ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK Láskyplný domov pro každé dítě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011. Láskyplný domov pro každé dítě"

Transkript

1 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 Láskyplný domov pro každé dítě

2 OBSAH 3 Slovo úvodem 4 O nás 5 Hlavní cíle sdružení 6 4 pilíře náhradní rodinné péče v SOS dětských vesničkách 7 Historie SOS dětských vesniček 8 Činnost sdružení v roce Zvyšování kvality poskytované péče 9 Hájení práv dětí 10 SOS dětská vesnička Karlovy Vary Doubí 11 SOS dětská vesnička Brno Medlánky 12 SOS dětská vesnička Chvalčov 13 Komunita mládeže 14 Obecné informace 16 Přehled příjmů a výdajů Děkujeme dárcům a partnerům

3 3 SLOVO ÚVODEM Vážení a milí, v České republice jsou v současné době tři SOS dětské vesničky a taktéž Komunita mládeže, ve kterých byla v roce 2011 poskytována náhradní rodinná péče více než 100 dětem. Našim cílem je co nejefektivněji využívat kapacitu dětských vesniček a pomoci tak těm, kteří naši pomoc skutečně potřebují. V kojeneckých ústavech a dětských domovech v České republice je v současné době více než dětí, které čekají na individuální péči a rodinné zázemí namísto péče institucionální. Péče profesionálů (psychologů a pedagogů), kteří pomáhají matkám pěstounkám při výchově a rozvoji svěřených dětí je velmi podstatnou součástí každodenní práce, kterou Sdružení ve vesničkách během uplynulého roku stabilizovalo a nadále rozvíjí. Naším cílem je získávat nové pěstouny, pěstounky a nově i pěstounské páry. Sdružení se zároveň připravuje na práci nad rámec klasického poskytování náhradní rodinné péče ve vesničkách tedy na nové projekty, zejména z oblasti prevence. Velmi důležitým tématem je i oblast lidských zdrojů. Během roku 2011 došlo k řadě personálních změn a jednou ze stěžejních priorit je vybudovat silný profesionální a stabilní team, který bude zárukou stability a rozkvětu SOS dětských vesniček v České republice. To je samozřejmě velkou výzvou zejména v období, kdy řada evropských států a firem hledá východisko z vleklé ekonomické krize. Věřím, že navzdory této ekonomické situaci, nám naši stávající partneři a donátoři zachovají přízeň, a že se bude dařit tyto vztahy posilovat a rozvíjet. Následující stránky zprostředkují výsledky práce Sdružení za uplynulý rok Závěrem bych ráda poděkovala všem, kteří Sdružení podporují a za důvěru, které si velmi vážíme. Mgr. Gabriela Bártíková Národní ředitelka

4 O NÁS Sdružení SOS dětských vesniček je nezisková organizace, která poskytuje láskyplný domov dětem, o něž se jejich původní rodina z různých důvodů nechtěla nebo nedokázala postarat.

5 5 HLAVNÍ CÍLE SDRUŽENÍ Obhajovat a podporovat práva dětí v České republice, jak je zakotveno v Úmluvě o právech dítěte Organizace spojených národů z roku Prostřednictvím činnosti SOS dětských vesniček poskytovat odbornou péči a podporu opuštěným a ohroženým dětem, které nemohou z nejrůznějších důvodů vyrůstat ve své vlastní rodině. Pomáhat mladým lidem při vstupu do samostatného života poskytováním všech forem péče v rámci Sdružení (SOS dětské vesničky, komunity mládeže, polozávislé bydleni, následná péče). Poskytovat odbornou péči a podporu dětem, mládeži a rodinám v nouzi.

6 6 4 PILÍŘE NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE V SOS DĚTSKÝCH VESNIČKÁCH MATKA KAŽDÉ DÍTĚ MÁ PEČUJÍCÍHO RODIČE SOS matka pěstounka vytváří úzký vztah s každým dítětem svěřeným do její péče a poskytuje mu bezpečí, lásku a stabilitu, kterou potřebuje. Jako profesionální pečovatelka o dítě ovlivňuje směřování vývoje dítěte a řídí chod domácnosti. Uznává a respektuje původní rodinu každého dítěte. DŮM KAŽDÁ RODINA VYTVÁŘÍ VLASTNÍ DOMOV Dům je domovem pěstounské rodiny, se svou vlastní atmosférou, rytmem a běžnou rutinou. Děti zde zažívají pocit bezpečí a sounáležitosti, dělí se o zodpovědnost, radost i trápení každodenního života. BRATŘI A SESTRY RODINNÉ VAZBY SE PŘIROZENĚ ROZVÍJEJÍ Děvčata a chlapci různého věku žijí společně jako bratři a sestry, biologičtí sourozenci jsou umístěni v jedné SOS rodině. Tyto děti spolu se svou SOS matkou pěstounkou vytvářejí citové vazby, které přetrvávají po celý život. VESNIČKA SOS RODINA JE SOUČÁSTÍ SPOLEČNOSTI SOS rodiny žijí společně a vytvářejí podpůrné prostředí vesničky, kde si děti bezpečně mohou hrát a navazovat přátelství. Rodiny se dělí o své zkušenosti a nabízejí si vzájemnou pomoc. Prostřednictvím své rodiny, vesničky a obce se každé dítě učí aktivní účasti na životě společnosti.

7 7 HISTORIE SOS DĚTSKÝCH VESNIČEK Myšlenka SOS dětských vesniček vznikla po 2. světové válce v Rakousku. V důsledku válečných situací, během kterých došlo k obrovským ztrátám na životech a zdraví, žilo tehdy v Evropě mnoho dětí, které ztratily své rodiče, stejně jako mnoho osamělých žen, které přišly o své partnery. Špatná ekonomická i sociální situace vedla k tomu, že veškeré orgány i instituce, které poskytovaly péči i ochranu dětem, byly plně vytížené. Tak vznikla idea poskytnout opuštěným dětem příležitost vyrůstat v láskyplném domově, a osamělým ženám nový smysl a naplnění svého života. První SOS dětská vesnička vznikla v roce 1949 v rakouském Imstu a postupně vznikaly další. Potřeba péče o ohrožené děti, které byly z různých důvodů vytrženy ze své původní rodiny, je bohužel stále aktuální, a proto v průběhu druhé poloviny 20. století vznikaly SOS dětské vesničky i v dalších částech světa. Dnes fungují celkem ve 132 zemích světa. V někdejším Československu se myšlenka SOS dětských vesniček objevila v druhé polovině 60. let v souvislosti s celkovým uvolněním politické situace a s tím související aktivizací občanské společnosti. Pod záštitou prof. Jiřího Dunovského a prof. Zdeňka Matějčka vznikl v roce 1968 Kruh přátel SOS dětské vesničky a byla zahájena celonárodní sbírka, jejíž výtěžek byl použit na výstavbu vesniček v Karlových Varech a ve Chvalčově. V plánu byla také vesnička v Brně Medlánkách, ta si ale musela na své otevření počkat téměř 30 let. V roce 1974 byly SOS dětské vesničky nuceně převedeny pod pravomoc státu a činnost sdružení SOS dětských vesniček byla obnovena až po roce V současné době provozuje Sdružení v České republice tři SOS dětské vesničky. Nejstarší z nich vznikla v roce 1969 v Karlových Varech Doubí. V roce 1973 byla uvedena do provozu SOS vesnička ve Chvalčově, malé obci pod vrchem Hostýn ve Zlínském kraji. V roce 2003 pak byla otevřena SOS vesnička v Brně Medlánkách.

8 ČINNOST SDRUŽENÍ V ROCE 2011 V poskytování služeb i v péči se zaměřujeme na individuální přístup ke každému dítěti z vesniček i z Komunity mládeže.

9 9 ZVYŠOVÁNÍ KVALITY POSKYTOVANÉ PÉČE Pedagogové a psychologové spolu s matkami pěstounkami i samotnými dětmi společně připravují individuální plán rozvoje pro každé dítě. Pro zkvalitnění realizace individuálního plánování byl v minulém roce zorganizován dvoudenní workshop pod vedením kolegů z SOS dětské vesničky v Polsku, kterého se zúčastnili jak pracovníci Sdružení, tak i matky pěstounky. V závěru roku jsme pak v dětské vesničce Chvalčov přivítali dvě nové proškolené pěstounky, které přijaly nové děti začátkem roku Pro zajištění kvality péče je nezbytný kvalifikovaný a zkušený pracovní tým. V roce 2011 jsme se proto zaměřili na zvyšování odbornosti pracovníků. Pedagogové proto absolvovali zahraniční stáž v SOS dětských vesničkách v Polsku a dále jsme zavedli pravidelné setkávání pedagogických pracovníků z jednotlivých vesniček, kteří si tak mohou vyměňovat své zkušenosti, poznání o chodu SOS dětských vesniček, vzájemně se podporovat a prohlubovat tak profesní znalosti i kompetence. HÁJENÍ PRÁV DĚTÍ Rok 2011 byl v České republice ve znamení pokračujících příprav transformace systému péče o ohrožené děti. Součástí byla novelizace související legislativy, na jejímž znění spolupracovali také zástupci organizací působících v oblasti náhradní rodinné péče, včetně Sdružení SOS dětských vesniček. V závěru roku byla přijata Národní strategie ochrany práv dětí Právo na dětství. Cílem strategie je vytvoření systému, který zajistí důslednou ochranu práv všech dětí v České republice. V roce 2011 odstartoval projekt Evropské komise Práva dětí v náhradní péči, od teorie k praxi: doporučení mladých lidí jako základ potřebných změn. Projekt je zaměřen na práva dětí žijících bez rodičovské péče a je realizován ve čtyřech zemích (Albánie, Česká republika, Finsko, Polsko). Cílem projektu je ovlivnit podobu systému náhradní péče o děti na základě konkrétních doporučení mladých lidí z náhradní péče i odborných pracovníků a také přispět k šíření povědomí o právech dětí v náhradní péči.

10 10 SOS DĚTSKÁ VESNIČKA KARLOVY VARY DOUBÍ V průběhu celého roku 2011 byl pro děti připraven bohatý program různých akcí a aktivit. Děti mohly navštěvovat kroužek rukodělky se zaměřením na zvýšení manuální zručnosti a další pravidelné volnočasové aktivity. Kromě toho rok 2011 pro vesničku v Karlových Varech znamenal: Lyžařský výcvik na Božím Daru. NA KONCI ROKU 2011 VYCHOVÁVALO 6 MATEK V SOS DĚTSKÉ VESNIČCE V KARLOVÝCH VARECH DOUBÍ 19 DĚTÍ. Velikonoční besídka s Dr. Oetkerem, na které děti nacvičily divadelní představení. Účast dětí na soutěži SOS vesničky fotí s Mazdou, ve kterém zvítězila slečna Lenka právě z vesničky v Karlových Varů a jako odměnu získala krásný velký fotoaparát. Mezinárodní výměna návštěva 45 dětí z Hong-Kongu, které si připravily kulturní program a předaly vesničce jako dar sportovní vybavení na fotbal. Den dětí ve spolupráci se společností Chevrolet plný různých soutěží, kouzel a písniček. Na akci vystoupila Bára Nesvadbová a Bohuš Josef. Výlet na hrad Haueštejn se zážitkovým programem. Návštěva herečky Anny Polívkové, která dětem představila knihu Malý princ. Víkendovka ve spolupráci s organizací Přírodou.cz v Novohradských horách.

11 11 SOS DĚTSKÁ VESNIČKA BRNO MEDLÁNKY Skupinové aktivity S dětmi jsme jezdili na tzv. víkendovky, které jsou tematicky zaměřené na jednotlivé oblasti osobnostního rozvoje dětí. V průběhu celého roku jsme pro skupinu starších dětí zařazovali primární prevenci v oblasti drogové problematiky a dalších závislostí. Zájmové kroužky Děti mohly ve vesničce navštěvovat oblíbený počítačový a přírodovědný kroužek nebo si zahrát futsal. Aktivní byla také skupina mladých rybářů, která pravidelně vyjíždí na lov. Mimořádné akce Návštěvu projekce filmu Nickyho rodina, naučné odpoledne Zvířata, kterých se nemusíte bát, spolupráce s Chevroletem závody WTCC, Drakometiáda s hokejovým týmem Kometa Brno, vyhlášení výsledků fotografické soutěže SOS vesničky fotí s Mazdou. O jarních prázdninách jsme vyrazili na lyžařský výcvik, v druhé polovině července nás čekal letní tábor. Také jsme společně slavili Velikonoce a Vánoce. Individuální aktivity Součástí pedagogických aktivit byla individuální práce s dětmi. Spektrum této práce je široké, od podpory silných stránek až po pomoc s vyrovnáváním některých slabin, podle individuálních potřeb každého dítěte. V ROCE 2011 ŽILO V SOS DĚTSKÉ VESNIČCE V BRNĚ MEDLÁNKÁCH 10 RODIN A 46 DĚTÍ.

12 12 NA KONCI ROKU 2011 ŽILO V SOS DĚTSKÉ VESNIČCE CHVALČOV 7 MATEK PĚSTOUNEK, KTERÉ SE DOHROMADY STARALY O 29 DĚTÍ. DALŠÍCH 5 MLADÝCH LIDÍ BYLO V PROGRAMU POLOZÁVIS- LÉHO BYDLENÍ. SOS DĚTSKÁ VESNIČKA CHVALČOV V SOS dětské vesničce Chvalčov bylo v roce 2011 pro děti připraveno široké spektrum kroužků a mimoškolních aktivit jako např.: rukodělný a modelářský kroužek, hudební výchova, kde se děti učí hře na různé hudební nástroje, výtvarná činnost, sportovní aktivity (fotbal, plavání, horolezectví) a vícedenní aktivity s dětmi. Pedagogové se dále věnují individuální práci s dětmi a doučování. Kromě pravidelných aktivit bylo v průběhu roku pro děti připraveno mnoho zajímavých akcí, např.: Lyžařský výcvik ve Vysokých Tatrách. Úspěšná účast dětí ve výtvarné soutěži Čes. zahrádkářského svazu na téma: Zahrádka v květech očima dětí, kde děti obdržely 6. místo. Na letním mezinárodním táboře SOS DV v Itálii si děti užily koupání v jezeře Lago di Caldonazzo, navštívily aquapark a podnikly túru na horu Mount Vecchena, m. n. m. Účast na mezinárodních sportovních utkání s jinými vesničkami v atletice jsme získali 2. místo v hodu koulí a 1. místo v badmintonu. Z fotbalového turnaje v Brně si děti odnášely trofej nejvyšší pohár vítězů. 8 dětí bylo oceněno při vyhodnocení fotografické soutěže firmy Mazda (z celkově 16 ohodnocených fotografií, jich 10 bylo od našich 8 dětí) Společné trávení svátků Vánoční a velikonoční besídka.

13 13 KOMUNITA MLÁDEŽE Do Komunity mládeže většinou přichází mladí lidé, kteří ukončili základní devítiletou docházku a zahajují další studium nebo nastupují do trvalého pracovního poměru. V Komunitě mládeže se mladí lidé připravují na budoucí povolání, získávají praktické životní zkušenosti a osvojují si pracovní dovednosti. V roce 2011 bylo v Komunitě mládeže 7 mladých lidí, kteří studují odborná učiliště v oboru cukrář/ka, číšnice a dále zahradnické obory. S Komunitou úzce souvisí program Polozávislého bydlení, ve kterém v roce 2011 pobývali 3 mladí lidé, kteří studovali střední odbornou školu zdravotnickou, vyšší odbornou školu sociálně-právní a dále charitativní a sociální práci na Olomoucké univerzitě. KOMUNITA MLÁDEŽE JE VÝCHOVNÉ ZAŘÍZENÍ SDRUŽENÍ SOS DĚTSKÝCH VESNIČEK, KTERÉ NAVAZUJE NA PĚSTOUNSKOU PÉČI V SOS DĚTSKÉ VESNIČCE. I v Komunitě mládeže probíhají různé volnočasové aktivity mladí lidé mohou trávit společné čtvrtky sledováním filmového klubu, účastní se různých odborných besed a jezdí společně na hory a další akce.

14 OBECNÉ INFORMACE Sídlo U Prašného mostu Praha Hrad

15 15 SDRUŽENÍ SOS DĚTSKÝCH VESNIČEK Datum vzniku 18. června 1990 Právní forma Občanské sdružení Řádný člen SOS Kinderdorf International, Rakousko Registrace Rozhodnutí MV ČR AVS/ /918/89 Reg. VSP/1 1674/90-R OÚ hl. m. Prahy Identifikační číslo Účel a poslání Sociálně právní ochrana dětí a mládeže, náhradní rodinná péče. Prostřednictvím činnosti SOS dětských vesniček v souladu s modelem péče o děti v SOS dětských vesničkách a dalšími formami náhradní rodinné péče poskytovat odbornou péči a podporu opuštěným a ohroženým dětem, které nemohou z nejrůznějších důvodů vyrůstat ve své vlastní rodině. Statutární orgán JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D. předseda předsednictva Členové předsednictva Ing. Ivana Šímová PhDr. Hana Pazlarová Ing. Miroslav Šulai Mag. Gerhard Zwetler Mag. Veronika Schneyder

16 VÝNOSY 2011 NÁKLADY 2011 HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK Kč Kč Kč PŘEHLED PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ 2011

17 17 18% Státní dotace 53% Dary individuálních dárců a fi rem 8% Mezinárodní sponzorství 19% Dotace z SOS Kinderdorf 2% Ostatní výnosy VÝNOSY 2011 DOTACE Z SOS KINDERDORF MEZINÁRODNÍ SPONZORSTVÍ STÁTNÍ DOTACE DARY INDIVIDUÁLNÍCH DÁRCŮ A FIREM OSTATNÍ VÝNOSY CELKEM Kč Kč Kč Kč Kč Kč 9% Odpisy majetku 20% SOS DV Chvalčov 12% Národní kancelář 15% SOS DV Doubí 16% Fundraising 5% Komunita mládeže 23% SOS DV Medlánky NÁKLADY 2011 SOS DV CHVALČOV SOS DV DOUBÍ SOS DV MEDLÁNKY KOMUNITA MLÁDEŽE FUNDRAISING NÁRODNÍ KANCELÁŘ ODPISY MAJETKU CELKEM Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč Kč

18 18 DĚKUJEME DÁRCŮM A PARTNERŮM INDIVIDUÁLNÍ DÁRCI Jedním z nejdůležitějších zdrojů příjmu Sdružení SOS dětských vesniček jsou dary od individuálních dárců. Velice si ceníme každého dárce, který nám přispívá, a zároveň se snažíme získávat nové dárce, kteří chtějí podporovat činnost SOS dětských vesniček. I přes složitou ekonomickou situaci, která v naší společnosti stále panuje, jsme zaznamenali více, než nových dárců, kteří v průběhu roku 2011 přispěli SOS dětským vesničkám jednorázovým darem. Stejně tak se zaměřujeme i na získávání dárců do Klubu patronů, ve kterém dárci přispívají pravidelně. Pro vstup nových dárců do Klubu patronů jsme v loňském roce využili tyto možnosti: kampaň přímého oslovování lidí (Face to Face), telemarketing a přesvědčení stávajících jednorázových dárců. V roce 2011 se tak stalo celkem 399 lidí patrony SOS dětských vesniček, kteří pravidelně podporují naši činnost. V minulém roce jsme také obdrželi dvě dědictví v celkové výši Kč, kterých si velmi vážíme. FIREMNÍ DÁRCI GENERÁLNÍ PARTNER HLAVNÍ PARTNEŘI

19 19 PARTNEŘI MEDIÁLNÍ PARTNEŘI NADACE A NADAČNÍ FONDY SDRUŽENÍ SOS DĚTSKÝCH VESNIČEK U Prašného mostu 50/4, Praha Hrad Tel./fax: info@sos-vesnicky.cz, fundraising@sos-vesnicky.cz Tisk: Grafokon Tiskárna s. r. o.

20 Láskyplný domov pro každé dítě

SOS. Česká republika. Sdružení SOS dětských vesniček. Tisková zpráva 28. 7. 2008. SOS dětské vesničky začínají s náborem manželských párů

SOS. Česká republika. Sdružení SOS dětských vesniček. Tisková zpráva 28. 7. 2008. SOS dětské vesničky začínají s náborem manželských párů Tisková zpráva 28. 7. 2008 SOS dětské vesničky začínají s náborem manželských párů V uplynulých dnech udělalo další důležitý krok nezbytný k tomu, aby i nadále reprezentovalo nejvyšší standard kvality

Více

Zpráva o hospodaření 2006. komentář k Rozpočtu 2007. Zpracovala : Lenka Pospíchalová září 2007

Zpráva o hospodaření 2006. komentář k Rozpočtu 2007. Zpracovala : Lenka Pospíchalová září 2007 Zpráva o hospodaření 2006 a komentář k Rozpočtu 2007 Zpracovala : Lenka Pospíchalová září 2007 Zpráva o výsledku hospodaření za rok 2006 Rozpočet 2006 V roce 2006 probíhalo hospodaření sdružení podle schváleného

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Registrace u MV ČR pod č. j. VS/1-1/73945/08-R dne 15. 12. 2008 Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Klientské centrum a kancelář: Novobranská 14, 602 00

Více

Když vlastní rodina chybí - náhradní, ústavní výchova,adopce

Když vlastní rodina chybí - náhradní, ústavní výchova,adopce Když vlastní rodina chybí - náhradní, ústavní výchova,adopce určeno pro žáky sekundy víceletého gymnázia CZ.1.07/1.1.00/14.0143 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. cílová skupina: žáci sekundy cílem

Více

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce!

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce! Vesnička / jaro 2011 CHVaLčOV Se zimou se děti rozloučily o jarních prázdninách, které ve Chvalčově letos připadly na polovinu února. Lyže, sáňky, boby a další zimní radovánky si v letošním roce užily

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová předsedkyně, ředitelka spolku

Více

Udržení a zvyšování kvality poskytované péče

Udržení a zvyšování kvality poskytované péče Výroční zpráva 2010 Slovo úvodem Sdružení SOS dětských vesniček už 40 let pomáhá dětem bez rodičů najít skutečný domov a prožít šťastné dětství. V červnu 2010 uplynulo 40 let od zahájení činnosti SOS dětské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SKLENĚNKA z.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA SKLENĚNKA z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 SKLENĚNKA z.s. Pěstounská péče je nedocenitelná služba dětem, společnosti i státu, kdy dítěti je naplněno právo vyrůstat přirozeně v rodině, v láskyplném prostředí. Skleněnka, zapsaný

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace

Standard č. 1. Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby. Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Standard č. 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby Vydal: Mgr. Bc. Romana Svobodová Schválil: Mgr. Bc. Romana Svobodová, ředitelka organizace Datum: 11. 12. 2014 Revize č.: Stran: 1-5 Kritérium 1a Pověřená

Více

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP Výroční zpráva 2018 - Výkon pěstounské péče VPP Trojlístek - centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o. získal v roce 2013 od Krajského úřadu Kraje Vysočina pověření k výkonu sociálně právní ochrany

Více

Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2016 OBSAH: Kdo jsem Dohody o výkonu PP Práce s rodinou Víkendové pobyty Poradenství v rámci výkonu SPO Stěžejní cíle k realizaci v roce 2016 Zpráva o hospodaření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano Výroční zpráva 2013 Občanského sdružení Ano, ano V našich projektech nabízíme spolupráci všem, kterým není lhostejný osud dětí i dospělých a věří, že se vždy dá najít možnost, jak pomoci. 1 Základní údaje

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

Chráníme dětská práva

Chráníme dětská práva Výroční zpráva 2009 Slovo úvodem Sdružení SOS dětských vesniček se snaží vytvořit náhradní domov dětem, o které se jejich původní nemohli nebo nechtěli starat, a pomoci jim prožít šťastné dětství. Rok

Více

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP Výroční zpráva 2017 - Výkon pěstounské péče VPP Trojlístek - centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o. získal v roce 2013 od Krajského úřadu Kraje Vysočina pověření k výkonu sociálně právní ochrany

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Trojlístek centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o.

Trojlístek centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o. Trojlístek centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o. Výroční zpráva za rok 2015 Název organizace: Trojlístek centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou,p.o. Zřizovatel: Kraj Vysočina Statutární

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí)

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. pro školní rok 2017/2018. (pracoviště Velké Meziříčí) VÝCHOVNÝ ÚSTAV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA A STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel./fax 566 523 132 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2017/2018 (pracoviště Velké Meziříčí)

Více

sdružení pěstounů Polárka VÝROČNÍ ZPRÁVA

sdružení pěstounů Polárka VÝROČNÍ ZPRÁVA sdružení pěstounů Polárka VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 2017 Rok 2017 byl pro Sdružení pěstounů Polárka rokem pokračujícího úsilí o naplňování poslání, o stabilizaci a rozvoj našich činností započatých v předchozím

Více

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY. Úvodní slovo Poslání a cíle organizace NA DLANI Činnost organizace NA DLANI v roce

OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY. Úvodní slovo Poslání a cíle organizace NA DLANI Činnost organizace NA DLANI v roce Výroční zpráva 2015 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY Úvodní slovo... 3 Poslání a cíle organizace NA DLANI... 4 Činnost organizace NA DLANI v roce 2015... 5 Orgány organizace NA DLANI... 7 Zpráva o hospodaření v roce

Více

Popis realizovaných opatření

Popis realizovaných opatření Příloha č. 2 Závěrečná zpráva příjemců dotace z rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním na rok 2010, č.j. 10936/2010-27.

Více

a úsměv Chcete se stát maminkou-pěstounkou?

a úsměv Chcete se stát maminkou-pěstounkou? Vesnička / zima 2012 O jarních prázdninách jsme si na Božím Daru zalyžovali a také vyzkoušeli snowtubing. Na jarním charitativním golfovém turnaji Syslík jsme si vyzkoušeli odpalování míčků i patování

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

Představujeme nového Národního. Vážení a milí přátelé, Ocenění pro matku pěstounku

Představujeme nového Národního. Vážení a milí přátelé, Ocenění pro matku pěstounku vesnička jaro 2013 2 3 OBSAH Ocenění pro matku pěstounku 3 Komunity mládeže 6 SOS Dětská vesnička Brno Medlánky Budeme otevírat 7 4 SOS Dětská vesnička Chvalčov 5 Zimní a jarní radovánky 8 Představujeme

Více

S K L E N Ě N K A z. s.

S K L E N Ě N K A z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 S K L E N Ě N K A z. s. Pěstounská péče je nedocenitelná služba dětem, společnosti i státu, kdy dítěti je naplněno právo vyrůstat přirozeně v rodině, v láskyplném prostředí. Skleněnka,

Více

Zpráva o činnosti za rok 2014

Zpráva o činnosti za rok 2014 Zpráva o činnosti za rok 2014 Ústí nad Labem 28.2.2015 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc

STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc STANDARD 1 Cíle a způsoby činnosti zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a) Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle, cílovou skupinu a zásady

Více

Centrum pro dítě a rodinu Valika

Centrum pro dítě a rodinu Valika Centrum pro dítě a rodinu Valika VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 0 1. Úvodní slovo Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva Centra pro dítě a rodinu Valika, o.s. Přestože se zpráva nazývá

Více

V ý r o č n í z p r á v a N a d a č n í h o f o n d u G y m n á z i a N a V í t ě z n é p l á n i z a r o k

V ý r o č n í z p r á v a N a d a č n í h o f o n d u G y m n á z i a N a V í t ě z n é p l á n i z a r o k V ý r o č n í z p r á v a N a d a č n í h o f o n d u G y m n á z i a N a V í t ě z n é p l á n i z a r o k 2 0 1 8 Základní údaje Název: Nadační fond Gymnázia Na Vítězné pláni Datum vzniku: 19. 10. 2017

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Zpráva o činnosti za rok 2012

Zpráva o činnosti za rok 2012 Zpráva o činnosti za rok 2012 Ústí nad Labem 28.2.2013 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o.s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub a komunitní

Více

Zpráva o činnosti za rok 2013

Zpráva o činnosti za rok 2013 Zpráva o činnosti za rok 2013 Ústí nad Labem 28.2.2014 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

Je to na Vás? Role neziskového sektoru v systému ochrany práv dětí

Je to na Vás? Role neziskového sektoru v systému ochrany práv dětí Je to na Vás? Role neziskového sektoru v systému ochrany práv dětí Odbor rodiny a ochrany práv dětí Proces změn aktuální informace Změna systému práce orgánů sociálně-právní ochrany a soudů Vytváření sítě

Více

Prezentace SPO v Elrond o.p.s. Kdo jsme a co děláme?

Prezentace SPO v Elrond o.p.s. Kdo jsme a co děláme? Prezentace SPO v Kdo jsme a co děláme? Naše motto: Nejdůležitější lidé na světě jsou DĚTI. partner pro vzdělávání Váš Historie Naše společnost Elrond vznikla 21. února 2007 jako občanské sdružení s názvem

Více

. Dětský domov, Nepomuk

. Dětský domov, Nepomuk . Dětský domov, Nepomuk Údaje za školní rok 2008/2009 1. Charakteristika školského zařízení 2. Název: Dětský domov, Nepomuk Adresa: Nepomuk 278, 335 01 Právní forma: příspěvková organizace IZO: 108005801

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

ŠKOLNÍ ROK 2013/2014

ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O PLNĚNÍ MINIMÁLNÍHO PREVENTIVNÍHO PROGRAMU ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP ZŠ Vodňany Alešova, 50 389 01 Vodňany Jméno a příjmení

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015

Nabídka spolupráce pro nové partnery. Projekty a programy NF SND v roce 2015 N a d a č n í f o n d Nabídka spolupráce pro nové partnery Projekty a programy NF SND v roce 2015 Vaše dítě nemělo přístup ke vzdělání, jaké by si přálo? Vaše dítě nemělo ve Vás vzor? Věděli jste, že v

Více

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s.

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Centrum pro rodinu a sociální péči Vysočina Služby CRSP: 1)

Více

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013

Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Výroční zpráva občanského sdružení ABC za rok 2013 Obsah Úvodní slovo Občanské sdružení ABC Poslání společnosti Základní údaje Personální složení občanského sdružení ABC Změna právní formy Základní údaje

Více

TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015

TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015 TISKOVÁ KONFERENCE 24. 3. 2015 Jediná celostátní edukačně-náborová kampaň zaměřená na pěstounskou péči POMOC OHROŽENÝM DĚTEM Nadační fond J&T pomáhá již od roku 2004 především ohroženým dětem a rodinám.

Více

PROSTOR PRO VÁŠ SVĚT. 7let. pro vás

PROSTOR PRO VÁŠ SVĚT. 7let. pro vás PROSTOR PRO VÁŠ SVĚT 7let pro vás Kdo jsme Jsme obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO z Hradce Králové. V našem městě působíme od roku 2000. Jsme lidé se zodpovědným přístupem nabízející tvůrčí prostor

Více

Transformace péče o ohrožené děti a mládež: Aktuální trendy v systému péče o ohrožené děti 25. 2. 2015

Transformace péče o ohrožené děti a mládež: Aktuální trendy v systému péče o ohrožené děti 25. 2. 2015 Transformace péče o ohrožené děti a mládež: Aktuální trendy v systému péče o ohrožené děti 25. 2. 2015 Pardubice Národní strategie ochrany práv dětí a související AKČNÍ PLÁN K NAPLNĚNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE

Více

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 JESENÍK 2014 O B S A H: A. Úvodní slovo ředitelky společnosti B. Údaje o společnosti C. Cíle a poslání společnosti D. Struktura společnosti Správní rada Dozorčí rada Zaměstnanci E. Činnost společnosti

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2015 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Projekt: Podpora inkluzivního vzdělávání v Krnově CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000170 Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Úspěšně pokračujeme v doučování dětí

Více

ZPRÁVA

ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 www.ditearodina.cz OBSAH OBSAH....................................... 1 ÚVODNÍ SLOVO................................ 2 INFORMACE O VZNIKU......................... 4 CÍLE.........................................

Více

1 FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH CHARITY OSTRAVA 2 POSLÁNÍ Posláním Charity Ostrava je poskytování sociální, zdravotní a humanitární pomoci lidem v nouzi, bez ohledu na jejich vyznání, rasu

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

Informační středisko Mikuláš, o.p.s.

Informační středisko Mikuláš, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Informační středisko Mikuláš, o.p.s. Zpracováno v souladu s 21 zákona číslo 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech 1 Obsah I. INFORMACE O SPOLEČNOSTI 1. Poslání a cíle

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Pěstounská péče je institut natolik rozmanitý, jak rozmanité jsou samotné životní příběhy dětí. Někde jsou kontakty s rodiči časté, v jiných případech třeba žádné. Někdy žije dítě v pěstounské rodině až

Více

PŘÍČINY VZNIKU BEZDOMOVSTVÍ U MLADÝCH LIDÍ. Ústí nad Labem Mgr. Ilja Hradecký

PŘÍČINY VZNIKU BEZDOMOVSTVÍ U MLADÝCH LIDÍ. Ústí nad Labem Mgr. Ilja Hradecký PŘÍČINY VZNIKU BEZDOMOVSTVÍ U MLADÝCH LIDÍ Ústí nad Labem 5.11.2014 Mgr. Ilja Hradecký PŘEHLED Souvislosti Současný rámec Struktura péče a související problémy Počty chovanců a jejich struktura Výstup

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

Krátce úvodem. Vážení přátelé, dámy a pánové,

Krátce úvodem. Vážení přátelé, dámy a pánové, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Krátce úvodem Vážení přátelé, dámy a pánové, a máme za sebou další rok. Úspěšný rok. Podařilo se nám poskytnut služby ještě více ohroženým rodinám s dětmi, pokračovali jsme v osvětově

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc.

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. Výroční zpráva 2014 Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. ABC o.p.s. Telefon 720 183 128 Karola Šmidkeho 1823/9 708 00 Ostrava - Poruba www.autistickedite.cz info@abc-ops.cz

Více

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum.

V rámci města Brna provozujeme dvě zařízení - Domov Slunce a Senior Centrum. Výroční zpráva 2015 Slovo úvodem Právo na život je nestátní nezisková organizace, která působí jako registrovaný poskytovatel sociálních služeb pro seniory. Seniorům přinášíme pobytové služby Domov pro

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Rekapitulace historie

Rekapitulace historie Výroční zpráva občanského sdružení Máš čas? Rok 2011 Občanské sdružení Máš čas? I. Šustaly, 1080, Kopřivnice I.Č. 265 84 344 e-mail: ndcracek@seznam.cz mobil: 790 232 245, 790 232 244 http://mascas.koprivnice.org

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

REFORMA SYSTÉMU PÉČE O OHROŽENÉ DĚTI. JUDr. Zuzana Zárasová Mgr. Adam Křístek Odbor rodiny a dávkových systémů MPSV

REFORMA SYSTÉMU PÉČE O OHROŽENÉ DĚTI. JUDr. Zuzana Zárasová Mgr. Adam Křístek Odbor rodiny a dávkových systémů MPSV REFORMA SYSTÉMU PÉČE O OHROŽENÉ DĚTI JUDr. Zuzana Zárasová Mgr. Adam Křístek Odbor rodiny a dávkových systémů MPSV Základní východiska reformy Stav systému (poznatky z konkrétních kauz, výzkumů, analýz,

Více

STATUT NADAČNÍHO FONDU STŘEDNÍ ŠKOLY HOTELNICTVÍ A SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ, TEPLICE NAD METUJÍ

STATUT NADAČNÍHO FONDU STŘEDNÍ ŠKOLY HOTELNICTVÍ A SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ, TEPLICE NAD METUJÍ STATUT NADAČNÍHO FONDU STŘEDNÍ ŠKOLY HOTELNICTVÍ A SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ, TEPLICE NAD METUJÍ Čl. 1 Název a sídlo nadačního fondu Nadační fond Střední školy hotelnictví a společného stravování, Teplice

Více

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s.

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s. 1 Výroční zpráva 2013 Centrum pro seniory Kolín, o.s. 2 Vážení přátelé, dárci a příznivci, nejprve mi dovolte několik slov úvodem. Centrum pro seniory Kolín, o.s. vzniklo v r.2006 registrací na Ministerstvu

Více

Novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí bude děti více chránit

Novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí bude děti více chránit MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚ CÍ KANCELÁŘ MINISTRA Tiskové oddě lení Novela zákona o sociálně-právní ochraně dětí bude děti více chránit Tisková zpráva Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV)

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 Chvalkovice na Hané Ivanovice na Hané Slovo úvodem Domov u zámku, o.s. je neziskový poskytovatel sociálních služeb pro seniory. Seniorům v roce 2014 nabízel tři druhy registrovaných

Více

O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco.

O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco. Monitoring z akcí 2012 O Běhu pro život Charitativní projekt Běh pro život každoročně pořádá Nadační fond Tesco. Letošní, již pátý ročník, si dal za úkol pomoci dětem bez rodiny. V současnosti žije v České

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2014 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Minimální preventivní program 2013-2014 Příloha celoročního plánu. Program protidrogové prevence pro školní rok 2013-2014 Úvod:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Zpracoval: Národní tým Sdružení SOS dětských vesniček www.sos-vesnicky.cz Květen 2012 Obsah SLOVO ÚVODEM... 1 1 NAŠE POSLÁNÍ... 2 2 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA SDRUŽENÍ... 3 2.1 Valná

Více

Sdružení Linka bezpečí Linka Vzkaz domů

Sdružení Linka bezpečí Linka Vzkaz domů Vyšší odborná škola pedagogická a sociální, Evropská 33, Praha 6 Předmět: Management Sdružení Linka bezpečí Linka Vzkaz domů 15. listopadu 2005 Kulíková Daniela 2A SOP Molková Michaela Nováková Daniela

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kruh rodiny, o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Kruh rodiny, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Kruh rodiny, o. p. s. KRUH RODINY, o. p. s. Sídlo společnosti: Prosecká 64, 190 00 Praha 9 IČ: 2083094 www.kruh-rodiny.cz Správní rada Předsedkyně: Ing. Helena Svárovská Člen: Monika

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice

ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice ZŠ a MŠ Žirovnice Komenského 47 394 68 IČO: 70992614 ŠVP - ŠD při ZŠ a MŠ Žirovnice motto: Cesta práce na sobě je často klubíčkem velmi zamotaným a my nevíme, zda jsme ho začali rozmotávat ze správného

Více

Žádost nestátní neziskové organizace o státní dotaci v roce 2009 (Příloha č. 1)

Žádost nestátní neziskové organizace o státní dotaci v roce 2009 (Příloha č. 1) Žádost nestátní neziskové organizace o státní dotaci v roce 29 (Příloha č. 1) (obecná část) Název poskytovatele dotace: MŠMT Evidenční číslo projektu: 71/P2/1/29 Dotační oblast Programů: 2 - Podpora vybraných

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2012/13

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2012/13 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2012/13 l Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2011-2012

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2011-2012 Společnost přátel gymnázia Český Brod Výroční zpráva za školní rok 2011-2012 - 2 - Úvod Předkládáme Vám souhrn základních informací o Společnosti přátel gymnázia v Českém Brodě, o její činnosti, složení

Více

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE 2016 2017 VE TŘECH PROJEKTECH: 1. V GRANTOVÉM ŘÍZENÍ PODPORA DĚTÍ HENDIKEPOVANÝCH MENTÁLNĚ, FYZICKY ČI PROSTŘEDÍM, VE KTERÉM VYRŮSTAJÍ PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA

Více

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích 1 Obsah: 1. Základní informace o organizaci 2. Jakým jsme šli směrem 3. Co se podařilo 4. Co se nepodařilo 5. Plány pro rok 2009 6. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Květina Klub Květina 7. Finanční

Více

Minitýmy, návrh řešení KAP

Minitýmy, návrh řešení KAP Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Minitýmy, návrh řešení KAP Zlín, 21. 11. 2016, Jana Vodáková Minitýmy pro projekt KAP Postupy KAP a Metodický list 2, schválená projektová

Více

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje

Strategie podpory rozvoje dobrovolnictví Ústeckého kraje Ústeckého kraje 2019 2020 Dvouletá podpora dobrovolnických center Ústeckého kraje v sociální oblasti Předkládá: RADA dobrovolnických center Ústeckého a Karlovarského kraje (neformální rada, přehled členů

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2017 2018 zpracovala Bc. Eliška Ziková I. Identifikační údaje Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise

Více

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 DUBEN 2015 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU Nadační fond Střední průmyslové školy Hranice (NF SPŠ) byl

Více

Zpráva o zájemci o pěstounství

Zpráva o zájemci o pěstounství Zpráva o zájemci o pěstounství Tento materiál vznikl v Amalthea o. s. z podkladů organizace British Association for Adoption & Fostering (2008) v rámci spolupráce s Pardubickým krajem, Nadací LUMOS, Centrem

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA B.E.Z.va Nejdek o.p.s. Zpracoval: Jaromír Trtík

VÝROČNÍ ZPRÁVA B.E.Z.va Nejdek o.p.s. Zpracoval: Jaromír Trtík VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 B.E.Z.va Nejdek o.p.s. Zpracoval: Jaromír Trtík strana 1 z 14 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI Název: B.E.Z.va Nejdek o.p.s. IČ: 26562464, Sídlo: Švermova 505, 362 21 Nejdek O NÁS B.E.Z.va

Více

Systém péče o ohrožené děti v Pardubickém kraji

Systém péče o ohrožené děti v Pardubickém kraji Systém péče o ohrožené děti v Pardubickém kraji Dokumenty vztahující se ke změnám v systému péče o ohrožené děti 2 Úmluva o právech dítěte (ratifikovaná ČR 1994) Evropská úmluva o lidských právech Národní

Více

Výroční zpráva V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění.

Výroční zpráva V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění. Výroční zpráva 2016 V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění. (Preambule Úmluvy o právech dítěte) Obsah Obsah 1 Úvodní

Více