US - HDP ve 2Q podle revize rostl o 4,2%, více než v odhadech

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "US - HDP ve 2Q podle revize rostl o 4,2%, více než v odhadech"

Transkript

1 Monitoring US - HDP ve 2Q podle revize rostl o 4,2%, více než v odhadech Americká ekonomika ve 2Q podle revidovaných údajů rostla v ročním vyjádření o 4,2% oproti předběžně odhadovanému růstu o 4%. Trh v průměru počítal s mírně sestupnou revizí směrem k 3,9% při celkovém rozpětí odhadů od 3,5 do 4,3%. Vzestupnou revizi podpořily především větší firemní výdaje do vybavení a menší deficit obchodní bilance kompenzovaný pouze vlažným tempem budování zásob. Podnikové investice ve 2Q vzrostly v ročním vyjádření o 8,1%, což bylo nejvíce od 1Q2012. Firemní zisky před zdaněním ve 2Q rostly o 8%, což bylo nejvíce za poslední 4 roky. V 1Q firemní investice propadly o 9,4%. V meziročním srovnání jsou investice stále o 0,3% nižší. Spotřeba domácností rostla ve 2Q stejně jako v předběžných odhadech o 2,5%. Disponibilní příjmy Američanů očištěné o inflaci rostly ve 2Q o 4,2% oproti 1Q, kdy příjmy rostly o 3,4%. Platy a služné ve 2Q rostly o 103,6 mld. USD. Údaje za 1Q byly revidovány na 131,3 mld. USD oproti předběžně odhadovaným 135,1 mld. USD. Zdroj: Orco skončí na BCPP 19. září. Akcie letí vzhůru, firma prodala projekt Zlota 44 za 63 mil. EUR Orco včera oznámilo, že posledním dnem obchodování jeho akcií na pražské burze bude pátek 19. září Záměr opustit pražskou burzu firma avizovala již v červenci, avšak i tak může na kurz akcií působit negativně. Akcie zůstanou obchodovány na burzách v Paříži a Varšavě. Orco zároveň uvedlo, že prodává varšavský projekt Zlota 44 firmám Amstar a BBI za 63 mil. EUR. Orco prodává jak nemovitost, tak pohledávky za úvěrem, které odkoupilo od polské Bank Pekao v dubnu. Akcie Orca reagují v úvodu obchodování na souběh těchto dvou zpráv silným růstem o téměř 18% směrem nad 14 Kč. Zdroj:

2 ČSSZ poskytuje informace on-line spočítat si můžete výši důchodu Česká správa sociálního zabezpečení poskytuje informace o dobách sociálního pojištění online. Služba by měla být dostupná 24 hodin, 7 dní v týdnu. Můžete si tak kdykoliv předběžně vypočítat svou penzi. Dříve byla data klientů, která byla důležitá pro důchod, v papírové podobě. To se změnilo v roce 2005, kdy bylo umožněno elektronické podání evidenčních listů důchodového pojištění (ELDP). Dosud se elektronicky přijalo na 70 milionů formulářů, z nich ELDP zaměstnavatelé zasílají nejvíce, říká ústřední ředitel ČSSZ Vilém Kahoun. Kahoun dále uvádí jako důvod rostoucího využívání informačních technologií bezhotovostní výplatu důchodů. Zatímco před deseti lety se bezhotovostně vyplácelo zhruba 30 % důchodů, dnes se tak řeší více než 50 % výplat. Celkem ČSSZ ke konci loňského roku vyplácela důchodů, z toho bylo důchodů starobních, invalidních a pozůstalostních, tedy vdovských, vdoveckých a sirotčích. Průměrný věk penzistů pobírajících starobní důchod byl loni 69 let u mužů 70, u žen 68 let Zdroj: Německo: Zaplať za to, že u nás uložíš peníze! Investor, který se rozhodne nakoupit německé dluhopisy a držet je do splatnosti, dobrovolně přistupuje na záporný úrok. Standardní investice probíhá asi takto: nakoupit nějaký investiční produkt s tím, že výsledek může být buď zisk, nebo ztráta. Investor nese riziko a nakoupí takový produkt, který nejlépe odpovídá jeho rizikově výnosovému profilu. Další alternativou zhodnocení peněz je jít do banky, uložit peníze a poté inkasovat mizivý, ale přece jen nějaký úrok. Německé dluhopisy ale nabízí něco úplně jiného. Investor, který se rozhodne nakoupit německé dluhopisy a držet je do splatnosti, dobrovolně přistupuje na záporný úrok. Tedy za uložení peněz do německých dluhopisů musí zaplatit peníze. To platí u všech splatností až do tříleté včetně. Převeďme si to do čísel. Pokud investor dnes nakoupí dvouletý německý dluhopis za 1 milión korun, pak po dvou letech dostane nazpět korun. Ne že by přišel o mnoho, ale při reálném znehodnocení peněz (inflace) o 1 % ročně je potřeba srovnat oněch 995,5 tisíc korun

3 s částkou 1,02 miliónu. To už je ztráta 25 tisíc korun za dva roky, tedy 2,5 %. Investicí do německého dluhopisu při držení do splatnosti tedy dnes investor dobrovolně podstupuje ztrátu 2,5 % za období 2 let. A to nepočítám transakční poplatky za nákup a měnové riziko. Proč by to někdo dělal? V ekonomice je obrovské množství levných peněz, mnoho institucionárních investorů potřebuje zainvestovat, ale velmi bezpečně. A v současnosti není bezpečnějšího aktiva než německých dluhopisů. Navíc očekávaná inflace, která by tento stav mohla změnit, je stále extrémně nízká, dokonce na hranici deflace. A to způsobuje očekávání investorů, že by výnos mohl ještě více klesnout, tedy že by cena mohla vzrůst a při prodeji před splatností by investor mohl vydělat. Tomu napomáhá ECB, která sama (zoufale) hledá možnosti, jak ještě více změkčit měnovou politiku. Záporný výnos německých dluhopisů není nic nového. Tato situace už nastala v druhé polovině roku 2012 a v první polovině roku července 2012 byl dvouletý výnos dokonce téměř -0,1 % (dnes -0,02 %). Investoři nyní mohou jen nevěřícně vzpomínat na rok 2008, kdy tento dluhopis nesl 4,5 %. Tato doba, zdá se, je na mnoho let nenávratně pryč. Zdroj: Pegas Nonwovens ohlásil růst tržeb i zisku. Pomohl rozjezd nové výrobní linky v Egyptě Výnosy znojemského výrobce netkaných textilií Pegasu Nonwovens se v prvním pololetí meziročně zvýšily o 13,6 procenta na 111,4 milionu eur (zhruba 3,1 miliardy korun). Zisk rostl o více než polovinu na 10,5 milionu eur (kolem 291 milionů korun). Lepších výsledků společnost dosáhla díky vyšším prodejům hotových výrobků z nové výrobní linky v Egyptě. Dvojciferně, a to o 15 procent, rostl ukazatel EBITDA, tedy provozní zisk před započtením úroků, odpisů a před zdaněním. Zvýšil se na 22,1 milionu eur (612 milionu Kč). "Nárůstu jsme dosáhli zejména díky přínosu nového egyptského závodu a také díky slabšímu kurzu koruny vůči euru," uvedl v tiskové zprávě mluvčí společnosti Ondřej Kouřil. Egyptská linka se letos naplno rozjela po předchozích problémech, které souvisely s politickou situací. Závod sídlí na okraji hlavního města Káhiry a kvůli nepokojům tak nemohla nová linka fungovat naplno. "Nyní linka dosahuje podobných výrobních parametrů, na jaké jsme zvyklí v závodech v Česku. Spokojeni jsme také s tím, že jsme v prvním pololetí zvýšili podíl technologicky vyspělých materiálů. Také došlo k posílení skladových zásob, což nám umožňuje lépe plánovat výrobu," uvedl generální ředitel František Řezáč.

4 Společnost je součástí mezinárodního holdingu se sídlem v Lucembursku, v Česku má výrobní závody ve Znojmě a v Bučovicích. Zaměstnává 570 lidí. Vyrábí netkané textilie na bází polypropylenu a polyetylenu, které se využívají pro hygienické prostředky, uplatní se ve stavebnictví, zemědělství či zdravotnictví. Firma je veřejně obchodovanou na burzách v Praze a ve Varšavě. Podle analytika Patria Direct Tomáše Sýkory byly tržby mírně slabší, než se původně odhadovalo. Neočekává ale žádnou zásadní reakci investorů na zveřejněné výsledky. Zdroj: Fortuna přijala v pololetí sázky za více než devět miliard korun, rostl i zisk Velké sportovní události vedly k růstu tržeb i zisku největší sázkové společnosti ve střední Evropě. Fortuna navíc poprvé vyplatila více výher z internetového sázení než při kurzových sázkách na pobočkách. Největší středoevropská sázková společnost v prvním pololetí významně rostla. Fortuna přijala sázky ve výši 333,2 milionu eur (přes 9,2 miliardy korun). Zaznamenala tak nárůst příjmů o více než pětinu. Čistý zisk firmy rostl o 19 procent na 9 milionů eur. Sázky táhl hlavně fotbal. Drtivá většina přijatých sázek pochází ze sportu. Velkou roli v růstu sázek hráli hlavně velké sportovní události jako Olympijské hry v Soči nebo fotbalový šampionát. "Zejména mistrovství světa v Brazílii potvrdilo, že fotbal je z pohledu kurzového sázení s přehledem sportem číslo jedna," uvedl Radim Haluza, generální ředitel společnosti Fortuna. Na výhrách firma, která působí v Česku, Slovensku a Polsku vyplatila 65,8 milionu eur (přes 1,8 miliardy korun), tedy o 14,7 procenta více než loni. Výhry z internetového sázení navíc letos poprvé překonaly výhry z kurzového sázení na pobočkách. Přes internet sázková společnost vyplatila 32,3 milionu eur, což bylo o třetinu více než ve stejném období v loňském roce. Provozní zisk EBITDA rostl o více než 16 procent na 15 milionů eur. Firma tak zveřejněnými výsledky podle svých slov splnila svůj letošní plán. Podobně pak chce pokračovat i po zbytek roku. "S ohledem na absenci velkých sportovních akcí po zbytek roku náš celoroční výhled zůstává nezměněn," popsal Haluza. Fortuna letos také významně rozšířila své sponzorské aktivity ve fotbalu. Její jméno nyní nese nejvyšší slovenská fotbalová soutěž a společnost začala sponzorovat i pražskou fotbalovou Slavii.

5 Akcie Fortuna Entertainment Group se obchodují na pražské a varšavské burze. Majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Zdroj: Pivovary Lobkowicz zvýšily nezdaněný zisk o třetinu. Analytiky zklamal vývoj tržeb Skupina Pivovary Lobkowicz Group, která sdružuje sedm regionálních pivovarů, meziročně zvýšila svůj zisk EBITDA o 30,3 procenta. Nejlépe se prodávala piva značek Lobkowicz a Klášter. Lobkowicz odtajnil výsledky poprvé od svého vstupu na burzu v Praze. Skupina Pivovary Lobkowicz Group (PLG) v prvním pololetí zvýšila zisk před zdaněním o 30,3 procenta. "Ukazuje se, že zaměření našich pivovarů na vaření poctivého piva řemeslným způsobem se vyplácí a konzumenti to oceňují. Dokázali jsme zvýšit i výnos na hektolitr piva, což se pozitivně projevilo na naší provozní ziskovosti," uvedl generální ředitel Zdeněk Radil. Právě provozní zisk společnosti stoupl oproti první polovině roku 2013 o 9,4 procenta na 28,9 milionu korun. Podle analytika Milana Lávičky z J&T banky ale zklamal růst tržeb. "U tržeb jsem očekával výraznější růst vzhledem k tomu, že v rámci IPO prezentovali, že za první čtyři měsíce roku jim prodané objemy vzrostly o 9,5 procenta. A za půl roku najednou celé tržby vzrostly jen o 3,6 procenta," řekl. Tržby z prodeje samotného piva pak firmě přinesly 551,1 milionu korun, vzrostly meziročně o 5,6 procenta. Nejlépe se prodávaly značky Lobkowicz a Klášter. Jako pozitivní překvapení vnímá analytik Lávička růst marže, která poskočila z 16,7 procenta na 21 procent v letošním roce. "Výsledky skupiny Pivovary Lobkowicz Group příjemně překvapily na úrovni EBITDA," dodal Jiří Šimara, analytik společnosti Cyrrus. Právě zmíněný ukazatel EBITDA, tedy zisk před zdaněním, započtením úroků, odpisů a amortizace, stoupl po očištění od prodeje aktiv v minulém roce a nákladů na první veřejnou nabídku akcií (IPO) na burze v Praze meziročně o 30,3 procenta na 121,2 milionu korun. "Vzhledem k zajímavé dividendové politice je nicméně mírným zklamáním prohloubení loňské pololetní ztráty," doplnil svůj komentář Šimara. Akcionáři PLG v prvních šesti měsících roku přišli o 26 milionů korun. Skupina meziročně prohloubila svou ztrátu o 5,3 procenta. Pro hospodaření firmy to však podle analytiků nic zásadního neznamená. "Prohloubení ztráty je momentálně absolutně irelevantní, protože jsou do ní započteny jednorázové vlivy. Minulý rok měla společnost zisky z prodeje aktiv, které letos už nemá, ale naopak jí vznikly náklady

6 spojené s IPO, což bylo 8 milionů korun. V druhé polovině roku určitě očekávám čistý zisk," řekl. V budoucnu chce firma peníze vydělané vstupem na burzu utratit za nákup restaurací a hospod. Zaměří se také na prodej prémiových a speciálních druhů piv. V druhé polovině roku pak zřejmě uplatní své předkupní právo na 30procentní podíl v pivovaru Rychtář, v jednom z členů PLG. Vlastní ho už ze 70 procent. Skupina letos jako první pivovarnická společnost vstoupila na pražskou burzu. Obchoduje na ní 21 procent akcií. Už před zveřejněním výsledkové zprávy akcie reagovaly pozitivně a stouply. Podle Lávičky trh dobré výsledky očekával. Zdroj:

REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017

REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. listopadu 2017 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N. V. za období od 1. července 2017 do 8. listopadu 2017 Fortuna Entertainment Group přijala v prvních

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2010 20. května 2010 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí roku

Více

V prvním čtvrtletí 2018 Fortuna Entertainment Group zvýšila přijaté sázky o 163,7 % na 797 milionů EUR

V prvním čtvrtletí 2018 Fortuna Entertainment Group zvýšila přijaté sázky o 163,7 % na 797 milionů EUR REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 16. května 2018 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N. V. za období od 1. ledna 2018 do 16. května 2018 V prvním čtvrtletí 2018 Fortuna Entertainment Group

Více

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst

Fortuna přijala za prvních devět měsíců o 9,3% více sázek nežli vloni a potvrdila růst REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 3. listopadu 2011 Mezitímní zpráva statutárního orgánu společnosti Fortuna Entertainment Group N.V. za období od 1. července 2011 do 3. listopadu 2011 Fortuna přijala za prvních devět

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2009 28. května 2009 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí

Více

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2006 20. březen 2007 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok k 31. prosinci

Více

Celkové přijaté sázky vzrostly za prvních devět měsíců roku 2012 o 10,7 %

Celkové přijaté sázky vzrostly za prvních devět měsíců roku 2012 o 10,7 % REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 8. listopadu 2012 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N.V. za období od 1. července 2012 do 8. listopadu 2012 Celkové přijaté sázky vzrostly za prvních

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 15. března 2018 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2017 Amsterdam - Společnost Fortuna Entertainment Group N. V. oznamuje své předběžné

Více

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007

Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2007 30. květen 2007 PEGAS NONWOVENS SA s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2007

Více

Pegas Nonwovens SA za 1. čtvrtletí 2007 zvýšil své výnosy na více než 31 milionu eur

Pegas Nonwovens SA za 1. čtvrtletí 2007 zvýšil své výnosy na více než 31 milionu eur TISKOVÁ ZPRÁVA Pegas Nonwovens SA za 1. čtvrtletí 2007 zvýšil své výnosy na více než 31 milionu eur ZNOJMO (30. května 2007) - Pegas Nonwovens SA vykázal za první čtvrtletí 2007 opět meziroční nárůst výnosů,

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2010

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2010 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2010 17. března 2011 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

V prvním čtvrtletí 2013 se zvýšil ukazatel EBITDA Fortuny o 34,4 %

V prvním čtvrtletí 2013 se zvýšil ukazatel EBITDA Fortuny o 34,4 % REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 7. května 2013 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N.V. za období od 1. ledna 2013 do 7. května 2013 V prvním čtvrtletí 2013 se zvýšil ukazatel EBITDA

Více

PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY

PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY PETR SKLENÁŘ TECHNIKY INVESTOVÁNÍ A INVESTIČNÍ TIPY RIZIKO A HORIZONT URČUJÍ NÁSTROJE A TECHNIKU Rizikový profil Investiční horizont Technika Aktiva Dynamický Balancovaný Konzervativní Dlouhodobý -roky

Více

HRUBÉ VÝHRY V 1. ČTVRTLETÍ MEZIROČNĚ VZROSTLY O 15,9 % PŘI STABILNÍ ZISKOVOSTI

HRUBÉ VÝHRY V 1. ČTVRTLETÍ MEZIROČNĚ VZROSTLY O 15,9 % PŘI STABILNÍ ZISKOVOSTI REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 10. května 2012 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N.V. za období od 1. ledna 2012 do 10. května 2012 HRUBÉ VÝHRY V 1. ČTVRTLETÍ MEZIROČNĚ VZROSTLY O

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2015

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2015 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 10. března 2016 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2015 Amsterdam Společnost Fortuna Entertainment Group N. V. oznamuje své předběžné

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2008

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2008 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2008 27.. listopadu 2008 PEGAS NONWOVENS SA s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky

Více

Fortuna přijala v prvních devíti měsících 2016 sázky v hodnotě 756 milionů EUR, nárůst o 22,9 %

Fortuna přijala v prvních devíti měsících 2016 sázky v hodnotě 756 milionů EUR, nárůst o 22,9 % REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 3. listopadu 2016 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N. V. za období od 1. července 2016 do 2. listopadu 2016 Fortuna přijala v prvních devíti měsících

Více

PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018

PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018 PFNonwovens a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2018 28. března 2019 Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2018 PFNonwovens a.s. oznamuje předběžné neauditované

Více

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2015

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2015 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2015 17. března 2016 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

PEGAS NONWOVENS a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2017

PEGAS NONWOVENS a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2017 PEGAS NONWOVENS a.s. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2017 22.března 2018 Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2017 PEGAS NONWOVENS a.s. oznamuje předběžné neauditované

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2008

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2008 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2008 19. března 2009 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2014

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2014 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2014 19. března 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

V prvním čtvrtletí 2017 Fortuna zvýšila přijaté sázky o 20,1 % na 302,2 milionu EUR

V prvním čtvrtletí 2017 Fortuna zvýšila přijaté sázky o 20,1 % na 302,2 milionu EUR REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 11. května 2017 Mezitímní zpráva statutárního orgánu Fortuna Entertainment Group N. V. za období od 1. ledna 2017 do 10. května 2017 V prvním čtvrtletí 2017 Fortuna zvýšila přijaté

Více

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2013

PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2013 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2013 20. března 2014 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

Pegas Nonwovens dosáhl vloni tržeb přes 120 mil. eur

Pegas Nonwovens dosáhl vloni tržeb přes 120 mil. eur TISKOVÁ ZPRÁVA Pegas Nonwovens dosáhl vloni tržeb přes 120 mil. eur ZNOJMO (20. března 2007) - Skupina Pegas Nonwovens SA vykázala za rok 2006 doposud nejvyšší tržby v historii firmy. Výnosy dosáhly úrovně

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2008

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2008 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2008 28.. května 2008 PEGAS NONWOVENS SA s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky za první

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2016

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2016 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za rok 2016 23. března 2017 Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2016 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje předběžné neauditované

Více

Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2007

Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2007 Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2007 29. listopadu 2007 PEGAS NONWOVENS SA (dále jen PEGAS nebo Společnost ) s potěšením oznamuje své konsolidované neauditované finanční

Více

PEGAS NONWOVENS. Investiční den s Patrií. 24. dubna 2012

PEGAS NONWOVENS. Investiční den s Patrií. 24. dubna 2012 PEGAS NONWOVENS Investiční den s Patrií Upozornění Tento dokument byl zpracován společností PEGAS NONWOVENS SA (dále jen Společnost ) výhradně pro použití při této prezentaci. Jakákoliv výhledová prohlášení

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007) V Praze dne 9. 11. 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 3. ČTVRTLETÍ 2007) Za devět měsíců vykázala Skupina ČSOB čistý zisk ve výši 8,2 miliardy Kč. Na srovnatelné bázi tak meziroční růst přesáhl 10 %. 1 Za

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2014

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2014 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 5. března 2015 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2014 Amsterdam Společnost Fortuna Entertainment Group N.V. oznamuje své předběžné

Více

Fortuna Entertainment Group NV

Fortuna Entertainment Group NV Fortuna Entertainment Group NV Finanční výsledky za 1. pololetí 2012 29. srpna 2012 Agenda Úvod Radim Haluza, generální ředitel Finanční výsledky za 1. pololetí 2012 Michal Vepřek, finanční ředitel Prostor

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2012

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2012 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2012 14. března 2013 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2016

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2016 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 9. března 2017 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2016 Amsterdam - Společnost Fortuna Entertainment Group N. V. oznamuje své předběžné

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2012

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2012 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2012 24. května 2012 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí roku

Více

ČISTÝ ZISK 9,188 MLD KČ 1

ČISTÝ ZISK 9,188 MLD KČ 1 Vnitřní informace: Konsolidované neauditované výsledky skupiny ČSOB (IFRS) za 3. čtvrtletí 2009 Praha, 13. listopadu 2009 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA DEVĚT MĚSÍCŮ ROKU 2009 ČISTÝ ZISK 9,188 MLD KČ 1 Hlavní

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011 15. března 2012 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Praha, 15. května 2008 SKUPINA ČSOB V 1. ČTVRTLETÍ 2008 ZAZNAMENALA ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008 vykázaný: 2 525 mld. Kč (4% růst) Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008

Více

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 27 nám. Republiky 3a/29 11 Praha 1 Vydána dne 3. července 27 , IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/29, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní

Více

PPF banka v roce 2013: bilanční suma poprvé v historii banky přesáhla 100 miliard korun

PPF banka v roce 2013: bilanční suma poprvé v historii banky přesáhla 100 miliard korun MÍSTO / DATUM Praha /18. 4. 2014 PPF banka v roce 2013: bilanční suma poprvé v historii banky přesáhla 100 miliard korun Shrnutí: Bilanční suma PPF banky vzrostla v roce 2013 o 28 mld. Kč a ke k 31. 12.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA ROK 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA ROK 2007) V Praze dne 14. 2. 2008 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA ROK 2007) Za rok 2007 vykázala Skupina ČSOB čistý zisk ve výši 10,837 miliard Kč. Na srovnatelné bázi tak meziroční růst přesáhl 22 %. 1 V roce 2007

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2014

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2014 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2014 29. května 2014 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí roku

Více

Staňte se akcionářem

Staňte se akcionářem Staňte se akcionářem Bankovní sektor na vzestupu Každá krize je svým způsobem přínosem, stejně jako dravci čistí stádo od nemocných a starých kusů tak krize čistí trh od nemocných firem. Výsledkem je,

Více

Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi.

Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi. Praha, 12. února 2009 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2008 ČISTÝ ZISK 1,034 MLD. KČ 1F Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi. Čistý

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. POLOLETÍ 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. POLOLETÍ 2007) V Praze dne 10. 8. 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. POLOLETÍ 2007) Za první pololetí 2007 vykázala Skupina ČSOB čistý zisk ve výši bezmála 6 miliard Kč. Na srovnatelné bázi tak meziroční růst přesáhl

Více

ČESKÝ TELECOM. Výsledky za 1. pololetí 2003

ČESKÝ TELECOM. Výsledky za 1. pololetí 2003 ČESKÝ TELECOM Výsledky za 1. pololetí 2003 Konferenční hovor Gabriel Berdár, předseda představenstva a generální ředitel Juraj Šedivý, 1. místopředseda představenstva a finanční ředitel 30.7.2003 Hlavní

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2013

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2013 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 6. března 2014 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2013 Amsterdam Společnost Fortuna Entertainment Group N.V. oznamuje své předběžné

Více

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM

Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Deutsche Telekom AG Světové akcie vstupují na RM-SYSTÉM Investice do zahraničních firem v českých korunách? Deutsche Telekom Deutsche Telekom patří mezi největší světové poskytovatele telekomunikačních

Více

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Praha, 11. února 2010 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 17,368 Čistý zisk udržitelný: 10,487 (-17 % meziročně) Provozní výnosy udržitelné:

Více

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA)

Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) 1 z 6 27.5.2011 10:22 AAA AUTO Úvod» IR zprávy a oznámení (vnitřní informace)» Konsolidované neauditované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za první čtvrtletí roku 2011 (OPRAVA) Konsolidované neauditované

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2013

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2013 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2013 23. května 2013 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí roku

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111 V Praze, 21. března 2006 Čistý zisk Skupiny ČSOB v roce 2005 vyšší o 17% oproti roku 2004 (konsolidované, IFRS, auditované výsledky) Skupina ČSOB uzavřela rok 2005 se ziskem ve výši 10,3 miliardy Kč. Čistý

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2009

PEGAS NONWOVENS SA. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2009 PEGAS NONWOVENS SA Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2009 18. března 2010 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své předběžné neauditované konsolidované finanční výsledky za fiskální rok končící 31.

Více

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s.

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s. Pololetní zpráva za první pololetí roku 2007 Komentář k výsledkům k 30.6.2007 v prvním pololetí letošního roku naplno odstartovala proces integrace s ebankou. Od počátku roku fungují pro obě banky téměř

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2014

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2014 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2014 27. listopadu 2014 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních

Více

Investiční životní pojištění

Investiční životní pojištění Přehled fondů ČSOB - konzervativní fond Opatrný investor, který nerad riskuje a požaduje mírně převýšit výnosy z termínovaných vkladů u bank. ČSOB růstový fond Opatrný investor, který je ovšem ochoten

Více

Fortuna Entertainment Group NV

Fortuna Entertainment Group NV Fortuna Entertainment Group NV Finanční výsledky v 1. pol. roku 2011 Prezentace pro analytiky a investory 25. srpna 2011 Agenda 1. Úvod 2. Finanční výsledky v H1 2011 3. Výhled a strategie 2011/ 2012 i.

Více

Daniel Kukačka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017

Daniel Kukačka, Portfolio Manager. Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017 č Daniel Kukačka, Portfolio Manager Generali Investments CEE Webinář, říjen 2017 Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulého měsíce Přehled vývoje hlavních ekonomik SEKCE II Kapitálové trhy Výhled

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Únor 2007 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Česká národní banka (ČNB) podle očekávání potvrdila nastavení měnové politiky i na druhém měnovém jednání v

Více

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017

SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK. 1. srpna 2017 SETKÁNÍ S EXPERTY RAIFFEISENBANK 1. srpna 2017 2 Makroekonomický výhled Monika Junicke, Senior analytik Raiffeisenbank 01-13 07-13 01-14 07-14 01-15 07-15 01-16 07-16 01-17 1Q-14 2Q-14 3Q-14 4Q-14 1Q-15

Více

Ve sledovaném období naše společnost dosáhla zisku po zdanění podle IAS/IFRS 190,83 mil. Kč.

Ve sledovaném období naše společnost dosáhla zisku po zdanění podle IAS/IFRS 190,83 mil. Kč. MERO ČR, a.s. Kralupy nad Vltavou IČ: 60193468 Pololetní zpráva emitenta kótovaného cenného papíru za prvních 6 měsíců roku 2008 podle 119 zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu a podle

Více

PRVNÍ TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2008: SKUPINA ČSOB VYKÁZALA 2,8 MLD. KČ ČISTÉHO ZISKU 1F

PRVNÍ TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2008: SKUPINA ČSOB VYKÁZALA 2,8 MLD. KČ ČISTÉHO ZISKU 1F Praha, 6. listopadu 2008 PRVNÍ TŘI ČTVRTLETÍ ROKU 2008: SKUPINA ČSOB VYKÁZALA 2,8 MLD. KČ ČISTÉHO ZISKU 1F Objem prostředků svěřených do péče Skupiny ČSOB: 714,1 mld. Kč (10% růst) Objem úvěrů poskytnutých

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Koncem roku 2012 měly územní samosprávy na svých bankovních účtech 112,3 mld. Kč, což je o 15 mld. více než v roce 2011.

Koncem roku 2012 měly územní samosprávy na svých bankovních účtech 112,3 mld. Kč, což je o 15 mld. více než v roce 2011. K hospodaření územních samospráv v roce 2012 Rozpočtové hospodaření územních samospráv, tedy krajů, obcí, dobrovolných svazků obcí a regionálních rad regionů soudržnosti, skončilo v roce 2012 přebytkem

Více

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

@#A MĚSÍČNÍ EKONOMICKÁ ZPRÁVA ŘÍJEN 2004 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ V říjnu vzrostl index spotřebitelských cen o 0,5 % proti předcházejícímu měsíci a o 3,5 % za poslední rok (v září činil meziměsíční růst 0,8 % a meziroční 3,0 %). Meziroční nárůst

Více

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111 Praha, 12. května 2010 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2010 ČISTÝ ZISK 3,880 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 3,880 mld. Kč (+26 % meziročně) Čistý zisk udržitelný 2 : 3,615 mld.

Více

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR. Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007 Č. 04/2010 31. března 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009 podle IFRS: Koncernové pojistné poprvé přesáhlo 8 mld. EUR Zisk (před zdaněním): 441,25 milionů EUR překonal vynikající výsledek roku 2007

Více

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2012

Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2012 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 7. března 2013 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované hospodářské výsledky za rok 2012 Amsterdam Společnost Fortuna Entertainment Group N.V. oznamuje své předběžné

Více

Pololetní zpráva 2008

Pololetní zpráva 2008 Pololetní zpráva 2008 Pololetní zpráva 2008 0 Raiffeisenbank a.s Obsah Obsah Komentář k výsledkům Raiffeisenbank a.s. a ebanky, a.s. k 30.6.2008 2 Finanční výsledky Raiffeisenbank a.s. za 1. pololetí roku

Více

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD Samostatný odbor finanční stability ZÁTĚŽOVÉ TESTY LISTOPAD ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR (LISTOPAD ) SHRNUTÍ Výsledky zátěžových testů bankovního sektoru

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2015

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2015 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2015 28. května 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za první čtvrtletí roku

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Srpen 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Srpen 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Srpen 2007 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Růst HDP české ekonomiky dosáhl ve druhém čtvrtletí letošního roku úrovně 6 procent meziročně. Údaj za první

Více

Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011

Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 1. března 2012 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2011 Amsterdam - Fortuna Entertainment Group N.V. oznamuje své předběžné neauditované

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Říjen 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Říjen 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Říjen 2007 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem listopadu stouply spotřebitelské ceny v říjnu o 4,0 procenta meziročně, což

Více

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111

Československá obchodní banka, a. s. Radlická 333/150 150 57 Praha 5 tel.: +420 224 111 111 Praha, 8. srpna 2008 PRVNÍ POLOLETÍ 2008: SKUPINA ČSOB ROSTE A POSILUJE SVOU POZICI NA TRHU. 1F Objem prostředků svěřených do péče Skupiny ČSOB: 697 mld. Kč (11% růst) Objem úvěrů poskytnutých Skupinou

Více

ČISTÝ ZISK 5,919 MLD. KČ 1

ČISTÝ ZISK 5,919 MLD. KČ 1 Praha, 6. srpna 2009 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA 1. POLOLETÍ ROKU 2009 ČISTÝ ZISK 5,919 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 5,919 mld. Kč (+7 % meziročně) Čistý zisk udržitelný: 5,631 mld. Kč

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2012

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2012 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2012 22. listopadu 2012 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Listopad 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem prosince poklesly spotřebitelské ceny během listopadu o 0,5 procenta.

Více

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 26. května 2016 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2016 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky

Více

Česká ekonomika v evropském kontextu: Konečně v klidnějších vodách?

Česká ekonomika v evropském kontextu: Konečně v klidnějších vodách? Česká ekonomika v evropském kontextu: Konečně v klidnějších vodách? Pavel Sobíšek 3. října 2017 Agenda V jaké fázi se nachází globální a evropská ekonomika? Vydrží současný růst cen komodit? jaké faktory

Více

Prezentace pololetních výsledků hospodaření Skupiny ČD 2015

Prezentace pololetních výsledků hospodaření Skupiny ČD 2015 Prezentace pololetních výsledků hospodaření Skupiny ČD 2015 Praha, 31. srpna 2015 Hospodaření Skupiny ČD Tržby z hlavní činnosti 16 326 16 468 Ostatní provozní výnosy 1 803 1 721 Náklady -14 327-14 191

Více

Společnost Henkel hlásí ve třetím čtvrtletí velmi dobrý výkon

Společnost Henkel hlásí ve třetím čtvrtletí velmi dobrý výkon Tisková zpráva Praha, 12. listopadu 2013 Výrazné zvýšení zisku a ziskovosti Společnost Henkel hlásí ve třetím čtvrtletí velmi dobrý výkon Přesvědčivý 4,2% organický růst obratu Obrat ovlivněný kurzovými

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2006 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2006 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Únor 2006 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Makroekonomická data z února a začátku března se nadále nesou v pozitivním duchu. Bilance zahraničního obchodu potvrzuje přebytky

Více

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 28 Vydána dne 3. srpna 28 Na Příkopě 858/2 111 21 Praha 1 , IČ 64948242, sídlem Na Příkopě 2, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní zprávu

Více

Ekonomický bulletin 6/2016 3,5E 7,5E

Ekonomický bulletin 6/2016 3,5E 7,5E konomický bulletin 30 6/2016 6 3,5 6 80 100% 53% 6 7,5 Hospodářský a měnový vývoj 1 Shrnutí Rada guvernérů na svém měnovém zasedání 8. září 2016 vyhodnotila hospodářské a měnové údaje, které byly zveřejněny

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Únor 2010 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem února vzrostly spotřebitelské ceny během ledna o 1,2 procenta. V meziročním

Více

Auditované konsolidované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za rok 2010

Auditované konsolidované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za rok 2010 Povinně uveřejňovaná vnitřní informace Publikováno: 29.04.2011 v 16:30 Auditované konsolidované hospodářské výsledky skupiny AAA AUTO za rok 2010 Praha / Budapešť, 29. dubna 2011 Dnes zveřejněné auditované

Více

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2010

PEGAS NONWOVENS SA. Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2010 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2010 25. listopadu 2010 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních

Více

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability

ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD. Samostatný odbor finanční stability ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR LISTOPAD Samostatný odbor finanční stability 0 ZÁTĚŽOVÉ TESTY LISTOPAD 0 ZÁTĚŽOVÉ TESTY BANKOVNÍHO SEKTORU ČR (LISTOPAD 0) SHRNUTÍ Výsledky zátěžových testů bankovního

Více

Konferencia QUO VADIS 3. PILIER? Česká republika: III. pilíř po reformě a co zaměstnanecké penze?

Konferencia QUO VADIS 3. PILIER? Česká republika: III. pilíř po reformě a co zaměstnanecké penze? Konferencia QUO VADIS 3. PILIER? Česká republika: III. pilíř po reformě a co zaměstnanecké penze? Hotel SOREA REGIA Bratislava 18. októbra 2016, JUDr. Vít Samek Změny ve III. pilíři 2012 až 2015: Transformace

Více

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář

Webinář. Prosinec Patrik Hudec, Fund Portfolio Management. Generali Investments CEE Webinář Webinář Prosinec 2018 Patrik Hudec, Fund Portfolio Management Generali Investments CEE Webinář Obsah 2 SEKCE I Nejdůležitější události uplynulých týdnů Přehled vývoje hlavních ekonomik a politik centrálních

Více

Obchodní a ekonomické ukazatele fondů penzijních společností za 1. pololetí 2016

Obchodní a ekonomické ukazatele fondů penzijních společností za 1. pololetí 2016 Obchodní a ekonomické ukazatele fondů penzijních společností za 1. pololetí 2016 Prezentace pro PT1 Praha 25.8.2016 ÚČASTNÍCI POČET ÚČASTNÍKŮ 6 000 000 5 000 000 4 000 000 3 000 000 2 000 000 1 000 000

Více

Předběžné hospodářské výsledky 2013

Předběžné hospodářské výsledky 2013 Předběžné hospodářské výsledky 2013 Setkání analytiků 6. března 2014 Program Úvod Wilf Walsh, předseda představenstva Hlavní údaje 2013 Radim Haluza, generální ředitel Hospodářské výsledky a dividendová

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Prosinec 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem ledna poklesly spotřebitelské ceny během prosince o 0,3 procenta. V meziročním

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2011

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2011 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců roku 2011 24. listopadu 2011 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních

Více

Komerční banka. Akumulovat Sázka na dividendu a oživení

Komerční banka. Akumulovat Sázka na dividendu a oživení Günter Hohberger (Analytik) +43 (0)50100-17354 Shrnutí a překlad anglického originálu Martin Krajhanzl (Analytik), mkrajhanzl@csas.cz 19.9.2013 Komerční banka Akumulovat Sázka na dividendu a oživení Vyšší

Více

Vývoj české ekonomiky

Vývoj české ekonomiky Přehled ekonomiky České republiky HDP Trh práce Inflace Platební bilance Zahraniční investice Průmysl Zahraniční obchod Hlavní charakteristiky české ekonomiky Malá, otevřená ekonomika, výrazně závislá

Více

Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 98. měření (červen 2007)

Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 98. měření (červen 2007) Měření inflačních očekávání finančního trhu výsledky 98. měření (červen 2007) Do červnového průzkumu inflačních očekávání finančního trhu zaslalo svoje predikce budoucího vývoje inflace a dalších indikátorů

Více

Mezitímní účetní závěrka. k 30.6.2005

Mezitímní účetní závěrka. k 30.6.2005 Mezitímní účetní závěrka k Název společnosti: Sídlo: Právní forma: Burešova 938/17, 660 02 Brno střed akciová společnost IČ: 463 427 96 Komentář k prezentovaným výsledkům Popis hospodářské činnosti v prvním

Více

Fortuna Entertainment Group NV

Fortuna Entertainment Group NV Fortuna Entertainment Group NV Finanční výsledky za devět měsíců 211 3. listopadu 211 Obsah 1. Úvod 2. Finanční výsledky za 9 měsíců 211 3. Výsledky sportovního sázení za 9 měsíců 211 4. Výsledky loterie

Více