Jednací řád bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jednací řád bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek"

Transkript

1 DATUM: ČÍSLO JEDNACÍ: BR-1/ VÝTISK ČÍSLO: 1 POČET LISTŮ (STRAN): 5 (11) Jednací řád rady obce s rozšířenou působností Písek Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád rady obce s rozšířenou působností Písek (dále jen Jednací řád ) se vydává na základě zřízení rady obce s rozšířenou působností Písek (dále jen rada ORP ). 2) Jednací řád je vnitřním předpisem, který upravuje přípravu a jednání. 3) Jednání je neveřejné, pokud její předsedající nerozhodne jinak. Článek 2 Podkladové materiály a příprava jednání rady obce s rozšířenou působností 1) Jednání připravuje pracoviště krizového řízení podle plánu činnosti (dále jen plán činnosti ) a pokynů předsedajícího, který určí program, čas a místo jednání rady ORP. Zpravidla se konají v budově Městského úřadu Písek, Budovcova 207, 1. poschodí, zasedací místnosti č ) Písemné podkladové materiály pro jednání (dále jen "podklady") zpracovávají a předkládají podle plánu činnosti nebo na základě již přijatých usnesení (dále jen usnesení ) členové bezpečností a osoby vyzvané předsedajícím prostřednictvím a

2 (dále jen předkladatelé ). Za přípravu a vyhotovení materiálu zodpovídá radě ORP předkladatel. 3) Výzva v případě potřeby bude zaslána elektronickou poštou minimálně 20 dní před termínem jednání. V případě, že půjde o projednání aktuální nebo neodkladné záležitosti či úkolu, může být tato doba kratší, případně bude informace podána ústně. 4) Podklady musí být věcné, stručné a v souladu s právními předpisy. Pokud je předkladatelem navrhován nový způsob řešení problematiky, musí zahrnovat též zejména jeho organizační, personální, finanční a materiálně technické dopady. Navrhovaná opatření musí být předem projednána se subjekty, jichž se dotýkají. Jestliže nebude při projednávání docíleno jednotného stanoviska, je nutné k podkladům přiložit všechna rozporná stanoviska s odůvodněním nezbytnosti navrhovaného řešení. 5) Navazuje-li předkládaný materiál na předcházející usnesení, obsahuje zpravidla vyhodnocení plnění úkolů a je-li třeba i návrh na doplnění nebo změnu předmětných usnesení, případně jejich zrušení. 6) Podklady se vyhotovují a předkládají v jednom kompletním listinném výtisku vlastnoručně podepsaném předkladatelem a zpracovatelem nejpozději do 15 dnů před plánovaným jednáním na pracoviště krizového řízení. Podklady jsou předávány s průvodním dopisem, v němž je možno doporučit i přizvání dalších účastníků jednání. Podklady musí dodržovat formální stránku a obsahují: a) úvodní list podkladů k jednání ; b) předkládací důvodovou zprávu, kterou případně může nahradit průvodní dopis; c) vlastní předkládaný materiál; d) případně označené přílohy. Vzor obsahového uspořádání předkládaného dokument je uveden v příloze tohoto Jednacího řádu. Dokumenty, které jsou příliš obsahově rozsáhlé (např. plánovací dokumentace) mohou být předkládány na nosiči CD-ROM/DVD±R v 1 kopii. 7) V případě, že předkladatel nebude předkládat požadovaný materiál podle plánu činnosti, musí nejpozději do 12 dnů před konáním písemně oznámit ovi, v případě jeho nepřítomnosti na pracoviště krizového řízení, důvody, proč žádá o odklad nebo proč nebude požadovaný materiál na jednání předložen. 8) Jestliže je rada ORP svolávána k řešení naléhavých úkolů a hrozí-li nebezpečí z prodlení, mohou být podklady předkládány přímo na jednání nebo jsou vysloveny ústně předkladatelem. 9) Tajemník v souladu s plánem činnosti a dále dle pokynů předsedajícího připraví program jednání (dále jen program ). 10) Pozvánka na jednání konané podle plánu činnosti se zasílá spolu s programem a předloženými podklady všem členům nejpozději do 10 dnů před vlastním jednáním. Přizvaným účastníkům se zasílají podklady pouze k těm bodům jednání, k nimž jsou přizváni, pokud předsedající rady ORP nerozhodne jinak. stránka 2 (celkem 11)

3 11) Program může být měněn či doplněn předsedajícím o projednání aktuálních nebo neodkladných záležitostí, materiálu označeného pro informaci členů a ústních informací. O zařazení do programu u dokumentu, který byl zpracován mimo plán činnosti, nebo bez jeho předchozí výzvy ke zpracování, rozhoduje předsedající. Článek 3 Plán činnosti rady obce s rozšířenou působností 1) Plán činnosti na příslušný kalendářní rok sestavuje pracoviště krizového řízení, které vykonává funkci sekretariátu podle: a) prioritních úkolů ORP k zajištění připravenosti na řešení mimořádných událostí a krizových situací; b) úkolů stanovených právními předpisy; c) aktuálních priorit situace; d) pokynů starosty ORP; e) podnětů od členů, členů rady nebo zastupitelstva města Písek, vedoucích územních správních úřadů nebo orgánů územní samosprávy na území správního obvodu ORP Písek. 2) Plán činnosti schvaluje předseda po projednání v radě ORP. Článek 4 Jednání rady obce s rozšířenou působností 1) Jednání řídí předseda, v jeho nepřítomnosti místopředseda nebo předsedou pověřený člen (dále jen předsedající ). 2) Pravidelné jednání se uskutečňuje alespoň dvakrát v roce. 3) V úvodu jednání rada ORP schvaluje program jednání, který předkládá předsedající. Na základě žádosti člena může předsedající program jednání změnit či doplnit o projednání neodkladných záležitostí či aktuálních informací. 4) Bezpečnostní rada ORP je způsobilá jednat a přijímat usnesení v případě, že se jejího jednání účastní nadpoloviční většina jejích členů; nemůže-li se člen rady ORP zúčastnit jednání, pouze ve výjimečných případech a po souhlasu předsedajícího může být zastoupen pověřeným pracovníkem svého úřadu nebo organizace, který podá informace k projednávané záležitosti a přednese stanoviska, není však oprávněn hlasovat o přijetí usnesení. stránka 3 (celkem 11)

4 5) Předsedající může na jednání přizvat zástupce správních úřadů, organizací nebo občanských sdružení působících na území správního obvodu ORP Písek, odborníky z hlediska projednávané problematiky, případně další osoby. Pokud se jednání účastní tyto další osoby, jsou přítomny jen na jednání k bodu, kterých se jich týká, pokud předsedající nerozhodne jinak. 6) Předsedající uděluje k jednotlivým bodům programu slovo předkladateli materiálu. Překladatel stručně charakterizuje obsah materiálu a odůvodní návrhy, které jsou v materiálu předkládány. K projednávanému bodu následuje diskuse a odsouhlasení návrhu usnesení. V případě, že se jedná o materiál pro informaci členům, předkládající s obsahem stručně seznámí členy. 7) Pokud se projednávané záležitosti týkají činnosti odborů městského úřadu, podklady předkládá městského úřadu. Předsedající může na návrh a městského úřadu na jednání přizvat zaměstnance městského úřadu k projednání příslušného bodu. 8) Bezpečnostní rada ORP může na základě návrhu člena rozhodnout o projednání určité části programu jednání na uzavřeném jednání. Jedná-li se o projednání dokumentu obsahující utajované informace, z jednání musí být vyloučeni členové, kteří nemají přístup k utajované informaci daného stupně utajení. 9) O návrhu usnesení bude o jeho konečném znění hlasováno. K přijetí návrhu usnesení je třeba souhlasu nadpoloviční většiny všech členů. V případě rovnosti hlasů je rozhodující hlas předsedajícího. 10) Závěry z jednání jsou přijímány formou usnesení, která podepisuje předsedající a. Ukládací část návrhu usnesení musí obsahovat jméno odpovědné osoby, které rada ORP úkol uložila, konkrétně vyjádřený úkol a termín, do kterého má být splněn. 11) V případě, že rada ORP ve svém usnesení uložila úkol spadající do věcné příslušnosti městského úřadu, za realizaci závěrů a plnění přijatých usnesení odpovídá městského úřadu. 12) Z jednání je pořizován zvukový záznam a zápis, pokud předsedající nerozhodne jinak. Zvukový záznam je uložen na pracovišti krizového řízení. 13) Právo poslechu zvukového záznamu mají členové. Poslech zvukového záznamu zajišťuje pracoviště krizového řízení. Poskytování kopií zvukových záznamů není povoleno. stránka 4 (celkem 11)

5 Článek 5 Zápis, usnesení a zvukový záznam z jednání rady obce s rozšířenou působností 1) Zápis, usnesení a zvukový záznam z jednání vyhotovuje a zajišťuje pracovník pracoviště krizového řízení, který se za tímto účelem jedná a usnesení. 2) Zápis z jednání obsahuje: a) datum, místo, čas zahájení jednání; b) záznam o účasti na jednání (prezenční listina); c) program jednání; d) stručný záznam přednesených ústních informací, návrhů a doporučení; e) stručný záznam z diskuse k projednávaným bodům programu; f) způsob vypořádání přednesených připomínek; g) závěry k projednávaným bodům programu - stanoviska členů rady ORP; h) výsledky hlasování u jednotlivých bodů; i) schválená usnesení; j) případná nesouhlasná stanoviska v doslovném znění; k) navržený měsíc dalšího jednání ; l) čas ukončení jednání. 3) Pokud některý člen opustil jednání před jeho ukončením, musí toto být v zápise uvedeno. 4) Součástí zápisu jsou podklady. Pokud předkladatelé ústních informací, návrhů a doporučení disponují písemnými podklady k tomuto jednání, tyto se rovněž přikládají k zápisu. 5) Zápis podepisuje předsedající a rady ORP. Případné úpravy zápisu se provádějí zpravidla v úvodu dalšího jednání. 6) Usnesení z jednání obsahuje: a) datum, místo, čas zahájení jednání; b) jednoduchý záznam o účasti na jednání; c) program jednání; d) schválená usnesení s pořadovým číslem a koncovým dvojčíslím daného kalendářního roku; e) navržený měsíc dalšího jednání ; f) čas ukončení jednání. 7) Usnesení podepisuje předsedající a. stránka 5 (celkem 11)

6 Článek 6 Závěrečné ustanovení 1) Veškeré písemnosti související s jednáním, včetně zvukových záznamů, se evidují v samostatném jednacím protokolu a ukládají odděleně od ostatních písemností Městského úřadu Písek i mimo elektronickou evidenci v IS GINIS. 2) Informace z jednání se pro veřejnost a sdělovací prostředky poskytují v rozsahu, který schválí předsedající, případně. Informace poskytuje zpravidla předsedající, nebo tiskový mluvčí Města Písek. 3) Jednací řád, jeho změny či doplnění schvaluje rada ORP. 4) Tento Jednací řád byl schválen usnesením rady obce s rozšířenou působností Písek č. 02/11 ze dne a nabývá účinnosti dnem jeho schválení. JUDr. Ondřej Veselý, předseda rady obce s rozšířenou působností Písek PODPIS:. Příloha Vzor obsahového uspořádání předkládaného materiálu. stránka 6 (celkem 11)

7 NÁZEV PRÁVNICKÉ OSOBY: ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: POČET STRÁNEK: V Písku dne: dd.mm.rrrr BR-čč/rrrr-čč č č MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE dd.mm.rrrr MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o novém složení rady města Písku. NÁVRH USNESENÍ Bezpečnostní rada města 1) bere Informaci o novém složení rady města Písku na vědomí, a to a) bez připomínek b) s připomínkami.... Návrh předkládá titul, Jméno a příjmení, funkce a název právnické osoby

8 NÁZEV PRÁVNICKÉ OSOBY: ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: POČET STRÁNEK: V Písku dne: dd.mm.rrrr BR-čč/rrrr-čč č č MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE dd.mm.rrrr MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o novém složení rady města Písku. NÁVRH USNESENÍ Bezpečnostní rada města 1) Záměr provedení cvičení krizového štábu města Písku v roce 2011 na téma Vznik rozsáhlého lesního požáru na předměstí města Písku a) schvaluje b) neschvaluje c) schvaluje s připomínkami..... d) schvaluje záměr provedení cvičení na téma 2) stanovuje termín cvičení krizového štábu města Písku na. 3) ukládá pracovišti krizového řízení zpracovat Plán provedení cvičení. Návrh předkládá titul, Jméno a příjmení, funkce a název právnické osoby

9 Důvodová zpráva: 1. Bezpečnostní rada jako orgán krizového řízení Danou problematiku řeší 9 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon), ve znění pozdějších předpisů. 1.1 Bezpečnostní rada určené obce: má nejvýše 8 členů a starosta určené obce jejími členy jmenuje vždy místostarostu; a obecního úřadu, je-li tato funkce zřízena; příslušníka Policie České republiky určeného policejním prezidentem nebo jím určeným služebním funkcionářem; příslušníka hasičského záchranného sboru kraje určeného ředitelem HZS kraje nebo jím určeným služebním funkcionářem; velitele SDH určené obce, je-li tento sbor zřízen; zaměstnance určené obce, jehož zároveň jmenuje em rady určené obce. Nově navrhováno v nařízení vlády po meziresortním jednání k Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností: původní záměr bez omezeného počtu nyní nejvýše 8 členů a starosta obce s rozšířenou působností jejími členy jmenuje místostarostu, a obecního úřadu; příslušníka Policie České republiky určeného ředitelem krajského ředitelství Policie ČR; příslušníka hasičského záchranného sboru kraje určeného ředitelem HZS kraje; zaměstnance obce s rozšířenou působností zařazeného do obecního úřadu ORP, který je zároveň em rady obce s rozšířenou působností; další osoby, které jsou nezbytné k posouzení stavu zabezpečení a stavu připravenosti na krizové situace. Je na zvážení předsedy popř. členů současné rady jaké bude mít, do budoucna, tento orgán obce s rozšířenou působností složení. 2. Obsah činnosti rady Řeší 8 výše citovaného nařízení vlády. 2.1 V současné době rada určené obce projednává: zajištění připravenosti správního obvodu určené obce na krizové situace včetně návrhů opatření; stránka 2 (celkem 11)

10 rozpracování úkolů krizového plánu kraje, uložených hasičským záchranným sborem kraje; roční zprávu o stavu prostředků pro varování osob ve správním obvodu určené obce a způsob zajištění náhradního varování; plán evakuace osob z ohroženého území správního obvodu určené obce; zprávu o činnosti a připravenosti složek integrovaného záchranného systému umístěných ve správním obvodu určené obce; návrh objemu finančních prostředků v rozpočtu určené obce, vyčleněných k zajištění přípravy na krizové situace ve správním obvodu určené obce; informaci o financování krizových opatření ve správním obvodu určené obce při vyhlášeném krizovém stavu v uplynulém rozpočtovém roce; způsob seznámení právnických a fyzických osob s charakterem možného ohrožení ve správním obvodu určené obce, s připravenými krizovými opatřeními a se způsobem jejich provedení; způsob shromažďování nezbytných údajů o osobách, které v době krizového stavu přechodně změní pobyt; zprávu o hodnocení krizové situace a přijatých opatřeních; vnější havarijní plán; podmínky nouzového přežití obyvatelstva. 2.2 Navrhovaná činnost rady obce s rozšířenou působností, která projednává a posuzuje: přehled možných zdrojů rizik a analýzu ohrožení; krizový plán obce s rozšířenou působností; vnější havarijní plán, pokud je schvalován starostou obce s rozšířenou působností; finanční zabezpečení připravenosti obce s rozšířenou působností na mimořádné události nebo krizové situace a jejich řešení ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; závěrečnou zprávu o hodnocení krizové situace v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností; stav připravenosti základních složek integrovaného záchranného systému dislokovaných ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; způsob seznámení obcí, právnických a fyzických osob s charakterem možného ohrožení ve správním obvodu obce s rozšířenou působností, s připravenými krizovými opatřeními a se způsobem jejich provedení; návrh ročního plánu kontrol prováděných v rámci prověřování krizové připravenosti obce s rozšířenou působností u obcí, právnických osob a podnikajících fyzických osob a závěrů těchto kontrol; návrh ročního plánu cvičení složek integrovaného záchranného systému a orgánů krizového řízení ve správním obvodu obce s rozšířenou působností; další dokumenty a záležitosti související s připraveností správního obvodu obce s rozšířenou působností na krizové situace a jejich řešení. stránka 3 (celkem 11)

11 3. Harmonogram prací spojených se zřízením nového orgánu krizového řízení Poř. čís. Úkol, činnost Provádí, odpovídá Zabezpečí Poznámka 1. Zřízení rady obce s rozšířenou působností starosta obce s rozšířenou působností rady UOb Zřizovací listina, Statut BR ORP, Jednací řád BR ORP 2. Zaslat žádost na Policii ČR a Hasičský záchranný sbor JčK na doplnění svými příslušníky starosta obce s rozšířenou působností rady UOb Žádost na doplnění BR ORP o nové členy 3. Jmenování členy starosta obce s rozšířenou působností bezpečínostní Jmenovací dekrety člena 4. Vypracování nové dokumentace týkající se zvláštních skutečností rady ORP Zvláštní seznam pracovníků (zaměstnanců) určených ke styku se ZS, Záznam o určení ke styku se zvláštními skutečnostmi v oblasti KŘ, Zmocnění ZS 5. Určení členů rady ORP ke styku se zvláštními skutečnostmi rady ORP Dokumentace ke styku se zvláštními skutečnostmi (neprovádí se u osob, které mají V a vyšší) 6. Předání jmenovacích dekretů, zmocnění a proškolení všech členů s činností orgánu krizového řízení starosta obce s rozšířenou působností Na prvním jednání rady ORP (novela zákona č. 240/2000 Sb. a nařízení vlády č. 462/2000 Sb.) stránka 4 (celkem 11)

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada Města Vlašim ( dále jen bezpečnostní rada ) byla zřízena starostou Města Vlašim v souladu s ustanovením zákona č. 240/2000

Více

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV 2016 verze 3 strana 1/8 OBSAH: ČÁST PRVNÍ Statut Bezpečnostní

Více

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Klatovy 2011 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada obce s rozšířenou

Více

JEDNACÍ ŘÁD Bezpečnostní rady Jihočeského kraje

JEDNACÍ ŘÁD Bezpečnostní rady Jihočeského kraje Příloha č. 2 k Rozhodnutí hejtmanky Jihočeského kraje č. 1/2017 JEDNACÍ ŘÁD Bezpečnostní rady Jihočeského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád Bezpečnostní rady Jihočeského kraje (dále jen jednací

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.: BR/6/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Příloha: 1/1 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec

Více

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY. Jednací řád Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY. Jednací řád Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY Evidenční číslo 4/INA-VOK Číslo vydání:

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.:br/5/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec starosta ORP

Více

Podrobnosti o označování písemností a jiných materiálů obsahujících zvláštní skutečnosti

Podrobnosti o označování písemností a jiných materiálů obsahujících zvláštní skutečnosti 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Vláda nařizuje

Více

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek

Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2012 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2012-3 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 5/2 (7) Jednací řád krizového štábu obce s rozšířenou působností Písek Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád krizového

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Bezpečnostní rady státu

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Bezpečnostní rady státu B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a č. 1 k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 20. března 2018 č. 11 Jednací řád Bezpečnostní rady státu Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád

Více

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Klatovy 2011 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro kybernetickou bezpečnost

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro kybernetickou bezpečnost B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 3. května 2017 č. 18 Jednací řád Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád (dále jen Jednací řád ) je

Více

Výbor pro civilní nouzové plánování

Výbor pro civilní nouzové plánování Výbor pro civilní nouzové plánování ORGANIZAČNÍ ŘÁD VÝBORU PRO CIVILNÍ NOUZOVÉ PLÁNOVÁNÍ Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha k usnesení Výboru pro civilní nouzové plánování ze dne 11. prosince 2007 č. 289

Více

ZÁKLADNÍ ZŘIZOVACÍ DOKUMENTY

ZÁKLADNÍ ZŘIZOVACÍ DOKUMENTY PARDUBICKÝ KRAJ ZÁKLADNÍ ZŘIZOVACÍ DOKUMENTY ORGÁNŮ KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ PARDUBICKÉHO KRAJE Nařízení hejtmana č. 1 / 2011 Statut Bezpečnostní rady Pardubického kraje PARDUBICKÝ KRAJ Nařízení hejtmana Pardubického

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro obranné plánování

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Výboru pro obranné plánování B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a č. 3 k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 23. června 2014č 23 Jednací řád Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád (dále jen Jednací řád )

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 10. května 2017 č. 360 ve znění usnesení vlády ze dne 18. dubna 2018 č. 247 Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

Statutární město Most. JEDNACÍ ŘÁD Krizový štáb obce s rozšířenou působností

Statutární město Most. JEDNACÍ ŘÁD Krizový štáb obce s rozšířenou působností Statutární město Most JEDNACÍ ŘÁD Krizový štáb obce s rozšířenou působností V souladu s ustanovením 106 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a dále na

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

I. s c h v a l u j e Organizační řád Výboru pro civilní nouzové plánování uvedený v příloze tohoto usnesení,

I. s c h v a l u j e Organizační řád Výboru pro civilní nouzové plánování uvedený v příloze tohoto usnesení, Výbor pro civilní nouzové plánování USNESENÍ z 66. schůze Výboru pro civilní nouzové plánování ze dne 7. června 2016 č. 413 k bodu: Úprava Organizačního řádu Výboru pro civilní nouzové plánování Výbor

Více

Článek 3 Mimořádné jednání Rady

Článek 3 Mimořádné jednání Rady Jednací řád Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Jednací řád Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen Jednací řád ) je vnitřním předpisem Rady

Více

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Bezpečnostní rady státu

B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U. Jednací řád Bezpečnostní rady státu B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a č. 1 k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 20. března 2018 č. 11 Jednací řád Bezpečnostní rady státu Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Článek 2 Činnost komise 1. Je dána statutem, schváleným povodňovou komisí obce Sudkov

Článek 2 Činnost komise 1. Je dána statutem, schváleným povodňovou komisí obce Sudkov Článek 1 Základní ustanovení 1. Předsedou povodňové komise je podle zák. o vodách starosta obce Sudkov 2. Členové komise jsou jmenováni a odvoláváni předsedou komise 3. Komise je v době povodně povodňovým

Více

Statut Bezpečnostní rady státu http://www.vlada.cz/cs/rvk/brs/statut/statut.html Vláda ČR svým usnesením vlády ČR ze dne 10. června 1998 č. 391 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Vláda ČR svým usnesením vlády ze dne 16. února č. 195 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění bezpečnosti ČR kromě jiného schválila Statut Bezpečnostní rady státu. Článek 1

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7

JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0910/17-R z jednání č. 71 ze dne 10.10.2017 1 JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady

Více

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod

Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Jihovýchod ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu

Více

S T A R O S T A M Ě S T A M I L E V S K A. nám. E. Beneše 420, Milevsko, tel , fax: STATUT

S T A R O S T A M Ě S T A M I L E V S K A. nám. E. Beneše 420, Milevsko, tel , fax: STATUT S T A R O S T A M Ě S T A M I L E V S K A nám. E. Beneše 420, 399 01 Milevsko, tel. 382 504 111, fax: 382 521 879 Příloha č. 1 ROZ/2/OVV K č.j.: BO/29/2011-19337 Výtisk jediný Počet listů: 2 Počet příloh:

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 22. listopadu 2000 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) Změna: 36/2003 Sb. Změna:

Více

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 24. listopadu 2008 č. 1500 Statut Ústředního krizového štábu Článek 1 Úvodní ustanovení Ústřední krizový štáb (dále jen Štáb ) je pracovním orgánem

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY Systém ASPI - stav k 8.1.2012 do částky 1/2012 Sb. a 2/2012 Sb.m.s. Obsah a text 462/2000 Sb. - poslední stav textu 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst.

Více

Interní normativní akt volených orgánů STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY. Statut. Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje

Interní normativní akt volených orgánů STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY. Statut. Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY Evidenční číslo 59/INA-VOK Číslo vydání: 2 Číslo dodatku: ke

Více

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení o změně některých zákonů (krizový zákon) Vláda nařizuje podle 40 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb.,

Více

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Příloha č. 2/OK-090306 J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje Článek 1 Účel Jednací řád, v návaznosti na Statut Rady hospodářské a sociální dohody Jihomoravského kraje

Více

Jednací řád Rady městské části Praha 19

Jednací řád Rady městské části Praha 19 Jednací řád Rady městské části Praha 19 čl. 1 Úvodní ustanovení Jednací řád rady Městské části Praha 19 (dále jen "rada ) upravuje základní úkoly, přípravu a svolání schůzí rady, pravidla jejího jednání

Více

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Příloha k č.j.: 84/M/15, 2386/ENV/15 Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Článek 1 Úvodní ustanovení Monitorovací výbor Operačního programu Životní prostředí (dále jen Monitorovací

Více

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem Nařízení starosty obce Opatovice nad Labem č. 1 / 2014 ze dne 6. ledna 2014 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM V souladu s ustanovením 106 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

Bezpečností rady Krizové štáby Povodňové komise

Bezpečností rady Krizové štáby Povodňové komise Bezpečností rady Krizové štáby Povodňové komise HZS Zlínského kraje, odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení Pavel Řezníček tel.: 950 670 330, 777 364 153 email: pavel.reznicek@zlk.izscr.cz Legislativní

Více

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5

Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro MČ Praha 5 ČÁST 1 Úvod Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro

Více

Jednací řád. Rady městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky. Květen 2018 schválen usn. RMOb č. 2851/RMOb-MH/1418/83 ze dne

Jednací řád. Rady městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky. Květen 2018 schválen usn. RMOb č. 2851/RMOb-MH/1418/83 ze dne Jednací řád Rady městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky Květen 2018 schválen usn. RMOb č. 2851/RMOb-MH/1418/83 ze dne 28.05.2018 1/7 OBSAH: Článek 1 - Úvodní ustanovení Článek 2 - Základní úkoly RMOb

Více

JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ Účinný od

JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ Účinný od JEDNACÍ ŘÁD KOMISÍ RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ 2018-2022 Účinný od 14.11.2018 Schválený usnesením Rady MČ Praha 7 č. 0793/18-R z jednání č. 74, ze dne 13.11.2018 Obsah Preambule... 3

Více

Město Město Albrechtice

Město Město Albrechtice Město Město Albrechtice Jednací řád výborů Zastupitelstva města Článek 1. Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů a způsob práce s přijatými

Více

S T A T U T. Meziresortního orgánu pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců. Článek I

S T A T U T. Meziresortního orgánu pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců. Článek I III. S T A T U T Meziresortního orgánu pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců Článek I (1) Meziresortní orgán pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců (dále jen MOPNZC) je meziresortním koordinačním

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D K O L Í N

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D K O L Í N M Ě S T S K Ý Ú Ř A D K O L Í N odbor obrany a krizového řízení Ev. č. : REČ 96/11-OOKŘ Výtisk číslo : 2 Počet listů : 5 JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU ORP KOLÍN 2011 Zpracoval: Tajemník bezpečnostní rady

Více

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje . Statut Povodňové komise Ústeckého kraje Článek 1 Úvodní ustanovení Povodňová komise Ústeckého kraje (dále jen Komise ) je stálým pracovním orgánem kraje, který ji zřizuje podle ust. 80 zákona č. 254/2001

Více

Podrobnosti o označování písemností a jiných materiálů obsahujících zvláštní skutečnosti. Stanovení režimu evidence písemností

Podrobnosti o označování písemností a jiných materiálů obsahujících zvláštní skutečnosti. Stanovení režimu evidence písemností 462/2000 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění nařízení vlády č.

Více

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ

MĚSTO POLNÁ. Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ MĚSTO POLNÁ Zastupitelstvo města JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA POLNÁ Zastupitelstvo města Polná se na svém 2 zasedání dne 10. prosince 2018 usnesením č. ZM-.../02/2018 usneslo vydat v souladu

Více

Statutární město Ostrava městský obvod Ostrava-Jih. Jednací řád komisí Rady městského obvodu Ostrava-Jih

Statutární město Ostrava městský obvod Ostrava-Jih. Jednací řád komisí Rady městského obvodu Ostrava-Jih Jednací řád komisí Rady městského obvodu Ostrava-Jih Vydal: odbor podpory volených orgánů Datum: 12.09.2019 Obsah: Článek: 1 - Úvodní ustanovení 2 - Postavení komisí 3 - Jednání komise 4 - Organizačně-technické

Více

Úvodní ustanovení. Čl. 2 Základní pojmy

Úvodní ustanovení. Čl. 2 Základní pojmy 39 P O K Y N generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 2. října 2012, kterým se stanovují pravidla provádění kontrol hasičskými záchrannými sbory krajů podle 33 zákona č.

Více

JEDNACÍ ŘÁD ŘÍDÍCÍHO VÝBORU IPRM

JEDNACÍ ŘÁD ŘÍDÍCÍHO VÝBORU IPRM S T A T U T Á R N Í M Ě S T O O S T R A V A JEDNACÍ ŘÁD ŘÍDÍCÍHO VÝBORU IPRM Ostrava, červen 2009 (změna č. 1) 1 OBSAH: 1. Úvodní ustanovení 2. Status ŘV IPRM 3. Členové ŘV IPRM 4. Manažer IPRM 5. Úkoly

Více

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Článek I Úvodní ustanovení Národní koordinační skupina pro zavedení eura v České republice (dále jen NKS) je zřizována na základě

Více

Statut RHSD Jihočeského kraje

Statut RHSD Jihočeského kraje Statut RHSD Jčk Statut RHSD Jihočeského kraje PREAMBULE Rada hospodářské a sociální dohody Jihočeského kraje (dále jen RHSD JčK) je společným dobrovolným dohadovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů

Více

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru

MĚSTO Uničov. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Právní postavení výboru MĚSTO Uničov Statut výborů Zastupitelstva města Uničova Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Uničova (dále jen "výborů") upravuje pravidla pro přípravu, jednání, způsob usnášení

Více

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně

JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY. Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně JEDNACÍ ŘÁD VĚDECKÉ RADY Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany v Brně Brno 2017 Obsah Čl. 1 Úvodní ustanovení... 2 Čl. 2 Orgány vědecké rady... 2 Čl. 3 Tajemník... 3 Čl. 4 Zasedání vědecké rady...

Více

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED

MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED bod jednání číslo 20 Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13 USNESENÍ Pacientské rady ministra zdravotnictví ze dne 12. září 2018 č. 13 ve věci přijetí Jednacího řádu pracovních skupin Pacientské rady ministra zdravotnictví Pacientská rada ministra zdravotnictví

Více

J E D N A C Í Ř Á D Š K O L S K É R A D Y. Č.j.: ZŠ 95/2015

J E D N A C Í Ř Á D Š K O L S K É R A D Y. Č.j.: ZŠ 95/2015 J E D N A C Í Ř Á D Š K O L S K É R A D Y Č.j.: ZŠ 95/2015 Brno, 19. 2. 2015 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád školské Rady Základní školy, Brno, Botanická 70, 602 00 Brno upravuje přípravu, obsah

Více

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Čj: MULA43329/2010 Počet listů dokumentů: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Preambule Zastupitelstvo města Lanškroun (dále jen,,zastupitelstvo ) ustanovuje

Více

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení MĚSTO POLNÁ Statut a jednací řád výborů Zastupitelstva města Polná Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Polná (dále jen "výborů") stanovuje působnost výborů a zásady členství

Více

KRIZOVÝ ŠTÁB KRAJE OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ A OBCE

KRIZOVÝ ŠTÁB KRAJE OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ A OBCE PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad oddělení krizového řízení METODICKÉ MATERIÁLY srpen 2012 KRIZOVÝ ŠTÁB KRAJE OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ A OBCE PRACOVNÍ ORGÁNY HEJTMANA A STAROSTŮ Kontakt: Ing. Aleš Boňatovský

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání Novojičínska Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání Novojičínska (dále

Více

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) 2014-2020 Článek 1 Úvodní ustanovení ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Jednací řád Monitorovacího výboru OPD (dále Jednací řád) se

Více

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně

Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Kontrolní výbor Zastupitelstva města Chropyně Jednací řád Kontrolního výboru Zastupitelstva města Chropyně Zpracovatel: Odbor vnitřních věcí MěÚ Chropyně, tajemnice Kontrolního výboru ZM Chropyně Schváleno:

Více

Řád RAD Jednací řád komisí Rady městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Řád RAD Jednací řád komisí Rady městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Statutární město Ostrava Řád RAD 2019-02 Jednací řád komisí Rady městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Účinnost od : 1. března 2019 Vydala: Rada městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz usnesením

Více

JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Tišnova

JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Tišnova JEDNACÍ ŘÁD Rady města Tišnova Rada města Tišnova (dále jen "rada") vydává v souladu s 101 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

S T A T U T SPRÁVNÍ RADY ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Podle 14 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění zákona č. 137/2016 Sb., schvaluji dne července 2017 pod čj. MSMT-16896/2017

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2015 č. 171 Statut Vládní dislokační komise a regionálních dislokačních komisí Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Vládní dislokační komise a regionální

Více

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ JEDNACÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Záhlaví Schválení AS FSI: 27. 4. 2017 Schválení AS VUT: 30. 5. 2017 Platnost: Účinnost: Odpovědnost: Závaznost:

Více

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1 Účel Jednacího řádu RHSD V návaznosti na platný Statut Rady hospodářské a sociální dohody ČR (dále jen RHSD ČR) upravuje Jednací

Více

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Jednací řád Vědecké rady Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze

FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE. Jednací řád Vědecké rady Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze FAKULTA TROPICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Jednací řád Vědecké rady Fakulty tropického zemědělství ČZU v Praze Praha 2017 Akademický senát Fakulty tropického zemědělství České zemědělské

Více

Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení komisí

Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Postavení komisí Město Sezemice Statut komisí Rady města Sezemice Rada města Sezemice podle 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává tento Statut komisí Rady města

Více

462 Nařízení vlády. ze dne 22. listopadu 2000

462 Nařízení vlády. ze dne 22. listopadu 2000 SBÍRKA ZÁKONŮ částka 132 rozeslána dne 29.12.2000 462 Nařízení vlády ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový

Více

JEDNACÍ ŘÁD MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 2013

JEDNACÍ ŘÁD MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 2013 JEDNACÍ ŘÁD MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 2013 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Jednací řád Monitorovacího výboru Operačního programu Podnikáni a inovace (dále jen Jednací řád

Více

Rada města Český Krumlov vydává dle ustanovení 101 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích)

Rada města Český Krumlov vydává dle ustanovení 101 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích) Rada města Český Krumlov vydává dle ustanovení 101 odst. 4 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o obcích) JEDNACÍ ŘÁD RADY MĚSTA 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací

Více

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení

JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD. kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ. I. Úvodní ustanovení JEDNACÍ A KONTROLNÍ ŘÁD kontrolního výboru Zastupitelstva města Poděbrady ČÁST PRVNÍ I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Poděbrady (dále jen "zastupitelstvo") zřizuje jako svůj iniciativní a kontrolní

Více

MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ

MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ MĚSTO ÚSTÍ NAD ORLICÍ Jednací řád komisí Rady města Ústí nad Orlicí Spis. značka: 1/R/2015 Účinnost od: 23. 02. 2015 Platnost od: 23. 02. 2015 Platnost do: Zpracoval: JUDr. Eva Kalousková Dne: 13. 02.

Více

Statut Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Lanškroun

Statut Komise pro výchovu a vzdělávání Rady města Lanškroun Kancelář starosty a tajemníka Čj.: MULA 20873/2015 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškroun, www.lanskroun.eu Statut Komise pro výchovu a

Více

Statut Krizového štábu Jihočeského kraje. vydaný

Statut Krizového štábu Jihočeského kraje. vydaný Statut Krizového štábu Jihočeského kraje vydaný v souladu s 14, odst. 2, písmeno b) a 24b zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění pozdějších předpisů,

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I. Úvodní ustanovení

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY. Článek I. Úvodní ustanovení Česká geologická služba Praha 24. února 2011 KIárov 3, Praha 1 č.j.: ČGS 110/11/363 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KOMISE PRO APROBACI MAP ČESKÉ GEOLOGICKÉ SLUŽBY Článek I Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Komise

Více

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS Město Šternberk List číslo: 1 / 5 OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5. POPIS ČINNOSTI 5.1. PŘÍPRAVA A SVOLÁNÍ SCHŮZE RM 5.2. STŘET ZÁJMŮ

Více

Na program jednání je

Na program jednání je Zápis z jednání Školské rady Základní škola a Mateřská škola Kladno, Školská 322 V souladu se Zákonem č. 561 Sb./2004 o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání a zásadami školy

Více

Jednací řád Kontrolní rady Technologické agentury České Republiky ( Jednací řád )

Jednací řád Kontrolní rady Technologické agentury České Republiky ( Jednací řád ) Jednací řád Kontrolní rady Technologické agentury České Republiky ( Jednací řád ) Úvodní ustanovení 1) Kontrolní rada Technologické agentury České Republiky (dále jen Kontrolní rada ) je kontrolním orgánem

Více

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ ČÁST II ČINNOST A ORGANIZACE

ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ ČÁST II ČINNOST A ORGANIZACE Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O Aktualizované úplné znění S T A T U T Á R N Í M Ě S T O B R N O Zastupitelstvo města Brna S T A T U T V Ý B O R Ů Z A S T U P I T E L S T V A M Ě S T A B R N A Brno prosinec 2014 Obsah: článek strana 1

Více

Jednací řád Ústředního krizového štábu

Jednací řád Ústředního krizového štábu B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 27. dubna 2009 č. 12 Jednací řád Ústředního krizového štábu Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Ústředního

Více

Řád RAD Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Řád RAD Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Statutární město Ostrava Řád RAD 2019-01 Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Účinnost od: 1. března 2019 Vydal: Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA KLATOV V Klatovech dne STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU

BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA KLATOV V Klatovech dne STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA KLATOV ------------------------------------------------- V Klatovech dne 30.6.2008 STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Článek 1 10 Úvodní ustanovení 1. Krizový

Více

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY SDRUŽENÍ PRO INTERNETOVÝ ROZVOJ V ČESKÉ REPUBLICE

JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY SDRUŽENÍ PRO INTERNETOVÝ ROZVOJ V ČESKÉ REPUBLICE JEDNACÍ ŘÁD VALNÉ HROMADY SDRUŽENÍ PRO INTERNETOVÝ ROZVOJ V ČESKÉ REPUBLICE 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tento jednací řád upravuje zásady a způsob přípravy, svolávání a jednání Valné hromady Sdružení pro internetový

Více

J E D N A C Í Ř Á D Š K O L S K É R A D Y

J E D N A C Í Ř Á D Š K O L S K É R A D Y J E D N A C Í Ř Á D Š K O L S K É R A D Y Brno, 12. 1. 2012 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád školské Rady Základní školy, Brno, Botanická 70, 602 00 Brno upravuje přípravu, obsah jednání, způsob

Více

Jednací řád rady města Kašperské Hory

Jednací řád rady města Kašperské Hory Jednací řád rady města Kašperské Hory Rada města Kašperské Hory (dále jen rada ) se usnesla podle 101 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecním zřízení), (dále jen zákon ) na tomto svém jednacím řádu,

Více

JŘ/2 Jednací řád Rady města Slavičín

JŘ/2 Jednací řád Rady města Slavičín Typ normy: Identifikační znak: Název: jednací řád Jednací řád komisí Rady města Slavičín Vztah k legislativě: Dotčené subjekty: Související vnitřní normy: Zpracovatel: zákon č. 128/2000 Sb., o obcích zaměstnanci

Více

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28.

Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/ ze dne 28. Úplné znění Statutu Ceny a Jednacího řádu Komise pro udělování Ceny po zapracování změny č. j. : MŠMT-16556/2013-1 ze dne 28. června 2013 Statut Ceny ministra/ministryně školství, mládeže a tělovýchovy

Více

JEDNACÍ ŘÁD KONTROLNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 21

JEDNACÍ ŘÁD KONTROLNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 21 JEDNACÍ ŘÁD KONTROLNÍHO VÝBORU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 21 1 Schválený Usnesením Zastupitelstva městské části Praha 21 č. 3/0036/15 ze dne 23. 3. 2015. Preambule Zastupitelstvo městské části

Více

Jednací řád Rady obce Rudoltice

Jednací řád Rady obce Rudoltice Jednací řád Rady obce Rudoltice Rada obce Rudoltice vydává v souladu s ust. 101 odst. 4 zák. č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, tento jednací řád: Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

Jednací řád Bezpečnostní rady státu

Jednací řád Bezpečnostní rady státu B E Z P E Č N O S T N Í R A D A S T Á T U P ř í l o h a č. 1 k usnesení Bezpečnostní rady státu ze dne 23. června 2014 č. 23 Jednací řád Bezpečnostní rady státu Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Jednací řád

Více

III.b Jednací řád Koordinační rady ministra dopravy pro kosmické aktivity

III.b Jednací řád Koordinační rady ministra dopravy pro kosmické aktivity III.b Jednací řád Koordinační rady ministra dopravy pro kosmické aktivity Článek I Organizace jednání 1) Řádná zasedání Koordinační rady ministra dopravy pro kosmické aktivity (dále jen Koordinační rada

Více

Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice

Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice Jednací řád Zastupitelstva města Neratovice Zastupitelstvo města se usneslo dne 5. 11. 2014 v souladu s ustanovením 96, zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), (dále jen zákon o obcích ) na

Více

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s. Destinační agentura Dolní Poohří, o.p.s. náměstí Prokopa Velkého 1951, 438 01 Žatec Provozovna: Sladovna, Masarykova 356, 438 01 Žatec JEDNACÍ ŘÁD DOZORČÍ RADY DESTINAČNÍ AGENTURY DOLNÍ POOOHŘÍ, o.p.s.

Více