CESTOVNÍ AGENTURA.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CESTOVNÍ AGENTURA. www.svycarsko-vlakem.cz"

Transkript

1 CESTOVNÍ AGENTURA

2 2 CESTOVNÍ AGENTURA ŠVÝCARSKO VLAKEM S KÝM SE SETKÁTE NA NAŠICH ZÁJEZDECH MARKÉTA HAK jitlk gtury Vš osobí průvodkyě krásmi M Švýcrsk. V zmi žij od roku 1991 v roc 2007 zložil cstoví gturu. K této myšlc ji přivdl rostoucí populrit dovolých, ktré dlouhá lét úspěšě orgizovl pro své příbuzé přátl. V oboru cstovího ruchu j spcilistkou s bohtým vzděláím: studovl hotlové školy v východočském Turově v švýcrském Luzru, úspěšě bsolvovl též odboré kurzy árodí turistické orgizc MySwitzrld v Curychu. PETR CERMÁK ˇ růvodc šich vlkových skupiových zájzdů. P Ndšý žlzičí cstovtl projl po koljích j Švýcrsko, ktré povžuj z dostižý žlzičí ráj, l smozřjmě též Čsko, dál příkld Jposko, Austrálii, Nový Zéld, Egypt tké kus Evropy lgdárím Orit Exprssm. Z svých cst publikovl řdu cstopisých rportáží j utorm dvou kižích bdkrů: Švýcrsko křížm krážm žlzičím rájm (2008) Švýcrsko pěšky vlkm (2012). VERONIKA ZUBER P růvodkyě šich zájzdů, ktrá od roku 2001 žij v Švýcrsku jjím koíčkm jsou hory pěší turistik. KONTAKT Risgtur Mrkt Hk Mürgli str. 20, 4528 Zuchwil, Švýcrsko Emil: ifo@svycrsko-vlkm.cz Mobil: Tlfo: FOTOGRAFIE: Switzrld Tourism KDO SE TAKÉ STARÁ O VAŠI SPOKOJENOST Zuz Kohoutová wbové stráky Pvlí Švdová fic koomik

3 REGION JUNGFRAU 3 REGION JUNGFRAU: NAŠE SPECIALITA jstátí vlhory v srdci Švýcrsk, protké hustou pvučiou ozubicových žlzic lových M drh právě tm jsm dom. Coby spcilisté tto rgio vám doporučím jlpší tipy ubytováí přsě podl všich přáí možostí od proájmu rodiých prtmáů v horských chlupách ž po luxusí lpské wlss hotly. A k tomu vám přidám kupu tipů, jk si týd úptí světozámých čtyřtisícovk Eigru, Möchu Jugfru užít. Co tké běhm týdího pobytu v Gridlwldu (či okolí) můžt stihout? V cě ší rgioálí jízdky vřjou doprvu jsou lovky z Gridlwldu hory First či Mälich, horské vlky Kli Schidgg, historická lktrická zubčk z Wildrswilu Schyig Pltt výlt do Itrlku. Z zvýhoděý přípltk lz vyjt po koljích ž Jugfrujoch, jvyšší ádrží Evropy v výšc mtrů d mořm. DATUM: květ ž říj CENA NA OSOBU: Týdí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě 6 dí Rgiol Pss horské lovky vláčky, lázňské popltky, vstupé do vřjého plvckého bzéu, v prtmách u soukromíků od CZK. Dopltk pouz Jugfrujoch 115 CHF. Výhodý 4 dí pobyt s 3 dím Rgiol Pssm Jugfrujoch v cě z CZK. DOPRAVA DO ŠVÝCARSKA: idividuálí, ltcky zjistím, c od CZK, prkováí utomobilu zjistím zdrm.

4 4 REGION BERNER OBERLAND BERNER OBERLAND: HORY A JEZERA výcrsko jsou j vlhory ádhré žlzic, l tké spoust průzrčých jzr. U jdoho Š z jkrásějších Thuského můžt strávit zpomutlou dovolou s Alpmi i vlky dosh. V městčku Spiz úptí hor s ubytujt přímo břhu jzr budt vyplouvt výlty do blízkého okolí príkm, bo vyrážt z vzdálějšími cíli vlkm, jlikož Spiz j zárovň výzmou dráží křížovtkou. Lodí doplujt už z hodiu do Itrlku, odkud vyjíždí ozubicová dráh ž jvyšší vropské ádrží Jugfrujoch (3 454 mtrů d mořm), po koljích s z Spiz dostt z 30 miut do Bru či Brigu z 90 miut třb do Luzru, Bsilj, Curychu či Zrmttu. DATUM: květ ž říj CENA NA OSOBU: Týdí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě 6 dí Rgiol Pss horské lovky vláčky, loď. Týdí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě 8 dí Swiss Pss vlk, utobus, loď, pltost po clém Švýcrsku (dopltky horské vláčky 50 %). Týdí pobyt v prtmách u soukromíků od CZK Rgiol Pss, CZK Swiss Pss. 4 dí pobyty v hotlu s sídí od CZK včtě 4 dího Swiss Pssu. DOPRAVA DO ŠVÝCARSKA: idividuálí, ltcky zjistím, c od CZK, prkováí utomobilu zjistím z 7 CHF d.

5 REGION GRAUBÜNDEN 5 GRAUBÜNDEN: BLÍZKÝ KUS ŠVÝCARSKA kouzlující horská vsičk Brgü, plá mlových domů, j ší prověřou zákldou východě O Švýcrsk čili příjmě blízko Čsku. Brgü jdt v horách jvětšího ktou Grubüd, přsto j skvěl dostupý úzkokoljou Rhätskou dráhou. A víc stojí úptí jjího jkrásějšího úsku z pomoci spirálových tulů viduktů odtud vlky stoupjí do Alp k smotě Prd dál k světozámému Svtému Mořici pk jště výš do průsmyku Bri. A odtud z krj ldovců rychl sjíždějí pod plmy švýcrsko-itlském pomzí v okolo Tir. Brgü, poklidé sídlo s ěkolik mlými rodiými hotýlky, j tk idálím výchozím bodm pro výlty oblíbými turistickými vlky, Bri xprsm Ldovcovým xprsm. Mlé i vlké obdivovtl žlzic víc přímo brgüském ádrží potěší jdo z jovějších švýcrských muzí, zsvěcé Rhätské dráz. DATUM: cloročí CENA NA OSOBU: Týdí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě 7 dí Rgiol Pss horské lovky vláčky. Rzrvc Briu. Týdí pobyt v prtmách u soukromíků od CZK, v cě 7 dí Rgiol Pss. 4 dí pobyty v hotlu s sídí od CZK včtě 3 dího Rgiol Pssu rzrvcí Briu. DOPRAVA DO ŠVÝCARSKA: idividuálí, ltcky zjistím, c od CZK, prkováí utomobilu zjistím zdrm.

6 6 REGION WALLIS WALLIS: MAJESTÁTNÍ MATTERHORN I LAHODNÉ VÍNO ttrhor, mtrů vysoký sklí symbol clého Švýcrsk, j ikoou Wllisu. Trčí do b přímo M hrici s Itálií. Njlép si gigtický kmý zub prohlédt z městčk Zrmtt, stojícího kočé světozámého Ldovcového xprsu, úplě jlpší vyhlídky skýtá ozubicová žlzic, jž odtud stoupá třítisícový Gorrgrt. Al omzit ávštěvu Wllisu j xkurzi k Mttrhoru? Kdž! Thl kto bízí mohm víc. Třb jdlší ldovc pviské Evropy 23 km dlouhý Altsch. Nbo trmálí lázě s vyhlídkmi hory Lukrbd. Potkát tu i srdčé domorodc, ktří Čchům připomíjí bodré Morvy. Wllis s pyší též produkcí výtčého ví pokud jst o ěm ikdy slyšli, tk jspíš právě díky jho kvlitě j podl místích tk dobré, ž s téměř bzzbytku vypij dom. A kd jid ochutt lpské spcility z roztvého sýr jko rcltt fodu, ž právě zd? DATUM: květ ž říj CENA NA OSOBU: Týdí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě 8 dí Swiss Pss (Brig). Týdí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě 5 dí Rgiol Pss (Brig, Zrmtt). Týdí pobyt v prtmách u soukromíků od CZK, v cě 5 dí Rgiol Pss (Zrmtt, Gräch, Ss F, Bttmrlp horské vsičky). 4 dí pobyty v hotlu s sídí od CZK, včtě 3 dího Rgiol Pssu. DOPRAVA DO ŠVÝCARSKA: idividuálí, ltcky zjistím, c od CZK, prkováí utomobilu zjistím z 10 CHF d.

7 Švýcrsko. vlkm, utobusm lodí. Cstováí po Švýcrsku vřjou doprvou j pro turisty jlpší možá volb, slibující spoustu ádhrých zážitků. Pordím vám, Swiss jk Pss to. Swiss Pss pltí 4, 8, 15 či 22 vždy po sobě jdoucích dí bo clý měsíc. S touto jízdkou cstujt omzě v clé síti vřjé doprvy Swiss Trvl Systm (viz mp str. 15). Swiss Flxi Pss pltí 3, 4, 5 bo 6 dí v měsíci dl všho výběru, v zbylém čs mzi vámi vyzčým prvím posldím dm pltosti cstujt s slvou 50 %. Swiss Svr (Flxi) Pss pltí pro spolčě cstující skupiy už od dvou osob, ktré získjí slvu 15%. Swiss Youth Pss j urč pro osoby mldší 26 lt, slv čií 25 %. Swiss Trsfr Tickt vám umoží zčátku koci všho pobytu v Švýcrsku cstu z ltiště bo pohričího ádrží do cílového míst zpět. Swiss Crd pltí jko Swiss Trsfr Tickt, víc po clou dobu pobytu dává slvu 50 % v síti Swiss Trvl Systm. Děti do 16 lt cstují v doprovodu spoň jdoho z rodičů v síti Swiss Trvl Systm zdrm, pokud si dospělí chjí zdrm k zkoupé Děti jízdc vystvit Fmily Tickt. Swiss Pssy vám zjistím doručím poštou ž domů! SwissTrvlSystm.com

8 8 GLACIER A BERNINA EXPRESS KRÍŽEM ˇ KRÁŽEM ŽELEZNICNÍM ˇ RÁJEM júžsější žlzic svět to j Švýcrsko. Fukčost komfort zdjšího systému vřjé doprvy, N zložého právě vlcích, j obdivová po clém světě. S ší cstoví gturou si osobě prohlédt ty jkrásější trtě v Alpách i v údolích pod imi. Při tomto okruhu běhm týd pojdt třmi populárími vlky xprsm Vilém Tll, Ldovcovým xprsm Bri xprsm jště vám zbyd dost čsu zstvit s zjímvých místch prohlédout si okolí. Váš progrm můž vypdt třb tkto: 1. d příjzd do ctrálího Švýcrsk, ubytováí krátký výlt po okolí. 2. d clodí výlt po světozámé Gotthrdské žlzici Tllovým xprsm do jižího ktou Ticio. 3. d rlx v mlbém městě Luzr břhu jzr, kd sídlí jvyhldávější doprví muzum Evropy (Vrkhrhshus). 4. d jpopulárější úsk Ldovcového xprsu z Adrmtu přs Obrlpss do lpského městčk Brgü s ovým muzm Rhätské dráhy. 5. d pouť Bri xprsm přs Alpy do Itáli zpět. 6. d odpočik črstvém vzduchu v horách Grubüdu, prohlídk hoosých ltovisk Dvos či Svtý Mořic. 7. d rozlučk s Švýcrskm, odjzd domů. DATUM: cloročě CENA NA OSOBU: 7 dí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě 8 dí Swiss Pss, rzrvc Briu Glcir. DOPRAVA DO ŠVÝCARSKA: idividuálí, ltcky zjistím, c od CZK, prkováí utomobilu zjistím z 10 CHF d.

9 NEJVYŠŠÍ ŽELEZNICE EVROPY 9 NEJKRÁSNEJŠÍ ˇ HORSKÉ DRÁHY ŠVÝCARSKA ší cstoví gturou s můžt vydt idividuálě v vámi zvolém trmíu týdí putováí S po jkrásějších horských trtích Švýcrsk. Progrm můž vypdt příkld ásldově: 1. d příjzd do oblsti Brr Obrld ubytováí úptí lpského msivu Eigr, Möch Jugfru v městčku Lutrbru bo Gridlwld, szmovcí vycházk po okolí. 2. d clodí výlt jvyšší vropské ádrží Jugfrujoch (3 454 mtrů d mořm). Cstou spktkulárí rozhldy (tjmá svrí stě Eigru, proslulá sjzdovk Lubrhor d Wgm, ldovc, vodopády, zjr ádhrě rozkvtlé louky). 3. d pěší túry v oblsti Jugfru doporučujm áročější Eigrtril (přvýší 700 mtrů), přípdě oddchové vycházky v okolí horí stic lovky First s možostí sjt do údolí koloběžc. 4. d výlt príkm po Brizském jzř, ávštěv vlkolpého živoucího skzu Bllbrg bo historická zubčk Schyig Pltt. 5. d přsu přs Spiz do Brigu v ktou Wllis po stré Lötschbrské dráz s krásými rozhldy do údolí řky Rhoy, odpold buď vycházk podél zvlžovcích ldovcových kálů suo v jižích svzích d Brigm, bo ávštěv Motrux břhu Žvského jzr. 6. d clodí výlt do Zrmttu pod Mttrhor + ozubicová dráh Gorrgrt s pormty jfotogrfovější hory svět. 7. d rlx v lázích Brigrbd bo Lukrbd, ochutávk švýcrského ví, ávrt domů. DATUM: květ ž říj CENA NA OSOBU: Týdí pobyt v hotlu s sídí od CZK, v cě kombic Swiss Pssu Rgiol Pssu. Dopltk Jugfrujoch j již zhrut v cě pobytu! DOPRAVA DO ŠVÝCARSKA: idividuálí, ltcky zjistím, c od CZK, prkováí utomobilu zjistím z 10 CHF d.

10 10 ZÁJEZDY S PRUVODCEM o ŠVÝCARSKO VLAKEM ZÁJEZDY S PRUVODCEM ádi cstujt v zhričí v doprovodu místích zlců? Jsm tu právě pro vás! Vdl populárích R idividuálích pobytů klíč ěkolikrát ročě připrvujm i oblíbé skupiové zájzdy ť už pobyty s lhkou turistikou v vybrých rgioch, bo vlkové okruhy. V roli průvodců s střídjí zsvěcými komtáři vš cstováí zpstří čsky hovořící mjitlk gtury Mrkét Hk, ktrá vám po 20 ltch pobytu v Švýcrsku u skličky dobrého švýcrského ví rád povypráví o životě v této obdivové zmi, dšý žlzičí cstovtl Ptr Črmák, utor kižích bdkrů Švýcrsko křížm krážm žlzičím rájm (2008) Švýcrsko pěšky vlkm (2012), ktrý do Švýcrsk prvidlě jzdí už 15 lt zdlk jrději smozřjmě vlkm. Dlším člm týmu j Vroik Zubr, ktrá j dškyí švýcrských hor žij zd již od roku DATUM: květ ž září CENA NA OSOBU: od CZK hotl s sídí, Swiss Pss, čský průvodc (ktuálí bídky zájzdů s průvodcm jdt šich wbových strákách). DOPRAVA DO ŠVÝCARSKA: idividuálí, ltcky zjistím, c od CZK, prkováí utomobilu zjistím z 10 CHF d.

11 NAŠE UBYTOVÁNÍ 11 ŠVÝCARSKO VLAKEM HOTELY A CHATY byst si Vši pozávcí dovolou v Švýcrsku oprvdu užili, j dobré s cstách dobř vyspt. Nš A gtur vám zjistí ubytováí přsě podl Všich přáí možostí od proájmu prověřých horských cht týdí pobyty v jdom rgiou přs mlé pzioy ž po komfortí hotly, vdé v trdičím švýcrském duchu místími rodiými hospodáři. Oblíbá pobytová míst šich klitů s cházjí tkřk po clé zmi pro pozávcí cstováí jsou idálě umístě buď dlko žlzičí stic, bo utobusové zstávky, přípdě přístviště príku. V východím ktou Grbüd j to ádrží hotl Ldi v horském městčku Brgü: má pouhých 10 pokojů výjimčě pohostiého mjitl. V vlhorském ktou Wllis stojí populárí ádrží hotl Europ přímo d ástupištěm Ldovcového xprsu v Brigu. Pod hormi Brr Obrldu, u jzr v podzámčí v městě Spiz, jdt vyhldávý hotl Sgrt Mri s výtčou jzrí kuchyí. A přímo v srdci Švýcrsk, Gotthrdské žlzici v vsi Wss, vás uvítá srdčá rodi Grigů v stjojmém hotlu, kd pí domácí smží v hotlové kuchyi jchutější rösti v Alpách.

12 12 RODINY S DETMI ˇ m mám dvě děti, tk doporučuji z vlstí S zkušosti rodié pobyty s rgioálím doprvím psm. Výlty lz idálě přizpůsobit věku dítět, výběr mát mzi pěšími vycházkmi vyhlídkovými jízdmi v vybré části Švýcrsk vlkm, lodí, lovkou či poštovím utobusm. Populárím lákdlm bývá ltí koupáí v horských jzrch. Nbízím výjimčě výhodé týdí rodié pobyty v prtmách s dětmi ž do 16 lt zdrm! C pobytu pro clou rodiu zhruj rgioálí doprví psy zčíá již od CZK. FIREMNÍ POBYTY řjt si pro vš změstc či klity zjistit P firmí výlt? Nváhjt mě kotktovt. Mám dlouholté zkušosti s progrmy míru, zjistím vám dgustc méě zámých (ovšm přkvpivě lhodých) švýcrských ví i proslulých čokolád, připrvím rgioálí xkurz udělám vš i pro splěí všich zvláštích přáí. Rgioálí skupiové pobyty bízím z vlmi výhodé cy: čtyřdí pobyt zčíá již od CZK osobu. WELLNESS ct si přijt odpočiout, přípdě spojit rlx CH s krtšími áročými výlty? Doporučuji oddchový pobyt, kdy s můžt podl chuti áldy projt vyhlídkovým vláčkm bo rlxovt v hotlu s vkovím trmálím bzém s výhldm krásé vrcholky hor. Wllssové hotly jsou v Švýcrsku ohromě oblíbé poskytují služby trdičě vysoké úrovi. Týdí rlxčí pobyty zčíjí od CZK osobu s wllsovou polopzí v hotlu ktgori ****.

13 Objvt žlzičí ráj s cstoví gturou Švýcrsko vlkm! Ldovcový xprs, Bri xprs, Tllův xprs, horské zubčky Jugfrujoch, Gorrgrt či Piltus to vš jště mohm víc můžt zžít vlstí kůži jk při idividuálích cstách míru, tk běhm xkluzivích zájzdů mlých skupi s čsky hovořícími průvodci, v Švýcrsku žijící mjitlkou cstoví gtury Mrkétou Hk utorm švýcrských žlzičích bdkrů Ptrm Črmákm. Podrobější iformc lzt Budu s těšit Vši ávštěvu zd v Švýcrsku S pozdrvm Mrkét Hk

14 14 ZIMNÍ ŠVÝCARSKO řmýšlít d obvyklou zimí dovolou? Přijďt P s svézt vyhlídkovým vlkm do Švýcrsk v zimě, kdy ádhrě zsěžá krji v okolí horských žlzic bízí úplě ové zážitky. A jd j o pormt z okm. Co třb vyzkoušt bájčé sáňkováí uzvřé horské silici pod stltými žlzičími vidukty? Nbo by vás lákly spíš vycházky zsěžou krjiou kolm koljí sěžicích? Pro lyžřské dšc zjistím i klsické zimí pobyty. VÁNOCNÍ ˇ TRHY ké s kždoročě trápít s vymýšlím origiálích T váočích dárků? Přijďt kupovt do Švýcrsk! Prožijt výjimčou váočí tmosféru pod Alpmi, ochutjt místí spcility vštivt jkrásější váočí trhy v zmi. Bsilj, Luzr, Motrux to jsou v Švýcrsku vyhlášé váočí dstic. Doporučím vám jlpší obchody či muz vy pojdt po pár dch domů biti rgií víc s čistou hlvou díky plému kufru všdích dárků. ŠVÝCARSKÉ KURIOZITY át obvyklé cstovtlské přáí, spojé s M Švýcrskm? Nváhjt mi pst, zákldě dlouholtých zkušostí v švýcrském cstovím ruchu vám rád pomůžu s splěím všich turistických sů! Zjistím xkluziví VIP sddl 1. třídy čl vyhlídkového vlku GoldPss, objdám pro vás místky do luxusího Čokoládového vlku včtě ávštěvy čokoládovy s ochutávkou, rzrvuji vám míst v historických vozch prí žlzic Furk. A toužít-li po cstě v strojvůdcovské kbiě vlku, i tu lz vybrých trtích v Švýcrsku xkluzivě zžít!

15 Lovky Lodě Žádá slv Gld Frrt Pré-St-Didir d Col du Grd St-Brrd 2469m l s Aost Muvoisi Dixc L Tzoumz Vrbir L Châbl V Orsièrs l g vlk/schokoldzug, Plm Exprss. N určitých trsách poštovích utobusů (př. přs lpské průsmyky) j účtová přípltk (Alpi Tickt) /bo j poždová rzrvc. Chmpx Smbrchr t B ChmoixMot Blc Mrbch Emm Lgu SumiswldGrü Rmsi t l b Kl. Emm Mrbchgg Piltus Kris Sts Stöcklp Rigi ArthGoldu Slisbrg Eglbrg Trübs Brui r Aroll Mttrhor Hohss Simplopss 2005 m Mo t R Dufourspitz Gorrgrt Sugg Utrrothor o o m s Vl To c tt 2108 m l o M Lgo Mggior Aro Luio Asco ti Lugo Vrs Mdrisio m Ross Msocco S. Brrdio Groo Bogo Muggio Como Chisso Porlzz Lgo di Como Mggio Mos Zillis Adr Pfäfrs 1 2 Lcco 2 Av r Prpr Rothor Br Juf g gli Bivio Svogi Tifcstl Filisur Add Pr s Küblis Albulpss 2312 m Smd Clri Surlj Zuoz Piz Bri Spöl Bril Psso dl Bri 2328 m l p Rmosch S-chrl Müstir Èdolo Bormio St. Mri i V l Müst Add 2149 m Il Fuor Pss dl Fuor Tiro 2 Brusio Poschivo Ospizio Bri Alp Grüm o E Scuol-Trsp St Vl Sistr Smu St. Ato Mrti Müch Obrstdorf Sothof Mott Nlus Ft Livigo Spöl o N t i Zrz Sgliis Susch Piz Bui Lg.A. Bri Divolzz Potrsi Bvr I E Immstdt ÖSTERREICH Flülpss 2383 m Dischm Corvtsch Furtschlls Divolzz ITALIA Vltlli Mlojpss 1815 m Silvpl Sils Mri St. Moritz Julirpss m Piz Nir Albul Prd Brgü/ Brvuog Srtig Vri Klostrs Pltz Jkobshor -Pltz Dvos 1 2 Schrus Mdris -Dorf St. Atöi Wissfluh u Aros Lzrhid/Li V l s Švýcrsko. vlkm, utobusm lodí. Ulm Müch Bludz Dorbir Schirs Promotogo Cstsg Soglio Thusis Alp Stätz Churwld S c h fi g g Chur P Mlbu Bd Rgz Mifld Chiv 5 Splügpss 2113 m Hitrrhi Thlkirch Sfi Fldkirch Schllbrg Ldqurt Fldis Hrbrugg Dipoldsu Obrrit Rhi Vduz Brgz St. Mrgrth Wlzhus LIECHTENSch STEIN Srgs Richu Rhäzüs Vättis Pizol Wgs Flums Vrsm/ Sfi Splüg Flims Wisst Lx Vls Ilz Psso di S. Brdio 2065 m Groso Vtt Cmpio S Slvtor Elm Hohr Kst Gmslp Buchs SG Chäsrrugg Wildhus Sätis Wssru Mschgkmm Utrtrz Flumsrbrg Crp Sog Gio Vri Lu Slmtt Wls Amd Bllizo Tssrt Cri 2020 S Schwäglp Krobrg Uräsch Utrwssr Alt St. Joh Schwd Giubisco Bisc g Nsslu Ws r Obrsx Cdzzo Cpolgo Morcot i Acquross Lgo di Lugo Pot Trs 5 Mot 4 2 Brè Lmo Idmii Migligli PioTrozo lv Olivo Gr Mrgosci Locro 7 4 Brio Broll Itrg Vrdsio li Cmdo l ov t C Brissgo Vrbi Strs Vigzzo ll Mggi V Vrzsc Soogo Psso dl Lucomgo 1916 m Ticio Fido Osro V. d Pot Sprug Cimlmotto Cvio Bigsco Fusio AmbrìPiott Airolo 4 Gotthrd Gmsstock Sdru rs u Wttwil Lichtstig Sittr Hid Lidu Rvsburg Rhick Trog Altstätt -SG -Stdt Gis Appzll Jkobsbd Wissbd Brülisu Eblp Hrisu Gossu St. Gll Schwllbru Flwil Uzwil Rorschch Arbo Std Fridrichshf Romshor Bods Mrsburg Amriswil Kruzlig Bischofszll Glrus Vordrrhi Su Isl Miu Kostz Sulg Thur Rick Lithl Lith Bruwld Klötl Irthl Distis/Mustér Kluspss 1948 m Bisisthl 1 Uzch Wil Ziglbrück Hoch-Ybrig Gotthrd 2018 Obrlppss Obrlppss 2044 m Wss Erstfld Sihl Obribrg Illgu Muotthl Hldi Schttdorf Flül Stoos Morschch Schwyz Russ S Crlo Bdrtto Crtio Bosco/Guri Vl B dr Domodossol ITALIA Isll di Trsqur Bi Fürgg 7 Rott Bllwld G 1 Furk Nufpss 2478 m Ulrich Müstr VS Simplo Rosswld Hig Ss Grud Ss F Ss Almgll Hidbodm Lägfluh Flski Plttj Mttmrk Mittlllli Kli Mttrhor 1 Zrmtt Täsch Gspo RidBrig Brig 6 7 Higlp Gräch Stld Embd St. Niklus Wisshor Schwrzs Frpècl Zil St-Luc Vissoi Ls Hudèrs Evolè Moiry Grimtz l Eggishor Fisch A Bttmrlp Ridrlp Bllp Btt Bltt Mörl Visp 1 Aussrbrg Wilr Rro Utrbäch Gmpl Obrms Chdoli Jugfru l t ch Fflrlp ts L ö Luchrlp Hoht Ridrhütt Goppsti 6 Lötschbrg d O b r l Oschi Kdrstg Sirr/Sidrs Luk Lukrbd Mot Thurs Eisidl Mostlbrg Stockch Wifld Sib Pfäffiko SZ Rpprswil Rüti ZH Wld Bum Tö s s Turbthl Wtziko Hiwil Bibrbrugg Zürichs Bru Altdorf Stockhütt Klwlp Nidrrick4 bch Isthl Bckrid s t ä t t r s Trib V i r w l d - Vitzu Hrgiswil Horw lp Mgg Wggis SttlAgri Obrägri Zugrs Zugrbrg Zug Mzig Smstgr Sihl Wädswil Otwil Mädorf Stäf Esslig Ustr Effrtiko Mil Erlbch Zolliko Zürich Sihlbrugg Luzr Sbod- Klot Eschz Sti. R. Frufld Thur Etzwil Rdolfzll Sig Witrthur Mrthl Zürich Flughf Zürich Orliko Sihlwld Chm Rhi Rhiu Bülch Thlwil Prl GisikoRoot Küsscht.R. Rotkruz Sis Russ Affoltr.Albis Utlibrg Flsgg Adliswil Birmsdorf Stsrhor Wirzwli FlüliRft Schsl Sr Alpchstd Giswil Etlbuch Hochdorf Bromüstr Emmbrück Surs Mzik Biwil.S. Wohl Obrgltt Ditiko Limmt Wttig Bd Nidrwig Kisrstuhl Mllig Turgi Lzburg Tufthl Schüpfhim Escholzmtt E Npf Wolhus Willisu Sörbrg Brizr Kmmribod Rothor Irriz Briz Thu Hiligschwdi Subül Gmmipss Vrcori rs Hé l d 2 Thyo Sio Ps-dMimbré Crs Azèr HutNdz Isérbls r s L Châtlrd ho Ridds Mrtigy R Ovroz Chmoso Adlbod U. d. Birg Egstliglp Pli-Mort Lu V Fihut Dts du Midi L Rhô St-Muric Bx Glcir-dsDiblrts Col du Pillo 1546 m Drborc Ls Plssur-Bx Villrs Col-dBrty Rusch Ls Diblrts Oldgg Col ds Mosss 1445 m Lk i. S. Horggli Gstd Höhi Wispil Ridrbrg B Gurigl ir iv A l d tl Mot Blc Plchux Troistorrts Vl-d Illiz Chmpéry Ollo Eggli m Ws Zll s Při využití ěktrých vlků, lodí utobusů j poždová poviá plcá rzrvc (vč. přípltků), př. Ldovcový xprs/glcir Exprss, Bri Exprss, Wilhlm Tll Exprss, Čokoládový vlk/schokoldzug, Plmlodí Exprss. N určitých trsách poštovích Při využití ěktrých vlků, utobusů j poždová poviá utobusůrzrvc (př. přs průsmyky) účtová přípltk (Alpi plcá (vč.lpské přípltků), př. j Ldovcový xprs/glcir Tickt) /bo j poždová rzrvc. Exprss, Bri Exprss, Wilhlm Tll Exprss, Čokoládový Morgis L Foillus Ls Crosts Mothy Aigl ut L Vidmtt h Châtud Ox Pys d E 3 6 Zwisimm Jupss 1509 m Schörid Rllrligrt Ju Schwrzs Chrmy Em Koolfig Müsig Thur Ar Gümlig Worb Br Flughf Rubig HslRügsu Burgdorf Eriswil Affoltr-Wir Huttwil Hrzogbuchs Zofig Schöftld Suhr Wildgg Bözbrg Brugg Döttig Eglisu Schöbül Lugr Jochpss BrüigKäsrsttt MlchsHslibrg Klititlis Frutt Twig Plpltt Bllbrg NidrHslibrg Ruti Sustpss Mirig Brizrs Gut hor Hrdr 2224 m Irtkirch Isltwld -Ost Stockhor Spiz -Wst 8 3 Wimmis 6 Gösch BtItrlk brg First SchwrzwldGutt tl Schyig Pltt Nis Aschi lp Wildrswil Adrmtt Erlbch i. S. m OyDimtig Ar Mül l Richbch Sxt Mälich gt Boltig Gridlwld ti Rlp 1 Lutrbru Wg Furkpss Frutig Grütschlp Kl. Schidgg 2431 m 1 Allmdhubl Furk Grimslpss Stchl- 1 Eigr Mürr 2164 m Psso dl brg 8 Grimmilp Gltsch Möch Schilthor S. Gottrdo Jugfrujoch Obrwld Grislp Guggisbrg Plffi Blp Gurt Riggisbrg Köiz 6 St. Urb Lgthl S L Rochsur-Foro L A r v FRANCE Torgo Lysi L Sépy Rochrsd-Ny Hutd-Cux Ls Pléids Bloy Broc Gruyèrs Bull Zollikof Br V Amss St-Gigolph Evi-ls-Bis Vvy Motrux 3 Motbovo Châtl-St-Dis L Moléso MolésoVillg Romot Flmtt Ar Schwrzburg Lup L Sri Fribourg Avchs Murt Gümm Krzrs Jgstorf Bür.A. -Süd Ar Olt Wldburg Aru Husti Gltrkid Frick Sti-Säckig Lufburg Bd Zurzch Eg Schffhus Nuhus i Lcy-PotRoug Puidoux Lc Lém MotPèlri Pléziux Lus Rs VD Corclls Moudo Brchr Echlls Chvory Pyr L Broy Portlb Is Arbrg Lyss Pitrl Solothur Wisssti Gäsbru Bllch Obrdorf Blsthl Osig Nidrbipp Listl Sissch Psswg 943 m Rigoldswil Britbch Asch Dorch Möhli Rhifld Koblz Wldshut Erzig (Bd) Thyg Bggig g Chê-Bourg Gèv Moiz Hrmc Roll Morgs Cossoy Allm Appls L Isl Aubo Bièr x Giml u Nyo Coppt o Orb Lc d Nuchâtl Estvyrl-Lc Prhis Yvrdols-Bis Crux du V Prêls Bil/Bi Mgglig/ Mcoli -Nord Grch Tvs Bllly Trml SocbozSombvl s Moutir Dlémot Luf Roggburg Ettig Prttl Bsl Bd Bf Rih Wil. R. Zll (Wistl) Schlithim g Acy GèvAéroport Divo d J L Pot L Dy CroyRomimôtir Vllorb Flurir Butts L Chssro St-Croix Ls Vrrièrs Boudry g St-Imir Chssrl t Nuchâtl Colombir Vuds-Alps Ligrz L Nuvvill Bilrs L Ldro Erlch Lüschrz Chumot Villirs Vu-ds-Alps o MotSolil M Glovlir Asul Lucll Rodrsdorf Bsl Bsl St. Joh Bsl EuroAirport Rhi DEUTSCHLAND Avusy L Pli St-Crgu L Dôl L Cur Morz L Brssus Stir-Orit L Doubs Frs Potrlir Trvrs Ls Pots-d-Mrtl L Locl Ls Brts L Noirmot Bofol Courgy Porrtruy Bocourt Dll Siglégir Goumois Dmvt L Doubs Motbélird Blfort L Chux-d-Fods L Doubs FRANCE Mulhous Stuttgrt Vl Vrzsc L Rhô FRANCE Žádá slv Žádá slv Trsy pro 1 cstu: švýcrská hric/ltiště cílové místo zpět Rozsh pltosti Swiss Trsfr Tickt Trsy pro 1 cstu: švýcrská hric/ltiště cílové místo zpět Trsy s slvmi (50 %) Žádá slv Rozsh pltosti Swiss Trsfr Tickt Rozsh pltosti Swiss Crd Bsço Trsy pro 1 cstu: švýcrská hric/ltiště cílové místo zpět pro dlší jízdky z polovičí cy ( 2 Npltí slv 50 %) Trsy pro 1 cstu: švýcrská hric/ltiště Trsy s slvmi (50 %) cílové místo zpět Žádá slv pro dlší jízdky z polovičí cy ( 2 Npltí slv 50 %) Rozsh pltosti Swiss Pltí tké pro městskou hromdou doprvu Crd Pltí tké pro městskou hromdou doprvu Trsy s slvmi (50 %, 1 25 %) Trsy pro omzé cstováí FlxiFlxi PssPss Swiss Youth iswiss pro Swiss pro dlšípss jízdky z polovičí cy ( 2 Npltí slv 50 %) Trsy pro omzé cstováí i pro Swiss Flxi Pss pro cy slv 1 25dlší Trsy s slvmi (50 %, %) jízdky z polovičížádá ( 2 Npltí slv 50 %) Rozsh pltosti Swiss Pss Swiss Flxi Pss Swiss Youth Pss km Rozsh10 pltosti Swiss Pss 1: Autobusy Doprví prostřdky Vlky s ch Fr Stv k 10/2011 : Doprví prostřdky Z důvodu dosttku míst jsou uvdy všchy trsy. Změy vyhrzy. Lodě Autobusy Lovky Vlky m ch u Stv k 10/2011 : Z důvodu dosttku míst jsou uvdy všchy trsy. Změy vyhrzy. é ll V m Di i z l t fi S Krlsruh Frkfurt Dortmud Hmburg Brli r h c ch glts ts Si h sc Rhoglt i d g k r Strsbourg Pris Luxmbourg Bruxlls v Vl F rr t Mtt rtl L s i ll Vll Cl c l t V i o i ci K Bl sol l lit ll di M s V ll r SwissTrvlSystm.com SwissTrvlSystm.com Stilfsrjoch/ Stlvio Mls/ Mlls Nudrs LdckZms r l Vi Ml h V t H ftl hg sc ml sc r Do Po Rlif: D H M 2 5 / S RT M - D T E D swisstopo/ N A S A, N G A (JA100134) b g tti l STS-GB-L-13-it S B B g T o g rä V 15 v

16 Švýcrsko. vlkm, utobusm lodí. Jd systém, tisíc přkvpí. SwissTrvlSystm.com Přdstvt si zmi, v ktré j cstováí vřjými doprvími prostřdky zárovň pívé odpočikové. Nzávisí tom, zd zdolávát výšky, cstujt mzi městy bo mimo turistické trsy v Švýcrsku jsou vlky, utobusy lodě vždy připrvy zvézt Vás k Všmu vysěému cíli. To vš můžt mít s pouhou jdiou jízdkou Swiss Pssm.

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO ČESKÁ MAJITELKA 3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO Rodinný hotel je 2 minuty pěšky od nádraží Bergrün na známé a slavné Rhétské dráze. Na nádraží je výzmnamné železniční muzeum Albula. Hotel

Více

TÁBOROVÝ SPECIÁL 2009 Co je to Sojka?

TÁBOROVÝ SPECIÁL 2009 Co je to Sojka? ČÍSLO 33 WWW.SOJKA.CZ SOJKA@SOJKA.CZ ROČNÍK 11 TÁBOROVÝ SPECIÁL 2009 C j t Sj? Pč t čl Sjy?» J čé zýj z lčý tt t l» Př č-é j řl lt ty N lč Č ý wů té tč SOJKA-l» Nš č 2008 fč řly tyt t: MŠMT ČR MZV ČR Č-ý

Více

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1

14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 14/10/2015 Z Á K L A D N Í C E N Í K Z B O Ž Í Strana: 1 S Á ČK Y NA PS Í E XK RE ME N TY SÁ ČK Y e xk re m en t. p o ti sk P ES C Sá čk y P ES C č er né,/ p ot is k/ 12 m y, 20 x2 7 +3 c m 8.8 10 bl ok

Více

Š ÍŠ Ť ž Ť Ý č ď č š Ť č č č š č Ť š š Ť Í šč š č č č č Ď č Ť č š š ť Š Ť Ť Š č č č ž Š č č š Ť Ť ž Ť ť Ť č š š Ť ť Ť ť č č Ť ž š Ť š Ť Ť š Ť š Ť Ť ť Č š Ť č š Ť č Ť ť č č š Ť ť Ý Ť š ď š Í Ť Í ť Ť ť š

Více

Kytlický chrámový sbor (070) Pozdravení Krista Ježíše ukřižovaného (Velikonoční pásmo č. 1) lid. ských. chův. pro. hří. slun. nad. zář. pří. smr.

Kytlický chrámový sbor (070) Pozdravení Krista Ježíše ukřižovaného (Velikonoční pásmo č. 1) lid. ských. chův. pro. hří. slun. nad. zář. pří. smr. Kytc chmvý sbr (00) Pzdr t křižv (Venč pásm č. 1) (Svrč mzyk č. ) Adm V. Mich dy m hyzd dy m hyzd dy hz z shlď hz z shlď hz z shlď hz z shlď n, m hyzd dy m hyzd js s js s js s js s z B z B z B z B n, n,

Více

É Á Ť š č č š ď Ž č š š č š š ď č Í š č ť č š ť č š č č š š č č š š č č š š š Í č č č Í Ů Ť Ó š š č š ť ť š Í š č š ú š č š ť č š č š š č Ť š č š š š š č Ů ú š š š č Ž ď š č č č č š š ť š Ů š č č č š č

Více

Křížová cesta - postní píseň

Křížová cesta - postní píseň 1.a)U sto - lu s ná - mi se - dí Pán, chléb spá- sy bu - de po - dá - ván, 1.b)A je to po - krm ži - vo - ta, do kon-ce svě-ta bu - de brán, 2.Do tmy se hrou-ží zah-ra - da. Je - žíš se do muk pro-pa -

Více

Nejkrásnější výhledy Švýcarska.

Nejkrásnější výhledy Švýcarska. Nejkrásnější výhledy Švýcarska. V roce 2014 slaví STS 25. výročí jízdenky Swiss Pass a připravilo si pro Vás speciální jízdenku! Swiss Peak Pass. 4- a 8-denní neomezené cestování v síti STS a volná jízdenka

Více

VĚČNÉ EVANGELIUM (Legenda 1240)

VĚČNÉ EVANGELIUM (Legenda 1240) 0 Jroslv Vrchcký I. (sbor tcet) Con moto tt.ii. dgo 0 VĚČNÉ EVNGELIUM (Legend 0) JOCHIM Kdo v dí n dě l, jk tí mrč Leoš Jnáček ny? Půl hvě zd m je skryt host nd o blč ný. Moderto Zs n děl nd be ze tí str

Více

ok s k s k s k s k s k s k s k a o j ks k s k s jk s k s k s k s k k

ok s k s k s k s k s k s k s k a o j ks k s k s jk s k s k s k s k k s 0.Je ce - st tr - ním p - se - tá, ež li - li - e - mi pr- vé - tá. 1.Kd Kris- tu v - lá "u - ři - žu", 1.ten v hře- by mě - ní - zy svů, 2.N ru - tých sud-ců p - y - ny, svů l - tář vzl Pán ne - vin

Více

Regionální partneři diskutovali o aktuálních i nových příležitostech

Regionální partneři diskutovali o aktuálních i nových příležitostech www.dobr-rd.cz Zprvodj REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO říj 2015 prodjé tém čísl 10 lt spolčě 2 Dsítk přtřs co s událo stkáí rgioálích prtrů 3 7 Výzmé události 2006 2015 spojé s m fodů v krji v přhldé zkrtc

Více

Kytlický chrámový sbor (070 a) Pozdravení Krista Ježíše ukřižovaného (Velikonoční pásmo č. 1) ských. chův. hří la. pro. lid. slun. nad. zář. smr.

Kytlický chrámový sbor (070 a) Pozdravení Krista Ježíše ukřižovaného (Velikonoční pásmo č. 1) ských. chův. hří la. pro. lid. slun. nad. zář. smr. Kytc chmvý sbr (00 ) Pzdr t žv (Veknč pásm č. 1) (Svrč mzyk č. ) Adm V. Mich hyzd shlď hz z shlď hz z hyzd m dy dy n, shlď hz z shlď hz z js s js s m hyzd dy m hyzd dy m js s js s z B z B z B z B, n,,

Více

PŘÍDAVNÁ JMÉNA 1910-1953

PŘÍDAVNÁ JMÉNA 1910-1953 PŘÍDAVNÁ JMÉNA 1 1910-1953 Něktrá roká přídvá jé, příkld bro jí v čště víc výzů, ktré j třb právě rozlšovt. Bro ůž zt VLÝ, DLUHÝ, VYSÝ bo tké HLUBÝ. Sldjt áldjící příkldy: Bro vš Hlboký l Br čr Vyoká tráv

Více

Grüezi. To nejlepší ze Švýcarska.

Grüezi. To nejlepší ze Švýcarska. Th littl things. That s what w r prfct in. Small things can b grat. Whn you y SWISS Businss, you ll njoy dlicious Swiss cuisin, a modrn ntrtainmnt systm and a fully at bd. For ights to 70 dstinations worldwid

Více

1.8.1 Mnohočleny, sčítání a odčítání mnohočlenů

1.8.1 Mnohočleny, sčítání a odčítání mnohočlenů .8. Mohočley, sčítáí odčítáí mohočleů Předpokldy: 7 Mohočle = zvláští typ výrzů. Jk je pozáme? Mohočley obshují pouze přirozeé mociy ezámých (jedé ebo více) kostty. Př. : Rozhodi, které z ásledujících

Více

ůř Í ý Í Ť ý Á Ž Í Á ť Í ť ý ť Ť ě č ě Š ř ú ý š Č ř č ď ř Á Í Í ě ě ř ó ě č ř č ě ř š ě Á Í č ě Í Í Č É ě Š Í Č ě Í ě ů ů ů Č ý ú Ž ří Á Ý Í Á ÍČ ŽÍ Ý Ů ě č ě ě ě ř ě ě ó ž ž ě ýš ě ě ó ě ř ú ě ďý ě Ú

Více

hlavní město Bern administrativně 26 kantonů, federativní republika Proč se říká Švýcarsku neutrální stát? nevstoupil do 1. ani do 2.

hlavní město Bern administrativně 26 kantonů, federativní republika Proč se říká Švýcarsku neutrální stát? nevstoupil do 1. ani do 2. ŠVÝCARSKO hlavní město Bern administrativně 26 kantonů, federativní republika Proč se říká Švýcarsku neutrální stát? nevstoupil do 1. ani do 2. světové války, není členem EU, jsou ale členem OSN, spolupracují

Více

PRACOVNÍ SEŠIT POSLOUPNOSTI A FINANČNÍ MATEMATIKA. 5. tematický okruh:

PRACOVNÍ SEŠIT POSLOUPNOSTI A FINANČNÍ MATEMATIKA. 5. tematický okruh: Připrv se státí mturití zkoušku z MATEMATIKY důkldě, z pohodlí domov olie PRACOVNÍ SEŠIT 5. temtický okruh: POSLOUPNOSTI A FINANČNÍ MATEMATIKA vytvořil: RNDr. Věr Effeberger expertk olie příprvu SMZ z

Více

České dráhy a.s. Generální ředitelství. Rozkaz. o doprovodu vlaků vlakovými četami. sešit 2. Krajské centrum Olomouc, Ostrava, Zlín

České dráhy a.s. Generální ředitelství. Rozkaz. o doprovodu vlaků vlakovými četami. sešit 2. Krajské centrum Olomouc, Ostrava, Zlín České dráhy a.s. Generální ředitelství Rozkaz o doprovodu vlaků vlakovými četami sešit 2 Krajské centrum Olomouc, Ostrava, Zlín Účinnost od 11. prosince 2005 Jen pro služební potřebu České dráhy Generální

Více

Úť ž č Ť ň š Ý č ž Ť š ž ť Ť ň Í ž č Ť Ť ň ž š č Ť š ž ť ť Í ť Ť š ž Ž š ň Ž ň š Í ž ň š Ž ž Í š Ť Ž Ť š š ť ž č ď Í Ť šž ž Ž š Ť Ť š Ť Ť č č ž ž ž Ť Ť šš ň š Ť ž Ď ž ú Ó č Ó š ž š č č ž č Ť č š č ň ň

Více

D = H = 1. člen posloupnosti... a 1 2. člen posloupnosti... a 2 3. člen posloupnosti... a 3... n. člen posloupnosti... a n

D = H = 1. člen posloupnosti... a 1 2. člen posloupnosti... a 2 3. člen posloupnosti... a 3... n. člen posloupnosti... a n /9 POSLOUPNOSTI Zákldí pojmy: Defiice poslouposti Vlstosti poslouposti Určeí poslouposti Aritmetická posloupost Geometrická posloupost Užití poslouposti. Defiice poslouposti Př. Sestrojte grf fukce y =.x

Více

ž Á Ů Í Í č ž š ě š š ě Í ť ž š č š š ž ž č Í š č ě ě č Í č š č ě ž ž č Í ě š ě ěž š ě š č š ž ě š ěž Í ě ě ž ě ž ž Í č ě Š ž Í ě š ě ž ž ě ě ě ě ť ě Ť ž ž Ť č ě Ť š ž č ž ž ě ž Ť ž ž č Ť š ě ž ě ž ž ě

Více

Opakovací test. Posloupnosti A, B

Opakovací test. Posloupnosti A, B VY INOVACE_MAT_189 Opkovcí test Poslouposti A, B Mgr. Rdk Mlázovská Období vytvořeí: prosiec 01 Ročík: čtvrtý Temtická oblst: mtemtické vzděláváí Předmět: mtemtik, příprv k mturitě, příprv VŠ, opkováí,

Více

č Ť š Ť č č š Í č Í Í Ů Ž Ý š Í č Ů š Ť š Ú č Í č Í š Ů š č č Ž č ť Ů š ť ď č ť ť š Ý ú š č ť č ť ť č š ď č č š š ď ť ď šš č š

č Ť š Ť č č š Í č Í Í Ů Ž Ý š Í č Ů š Ť š Ú č Í č Í š Ů š č č Ž č ť Ů š ť ď č ť ť š Ý ú š č ť č ť ť č š ď č č š š ď ť ď šš č š č š ř š ť č Í š č ť č ť š č ř ť Ů č č Í ď ď Í ř Í š ř š Ž š ť č š š É ď š š č ť ť š č č Ť š Ť č č š Í č Í Í Ů Ž Ý š Í č Ů š Ť š Ú č Í č Í š Ů š č č Ž č ť Ů š ť ď č ť ť š Ý ú š č ť č ť ť č š ď č č š š ď

Více

8.2.7 Geometrická posloupnost

8.2.7 Geometrická posloupnost 87 Geometrická posloupost Předpokldy: 80, 80, 80, 807 Pedgogická pozámk: V hodiě rozdělím třídu dvě skupiy kždá z ich dělá jede z prvích dvou příkldů Větši studetů obou skupi potřebuje pomoc u tbule Ob

Více

4. PRŮBĚH FUNKCE. = f(x) načrtnout.

4. PRŮBĚH FUNKCE. = f(x) načrtnout. Etrém funkc 4. PRŮBĚH FUNKCE Průvodc studim V matmatic, al i v fzic a tchnických oborch s často vsktn požadavk na sstrojní grafu funkc K nakrslní grafu funkc lz dns většinou použít vhodný matmatický softwar.

Více

Í Ě Ť Ž š Ž Éč č ž é ě ž ě é ě Í ž š ě é ž ž ž ě ž ž ň ě ž ž ž ž ž žš č ě č ž č č č ě č č ě ž ě ž č č š ě ě č ě ů ů š é č ě š é č ě ě č ů ž č č ě ě ě ž š é č š š é é ě ž é é é ě ě é ě ě š ě ž é é ů ů š

Více

Město Kuřim informuje

Město Kuřim informuje Město Kuřim informuje Uzvírk ulice Tyršov, přerušení vlkové doprvy důležité informce V měsíci červnu budou zhájeny dvě význmné rekonstrukce doprvní infrstruktury: vlkové koleje č. 2 mezi Kuřimí Brnem,

Více

Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz. Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu

Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz. Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu Českosaské Švýcarsko Sächsisch-Böhmische Schweiz Turistické balíčky jako výstup koncepce cestovního ruchu Českosaské Švýcarsko modelový region pro turistiku v EU o Spolupráce dvou klíčových aktérů: Turistického

Více

Libor Hájek 2014.09.10 12:18:42

Libor Hájek 2014.09.10 12:18:42 oprávněná úřední oso Lior Hájek e-il lior.hjek@esto-kroeriz.cz dtu. září 014 odor očnsko správních gend oddělení doprvy silničního hospodářství spisová znčk MeUKM/0660/014 Lior Hájek 014.09. 1:18:4 Signer:

Více

é é č č é é í š á ě ž ě íš é é í í é é é é í é č ě ž í í í č éž í í áž ě Ť á í ž í í í á á ž é é é í í á š é č ěž í á ň á ě é á á Ť í é á á áž Ů á á ě

é é č č é é í š á ě ž ě íš é é í í é é é é í é č ě ž í í í č éž í í áž ě Ť á í ž í í í á á ž é é é í í á š é č ěž í á ň á ě é á á Ť í é á á áž Ů á á ě č č š ž š č ž č ž Ž Ť ž ž š č ž ň Ť ž Ů Ť š Žš ž Ž ž č ň Ž Ť Ť Ť š ž č Ť š Ť Ť š Ž š š Ž ž š Ť Ž Š Ť Ž Ť Ť Ž Š Ž Ž Ž Ť š Ž Žď ť ž Ž Ť ž ž ž Ž Ť ž š ť š š č Ž č Ť Ť Ž Ž Ž ň ž Ž š č č š č š š š Ť ň č Ť Ť

Více

č Ě Ě Š Á Š č Ť Š ď Ú čť Ť Ť č č Ů č Ů š ž Ť Ů Ť Ů Ť Š č Ů Ť š š č Ť Ť š Ť š č č Ť Ť Š š Ť Ť š Ť č č č č Ť č š č č č č Š č č Š Č Ř Ť Ť č Ť š š č č č Ť š Š č Ó Š č č Ů Ť Š Ť š Ů Ť č č Ť Ť š č Š Š Š č š

Více

6.2. ČÍSELNÉ ŘADY. V této kapitole se dozvíte:

6.2. ČÍSELNÉ ŘADY. V této kapitole se dozvíte: 6.2. ČÍSELNÉ ŘADY V této kpitole se dozvíte: jk defiujeme číselou řdu; defiici kovergece řdy jejího součtu; jk vypdá ritmetická, geometrická hrmoická řd jk je to s jejich kovergecí; jk zí utá podmík kovergece

Více

č ž č Ď ž ř žď ž ž š š č š č š ž č ď ž ž č ú š ž č Á č č ž ď ď ž ž š ž ž ď š š ž ž ž ž č š ť š Č ž š ď ž š č Í Í š ž Á Í ž Š ď š ď š ž č č ž ž ď š ž š ž ž ž č ž ň š Í š č Ď ž š š ď č ž ť Á č ž č ž ť š

Více

"Kancionálové" nedělní nešpory

Kancionálové nedělní nešpory "Kncionálové" nedělní nešpory Jkub Pvlík Jednotný kncionál obshuje pod č. 084 nedělní 2. nešpory zhudebněné Zdeňkem Pololáníkem. Většin textů je z neděle 1. týdne žltáře, ntifon k Mgnifict je schválně

Více

Á Ý Ú Á Ě Á Ů Á Ý Ů Ú É Á

Á Ý Ú Á Ě Á Ů Á Ý Ů Ú É Á Ý Á Í ŘÁ Á Ý Ú Á Ě Á Ů Á Ý Ů Ú É Á ř ů ý Ť Ž ř ř č Í Á ď č ě ř ú ž ě ř ý ý ů řů č ú č ř ž ě ú ž ř ť č ř Ť ú ř ě š ř ý ž ú ě č ý ý ú Ř ú ěš ě ě ř ř č ž ě ř ě ř ě Í ě ý š ý ž šš ě šč ř ř š ř č ý ř ř ý ř

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ÚSTAV INTELIGENTNÍCH SYSTÉMŮ FACULTY OF INFORMATION TECHNOLOGY DEPARTMENT OF INTELLIGENT SYSTEMS VLIV PŘESNOSTI

Více

ď š š ž ž ž Ó ž ď Ó š š ď Ť č č ť š ď Ť Ř š š č šš č ď ď Ť ž č Ť Ť Ť ď Š Í š Ť ď Ě Ť š ž ž č ž Ť ž Š Ť č č č Í ž š Š Í š ž ď Ť š ž č č Ť ž č š Ťš Ť č

ď š š ž ž ž Ó ž ď Ó š š ď Ť č č ť š ď Ť Ř š š č šš č ď ď Ť ž č Ť Ť Ť ď Š Í š Ť ď Ě Ť š ž ž č ž Ť ž Š Ť č č č Í ž š Š Í š ž ď Ť š ž č č Ť ž č š Ťš Ť č ň ň Ú Ť Ť ď š Ť Ť ž ž ď ď š ť Ť ž Ť ž ď Í ď Ť ď č š ž ď ď ď ď ď Ť ž š Á ž Ť š š ď ď ď ď Ó ď š š ž ž ž Ó ž ď Ó š š ď Ť č č ť š ď Ť Ř š š č šš č ď ď Ť ž č Ť Ť Ť ď Š Í š Ť ď Ě Ť š ž ž č ž Ť ž Š Ť č č č Í

Více

p = 6. k k se nazývá inverze v permutaci [ ] MATA P7 Determinanty Motivační příklad: Řešte soustavu rovnic o dvou neznámých: Permutace z n prvků:

p = 6. k k se nazývá inverze v permutaci [ ] MATA P7 Determinanty Motivační příklad: Řešte soustavu rovnic o dvou neznámých: Permutace z n prvků: ATA P Determity otivčí příkld: Řešte soustvu rovic o dvou ezámých: x + x = b x + x = b Permutce z prvků: Je dá moži = {,,, }, kde N Kždá uspořádá -tice [ k, k, k ] vytvořeá z všech prvků možiy se zývá

Více

š Ď ň ň Ď š Ž ň Í Ž ď Ú ňš ň Ř š ň ť Ó š Č Í ň Č Š ť Ť Ť š ŤÍ Í š Ť ň Ž š ň Ž ň ň š Ť š Ď š ší š ň É ť ď Ž Í ť Ý Í ň Ž ť Ť Ň š š ť Š Í ň ňš Í ň š š ň Í Ť Ď Ť ť ď ň š ň Ť ň Ď Ž š Ž šš ť Í ň ň Ž Ť Ť ň ů

Více

DUM č. 19 v sadě. 13. Ma-1 Příprava k maturitě a PZ algebra, logika, teorie množin, funkce, posloupnosti, řady, kombinatorika, pravděpodobnost

DUM č. 19 v sadě. 13. Ma-1 Příprava k maturitě a PZ algebra, logika, teorie množin, funkce, posloupnosti, řady, kombinatorika, pravděpodobnost projekt GML Bro Doces DUM č. 9 v sdě. M- Příprv k mturitě PZ lgebr, logik, teorie moži, fukce, poslouposti, řdy, kombitorik, prvděpodobost Autor: Jrmil Šimečková Dtum:.0.0 Ročík: mturití ročíky Aotce DUMu:

Více

Zima 2010 / 2011. www.turistika-hory.cz

Zima 2010 / 2011. www.turistika-hory.cz Zima 2010 / 2011 1 www.turistika-hory.cz Vážení sportovní přátelé, milovníci turistiky a hor! Lyžařská sezóna 2010/2011 je již za dveřmi. V tomto katalogu je připravena naše nová nabídka zájezdů, určená

Více

- 2 -

- 2 - VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V B R NĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STROJNÍHO INŽ E NÝ RSTV Í Ú STAV STROJÍRE NSKÉ TE C HNOLOG IE M M A FA CULTY OF ECHA NICA L ENGINEERING INSTITUTE OF NUFA CTURING TECHNOLOGY

Více

ň Í č č ž ž ď š č ž Ť Ť Ť č Ť ž Ť ž Ď š Ť š č š ť Í č ž ž š ž Ť č Ď š ž š Ť Ž ž č š Ť š š č č ž č Ť ž Ó Ť ť č ň č č č š ž ž ť Ť č ž č ž č č č č Ť Í č

ň Í č č ž ž ď š č ž Ť Ť Ť č Ť ž Ť ž Ď š Ť š č š ť Í č ž ž š ž Ť č Ď š ž š Ť Ž ž č š Ť š š č č ž č Ť ž Ó Ť ť č ň č č č š ž ž ť Ť č ž č ž č č č č Ť Í č Úč č č ž ď ž č š č ň š č č š ť Ó ň Í š š šž š ň Í č č Ť š ž ž ž ň š č š č Ž č č Ý č ž č ň Í č č ž ž ď š č ž Ť Ť Ť č Ť ž Ť ž Ď š Ť š č š ť Í č ž ž š ž Ť č Ď š ž š Ť Ž ž č š Ť š š č č ž č Ť ž Ó Ť ť č ň č

Více

Lomnice nad Popelkou DOPRAVNÍ TERMINÁLY LIBERECKÝ KRAJ

Lomnice nad Popelkou DOPRAVNÍ TERMINÁLY LIBERECKÝ KRAJ Lomnice nd Popelkou DOPRAVNÍ TERMINÁLY LIBERECKÝ KRAJ ÚZEMNĚ - TECHNICKÁ STUDIE objedntel: Město Lomnice nd Popelkou Huso náměstí 6, 51251 dtum: 08/2015 THÁKUROVA 7, 166 29 PRAHA 6 tel. 773 693 334 info@domyjink.cz

Více

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 21. 07. - 28. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 12 let/3. os./htl. Rivijera! ALEM hotel. depandance u pláže, zahrada RIVIJERA

Více

č ž Ť č č ň Ó Ó ž ž š š š ť š ž ň š ž ž š ž Ť ž Ó č Ě Í š š ž ž ř Ť š Ť ž ž ž č č č č Ó ž š ž č š š š š Ť č š č č Ó čř ž č ž š č ž š Ť ž č ž Ž š Ť ž š š č Ť ň Ť š č Ť č Ž Ť č Ť š š š Ť ť č ž Í Ť č š č

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Vážení přátelé, příznivci a dárci Nové Trojky!

Vážení přátelé, příznivci a dárci Nové Trojky! Rodié kulturí ctrum Nová Trojk Váží přátlé, přízivci dárci Nové Trojky! Mám příjmý úkol zmíit s o tom, co ám v roc 211 uděllo rdost, co s ám povdlo bo co s v Nové Trojc stlo zjímvého. Jko kždý rok s v

Více

ý Ť Ú ř ť š ě é ě é ě ě ř ž ý ř ý ý š ý á ý ě Í š ť Ú ř ě Ó Ž ý ý ě ě ř ř Ó Ó ů ř ě ů ř ě č č Ó é ř č Í ě Í ř ř ě Ó č ě Ó Ó Ž é č ř ý ě é Ó Ó š ů Í Ž ř Ž é ý Ž é ě Ž é ř š ě ý Ó ě Ó é Ž é řó Ž Ý ě ě ěž

Více

č. i smlouvě cislo: /dáie jen dodatek"/ Smluvní strany

č. i smlouvě cislo: /dáie jen dodatek/ Smluvní strany )"-; UPFR č. lvě l: /dá j ddk"/ UÍUjjl jjí--. lví y. rvklzký krj ídl: p: Č: DČ: kví pjí: Číl úč: (dáí J kpjíí ). říj 7, 7 v rlv vák, j krj 76 76 Urd k z Rpbl.. 777/7. A DA,.. ídl: Pržká /6, Pr p:. D L,

Více

Á Á úř Ž ř ó úř ó ž ó š ř š ó Ž ó š ř ž ř ž ř ř ř ř š ú ř Ž š š š ř š ď š ř ř š ú Č ŠÍ Č ó ž ř ó řš š šš Ý Ě ÁŠ Č ÍŽÍ Ž Ý Í ÁŠ Á Á Š Á Š Š ČÍ Ý Ň Í ř š ř Ě Í Ž Í Á ř ť ú š š ř ř ž ř Č ř ú ř ž ř š ř ž ř

Více

Ý Ť Ť ť Ž Í Ž Ť Ť Ť Ť š Ž Ť š š Ť Ť Ž Ť Ý Ť š Ť š š š Ť š Ťš Ť Í š š š š Ž Ť Ť š š š Ť š š Ť š š Ť š Ť ď Ť Í Š Ť š Ť Ó Ť š Ť š Ť Š š š šť š Ť š š Ť Í ď š š š Ť š Í Ú š Š š š š š ř š š Ťš Ť š ť š š Š Ť

Více

6. ČÍSELNÉ POSLOUPNOSTI A ŘADY 6.1. ČÍSELNÉ POSLOUPNOSTI

6. ČÍSELNÉ POSLOUPNOSTI A ŘADY 6.1. ČÍSELNÉ POSLOUPNOSTI 6. ČÍSELNÉ POSLOUPNOSTI A ŘADY 6.. ČÍSELNÉ POSLOUPNOSTI V této kpitole se dozvíte: jk defiujeme posloupost reálých ebo komplexích čísel; defiici vlstí evlstí limity poslouposti; defiici pojmů souvisejících

Více

Ý Á Í ŘÁ Č Á

Ý Á Í ŘÁ Č Á Ý Á Í ŘÁ Č Á Ř Á úč ř č ě ů Ť é č ě š ř ž š é é š é é Ý ž š é ó ó ť š ž ů é Ť é ž é ů ú š ň ž ě š ž š é é ř š š ě š ó č é ů š ě ř š ť ť é ř ž ó ř š é Ť é ě š ř ě ř š ř ě ó é é ú ů Á ř é é é č š é ř ž ř

Více

Č Č É Č Č ů ť ú šť Ž š ů Č Č Š š ž Š ň š ž š ů Č ů š ó ž ó ň ó ó ó É š ů Ž ú š ů ú š ž Ž š ú ů ů š š š ů ů ů Č ú ů ů šť ž ů š ů ž ž ú š Ž š ž ú ů š ů ň ů ů š ů š ž ů ů ů ů š š ď ó ď š ů ú ú ú ů ů ž ů ů

Více

POLYNOM. 1) Základní pojmy. Polynomem stupně n nazveme funkci tvaru. a se nazývají koeficienty polynomu. 0, n N. Čísla. kde

POLYNOM. 1) Základní pojmy. Polynomem stupně n nazveme funkci tvaru. a se nazývají koeficienty polynomu. 0, n N. Čísla. kde POLYNOM Zákldí pojmy Polyomem stupě zveme fukci tvru y ( L +, P + + + + kde,,, R,, N Čísl,,, se zývjí koeficiety polyomu Číslo c zveme kořeem polyomu P(, je-li P(c výrz (-c pk zýváme kořeový čiitel Vlstosti

Více

Kapitola 2. Bohrova teorie atomu vodíku

Kapitola 2. Bohrova teorie atomu vodíku Kapitola - - Kapitola Bohrova tori atomu vodíku Obsah:. Klasické modly atomu. Spktrum atomu vodíku.3 Bohrův modl atomu vodíku. Frack-Hrtzův pokus Litratura: [] BEISER A. Úvod do modrí fyziky [] HORÁK Z.,

Více

É Á ŠŤ Ý č Ť é Ť č Í š Í é é č Í č č Í č š č ž Í ťč č Ť Ť é Ť Ť é Ť š ž Ť é Ž Ťš ž Í š š č é č č š š Ť č š Í ú šé Ť č č č č š č č č š ř ř š ž ž é Ť Ť Ť Ť Ť š é Ť é Ť Ť Ť ďš š ď é Č ť é ž Č Ť ž č ď š š

Více

Místo ALBULA UDOLI Kupní cena 8,372.000,-Kč. Pokoje 4 1/2 Výměra 115 m2. Výhled do dálky na jih Parcela: 729 m2

Místo ALBULA UDOLI Kupní cena 8,372.000,-Kč. Pokoje 4 1/2 Výměra 115 m2. Výhled do dálky na jih Parcela: 729 m2 Detail 7851 Místo ALBULA UDOLI Kupní cena 8,372.000,-Kč Pokoje 4 1/2 Výměra 115 m2 Výhled do dálky na jih Parcela: 729 m2 Podrob.popis Klidné, pěkné prostředí,překrásná příroda, dům 4.podlaží Vybavení:

Více

Wallis léto. www.wallistourismus.ch Opravdová dovolená v srdci Alp. Léto v kantonu Wallis (Crans-Montana)

Wallis léto. www.wallistourismus.ch Opravdová dovolená v srdci Alp. Léto v kantonu Wallis (Crans-Montana) Wallis léto. www.wallistourismus.ch Opravdová dovolená v srdci Alp. Léto v kantonu Wallis (Crans-Montana) Wallis. Turistika v přírodě. Málokterá aktivita skrývá tolik možností individuálního a flexibilního

Více

o d e vz d á v e j t ek o m p l e t n í, / n e r o z e b r a n é /, a b y s e t y t o

o d e vz d á v e j t ek o m p l e t n í, / n e r o z e b r a n é /, a b y s e t y t o o b d o b í : X e r v e n e c s r p e n z á í 2 0 1 1 U S N E S E N Í Z A S T U P I T E L S T V A Z v e e j n é h o z a s e d á n í Z a s t u p i t e l s t v a o b c e d n e 3 0. 6. 2 0 1 1 p r o s t e

Více

Direct emailing na míru Emailing podle kategorií Traffic pro váš web Databáze firem SMS kampaně Propagace přes slevový portál Facebook marketing

Direct emailing na míru Emailing podle kategorií Traffic pro váš web Databáze firem SMS kampaně Propagace přes slevový portál Facebook marketing I N T E R N E T O V Ý M A R K E T I N G e f e k t i v n í a c í l e n ý m a r k e t i n g p r o f e s i o n á l n í e m a i l i n g š p i č k o v é t e c h n i c k é z á z e m í p r o p r a c o v a n é

Více

Vlastnosti posloupností

Vlastnosti posloupností Vlstosti posloupostí Nekoečá posloupost je fukce defiová v oboru přirozeých čísel Z toho plye, že kždá posloupost má prví čle (zčíme ), koečé poslouposti mjí i čle posledí Př Vypište prví čtyři čley poslouposti

Více

Napíšeme si, jaký význam mají jednotlivé zadané hodnoty z hlediska posloupností. Zbytek příkladu je pak pouhým dosazováním do vzorců.

Napíšeme si, jaký význam mají jednotlivé zadané hodnoty z hlediska posloupností. Zbytek příkladu je pak pouhým dosazováním do vzorců. 8..4 Užití ritmetických posloupostí Předpokldy: 80,80 Př. : S hloubkou roste teplot Země přibližě rovoměrě o 0 C 000 m. Jká bude teplot dě dolu hlubokého 900 m, je-li v hloubce 5 m teplot 9 C? Jký by byl

Více

Jednotlivé snímky lze použít jako studijní materiál.

Jednotlivé snímky lze použít jako studijní materiál. Číslo projektu Číslo mteriálu CZ..7/../.9 VY Iovce_8_MA_._ Využití geometrické poslouposti prcoví list Název školy Středí odborá škol Středí odboré učiliště, Hustopeče, Msrykovo ám. Autor Temtický celek

Více

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi.

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi. Tento dokument je obsahově identický s oficiáln tištěnou verz. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném přpadě nenahrazuje tištěnou verzi. á Í Ý Í Í ů ýš ž ž ž ý á Č á č ě úč ář č Tento dokument je

Více

ý Í č ší í ě í ů ý í ě á íó í í á ě í ě í š í ť é ř š ě Í é é Í á í ří í íř í íž í í í í ů ží í ý í ů í ší ěá Í á é á í í ě ě í ó ý ý í í í ť í á ší í

ý Í č ší í ě í ů ý í ě á íó í í á ě í ě í š í ť é ř š ě Í é é Í á í ří í íř í íž í í í í ů ží í ý í ů í ší ěá Í á é á í í ě ě í ó ý ý í í í ť í á ší í ý Í č š ě ů ý ě á ó á ě ě š ť é ř š ě Í é é Í á ř ř ž ů ž ý ů š ěá Í á é á ě ě ó ý ý ť á š ě ž é é č Á ž á Í ř Ě ó é ř á ú Í ě ý é ě š č ý Í ě ř ů ě ú ň Í ť é ě ě š Ě ó á ř č ě ó ů ř ř á Íř ží ř ě č ě

Více

Í ž í í Š ž á ř ž ú ú áš á ě Ž ž ě ř ř Íá Š í ž Š í ž á ž š ž á íš ž á č ý á ř á ž Š ě ž š í í é ú á ž á á ý íš é á ě ě Ž ž ť é á í í á á ý ž é á ě ř

Í ž í í Š ž á ř ž ú ú áš á ě Ž ž ě ř ř Íá Š í ž Š í ž á ž š ž á íš ž á č ý á ř á ž Š ě ž š í í é ú á ž á á ý íš é á ě ě Ž ž ť é á í í á á ý ž é á ě ř Š Í ž é á ě ž ěž í éč í ě ě ě ě ě í ě ý ě é ě í á á ě ě č š ě í ě ž ř ě é ť ž č ě ší á í é ž ř á í Š í á í ž é íč ě ší ě č ý ž ě í á é í ý ž říč ě ž í ý ř ší á ě š é ý ó č é á ž š ě é Š ě š š é č ě ž ž

Více

ě Ó ě é Í Ú č Č Ó ě Ó é ě Ú Í č ě ž Č Ý ĚŘ Á Í Ú Í š Ě Í Í č Ý Ť Á Á Č É Á Í Ě Í Í č Š Ě Ř Ě Ý Č Ě É Í Í ě Ě É ě Ě Ž É Ě Č É Ú É Ý Í Í Í Á Ě Í É Ó ě š ĚÚ Í Ó Á Ú Ý Ý š š č Á É Á Ů É É Í š É Ě Á É š Ý É

Více

ť Á Á Í í ř ř

ť Á Á Í í ř ř ť Á Á Í ř ř š ď Ú ň ě Ť ž č Ť ž ě ě ě š š ě ť Í ž Ť š Ť žš ž ě č š ě Í ě šť ě ě č č ž Ť š č ě ě ž ž Ť Ťč ě š ž ž š šš Ť š ě ě č ň č ě ě ě ě ž č Ť Í č Í ě Ť ě ě š ž š čž ě š ž š ť ě š Ť ě Ť ě Ó ě Ť Í Ž

Více

239 Vstupní antifona Zelený tvrtek

239 Vstupní antifona Zelený tvrtek 239 Vstupní ntifon Zelený tvrtek [Srov. Gl 6,14] My pk chrá - Kris - t. vzkí - -ho jsme - ni še - v kí - ní, ži spá -, su, ži -,, má-me hle-dt slá-vu Pá-n n-še-ho Je-ží-še On nám dá-vá skr-ze, 1. 2. vy

Více

č Ž š č š Č ž č ž č č Ž Ú č č ť č Ůž č Ž Ť č č Í š č š č ž ž č Ž č Í Ž Č š š š č Ž Ž Č Ž ž š Ř č Ý č ž Ž Ř č ž č Í Ž č Č Ó Ó ž č ž č Ž ž Ž ž Ž Ž š čž

č Ž š č š Č ž č ž č č Ž Ú č č ť č Ůž č Ž Ť č č Í š č š č ž ž č Ž č Í Ž Č š š š č Ž Ž Č Ž ž š Ř č Ý č ž Ž Ř č ž č Í Ž č Č Ó Ó ž č ž č Ž ž Ž ž Ž Ž š čž č č Í š č Í Ó ň š Í ť š č Í Í Í š Ó č ž č Ó č š Í Ó š š Ž š š Ž š Ž č Ž č š š č š ž č š Í š ž Ž š Í Ó š ť Ž č Ž Íť Ž Í ř š Č č š Ž ž š ž ž č Í č č Ž č Ž š Í Č č Ž Ž ž Ž č Ž š Í š ž ž ť Ž ž Í ž Í č Ž š

Více

Rentgenová strukturní analýza

Rentgenová strukturní analýza Rntgnová strukturní nlýz Příprvná část Objktm zájmu difrkční nlýzy jsou 3D priodicky uspořádné struktury (krystly), n ktrých dochází k rozptylu dopdjícího zářní. Díky intrfrnci rozptýlných vln vzniká difrkční

Více

Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska

Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska Umístění Nový rezidenční projekt v srdci Švýcarska se nachází v jednom z nejkrásnějších regionů v Alpách Bernese Oberland v blízkosti Interlakenu, Brienz. Bernese

Více

č š š ř ř Í ů č Ě Á Š ŠÁ Ř Ď É Í Ě Í Í čí ž ě č é č ě ý Ž ř ě č ý ě ý ý ř ě š ý ě ť ý é é ě ě é ě é ř é ř Ť ě š ě ž ě é ě é é ů ě é ř ú ý ý é ěř ý ý š ý ý ž é é š ý š ě ý ř ř ř ě š ý ě ý ý ř ě é Ž é é

Více

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 4/2010 konaného dne 12. 04. 2010

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 4/2010 konaného dne 12. 04. 2010 Zápis z jednání Legisltivního výboru Zstupitelstv krje Vysočin č. 4/2010 konného dne 12. 04. 2010 Přítomni: 1. Mík Jn 7. Oulehl Drhoslv (předsed) 2. Pospíchl Petr 8. Rusová Mrie 3. Weis Vojtěch 9. Hvlíček

Více

Polopenze 6. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 6. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 CHORVATSKO Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 14. 07. - 21. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 14 let/3. os./htl.sirena! Ubytování Stravování 1/2 3-12let/*14 let

Více

PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII

PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII eská republika má bohatou historii láze ství a tuto tradici dnes v láze sk ch místech napl uje wellness obsahem. Jestli e to platí o t iceti sedmi láze sk

Více

Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta

Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Uivrzit Krlov v Prz Pdgogická fkult SEMINÁRNÍ PRÁCE Z MATEMATICKÉ ANALÝZY KONVERGENCE ŘAD. přprcové vydáí / Cifrik, M-ZT Zdáí: Vyštřt kovrgci řdy, jstliž. ( ).!.. l ( ). 7.!. ( ). 8..! 4. 9. cos.. Vyprcováí:

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877

Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877 Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877 LAST MINUTE!!! Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 07. 07. - 14. 07. ZDARMA doprava pro

Více

Ý ň č Ť š ň Ť š ň č š š Ť š Ť čč Ť š Í č č Ť š č Ť Ť š š š č č ň š Ó č č š š č š š Í š Ť Í š Ť č Í š Ť š š Ť Ť š š Ť Ť Ť Ť Ť č š Ď č č š Ť Í š č č Ť č

Ý ň č Ť š ň Ť š ň č š š Ť š Ť čč Ť š Í č č Ť š č Ť Ť š š š č č ň š Ó č č š š č š š Í š Ť Í š Ť č Í š Ť š š Ť Ť š š Ť Ť Ť Ť Ť č š Ď č č š Ť Í š č č Ť č Ť Ť š č č č č č Ť Ť š Í Ž Ť ň Ť ň š ň č š č Í Ó Ť ň Ť č š Ť č č Ť Ť č Ť č š Á Í Ř Í Ť š Ť š š š š Ť Ť Ť č Í Ť Úč Ť š š č Ť č ÍÍ š Ť š č č š č Ť Ď č Ý ň č Ť š ň Ť š ň č š š Ť š Ť čč Ť š Í č č Ť š č Ť Ť

Více

Křížová cesta - postní píseň. k k k k. k fk. fj k k. ať mi - lu - jem prav - du, dob - ro věč - né, ty nás příj - mi v lás - ce ne - ko - neč - né.

Křížová cesta - postní píseň. k k k k. k fk. fj k k. ať mi - lu - jem prav - du, dob - ro věč - né, ty nás příj - mi v lás - ce ne - ko - neč - né. T:Slovenso 19,stol.//T:a H: P.Chaloupsý 2018. zastavení Před Pi-lá - tem dra - hý e - žíš sto - jí, do že han-bu, bo - lest mu za - ho - jí? G =60 Sly - ší or - tel Kris-tus, Pán ne - vin - ný a jde tr

Více

1.2. MOCNINA A ODMOCNINA

1.2. MOCNINA A ODMOCNINA .. MOCNINA A ODMOCNINA V této kpitole se dozvíte: jk je defiová oci s přirozeý, celý, rcioálí oecý reálý epoete jké jsou její vlstosti; jk je defiová přirozeá odoci, jké jsou její vlstosti jk se dá vyjádřit

Více

Graubünden léto. MojeSvycarsko.com Tipy a nabídky pro vaši letní dovolenou 2010.

Graubünden léto. MojeSvycarsko.com Tipy a nabídky pro vaši letní dovolenou 2010. Graubünden léto. MojeSvycarsko.com Tipy a nabídky pro vaši letní dovolenou 2010. Allegra, Benvenuti. Vítejte v Graubündenu. Silnice (bílá), PostBus (žlutá) a Rhétská železnice RhB (červená) Přeprava aut

Více

Ť č č š Í š ž ň č ŘÍ Í š ť č Í Ž Ž Ž ť Í É ť ž ž Ť ž ř č č č ž Ž Ť Ť ň š ž Ť Ý ž Ť Ť Ť š Ť Ť č Ť ú Ť Ť ň Ť š ť č č ť Š ť Ť č ň š Ť š Ť Ť š Ť Ž č Ť šť č č č č š š č Ť č ž š ž Ž č Í Í ť ž Ť ž Ť č Ť č Ž Ť

Více

P O N D Ě L Í. Te Kr Kn. Ok I. II. Aj - Bl. Vv - Da. Bi - Ja. Hv - Rg Aj - Cs Fy - Mu Jv M - Pk Bi - Ma D - Sh Li - Pa MD - Er Sk Aj - Qu.

P O N D Ě L Í. Te Kr Kn. Ok I. II. Aj - Bl. Vv - Da. Bi - Ja. Hv - Rg Aj - Cs Fy - Mu Jv M - Pk Bi - Ma D - Sh Li - Pa MD - Er Sk Aj - Qu. I 0 1 2 3 P O N D Ě L Í Bi - Ma Kek - Ši Čjk - Pa MD - Er Fy - Mu Bi - Ma D - Sh Li - Pa MD - Er Nj-Be MD - Er Nj-Sa U1 Čjk - Rg Ch - Mu If - Ži Ch - Mu Bi - Ma Ov - Sh Aj - Je FjN-Vo Kh La - Lu Re - Pa

Více

Jaký vliv na tvar elipsy má rozdíl mezi délkou provázku mezi body přichycení a vzdáleností těchto bodů.

Jaký vliv na tvar elipsy má rozdíl mezi délkou provázku mezi body přichycení a vzdáleností těchto bodů. 7.5.7 lips Přdpokldy: 7501 lips = rozšlápnutá kružnic. Jk ji sstrojit? Zhrdnická konstrukc lipsy (tkto s vytyčují záhony): Vzmm provázk n koncích ho přidělám tk, y nyl npnutý. Klcíkm provázk npnm tk, y

Více

Ě Č ě Š Í Č Ě ě č ň

Ě Č ě Š Í Č Ě ě č ň Ť É Í Ě Č ě Š Í Č Ě ě č ň Í č č č Á Ť č Ť Í ť č Ť č č ě ě ž ě Ť Í ě Ž č ě ě ě ž Ž Í š ť Ď ž č ě ě š Ť ě ě Ě ě š ě ě č Í ž ě ě š Ž šš ž Í Ť Ž ž ě ž Ť Ť ž ď č š ž ž Í Ť š ě Ť ě ž č ď č č ž Í č š Ž Ž Í č

Více

Polopenze 7. 590,- Kč * 5. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 7. 590,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let

Polopenze 7. 590,- Kč * 5. 990,- Kč 4. 990,- Kč 4 7 let. Polopenze 7. 590,- Kč 4. 990,- Kč 4. 590,- Kč 4 7 let Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 11. 08. - 18. 08. ZDARMA DOPRAVA pro dítě do 15 let/3.os./htl. Palma, do 12let/3. os./htl.rivijera RIVIJERA superior pokoj,

Více

Pražská plošina Středolabská tabule. Benešovská pahorkatina. Hornosázavská pahorkatina

Pražská plošina Středolabská tabule. Benešovská pahorkatina. Hornosázavská pahorkatina Pražská plošina Středolabská tabule Benešovská pahorkatina Hornosázavská pahorkatina Typ krajiny podle reliéfu Geologická mapa Povodí Jalového potoka Výškopis Geodetický bod Vrstevnice zdůrazněná Vrstevnice

Více

METODICKÉ LISTY Z MATEMATIKY pro gymnázia a základní vzdělávání

METODICKÉ LISTY Z MATEMATIKY pro gymnázia a základní vzdělávání METODICKÉ LISTY Z MATEMATIKY pro gymnázi zákldní vzdělávání Jroslv Švrček kolektiv Rámcový vzdělávcí progrm pro zákldní vzdělávání Vzdělávcí oblst: Mtemtik její plikce Temtický okruh: Nestndrdní plikční

Více

ý Č á ý á č ář ý ý ů á ě ě ě ů á žš řá řá šš á ř ř ž šš řá ůž ý á č Ž á ě žš řá č ý ž ě ě á ý á ř ž ř Í ř á ý á á žš Ťá ř ý á ý žš řá ář ý á ý ý á ář

ý Č á ý á č ář ý ý ů á ě ě ě ů á žš řá řá šš á ř ř ž šš řá ůž ý á č Ž á ě žš řá č ý ž ě ě á ý á ř ž ř Í ř á ý á á žš Ťá ř ý á ý žš řá ář ý á ý ý á ář Ť Ť ó ý Č á ý á č ář ý ý ů á ě ě ě ů á žš řá řá šš á ř ř ž šš řá ůž ý á č Ž á ě žš řá č ý ž ě ě á ý á ř ž ř Í ř á ý á á žš Ťá ř ý á ý žš řá ář ý á ý ý á ář č ý á ř á á á ž ž ů áí ů á ý á ž ř á š ý Ž ř

Více

á é š Ž ř ž éčá é ý ů Ťž é á č ář é ž ý ř ú ý ď ť á Ú á ú Í ř á ř ř ž éčá Ť é ý ů é žší čí á Ťá ý č ý ů č é ď é ř ý é ď š š č ř ý Ý ů é á áš ň ú á é á ý é Ž é š á á á áň á Ž Ú ů é ž é á á ž č ř ý š ř á

Více

Píseň ke kříž. cestě (I. zastavení - Ježíš souzen) Je- žíš sto - jí před Pi - lá - tem, všech- no se dě - je

Píseň ke kříž. cestě (I. zastavení - Ježíš souzen) Je- žíš sto - jí před Pi - lá - tem, všech- no se dě - je Píseň ke kříž. cestě (. zastavení ežíš souzen) e a kal né rá no, Pan na sva tá k pa lá ci vla da e žíš sto í před Pi lá tem, všech no se dě e a s k s kk b k k k fk k e řo vu s vel kým chvá tá, chva tem,

Více

Ú š č Ť š č č č ň Ť š Ť Í č Ť č š Ť č Í č Í Ť ň č Í š č čí Í š š č Ť Ť Í ň ú Ť š š Í š č

Ú š č Ť š č č č ň Ť š Ť Í č Ť č š Ť č Í č Í Ť ň č Í š č čí Í š š č Ť Ť Í ň ú Ť š š Í š č ť Ú š č Ť š č č č ň Ť š Ť Í č Ť č š Ť č Í č Í Ť ň č Í š č čí Í š š č Ť Ť Í ň ú Ť š š Í š č Í č ň š š ť Í ň Ť š č š Í ň č š š š č ť ň Č Ťš É Í š š š ť ň Ť š š čí Í ň č Ž Ž Ť č Ť č Ť š Ť š š č č č Ť š š

Více

Ť ě Í Ú č č č š ťí č ž ě ž ě ě š ě ť ě ěť č ť ť č č ž Ť ě Ť š ě Ť ť ě ž Ť Í Ť š ň č š ě ě š ě Č š č č č čť Ť ě ě ňž č Ť Ý š ž ž š ě ěť ě ě ž ž ť ě ě Ť

Ť ě Í Ú č č č š ťí č ž ě ž ě ě š ě ť ě ěť č ť ť č č ž Ť ě Ť š ě Ť ť ě ž Ť Í Ť š ň č š ě ě š ě Č š č č č čť Ť ě ě ňž č Ť Ý š ž ž š ě ěť ě ě ž ž ť ě ě Ť Č ž č Ť ž Ť Ť ž ě ě ě Ť č ň ž ž ě š ž Ě ň ž č č ú Ť ž Ť Ť ě Ť ě š ě ž ě ž Ť Č ě Ť ž ž Ť š ž Ť č ěť Č č ž ČČ ž Ť ě Í Ú č č č š ťí č ž ě ž ě ě š ě ť ě ěť č ť ť č č ž Ť ě Ť š ě Ť ť ě ž Ť Í Ť š ň č š ě ě š

Více

Sbírka obrazů Galerie Klatovy / Klenová v letech 1963-1989

Sbírka obrazů Galerie Klatovy / Klenová v letech 1963-1989 UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA KATEDRA DĚJIN UMĚNÍ OBOR: DĚJINY VÝTVARNÝCH UMĚNÍ Sbírka obrazů Galerie Klatovy / Klenová v letech 1963-1989 BAKALÁŘSKÁ DIPLOMOVÁ PRÁCE Veronika Bártová

Více

Jednání Rady města Broumova č. 88 ze dne 3. února 2010. ᖗ剧ítomni: JUDr. Růთ南ková, Mgr. Schejbalová, pan Slezák, pan Marek, pan Trojan a Ing. Blažková tajemnice. 南ml 南ven : Bc. 南ranc, pan Uzel oz 南ní pᖗ剧ícho

Více