POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ"

Transkript

1 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Název organizace: PREVENT 99 z.ú. IČO: Sídlo: Heydukova 349, Strakonice Název pracoviště: Adiktologická poradna Prevent MÍSTO REALIZACE A KONTAKT Adiktologická poradna Prevent Františka Ondříčka České Budějovice Pobočka Blatná Adiktologická poradna Prevent Komunitní centrum aktivního života Blatná Nádražní 661 Blatná T: E: ap@prevent99.cz W: PROSTORY Služba je realizována v prvním patře polikliniky Vltava. Sdílí společné prostory s nestátním zdravotnickým zařízením PREVENT 99 z.ú. adiktologická ambulance. Jedná se o bývalou ordinaci s čekárnou a o čtyřech místnostech. Vstupní místnost slouží jako zázemí pro pracovníky, v dalších 3 je možné paralelně pracovat s uživateli služby. Sociální služba využívá 25% výše uvedených prostor. V Blatné je služba realizována v komunitním centru, kde je pro poradenství vyhrazena jedna místnost. Je uzpůsobena pro účely individuálního, párového či rodinného poradenství. POSLÁNÍ Posláním Adiktologické poradny Prevent (APP) je pomáhat lidem, kteří hledají řešení obtíží spojených se závislostním chováním. CÍLE Podporovat klienta při řešení aktuální situace v souvislosti se závislostním chováním Podporovat klienta v udržení žádoucí změny, která vede k plnohodnotnému prožívání života a jejich zapojení do společnosti Využitím spolupráce institucí a organizací zajistit komplexní podporu klienta

2 Zprostředkování kontaktu a spolupráce s dalšími subjekty v případě zájmu klienta, jako jsou např. probační a mediační služba, oddělení péče o rodinu a dítě, sociální kurátoři, úřady práce, školní zařízení, psychiatrická pomoc aj. Rozvíjet kompetence klienta tak, aby dokázal svoji nepříznivou situaci řešit Cílem služeb je tedy spolu s klientem (bez něho a jeho snahy nelze nabízet a realizovat pomoc) aktivně hledat možnosti řešení jeho nepříznivé sociální situace a přispět k přiměřené psychické a sociální pohodě, stabilizaci či abstinenci. Aktivně znamená, že klient sám chce se svojí situací něco dělat a chce se na procesu změny sám podílet. Výsledkem bude, že lidé, kteří přišli s žádostí řešit problémovou situaci, jsou nyní schopni takové situace zvládat samostatně ve svém přirozeném prostředí. Při tom všem mohou žít běžným životem. To nemusí nutně znamenat, že plníme zakázku společenskou. Klient sám určuje, co potřebuje, zda se mu žije lépe (či zda se rozhoduje pro abstinenci) než když se rozhodl navštívit poradnu. V případě, že je klient do poradny poslán jinou osobou či institucí, zjišťujeme navíc, jaká jsou očekávání a potřeby této osoby či instituce a zda se tyto potřeby mohou potkat s potřebami klientovými. Takový přístup umožňuje efektivní spolupráci poradny a klienta. Pokud ambulantní péče selhává, může být výsledkem dojednávání zprostředkování rezidenční léčby. Základní nabídkou APP je však ambulantní program, nabízející pomoc tak, aby uživatelé a jejich rodiny mohli problémovou situaci řešit ve svém přirozeném prostředí, což považujeme za smysluplné. CÍLOVÁ SKUPINA Cílovou skupinu obecně tvoří osoby ohrožené závislostním chováním nebo jejich blízcí hledající možnosti řešení, na kterém se chtějí aktivně podílet. Věková kategorie klientů: od 10 let LÁTKOVÉ ZÁVISLOSTI: UŽIVATELÉ DROG: Experimentátoři - osoby, které různé drogy tzv. zkouší, občasně a nepravidelně užívají různé drogy a typy droga a nemusí mít při tom problémy v jiných oblastech. Nejčastěji se jedná o mladistvé přicházející s rodiči. Tuto formu považujeme za optimální. Příležitostní a rekreační uživatelé drog - u této cílové skupiny se stalo užívání drog již součástí životního stylu, ale není častější než jednou týdně a jeho důsledkem není (nebo zatím není) vznik drogové závislosti a dalších problémů. Typické je užívání marihuany, LSD či extáze na tzv. tanečních parties. Ve většině případů se jedná o mladistvé v rozmezí let jako u experimentálního užívání. Problémoví uživatelé drog (PUD), závislí - podle EMCDDA je problémové užívání definováno jako intravenózní užívání drog (IUD)

3 a/nebo dlouhodobé a pravidelné užívání opiátů, kokainu a drog amfetaminového typu. V této cílové skupině dominuje časté užívání drog (např. s denní frekvencí), jsou narušené sociální vztahy, pracovní návyky, v životě člověka převládá užívání drog nad jinými aktivitami. Do pojmu PUD nezahrnujeme užívání konopí a extáze. UŽIVATELÉ ALKOHOLU: Nabízíme především psychosociální pomoc a podporu pacientům docházejícím na Antabus do jiného zdravotního zařízení nebo i těm, kteří farmakoterapii nepodstupují. EXUSEŘI: Bývalí uživatelé drog, nelátkově závislí, kteří např. nesplňují kritéria pro vstup do doléčovacího centra nebo potřebují krátkodobé poradenství nebo krizovou intervenci. NELÁTKOVÉ ZÁVISLOSTI: hráči "výherních terminálů", závislí na PC hrách a jiné závislosti, poruchy příjmu potravy SOCIÁLNÍ OKOLÍ: rodiny, ve kterých byl zaznamenán problém související s užíváním omamných a psychotropních látek nebo jinou závislostí (gambling) rodiny, kde se výše popsané problémové chování týká dětí a mladistvých partneři uživatelů a rodinní příslušníci Zvláštní cílovou skupinou jsou osoby, které jsou do poradny poslány jinou institucí, provádějící sociální kontrolu. Jedná se především o klienty, kteří jsou posláni: Odborem sociálních věcí - oddělením sociálně-právní ochrany dětí nebo kurátory pro mládež Probační a mediační službou ČR - soudně nařízený dohled u uživatelů drog KAPACITA Okamžitá kapacita 1 klient či 1 rodina v daný okamžik. SLUŽBY Zařízení poskytuje služby odborného sociálního poradenství dle 37 Zákona 108/2006 Sb. o sociálních službách v ambulantní formě. POSKYTOVANÉ SLUŽBY ambulantní poradenství v oblasti závislostí a doléčování formou individuálního, párového a rodinného poradenství (motivační rozhovory, psychologické poradenství, poskytování informací o rizicích užívání návykových látek, prevence relapsu)

4 zprostředkování adiktologické terapie (individuální, rodinné, skupinové) v nestátním zdravotnickém zařízení PREVENT 99 z.ú. - adiktologická ambulance odborné sociální poradenství zprostředkování péče dalších odborníků a institucí (zdravotních a sociálních) sociální práce krizová intervence pomoc při vyřízení ústavní či rezidentní léčby, příprava na léčbu rodičovská skupina Služby jsou klientům poskytovány bezplatně. ZAJIŠTĚNÍ PROVOZU Aktuální provozní doba APP je zveřejněna v registru sociálních služeb a na webových stránkách zařízení: POPIS POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY VE VĚZNICI Odborné sociální poradenství ve věznici je poskytováno terénní formou. Ve Vazební věznici České Budějovice, Goethova 1, České Budějovice, na základě uzavřené dohody o vzájemné spolupráci. Poradenství je poskytováno v zapůjčené výslechové místnosti. CÍLE Hlavním cílem je pomoci osobám, které se díky páchání trestné činnosti související s drogami či závislostním chováním dostaly do vazby či výkonu trestu odnětí svobody, zařadit se do běžné společnosti a snížit riziko recidivy (drogové, kriminální anebo nelátkové závislosti). Dílčí cíle projektu podpora a stabilizace klienta po nástupu do vazby či VTOS předat klientovi informace o rizicích užívání návykových látek pomoci klientovi získat náhled na jeho dřívější užívání návykových látek či závislost motivovat či udržet motivaci klienta k abstinenci po propuštění z VTOS prevence relapsu zmapování rizikových situací a hledání postupů, jak je zvládnout poskytnout klientovi informace o adiktologických službách a možnostech následné péče v lokalitě, ve které plánuje po ukončení VTOS žít, zprostředkovat kontakt s těmito službami.

5 pomoci klientovi sestavit plán na období bezprostředně po propuštění v klíčových oblastech bydlení, práce, finance a vztahy s rodinou a dalšími blízkými osobami, navázat klienta na nízkoprahové služby (kontaktní centra, terénní programy) v případě, že plánuje drogy nadále užívat VSTUP KLIENTA DO SLUŽBY klient sám požádá o kontakt. Korespondenčně, na základě informačních materiálů vyvěšených v prostorách věznice; případně osobně, na informativní besedě. klient podá žádost prostřednictvím zaměstnance věznice zaměstnanec věznice doporučí klienta na základě vlastního uvážení na žádost osoby blízké klientovi Spolupráce začíná vyjasněním klientových očekávání, seznámením s obsahem služby a jejími možnostmi. Poté následuje vstupní zhodnocení stavu klienta. POSKYTOVANÉ SLUŽBY Viz. ambulantní forma poskytování. Navíc je nabízena: postpenitenciární péče doprovod klienta po propuštění z VTOS korespondenční práce Služby jsou nabízeny formou individuální i skupinové práce. Individuální práce zahrnuje zejména techniky motivačních rozhovorů a case managementu (zmapování a analýza rizikových faktorů, hledání vnitřních zdrojů klienta, vytvoření plánu a propojení klienta s jednotlivými službami). Individuální práce je vedena s cílem zkompetentnit klienta v řešení životní situace v klíčových oblastech bydlení, zaměstnání, dluhová problematika a prevence relapsu. V případě zájmu klienta nabízíme předléčebné poradenství (příprava na léčbu a zprostředkování léčby závislosti). Nedílnou součástí individuální práce je i prevence relapsu. Skupinová práce je zaměřena na předávání informací o rizicích užívání návykových látek, prevenci relapsu a předávání informací o síti služeb pro uživatele drog a dalších sociálních službách, které mohou klientům po propuštění pomoci. Veškeré služby jsou klientům poskytovány bezplatně. Rozsah poskytovaných služeb Je upraven dohodou o vzájemné spolupráci s Vazební věznicí České Budějovice. Služby jsou poskytovány minimálně 1 den v měsíci. V případě většího zájmu klientů či z důvodu specifických potřeb je možné poskytovat služby 2 dny v měsíci.

6 Kapacita služby ve věznici 8 individuálních konzultací/den 1 skupina pro 8 klientů/den Okamžitá kapacita 1 klient či skupina v daný okamžik V Českých Budějovicích dne

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem Č í s l o P r o j e k t u Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ číslo UZ18_0567 ze dne 10.04.2018 Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši 400 000 Kč v rámci dotačního programu MČ s názvem

Více

Centrum drogových služeb zení. Semiramis o.s.

Centrum drogových služeb zení. Semiramis o.s. Centrum drogových služeb ve vězenv zení Semiramis o.s. Obsah Popis projektu (poslání, cílová skupina, metody práce) Působnost v Libereckém kraji Příběh klienta Shrnutí Poslání / Co děláme Pomáháme uživatelům

Více

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby NÍZKOPRAHOVÁ ZAŘÍZEN ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA 1 Popis služby působnost v oblasti sekundární a terciární prevence zneužívání návykových látek zařízení prvního kontaktu s klientem průběh tohoto kontaktu může

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?!

Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! Koncepce síťě adiktologických služeb - báze pro spolupráci?! PhDr. Lenka Vavrinčíková, Ph.D. IV. podzimní adiktologická konference 10.10. 2014 Brno Koncepce sítě specializovaných adiktologických služeb

Více

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400.

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400. Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ Praha 1 číslo UZ19_0064 ze dne 22.05.2019 Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok

Více

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO ADRESA: Temenická 1, Šumperk 787 01 KONTAKT: - Pevná linka: 583 550 235 - Mobil: 774 716 020 - E-mail: k-centrum@pontis.cz ZAMĚSTNANCI: Vedoucí služby: Bc. Hana Pospíšilová

Více

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí Kontaktní centrum CPPT Program následné péče CPPT Krajské centrum nelátkových závislostí CPPT Kontaktní centrum POINT 14 Terénní program POINT 14 Středisko následné péče POINT 14 Terapeutická komunita

Více

Adiktologická práce ve vězení aneb Mimo střed zpátky, vpřed. Eva Mifková Eliška Vavrušová Dagmar Hrdinová

Adiktologická práce ve vězení aneb Mimo střed zpátky, vpřed. Eva Mifková Eliška Vavrušová Dagmar Hrdinová Adiktologická práce ve vězení aneb Mimo střed zpátky, vpřed Eva Mifková Eliška Vavrušová Dagmar Hrdinová Zpátky, jinak Od 1. 1. 2013, délka trvání projektu 30 měsíců 2 samostatné programy: Ambulantní služby

Více

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012

Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 Zařízení sociální intervence Kladno Terapeutická komunita Výroční zpráva 2012 ÚVODNÍ ČÁST Na úvod si dovolujeme připomenout, kdo jsme a jaký je cíl naší činnosti. Základním cílem poskytované služby je

Více

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Intervenční centrum Kladno Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Setkání Vega, 12.5.2015 Intervenční centra: z. 108/2006 Sb. 60a Intervenční centra (1) Na základě vykázání ze společného obydlí podle

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení

Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a bydlení Doporučený postup č. 1/2019, pro služby odborné sociální poradenství v oblasti adiktologie Určeno pro: Poskytovatele

Více

Otevřená výzva pro nevládní neziskové organizace JUDr. KAMIL NEDVĚDICKÝ

Otevřená výzva pro nevládní neziskové organizace JUDr. KAMIL NEDVĚDICKÝ Otevřená výzva pro nevládní neziskové organizace JUDr. KAMIL NEDVĚDICKÝ Ministerstvo spravedlnosti ČR 26.03.2019 Výzva k předkládání žádostí o grant na individuální projekty z Fondů EHP a Norska 2014-2021

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

Spolupráce Renarkonu,o.p.s. s PL Opava

Spolupráce Renarkonu,o.p.s. s PL Opava Spolupráce Renarkonu,o.p.s. s PL Opava Libor Chvíla la,david Kondělka. Centra společnosti Renarkon, o.p.s. Centrum primárn rní prevence Kontaktní centrum a terénn nní programy Ostrava Kontaktní centrum

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

VZTAHY KÁČKA A OKOLNÍCH INSTITUCÍ

VZTAHY KÁČKA A OKOLNÍCH INSTITUCÍ VZTAHY KÁČKA A OKOLNÍCH INSTITUCÍ Mgr. Daniel Randák PREVENT 99 z.ú. ADIKTOLOGICKÁ KONFERENCE JČ.KRAJE 2016 OBSAH WORKSHOPU: 1. Ukotvení v síti služeb mapa pomoci. 2. Kdy spolupracovat. 3. Modelové situace

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

Doporučený postup č. 3/2017

Doporučený postup č. 3/2017 Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení Doporučený postup č. 3/2017 k upřesnění přístupu harm reduction v rámci sociálních služeb kontaktní centra

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

Rok 2007 KDO KDE PRO KOHO

Rok 2007 KDO KDE PRO KOHO Zpráva za programy služeb pro uživatele drog ve vazebních věznicích a ve výkonu trestu, realizovaných organizacemi sdruženými v sekci Drogové služby ve vězení Asociace nestátních organizací Rok 2007 Tato

Více

Doléčovací centra v ČR

Doléčovací centra v ČR Doléčovací centra v ČR Moravskoslezský kraj Renarkon Dům na půl cesty Doléčovací centrum Telefon: 596 638 804 Mobil: 724 148 882 Email DC: dcrenarkon@seznam.cz Iva Valášková vedoucí centra email: veddcrenarkon@seznam.cz

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby Příloha 64TR/1 Název žadatele: Diecézní charita Brno IČO: 44990260 Druh poskytované služby: 64 služby následné péče Název a místo zařízení poskytované sociální služby: Následná péče, Hybešova 10, 674 01

Více

Adiktologická péče v ÚVN. Mgr. Kateřina Mladá AT Konference, Seč,

Adiktologická péče v ÚVN. Mgr. Kateřina Mladá AT Konference, Seč, Adiktologická péče v ÚVN Mgr. Kateřina Mladá AT Konference, Seč, 7. 6. 2017 Cíle přednášky představit nové možnosti uplatnění profese adiktologa v rámci zdravotnictví (nemocniční péče) konkrétní ukázka

Více

PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ. Karlovarský kraj

PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ. Karlovarský kraj PROGRAMY PRO OSOBY S KRIMINÁLNÍ MINULOSTÍ Karlovarský kraj Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s. založeno 1994 27 zaměstnanců 150 externích spolupracovníků 10 000 klientů/40 projektů Poslání a

Více

Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice. Konference sociální psychiatrie, Přerov 2014.

Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice. Konference sociální psychiatrie, Přerov 2014. Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice Konference sociální psychiatrie, Přerov 2014. OTEVŘENÍ 1.10.2012 CÍL nabídnout lepší péči lidem závažně duševně nemocným. Hledat alternativu k

Více

Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, , Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc

Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, , Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, 18. 10. 2018, Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc Podané ruce na cestě k udržitelnému bydlení Oleksandra Burdová,

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Model sociální služby Terapeutická komunita

Model sociální služby Terapeutická komunita Model sociální služby Terapeutická komunita Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

INOVACE V SOCIÁLNÍM PORADENSTVÍ

INOVACE V SOCIÁLNÍM PORADENSTVÍ INOVACE V SOCIÁLNÍM PORADENSTVÍ za období realizace projektu Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem CZ.2.17/2.1.00/32326

Více

Terénní program SANANIM 2 pro práci se specifickými skupinami

Terénní program SANANIM 2 pro práci se specifickými skupinami Terénní programy SANANIM Tab. Porovnání celkových výkonů výměnného programu za roky 2007-2017 Profesionální TP Přijaté stříkačky Profesionální TP Vydané stříkačky XTP Peerwork Vydané stříkačky Stříkačky

Více

ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů.

ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů. ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů. I. okruh: Odborné služby v adiktologii (Rozsah předmětů

Více

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JK, o. s. pracoviště ve Strakonicích Drahuška Kolářová Centrum pro zdravotně postižené JK, o. s.

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2016 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

Startrek na prahu dospělosti

Startrek na prahu dospělosti Startrek na prahu dospělosti Léčba mladistvých v TK Karlov Mgr. Jan Šíp TK Karlov, Sananim Konference Prevent 20.10.2016 ..na začátku Léčba mladistvých v TKK program otevřen v roce 1998/9 skupina klientů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Jablonci nad Nisou Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace Práce s klientelou

Více

STATUT. SANANIM z.ú. V Praze dne Dr. Martina Richterová ředitelka

STATUT. SANANIM z.ú. V Praze dne Dr. Martina Richterová ředitelka STATUT SANANIM z.ú V Praze dne 10.6.2014 Dr. Martina Richterová ředitelka 1. SYSTÉM ŘÍZENÍ 1.1 Podrobné vztahy a kompetence orgánů sdružení 1.2 Přímé provozní řízení 1.2.1 Ředitel 1.2.2 Výkonný ředitel

Více

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek

SPOLEČNOU CESTOU. Bc. Kamil Podzimek SPOLEČNOU CESTOU Bc. Kamil Podzimek 2010 2014 2010 2014 Otázky a odpovědi před volbami Jaké jsou aktuální problémy v oblasti zneužívání návykových látek v Praze a jejich možná řešení, která budete prosazovat?

Více

Systém péče o těhotné uživatelky drog v ČR

Systém péče o těhotné uživatelky drog v ČR Systém péče o těhotné uživatelky drog v ČR Centrum pro rodinu Drop In,o.p.s. 2.9.2009 1 Vývoj Do r. 1989 užívání NL pervitin, brawn Užívání v skryté populaci Chemici, zdravotníci, lékaři Domácí výroba

Více

Společnost Podané ruce se představuje. Jarmila Bajerová, ,

Společnost Podané ruce se představuje. Jarmila Bajerová, , Společnost Podané ruce se představuje Jarmila Bajerová, 20.4.2018, bajerova@podaneruce.cz Společnost Podané ruce o.p.s. Nabízí komplexní služby v oblasti prevence a léčby závislostí. Pomáhá závislým i

Více

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti

Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Povinnosti a oprávnění zaměstnanců OSPOD Povinnosti a oprávnění zaměstnance péče o rodinu a děti Zaměstnanec je povinen vykonávat činnosti stanovené zákonem č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně,

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

Orgán sociálně-právní ochrany dětí

Orgán sociálně-právní ochrany dětí Orgán sociálně-právní ochrany dětí Sociálně-právní ochrana je pomoc pro děti, jejich rodiče a další dospěláky, kteří se o děti starají nebo se chtějí starat. Děti chrání před násilím, zanedbáváním, zneužíváním

Více

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy

Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o plnění cílů a opatření Strategie protidrogové politiky statutárního města Ostravy ZA ROK 2017 1 ÚVOD Zpracování Závěrečné zprávy o plnění cílů a opatření Strategie

Více

TÉMATA K PŘEDMĚTU SPECIFICKÉ METODY SOCIÁLNÍ PRÁCE

TÉMATA K PŘEDMĚTU SPECIFICKÉ METODY SOCIÁLNÍ PRÁCE TÉMATA K PŘEDMĚTU SPECIFICKÉ METODY SOCIÁLNÍ PRÁCE Terénní sociální práce Streetwork a nízkoprahové sociální služby Historie streetworku v zahraničí a v ČR Zavedení streetworku v ČR Principy streetworku

Více

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS.

REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE. Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. REALIZACE INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU OČIMA NADĚJE Bc. Aleš Slavíček Ivona Lodeová, DiS. NADĚJE Založení 21. 8. 1990 Posláním NADĚJE je praktické uplatňování evangelia v životě a jeho šíření. K naplnění svého

Více

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku.

Služby poradny LOGOS jsou určeny dětem, dospívajícím, rodičům, pěstounům, dalším pečujícím osobám a rodině jako celku. Název poskytovatele: Druh služby: Forma služby: Název zařízení: Místo poskytování: Unie Kompas odborné sociální poradenství, 37 b ambulantní, terénní Logos poradna pro děti, dospívající a jejich rodiče

Více

COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem)

COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem) COKUZ (Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem) Klient za katrem taky člen společnosti Lucie Čechová Gabriela Fritschová Pavol Jedlička Jihočeská adiktologická konference 2014 Historie COKUZu Práce na

Více

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský

Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence. PhDr. Julius Kopčanský Pracovní skupina prevence kriminality a protidrogové prevence PhDr. Julius Kopčanský 1. Komunitní plán (do r. 2006) Vznik magistrátní komise PK a PP již před rokem 2005 (jiné PS ale již existovaly) Práce

Více

EUROTOPIA OPAVA O.P.S. RESOCIALIZAČNÍ PROGRAM MSK Mgr. Petra Večerková Mgr. Simona Kellerová

EUROTOPIA OPAVA O.P.S. RESOCIALIZAČNÍ PROGRAM MSK Mgr. Petra Večerková Mgr. Simona Kellerová EUROTOPIA OPAVA O.P.S. RESOCIALIZAČNÍ PROGRAM MSK 2015 Mgr. Petra Večerková Mgr. Simona Kellerová CÍLE RESOCIALIZAČNÍHO PROGRAMU MSK 2015 předcházení recidivy u osob, které se dopustily protiprávního jednání,

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

standard číslo 4 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: Schvalovatel: Mgr Monika Legnerová vedoucí odboru sociálních věcí

standard číslo 4 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: Schvalovatel: Mgr Monika Legnerová vedoucí odboru sociálních věcí standard číslo 4 PŘÍLOHA Č. 1 Účinnost od: Vyhlášeno dne: Novelizace: 1.1.2015 1.1.2015 0 Zpracovatel: Tomáš Lukačina, DiS koordinátor zavádění standardů Garant: Mgr. Jana Maťková vedoucí oddělení sociálně-právní

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI Vize: Na začátku setkání byla stanovena vize pro rok 2017 v oblasti spadající do zájmu uvedené PS. - Město Nymburk má v roce 2017 zajištěné dostupné sociální

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 odborné sociální poradenství IDENTIFIKÁTOR: 7235009 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Centrum poradenství

Více

Poslání: Cíle: Cílová skupina:

Poslání: Cíle: Cílová skupina: Poslání: Posláním služby je snižovat důsledky rizikového užívání drog u uživatelů nelegálních návykových látek prostřednictvím sociálně terapeutických a preventivních činností, sociálního poradenství.

Více

Národní registr léčby uživatelů drog

Národní registr léčby uživatelů drog Národní registr léčby uživatelů drog Cíl prezentace: 1. základní informace o registru 2. zpravodajské jednotky 3. obsah hlášení zahájení a ukončení léčby 4. ukázky hlášenky v systému 5. spuštění systému

Více

Jednání lokálního partnerství Vrbenska

Jednání lokálního partnerství Vrbenska Jednání lokálního partnerství Vrbenska 23.1.2017 Program jednání 15:00 Zahájení 15:00 15:10 Shrnutí výzvy č. 42 Operačního programu Zaměstnanost 15:10 15:30 Představení projektů realizovaných na Vrbensku

Více

6. Zařízení sociálních služeb

6. Zařízení sociálních služeb 6. Zařízení sociálních Hlavním smyslem sociálních je zajištění pomoci při péči o vlastní osobu, zajištění stravování, ubytování, pomoci při zabezpečení chodu domácnosti, ošetřování, pomoc s výchovou, poradenství,

Více

NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NÁDRAŽNÍ 805/18, LOVOSICE VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA LOVOSICE

NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NÁDRAŽNÍ 805/18, LOVOSICE VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NADĚJE POBOČKA LOVOSICE NÁDRAŽNÍ 805/18, 410 02 LOVOSICE VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA LOVOSICE OBSAH 1. POSLÁNÍ A ZÁSADY NADĚJE... 2 2. NOCLEHÁRNA PRO MUŽE... 3 2.1. Nabídka služeb...

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2015 2015 OBSAH Úvod... 1 1. Preventivní aktivity pro rok 2015... 2 1.1 Přednášky pro žáky základních škol Benešov... 2 1.2 Informační setkání pro rodiče...

Více

ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé

ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé Výroční zpráva 1998 ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé Základním cílem K-Centra je psychosociální pomoc lidem užívající drogy. Kateřina Chlumská Kontaktní centrum je specializovaným nízkoprahovým

Více

PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce sociálních kurátorů Společnost sociálních pracovníků ČR CELOREPUBLIKOVÝ VÝBOR PREVENCE KRIMINALITY V PRAZE DNE

PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce sociálních kurátorů Společnost sociálních pracovníků ČR CELOREPUBLIKOVÝ VÝBOR PREVENCE KRIMINALITY V PRAZE DNE POSTPENITENCIÁRNÍ PÉČE V PŮSOBNOSTI MPSV Mgr. Eva Heisslerová, odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení PREVENCE RECIDIVY PROSTŘEDNICTVÍM SOCIÁLNÍCH KURÁTORŮ PhDr. Pavel Pěnkava, Sekce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Jablonci nad Nisou Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace Práce s klientelou

Více

Obecná idea terénní práce

Obecná idea terénní práce Obecná idea terénní práce vyhledávat skrytou populaci uživatelů drog oslovovat ji motivovat ji ke změně chování směrem k méně rizikovému = minimalizovat zdravotní a sociální poškození spojená s užíváním

Více

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA

OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA OPRÁVNĚNÍ A POVINNOSTI PRACOVNÍKŮ PŘI VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ DLE ZÁKONA 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších Terénní sociální pracovníci výchovu dítěte a dalšími

Více

Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF UK a VFN, Univerzita Karlova v Praze

Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF UK a VFN, Univerzita Karlova v Praze Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF UK a VFN, Univerzita Karlova v Praze Název předmětu: Číslo předmětu: Semestr: Garant předmětu: Vyučující: Konzultační hodiny: Kontakt: Klient v konfliktu

Více

Právní poradenství v nízkoprahových zařízeních služba jako každá jiná?

Právní poradenství v nízkoprahových zařízeních služba jako každá jiná? Právní poradenství v nízkoprahových zařízeních služba jako každá jiná? Centrum adiktologie, Psychiatrická klinika 1. LF a VFN Univerzita Karlova Praze Obsah příspp spěvku definice právního poradenství

Více

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů,

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7543/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor sociální oddělení sociálních věcí Gavlovská Jana Bc. Materiál pro 2. zasedání Zastupitelstva

Více

Systém služeb prevence, léčby a minimalizace rizik

Systém služeb prevence, léčby a minimalizace rizik Systém služeb prevence, léčby a minimalizace rizik PhDr. Josef Radimecký, Ph.D., MSc. Krajská konference k problematice rizikového chování Dítě a droga Hradec Králové, 15. 10. 2012 Obsah Historie vzniku

Více

Model sociální služby Kontaktní centra

Model sociální služby Kontaktní centra Model sociální služby Kontaktní centra Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY VE VTOS/VV

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY VE VTOS/VV SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY VE VTOS/VV v období realizace projektu Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem

Více

1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice. Rapotice

1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice. Rapotice 1 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : všechny věznice Rapotice 2/ 30 PŘEHLED VĚZNIC : vazba, trest a detence Rapotice 3 / 30 PŘEHLED VĚZNIC : spec. oddělení SpO s poruchami duševními a s por. chování SpO pro TPN SpO

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Zařízení sociální intervence Kladno Terapeutické komunity. Výroční zpráva 2009

Zařízení sociální intervence Kladno Terapeutické komunity. Výroční zpráva 2009 Zařízení sociální intervence Kladno Terapeutické komunity Výroční zpráva 2009 Slovo úvodem Mám li se zamyslet nad uplynulým rokem, napadá mě slovo údržba. Ne, že by to bylo mé oblíbené slovo, natož činnost.

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2015 1 Obsah Kontaktní údaje... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika za rok 2015...

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Drogové služby ve vězení a následná péče Projekt Začni jinak Olga Škvařilová Sdružení Podané ruce, o.s. Měřín 2008

Drogové služby ve vězení a následná péče Projekt Začni jinak Olga Škvařilová Sdružení Podané ruce, o.s. Měřín 2008 Drogové služby ve vězenv zení a následná péče Projekt Začni jinak Olga Škvařilová Sdružen ení Podané ruce, o.s. Měřín 2008 Projekt Začni jinak - osnova Základní informace o projektu Podrobné informace

Více

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby

Údaje o poskytované sociální službě. I. Poskytovatel sociální služby Údaje o poskytované sociální službě I. Poskytovatel sociální služby Název poskytovatele Městská charita České Budějovice Sídlo Žižkova 12/309, České Budějovice Telefon 387 718 208, 387 718 349 E-mail info@mchcb.cz

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

MONITORING TISKOVÉ ZPRÁVY

MONITORING TISKOVÉ ZPRÁVY MONITORING TISKOVÉ ZPRÁVY V Jihlavě dne 1.6.2010 Tisková zpráva První doléčovací program pro uživatele návykových látek v kraji Od 1.června 2010 Oblastní charita Jihlava spouští projekt Následná péče.

Více

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015

Město Kyjov. Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Město Kyjov Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 Zpracoval: Odbor sociálních věcí a školství Říjen 2013 Akční plán protidrogové politiky města Kyjova na období 2014-2015 je

Více

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Obsah 1. Smysl dokumentu... 2 2. Seznámení zaměstnanců a klientů se Základním prohlášením... 2 3. Základní prohlášení Domova pro seniory Krč... 3 3.1. Poslání...

Více

Příloha č. 1, část a) Organizační forma: příspěvková organizace IČO: Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ

Příloha č. 1, část a) Organizační forma: příspěvková organizace IČO: Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ Psychocentrum manželská a rodinná poradna Kraje Vysočina, příspěvková organizace Organizační forma: příspěvková organizace IČO: 71197435 Kontaktní osoba: PhDr. Olga HINKOVÁ Adresa organizace: Pod Příkopem

Více

Práce s klienty v konfliktu se zákonem

Práce s klienty v konfliktu se zákonem Práce s klienty v konfliktu se zákonem Práce s osobami v konfliktu se zákonem, kteří mají závislostní chování a její přesah do postpenitenciární péče Vězeňáři nabízejí Poskytujeme odborné služby a podporu

Více

Přehled dotačních řízení resortů a vyhlašovaných okruhů a priorit na r. 2014

Přehled dotačních řízení resortů a vyhlašovaných okruhů a priorit na r. 2014 Přehled dotačních řízení resortů a vyhlašovaných okruhů a priorit na r. 2014 IV. Příloha č. 1 Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky (prostřednictvím Úřadu vlády ČR) Požadovaná výše finančních

Více

Metodika společné práce týmů o.s. Dům tří přání. Význam spolupráce a návaznosti služeb pro rodiny s dětmi. Bc. Klára Jalovcová Mgr.

Metodika společné práce týmů o.s. Dům tří přání. Význam spolupráce a návaznosti služeb pro rodiny s dětmi. Bc. Klára Jalovcová Mgr. Metodika společné práce týmů o.s. Dům tří přání Význam spolupráce a návaznosti služeb pro rodiny s dětmi Bc. Klára Jalovcová Mgr. Irena Kulhánková Naše tři přání Prvním přáním je, aby rodinám byla poskytnuta

Více

Může se dařit Romům v ambulantní léčbě? JANA ŠVADLENOVÁ, ILONA ŠULCOVÁ

Může se dařit Romům v ambulantní léčbě? JANA ŠVADLENOVÁ, ILONA ŠULCOVÁ Může se dařit Romům v ambulantní léčbě? JANA ŠVADLENOVÁ, ILONA ŠULCOVÁ Proč se tématem zabýváme? Tabu Aktuálnost - větší/menší - politika - kauzy Výzkumy Předsudky - Může se jim dařit? - integrace Realita

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016 NZDM STATION 17 PREVENT

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016 NZDM STATION 17 PREVENT ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2016 NZDM STATION 17 PREVENT Název realizovaného programu: STATION17 NZDM PREVENT Spálená 727, 38801 Blatná, http://station17.prevent99.cz/ Vedoucí zařízení: Martin Klajn, DiS. tel: 725

Více

Slovník použitých odborných termínů

Slovník použitých odborných termínů Slovník použitých odborných termínů Příloha č. 2 Ambulantní léčba Léčba prováděná bez vyčlenění klienta z původního prostředí. Při ambulantní léčbě pacient/klient dochází do zařízení, kde se léčba poskytuje,

Více

The treatment of drug users in the Czech Republic in 2017

The treatment of drug users in the Czech Republic in 2017 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 15. 5. 2018 Léčba uživatelů drog v ČR v roce 2017 The treatment of drug users in the Czech Republic in 2017 Souhrn

Více

Model sociální služby Sociální rehabilitace

Model sociální služby Sociální rehabilitace Model sociální služby Sociální rehabilitace Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Podnět k zahájení spolupráce s Probační a mediační službou ČR

Podnět k zahájení spolupráce s Probační a mediační službou ČR Stránka 1 z 6 Příloha č. 2: Vzor Podnětu k zahájení spolupráce s Probační a mediační sluţbou ČR (graficky zvýrazněné body označují oblasti, u kterých je při vyplňování vhodná součinnost pracovníků věznice

Více

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy

preventivní péče ústavní nebo ochranné výchovy Systém péče v ČR Systém péče v České republice se dělí na dvě základní skupiny. Do první skupiny patří zařízení, která pracují s klienty v rámci preventivní péče. Druhá skupina zařízení se již věnuje dětem,

Více

PROGRAM PRO MINIMALIZACI RECIDIVY PACHATELŮ TRESTNÍCH ČINŮ

PROGRAM PRO MINIMALIZACI RECIDIVY PACHATELŮ TRESTNÍCH ČINŮ PROGRAM PRO MINIMALIZACI RECIDIVY PACHATELŮ TRESTNÍCH ČINŮ O NÁS Veřejně prospěšný spolek STOP RECIDIVĚ! z.s. byl založen lidmi, kterým není lhostejný osud pachatelů a obětí trestní činnosti. V stávající

Více

Rizikové skupiny LS 7 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D.

Rizikové skupiny LS 7 P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D. Rizikové skupiny LS 7 N E A L K O H O L O V É Z Á V I S L O S T I P H D R. H A N A P A Z L A R O V Á, P H. D. Prevence Léčba Rodina a drogy Co zvyšuje riziko, že člověk začne užívat drogy? Prevence Protektivní

Více