TÁBOROVÝ ZPRAVODAJ TÁBOR HASIČŮ. Vážení rodiče a příznivci našeho tábora. V táborovém zpravodaji vás budeme informovat den po dni o průběhu tábora.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TÁBOROVÝ ZPRAVODAJ TÁBOR HASIČŮ. Vážení rodiče a příznivci našeho tábora. V táborovém zpravodaji vás budeme informovat den po dni o průběhu tábora."

Transkript

1 TÁBOROVÝ ZPRAVODAJ TÁBOR HASIČŮ Vážení rodiče a příznivci našeho tábora. V táborovém zpravodaji vás budeme informovat den po dni o průběhu tábora.

2 1 ZPRAVODAJ TÁBOR HASIČŮ Letošní tábor hasičů, který opět pořádáme pod hlavičkou Okresního sdružení hasičů Plzeň - jih se letos po dlouhé době přesunul z Hlavatice do Rekreačního střediska Machův mlýn. Důvodem změny místa táborové základny byl jednoduchý. Areál RS Hlavatice byl prodán novému majiteli, který nebude pořádat tábory a rodinnou rekreaci. Letošní téma celotáborové hry je Poklad indiánů. V odpoledních hodinách se do Machova mlýna začali sjíždět rodiče se svými ratolestmi. Následovalo ubytování táborníků, předání potřebné dokumentace. Dále se děti seznámili s novým prostředím, kamarády a vedoucími. Pak jsme prvně ochutnali dobroty z místní kuchyně. Večer jsme poklábosili a seznámili se s tématem tábora. Pak hurá do postýlek a zítra začíná velké dobrodružství. MACHŮV MLÝN Táborová základna se nachází v chráněné oblasti Křivoklátska. Leží v malebném údolí Javolnického potoka obklopeného lesy, krásnou a téměř nedotčenou přírodou vzdálené 70 km od Prahy a 3 km od hradu Krakovec. Tábořiště je umístěno na slunné louce ze tří stran obepnuté lesem, jenž tak vytváří dojem útulnosti a semknutosti. Ze čtvrté strany je výhled na louku a hřiště. Poklad indiánů

3 2 Ráno jsme byli probuzeni táborovým budíčkem. Po budíčku jsme si protáhli těla na rozcvičce. Pak následovala hygiena, snídaně, úklid chatek, bodování chatek a nástup. Před nástupem jsme se ustrojili do kostýmů. Na nástupu k nám promluvil starý náčelník Navahů Klidný hrom. Seznámil nás se starým příběhem. Byli jsme rozděleni do tří kmenů Lakotů, Čejenů a Siouxů. V každém kmeni jsou bojovníci, stopaři a lovci. Náčelníky kmenů se stali Hladový vlk, Sedící býk a Doutnající mech. Dopoledne jsme si zdobili šátky a trička. Každý kmen si vyzdobil indiánský totem. Náčelníci postavili na louce za chatkami týpí. Po poledním klidu jsme se šli společně vykoupat do bazénu a zahrát si vodní hry. Také jsme luštili indiánské písmo a hledali první část mapy. Navečer jsme domalovali totemy a zahráli jsme si badminton. Večer jsme šli na osobní hygienu a šli jsme spát.

4 3

5 4 Ráno začalo táborovým budíčkem. A pak vše následovalo stejně, krátká rozcvička, osobní hygiena, snídaně, úklid a bodování chatek a ranní nástup kmenů. Tady byl vedoucími vyhodnocen uplynulý den a rozděleny body za naši celodenní aktivitu. Dopoledne na nás čekala stopovačka, která se jmenovala Lovci v ohrožení. Na přípravě této hry se podíleli i bojovníci jednotlivých kmenů. Na konci hry se nám povedla získat druhá část hledané mapy. Také nám zbyl čas na výrobu slaměných terčů, které budou použity v další části táborové hry. Odpoledne jsme s velkou radostí navštívili místní bazén a hráli vodní hry. V druhé části odpoledne jsme hrály sportovní hry. Navečer jsme dodělávali terče a vyráběli jsme zažehlovací obrázky z korálků. Po večeři na nás čekala velká bitva ve vybíjené. A pak jsme se umyli a šli spát.

6 5

7 6 Ráno začalo každodenním táborovým budíčkem, následovala rozcvička, hygiena, snídaně, úklid a bodování chatek a ranní nástup kmenů. Dnes nás hned po ránu poškádlilo v podobě krátké přepršky. Na nástupu byl vyhodnocen včerejší den a rozděleny body kmenům a jednotlivcům za plnění úkolů. Po nástupu jsme se oblékli a vyrazili za poznáním nedalekého lesa. Při zpáteční cestě jsme nasbírali suché větve, které použijeme na táborák. Odpoledne jsme se šli koupat. Bohužel jsme museli koupání ukončit dříve, než jsme plánovali, protože přišla slabá bouřka s vytrvalejším deštěm. Kmenový náčelník Doutnající mech proto provedl odpolední očistu v letním dešti. My jsme si hráli společenské hry. Před večeří jsme se pustili do první části další hry, která má název Lov bizona. Druhou část musíme odložit na zítra, protože je mokrá tráva a vedoucí chtějí předejít úrazům. Po večeři jsme tedy šli hledat další díl indiánské mapy. Následoval večerní nástup v kostýmech, osobní hygiena a opět ta večerka.

8 7

9 8 Ani dnešní ráno nebylo výjimkou a den začal rozcvičkou. Na nástupu jsme opět obdrželi body za úklid a plnění úkolů za předchozí den. Naše šňůrky s korálky se nám začínají pěkně plnit. Před rozchodem někteří z nás dostali dopisy a pohledy od svých blízkých. Dopoledne jsme museli splnit ještě jeden úkol, který jsme nemohli kvůli rozmaru počasí dokončit. Šli jsme lovit bizony. Před obědem jsme stihli ještě osvěžit v bazénu. Odpoledne jsme vyrazili na malý výlet na nedaleký hrad Krakovec. Cesta byla dobrodružná, zastihl nás malý déšť a museli jsme překonat několik brodů malého potoka a místa s rozbahněnou cestou. Ale stálo to za to, na konci stál pohádkový hrad. Po večeří jsme se sešli u táboráku, kde jsme si společně zazpívali při kytarách. Večer se nám vydařil, a proto nám vedoucí o chvilku prodloužili večerku.

10 9

11 10 Je tu opět ráno. Vedoucí vyhlásil budíček a nástup na rozcvičku. Po rozcvičce jsme se byli umýt a z umývárny jsme se šli připravit na snídani. Po snídani jsme šli uklidit chatky. Na nástupu jsme se dozvěděli, jak jsme byli včera úspěšní v plnění úkolů a program na dnešní den. Dopoledne jsme si vyrobili maketu týpí. Odpoledne jsme prokázali svoji sílu a vytrvalost v Indiánské olympiádě. Soutěžili jsme ve skoku do dálky, ve skákání přes švihadlo a házení míčkem na cíl. Protože bylo teplo, šli jsme se koupat do bazénu a zahrát si vodní hry. Před večeří za námi přijeli kralovičtí hasiči a ukázali nám svoji automobilovou cisternu. Nebyla to pouze ukázka, ale museli jsme znát odpovědi na různé otázky, na které se nás ptal velitel hasičů. Odměnou pro nás bylo získání další části mapy. Večer jsme prožili v týpí, ve kterém jsme si rozdělali kanadský oheň a opékali vuřty a chleba. Týpím se do večerních hodin rozléhal zpěv a hra na kytary.

12 11

13 12 Dnešní den začal trochu jinak. Neměli jsme rozcvičku. Po snídani jsme se sešli opět na nástupu. Vedoucí nám rozdali dopisy a pohledy. Seznámili jsme se se dnem Bobra a budeme usilovat o získání dalšího dílu mapy. Dopoledne jsme si řekli, jaké druhy táborových ohňů známe. Pak jsme si vyrobili jejich makety. Protože nám zbylo trochu času, ještě jsme si před obědem vyrobili náramky z gumiček a bužírek. Odpoledne na nás čekaly bobří hry. Nejdříve jsme si stavěli hráz na potoce a sbírali - oblázky. Pak jsme se šli vyřádit do bazénu. Po vykoupání jsme šli koulet kmen a házet polenem do dálky a zatloukat hřebíky do pařezu. Za plnění těchto úkolů jsme dostali body v podobě korálků. A protože byl slunný a teplý den, běželi jsme si ještě užít vodních radovánek. Pak následovala příprava na noční hru a táborák. Noční hra byla dobrodružná, protože jsme se museli v malých skupinkách proplížit nepřátelským územím do tábora bílého muže. Tady jsme tiše poslouchali rozhovor bílých tváří a pozorovali jejich tábor. Vše co jsme slyšeli a viděli, jsme si museli zapamatovat a po návratu říci kmenovým náčelníkům.

14 13

15 14 Ani dnes nebyla ranní rozcvička, je přeci neděle a tak jsme si trochu málo přispali po náročném večerním programu. Dnešní den nás provází přeháňky a ráno na nás dorážela i bouřka. Proto jsme museli trochu pozměnit program na dnešní den. Do oběda jsme si hráli, dělali různé výrobky a co hlavně, šli jsme si zastřílet z luku na cíl. Po obědě na nás čekala soutěž ve střelbě ze vzduchovky, luku a pistole. Pak jsme si vyráběli lapače snů, náramky a zdobili jsme si plechovky, které se použijí jako nádoba na tužky. Navečer jsme opékali vuřty a chleba.

16 15

17 16 Je pondělí a tak ráno začínáme po budíčku zase ranní rozcvičkou. Nohy se nám trochu pletou, tělo nás více bolí jak na začátku tábora. Po nástupu jsme šli všichni pod stan, kde jsme si řekli, jak se správně používá buzola, co je to azimut a k čemu nám vlastně slouží. Do oběda jsme si vyráběli výrobky z hlíny. Po obědě jsme se šli ještě vykoupat. A pak na nás v okolí Machova mlýna čekal azimuťák, vlastně jsme se orientovali pomocí buzoly a na jednotlivých stanovištích plnili předepsané úkoly. Na posledním stanovišti pro každý kmen čekala odměna, další část mapy, kterou tak potřebujeme k tomu, abychom našli hledaný poklad. Po příchodu do tábora jsme se šli ještě na chvilku namočit do vody. Po večeři byl nástup, kde jsme se dozvěděli, jak že jsme byli úspěšní na azimuťáku. Pak nejstarší náčelních Klidný Hrom nám rozdal dopisy a pohledy. Po nástupu, na kterém jsme byli v kostýmech indiánů, jsme se převlékli k večernímu táboráku, u kterého jsme si zazpívali u kytary. Ještě vám chceme představit Radu starších: Starý náčelník Navahů: Tichý Hrom (Zbyšek) Náčelník kmene Lakotů: Hladový Vlk (Pepa) Náčelník kmene Čejenů: Sedící Býk (Martin) Náčelník kmene Siouxů: Doutnající Mech (Kája) Šamanka: Purpurová Řeka (Ivanka) Indiánská náčelnice: Svěží vánek (Jaruška) Indiánská Chůva: Vycházející Slunce (Martinka) Indiánská babička: Vycházející Červánky (Lenka)

18 17

19 18

20 19 Tak je tady zase ráno, a zase ta rozcvička, ale přesto se těšíme na další dobrodružství, která dnes zažijeme. Dnešní noc byla nechladnější, ze všech dní. Dopoledne nás čekala střelba z luku na terče, které jsme si samy vyrobili. Dále jsme si vyráběli různé výrobky, vyplnili dotazníky a připravovali si scénky na večer. Dnes nám počasí nepřeje, tak se nebudeme moci jít vykoupat. Odpoledne začalo soutěžemi, skákání v pytlích, chůze na berlích a chůze po kostkách. Ani jsme se nenadáli a šli jsme na večeři. Po večeři byl nástup, kde nám byla rozdána pošta a vedoucí vyhlásili výsledky soutěží. Poté každý kmen, předvedl svůj kulturní program, který si připravil dopoledne. Po kulturním programu jsme se naposledy sešli v našem týpí. Ve stanu jsme poznávali z dotazníků kamarády z tábora. Na závěr jsme si zahráli na kytary a zazpívali si táborové písně.

21 20

22 21 Včera mezi nás zavítal Michal, dlouholetý vedoucí, který se letos nemohl tábora zúčastnit. Udělalo nám to všem velikou radost. A protože Michal měl vždy na starosti rozcvičky, nemohlo to dnes být jinak. Tak ani dnes, se na nás nesměje sluníčko, takže koupačka zase nebude. Dopoledne jsme hráli vybíjenou a také jsme hledali další část mapy. A také přemýšlíme, kde je poklad vlastně zakopaný, jak bude veliký. A vlastně jak najdeme cestu k pokladu? Odpoledne začalo bouráním týpí, ve kterém jsme zažili krásné večery při kytarách. Připravovali jsme na večerní táborák dřevo a postavili hranici dřeva. Pak jsme šli na jarmark, který pro nás připravili vedoucí. Nasbírané korálky (body) jsme si mohli směnit za různé věci. Mapu k pokladu jsme celou našli, ale stále je záhadou, kam jít pro poklad. Tu jsme museli vyčíst ze svitku, na kterém byla cesta popsána ve starém indiánském písmu. Po večeři jsme se oblékly do kostýmů, tváře jsme si vybarvili barevnými pastelkami. Před námi je poslední výprava, vyzvednutí pokladu. Poklad jsme našli a odnesli zpět do tábora s vítězným pokřikem všech rudých bojovníků. Sedli jsme naposledy k ohni a zazpívali si.

23 22

24 Slova náčelníka Tichého Hroma: Naše cesta je u konce, za chvíli vyzvedneme poklad a zítra odjíždíme do rezervace. Svůj úkol jsme splnili. Musíme sice opustit svou zem, ale půjdeme hrdě, se vztyčenou hlavou a s radostí v srdci, že jsme odkaz předků zachovali pro další generace. Je tedy čas na oslavu našeho úspěchu. 23

25 24 Dnešní ráno se obešlo bez rozcvičky. Šli jsme na hygienu a následně na snídani. Do oběda jsme si balili osobní věci a uklízeli chatičky. Naši starší kamarádi pomáhali vedoucím s bouráním stanu a úklidem okolo ohně. Před obědem nás zvuk trubky svolal na posled. Bylo slavnostní zakončení naši pouti za pokladem indiánů. Na závěr tábora jsme dostali pamětní list, trička se symbolem letošního tábora a nějakou maličkost. V těchto okamžicích se mnohým z nás svírá hrdlo a oči se zaplavují slzami, bez rozdílu věku. Ale nebudeme smutní, příští rok doufáme, že se všichni uvidíme znovu.

26 25 Kde? V RS MACHŮV MLÝN Kdy? 23. července - 3. srpna 2017 Téma tábora? AŤ ŽIJÍ DUCHOVÉ, ANEB SEJDEME SE NA KRAKOVCI Na co se těšit? TŘEBA NA NOČNÍ HRAD KRAKOVEC a víc vám nepovím!

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 26/2015 Adaptační pobyt 6.B Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 Když jsme přijeli bylo deseti hodin. 6.A řída před námi ještě hodnotila Adaptační pobyt, tak jsme zůstali venku na hřišti a dělali různé

Více

Příměstské tábory 2012

Příměstské tábory 2012 Příměstské tábory 2012 V srpnu 2012 se uskutečnil již druhý ročník příměstských táborů. Stejně jako loni proběhly dva pětidenní turnusy jeden na Praze 12 se základnou v nízkoprahovém klubu Krok a druhý

Více

Úterý 27. 7. 2010. Středa 28. 7. 2010

Úterý 27. 7. 2010. Středa 28. 7. 2010 Úterý 27. 7. 2010 Po příjezdu nás všech do tábora, jsme se šli ubytovat na naše chatky. Při nastěhování se nám líbilo, že máme různě barevně vymalované chatky. První věc, která nás čekala po vybalení věcí,

Více

Sobota Dnes i přes mírnou noční bouřku bylo nakonec celkem hezky. Hned po snídani nás navštívil Asterix a požádal nás, jestli mu pomůžeme

Sobota Dnes i přes mírnou noční bouřku bylo nakonec celkem hezky. Hned po snídani nás navštívil Asterix a požádal nás, jestli mu pomůžeme Pátek 16. 7. 2010 Když jsme se sjeli z různých českých měst a městeček, ubytovali jsme se a šli se zchladit do bazénu, protože bylo velké horko. Před večeří jsme si stihli pinkat míčkem na hřišti pro plážový

Více

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se

Z přihlášky jsem věděla, že budeme hasit nějakou ohnivou svini, nebo tak něco. Ale vezměme to po pořádku. Odjezd byl ve čtvrtek ráno. Všichni jsme se Otakar 2006 Můj milý deníčku, tak už to mám za sebou a bylo to naprosto úžasné, skvělé, jedinečné, prostě husté Není to tak, jak si myslíš já myslím tábor. Já vím, že spousta dětí jezdí na tábory nerada,

Více

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA

1. Den (sobota) - SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ TOTEMU - SLAVNOSTNÍ VZTYČENÍ TÁBOROVÉ VLAJKY za zvuku táborové hymny - ÚVODNÍ SEZNAMOVACÍ DISKOTÉKA 1. Den (sobota) PŘÍJEZD vstupní zdravotní filtr ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ - ubytování dětí, vedoucích a praktikantů - kontrola počtu dětí - vybalení věcí, seznámení s režimem a s dislokací tábora, - kontrola

Více

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu

Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu Přijeli jsme na tábor asi v 17 hodin a Upírovo strejda s Upírem a Žralokem už tam byli a sekali trávu sekačkou, co byla Upírovo strejdy, protože tu sekačku, co měl vždycky Jarda půjčenou přes Peprníka

Více

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN

TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN TÁBOROVÝ ŘÁD SPOLEČNOSTI HRŮZŮV MLÝN ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Pojmy Pro účely tohoto řádu se rozumí a) táborníkem - dětský účastník tábora, b) vedoucím - kterýkoliv dospělý pracovník tábora. ČÁST PRVNÍ

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 14.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

17:00) SCHŮZKA ZLATOKOPECKÝCH PART

17:00) SCHŮZKA ZLATOKOPECKÝCH PART 8.7.1898 - Příjezd dětí - zlatokopů do San Francisca mezi 9:00 11:00 s rodiči Děti s rodiči projdou kontrolou před naloděním na parník směr Skagway. Příjezd s rodiči zdravotník (léky, bezinkfekčnost, papíry,

Více

Téma Obecní vodovod VI/2015

Téma Obecní vodovod VI/2015 VI/2015 Téma Obecní vodovod V posledních letech se staly nedostatek a kvalita pitné vody našeho obecního vodovodu problémem číslo 1 v naší obci. Počet obyvatel a tudíž i spotřeba se pomalu ale jistě stále

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu Zpráva k MZU za období 1. 5. 2013 30. 4. 2014 Dětský domov v Žatci navázal na aktivity realizované v rámci projektu Nový začátek. Pedagogičtí pracovníci se s dětmi pravidelně scházeli jednou měsíčně, vždy

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Září 2010 1.ZÁŘÍ. Zde již na ně čekají nejstarší spolužáci, aby je uvítali a po slavnostním zahájení odvedli do jejich nových tříd.

Září 2010 1.ZÁŘÍ. Zde již na ně čekají nejstarší spolužáci, aby je uvítali a po slavnostním zahájení odvedli do jejich nových tříd. Září 2010 1.ZÁŘÍ Tak nám zase začíná škola. Před školní budovou se shromažďují skupinky odpočinutých, energií nabitých a opálených žáků. Mezi nimi se proplétají bytůstky malé a vyjukané, většinou v doprovodu

Více

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků

Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Odpoledne s rodiči Tř. Medvídků Ke Dni dětí jsme měli připravené indiánské odpoledne na naší nové zahradě, na které jsme se všichni velmi těšili. Děti s rodiči měli plnit různé úkoly a vyrábět si indiánskou

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Zprávičky ze školní družiny

Zprávičky ze školní družiny 7.A POCHOĎÁK Pavel Mikliš Byl to krásný slunečný den (byla celkem zima :D ) všichni jsme spali a najednou jsme si uvědomili! My jdeme dneska na pochoďák!!! Některým se nechtělo, tak zůstali doma. Ale my

Více

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY

PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY PROGRAM SPORT CAMP PONDĚLÍ 7.7.2014 VŠESPORTOVNÍ PRŮPRAVA, ATLETIKA A KOLEKTIVNÍ HRY -odevzdání veškerých dokumentů a vyřízení potřebné administrativy s rodiči 8:00 8:45hod. přivítání dětí na Sport Campu

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA Místo konání: Splzov u Železného Brodu Termín: 26.7.-10.8.2013 Typ tábora: stálý,ubytování ve stanech s podsadou

Více

Duben Rytířská robinsonáda v Hostinném Na naši pravidelnou jarní výpravu jsme se tentokrát vydali do Hostinného. Během této výpravy jsme navštívili i naše letní tábořište nedaleko Svaté Kateřiny a samozřejmě

Více

Tábor Hrádek u Sušice 2018

Tábor Hrádek u Sušice 2018 Tábor Hrádek u Sušice 2018 Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN ČERVEN 16. - 17. června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN Výlet ve westernovém městečku STONETOWN u Humpolce se celkem vydařil. Chatky nebyly nic moc, ale program byl nabitý a docela se nám líbil. Byl

Více

Výroční zpráva kmene Walden rok 2015

Výroční zpráva kmene Walden rok 2015 Výroční zpráva kmene Walden rok 2015 Walden je jedním z prvních kmenů obnovené Ligy lesní moudrosti (LLM). Podle terminologie je jejím pobočným spolkem. vznikl v roce 1990 v Dejvicích, kde nyní sídlí na

Více

Občanské sdružení Bezva prázdniny

Občanské sdružení Bezva prázdniny Občanské sdružení Bezva prázdniny IČO: 270 55 175 www.bezvaprazdniny.cz info@bezvaprazdniny.cz Výroční zpráva Občanského sdružení Bezva prázdniny za rok 2007 1. Vznik Občanského sdružení Bezva prázdniny

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0005 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ Název metodického

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ KARATE OLOMOUC 13. - 18.7. 2015 Zasíláme doplňující informace o letním soustředění: Datum: od 13.7. 2015 (pondělí) do 18.7.2015 (sobota) Místo konání: Chata JUNIOR, Kunčice 14, Staré

Více

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Název tábora:.. Termín:. Jméno a příjmení.... Škola. třída. narozen zdravotní pojišťovna. Adresa bydliště.. Telefon..e-mail. Otec dítěte jméno a příjmení, zaměstnání.

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím

Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Děti byly za své soutěžní příspěvky odměněny tajnými výlety a dobrodružstvím Středa a pátek byli v minulém týdnu u dopravního podniku ve znamení tajných výletů. Tajných a dobrodružných výletů pro školní

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.2/2oo9

SOPTÍK. Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.2/2oo9 SOPTÍK Časopis mladých hasičů Rozsochatec č.2/2oo9 Co to je CTIF? Už několikátý rok jsou součástí okresního kola hry Plamen dvě nové disciplíny štafeta a útok CTIF,ale co to vlastně znamená CTIF? Pod touto

Více

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 8. do 15. května 2010.

Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 8. do 15. května 2010. Deník školy v přírodě 3.C, 4. a 5. tříd v Jiřetíně od 8. do 15. května 2010. První den sobota 8. května 2010. (Kliknutím otevřete fotoalbum) Je již pravidlem, že čtvrtým a pátým ročníkům přeje štěstí při

Více

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ

2. DEN PŘÍJEZD A ZAHÁJENÍ Klub Pathfinder O prázdninách se naši pathfindeři zúčastnili mezinárodního evropského CAMPOREE, které připravilo Interevropské oddělení dětí a mládeže. CO JE CAMPOREE Týdenní až desetidenní prázdninové

Více

Blog LDT Energetik 1. běh 2015

Blog LDT Energetik 1. běh 2015 Začínáme - 1. běh 2015 3. července 2015 v 16:28 Jirka B. My jsme připraveni, máte již sbaleno? so 4.7.2015 - Příjezd 4. července 2015 v 12:33 Jirka B. Děti se zabydlují na pokojích, seznamují se starými

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice

2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ 2. 3. a 4. třída HC Stadion Litoměřice Místo: Doksy Poslův mlýn ( http://www.posluvmlyn.cz ) Doprava: tam i zpět individuální Termín: 6. 13. 8. 2011 (sobota -> sobota, tedy 7 nocí) Ubytování:

Více

1. STARÉ POVĚSTI ČESKÉ - O PRAOTCI ČECHOVI

1. STARÉ POVĚSTI ČESKÉ - O PRAOTCI ČECHOVI 1. STARÉ POVĚSTI ČESKÉ - O PRAOTCI ČECHOVI Čti velmi pozorně text a odpovídej na otázky. Kdysi dávno žily u řeky Visly rodiny dvou bratrů. Jeden se jmenoval Čech a byl vojvodou, stařešinou, náčelníkem.

Více

Příměstský tábor Človíček 14. 18. 2014 KRONIKA + FOTKY

Příměstský tábor Človíček 14. 18. 2014 KRONIKA + FOTKY Příměstský tábor Človíček 14. 18. 2014 KRONIKA + FOTKY V pondělí po příchodu všech dětí jsme se posadili do kroužku, ve kterém nás přivítal Človíček (maňásek). Človíček dětem povídal o životě v pravěku

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko

Příměstské tábory v Polici nad Metují 2018: 5 týdnů, 5 táborů, 87 dětí, 6 lektorů - Broumovsko Město Police nad Metují získalo dotaci na pořádání příměstských táborů. Dotace byla poskytnuta z operačního programu Zaměstnanost a byla poskytnuta prostřednictvím MAS Stolové hory. Každoročně, po dobu

Více

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské

Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské rodiny v Kovářské Magistrát města Chomutova ve spolupráci se zapsaným spolkem RADKA připravil ve dnech 20. - 21. 5. 2017 víkendový vzdělávací pobyt pro pěstounské

Více

Tábor mladých hasičů Machův Mlýn 22. července - 2. srpna Pirátské listy

Tábor mladých hasičů Machův Mlýn 22. července - 2. srpna Pirátské listy Tábor mladých hasičů Machův Mlýn 22. července - 2. srpna 2018 Pirátské listy Vážení rodiče a příznivci našeho tábora. I letos vás budeme informovat prostřednictvím Pirátských listů den po dni o průběhu

Více

NEJENRODIČOVSKÝ INFORMÁTOR TÁBOR 2014. Důležité informace než odjedeme na letní skautský tábor

NEJENRODIČOVSKÝ INFORMÁTOR TÁBOR 2014. Důležité informace než odjedeme na letní skautský tábor NEJENRODIČOVSKÝ INFORMÁTOR TÁBOR 2014 Důležité informace než odjedeme na letní skautský tábor Po celý rok přicházíme jako skauti do kontaktu s přírodou. Až tábor nás k ní ale přiblíží natolik, abychom

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas!

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 4. dopis Letní prázdniny jsou tady!!! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! Přeji pěkný vánoční mrazivý čas! U nás se poslední měsíc nesl v duchu končícího školního roku a blížících se Vánoc. Výletovali jsme, uklízeli, učili se na závěrečné zkoušky, psali závěrečné zkoušky, loučili

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha A- Přihláška... I. Příloha B- Bezinfekčnost... II. Příloha C- Zdravotní potvrzení... III. Příloha D- Jídelníček...

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha A- Přihláška... I. Příloha B- Bezinfekčnost... II. Příloha C- Zdravotní potvrzení... III. Příloha D- Jídelníček... SEZNAM PŘÍLOH Příloha A- Přihláška... I Příloha B- Bezinfekčnost... II Příloha C- Zdravotní potvrzení... III Příloha D- Jídelníček... IV Příloha E- Denní řád (plán)... V Stránky příloh jsou označeny římskými

Více

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Termín: 2. - 9. 7. 2016 Místo: Lokalita: Kontakt: Mapa: Rekreační středisko Luka (www.rsluka.cz) Podhradí nad Dyjí Jiří Košut, jiri.kosut@gmail.com, tel.: 775 772

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142)

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) Be SUstainable to SUstain the WORLD ŠVÉDSKO 11. 11. - 17. 11. 2013 ÚČASTNÍCI ZA GYMNÁZIUM KADAŇ Vyučující Mgr. Darina Kováčová (vedoucí exkurze)

Více

Program Kurzu krajanů 2014

Program Kurzu krajanů 2014 l. týden 25. 7. Program Kurzu krajanů 2014 odjezd z Prahy příjezd účastníků kurzu do Dobrušky ubytování oficiální zahájení kurzu, - seznámení se s účastníky kurzu - společná večeře 26. 7. 27. 7. rozřazovací

Více

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog

Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Letní vý cvikový tá bor ne mecký ch dog Termín: 4. - 11. 7. 2015 Místo: Lokalita: Kontakt: Mapa: Rekreační středisko Luka (www.rsluka.cz) Podhradí nad Dyjí Jiří Košut, jiri.kosut@gmail.com, tel.: 702 952

Více

HOTEL KRAMOLÍN. Kdo jsme - co umíme HOTEL KRAMOLÍN GOLF

HOTEL KRAMOLÍN. Kdo jsme - co umíme HOTEL KRAMOLÍN GOLF HOTEL KRAMOLÍN GOLF HOTEL KRAMOLÍN 382 78, Lipno nad Vltavou 55 tel./fax. +420 380 736 147 mobil +420 777 786 870 benes-kramolin@quick.cz Kdo jsme - co umíme Hotel Kramolín leží v příjemném prostředí vrcholové

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ:

ŽIJ SPORTEM VESLOVÁNÍ: ŽIJ SPORTEM Sportcentrum Labe & školní rok 2014/2015 Máme novou sportovní redakci, kde tvoříme různé články z akcí a soutěží Sportcentra Labe. Toto je první vydání našeho občasníku, které se ohlíží za

Více

Výtvarný kurz "Najdi prostor v prostoru" HARMONOGRAM

Výtvarný kurz Najdi prostor v prostoru HARMONOGRAM Výtvarný kurz "Najdi prostor v prostoru" HARMONOGRAM D NEDĚLE (příjezdový den) 17 19 příjezd a ubytování, seznamování (tvorba jmenovek, myšlenková mapa na téma prostor, jednoduché aktivity na téma prostor

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

Příměstské tábory KC KAMPA 2013

Příměstské tábory KC KAMPA 2013 Příměstské tábory KC KAMPA 2013 Turnusy a program 1. turnus 8. 12. července 2013 2. turnus 15. 19. července 2013 3. turnus 19. 23. srpna 2013 4. turnus 26. 30. srpna 2013 Harmonogram dne Obecné informace

Více

Druhý ročník se opět povedl

Druhý ročník se opět povedl Druhý ročník se opět povedl Zprávy z naší školy www.facebook.cz číslo 6 květen-červen 2015 Bylo to podruhé, a opět nezapomeneutelné! Přišlo také víc lidí než vloni. Sportovní odpoledne, na jehož konci

Více

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Stalo se ve školním roce 2009-2010. ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko Stalo se ve školním roce 2009-2010 Zde najdete informace o akcích školních družin, které proběhly v minulém školním roce a byla o nich informace na webových stránkách školy ŠD Kočička ŠD Sluníčko ŠD Srdíčko

Více

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Lipová. Přípravka pro předškoláky: strana 1. okres Prostějov, příspěvková organizace strana 1 Přípravka pro předškoláky: Přípravka pro předškoláky v lipovské základní škole letos proběhla třikrát, naposled 10. 5. 2016. Předškoláci procvičili grafomotoriku, matematické i jazykové dovednosti,

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1

VÝPRAVY A AKCE KMENE. Strá nká 1 Kmen Ťapáč Liga lesní moudrosti Zázvorkova 1999, Praha 13 - Lužiny www.tapac.webnode.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA KMENE ŤAPÁČ ROK 2014 Tento dokument obsahuje výroční zprávu kmene Ťapáč za uplynulý rok. Jsou zde

Více

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018

Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Přehled akcí rybářského kroužku MO Libice nad Cidlinou za rok 2018 Duben - SBÍRÁNÍ ODPADKŮ NA REVÍRU 411170 JEZERO ANEB JARNÍ ÚKLID OBCE Na tuto akci se sešel RK téměř v plném počtu a někteří z nich si

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Podzimní postřehy z lesních dnů

Podzimní postřehy z lesních dnů Podzimní postřehy z lesních dnů Děti mají nožičky malé a přesto šikovné. Naše cesty často vedou cestou necestou. Zdolávání kopců a údolí v okolí dětem nedělá žádný problém. V září nám slunko svítilo na

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Termizo Strana 3 Dějiny židů. Strana 4 Exkurze 8. A Strana 6 Rozhovor Strana 7 LEGO. Strana 8 Zimí DIY. 8.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Termizo Strana 3 Dějiny židů. Strana 4 Exkurze 8. A Strana 6 Rozhovor Strana 7 LEGO. Strana 8 Zimí DIY. 8. PIKNIK Listopad 2017 Strana 2 Termizo Strana 3 Dějiny židů Strana 4 Exkurze 8. A Strana 6 Rozhovor Strana 7 LEGO Strana 8 Zimí DIY 7 /PAGE/ Dějiny židů v Liberci 8. A na hřbitově DIY V pondělí 13. listopadu

Více

Náplň programu byla zaměřena na plnění těchto výchovně vzdělávacích cílů a výstupů v oblasti environmentální a osobnostně sociální:

Náplň programu byla zaměřena na plnění těchto výchovně vzdělávacích cílů a výstupů v oblasti environmentální a osobnostně sociální: OZDRAVNÝ POBYT DĚTÍ 2016 podpořen SFŽP ČR Po vypracování projektu na ozdravný pobyt získala naše mateřská škola ze STÁTNÍHO FONDU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ REPUBLIKY finanční prostředky na jeho podporu

Více

Tábor Matějovec 2.8. 16.8.2008

Tábor Matějovec 2.8. 16.8.2008 Tábor Matějovec 2.8. 16.8.2008 Odjezd je v pátek 1. srpna 2008 (pro skauty) Sraz je u klubovny v 8:00 hodin Na tábor pojedeme na kole, na tábořiště dorazíme v sobotu v poledne Účast je dobrovolná Odjezd

Více

Dopis krále poddaným. Mapa se stanovišti

Dopis krále poddaným. Mapa se stanovišti Pirátské hrátky V pondělí 23. 5. 2016 jsme obdrželi další dopis od našeho krále, ve kterém nás pověřil důležitým úkolem - dopravit zásoby našim přátelům na vzdálené ostrovy uprostřed Žraločího moře. A

Více

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU

PROPOZICE LETNÍHO KEMPU PROPOZICE LETNÍHO KEMPU AKADEMIE KARATE VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 18. - 25.7. 2015 Horní Bečva, Hotel Kahan 1 Na základě vaší přihlášky Vám zasíláme doplňující informace o kempu Datum: 18.7. 2015 sobota - 25.7.2015

Více

SOKOLSKÉ HRY BEZ HRANIC podtitul: ANI FOTBAL NÁM NENÍ CIZÍ INFORMACE / PROGRAM

SOKOLSKÉ HRY BEZ HRANIC podtitul: ANI FOTBAL NÁM NENÍ CIZÍ INFORMACE / PROGRAM INFORMACE / PROGRAM Termín konání: 14. 7. 16. 7. 2017 Místo: fotbalové hřiště Červené Janovice Cíl akce: - sportovní setkání družstev z obcí regionu a tělocvičných jednot Župy Tyršovy - oslavy 50 let fotbalového

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ. Radek Péťa M. Klárka. Kuba Č. Vilda Lucie. Miládka. Kuba K. Pepa. Kris. Bára. Hanka Luboš? Verunka. Standa. Kristýna. Oluš.

ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ. Radek Péťa M. Klárka. Kuba Č. Vilda Lucie. Miládka. Kuba K. Pepa. Kris. Bára. Hanka Luboš? Verunka. Standa. Kristýna. Oluš. ROZDĚLENÍ DO ODDÍLŮ 4.oddíl Kluci 5-8 let Radek Péťa M. Kuba Č. Klárka 5.oddíl Kluci 8-12 let Miládka Kuba K. Vilda Lucie 6.oddíl kluci 12 15 Kris Pepa 1.oddíl Holky 5-7 let Verunka Bára Hanka Luboš? 2.oddíl

Více

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN

Školáček - Základní škola Vidlatá Seč KVĚTEN KVĚTEN 10.5. 2010 Tento den jsme byli v Šemberově divadle ve Vysokém Mýtě. Zde jsme zhlédli divadelní představení Baví tě Kuk a Cuk. Jednalo se o pořad Hudebního divadla, který je tvořen pásmem hudby,

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

POPIS TÁBOROVÉ ZÁKLADNY KOLČAVA

POPIS TÁBOROVÉ ZÁKLADNY KOLČAVA POPIS TÁBOROVÉ ZÁKLADNY KOLČAVA Táborová základna Kolčava se nachází v Jihočeském kraji, ve strakonickém okrese, na louce mezi obcemi Zvotoky a Strašice, které jsou vzdálené každá cca 1,5 km. Autem je

Více

Rakousko. David Oliva

Rakousko. David Oliva Rakousko David Oliva Tento rok jsem byl s rodiči na dovolené v Rakousku v malém městě Haus im Ennstal a rád bych vás seznámil se zážitky, které jsem tam prožil. Hned, jak jsme přijeli do Hausu, viděli

Více

LISTOPAD V listopadu proběhl druhý oborový a projektový den, vrátily se oblíbené sportovní turnaje, tentokrát ve florbalu! Také jsme ke konci roku oficiálně úspěšně ukončili program Bezpečné cesty do školy!

Více

DUBEN Duben se nesl ve znamení tradic

DUBEN Duben se nesl ve znamení tradic DUBEN 2014 Duben se nesl ve znamení tradic STROMEČKY NA SMRTNOU Holky s paní vychovatelkou ve školní družině vytvářely stromečky na smrtnou neděli, která tento rok připadla na neděli 6. dubna. VYNÁŠENÍ

Více

Rodiče (Očekávaní od rekreací)

Rodiče (Očekávaní od rekreací) Jedeme do Bělče Rodiče (Očekávaní od rekreací) ~ ~ Odpočinek od každodenních starostí s dítětem s postižením. ~ ~ Možnost setkání s novými lidmi, rodiči dětí s jiným postižením a s asistenty. ~ ~ Načerpání

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více