Klebetník. Co, kdy, kde. Vtipy. Akce školy na měsíc duben Pane učiteli, vždyť nás tolik ani není.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Klebetník. Co, kdy, kde. Vtipy. Akce školy na měsíc duben 2008. Pane učiteli, vždyť nás tolik ani není."

Transkript

1

2 Co, kdy, kde Akce školy na měsíc duben 2008 Naše škola v měsíci dubnu pořádá tyto akce: V úterý volejbal dívek. Ve středu BIO kat. C - okresní kolo. Ve čtvrtek Testy SCIO 5., 7., 8. tř.-m,jč, OSP. V pondělí Přijímací zkoušky na SŠ ( žáci 7. a 9. tříd ). V úterý Kabaret Popeláčci - KD - 4.AB,5.AB. V úterý Kinderiáda tříd (H + D) V úterý 22.4 Uzávěrka přihlášek do 6. tř. RVM. Ve středu Sběr papíru. Ve středu Malovaná písnička výtv. soutěž (1. a 2. st.) Ve středu BiO okresní kolo kat. D Ve středu Minikopaná 8. a 9. tř. Ve čtvrtek Přijímací zkoušky do 6. tř. RVM Ve čtvrtek Hrajeme si na školu Ve čtvrtek Konzultační den V pátek Flóra Olomouc exkurze V pátek Okresní kolo Pythagoriády V úterý LA čtyřboj školní kolo 2. st. V úterý LA čtyřboj 4. ročníků okresní kolo Klebetník Vtipy Učitel napsal na tabuli - Včera jsem bil ve škole.- a zeptal se žáků, jakou tam má za chybu. Nikdo to neví, jen Pepík se směje. A tak ho učitel vyvolá: Pepo, tak co nám k tomu řekneš?? To je jednoduché, pane učiteli, včera byla neděle, takže jste tu nemohl být. Tak děti, dnes se budeme fotit. Pěkně se na fotce usmívejte, to bude taková památka. A když za deset roku vezmete tu fotku do rukou, podíváte se na ni a řeknete, tak toto je Petr, ten je dnes chemik a toto je Anča, ta má už šest dětí a pěknou rodinku, a ze zadní lavice se ozve: "A toto byla naše učitelka a ta je už dnes mrtvá." Kantor, který učí devátou třídu, po půl roce učení řekne třídě: 90% z vás se určitě nedostane na střední školu. Po chvilce ticha se postaví jeden žák a řekne: Pane učiteli, vždyť nás tolik ani není.

3 Velikonoční trhy Dne na naši škole proběhly již druhým rokem Velikonoční trhy spojené se Dnem otevřených dveří a Kosočtvercem.Vše začalo o půl jedenácté dopoledne a přišli se na nás dokonce podívat i s kamerou na kterou promluvila paní zástupkyně a žáci školy.video nalezne na Celý čas, po který trvaly Velikonoční trhy, si mohli žáci jiných škol přijít prohlédnout třídy v době vyučování. A po něm byl v odborných učebnách připraven program. Něco málo po třetí hodině celá odpolední akce končila. Sedí blondýnka a brunetka, popíjejí kafe a koukají na zprávy. Ukazují nějakého chlápka, co stojí na mostě a vyřvává, že skočí.,,vsaď se, že neskočí," povídá blondýnka.,,vsaď litr, že jo," brunetka na to. Chlápek přeci jen skočí. Blondýnka se vytasí s tisícovkou, ale brunetka na to:,,díky, ale já to nevezmu. Seš kámoška a já to viděla už ve zprávách o páté.",,já taky," odvětí blondýnka,,,ale nikdy by mě nenapadlo, že skočí znovu." Paní učitelka se ptá: Pepíčku, jak je vysoká naše škola?" Pepíček na to: "Přesně 128 centimetrů." Paní učitelka: A co že to víš tak přesně?" Pepíček: "Protože jí mám až po krk!" Přijde pacient k doktorovi a říká:,,pane doktore, mám problém. Vždycky když hovořím s lidmi tak je nevidím.",,a kdy se vám to stává nejčastěji?" ptá se pan doktor.,,no vždy, když telefonuji. Sedí takhle dva v hospodě a pan Vomáčka povídá:,,já Vám řeknu, pane Široký jednu životní jistotu.fotbal a hokej nikdy nezanikne.",,jak to můžete tvrdit s takovou jistotou?",,přece i ženatí muži se musí někde vykřičet." ( Lucie Stoklasová, 7.B )

4 Klokan Na naší škole dne proběhlo školní kolo matematické soutěže Klokan. V kategorii Cvrček se zúčastnili žáci 2. a 3. tříd, v kategorii Klokánek žáci 4. a 5. tříd, v kategorii Benjamín žáci 6. a 7. tříd a v kategorii Kadet žáci 8. a 9. tříd. Pamatujte, že důležité není zvítězit, ale zúčastnit se. Takže nezoufejte, když budete třeba i na posledním místě, třeba to můžete zkusit i další rok a určitě si povedete lépe, než byste čekali. (Lucie Stoklasová, 7.B) Den Země Den Země oslavili naši žáci výstavou některých svých výkresu, byly k vidění v KD v Hlučíně. Anketa Je tady další vydání školního časopisu a s ním i pravidelná anketa.tentokrát jsme se ptali jak jste prožili letošní sněhové Velikonoce. Nikola,8.B- Byla jsem u babičky a na koních Kristína,5.B:,,Jsem se koukala na televizi a šla za dědou a babi. Karel,7.B- Od rána jsem liskal baby potom jsem koukal na bednu a jedl sladkosti. Nikola,8.B- Byla jsem mokrá jak šťur.a pak taky ve vaně jsem odpočívala. Markéta,5.B;Míša,4.B- Já byla doma a celý den jsem otvírala klukům. Kristína,7.B- Wow, já jsem byla ve vaně,moje vlasy voněly ze super voňavky a dostala jsem jalovcem. Milan,8.B- Chodil jsem na šmigrus samozřejmě s vodou a vykoledoval jsem 2 tašky sladkostí a nějaké peníze.s kámošem jsme hráli fotbal a to mě tak unavilo,že jsem potom doma spal. Eva, 9.C-,,Tak já jsem ležela v posteli, protože jsem byla nemocná. Lukáš,4.A-,,Jsem koledoval, co jiného V příštím vydání ŠOKu se můžete těšit na další anketu.

5 Kukátko Emil Zátopek ( ) "Největší z našich olympioniků" Z aktovky Rozhovor s p.učitelem Pavlem Rýglem Kolik škol jste už vystřídal a líbí se Vám na naší škole? Učil jsem na vysoké škole, na základní škole v Píšti a teď jsem na naší škole. Ano, líbí se mi tady. Jaké dosažené vzdělání máte? Mám 3. stupeň vysokoškolského vzdělání. (PhD.) Emil Zátopek, český atlet, čtyřnásobný olympijský vítěz a osmnáctinásobný světový rekordman, nejlepší sportovec světa v letech 1949 a 1952 a nejlepší atlet 20. století (vyhlášen jím je v roce 1997), přichází na svět 19. září roku 1922 v Kopřivnici (okr. Nový Jičín). Lehké atletice se Emil Zátopek věnuje již od mládí - dostává se k ní ale víceméně náhodou: když ho totiž v roce 1941 vychovatel v Baťově průmyslové škole ve Zlíně (kam Zátopek nastupuje do učení koncem třicátých let) donutí k účasti na tradičním běhu městem, vezme Zátopek tuto svoji účast jako výzvu ukázat, co v něm je - v běhu pak doběhne na druhém místě. Po tomto závodě Emil Zátopek přijímá nabídku účastnit se tréninků zlínských atletů - vedle T. Šalé, tehdejší české běžecké hvězdy, pak běhá na tratích od 800 m do 3000 m. Který sport vás nejvíce baví? Lehká atletika a Taekwondo. Jaké jsou vaše sportovní úspěchy? Roku 2000 jsem získal titul armádního mistra světa v přespolním běhu. Potom asi 15 titulů mistra republiky v různých bězích včetně maratonského běhu. Vyhrál jsem záhorácky maraton a další úspěchy.

6 Přes usilovný trénink ale přitom končí na závodech na druhém či třetím místě, vítězství mu unikají. Po dvou letech tréninku se proto Zátopek rozhodne vzít osud do vlastních rukou - výsledkem je slavný Zátopkův tréninkový systém, spočívající v běhání 400metrových úseků s několikanásobným opakováním: tento systém je pak základem jeho budoucích vítězství na vytrvaleckých tratích. Se sportovní kariérou se Emil Zátopek loučí v roce poté pracuje na ministerstvu národní obrany v oddělení tělesné přípravy vojsk. Po období tzv. pražského jara roku 1968 (kdy patří k rozhodným zastáncům změn v československé společnosti) je pak ale Emil Zátopek svého postu hned v roce 1969 zbaven a propuštěn z armády. V období husákovské normalizace pak Zátopek pracuje jako pomocný dělník u stavební geologie, od roku 1976 až do svého odchodu do penze pak pracuje v dokumentačním středisku ČSTV. ( Lucie Stoklasová, 7.B ) Na naší škole vedete kroužek společenského tance v oddíle společenského tance. Kde jste se naučil tančit? Jako každý druhý v tanečních, a potom jsem pokračoval Kdybyste měl nabídku do Stardance, přijal byste ji? Ano, přijal! V jakém znamení zvěrokruhu jste se narodil? To nevím, o tyto věci se nezajímám a ani mě to netrápí Jste ženatý a máte děti? Ano, jsem a mám dvacetičtyřletého syna. Kde vlastně bydlíte? Na Slovensku v Liptovském Mikuláši. Jinak přebývám v Darkovičkách. Jaké je vaše oblíbené jídlo? Rýžový nákyp, je to opravdu mňamka. Co si myslíte o puberťácích? Nevadí mi, taky jsem tím prošel.

7 Olympijský oheň se vydává na nejdelší cestu v historii Olympia (Řecko) Dne byl v řecké Olympii slavnostně zažehnut olympijský oheň - pochodeň se vydala na 138 dní dlouhou cestu, na jejímž konci bude 8. srpna zahájení olympijských her v čínském hlavním městě Pekingu. Symbol her urazí 137 tisíc kilometrů a běžci s pochodní budou k vidění ve 21 zemích pěti kontinentů. Poprvé bude oheň vynesen i na nejvyšší horu světa Mount Everest, ale v Tibetu lze vzhledem k nedávným událostem očekávat další vlnu protestů Jaká je vaše oblíbená barva? Modrá. Jak jste přišel na oslovení mládežníci a kolegyňky? No tak, nechci vám říkat děti, jelikož jste mládež, takže mládežníci a oslovení kolegyňky používám pouze při osobním styku! (Markéta Fichnová, Gabriela Ostárková) ( Tereza Kubínová, 7.B )

8 1.máj - Svátek práce Sudoku Svátek práce nebo 1. máj je mezinárodní dělnický svátek, který se od roku 1890 slaví 1. května. Svátek zavedla v roce 1889 mezinárodní dělnická organizace II. internacionála na paměť vypuknutí stávky amerických dělníků v Chicagu dne 1. května Tehdy proběhla pod vedením odborů celodenní stávka usilující o osmihodinovou pracovní dobu bez ztráty peněz. Celkově stávkovalo asi dělníků. 3. května proběhlo v Chicagu shromáždění, při kterém došlo ke střetu demonstrantů s pořádkovými silami, při kterém přišlo o život několik stávkujících v důsledku policejní palby. 4.května zemřelo několik lidí při demonstraci na Haymarket Square kvůli výbuchu bomby, za což byli obviněni a následně (avšak bez důkazů) odsouzeni k smrti čtyři anarchisté. V českých zemích se poprvé slavil v roce 1890 na Střeleckém ostrově v Praze. V bývalých socialistických zemích patřil tento svátek mezi nejdůležitější, organizovaly se masové prvomájové průvody, které procházely městem, často před tribunou s místními představiteli moci. Účast na oslavách prvního máje byla obvykle nepsaně povinná a nadřízení a učitelé měli nařízeno kontrolovat účast svých podřízených a žáků. V průvodu byly zastoupeny podniky, školy i různé zájmové organizace. Kromě pěších účastníků městem projížděly i alegorické vozy. Neodmyslitelnou součástí

9 průvodů byly nejrůznější transparenty a mávátka. Odpoledne následovaly májové veselice které se často protáhly hluboko do noci. 1.máj lásky čas V podvečer 1. máje se vypravují chlapci do lesa, aby usekli stromek a udělali z něj do rána staročeskou májku, tradiční symbol jara. Stromek oklestí a špičku ozdobí věnci, šátky, květinami, pentlemi a fáborky. Celou noc májku hlídají, aby ji někdo neodříznul a neukradl. Kromě těchto májek, co stojí na každé návsi, vztyčují někdy mládenci menší májky i před domy jednotlivých dívek. Na 1. máje bylo zvykem vysypávat chodníčky lásky. Pěšiny z písku, vápna, pilin, otrub nebo kukuřičného šustí spojily domy zamilovaných dvojic. Mnohdy tak vyšlo najevo, co mělo být některým očím utajeno a pak bývalo hodně "veselo". Květen je pod vlivem planety Venuše, ta je pojmenována podle bohyně lásky, štěstí, jara a milostné poezie. Nikdo však už nezjistí, zda to byla římská Venuše, řecká Afrodita, slovanská Lada či jiná bohyně lásky, co vedla pero Karla Hynka Máchy, když psal známé verše: Kentaur Jde o bájné zvíře z řecké mytologie; spodní část tvoří koňské tělo, hořejší hruď a hlava člověka. Kentaur je velmi inteligentní a je schopný mluvit lidskou řečí. V řecké mytologii je pokládán za divokého lesního démona. Jeho koňská polovice ho spojuje s pozemským životem a jeho lidská polovice je symbolem posmrtného života. Kdysi byl pokládán za barbarské, zuřivé a nezkrotné stvoření. Tito tvorové žili podle řecké mytologie divokým a nevázaným životem v Thessalii. Všechen čas trávili bouřlivými a prostopášnými radovánkami. Měli velké sklony k výtržnictví. Často jsou zpodobňováni jako opilí společníci Dionýsa. Za zmínku stojí jedna světlá výjimka, kterou byl Cheirón, moudrý vychovatel několika řeckých hrdinů, jako byl např. Achilles. Po jeho smrti ho Zeus vyzvedl na oblohu jako souhvězdí kentaura, vyzařující svou hlubokou moudrost. ( David Wiltsch, 7.B )

10 Byl pozdní večer první máj večerní máj byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech; květoucí strom lhal lásky žel, svou lásku slavík růži pěl, růžinu jevil vonný vzdech. Jezero hladké v křovích stinných zvučelo temně tajný bol, břeh je objímal kol a kol; a slunce jasná světů jiných bloudila blankytnými pásky, planoucí tam co slzy lásky. Klokan rudý Výskyt: Austrálie Délka: 1,6m Přes 12 m do dálky a 3 m do výšky je schopen doskočit klokan rudý. Je to největší vačnatec vůbec. Obývá suché travnaté oblasti střední Austrálie, žije v menších tlupách. V čele stáda stojí obrovský samec. Odhání všechny skoky, a pokud dojde ke střetu, samci stojí na zadních, podpírají se mohutnými ocasy a nemilosrdně se kopají a boxují. V době říje se srst samců zbarvuje zvláštním pudrem do ruda. Samice jsou o něco menší než samci a jsou šedavé. Šedivě zbarvený je příbuzný klokan obrovský a přes své jméno je menší než klokan rudý A protože trocha poezie nikoho nezabije, vžil se i v Praze zvyk nosit v prvomájový podvečer k soše tohoto romantického básníka kytičku květů. Při té příležitosti se milenci zastaví pod rozkvetlou třešní, protože jak praví lidová moudrost, dívka na prvního máje nepolíbená do roka uschne. ( Tereza Kubínová, 7.B )

11 Básnička Proč miluji tě stále víc Když pro tebe má láska není nic. Ale já se v ní stále propadám A své srdce ti nechráněné prodávám. Ty jej avšak odmítáš stále, Asi platím osudu penále. Za všechny skutky své A ty stále nechceš mě. Tvé vlasy jsou voňavé. ( autor je žákem 9. třídy ) Upalování čarodějnic (30.dubna) V předvečer 1.máje (30.dubna) se ve středověku upalovaly čarodějnice. Většinou byly obviněny ze spolupráce s ďáblem,byly na některé části těla označeny znakem lilie.takto bylo zabito mnoho nevinných lidí, tedy převážně žen, které prokazovaly dobrou znalost léčitelství nebo bylinkářství. Stačilo, aby je obvinil někdo z vesnice, a pak už se jen těžko obhajovaly a skončily na hranici. Např. v Lichtenštejnsku bylo takto zabito 10% všech lidí. Dodnes se tento svátek slaví, ale už pouze tak, že se ženy za čarodějnice převlékají. ( Gabriela Ostárková 7.B )

CHVILKY Z VYCHODILKY

CHVILKY Z VYCHODILKY CHVILKY Z VYCHODILKY DOMOV PRO SENIORY VYCHODILOVA, příspěvková organizace, Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno, IČO 70887276 Zápis v Obch. Rejstříku u Krajského soudu v Brně, oddíl Pr, vložka č. 23 Občasník

Více

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ Máj lyricko-epická skladba českého romantismu, vrchol básníkovy tvorby, základní dílo moderní české poezie; má 4 zpěvy, 2 intermezza a vcelku prostý děj. Příběh otcovraha,

Více

Narozen 1810 v Praze Básník, prozaik, ochotník (jako ochotník se seznámil s Eleonorou Šomkovou - Lori) Nejvýznamnější představitel českého romantismu

Narozen 1810 v Praze Básník, prozaik, ochotník (jako ochotník se seznámil s Eleonorou Šomkovou - Lori) Nejvýznamnější představitel českého romantismu Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: 23.01.2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_20_CJL_L Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání

Více

KUKADL. Květen 2010. 2. číslo -1ČTĚTE NA STRANĚ 4. Š k o l n í. t ř í d. Jaroslava Sedláčková, 7.C

KUKADL. Květen 2010. 2. číslo -1ČTĚTE NA STRANĚ 4. Š k o l n í. t ř í d. Jaroslava Sedláčková, 7.C KUKADL Š k o l n í 2. číslo č a s o p i s s e d m ý c h t ř í d Květen 2010 Jaroslava Sedláčková, 7.C Jak je to s kamerami v šatnách??? -1ČTĚTE NA STRANĚ 4 Květen - Vážení čtenáři, tímto vám chceme poděkovat,

Více

ZDARavíme vás! Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články:

ZDARavíme vás! Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články: ČÍSLO 28 (4. VE ŠKOLNÍM ROCE 2011/2012) ZDARavíme vás! Tentokrát jsme pro vás připravili například tyto články: Karel IV. První máj Den Matek Taháky H Karel IV. se narodil 14. května 1316 v Praze. Byl

Více

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová. Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012. Anotace. - prezentace určená pro učitele

Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová. Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012. Anotace. - prezentace určená pro učitele Číslo projektu Název školy Autor Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0743 Moravské gymnázium Brno s.r.o. Hana Blaudeová Český jazyk Ročník 2. Datum tvorby 10.11.2012 Anotace - prezentace určená pro učitele

Více

Deváťácké noviny č. 17; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 17; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Tak je tu opět tým nadaných reportérů Šárka, Jířa, Patrik, Soňa a s nimi i další vydání Deváťáckých novin. Tyto dva týdny (od 22. dubna do 5. května) byly doslova plné akcí. Měli jsme dopravní

Více

Ověření ve výuce: Třída:

Ověření ve výuce: Třída: ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 Litoměřice 412 01 www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948 Šablona: 32_05 Sada: III Ověření ve výuce: Třída: 9.A Datum: 24.11.2011

Více

13 K. H. Mácha Máj 8. r..notebook February 11, 2014

13 K. H. Mácha Máj 8. r..notebook February 11, 2014 Karel Hynek Mácha M Á J Charakteristika básně: lyrickoepická báseň báseň je rozdělena do 4 zpěvů a 2 intermezz má znaky romantismu ( fantazie, motivy tragické lásky, smrt,... ) hlavní postavy: Vilém (

Více

Karel Hynek Mácha. Život a dílo

Karel Hynek Mácha. Život a dílo Karel Hynek Mácha Život a dílo Karel Hynek Mácha (16. listopadu 1810 Praha 6. listopadu 1836 Litoměřice) jeden z největších českých básníků, ve své době nepochopen představitel romantismu a zakladatel

Více

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ

školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ školní četba Karel Hynek Mácha MÁJ Máj lyricko-epická skladba českého romantismu, vrchol básníkovy tvorby, základní dílo moderní české poezie; má 4 zpěvy, 2 intermezza a vcelku prostý děj. Příběh otcovraha,

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Název soutěže. v ústředním (celorepublikovém), příp. v mezinárodním kole. v okresním kole

Název soutěže. v ústředním (celorepublikovém), příp. v mezinárodním kole. v okresním kole Název školy Základní škola Opava, Boženy Němcové 2 - příspěvková organizace Přehled umístění žáků školy v soutěžích ve školním roce 2010/2011 umístění Název soutěže v okresním kole oblastním) (nebo Soutěže

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Zuzana Hauerlandová. Druhy vět podle postoje mluvčího

Zuzana Hauerlandová. Druhy vět podle postoje mluvčího Autor: Tematický celek: Učivo (téma): Stručná charakteristika: Zuzana Hauerlandová Syntax Druhy vět podle postoje mluvčího Materiál má podobu pracovního listu, pomocí něhož se žáci seznámí s druhy vět

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

9.ROMANTISMUS. B)Romantismus v české literatuře

9.ROMANTISMUS. B)Romantismus v české literatuře 9.ROMANTISMUS B)Romantismus v české literatuře B)Romantismus v české literatuře Karel Hynek Mácha (1810 1836) *Praha Malá Strana matka pocházela z pražské rodiny hudebníků otec ( přišel z venkova) si zařídil

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4

Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Číslo 2, ročník 1 3, školní rok 201 3/201 4 strana 2 Rozhovor Almanach žákovské poezie na Ostrčilce Lucie Peterková V e čtvrtek 26. 9.2013 jsem se zúčastnila

Více

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín

AKTIVITY ŠKOLY. Akce Třída Termín AKTIVITY ŠKOLY Akce Třída Termín 1. Sběr druhotných surovin Starého papíru 1. - 9. tř. říjen, duben Sběr přírodnin pro lesní zvěř (kaštany, žaludy) říjen - listopad 2.Výtvarné soutěže, akce Masky /čert,

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Opakování literárních pojmů

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Opakování literárních pojmů Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 27/20

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 27/20 Číslo materiálu: Název materiálu: Čárka ve větě jednoduché Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Mgr. Jana Jourová ČÁRKA VE VĚTĚ JEDNODUCHÉ Zopakuj si, kam nepatří čárka: Přívlastek postupně

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Vánoční kvíz prověřuje všeobecné znalosti žáků.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Vánoční kvíz prověřuje všeobecné znalosti žáků. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_17 Autor Mgr. Kateřina

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

TILIA. Školní časopis

TILIA. Školní časopis Základní škola a mateřská škola Jaromíra Hlubíka Lipov Školní časopis TILIA Redakční rada: Mgr. Tomáš Zajíček Mgr. Petr Galečka Mgr. Dobroslava Jagošová Mgr. Eva Ondrušová Mgr. Zdeňka Veverková Náklad:

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti žáků středních škol Téma I.2.1 Rozbor uměleckého a neuměleckého

Více

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Anotace Cyklus přírody a kalendáře Zvyky během roku č. 2 Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Stupeň a typ vzdělávání

Více

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498

Název projektu: EU Peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Název projektu: EU Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3498 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_140 Jméno autora: Jana Lanková Třída/ročník: 2. stupeň ZŠ praktické - výuka

Více

Mámo, padá hvězda! křičí Pepíček z obýváku. Tak si něco přej. Ale z vánočního stromečku!

Mámo, padá hvězda! křičí Pepíček z obýváku. Tak si něco přej. Ale z vánočního stromečku! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Paní sousedko, nešla byste nám zabít kapra? Proč zrovna já, Mirečku? Tatínek říkal, že máte strašnou ránu. Je Štědrý večer a ty jsi mi nedal

Více

sv. Martina s vysokou novogotickou věží. Bylo bezvětří, teplota kolem bodu mrazu, sněhová pokrývka 15 35 cm, mlha. Začal jsem příjemnou, skoro

sv. Martina s vysokou novogotickou věží. Bylo bezvětří, teplota kolem bodu mrazu, sněhová pokrývka 15 35 cm, mlha. Začal jsem příjemnou, skoro K.H.Mácha Máj Byl pozdní večer první máj večerní máj byl lásky čas. Hrdličin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech; květoucí strom lhal lásky žel, svou lásku slavík růži

Více

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá.

Búřil. Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. Búřil Venku sněží doma hřeje a my se u okna na zimu smějeme. Rýma kašel nás nezdolá počkáme si až jaro zavolá. U našeho krbíčku tam kde máme spoustu čajíčku. Langrová Fičí fouká fujavice, V lednu půjdu

Více

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!!

V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! ročník 5. číslo 3 Únor - Březen 08 vydává: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115. V tomto čísle naleznete speciální rozhovor nerozhovor!!! Také zde opět naleznete spoustu zábavy,her,vtipů

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

J6 s cézurou po šesté slabice

J6 s cézurou po šesté slabice ALEXANDRIN: J6 s cézurou po šesté slabice Píši vám, Karino, a nevím, zda jste živa, zda nejste nyní tam, kde se už netoužívá, zda zatím neskončil váš nebezpečný věk. Jste mrtva? Poproste tedy svůj náhrobek...

Více

Guťák. Prosinec 2k16. Autoři: Zdroje: František Fiala David Haluška Jan Martinek

Guťák. Prosinec 2k16. Autoři: Zdroje: František Fiala David Haluška Jan Martinek Autoři: František Fiala David Haluška Jan Martinek Prosinec 2k16 Guťák Zdroje: http://www.recepty.cz/ recept/vanilkové rohlíčky Školní fotogalerie Wikipedie inovinky.cz Google obrázky Obsah: Vtip: Co nás

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2018-2019 Lutín, srpen 2018 Mgr. Pavel Michalík, v. r. ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

Infolisty. Domova pro seniory Písečná

Infolisty. Domova pro seniory Písečná Infolisty Domova pro seniory Písečná Co nám přinesl měsíc duben Jeden týden v dubnu jsme věnovali našim slovenským sousedům. Je to země nám velmi blízká, protože nás spojuje historie, kultura a řada osobností,

Více

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný)

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný) VARIANTA 1 Víkendový pobyt pro rodiče a děti Délka pobytu: pátek až neděle (2 noci) pro 2 dospělé osoby a 1 dítě do 12 let V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit

Více

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky.

Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Přílohy Obrázek č. 1 Konstantin Jireček, český bulharista. Zdroj: RYCHLÍK, Jan. Dějiny Bulharska. Obrázek č. 2 Ukázka z tvorby Jana Václava (Ivana) Mrkvičky. Zdroj: Иван Мърквичка [online]. Dostupné z

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2017-2018 Lutín, srpen 2017 Mgr. Pavel Michalí k, v. r. ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla:

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla: !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Je zde další číslo našeho oblíbeného časopisu GA-MA-JA a s ní další pořádná porce článků, které pro vás vytvořil tým mladých Ga-ma-jáků. Jak možná víte, nedávno

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2016-2017 Lutín, září 2016 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog!

VII. Vonásek k tabuli. Milan Kocmánek & Leopold Králík. Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! 16 ZVLÁŠTNÍ VYDÁNÍ PROSINEC 2006 Jak bych ti to vysvětlil, Vašíku, to bylo něco jako váš dnešní školní psycholog! No vidíš, Vonásku, a takhle pěkně jsi mě kdysi vytáčel v každé vyučovací hodině! Vonásek

Více

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU?

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? 8.3. bowling v Ústí nad Orlicí projekt Kniha je náš kamarád, každý z nás ji má moc rád 15.3. návštěva knihovny v Kostelci nad Orlicí 18.3. Matematický klokan pro 2. 5. Ročník

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING Školní časopis ZŠ Vyškov, Nádražní 5 Září říjen 2006 Tradiční exkurze našich žáků a učitelů do Prahy. V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO

Více

OBSAH. - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku

OBSAH. - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku 1/2015 OBSAH - Čínská báseň - Týden prvňáčků - Můžete si přečíst - Tvorba dětí ZŠ Krestova - Jak vyrobit krabičku Čínská báseň beseda pro žáky 8. tříd Jako každý rok, tak i letos v knihovně proběhla beseda,

Více

Květnové svátky I. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.

Květnové svátky I. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. VY_32_INOVACE_PRV_493 S2 Květnové svátky I. Autor: Irena Paulová, Mgr. Použití: 2. ročník Datum vypracování:28. 4. 2013 Datum pilotáže: 2. 5. 2013 Metodika: Začátek prezentace tvoří obrazový materiál s

Více

Český jazyk a literatura

Český jazyk a literatura Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Český jazyk a

Více

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko e- kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena.

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK Mladecké noviny ČÍSLO 61 DUBEN 2015 XXVIII. ROČNÍK NEPRODEJNÉ Novinky z naší obce Webové stránky obce Mladecko Oficiální stránky obce Mladecko www.mladecko.cz jsou nyní celé upravovány. Doposud byly přidány

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

Plán práce pro školní rok 2014-2015

Plán práce pro školní rok 2014-2015 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2014-2015 Lutín, září 2014 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

RADVANICKÝ NÁMĚSÍČNÍK

RADVANICKÝ NÁMĚSÍČNÍK RADVANICKÝ NÁMĚSÍČNÍK aneb informace na měsíc květen 2015 Program sobot a ostatních setkání: dopolední bohoslužba odpolední shromáždění 2.5. Adéla Koloničná 9.5. Daniel Kašlík 13.30 Víkend duch.obnovy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

František Hrubín. Variace na loňskou romanci

František Hrubín. Variace na loňskou romanci František Hrubín Variace na loňskou romanci Nehrej si, dubne, co už přešlo dubnů, paličkou poupat do zelených bubnů, napjatých větrem, bilo, kůže se chvěla, jaro se porozvilo, vylétla včela. Nehrej si,

Více

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc.

Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. DMK Novinky Dobrý den! V dnešních novinkách z bistra Denní Menu Koníček bychom Vás rádi seznámili s historií i současností Velikonoc. Velikonoce jsou v současnosti nejvýznamnějším křesťanským svátkem,

Více

Pohádka Aloise Mikulky O smutném tygrovi

Pohádka Aloise Mikulky O smutném tygrovi Příprava na vyučování Českého jazyka a literatury s cíli v oblastech EV a čtenářství Název učební jednotky (téma) Pohádka Aloise Mikulky O smutném tygrovi Stručná anotace učební jednotky V hodině čtení

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Plán práce pro školní rok 2015-2016

Plán práce pro školní rok 2015-2016 SIGMUNDOVA STŘEDNÍ ŠKOLA STROJÍRENSKÁ, LUTÍN, Jana Sigmunda 242, 783 49 LUTÍN Plán práce pro školní rok 2015-2016 Lutín, září 2015 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky Škaredá středa Středa svatého týdne, říká se jí také škaredá středa. Proč? Máme před očima Jidáše, jednoho z dvanácti apoštolů, jak se domlouvá s farizeji. Na čem? Farizejové se rozhodli Ježíše zahubit.

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Úvod Zatímco Olympijský den slavil své 29. pokračování, T-Mobile Olympijský běh se může chlubit 2. ročníkem, který přinesl mnoho nového: jednotný web, rozšíření závodů na dospělé běžce, novou kategorii

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Plán práce pro školní rok

Plán práce pro školní rok Sigmundova střední škola strojírenská, Lutín Plán práce pro školní rok 2010-2011 Lutín, září 2010 Mgr. Pavel Michalík ředitel Rozdělovník: ředitel zástupce ŘTV zástupce ŘPV účetní DM - vychovatel sekretariát

Více

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018

ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH. 2. pololetí 2018 ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 ALMANACH 2. pololetí 2018 V čem jsme všichni stejní a v čem se lišíme? Odkud pocházíme? Různé kultury ve společnosti Vzájemná tolerance V čem jsme všichni stejní a v čem se

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Měsíční plán - květen 2019

Měsíční plán - květen 2019 Měsíční plán - květen 2019 Datum Akce Třída Státní svátek Svátek práce Svátek práce vznikl jako reakce na události, které proběhly v roce 1886. 1. května se pod vedením odborů uskutečnila jednodenní stávka,

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Současnost. Kapacita školy je 190 žáků.

Současnost. Kapacita školy je 190 žáků. Současnost Kapacita školy je 190 žáků. Základní škola vzdělává žáky podle vzdělávacího programu Škola pro život. Přechod k novým metodám výuky nebyl pro naše žáky ničím novým, protože se již několik let

Více

Nadcházející události

Nadcházející události duben 2016 Školní zpravodaj Nadcházející události 12. května Americký den Úvodní slovo Jaro je tady a to definitivně. Zamilovaní měli možnost svoji lásku potvrdit polibkem pod rozkvetlou třešní, čarodějnice

Více

Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková

Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková ZŠ Jarošova Havířov Šumbark 24. 6.2011, ročník: 2., č. 4+5 Šéfredaktor: Zdeňka Šubová Redaktoři: Veronika Vavrušková, Daniela Mlčúchová, Pavel Vavruška, Lucie Vavrušková, Karolína Hanáková 1 Slovo redaktorů

Více

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI.

KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. VÝTVARNÁ SOUTĚŽ UKÁZKA VÍTĚZNÝCH PRACÍ ZA MĚSÍCE: ŘÍJEN, LISTOPAD a PROSINEC, KTERÉ VYBRALI REDAKTOŘI POŠKOLÁČKA. VŠICHNI VÍTĚZI JIŽ BYLI NÁLEŽITĚ ODMĚNĚNI. -2- Gratulují Vaši redaktoři časopisu Poškoláček

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_19 Autor Mgr. Kateřina

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

JITŘENKA. Květen 2017

JITŘENKA. Květen 2017 JITŘENKA Květen 2017 Karel Hynek Mácha Máj Byl pozdní večer první máj večerní máj byl lásky čas. Hrdliččin zval ku lásce hlas, kde borový zaváněl háj. O lásce šeptal tichý mech; květoucí strom lhal lásky

Více

VY_32_INOVACE_12_VELIKONOCE_35

VY_32_INOVACE_12_VELIKONOCE_35 VY_32_INOVACE_12_VELIKONOCE_35 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

2. OBRANNÝ a) útočný b) vládnoucí c) pomocný d) nešikovný

2. OBRANNÝ a) útočný b) vládnoucí c) pomocný d) nešikovný Test studijních předpokladů čtyřleté studium, školní rok 2014/2015 V následujících úlohách vyber k danému slovu jedno další slovo s opačným významem. 1. POHLCOVAT a) brát b) vyzařovat c) sát d) vtahovat

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

9+1: Zajímavosti a kuriozity jarních tradic

9+1: Zajímavosti a kuriozity jarních tradic 9+1: Zajímavosti a kuriozity jarních tradic Jaro. Pro mnohé nejhezčí z ročních období. Příroda se probouzí z dlouhého zimního spánku, ožívá a rozkvétá, z bílého kabátku se převléká do nádherně sytých barev.

Více

č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích

č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích Autor obrázku: Vladimír Hubálek Školní časopis žáků základní školy v Třebenicích ZÁKLADNÍ ŠKOLA TŘEBENICE PAŘÍKOVO NÁM. 133 TŘEBENICE 411 13 OKR. LITOMĚŘICE č.39 2015/2016 skolnicasopis.zstrebenice@seznam.cz

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (paní učitelky Lucie Špačková a Magdaléna Pecháčková) a 2. stupně (paní učitelky

Více