Popis realizace poskytování sociálních služeb

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis realizace poskytování sociálních služeb"

Transkript

1 Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Sociální služby Uherské Hradiště, p.o. Druh služby domovy pro osoby se zdravotním postižením Identifikátor Forma služby Pobytová Název zařízení a místo poskytování Domov pro osoby se zdravotním postižením Uherský Brod, Okružní 1519, Uherský Brod Poslání Posláním Domova pro osoby se zdravotním postižením Uherský Brod je poskytování pobytové sociální služby osobám v nepříznivé sociální situaci a s vysokou potřebou míry podpory z důvodu zdravotního postižení. Domov podporuje soběstačnost uživatelů a poskytuje jim pouze takovou míru pomoci, kterou skutečně potřebují k prožití plnohodnotného života. Cílová skupina Osoby s mentálním postižením Osoby s kombinovaným postižením (kombinovaným postižením rozumíme osoby s mentálním postižením a přidruženým smyslovým nebo tělesným postižením) Službu neposkytujeme: Osobám s těžkým zrakovým postižením (nevidomí) Osobám s psychiatrickou diagnózou a osobám s poruchou chování s agresivními projevy, které by svým chováním závažným způsobem narušovaly kolektivní soužití (psychotici, schizofrenici, alkoholici, drogově závislí toxikomani) Osobám s těžkým tělesným postižením, které vyžadují bezbariérový přístup Věková struktura: Mladí dospělí (18-26 let) Dospělí (27 64 let) Zásady poskytování sociální služby Dodržování práv uživatelů zařízení usiluje o vytvoření podmínek, ve kterých mohou uživatelé naplňovat svá práva. Nezávislost uživatelům je poskytována přiměřená míra podpory a péče, která napomáhá k jejich nezávislosti na službě a pracovnících. Integrace způsob poskytování služby podporuje běžný způsob života uživatelů a zachování přirozených vazeb na komunitu. Respektování volby uživatelů vytváření podmínek, v nichž se uživatelé mohou cítit důstojně, rozhodovat a rozumět důsledkům svých rozhodnutí.

2 Respektování potřeb prostřednictvím individuálního plánování zjišťovat potřeby uživatelů a naplňovat to, co uživatelé skutečně potřebují. Partnerství rovnoprávná spolupráce na všech úrovních: management x pracovník, pracovník x uživatel, management x zřizovatel apod. Jednání se zájemcem o službu, vstup uživatele do služby V souladu s Koncepcí rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období a v návaznosti na zvyšování kvality služby se příjem nových uživatelů s vysokou mírou podpory řídí Metodickým doporučením zřizovatele č. 1/2016 pro přijímání osob do domovů pro osoby se zdravotním postižením v době snižování kapacity zařízení. Zájemcům o sociální službu je v případě potřeby poskytnuto základní sociální poradenství při hledání nové vhodné sociální služby. Pravidla pro přijetí do DZP Uherský Brod: - žadatel potřebuje celodenní péči v domově pro osoby se zdravotním postižením - do sociální služby jsou přednostně přijímáni žadatelé, kteří mají trvalé bydliště ve Zlínském kraji nebo zde mají prokazatelné sociální vazby Jednáním se zájemcem o sociální službu je pověřena sociální pracovnice zařízení. V případě její nepřítomnosti tuto záležitost provádí vedoucí zařízení. Informace jsou předávány srozumitelným způsobem, s ohledem na možnosti zájemce vnímat a jednat. U zájemce, který vzhledem ke svému zdravotnímu postižení není schopen porozumět v plné míře ústnímu výkladu všech informací, je se všemi informacemi seznámen také jeho opatrovník nebo rodinný příbuzný, popř. blízká osoba. Jedná se o informace, které jsou potřeba k rozhodnutí, zda si zájemce do Domova žádost o poskytování sociální služby podá. 1. Kontakt zájemce o službu Jednání se zájemcem o službu probíhá v rámci kontaktní schůzky. V případě potřeby zájemce lze jednat i vícekrát, aby informace byly pro zájemce dostačující. Telefonicky jsou podány základní informace o poskytované službě a volných místech, domluven další postup (možnost návštěvy v domově apod.) Písemně reaguje se na písemný projev Osobně jsou podány informace o poskytovaných službách, získání informací, požadavky (potřeby, představy a přání) zájemce, seznámení se s průběhem služby a cenami za poskytované služby, prohlídka zařízení, vyplnění prohlášení (prohlášením stvrzuje zájemce o službu, že byl s informacemi seznámen, vyplnění tohoto prohlášení je dobrovolné) em reakce na (zaslání informací o poskytované službě, domluva na osobní schůzce v domově apod.)

3 Žádost o poskytnutí sociální služby je k dispozici na webových stránkách Domova pro osoby se zdravotním postižením Uherský Brod nebo na webových stránkách poskytovatele ( /formuláře). 2. Příjem žádosti Zajišťuje sociální pracovnice, v případě splnění všech stanovených podmínek pro přijetí, je zájemce vyzván k osobnímu jednání. 3. Sociální šetření Po přijetí žádosti proběhne sociální šetření v místě bydliště žadatele nebo v místě aktuálního pobytu. Sociální šetření provádí sociální pracovnice Domova pro osoby se zdravotním postižením, v případě souhlasu žadatele také pracovník sociálního odboru Krajského úřadu Zlínského kraje. Při sociálním šetření jsou zjišťovány informace jako - osobní údaje zájemce, popis nepříznivé sociální situace, zdravotní stav zájemce, komunikace, činnosti v průběhu dne, týdne atd., dále zmapované potřeby v různých oblastech (oblast komunikace, jídla a pití, péče o sebe, oblast pohybu, zdraví, orientace v prostředí atd.). Ze sociálního šetření je vypracována závěrečná zpráva. 4. Zařazení do evidence žadatelů o sociální službu O zařazení žádosti do evidence žadatelů o sociální službu rozhoduje komise složená z vedoucího zařízení, sociálních pracovnic a vedoucí sestry. V případě, že osoba žádající o sociální službu splňuje vysokou míru potřeby péče, je její žádost zařazena do evidence žadatelů o sociální službu a v případě volné kapacity může být vyzvána k nástupu do sociální služby. Žadateli o sociální službu je vždy sociální pracovnicí zasláno písemné vyrozumění. Popis služby Naplnění základních činností ze zákona a) poskytnutí ubytování, b) poskytnutí stravy, c) pomoc, při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, d) pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, e) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, f) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, g) sociálně terapeutické činnosti, h) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí. Vše při zachování přirozené vztahové sítě, respektování práv a lidské důstojnosti každého uživatele. Domov pro osoby se zdravotním postižením poskytuje mimo základní činnosti i fakultativní činnosti hrazené uživateli Domova dle organizační směrnice Fakultativní činnosti při poskytování sociálních služeb, poskytování některých doplňkových činností v sociálních službách, v aktuálním znění.

4 Pravidla poskytování služby Podporovat uživatele služeb v dosahování co nejvyšší míry schopnosti vést běžný způsob života a rozhodovat se o osobních záležitostech. Udržovat a rozvíjet schopnosti uživatelů služeb prostřednictvím jejich zapojení do sociálně terapeutických, vzdělávacích, pracovních, zájmových a aktivizačních činností v domově a v běžném společenském prostředí. Metody práce Pro práci s uživatelem jsou voleny takové metody práce, které pomáhají uživateli k uspokojování jeho potřeb a zájmů, rozvíjejí jeho samostatnost, soběstačnost, nové i stávající dovednosti. Jedná se o: - Pozorování - Rozhovor - Anamnéza - Mapování a analýza potřeb uživatele - Tréninkové plány - Individuální plánování služby - Plánování a hodnocení rizik - Nácvik nových činností, upevňování a rozvoj stávajících dovedností - Dotazníkové šetření - Poradenství Pravidla pro vyřizování stížností Stížnost může přijmout kterýkoliv zaměstnanec zařízení. Sociální pracovnice veškeré stížnosti zaeviduje v tiskopisu Evidenční list stížnosti. Uživatel je průběžně informován prostřednictvím pracovníků domova o možnosti podávat stížnosti. Může požádat o pomoc při podávání stížností kteréhokoliv zaměstnance zařízení. Při podávání stížností je vhodné využívat i jiné prvky komunikace alternativní a augmentativní komunikaci (piktogramy, fotky, předměty, písmena a psaná slova ). Podávání stížností: - Ústně osobně, kterémukoliv zaměstnanci domova, prostřednictvím opatrovníka, příbuzného, osoby blízké, nebo telefonicky - Písemně (dopisem poštou nebo ve schránce stížností umístěnou v hlavním vstupu domova, em) Postup při vyřizování stížností Sociální pracovnice zaeviduje stížnost ve spisové službě, písemná stížnost je opatřena razítkem a podacím číslem. Provede se evidence v tiskopisu Evidenční list stížnosti - písemný protokol. Stížnost je přešetřena a projednána vedoucím zařízením nebo jím pověřeným pracovníkem. Stížnost na vedoucího zařízení je postoupena na ředitelství Sociálních služeb Uherské Hradiště Stížnost nesmí být postoupena k vyřízení zaměstnancům, či oddělením, proti nimž

5 stížnost směřuje. Prověření lze provést vyslechnutím obou stran nebo konfrontací svědků. Uživatel může konfrontaci odmítnout, zaměstnanec nikoliv. Stížnost je následně vyhodnocena, projednána se stěžovatelem, přijata opatření a proveden zápis. Stížnosti uživatelů jsou vyřízeny bez zbytečných průtahů, nejdéle do 30 kalendářních dnů. V případě, že řešení bude vyžadovat delší časovou lhůtu, bude tato lhůta přiměřeně prodloužena (maximálně 14 dnů) a zainteresovaní budou s touto skutečností seznámeni. Anonymní stížnost je řešena a vyhodnocena, o vyřízení stížnosti je vyhotoven zápis a ten je po dobu 14 dnů vyvěšen na nástěnce v hlavním vstupu domova. Návrhy řešení jsou zapsány do záznamu stížností, připomínek a podnětů na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb. Vyřízení stížnosti Stížnost se považuje za vyřízenou, jakmile po jejím prošetření byla učiněna opatření potřebná k odstranění zjištěných závad a stěžovatel byl o tom srozuměn. V případě, že se stížnost opakuje, je nutné přezkoumat, zda byla stížnost správně vyřízena, a stěžovatele vyrozumět. V případě, že stěžovatel je nespokojen s vyřízením jeho stížnosti nebo nechce podávat stížnost přímo v domově, má možnost se obrátit k nadřízenému či nezávislému orgánu. Ředitelství: SSL Uherské Hradiště, Štěpnická 1139, Uherské Hradiště Zřizovatel: Krajský úřad Zlínského kraje, Tř. Tomáše Bati 21, Zlín Ombudsman: Kancelář veřejného ochránce práv, Údolní 39, Brno Okresní soud Uherské Hradiště, Svatováclavská 568, Uherské Hradiště Český helsinský výbor, Jelení 5, Praha Pravidla pro ukončení služby Uživatel a poskytovatel se mohou kdykoliv dohodnout na ukončení poskytování sociální služby. Uživatel je oprávněn poskytování sociální služby vypovědět kdykoliv bez udání důvodu. Výpovědní lhůta končí uplynutím posledního dne kalendářního měsíce následující po měsíci, v němž byla poskytovateli výpověď doručena. Poskytovatel smí Smlouvu vypovědět pouze z těchto důvodů: nesplnění podmínek vyplývající ze Smlouvy ze strany uživatele na žádost uživatele na žádost opatrovníka úmrtí uživatele v situaci, kdy již sociální služba poskytovaná v DZP z důvodu vzniku nových potřeb a okolností nemůže být poskytována (zdravotní komplikace, žádost o poskytnutí služby, kterou nemá možnost ani prostředky zajistit ).

6 V případě vypovězení Smlouvy poskytovatelem končí výpovědní lhůta uplynutím posledního dne kalendářního měsíce, který následuje po měsíci, v němž byla výpověď uživateli doručena. Při ukončení Smlouvy ze strany poskytovatele jsou uživateli poskytnuty informace o jiných druzích sociálních služeb v rámci města Uherské Brod a Uherské Hradiště (dle katalogu poskytovatelů sociálních služeb). Úhrady za služby Úhrady za služby jsou stanoveny v souladu s vyhláškou č. 505/2006 sb., ve znění pozdějších předpisů, kterou se provádí ustanovení zákona o sociálních službách a dále dle platné organizační směrnice Sociálních služeb Uherské Hradiště p. o. O úhradách za poskytnuté sociální služby v zařízeních sociálních služeb. Další doplňující informace Fakultativní služby (jsou-li poskytovány) Dle organizační směrnice Fakultativní činnosti při poskytování sociálních služeb, poskytování některých doplňkových činností v sociálních službách, v aktuálním znění. Prostory, materiální a technické vybavení (bezbariérovost) Zařízení je rozděleno do tří budov, které jsou vzájemně propojeny. Budovy nejsou bezbariérové. V první budově se nachází sociální služba typu týdenní stacionář, zbylé budovy využívají uživatelé Domova pro osoby se zdravotním postižením. V prvním podlaží budov Domova se nachází kuchyňka, jídelna, společenská místnost, pokoje uživatelů, sociální zařízení a sprchy. Ve druhém podlaží jsou pokoje uživatelů a další sociální zařízení, sprchy. Všechny pokoje jsou standardně vybaveny potřebným nábytkem (skříň, postel, centrální osvětlení). Po dohodě s vedoucím zařízení je možné pokoj dovybavit vlastním nábytkem, doplňky apod. Dále mají uživatelé možnost v zařízení využívat: saunu, posilovnu, tělocvičnu, terapeutickou dílnu, rozlehnou zahradu. Na odděleních je zajištěna společná SAT přípojka, televize. Datum aktualizace: Dne , Michaela Křenková, DiS., Veronika Vojtková, DiS.

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Sociálně terapeutická dílna Identifikátor 6420497 Forma služby Ambulantní forma Název zařízení

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU POSLÁNÍ sociální služby Sociálně terapeutické dílny Hanáček (dále jen STD ) individuálně podporují osoby s lehkým a středně těžkým mentálním postižením při zlepšování sebeobsluhy,

Více

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost.

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost. Metodický pokyn č. 7/2017 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování služeb Služba: DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Organizace: Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace Vypracoval: sociální

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Popis realizace poskytování sociální služby Chráněné bydlení dle 51 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel sociální služby chráněné bydlení (identifikátor 9510127): Nalžovický zámek,

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín

Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova Polikliniky Vsetín ), Vsetín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Auxilium o.p.s. Osobní asistence terénní Centrum Auxilium Nemocniční 945 (budova

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby Název poskytovatele: Druh služby: Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín domov pro seniory Identifikátor: 2080657

Více

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906 Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Uživatel domova pro seniory Trutnov, zaměstnanec, rodinný příslušník,

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název zařízení: Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem, identifikátor služby: 8568124

Více

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, Přerov

DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, Přerov DOMOV PRO SENIORY, Kabelíkova 3217/14a, 750 02 Přerov Realizace poskytování sociální služby DOMOV PRO SENIORY Domov pro seniory - poskytuje sociální službu seniorům od 60 let se sníženou soběstačností,

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE

INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE INFORMACE PRO ZÁJEMCE, ŽADATELE KDO JSME Domov důchodců Roudnice nad Labem,, IČO 828998, (dále jen Domov). Zřizovatelem je Město Roudnice nad Labem, Karlovo nám. 21, 413 01 Roudnice nad Labem, IČO 264334.

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Standard kvality č.1 Poskytovatel: SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Smlouva č. Sociální služby Karviná, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná - Nové Město IČO: 709 97 136 zastoupený

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Druh služby: Sociálně terapeutické dílny Místo poskytování služby: Šunychelská 1159,Nový Bohumín, 735 81 Bohumín Registrace č. POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY VEŘEJNÝ ZÁVAZEK ORGANIZACE SOCIÁLNĚ

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY Poslání služeb Česká společnost AIDS pomoc, o. s. (ČSAP), založena v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, je jednou z největších nestátních

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ Obsah: 1) PRAVIDLA A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. 2) EVIDENCE A LHŮTA VYŘÍZENÍ STÍŽNOSTÍ. 3) MONITORING A ANALÝZA. 4) ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ Touto

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

1. Jednání se zájemcem o sociální službu

1. Jednání se zájemcem o sociální službu 1. Jednání se zájemcem o sociální službu První kontakt zájemce o sociální službu (jeho osoby blízké nebo opatrovníka) získání informací o podmínkách a možnostech poskytování sociální služby Na níže uvedených

Více

Centrum denních služeb Města Úpice

Centrum denních služeb Města Úpice Centrum denních služeb Města Úpice Národní 1109, 542 32 Úpice IČ: 00278386 mobil: 730 890 643 e-mail: hofmanova@upice.cz 1 POPIS REALIZACE CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Identifikátor služby - Zřizovatelem Centra

Více

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz

PRŮVODCE SLUŽBOU. Denní centrum služeb pro osoby ve středním a vyšším věku se zdravotním postižením. www.socsluzbykarvina.cz SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město Středisko denních služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb pro osoby

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, 530 02 Pardubice Název: Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zpracoval: realizační

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Obsah 1. Smysl dokumentu... 2 2. Seznámení zaměstnanců a klientů se Základním prohlášením... 2 3. Základní prohlášení Domova pro seniory Krč... 3 3.1. Poslání...

Více

Cílová skupina Lidé s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením (lidé s psychickým onemocněním) ve věku od let z okresu Třebíč.

Cílová skupina Lidé s mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením (lidé s psychickým onemocněním) ve věku od let z okresu Třebíč. Denní centrum Barevný svět, o.p.s. Denní centrum Barevný svět, o.p.s. je poskytovatelem sociální služby denní stacionář, podle 70 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů,

Více

Sociální služby Pačlavice, příspěvková organizace Odlehčovací služby. Název zařízení a místo poskytování. Sociální služby Pačlavice, Pačlavice 6

Sociální služby Pačlavice, příspěvková organizace Odlehčovací služby. Název zařízení a místo poskytování. Sociální služby Pačlavice, Pačlavice 6 Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Název poskytovatele Druh služby Forma služby

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v domově pro osoby se zdravotním postižením

Smlouva o poskytnutí sociální služby v domově pro osoby se zdravotním postižením Smlouva o poskytnutí sociální služby v domově pro osoby se zdravotním postižením Dne.. u z a v ř e l i 1. Pan/í.., narozen/a, bydliště v textu této smlouvy dále jen Osoba Zastoupena/ý a 2. Bellevue, poskytovatel

Více

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Pečovatelská služba Identifikátor 6347392 Forma služby terénní Název zařízení a místo poskytování

Více

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S k zajištění jednotného postupu při přijímání a vyřizování podnětů a stížností klientů a ostatních občanů ke službám poskytovaných organizací,

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město,

SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, Karviná-Nové Město. středisko Služeb Závodní 1667, Karviná-Nové Město, SOCIÁLNÍ SLUŽBY KARVINÁ, příspěvková organizace Sokolovská 1761, 735 06 Karviná-Nové Město středisko Služeb Závodní 1667, 735 06 Karviná-Nové Město, PRŮVODCE SLUŽBOU Denní centrum služeb www.socsluzbykarvina.cz

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov Javornická 830, Chvalčov. (dále jen Domov/DZP) D O M O V N Í Ř Á D

Domov pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov Javornická 830, Chvalčov. (dále jen Domov/DZP) D O M O V N Í Ř Á D Javornická 830, 768 72 Chvalčov (dále jen Domov/DZP) D O M O V N Í Ř Á D Základní informace, adresy, telefonní čísla Kontaktní adresa: (DZP) Javornická 830 768 72 Chvalčov 573 380 063 vedoucí zařízení

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Příloha č.1 Název poskytovatele Charita Luhačovice Druh služby Denní stacionář 46 Forma služby Ambulantní Název zařízení a místo poskytování Denní stacionář,

Více

Informovanost o poskytované sociální službě

Informovanost o poskytované sociální službě Aktualizace předchozí verze z 1. 7. 2010 SQ 12 Informovanost o poskytované sociální službě Domov pro osoby se zdravotním postižením, Dvořákova 1128, Kadaň Zřizovatel: Krajský úřad Ústeckého kraje Velká

Více

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Chráněné bydlení Nový Jičín Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Účinnost: od 1. 7. 2014 Plánovaná aktualizace: červenec 2015 Standard č.

Více

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory Pravidla Sociálně aktivizační služby pro seniory Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány v souladu se standardy kvality, dle metodik, předpisů a vnitřních směrnic poskytovatele sociálních služeb.

Více

Název poskytovatele DĚTSKÝ KLÍČ Šumperk, o.p.s. 39 Působnost služby Olomoucký kraj

Název poskytovatele DĚTSKÝ KLÍČ Šumperk, o.p.s. 39 Působnost služby Olomoucký kraj Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Platnost od: 18.6.2014 Název poskytovatele

Více

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51. Údaje o poskytované sociální službě.

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51. Údaje o poskytované sociální službě. Služba Chráněné bydlení CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ Dle zákona č. 108/2006 Sb., 51 Údaje o poskytované sociální službě. 1. Název a místo zařízení nebo místo poskytování sociální služby. Název: Centrum sociálních

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně - Chrlicích Domov pro osoby se zdravotním postižením Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB

7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB 7. STÍŽNOSTI NA KVALITU SLUŽEB POSKYTOVANÝCH V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB Článek I. Základní ustanovení 1.1. Tato směrnice upravuje způsob přijímání a vyřizování podnětů, připomínek a stížností ke kvalitě služeb

Více

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/

Informace o poskytování služby P-B-P-D-01/ Stránka 1/6 Informace o poskytování sociální služby 1) Základní údaje o poskytovateli MESADA, z. s. se sídlem: nábřeží 1. máje 2518, 397 01 Písek IČ: 265 87 955 Statutární zástupce: Mgr. Tamara Křivánková,

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.:

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova , Pardubice tel.: SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory Dubina Pardubice Blahoutova 646-649, 530 12 Pardubice tel.: 466 262 345 e-mail: dubina@ssmpce.cz Standard č. 7 Pravidla a metodika pro podávání, evidenci

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce

Více

Název poskytovatele Sociální služby Vsetín, Záviše Kalandry 1353, Vsetín

Název poskytovatele Sociální služby Vsetín, Záviše Kalandry 1353, Vsetín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Sociální služby Vsetín, Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín Druh služby Domov se zvláštním režimem podle 50 zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Slezská Ostrava, příspěvková organizace

Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Slezská Ostrava, příspěvková organizace Veřejný závazek Domova pro seniory Kamenec, Domov pro seniory Kamenec, (dále jen Domov pro seniory Kamenec) je celodenní pobytové zařízení v blízkosti centra města Ostravy s dostupným dopravním spojením

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č.

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č. Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno Standard č. 7 Pobytová služba Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

Smlouva o poskytnutí sociální péče v domově se zvláštním režimem

Smlouva o poskytnutí sociální péče v domově se zvláštním režimem Smlouva o poskytnutí sociální péče v domově se zvláštním režimem Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1. pan (paní)... datum narození... rodné číslo.... č. OP..... bydliště.. zastoupený(á)..

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 26 Název směrnice: O podávání a vyřizování stížností Stížností se rozumí projev nespokojenosti klienta nebo jiné osoby s poskytovanou sociální službou nebo způsobem jak je poskytována (např.

Více

Směrnice Domova se zvláštním režimem Krásná Lípa č. 7.1

Směrnice Domova se zvláštním režimem Krásná Lípa č. 7.1 Domov se zvláštním režimem Krásná Lípa Čelakovského 13, 407 46 Krásná Lípa, tel.: 724 147 324, fax: 412384111 IČO: 70872741, č. účtu 2001570004/6000, PPF banka a.s. Praha havlickova@dzrkrasnalipa.cz, http://www.dzrkrasnalipa.cz

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby ze dne 1. 7. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DENNÍM STACIONÁŘI RATOLEST

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DENNÍM STACIONÁŘI RATOLEST 1 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DENNÍM STACIONÁŘI RATOLEST Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1)Uživatel Jméno: Bydliště: Zastoupená: (v textu této smlouvy dále jen Uživatel

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název služby: DOMOVY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HÁJ U DUCHCOVA Druh služby: TÝDENNÍ STACIONÁŘ Název poskytovatele

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Sociální služby Uherské Hradiště, p.o. sociálně terapeutické dílny ambulantní

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. Platné od: Zpracoval: Mgr. Monika Škubalová. Schválil: Mgr. Marek Mikláš. Platnost: od

PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. Platné od: Zpracoval: Mgr. Monika Škubalová. Schválil: Mgr. Marek Mikláš. Platnost: od Standard 14 PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Platné od: 1. 1. 2015 Zpracoval: Mgr. Monika Škubalová Schválil: Mgr. Marek Mikláš Platnost: od 14. 7. 2017 Vydání: 2. PLNÉ ZNĚNÍ STANDARDU VYŘIZOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ

Více

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA Datum podání stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Kdo stížnost podává: Předmět stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Průběh šetření stížnosti, připomínky,

Více

Vnitřní pravidla pro podávání a vyřizování stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby v Domově seniorů Vidim

Vnitřní pravidla pro podávání a vyřizování stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby v Domově seniorů Vidim Vnitřní pravidla pro podávání a vyřizování stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby v Domově seniorů Vidim Proč je směrnice vydávána Nejen klient sociální služby, ale každý člověk musí

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Vnitřní směrnice VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 7a) Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla pro

Více

7POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

7POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 7POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 1 Cílová skupina Služba je poskytována osobám se sníženou soběstačností při uspokojování životních potřeb. Jedná se především o: seniory, kteří ukončili pobyt

Více

57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku.

57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku. POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY 57 Azylové bydlení Pobytová služba, poskytovaná pro území města Rumburk a Šluknovského výběžku. Poskytovatel: CEDR komunitní centrum, občanské sdružení, Křižíkova 918/32,

Více

Průvodce. Osobní asistencí Štefánikova 15, Hodonín

Průvodce. Osobní asistencí Štefánikova 15, Hodonín Průvodce Osobní asistencí Štefánikova 15, Hodonín Obsah Obecné požadavky... 3 Poslání... 3 Cíle... 4 Cílová skupina... 5, 6 Kapacita služby... 7 Provozní doba... 7 Úhrady za službu... 8 Jak můžu asistenta

Více

1. Jednání se zájemcem o sociální službu

1. Jednání se zájemcem o sociální službu 1. Jednání se zájemcem o sociální službu První kontakt zájemce o sociální službu (jeho osoby blízké nebo opatrovníka) získání informací o podmínkách a možnostech poskytování sociální služby Na níže uvedených

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, Pardubice SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Denní stacionář Slunečnice Pardubice, A. Krause 1995, 530 02 Pardubice Název: Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zpracoval: realizační

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel Hlavní město Praha Standard č. 7 SMĚRNICE Verze 9 - zkrácená k podávání a vyřizování připomínek, podnětů, stížností, oznámení a petic osob, kterým jsou poskytovány sociální služby Tato Směrnice k podávání a vyřizování připomínek,

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Účinnost od: 1. 7.2018 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Vedoucí služby DZR Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domova pro seniory Pohoda Budějovická 159, 384 11 Netolice Platná od 1.1.2010 Na základě zákona č. 108/2006 Sb., 40 a vyhl. 505/2006 Sb. S těmito pravidly musí být

Více

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721 Popis realizace služby Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Pečovatelská služba terénní Pečovatelská služba Bánov 687 54 Bánov 721

Více

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Účinnost od: 1. 1. 2016 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DS Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02 e-mail: ranapece@szss-cheb.cz Směrnice č. 5/2011 s přílohami 1, 2, 3 STANDARD

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ASISTENČNÍ SLUŽBY Úvodní ustanovení S Vnitřními pravidly jsou seznámeni všichni zaměstnanci, klienti a žadatelé asistenční služby Charity Hlučín. Místo, čas a způsob poskytnutí péče :

Více

Pravidla pro podání a vyřizování stížností

Pravidla pro podání a vyřizování stížností Pravidla pro podání a vyřizování stížností Úvod Řešení stížností v organizaci je velmi důležitým prvkem pro zvyšování kvality poskytovaných činností a pro ochranu práv uživatelů. Stížnosti, připomínky

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DENNÍM STACIONÁŘI RATOLEST

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DENNÍM STACIONÁŘI RATOLEST 1 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DENNÍM STACIONÁŘI RATOLEST Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1)Uživatel Jméno : Bydliště Zastoupená: (v textu této smlouvy dále jen Uživatel

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vypracovala: Mgr. Lenka Pokorná Schválil: Bc. Petr Herynek Účinnost od: 1. 9. 2016 Vnitřní

Více

III / Jednání se zájemcem o sociální službu

III / Jednání se zájemcem o sociální službu STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, Domov se zvláštním režimem DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70869812 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší Litvínov-Janov ,

Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší Litvínov-Janov , Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší 177 435 42 Litvínov-Janov 476 742 030 608 117 204,e-mail: dss@dsslitvinov.cz detašované pracoviště Křížatecká čp.16 Litvínov 476 742 042

Více

Základní informace pro žadatele

Základní informace pro žadatele Sněženková 2973/8 106 00 Praha 10 Zahradní Město Telefon: 272 654 151 3 e-mail: info@dszm.cz Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

Popis realizace poskytované sociální služby Domov pro seniory Mládežnická 1753 Jirkov

Popis realizace poskytované sociální služby Domov pro seniory Mládežnická 1753 Jirkov Popis realizace poskytované sociální služby Domov pro seniory Mládežnická 1753 Jirkov Název: Městský ústav sociálních služeb Jirkov, p.o. Místo poskytované služby: Mládežnická 1753, 431 11 Jirkov IČO:

Více

Popis realizace poskytované sociální služby Domov pro osoby se zdravotním postižením U Dubu 1562, Jirkov

Popis realizace poskytované sociální služby Domov pro osoby se zdravotním postižením U Dubu 1562, Jirkov Popis realizace poskytované sociální služby Domov pro osoby se zdravotním postižením U Dubu 1562, Jirkov Název: Městský ústav sociálních služeb Jirkov, p.o. Místo poskytované služby: U Dubu 1562 IČO: 46787682

Více

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Domov poklidného stáří Vejprnice Baculus o.p.s., IČ: 26997355 Tylova 999, Vejprnice, PSČ 330 27 Tel.: 377 815 111, E-mail: info@baculus.cz; www.baculus.cz STANDARD č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB

Více

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ, ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ A PŘIPOMÍNEK. Domov pro osoby se zdravotním postižením

PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ, ŘEŠENÍ STÍŽNOSTÍ A PŘIPOMÍNEK. Domov pro osoby se zdravotním postižením Domovy sociálních služeb Litvínov příspěvková organizace Zátiší 177 435 42 Litvínov-Janov 476 765 117 (fax), 476 742 030 608 117 204,e-mail: dss@dsslitvinov.cz detašované pracoviště Křížatecká čp.16 Litvínov

Více

Co je považováno orgánem sociálně právní ochrany dětí za stížnost?

Co je považováno orgánem sociálně právní ochrany dětí za stížnost? Orgán sociálně právní ochrany dětí má zpracovány pravidla pro podávání, vyřizování a evidenci stížností v podobě srozumitelné pro všechny klienty Orgán sociálně právní ochrany informuje klienty a další

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby

Smlouva o poskytnutí sociální služby Smlouva o poskytnutí sociální služby č.j.sos//dss Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i Pí. trvale bytem: v textu této smlouvy (dále jen uživatel ) datum narození: a Sociální a ošetřovatelské

Více

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče v denním stacionáři pro osoby se zdravotním postižením č.j. : xxx/xxxx/ds Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli: 1) Pan (paní)... (jméno a příjmení), nar....

Více

Domov důchodců U Zlatého kohouta Zborovská 857, Hluboká nad Vltavou IČO: , e.mail: telefon:

Domov důchodců U Zlatého kohouta Zborovská 857, Hluboká nad Vltavou IČO: , e.mail: telefon: Domov důchodců U Zlatého kohouta IČO:62534424, e.mail: domov.duchodcu@hluboka.cz telefon: 387966160 číslo smlouvy: Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v Domově důchodců U Zlatého kohouta Hluboká

Více

D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov

D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov D o m o v n í ř á d Domova pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov 1. Charakteristika zařízení Domov pro osoby se zdravotním postižením Javorník, Chvalčov (dále jen Domov Javorník; DZP) je

Více

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice Štrossova 357, 530 03 Pardubice tel.: 466 613 176 www.ssmpce.cz e-mail: kostelicek@ssmpce.cz Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ CENTRUM POMOCI z.ú., odlehčovací služba IČO: 68899327, Kašparova 2978/1, 733 01 Karviná-Hranice, č. účtu 2601001526/2010, tel: 596 347 845, 603 734 223, e-mail: galaxie.karvina@atlas.cz, http://www.galaxie-karvina.cz

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II Domov seniorů Budíškovice 378 91 Budíškovice 1 Pravidla ke STANDARDU č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ

Více

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče

Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče Smlouva o poskytnutí služeb sociální péče v č.j. : XX/20XX/ds Denním stacionáři Mateřídouška pro děti, mládež a dospělé s mentálním a kombinovaným postižením Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli:

Více

Smlouva o poskytování sociální služby denní stacionář Ledovec, o.s. Číslo smlouvy..

Smlouva o poskytování sociální služby denní stacionář Ledovec, o.s. Číslo smlouvy.. Smlouva o poskytování sociální služby denní stacionář Ledovec, o.s. pan/paní: datum narození: trvalé bydliště: adresa současného pobytu: Číslo smlouvy.. zastoupený/á opatrovníkem (jméno, příjmení, trvalé

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice, IČ 40613311, Petržilkova

Více