Co nás občany města Lanškrouna, občany České republiky, potaţmo občany Evropské unie čeká v roce 2008?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Co nás občany města Lanškrouna, občany České republiky, potaţmo občany Evropské unie čeká v roce 2008?"

Transkript

1 Leden Novoroční zamyšlení starosty Váţení spoluobčané, snad kaţdý z nás se na přelomu roku zamýšlí nad tím, co mu nový rok přinese. Něco nám zůstane skryto do doby, kdy se budoucnost promění v přítomnost, něco uţ je pevně určeno a my se na to můţeme připravit. Co nás občany města Lanškrouna, občany České republiky, potaţmo občany Evropské unie čeká v roce 2008? Jiţ pár dní před koncem minulého roku si někteří z nás mohli vychutnat výhodu volného pohybu osob v tzv. Schengenském prostoru, coţ ve zkratce znamená zrušení kontrol na hraničních přechodech. Kdo více cestuje, dobře ví, jak nepříjemný byl přechod našich hranic k sousedům, kteří nám byli nejbliţší do Polska a na Slovensko. Další záleţitostí, která pro nás můţe mít výrazně pozitivní význam, jsou dotace z Evropské unie. Evropské fondy jsou pro mnoho lidí jedním z klíčových důvodů našeho členství v EU a jsou s nimi spojena aţ nepřiměřeně velká očekávání. Listy Lanškrounska č.1 Novoroční zamyšlení starosty města Ing. Martina Košťála úryvek Lanškroun má logotyp města. Rada města Lanškroun na základě doporučení hodnotící komise vybrala na svém jednání dne logotyp Města Lanškroun, který navrhla Draha Kurucová, Ateliér SID, Brno. Soutěţní návrh musel obsahovat v tištěné i elektronické podobě: značku (logotyp) v barevném, černobílém i jednobarevném provedení, dále definovanou barevnost značky základní a doplňkové barvy, výklad významu značky pouţité tématiky ve vztahu k městu Lanškroun, základní prvky vizuálního stylu (minimálně v rozsahu vizitka, hlavičkový papír, pozvánky, blahopřání, dopisní obálka, reklamní předměty, hlavička oficiálních webových stránek města, městský mobiliář a pamětní list). Hodnotícími kritérii byla výtvarná a obsahová stránka návrhu. Barevně je logotyp vyhotoven ve dvou barvách. Ţlutě koruna, zeleně země.

2 Výklad autorky: Na téma významu logotypu se dá napsat mnoho slov. Má-li však město v názvu tak jednoznačnou charakteristiku jako právě Lanškroun, stačí uchopit dvě slova: Zemská koruna. Je-li navíc město zasazeno do krásné zvlněné krajiny pod Kralickým Sněţníkem, nabízejí se tvary a barvy samy. Městu dávají tvar i význam lidé a stopy jejich činnosti. Lidé tvoří tu pravou Korunu zemskou. Draha Kurucová, Ateliér SID, Brno Listy Lanškrounska č. 1 Rozpočet města Lanškroun na rok 2008

3

4 V novém domě postaveném na ulici Lorencova alej čp směrem od kruhového objezdu k supermarketu LIDL byla v přízemí zřízena drogerie TETA a v poschodí prodejna nábytku M Nábytek na míru. Nabízí veškerý nábytek od sedacích souprav přes postele, matrace, skříně, komody, stoly, ţidle aţ po sektorový nábytek. Je to jiţ třetí prodejna nábytku v Lanškrouně. Zledovatělá vozovka a rychlost jízdy byly zřejmě příčinou nehody, ke které došlo před polednem na Opletalově ulici v Lanškrouně. 44 letý řidič focusu dostal na zledovatělé vozovce při projíţdění zatáčky smyk, který nezvládl. Jeho spanilá jízda skončila nárazem do zaparkovaného vozidla, kterým byl také focus. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn, škoda dosáhla korun. Alkohol policisté nezjistili u ţádného z řidičů. Ze zpravodajství Policie ČR Co všechno lze nalézt na webu města? Díl 6. Informace a aktuality z městského úřadu Na webových stránkách města ( informují zaměstnanci Městského úřadu Lanškroun pravidelně občany nejen o aktualitách týkajících se státní správy, ale najdete zde také informace dlouhodobého charakteru z jednotlivých odborů. Např. kdy a jak si vyměnit osobní doklady, kolik a jakým způsobem zaplatit místní poplatky, kde v regionu jsou právě uzavřené místní komunikace a spoustu dalších informací. Listy Lanškrounska č. 2 Firma LUX-IDent se stala licenčním partnerem světově významného švýcarského výrobce čipů LEGIC. Výrobky pro bezkontaktní identifikaci lanškrounské firmy LUX-IDent se stále častěji stávají součástí kaţdodenního ţivota v mnoha městech, firmách a institucích po celé ČR, byť převáţná část výroby putuje především do zahraničí. Čipové karty nejčastěji umoţňují cestování hromadnou městskou dopravou, ale setkat se s nimi lze i třeba při vstupu do divadla nebo bazénu. V Lanškrouně se běţně uplatňují při vydávání obědů ve školních jídelnách nebo jako moderní docházkový systém v mnoha firmách.

5 Po několika letech progresivního vývoje se lanškrounskému výrobci podařilo vypracovat ke kvalitativně i kvantitativně natolik zajímavým objemům výroby, ţe švýcarský výrobce čipů firma LEGIC s nimi podepsala licenční partnerskou smlouvu. Ta pro LUX-IDent znamená nejen přímou vazbu na renomovaného dodavatele a z toho vyplývající respekt u obchodních partnerů, ale také zajímavé ceny a bonusy v podobě např. hlubší technické podpory. LUX-IDent dosud čipy nakupoval prostřednictvím obchodních subjektů, ale podepsáním této smlouvy dostátá moţnost s produkty firmy LEGIC také obchodovat a stát se součástí její progresivní partnerské sítě. Firma LEGIC sídlící ve švýcarském Wetzikonu patří mezi špičkové světové výrobce bezkontaktní technologie s celosvětovým zastoupením. Pro lanškrounský LUX-IDent je podepsání licenční smlouvy oceněním práce celého týmu lidí v uplynulých letech a potvrzením dobré orientace firmy v perspektivní technologii. Listy Lanškrounska č. 2 Tříkrálová sbírka 2008

6 Albrechtice 1.000,- Kč 1 skupinka Horní Třešňovec , -Kč 5 skupinek Lanškroun ,- Kč 17 skupinek Luková ,- Kč 3 skupinky Ostrov ,5 Kč 2 skupinky Rudoltice ,- Kč 3 skupinky Sázava ,- Kč 2 skupinky Ţichlínek ,- Kč 5 skupinek Výtěţek Tříkrálové sbírky 2008 bude v naší oblasti pouţit na projekty Oblastní charity Ústí nad Orlicí. Adventní a vánoční koncerty 2007 v kostele sv. Václava spojení kulturního záţitku a pomoci bliţnímu Výtěţky jednotlivých koncertů: Ţáci a učitelé ZUŠ Jindřicha Pravečka, Bonifantes, Pueráček, Lanškrounský smíšený sbor a KomoKrák, Pěvecký sbor Gymnázia Lanškroun, ,5 Kč ,5 Kč 8.387,- Kč 1.313,- Kč Chrámový sbor kostela sv. Václava, Ţenský pěvecký sbor KC Lanškroun, Somebody s Singing, ,- Kč 9.100,- Kč Výtěţek adventních a vánočních koncertů se rozděluje následovně:

7 Polovinu z kaţdého koncertu dostanou interpreti a polovina je pouţita na charitativní účely. Letos je tímto účelem svoz handicapovaných dětí ze Základní školy speciální v Lanškrouně do školy a zpět. Tuto sluţbu zajišťuje o.p.s. Gaudium. Římskokatolická farnost Lanškroun zastoupená administrátorem Dr. Zbigniewem Czendlikem Listy Lanškrounska č. 2 Město Lanškroun se skloňovalo v médiích např. Čs. televize, časopis Blesk. O negativní popularitu se postaral dětský lékař MUDr. Ivo Beránek. Na dveřích jeho ordinace se objevila cedule následujícího znění: Od platí zákon o úhradě 30,- Kč za kaţdé vyšetření dítěte u lékaře. Netýká se to pouze očkování a preventivních prohlídek. Rodiče kaţdého dítěte, které má být zde vyšetřeno, zaplatí při vstupu do ordinace 30,- Kč. Kdo je s sebou nemá, ať ani dál nevstupuje, otočí se a jde si pro ně domů. Lékař přijímá POUZE desetikoruny, dvacetikoruny a padesátikoruny. Jiné bankovky a mince nepřijímá! Pokud máte jiné peníze, běţte si je nejprve rozměnit do banky /na náměstí jsou tři/ nebo na poštu. Pak teprve přiďte. Tento text se po městě šířil jako lavina, pomáhala tomu moderní technika, mail, mobilní telefony i staré dobré ústní podání. Osobně jsem si ho opsala ze dveří ordinace a nebyla jsem sama, kdo tak učinil.

8 V sobotu proběhla vernisáţ výstavy Sběratelé Lanškrounska se představují. Zahájení výstavy hudebně obohatil kytarovým recitálem Libor Janeček. Mnozí vystavovatelé jsou členy Klubu lanškrounských sběratelů. Celkem vystavuje 17 osob. Zajímavé sbírky panenek, zvonečků, firemních tuţek, balených cukrů, autíček, zápalkových nálepek, či sbírka pohlednic, medvědů, vizitek, nerostů, sošek slonů, kapesních kalendářů, suvenýrových lţiček nebo poštovních razítek. Je aţ s podivem co vše lidé sbírají. Při vycházce na Zámeček jsme zjistili, ţe se zde stále staví. Buduje se kuchyňský přístavek u zadní strany věţe, kde byl dříve. Od 1.ledna 2008 existuje v Lanškrouně místo dřívějších dvou uţ zase jen jedno skautské středisko. Jeho představiteli jsou vůdce střediska Zubr a Dikobraz Lanškroun Jiří Dušánek (Autíčko předtím vůdce stř. Dikobraz) a zástupce vůdce střediska Miloslav Uher (Šroubek od února 2007 vedl stř. Zubr). Ke sloučení došlo na základě nezávislých rozhodnutí sněmů obou středisek, které proběhly v listopadu Lednový sněm rozhodl o novém názvu, který vznikl sloučením těch starých středisko Zubr a Dikobraz Lanškroun. Zubr je v názvu první, protoţe to bylo zakládající středisko v Lanškrouně. Oba názvy mají vztah k historii Zubr je znak pánů z Pernštejna, kteří v Lanškrouně působili a Dikobraz je skautská přezdívka pátera Kacálka. Listy Lanškrounska č byl 193. abonentní koncert Kruhu přátel hudby. Důvěrné listy Leoše Janáčka, který zazněl v sále lanškrounského zámku v podání Janáčkova kvarteta z Brna a dvou praţských umělců Jitky Molavcové a Alfréda Strejčka, Výběr z korespondence mezi Leošem Janáčkem a mladičkou Kamilou Stösslovou. Byl to nevšední umělecký záţitek spojení hudby s mluveným slovem. Firma AVX Czech Republic s.r.o., působící v Lanškrouně v současné době přijímá větší počet nových zaměstnanců. Příleţitost pro vysokoškoláky technického zaměření, středoškoláky a vyučené uchazeče. To je velmi pozitivní zpráva. Skautské středisko Zubr a Dikobraz Lanškroun uspořádalo v sobotu 26. ledna tradiční dětský maškarní karneval pod názvem Na louce u rybníka a také v lese... Zvířátka bavila děti svými příběhy i soutěţemi.

9 U baru se podávalo občerstvení, v malé i velké tombole bylo mnoho cen. Výtěţek z tomboly posílají skauti tak, jako v minulých letech malému Davidovi do Indie, kterého adoptovali v rámci projektu Adopce na dálku. Lanškrounské gymnázium skončilo na druhém místě na republikovém finále ve volejbalu, které proběhlo ve dnech aţ Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci v Brně a předchozích krajských a okresních kolech se naše děvčata utkala v Šumperku o titul nejlepšího školního volejbalového druţstva ČR. Republikového finále se účastnilo 5 druţstev.

Veřejná finanční podpora v posledních třech letech

Veřejná finanční podpora v posledních třech letech Veřejná finanční podpora v posledních třech letech Sport 2009 2010 2011 TJ Lanškroun, fotbalový oddíl 606 250 566 250 531 000 v tom: sportovní činnost 370 000 330 000 351 000 údržba travnaté plochy 180

Více

30. 4. Hobby závody pro jezdce i koně i bez licencí (Střední zemědělská škola Lanškroun)

30. 4. Hobby závody pro jezdce i koně i bez licencí (Střední zemědělská škola Lanškroun) KALENDÁŘ AKCÍ 2011 BŘEZEN 4.3. Ples ORPA, sál Kulturního domu Ţichlínek 5.3. Loučení se zimou Maškarní karneval na lyţích (Čenkovice) 5.3. Masopustní průvod (Horní Čermná) 5.3. Country bál (KČT Lanškroun)

Více

OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ

OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ OBSAH ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ VÝHODY PROJEKTU PROPOZICE ZÁVODŮ DARY A CENY PROGRAM SPANILÁ JÍZDA MEDIALIZACE MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NABÍDKA PARTNERSTVÍ PLNĚNÍ PRO ZÁKLADNÍ ÚDAJE VEŘEJNÁ AKCE Mezinárodní závody

Více

ROK 2010 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2010 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2010 NA ZÁMKU A V KULTUŘE Rok 2010 se nesl v duchu projektu Revitalizace a regenerace centra města, takţe počet akcí značně poklesl. Od jara se nekonaly téměř ţádné kulturní a společenské akce, zámek

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27 GRAFICKÝ LOGOMANUÁL OBSAH Grafický logomanuál Práce s logotypem barevnost 3 Základní písmo jednotného vizuálního stylu a doplňkové písmo 4 Logo Oblastní galerie Liberec 5 Logo Oblastní galerie Liberec

Více

{jathumbnail off} Změnu počasí zřejmě řidiči neregistrovali. Během tří dnů se na Broumovsku staly tři dopravní nehody - Br

{jathumbnail off} Změnu počasí zřejmě řidiči neregistrovali. Během tří dnů se na Broumovsku staly tři dopravní nehody - Br Hned ke třem dopravním nehodám na Broumovsku vyjížděli během tří dnů policisté, hasiči a záchranná služba. Řidiči zřejmě ještě nezaregistrovali změnu povětrnostních podmínek a zhoršený stav silnic. {jathumbnail

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 NÁVAZNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA DALŠÍ DOSTUPNÉ ZDROJE Nahrazuje: Dokument Návaznost poskytované sociální služby na další dostupné zdroje ze dne 3. 10. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015. Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 23 ze dne 05.10.2015 USNESENÍ č. 542/RM/2015 Služební cesta do Hajdúszoboszló a Dzierżoniówa Rada města Lanškroun schválila zahraniční služební cestu Jaroslava

Více

Metodika k naplňování SQSS 8

Metodika k naplňování SQSS 8 Metodika k naplňování SQSS 8 Platnost: 2008 Aktualizace: 2011, 2014 Kontrola: dle potřeby Zpracovali: Janoušková Schválil: Müller Materiál je určen pro: zaměstnance DoM, klienty DoM, rodinné příslušníky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ V pátek dne 3. srpna 2018 zemřel ve věku nedožitých 78 let pan JIŘÍ GORČÍK Hvozdná, Žitná 332 Se zesnulým se rozloučíme ve čtvrtek dne 9. srpna

Více

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli.

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. 25 26 27 Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. VEČERNÍ PRODEJ čtvrtek 15. 12. a úterý 20. 12. od 19:00 do 22:00 hodin UZAVŘETE SI DO KONCE ROKU STAVEBNÍ

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou PROSINEC 2016

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou PROSINEC 2016 Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Kulturní akce: Od 1. 11. 2016 do 31. 1. 2017 PROSINEC 2016 Kožené svítání - prodejní výstava kožené galanterie a obrazů - autorkou

Více

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr

Obsah. 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr Ve Vtelně, 31.3.2012 Obsah 1) Úvodem 2) Cíle a poslání 3) Popis realizovaných akcí 4) Náklady a financování 5) Plánované akce na rok 2012 6) Dlouhodobé cíle 7) Závěr 1) Úvodem Myšlenka založit sdružení

Více

Využití počítače ve VMV- ŠD

Využití počítače ve VMV- ŠD Využití počítače ve VMV- ŠD Název práce : Zámecký ples Časové trvání : týdenní pět časových jednotek náplň činností ve ŠD Věková skupina : smíšené oddělení ŠD 1.- 4. třída Cíl : aktivní využití volného

Více

11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit 11.1 Obecná pravidla zajišťování publicity projektu

11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit 11.1 Obecná pravidla zajišťování publicity projektu 11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit 11.1 Obecná pravidla zajišťování publicity projektu Příjemce podpory z OP VK financovaného Evropským sociálním fondem (ESF) je v souladu s

Více

Najdeme cestu k vašim zákazníkům

Najdeme cestu k vašim zákazníkům Nasloucháme potřebám dentální veřejnosti Najdeme cestu k vašim zákazníkům CENÍK INZERCE EDIČNÍ PLÁN 2015 Tištěné časopisy / katalogy / noviny: Webové projekty: TIŠTĚNÉ TITULY EDIČNÍ PLÁN Redakční uzávěrka

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Srdečně Vás

Více

2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky. 3. Vracení peněz při nákupu, hotovost, peníze na účtu

2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky. 3. Vracení peněz při nákupu, hotovost, peníze na účtu Kurz Hospodaření s penězi Lektorka, autorka materiálů: Mgr. Jitka Zimová Obsah kurzu: 1. Poznávání mincí a bankovek, skládání částky 2. Ceny zboží - přehled, příjmy a výdaje, skládání částky 3. Vracení

Více

Veřejné služby v obcích DSO Lanškrounsko

Veřejné služby v obcích DSO Lanškrounsko Veřejné služby v obcích DSO Lanškrounsko Obsah Anenská Studánka... 2 Damníkov... 3 Krasíkov... 4 Lanškroun... 5 Lubník... 6 Luková... 6 Rudoltice... 7 Sázava... 9 Tatenice... 9 Trpík... 10 Žichlínek...

Více

Program adventu v Lanškrouně

Program adventu v Lanškrouně I. ADVENTNÍ TÝDEN NEDĚLE 27.11. Program adventu v Lanškrouně 14:00 Nám. J. M. Marků Lanškrounský smíšený sbor, Komo/K/rák ZUŠ J. Pravečka Lanškroun pod vedením V. Jetmarové I. adventní koncert - žáci hudebního

Více

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y 1 ÚVOD 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 ZNAČKA / LOGOTYP 4 Jméno organizace 5 2.01 Grafická definice značky 6 2.02 Základní podoba značky 7 2.03 Jednobarevné provedení

Více

Manuál vizuální komunikace

Manuál vizuální komunikace Manuál vizuální komunikace Obsah Logotyp...2 Základní, plnobarevná varianta loga...3 Pozitivní a negativní barevná varianta loga...4 Pozitivní a negativní černobílá varianta loga...5 Polotónová černobílá

Více

Číslo 2/2017 prosinec

Číslo 2/2017 prosinec ZPRAVODAJ (p.č. 76) Redakce: J.Punčochář Číslo 2/2017 prosinec Vydává Klub filatelistů Alfonse Muchy v Brně, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: kfamuchy@seznam.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 * * * Přítomni členové ZO: Mgr. Honzáková (později), P. Blabla, A. Škuta, V. Pohludka, X. Starobová, Mgr. E. Bartečková,

Více

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 01.09.2010. vedoucí oddělení školství a kultury finančního odboru podpis

Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 01.09.2010. vedoucí oddělení školství a kultury finančního odboru podpis Město Lanškroun Spisový znak: 51.4 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 16 Čj.: MULA 28233/2010 V Lanškrouně 18.08.2010 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 01.09.2010 Předkladatel:

Více

Závěrečného účtu Města Rousínova za rok 2006 ( 17, odst. 2, zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění)

Závěrečného účtu Města Rousínova za rok 2006 ( 17, odst. 2, zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění) D o d a t e k č. 1 Závěrečného účtu Města Rousínova za rok 2006 ( 17, odst. 2, zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění) Závěrečný účet Města Rousínova za rok

Více

Výroční zpráva základní umělecké školy za školní rok 2011/2012. I. Základní údaje o škole. statutární zástupce: Mgr. TOMÁŠ BRAUN telefon: 220920762

Výroční zpráva základní umělecké školy za školní rok 2011/2012. I. Základní údaje o škole. statutární zástupce: Mgr. TOMÁŠ BRAUN telefon: 220920762 Výroční zpráva základní umělecké školy za školní rok 20/202 I. Základní údaje o škole. Přesný název právnické osoby dle zřizovací listiny Základní umělecká škola, Praha 6, Nad Alejí 28/879 IČO 6807289

Více

Copyright Copyright Copyright Copyright

Copyright Copyright Copyright Copyright obsah OBSAH Logomanuál Logotyp Definice barvy Definice písma Použití logotypu Designmanuál Vizitka Hlavičkový papír Blok Dopisní obálka Razítko Reklamní předměty Označení firmy logotyp Logotyp neboli firemní

Více

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA Úvod: Vzhledem k velkému množství události, které proběhly na přelomu roku a naší snaze o maximální informovanost Vás občanů, jsme se rozhodli na počátku roku vydat mimořádné číslo informačního listu,

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Předkladatel : David Knápek, ředitel KC Obsah:Komentář, příloha Výkaz provozu, příloha Návštěvnost, příloha Přehled hospodaření Komentář k roku 2010 Kulturní centrum i v roce

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

Klub rodičů a přátel Základní umělecké školy, Bohumín Nový Bohumín, Žižkova 620. Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 KRPŠ při ZUŠ Bohumín

Klub rodičů a přátel Základní umělecké školy, Bohumín Nový Bohumín, Žižkova 620. Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 KRPŠ při ZUŠ Bohumín Klub rodičů a přátel Základní umělecké školy, Bohumín Nový Bohumín, Žižkova 620 Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 KRPŠ při ZUŠ Bohumín OBSAH Základní údaje... 3 Charakteristika a členství KRPŠ...

Více

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce dětských jeslí pro následující školní rok

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce dětských jeslí pro následující školní rok Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce dětských jeslí pro následující školní rok Vážení rodiče, příjem přihlášek do dětských jeslí (dále jen jesle ) pro současný školní rok (1.9. 31.8.)

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne Smlouvy o běžném účtu pro akce "Areál Ráček" a "Areál Na Zvonici"

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ. č. R ze dne Smlouvy o běžném účtu pro akce Areál Ráček a Areál Na Zvonici MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-174-011-14 ze dne 30.9.2014 Smlouvy o běžném účtu pro akce "Areál Ráček" a "Areál Na Zvonici" Rada městské části 1. schvaluje 1.1. Smlouvu o běžném

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým)

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým) PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR 1.2. (PÁ) Pololetní prázdniny žáků 6. 2. (ST) Výlet za uměním -VO - Opava, Ostrava -výstava 8,10

Více

358 1100 Zahradní nábytek 1813.00. 360 1101 Zahradní nábytek 3262.00. 359 1200 Zahradní nábytek 3111.00. 361 1201 Zahradní nábytek 6944.

358 1100 Zahradní nábytek 1813.00. 360 1101 Zahradní nábytek 3262.00. 359 1200 Zahradní nábytek 3111.00. 361 1201 Zahradní nábytek 6944. Ceník ID Název Kategorie Cena bez DPH cca: [Kč] 358 1100 Zahradní nábytek 1813.00 360 1101 Zahradní nábytek 3262.00 359 1200 Zahradní nábytek 3111.00 361 1201 Zahradní nábytek 6944.00 205 2202 Sedací soupravy»

Více

Odbor služby dopravní policie

Odbor služby dopravní policie Odbor služby dopravní policie V roce 2012 šetřila Policie České republiky na území hl. m. Prahy celkem 17 795 dopravních nehod, při kterých bylo 26 osob usmrceno, 236 osob těžce zraněno a 2 009 zraněno

Více

2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY

2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 2. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola Školní družina TUVP Počet tříd 5 Počet oddělení 2 Počet tříd 2 Počet ţáků do 160 Počet ţáků do 50 Počet ţáků do 20 Ţáků na třídu do 30 Ţáků na oddělení do 25 Ţáků

Více

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA BANKA HOTEL POŠTA NEMOCNICE OBCHOD ŠKOLA NÁDRAŽÍ ZASTÁVKA RESTAURACE KINO PARK LETIŠTĚ KDE? V / VE / NA ŠKOLA, POŠTA...ŠKOLE, POŠTĚ NEMOCNICE, OBCHOD KINO NÁDRAŽÍ LETIŠTĚ...NEMOCNICI, LETIŠTI...OBCHODĚ...KINĚ...NÁDRAŽÍ

Více

Zpravodaj KR OVS Frýdek-Místek č. 8/2011 ze dne 10. srpna 2011

Zpravodaj KR OVS Frýdek-Místek č. 8/2011 ze dne 10. srpna 2011 Okresní volejbalový svaz Frýdek-Místek Komise rozhodčích Zpravodaj KR OVS Frýdek-Místek č. 8/2011 ze dne 10. srpna 2011 1. Rozlosování a delegace rozhodčích utkání okresních soutěží muži 1. část podzim

Více

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Studenti středních a vysokých škol Praha 26. září 2011 Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2001 - člen ESOMAR www.scac.cz SC & C Marketing

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 22.04.2009 31/2009 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo podnět odboru právního ohledně výstavby garáţe v Rybniční ulici a rozhodlo odstoupit

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná Domovní odpad se odváží v úterý 21. února 2017. K cestě prosím přichystejte pouze plné popelnice. 15. 2. 2017 Říkanky a písničky Obec Hvozdná nabízí pronájem nebytových

Více

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA DONÍN, příspěvková organizace ZÁŘÍ Horní Valy 2, 695 01 Hodonín telefon 702 018 098 e-mail: zus.hodonin@wordonline.cz PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok 2015-2016 22. 9. Domov pro seniory

Více

Značka společnosti MORA

Značka společnosti MORA Design Manuál 2011 Značka společnosti MORA 2 Za jednu z hlavních součástí firemní identity je považován její design neboli jednotný vizuální styl. Základním stavebním kamenem tohoto vizuálního stylu je

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Obchodní činnost v pojišťovně Organizace prodeje pojistných produktů Odvětvová struktura Vznik pojištění Centrála Školení prodejců Pojištění osob Pojištění majetku Pojištění odpovědnosti za škodu Úrazové

Více

Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky. Dodávka a montáž interiérového vybavení kanceláří, zasedací místnosti a STARS klubu

Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky. Dodávka a montáž interiérového vybavení kanceláří, zasedací místnosti a STARS klubu Zadávací dokumentace výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky s názvem Dodávka a montáž interiérového vybavení kanceláří, zasedací místnosti a STARS klubu zadávané v souladu se

Více

Informační centrum školy jako nezastupitelná podpora výuky. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna

Informační centrum školy jako nezastupitelná podpora výuky. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna Informační centrum školy jako nezastupitelná podpora výuky Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna Obsah prezentace Úvod Rámcové vzdělávací programy Vzdělávací oblasti a jejich výstupy Role knihovníka

Více

Dotační výzva roku oznámení o poskytnutí/částečném poskytnutí/neposkytnutí jednotlivých dotací

Dotační výzva roku oznámení o poskytnutí/částečném poskytnutí/neposkytnutí jednotlivých dotací Dotační výzva roku 2018 - oznámení o poskytnutí/částečném poskytnutí/neposkytnutí jednotlivých dotací Ev. č. Žadatel Název projektu 1/2018 2/2018 Svaz tělesně postižených v České republice z. s. místní

Více

DAROVACÍ SMLOUVA (ID O ) Smluvní strany

DAROVACÍ SMLOUVA (ID O ) Smluvní strany DAROVACÍ SMLOUVA uzavřená podle 2055 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) (ID O01692.0001) Smluvní strany Kraj Vysočina Žižkova 57, 587 33 Jihlava IČO: 70890749

Více

ORIENTAČNÍ ČASOVÝ PLÁN 2016/2017 září kolektiv. pedagogů hudebního. Junková,Rizopulu. prosinec 2016

ORIENTAČNÍ ČASOVÝ PLÁN 2016/2017 září kolektiv. pedagogů hudebního. Junková,Rizopulu. prosinec 2016 3. so 10:00 Hravě zdravě - festival Junková,Rizopulu 7. pá 18.00 Zahajovací koncert říjen 2016 pedagogů hudebního oddělení 31. po 17.30 Večer kytarových duet a trií Běhounek 8. út 8:20 27. ne 11.00 Adventní

Více

Kalendář významných akcí na rok 2018

Kalendář významných akcí na rok 2018 Kalendář významných akcí na rok 2018 Přibližný termín Název akce Pořadatel Místo konání 5.4. 6.5. DARKNET HYPERREALISMU Blanka Valchářová. Vernisáž ve čtvrtek 5. 4. 2018 v 17:00 hod. Muzeum v Bruntále

Více

Gymnázium a obchodní akademie Chodov

Gymnázium a obchodní akademie Chodov Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0367 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitňování výuky prostřednictvím ICT Pořadí šablony a sada: 1. Rozvoj

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH 1 ÚVOD 2 KODIFIKACE LOGOTYPU 2.1. barevná varianta loga 2.2. černobílá varianta loga 2.3. ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4. rozkres loga v grafické síti 2.5. logotyp

Více

Partneři projektu/tým

Partneři projektu/tým Partneři projektu/tým Nadační fond Kolečko České sdružení obětí dopravních nehod Thomayerova nemocnice Policie České republiky Hasičský záchranný sbor České republiky Záchranná služba Royal Rangers Preventisté

Více

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce do mateřské školy

Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce do mateřské školy Podmínky pro podávání žádostí o přijetí dítěte k docházce do mateřské školy platné 1.9.2016 Vážení zákonní zástupci dítěte, příjem přihlášek do oddělení mateřské školy vedené při školském zařízení Základní

Více

Bulletin číslo 11-12/2013, listopad prosinec

Bulletin číslo 11-12/2013, listopad prosinec Bulletin číslo 11-12/2013, listopad prosinec Nejen prací živ je člověk Chvalský zámek, zadní pohled sídlo - Náchodská čp. 2421/234, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Vážení podnikatelé a přátelé, je neuvěřitelné,

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Bc. Pavel Čekan, Milan Matějka, Ing. Vladimír Trafina, Ing. Václav Brodec, RNDr. František Wohlmuth, Mgr. Libor Bílek, Ing.

Bc. Pavel Čekan, Milan Matějka, Ing. Vladimír Trafina, Ing. Václav Brodec, RNDr. František Wohlmuth, Mgr. Libor Bílek, Ing. Členové RM: Přítomni: Omluveni: Tajemnice: Zapsala: Město Ostrov Usnesení ze 17. řádného jednání Rady města Ostrova konaného v mimořádném termínu dne 29. července 2011 od 10:00 hod. ve velké zasedací místnosti

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice Landštejn Jindřichohradecké místní dráhy

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice   Landštejn   Jindřichohradecké místní dráhy KALENDÁŘ AKCÍ 2019 NOVÁ BYSTŘICE Nová Bystřice www.novabystrice.cz Landštejn www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy www.jhmd.cz Zámek Nová Bystřice www.zameknovabystrice.cz Bližší a aktuální

Více

Zápis z jednání kulturní komise ze dne 10. 6. 2015

Zápis z jednání kulturní komise ze dne 10. 6. 2015 Zápis z jednání kulturní komise ze dne 10. 6. 2015 Přítomni: Ing. Jan Roth, Ph.D. Nepřítomen: Bc. Tomáš Tvrdík (omluven) Mgr. Martin Drahovzal Zdeněk Hejduk Za OŠKS: Mgr. Petr Kesner Mgr. Pavel Kárník

Více

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace KRONIKA JIMRAMOVA 2006 Obrazová dokumentace Zima byla dlouhá se spoustou sněhu Za vločkou vločka z oblohy padá chvilinku počká a potom taje Na staré sesli sedí pan Lada obrázky kreslí zimního kraje Ladovská

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Nevážit si stáří znamená ráno bourat dům, ve kterém máme v noci spát Alphonse Karr Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura

Více

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov V roce 2006 bylo u nás registrováno ve třech oddílech celkem 68 členů, z toho oddíl děvčat Slunečnice měly 5 světlušek, 8 skautek, 2 rangers a 4 vedoucí. Oddíl

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2010

V Ř E S K O V Á K březen 2010 V Ř E S K O V Á K březen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, tak jako každý rok vám připomínám s blížícím se jarem pálení dřevního odpadu ze zahrad. Prosím,abyste opět nepálili ořezané větve ze stromů

Více

REKONSTRUKCE STADIONU PRO VÝCVIK A POŢÁRNÍ

REKONSTRUKCE STADIONU PRO VÝCVIK A POŢÁRNÍ ČESKÁ REPUBLIKA - HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Č.j.: HSHK 725 82/2014 nábřeţí U Přívozu 122/4, 500 03 Hradec Králové 3 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ PODLIMITNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY V ZADÁVACÍM

Více

Sídlo: Horní Valy 2, Hodonín, IČ: Telefon: , Mobil: PŘIPRAVOVANÉ AKCE. školní rok

Sídlo: Horní Valy 2, Hodonín, IČ: Telefon: , Mobil: PŘIPRAVOVANÉ AKCE. školní rok Základní umělecká škola Web: www.zushodonin.cz Hodonín, příspěvková organizace E-mail: zus.hodonin@orgman.cz Sídlo: Horní Valy 2, 695 01 Hodonín, IČ: 70836931 Telefon: 518 351 365, Mobil: 702 018 098 ZÁŘÍ

Více

Přehled sborových aktivit

Přehled sborových aktivit Přehled sborových aktivit Sbor CASD Brno - Střední 10 aktualizováno 15. 10. 2018 ZÁŘÍ 2018 2. 9. ne 16.00 CESTA - koncert v jeskyni Býčí skála Cesta 7. - 9. 9. pá - ne Plánovací víkendovka INRI road 8.

Více

V pondělí 25. 12. se pod záštitou lanškrounské farnosti konal koncert oktetu Somebody s singing. Koncert byl rozdělený do několika pásem po 3 4

V pondělí 25. 12. se pod záštitou lanškrounské farnosti konal koncert oktetu Somebody s singing. Koncert byl rozdělený do několika pásem po 3 4 Prosinec Čertovské zmatky tentokrát proběhly 5. prosince na náměstí J. M. Marků. Program uváděl čert a anděl stráţný Města Lanškrouna, kteří omylem přivolali černého Mikuláše z Afriky. Potom přijel na

Více

Koncepce kultury města Lanškroun. prosinec 2011. Pro Radu města Lanškroun vypracoval David Knápek, Kulturní centrum Lanškroun

Koncepce kultury města Lanškroun. prosinec 2011. Pro Radu města Lanškroun vypracoval David Knápek, Kulturní centrum Lanškroun Koncepce kultury města Lanškroun prosinec 2011 Pro Radu města Lanškroun vypracoval David Knápek, Kulturní centrum Lanškroun Kultura je důležitou součástí života města a jeho obyvatel, zvyšuje kvalitu života,

Více

Vzhledem k velmi špatné technické kvalitě záznamů nebylo možno některé úseky zaznamenat.

Vzhledem k velmi špatné technické kvalitě záznamů nebylo možno některé úseky zaznamenat. Provozovatel: Českomoravská televizní, s.r.o. Předmět řízení: Analýza úseku vysílání programu Vysočina TV z období od 17. do 29. května 2010, vypracovaná v rámci monitoringu případného výskytu politického

Více

Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky

Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky Abstrakt: Stále se zhoršující ekonomická situace většiny českých rodin a seniorů, vede některé z nich do finančních

Více

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009 Kronika města Lanškrouna Rok 2009 Leden Už poosmadvacáté vyrazili turisté v sobotu na trasy pochodu Na Nový rok první krok, který pořádá lanškrounský odbor Klubu českých turistů. Tentokrát si jeho účastníci

Více

Závěrečná zpráva o čerpání účelové dotace 2007 - senioři

Závěrečná zpráva o čerpání účelové dotace 2007 - senioři Závěrečná zpráva o čerpání účelové dotace 2007 - senioři Aktivity pro seniory v roce 2007 Komunitní centrum Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 53, 251 01 Říčany IČO: 274 35 610 Akce Termín Předp. náklady Požadavek

Více

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy Odbor služby dopravní policie Základní ukazatele nehodovosti V období leden srpen 2014 došlo na území hl. m. Prahy k celkem 12 283 dopravním nehodám. Při těchto

Více

partnerské možnosti 18. 20. 9. 2014 česko-slovenský ortodontický kongres & XV. kongres Českej ortodontickej spoločnosti NH Olomouc Congress Hotel

partnerské možnosti 18. 20. 9. 2014 česko-slovenský ortodontický kongres & XV. kongres Českej ortodontickej spoločnosti NH Olomouc Congress Hotel partnerské možnosti česko-slovenský ortodontický kongres & XV. kongres České ortodontické společnosti česko-slovenský ortodontický kongres & XV. kongres Českej ortodontickej spoločnosti 18. 20. 9. 2014

Více

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017

PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 PLÁN PRÁCE šk. rok 2016/2017 SRPEN 30.8., út PEDAGOGICKÁ RADA 9:45 ZÁŘÍ 1.9., čt ZAHÁJENÍ A ZÁPIS DO ŠK.ROKU 2016/2017 21.9., st KPH JAN PÁLENÍČEK - violoncellový recitál Jitka Čechová - kl. spolupráce

Více

Jalovec Václav (1913-?)

Jalovec Václav (1913-?) Jalovec Václav (1913-?) (1912) [1930] 1938 Inventář NFA 2004 Název archivu: Národní filmový archiv, Praha Název archivní pomůcky: Jalovec Václav (1913?) Časový rozsah pomůcky: (1912) [1930] 1938 Druh archivní

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Zpracování: Mgr. Monika Tomečková sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 08/2015. Schválení: Mgr. Jana Deylová vedoucí zařízení Verze: 02

Zpracování: Mgr. Monika Tomečková sociální pracovnice Ev. číslo: II SQ 08/2015. Schválení: Mgr. Jana Deylová vedoucí zařízení Verze: 02 NÁVAZNOST POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA DALŠÍ DOSTUPNÉ ZDROJE Nahrazuje: II SQ 08/2015 Návaznost poskytované sociální služby na další dostupné zdroje verze 01 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

Pěvecká soutěž Olomouc 2015 v klasickém sólovém zpěvu

Pěvecká soutěž Olomouc 2015 v klasickém sólovém zpěvu Pěvecká soutěž Olomouc 2015 v klasickém sólovém zpěvu Vyhlašovatel soutěže: Sdružení rodičů ZUŠ Žerotín Olomouc a Základní umělecká škola Žerotín Olomouc, Kavaleristů 6 Podpora a doporučení: Ministerstvo

Více

Manuál firemní identity AVE

Manuál firemní identity AVE Manuál firemní identity AVE INDEX ÚVOD NÁZEV SPOLEČNOSTI VÝSLOVNOST POPIS ČINNOSTI FIREMNÍ ZNAČKA LOGO UMÍSTĚNÍ LOGA A PROPORCE POUŽITÍ LOGA BAREVNOST PÍSMO SLOGAN WEBOVÁ ADRESA FIREMNÍ TISKOVINY HLAVIČKOVÝ

Více

Logotyp Olomouckého kraje a pravidla jeho užívání

Logotyp Olomouckého kraje a pravidla jeho užívání Logotyp Olomouckého kraje a pravidla jeho užívání 1 Logotyp 1.1 Symbol 1.2 Logotyp na světlém pozadí 1.3 Logotyp na tmavém pozadí 1.4 Definice barev 1.5 Monochromatická varianta logotypu 1.6 Dvoubarevná

Více

X X

X X Granty v oblasti kultury Rozpočet 705 tis. Kč + převod 7,283 tis. Kč, celková částka k rozdělení 712,283 tis. Kč ORJ 03 Př.č.Z.ć. Zadatel Název projektu Popis projektu Předp. výdaje Předp. příjmy Žádost

Více

I N F O R M Á T O R. Obec Albrechtičky prosinec 2014

I N F O R M Á T O R. Obec Albrechtičky prosinec 2014 I N F O R M Á T O R Obec Albrechtičky prosinec 2014 PF 2015 V ážení spoluobčané, přejem e V ám i V aším rodinám příjem né a radostné prožití vánočních svátků, do nového roku pevné zdraví, hodně štěstí,

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Ochranná obchodní známka a logotyp 3 Barevné varianty logotypu 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole logotypu 6 Zakázané varianty logotypu 7 Anglická verze logotypu

Více

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer Grafický manuál Vypracoval Šimon Genzer Obsah 1 Úvod 2 Normy logotypu 2.1 barevná varianta loga 2.2 černobílá varianta loga 2.3 ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4 rozkres loga v grafické síti

Více

PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise Příloha č. 2

PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise Příloha č. 2 PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise Příloha č. 2 Program podpory kultury města Český Krumlov 20 Číslo výzvy: I. Jednání dne 17. 3. 20 ložení hodnotící komise: Jan Čepelák Oldřich Hluško

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Obec Zbuzany vyhlašuje veřejnou zakázku malého rozsahu

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Obec Zbuzany vyhlašuje veřejnou zakázku malého rozsahu VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Obec Zbuzany vyhlašuje veřejnou zakázku malého rozsahu Zpracování projektové dokumentace a realizace přestavby místnosti č. 1.01 v objektu Domu služeb, Na návsi 1 na pozemku parc.č.17/1,

Více

MĚL JSEM HLAD A DALI JSTE MI NAJÍST, BYL JSEM CIZÍ A UJALI JSTE SE MĚ, MĚL JSEM ŽÍZEŇ A DALI JSTE MI NAPÍT, BYL JSEM NAHÝ A OBLÉKLI JSTE MĚ.

MĚL JSEM HLAD A DALI JSTE MI NAJÍST, BYL JSEM CIZÍ A UJALI JSTE SE MĚ, MĚL JSEM ŽÍZEŇ A DALI JSTE MI NAPÍT, BYL JSEM NAHÝ A OBLÉKLI JSTE MĚ. F A R N Í C H A R I T A J I N D Ř I C H Ů V H R A D E C V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 1 0 Posláním Charity je služba milosrdné lásky a pomoci bližnímu v nouzi, která vychází z křesťanských zásad, a to

Více

Příloha č. 1 Ročního akčního plánu na rok 2018 Přehled investičních záměrů (aktualizace k ) Investiční priority

Příloha č. 1 Ročního akčního plánu na rok 2018 Přehled investičních záměrů (aktualizace k ) Investiční priority r. č.: CZ.068/0.0/0.0/15_005/0000590 je realizovaný a financovaný s podporou ESF, Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání, státních Příloha č. 1 Ročního akčního plánu na rok 2018 Přehled investičních

Více