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Test kompatibility nastavení prohlížeče Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP Test kompatibility nastavení prohlížeče Obsah 1. Podporované operační systémy a prohlížeče... 3 1.1 Seznam podporovaných operačních systémů... 3 1.2 Seznam

Více

Řešení chybových hlášek. Verze: 2.11 (17. 7. 2015) Jméno souboru:

Řešení chybových hlášek. Verze: 2.11 (17. 7. 2015) Jméno souboru: Řešení chybových hlášek Verze: 2.11 (17. 7. 2015) Vlastník: CEN7350_03 Jméno souboru: FAQ 1 Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 1.1. Důležité... 3 1.2. Aktuální informace čtěte... 3 2. Přihlášení jednorázovým

Více

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Verze: 2.13 (19. 8. 2015) Vlastník: CEN7350_03 Jméno souboru: P24_manual_certifikat_hw Obsah Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24...

Více

Import kořenového certifikátu CA ZŠ O. Březiny

Import kořenového certifikátu CA ZŠ O. Březiny Import kořenového certifikátu CA ZŠ O. Březiny Obsah Úvodem... 1 Jak to vypadá, když certifikát není nainstalován... 2 Instalace kořenového certifikátu ZŠ O. Březiny (pro Internet Explorer a Google Chrome)...

Více

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče Mozilla Firefox 3.6 pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Firefoxu... 3 3. První přihlášení... 4 4. Odstraňování

Více

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS ÚČINNÉ OD 1. ÚNORA 2011 OBSAH Technické požadavky 01 Bezpečnostní prvky 01 Povinnost zřízení a vedení účtu 01 Dostupnost 01 Limity aktivních

Více