MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Městská policie Písek V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Program prevence kriminality na rok NÁVRH USNESENÍ Rada města, s návrhem Programu prevence kriminality na rok 2016 a) souhlasí b) souhlasí s připomínkami c) nesouhlasí d) jiné usnesení Návrh předkládá Mgr. Ing. Jiří Hořánek 2. místostarosta Návrh zpracoval Jan Liška velitel městské policie

2 Důvodová zpráva: V souladu s vládou schválenou Strategií prevence kriminality v České republice na léta 2016 až 2020 je systém prevence kriminality založen na třech úrovních republikové, krajské a lokální (městské). Lokální úroveň tvoří síť všech obcí v ČR, které za splnění stanovených podmínek mají možnost v období let 2016 až 2020 předkládat prostřednictvím místně příslušného krajského úřadu žádosti o dotace v oblasti prevence kriminality na realizaci Programu prevence kriminality obce. Metodika je závazná pro všechny obce, které se budou v rámci programu ucházet o státní účelovou dotaci na projekty prevence kriminality. Pracovní skupina pro prevenci kriminality, městská policie a Policie ČR po projednání doporučuje Radě města schválit níže uvedený projekt pro rok 2016 a předložit je na Jihočeský krajský úřad České Budějovice a Ministerstvo vnitra ČR se žádostí o finanční dotaci dle závazné metodiky, příslušných směrnic a nařízení. Projekt města Písek: Písek Asistenti prevence kriminality, rok 2016 Projekt dvou asistentů prevence kriminality zaměřený na působení ve vybraných problémových lokalitách (zejména sídliště Portyč a okolí). Díky dobré znalosti místní komunity budou APK pomáhat policii s udržováním veřejného pořádku, se zvyšováním pocitu bezpečí občanů a soužití majoritní a minoritní společnosti. Asistenti prevence kriminality budou zaměstnanci samosprávy zařazenými u městské policie, ve smyslu zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů. Asistenti nejsou strážníky, ale budou plnit, jiné jim svěřené úkoly. Realizace projektu: leden prosinec 2016 Celkové finanční náklady projektu na dvě pracovní místa APK pro město Písek: ,- Kč (dotace MVČR ,- Kč + spoluúčast města ,- Kč) Doporučení zpracovatele: Zadavatel doporučuje projekt pro rok 2016 schválit a předložit jej na Jihočeský krajský úřad České Budějovice a Ministerstvo vnitra ČR se žádostí o finanční dotaci dle příslušných směrnic a nařízení. Rada města, s návrhem Programu prevence kriminality na rok 2016 souhlasí. Vztah k rozpočtu: Finanční náklady povinné finanční spoluúčasti v projektu kryty rozpočtem v kap. 720 městská policie (projekt městem Písek na rok 2016 předfinancován) Legislativní rámec: Zásady pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu prevence kriminality v roce Strategie prevence kriminality v České republice na léta 2016 až 2020, schváleno Vládou ČR dne odst. 3, zákona č.128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů stránka 2 (celkem 8)

3 Vztah ke strategickému plánu: --- Přílohy: Příloha č.1 Projekt: Písek Asistenti prevence kriminality, rok 2016 stránka 3 (celkem 8)

4 Příloha č.1 Projekt - programu prevence kriminality Název: Písek - Asistenti prevence kriminality, rok 2016 Autor a realizátor projektu: Město Písek Jan Liška velitel MP Písek Bc. Jaroslav Rapant manažer prevence kriminality, ZVMP Město Písek předkládá program prevence kriminality na vytvoření dvou pracovních míst Asistentů prevence kriminality ve městě Písku pro rok Zdůvodnění potřebnosti projektu Ve městě Písku, zejména na sídlišti Portyč, v ul. Dvořákova, Čechova, Svatoplukova, atd., stále dochází k protiprávnímu jednání a přetrvávajícímu určitému napětí mezi majoritní a minoritní společností. Problémy jsou řešeny za přítomnosti strážníků Městské policie Písek a příslušníků Policie ČR. Stává se pravidlem, že na stejnou skupinu osob a stejné místo vyjíždí policie i několikrát denně. Přesto, že město a policejní orgány danou problematiku stále řeší, veřejnost vnímá tyto aktivity jako nedostatečné. Ze stížností občanů, zkušenosti vedení města Písek, městské policie a Policie ČR vyplynulo, že nás nejvíce trápí chování, shromažďování a hlučnost určité části společnosti nepřizpůsobivých občanů na veřejných prostranstvích. Vysedávání na lavičkách po celý den pokud je příznivé počasí, postávání v určitých částech města, zabírání místa na chodníku i silnici, nerespektování pohybu ostatních pěších, pokřikování a znečišťování veřejného prostranství. Tento vzorec chování vyvolává pocit nebezpečí občanů při pohybu po městě a většina se necítí dobře. Další skutečnost, která je kritizována, jsou krádeže kovových předmětů za účelem následného prodeje nebo nepořádek kolem objektů, který je předmětem velké kritiky ze strany obyvatel i návštěvníků města. Za poslední roky se výše uvedené problémy jeví z pohledu veřejnosti jako nejzávažnější a jsou často předmětem diskusí při různých setkáních či jsou medializovány, kdy se jedná o emoční strach občanů vycházející z vlastních negativních zkušeností a poznatků, někdy předsudků a špatné celospolečenské situace. Zřízení míst asistentů prevence kriminality (dále jen APK) z řad minoritní společnosti je dalším krokem na částečnou eliminaci výše popsaného způsobu chování, zlepšení komunikace mezi komunitou nepřizpůsobivých, přispěním k ochraně a bezpečnosti osob na inkriminovaných místech, dohled nad dodržováním vyhlášek města o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, ochrany životního prostředí, čistoty a bezpečnosti na veřejných prostranstvích a zejména pak vytvoření komunikační cesty mezi nepřizpůsobivými občany na jedné straně a strážníky městské policie, Policie ČR a majoritní společností na straně druhé. Hlavním cílem projektu APK je zvýšení pocitu bezpečí občanů, pokles přestupků proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku. Prostřednictvím APK byl příznivě ovlivňován veřejný pořádek a stránka 4 (celkem 8)

5 chování nepřizpůsobivých občanů na veřejnosti. V rámci možností a vyhodnocení konkrétních situací i řešení sporů mezi touto skupinou. APK společně se strážníky MP také spolupracují s odborem sociálních věcí a zdravotnictví. Dalším doplňujícím přínosem byla příprava strážníků a APK na způsoby vyjednávání a komunikace ve vypjatých situací v této komunitě jak lépe poznat, chápat a zvládat specifické projevy sociálně slabých a obtížně zvladatelných jedinců, v některých případech jednání jedinců pod vlivem alkoholu a drog. APK jsou zaměstnanci města Písek resp. Městské policie Písek na dobu určitou, s pracovním poměrem od do V rámci vybudované předsunuté služebny městské policie na sídlišti Portyč mají APK přidělen prostor pro své pracovní zázemí. APK budou v roce 2016 absolvovat školení (supervizi) společně s jejich mentorem. V roce 2016 je také plánováno školení strážníků a strážníků okrskářů městské police působící v sociálně vyloučených případně ohrožených lokalitách. Po dvanácti měsících služby lze činnost APK hodnotit velice kladně a to jak z ohlasů veřejnosti tak strážníků samotných. Nelze také opomenou, že APK jsou kontaktováni samotnými občany i mimo pracovní dobu se žádostí o radu nebo se žádostí o pomoc. Vedení města Písek a městské policie doufá, že díky práci APK bude spolupráce, komunikace s problémovými občany, dodržování veřejného pořádku, čisté chodníky a veřejné plochy, pocit bezpečí apod. stavem trvalým a ne pouze záležitostí jednoho skutku po upozornění APK nebo strážníka. Foto: APK při dohledu nad úklidem veřejného pořádku Cílová skupina Cílovou skupinu tvoří komunita nepřizpůsobivých občanů ze značné části tvořená občany města Romské národnosti a bezdomovci, kterým by APK měli být nápomocni v uvědomování si společensky žádoucích norem chování. Druhou cílovou skupinou jsou děti, mladistvý a dospělí majoritní společnosti, kteří by se měli cítit lépe v místech společného potkávání se s komunitou nepřizpůsobivých. stránka 5 (celkem 8)

6 Zajištění organizačních podmínek projektu, způsob organizace činnosti APK a součinnost s mentorem APK jsou zaměstnanci města Písek resp. Městské policie Písek na dobu určitou, s pracovním poměrem od do (projekt předfinancován městem Písek). APK mají svého mentora, který se strážníky organizuje jejich práci, činnost, uděluje úkoly a provádí kontrolní činnost. Úkoly jsou předávány při nástupu do služby, případně při více úkolech a na delší časové období i písemně. V případě společné hlídky- strážník MP a APK, je hlídka vybavena GPS, která je schopna sledovat jejich pohyb po městě a zároveň je možné aktuálně řešit nastalou situaci pro nasměrování pochůzky. APK zaznamenává v písemné podobě místa pohybu v průběhu dne, včetně řešení událostí a poznatků ze služby. O činnosti APK je také průběžně informován velitel městské policie. Zároveň je tak získána zpětná vazba a podněty pro další práci. APK budou vykonávat osmihodinovou hlídku s proměnnou dobou služby. Vzdělávání Součástí projektu je i další vzdělávání a příprava strážníků, APK s mentorem, případně policistů Policie ČR v součinnosti s krajským úřadem České Budějovice a odborem prevence kriminality Ministerstva vnitra. Rovněž se předpokládá samovzdělávání APK a mentora.. Příprava APK včetně mentora, jejich průběžné vzdělávání a součinnost se supervizorem Vzdělávání APK, mentora a strážníků městské policie, případně příslušníků Policie ČR, bude zajištěno formou školení také v roce 2016 (nákupem této služby tzv. Supervize) Dále bude realizovaná odborná příprava strážníků a policistů, kteří spolupracují s APK při plnění jejich úkolů ve vyloučených a ohrožených lokalitách. Zajištění vybavení pomůckami pro výkon služby Výstroj a výzbroj je zajišťována městkou policií. APK má stejnokroj s výrazným označením ASISTENT PREVENCE KRIMINLAITY na zádech i na levé části přední strany uniformy. Má k dispozici zimní a letní verzi výstroje a obuv. Z jejich ústroje je patrné, že jsou součástí Městské policie Písek, ale zároveň musí být viditelně označeni tak, že nedojde k záměně se strážníkem. Kontaktní osoba a garant projektu Garantem projektu APK je velitel Městské police Písek a manažer prevence kriminality Městské policie Písek. Mentorem APK bude zástupce velitele městské policie. Projekt APK realizovaný v roce 2015 přinesl zmírnění emočního napětí mezi majoritou a minoritou ve městě, což je významným úspěchem postupné integrace společnosti, která se doposud nedaří. stránka 6 (celkem 8)

7 Projekt Písek - Asistenti prevence kriminality, rok 2016 Hlavní cíle bezpečné lokality spolupráce snížení protiprávního jednání Náklady - rozpočet projektu ,- Kč ,- Kč dotace MVČR ,- Kč spoluúčast město Písek Cílová skupina občané města Písek, Řízení projektu manažer PK, velitel MP, vedoucí odboru sociálních věcí MÚ Písek zástupce velitele MP Doporučení projekt je potvrzením potřebnosti pro zlepšení komunikace mezi minoritní a majoritní společností Harmonogram projektu Leden - březen 2016: předložení projektu v rámci programu prevence kriminality s žádostí o státní účelovou dotaci Duben 2016: oznámení o přidělení (nepřidělení) dotace Leden - prosinec 2016: realizace projektu (projekt předfinancován městem Písek) Leden 2017: vyhodnocení projektu Leden 2017 prosinec 2017: pokračování projektu Projekt byl konzultován s odborníky MVČR, Jihočeského kraje a ostatními městy působícími v prevenci kriminality. stránka 7 (celkem 8)

8 Cenová kalkulace Položka Celkem Z toho dotace MVČR Mzda APK (včetně odvodů) á ,- Kč 2 x APK x 5 měsíců x ,- Kč ,- Kč ,- Kč --- Z toho spoluúčast město Písek Mzda APK (včetně odvodů) á ,- Kč 2 x APK x 7 měsíců x ,- Kč Výstroj APK ( dle potřeby obměna zimní a letní verze výstroje) DPP pro mentora, na 1 měsíc Kč hrubého (10 hodin měsíčně), uzavře MP Písek s mentorem x 12 měsíců Supervize po ročním zaměstnání APK; mentor Vzdělávání strážníků a policistů působících v sociálně vyloučených a ohrožených lokalitáchzvládání ne/standartních situací Příspěvek na telefon/ kartu 200,- Kč na měsíc pro 2 x APK 2 APK x 10 měsíc x 200,- Kč 2 x APK příplatky / rok SO+NE, svátky, odměny ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč 4 000,- Kč 4 000,- Kč ,- Kč ,- Kč Celkem ,- Kč ,- Kč ,- Kč stránka 8 (celkem 8)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Městská policie Písek V Písku dne: 01.12.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Program prevence kriminality na rok 2017. NÁVRH USNESENÍ Rada města, s návrhem Programu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Městská policie Písek V Písku dne: 27.5.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.6.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Změna příloh č.2 a č.5 Obecně závazné vyhláška města Písek č. 6/2009 k zabezpečení

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 24. 5. 2017 bod programu: 14 věc: Asistenti prevence kriminality v Ústí nad Labem podání žádosti o dotaci dopad na rozpočet: S dopadem na rozpočet 2018-2020 zpracoval:

Více

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit Popis projektu k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit Název projektu: Asistent prevence kriminality Žadatel : Statuární město Děčín Mírové náměstí 1175/5

Více

Projekt Asistent prevence kriminality

Projekt Asistent prevence kriminality Projekt Asistent prevence kriminality Mgr. Radek Jiránek odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra Mgr. Radek Jiránek Ústí n/l 20.6.2012 1 Historie a východiska Strategie prevence kriminality v ČR

Více

Prevence kriminality v sociálně vyloučených lokalitách. JUDr. Tomáš Koníček odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra

Prevence kriminality v sociálně vyloučených lokalitách. JUDr. Tomáš Koníček odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra Prevence kriminality v sociálně vyloučených lokalitách JUDr. Tomáš Koníček odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra Program prevence kriminality a extremismu Úsvit varianta řádného Programu prevence

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 67

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 67 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 67 DNE: 22. 5. 2017 JEDNACÍ ČÍSLO: 1084/2017/OS NÁZEV: Zapojení města do projektu Domovník preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence

Více

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity,

Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, Veškeré aktivity v oblasti bezpečnosti realizujeme pro občana. Musí být nastavena systematická spolupráce a koordinace. Odstranění anonymity, nastavení osobní odpovědnosti na všech úrovních. K dosažení

Více

Vyhodnocení PLÁNU PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016

Vyhodnocení PLÁNU PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016 PR PREVENCE KRIMINALITY VE VSETÍNĚ Město Vsetín Vyhodnocení PLÁNU PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA VSETÍN NA ROK 2016 Zpracoval: Mgr. Nikolaj Martinák Vsetín 20. února 2017 Obsah : ÚVOD 3 VÝCHODISKA 4 CÍLE PREVENCE

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2018

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2018 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2018 Starostka města Moravský Beroun dne 02.02.2018 vyhlašuje výzvu pro výběr uchazeče na obsazení

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 8 Materiál bez osobních údajů DNE: 11.2.2019 JEDNACÍ ČÍSLO: 112/2019/MP NÁZEV: Plán prevence kriminality ANOTACE: V rámci prevence kriminality města je nutné schválit Plán prevence

Více

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Majetková kriminalita stále dosahuje vysokého zastoupení v celkovém stavu a dynamice trestné činnosti na území České republiky.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek dne 26.08.2013 14.12.2011: 12.10.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.10.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou. Liberecký kraj

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou. Liberecký kraj Město Rychnov u Jablonce nad Nisou Liberecký kraj Plán práce prevence kriminality na období 2013 2015 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 2012 3 2.1. Hlavní problémové oblasti v oblasti

Více

Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality

Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality Program prevence kriminality pro rok 2013 Příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje na aktivity v oblasti prevence kriminality Finanční prostředky ze státního rozpočtu, z kapitoly MV Příjemcem dotace je

Více

Podklady na jednání RVPPK dne 30. března 2017 Specifické projekty prevence kriminality v prostředí sociálně vyloučených komunit za rok 2016 MV ČR

Podklady na jednání RVPPK dne 30. března 2017 Specifické projekty prevence kriminality v prostředí sociálně vyloučených komunit za rok 2016 MV ČR Podklady na jednání RVPPK dne 30. března 2017 Specifické projekty prevence kriminality v prostředí sociálně vyloučených komunit za rok 2016 MV ČR Asistent prevence kriminality Specifickým projektem zvyšujícím

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek dne 26.08.2013 14.12.2011: 03.11.2016.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 24.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o činnosti zástupce města Písek ve Společenství

Více

Celkové podklady včetně rozpočtových položek k pilotnímu preventivnímu projektu Domovník preventista 2019 pro nové, začínající obce

Celkové podklady včetně rozpočtových položek k pilotnímu preventivnímu projektu Domovník preventista 2019 pro nové, začínající obce Celkové podklady včetně rozpočtových položek k pilotnímu preventivnímu projektu Domovník preventista 2019 pro nové, začínající obce Projektový záměr pilotní projekt prevence kriminality Domovník preventista

Více

Úvodní konference v rámci projektu Domovník preventista

Úvodní konference v rámci projektu Domovník preventista Úvodní konference v rámci projektu Domovník preventista Název projektu: Domovník preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence v obci Registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_029/0003723

Více

Výměna dobré praxe v rámci projektu Domovník preventista

Výměna dobré praxe v rámci projektu Domovník preventista Výměna dobré praxe v rámci projektu Domovník preventista Název projektu: Domovník preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence v obci Registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_029/0003723

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Kancelář úřadu V Písku dne: 25.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dodatek č. 2 k pojistné smlouvě č. 265-71795-14 NÁVRH USNESENÍ Rada města dodatek č. 2

Více

Městská policie Žďár nad Sázavou

Městská policie Žďár nad Sázavou Městská policie Žďár nad Sázavou M A T E R I Á L B E Z O S O B N Í C H Ú D A J Ů MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 52 DNE: 31.10.2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 823/2016/MP OBSAH: Schválení smlouvy o zabezpečení odborné

Více

Město Příbram odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015. Text Usnesení RM: Rada bere na vědomí Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami

Město Příbram odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015. Text Usnesení RM: Rada bere na vědomí Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami Město Příbram ZM odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015 Název bodu jednání: [>>>Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami bezpečně?

Více

Město RALSKO. Obecně závazná vyhláška č. 2008/04,

Město RALSKO. Obecně závazná vyhláška č. 2008/04, Město RALSKO Obecně závazná vyhláška č. 2008/04, O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE RALSKO, STEJNOKROJI MĚSTSKÉ POLICIE RALSKO A JEHO NOŠENÍ Zastupitelstvo města Ralsko se na svém zasedání dne 17. 12. 2008 usnesením

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE městská policie V Písku dne: 23.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 06.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zpráva o činnosti Městské policie Písek za rok 2016 NÁVRH USNESENÍ rada města Zprávu o

Více

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Město Letohrad Pardubický kraj Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Schválen dne 6. 6. 2012 usnesením RM č. 163/2012 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 3 2.1.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Útvar interního auditu V Písku dne: 24.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Pravidla hodnocení ředitelů a jednatelů organizací založených městem Písek NÁVRH

Více

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 8

MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 8 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA č. 8 DNE: 22.10.2015 JEDNACÍ ČÍSLO: 8/2015/OS/3 NÁZEV: Žádost o dotaci Terénní práce v lokalitě ZR 3 ANOTACE: Terénní sociální služba byla

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2015 I. Základní údaje Čl. 1 Úvod a charakteristika 1. Městská policie je orgán města bez právní subjektivity založený obecně závaznou vyhláškou ze dne 23. 1. 1992.

Více

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Metodologie výzkumu: Metoda výzkumu: Dotazníkové šetření Sběr dat: Květen 2006 Vyhodnocení dat: Prosinec 2006 Cílová skupina: Občané města Krnova

Více

V/3 Veřejný pořádek, prevence kriminality, protidrogová prevence

V/3 Veřejný pořádek, prevence kriminality, protidrogová prevence V/3 Veřejný pořádek, prevence kriminality, protidrogová prevence Cíl kapitoly Cílem kapitoly je poskytnout vedoucím úředníkům územních samosprávných celků základní informace o problematice zajišťování

Více

Závěrečná zpráva projektu ESF OP LZZ Asistent prevence kriminality II. reg. č. CZ.1.04/3.3.00/C

Závěrečná zpráva projektu ESF OP LZZ Asistent prevence kriminality II. reg. č. CZ.1.04/3.3.00/C Závěrečná zpráva projektu ESF OP LZZ Asistent prevence kriminality II. reg. č. CZ.1.04/3.3.00/C5.00001 Hlavním cílem projektu bylo prostřednictvím zaměstnání a dlouhodobého vzdělávání 75 zástupců cílové

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 23.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 15.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Žádost o prodloužení nájmu bytu v areálu ZŠ J. K. Tyla, Tylova 2391, Písek NÁVRH

Více

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil:

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil: Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz Zpráva o činnosti městské policie Litovel za rok 2016 Strážníci Městské

Více

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor školství a kultury V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 01.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.02.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení záměru předložení žádosti o poskytnutí podpory v rámci dotačního programu

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 27.07.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 10.08.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výkupy majetku do vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing.

Více

Úvodní konference v rámci projektu Domovník preventista

Úvodní konference v rámci projektu Domovník preventista Úvodní konference v rámci projektu Domovník preventista Název projektu: Domovník preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence v obci Registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_029/0003723

Více

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje,

Více

MMB Návrh usnesení: schvaluje posouzení projektu Asistenti prevence kriminality v Brně", které tvoří přílohu č...

MMB Návrh usnesení: schvaluje posouzení projektu Asistenti prevence kriminality v Brně, které tvoří přílohu č... W l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l *? MMB2017000000211 Rada města Brna Z7/26. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 7. 3. 2017 Název: Projekt Asistenti prevence kriminality v Brně" - posouzení

Více

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta AKČNÍ PLÁN ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta 2012-2016 STAV PLNĚNÍ K 31.12.2012 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Mgr. Petr Horyanský krajský koordinátor

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE V Písku dne 01.06.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.06.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dodatek ke smlouvě mezi městem Písek a Městskými službami Písek s.r.o. NÁVRH USNESENÍ Rada města Dodatek

Více

MĚSTO CHEB Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

MĚSTO CHEB Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Materiál č: 37/2016 MĚSTO CHEB Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Zpráva pro zasedání Zastupitelstva města Chebu konané dne 18.02.2016 Žádost o dotaci z rozpočtu města Chebu na rok 2016 NOVÉ ČESKO,

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2016 pro oblast prevence kriminality Název projektu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 20.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr podání žádosti o dotaci z 30. výzvy z Integrovaného regionálního operačního

Více

M Ě S T S K Á P O L I C I E Č E S K É B U D Ě J O V I C E ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD

M Ě S T S K Á P O L I C I E Č E S K É B U D Ě J O V I C E ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD M Ě S T S K Á P O L I C I E Č E S K É B U D Ě J O V I C E ORGANIZAČNÍ A PRACOVNÍ ŘÁD Organizační řád Městské policie České Budějovice Obsah: Hlava I. - Organizační struktura Městské policie České Budějovice

Více

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice Městský program prevence kriminality pro rok 2011 Město Smiřice OBSAH 1. Úvod...3 2. Podklady pro zpracování programu...3 2.1 Vyhodnocení průzkumu potřeb...3 2.2 Zpráva o bezpečnostní situaci v teritoriu

Více

Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12

Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12 Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12 z jednání komise pro prevenci kriminality konaného dne 05. 11. 2013 v zasedací místnosti na Radnici Doba jednání: Zahájení: 13.30 hodin Ukončení: 15.45 hodin Přítomni:

Více

V Ý Z V A k výběrovému řízení pro zájemce o pracovní pozici asistent prevence kriminality

V Ý Z V A k výběrovému řízení pro zájemce o pracovní pozici asistent prevence kriminality V Ý Z V A k výběrovému řízení pro zájemce o pracovní pozici asistent prevence kriminality Odbor prevence kriminality MV České republiky vyhlašuje výzvu pro výběr kandidátů na pozici asistent prevence kriminality.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 17.07.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 30.07.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na řešení bytových záležitostí NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Mgr. Ing.

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

Asistent prevence kriminality

Asistent prevence kriminality Asistent prevence kriminality Asistent prevence kriminality se podílí na prevenci kriminality v obci a zajištění veřejného pořádku pod vedením pracovníků obecní policie; přispívá k ochraně a bezpečnosti

Více

Město Nová Role Karlovarský kraj

Město Nová Role Karlovarský kraj Město Nová Role Karlovarský kraj Plán práce prevence kriminality na období 2013 2015 MĚSTA NOVÁ ROLE Schválen 10. 12. 2012 usnesením ZMě Nová Role č. 16/07 2) 1 Obsah I. Úvod statistické údaje ustanovení

Více

Možný postup policie v boji proti kybernetické kriminalitě ve školách

Možný postup policie v boji proti kybernetické kriminalitě ve školách Možný postup policie v boji proti kybernetické kriminalitě ve školách Mgr. Lukáš Habich Anotace Příspěvek se zabývá problematikou preventivního programu ve Walesu a návrhem preventivního programu pro Policii

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 16. 01. 2013 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

ZÁSADY pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu prevence kriminality na místní úrovni 2019

ZÁSADY pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu prevence kriminality na místní úrovni 2019 Pracovní setkání manažerů prevence kriminality Jihomoravského, Zlínského a Moravskoslezského Kraje k Programu prevence kriminality na rok 2019 prosinec 2018 ZÁSADY pro poskytování dotací ze státního rozpočtu

Více

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe)

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Setkání manažerů PK Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Ministerstvo vnitra ČR 2015 1 Terminologie Program prevence kriminality = dotační titul

Více

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou NÁVRH KONCEPCE městské policie Hrádek nad Nisou květen 2003 vypracoval : Weiss Pavel - velitel městské policie Krejčík Václav - člen rady města Podlipný Pavel - člen rady města Materiál Návrh koncepce

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014 Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 4. 1. 2015 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

BEZPEČNOST A PREVENCE KRIMINALITY

BEZPEČNOST A PREVENCE KRIMINALITY BEZPEČNOST A PREVENCE KRIMINALITY MINISTERSTVO VNITRA odbor bezpečnostn nostní politiky Sociální integrace v obcích ch Ústí nad Labem 2009 KRIMINALITA V SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH hlavní příčinou

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury 12.02.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.02.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výjimky z vyhlášky NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání žádostí o udělení výjimky z obecně

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta

AKČNÍ PLÁN STAV PLNĚNÍ K ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta AKČNÍ PLÁN ke Koncepci prevence kriminality ve Zlínském kraji na léta 2012-2016 STAV PLNĚNÍ K 31.12.2014 Zpracoval: Odbor Kancelář hejtmana Oddělení neziskového sektoru Mgr. Petr Horyanský krajský koordinátor

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 06.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na řešení bytových záležitostí NÁVRH USNESENÍ dle návrhu v textu Mgr. Ing.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor výstavby a územního plánování V Písku dne: 14.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace a schválení rozdělení státní dotace z rezervy

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 3

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 3 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 3 Materiál bez osobních údajů DNE: 26.11.2018 JEDNACÍ ČÍSLO: 45/2018/MP NÁZEV: Schválení dodatku č.2 k Dohodě o poskytnutí příspěvků ANOTACE: V rámci realizace projektu Domovník

Více

V Ý Z V A k výběrovému řízení pro zájemce o pracovní pozici asistent prevence kriminality

V Ý Z V A k výběrovému řízení pro zájemce o pracovní pozici asistent prevence kriminality V Ý Z V A k výběrovému řízení pro zájemce o pracovní pozici asistent prevence kriminality Odbor prevence kriminality MV České republiky vyhlašuje výzvu pro výběr kandidátů na pozici asistent prevence kriminality.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor RIMM V Písku dne: 11.2.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.02.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Schválení roční monitorovací zprávy Integrovaného plánu rozvoje města Písek zóna Portyč

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor ŽP a odbor správy majetku V Písku dne: 22.07.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 30.07.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Udělení souhlasu města Písek s údržbou pozemků ve vlastnictví České republiky

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 31.01.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 22.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Souhlas s účastí Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v.v.i. a Vysokou školou

Více

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji 13. 11. 2013 Workshop: Prevence sociálních a bezpečnostních rizik v transformující se společnosti 21. století Moravskoslezský kraj - vybrané statistické

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních

ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: 5.1 Udržení stávajících sociálních služeb terénních a ambulantních ČÁST 5 - CÍLE A OPATŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINA ETNICKÉ MENŠINY: Název Cíle: Popis a zdůvodnění Cíle: Na která zjištění z analýz cíl reaguje Seznam opatření, které vedou k naplnění Cíle: 5.1 Udržení stávajících

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 12.01.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.01.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na uzavření Dohody o výkonu veřejné služby mezi Úřadem práce ČR a Městem Písek

Více

Město Litoměřice. Bc. Miroslava Najmanová

Město Litoměřice. Bc. Miroslava Najmanová Město Litoměřice Bc. Miroslava Najmanová Co je prevence kriminality - veškerá opatření, která směřují ke snižování rizik výskytu trestných činů, jakož i jejich škodlivých důsledků pro jednotlivce a společnost,

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor

Více

Bezpečnostní analýza podklad Programu prevence kriminality města Mělníka. na rok 2016

Bezpečnostní analýza podklad Programu prevence kriminality města Mělníka. na rok 2016 Bezpečnostní analýza podklad Programu prevence kriminality města Mělníka na rok 2016 Zpracovala: Bc. Irena Podivínská, DiS. manažerka prevence kriminality 01. února 2016 Prevence kriminality z pohledu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jiné dispozice s majetkem města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 13.02.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 21.02.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Hradišťská ulice, připojovací pruh na silnici I/20 ve směru na Plzeň a Prahu NÁVRH USNESENÍ

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 07.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.01.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ 1. Vklad jedné poloviny dotřiďovací linky odpadů z majetku města Písek

Více

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona Městská policie SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona 1 Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek SOŠ InterDact s.r.o. Most Bc. Ilona Vébrová V/2_Inovace a zkvalitněnívýuky

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Č.j.KRPC- 3298/ČJ Čimelice 8.ledna 2010

Č.j.KRPC- 3298/ČJ Čimelice 8.ledna 2010 Policie České republiky Krajské ředitelství Jihočeského kraje Obvodní oddělení Čimelice Č.j.KRPC- 3298/ČJ-2010-020513 Čimelice 8.ledna 2010 Počet listů: 4 Dle rozdělovníku Zpráva o činnosti a bezpečnostní

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 05.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.01.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Realizace projektu Protipovodňová opatření města Písek levý břeh Otavy,

Více

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016

PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA. Databanka projektů na období 2012 až 2016 PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA KRÁSNÁ LÍPA Databanka projektů na období 2012 až 2016 0 Zpracovatelský tým: PhDr. Leona Kupčíková (Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.) Mgr. Lucie Hanková (Město Krásná Lípa) Hana

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 05.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.01.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výkupy majetku do vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing.

Více

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2014

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2014 BRK-01-2014-13P, př. 2 Počet listů: 8 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor sekretariátu hejtmana Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Program prevence kriminality Kraje Vysočina na rok 2014 Obsah 1.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 09.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Rekonstrukce Švantlovy ulice - investice do majetku města NÁVRH USNESENÍ Rada

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 926/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 861 ze dne 11.12.2017 Projektový záměr městské části Praha 3 k žádosti o dotaci na výdaje realizované v rámci projektu obcí na

Více

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne: 13.4.2016 UPRAVENÝ MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Řešení nájemních vztahů k bytům. NÁVRH USNESENÍ Dle jednotlivých

Více

PLÁN PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA TRMICE

PLÁN PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA TRMICE PLÁN PREVENCE KRIMINALITY MĚSTA TRMICE pro období let 2016 2017 Trmice, leden 2016 Mgr. Michal Žalud, manažer prevence kriminality OBSAH I. Úvod... 3 II. Bezpečnostní analýza.....4 2.1 Zhodnocení současného

Více

407/17R/19 Rozpočtové opatření FO změna účelu investiční dotace pro MO Střekov. 408/17R/19 Rozpočtová opatření FO dotace pro MO ze StR a KÚÚK

407/17R/19 Rozpočtové opatření FO změna účelu investiční dotace pro MO Střekov. 408/17R/19 Rozpočtová opatření FO dotace pro MO ze StR a KÚÚK Rozpočtová opatření přijatá Radou města Ústí nad Labem dne 1. 7. 2019 ------------------------------------------------------------------------------------- 407/17R/19 Rozpočtové opatření FO změna účelu

Více

Územní plán Čelákovic

Územní plán Čelákovic Zastupitelstvo města Čelákovic V Čelákovicích dne 27. 11. 2014 Podkladový materiál předkládá Ing. Petr Studnička, místostarosta II Podkladový materiál zpracoval/a Ing. Kateřina Kandlová, referent odboru

Více

Program prevence kriminality města Mělníka. pro rok 2014

Program prevence kriminality města Mělníka. pro rok 2014 Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2014 Zpracovala: Bc. Irena Podivínská, DiS. manažerka prevence kriminality Mělník, 31. 01. 2014 Program prevence kriminality města Mělníka pro rok 2014

Více

DOTAČNÍ PROGRAM. Podpora terénní práce Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Marianna Karcolová

DOTAČNÍ PROGRAM. Podpora terénní práce Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Marianna Karcolová DOTAČNÍ PROGRAM Podpora terénní práce 2018 Marianna Karcolová Lichtenštejnský palác 1. srpna 2017 Věcné zaměření programu Dotaci lze čerpat na zabezpečení pracovního místa a činnosti terénního pracovníka

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 30. 11. 2014 Od poloviny září do 10.listopadu 2014 probíhal sběr

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor živnostenský úřad V Písku dne: 30.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na změnu nařízení č. 2/2009 tržního řádu NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-062-010-16 ze dne 21.3.2016 Žádost o účelovou neinvestiční dotaci na realizaci procesů plánování sociálních služeb, řešení problematiky bezdomovectví

Více