Milý uchazeči, milá uchazečko,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Milý uchazeči, milá uchazečko,"

Transkript

1 Milý uchazeči, milá uchazečko, než se dostaneš do daleké ciziny, musíš zvládnout několik kroků. Jedním z nich je také správné vyplnění přihlášky (Application Form). V našem distriktu používáme na ulehčení celé administrativy přihlášky databázový systém RYEDB. Přístup do něho máš prostřednictvím přihlašovacího jména a hesla, která Ti již dříve poskytl Tvůj Rotary klub. V této databázi pod položkou + D. Documents and calendar, a potom 10. Downloadable documents list klikneš vlevo na Category - Outbounds, a tam najdeš všechny soubory, které jsou v dalším textu zvýrazněné červeným písmem. Věřím, že na Orientation Meetingu ve Strečně jsi se dozvěděl/a nejenom všeobecná pravidla našeho programu, ale i jiné zajímavé detaily. Přesto můžeš kdykoliv najít stručnou charakteristiku a hlavně zásady toho programu v souboru Charakteristika- roční výměny 2015/16. Přihláška je standardní pro celý svět a musí být vyplněna/vytištěna v angličtině (mimo jmen a adres, ty se vyplňují v češtině/slovenštině), která je dorozumívacím jazykem v rámci Rotary na celém světě. Na první pohled se zdá být složitá, ale je to materiál, který jako jediný budou mít v zahraničí, kam jedeš na celý rok, a z tohoto důvodu musíš poskytnout komplexní údaje o sobě, svojí rodině, škole, ale také o svém zdravotním stavu a musí splňovat také některé právní náležitosti. Přihláška se skládá z více sekcí (A-G). Slovenský překlad přihlášky do programu najdeš pod názvem Prihláška na LongTerm - v slovenčine. Slouží pro Tvoji informaci, resp. pro situaci, když potřebuješ lékaře, rodiče nebo další osoby seznámit s tím, co jednotlivé strany přihlášky obsahují. Jak správně vyplnit celou komplexní přihlášku a ostatní věci jsi se dozvěděl/a ve Strečně v neděli Nyní stručně zopakujeme téma probíraná ve Strečně. Přesný seznam toho, co všechno musí obsahovat komplexní přihláška je v souboru Checklist. Vytiskni si ho a podle něj kontroluj kompletnost přihlášky. Odevzdávat budeš 3 sady přihlášky a jednu si ponecháváš pro sebe, proto každou stranu/list musíš kopírovat v 4 exemplářích. Před prvním tiskem doporučuji nejprve pečlivě přečíst v RYEDB menu: RI. Read Instructions, hlavně bod 5. který doporučuje mít nainstalovanou poslední verzi Adobe Reader (jestliže ji nemáte, je zdarma na ) a nastavené odblokování pop- up oken. Jednotlivé strany přihlášky se tisknou z RYEDB v menu: A. Application Form A. 1. Official USA/Canada Application form view/print/export, kde se Vám objeví seznam stránek k tisku. Kliknutím na jakoukoliv z nich se Vám nejdříve objeví náhled strany v pdf. formátu (tj. jak bude stránka vypadat při tisku). Zkontrolujte si ji vždy před tiskem, jestli tam nejsou chyby a až potom kliknutím na ikonku tiskárna resp. diskety (úplně vlevo na bledě modrém proužku pod seznamem stránek a nad náhledem stránky) stránku vytiskněte, resp. si ji uložte pro následný tisk.

2 Kliknutím na tlačítko Print all pages in 1 PDF file se vytvoří kompletní přihláška v pdf. formátu, kterou můžete uložit nebo vytisknout. Zkontroluje si, jestli jsou v A1 a E1 správné údaje o funkcionářích Rotary klubu (YEO-prezident). Pokud ne, kontaktujte YEO vašeho klubu a požádejte ho o opravu chybných údajů. Sekce A- osobní údaje- strana A1 a A2 v RYEDB v menu O.1. Student details modify, klikneš v horním řádku na Edit a zkontroluješ, případně doplníš a opravíš všechny údaje podle instrukcí z OM I., (resp. podle popisu položky vlevo nebo podle pokynů na konci tohoto dokumentu. Údaje (jména, ulice apod.) piš s diakritikou. Po zadání údajů se údaje uloží až po kliknutí na Update v horním řádku, jinak se ztratí. Zkontroluj, doplň, oprav a ulož také údaje v O.2 Student details modify- part 2. Zkontroluj, doplň, oprav a ulož také údaje o Tvé škole v S1 School new/modify. Pokud se nemůžeš dostat k úpravě údajů o Tvojí škole, spoj se s YEO svého Rotary kubu a požádej ho o úpravu údajů. V momentě, kdy jsou všechny údaje správně, v menu A. 1. Official USA/Canada application form view/print/export, vytiskni barevně v dobrém rozlišení (ne oboustranně, tj. A1 a A2 každý na zvláštní list papíru): Page 01 A.1. (Pers info 1) Page 02 A.2. (Pers info 2). Vytiskni, resp. rozmnož 4x. Na každé A1 vlevo nahoře je vytištěná barevná fotka, na které se usmíváš, o rozměru 5x6.5 cm (hlava a hruď), kterou jsi předtím nahrál do RYEDB. Doporučuji nechat si vyrobit tuto fotku u profesionálního fotografa a vzít si ji od něho v souboru.jpg ve velikosti 1 2 MB - tato fotka bude později použita při tisku vizitek, které dostaneš na OM III. Na straně A 2 předposlední řádek od spod Total number of students, number of students in your grade level vyplň propiskou zaokrouhleně, nemusí to být přesně na žáka, údaj Your approx. rating nemusíš vyplňovat vůbec. Dále si zkopíruj 4x své vysvědčení ze školního roku 2013/14 (ne oboustranně). Do souboru Vysvědčenítranscript do angličtiny udělej přepis/překlad tohoto vysvědčení do angličtiny. Nedávej to nikam překládat, ověřovat ani nikomu podepisovat-udělej to sám/a! Potom jednostranně vytiskni a udělej tři kopie. Papíry sekce A seřaď v pořadí: A1, A2, kopie vysvědčení v češtině + jeho transkript do angličtiny. Sekce B- Dopisy a fotky- strana B1 B2, L1- L2 V RYEDB v menu A. Application form půjdeš do 3. Students letter a Tvoji rodiče do 4. Parents letter a tam na zadané anglické otázky vyplníte odpovědi- ANGLICKY. Odpovědi mají být přiměřeně rozsáhlé, ne jednou větou, Odpovědi studenta by měly být na 2-3 tiskové strany, dopis rodičů na 1-2 strany. Neodpovídej jenom na otázky, můžeš téma rozpracovat jako esej o Tobě a Tvojí rodině. Rodiče by měli napsat něco více o Tobě, emocionálně (je to pro host rodiče). Jestli máš nějaké problémy, potřeby, přání (psychické, zdravotní, rodinné) napiš to v této části.

3 V menu A. 1. Official USA/Canada Application form/view/print/export vytiskni: Page 03 B1 (Letters Instructions) Page 04 B2 (Photos Instructions) Page 14 L1 (Student s Letter) Page 15 L2 (Parent s letter) Na vytištěné B2 (Photos Instructions) vytiskni barevné fotografie podle popisu (moje rodina, moje zájmy, pro mě důležité věci, můj dům). Jestli je to potřebné, čitelně napiš na foto nebo pod foto anglicky vysvětlení (např. my schoolmates, my volleyball team, my piano ). Fotky si dej zkontrolovat a odsouhlasit od někoho dospělého (rotariáni, rodiče) - budou si je prohlížet lidé ve věku let. L1, L2 tiskni jednostranně. B2 s fotografiemi a vytištěné B 1, L1 a L2 rozmnož 3x (na barevné kopírce). Každý exemplář L 1 podepiš modrým perem a doplň datum. Každý exemplář L 2 dej podepsat rodičům a doplň datum. Pokud můžete, zkontrolujte své odpovědi s někým s dobrou angličtinou, nejlépe s rodilým mluvčím. Formuláře sekce B seřaď v pořadí: B1, B 2, L1, L2. Sekce C- zdravotní stav a lékařská prohlídka- strana C1-C2 V menu A. 1. Official USA/Canada application form view/print/export vytiskni (ne oboustranně) Page 05 C1 (Medical Info 1) Page 06 C2 (Medical Info 2) S jedním exemplářem obou stran dojdi ke svému lékaři, a požádej ho o vyšetření a vyplnění všech údajů o Tobě (vezmi si s sebou obě strany vytištěné i v češtině ze souboru Přihláška na LongTerm -v slovenčine, aby lékař rozuměl, co vyplňuje). Lékař vyplní všechna pole zaškrtnutím, pokud vypisuje, požádej ho, aby psal čitelně a anglicky. Pokud neumí a nevíš ani Ty, může to vyplnit latinsky. K bodu 7 na straně C2 Tě musí lékař poslat na test na TBC na plicní oddělení, datum a jeho výsledek potom opíše lékař (např. negat, pokud nemáš TBC). Na straně C2 očkování vyplň rukou podle očkovacího průkazu nebo přilož na čistém listě papíru. Jestli je potřeba (bod 8) lékař napíše informace na čistý list papíru s tvým jménem a podepíše ho. Dole na straně C2 musí lékař napsat čitelně své jméno, adresu, telefonní číslo (může otisknout razítko, ale čitelně). Až budete mít formulář kompletně vyplněný, obě strany C1 a C2 případně i doplňující listy musíš rozmnožit 4x (ne oboustranně) a každý exemplář musí lékař podepsat modrým perem a dopsat datum. Sekce D- stav zubů a zubní prohlídka- strana D1 V menu A. 1. Official USA/Canada application form/view/print/export vytiskni,(příp. i oboustranně): Page 07 D1 (Dental Info)

4 S jedním exemplářem navštiv svého zubního lékaře a požádej ho o vyšetření a vyplnění všech údajů o Tobě (aby lékař rozuměl, co vyplňuje, vezmi s sebou i stranu vytištěnou i v češtině ze souboru Přihláška na LongTerm- v slovenčine ). Zubní lékař vyplní všechna pole zaškrtnutím, resp. pokud lékař vypisuje, požádej ho, aby psal anglicky. Pokud neví a neumíš ani Ty, tak může latinsky. Až budete mít formulář vyplněný, stranu D1 a příp. doplňující list musíš rozmnožit 4x a každý exemplář musí zubní lékař podepsat modrým perem a dopsat datum. Sekce E- prohlášení studenta, rodičů, doporučení sponzorů- strana E1 V menu A.1. Official USA/Canada application form/view/print/export vytiskni: Page 08 E1 (Guarantee 1) Zkontroluj, zda jsou všechny údaje v části E (o klubovém YEO a prezidentovi) vyplněné. Pokud ne, požádej svého klubového YEO, aby je doplnil. Až poté vytiskni nebo rozmnož 4x. Dobře si ty i rodiče přečtěte slovenský překlad této sekce v Přihláška na LongTerm - v slovenčine aby Vám všem bylo jasné, k čemu se svým podpisem zavazujete. Sekce F- potvrzení přijímajícího distriktu, klubu a školy - strana F1 V menu A.1. Official USA/Canada application form/view/print/export vytiskni: Page 09 F1 (Guarantee 2) Vytiskni a 3x rozmnož. Sekce G- pravidla a podmínky výměny- strany G1-G2 V menu A.1. Official USA/Canada application form/view/print/export vytiskni: Page 10 G1 (Rules & conditions 1) Page 11 G2 (Rules& conditions 2) Společně s rodiči si pečlivě přečtěte slovenský překlad této sekce v Přihláška na LongTerm- v slovenčine, aby Vám všem bylo jasné, k čemu se svým podpisem zavazujete. Zkontroluj, jestli je správně vyplněný Emergency Contact (musí být někdo jiný, než otec a matka). Vytiskni a 3x rozmnož. Ostatní dokumenty: Kopie pasu Udělej 4 kopie dvojstrany pasu, kde jsou osobní údaje a fotografie. Pokud nemáš pas, nebo platnost Tvého pasu vyprší dříve než 15. ledna 2017, zažádej si co nejdříve o vyhotovení nového pasu. Vyřízení žádosti trvá zpravidla 30 dní.

5 Kopie rozhodnutí soudu o svěření dítěte (rozvedení rodiče, adopce, opatrovník). Přikládáš jen jednu kopii v případě, že rozhodnutím soudu (po rozvodu rodičů), byl jeden z rodičů zbaven rozhodující pravomoci o tobě. V tom případě není potřebný (ale může být), podpis tohoto rodiče na žádném listě. V případě jiných situací (adopce, opatrovník apod.) nebo dalších nejasností, konzultuj s YEO tvého kubu. Odevzdání přihlášky sponzorskému klubu Svoji přihlášku musíš odevzdat kompletní svému Rotary klubu nejpozději do , ale klub Ti může určit i dřívější datum, které musíš respektovat. Potvrzení od lékaře a zubního lékaře vyžadují více času, proto doporučuji s nimi začít. Přihlášku přines na schůzku svého klubu ve třech stejnopisech- sadách, úplnost zkontroluj podle Checklist. Jednotlivé strany/listy seřaď v každé sadě v pořadí podle sekcí. (A s vysvědčeními, B, C, D, E, F, G), za to přilož kopii pasu/op a rodného listu. Čtvrtou sadu si ponechej pro vlastní potřebu (nemusí být s podpisy). Na odevzdání přihlášky se dostav spolu s rodiči, protože budete před rotariánem podepisovat přihlášku (každý exemplář modrým perem) přičemž rotarián bude jako svědek potvrzovat pravost podpisu. Ty a rodiče budete podepisovat přihlášku na stranách E1, G2. Změna preferencí zemí Nezapomeň, že pokud chceš rozšířit nebo změnit preference zemí, čím dříve tak uděláš, tím pravděpodobnější bude možné jejich zohlednění. V tom případě znovu vyplň formulář P5a Preference zemí, podepiš společně s rodiči, naskenovaný formulář se změnami a podpisy pošli na czech.outbounds@gmail.com, resp. slovak.outbounds@gmail.com (ve formátu.pdf), a současně vyplň to samé do Originál změněného P5a poté odevzdáš ve svém sponzorském klubu. Preference zemí je kdykoli možné změnit (čísla u jednotlivých zemí) a rozšířit (změnit "x" na číslo). Není však dovolené zúžit výběr akceptovatelných zemí (změnit číslo na "x"). PREFERENCE JSOU ZÁVAZNÉ, tedy není možné již výběr zemí ZUŽOVAT.

6 Všeobecné pokyny pro vyplnění údajů v RYEDB Telefonní čísla piš vždy včetně mezinárodních y meziměstských směrových čísel tj. např , v atd. - bez pomlček Příjmení vypisuj vždy velkými písmeny (NOVÁK), ostatní jména normálně (Petr) State/Province nevyplňuj nikde, používá se v USA, Kanadě apod. Country- všude uváděj- Czech Republic nebo Slovakia List of courses- seznam předmětů, které máš v tomto školním roce (anglicky) Occupation- znamená povolání (teacher, student, manager, enteprenuer, housewife, policman apod.), ne zaměstnavatel- vyplňuj anglicky Title- znamená funkci (headteacher, classteacher, professor, executive, judge, principal, apod.) ne titul (Ing., Mgr., apod.) Tituly Ing. apod. nikde neuváděj, ani ve formulářích Pokud některý z tvých rodičů nežije- uveď v místě pro jméno deceased a jiné údaje nevyplňuj Pokud jsou tvoji rodiče rozvedení, uveď údaje o biologických rodičích, ne o nevlastních rodičích (to jen v případě, že Tě nevlastní rodič adoptoval a má veškerá rodičovská práva) Pokud jsou rodiče rozvedení, a rozhodnutím soudu byl výkon veškerých rodičovských práv svěřen jen jednomu z rodičů, údaje o druhém nemusíš uvádět, ani mít jeho podpisy, ale musíš originál rozhodnutí soudu předložit k nahlédnutí svému klubu a k přihlášce přiložit jednu kopii. Pokud rodičovská práva vykonává někdo jiný (Legal Guardian) uveď údaje této osoby. Situaci jasně vysvětli v Student s Letter, otázka 4., příp. 5. a případně také v Parent s Letter. Pokud máš omezení stravy (dietu), uveď jasně, jaká jídla nemůžeš jíst, jasně napiš, zda jsou tato omezení na základě rozhodnutí lékaře, nebo založené na tvém náboženském, či jiném přesvědčení. Native language- napiš Czech, Slovak, Hungarian, Serbian apod., nepoužívej zkratky. Znalost cizích jazyků uveď podle vlastního hodnocení. Nouzový (emergency) kontakt musí být někdo jiný než rodiče (např. soused, rodinný přítel, příbuzný apod.) a zároveň někdo, kdo nežije s rodiči ve společné domácnosti a mluví anglicky. Je to pro případ, že rodiče nebudou zastiženi a záležitost nesnese odkladu (např. pokud je třeba souhlas rodičů k něčemu jako je operace apod.)

Milý uchazeči, milá uchazečko,

Milý uchazeči, milá uchazečko, Milý uchazeči, milá uchazečko, než se dostaneš do daleké ciziny, musíš zvládnout několik kroků. Jedním z nich je také správné vyplnění přihlášky (Application Form). V našem distriktu používáme na ulehčení

Více

1 Pokyny pro uchazeče o výměnný pobyt druhá část. Milý uchazeči, milá uchazečko,

1 Pokyny pro uchazeče o výměnný pobyt druhá část. Milý uchazeči, milá uchazečko, 1 Pokyny pro uchazeče o výměnný pobyt 2018-19 druhá část Milý uchazeči, milá uchazečko, než se dostaneš do daleké ciziny, musíš zvládnout několik kroků. Jedním z nich je také správné vyplnění přihlášky

Více

METODICKÝ POKYN K VYPLNĚNÍ A ODESLÁNÍ MONITOROVACÍHO LISTU

METODICKÝ POKYN K VYPLNĚNÍ A ODESLÁNÍ MONITOROVACÍHO LISTU METODICKÝ POKYN K VYPLNĚNÍ A ODESLÁNÍ MONITOROVACÍHO LISTU 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE Monitorovací list se vyplňuje za každého uživatele, kterému jsou poskytovány základní činnosti sociální služby financované

Více

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah 1. Výběr tématu práce... 3 2. Odhlášení z daného tématu... 4 3. Tisk zadání práce... 4 4. Editace a vložení

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah

Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah Návod na přihlašování a odevzdávání bakalářských a diplomových prací v SIS pro studenty MUP Obsah 1. Výběr tématu práce... 3 2. Odhlášení z daného tématu... 4 3. Tisk zadání práce... 4 4. Editace a vložení

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Schéma procesu podávání návrhů projektů (NP) Vyhlášení veřejné soutěže Vyplnění NP v aplikaci GRIS Přiložení příloh k NP v aplikaci GRIS

Více

Návod ke stažení nahrávek a k práci s Wiki webem

Návod ke stažení nahrávek a k práci s Wiki webem Návod ke stažení nahrávek a k práci s Wiki webem brno.alfakurzy.cz Obsah 1 Jak se mám přihlásit na alfí web?...2 2 Zapomněl jsem heslo, chci nové...5 3 Chci změnit své heslo, staré si pamatuji...6 4 Jak

Více

Ekonomický systém UK 2. LF (EIS) https://leonardo.lf2.cuni.cz

Ekonomický systém UK 2. LF (EIS) https://leonardo.lf2.cuni.cz Ekonomický systém UK 2. LF (EIS) https://leonardo.lf2.cuni.cz Požadavky na systém: Do ekonomického systému se připojíte zadáním výše uvedené internetové adresy. Operační systém Windows XP nebo vyšší (vista,

Více

Příručka pro účastníky CK projektu

Příručka pro účastníky CK projektu Příručka pro účastníky CK projektu OBSAH: Jak se hlásit na certifikovaný kurz...3 Postup pro přijetí lékaře do certifikovaného kurzu v rámci projektu...6 Co musí doložit lékař akreditovanému pracovišti

Více

MOHENDZODARO.NET. ing. Bakalářová Alena pro Osho Sugama Meditation Center 7/1/2018

MOHENDZODARO.NET. ing. Bakalářová Alena pro Osho Sugama Meditation Center 7/1/2018 2018 MOHENDZODARO.NET ing. Bakalářová Alena pro Osho Sugama Meditation Center 7/1/2018 Návod na správu profilu pro lektorky a masérky Mohendžodáro www.mohendzodaro.net Správa profilu a vlastních stránek

Více

INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě

INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě 1 INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě Strana 1 (celkem 8) http://www.pohadkovaskola.cz Pohádková škola je další pomůcka, která ti může pomoci s přípravou do školy. Obsahuje

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-17/08

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-17/08 VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-17/08 Zadání tématu, odevzdání a evidence údajů o bakalářské, diplomové, rigorózní, dizertační a závěrečné práci a způsob jejich zveřejnění Obsah: Garant: Článek 1 Úvodní ustanovení

Více

Cestovní doklady. Kdo a za jakých podmínek. Jak a kam se obrátit. Cestovní pas se vydává:

Cestovní doklady. Kdo a za jakých podmínek. Jak a kam se obrátit. Cestovní pas se vydává: Cestovní doklady Cestovní pas se vydává: ve lhůtě 30 dnů, je-li žádost podána u zastupitelského úřadu, ve lhůtě 120 dnů, ve lhůtě 6 pracovních dnů, pokud občan požádá o vydání cestovního pasu v kratší

Více

Formulář pro přístup k osobním údajům

Formulář pro přístup k osobním údajům Formulář pro přístup k osobním údajům Prostřednictvím tohoto formuláře můžete uplatnit Vaše právo na přístup k osobním údajům. Toto právo Vám vzniká v souladu s čl. 15 nařízení Evropského parlamentu a

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

GEOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2016/2017

GEOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2016/2017 GEOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2016/2017 Pokud uvažujete o účasti v soutěži Geologická olympiáda, založte si nejprve účet ke geologické olympiádě (I.), na který se můžete později přihlašovat (II.). Po přihlášení

Více

Návod pro studenty pro tvorbu oficiálních zadání BP/DP

Návod pro studenty pro tvorbu oficiálních zadání BP/DP Návod pro studenty pro tvorbu oficiálních zadání BP/DP Do pátku 6. února 2015 jsou všichni studenti, u kterých je předpoklad konání Státních závěrečných zkoušek v červnu 2015, povinni odevzdat Podklad

Více

SPORT TIME KEEPER. Bav se, sportuj, sdílej, buď profesionál se SPORT TIME KEEPER

SPORT TIME KEEPER. Bav se, sportuj, sdílej, buď profesionál se SPORT TIME KEEPER SPORT TIME KEEPER Sport TimeKeeper je aplikace manuální časomíry do mobilů a tabletů se systémem Android a je v češtině. Je jednoduchá, přehledná, vždy po ruce. Měří celé závody, tréninky, kola, stejně

Více

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Rudolfovská 9, České Budějovice, 37 6 09

Více

Přijímací řízení se blíží co musím vědět

Přijímací řízení se blíží co musím vědět Přijímací řízení se blíží co musím vědět Hlásím se do maturitního oboru Od školního roku 2016/2017 se změnila organizace i průběh přijímacího řízení ve středních školách. Hlavní změnou je zavedení povinné

Více

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci 19.2.1 V tomto dokumentu je uveden postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu farmáře (dále také jen PF) v operaci 19.2.1.

Více

NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI O DOTACI

NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI O DOTACI NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI O DOTACI Obsah 1 Technické požadavky na klientskou stanici... 3 2 Otevření prázdné žádosti... 4 3 Vyplnění elektronické žádosti... 4 4 Uložení a načtení vyplněných

Více

NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o

NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o NÁVOD NA ON-LINE objednávky parapetních desek přes web WWW.BOPAL.EU BOPAL window and door accessories, s.r.o Veškerý nabízený sortiment parapetních desek a příslušenství objednáte jednoduše a rychle přes

Více

SCHŮZKA S RODIČI ŽÁKŮ 9. ROČNÍKU

SCHŮZKA S RODIČI ŽÁKŮ 9. ROČNÍKU SCHŮZKA S RODIČI ŽÁKŮ 9. ROČNÍKU Volba povolání, přijímací řízení ČÍM ZAČÍT? Před výběrem školy zhodnoťte předpoklady dítěte: Životní cíle a představy Zájmy Schopnosti Vlastnosti Tělesné předpoklady Školní

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

Od evzdání závěrečn é práce na PEF

Od evzdání závěrečn é práce na PEF Od evzdání závěrečn é práce na PEF 1. Přihlaste se do Osobní administrativy UIS - http://is.czu.cz. Pro odevzdání Vaší závěrečné práce zvolte v základní nabídce v modulu Moje studium možnost Portál studenta.

Více

Návod pro registraci žádosti o přijetí dítěte k základnímu vzdělání pro zákonné zástupce dítěte:

Návod pro registraci žádosti o přijetí dítěte k základnímu vzdělání pro zákonné zástupce dítěte: 1) Vydání žádosti k přijetí dítěte pro vstup do systému je nutné znát číslo zdravotního pojištění (uvedené na průkazu pojištěnce zdravotní pojišťovny). Vytvoření žádosti je možné těmito způsoby: a) On-line

Více

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Internetová část Microdata s.r.o. Verze 2.5 Srpen 2010 Přihlášení do systému... 3 Prohlížení jídelníčku... 4 Objednávání jídel... 4 Přehled Objednávek... 6 Změna

Více

Žádosti o víza do Ruské federace

Žádosti o víza do Ruské federace Žádosti o víza do Ruské federace Od 16. července zavádí zastupitelský úřad Ruské federace nový způsob podávání žádostí o udělení víza. Od tohoto data je pro všechny žadatele povinné zadat žádost nejprve

Více

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Od 1.1.2014 vznikla povinnost odevzdávat daňové přiznání k DPH

Více

Návod na modul Registr oznámení pro obce a města

Návod na modul Registr oznámení pro obce a města Návod na modul Registr oznámení pro obce a města Základní informace Co je "Registr oznámení" Registr oznámení o činnostech, oznámení o majetku a oznámení o příjmech, darech a závazcích, dle zákona č. 159/2006

Více

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o.

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Internetový portál O.K.V. nám slouží: k pořízení smlouvy o úvěru se zákazníkem k vytištění smlouvy k vygenerování a odeslání pořízených dat

Více

VYPLNĚNÍ ONLINE PŘIHLÁŠKY PRO VÝUKOVÉ POBYTY ERASMUS+ V SYSTÉMU ISOIS

VYPLNĚNÍ ONLINE PŘIHLÁŠKY PRO VÝUKOVÉ POBYTY ERASMUS+ V SYSTÉMU ISOIS VYPLNĚNÍ ONLINE PŘIHLÁŠKY PRO VÝUKOVÉ POBYTY ERASMUS+ V SYSTÉMU ISOIS NALOGUJTE SE NA https://isois.ois.muni.cz/public/application-outgoing/ Pokud ještě nemáte v systému účet, registrujte se přes své učo.

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

Moodle. základy použití systému

Moodle. základy použití systému Moodle základy použití systému Co je Moodle www stránky pro podporu výuky tvorba kurzů pro studenty každý kurs obsahuje posloupnost témat a činností může obsahovat prezentace a testy Moodle na Jarošce

Více

Podání návrhu Spolkovému rejstříku

Podání návrhu Spolkovému rejstříku Podání návrhu Spolkovému rejstříku Doporučení: Pokud rutinně neovládáte počítač a vyhledávání údajů na internetu, požádejte o pomoc při vyplnění někoho, kdo umí s počítačem pracovat. Vyplnění formuláře

Více

Vypln ní p ihlášky zvládne každý! Online ást p ihlášky vyberte možnost Submit my application Papírová ást p ihlášky

Vypln ní p ihlášky zvládne každý! Online ást p ihlášky vyberte možnost Submit my application Papírová ást p ihlášky Vyplnění přihlášky zvládne každý! Přihláška obsahuje 14 listů v papírové podobě (některé z nich však vyplní lidé, kteří vás pro práci au pair doporučují). Část přihlášky vyplníte online. Abychom Vám vyhledali

Více

státní daně Delaware NEXT

státní daně Delaware NEXT státní daně Delaware 1) Státní daně se v Delawaru podávají elektronicky. Vše najdete na stránkách: http://revenue.delaware.gov/services/pit_svcstemp.shtml 2) tam v položce ELECTRONIC FILLING zadáte File

Více

Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže

Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže Fond Mobility v aplikaci Interní soutěže Manuál žadatele Zpracoval: Bc. Miroslava Pešová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy Dne: 3. 3. 2017 Obsah 1 Úvod 2 Přihlášení do aplikace 3 Žádost a) Studium

Více

ČOS a spolkový rejstřík

ČOS a spolkový rejstřík ČOS a spolkový rejstřík Metodický materiál pro potřebu činovníků Sokolských žup a Tělocvičných jednot Metodika pro další změnu údajů již jednou nově zapsaných údajů ve spolkovém rejstříku. Obsah: 1. Spolkový

Více

Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites

Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites Jak vytvořit Osobní a profesní profil v Google Sites Co je Osobní a profesní profil? Při ucházení se o zaměstnání ti Osobní a profesní profil pomůže prezentovat tvé zájmy, dovednosti, vzdělání a pracovní

Více

OBSAH. 6 Zapoj a zapni mě 10 Zaregistruj si mě 16 Bav se se mnou 24 První pomoc 02/03

OBSAH. 6 Zapoj a zapni mě 10 Zaregistruj si mě 16 Bav se se mnou 24 První pomoc 02/03 jak si mě nastavit AHOJ, JSEM KUKI. OBSAH 6 Zapoj a zapni mě 10 Zaregistruj si mě 16 Bav se se mnou 24 První pomoc 02/03 A BUDU TĚ BAVIT. Děkuji ti, že ses rozhodl pro naši společnou cestu. Od teď ti budu

Více

Návod na vložení žádosti

Návod na vložení žádosti Návod na vložení žádosti Můj klub 2018 do IS SPORT Manuál je vytvořen jako doplnění pro dokument Vyhlášení dotačního neinvestičního programu státní podpory sportu na období roku 2018 MŮJ KLUB http://www.msmt.cz/sport-

Více

Pokyny k podávání elektronických žádostí Mládež v akci 2012

Pokyny k podávání elektronických žádostí Mládež v akci 2012 Pokyny k podávání elektronických žádostí Mládež v akci 2012 Mládež v akci pokyny k podávání elektronických žádostí 2012 I. Úvod Od 1. června 2011 jsou v rámci decentralizovaných akcí programu Mládež v

Více

BASIS BEGINNERS PRAGUE PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE

BASIS BEGINNERS PRAGUE PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE BASIS BEGINNERS PRAGUE PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE 2018 2019 2018 2019 PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘE SEZNAM MATERIÁLŮ & FORMULÁŘŮ POŽADOVANÉ MATERIÁLY K PŘIJETÍ Vyplněný a podepsaný formulář Přihláška Doklad o pravidelných

Více

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka (1) vložení přihlašovacího jména (2) vložení přihlašovacího hesla (3) vstup do objednávání jídel (4) zobrazení jídelníčku bez přihlášení (5)

Více

Zadání tématu, odevzdání a evidence údajů o bakalářské, diplomové, rigorózní, dizertační a závěrečné práci a způsob jejich zveřejnění

Zadání tématu, odevzdání a evidence údajů o bakalářské, diplomové, rigorózní, dizertační a závěrečné práci a způsob jejich zveřejnění Zadání tématu, odevzdání a evidence údajů o bakalářské, diplomové, rigorózní, dizertační a závěrečné práci a způsob jejich zveřejnění NOVELIZACE 2016 Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Zadání tématu bakalářské,

Více

Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory

Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory Tento návod slouží pro správné vyplnění formuláře žádosti o poskytnutí podpory pro podprogram (PF08-09) pro začínající včelaře 2009 Nyní začneme

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO

EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO EVI 8 nová legislativa v modulu ILNO Novela vyhlášky 383/2001 Sb. ze dne 21. 3. 2016 přinesla kromě mnoha dalších změn i zásadní novinky v problematice označování nebezpečných odpadů a tvorby identifikačních

Více

STEP manuál ELSA Česká republika

STEP manuál ELSA Česká republika STEP manuál ELSA Česká republika General information Zajímá Tě, jak správně vyplnit přihlášku na STEP stáž? Právě držíš v ruce manuál, který Ti poradí, co dělat krok za krokem. Na začátek bychom rádi upozornili,

Více

Informace a pokyny ke zpracování a odevzdání bakalářské práce (BP) na Katedře organické

Informace a pokyny ke zpracování a odevzdání bakalářské práce (BP) na Katedře organické Informace a pokyny ke zpracování a odevzdání bakalářské práce (BP) na Katedře organické chemie (KOCH) 1) Zadání tématu bakalářské práce: Student je povinen vybrat si téma bakalářské práce a splnit všechny

Více

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 3 III. Základní informace o projektu...

Více

Důležité: po vyplnění údajů na příslušných formulářích je ihned uložte tlačítkem Uložit. Při přechodu na další stránku by se údaje smazaly.

Důležité: po vyplnění údajů na příslušných formulářích je ihned uložte tlačítkem Uložit. Při přechodu na další stránku by se údaje smazaly. NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ SZZ PRO ZAPISOVATELE STÁTNIC PŘÍPRAVNÉ PRÁCE. Přibližně čtrnáct dnů před zahájením SZZ je potřeba: Zajistit notebooky pro zapisovatele. Pokud zapisovatel nemá svůj notebook,

Více

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce.

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. DIPL 2 Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. Obsah STUDENTI VYTVOŘENÍ VOLNÉHO TÉMATU VŠKP VÝBĚR TÉMATU VŠKP Z VOLNÝCH TÉMAT KONTROLA ZADÁNÍ TÉMATU FORMÁLNÍ ÚPRAVA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ ELEKTRONICKÉ

Více

KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE):

KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE): KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE): Obsah Jak přihlásit hostitelku do Klubu hostitelek?... 2 Jaké jsou povinné údaje pro přihlášení hostitelky do Klubu hostitelek?... 2 Proč je

Více

Třídní schůzky 11.11. 2014

Třídní schůzky 11.11. 2014 Třídní schůzky 11.11. 2014 ARTIFEX veletrh řemesel a zaměstnanosti Bruntál, Společenský dům, Ruská 14 13.11. 2014 od 9.00 16.00 Žáci 9. ročníku půjdou v době vyučování 10.00 10.45 Atlas školství www. Infoabsolvent.cz

Více

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP).

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP). Občanské průkazy Upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů Nové elektronické občanské průkazy (dále jen e-op), upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Kurikulum počítačové gramotnosti pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami příloha ŠVP ( 2.stupeň ZŠ - 3.část )

Kurikulum počítačové gramotnosti pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami příloha ŠVP ( 2.stupeň ZŠ - 3.část ) Projekt je součástí operačního programu Rozvoj lidských zdrojů a je financován z Evropského sociálního fondu a ze státního rozpočtu ČR. Metodika je zpracována v rámci projektu OP RLZ, výtisk je neprodejný,

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

Osobní stránky uživatele CIS Prodloužení parkovacího oprávnění přes OSU

Osobní stránky uživatele CIS Prodloužení parkovacího oprávnění přes OSU Osobní stránky uživatele CIS Prodloužení parkovacího oprávnění přes OSU Strana 1 Obsah: Sestavení a podání žádosti o prodloužení POP... 4 1. Výběr POP, pro který se požaduje prodloužení... 4 2. Stisknutí

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51500 Podpora oprav domovních olověných rozvodů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit

Více

Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory

Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory Návod pro vyplnění elektronické žádosti o poskytnutí podpory Tento návod slouží pro správné vyplnění formuláře žádosti o poskytnutí podpory pro podprogram (PF01-10) vodohospodářská infrastruktura v obcích

Více

Express Import systém

Express Import systém Express Import systém Návod pro příjemce Express Import systém TNT Express Import systém umožňuje snadné objednání vyzvednutí zásilek na žádost příjemce, a to ze 168 zemí světa. Vy - jako příjemce zboží

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Výpis z Insolvenčního rejstříku Vytvořeno dne: 26.3.2009 Aktualizováno: 18.9.2009 Verze: 1.1 2009 MVČR Obsah 1. Přihlášení do Centrály Czech

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Příručka žadatele k předkládání elektronických žádostí 2013

Příručka žadatele k předkládání elektronických žádostí 2013 Příručka žadatele k předkládání elektronických žádostí 2013 Obsah I. Úvod 2 II. Hlavní kroky elektronické žádosti 4 III. Jak vyplnit, odeslat online, vytisknout a zaslat formulář žádosti 6 IV. Typy polí

Více

Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství

Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství Příručka pro příjemce Podrobný postup podání Hlášení o změnách přes Portál farmáře Operačního programu Rybářství 2014-2020 1 V následujícím dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách

Více

I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler

I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler OBSAH I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler... 1 II. NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI... 5 I. NÁVOD NA STAŽENÍ PROGRAMU Form Filler Pro otevření a vyplnění elektronického formuláře žádosti je

Více

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE

Kreslící program. V této lekci se naučíš vytvořit si vlastní kreslící program! Následujte postupně tyto INSTRUKCE Scratch 1 Kreslící program Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro výuku programování

Více

Jak si prodloužit členství v CDO

Jak si prodloužit členství v CDO Jak si prodloužit členství v CDO Byli váš taneční klub v předchozích letech již evidován v naší databázi a máte své přihlašovací údaje? Pokud je Vaše odpověď ANO, je tento dokument určen právě Vám. Pokud

Více

POPIS POSTUPU PRO KONVERZI COMMODITY+ NA COMMODITY GENERAL

POPIS POSTUPU PRO KONVERZI COMMODITY+ NA COMMODITY GENERAL POPIS POSTUPU PRO KONVERZI COMMODITY+ NA COMMODITY GENERAL 1. Schůzka s klientem Při schůzce s klientem je potřeba vysvětlit důvody, proč k této konverzi dochází a jaké výhody klient získá přechodem na

Více

NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ SZZ PRO ZAPISOVATELE STÁTNIC PŘÍPRAVNÉ PRÁCE. Přibližně čtrnáct dnů před zahájením SZZ je potřeba:

NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ SZZ PRO ZAPISOVATELE STÁTNIC PŘÍPRAVNÉ PRÁCE. Přibližně čtrnáct dnů před zahájením SZZ je potřeba: NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ SZZ PRO ZAPISOVATELE STÁTNIC PŘÍPRAVNÉ PRÁCE. Přibližně čtrnáct dnů před zahájením SZZ je potřeba: Zajistit notebooky pro zapisovatele. Pokud zapisovatel nemá svůj notebook,

Více

v ifis* s účinností od do Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře Podací deník.

v ifis* s účinností od do Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře Podací deník. Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis* s účinností od 1.12.2005 do 31.12.2005 Nový záznam Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře 09122 Podací deník. Podací deník obsahuje

Více

Generování přístupových údajů a certifikátů pro zdravotnická zařízení

Generování přístupových údajů a certifikátů pro zdravotnická zařízení Generování přístupových údajů a certifikátů pro zdravotnická zařízení S ohledem na skutečnost, že byl poměrně zásadním způsobem změněn postup aktivace přístupových údajů bylo potřeba změnit návod, který

Více

Návod k vyplnění elektronického formuláře žádosti o dotaci v rámci dotačního programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji III.

Návod k vyplnění elektronického formuláře žádosti o dotaci v rámci dotačního programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji III. Návod k vyplnění elektronického formuláře žádosti o dotaci v rámci dotačního programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji III. Než začnete vyplňovat elektronický formulář 1. Pro vyplnění formuláře budete

Více

Zde v části Progress Reports, Final Reports klikněte na ikonku Edit. Následně se otevře formulář Závěrečné zprávy.

Zde v části Progress Reports, Final Reports klikněte na ikonku Edit. Následně se otevře formulář Závěrečné zprávy. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Poté, co obdržíte informační e-mail ze strany GA ČR, přihlaste se do aplikace. Přístupové údaje, postup přihlášení do aplikace i práce v aplikaci zůstávají stejné jako při podávání žádosti

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace (provozní řád) Žádost o výpis z rejstříku trestů právnických osob Vytvořeno dne: 13.4.2012 Aktualizováno: 2.5.2012 Verze: 1.0 2012 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály Czech POINT...

Více

PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY

PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY 1 "Placement Administration and Support System" PASS ČLÁNEK I.9.3 POUŽÍVÁNÍ NÁSTROJŮ IT Portál Evropského sboru solidarity U dobrovolnických činností

Více

REGISTRACE. Ke kontaktu s tutorem a administrátory projektu zadejte Váš . země; město/obec; škola/školské zařízení

REGISTRACE. Ke kontaktu s tutorem a administrátory projektu zadejte Váš  . země; město/obec; škola/školské zařízení REGISTRACE 1. Spustíte z WWW strátek projektu (http://sociocultur.ujep.cz) odkaz E-learning. Objeví se Vám hlavní stránka e-learningového systému (LMS) Claroline. 2. Pokud již máte zřízen účet (jste již

Více

Úprava textů a změna fotografií na kartě subjektu na

Úprava textů a změna fotografií na kartě subjektu na Úprava textů a změna fotografií na kartě subjektu na www.prazdninynavenkove.cz Každý z účastníků projektu PNV má možnost si po přihlášení na své kartě sám upravovat texty, vkládat a mazat fotografie. Postup

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. olověných rozvodů

Ministerstvo pro místní rozvoj. olověných rozvodů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 515 Podpora oprav domovních olověných rozvodů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

Návod na používání webmailu

Návod na používání webmailu Návod na používání webmailu Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní školní e-mailovou schránku. K té se lze připojit buď pomocí webového klienta http://webmail.utb.cz, nebo libovolného e-mailového

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

1.Přihlaste se do NIS Akord svým uživatelským jménem a heslem.

1.Přihlaste se do NIS Akord svým uživatelským jménem a heslem. Postup při vyplňování formuláře 1.Přihlaste se do NIS Akord svým uživatelským jménem a heslem. 2.Vyberte pacienta na oddělení NIS Akord, kterému bude chtít stanovit riziko dekubitu, a označte ho kurzorem.

Více

Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line

Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Do kroužků, na tábory a vybrané akce DDM Jihlava je možné se přihlásit přes přihlašovací portál Klientské centrum na webové adrese: https://ddmjihlava.iddm.cz.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE S případnými dotazy se obracejte e-mailem na ucebnistyly@scio.cz nebo na tel. číslo 234 705 021. Testování administrativně zajišťuje škola, ale žáci si test a dotazník mohou

Více

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu.

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu. Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Do kroužků, na tábory a vybrané akce DDM Jihlava je možné se přihlásit přes přihlašovací portál Klientské centrum na webové adrese: https://ddmjihlava.iddm.cz.

Více

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011

Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011 Program celoživotního učení 2007-2013 Leonardo da Vinci POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY PROJEKTU MOBILITY 2011 Úvod Tyto pokyny byly vypracovány jako doplňující informace pro příjemce grantů Projektů

Více

MOODLE 2 PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 0 bude dopracována, září 2012)

MOODLE 2 PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 0 bude dopracována, září 2012) MOODLE 2 PRO STUDENTY návod č. 1 (verze 0 bude dopracována, září 2012) První přihlášení a úprava profilu, zápis do kurzu Přihlášení do Moodlu Na stránkách školy přejděte vpravo v sekci Pro studenty na

Více

NÁVOD PRO VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY VE WEBOVÉ APLIKACI ÚŘADU VLÁDY ČR

NÁVOD PRO VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY VE WEBOVÉ APLIKACI ÚŘADU VLÁDY ČR NÁVOD PRO VYPLNĚNÍ PRŮBĚŽNÉ ZPRÁVY VE WEBOVÉ APLIKACI ÚŘADU VLÁDY ČR 1) Přihlaste se ve webové aplikaci přes stránku https://dotace-lidskaprava.vlada.cz. Přihlašovací jméno je emailová adresa, kterou jste

Více

Návod ke správě týmu pro novou verzi webu www.futsalpm.cz. Jak nově zadat soupisku od sezony 2012/2013

Návod ke správě týmu pro novou verzi webu www.futsalpm.cz. Jak nově zadat soupisku od sezony 2012/2013 Návod ke správě týmu pro novou verzi webu www.futsalpm.cz Jak nově zadat soupisku od sezony 2012/2013 Dál se dozvíte: jak se zástupce týmu přihlásí do správy týmu, jaké funkce obsahuje správa týmu, jak

Více

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu Metodický pokyn k podávání žádostí o dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu Žádost o dotaci je nutno podat

Více