mezinárodní konferenci ádanou v rámci eského p edsednictví v Rad

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "mezinárodní konferenci ádanou v rámci eského p edsednictví v Rad"

Transkript

1 Ministerstvo životního prostředí Masarykova univerzita v Brně Univerzita Pardubice Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Vysoká škola ekonomická v Praze Vysoká škola ekonomie a managamentu v Praze Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci pořádanou v rámci českého předsednictví v Radě EU Účetnictví a reporting udržitelného rozvoje na mikroekonomické a makroekonomické úrovni která se koná v Brně ve dnech v prostorách Výstaviště jako doprovodná konference Veletrhu WATENVI, tj. společného mezinárodního veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO a mezinárodní výstavy vodovodů a kanalizací VOD-KA Cíl konference: Diskuse k nejnovějším poznatkům z oblasti udržitelného rozvoje, výměna zkušeností a vědeckých poznatků z oblasti implementace účetnictví a reportingu udržitelného rozvoje na mikro i makro úrovni. Na jednání budou zároveň prezentovány výsledky řešení projektů vědy a výzkumu zaměřených na danou problematiku. Předběžný program mezinárodní konference: Prezence účastníků: hod. 1. Úvodní vystoupení zástupci Ministerstva životního prostředí, Masarykovy univerzity v Brně, Univerzity Pardubice, Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Vysoké školy ekonomické v Praze a Vysoké školy ekonomie a managamentu v Praze 2. Integrace politik - cesta k efektivnosti státní regulace prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. doc. Ing. Jaroslav Knápek - Jiří Louda Ing. Michaela Valentová (Vysoká škola ekonomická v Praze) 3. Koncept metodiky ex-post hodnocení politiky životního prostředí Doc. Ing. Petr Šauer, CSc., Ing. Jaroslav Kreuz, Doc. Ing. Antonín Dvořák, CSc. (Vysoká škola ekonomická v Praze) 4. Administrativní náklady environmentální regulace doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D. (Vysoká 5. Zohledňování životního prostředí v rozpočtových předpisech České republiky - Mgr. Jitka Bělohradová, Mgr. Bc. Libor Kyncl, Mgr. Marie Poláčková, JUDr. Ivana Pařízková, Ph.D. (Masarykova univerzita v Brně) 6. Používání nástrojů procesu IPPC pro zavádění BAT/BEP pro POPs Ing. Blanka Kapustová, Ph.D. (Slovenská agentura životního prostředí, Banská Bystrica)

2 7. Hodnocení efektivnosti environmentálních investic Doc. Ing. Miroslav Farský, CSc., Doc. Ing. Iva Ritschelová, CSc., Ing. D. Vysloužilová, Ing. Egor Sidorov (Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem) 8. Environmentální poplatky - ekonomický stimul podniků k environmentálně šetrnému chování - Doc. Ing. Iva Ritschelová, CSc., Ing. Egor Sidorov (Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem), JUDr. Eva Tošovská, CSc. (Národohospodářský ústav AV ČR, Praha) 9. Statistika odpadů z pohledu ČR a EU Ing. Miloslava Veselá, Ing. Lucie Šimonová (Český statistický úřad) 10. Komparace efektivnosti vybraných nástrojů regulace nakládání s obalovými odpady - Ing. Jan Slavík, Bc. Jana Matějovská (Vysoká 11. Problém sociální přijatelnosti vodného a stočného v podmínkách ČR - Ing. Lubomír Petružela, prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc., Ing. Lenka Slavíková (Vysoká škola ekonomická v Praze) 12. Materiálové toky a Česká republika Ing. Světlana Svitáková (Ministerstvo životního prostředí) 13. Sledování materiálových toků v území Doc. Ing. Ilona Obršálová, CSc., Ing. Robert Baťa, Ph.D., Ing. Ticiano Costa Jordao (Univerzita Pardubice) 14. Kvantitativní metody a jejich využití při hodnocení efektivnosti výdajů místních rozpočtů do oblasti ochrany ŽP - Mgr. Ing. Jana Soukopová, Ph.D. (Masarykova univerzita v Brně) 15. Místní agenda 21 v Cenách MV za kvalitu a inovaci za roky Ing. Jarmila Neshybová (Masarykova univerzita v Brně) 16. Porovnání vykazovaných environmentálních dat se zaměřením na úroveň municipalit - Ing. Eduard Bakoš (Masarykova univerzita v Brně) 17. Vývoj disparit v kvalitě života v okresech Jihomoravského kraje - Prof. Ing. Iva Živělová, CSc., Doc. Ing. Jaroslav Jánský, CSc. (Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně) 18. Faktory ovlivňující kvalitu v obcích mikroregionu Podluží - Doc. Ing. Jaroslav Jánský, CSc., Prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně) 19. Analýza modelových projektů udržitelného rozvoje v Hostětíně Ing. Jana Tesařová (Ekologický institut Veronica) 20. Zkušenosti obcí se sběrem BRKO - Ing. Jitka Vlčková (IREAS Praha, o. p. s. Praha) 21. Matematicko-ekonomické modely s počítačovou podporou jako podpora rozhodování pro environmentální management - RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (Vysoké učení technické v Brně) 22. Vybrané vazby mezi mikro a makroúrovní Ing. Bohumil Beneš hod - Degustace vín, kterou pořádá společnost Znovín Znojmo (v prostorách Kongresového centra)

3 hod. - Návštěva mezinárodního veletrhu tvorby a ochrany životního prostředí ENVIBRNO a mezinárodní výstavy vodovodů a kanalizací VOD-KA (slavnostní zahájení a doprovodné programy) hod. Společenský večer s vystoupením zpěváka Radka Tomáška (více se o něm dozvíte na internetových stránkách a s občerstvením (v prostorách restaurace Nika) Prezence účastníků: hod. 1. Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje České republiky RNDr. Alena Marková (Ministerstvo životního prostředí) 2. Státní fond životního prostředí ČR - Národní programy a GIS Ing. Radka Pokorná, Ing.Adam Helebrant (Ministerstvo životního prostředí) 3. Daňové nástroje podpory ekologických investic v zahraničí doc. Ing. Leoš Vítek, Ph.D., (Vysoká 4. Ekonomické nástroje pro ekologicky šetrnou dopravu v České republice Ing. Jarmila Zimmermannová (Ministerstvo životního prostředí) 5. Klimaticko-energetický balíček - dopady revize EU ETS na český průmysl Ing. Ondřej Boreš (Ministerstvo životního prostředí) 6. Využití obchodování s emisemi v chemickém průmyslu - Bc. Jaroslav Suchý (Chemoprojekt, a.s.) 7. Revize EMAS Ing. Pavel Růžička (Ministerstvo životního prostředí) 8. Revize evropského systému ekoznačení Mgr. Daniel Hájek (Ministerstvo životního prostředí) 9. Environmentální prohlášení o výrobku EPD Ing. Květoslava Remtová, CSc. (Vysoká 10. Povědomí spotřebitelů o environmentálních značkách typu I RNDr. Miroslav Rusko, Ing. Jana Chovancová (Slovenská technická univerzita v Bratislavě) 11. Praktické zkušenosti s uplatňováním Národního akčního plánu pro zelené veřejné zakázky v Slovenské republice na roky Ing. Soňa Záhoranová (Ministerstvo životního prostředí SR, Bratislava) 12. Kvalita z makro a mikroekonomického pohledu - Doc. Ing. Renata Nováková, Ph.D. (Ústav průmyslového inženýrství, managementu a kvality, Trnava) 13. Mají se podniky řídit optikou trvale udržitelného rozvoje? Ing. Jakub Stránský (Vysoká 14. EnviWeb.cz národní portál v oblasti životního prostředí RNDr. Miroslav Kubásek, Ph.D. (EnviWeb s.r.o) 15. Využití simulace při hodnocení trvalé udržitelnosti projektů Doc. Ing. Viliam Cibulka, CSc. (MtF Slovenská technická univerzita, Trnava)

4 16. Aplikace informací podle segmentů týkajících se podnikatelských společností v České republice Ing. Bohuslava Knapová, CSc. (Vysoká 17. Průzkum environmentálních služeb v ČR ukončení projektu Ing. Jiří Študent (České ekologické manažerské centrum Praha) 18. Zavádění bioplynových stanic v zemědělských podnicích z pohledu trvale udržitelného rozvoje Ing. Jitka Šišková (Česká zemědělská univerzita v Praze) 19. Ekonomické aspekty snižování obsahu olova ve zbytkových materiálech při výrobě mědi Vasile Hotea, Irina Smical, Elena Pop, Gh. Iepure, Juhasz Jozsef (North University of Baia Mare, Romania) 20. Automatický monitoring kvality ovzduší v Baia Mare Ana Irina Smical (Environmental Protection Agency of Maramures County), Vasile Hotea, Elena Pop, Juhasz Jozsef (North University of Baia Mare, Romania), Dan Constantinescu (Politechnica University of Bucharest) 21. Systém monitoringu při zpracování olova v Baia Mare - Juhasz Jozsef. Vasile Hotea, Elena Pop, (North University of Baia Mare, Romania), Ana Irina Smical (Environmental Protection Agency of Maramures County) 22. Ochrana investora a spolehlivost údajů v účetních dokladech: systém v Evropské unii Suntaree Patpanichchot (The National Institute of Development Administration, Bangkok, Thailand) 23. Přístupy a možnosti využití účetních informací pro měření udržitelného rozvoje podniku Prof. Ing. Jana Fibírová, CSc. (Vysoká 24. K některým otázkám propojení ekologické logistiky a podnikové strategie - Mgr. Zuzana Marečková (Ekonomická univerzita v Bratislavě) 25. Význam reverzní logistiky a její postavení v praxi Ing. et Ing. Radim Keřt, Ph.D. (Univerzita Pardubice) 26. Účetnictví a výkaznictví pro trvale udržitelný rozvoj - doc. Ing. Dana Dvořáková, Ph.D. (Vysoká 27. Environmentální reporting - Ing. Petra Mísařová (Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně) 28. Dobrovolný reporting v České republice a indikátory udržitelného rozvoje Prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc.(Masarykova univerzita v Brně) 29. Případová studie dobrovolného reportingu v malých a středních podnicích Prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc. (Masarykova univerzita v Brně), Mgr. František Piliar (ECO-management, spol. s r. o.) 30. Environmentální indikátory dopravní organizace Doc. Ing. Petr Škapa, CSc. (VŠB-TU Ostrava, Institut dopravy) 31. Náklady na bezpečí a udržitelný rozvoj - doc. RNDr. Dana Procházková, DrSc. (Univerzita Jana Amose Komenského, Praha)

5 32. Nákladové účetnictví materiálových toků a příprava nové normy ISO - Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. (Ministerstvo životního prostředí) 33. Material Flow Cost Accounting - informační podpora řízení výroby Doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D. (Vysoká škola ekonomie a managamentu v Praze) 34. Překážky pro efektivní environmentální účetnictví na mikroúrovni a jejich překonání zkušenosti z projektu EMPRESS - Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. (EMPRESS) 35. Kultura vztahů se zaměstnanci jako významnými stakeholdery v podniku chemického průmyslu Ing. Marie Bednaříková, CSc. (Univerzita Pardubice) Závěrečná diskuse a shrnutí Místo konání: prostory Výstaviště, Kongresové centrum, sál B, Brno Na místo konání se lze dostat z vlakového a autobusového nádraží u hotelu Grand tramvají č. 1 (směr Pisárky), vystoupit na stanici Výstaviště. Ubytování: Je zajištěno na vysokoškolských kolejích Masarykovy univerzity hotel GARNI, Vinařská 5, Brno, Blok A3, vedle ekonomicko správní fakulty (z vlakového a autobusového nádraží u hotelu Grand tramvají č. 1 směr Pisárky, vystoupit na stanici Lipová, přejít silnici a do kopečka nahoru asi 150 m po pravé straně je univerzita a vysokoškolské koleje) a každý účastník si ho hradí sám. Cena ubytování je 790,-Kč / noc za jednolůžkový pokoj a 980,- Kč/noc za dvoulůžkový pokoj. Při objednávce bude automaticky zajištěn jednolůžkový pokoj. Pokud máte zájem o ubytování ve dvoulůžkovém pokoji, je nutno při potvrzení účasti nahlásit i jméno spolunocležníka. Parkování: Parkovat lze v areálu vysokoškolských kolejí. Stravování: Zajišťuje si každý účastník sám. Vložné: Seminář je organizován bez vložného. Poznámka: V rámci této mezinárodní konference mohou účastníci na volnou vstupenku navštívit zahájení Ekologických veletrhů Brno, tj. společného 14. mezinárodního veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO a 14. mezinárodní výstavy vodovodů a kanalizací VOD-KA, organizovaných společně Brněnskými veletrhy a Sdružením ochrany vod a kanalizací - SOVAK. Svoji účast na konferenci, na společenském večeru a počet nocí, na které chcete objednat ubytování, prosím, potvrďte do na adrese: Ministerstvo životního prostředí odbor ekonomických nástrojů Vršovická 65, Praha 10 tel.: (Ing. A. Krejčová) fax: alena.krejcova@mzp.cz

20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 20. KONFERENCE MONITORING ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ÚSTŘEDÍ MONITORINGU ZDRAVOTNÍHO STAVU OBYVATELSTVA STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV, PRAHA MILOVY 6. 8. října 2015 P R O G R A M K O N F E R E N C E Úterý 6.

Více

DOPROVODNÝ PROGRAM 25.5. 2009, PONDĚLÍ

DOPROVODNÝ PROGRAM 25.5. 2009, PONDĚLÍ stav k 20.4.2009 25.5. 2009, PONDĚLÍ 8:00 16:00 hod. Meeting EUREAU, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s. Místo konání: sály Business Center, pavilon E 10:00 17:00 hod. Vod-Cup 2009 golfový turnaj Pořadatel:

Více

Informace o projektu APSYS

Informace o projektu APSYS Informace o projektu APSYS Název projektu: Aplikovatelný systém dalšího vzdělávání ve VaV Poskytovatel podpory: Evropský sociální fond, přes MŠMT Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Datum

Více

Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně

Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Ústav pěstování, šlechtění rostlin a rostlinolékařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pořádá XXI. českou a slovenskou konferenci o ochraně rostlin 5. 7. září 2018 Vážené dámy, vážení pánové,

Více

SEA/EIA Regionální centrum EIA s.r.o Hotel ATOM Ostrava. Moravskoslezský kraj Statutární město Ostrava

SEA/EIA Regionální centrum EIA s.r.o Hotel ATOM Ostrava. Moravskoslezský kraj Statutární město Ostrava Regionální centrum EIA s.r.o. Moravskoslezský kraj Statutární město Ostrava připravují 7. mezinárodní konferenci 1. cirkulář O převzetí záštity nad konferencí se jedná se zástupci: Ministerstva životního

Více

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc.

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. doc. PhDr. Martina ŠMEJKALOVÁ, Ph.D. PhDr. Ivana KOLÁŘOVÁ, CSc. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc. Nezávislá odborná komise, která je poradním orgánem při přezkoumávání žádostí žadatelů v procesu přezkoumání výsledků zkoušek z didaktických testů pro rok 2014 (podle 82 školského zákona). Rozpočtové prostředky

Více

Odborná konference Ekonomika podnikání teorie a praxe

Odborná konference Ekonomika podnikání teorie a praxe Odborná konference Ekonomika podnikání teorie a praxe Je pořádána v pátek 23. února 2018 Institutem personalistiky Masarykova ústavu vyšších studií Českého vysokého učení technického v Praze a Katedrou

Více

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 Dokumenty Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 1. doc. Ing. Pavol B a u e r, Dr., pro obor silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika, na návrh Vědecké rady Vysokého učení technického

Více

Seminární témata vypisovaná na ak. rok 2013/2014 vztahující se k předmětu CV06 Inženýrský seminář I

Seminární témata vypisovaná na ak. rok 2013/2014 vztahující se k předmětu CV06 Inženýrský seminář I Seminární témata vypisovaná na ak. rok 2013/2014 vztahující se k předmětu CV06 Inženýrský seminář I témata pro kombinovanou formu studia vedoucí diplomové práce název seminární práce student 1 Ing. Aigel

Více

EVROPSKÁ UNIE A SOUČASNÁ MIGRAČNÍ KRIZE

EVROPSKÁ UNIE A SOUČASNÁ MIGRAČNÍ KRIZE ACADEMIA RERUM CIVILIUM VYSOKÁ ŠKOLA POLITICKÝCH A SPOLEČENSKÝCH VĚD a GALERIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Program mezinárodní vědecké konference EVROPSKÁ UNIE A SOUČASNÁ MIGRAČNÍ KRIZE Konference se koná pod

Více

Odborný poradní orgán MŠMT pro program INGO II, VES 2014 Zdroj financování členů Statut Jednací řád Rozpočtové prostředky organizace ANO NE ANO NE

Odborný poradní orgán MŠMT pro program INGO II, VES 2014 Zdroj financování členů Statut Jednací řád Rozpočtové prostředky organizace ANO NE ANO NE Odborný poradní orgán pro program INGO II, VES 2014 Rozpočtové prostředky organizace ANO NE ANO NE prof. RNDr. Blanka Říhová, DrSc. RNDr. Jana Bystřická Mikrobiologický ústav AV ČR, v.v.i. Ing. Jiřina

Více

Program mezinárodní konference Podnikatelské kompetence a řízení lidských zdrojů v 21. století

Program mezinárodní konference Podnikatelské kompetence a řízení lidských zdrojů v 21. století Program mezinárodní konference Podnikatelské kompetence a řízení lidských zdrojů v 21. století Mezinárodní konference je pořádaná Vysokou školou technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích a Ostbayerische

Více

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE MEZINÁRODNÍ KONFERENCE 13. a 14. dubna 2010 pořádaná pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Jiřího Zimoly zasedací místnost Krajského úřadu v Českých Budějovicích Program konference BIOPLYN 2010

Více

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Vás za podpory projektu OPVK Partnerské sítě pro zahradnictví a krajinářskou architekturu srdečně zve na konferenci OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A

Více

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol

Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol Předání dekretů 97 profesorům českých vysokých škol jmenovaným s účinností od 1. května 2003 Velká aula Karolina čtvrtek dne 5. června 2003 v 9:00 a

Více

Povolání hodnotitele:

Povolání hodnotitele: Příjmení: Jméno: Tituly před jménem: Tituly za jménem: Povolání hodnotitele: Název studované vysoké školy: Oblast: Bělohlávek Alexander prof., Prof. zw., Dr. Mgr. Ing. prof. hon., dr. h. c. Akademický

Více

EF TUL. Bakalář. Mezinárodní ekonomické vztahy MEZINÁRODNÍ OBCHOD

EF TUL. Bakalář. Mezinárodní ekonomické vztahy MEZINÁRODNÍ OBCHOD EF TUL Bakalář Mezinárodní ekonomické vztahy MEZINÁRODNÍ OBCHOD 1. ROČNÍK - povinné předměty (společné) Matematika pro MEV doc. RNDr. Jaroslav Mlýnek, CSc. 1/1 Mikroekonomie I Informatika I Nauka o podniku

Více

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH A DIPLOMOVÝCH PRACÍ Katedra ekonomie a managementu doc. Ing. Čeněk Celer, CSc. Analýza procesu strategického řízení vybrané organizace Evaluace marketingové strategie vybrané organizace

Více

Dobrovolné nástroje ochrany životního prostředí

Dobrovolné nástroje ochrany životního prostředí Dobrovolné nástroje ochrany životního prostředí Daniel Hájek odbor finančních a dobrovolných nástrojů (daniel.hajek@mzp.cz, 267 122 489) Odpovědné veřejné zakázky = vzor označujeme takové nákupy státní

Více

České kalibrační sdružení

České kalibrační sdružení České kalibrační sdružení! Palackého tř. 100, 612 00 Brno ČESKÉ KALIBRAČNÍ SDRUŽENÍ A KALIBRAČNÉ ZDRUŽENIE SR pořádají 27. KONFERENCI ČKS a 3. SPOLEČNOU KONFERENCI při příležitosti příprav vstupu ČR a

Více

EF TUL. Bakalář. Mezinárodní ekonomické vztahy CESTOVNÍ RUCH

EF TUL. Bakalář. Mezinárodní ekonomické vztahy CESTOVNÍ RUCH EF TUL Bakalář Mezinárodní ekonomické vztahy CESTOVNÍ RUCH 1. ROČNÍK - povinné předměty (společné) Mikroekonomie I Informatika I Nauka o podniku Hospodářská geografie prof. Ing. Jiří Kraft, CSc. (50 %)doc.

Více

Čtyři roky členství zemí střední a východní Evropy v Evropské unii: důsledky a nové výzvy pro národní a regionální trhy práce

Čtyři roky členství zemí střední a východní Evropy v Evropské unii: důsledky a nové výzvy pro národní a regionální trhy práce Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné a Friedrich-Ebert-Stiftung si Vás dovolují pozvat na mezinárodní konferenci Čtyři roky členství zemí střední a východní Evropy v Evropské

Více

SYSTÉM ENVIRONMENTÁLNÍHO EKONOMICKÉHO ÚČETNICTVÍ V ČR

SYSTÉM ENVIRONMENTÁLNÍHO EKONOMICKÉHO ÚČETNICTVÍ V ČR SYSTÉM ENVIRONMENTÁLNÍHO EKONOMICKÉHO ÚČETNICTVÍ V ČR Eva Kožoušková Národní konzultační seminář k rozvoji ekosystémového účetnictví,11.06.2019, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha

Více

ABSOLVENTI doktorského studijního programu Ekonomika a management, studijní obor Podniková ekonomika a management

ABSOLVENTI doktorského studijního programu Ekonomika a management, studijní obor Podniková ekonomika a management ABSOLVENTI doktorského studijního programu Ekonomika a management, studijní obor Podniková ekonomika a management 2006 2018 2006 Ing. Dita Hommerová, Ph.D. Téma disertační práce: Řízení vztahů se zákazníky

Více

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne

ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne ZÁPIS Č. 14 ZE ZASEDÁNÍ VĚDECKÉ RADY ESF MU konaného dne 19. 10. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny Program: 1. Úvodní slovo děkana, schválení programu 2. Návrh na složení komise pro habilitační řízení

Více

Porovnání vykazovaných environmentálních dat se zaměřením na úroveň municipalit 1

Porovnání vykazovaných environmentálních dat se zaměřením na úroveň municipalit 1 Porovnání vykazovaných environmentálních dat se zaměřením na úroveň municipalit 1 Ing. Eduard Bakoš, Ing. Barbora Kaplanová, Mgr. Ing. Jana Soukopová, Ph.D. Úvod Jak je známo, v ČR jsou výdaje na ochranu

Více

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách

100 let chovu kamzíka horského v Jeseníkách Občanské sdružení Jesenický kamzík ve spolupráci s Muzeem v Bruntále a Jesenickou lesnickou společností Vás srdečně zvou na mezinárodní konferenci pořádanou pod záštitou ministra zemědělství ČR, hejtmana

Více

mezinárodní konference zaměřená na podporu zvyšování bezpečnosti silničního provozu při veletrhu AUTOTEC 2008

mezinárodní konference zaměřená na podporu zvyšování bezpečnosti silničního provozu při veletrhu AUTOTEC 2008 mezinárodní konference zaměřená na podporu zvyšování bezpečnosti silničního provozu při veletrhu AUTOTEC 2008 Záštita: Ministr dopravy Ing. Aleš Řebíček Pořádají: Veletrhy Brno, a.s. Ve dnech 3. až 4.

Více

AKTUÁLNÍ ELEKTRONICKÉ EVIDENČ NÍ SYSTÉMY

AKTUÁLNÍ ELEKTRONICKÉ EVIDENČ NÍ SYSTÉMY Oborová komise muzejních archeologů při Asociaci muzeí a galerií České republiky pořádá spolu s Moravským zemským muzeem Centrem kulturní antropologie a Ústavem Anthropos v Brně ve dnech 31. 5. 2. 6. 2017

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 50,02 %

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 50,02 % Vysoká škola Úspěšnost uchazečů UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 50,02 % 1. lékařská fakulta 49,49% 2. lékařská fakulta 20,95% 3. lékařská fakulta 27,2% Evangelická teologická fakulta 89,07% Fakulta humanitních

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY 21 ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE a FITE a.s. si Vás dovolují pozvat na konferenci ODPADY ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STŘEDOEVROPSKÝCH ZEMÍ pořádanou ve dnech 13. - 14. 5. 2014 Konference je součástí

Více

Postavení a úloha neuniverzitních veřejných a soukromých vysokých škol v systému terciárního vzdělávání

Postavení a úloha neuniverzitních veřejných a soukromých vysokých škol v systému terciárního vzdělávání Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ve spolupráci s Vysokou školou logistiky, o.p.s. a Vysokou školou polytechnickou Jihlava si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci Postavení

Více

Národní vzdělávací fond, o.p.s. ANO Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. Technická univerzita v Liberci ANO

Národní vzdělávací fond, o.p.s. ANO Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v.v.i. Technická univerzita v Liberci ANO Výsledky 1. veřejné soutěže programu na podporu aplikovaného společenskovědního výzkumu a experimentálního vývoje OMEGA Seznam projektů doporučených k podpoře: (seřazeno dle čísla projektu) ČÍSLO TD010024

Více

Vstupní hodnocení možností využití dobrovolných nástrojů v podnicích

Vstupní hodnocení možností využití dobrovolných nástrojů v podnicích Vstupní hodnocení možností využití dobrovolných nástrojů v podnicích Ing. Jan Pavlík České centrum pro energetickéřízení EMPRESS office@empress.cz Vznik metodiky vstupního hodnocení inovací udržitelné

Více

Dobrá Praxe 2015. Program konference. Příkladné geoturistické a ekoturistické produkty v podmínkách ČR 29. 30. 1. 2015

Dobrá Praxe 2015. Program konference. Příkladné geoturistické a ekoturistické produkty v podmínkách ČR 29. 30. 1. 2015 Dobrá Praxe 2015 Příkladné geoturistické a ekoturistické produkty v podmínkách ČR Program konference 29. 30. 1. 2015 Rámcový program konference Dobrá praxe Čtvrtek 29. 1. 2015 08:30 09:30 prezence 09:30

Více

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S.

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 1 roč. 2 16. březen 2016 ISSN 2464-4889 Vážení členové Evropské společnosti pro právní dějiny, z. s., rádi bychom Vás informovali,

Více

V YSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ V PRAZE Ústav plynárenství, koksochemie a ochrany ovzduší a IUAPPA Česká republika DŮM TECHNIKY PARDUBICE spol. s r.o. pořádají pod záštitou ministra průmyslu a obchodu

Více

INTERNET, KONKURENCESCHOPNOST A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ

INTERNET, KONKURENCESCHOPNOST A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Libora Lukáše X. ročník mezinárodní konference INTERNET, KONKURENCESCHOPNOST A BEZPEČNOST ORGANIZACÍ Informační a datová bezpečnost, krizové řízení a strategické rozhodování

Více

SOUČASNÁ LEGISLATIVA V ČESKÉM ZDRAVOTNICTVÍ, ZÁSADNÍ VÝZNAM PRO BEZPEČÍ NEMOCNIC

SOUČASNÁ LEGISLATIVA V ČESKÉM ZDRAVOTNICTVÍ, ZÁSADNÍ VÝZNAM PRO BEZPEČÍ NEMOCNIC Česká asociace sester pořádá ve spolupráci s IPVZ 5. podzimní konferenci Prezidia ČAS SOUČASNÁ LEGISLATIVA V ČESKÉM ZDRAVOTNICTVÍ, ZÁSADNÍ VÝZNAM PRO BEZPEČÍ NEMOCNIC 22. - 23. 11. 2012 Hotel DUO, Praha

Více

NABÍDKA KONZULTACÍ v oblasti začlenění adaptace na změnu klimatu a resilience do strategií

NABÍDKA KONZULTACÍ v oblasti začlenění adaptace na změnu klimatu a resilience do strategií NABÍDKA KONZULTACÍ v oblasti začlenění adaptace na změnu klimatu a resilience do strategií Neprošlo jazykovou úpravou Verze: Draft 1.1 Datum: 4.11. 2015 Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 47,2 %

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 47,2 % Vysoká škola Úspěšnost uchazečů UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 47,2 % 1. lékařská fakulta 47,1 % 2. lékařská fakulta 16,0 % 3. lékařská fakulta 26,2 % Lékařská fakulta v Plzni 39,7 % Lékařská fakulta v Hradci

Více

Informace o spolehlivosti produktů v provozu a jejich využití

Informace o spolehlivosti produktů v provozu a jejich využití ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST ve spolupráci s Fakultou vojenských technologií UNIVERZITY OBRANY si Vás dovolují pozvat na další, již 51. SEMINÁŘ ODBORNÉ SKUPINY PRO SPOLEHLIVOST pořádané výborem Odborné

Více

PROGRAM KONFERENČNÍHO SEMINÁŘE TOP 2017

PROGRAM KONFERENČNÍHO SEMINÁŘE TOP 2017 PROGRAM KONFERENČNÍHO SEMINÁŘE TOP 2017 Setkání vrcholových manažerů k problematice Management a inženýrství údržby a jeho informační systém podle požadavků Koncepce Průmysl 4.0 Dovolujeme si Vás pozvat

Více

Seznam odborníků pro komise státních doktorských zkoušek a obhajob doktorských disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management

Seznam odborníků pro komise státních doktorských zkoušek a obhajob doktorských disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management Schváleno na zasedání Vědecké rady Fakulty podnikohospodářské VŠE v Praze, které se konalo dne 18. 02. 2015 disertačních prací - Obor Podniková ekonomika a management zkratka pracoviště doc. Ing. Jiří

Více

České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE

České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE České vysoké učení technické v Praze Masarykův ústav vyšších studií PROGRAM KONFERENCE Technické, humanitní a společenské vědy: Je možné vést v pedagogickém procesu dialog? Odborní garanti: prof. PhDr.

Více

Přesídlování a vyhlazování obyvatelstva syndrom moderních dějin

Přesídlování a vyhlazování obyvatelstva syndrom moderních dějin si Vás dovoluje pozvat na mezinárodní vědeckou konferenci Přesídlování a vyhlazování obyvatelstva syndrom moderních dějin 11. 12. listopadu 2014 Vila Lanna, Praha Historický ústav Akademie věd ČR, v. v.

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Pedagogická fakulta Katedra technické a informační výchovy Vás zve na mezinárodní vědecko-odbornou konferenci konanou pod záštitou děkanky Pedagogické fakulty UP prof. PaedDr.

Více

Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50. výročí založení Katedry elektrotechnologie FE VUT v Brně

Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50. výročí založení Katedry elektrotechnologie FE VUT v Brně ÚSTAV ELEKTROTECHNOLOGIE Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického v Brně zve srdečně na konferenci s mezinárodní účastí Elektrotechnologie 2011 u příležitosti 50.

Více

EF TUL. Bakalář. Podniková ekonomika MANAGEMENT SLUŽEB

EF TUL. Bakalář. Podniková ekonomika MANAGEMENT SLUŽEB EF TUL Bakalář Podniková ekonomika MANAGEMENT SLUŽEB Povinné předměty Název předmětu Povinné předměty společné Mikroekonomie I 2/2 zp./zk. 6 Matematika I 2/2 zp. 5 prof. Ing. Jiří Kraft, CSc. (50 %) doc.

Více

počet kred. vyučující profil. základ Roč./sem

počet kred. vyučující profil. základ Roč./sem B-IIa Studijní plány a návrh témat prací (bakalářské a magisterské studijní programy) Označení studijního plánu Management regionálního rozvoje, prezenční studium Povinné předměty Název předmětu rozsah

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ Cíl projektu Výchozí ukazatele /cílové ukazatele Plnění kontrolovatelných výstupů Změny v řešení Postup řešení: Hlavním cílem rozvojového projektu bylo zpracovat materiály k akreditaci

Více

Elektronická podpora výuky v bakalářských a magisterských studijních programech na lékařských fakultách

Elektronická podpora výuky v bakalářských a magisterských studijních programech na lékařských fakultách 21. 11. 22. 11. 2007 Hotel Voroněž I, Brno MEFANET 2007 1. celostátní konference lékařských fakult ČR na téma e-learning a zdravotnická informatika ve výuce lékařských oborů Informační a komunikační technologie

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Navazující magisterské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém TS Akademický rok 2009/2010 2 Informace zde obsažené jsou platné

Více

workshop hlavní partner mediální partner

workshop hlavní partner mediální partner workshop hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 24. 25. dubna 2013 organizuje Český institut interních auditorů workshop pro interní auditory s názvem Aktuální

Více

KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha

KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha 10 Mgr. Babuljaková Tereza Mgr. Baďurová Marie Jeseník

Více

Rozvrh konzultací kombinované formy studia FŽP. (tento rozvrh je pouze orientační, rozhodující jsou informace v systému STAG) Místo výuky: ÚSTÍ n. L.

Rozvrh konzultací kombinované formy studia FŽP. (tento rozvrh je pouze orientační, rozhodující jsou informace v systému STAG) Místo výuky: ÚSTÍ n. L. Rozvrh konzultací kombinované formy studia FŽP Ochrana životního prostředí Místo výuky: ÚSTÍ n. L. 1. ročník, 2008/09 3.,4./10. 40 24.,25./10. 43 7.,8./11. 45 28.,29./11. 48 8-00 - 9-50 Základy geografie

Více

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. PaedDr. Květoslava KLÍMOVÁ, Ph.D. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc.

PhDr. Martin CHVÁL, Ph.D. PaedDr. Květoslava KLÍMOVÁ, Ph.D. Mgr. Jitka ALTMANOVÁ. doc. RNDr. Eduard FUCHS, CSc. Nezávislá odborná komise, která je poradním orgánem při přezkoumávání žádostí žadatelů v procesu přezkoumání výsledků zkoušek z didaktických testů pro rok 2015 (podle 82 školského zákona). Rozpočtové prostředky

Více

Mnohonárodní centrum pro koordinaci logistiky. pořádají mezinárodní vědeckou konferenci

Mnohonárodní centrum pro koordinaci logistiky. pořádají mezinárodní vědeckou konferenci Sekce podpory Ministerstva Mnohonárodní centrum pro koordinaci Univerzita Fakulta vojenského leadershipu pořádají mezinárodní vědeckou konferenci Logistika v ozbrojených silách efektivnější provoz vojenských

Více

Představení realizačního týmu

Představení realizačního týmu Vzděláváním ke konkurenceschopnosti chemického průmyslu v ČR - Zahajovací konference projektu 5.4.2011 Představení realizačního týmu Ing. Ladislav Novák Hlavní manažer projektu Tel.: +420 266 793 580 mail@schp.cz,

Více

NÁRODNÍ DIALOG O VODĚ Hospodaření s vodou v období hydrologického sucha

NÁRODNÍ DIALOG O VODĚ Hospodaření s vodou v období hydrologického sucha Česká vědeckotechnická vodohospodářská společnost a Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, veřejná výzkumná instituce ve spolupráci s Global Water Partnership si Vás dovolují pozvat na seminář

Více

Pozvánka na seminář POZEMKOVÉ ÚPRAVY NOVÉ INFORMACE A METODICKÉ POSTUPY. 5.6.2014 Mendelova univerzita v Brně budova Q, posluchárna 03

Pozvánka na seminář POZEMKOVÉ ÚPRAVY NOVÉ INFORMACE A METODICKÉ POSTUPY. 5.6.2014 Mendelova univerzita v Brně budova Q, posluchárna 03 Pozvánka na seminář POZEMKOVÉ ÚPRAVY NOVÉ INFORMACE A METODICKÉ POSTUPY 5.6.2014 Mendelova univerzita v Brně budova Q, posluchárna 03 Pořádá: Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Mendelova univerzita

Více

Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz

Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz I. informace VIII. kongres s mezinárodní účastí Hygiena ve zdravotnických zařízeních a prevence nozokomiálních nákaz Pořádá Aesculap Akademie ve spolupráci se SNH a CSS Sport V Hotel Hrotovice 17. 19.

Více

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš.

Ráda bych tě pozvala na svou narozeninovou oslavu která se koná 15.6.2013. Sraz je ve Stromovce ve 12:00. Doufám že přijdeš. Julie Kubrychtová Milady Horákové1 Praha 17000 Kateřina Hejlíková Studentská2 Praha 16000 Selma Faustusová Kaprova3 Praha 11000 Tereza Vogničová Milady Horákové4 Praha 17000 Dominika Juričková Studentská5

Více

Seznam osob krizového managementu přednostně předurčených do Krizového štábu Olomouckého kraje, kontaktní spojení k zabezpečení vyrozumění

Seznam osob krizového managementu přednostně předurčených do Krizového štábu Olomouckého kraje, kontaktní spojení k zabezpečení vyrozumění Seznam osob krizového managementu přednostně předurčených do Krizového štábu Olomouckého kraje, kontaktní spojení k zabezpečení vyrozumění štábu/vedoucí sekretariátu Ekonom krizového štábu štábu/zástupce

Více

Udržitelný rozvoj nové trendy a výzvy

Udržitelný rozvoj nové trendy a výzvy Udržitelný rozvoj nové trendy a výzvy Konference s mezinárodní účastí Pořadatelé: Katedra geografie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (v rámci projektu ESF Inovace studijního oboru

Více

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta logistiky a krizového řízení a Vysoké učení technické v Brně Ústav soudního inženýrství

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta logistiky a krizového řízení a Vysoké učení technické v Brně Ústav soudního inženýrství Fakulta logistiky a krizového řízení a Vysoké učení technické v Brně Ústav soudního inženýrství PROGRAM MEZINÁRODNÍ KONFERENCE KRIZOVÉ ŘÍZENÍ A ŘEŠENÍ KRIZOVÝCH SITUACÍ CrisCon 2019 Rámcový program konference

Více

Z á p i s. ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012

Z á p i s. ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012 Z á p i s ze 49. zasedání Akademické rady AV ČR, konaného dne 6. listopadu 2012 Z důvodu zahraniční pracovní cesty předsedy AV ČR řídil jednání místopředseda AV ČR M. Tůma. I. Ověření zápisu ze 48. zasedání

Více

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 3 roč listopad 2018 ISSN

BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 3 roč listopad 2018 ISSN BULLETIN EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI PRO PRÁVNÍ DĚJINY, Z. S. Zvláštní číslo 3 roč. 4 25. listopad 2018 ISSN 2464-4889 Vážení členové Evropské společnosti pro právní dějiny, z. s., rádi bychom Vás informovali,

Více

UNIVERZITA OBRANY Fakulta ekonomiky a managementu Katedra vojenského managementu a taktiky

UNIVERZITA OBRANY Fakulta ekonomiky a managementu Katedra vojenského managementu a taktiky UNIVERZITA OBRANY Fakulta ekonomiky a managementu Katedra vojenského managementu a taktiky Kounicova 44, 662 10 Brno Tel.: 973 442938, FAX: 973 443311, E-mail: jan.mazal@unob.cz, zdenek.flasar@unob.cz.

Více

Oblasti vedení závěrečných prací pedagogů ekonomického oddělení 545

Oblasti vedení závěrečných prací pedagogů ekonomického oddělení 545 Oblasti vedení závěrečných prací pedagogů ekonomického oddělení 545 Ing. Igor Černý, Ph.D. 1. Strukturální pomoc EU ve vybraných oblastech a společnostech 2. Analýza vybraných politik EU/ES 3. Ekonomická

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA DAPHNE ČR INSTITUTU APLIKOVANÉ EKOLOGIE ZA ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA DAPHNE ČR INSTITUTU APLIKOVANÉ EKOLOGIE ZA ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA DAPHNE ČR INSTITUTU APLIKOVANÉ EKOLOGIE ZA ROK 2011 Základní informace o organizaci Vznik organizace Datum založení organizace (registrace ministerstvem vnitra): 5. 1. 2004. Činnost organizace

Více

3 Složení orgánů VŠE v Praze

3 Složení orgánů VŠE v Praze 3 Složení orgánů VŠE v Praze 3.1 Vedení VŠE v Praze Vedení VŠE v Praze do 31. 1. 2003 Rektorka doc. Ing. Jaroslava Durčáková, CSc. Prorektor pro rozvoj a informační systém, statutární zástupce rektorky

Více

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013 Ministerstvo zemědělství v rámci Celostátní sítě pro venkov Krajské sdružení NS MAS ČR, o.s., v Královéhradeckém kraji, Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s., Spolek pro obnova venkova ČR, Agrární

Více

na téma dne 20.1. 2010 od 9:00 v budově MŽP ČR, Vršovická 65 Praha 10, místnost č. 959

na téma dne 20.1. 2010 od 9:00 v budově MŽP ČR, Vršovická 65 Praha 10, místnost č. 959 P O Z V Á N K A NA ODBORNÝ SEMINÁŘ S DISKUSÍ na téma ENVIRONMENTÁLNÍ PROHLÁŠENÍ O PRODUKTU SE ZAMĚŘENÍM NA OBLAST STAVEBNICTVÍ který pořádá Výzkumný ústav pozemních staveb Certifikační společnost, s.r.o.

Více

České kalibrační sdružení

České kalibrační sdružení České kalibrační sdružení! Palackého tř. 100, 612 00 Brno ČESKÉ KALIBRAČNÍ SDRUŽENÍ pořádá 28. KONFERENCI na téma Směrnice EU týkající se měřicích přístrojů (MID) 4. a 5. května 2004 Hotel Skalský dvůr

Více

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s Agenturou CzechTourism, městem Lázně Bělohrad a Lázněmi Bělohrad, a. s., pořádají 17. konferenci SLM ČR 27. a 28. listopadu 2014 TÉMA KONFERENCE: PŘIDANÁ HODNOTA

Více

DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006

DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006 DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006 24. 4. 2006, pondělí 18.00 22.00 hod OUVERTURA Stavebních veletrhů Brno 2006 Pořadatel: Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Organizátor: Svaz podnikatelů

Více

Společenské vědy ve vzdělávání

Společenské vědy ve vzdělávání UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra společenských věd Žižkovo nám. 5, Olomouc 77140 pořádá 25. 26. dubna 2012 II. mezinárodní vědeckou konferenci s oborově didaktickým zaměřením

Více

EF TUL. Bakalář. Podniková ekonomika MANAGEMENT VÝROBY

EF TUL. Bakalář. Podniková ekonomika MANAGEMENT VÝROBY EF TUL Bakalář Podniková ekonomika MANAGEMENT VÝROBY Povinné předměty Název předmětu rozsah způsob ověření počet kreditů Vyučující dop.roč./ sem. Povinné předměty společné Mikroekonomie I 2/2 zp./zk. 6

Více

u příležitosti mezinárodního roku půdy 2015 pořádají konferenci s mezinárodní účastí

u příležitosti mezinárodního roku půdy 2015 pořádají konferenci s mezinárodní účastí Fakulta životního prostředí UJEP Ústí nad Labem Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy v. v. i. Asociace pro vodu v krajině ČR Českomoravská komora pozemkových úprav, Severočeská pobočka u příležitosti

Více

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE

20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. srpna, 2015 Hotel U Kata Kutná Hora Druhý cirkulář 1 20. JÍLOVÁ KONFERENCE V ČESKÉ REPUBLICE 27. 29. SRPNA 2015, HOTEL U KATA, KUTNÁ HORA ČESKÁ REPUBLIKA

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Ve dnech 16. a 17. září 2014 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 6. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Celostátní konference projektu SPINNET

Celostátní konference projektu SPINNET Celostátní konference projektu SPINNET Srdečně Vás zveme na celostátní konferenci projektu SPINNET, která se uskuteční v rámci mezinárodní porady ředitelů VTP, v hotelu Park Inn by Radisson Hotel Ostrava

Více

HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2010 KATEDRA 714

HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2010 KATEDRA 714 HODNOCENÍ ISO PRO ROK 2010 KATEDRA 714 Oblast studijní a pedagogická - Zajištění výuky v základních kurzech matematiky, deskriptivní geometrie, výpočetní techniky, algoritmizace, datových struktur a numerických

Více

ADRESÁŘ. magistrátů. Národní informační a poradenské středisko pro kulturu Praha

ADRESÁŘ. magistrátů. Národní informační a poradenské středisko pro kulturu Praha ADRESÁŘ magistrátů Národní informační a poradenské středisko pro kulturu Praha leden 2015 Adresář magistrátů (aktualizace leden 2015) Adresář obsahuje údaje o magistrátech, včetně údajů o odborech kultury.

Více

Partnerství pro rozvoj vzdělávání a komunikace v ochraně přírody reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/ Pozvánka na konferenci

Partnerství pro rozvoj vzdělávání a komunikace v ochraně přírody reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/ Pozvánka na konferenci Partnerství pro rozvoj vzdělávání a komunikace v ochraně přírody reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0073 Pozvánka na konferenci Environmentální hodnocení v krajině (SEA/EIA) se zaměřením na problematiku Rekreace

Více

Konečné výsledky voleb do AS ZČU

Konečné výsledky voleb do AS ZČU Západočeská univerzita v Plzni Volební komise VK AS ZČU Konečné výsledky voleb do AS ZČU Volební celek FAV 1 Doc. Dr. Ing. Vlasta Radová 39 2 RNDr. Miroslav Lávička, Ph.D. 32 3 Ing. Marek Brandner, Ph.D.

Více

Protokol o volbách do AS FSI

Protokol o volbách do AS FSI Protokol o volbách do AS FSI Volební obvod akademických pracovníků Datum konání voleb: 31. 10. 1. 11. 2017 Místo konání voleb: Fakulta strojního inženýrství Technická 2896/2 61669 Brno 1. Počet oprávněných

Více

Oběhové hospodářství: výzva pro Evropskou unii, nutnost pro Českou republiku

Oběhové hospodářství: výzva pro Evropskou unii, nutnost pro Českou republiku Oběhové hospodářství: výzva pro Evropskou unii, nutnost pro Českou republiku PREZENTACE Dipl. Ing. Zdeněk Horsák, Ph.D. člen správní rady EMPRESS, o.p.s. PŘEDSTAVENÍ EMPRESS Platforma pro účinnější využívání

Více

výkonná ředitelka, Regionální centrum EIA s.r.o. odborný konzultant, Regionální centrum EIA s.r.o.

výkonná ředitelka, Regionální centrum EIA s.r.o. odborný konzultant, Regionální centrum EIA s.r.o. O Záštitu byli požádáni: Mgr. Daniel Havlík náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. Kateřina Šebestová náměstkyně primátora Statutárního města Ostrava Konference je organizována s podporou Moravskoslezského

Více

Rybníky program odborné konference. konané června, na Fakultě lesnické a dřevařské ČZU v Praze, místnost (D 201)

Rybníky program odborné konference. konané června, na Fakultě lesnické a dřevařské ČZU v Praze, místnost (D 201) Rybníky 2017 program odborné konference konané 15. - 16. června, 2017 na Fakultě lesnické a dřevařské ČZU v Praze, místnost (D 201) MÍSTO KONÁNÍ KONFERENCE Konference se koná v budově Fakulty lesnické

Více

SZZ bakalářské i magisterské studium listopad 2011

SZZ bakalářské i magisterské studium listopad 2011 SZZ bakalářské i magisterské studium listopad 2011 Zkušební komise č. 1 Učebna č. dv. 211 Pondělí, 7. 11. 2011 8.00 Pochtiol Jiří Z08288 OŢP-K-U vedoucí BP: Mgr. Michal Holec, Ph.D. oponent BP: Doc. RNDr.

Více

počet kred. vyučující roč./sem. Vstupní jazykový test z 1h/sem. Zp 0 1/ZS

počet kred. vyučující roč./sem. Vstupní jazykový test z 1h/sem. Zp 0 1/ZS B-IIa Studijní plány a návrh témat prací (bakalářské a magisterské studijní programy) Označení studijního plánu Analýza v ekonomické a finanční praxi (bakalářský program, prezenční studium) Blok A: Povinné

Více

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY

PŘÍRODNÍ RIZIKA A JEJICH SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY Ústav geoniky Academie věd ČR, v.v.i., oddělení environmenátlní geografie a VŠB Technická Univerzita Ostrava, IT4Innovations Národní superpočítačové centrum 10. mezinárodní geografická konfernece CONGEO

Více

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy

CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy CEBIO smysl a cíl národní biotechnologické platformy Libor Grubhoffer a kol. 13. 5. 2014, Clarion Congress Hotel České Budějovice Česká biotechnologická platforma CEBIO Česká biotechnologická platforma

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z KONFERENCE OČEKÁVANÝ VÝVOJ REALITNÍHO TRHU A DEVELOPERSKÝCH PROJEKTŮ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z KONFERENCE OČEKÁVANÝ VÝVOJ REALITNÍHO TRHU A DEVELOPERSKÝCH PROJEKTŮ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z KONFERENCE OČEKÁVANÝ VÝVOJ REALITNÍHO TRHU A DEVELOPERSKÝCH PROJEKTŮ Datum: 5. 12. 2012 Místo: Hotel Holiday Inn, Brno Pořadatel: Konference s.r.o. Odborný garant: Doc. Ing. Stanislav

Více

KONFERENCE pro praxi v podnikání: Jak vytvořit strategii v malých, středních a rodinných firmách?

KONFERENCE pro praxi v podnikání: Jak vytvořit strategii v malých, středních a rodinných firmách? KONFERENCE pro praxi v podnikání: Jak vytvořit strategii v malých, středních a rodinných firmách? Registrujte se na prakticky zaměřenou KONFERENCI pro podnikatele, majitele a manažery malých a středních

Více

Dobrovolné nástroje ochrany životního prostředí

Dobrovolné nástroje ochrany životního prostředí Dobrovolné nástroje ochrany životního prostředí Pavel Růžička Ministerstvo životního prostředí Seminář k environmentální politice pro MSP, 14.12.2007, Brno Dobrovolné nástroje Činnosti podnikatelských

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více