Základní údaje 3. Právní forma: spolek IČO: DIČ: CZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní údaje 3. Právní forma: spolek IČO: DIČ: CZ"

Transkript

1 1

2 Obsah 2 Základní údaje Programy pro rodiny Programy pro ženy a pro muže...7 Programy pro mladé a snoubence...8 Programy pro seniory...9 Programy pro neúplné rodiny Další činnost Souhrnný přehled aktivit Centra pro rodinný život za rok příloha 1 5 Hospodaření Centra pro rodinný život v roce příloha 6 7

3 Základní údaje 3 Název: Centrum pro rodinný život, z.s. Adresa: Biskupské nám. 2, Olomouc Telefon: rodina@arcibol.cz Web: Právní forma: spolek IČO: DIČ: CZ Bankovní spojení: Fio banka Dolní náměstí 20, Olomouc Číslo účtu: /2010 Organizační struktura Předseda: Mgr. Josef Záboj Místopředseda: Mgr. Peter Markovič Pracovníci: Bc. Marcela Řezníčková Alena Večeřová Mgr. Lucie Cmarová Mgr. Martina Orságová Poslání spolku Prosazovat pevné morální hodnoty, které tvoří základ lidské osobnosti, zejména upevňování a plný rozvoj manželského a rodinného života. Aktivity a činnosti směřující k posílení a povzbuzení rodin a jejich členů, k prohlubování manželství a rodinných vztahů.

4 Základní údaje 4 Kompetence jednotlivých členů týmu: Mgr. Josef Záboj programy pro rodiny, pro seniory koordinátor děkanátních center pro rodinu Bc. Marcela Řezníčková programy pro ženy v obtížných životních situacích, poradenství akce pro nezadané Alena Večeřová Škola partnerství, kurzy PPR programy pro manžele Mgr. Lucie Cmarová kurzy přípravy na manželství administrativa časopisu RŽ programy pro manžele Mgr. Peter Markovič obsah webu propagace programů akce pro muže a otce Mgr. Martina Orságová účetnictví a administrativa správa akcí Počet členů spolku: 28

5 Programy pro rodiny 5 Vzdělávací semináře V roce 2015 jsme pořádali dva víkendové a jeden jednodenní vzdělávací seminář pro manžele a rodiče. Víkendy pro rodiče s dětmi na Svatém Hostýně byly tradičně sestaveny z přednášek, osobních rozhovorů a skupinové práce. Obou víkendů se zúčastnilo 50 rodičů, 72 dětí. Během programu pro rodiče se o děti staralo 33 pečovatelů. Jednodenní sobotní seminář pro manžele se uskutečnil v Olomouci s účastí 24 osob. Kurz efektivního rodičovství v tomto roce absolvovalo 27 rodičů. Kurz jim mimo jiné pomohl lépe porozumět svým dětem, předcházet jejich nevhodnému chování a učil správné komunikaci nejen s dětmi, ale také mezi rodiči. Partnerským dvojicím jsme v tomto roce opět nabídli kurz Manželské večery, který tvoří 8 setkání. Program vytváří jednotlivým párům vhodné prostředí pro společné strávení času a při tom jim dává možnost zabývat se důležitými otázkami jejich manželství. Záměrem setkání je posílit a prohloubit partnerský vztah. Tento kurz letos absolvovalo 12 párů. Kurz plánovaného rodičovství Kurz symptotermální metody přirozeného plánování rodičovství je zaměřen na podporu zdravých partnerských vztahů. Pomáhá těm, kteří touží po dítěti, nebo potřebují naopak početí předcházet. První setkání je vždy směřováno pro širší veřejnost. Kurzy pod vedením zkušeného lektorského páru z Ligy pár páru se skládají ze 4 setkání po 3 hodinách. V roce 2015 proběhly dva kurzy na jaře a na podzim. První absolvovalo 36 a druhý 16 osob. Setkání rodin Oblíbené jednodenní setkání rodin s doprovodným zábavným programem pořádáme tradičně na Svatém Hostýně. Setkání se uskutečnilo 29. srpna a bohatý program jsme opět připravili společně s dceřinými CPR. Soutěžními stanovišti prošlo přibližně 300 dětí, jejich rodiče si také mohli vybrat z nabídky aktivit. Naše centrum 17. května spolupořádalo setkání rodin na Svatém Kopečku u Olomouce. Na akci se dostavilo kolem 300 rodičů s dětmi.

6 Programy pro rodiny 6 Rodinné centrum Slunečnice Pravidelné setkání rodičů má širokou nabídku činností zaměřenou na rozvoj kreativity, vztahu mezi rodiči a dětmi a sociální kontakty. Probíhají i vzdělávací programy zaměřené na seberozvoj, výchovu dětí a zdravé vztahy v rodině a další témata přínosná pro společnost. Proběhlo 42 setkání (každé úterý ve šk. roce) v Olomouci. Jarní a podzimní kurz pro rodiče na rodičovské dovolené V březnu byla nabídnuta témata sebereflexe a sebe- -hodnocení, duševní hygieny apod. Listopadový kurz byl zaměřen na proces sebepoznání a pozitivního hodnocení vlastních schopností s důrazem na upevnění a zkvalitnění vztahů v nejbližší rodině. Rodiče se scházeli dopoledne, 4 dny v týdnu, po přednášce v malých skupinkách vedených moderátory sdíleli účastníci své zkušenosti a téma dále rozvíjeli. V malých skupinkách mohli rodiče nově nabyté informace zreflektovat a prohlubovat a také sdílet své zkušenosti s tématy. Bylo zajištěno hlídání dětí.

7 Programy pro ženy a pro muže 7 Aktivity pro otce s dětmi Programy nabízejí otcům příležitost strávit spolu se svými dětmi dostatek kvalitního času, ve kterém se jim mohou plně věnovat, prožít spolu něco pěkného, a to všechno v příjemné a motivační atmosféře dobrého společenství. Ve dnech 26. až 28. června 13 otců a 35 dětí absolvovalo pěšky přes 60 km po poutní cestě ze Svatého Hostýna na Velehrad. Putování otců s dětmi se úspěšně konalo již pošesté a mělo nejen sociálně-aktivizační, ale i naučný charakter. V polovině října jsme pořádali Víkend plný dobrodružství pro táty s dětmi, kterého se účastnilo 9 otců s 16 ratolestmi. Náplň byla bohatá: spousta her venku i uvnitř, běhací hra s příběhem v lese, turistika v krásném prostředí, a především zajímavá exkurze do jeskyň. Zázemí a doprovod nám zajišťovala úspěšná skupina amatérských speleologů z Prostějova. Seminář pro muže Každoročně tyto jednodenní semináře zaměřujeme na prohloubení sebepoznání a identity účastníka, na motivaci k růstu v osobním, rodinném i profesním životě (se zvláštním zřetelem k duchovní dimenzi muže) a k odpovědné službě společenství. V roce 2015 jsme v březnu uspořádali jeden seminář, kterého se se zájmem a také aktivně účastnila až čtyřicítka mužů. Seminář vedl zkušený lektor P. Mgr. Václav Vacek. Setkání pro nezadané V roce 2015 jsme kvůli evidentnímu zájmu nabídli této cílové skupině čtyři setkání, kterých se účastnilo celkem 58 mužů a žen. Proběhly 4 varianty setkání klasické seznamovací, seznamovací setkání spojené s pracovní brigádou, malá pouť (o tu byl největší zájem) a cyklovýlet. Po skončení programu napsali účastníci organizátorům v dotaznících, s kým mají zájem si vyměnit kontakt, a pokud byl zájem o výměnu i z druhé strany, přeposlali jsme jim jejich ové adresy. O setkání je stále zájem.

8 Programy pro mladé a snoubence 8 Škola partnerství Jedná se o celoroční kurz věnovaný problematice mezilidských vztahů, především pak vztahům mezi mužem a ženou, připravuje na život v partnerském vztahu. Program kurzu je rozdělen do šesti na sebe navazujících víkendových setkání v průběhu školního roku. Zahrnuje 16 tematických bloků přednášek, skupinové práce, zážitkové aktivity a možnost konzultací s odborníky. Kompletní šestivíkendový kurz v Rajnochovicích absolvovalo 47 účastníků, další ročník programu pak se zájmem začalo navštěvovat 26 mladých lidí. Příprava snoubenců na manželství Centrum pro rodinný život v Olomouci se věnuje přípravě snoubenců na manželství již od roku Snoubenci se pravidelně scházejí a na jednotlivých setkáních zaznívají z úst manželských párů a odborníků nosná témata, která prostupují manželským soužitím. Tematickými pilíři jsou způsoby komunikace a nejčastější chyby při ní, řešení konfliktů a následné smíření, potřebnost společně prožívaného času, manželství jako závazek, sexualita atd. Přednášející, kteří sami již mnoho let v manželství žijí a procházejí i vlastním zráním v lásce, se snaží méně přitažlivou teorii jednotlivých témat naplnit vlastními zkušenostmi a příklady ze života. V roce 2015 jsme realizovali 4 kurzy večerní, které absolvovalo celkem 114 párů snoubenců. Dále jsme pořádali dva víkendové s účastí 30 párů a několik párů prošlo individuální přípravou.

9 Programy pro seniory 9 Víkendy pro seniory Víkendy jsou určeny pro ty, kteří prožívají třetí věk svého života. Součástí víkendů jsou přednášky zaměřené na radosti a starosti stáří, na rodinné vztahy a také na vztah k tomu, co nás přesahuje. Víkendů se účastní jak jednotlivci, tak i manželské páry a pořádá je naše dlouholetá externí spolupracovnice paní Marie Budínová z Otrokovic. Tradičními místy setkávání jsou Svatý Hostýn a Velehrad, věkový průměr účastníků je kolem 70 let. V roce 2015 jsme uspořádali tři víkendy s celkovou účastí 78 seniorů. Vzdělávání a formace moderátorů seniorů Formačně vzdělávací setkání se letos v Olomouci uskutečnila dvě. Jsou určena především pro ty, kdo se podílejí na vedení různých seniorských společenství. Součástí programu je přednáška pozvaného hosta (kněz, lékař, psycholog apod.) na zajímavé téma s následnou diskuzí, bohoslužba, společný oběd, odpolední sdílení zkušeností z vlastní práce v působišti jednotlivých účastníků, případně předání informací o aktivitách a akcích pro seniory. Tyto jednodenní programy absolvovalo v březnu a v červnu celkem 58 moderátorů. Letní pobyt pro prarodiče s vnoučaty Seniorům jsme i letos nabídli tento oblíbený letní pobyt, který se tentokrát uskutečnil ve Velkých Losinách. Cílem programu je prohloubení a zkvalitnění mezigeneračního soužití a vztahů. Každý den byl připraven naučný i rekreační program, a to jak pro děti, tak i pro prarodiče, společně či individuálně. Pobytu se zúčastnilo 44 osob (25 dětí a 15 dospělých, plus 4 organizátoři).

10 Programy pro neúplné rodiny 10 Setkávání žen v obtížných životních situacích Osamělé matky společně s dalšími ženami v obtížných životních situacích se v Olomouci setkávaly jednou měsíčně v průběhu roku (kromě prázdnin). Střídaly se zde přednášky odborníků na aktuální témata s tvořivými dílnami, do kterých se mohly zapojovat i děti. Pokud přišly s maminkou na přednášku děti, zkušená pečovatelka pro ně zajišťovala během přednášek samostatný program. Jednotlivých setkání se pravidelně účastnilo zhruba 8 až 15 účastnic (celkem 85 žen). Služby rodičům, kterým zemřelo dítě Rodiče, kteří zažili úmrtí dítěte, nesou velkou bolest a nemají moc možností setkat se s někým, kdo jejich bolesti alespoň trochu porozumí. V poradenství Centra pro rodinu se od roku 2014 mohou setkávat s akreditovaným poradcem pro pozůstalé. V polovině prosince se na Svatém Kopečku u Olomouce sešlo kolem 40 rodičů a příbuzných zesnulých dětí, kteří se zúčastnili jednoduchého programu, který byl zapojen do celosvětové aktivity Zapalme svíčku. Účastníci si s sebou kromě společného sdílení přinesli i svíčku (případně lucerničku), někteří i fotografii dítěte. Pobyty pro osamělé matky Letní pobyt pro osamělé matky s dětmi byl opět zaměřen na osvojení a posílení efektivních vzorců řešení problémů, které život neúplné rodiny přináší, a k posílení rodičovských kompetencí osamělých matek. Během přednášek pro maminky a následných diskuzí v malých skupinách probíhal program pro jejich děti. Účastníci mohli během týdne využít také možnosti osobních konzultací u přítomných odborníků, příležitosti ke společným výletům do okolí a dalších nabídek. Letní pobyt 2015 byl realizován v termínu od 19. do 25. července ve Fryštáku u Zlína pro 35 účastníků. Dětí na pobytu bylo celkem 11. Program pro maminky připravoval zkušený tým 4 odborníků, společně se 4 dobrovolnými animátorkami z řad osamělých maminek. O program dětí se staralo 7 mladých dobrovolníků, tzv. pečovatelů.

11 Programy pro neúplné rodiny 11 Víkend pro osamělé matky V roce 2015 se uskutečnil jeden, již tradičně v Českém Těšíně, s účastí 11 žen. Byly na něm zařazeny přednášky i čas pro společnou reflexi, příležitost k mlčení, meditaci a projití si osobních věcí buď v soukromí, nebo společně s některým z odborníků. Vzdělávání V uplynulém roce jsme uspořádali dva vzdělávací víkendy externích dobrovolných moderátorek programů pro osamělé matky. Víkendy byly zaměřeny na zvýšení odborného vzdělání pomocí přednášek, osobních konzultací a společného sdílení zkušeností z práce s neúplnými rodinami. Jednotlivých vzdělávacích víkendů se zúčastnilo 9 a 9 dobrovolnic, uskutečnily se v Újezdě u Uničova.

12 Další činnost 12 Poradenství Také v r nabídlo naše Centrum pro rodinný život pro lidi v obtížných životních situacích pomoc odborníků: Mgr. Vít Hušek, Th.D. nabízí poradenství určené lidem, kteří řeší problémy osobní, partnerské, manželské, rodinné a problémy v mezilidských vztazích. Za rok využilo poradenství celkem 39 klientů. MUDr. Jitka Krausová poskytuje pastorálně-noetické poradenství v oblastech problémů souvisejících s vírou, psychických problémů a v otázkách osobnostního růstu. Paní doktorka poskytla konzultace 79 osobám, poradenství na akcích využilo 55 osob. Bc. Marcela Řezníčková poskytuje poradenství v obtížných životních situacích, jako jsou závažná životní rozhodnutí, prožívání bezvýchodné osobní situace, krize v rodině, vyčerpanost, úmrtí blízkého člověka, situace při rozpadu rodiny apod. Za rok využilo poradenství celkem 89 klientů. Druhým rokem nabízíme také poradnu pro rodiče službu určenou rodičům, kteří aktuálně řeší těžkosti vztahu s dítětem, jsou konfrontováni výchovnými neúspěchy či odmítavými postoji nespolupráce dítěte. Bc. Marcela Kořenková pak toto poradenství nabízí i těm rodičům, kteří neřeší tzv. patologii vztahu, ale touží svůj vztah s dítětem více prohloubit, zkvalitnit. V roce 2015 bylo poskytnuto 21 hodin poradenství celkově 10 osobám. Spolupráce s jinými prorodinnými organizacemi Naše centrum úzce spolupracuje s 21 centry pro rodinu Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje a na národní úrovni s Asociací center pro rodinu.

13 Další činnost Časopis Rodinný život Časopis je orientován na rodinu a rodinný život ve všech jeho pestrých podobách a projevech, radostech nebo starostech všedních i svátečních dnů. Zaměřuje se na problematiku výchovy dětí, vztahy mezi manželi, na duchovní život rodiny, život v neúplné rodině, seniorský věk apod. Časopis přináší informace o různých akcích a prorodinných aktivitách. Je určen každému, kdo v rodině žije, nebo kdo se problematikou rodinného života zabývá. V roce 2015 byl vydáván v nákladu 2100 až 2200 kusů. Témata jednotlivých čísel: Středo-věk Víra ženy, víra muže Konzumující rodina Synovství Zázraky v rodině 13

14 Všem patří velký dík a podíl na našem díle. Centrum pro rod i ivot ýž nn Jsme s Vámi 25 let Ol o c 19 ou m Rádi bychom poděkovali všem, kteří se na práci, společenství i na dobrém jméně Centra pro rodinný život v uplynulém roce podíleli. Děkujeme všem našim zaměstnancům, zvláště také všem brigádníkům a dobrovolníkům, bez jejichž pomoci a obětavosti by spousta programů nebyla vůbec uskutečnitelná. Děkujeme také sponzorům a těm, kteří moudře rozdělují finanční prostředky ať už jsou sponzorské, nadační, dotační či jen prostě z rodinného rozpočtu.

15 Centrum pro rodinný život, z.s. Biskupské nám. 2, Olomouc telefon: IČO: DIČ: CZ bankovní spojení: Fio banka Dolní náměstí 20, Olomouc číslo účtu: /2010

16 příloha 1 SOUHRNNÝ PŘEHLED AKTIVIT CENTRA PRO RODINNÝ ŽIVOT ZA ROK 2015 AKTIVITY PRO RODINY druh akce datum místo počet Manželské večery (8 setkání) Olomouc 12 Kurz pro lektory přípravy na manželství 7. 2., a Olomouc 48 Pouť zamilovaných Dub nad Moravou 41 Kurz plánování rodičovství STM (4 setkání) Olomouc 36 Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 15 Rodinné centrum Slunečnice ve škol. roce každé úterý, vzdělávací i čtvrtek Olomouc 420 rodičů (prům rodičů dětí; na vzděláv. akce cca 25 rodičů) Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 16 Vzdělávací seminář pro muže Olomouc 32 Kurz efektivního rodičovství (KER) (8 setkání) Olomouc 12 RC Slunečnice: Jarní kurz pro rodiče na RD Olomouc 31 rodičů, 32 dětí 14 pečovatelů Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 10 Pouť rodin a Oslava výročí návštěvy papeže Svatý Kopeček u Olom. 300 rodičů a dětí Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 4 Vzdělávací víkendový seminář pro rodiny s dětmi Svatý Hostýn 22 rodičů, 30 dětí

17 příloha 2 Oslava 25 let Centra pro RŽ Olomouc 15 pečovatelů Pěší pouť otců s dětmi Svatý Hostýn Velehrad 70 Pouť rodin na Svatém Hostýně Svatý Hostýn 13 otců + 35 dětí Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 350 rodičů a dětí Vzdělávací víkendový seminář pro rodiny s dětmi Svatý Hostýn 14 Kurz plánování rodičovství STM Olomouc 28 rodičů, 42 dětí 18 pečovatelů Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 16 Kurz efektivního rodičovství (KER) (8 setkání) Olomouc 19 Víkend plný dobrodružství pro táty s dětmi Březina u Javoříčka 15 Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 9 otců + 16 dětí Seminář pro lektory přípravy na manželství Olomouc 9 RC Slunečnice: Podzimní kurz pro rodiče na RD Olomouc 19 Seminář pro manžele Olomouc 32 rodičů, 42 dětí 20 pečovatelů Setkání rodičů, kterým zemřelo dítě Sv. Kopeček u Olomouce 24 Malá pouť za velké věci Olomouc Sv. Kopeček 35

18 příloha 3 AKTIVITY PRO MLADÉ druh akce datum místo počet Škola partnerství 2014/15 (3 setkání) leden březen Rajnochovice 47 Sejdeme se v katedrále Olomouc 16 Pouť pro nezadané Olomouc Sv. Kopeček 20 Cyklovýlet do Mariánského Údolí po okolí Olomouce 3 Setkání pro nezadané Olomouc kavárna Õde 19 Škola partnerství 2015/16 (3 setkání) říjen prosinec Rajnochovice 26 PŘÍPRAVA NA MANŽELSTVÍ druh akce datum místo počet Kurz pro snoubence (4 setkání) Olomouc 88 Kurz pro snoubence víkend Svatý Hostýn 32 Kurz pro snoubence (4 setkání) Olomouc 86 Kurz pro snoubence víkend Archa Rajnochovice 28 Kurz pro snoubence (4 setkání) Olomouc 28 Kurz pro snoubence (4 setkání) Olomouc 26

19 příloha 4 AKTIVITY PRO SENIORY druh akce datum místo počet Formačně vzdělávací setkání moderátorů seniorských společenství Olomouc 21 Víkend pro seniory Velehrad 40 Víkend pro seniory Svatý Hostýn 21 Formačně vzdělávací setkání moderátorů seniorských společenství Olomouc 37 Rekreační pobyt pro prarodiče s vnoučaty Velké Losiny 25 dětí, 15 dospělých Víkend pro seniory Velehrad 18 AKTIVITY PRO NEÚPLNÉ RODINY druh akce datum místo počet Setkávání žen v obtížných životních situacích (10 setkání) 1 měsíčně mimo prázdniny Olomouc celkem 85 Víkend pro osamělé matky Český Těšín 11 Vzdělávací víkend moderátorek osamělých matek Újezd u Uničova 9 Pobyt pro osamělé matky s dětmi Fryšták 35 (11 dětí) 4 odborníci, 4 dobrovolnice, 7 pečovatelů Vzdělávací víkend moderátorek osamělých matek Újezd u Uničova 9

20 příloha 5 DALŠÍ ČINNOST druh akce datum místo počet Manželská a rodinná poradna kalendářní rok Olomouc 39 osob Poradna v obtížných životních situacích kalendářní rok Olomouc 89 Pastorálně-terapeutická poradna kalendářní rok Olomouc 79; 55 (na akcích) Poradna pro rodiče kalendářní rok Olomouc 10 osob/21 hod. Redakční rada časopisu Rodinný život (RŽ) 6. 1., , 6. 5., , Olomouc 8 Přednáška pro manžele Litovel RC Rybička 12 Pracovní setkání CPR pracujících na úrovni krajů Svatý Hostýn 30 Výroční redakční rada časopisu RŽ Olomouc 7

21 příloha 6 HOSPODAŘENÍ CENTRA PRO RODINNÝ ŽIVOT V ROCE 2015 Přehled obdržených finančních darů dárce výše daru v Kč ŘKF Ostrava-Hrabůvka ,00 Nešpor Josef 4250,00 Dokulilová Slávka ,00 sponzorské předplatné časopisu RŽ ,00 Arcibiskupství olomoucké ,00 další pod 4000 Kč ,00 celkem ,00 Příjmy v Kč dotace MPSV časopis RŽ ostatní aktivity dotace MPSV , ,00 ostatní výnosy , , , ,00 zálohy na pobyty , , ,00 členské příspěvky 200,00 200,00 časopis RŽ , ,00 brožury a skripta 3500, ,00 semináře, přednášky , , ,00 příjmy celkem , , , ,00

22 příloha 7 Výdaje v Kč dotace MPSV časopis RŽ ostatní aktivity spotřeba materiálu , , , ,00 služby , , , ,00 mzdové náklady , , , ,00 daně a poplatky 104,00 104,00 ostatní náklady 330,00 330,00 výdaje celkem , , , ,00 Hospodářský výsledek v Kč příjmy celkem ,00 výdaje celkem ,00 hospodářský výsledek celkem ,00

Výroční zpráva. za rok 2014. Centrum pro rodinný život

Výroční zpráva. za rok 2014. Centrum pro rodinný život Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro rodinný život Obsah O nás... 3 Programy v roce 2014 Programy pro rodiny... 4 Programy pro ženy a pro muže... 5 Programy pro mladé a snoubence... 6 Programy pro seniory...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 Obsah Základní údaje...3 4 Programy pro rodiny... 5 7 Programy pro ženy a pro muže... 8 Programy pro mladé a snoubence...9 Programy pro seniory...10 Programy pro rodiny v obtížných

Více

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2009

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2009 Centrum pro rodinný život Výroční zpráva za rok 2009 Centrum pro rodinný život Výroční zpráva za rok 2009 4 Ve své rodině si nejvíc vážím toho, že je nás hodně a držíme pospolu. Říká se: Čím víc se směješ,

Více

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2013

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2013 Centrum pro rodinný život Výroční zpráva za rok 2013 Obsah Poslání a cíle 3 Programy v roce 2013 Programy pro rodiny 4 Programy pro ženy a pro muže 5 Programy pro mladé a snoubence 6 Programy pro seniory

Více

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2010

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2010 Centrum pro rodinný život Výroční zpráva za rok 2010 Manželství je úsilí a čin. Či řada drobných skutků, chcete-li. Anebo nehod, neshod, jejich řešení a trpělivosti. Miroslav Horníček Obsah Poslání a cíle

Více

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2012

Centrum pro rodinný život. Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro rodinný život Výroční zpráva za rok 2012 Obsah Poslání a cíle 3 Programy v roce 2012 Programy pro rodiny 4 Programy pro ženy a pro muže 5 Programy pro mladé a snoubence 6 Programy pro seniory

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2000

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2000 VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2000 C E N T R U M P R O R O D I N U A S O C I Á L N Í P É Č I O S T R A V A 1. SLOVO PŘEDSEDY Centrum pro rodinu a sociální péči vzniklo v roce 1993 z potřeby několika rodin, které

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Výroční zpráva za rok 2007 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Uplynulý rok se do dějin sdružení zapsal jako rokem, ve kterém nebyl realizován hlavní program sdružení - Manželská setkání.

Více

Výroční zpráva za rok 2006

Výroční zpráva za rok 2006 Výroční zpráva za rok 2006 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Třetí rok činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu, nemohu nazvat jinak než rokem stagnace, ne-li regrese.

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Úvodní slovo předsedkyně Uplynulý rok 2017 byl rokem, kdy Dětský průvodce rozvodem, z.s. právně vznikl a zapsal se mezi neziskové organizace v České republice. Z,,pouhého projektu

Více

sdružení pěstounů Polárka VÝROČNÍ ZPRÁVA

sdružení pěstounů Polárka VÝROČNÍ ZPRÁVA sdružení pěstounů Polárka VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 2017 Rok 2017 byl pro Sdružení pěstounů Polárka rokem pokračujícího úsilí o naplňování poslání, o stabilizaci a rozvoj našich činností započatých v předchozím

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město

Výroční zpráva Křesťanský sbor Praha Jižní Město Výroční zpráva 2007 Křesťanský sbor Praha Jižní Město Hrabákova 1969, Praha 4, 148 00 tel.: 603 174 268 e-mail: KS.PRAHA.JM@POST.CZ www.ksjm.ecn.cz Obsah Poslání, základní orientace Cílová skupina (oblast)

Více

S rodinami a pro rodiny

S rodinami a pro rodiny Rodinné centrum Blansko z.s. S rodinami a pro rodiny ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 2017 číslo smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje 044053/17/0SV Rodinné centrum Blansko z.s. Právní forma: Spolek

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2019

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2019 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2019 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Výroční zpráva. CETERAS Centrum terapeutických služeb, z. s. Vedena ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Ostravě oddíl L, vložka 14896

Výroční zpráva. CETERAS Centrum terapeutických služeb, z. s. Vedena ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Ostravě oddíl L, vložka 14896 Dvorní 756/9, Poruba, 708 00 OSTRAVA Výroční zpráva 2016 CETERAS Centrum terapeutických služeb, z. s. Vedena ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Ostravě oddíl L, vložka 14896 Fio banka a.s. IČ:

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Třinec, Jablunkov 1. pol. 2019

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Třinec, Jablunkov 1. pol. 2019 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Třinec, Jablunkov 1. pol. 2019 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme

Více

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s.

Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky. Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Jak mohou Nestátní neziskové organizace pomáhat obcím při realizaci rodinné politiky Ing. Slavka Dokulilová Centrum pro rodinu Vysočina, o.s. Centrum pro rodinu a sociální péči Vysočina Služby CRSP: 1)

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 3 1.2. Vzdělávací činnost 4 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4. Prezentace

Více

Děkanátní centrum pro rodinu

Děkanátní centrum pro rodinu Děkanátní centrum pro rodinu Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Výroční zpráva za rok 2011 Děkanátní centrum pro rodinu Vyškov bylo zřízeno olomouckým arcibiskupstvím v lednu 2009 jako pobočka Centra pro

Více

Společný čas ničím nenahradíš ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Společný čas ničím nenahradíš ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Společný čas ničím nenahradíš ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Číslo smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje 025484/14/OSV Jihomoravský kraj - Dotační program Podpora služeb pro rodiny poskytovaných

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2018

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 1. pol. 2018 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka 1. pol. 2018 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku vzdělávacích

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

Občanské sdružení J U M P

Občanské sdružení J U M P Občanské sdružení J U M P Výroční zpráva 2010 Cíle občanského sdružení JUMP Cílovou skupinou, na kterou se občanské sdružení JUMP zaměřuje, jsou mladí lidé ve věku 15-25 let. Občanské sdružení JUMP, založené

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Asociace vysokoškolských poradců, o.s.

Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Asociace vysokoškolských poradců, o.s. Výroční zpráva o činnosti 2014 Výroční zpráva o činnosti za rok 2014 Asociace vysokoškolských poradců, o.s. 1. Základní údaje Název: Asociace vysokoškolských poradců,

Více

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem.

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem. Espediente středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 profesionalita s lidským přístupem www.espediente.cz Kontaktní údaje Název organizace: ESPEDIENTE - středisko pro prevenci,

Více

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012 Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 Změna názvu sdružení 2 Dne 3. října 2012 byla na členské schůzi SLDB schválena změna názvu sdružení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce První etapa projektu Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Průběh realizace říjen 2006 duben 2007 Realizátor

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 5 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4.

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2014 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika

Více

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s.

Výroční zpráva za rok Rodina u nás, o.s. Výroční zpráva za rok 2015 Rodina u nás, o.s. 1 O nás Občanské sdružení Rodina u nás bylo založeno 21. 6. 2013, s cílem poskytovat doprovázení a služby v oblasti náhradní rodinné péče. Naše služby se snažíme

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Rodinné centrum Blansko z.s. Projekt Rodina investice do budoucnosti Smlouva č /18/0SV. Závěrečná zpráva

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Rodinné centrum Blansko z.s. Projekt Rodina investice do budoucnosti Smlouva č /18/0SV. Závěrečná zpráva ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Závěrečná zpráva ŽADATEL Název organizace Rodinné centrum Blansko z.s. Obec Blansko Poskytnutá dotace Kč 34.000,- Kč Vyčerpaná částka Kč 34.000,- Kč Informace o projektu Název projektu

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 2. pol. 2018

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek-Místek 2. pol. 2018 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Frýdek- 2. pol. 2018 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, s nadcházejícím školním rokem Vám opět nabízíme

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Š KO L N Í R O K / 1 8

Š KO L N Í R O K / 1 8 Š KO L N Í R O K 2 0 1 7 / 1 8 Ohlédnutí za naší činností J s m e v z d ě l á v a c í i n s t i t u c í a k r e d i t o v a n o u v s y s t é m u D V P P u M Š M T Č R. S p o l u p r a c u j e m e s T

Více

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014

Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Občanské sdružení Janus Výroční zpráva za rok 2014 Registrace u MV ČR pod č. j. VS/1-1/73945/08-R dne 15. 12. 2008 Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Klientské centrum a kancelář: Novobranská 14, 602 00

Více

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý.

Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Podporujeme pečující rodiče a profesionály. Cílem je samostatnější dítě s handicapem a psychicky stabilní rodič/dospělý. Alfa Human Service už od roku 2000 poskytuje podporu a vzdělávání: pečujícím rodičům

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží Děkanát Přerov Tříletý plán práce s mládeží 2017 2020 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ:

Kobyliské nám. 1000/ Praha 8 Kobylisy IČ: Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 +420 283 029 120 kluby@skm.cz www.skm.cz SÍDLO Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ 65398599 WEBOVÉ

Více

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT (dále jen NIŽ) je státem zaregistrovaná obecně prospěšná společnost, jejíž cílem je ochrana základního lidského práva,

Více

Projekt Olomouckého kraje Podpora aktivního života seniorů v Olomouckém kraji II

Projekt Olomouckého kraje Podpora aktivního života seniorů v Olomouckém kraji II Projekt Olomouckého kraje Podpora aktivního života seniorů v Olomouckém kraji II. 20. 9. 2018 Projekt byl podpořen v rámci Dotačního programu na podporu samosprávy v oblasti stárnutí Dotaci poskytlo Ministerstvo

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Středisko rané péče SPRP Plzeň Organizační jednotka SPRP, o.s., s právní subjektivitou Od 1.1.2011 Středisko pro ranou péči Plzeň, o.p.s. OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2010 Slovo

Více

Asociace vysokoškolských poradců, z.s.

Asociace vysokoškolských poradců, z.s. Asociace vysokoškolských poradců, z.s. Výroční zpráva o činnosti 2016 Výroční zpráva o činnosti za rok 2016 Asociace vysokoškolských poradců, z.s. 1. Základní údaje Název: Asociace vysokoškolských poradců,

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Výroční zpráva o činnosti MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Základní údaje o organizaci Název : Místo pro děti-spolek právní forma: spolek registrováno MF ČR: VS/1-1/36639/98-R dne 1.7.1998, KOS ve spolkovém

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2010 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA Mgr. Renata Hrochová VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2016 OBSAH: Kdo jsem Dohody o výkonu PP Práce s rodinou Víkendové pobyty Poradenství v rámci výkonu SPO Stěžejní cíle k realizaci v roce 2016 Zpráva o hospodaření

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od..207 do 3.2.207 Název střediska: Středisko poradenství Služby pro pěstounské rodiny Služby pro pěstounské rodiny vykonávají svou činnost na základě pověření k výkonu sociálně-právní

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ

Prezentace akcí 2014 2015 WWW.BRNO.SIGNALY.CZ Prezentace akcí 2014 2015 Kefasfest 27. 29. 6. 2014 - P. Bende a P. Helan. Žamboši, SBM a další -Prostor pro hudbu, divadlo a kulturu - www.kefasfest.cz Expedice Albánie země orlů 20. 31. 7. 2014 - Pokud

Více

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení

Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Náhradní rodiny Ústeckého kraje, občanské sdružení Výroční zpráva za školní rok 2011 V Peruci dne 31.1.2012 Zpracoval: Ing. Ivo Kraus, hospodář sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ ROK 2011 Část

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2001

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2001 VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2001 C E N T R U M P R O R O D I N U A S O C I Á L N Í P É Č I O S T R A V A 6. HOSPODAŘENÍ V ROCE 2001 Dary (drobní dárci) 10 000,00 Kč Příjmy celkem Z toho: Granty Příjmy z hlavní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2015 1 Obsah Kontaktní údaje... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika za rok 2015...

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Centrum pro manželství a rodinu, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Centrum pro manželství a rodinu, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Centrum pro manželství a rodinu, o. s. ÚVODNÍ SLOVO Třetí rok naší neziskové organizace prověřil její životaschopnost v obtížných situacích. Zatímco jsme měli naplánovaný široký repertoár

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Představení Klubu přátel rodiny

Představení Klubu přátel rodiny Představení Klubu přátel rodiny Klub přátel rodiny (KPR) vznikl v roce 2001. Toto občanské sdružení podporuje činnost Centra pro rodinu a sociální péči, sdružuje ty, kteří rodině fandí, podporují ji a

Více

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce:

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce: Čekatelské kurzy Čekatelský lesní kurz Rozrazil Rozrazil je tradiční čekatelský kurz, který v Brně funguje od roku 1997. Náplní kurzu není jen obsah čekatelské zkoušky. Myslíme si, že čekatelé by měli

Více

Příloha č.: 1. Př.č.Z.č. Žadatel Název projektu Popis projektu / Popis činnosti / Využití dotace v tis. Kč v tis. Kč v tis.

Příloha č.: 1. Př.č.Z.č. Žadatel Název projektu Popis projektu / Popis činnosti / Využití dotace v tis. Kč v tis. Kč v tis. Žádost Návrh Dotace v r. Rozdíl RM v ZM v tis. Př.č.Z.č. Žadatel Název projektu Popis projektu výdaje příjmy v tis. Kč komise 2017 mezi tis. Kč Kč 1 ELIM Rekonstrukce Projekt předpokládá opravy 62,5 12,5

Více

Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov

Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov - organizace, která se snaží svými projekty zajistit pro seniory, v rámci svých sociálních služeb, komplexní péči V čem komplexnost spočívá Setkávání seniorů Zájezdy

Více

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017

Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Projekt: Podpora inkluzivního vzdělávání v Krnově CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000170 Doučovací klub EUROTOPIA.CZ, o.p.s. Souhrnná zpráva za období březen srpen 2017 Úspěšně pokračujeme v doučování dětí

Více

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne

Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. U Jordánka 14, 682 01 Vyškov IČ 22825355 Výroční zpráva za rok 2012 Centrum pro rodinu Vyškov, o.s. Registrace MV ČR č.j. VS/1-1/77861/09-R zde dne 7.12.2009 U Jordánka

Více

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů

Výroční zpráva 2014. Štěpánkovická fotbalová liga. - spolek amatérských hráčů Výroční zpráva 2014 Štěpánkovická fotbalová liga - spolek amatérských hráčů Úvodní slovo Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu o činnosti amatérských hráčů za uplynulý rok 2014. Štěpánkovické

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Střediska rané péče EDUCO ZLÍN o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Střediska rané péče EDUCO ZLÍN o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Střediska rané péče EDUCO ZLÍN o.s. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, jako každý rok vám předkládáme Výroční zprávu, kde lze nalézt všechny hmatatelné důkazy o naší činnosti v minulém roce.

Více

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů

Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Známe vítěze jubilejního ročníku Dětského činu roku! Dětský čin roku 2014 vyvrcholil slavnostním oceněním vítězů Brožíkova síň Staroměstské radnice v Praze patřila první prosincový čtvrtek dětským hrdinům,

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 1. pol. 2019

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 1. pol. 2019 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 1. pol. 2019 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, v tomto katalogu Vám předkládáme nabídku

Více

Výroční zpráva rok 2003 Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, 700 30 Ostrava-Zábřeh IČO: 70313032 Tel.: 602 967 468, 596 748 966 E-mail: faust.ostrava@post.cz www.help-psych.cz/faust Statutární

Více

Prezentace akcí

Prezentace akcí Prezentace akcí Diecézního centra mládeže v Brně a Diecézního centra života mládeže Mamre v Osové Bítýšce 2019-2020 Kurz animátorů - Dvouletý kurz pro ty, kteří se chtějí aktivně zapojit ve farnosti -

Více

PROJEKT UMÍM ŽÍT pro děti z dětského domova Senožaty

PROJEKT UMÍM ŽÍT pro děti z dětského domova Senožaty PROJEKT UMÍM ŽÍT pro děti z dětského domova Senožaty Projekt "UMÍM ŽÍT Kdo se účastnil: Štěpánka, Luboš, Martin, Tadeáš, Petruška, Maruška, Štěpánka Kde probíhal: na usedlosti Gerstein, Zálesí, Horní Krupá

Více

Kámen úhelný, z.s. Výroční zpráva

Kámen úhelný, z.s. Výroční zpráva Kámen úhelný, z.s. Výroční zpráva za rok 2016 Obsah: 1) Cíle, poslání a předmět činnosti... 3 2) Organizační struktura... 4 3) Pořádali jsme v roce 2016... 5 4) Rozvaha... 6 5) Výkaz zisků a ztrát... 7

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

POSLÁNÍ PORADNY CÍLOVÁ SKUPINA

POSLÁNÍ PORADNY CÍLOVÁ SKUPINA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 POSLÁNÍ PORADNY Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy plní funkci činností spadá do sítě Asociace manželských a rodinných poradců ČR. Organizace poskytuje sociální služby a služby

Více

Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018

Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018 Výroční zpráva FOR HELP AUTISMUS, z.s. za rok 2018 FOR HELP - AUTISMUS, z.s. Porubská 674/72 70800 Ostrava IČO: 04138350 číslo účtu: Fio Banka, č.ú. 21008195302010 www. forhelp.cz Vážení a milí přátelé,

Více

Žebřík, o. s. Nástroj praktické pomoci, aby se lidé mohli dostat výš.

Žebřík, o. s. Nástroj praktické pomoci, aby se lidé mohli dostat výš. Žebřík, o. s. Žebřík, o. s. Nástroj praktické pomoci, aby se lidé mohli dostat výš. Oblast působení okres Prostějov, Olomoucký kraj Poskytujeme sociální, vzdělávací a integrační aktivity. Naše aktivity

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s.

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. Článek I. Název, sídlo, IČO 1. Název: Centrum pro rodinný život, z.s. (dále jen spolek ) 2. Sídlo: Biskupské náměstí 2 779 00 Olomouc 3. IČO: 14615240 Článek

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2018 do 31. 12. 2018 Název střediska: Středisko poradenství Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Druh služby: Odborné sociální poradenství, id. č. 3721364

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Druh služby: Odborné sociální poradenství, id.č. 3721364

Více

Úvodem. Motto: Lépe je dvěma než jednomu. A trojitý provázek se teprve nepřetrhne. Král Šalamoun, kniha Přísloví.

Úvodem. Motto: Lépe je dvěma než jednomu. A trojitý provázek se teprve nepřetrhne. Král Šalamoun, kniha Přísloví. ROČEN KA RODINNÉHO CEN TRA PRO VÁZEK 2012 Motto: Lépe je dvěma než jednomu. A trojitý provázek se teprve nepřetrhne. Král Šalamoun, kniha Přísloví. Úvodem Jsem ráda, a zároveň mne fascinuje, že je spousta

Více

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 2. pol. 2018

Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 2. pol. 2018 Katalog vzdělávacích aktivit Program pro pěstounské rodiny Slezské diakonie Pobočka Český Těšín 2. pol. 2018 http://pestouni.slezskadiakonie.cz/ Vážení pěstouni, s nadcházejícím školním rokem Vám opět

Více

Zpráva Odboru pro manželství a rodinu (OMAR) Úvod

Zpráva Odboru pro manželství a rodinu (OMAR) Úvod Zpráva Odboru pro manželství a rodinu (OMAR) Úvod OMAR slouží lidem v církvi jeden a půl roku. V následujících řádcích se chceme zabývat nejen ohlédnutím za tím, co se událo v uplynulém období (výčtem

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více