Často kladené dotazy Stáže pro držitele vysokoškolského diplomu (Schumanovo stipendium)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Často kladené dotazy Stáže pro držitele vysokoškolského diplomu (Schumanovo stipendium)"

Transkript

1 Často kladené dotazy Stáže pro držitele vysokoškolského diplomu (Schumanovo stipendium) 1. Jaká je požadovaná úroveň dosaženého vzdělání? K datu podání přihlášky je třeba být držitelem plnohodnotného vysokoškolského titulu, který je výsledkem nejméně tříletého studia (bakalářský titul nebo jeho ekvivalent). Před dokončením studia není možné se o stipendium ucházet. I v případě, že svá studia dokončíte pouhý den po vypršení lhůty pro podání přihlášek, budete muset vyčkat na další výběrové kolo. 2. Můj vysokoškolský studijní program trvá čtyři / pět let a tři roky studia už mám za sebou. Mohu si podat přihlášku? Ne. K tomu, abyste si mohl(a) podat přihlášku, je nezbytné nejprve získat plnohodnotný vysokoškolský titul. Program vysokoškolského studia musí být nejméně tříletý, ale bez získaného titulu není možné se přihlásit. 3. Studium v délce nejméně tří let jsem dokončil(a), ale ještě jsem neobdržel(a) diplom. Mohu si podat přihlášku? Ano. Jestliže budete na stáž vybrán(a) nebo budete zapsán(a) na rezervní listinu, musíte předložit formální doklad o absolvování studia, který Vám vydá Vaše vysoká škola. Na tomto dokladu musí být jasně uvedeno datum ukončení studia a získaný titul a tyto údaje se musí shodovat s Vaším prohlášením v přihlášce. 4. V minulosti jsem již absolvoval(a) stáž / pracoval(a) v některé z institucí Evropské unie. Mohu se o stáž v Evropském parlamentu stále ucházet? Pokud jste již absolvoval(a)stáž (placenou či neplacenou) trvající déle než čtyři týdny v některé z evropských institucí, subjektů EU nebo výkonných agentur či delegací EU nebo u některého poslance EP či politické skupiny v Evropském parlamentu, nemůžete se již o stáž v Evropském parlamentu ucházet. Totéž platí v případě, že jste déle než čtyři týdny pracoval(a) u některého z výše uvedených kategorií zaměstnavatelů. Pokud doba Vaší stáže či pracovního úvazku nepřesáhla čtyři týdny, můžete si stále přihlášku ke stáži podat. 5. Účastnil(a) jsem se programu celoživotního učení (Erasmus, Comenius, Leonardo da Vinci či Grundtvig). Mohu se o stáž stále ucházet?

2 Ano, přihlášku ke stáži si můžete podat, pokud se program (nebo stáž) nekonal v některé z evropských institucí a zároveň netrval déle než čtyři po sobě jdoucí týdny. 6. Který typ stáže bych si měl(a) zvolit? Mohu žádat o všechny tři typy stáží? Mohu podat více přihlášek podle typu stáže? Stáž s obecným zaměřením zahrnuje širokou škálu oborů, jako je politika, právo, lidské zdroje, informatika apod., a je otevřena všem absolventům vysokých škol. Novinářská stáž je určena absolventům vysokých škol, kteří se profilují v oboru žurnalistiky. Žadatelé o novinářskou stáž musí být držiteli vysokoškolského titulu v oboru žurnalistika nebo být členy asociace novinářů nebo prokázat novinářskou zkušenost na základě zveřejněných prací. Stáž na téma Sacharovova cena je určena absolventům vysokých škol, kteří se výrazně zajímají o lidská práva nebo se v tomto směru profilují. Poté, co si zvolíte typ stáže, si budete moci vybrat jednu nebo dvě oblasti specializace, které Vám jsou blízké (viz otázka 7). V případě, že si zvolíte novinářskou stáž, bude Vaší první oblastí specializace novinářství a poté si můžete zvolit ještě jednu oblast specializace, a to z novinářské oblasti, nebo si můžete zvolit oblast specializace spadající pod stáž s obecným zaměřením. Jestliže si zvolíte stáž na téma Sacharovova cena, můžete si nejprve jako svou oblast specializace vybrat lidská práva a na druhém místě pak některou z oblastí specializace, které spadají pod stáž s obecným zaměřením, nebo novinářskou stáž. Mějte prosím na paměti, že pokud si jako svou oblast specializace zvolíte novinářství, budete v případě, že budete vybráni, muset doložit příslušnou profesní zkušenost nebo vzdělání v oboru. Jednotlivé oblasti specializace, z nichž můžete vybírat, se Vám zobrazí, když kliknete na jednotlivé typy stáže v přihlášce. Pro zvolený typ stáže můžete podat pouze jednu přihlášku. Pokud o stejnou stáž požádáte vícekrát, všechny Vaše přihlášky pro daný typ stáže budou z výběrového řízení vyloučeny. 7. Co je to oblast specializace? Podle čeho si mám oblast specializace zvolit? Oblast specializace je obor nebo oblast zájmu, na kterou se během své stáže zaměříte. V žádosti o stáž můžete uvést nejvýše dvě oblasti specializace. Vybrané oblasti specializace by měly souviset s Vaším studiem nebo pracovní zkušeností. Vaše přihláška bude k dispozici všem generálním ředitelstvím. 8. Nejsem státním příslušníkem členského státu EU ani žadatelského státu. Mohu si podat přihlášku? Ano, 10 % stážistů v Evropském parlamentu mohou tvořit státní příslušníci zemí, které nejsou členskými ani žadatelskými zeměmi. V případě, že budete vybrán(a), musíte doložit, že splňujete vízové požadavky schengenského prostoru a že pro celou dobu trvání stáže máte platné vízum. Náklady v souvislosti s vízovou povinností se neproplácejí.

3 9. Mám k přihlášce přiložit podpůrné dokumenty? Je třeba je nechat přeložit / ověřit? Ne, pouze v případě, že budete vybrán(a) nebo zapsán(a) na rezervní listinu, budete požádán(a) o zaslání naskenované neověřené kopie svého diplomu, průkazu totožnosti nebo cestovního pasu a dokladu o vzdělání v oboru novinářství či novinářské zkušenosti (pouze pokud je Vaší zvolenou oblastí specializace novinářství) elektronickou poštou společně s kopií Vaší přihlášky opatřené podpisem. Mohou být v kterémkoli úředním jazyce EU. 10. Mám zdravotní postižení. Jak bude moje postižení zohledněno? Kvůli zdravotnímu postižení je pro mě obtížné vyplnit přihlášku online. Co mám dělat? Pozitivním odkazem na zavedenou politiku rovných příležitostí Evropský parlament zdravotně postižené osoby vyzývá, aby se o stáže ucházely. Přijímání a výběr zaměstnanců jsou přizpůsobeny tak, aby neznevýhodňovaly zdravotně postižené uchazeče. Kromě toho v Evropském parlamentu v posledních několika letech probíhal pilotní projekt pro stážisty se zdravotním postižením. Od podzimu 2015 se tento projekt zařadil do běžné činnosti a stal se nedílnou součástí programu stáží pro držitele vysokoškolského diplomu. Uchazeči se zdravotním postižením, kteří potřebují určitá uzpůsobení ve smyslu přiměřených opatření, by měli zaškrtnout příslušnou kolonku přihlášky. Zdravotně postižení stážisté, kteří byli vybráni na stáž, se nadto mohou obrátit na službu pro informování zaměstnanců (Staff Information Desk) a sociální pracovníky Parlamentu a požádat je o pomoc v oblasti, která nespadá pod přiměřená opatření na pracovišti, např. při hledání vyhovujícího ubytování, dopravy nebo jiných zařízení mimo pracoviště. Pokud je pro Vás z důvodu zdravotního postižení obtížné vyplnit přihlášku online, obraťte se prosím na oddělení pro stáže na adrese stages@ep.europa.eu a požádejte je o formulář žádosti v off-line formátu. 11. Chci si požádat o stáž v konkrétním městě. Mohu se spolehnout, že stáž v daném místě získám, pokud budu vybrán(a)? Snažíme se Vaší preferenci vyhovět, avšak většina stážistů získá stáž v Bruselu, někteří v Lucemburku a pouze velmi málo ve Štrasburku a v informačních kancelářích Evropského parlamentu v členských státech. 12. Chtěl(a) bych se ucházet o stáž v informační kanceláři Evropského parlamentu v některém členském státě. Který typ stáže bych si měl(a) zvolit a kterou oblast specializace? Pokud Vás zajímá stáž v některé z informačních kanceláří, které má Evropský parlament v členských státech, zvolte si podle své kvalifikace a zaměření buď obecnou, nebo novinářskou stáž. Poté si zvolte 1 až 2 oblasti specializace, které Vás zajímají. Nakonec v odpovědi na dotaz na preferované místo výkonu stáže uveďte město v členském státě, o něž se chcete ucházet. 13. Mohu online přihlášku pozměnit nebo opravit poté, co byla odeslána?

4 Ne. Po odeslání již přihlášku nelze měnit. Proto doporučujeme ji před odesláním pečlivě zkontrolovat. Rovněž byste ve snaze pozměnit informace či opravit chyby neměl(a) na totožný typ stáže podávat přihlášku novou. Obě přihlášky by totiž byly z výběrového řízení vyloučeny. 14. Kdy se dozvím, zda jsem byl(a) vybrán(a)? Asi 8 týdnů po uzávěrce pro podávání přihlášek obdržíte jednu z těchto tří zpráv: byl(a) jste vybrán(a), byl(a) jste zapsán(a) na rezervní listinu nebo Vaše žádost nebyla úspěšná. Na oddělení pro stáže se neobracejte s dotazy ohledně termínu sdělení výsledků. V každém výběrovém kole obdržíme přibližně až přihlášek, a proto trvá nějaký čas, než je všechny zpracujeme. 15. Kontaktuje mě hostitelské oddělení předtím, než budu vybrán nebo zapsán(a) na rezervní listinu? Zpravidla ne. Některá oddělení Vás případně mohou kontaktovat za účelem neformálního telefonického pohovoru, aby si ověřila, zda máte zájem pracovat v konkrétním úseku nebo aby se dotázala na Vaši motivaci či jazykové znalosti. Tyto hovory nejsou závazné. 16. Obdržel(a) jsem nabídku stáže. Mohu posunout začátek stáže na pozdější datum? Lze stáž nějak prodloužit? Ne. Termín stáže je daný a nelze jej měnit. Stáž rovněž nelze prodloužit. 17. Byl(a) jsem zapsán(a) na rezervní listinu. Co to znamená? Bude mi stáž určitě nabídnuta? Rezervní listina bude využita pouze v případě, že se vybraný prioritní uchazeč svého místa vzdá nebo bude z řízení vyloučen. Místo na rezervní listině nabídku stáže nezaručuje. Ve lhůtě uvedené ve zprávě byste však měl(a) zaslat požadované dokumenty. V praxi to znamená, že asi 10 % uchazečů zapsaných na rezervní listinu nakonec obdrží nabídku stáže. 18. Byl(a) jsem vybrán(a), ale nabídku jsem odmítl(a) / nebyl(a) jsem vybrán(a) / byl(a) jsem zapsán(a) na rezervní listinu, ale nakonec jsem nebyl(a) vybrán(a). Platí moje přihláška automaticky i v příštím výběrovém kole? Ne, jestliže se chcete zúčastnit dalšího výběrového kola, musíte přihlášku podat znovu. Pokud jste byl(a) vybrán(a), ale nabídku jste odmítl(a), není zaručeno, že budete znovu vybrán(a). Přihlášky můžete podávat libovolně často. 19. Nebyl(a) jsem vybrán(a). Je možné zjistit proč? Budou výsledky zveřejněny? Vzhledem k velmi vysokému počtu přihlášek (přibližně až ročně) bohužel není v našich silách informovat jednotlivce o důvodech rozhodnutí. Výsledky se nezveřejňují.

5 20. Jaké obdržím stipendium? V Bruselu a v Lucemburku je stipendium od 1. ledna 2016 ve výši 1 252,26 EUR měsíčně. V informačních kancelářích je výše stipendia upravena podle vyšších nebo nižších životních nákladů v různých členských státech. Jestliže máte příjem z jiných zdrojů, bude Vaše stipendium o tuto částku sníženo. Pokud jste příjemcem příspěvku / stipendia z vnějšího zdroje, příslušné oddělení Vás požádá o podpůrné dokumenty a rozhodne o tom, zda bude Vaše stipendium o tuto částku sníženo či nikoli. 21. Musím ze stipendia odvést daň? Stipendium udělované stážistům nepodléhá dani EU. Na konci stáže obdržíte potvrzení, na němž bude přijatá částka uvedena. O tom, zda se na stipendium vztahuje vnitrostátní daň, se informujte u příslušných daňových úřadů v zemi Vašeho bydliště. 22. Musím na dobu stáže přerušit další studium? Vzhledem k tomu, že stáž má formu plného úvazku, neslučuje se během pracovní doby se studiem na vysoké škole.

I n f o r m a c e o m o ž n o s t e c h s t á ž í. v E v r o p s k é m p a r l a m e n t u: P o d m í n k y p ř i j e t í: D r u h y s t á ž í:

I n f o r m a c e o m o ž n o s t e c h s t á ž í. v E v r o p s k é m p a r l a m e n t u: P o d m í n k y p ř i j e t í: D r u h y s t á ž í: I n f o r m a c e o m o ž n o s t e c h s t á ž í v E v r o p s k é m p a r l a m e n t u: http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticdisplay.do?language=cs&id=147&pagerank=1 P o d m í n k y

Více

Stáže v evropských institucích v Bruselu

Stáže v evropských institucích v Bruselu Stáže v evropských institucích v Bruselu OBSAH 1. Úvod..3 2. Stáže v Evropském parlamentu (EP) 3 2.1 Stáže s obecným zaměřením a se zaměřením na žurnalistiku 3 2.2 Neplacené stáže...4 2.3 Placené stáže

Více

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE

CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE Úřad vlády ČR Odbor informování o evropských záležitostech (OEZ) Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Národní orgán pro koordinaci (NOK), Odbor publicity

Více

Rada Evropské unie (Brusel) Soudní dvůr (Lucemburk) Účetní dvůr (Lucemburk) Evropský hospodářský a sociální výbor (Brusel) Výbor regionů (Brusel)

Rada Evropské unie (Brusel) Soudní dvůr (Lucemburk) Účetní dvůr (Lucemburk) Evropský hospodářský a sociální výbor (Brusel) Výbor regionů (Brusel) Jak se stát stážistou v Evropských institucích Tereza SANJUAN, M.A. Zastoupení Evropské komise v ČR Komunikační sekce Kam na stáž do EU? Hlavní destinace pro většinu stážistů: Evropská komise (i na Zastoupení

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 2 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ EVROPSKÉ UNIE 7 STÁŽ VE VÝBORU REGIONŮ 9 STÁŽ V EVROPSKÉM HOSPODÁŘSKÉM A SOCIÁLNÍM

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH EVROPSKÉ UNIE OK4EU Michaela Vráželová Jeremenkova 40b 779 00 Olomouc vrazelova@ok4eu.cz Olomouc, leden 2013 1 OBSAH 2 STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 3 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V

Více

STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH

STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH STÁŽE V EVROPSKÝCH INSTITUCÍCH OK4EU Michaela Vráželová Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc vrazelova@ok4eu.cz Olomouc, prosinec 2011 OBSAH 2 STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 3 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ

Více

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Stáže v institucích EU Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Kam na stáž do EU? Hlavní destinace pro většinu stážistů: Evropská komise (i na Zastoupení EK v Praze) placené stáže

Více

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Stáže v institucích EU Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Kam na stáž do EU? Hlavní destinace pro většinu stážistů: Evropská komise (i na Zastoupení EK v Praze) placené stáže

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 2 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ EVROPSKÉ UNIE 9 STÁŽ VE VÝBORU REGIONŮ 12 STÁŽ V EVROPSKÉM HOSPODÁŘSKÉM A SOCIÁLNÍM

Více

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE

STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽE V INSTITUCÍCH A PORADNÍCH ORGÁNECH EVROPSKÉ UNIE STÁŽ V EVROPSKÉ KOMISI 2 STÁŽ V EVROPSKÉM PARLAMENTU 4 STÁŽ V RADĚ EVROPSKÉ UNIE 9 STÁŽ VE VÝBORU REGIONŮ 12 STÁŽ V EVROPSKÉM HOSPODÁŘSKÉM A SOCIÁLNÍM

Více

1) Otázka: Jak se liší stáž pro absolventy vysokoškolského studia a vzdělávací stáž (vedle stipendia)?

1) Otázka: Jak se liší stáž pro absolventy vysokoškolského studia a vzdělávací stáž (vedle stipendia)? FAQ 100 často kladených dotazů Typy stáží 1) Otázka: Jak se liší stáž pro absolventy vysokoškolského studia a vzdělávací stáž (vedle stipendia)? 2) Otázka: Jaká je délka jednotlivých typů stáží v Parlamentu?

Více

Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov

Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Vyhláška rektora č. 3/2011 Pravidla přijímacího řízení ke studiu bakalářských studijních

Více

I. Studijní programy a studijní obory

I. Studijní programy a studijní obory V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce

Stáže v institucích EU. Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Stáže v institucích EU Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Kam na stáž do EU? Hlavní destinace pro většinu stážistů: Evropská komise (i na Zastoupení EK v Praze) placené stáže

Více

PŘIHLÁŠKA. VEŘEJNÝ ZADAVATEL: Soudní dvůr Evropské unie

PŘIHLÁŠKA. VEŘEJNÝ ZADAVATEL: Soudní dvůr Evropské unie PŘIHLÁŠKA UŽŠÍ ŘÍZENÍ PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY: Uzavření rámcových smluv na překlad právních textů z některých úředních jazyků Evropské unie do českého jazyka (2017) VEŘEJNÝ ZADAVATEL: Soudní dvůr

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST I: STÁŽE

EVROPSKÝ PARLAMENT VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST I: STÁŽE EVROPSKÝ PARLAMENT VNITŘNÍ PŘEDPISY PRO STÁŽE A STUDIJNÍ POBYTY NA GENERÁLNÍM SEKRETARIÁTU EVROPSKÉHO PARLAMENTU ČÁST I: STÁŽE Kapitola 1 Obecná ustanovení Článek 1 Stáže v Evropském parlamentu 1. Evropský

Více

FORMA A OBSAH PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY (PZ)

FORMA A OBSAH PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY (PZ) Podmínky přijetí ke studiu: POŽADAVKY K PŘIJETÍ Základní podmínkou pro přijetí do bakalářských programů je vykonání maturitní zkoušky. Při přijímání do těchto programů se vychází z výsledku přijímací zkoušky

Více

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D., děkan FAI, v. r.

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D., děkan FAI, v. r. Kód: SD/05/18 Druh: Směrnice děkana Název: Směrnice k veřejně vyhlášenému přijímacímu řízení pro navazující magisterský studijní program Inženýrská informatika pro akademický rok 2019/2020 ve znění dodatku

Více

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018

Nařízení ředitele IVP č. 1/2016. Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Nařízení ředitele IVP č. 1/2016 Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2017/2018 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro

Více

Úřední věstník C 164 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník května České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ.

Úřední věstník C 164 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník května České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ. Úřední věstník Evropské unie C 164 A České vydání Informace a oznámení Ročník 60 24. května 2017 Obsah V Oznámení SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ Účetní dvůr 2017/C 164 A/01 Oznámení o volném pracovním místě ECA/2017/7

Více

FORMULÁŘ PŘIHLÁŠKY. VEŘEJNÝ ZADAVATEL: Soudní dvůr Evropské unie

FORMULÁŘ PŘIHLÁŠKY. VEŘEJNÝ ZADAVATEL: Soudní dvůr Evropské unie FORMULÁŘ PŘIHLÁŠKY VYJEDNÁVACÍ ŘÍZENÍ PRO VEŘEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY: Uzavření rámcových smluv na překlad právních textů z některých úředních jazyků Evropské unie do českého jazyka (2013) VEŘEJNÝ ZADAVATEL:

Více

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění biologického hodnocení podle 67, ve smyslu 45i zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny,

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_010

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_13_010 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydala: děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 9. 12. 2013 VYHLÁŠKA PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu navazujících 1/5 VŠB-TECHNICKÁ

Více

Směrnice děkana č. 6/2016

Směrnice děkana č. 6/2016 Směrnice děkana č. 6/2016 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2017/2018 Článek I.

Více

Život v zahraničí Studium

Život v zahraničí Studium - Univerzita Rád/a bych se zapsal/a na vysoké škole. Uvést, že se chcete zapsat Rád/a bych se zapsal/a na. Uvést, že se chcete přihlásit na předmět bakalářské studium postgraduální studium doktorské studium

Více

v institucích ch EU Tisková sekce

v institucích ch EU Tisková sekce Práce a stáže v institucích ch EU Natálie VLKOVÁ Zastoupení Evropské komise v ČR Tisková sekce Kam na stáž do EU? Hlavní destinace pro většinu v stážist istů: Evropská komise (i na Zastoupení EK v Praze)

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo rada/odborný rada (právník) oddělení právní a kontrolní Ostrava

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo rada/odborný rada (právník) oddělení právní a kontrolní Ostrava Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo rada/odborný rada (právník) oddělení právní a kontrolní Ostrava č.j.: KHSMS/44078/2015 Datum: 22. října 2015 Ředitelka Krajská hygienická stanice

Více

Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou

Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou Ohlášení živnosti fyzickou a právnickou osobou 03. Pojmenování (název) životní situace Hlášení živnosti volné, řemeslných a vázaných dle 9 odst.a) živnostenského zákona, tzv. živností ohlašovacích 4. Základní

Více

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory

Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020. Důležité informace pro všechny bakalářské obory Vyhlášení podmínek přijímacího řízení na IVP pro studium v akademickém roce 2019/2020 Ředitel Institutu vzdělávání a poradenství vyhlašuje podmínky přijímacího řízení pro studium v akademickém roce 2019/2020,

Více

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek

Zkušební řád. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Podávání přihlášek Příloha č. 2 k č.j.: 193/M/17, 5320/ENV/17 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění posouzení podle 45i zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů

Více

Směrnice děkana č. 5/2017

Směrnice děkana č. 5/2017 Směrnice děkana č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských a doktorských studijních programech v akademickém roce 2018/2019 Článek I.

Více

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY Finanční prostředky určené na aktivitu mobilita studentů - studijní pobyty v rámci programu Erasmus budou použity v souladu s následujícími podmínkami.

Více

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Comenius www.naep.cz 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Program celoživotního učení LLP 2007-2013 Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a

Více

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI GRANT INDIVIDUÁLNÍ MOBILITY STUDENTŮ Tento manuál je určen žadatelům o grant individuální mobility z Fondu pro

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Hradec Králové, 30. května 2016 č. j. DFF/256/16 Výnos děkanky FF UHK č. 07/2016 Výnos FF UHK o organizačním zajištění studijních pobytů a praktických stáží studentů a mobilitách akademických a administrativních

Více

Úřední věstník C 191 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník června České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ.

Úřední věstník C 191 A. Evropské unie. Informace a oznámení. Oznámení. Ročník června České vydání. Obsah SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ. Úřední věstník Evropské unie C 191 A České vydání Informace a oznámení Ročník 60 16. června 2017 Obsah V Oznámení SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ Účetní dvůr 2017/C 191 A/01 Oznámení o volném pracovním místě ECA/2017/13

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2015 2016 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÉ OBORY uskutečňované

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

DODATEČNÉ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020

DODATEČNÉ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 DODATEČNÉ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 1 Děkan Pedagogické fakulty Ostravské univerzity vyhlašuje dodatečné přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 v prezenčním navazujícím magisterském

Více

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_12_011

VYHLÁŠKA. EkF_VYH_12_011 Vysoká škola báňská Technická univerzita Ekonomická fakulta Vydala: děkanka Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava Platnost od: 1. 11. 2012 VYHLÁŠKA PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu bakalářských studijních

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru ochrany práv dětí (SM )

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru ochrany práv dětí (SM ) Státní tajemník v Ministerstvu práce a sociálních věcí příslušný podle 10 odst. 1 písm. f) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), vyhlásil oznámením ze

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2018/2019 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 5/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

I N F O R M A C E. Pověřené útvary, kterými jsou všechny celní úřady v České republice (nikoliv

I N F O R M A C E. Pověřené útvary, kterými jsou všechny celní úřady v České republice (nikoliv I N F O R M A C E o způsobu registrace hospodářských subjektů a přidělování registračního a identifikačního čísla (EORI) pro celní účely v rámci Evropské unie S účinností od 1. 7. 2009 byla v Evropské

Více

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2014/2015 bakalářské a navazující magisterské studium

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2014/2015 bakalářské a navazující magisterské studium Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2014/2015 bakalářské a navazující magisterské studium 1. Základní informace, termíny Den otevřených dveří: 11. ledna 2014 Informace: prijimacky@ff.cuni.cz

Více

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Aplikované vědy a technologie

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Aplikované vědy a technologie Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu Aplikované vědy a technologie pro akademický rok 2015/2016 V akademickém roce 2015/2016 budou na VŠB-TU Ostrava otevřeny: bakalářský program

Více

Adresa majitele účtu: Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, nám. Jana Palacha 2, Praha 1.

Adresa majitele účtu: Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, nám. Jana Palacha 2, Praha 1. Kontakty Podmínky přijímacího řízení ke studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pro studium začínající akademickým rokem 2018/2019: bakalářské a navazující magisterské studium Oddělení přijímacího

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO PROVÁDĚNÍ ZKOUŠEK A PERIODICKÝCH ZKOUŠEK Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ZAJIŠŤOVÁNÍ ÚKOLŮ V PREVENCI RIZIK podle zákona č. 309/2006 Sb., v platném znění a nařízení vlády č. 592/2006 Sb., v platném

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2018/2019

Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2018/2019 FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2018/2019 1. Preambule 2. Tento dokument (dále jen Podmínky

Více

Podmínky přijímacího řízení VŠPP, a.s. do 1. ročníku pro akademický rok 2015/2016 (nástup od letního semetru)

Podmínky přijímacího řízení VŠPP, a.s. do 1. ročníku pro akademický rok 2015/2016 (nástup od letního semetru) Podmínky přijímacího řízení VŠPP, a.s. do 1. ročníku pro akademický rok 2015/2016 (nástup od letního semetru) V souladu se zákonem č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

Postup cizince při získávání zaměstnání v ČR

Postup cizince při získávání zaměstnání v ČR Postup cizince při získávání zaměstnání v ČR Cizinec může na území ČR vykonávat práce za předpokladu, že má platné povolení k zaměstnání a platné vízum k pobytu za účelem zaměstnání. Kdo je účastníkem

Více

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ KE STUDIU A PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. ze dne 11. července 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 11. července 2017

Více

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2015/2016 bakalářské a navazující magisterské studium

Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2015/2016 bakalářské a navazující magisterské studium Podmínky přijímacího řízení na FF UK pro akademický rok 2015/2016 bakalářské a navazující magisterské studium Webová stránka: http://prijimacky.ff.cuni.cz 1. Základní informace, termíny Den otevřených

Více

VÝBĚR DOČASNÝCH ZAMĚSTNANCŮ PRO GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO NÁMOŘNÍ ZÁLEŽITOSTI A RYBOLOV

VÝBĚR DOČASNÝCH ZAMĚSTNANCŮ PRO GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO NÁMOŘNÍ ZÁLEŽITOSTI A RYBOLOV COM/TA/MARE/15/AD8 VÝBĚR DOČASNÝCH ZAMĚSTNANCŮ PRO GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO NÁMOŘNÍ ZÁLEŽITOSTI A RYBOLOV Evropská komise pořádá výběrové řízení na obsazení pěti míst administrátorů na úrovni AD8 v rámci

Více

Žádost subjektu údajů o výmaz osobních údajů

Žádost subjektu údajů o výmaz osobních údajů Žádost subjektu údajů o výmaz osobních údajů V souladu s článkem 17 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném

Více

Část první. 2. Základní informace o navazujícím MSP Informatika

Část první. 2. Základní informace o navazujícím MSP Informatika FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy navazujícího magisterského studijního programu Informatika akreditovaného v roce 2018 pro akademický rok 2018/2019 1.

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2019/2020 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 11, směrnice č. 8/2018 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou

Více

III. Poplatek za přijímací řízení elektronické přihlášky činí 530,- Kč převodem

III. Poplatek za přijímací řízení elektronické přihlášky činí 530,- Kč převodem V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění, a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity Jana

Více

Oznámení o vyhlášení II. kola výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru nepojistných sociálních a rodinných dávek (SM )

Oznámení o vyhlášení II. kola výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru nepojistných sociálních a rodinných dávek (SM ) Oznámení o vyhlášení II. kola výběrového řízení na služební místo ředitel/ka odboru nepojistných sociálních a rodinných dávek (SM 750 000) Praha 15. srpna 2019 Č. j. MPSV-2019/165622-111 Státní tajemnice

Více

Výzva k vyjádření zájmu (není stanovena žádná lhůta) o účast v programu stáží Agentury pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER)

Výzva k vyjádření zájmu (není stanovena žádná lhůta) o účast v programu stáží Agentury pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) Výzva k vyjádření zájmu (není stanovena žádná lhůta) o účast v programu stáží Agentury pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) REF. Č.: ACER/TRAINEE/2017/OC 1. KDO JSME Agentura pro spolupráci

Více

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018

Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Účinnost dokumentu od: 1. 12. 2018 Směrnice děkana Fakulty stavební VŠB TU Ostrava č. 4/2018 Podmínky přijetí ke studiu v navazujících magisterských studijních programech na Fakultě stavební Vysoké školy

Více

JAK SE PŘIHLÁSIT KE STUDIU NA AMAZON - 2. kolo pro šk. rok 2014/15

JAK SE PŘIHLÁSIT KE STUDIU NA AMAZON - 2. kolo pro šk. rok 2014/15 JAK SE PŘIHLÁSIT KE STUDIU NA AMAZON - 2. kolo pro šk. rok 2014/15 Uchazečům, kteří se rozhodli pro studium na Anglicko-českém gymnáziu AMAZON se později otvírá možnost podání přihlášek do 2. kola. Dne

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Výpočetní vědy. pro akademický rok 2015/2016

Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu. Výpočetní vědy. pro akademický rok 2015/2016 Podmínky přijetí ke studiu v univerzitním studijním programu Výpočetní vědy pro akademický rok 2015/2016 V akademickém roce 2015/2016 bude na VŠB-TU Ostrava otevřen následující studijní program: doktorský

Více

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od

Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY STAVEBNÍ č. 4/2012 Podmínky přijetí ke studiu v doktorských studijních programech na Fakultě stavební VŠB-TUO platné od 1.1. 2016 Řízená kopie č: Razítko: Správce úložiště dokumentů,

Více

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP)

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Uživatelská příručka Parcel Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Poslední aktualizace: 19.12.2018 Obsah Úvod 1 Začínáme

Více

institucích ch EU? Renata Černilovská 14. června 2011

institucích ch EU? Renata Černilovská 14. června 2011 Jak se stát t stážistou v institucích ch EU? Renata Černilovská 14. června 2011 Eurocentrum Hradec Králov lové Eurocentrum Hradec Králov lové je součást stí informačního systému Úřadu vlády ČR. integrovaného

Více

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky (dále jen PZk) 2019/ bakalářské studijní obory a specializace

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky (dále jen PZk) 2019/ bakalářské studijní obory a specializace Kritéria hodnocení přijímací (dále jen PZk) 2019/2020 - bakalářské studijní obory a specializace Název studijního oboru Informatika Název studijního oboru Aplikovaná informatika bakalářský (kombinovaná

Více

LLP Lifelong. Learning Programme. Program celoživotního učení

LLP Lifelong. Learning Programme. Program celoživotního učení LLP Lifelong Learning Programme Program celoživotního učení 2007-2013 Program celoživotního učení probíhá od roku 2007 do roku 2013, založen na programech Socrates, Leonardo da Vinci a E-learning http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/newprog/index_en.html

Více

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment Supporting European Mobility for Employment Kontrolní seznam před odjezdem Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace

Více

Dotační titul INOVAČNÍ VOUCHERY. Mgr. Šárka Harušťáková

Dotační titul INOVAČNÍ VOUCHERY. Mgr. Šárka Harušťáková Dotační titul INOVAČNÍ VOUCHERY Mgr. Šárka Harušťáková Inovační vouchery Úvodní stránka Karlovarského kraje http://kr-karlovarsky/stranky/default.aspx Inovační vouchery http://kr-karlovarsky/dotace/stranky/prehled-dotace.aspx

Více

Směrnice děkana č. 6/2013

Směrnice děkana č. 6/2013 Technická univerzita v Liberci Ekonomická fakulta Směrnice děkana č. 6/2013 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu TUL v bakalářských, navazujících magisterských studijních a doktorských

Více

Systém managementu jakosti podle ČSN EN ISO 9001

Systém managementu jakosti podle ČSN EN ISO 9001 Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava Systém managementu jakosti podle ČSN EN ISO 9001 VYHLÁŠKA EkF_VYH_06_012 PRAVIDLA přijímacího řízení ke studiu bakalářských a navazujících magisterských studijních programů

Více

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s.

Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program vyhlášený NPK, a.s. Stipendijní program pro stabilizaci lékařů, a vybraných kategorií NLZP v NPK, a.s. představuje souhrn pravidel a podmínek pro zařazení studenta do Stipendijního

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

Vysvětlivky k formuláři pro odvolání

Vysvětlivky k formuláři pro odvolání Vysvětlivky k formuláři pro odvolání 1. Obecné poznámky 1.1 Použití formuláře Formulář obdržíte bezplatně od EUIPO nebo si jej můžete stáhnout z internetových stránek EUIPO (http://www.euipo.europa.eu).

Více

Bakalářský studijní program Aplikované vědy a technologie s oborem Aplikované vědy a

Bakalářský studijní program Aplikované vědy a technologie s oborem Aplikované vědy a Podmínky přijetí ke studiu v univerzitních studijních programech Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava pro akademický rok 2019/2020 typ studia bakalářské pro níže uvedené studijní programy/obory:

Více

Express Import systém

Express Import systém Express Import systém Návod pro příjemce Express Import systém TNT Express Import systém umožňuje snadné objednání vyzvednutí zásilek na žádost příjemce, a to ze 168 zemí světa. Vy - jako příjemce zboží

Více

Pečlivě prostudujte pokyny pro vyplnění přihlášky ke studiu na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně.

Pečlivě prostudujte pokyny pro vyplnění přihlášky ke studiu na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Podmínky pro přijetí ke studiu v akreditovaném bakalářském studijním programu Zemědělské inženýrství, studijního oboru Agrobyznys na Mendelově univerzitě v Brně v akademickém roce 2014/2015 Studijní program

Více

Opatření děkana č. 9/2019 Pravidla pro 2. kolo přijímacího řízení a podmínky pro přijetí ke studiu pro akademický rok 2019/2020

Opatření děkana č. 9/2019 Pravidla pro 2. kolo přijímacího řízení a podmínky pro přijetí ke studiu pro akademický rok 2019/2020 č.j. JU/09/00392/19 Vodňany, 3.4.2019 Opatření děkana č. 9/2019 Pravidla pro 2. kolo přijímacího řízení a podmínky pro přijetí ke studiu pro akademický rok 2019/2020 Na základě 48 až 50 zákona č.111/1998

Více

Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví

Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví Příloha usnesení vlády ze dne 7. prosince 2015 č. 1011 Předpoklady a požadavky pro jmenování na služební místo vedoucího služebního úřadu předsedy Úřadu průmyslového vlastnictví Vláda stanoví, podle 186

Více

I. Studijní programy a studijní obory

I. Studijní programy a studijní obory V souladu s ustanovením 49 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), v platném znění a s příslušnými ustanoveními Statutu Univerzity J. E.

Více

Žádost subjektu údajů o omezení zpracování osobních údajů

Žádost subjektu údajů o omezení zpracování osobních údajů Žádost subjektu údajů o omezení zpracování osobních údajů V souladu s článkem 18 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy navazujícího magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2017/2018

Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy navazujícího magisterského studijního programu Informatika pro akademický rok 2017/2018 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta informačních technologií Thákurova 9, 160 00 Praha 6 Podmínky pro přijetí ke studiu do prezenční formy navazujícího magisterského studijního programu Informatika

Více

Žádost subjektu údajů o přístup k osobním údajů

Žádost subjektu údajů o přístup k osobním údajů Žádost subjektu údajů o přístup k osobním údajů V souladu s článkem 15 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Na této stránce naleznete informace týkající se zpracování osobních organizací Pestrá, o.p.s se sídlem Kučerova 809/11, 198 00 Praha 9 Černý Most (dále jen organizace ). Tyto

Více

Č.j.: ABS 8192/2018 R V Praze dne 16. listopadu 2018 Počet lisů: 5 Přílohy: 2/6

Č.j.: ABS 8192/2018 R V Praze dne 16. listopadu 2018 Počet lisů: 5 Přílohy: 2/6 Siwiecova 2 130 00 Praha 3 *MABSX0042B6X* Č.j.: ABS 8192/2018 R V Praze dne 16. listopadu 2018 Počet lisů: 5 Přílohy: 2/6 OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na služební místo odborný rada - archivář

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE STIPENDIA A O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ PRACOVNÍ SMLOUVY

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE STIPENDIA A O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ PRACOVNÍ SMLOUVY Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: /SML SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE STIPENDIA A O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ PRACOVNÍ SMLOUVY uzavřená dle ust. 10a a násl. zákona

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2011 2012 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÝ OBOR Magisterský

Více

Erasmus+: Leonardo da Vinci Klíčová akce 1 (mobility) Předkládání žádosti o grant. žádostí o grant

Erasmus+: Leonardo da Vinci Klíčová akce 1 (mobility) Předkládání žádosti o grant. žádostí o grant Erasmus+: Leonardo da Vinci Klíčová akce 1 (mobility) Předkládání žádosti o grant žádostí o grant Důležité dokumenty 2015 Výzva k předkládání návrhů 2015 Erasmus+: Příručka k programu 2015 Sazby pro pobytové

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada oddělení Bankovnictví, odboru 27 Finanční trhy I

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada oddělení Bankovnictví, odboru 27 Finanční trhy I Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada oddělení Bankovnictví, odboru 27 Finanční trhy I Č.j.: MF-50763/2015/3002 Datum: 9. listopadu 2015 Státní tajemník v Ministerstvu

Více

Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016. Nelékařský personál

Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016. Nelékařský personál Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016 Nelékařský personál Členové výboru PragueONCO 2016 (organizačního, vědeckého, čestného) / autory přednášek, autory posterů, spoluautory posterů 1. Přihlášení

Více

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Blíží se období, kdy může končit platnost některých pokladních certifikátů, které používáte pro evidenci tržeb. Vydané pokladní certifikáty mají platnost

Více

Oznámení děkana EF TUL

Oznámení děkana EF TUL EKONOMICKÁ FAKULTA Oznámení děkana EF TUL Přijímací řízení pro akademický rok 2015/2016 Děkan fakulty v souladu s článkem II, odst. 9, směrnice č. 6/2014 Podmínky pro přijetí ke studiu na Ekonomickou fakultu

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2015 2016 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÉ OBORY uskutečňované

Více

2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012

2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 2. KOLO PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK ke studiu na Filozofické fakultě UJEP pro akademický rok 2011/2012 Podmínky pro přijetí I. Studijní programy a studijní obory Pro akademický rok 2011/2012 je vyhlášeno 2. kolo

Více

PROSTŘEDNICTVÍM CELNÍHO ÚŘADU

PROSTŘEDNICTVÍM CELNÍHO ÚŘADU I N F O R M A C E o způsobu registrace hospodářských subjektů a přidělování nového identifikátoru těmto subjektům pro styk s celními správami Evropského společenství Dne 16.dubna 2009 bylo zveřejněno nařízení

Více

FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ datum vydání: 20. 3. 2018 č. j.: FaVU/183/2018 za věcnou stránku odpovídá: PhDr. Pavel Ondračka účinnost: od 20. 3. 2018 závaznost: všechny součásti

Více

Poznámky k formuláři pro odvolání

Poznámky k formuláři pro odvolání OFFICE FOR HARMONIZATION IN THE INTERNAL MARKET (OHIM) Trade Marks and Designs Poznámky k formuláři pro odvolání 1. Obecné poznámky 1.1 Použití formuláře Formulář obdržíte bezplatně od úřadu OHIM nebo

Více

1. Kontakty. 2. Termíny

1. Kontakty. 2. Termíny Podmínky přijímacího řízení ke studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze pro studium začínající akademickým rokem 2016/2017: bakalářské a navazující magisterské studium 1. Kontakty Oddělení

Více