Pravidla. Chcete-li být úspěšný, musíte jako admirál zvážit možná rizika a nebát se je přijmout. Herní plán:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla. Chcete-li být úspěšný, musíte jako admirál zvážit možná rizika a nebát se je přijmout. Herní plán:"

Transkript

1 Pravidla Během druhé světové války, nekonečné vody Tichého oceánu hořely v bitvách, v nichž japonští císařští tygři a orli stáli před americkými námořníky, vojáky a piloty. Ve hře Pacific 1942, vaše jednotky můžou zažít buď opojné vítězství, nebo zničující porážky - to vše záleží jen na Vás. Chcete-li být úspěšný, musíte jako admirál zvážit možná rizika a nebát se je přijmout. Herní plán: Než začnete hrát, budete muset vytvořit herní plán. Vezměte si všechny šestihranné sextety z krabice (s výjimkou dvou, na kterých je USA / japonská vlajka) a vytvoříte z nich pomyslnou oblast Pacifiku, což je oblast, která bude brzy v plamenech. K vytvořené mapě se přidají dva sextety se základnou, zastoupené s japonskou / americkou vlajkou.

2 Herní díly: Nejběžnějším typem je moře. Lodě mohou plout a letadla mohou létat nad mořem. Občas se setkáte s políčkem s minou. Políčko s minou je neprůchodné pro lodě, ale pro letadla nejsou žádná omezení. Bouře na moři představuje opačný případ. Lodě se dokáže vyrovnat s bouří, ale letadla nemohou. Letadla nemohou ani vzlétnout, ani přistát v bouři. Nemohou ani prolétnout skrz bouři. Nejdůležitější políčka jsou ostrovy. Letadla mohou létat nad ostrovních políčky, ale lodě na ně nemohou plout. Jen mariňáci mohou využívat a ovládnout ostrov. Bojové jednotky: Hranoly představují sílu lodí. Každý hranol dává lodi jednu akci za kolo. Válečky představují prapory pěchoty (válečky s vlajkou), stíhací perutě (válečky s vrtulí) a bombardovací perutě (válečky s bombou). Karta Admirála: Karta Admirála (KA) slouží jako nástroj k lepšímu přehledu stavu Vašich jednotek. Žetony (A-H) představují jednotlivé lodě, tak políčka na KA představují sílu a vybavení konkrétních lodí. Tím máte dobrou představu o síle a vybavení jednotlivých lodí. Žetony: Ve hře jsou žetony označené A až H. Tyto žetony představují lodě. S loděmi, které jsou na herním plánu, lze každé kolo provést různé akce. Žetony, které se nacházejí na KA se nacházejí ve výrobě a nelze s nimi provádět akce.

3 Cíle hry: Cílem hry je obsadit čtyři ostrovní políčka se svými prapory pěchoty. Začátek hry: Příklad: Jeden z hráčů bude americký admirál, druhá bude japonský admirál.americký admirál hraje s modrými žetony, hranoly a válci a používá modrou kartu admirála, japonský admirál hraje s červenými žetony, hranoly a válci a používá červenou kartu admirála. Na začátku oba hráči umístit své dva prapory pěchoty na políčko s ostrovem. Každý z hráčů musí umístit oba prapory pěchota na různé dvě políčka s ostrovem. (Nesmějí dva prapory pěchoty být na jednom políčku ostrova). Japonský admirál umisťuje svoje prapory jako první. Po umístění dvou praporů pěchoty, mohou oba admirále stavět své flotily s využitím dalších 12 Bitevních jednotek (BJ). Stavení znamená položení patřičného počtu BJ na kartu admirála u příslušných lodí. Každý hráč může stavět max pět lodí a umístí své žetony na pět políček na sextet se základnou. (Falešná žetony mohou být také umístěny - viz níže). Karta admirála je skryta za pomoci štítu, tím je protihráči znemožněno vidět Vaši KA. Dvanáct BJ znamená, že můžete stavět: Bitevní loď A s 3 hranoly Letadlová loď D s 2 hranoly a 2 stíhací perutě a 2 bombardovací perutě (4 válečky) a transportní loď G s 1 hranolem a 2 prapory pěchoty (2 válečky)

4 Výzbroj: Lodě: Existují tři různé typy lodí a dva různé druhy letadel a pěchota. Na jednom políčku může být vždy jen jedna loď. Bitevní loď (A-B-C) Bitevní loď je obrněný gigant výtlakem až tun. Hlavní zbraně bitevní lodě děla. Můžete použít až tři hranoly na určení kvality bitevní lodi ve hře Pacifik 1942 Admiral. Počet akcí bitevní lodě, které můžete provést jednou za kolo, je určen počtem hranolů, které má daná loď na kartě admirála. (Toto číslo se může měnit v průběhu hry!) Akce bitevní loď jsou: pohyb na sousední políčko střelba jednotlivých salv protiletadlová obrana (jen v soupeřově tahu) Bitevní loď se může pohybovat po herním plánu až do počtu jejích hranolů na admirálově kartě, může vystřelit o jednu salvu více než je počet jejích hranolů na KA a bránit se salvami z protiletadlových děl až do počtu jejích hranolů během náletu nepřátelských bombardérů. Plně vybavená bitevní loď (3 hranoly) může buď plout až otři políčka nebo vystřelit čtyři salvy nebo může použít libovolnou kombinaci tšchto akcí v každém kole. Tak například je možné plout o dvě políčka a vystřelit dvě salvy, nebo vystřelit tři salvy a plout o jedno políčko.

5 Letadlová loď (D-E-F) Letadlová loď se jako taková opravdu nezúčastňuje boje. Místo toho s sebou nese letadla, které můžou vzlétnout z její paluby (a přistát tam). Například slavný USS Enterprise pojme až 4 letky. Ve hře Pacific 1942 letadlová loď může nést až čtyři perutě letadel (čtyř válečky). Je jen na vás, zda se bude jednat o stíhačky, bombardéry, nebo kombinace obou. Můžete použít až dva hranoly na určení sílyletadlové lodi ve hře Pacific 1942 Admiral. Počet akcí letadlové lodě je určen počtem hranolů (BJ), které se nachází na admirálově kartě. (Toto číslo se může měnit v průběhu hry!) Akce letadlové loď jsou: pohyb na sousední políčko vzlet neomezeného počtu letek, přistání neomezeného počtu letek, protiletadlová obrana (jen v soupeřově tahu) Vzlet a přistání jsou dvě zcela odlišné akce, a proto není ani plně vybavená letadlová loď (2 BJ) schopna provést pohyb, vzlet a přistání v jednom kole. Je třeba si toto pravidlo dobře zapamatovat. Letadlová loď se může pohnout o takový počet políček jako je její síla BJ na admirálově kartě, nebo z ní můžou vzlétnout letky letadel, nebo přistát letky letadel na její palubu. Dále se může bránit protiletadlovými děli a to sílou rovnou počtu BJ při náletu nepřátelských bombardérů. Plně vybavená (2 hranoly) letadlová loď tak může v každém kroku buď plout až o dvě políčka nebo se pohnout o jedno políčko a vyslat své letky. To samé platí pro přistání (jeden pohyb, přistání letek). Nebo obětovat svoje akce na pohyb a vyslat letky a jiné letky nechat přistát.

6 Transportní loď (G-H) Transportní loď není podstatě ani válečná loď. Jejím úkolem je vozit materiál a mariňáky na jejich destinace - v našem případě na ostrovy. Například USS McCawley s výtlakem 9600 tun měla kapacitu vojska asi 1300 a nákladovou kapacitu asi 4700 metrů krychlového. Ve hře Pacific 1942 Admiral je síla transportní lodě maximálně jeden hranol a maximální tonáž čtyř praporů pěchoty (čtyři válečky). Akce transportní lodě jsou: pohyb na sousední políčko vylodění (neomezený počet) praporů pěchoty nalodění (neomezený počet) praporů pěchoty protiletadlová obrana (jen v soupeřově tahu) Pozor - vylodění a nalodění jsou dvě různé akce. Každá transportní loď může buď plout o jedno políčko, nebo vylodit, nebo nalodit prapory pěchoty v každém kole. Prapory pěchoty Pěší prapory ovládají políčko s ostrovem, na kterém se nachází a mohou se pohybovat o jedno pole dál v každém kole. Na jednom políčku, může být více praporů pěchoty jednoho hráče, ale toto políčko nikdy nesmí sdíleny se soupeřovými prapory pěchoty. Vzhledem k tomu, že cílem této hry je obsadit čtyři ostrovní políčka - je zřejmé, že budete potřebovat alespoň čtyři prapory. A co když budete chtít vyhnat nepřítele z jeho políčka ostrova? Koukněte do pravidel bojů.

7 Letadla Neomezený počet nepřátelských letek mohou sdílet jedno políčko. Ve hře Pacific 1942 Admiral existují dva druhy letadel. Bombardéry Stíhač Bombardér je letadlo, které útočí na nepřátele bombami (nebo torpédy). Například americký Douglas SBD Dauntless měl maximální rychlost 255 mph (410 km / h), a mohl nést přibližně jednu tunu bomb. Ve hře Pacific 1942 Admiral můžete bombardovat pouze nepřátelské lodě. Stíhač je rychlé a všestranné letadlo s více či méně obrannými úkoly a to nenechat zaútočit bombardéry na jejich cíle. Například japonský Mitsubishi A6M Zero měl vynikající ovladatelnost a byl schopný letět s maximální rychlostí 410 mph (660 km / h). Ve hře Pacifik 1942 Admirál, stíhač může útočit pouze na jiná letadla (stíhače a bombardéry). Omezení pro oba druhy letadel Stejně jako v druhé světové válce tak i v Pacific 1942 Admiral, existuje několik omezení pro letadla. Jedná se o: rychlost, dolet a neschopnost opakovat bojové akce. Po vzletu se letka může dále posunout až o šest políček za kolo. Nejdůležitější je, že letadla nemohou zůstat ve vzduchu příliš dlouho; musí přistát nejpozději v příštím kole na libovolné přátelské letadlové lodi. Během jednoho vzletu, bombardéry můžou útočit pouze jednou a stíhače se mohou zúčastnit jen v jedné letecké bitvě. Na druhou stranu, když bombardéry zaútočí a stíhače se zúčastní bitvy, letadla se mohou pohybovat jen o 5 polí.

8 Pořadí jednotek v kole Pořadí všech lodí určen za pomoci písmen abecedy. První jsou bitevní lodě (A-B-C), včetně výstřelů. Následují letadlové lodě (D-E-F) a letadla a v poslední řadě transportní lodě (G-H) a prapory pěchoty. Omezení pro letecké souboje Vzdušném boji na jednom políčku musí být dokončeny najednou. Tímto způsobem je nemožné, například zaútočit na nepřítele s bombardéry a poté odeslat více letek jinam, když se loď nepotopí. Totéž platí i pro vzdušné souboje stíhačů. Falešné žetony Základna Ve válce je důležité oklamat svého nepřítele. Pro simulaci těchto situací, může každý hráč umístit falešné žetony na herní plán, které zastupují neexistující lodě. Falešné žetony mohou být umístěny na začátku hry nebo později ve fázi výroby. Všechna pravidla, které se vztahují na jednotlivé druhy lodí se vztahují i na falešné žetony. Takže pokud umístíte falešný žeton, který zastupuje například loď G, pak se tento falešný žeton pohybuje jako transportní loď. Jakmile některá nepřátelská letka letí nad falešným žetonem nebo jakákoliv nepřátelská loď je na sousedním políčku, falešný žeton je ihned odstraněn z hrací plochy. Políčko s vlajkou představuje hlavní základnu. Hlavní základna nelze obsadit a nepočítá do konečného počtu čtyř ostrovních políček, které musíte obsadit. Hráči mohou umístit nové letky a prapory pěchoty na hlavní základnu. Letadla mohou vzlétnout a přistávat na základně. Pěchota může nalodit a vylodit. Dále nepřítel nemůže útočit vaše letadla a pěchotu, které se nacházejí na základně. Nové lodě mohou být položeny na přilehlých dvou políčkách (s výjimkou začátku hry, když můžete použít všech pět políček na sextetu s vaší vlajkou). Pozor - lodě nejsou chráněny na moře na sousedních políčkách u základny.

9 Herní kolo V každém kole mohou hráči použít všechny své lodě, letky a prapory pěchoty. Jak bylo uvedeno výše, je nutné dodržovat pořadí jednotek (A-H). Není nutné hrát všemi jednotkami, nebo vykonávat všechny možné akce. Každé kolo končí výrobou (nebo opravou), nových bojových jednotek. Kdo začíná? Souboje Pamatujte si, že Japonci zaútočili na Pearl Harbor, proto japonský admirál hraje jako první po celou dobu hry Pacific 1942 Admiral. Položí dva prapory pěchoty první, nasadí své lodě na pět přilehlých políček. Začíná nové kolo. Výhra nebo prohra bitvy nezávisí pouze na počtu vojáků, které se jí zúčastní. Závisí také na zvládnutí válečného umění. Velkou roli hraje štěstí. Ve hře Pacific 1942 Admiral existuje pět druhů soubojů a bojů. Jsou to: střelba z bitevní lodi nálety bombardérů boj stíhačů a bombardérů boj pěších praporů duel stíhačů První tři druhy bojů, střelba z bitevní lodi, nálety bombardérů a boj stíhačů a bombardérů se rozhodují na bojové kartě. Boje pěchot a duely stíhačů mají svá speciální pravidla. Bojová karta S každou salvou, může bitevní loď zničit jednu nebo více bojových jednotek (jeden nebo více hranolů). Bitevní lodě střílí na lodě na přilehlých políčkách. Útočící bombardéry můžou zničit jeden nebo více bojových jednotek napadlé lodi (jeden nebo více hranolů). Bombardéry útočí na lodě, které jsou na stejném políčku. (Pamatujte, že lodě mohou používat své protiletadlové obrany.) Útočící stíhací letka sestřeluje

10 jednu nebo více bombardovacích letek (jeden nebo více válečků). Stíhací perutě mohou zaútočit na bombardéry, které jsou na stejném políčku. Všechny tyto souboje se rozhodují na bojové kartě, která přináší některé prvky náhody do hry Pacifik 1942 jak tomu bylo i ve skutečnosti. Obecně řečeno, obránce může zvolit míru rizika, které je ochoten přijmout, zatímco útočník může zvolit počet salv střelby z bitevní lodě, počet bomb které jeho bombardér shodí a počet útoků jeho stíhačů. Jak používat bojovou karty (ACC)? Obránce musí umístit všechny napadené bojové jednotky na příslušný řádek na ACC. Pokud má jen jednu bojovou jednotku, umístí ji v první řadě. Pokud má dvě bojové jednotky, umístí ji do prostřední řady. Pokud má tři nebo více bojových jednotek, umístí je do třetí řady. Obránce vybere, na jaké barvy políček položí své bojové jednotky. Pokud musí umístit více než jednu bojovou jednotku, může riskovat a dát všechny jednotky na stejnou barvu, nebo je rozptýlit do více barev.

11 Poškozené lodě Příklad: Pokud bráníte bitevní loď se třemi bojovými jednotkami, můžete si dát všechny tři hranoly na červený sloupec ve třetí řadě. Nebo dát jeden hranol na červený sloupec, jeden na modrý sloupec a jeden na oranžový sloupec ve třetí řadě. Nebo si můžete dát jeden hranol na oranžový sloupec a dva hranoly na modré sloupce. Útočník hází kostkami poté co obránce položil bojové jednotky na ACC. Každá kostka představuje salvu střel z bitevní lodě nebo shazování bomb bombardovací perutě, nebo útok stíhací letky na bombardéry. Zasáhnout a zničit bránicí boji jednotku (například), v červeném sloupci v prvním řádku musí útočník hodit 1, 2, 3, nebo 4. Pro zásah a zničení bránicí jednotky na červeném sloupci v prostřední řadě musí útočník hodit 1, 2, nebo 3. Chcete-li zasáhnout a zničit bránicí jednotku na červeném sloupci v třetím řádku musí útočník hodit jeden, nebo dva. Zatímco zasažená letadla jsou okamžitě zničena a vrácena do skladu na KA pro budoucí výrobu, mohou lodě přežít poškození. Zasažené bojové jednotky (hranoly) jsou odstraněny zpět do skladu pro budoucí výrobu a oslabené lodi budou i nadále hrát se zbývajícími BJ (hranoly) na KA. V další kole poškozená loď může použít tolik akci kolik je počet její zbývající BJ. Poškozené lodě mohou být opraveny (viz níže). Poté, co se odstraní poslední BJ je loď potopena a její žeton musí být odstraněn z hrací desky na KA. Boje pozemních jednotek Pozemní souboje se konají pouze na ostrovech. Pouze jeden hráč může mít své prapory na jednom políčku ostrova. Neexistuje žádný limit na počet praporů na jednom políčku ostrova. Pokud hráč chce zahnat nepřítele z políčka ostrova, má zaútočit více prapory, než má soupeř na bránicím políčku. Útočící jednotky mohou být z různých políček. Chceteli zaútočit pěchotou, musíte mít více praporů na přilehlých políčkách, než má nepřítel na cílovém políčku. V případě, že poražený může ustoupit na volné sousední políčko ostrova, musí tak učinit se všemi svými prapory. Pokud nemůže ustoupit jsou

12 všechny prapory zničeny. V obou případech, vítěz přesouvá útočící prapory na cílové políčko. Souboj stíhačů Dejte si pozor, duel stíhačů se vyhodnocuje před soubojem stíhačů a bombardérů. Pouze stíhači na stejném políčku mohou bojovat spolu. Oba hráči si zvolí, kolik jejich stíhačů se zúčastní duelu. Za každou letku hráči hodí kostkou, poté oba hráči sečtou jednotlivý hody, které byly hozeny. Za každých 6 bodů hráč odstraní jednu nepřátelskou letku. Neozbrojená letadla Po duelu stíhačů, hráč který je na tahu může pokračovat v útoku se svými vyzbrojenými stíhači na nepřátelské bombardéry. Stíhači, kteří podstoupily duel nemohou bojovat, dokud nepřistanou a znova nevzlétnout. Do té doby jsou považovány za neozbrojené. Neozbrojený stíhač může být napaden jako bombardér. Pro rozlišení otočte váleček neozbrojeného stíhače lícem dolů, aby skryl ikonu. Poté co bombardéry shodí své bomby nemohou napadnout jakoukoliv loď, dokud nepřistanou a znova nevzlétnout. Do té doby jsou považovány za neozbrojené. Neozbrojený bombardér může být napaden stíhači. Pro rozlišení otočte váleček neozbrojeného bombardéru lícem dolů, aby skryl ikonu. Protiletecká obrana Všechny druhy lodí mohou využít své protiletadlové obrany proti útočícím bombardérům. Bránící hráč hází kostkou za každou bojovou jednotku (hranolu) kterou jeho loď má. Body, které padly na kostkách se sečtou. Za každých 6 bodů, se odstraní jeden nepřátelský bombardér. Pořadí činností v případě útoku bombardérů na loď: 1. Duel Stíhačů (pokud je to možné) 2. Bránící stíhače mohou napadnout útočící bombardéry (je-li to možné) 3. Protiletecká obrana 4. Svržení bomb

13 Kdy můžete? Váš tah Protihráčův tah střílet z lodi na nepřátelskou loď ano ne shazovat bomby na lodě ano ne použít protileteckou obranu ne ano zaútočit stíhači na bombardéry ano ano (po duelu stíhačů) podstoupit duel stíhačů ano ano Výroba a opravy Na konci každého kola, může hráč vytvářet nové bojové jednotky (hranoly nebo válečky) na výstavbu nové lodě, budovat nové letky letadel nebo k vycvičení praporu pěchoty. K dispozici jsou tři možnosti, co můžete vyrobit v jednom kole: Jeden hranol lodi Dva válečky letadel Tři válečky praporů pěchoty Nový hranol lze přidat pouze na lodě, které jsou na moři na sousedních políčkách základny. Pokud začnete stavět novou loď, musíte dát žeton na moře na sousedních políčko základny. Můžete také opravit poškozené lodě, jsou-li na moři u základny. Můžete opravit jeden hranol lodi místo nové výroby. Můžete také vylepšit své staré loď (přidáním nového hranolu k již stávajícímu počtu - max tři BJ pro bitevní lodě a dvě BJ u letadlové lodi). Nové letky a nové prapory musí být umístěn na základně. Nové letadlo se může později vzlétnout a přistát na některé z letadlových lodí (nebo přistát zpět na základnu). Nové pěší prapory můžete odvést pomocí transportních lodí ze základny. Neexistuje žádný limit na počet letadel a praporů pěchoty na základně. Při výrobě můžete také umístit falešný žeton na moře u základny.

Pravidla. Úspěšný admirál musí zvažovat možná rizika, ale nesmí se bát je podstoupit.

Pravidla. Úspěšný admirál musí zvažovat možná rizika, ale nesmí se bát je podstoupit. Pravidla Za druhé světové války vzplály nekonečné plochy Pacifiku ohněm bitev, ve kterých proti sobě stáli japonští císařští orli a američtí námořníci, pěšáci a piloti. Ve hře Pacific 1942 Admiral můžete

Více

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO SETUP karty: každý hráč si náhodně vylosuje 6 karet, zvolí jednu a současně s ostatními hráči ji odkryje. města: každý hráč si zvolí barvu jednotek a umístí hlavní město. Při hře dvou, tří a čtyř hráčů

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

M10 Wolverine. M4 Sherman

M10 Wolverine. M4 Sherman M10 Wolverine Americký M10 "Wolverine", lehký a vybavený intenzivní protitankovou zbraní, byl navržen pro boj proti německým tankům. M10 byl pohyblivý a měl dalekonosnou kapacitu, která ho udělala efektivní

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s významnou událostí druhé světové

Více

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen)

MONSTRA & MÝTY. (Monster & Mythen) MONSTRA & MÝTY (Monster & Mythen) Alan R. Moor Richard Borg 1.0 Úvod V jednom fantastickém světě spolu bojují mocní čarodějové, trpaslíci, trollové, skřeti a nemrtví. Hráči velí jejich armádám (pěchotě,

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohami, pomocí nichž se žáci seznámí s největšími a rozhodujícími bitvami

Více

Axis & Allies EUROPE (Osa & spojenci EVROPA)

Axis & Allies EUROPE (Osa & spojenci EVROPA) Axis & Allies EUROPE (Osa & spojenci EVROPA) POČET HRÁČŮ: 2 až 4 VĚK: 12 a více OBTÍŽNOST Náročná Středně těžká Jednoduchá KOMPONENTY Herní plán - mapa 369 plastových figurek Průmyslové výrobní prostředky

Více

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát CZ Habermaaß-hra 4232 Černý pirát Černý pirát Hra pro 2-4 hráče, ve věku od 5-99 let. Dobří a poctiví mořeplavci plují od jednoho ostrova pokladů k dalšímu. V patách je jim ale Černý pirát Černovous Mořský

Více

aneb Mizerný nekromant

aneb Mizerný nekromant KOSTLIVEC aneb Mizerný nekromant Pravidla hry Úvod Kostlivec je desková/karetní hra, jejímž cílem je postavit ze souboru kostí a různých doplňků kostlivce, který bude schopen porazit kostlivce postaveného

Více

Axis & Allies překlad pravidel

Axis & Allies překlad pravidel Axis & Allies překlad pravidel V Ě N O V ÁN Í AU T O R A Druhá světová válka byla pro mě vždycky fascinující dobou historie. Pravděpodobně měla dopad na moje myšlení a vědomí, když jsem jako dítě dospíval.

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3040 Šablona: III/2 Sada: VY_32_INOVACE_ 48 Třída / ročník 9.AB / IX. Datum vytvoření 16.12.2011

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 VĚK 12+ 2-5 HRÁČŮ SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 V srpnu 1984 vydal Milton Bradley hru Axis & Allies Classic. Seznámení s touto hrou byla pro mne velká událost. Věnoval jsem hře mnoho času a energie a odměnou

Více

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942

SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 VĚK 12+ 2-5 HRÁČŮ SVĚT VE VÁLCE - JARO 1942 V srpnu 1984 vydal Milton Bradley hru Axis & Allies Classic. Seznámení s touto hrou byla pro mne velká událost. Věnoval jsem hře mnoho času a energie a odměnou

Více

ČAS LÉTAT Evoluce: O původu druhů rozšíření

ČAS LÉTAT Evoluce: O původu druhů rozšíření ČAS LÉTAT Evoluce: O původu druhů rozšíření Vážení přátelé, máte před sebou rozšíření hry Evoluce. Před tím, než začnete tuto hru hrát, spojte oba balíčky karet základní a rozšíření - a pořádně je zamíchejte.

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Jay Cormier & Sen-Foong Lim Ve hře Tortuga se z hráčů stávají piráti, prahnoucí po pokladech Karibiku. Vaším cílem je legendární pirátský přístav Tortuga pouze zde budou uloupené poklady v bezpečí, a vás

Více

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY Budete si moci přizpůsobit tvar, formu a vzor znaku. Váš znak by měl do srdce soupeře vnést strach! Navíc, pokud se stanete význačným hráčem ADRENALYN

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce)

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce) Tato alternativní pravidla jsou určena hráčům, kteří již mají s hrou World of Tanks: Rush určité zkušenosti a chtěli by svůj zážitek ze hry prohloubit, a také obecně zkušeným hráčům moderních společenských

Více

Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o.

Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o. Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o. CÍL HRY Je srpen 1942 a Japonsko okupuje velkou část Šalamounových ostrovů.

Více

VY_12_INOVACE_108. Válka v Tichomoří. Pro žáky 9. ročníku ZŠ. Moderní doba. Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová

VY_12_INOVACE_108. Válka v Tichomoří. Pro žáky 9. ročníku ZŠ. Moderní doba. Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová VY_12_INOVACE_108 Válka v Tichomoří Pro žáky 9. ročníku ZŠ Člověk a společnost Dějepis Moderní doba Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová Určeno k prezentaci nového učiva. Rozvíjí čtenářskou a informační

Více

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět!

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět! CZ Habermaaß-hra 4973 Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Rozviklaná rotující stavěcí hra pro 2 až 4 hráče ve věku 5 99 let. Autoři: Klaus Miltenberger, Kristin Múckel Ilustrace:

Více

Pravidla hry. Hra pro 2 5 hráčů minut pro 5 hráčů minut pro 2 hráče

Pravidla hry. Hra pro 2 5 hráčů minut pro 5 hráčů minut pro 2 hráče Streetcar Linie 1 1996 Mayfair Games 1995 Goldsieber Pravidla hry Hra pro 2 5 hráčů 40 60 minut pro 5 hráčů 20 30 minut pro 2 hráče Designed by Stefan Dorra CZ překlad: Merlin 2009, runebound@gmail.com,

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Mgr. Alena Hynčicová Tematický celek: 20. století Cílová skupina: I. ročník SŠ Anotace: Materiál má podobu pracovního listu s úlohou, pomocí nichž se žáci seznámí s největší leteckou bitvou průběhu

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

SVĚT BUDE BRZY VE VÁLCE - JARO 1940

SVĚT BUDE BRZY VE VÁLCE - JARO 1940 VĚK 12+ 2-5 HRÁČŮ SVĚT BUDE BRZY VE VÁLCE - JARO 1940 Co kdyby Co kdyby Japonsko napadlo Spojené státy už v roce 1940, namísto 7. prosince 1941? Jako hráči máme příležitost si tuto možnost vyzkoušet. Válka

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

SPACE EMPIRES Rules of Play P R A V I D L A. GMT Games, LLC GMT Games, LLC

SPACE EMPIRES Rules of Play P R A V I D L A. GMT Games, LLC GMT Games, LLC SPACE EMPIRES Rules of Play P R A V I D L A GMT Games, LLC PO Box 08 Hanford, CA 9 08 wwwgmtgamescom OBSAH 0 0 0 40 50 60 70 80 90 Úvod Herní komponenty Průběh hry 4 Pohyb 4 Boj 5 Průzkum 7 Ekonomická

Více

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci

PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM. Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci PRAVIDLA - SUMA SUMÁRUM Warriors and Traders - Válečníci a obchodníci K dispozici máte dvě verze: 1) s bílým pozadím pro úsporný tisk 2) s barevným pozadím, pokud se vám bude víc líbit Jedná se o oboustranný

Více

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Autor hry: Gary Kim Ilustrace: Stephane Gantiz Grafika: Ian Parovel Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Překlad do češtiny: Tomáš Endymion Hubka Choson je hra pro 2 až 4 hráče ve věku 14 a výše.

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

Cíl hry. Síla Dragoborne (používání kostek)

Cíl hry. Síla Dragoborne (používání kostek) PRAVIDLA Cíl hry Cílem hry je zničit všechny oponentovy pevnosti (Forts). Na konci kola, pokud hráč nemá žádné pevnosti, tak prohrává hru. Případně, hráč hru prohrává, pokud si má líznout kartu z balíčku

Více

Vydavatel: Axel S.C. Rynek Dobczyce, Poland Axel HERNÍ KOMPONENTY

Vydavatel: Axel S.C. Rynek Dobczyce, Poland Axel HERNÍ KOMPONENTY Na nejzazším konci vesmíru nazývaném Outer rim (Vnější okraj), vedou Telluriáni a Kalmiani nekončící, vyčerpávající válku. Obě rasy se stále dokola utkávají, kdykoli jejich obrovské vesmírné lodě na sebe

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

Rozdmýchání plamenů. Očarování Aura

Rozdmýchání plamenů. Očarování Aura Chandřina zuřivost Rozdmýchání plamenů Síla ohně Očarovaný Chodec získá +1, dokud není vázán. Rozdmýchání plamenů může očarovat pouze tvého Chodce. Všechny tvé figurky ve vzdálenosti až 4 pole čistého

Více

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA VÁLKA MIMO EVROPU

DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA VÁLKA MIMO EVROPU DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA VÁLKA MIMO EVROPU BOJE V AFRICE ITÁLIE zahájila v roce 1940 vojenské akce v AFRICE. Nejdříve obsadila BRITSKÉ KOLONIE V SEVEROVÝCHODNÍ AFRICE, hned po té se pokusila obsadit EGYPT a

Více

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek)

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) Hra pro 2-5 hráčů od 8 let v trvání asi 30 minut Herní materiál a příprava hry 1 herní plán, 15 dřevěných sedláků (3 od každé barvy: modrá, žlutá,

Více

Mississippi Queen. Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let. cílové doky. říční pole.

Mississippi Queen. Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let. cílové doky. říční pole. Mississippi Queen Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let Utkejte se s ostatními kapitány parníků a jejich "královnami"o titul Královna Mississippi, nejrychlejší

Více

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními

Více

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu KU HR PRO VŠECHNY Pravidla světového šampionátu KU HR TRDIC Kubb je speciální hra pocházející z ostrova Gotland, části Švédska nacházející se uprostřed altického moře. Datum vzniku Kubbu je sice již zaneseno

Více

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Cíl hry Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Dovedným budováním osídlení hráči vytváří svá vlastní království. Jejich cílem je získat na konci hry co nejvíce zlata. Podmínky pro jeho získání

Více

zlaté pravidlo použití této knihy Příručka

zlaté pravidlo použití této knihy Příručka použití této knihy Příručka zlaté pravidlo Tento text poskytuje hráčům podrobného průvodce obsahujícího pokročilé postupy a vysvětlení pravidel, které mají pomoci řešit nastalé herní situace. Je doporučeno,

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

5 figurek bytostí vedle odhazovací hromádky. 2 zvláštní kostky

5 figurek bytostí vedle odhazovací hromádky. 2 zvláštní kostky 1 HRA LUDOVICA MAUBLANCA A BRUNA CATHALY PRO 2 AŽ 5 HRÁČŮ V souostroví Kyklad, ve vodách dosud nesjednoceného Řecka, svádí spolu boje největší města své doby - Sparta, Athény, Korint, Théby a Argos. Jejich

Více

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI.

www.blackfire.cz IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe V. HRANÍ HRY I. OBSAH HRY Attack! stolní hra obsahuje následující èásti: VI. IV. HERNÍ SYSTÉM Pravidla k deskové høe Systém Attacku! je navržen tak, aby vám umožnil poøídit si základní sadu pravidel a èástí, se kterými si mùžete užít tuto hru jako samostatný produkt. Až budete

Více

e erz vaná v aco rozpr

e erz vaná v aco rozpr rozpracovaná verze Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál 78 hracích karet (3 sady velryb, superhrdinové, želvy) 6 karet rolí (4x velryba, 2x superšpion)

Více

Strážci západu (Wardens of the West)

Strážci západu (Wardens of the West) Strážci západu (Wardens of the West) Uvnitř tohoto rozšíření pro hru Battles of Westeros (BoW) naleznete nové jednotky a velitele pro všechny hráče rodu Lannisterů. Toto rozšíření kromě nových pravidel

Více

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče Cíl hry: Každý hráč si na začátku vylosuje kartu s tajným kódem (vzorem rozložení kuliček). V průběhu partie hráči pokládají na desku nové kuličky nebo přemisťují stávající

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie HRACÍ MATERIÁL Eufrat a Tigris 1 hrací deska 153 civilizačních kartiček - 30 černých osady - 57 červených chrámy - 36 modrých farmy - 30 zelených tržiště 8 kartiček katastrof 4 spojovací kartičky 4 kartičky

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS I. ÚVOD Commands & Colors: Napoleonics není příliš složitá hra. Je založena na sledu her Commands & Colors, ve kterých karty velení řídí pohyb, který současně vytváří mlhu

Více

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let UPPSALA Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Uppsala! Proč právě Uppsala? Že se v evropských městech skvěle vyznáte? Ale kde je zrovna Uppsala? Zřejmě leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, nebo

Více

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů CZ Habermaaß-hra 4935 Magie stínů Magie stínů Magická stínová hra pro 2 až 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Autor: Kai Haferkamp Ilustrace: Marc Robitzky Délka hry: cca. 15 až 20 minut Obsah: 4 malé kouzelné

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong PRAVIDLA HRY Kuraki Mura Wee Yee Chong Vítejte na soutěži kočičích jedlíků! Ve hře Mici Maki se snažíte sníst co nejvíce jídla a vyprovokovat své soupeře, aby se přejedli a bylo jim špatně. Kdo pozná,

Více

ČEST SAMURAJŮ. (Ehre der Samurai) jednomu ctihodnému daimjóovi (Daimyo). Také hráči usilují o získání cti. Dostávají body,

ČEST SAMURAJŮ. (Ehre der Samurai) jednomu ctihodnému daimjóovi (Daimyo). Také hráči usilují o získání cti. Dostávají body, ČEST SAMURAJŮ (Ehre der Samurai) Scott Kimball Herní materiál 110 karet 6 kostek 60 žetonů s body cti (Ehrenpunkte) v hodnotě 5, 25, 50 a 100 1 herní návod Pozadí hry Hráči se vžívají do rolí samurajů

Více

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS

COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS COMMANDS & COLORS NAPOLEONICS I. ÚVOD Commands & Colors: Napoleonics není příliš složitá hra. Je založena na sledu her Commands & Colors, ve kterých karty velení řídí pohyb, který současně vytváří mlhu

Více

TITÁNI NEBES PŘÍBĚH. možnosti, začínajícím hráčům však doporučujeme hrát nejdříve základní hru a rozšíření zapojit do hry až později.

TITÁNI NEBES PŘÍBĚH. možnosti, začínajícím hráčům však doporučujeme hrát nejdříve základní hru a rozšíření zapojit do hry až později. Stonemeier Games a Albi představují TITÁNI NEBES N ÁV R H H RY: JAM EY STEG M AIER A KAI STARCK G R A F I KA A NÁM Ě T HR Y: JAKU B R O Z AL SKI 3 D M O DE LY: M ÄR C HE N ATE L IER PŘÍBĚH Dlouhý čas mohlo

Více

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance)

KOLÉBKA RENESANCE. (Die Wiege der Renaissance) KOLÉBKA RENESANCE (Die Wiege der Renaissance) Hanno Kuhn Wilfried Kuhn Počet hráčů: 2-4 Věk: od 12 let Délka hry: 45-60 min Herní materiál 36 historických událostí Poznámka: Texty událostí mají různou

Více

Herní činnosti jednotlivce obranné Základem Herních činností jednotlivce (HČJ) je herní činnost, která obsahuje složku technickou, taktickou, kondiční a intelektovou. HČJ dělíme na obranné a útočné tak,

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Karlštejn, Křivoklát, Hluboká nad Vltavou, Trosky nebo Pernštejn. Tak tyto hrady a zámky určitě velmi dobře znáte. Ale co třeba Kámen, Andělská hora, Cimburk, Svojanov nebo Humprecht?

Více

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče Královská zahrada Hra pro 2 4 hráče Úvod Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření své velkolepé zahrady. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny - obilná pole, nehostinné skály i rozlehlá

Více

Od útoku Japonců na Pearl Harbor po prolomení německé blokády Leningradu (1941-1944)

Od útoku Japonců na Pearl Harbor po prolomení německé blokády Leningradu (1941-1944) SÍLY SE VYROVNÁVAJÍ Od útoku Japonců na Pearl Harbor po prolomení německé blokády Leningradu (1941-1944) Klíčová slova: útok na Pearl Harbor, vstup USA do války, vznik Velké Trojky, bitva u Midway, osvobození

Více

Možné umístění karty. V tomto příkladu je pět možných míst, kam je možné umístit kartu Člověk.

Možné umístění karty. V tomto příkladu je pět možných míst, kam je možné umístit kartu Člověk. Jak se hraje Cardline? Vítězí ten hráč, který jako první úspěšně umístí svoji poslední kartu. Každý hráč se ve svém tahu pokouší umístit jednu ze svých karet na správné místo. Pokud hráč umístí kartu špatně,

Více

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Aquaretto Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Každý hráč vlastní jednu vodní zoologickou zahradu. Hráči se snaží přilákat do svého vodní parku co nejvíce návštěvníků. Snaží se proto

Více

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ.

Nezovo kladivo. Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze +1 (místo +2). NEZ. Collinův meč Nezovo kladivo +2 Bojovník Tyldin palcát Pokud myš útočí s tímto kladivem na stejné pole, jako stojí, pak získá k hodnotě boje bonus pouze (místo +2). TILDA Lilyin luk Mystik Dýka Dýka Pokud

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Kotěhůlky! Proč právě Kotěhůlky? Že se v českých, moravských a slezských městech skvěle vyznáte? Ale kde jsou zrovna Kotěhůlky? On je to vlastně takový chyták. Kotěhůlky na mapě

Více

VÁLEČNÝ STAV KORUPCE OBLÉHÁNÍ TROJSKÝ KŮŇ SOCHY TROJÚHELNÍKOVÝ OBCHOD

VÁLEČNÝ STAV KORUPCE OBLÉHÁNÍ TROJSKÝ KŮŇ SOCHY TROJÚHELNÍKOVÝ OBCHOD VÁLEČNÝ STAV KORUPCE Všichni hráči se zúčastní skryté dražby pomocí kostiček železa. Všechny nabídky se vracejí vlastníkům zpět. Hráč, který vsadil nejvíce (remíza se nepočítá), odstraní jednoho občana

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra CZ Habermaaß-hra 8679A /4716N Hrad Strašidlákov karetní hra Hrad Strašidlákov karetní hra Roztřesená hra pro 2-4 malé duchy ve věku 4 do 99 let. Autoři: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Ilustrace: Sabine

Více

královna Má hodnotu 16.

královna Má hodnotu 16. Karty vlivu Karty vlivu je možné rozdělit na 3 druhy: 1. karty, které mají pouze číselnou hodnotu 2. karty s okamžitým efektem 3. karty s efektem při vyhodnocování Hodnota i efekt každé karty se uplatní

Více

VEDENÍ VÁLKY VE WESTEROSU

VEDENÍ VÁLKY VE WESTEROSU VEDENÍ VÁLKY VE WESTEROSU Battlelore: Battles of Westeros (BoW) je hra založená na scénářích, které umožňují hráčům vytvoření válečných střetů v epickém fantasy světě od George R.R. Martina, autora knižní

Více

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény.

FRAGMASTER ORIGINS. Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. FRAGMASTER ORIGINS Vítejte u základní návrhové verze hry Fragmaster Origins, která dodává jednoduchá pravidla pro Deathmatch sci-fi arény. Hra je volně inspirovaná Fraghammerem, českým fan-módem pro Warhammer

Více

OPERACE: Work the Angles

OPERACE: Work the Angles OPERACE: Work the Angles Briefing: Říše objevila záhadný objekt, který by mohl znamenat porážku Unie. Unie musí zabránit kurýrovi v předání předmětu do rukou Císaře. Říše musí dostat předmět k agentovi

Více

JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček

JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček PRAVIDLA HRY 1 JSI NOVÁČKEM V DUELECH? 1. To, co potřebuješ pro správný začátek je tento začátečnický balíček a příručka! Poté stačí vyzvat kamaráda s vlastním balíčkem na duel! 2. Na začátku každého duelu

Více

Gymnázium, Praha 6, Arabská 16. předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Lodě Dokumentace ročníkového projektu Martin Karlík, 1E 17.5.

Gymnázium, Praha 6, Arabská 16. předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Lodě Dokumentace ročníkového projektu Martin Karlík, 1E 17.5. Gymnázium, Praha 6, Arabská 16 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Lodě Dokumentace ročníkového projektu Martin Karlík, 1E 17.5.2014 Anotace In this school year we had to chose some year project.

Více

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava Ravensburger hry č. 21 162 3 Napínavé pronásledování pro 2 4 hráče ve věku od 6 99 let Autor: Michael Schacht Ilustrace: Michael Menzel, Thomas Haubold Design: Vera Bolze, DE Ravensburger Redakce: Monika

Více

Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik

Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik Anno 1701: Das Brettspiel překlad: tondakolik Myšlenka hry Píše se rok 1701. Dle rozkazu královny jste se vydali osídlovat nové ostrovy a budovat nové kolonie. Musíte udělat vše pro bohatství a slávu koruny.

Více

hraješ-li za Osu (Německo) je tvým cílem získání měst a městeček v ceně 24 vítězných bodů.

hraješ-li za Osu (Německo) je tvým cílem získání měst a městeček v ceně 24 vítězných bodů. HISTORIE Wacht am Rhein neboli Stráž na Rýnu byla německým kódovým označením pro protiútok, který se uskutečnil na konci 2. sv. války. Cílem bylo ovládnutí přístavního města Antwerpy. Počítali s tím, že

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

STAVÍME HRAD DOBÝVÁME HRAD HERNÍ KARTY PRO DOBYVATELE HRADU

STAVÍME HRAD DOBÝVÁME HRAD HERNÍ KARTY PRO DOBYVATELE HRADU HERNÍ KARTY PRO DOBYVATELE HRADU Na následujících stránkách najdete jednotlivé karty vyobrazující zbraně či bojovníky, které si družstvo DOBYVATELÉ volí během hry. Na každé kartě je napsáno PŘEDNÍ STRANA

Více

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let THE FORGOTTEN PLANET Hra pro 2-4 hráče od 12 let Po celém vesmíru probíhá nekonečná honba za energetickými krystaly. Velká obchodní gilda platí ohromné sumy peňez a tak existuje spousta pátračů, kteří

Více

HVĚZDNÉ VÁLKY. Tah královny. Pravidla hry. Od 10 let pro 2 až 4 hráče

HVĚZDNÉ VÁLKY. Tah královny. Pravidla hry. Od 10 let pro 2 až 4 hráče HVĚZDNÉ VÁLKY Tah královny Od 10 let pro 2 až 4 hráče Pravidla hry 1 Hvězdné Války Tah královny Herní komponenty (Obrázek č. 1): 65 ks bitevních droidů 12 ks droidů ničitelů 2 ks místokrále 1 Darth Maul

Více

Teorie her a ekonomické rozhodování. 4. Hry v rozvinutém tvaru

Teorie her a ekonomické rozhodování. 4. Hry v rozvinutém tvaru Teorie her a ekonomické rozhodování 4. Hry v rozvinutém tvaru 4.1 Hry v rozvinutém tvaru Hra v normálním tvaru hráči provedou jediné rozhodnutí a to všichni najednou v rozvinutém tvaru řada po sobě následujících

Více

Cíl hry. Obsah krabice

Cíl hry. Obsah krabice Převezměte kontrolu nad národy Středomoří v 15. století. Vyšlete své galéry plné vojáků a zboží a zdolejte mocné vlny. Zmocněte se strategicky nejvýhodnějších pozic a naplňte své sklady, abyste mohli nashromáždit

Více

ANERA S ARENA. Hra Richarda de Rijka

ANERA S ARENA. Hra Richarda de Rijka Pravidla Překlad: Michal Kohoutek ANERA S ARENA Hra Richarda de Rijka Zvláštní poděkování jdou Jeroenovi de Grebber, Henkovi de Rijn, Dave Higgsovi a Marku Veldhuisenovi za jejich úsilí, které učinilo

Více

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ Michael Schacht TŘI NOVÉ BUDOVY (Drei Zusatzgebäude) 4 nové destičky, a sice: - 1 restaurace (Restaurant) - 1 obchod se suvenýry (Souvenirshop) - 2 pavilóny (Pavillon) Čtyři nové destičky

Více

V krátkosti. Obsah. Příprava

V krátkosti. Obsah. Příprava V krátkosti Při pátrání po slávě, zlatu a legendárním Prstenu moci vedeš skupinku dobrodruhů a postupně prozkoumáváte čtyři věže. Každá věž má tři patra plná nebezpečí a pokladů. Bez ohledu na počet hráčů

Více

ver. BASIC v1.2 a game by FELLBRIGG HERRIOT game design ILYA BARANOVSKY czech translation MICHAL PAVERA

ver. BASIC v1.2 a game by FELLBRIGG HERRIOT game design ILYA BARANOVSKY czech translation MICHAL PAVERA a game by FELLBRIGG HERRIOT game design ILYA BARANOVSKY czech translation MICHAL PAVERA HRA DUNE EXPRESS ŽETONY Dune Express je kostková hra o získávání převahy na planetě Arrakis. Hra je určena pro 2-6

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

OBSAH POPIS. schopnosti čímž vytváří jedinečnou strategickou hru bez vlivu náhody, bez kostek, nebo karet.

OBSAH POPIS. schopnosti čímž vytváří jedinečnou strategickou hru bez vlivu náhody, bez kostek, nebo karet. OBSAH HRACÍ PLÁN......3 HERNÍ PRVKY......4 PŘÍPRAVA HRY... 4 HRA......6 CÍL HRY / KONEC HRY...6 NÁRODNÍ BANKY / ZAČÁTEK HRY.....7 JEDNOTLIVÁ POLE RONDELU... 7 Factory...7 Production...7 Import...8 Maneuver...8

Více